NMBS HOLDING DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-H R. I 32 Sectie 53 Tel. :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NMBS HOLDING DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-H R. I 32 Sectie 53 Tel. :"

Transcriptie

1 - NMBS HOLDING DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-H R. I 32 Sectie 53 Tel. : Brussef, A8 juli 2007 BERICHT NR 90 H-HR Uitrei king: bericht: 999:O (reserve: H-HR. 132, 5 exemplaren) OVERHEVELING VAN PERSONEEL VAN DlRECTlE I - NEWERK NAAR QlRECTlE B - RElZlGERS - OPRlCHTlNG VAN DE BEVORDERlNGSOMDERAFDELf NG "PERSONEEL VAN DE REIZIGERSSTATIONS" Vanaf zullen de commerciele en operationele activiteiten die momenteel werden uitgeoefend door de directie I - Nehnrek, worden toevertrouwd aan de directie B - Reizigers. Meer bepaald zullen, op het niveau van de stations en het beheer van het reizigersverkeer, de activiteiten binnen de ditectie B - Reizigers die hoofdzakelijk de volgende domeinen omvatten, worden gehergmepeerd: de verkoop van nationale en internationale vervoerbewijzen; het onthaal, het vervoer, de hulp, de kanalisatie en informatie van de reizigers; het beheer van de stations betrokken bij het reizigersverkeer; het vormen en rangeren van reizigerstreinen; het bedienen van de rangeer- en uitwijkbundels voor reizigerstreinen; de operationele, financiele, boekhoudkundige, en administratieve opvolging van het reizigersverkeer; de prospecties op regionaal en lokaal niveau; de omkadering en het beheer van het personeel benut binnen de directie Reizigers; het reserveren van piaatsen in de reizigerstreinen; de sarnenwerking in de uitvoering en de studies van werken rechistreeks verbonden met het "reizigers"verkeer. Op structureel vlak en wat het personeel betreft zal deze hergroepering van activiteiten de volgende veranderingen met zich meebrengen. I. Nieuwe structuur De uihroerende diensten van directie B - Reizigers worden gereorganiseerd. De nieuwe stmctuur voorziet de indeling van het net in 14 regio's Reizigers waarvan de zetels als volgt zijn verdeeld :

2 District Centrum District Noordoost District Noordwest Brussel-Noord Brussel-Zuid Antwerpen Hasselt Ceuven Brugge Denderleeuw Gent Kortlijk District Zuidoost District Zuidwest Aaden Luik Namen Charlemi Bergen Een regio Reizigers is een administratieve eenheid"' onder de leiding van een regiomanager Reizigers. Het betreft een functie waarvan de toegangsvoowaarden het voorwerp hebben luitgernaakt van bericht 42 H-HRl2006, Elk regio Reizigers wordt onderverdeeld in verschillende werkzetels waarvoor een personeelskader is voonien. De aan elke werkzetel toevertrouwde wrkzaamheden zijn verspreid over verschillende geografische inplantingen, arbeidsplaatsen genoernd. De bediende wordt geaffecteerd aan een werkzetel door de directie H-Human Resources. Vanaf het ogenblik dat hij effectief rijn post van he4 kader inneemt, wordt hem een arbeidsplaats toegekend door rijn onmiddellijke chef. Het betreft de plaats waar hij gewoonlijk en op regelmatige wijze zijn prestaties zal aanvangen en beeindigen binnen spoonrveginstallaties. Door afgifte van een gestandaardiseerd document wordt hij ingelicht van deze aanduiding voor een arbeidsplaats. Vanaf deze aanduiding heeft de bediende de zekerheid dat hij zijn werkomgeving (arbeidsplaats) zal behouden, behalve : - wanneer de activiteiten zijn benuttiging in die arbeidsplaats niet meer rechtvaardigen. In dit geval wordt hem een nieuwe arbeidsplaats toegekend binnen rijn werkzetel voor zover hij titularis blijft van zijn post van he! kader; - wanneer hij aan rijn onmiddellijke chef vraagt {met een formulier P103) om zijn prestaties in een andere arbeidsplaats van zijn werkzetel te verzekeren. Wanneer hij bovendien om diensfredenen opgeroepen wordt tijdelijk prestaties te venekeren in een andere arbeidsplaats van zijn werksetel, geniet hij van een afstandsvergoeding van een forfaitair bedrag van 4,00 f per prestatie (aan 100 %), voor zover deze opdrachten een verlenging van zijn dagelijkse rei~tijd(~) tot gevolg hebben en dat de betrokken arbeidsplaatsen tenminste 5 kilome2er"ban elkaar venvijderd zijn. De lijst van de werkzetels en arbeidsplaatsen van de uitvoerende diensten van directie 8- Reizigers worden hemomen in de bijlage. II. Overheveling en hergroepesing van activiteiten. Met uitwerking op 1.f worden de kaderposten die overeenstemmen met de voomoemde commercigle en operationele activiteiten binnen de directie I - Netwerk, Het activiteitengebied van de bedienden die titularis zijn van de betrekkingen van rang 3 of hogere rangen strekt zich uit over het geheel van de regio. " Om de dagelijkse reistljd te berekenen, wordt rekening gehouden met het verschil tussen de duur van de trajeden (heen en terug) van het station dat de woonplaats bedient (in de sin van punt van het bericht 55 HR12004) naar het station die de twee betrokken arbeidsplaatsen bedient. Per spoor.

