OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT"

Transcriptie

1 TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT NAJAAR

2 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd kant-en-klaar aanbod dat in diverse leslocaties wordt gedoceerd. Maar wellicht is SBM nog beter bekend voor zijn maatoplossingen en in-house trainingen. Tailor made. In nauw overleg met de klant. Uiterst flexibel. En zeer resultaatgericht.

3 3 Inhoud KORTLOPENDE OPLEIDINGEN...4 Commerciële brieven en s schrijven...4 Event- en projectorganisatie voor de management assistant...4 Hoe leid ik effectief een vergadering?...5 Juridisch management voor de administratief bediende...5 Klantgerichtheid...6 Klantgericht onthaal aan telefoon of balie...6 Kmo-administratie...7 Loon- en personeelsadministratie in de KMO...7 Notuleren...8 Studiedag management assistent...8 Succesvolle nieuwsbrieven schrijven...8 Webcopywriting...9 Zakelijke etiquette...9 OPLEIDINGSKALENDER NAJAAR LANGLOPENDE OPLEIDINGEN EN BEVLOGEN AAN HET WERK! AANBOD ALGEMENE OPLEIDINGEN NAJAAR INLICHTINGEN & INSCHRIJVINGEN Tel. 050/ UITNEEMBARE OPLEIDINGSKALENDER De praktische gegevens van de opleidingen kan u terugvinden in de handig uitneembare opleidingskalender die zich in het midden van deze brochure bevindt. Tot 50% korting via info en hulp:

4 4 Kortlopende opleidingen Commerciële brieven en s schrijven Deze opleiding vertrekt van het uitgangspunt dat elke brief of , kortom elke vorm van correspondentie, een commerciële opportuniteit is. Er worden technieken aangeleerd om een commerciële brief of op te stellen. Maar daarnaast gaan we ook dieper in op het commercieel schrijven in het algemeen, elke brief of is een commerciële opportuniteit, denk bijvoorbeeld maar de behandeling van klachten. Na deze opleiding kunt u aantrekkelijke commerciële brieven opstellen en bent u alert voor elke opportuniteit die schriftelijke correspondentie met zich meebrengt. Ontdek het volledig programma op Event- en projectorganisatie voor de management assistant Management assistants of KMO-medewerkers krijgen regelmatig de opdracht om evenementen te organiseren en projecten op te volgen. Een internationale meeting, een speciale viering, een nieuwe handleiding of een interne wijziging. De projectverantwoordelijke staat in voor de volledige coördinatie. Hier is een grote verantwoordelijkheid aan gekoppeld. PROGRAMMA Projectorganisatie Verschillende methodes van projectmanagement Hoe een project sturen (budgetteren, samenstellen team, taakverdeling, timemanagement) Plannen, faseren en projectbeheersing Voorbeelden van software Evenementorganisatie Creatieve invulling, stappenplan, draaiboek en checklists Hoe kies ik mijn partners uit? Op welke leveranciers kunt u beroep doen? Hoe maak ik de juiste afspraken? Hoe beheer ik mijn budget? Met welke (onvoorziene) kostenposten moet u rekening houden? Welke criteria zijn er relevant bij het kiezen van een locatie? Ontdek het volledig programma op

5 5 Hoe leid ik effectief een vergadering? Overleg is de hoeksteen van elke organisatie. Toch is het niet altijd eenvoudig dit overleg doeltreffend en tijdsefficiënt te laten verlopen. Vaak blijft men na een vergadering met een ontevreden gevoel zitten. Deze training wenst u een aantal belangrijke inzichten te geven in het proces van een vergadering. Zo haalt u het maximum uit uw vergadering. Ontdek het volledig programma op Juridisch management voor de administratief bediende Binnen een juridische organisatie neemt de administratief medewerker soms ook juridisch inhoudelijke taken over van de advocaat, notaris of jurist. Ook administratieve medewerkers uit een niet-juridische organisatie kunnen in aanraking komen met het verwerken en behandelen van juridische documenten. Dat vereist naast managementvaardigheden, ook meer inhoudelijke kennis van het recht. PROGRAMMA Inleiding tot het recht Definitie, verschillende wijzen waarop het recht een verbintenis afdwingt, begrippen inzake objectief recht, indeling van het recht in rechtstakken Rechtsbronnen: wetgeving, rechtspraak, rechtsleer Rechterlijke organisatie: organigram van de rechtbanken Aanhangig maken van een zaak bij een rechtbank (ingebrekestelling, dagvaarding, ) Basisbegrippen uit het burgerlijk recht, handelsrecht en publiek recht Methodologie Opzoeken wetgeving Rechtspraak en rechtsleer Interessante websites Ontdek het volledig programma op Tot 50% korting via info en hulp:

6 6 Klantgerichtheid Als binnendienstmedewerker, technicus, vakexpert of helpdeskmedewerker komt u vaak in contact met klanten. U bent een cruciale schakel in het proces om een optimale service aan klanten te bieden. Een klantgerichte communicatie vormt het belangrijkste aspect in hoe de klant de service ervaart en is dus bepalend voor de klanttevredenheid. Bovendien wordt u aangesproken voor inlichtingen, informatie of klachten. Hierdoor kan u commerciële opportuniteiten ontdekken of mistevredenheid capteren. In deze praktische training ligt de focus op hoe u voor uw klanten toegevoegde waarde kunt creëren. U leert commerciële opportuniteiten ontdekken en/of mistevredenheid capteren. Op een interactieve manier krijgt u de skills onder de knie om bij uw klanten een wezenlijk verschil te maken. Ontdek het volledig programma op Klantgericht onthaal aan telefoon of balie Bij het onthaal wordt een eerste indruk gevormd en deze kan cruciaal zijn voor het imago van uw bedrijf en eventuele samenwerkingen. Toch denkt men nog vaak dat commercieel succes enkel een zaak van de verkopers is. Deze opleiding wil wijzen op het belang van een professionele ontvangst en de nodige technieken meegeven om deze te optimaliseren. Deze opleiding richt zich tot medewerkers van een bedrijf die meer aandacht willen besteden aan een klantvriendelijke communicatie. Ontdek het volledig programma op

7 7 Kmo-administratie Het takenpakket van administratieve medewerkers is bijzonder divers. Ze verzorgen, naast het behandelen van de correspondentie, nog heel wat andere taken: agenda s bijhouden, filteren van telefoongesprekken, vergaderingen organiseren, presentaties verzorgen, de boekhouder assisteren en ook als gastheer of gastvrouw optreden voor bezoekers. Bovendien verwacht de leidinggevende dat de administratief medewerker creatief meedenkt, initiatief neemt, zelfstandig werkt en het werk ook op een doeltreffende manier coördineert en organiseert. Kortom, een administratief medewerker vormt een sleutelfiguur binnen het bedrijf. PROGRAMMA Telefonisch onthaal Attitudes en vaardigheden Opbergmiddelen en systemen Structuur van een gesprek Codificatie Situaties en richtlijnen op een rijtje Loon- en personeelsadministratie Nederlandse handelscorrespondentie De individuele arbeidsovereenkomst Taalgebruik bij briefwisseling Principes van loonberekening Opmaken van verslagen en rapporten Verplichte sociale documenten Agendabeheer en klassement Boekhouden en btw Documenten/informatie Basisbegrippen inzake boekhouden Archief/bibliotheek De vereenvoudigde boekhouding: de wetgeving Methode Documenten bij aan- en verkoopverrichtingen Ontdek het volledig programma op Loon- en personeelsadministratie in de KMO Correcte loonresultaten en degelijk ingevulde sociale documenten zijn bepalend voor de sociale relaties binnen een onderneming. Deze cursus wil op een systematisch geordende wijze zicht geven op de totaliteit van de documenten uit de loon- en personeelsadministratie. PROGRAMMA Geldigheids- en vormvereisten, nietige Indiensttreding van werknemers bepalingen Verplichtingen t.o.v. de officiële instanties: RSZ Soorten Administratie van de directe belastingen Inhoud (proefperiode, concurrentiebeding,...) Kinderbijslagfonds Arbeidsreglement Interbedrijfsgeneeskundige dienst Bezoldiging Kas voor jaarlijkse vakantie Uitvoering, schorsing en beëindigen van Arbeidsongevallenverzekering arbeidsovereenkomst Verplichtingen t.o.v. werknemers Wederzijdse verplichtingen van partijen Inschrijvingen in het personeelsregister Jaarlijkse vakantie en betaalde feestdagen Arbeidsovereenkomst opmaken Arbeidswet Situering binnen de rechtsnormen... Ontdek het volledig programma op Tot 50% korting via info en hulp:

8 8 Notuleren Een helder gestructureerd rapport of een goed leesbaar verslag houdt de aandacht van de lezer vast. In deze opleiding leert u op een praktijkgerichte manier een schrijftaak voorbereiden, hoofd- van bijzaken scheiden en een heldere structuur aanbrengen in een rapport of notulen. Uw schrijfstijl wordt geanalyseerd en u krijgt tips om bondiger en duidelijker te leren schrijven, zodat uw lezers uw teksten met aandacht doornemen. Ook de verschillende soorten notulen, verslagen en actielijsten komen aan bod. Ontdek het volledig programma op Studiedag management assistent LEIDING KRIJGEN, LEIDING GEVEN EN WERKEN IN EEN TEAM anno 2016 Als management assistant speelt men een centrale rol in de organisatie. Een management assistant beschikt over en beheert heel wat informatie, coördineert, overlegt, leidt, volgt op, denkt mee met het management,... Dit vergt heel wat specifieke competenties en vaardigheden. Zowel coaching van de leidinggevende, de collega s, de medewerkers, de klanten, en leveranciers, als de capaciteit om in team te werken zijn belangrijke eigenschappen van een goede management assistent. Een managementassistent(e) heeft dikwijls een nogal moeilijke positie in de organisatie. Als rechterhand van de baas is het niet evident om tegelijkertijd ook collega te zijn van de andere leden van het team of de afdeling. Daarbij komt nog dat men veelal het favoriete klankbord is van zowel directie als collega s die allerlei problemen aankaarten. Men fungeert soms als indirecte spreekbuis via wie men invloed probeert uit te oefenen. Een management assistant moet ook vaak dingen gedaan krijgen van medewerkers en anderen zonder dat men de formele bevoegdheid heeft om gezag uit te oefenen. 1. Leidinggeven en bossmanagement 2. Teamwork Ontdek het volledig programma op Succesvolle nieuwsbrieven schrijven is hét communicatiemedium van de laatste decennium. En toch worden nieuwsbrieven nog vaak op de verkeerde manier gebruikt. Wat zijn de gangbare regels van het nieuwsbriefberoep, hoe creëert u succesvolle mailcampagnes en hoe vermijdt u de fouten die uw organisatie een slechte reputatie zouden geven? Deze opleiding is bestemd voor wie vaak nieuwsbrieven moet opstellen en zich daarin wil trainen. Ontdek het volledig programma op

9 9 Webcopywriting Het internet is de laatste jaren het belangrijkste medium van communicatie, entertainment en informatie geworden. Steeds meer mensen leven achter hun computer en worden beïnvloed door wat ze online vinden. Daarbij hoort dat er steeds meer websites zijn en competitie voor de aandacht van websurfers. Hoe kunt u daar als webschrijver een relevante en aantrekkelijke bijdrage aan leveren? Hoe kunt u tegelijk professioneel en persoonlijk aanspreken zodat uw bedrijf kan groeien? U leert het in deze opleiding. Ontdek het volledig programma op Zakelijke etiquette Etiquette maakt deel uit van ons dagelijks leven en is weer helemaal in. Het bevat gedragsregels om de omgang met anderen in goede banen te leiden. Vriendelijkheid en hoffelijkheid zijn de sleutelwoorden. Etiquette maakt de omgang met anderen aangenamer, geeft u een houvast en meer zelfvertrouwen. Uzelf op de juiste manier gedragen is van fundamenteel belang. De kunst bestaat erin om uzelf te blijven. Als u weet hoe het hoort, kunt u per situatie afwegen hoe u met de regels omgaat. PROGRAMMA Regels voor wie eerst een hand geeft Omgangsvormen Begroetingsvormen Uzelf en iemand anders voorstellen Persoonlijke uitstraling Zakenlunch Culinaire etiquette De 5 principes van etiquette op kantoor Ontdek het volledig programma op Tot 50% korting via info en hulp:

10 TRAINING COACHING ADVIES Veilig werken met AED-toestellen WEES OP TIJD EN RED MENSENLEVENS! Wekelijks worden in ons land ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Als niet direct wordt ingegrepen staat één ding vast: het slachtoffer overlijdt. Het is dus van levensbelang zoveel mogelijk mensen binnen uw organisatie op te leiden in reanimatie en het gebruik van een AEDtoestel (automatische externe defibrillator). Door de wet van 12 juni 2006 mag iedereen in het kader van een reanimatie een AED gebruiken. Een goed uitgevoerde basisreanimatie kan schade aan de vitale organen zoals de hersenen en het hart voorkomen, zorgt ervoor dat de defibrillatie effectiever is, en dat de overlevingskansen verdubbelen of verdrievoudigen als onmiddellijk met deze technieken gestart wordt. De reanimatie- en AED-technieken worden aangeleerd volgens de richtlijnen van de Europese en Belgische Reanimatieraad. Onze lesgever demonstreert en geeft deelnemers ruimschoots de gelegenheid om de technieken zelf in te oefenen. PROGRAMMA Technische aspecten AED-toestel Veilig leren werken met AED-toestellen Praktijkoefeningen met reanimatiepoppen VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD Onthaalmedewerkers Zaakvoerders EHBO Hulpverleners Preventieadviseurs Sportclubs Openbare besturen Non- en social profit PRAKTISCHE GEGEVENS Waar en wanneer 1 sessie van 3 uur Syntra West Kortrijk Op donderdag 19/11/2015 van 19u tot 22u OF Syntra West Brugge Op donderdag 22/10/2015 van 19u tot 22u Inschrijvingsgeld Het inschrijvingsgeld van de lessen bedraagt 85 (excl. BTW). MEER INFO EN INSCHRIJVEN: volg ons op: SBM Spoorwegstraat Brugge

11 TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT NAJAAR

12 12 Opleidingskalender najaar 2015 Raadpleeg onze website voor info en de actuele praktische gegevens. Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs Commerciële brieven en s schrijven 2 av ma 12 okt '15 Roeselare 165,00 Event- en projectorganisatie voor de management assistant 3 av di 01 dec '15 Brugge 237,00 Hoe leid ik effectief een vergadering? 4 dag ma 07 dec '15 Gent 283,00 Juridisch management voor de administratief bediende 6 av do 12 nov '15 Brugge 410,00 Klantgericht onthaal aan balie of telefoon 3 av ma 05 okt '15 Gent 242,00 Klantgerichtheid 3 av ma 30 nov '15 Roeselare 242,00 KMO administratie 11 av ma 16 nov '15 Brugge 577,00 3u/sessie. Alle prijzen exclusief of vrij van BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen.