3 overgeheveld naar de directie 5 - Reizigers alsook de personeelsleden die met deze activiteiten zijn belast. Deze personeelsoverhevelingen sullen gebeuren met behoud van de affectatie en zullen genotificeerd worden wegens dienstbelang. Indien, rekening houdend met de structuren van directie B-Reizigers, de lokalisatie van de betrekking van een bediende verandert ingevolge deze overheveling, zullen de bepalingen van bericht 55 H-HRI2004 (letter B) worden toegepast. De aanduiding voor deze overhevelingen zal gebeuren per werkzetel op basis van de vo!gende principes, rekening houdend met de prestaties die werden verzekerd in de loop van een relevante referentieperiode van ses maand onmiddellijk voorafgaand aan de oveheveling : de personeelsleden volgen hun activiteit wanneer deze uitsluitend of hoofdzakelijk hun prestatie (meer dan 85%) in beslag neemt; de personeelsleden die "Reizigersl'-activiteiten uitvoeren die 10% tot 85Y0 van hun prestaties uitmaken rullen worden aangeduid ten belope van het aantal over te hevelen betrekkingen of de vacant gebleven betrekkingen na de eerste operatie, door eerst beroep te doen op vrijwiliigers. Deze zullen onderling worden gerangschikt volgens hun graadancienniteit Bij gebrek aan vrijwilligers zullen de personeelsleden met de minste graadancienniteit worden overgeheveld. De bedienden die worden benuttigd in een andere werkzetel dan deze waar zij titularis zijn van een post van het kader zullen een (nieuw) overplaatsingsbevel (of aanste!lingsbericht) ontvangen dat zal worden opgesteld rekening houdend met de activiteiten die zij uitoefenen. Naar analogie met de bepalingen voorzien in artikel 16 van het ARPS - Bundel535 kan een bediende die op basis van de voornoemde principes is aangeduid venvisselen met een bediende met dezelfde graad en dezelfde werkzetel die niet is aangeduid voor de overheveling. De betrokken personeelsleden zullen van deze aanduiding op de hoogte worden gebracht en zullen de gelegenheid hebben hun eventuele opmerkingen daaromtrent kenbaar te maken. Deze zullen ondenocht worden binnen de bevoegde Gewestelijke Paritaire Commissie. 1ndien geen akkoord kan worden bereikt, zal de klacht voor beslissing worden overgemaakt aan de directie H-Human Resources. t. Behoud van de graad De bedienden die op worden overgeheveld naar de directie B - Reizigers behouden hun graad.

4 2. Toekenning van een andere graad Evenwel zullen de bedienden die een graad bezitten hernomen in de tabel hieronder (kolom "Huidige graad") de nieuwe overeenstemmende graad (kolom "Nieuwe graad") ontvangen. Deze verandering van graad geschiedt met behoud van de hoedanigheid (in stage, op proef, definitief,...), de datum van ranginnerning en aanschrijvingsvermelding venvorven in de oude graad. Huidige graad Adjunct-onderstationschef I Stationschef 4" Aasse (~eite) Onderstationschef 2" klasse / Stationschef 4e klasse (PT) Onderstationschef 1 Stationschef 3" klasse Onderstationschef 1 klasse / Stationschef 3" klasse (PT) Eerste onderstationschef Adjunct-stationschef I Stationschef 2" klasse Eerste adjunct-stationschef lnspecteur van de beweging Nieuwegraad Adjunct-onderstationschef "reizigers" Onderstationschef 2e klasse "reizigers" Onderstationschef "reizigers" Onderstationschef 7" k4asse "reizigets" Eerste onderstationschef "reizigers" Adjunct-stationschef "reizigers" Eerste adjunct-stationschef "reizigers" lnspecteur van de beweging ""reizigers" 3. Kandidatenlijsten De kandidatenlijsten voor de voornoemde graden in de kolom "huidige graad" onder cijfer 2 hiervoor worden geldig gemaakt voor de nieuwe overeensternmende graad. De bediende die krachtens deze bepalingen wordt ingeschreven op de kandidatenlijsten van meerdere graden wordt van deze lijsten geschrapt vanaf zijn aanstelling in een van deze graden. 4. Verandering van specialiteit op aanvraag Per rang zijn de betrekkingen van de 1" en 2" groep van de bevorderingsonderafdeling "Personeel van de reizigersstations" tot toegankelijk door verandering van specialiteit op aanvraag onder de voonvaarden die gepreciseerd worden in bericht 84 H- HR In deze gevallen bekomt de bediende die een graad van de 2" groep - 2" trap bezit, de overeensternmende graad in zijn nieuwe bevorderingsonderafdeling. 5. Aanvragen om overplaatsingen en verklaringen van beschikbare bedienden De kaderposten voorzien voos de graden van adjunct-onderstationschef "reizigers", onderstationschef "reizigers", adjunct-stationschef "reizigers" en eerste adjunct-stationschef "reizigers" zullen ter kennis van het personeel worden gebracht (ARPS - Bundel art. 4 & 11). Bij deze gelegenheid zullen de bedienden een (nieuwe) aanvraag om overplaatsing of een vtaag om van specialiteit te veranderen kunnen indienen die in aanrnerking zal genomen worden vanaf 15. f.zoo8 (zie 84 H-HR12007).

5 De verklaringen van de beschikbare bedienden (PI0 en PlObis) die ten laatste op 14. I zijn ingediend worden arnbtshalve geldig gemaakt voor de gesolliciteerde werkzetells) die de wederaanstelling (bericht 55HR/2004) van de betrokken bediende toelaat. tv. Bevorderingsonderafdeling De volgende bevorderingsonderafdering wordt opgericht met ingang vanaf : 'reizigers" hebben toegang tot de 1 e groep van deze bevorderingsonderafdeling. ij overgangsmaatregel hebben de onderstationschefs 1' klasse, specialiteiten "cargo", 'infrabel" of "reizigers" ook toegang tot de 1" groep van deze bevorderingsonderafdeling. Bij overgangsmaatregel : - wordf de vrijstelling van een zitting of van een (of rneerdere) vak(ken) bekomen bij de deelneming aan de selecfieproeven van de le of 2% groep van de oude bevorderingsonderafdeling "Personeel van de beweging" geldig gemaakt(') voor de zitting of het(de) overeensternrnende vak(ken)'') van de bevorderingsonderafdering "Personeel van de reizigersstations"; - het slagen voor de selectieproeven van de oude bevorden'ngsonderafdeling "Personeel van de beweging" wordt geldig gemaakt voor de bevorderingsonderafdeling "Personeel van de reizigersstations". V. Aanpassing van de reglementaire bepalingen De oprichting van de bevorderingsonderafdeeing "Personeel van de reizigersstations" en de bijzondere bepalingen die eruit voertvloeien, maken het voolurerp uit van een inlassing in het ARPS - Bundel Titel Ill - Deel I - Hoofdstukken I, 11 en 111. De geadresseerden die voor de uitreiking van deze bundel in aanmesking komen zulben de in te lassen bfadzijden met een afzonderlijk bericht ontvangen. ['' Onder de reglementair voorziene tijdsvoorwaarden. '21 Voor de toepassing van deze bepaltng moet worden verstaan dat de bediende die vrijgesteld was, bijvoorbeeld van vak 1 van de oude bevorderingsonderafdeling "Personeel van de beweging" vrijgesteld wordt van vak 1 van de bevorderingsonderafdeling "Personeel van de reizigersstatlons", ongeacht de verschillende uitvoerige programma's.

6 De onmiddellijke chefs moeten hun personeel onmiddellijk op de hoogte brengen van het verschijnen van dit bericht. Zij moeten evefieens hun personeel informeren dat tijdelijk afwezig is door ziekte, verwonding, loopbaanonderbreking, verlof, beschikbaarheidsverlof, verlof zonder bezoldiging of door detachering naar een organisatie buiten de NMBS-Groep (NMBS Holding, NMBS en Infrabel). T. VAN DEN BERGHEN

Gent. Brussel, 78 juli NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR.132 Sectie 53 Tel. :

Gent. Brussel, 78 juli NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR.132 Sectie 53 Tel. : NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR.132 Sectie 53 Tel. : 91 1152573 Brussel, 78 juli 2007 BERICHT NR 91 H-HR Uitreiking: bericht: 999:O (reserve: H-H R. 1 32, 15 exemplaren) IN VOEGE TREDEN

Nadere informatie

A. Kaders. NMBS HOLDING Brussel, 18 juli 2007 DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR. 132 Sectie 53 Tel.: BERICHT NR 87 H-HR.

A. Kaders. NMBS HOLDING Brussel, 18 juli 2007 DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR. 132 Sectie 53 Tel.: BERICHT NR 87 H-HR. NMBS HOLDING Brussel, 18 juli 2007 DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR. 132 Sectie 53 Tel.: 91 1152573 BERICHT NR 87 H-HR Uitreiking: Bericht: 999:O (reserve: H-HR.132, 15 exemplaren) BIJZONDERE BEPALINGEN

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 23 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 23 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 3 (SECTIE 6) TEL. 9/5362 Brussel, 26 maart 2003. BERICHT Nr. 23 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I TOEGANG TOT DE GRADEN VAN ONDERBUREAUCHEF, BUREAUCHEF, AFDELINGSSECRETARIS EN DAARMEE GELIJKGESTELDE GRADEN Hoofdstuk

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een bestuurder rangeringen kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES Brussel, 24 februari 2004 Bureau HR.341 Sectie 52 Tel. : 911/52516 BERICHT Nr. 18 HR Uitreiking: 999 : 0 Reserve : 100 ex. STATUTAIRE

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER A. WERKZAAMHEDEN Nazien van de vervoerbewijzen van de reizigers. Veiligheid tijdens het verloop van de treinreis

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN Uitvoeren van de werkzaamheden van de onderstationschef. B. TOEWIJZING VAN DE

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN ARPS bundel TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF Uitvoeren van de taken die voorzien zijn voor de adjunct-onderstationschef.

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 14 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 14 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 311 (SECTIE 61) TEL. 911/53612 Brussel, 18 februari 2004. BERICHT Nr. 14 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN Directie Human Resources Brussel, 19 april 2004 Bureau HR 124 Sectie 53 Tel. 911/52993 Nr.2.1.393 BERICHT 23 HR Uitreiking: 99 999: 0 (Reserve HR 124:25

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: spoorwerken

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: spoorwerken 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS Specialiteit: spoorwerken A. WERKZAAMHEDEN De spoorwerken betreffen zowel de infrastructuur als de bovenbouw.