13 13 Office management Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs Loon- en personeelsadministratie 12 av wo 18 nov 15 Roeselare 597,00 Notuleren 2 av wo 09 dec '15 Brugge 165,00 Studiedag management assistant 2 nm do 03 dec '15 Roeselare 427,00 Succesvolle nieuwsbrieven schrijven 2 av di 17 nov '15 Brugge 165,00 Webcopywriting 4 av ma 09 nov '15 Kortrijk 250,00 Zakelijke etiquette 2 av wo 18 nov '15 Brugge 155,00 3u/sessie. Alle prijzen exclusief of vrij van BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. Tot 50% korting via info en hulp:

14 Langlopende opleidingen AVONDOPLEIDINGEN ADMINISTRATIEF BEDIENDE Opleiding van 2 jaren Start 12 september 2015, Kortrijk Start 12 september 2015, Brugge Start 14 september 2015, Ieper MEDISCH SECRETARESSE Opleiding van 2 jaren Start 15 september 2015, Kortrijk Start 16 september 2015, Brugge Start 17 september 2015, Kortrijk VOLTIJDSE DAGOPLEIDINGEN COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE Opleiding van 1 jaar Start 14 september 2015, Brugge MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE Opleiding van 1 jaar Start 14 september 2015, Brugge MEDISCH SECRETARESSE Opleiding van 1 jaar Start 22 september 2015, Brugge Start 22 september 2015, Kortrijk TANDARTSASSISTENT Opleiding van 1 jaar Start 22 september 2015, Brugge SBM Office management nj 15-A5 volg ons op: Syntra West vzw is ISO 9001:2008 gecertificeerd

15 INNOVATIE 15 VOOR DE KMO GRATIS opleiding! Start donderdag 26 november te Gent Meer info en inschrijven via

16 16 Gratis opleidingstraject! 50+ en bevlogen aan het werk! Door gekende demografische en economische factoren worden onze loopbanen steeds langer. Slimme KMO ers spelen proactief in op toekomstige veranderingen, en besteden vandaag al aandacht aan een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Een aangepaste, kwaliteitsvolle loopbaan geeft uw medewerkers goesting om zich dag na dag 100% voor uw organisatie in te zetten. Kent u de nodige kneepjes om hen gemotiveerd aan de slag te houden? Wij beiden GRATIS opleidingen voor leidinggeven van 45-plussers en werknemers die ouder zijn dan 45 jaar. We focussen hierbij op de meerwaarde van een 50+ beleid voor u én voor uw werknemers. Voor wie is deze opleiding bestemd Voor de 45-plussers Langer, maar ook aangenamer en efficiënter werken Betere inzetbaarheid: verhoogd engagement, minder ziekteverzuim, kennis blijft binnen het bedrijf Hoger welzijn: meer betrokkenheid, minder stress, meer arbeidstevredenheid Betere teamwerking tussen de verschillende generaties. Voor de werkgever Blijven investeren in aangenaam en boeiend werk Inzicht in tewerkstellings-steunmaatregelen en subsidies People management: praktisch bekeken Tips om uw 45-plusser(s) gemotiveerd aan het werk te houden Deelnamevoorwaarden U dient werkgever, leidinggevende of 45+ werknemer te zijn uit een KMO van max 250 werknemers. Het invullen van een korte vragenlijst (geschatte duur 5 min.) is vereist om te kunnen deelnemen aan de gratis sessies. De opleiding is gratis maar er wordt een no-show fee van 75 (excl. Btw) aangerekend bij afwezigheid na registratie. Bij verhindering van de ingeschreven persoon kan deze echter vervangen worden door een collega. Docenten Specialisten personeelsbeleid en persoonlijke vaardigheden.

17 17 Opleidingsaanbod Werknemers kunnen los van hun werkgever in het traject stappen, en vice versa. Ze kunnen ook samen intekenen op dit unieke aanbod, maar volgen aparte opleidingen. Onder werkgevers worden alle leidinggevenden (ongeacht hun leeftijd) van 45-plussers verstaan. Voor de werknemers: Omgaan met lastig gedrag 21/10/2015, Oostende Sociale media op de werkvloer 28/10/2015, Oostende 18/11/2015, Kortrijk Hef- en tiltechnieken 12/11/2015, Kortrijk Baas over je eigen werktijd: meer gedaan in minder tijd 19/11/2015, Kortrijk Communiceren met durf en daadkracht 24/11/2015, Oostende 26/11/2015, Kortrijk Omgaan met stress 3/12/2015, Kortrijk Leidinggeven op de werkvloer 9/12/2015, Kortrijk Ergonomie op kantoor 17/12/2015, Kortrijk Voor de werkgevers (West-Vlaamse KMO s met max. 250 werknemers): Werken aan de juiste attitude bij veranderingen 22/10/2015, Oostende 17/11/2015, Kortrijk Pensioenenreglementering in de KMO 12/11/2015, Kortrijk 19/11/2015, Oostende Telkens les van 13u30 tot 16u30 Inlichtingen en inschrijvingen Tel Burn-out (bij oudere werknemers): preventie en aanpak 24/11/2015, Kortrijk 29/10/2015, Oostende Inzicht in leeftijdsbewust personeelsbeleid 1/12/2015, Kortrijk Preventie en reductie van ziekteverzuim 8/12/2015, Kortrijk Een project met de steun van Syntra Vlaanderen en het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming. In samenwerking met Syntra West. Info en hulp:

18 18 Aanbod algemene opleidingen najaar 2015 Raadpleeg onze website voor info en de actuele praktische gegevens. Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs BEDRIJFSBELEID & LEIDERSCHAP Bedrijfsbeleid Bedrijfskunde voor ingenieurs en technici 18 av do 15 okt '15 Kortrijk 1.770,00 Betaal minder sociale bijdragen als zelfstandige 1 av do 22 okt '15 Kortrijk 82,00 Innovatie in de kmo 7 nm-av do 26 nov '15 Gent GRATIS Slagvaardig en werkbaar organiseren NIEUW 14 nm-av vr 20 nov 15 Gent 2.500,00 KMO administratie 11 av ma 16 nov '15 Brugge 577,00 Projectmanagement in kleinere ondernemingen 4 nm-av di 10 nov '15 Gent 100,00 Projectmatig werken 3 av di 24 nov '15 Roeselare 237,00 Sociale inspectie: bereid u voor 2 av di 10 nov '15 Kortrijk 155,00 Werken met personeel in kleine ondernemingen 12 av do 12 nov '15 Gent 100,00 Financial basics voor de niet-financiële manager 6 av do 12 nov '15 Gent 970,00 Balansen lezen en begrijpen 5 av ma 28 sep '15 Oostende 360,00 Balansen lezen en begrijpen 5 av di 20 okt '15 Roeselare 360,00 Basis beurs en beleggen 6 av wo 28 okt '15 Kortrijk 410,00 Hoe vul je een BTW-aangifte in? 1 av wo 21 okt '15 Kortrijk 95,00 Leiderschap Werken aan de juiste attitude bij veranderingen 1 nm diverse K/O GRATIS en het motiveren van (oudere) werknemers (45+) Burn-out (bij oudere werknemers): preventie en 1 nm diverse K/O GRATIS aanpak (45+) Pensioenreglementering in de KMO (45+) 1 nm diverse K/O GRATIS Preventie en reducatie van ziekteverzuim (45+) 1 nm di 08 dec '15 Kortrijk GRATIS Inzicht in leeftijdsbewust personeelsbeleid (45+) 1 nm di 01 dec '15 Kortrijk GRATIS Als leidinggevende coachend omgaan met 5 nm-av do 15 okt '15 Kortrijk 725,00 medewerkers Als leidinggevende een motiverend 2 nm-av ma 16 nov '15 Brugge 319,00 functioneringsgesprek voeren Communiceren en motiveren voor 2 nm-av di 13 okt '15 Brugge 319,00 leidinggevenden De kunst van het delegeren 2 nm-av do 19 nov '15 Gent 360,00 3 u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. (ism Cevora) Werknemers onder paritair comité 218 volgen deze opleiding gratis en schrijven in via Cevora.be

19 19 Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs Emotionele intelligentie voor leidinggevenden 2 dag do 03 dec '15 Kortrijk 336,00 Hoe leid ik effectief een vergadering? 4 dag ma 07 dec '15 Gent 283,00 Leiding geven voor nieuw leidinggevenden 4 nm-av do 19 nov '15 Kortrijk 690,00 Leidinggeven vanuit een niet-hiërarchische 3 av wo 18 nov '15 Brugge 530,00 positie Leidinggeven, coachen en motiveren van KMOmedewerkers 4 av ma 16 nov '15 Gent 75,00 Leidinggeven, coachen en motiveren van KMOmedewerkers 4 av wo 25 nov '15 Roeselare 75,00 Situationeel leidinggeven 3 nm-av di 17 nov '15 Brugge 530,00 Versterk als leidinggevende uw zelfsturend team 4 nm-av ma 30 nov '15 Gent 690,00 PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN 45+ Ergonomie op kantoor 1 nm do 17 dec '15 Kortrijk GRATIS 45+ Leidinggeven op de werkvloer 1 nm wo 09 dec '15 Kortrijk GRATIS 45+ Omgaan met lastig gedrag 1 nm wo 21 okt 15 Oostende GRATIS 45+ Omgaan met stress 1 nm do 03 dec '15 Kortrijk GRATIS 45+ Sociale media op de werkvloer 1 nm diverse K/O GRATIS 45+ Communiceren met durf en daadkracht 1 nm diverse K/O GRATIS 45+ Baas over je eigen werktijd: meer gedaan in 1 nm do 19 nov '15 Kortrijk GRATIS minder tijd 45+ Hef- en tiltechnieken 1 nm do 12 nov '15 Kortrijk GRATIS Assertiviteit 4 av ma 05 okt '15 Roeselare 283,00 Assertiviteit 4 dag di 24 nov '15 Gent 283,00 Body Language - Lichaamstaal beheersen en 2 av wo 07 okt '15 Roeselare 186,00 gebruiken Burn-out: herkennen, voorkomen en ingrijpen 2 av di 20 okt '15 Kortrijk 149,00 Communiceren en omgaan met mensen 4 av di 06 okt '15 Brugge 283,00 Communiceren en omgaan met mensen 4 dag do 03 dec '15 Gent 283,00 Geheugentraining 2 av wo 14 okt '15 Brugge 149,00 Meer energie, minder stress 3 av do 29 okt '15 Roeselare 237,00 Mind mapping 2 av wo 09 dec '15 Gent 180,00 NLP en emotionele intelligentie 2 av ma 16 nov '15 Gent 149,00 Omgaan met conflicten en lastig gedrag 2 av do 10 dec '15 Brugge 149,00 Personal branding: maak van jezelf een sterk 2 av ma 23 nov '15 Brugge 149,00 merk Positief beïnvloeden en beter overtuigen 2 dag ma 09 nov '15 Gent 149,00 3 u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. (ism Cevora) Werknemers onder paritair comité 218 volgen deze opleiding gratis en schrijven in via Cevora.be Tot 50% korting via info en hulp:

20 20 Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs Rationeler denken, effectiever functioneren (RET) 2 av wo 09 dec '15 Kortrijk 149,00 Spreken tot een publiek 4 av ma 09 nov '15 Brugge 283,00 Praktijkgerichte ontspanningstechnieken 2 dag NTB Oostkamp 123,95 Werken met AED-toestellen (Automatische 1 av do 22 okt '15 Brugge 85,00 externe defibrillator) Werken met AED-toestellen (Automatische 1 av do 19 nov '15 Kortrijk 85,00 externe defibrillator) Start to coach 4 av di 17 nov '15 Kortrijk 230,00 Stemtraining 4 av wo 25 nov '15 Roeselare 283,00 Zakelijke etiquette 2 avond wo 18 nov '15 Brugge 155,00 TAAL EN COMMUNICATIE FRANS Testavond Frans 1 av do 17 sep '15 Brugge GRATIS Testavond Frans 1 av di 22 sep '15 Kortrijk GRATIS Testavond Frans 1 av ma 14 sep '15 Roeselare GRATIS Initiatie zakelijk Frans 12 av do 15 okt '15 Kortrijk 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - Basis 12 av diverse K/R/B 360,00 Zakelijk communiceren in het Frans - 12 av diverse K/R/B 360,00 intermediair Zakelijk communiceren in het Frans - gevorderd 12 av ma 19 okt '15 Kortrijk 360,00 Conversatielessen zakelijk Frans 4 vm za 24 okt '15 Kortrijk 160,00 Klantgericht telefoneren in het Frans 5 av di 17 nov '15 Roeselare 200,00 Taalbad zakelijk Frans 10 vm + nm ma 24 aug '15 Roeselare 330,00 NEDERLANDS Communiceren en Schrijven in het Nederlands 6 av do 12 nov '15 Kortrijk 175,00 voor anderstaligen ENGELS Testavond Engels 1 av di 29 sep '15 Kortrijk GRATIS Zakelijk communiceren in het Engels - basis 12 av di 27 okt '15 Brugge 360,00 Zakelijk communiceren in het Engels - 12 av wo 21 okt '15 Kortrijk 360,00 intermediair DUITS Testavond Duits 1 av ma 28 sep '15 Roeselare GRATIS Zakelijk communiceren in het Duits - intermediair 12 av di 17 nov '15 Roeselare 360,00 3 u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. (ism Cevora) Werknemers onder paritair comité 218 volgen deze opleiding gratis en schrijven in via Cevora.be

21 21 Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs VREEMDE TALEN Initatie zakelijk Italiaans 12 av do 15 okt '15 Kortrijk 330,00 Initiatie zakelijk Pools 12 av ma 16 nov '15 Roeselare 330,00 REDACTIE Notuleren 2 av wo 09 dec '15 Brugge 165,00 Zakelijk teksten schrijven 2 av NTB Kortrijk 165,00 Verrassende blogs schrijven 2 av NTB Roeselare 165,00 Succesvolle nieuwsbrieven schrijven 2 av di 17 nov '15 Brugge 165,00 Webcopywriting 4 av ma 09 nov '15 Kortrijk 250,00 Commerciële brieven en s schrijven 2 av ma 12 okt '15 Roeselare 165,00 MEDIA & ICT OPLEIDINGEN Audiovisuele en nieuwe media Fotografie en video Workshop: digitale fotografie voor niet fotografen 4 av do 01 okt '15 Brugge 257,50 in praktijk Workshop: start to shoot voor niet fotografen 2 av do 19 nov '15 Brugge 195,00 Filmen met jouw digitale spiegelreflexcamera 4 av di 17 nov '15 Brugge 257,50 Smartphonegebruik Haal meer uit je ipad 2 av ma 07 dec '15 Kortrijk 122,50 ipad als krachtig businesstool 2 dag wo 25 nov '15 Kortrijk 122,50 Uit de startblokken met uw ipad ism Cevora 2 dag wo 07 okt '15 Kortrijk 122,50 Haal meer uit je Tablet 2 av wo 02 dec '15 Kortrijk 122,50 Uw Android tablet als krachtig businesstool 2 av ma 23 nov '15 Roeselare 122,50 Uw ipad als bedrijfsinstrument: efficiënter 2 dag vr 27 nov '15 Kortrijk 122,50 gebruiken ism Cevora Social media Social media: Uw bedrijfspagina op Facebook 4 dag di 20 okt '15 Kortrijk 257,00 (gevorderd) Start to Facebook 1 av do 29 okt '15 Kortrijk 122,50 Start to LinkedIn 1 av do 19 nov '15 Kortrijk 122,50 Websites optimaliseren door sociale media 2 dag di 08 dec '15 Kortrijk 195,00 Online media Adobe dreamweaver basiscursus 6 dag wo 14 okt '15 Kortrijk 405,00 Bouw een website voor je KMO 8 dag najaar 15 Gent 560,00 3 u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. (ism Cevora) Werknemers onder paritair comité 218 volgen deze opleiding gratis en schrijven in via Cevora.be Tot 50% korting via info en hulp:

22 22 Opleiding Sessies Tijdstip Start Locatie Prijs E-Commerce: lanceer uw webwinkel in praktijk 8 dag najaar 15 Kortrijk 1.080,00 (ism BeCommerce) Google analytics 4 dag di 24 nov '15 Kortrijk 330,00 Google Cloud 1 vm za 24 okt '15 Brugge 122,50 Maak met Wordpress een professionele website 6 dag wo 18 nov '15 Kortrijk 330,00 IT business analyse & -architectuur Business Analist - ICT Architect 20 dag di 17 nov '15 Gent 2.400,00 Business Analist - ICT Architect 20 dag wo 18 nov '15 Antwerpen 2.400,00 Software Architect 16 av do 03 dec '15 Gent 2.400,00 Office toepassingen Leren werken met een Apple computer 2 av ma 12 okt '15 Brugge 122,50 Leren werken met een computer 8 av wo 07 okt '15 Brugge 288,00 MS-Access basis (ism Cevora) 4 dag ma 16 nov '15 Kortrijk 160,00 MS-Access basis av do 22 okt '15 Brugge 160,00 MS-Access formulieren, rapporten en macro's 2 dag ma 07 dec '15 Kortrijk 80,00 (ism Cevora) MS-Excel basis (ism Cevora) 4 dag diverse B/K/R 144,00 MS-Excel basis av diverse K/R 144,00 MS-Excel gevorderd av di 01 dec '15 Kortrijk 240,00 MS-Excel PowerPivot (ism Cevora) 2 dag do 15 okt '15 Roeselare 94,00 MS-Excel vervolmaking I (ism Cevora) 4 dag diverse K/B/R 144,00 MS-Excel: draaitabellen (ism Cevora) 2 dag diverse R/B/K 80,00 MS-Excel: dynamische tabellen en databanken 2 dag ma 19 okt '15 Brugge 80,00 (ism Cevora) MS-Excel: werken met dashboards (ism Cevora) 2 dag do 08 okt '15 Kortrijk 94,00 MS-Excel 2010 dashboards 2 av di 17 nov '15 Brugge 94,00 MS-Excel 2010: PowerPivot for Business Users 2 av ma 19 okt '15 Kortrijk 280,00 MS-Word 2013: revisie, samenwerken en lange 2 dag wo 09 dec '15 Kortrijk 80,00 documenten (ism Cevora) MS-Word 2013: templates, mailmerge en 2 dag vr 20 nov '15 Kortrijk 80,00 macro's (ism Cevora) MS-Word basis (ism Cevora) 4 dag ma 28 sep '15 Roeselare 144,00 MS-Outlook (ism Cevora) 2 dag diverse B/K 72,00 MS-Outlook 2010 & Timemanagement 2 av diverse B/K 80,00 Haal het maximum uit Outlook (ism Cevora) 2 dag diverse K/B/R 80,00 3 u/sessie. Alle prijzen exclusief BTW. Onder voorbehoud van wijzigingen. (ism Cevora) Werknemers onder paritair comité 218 volgen deze opleiding gratis en schrijven in via Cevora.be

OPLEIDINGEN PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP

OPLEIDINGEN PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM

Nadere informatie

OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE

OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Infobrochure met praktische gegevens najaar

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Infobrochure met praktische gegevens najaar TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT Infobrochure met praktische gegevens najaar 2016 www.sbmopleidingen.be 2 Intern transport Heftruck, Reachtruck, Hoogwerker, Rolbrug, Wiellader, Autolaadkraan,

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Opleidingsaanbod voorjaar

TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT. Opleidingsaanbod voorjaar TRAINING COACHING ADVIES INTERN TRANSPORT Opleidingsaanbod voorjaar 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Intern transport Heftruck, Reachtruck, Hoogwerker, Rolbrug, Wiellader, Autolaadkraan, Verreiker, Torenkraan,

Nadere informatie

OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING

OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

Opleiding tot management assistant

Opleiding tot management assistant Opleiding tot management assistant In samenwerking met Opleiding van 12 sessies woensdag, 29 maart 2017, Oostnieuwkerksesteenweg 111, 8800 Start: Roeselare Lesdata van deze opleiding: 29/03/2017 ( 18:30-21:30

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING

OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be

TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN OFFICE MANAGEMENT VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be SBM - Spoorwegstraat 14-8200 Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel. 050 40 30 90 - Fax 050 39 06 65 info@sbmopleidingen.be

Nadere informatie

Opleiding tot management assistant

Opleiding tot management assistant Opleiding tot management assistant In samenwerking met Opleiding van 12 sessies Start: woensdag, 21 maart 2018, Ten Briele 7, 8200 Sint-Michiels Lesdata van deze opleiding: 21/03/2018 ( 18:30-21:30 ) 28/03/2018

Nadere informatie

LEER- EN COACHINGSESSIES SPECIAAL VOOR KMO S NAJAAR 2016

LEER- EN COACHINGSESSIES SPECIAAL VOOR KMO S NAJAAR 2016 TRAINING COACHING ADVIES LEER- EN COACHINGSESSIES SPECIAAL VOOR KMO S NAJAAR 2016 TIJDELIJKE VOORDEELTARIEVEN! Zowel de samenleving als de economie veranderen voortdurend. De impact van deze veranderingen

Nadere informatie

FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT

FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT TRAINING FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT VOORJAAR 2016 COACHING ADVIES FINANCIEEL BELEID Basistrainingen - Balansen lezen en begrijpen - Basis beurs en beleggen Grondige snelcursussen - Financial

Nadere informatie

PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP

PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP TRAINING COACHING ADVIES PERSOONLIJKE VAARDIGHEDEN EN LEIDERSCHAP VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be SBM - Spoorwegstraat 14-8200 Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel. 050 40 30 90 - Fax 050 39

Nadere informatie

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be TRAINING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be 2 Inhoud VOORWOORD...3 TAALBADEN DUITS EN FRANS... 4 TESTIMONIAL...5 Taalbad

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling Training Duurzame inzetbaarheid Training Office 365 Training Office 365 gevorderden Training Word basis Training Word vervolg Training Excel basis Training Excel vervolg Training

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling Training Duurzame inzetbaarheid Training Word basis Training Word vervolg Training Excel basis Training Excel vervolg Training PowerPoint Training Outlook Training Digitale vaardigheden

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling Training De gezonde bedrijfskantine Training Duurzaam leven & werken Training Duurzame inzetbaarheid Training Word basis Training Word vervolg Training Excel basis Training Excel

Nadere informatie

Opleidingskalender najaar 2017

Opleidingskalender najaar 2017 Opleidingskalender najaar 2017 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Op onze website vind je de meest actuele data terug. Wil je weten hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn in een bepaalde

Nadere informatie

COMPUTEROPLEIDINGEN NAJAAR

COMPUTEROPLEIDINGEN NAJAAR COMPUTEROPLEIDINGEN NAJAAR 2016 www.cvovivo.be wordpress website maken WordPress is een populair contentmanagementsysteem (CMS) voor websites. Het open-source programma is geliefd om zijn gebruiksgemak

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

TRANSPORT VAN GEVAARLIJKE GOEDEREN

TRANSPORT VAN GEVAARLIJKE GOEDEREN TRAINING COACHING ADVIES TRANSPORT VAN GEVAARLIJKE GOEDEREN Opleidingsgids: ADR voor chauffeurs Veiligheidsadviseur wegtransport VOORJAAR 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Transport van gevaarlijke goederen

Nadere informatie

OPTIMAAL TALENT BV EVEN VOORSTELLEN. Optimaal Talent BV www.optimaal-talent.nl

OPTIMAAL TALENT BV EVEN VOORSTELLEN. Optimaal Talent BV www.optimaal-talent.nl OPTIMAAL TALENT BV EVEN VOORSTELLEN Optimaal Talent B.V. is een bureau voor training en coaching dat is gespecialiseerd in talentontwikkeling om mensen, teams en organisaties slagvaardiger te laten functioneren.