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Supervisor Maintenance Cleaning. VOOR DE REGIO Brussel

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Supervisor Maintenance Cleaning. VOOR DE REGIO Brussel Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Supervisor Maintenance Cleaning VOOR DE REGIO Brussel 1. Functieomschrijving Voor het aanvullen van ons Cleaning team zijn we op zoek naar een Supervisor Maintenance Cleaning

Nadere informatie

Brochure taalexamens

Brochure taalexamens 2010 Brochure taalexamens ACOD plus punt uit ACOD - Spoor TAALEXAMENS De affectatie op een tweetalige post en de toekenning van de toelage voor tweetaligheid zijn ondergeschikt aan bepaalde wettelijke

Nadere informatie

BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000

BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000 BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000 HAARD- EN STANDPLAATSTOELAGE Tabel van de van kracht zijnde bijvoegsels bij bericht 27 PP van 2000 Nr. van het bijvoegsel Nr. en jaar van het bericht Wijzigingen 2 50 PP/2001

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe MANAGEMENT ASSISTANT. voor de regio Brussel

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe MANAGEMENT ASSISTANT. voor de regio Brussel Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe MANAGEMENT ASSISTANT voor de regio Brussel 1. Functieomschrijving Binnen de afdeling die instaat voor het vastgoedbeheer en het ontwikkelen, modernisering en in stand

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Professionele bachelor elektriciteit (Supervisor Maintenance Technical) VOOR DE REGIO OOST-EN WEST VLAANDEREN MET STANDPLAATS GENT 1. Functieomschrijving Als professionele

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE. - Securail

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE. - Securail TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE Specialiteiten : - B-Security - Securail A. WERKZAAMHEDEN I. Specialiteit: B-Security Bewaking en beveiliging

Nadere informatie

Treinbestuurder. 1. Werkomgeving. 4. Wij bieden je. 2. Functie en verantwoordelijkheden. 5. Welke stappen doorloop je? 3. Profiel

Treinbestuurder. 1. Werkomgeving. 4. Wij bieden je. 2. Functie en verantwoordelijkheden. 5. Welke stappen doorloop je? 3. Profiel Brussel ( Brussel) 1. Werkomgeving NMBS is de Belgische spoorwegoperator verantwoordelijk voor het onthaal en het vervoer van en de communicatie met de reizigers. In het kader van haar opdracht van openbare

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Technisch-administratief assistent (Assistant Maintenance)

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Technisch-administratief assistent (Assistant Maintenance) Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Technisch-administratief assistent (Assistant Maintenance) BRUSSEL 1. Functieomschrijving Als technisch administratief assistent ondersteun je de technische diensten van

Nadere informatie

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN TABEL VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE BIJVOEGSELS AAN HET A.R. P.S. BUNDEL 535, UITGEGEVEN MET BERICHT 77 P/85. 77 P/1985 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN. DEEL I.

Nadere informatie

LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID

LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID BERICHT Nr. 48 PP 16 oktober 2002 LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID De hieronder vermelde beschikkingen vervangen deze van de

Nadere informatie

EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken

EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken , 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken r A WERKZAAMHEDEN Controle over bij aanneming uitgevoerde werken Uitvoeren

Nadere informatie

TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven.

TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven. 501 TITEL I DEEL II Hoofdstuk II TOEWIJZING VAN DE AANVANGSBETREKKINGEN TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN Betrekkingen toegewezen door middel van proeven A. ORGANISATIE B. DIPLOMA Tenzij anders bepaald in

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Responsible Post Services VOOR DE REGIO BRUSSEL

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Responsible Post Services VOOR DE REGIO BRUSSEL Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Responsible Post Services VOOR DE REGIO BRUSSEL 1. Functieomschrijving Voor het operationele beheer en de dagelijkse ondersteuning van de centrale en regionale teams zijn

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. eerste technisch tekenaar (HVAC Sanitair Elektriciteit HS/LS) (Designer Maintenance Technical)

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. eerste technisch tekenaar (HVAC Sanitair Elektriciteit HS/LS) (Designer Maintenance Technical) Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe eerste technisch tekenaar (HVAC Sanitair Elektriciteit HS/LS) (Designer Maintenance Technical) VOOR DE REGIO Brussel 1. Functieomschrijving Als eerste technisch tekenaar

Nadere informatie

Vacature NMBS Stations. Ben jij onze nieuwe. City Station Assistant. bij NMBS Stations voor de regio Hasselt

Vacature NMBS Stations. Ben jij onze nieuwe. City Station Assistant. bij NMBS Stations voor de regio Hasselt Vacature NMBS Stations Ben jij onze nieuwe City Station Assistant bij NMBS Stations voor de regio Hasselt 1. Functieomschrijving De City Station Assistant assisteert en rapporteert aan de City Station

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES Brussel, 27 oktober 2003 Bureau HR. 341 Sectie 52 Tel. : 911/52516 BERICHT NR. 49 HR Verdeling : 999 : 0 410 : 99 HR.341 : 100 ex.