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Ben jij die veeltalige administratieve duizendpoot?

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN www.educo.be educo@educo.be V.Z.W. COMPUTEROPLEIDINGEN COMMUNICATIE & MEDIA OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN EDUCO vzw Koning Albertlaan 27-9000 GENT (vlakbij Sint-Pietersstation) Gaat uw vereniging, organisatie

Nadere informatie

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR TRAINING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE VOORJAAR 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Inhoud VOORWOORD...3 TAALBADEN ENGELS EN FRANS... 4 TESTIMONIAL...5 Taalbad

Nadere informatie

BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE

BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE BIJLAGE 2 CAO 12.12.2013 BEDRIJVEN MET SYNDICALE DELEGATIE zonder akkoord over een bedrijfseigen opleidingsplan INSCHRIJVING OP HET SUPPLETIEF OPLEIDINGSPLAN Registreer vóór 31 december 2014 - online op

Nadere informatie

Opleidingen voor werknemers 45 +

Opleidingen voor werknemers 45 + Opleidingen voor werknemers 45 + Het aanbod Ergonomie 1 dag U verricht dikwijls zwaar werk. Bij velen is fysieke pijn geen uitzondering. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leert men er zelf iets aan

Nadere informatie

Industrie. Najaar 2015 OPLEIDINGSKALENDER

Industrie. Najaar 2015 OPLEIDINGSKALENDER TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGSKALENDER Industrie Productie - onderhoud Industriële technieken Veiligheid - milieu Kwaliteit Inkoop Logistiek Mobiele arbeidsmiddelen Bijscholing chauffeurs - ADR Leiderschap

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Commercieel en administratief sterk Beste

Nadere informatie

MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE

MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE 2017-2018 MEERTALIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE 2017-2018 Ben jij die meertalige administratieve duizendpoot? Beste student, Als administratief bediende

Nadere informatie

PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING

PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING TRAINING COACHING PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING ADVIES NAJAAR 2016 PRRAKTISCH PERSONEELSBELEID Praktische opleiding tot vertrouwenspersoon 5 dagen 17/10/2016 Brugge 748 -> Sinds enkele

Nadere informatie

COMPUTEROPLEIDINGEN VOORJAAR

COMPUTEROPLEIDINGEN VOORJAAR COMPUTEROPLEIDINGEN VOORJAAR 2017 www.cvovivo.be Illustrator workshop De module Illustrator workshop is er voor cursisten die graag hun kennis van het pakket Illustrator verder willen inoefenen en verfijnen

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN V.Z.W. www.educo.be educo@educo.be COMPUTEROPLEIDINGEN COMMUNICATIE & MEDIA OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN EDUCO vzw Mgr. Broekxplein 6-3500 Hasselt (in De Volksmacht tegenover het station) Gaat uw vereniging,

Nadere informatie

PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING

PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING TRAINING COACHING ADVIES PERSONEELSBELEID, PAYROLL EN SOCIALE WETGEVING VOORJAAR 2017 PERSONEELSBELEID Opleiding Aantal sessies Start Locatie Prijs Praktische opleiding tot vertrouwenspersoon 5 dagen 7/02/2017

Nadere informatie

Opleiding RPA-bestuurder NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR

Opleiding RPA-bestuurder NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR NIEUWE BEROEPSGERICHTE OPLEIDING DRONE PILOOT KORTRIJK, NAJAAR 2016 www.syntrawest.be Opleiding RPA-bestuurder i.s.m. Opleiding officieel erkend door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit. NIEUWE BEROEPSGERICHTE

Nadere informatie

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER

AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER AVONDOPLEIDING CREATIEVE OPLEIDINGEN HANDBOEKBINDER 2017-2018 HANDBOEKBINDER 2017-2018 Het handboekbinden is een zeer oud ambacht dat al in de vroege Middeleeuwen in kloosters werd beoefend. Het feit dat

Nadere informatie

REEF-carrièremanagement. voor jouw persoonlijke groei. delen om te groeien

REEF-carrièremanagement. voor jouw persoonlijke groei. delen om te groeien REEF-carrièremanagement voor jouw persoonlijke groei delen om te groeien REEF hecht veel waarde aan de persoonlijke groei van zijn medewerkers. Daarom helpt REEF je in de eerste plaats aan uitdagende en

Nadere informatie

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR TRAINING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR 2017 www.sbmopleidingen.be 2 Inhoud VOORWOORD...3 TAALBAD FRANS... 4 TESTIMONIAL...5 Taalbad op maat...5

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE

COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE ADMINISTRATIE EN ONTHAAL COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE 2017-2018 COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF BEDIENDE 2017-2018 Commercieel en administratief sterk Beste student, Als adminitratief bediende beschik

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen MARKETING EN SOCIAL MEDIA CONSULTANT COMMERCIËLE OPLEIDING 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Social media for professionals Beste student,

Nadere informatie

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt! Computer Tablet Frans Engels Duits Spaans Italiaans Nederlands Boekhouden

Nadere informatie

Sirk Sekuur in Company

Sirk Sekuur in Company WG Sirk Sekuur in Company Coachen naar veiligheidscultuur met focus op veilig gedrag coachen naar veiligheidscultuur Werk aan veilig gedrag in uw onderneming! Is uw infrastructuur voldoende veilig? Beschikt

Nadere informatie

TRAINING LAAT JE WERELD DRAAIEN ROND DE KLANT EN MEER KLANTEN ZULLEN ROND JOU DRAAIEN. SALES VERKOOP

TRAINING LAAT JE WERELD DRAAIEN ROND DE KLANT EN MEER KLANTEN ZULLEN ROND JOU DRAAIEN. SALES VERKOOP TRAINING LAAT JE WERELD DRAAIEN ROND DE KLANT EN MEER KLANTEN ZULLEN ROND JOU DRAAIEN. COACHING ADVIES SALES VERKOOP Sales en klanten ondergaan een transformatie. Door de digitale realiteit van vandaag

Nadere informatie

HAAL MEER UIT JE ZAAK!

HAAL MEER UIT JE ZAAK! HAAL MEER UIT JE ZAAK! WORKSHOPS VOOR HANDELAARS EN HUN MEDEWERKERS UIT DE BRUGSE REGIO 2015 (GEORGANISEERD DOOR SBM IN SAMENWERKING MET LOKALE ECONOMIE, STAD BRUGGE) SESSIE 1: HOSPITALITY, GASTVRIJHEID

Nadere informatie

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR 2016.