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Specialist HR Business Development. voor NMBS Stations? Refenrentiegraad : Adviseur of Afdelingssecretaris

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Specialist HR Business Development. voor NMBS Stations? Refenrentiegraad : Adviseur of Afdelingssecretaris Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Specialist HR Business Development voor NMBS Stations? brussel (centrale diensten) Refenrentiegraad : Adviseur of Afdelingssecretaris 1. Functieomschrijving Als Specialist

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Eerste technicus elektromechanica HVAC installaties (Supervisor Maintenance Technical)

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Eerste technicus elektromechanica HVAC installaties (Supervisor Maintenance Technical) Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Eerste technicus elektromechanica HVAC installaties (Supervisor Maintenance Technical) VOOR DE REGIO Brussel 1. Functieomschrijving Je staat in voor het opvolgen van preventief

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Ingenieur voor het studiebureau Maintenance Build (Master in de industriële wetenschappen of ingenieurswetenschappen: architectuur) bouwkunde of VOOR DE REGIO BRUSSEL

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. Directie Human Resources Brussel, 5 februari 2004 HR.222 Sectie 53 Tel. 911/63571

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. Directie Human Resources Brussel, 5 februari 2004 HR.222 Sectie 53 Tel. 911/63571 NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN Directie Human Resources Brussel, 5 februari 2004 HR.222 Sectie 53 Tel. 911/63571 BERICHT Nr. 8 HR 11e bijvoegsel bij bericht 39PP/2000 Uitreiking : - Bericht

Nadere informatie

Betrekkelijke waarde

Betrekkelijke waarde Specialiteiten : industriële elektronica (I) industriële elektronica (M) onderstations en bovenleidingen seininrichting speciale werktuigen van de baan televerbindingen verlichting, verwarming en drijfkracht

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Professionele lasser VOOR DE REGIO OOST-EN WEST VLAANDEREN MET STANDPLAATS GENT 1. Functieomschrijving Als professionele lasser met notie elektriciteitskennis maak je

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 7 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) GESLOTEN PROEVEN BINNENKORT TE ORGANISEREN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 7 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) GESLOTEN PROEVEN BINNENKORT TE ORGANISEREN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 311 (SECTIE 61) TEL. 911/53612 Brussel, 28 januari 2004 BERICHT Nr. 7 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve :

Nadere informatie

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig);

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig); ARPS bundel 501 TITEL III - DEEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een treinbestuurder kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 BERICHT Nr. 61 PP 21 november 2002 BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel 520 1e bijvoegsel bij bericht 26PP/2000 2e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 1e bijvoegsel bij bericht 8PP/2001

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM Voor de toepassing van deze bundel wordt verstaan onder: 1. aanwerving: indienstneming van een extern kandidaat in de hoedanigheid van

Nadere informatie

JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP

JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP 01.01.2004 Nummer omzendbrief Datum Onderwerp van de onderrichting Verantwoordelijke dienst/afdeling

Nadere informatie

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober Omzendbrief Vlaamse regering Kabinet van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Ambtenarenzaken en Sport Kreupelenstraat 2, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 23 11 - Fax (02)553 23 05 Datum: 8 december

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR A. SPECIALITEITEN De betrekking van eerste technisch tekenaar omvat de volgende specialiteiten

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN Specialiteiten : ineenzetten machinale bewerking mechanische en metallografische proeven voertuigen en installaties werkplaatsen I DEEL

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Technicus elektriciteit (Operator Maintenance Technical) VOOR DE REGIO OOST-EN WEST VLAANDEREN MET STANDPLAATS GENT 1. Functieomschrijving Als technicus elektriciteit

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN 1 NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES Brussel, 15 januari 2004 Bureau HR 212, sectie 53 ( 911/525.86 ( 911/525.88 Fax: 911/534.05 BERICHT NR. 6 HR Uitreiking : T 25/001

Nadere informatie

JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP

JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP 1 JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP 01.01.2006 Nummer omzendbrief Datum Onderwerp van de onderrichting Verantwoordelijke dienst/afdeling

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term «gemeente» ook een «brandweerintercommunale» verstaan.

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term «gemeente» ook een «brandweerintercommunale» verstaan. KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2011 TOT OVERPLAATSING NAAR DE FOD BINNENLANDSE ZAKEN VAN DE PERSONEELSLEDEN IN DIENST BIJ DE CENTRA VAN HET EENVORMIG OPROEPSTELSEL. (inw. 31 oktober 2011) (B.S. 21.10.2011)

Nadere informatie

Vacature NMBS Stations. Ben jij onze nieuwe. City Station Assistant. bij NMBS Stations voor de regio Gent

Vacature NMBS Stations. Ben jij onze nieuwe. City Station Assistant. bij NMBS Stations voor de regio Gent Vacature NMBS Stations Ben jij onze nieuwe City Station Assistant bij NMBS Stations voor de regio Gent 1. Functieomschrijving De City Station Assistant assisteert en rapporteert aan de City Station Manager

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. Directie Human Resources Brussel, 20 mei 2003 Bureau HR 222 Sectie 53 Tel.

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. Directie Human Resources Brussel, 20 mei 2003 Bureau HR 222 Sectie 53 Tel. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN Directie Human Resources Brussel, 20 mei 2003 Bureau HR 222 Sectie 53 Tel. 911/63571 BERICHT Nr. 33 HR Uitreiking: 999 : 0 (reserve HR 222: 30 ex.) OPROEP

Nadere informatie

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1 TITEL 8. - Pensioenen HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Afdeling 1. - Verhoging van de pensioenleeftijd Art. 85. Artikel 46 van de

Nadere informatie

CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES TOEGANG TOT DE INSTALLATIES EN DIENSTEN IN DE STATIONS Dienstregeling 2020

CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES TOEGANG TOT DE INSTALLATIES EN DIENSTEN IN DE STATIONS Dienstregeling 2020 CONTRACT NMBS RAIL RELATED SERVICES TOEGANG TOT DE INSTALLATIES EN DIENSTEN IN DE STATIONS Dienstregeling 2020 TUSSEN: Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, naamloze vennootschap van publiek

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ga jij binnenkort je eigen team aansturen als. "Teamleader Administratieve Boetes"?

Vacature NMBS. Ga jij binnenkort je eigen team aansturen als. Teamleader Administratieve Boetes? Vacature NMBS Ga jij binnenkort je eigen team aansturen als "Teamleader Administratieve Boetes"? 1. Je werkomgeving Dit nog op te richten bureau zal de bepalingen van de nieuwe wet in de praktijk brengen

Nadere informatie

TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN POLITIEOFFICIER

TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN POLITIEOFFICIER TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III POLITIEOFFICIER A. AMBTSBEZIGHEDEN De politieofficier wordt overeenkomstig de wetten en reglementen, onder het toezicht of

Nadere informatie

ARPS BUNDEL 570. Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen

ARPS BUNDEL 570. Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen ARPS BUNDEL 570 Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen ARBEIDSONGESCHIKTHEID OM GEZONDHEIDSREDENEN. Titel I. Beslissingen inzake geschiktheid of ongeschiktheid getroffen door de geneeskundige diensten.

Nadere informatie

besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen;

besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen; ARPS bundel 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen; uitvoeren van verrichtingen

Nadere informatie

INFO. Nieuws. De nieuwe ziekteverlofregeling. Politiehervorming. Federale Politie STATUUT: Nummer april Principe

INFO. Nieuws. De nieuwe ziekteverlofregeling. Politiehervorming. Federale Politie STATUUT: Nummer april Principe Nummer 1338 10 april 2001 N 206 205 Politiehervorming INFO Nieuws STATUUT: De nieuwe ziekteverlofregeling Principe Alle personeelsleden van de politiediensten, met uitzondering van de contractuele personeelsleden,

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5.

Nadere informatie

Paritair Comité voor de wapensmederij met de hand

Paritair Comité voor de wapensmederij met de hand 1470000 Paritair Comité voor de wapensmederij met de hand Eindejaarspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 28 oktober 1974 (3.071)... 2 Vervoerskosten... 3 Collectieve arbeidsovereenkomst van

Nadere informatie

Versie DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel

Versie DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 3.1 Eengemeentepolitiezone 3.2 Meergemeentepolitiezone

Nadere informatie

De perequatie van de overheidspensioenen

De perequatie van de overheidspensioenen De perequatie van de overheidspensioenen De perequatie van de overheidspensioenen Inhoud 1. Wettelijke basis 2. Inleiding 3. De korven 4. Koppeling van de pensioenen aan een perequatiekorf 5. Samenstelling

Nadere informatie

BEZOLDIGING VAN HET STATUTAIRE PERSONEEL. De graden worden als volgt gerangschikt in negen hiërarchische rangen (1).

BEZOLDIGING VAN HET STATUTAIRE PERSONEEL. De graden worden als volgt gerangschikt in negen hiërarchische rangen (1). NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H HR 234 Sectie 73 BEZOLDIGING VAN HET STATUTAIRE PERSONEEL 1. WEDDESCHALEN 1.1. ALGEMENE BEPALINGEN De graden worden als volgt gerangschikt in negen hiërarchische

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer,

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, KONINKRIJK BELGIE 1000 Brussel, Postadres : Ministerie van Justitie Waterloolaan 115 Kantoren : Regentschapsstraat 61 Tel. : 02 / 542.72.00 Fax : 02 / 542.72.12 COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE

Nadere informatie

Inleiding De korven oppeling van de pensioenen aan een perequatiekorf Samenstelling van de korf De globale bezoldiging Ev

Inleiding De korven oppeling van de pensioenen aan een perequatiekorf Samenstelling van de korf De globale bezoldiging    Ev Juli 2017 3 INHOUDSTAFEL Inleiding... 4 De korven... 5 Koppeling van de pensioenen aan een perequatiekorf... 6 Samenstelling van de korf... 8 De globale bezoldiging... 9 a) De weddebijslagen die in aanmerking

Nadere informatie

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE 0. Reglementaire basis Artikel 23.1.1 van het Koninklijk Besluit van 20 juli 2001 voor de

Nadere informatie

VERGOEDING VOOR GEBRUIK VAN EEN EIGEN AUTO INHOUD. Paragrafen A. BEPALING 1. B. RECHTHEBBENDEN EN TOEKENNINGSVOORWAARDEN 2 tot 4 I.