TRAINING COACHING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR 2016. TRAINING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS COACHING ADVIES OPLEIDINGEN TAAL EN REDACTIE NAJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be 2 Inhoud VOORWOORD...3 TAALBAD... 4 Frans... 4 ONZE TAALCOACH & KLANT GETUIGEN...5

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES VERKOOP & MARKETING VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be

TRAINING COACHING ADVIES VERKOOP & MARKETING VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be TRAINING COACHING ADVIES VERKOOP & MARKETING VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be SBM - Spoorwegstraat 14-8200 Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel. 050 40 30 90 - Fax 050 39 06 65 info@sbmopleidingen.be

Nadere informatie

TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be

TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING VOORJAAR 2016. www.sbmopleidingen.be TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING VOORJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be SBM - Spoorwegstraat 14-8200 Brugge Contact- en registratiecentrum: Tel. 050 40 30 90 - Fax 050 39 06 65

Nadere informatie

LOGOS Opleidingskalender najaar 2015

LOGOS Opleidingskalender najaar 2015 LOGOS Opleidingskalender najaar 2015 Opgelet! Deze opleidingskalender is een momentopname. Sommige opleidingen kunnen dus al volzet of geannuleerd zijn. Kijk voor alle zekerheid op de website of bel 03

Nadere informatie

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 Vlaamse overheid Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 01 vr 05:39 4.14 - - 16 za 05:21 4.47 - - 01 ma 06:23 3.95 00:26 0.92 16 di 07:05 4.20 01:06 0.64 18:11 4.09 12:23 0.55 17:59 4.47 12:13 0.17

Nadere informatie

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 Vlaamse overheid Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 01 di 03:06 4.51 09:46 0.22 16 wo 03:52 4.75 10:39-0.17 01 vr 04:03 4.73 10:54 0.04 16 za 04:59 4.49 11:40 0.23 15:27 4.61 21:57 0.47 16:22

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Slim werken met de ipad

Slim werken met de ipad 7 april, 24 april en 21 mei 2015 - Utrecht Secretaresseworkshop Slim werken met de ipad Papierloos vergaderen, notuleren, presentaties maken en nog veel meer! Ook als incompany-training: info@infotraining.nl

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Vervolgtrajecten na voltijdse dagopleiding beauty

Vervolgtrajecten na voltijdse dagopleiding beauty Vervolgtrajecten na voltijdse dagopleiding beauty AANBOD NAJAAR 2015 inhoud Voltijdse dagopleidingen p. 4 Gespecialiseerd Voetverzorger - Voltijdse dagopleiding Kleur- en Stijlconsulent - Voltijdse dagopleiding

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 -

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 - Workshops Top Secretaries 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2-1 TRAININGSCARROUSEL - 3-1.1. Projectmanagement - 3-1.2. Overtuigend beïnvloeden - 4-1.3. Communiceren met NLP - 5-1.4. Effectiever met emotionele

Nadere informatie

Permanente Ontwikkeling. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Ontwikkeling

Permanente Ontwikkeling. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Ontwikkeling Permanente Ontwikkeling Manager ACADEMIE Manager Permanente Ontwikkeling Een leven lang leren Dit pakket bevat alle cursussen van het pakket Permanente Educatie Manager mét daaraan toegevoegd een tiental

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest.

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016. www.syntrawest. Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen INSTALLATEUR AIRCO - WARMTEPOMPEN KLIMATISATIE 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD KNELPUNTBEROEP Cool Beste student, Spreekt het werken

Nadere informatie

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM- ANZEGEM-TIELT ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt! Computer Tablet Frans Engels Duits Spaans Italiaans Nederlands Boekhouden

Nadere informatie

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 Vlaamse overheid Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 01 vr 08:07 5.06 01:53 0.21 16 za 08:07 5.32 02:30-0.03 01 ma 08:50 4.82 02:45 0.17 16 di 09:42 5.05 03:47 0.03 20:34 4.98 14:44 0.04 20:38

Nadere informatie

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be

Voltijdse dagopleidingen. Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016. www.syntrawest.be Voltijdse dagopleidingen Opleidingen voor ondernemende mensen TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT 2015-2016 www.syntrawest.be VOORWOORD Zet een tandje bij Beste student, De tandartsassistent(e) vormt een belangrijke

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Deskundige (m/v)

Functiebeschrijving: Deskundige (m/v) Functiebeschrijving: Deskundige (m/v) Graad Deskundige (m/v) Functietitel Bedrijfseconomisch Deskundige (m/v) Doelstelling van de functie Als bedrijfseconomisch deskundige geeft u mee dagelijkse leiding

Nadere informatie

SECRETARIAAT TANDARTSASSISTENT

SECRETARIAAT TANDARTSASSISTENT SECRETARIAAT TANDARTSASSISTENT 2017-2018 TANDARTSASSISTENT 2017-2018 Zet een tandje bij Beste student, De tandartsassistent(e) vormt een belangrijke schakel tussen de tandarts en de patiënt. De assistent(e)

Nadere informatie

MARKETING CUSTOMER XPERIENCE

MARKETING CUSTOMER XPERIENCE KLANT- EN MARKTGERICHT ONDERNEMEN ALS ORGANISATIECULTUUR TRAINING COACHING ADVIES MARKETING CUSTOMER XPERIENCE Slank en wendbaar. Innovatief, creatief en klantgericht. Het zijn de kernbegrippen in de groeistrategie

Nadere informatie

Permanente Educatie. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Educatie

Permanente Educatie. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Educatie Permanente Educatie Manager ACADEMIE Manager Permanente Educatie Een leven lang leren NIKTA academie onderkent het belang dat medewerkers zichzelf voortdurend ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden

Nadere informatie

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE - OOSTKAMP

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE - OOSTKAMP VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 - beauty hair visagie gastronomie wijn bier mode informatica fotografie talen decoratie kant huishoudhulp Nieuwstraat 5, 8000 Brugge tel. 050 44 02 44 info@cvosg.be

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

LinkedIn Live Foundation

LinkedIn Live Foundation LinkedIn Live Foundation Voor wie Iedereen die inzicht wil in wat LinkedIn kan betekenen voor zichzelf en zijn organisatie en hoe zijn zichtbaarheid en personal branding vergroten via zijn persoonlijk

Nadere informatie

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE OOSTKAMP

VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE OOSTKAMP VOLWASSENENONDERWIJS CURSUSAANBOD 2015-2016 BRUGGE OOSTKAMP beauty hair visagie gastronomie wijn bier huishoudhulp talen informatica fotografie mode decoratie kant BRUGGE Nieuwstraat 5, 8000 Brugge tel.

Nadere informatie

MEDIA & INFORMATICA OPLEIDINGSKALENDER

MEDIA & INFORMATICA OPLEIDINGSKALENDER TRAINING SKILLS VOOR BEDRIJF EN MEDEWERKERS COACHING ADVIES MEDIA & INFORMATICA OPLEIDINGSKALENDER NAJAAR 2016 www.sbmopleidingen.be 2 Inhoud OFFICE & BUSINESS SOLUTIONS...3 PC-initiatie... 3 Boekhouden

Nadere informatie

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 01 zo 02:40 4,53 09:18 0,24 16 ma 03:25 4,71 10:10-0,10 01 wo 03:39 4,72 10:31 0,01 16 do 04:28 4,57 11:11 0,10 14:59 4,65 21:31 0,43 15:51 4,75 22:27 0,36

Nadere informatie

vormingsaanbod voor vrijwilligers I voorjaar 2013 www.vrijwilligersacademie.be

vormingsaanbod voor vrijwilligers I voorjaar 2013 www.vrijwilligersacademie.be DE VRIJWILLIGERSACADEMIE vormingsaanbod voor vrijwilligers I voorjaar 2013 www.vrijwilligersacademie.be Bent u een enthousiaste vrijwilliger en wilt u graag bijblijven, nieuwe vaardigheden aanleren, en

Nadere informatie

Cursusaanbod CVO Roeselare - T volwassenenonder ielt wijs

Cursusaanbod CVO Roeselare - T volwassenenonder ielt wijs Cursusaanbo d 2016-2017 CVO Roeselar e - Tielt volwas senenonderw ijs Inschrijven in één van onderstaande campussen of online op www.cvoroeselare.be Schrijf in voor 8 juli en geniet van vroegboekkorting

Nadere informatie

ervaring in computer training bvba open kalender opleidingen 2013 1

ervaring in computer training bvba open kalender opleidingen 2013 1 OPEN KALENDER OPLEIDINGEN 2013 Locatie Berchem MODULES MICROSOFT MS Windows 28 jan 25 17 jun 9 sep 1 240,00 4 nov 30 dec MS Word basis 30 jan & 1 27 & 29 MS Word gevorderd 2 & 4 jan 18 & 19 24 & 26 apr

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie in samenwerking met VakantieInZICHT Verbindende Communicatie Inspiratie voor impact, dialoog en samenwerking Verbindende Communicatie (VC) is een eenvoudig en krachtig concept voor iedereen die op een

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM www.cvowaregem.be ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt!

BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM www.cvowaregem.be ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt! BIJBLIJVEN DOE JE MET CVO WAREGEM www.cvowaregem.be ONDERWIJS VOOR VOLWASSENEN Schrijf tijdig in! Het aantal plaatsen is beperkt! Computer Tablet Frans Engels Duits Spaans Italiaans Nederlands Boekhouden

Nadere informatie

VOORJAAR 2017 SALES VERKOOP

VOORJAAR 2017 SALES VERKOOP TRAINING COACHING ADVIES VOORJAAR 2017 SALES VERKOOP Sales en klanten ondergaan een transformatie. Door de digitale realiteit van vandaag gaan sales professionals anders om met hun klanten en prospects.

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen die in het recruteringsproces van

Nadere informatie

Infofiches opleidingen voorjaar 2012

Infofiches opleidingen voorjaar 2012 Infofiches opleidingen voorjaar 2012 1. Alcohol en drugspreventie Iedereen is begaan met de problemen die voortvloeien uit middelengebruik. Als sportclub kan je ook met gebruik en/of misbruik van alcohol

Nadere informatie

TRAININGEN VOOR DE VERZEKERINGSSECTOR

TRAININGEN VOOR DE VERZEKERINGSSECTOR TRAININGEN VOOR DE VERZEKERINGSSECTOR NAJAAR 2016 TRAINING COACHING ADVIES www.sbmopleidingen.be 2 Meer info over SBM, ons trainingsaanbod en de vele mogelijkheden tot partnership vindt u op www.sbmopleidingen.be

Nadere informatie

Vaardigheidsmeter Communicatie

Vaardigheidsmeter Communicatie Vaardigheidsmeter Communicatie Persoonlijke effectiviteit Teamvaardigheden Een goede eerste indruk Zelfempowerment Communiceren binnen een team Teambuilding Assertiviteit Vergaderingen leiden Anderen beïnvloeden

Nadere informatie

Sirk Sekuur in Company

Sirk Sekuur in Company WG Sirk Sekuur in Company Coachen naar veiligheidscultuur met focus op veilig gedrag coachen naar veiligheidscultuur Training Sirk Sekuur in Company Deze training bestaat uit twee sessies van een halve

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer)

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen

Nadere informatie

Gratis opleidingen voor callcenter operators

Gratis opleidingen voor callcenter operators Gratis opleidingen voor callcenter operators Test jezelf. Volg gratis de opleidingen die bij jou passen. Wat zijn je sterktes en zwaktes? Ben je een ervaren beller? Of nieuw in het vak? Bereik je jouw

Nadere informatie

www.stip-instituut.be STIP Voor bedrijven en particulieren die stappen willen zetten START NU Coaching - Bemiddeling - Communicatie

www.stip-instituut.be STIP Voor bedrijven en particulieren die stappen willen zetten START NU Coaching - Bemiddeling - Communicatie www.stip-instituut.be STIP Voor bedrijven en particulieren die stappen willen zetten Coaching - Bemiddeling - Communicatie START NU ONS MISSION STATEMENT De energie van mensen en bedrijven inzetten in

Nadere informatie

Effectief Communiceren (1- Daags)

Effectief Communiceren (1- Daags) Effectief Communiceren (1- Daags) Om meer uit uw gesprekken te halen wilt u uw communicatievaardigheden verbeteren. U wilt werk maken van uw communicatieve vaardigheden en aan de hand van praktische oefeningen

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

computer communicatie op het internet creatief met foto's di vm Sint-Jozef Sint-Jozef Assebroek di nm Brugge Brugge Brugge di av

computer communicatie op het internet creatief met foto's di vm Sint-Jozef Sint-Jozef Assebroek di nm Brugge Brugge Brugge di av starten met de computer digitale informatie communicatie op het internet creatief met foto's veiligheid op je computer win 8 tablets Android tablets I-Pad computer ma vm ma nm Sint-Pieters Sint-Pieters

Nadere informatie

In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt

In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt In 5 stappen naar een personeelsbeleid dat werkt Pak uw personeelsbeleid op een gestructureerde manier aan en creëer een werkplek waar uw business floreert en medewerkers met goesting en engagement komen

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 01 zo 05:33 5,52 - - 16 ma 06:15 5,64 00:41-0,15 01 wo 06:31 5,54 01:05-0,15 16 do 07:08 5,47 01:28-0,10 17:49 5,62 12:28-0,24 18:35 5,75 13:15-0,45 18:51

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Workshops : Leen Goossens -GSM: 0495/64.57.96- leengoos@hotmail.com. Leren en studeren

Workshops : Leen Goossens -GSM: 0495/64.57.96- leengoos@hotmail.com. Leren en studeren Workshops : Leren en studeren Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) : Als werknemer moet je blijven leren, anders kom je buiten spel te staan. Werkgevers willen graag medewerkers die zich verder ontwikkelen.

Nadere informatie

OPTIMALISEER UW ONDERHOUDSAFDELING

OPTIMALISEER UW ONDERHOUDSAFDELING OPTIMALISEER UW ONDERHOUDSAFDELING TRAINING COACHING ADVIES voorjaar 2017 Tegenwoordig verloopt alles in uw organisatie best zo efficiënt en goedkoop mogelijk. Voor onderhoud is dat niet anders. Ontdek

Nadere informatie

Coaching & Leadership Academy - Advanced level - Curriculum - Class 11/17

Coaching & Leadership Academy - Advanced level - Curriculum - Class 11/17 Coaching & Leadership Academy - Advanced level - Curriculum - Class 11/17 Programma en learning systems Module 1: Principes en wetten van een world class business Elke succesvolle business hanteert gezonde

Nadere informatie

basiseducatie Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren?

basiseducatie Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren? basis educatie Heb je problemen met lezen, schrijven of rekenen? Je bent niet alleen! In Vlaanderen heeft 1 op 7 mensen er moeite mee. Bij Basiseducatie kan je opnieuw bijbenen. Er zijn 13 Centra voor

Nadere informatie

FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT

FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT TRAINING COACHING FINANCIEEL BELEID, ACCOUNTANCY EN FISCALITEIT ADVIES Basistrainingen FINANCIEEL BELEID - Balansen lezen en begrijpen - Basis beurs en beleggen - Bedrijfsfinanciering: essentiële basisinzichten

Nadere informatie

MEDIA & IT OPLEIDINGEN IN DE REGIO GENT AANBOD VOORJAAR 2016

MEDIA & IT OPLEIDINGEN IN DE REGIO GENT AANBOD VOORJAAR 2016 INFO /INSCHRIJVING Wenst u meer informatie of wenst u zich in te schrijven? Contacteer Lies Debacker via lies.debacker@sbmopleidingen.be of 050/40 30 90 of kijk op onze website www.sbmopleidingen.be. KMO

Nadere informatie