VERGOEDING VOOR GEBRUIK VAN EEN EIGEN AUTO INHOUD. Paragrafen A. BEPALING 1. B. RECHTHEBBENDEN EN TOEKENNINGSVOORWAARDEN 2 tot 4 I. Inhoudstafel DEEL III HOOFDSTUK VI VERGOEDINGEN VERGOEDING VOOR GEBRUIK VAN EEN EIGEN AUTO INHOUD TITEL I: FORFAITAIRE KILOMETERVERGOEDING Paragrafen A. BEPALING 1 B. RECHTHEBBENDEN EN TOEKENNINGSVOORWAARDEN

Nadere informatie

Het ondersteunend. Personeel

Het ondersteunend. Personeel Het ondersteunend Personeel HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL INHOUDSTAFEL HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL... 2 HET ONDERSTEUNEND PERSONEEL... 4 1. Omkadering...4 1.1. Forfaitaire puntenenveloppe Gemeenschapsonderwijs...4

Nadere informatie

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1. Versie van 21-03-2011 DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.1 Volledige wedde 2.1.2 Niet volledig verschuldigde wedde 3. Recht

Nadere informatie

De perequatie Wijziging van de artikelen 11 en 12 van de wet van 9 juli 1969

De perequatie Wijziging van de artikelen 11 en 12 van de wet van 9 juli 1969 De perequatie Wijziging van de artikelen 11 en 12 van de wet van 9 juli 1969 Wet van 25 april 2007 met betrekking tot de pensioenen van de overheidssector (BS 11 mei 2007) Nieuw perequatiemechanisme Nieuw

Nadere informatie

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen.

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Aan het brandweerpersoneel en ambulancepersoneel Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Volgende reparatie-kb s (met de nieuwe wijzigingen) zijn uitgekomen : 26 jan 2018 - Koninklijk

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/07/162 BERAADSLAGING NR. 07/059 VAN 6 NOVEMBER 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Ben jij de nieuwe eerste assistent ICT?

Ben jij de nieuwe eerste assistent ICT? Post met profiel intern 1. Functieomschrijving Ben jij de nieuwe eerste assistent ICT? Referentiegraad: Eerste assistent-informatica DIRECTIE NMBS TRANSPORT HR & SUPPORT BRUSSEL Als eerste assistent ICT

Nadere informatie

Coordinatie--Rechten--patient--Samenstelling-werking--KB doc

Coordinatie--Rechten--patient--Samenstelling-werking--KB doc 1 APRIL 2003. - Koninklijk besluit tot regeling van de samenstelling en de werking van de Federale Commissie Rechten van de Patiënt ingesteld bij artikel 16 van de wet van 22 augustus 2002 betreffende

Nadere informatie

1. BEGRIPPEN WERKGEVER, WERKNEMER, HIËRARCHISCHE LIJN EN WELZIJN

1. BEGRIPPEN WERKGEVER, WERKNEMER, HIËRARCHISCHE LIJN EN WELZIJN ARAD 06 Deel I Titel I Hoofdstuk II Structuur PBW Algemeenheden Toepassing bij de NMBS 1. BEGRIPPEN WERKGEVER, WERKNEMER, HIËRARCHISCHE LIJN EN WELZIJN 17 1.1. Begrip werkgever De term "werkgever" gebruikt

Nadere informatie

Jobnews 162 H-HR Openbare proef Aanwerving van eerste technici elektromecanicien

Jobnews 162 H-HR Openbare proef Aanwerving van eerste technici elektromecanicien Brussel, 23 mei 2016 Jobnews 162 H-HR 2016 Openbare proef Aanwerving van eerste technici elektromecanicien Doelgroep en toegangsvoorwaarden Alle Nederlandstalige personeelsleden van de Belgische Spoorwegen

Nadere informatie

Omzendbrief AZNOII98l3. Aan de leidend ambtenaren van de Vlaamse openbare instellingen. 8 juni 1998

Omzendbrief AZNOII98l3. Aan de leidend ambtenaren van de Vlaamse openbare instellingen. 8 juni 1998 departement Algemene Zaken en Financiën administratie Ambtenamnzaken afdeling Statutaire Aangelegenheden Omzendbrief AZNOII98l3 Aan de leidend ambtenaren van de Vlaamse openbare instellingen 8 juni 1998

Nadere informatie

Administrative bron. KBO : Kruispuntbank van Ondernemingen. Algemene informatie

Administrative bron. KBO : Kruispuntbank van Ondernemingen. Algemene informatie FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie Administrative bron KBO : Kruispuntbank van Ondernemingen Algemene informatie De Kruispuntbank van Ondernemingen is een register dat binnen de Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

De leidende ambtenaar,

De leidende ambtenaar, VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL DEPARTEMENT INSTRUCTION PUBLIQUE DEPARTEMENT OPENBAAR ONDERWIJS Brussel, 14 december 2004 VN 2004/2005-01/36 Aan de Hoofden van de School- en bijschoolse inrichtingen..

Nadere informatie

GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT.

GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT. 1 GEMEENTEBESTUUR VAN OUDERGEM. SECRETARIAAT. GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT. HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Onderhavig reglement is alleen

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE A. WERKZAAMHEDEN Activiteiten betreffende de verkoop en de informatie in verband met het binnenlands

Nadere informatie

11 FEBRUARI Koninklijk besluit tot vaststelling. van de regels voor de medische verkiezingen. zoals bedoeld in artikel 211, 1,

11 FEBRUARI Koninklijk besluit tot vaststelling. van de regels voor de medische verkiezingen. zoals bedoeld in artikel 211, 1, 11 FEBRUARI 2010. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de regels voor de medische verkiezingen zoals bedoeld in artikel 211, 1, van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/035 BERAADSLAGING NR 11/026 VAN 5 APRIL 2011 MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Januari 2018

Reporting stiptheid. Januari 2018 Reporting stiptheid Januari 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,7% 88,6% Met neutralisatie 94,5% 92,0% Rekening houdend met het aantal reizigers 88,6% 86,2%

Nadere informatie

Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren

Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren Datum: 01/09/2005 B.S.: 06/10/2005 Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren I. Inleiding : Krachtens

Nadere informatie

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN)

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) A. WERKZAAMHEDEN. 1 Uitvoeren van spoorwerken waarvoor een bijzondere vaardigheid

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006 wat betreft de overheveling vanaf 1 januari 2019 van personeelsleden van de federale overheid naar de

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/69 1 BERAADSLAGING NR. 05/026 VAN 7 JUNI 2005 M.B.T. DE RAADPLEGING VAN HET WACHTREGISTER DOOR DE DIENST VOOR ADMINISTRATIEVE CONTROLE VAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/14/102 BERAADSLAGING NR. 14/054 VAN 1 JULI 2014 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS MET

Nadere informatie

Administrative bron. KBO : Kruispuntbank van Ondernemingen. Algemene informatie

Administrative bron. KBO : Kruispuntbank van Ondernemingen. Algemene informatie Metadata Administrative bron : Kruispuntbank van Ondernemingen Algemene informatie De Kruispuntbank van Ondernemingen is een register dat binnen de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand

Nadere informatie

KBO : Kruispuntbank van Ondernemingen

KBO : Kruispuntbank van Ondernemingen FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie Administrative bron : Kruispuntbank van Ondernemingen Algemene informatie De Kruispuntbank van Ondernemingen is een register dat binnen de Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

Jaarlijkse premie... 1 Eindejaarspremie... 1 Anciënniteit... 2 Ecocheques... 2 Tussenkomst in de vervoerskosten... 2 Werkkledij...

Jaarlijkse premie... 1 Eindejaarspremie... 1 Anciënniteit... 2 Ecocheques... 2 Tussenkomst in de vervoerskosten... 2 Werkkledij... 2000000 Aanvullend Paritair Comité voor de bedienden PC 218 wordt opgeheven vanaf 01/04/2015. De gegevens van PC 218 van vóór 01/04/2015 kunnen evenwel steeds geconsulteerd worden via de historiek van

Nadere informatie

VR DOC.1664/2

VR DOC.1664/2 VR 2018 2112 DOC.1664/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006 wat betreft de overheveling vanaf 1 januari 2019 van personeelsleden van de federale

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Februari 2018

Reporting stiptheid. Februari 2018 Reporting stiptheid Februari 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 89,0% 87,3% Met neutralisatie 92,6% 90,8% Rekening houdend met het aantal reizigers 87,3% 85,0%

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER VOOR EEN DUIDELIJK BEPAALD WERK CLAUSULE VAN PROEF

ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER VOOR EEN DUIDELIJK BEPAALD WERK CLAUSULE VAN PROEF ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDER VOOR EEN DUIDELIJK BEPAALD WERK CLAUSULE VAN PROEF Tussen de ondertekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer : Nationaliteit : Arbeidskaart

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL A. WERKZAAMHEDEN De depanneerder rollend materieel wordt, binnen de actiezone van zijn werkzetel,

Nadere informatie

Reporting stiptheid Juli 2018

Reporting stiptheid Juli 2018 Reporting stiptheid Juli 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 92,2% 88,3% Met neutralisatie 94,6% 92,3% Rekening houdend met het aantal reizigers 91,0% 87,3%

Nadere informatie

Reporting stiptheid 2017

Reporting stiptheid 2017 Reporting stiptheid 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 89,2% 88,3% Met neutralisatie 95,2% 92,4% Rekening houdend met het aantal reizigers 87,3% 86,2% Gemeten

Nadere informatie

Reporting stiptheid September 2016

Reporting stiptheid September 2016 Reporting stiptheid September 2016 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,6% 89,9% Met neutralisatie 96,1% 95,6% Rekening houdend met het aantal reizigers 88,5%

Nadere informatie

DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling III Functietoelage Detachement belast met de onmiddellijke beveiliging van de koninklijke familie

DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling III Functietoelage Detachement belast met de onmiddellijke beveiliging van de koninklijke familie Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling III Functietoelage Detachement belast met de onmiddellijke beveiliging van de koninklijke familie Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke

Nadere informatie

(*) De twee exemplaren 2009 zullen U teruggestuurd worden na nazicht door mijn diensten; één exemplaar is bestemd voor het betrokken personeelslid

(*) De twee exemplaren 2009 zullen U teruggestuurd worden na nazicht door mijn diensten; één exemplaar is bestemd voor het betrokken personeelslid VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL DEPARTEMENT INSTRUCTION PUBLIQUE DEPARTEMENT OPENBAAR ONDERWIJS Brussel, 2 oktober 2008 CM 2008/2009-01/15 Aan de Hoofden van de School- en bijschoolse inrichtingen. BETREFT

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Februari 2017

Reporting stiptheid. Februari 2017 Reporting stiptheid Februari 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,9% 89,0% Met neutralisatie 95,1% 93,7% Rekening houdend met het aantal reizigers 88,6% 87,3%

Nadere informatie