Betrekkelijke waarde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betrekkelijke waarde"

Transcriptie

1 Specialiteiten : industriële elektronica (I) industriële elektronica (M) onderstations en bovenleidingen seininrichting speciale werktuigen van de baan televerbindingen verlichting, verwarming en drijfkracht voertuigen en installaties werkplaatsen I A. WERKZAAMHEDEN TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN Fabricatie, monteren, op punt stellen, in dienst stellen, onderzoeken, onderhouden, herstellen en opzoeken van fouten in uitrustingen, installaties of materieel specifiek aan de specialiteit. Gebruik van specifieke technologieën. Meewerken bij het uitvoeren van studies. Organisatie van het werk. Leiden van een ploeg (bij gebrek aan hoofdtechnici-elektromecaniciens). B. TOEWIJZING VAN DE BETREKKING I. Aanwerving De betrekking van eerste technicus-elektromecanicien wordt toegewezen op grond van een proef overeenkomstig de bepalingen van deze bundel (Titel I - Delen I en II) en rekening houdend met de hierna opgenomen bijzondere voorwaarden.. Vereist diploma of getuigschrift De kandidaten moeten in het bezit zijn van : een diploma van het hoger onderwijs behaald na een basisopleiding van één cyclus in het studiegebied "Industriële wetenschappen en technologie" in de opleiding elektriciteit, elektromechanica of mechanica of een gelijkwaardig geacht diploma; of een bewijsstuk of een attest van slagen, afgeleverd door het technisch hoger onderwijs van het korte type voor sociale promotie dat als gelijkwaardig wordt beschouwd met het voormeld diploma met volledig leerplan; afgeleverd door een door de Staat of één der Gemeenschappen opgerichte, gesubsidieerde of erkende inrichting. 2. Vakken en aard van de proef De proef bestaat uit een schriftelijk en een mondeling gedeelte en omvat de volgende vakken : Vakken Schriftelijk gedeelte. Elektriciteit Mondeling gedeelte 2. Onderhoud Betrekkelijke waarde

2 3. Uitvoerig programma van de vakken a) Meerkeuzevragen De meerkeuzevragen slaan op de kennis van elektriciteit en mechanica waarvan het uitvoerig programma wordt gepreciseerd in de bijlage. b) Onderhoud Individueel onderhoud met betrekking tot het beroep van eerste technicus-elektromecanicien en dat voornamelijk tot doel heeft de persoonlijkheid van de kandidaat, zijn motivering, zijn gedrag, zijn redeneer- en bevattingsvermogen, zijn interesse voor de onderneming en de functie te beoordelen alsook om zijn kennis van elektriciteit en mechanica na te gaan (Het uitvoerig programma van deze vakken is hetzelfde als hetgeen is voorzien voor de meerkeuzevragen zie bijlage). 4. Duur van de proef De maximumduur van de proef is vastgesteld op 2 uur voor het schriftelijk gedeelte en op ½ uur voor het mondeling gedeelte (de tijd van een eventuele voorbereiding niet inbegrepen). 5. Vereist aantal punten Om voor het mondeling gedeelte van de proef te worden opgeroepen moeten de kandidaten tenminste de 0/20 van de punten behalen voor het schriftelijk gedeelte. Ze worden laureaat verklaard indien ze tenminste de 0/20 van de punten voor het mondeling gedeelte en de 2/20 van de punten voor het geheel van de proef behalen. Indien het schriftelijk gedeelte niet wordt georganiseerd moeten de kandidaten minstens de 2/20 van de punten behalen voor het mondeling gedeelte om laureaat te worden verklaard. 6. Rangschikking van de laureaten Bij gelijk aantal punten wordt er bij de rangschikking rekening gehouden met het aantal punten behaald voor het mondeling gedeelte. Drie verschillende klassementen worden opgemaakt : "sterkstroom", "zwakstroom" en "gemengd". De jury van het mondeling gedeelte bepaalt in welk(e) klassement(en) de laureaat mag worden gerangschikt. II. Overgang van bepaalde categorieën van statutaire bedienden naar de graad van eerste technicuselektromecanicien De betrekking van eerste technicus-elektromecanicien wordt eveneens toegewezen door middel van een gesloten proef overeenkomstig de bepalingen van deze bundel (Titel II) (2) en rekening houdend met de hierna vermelde bijzondere voorwaarden.. Toelatingsvoorwaarden Deze proef is toegankelijk voor technici-elektromecaniciens en eerste planningmen-drijvers speciale werktuigen van de baan die aan de volgende voorwaarden voldoen : gunstig beoordeeld zijn; tenminste 2 jaar graadanciënniteit tellen in de graad van technicus-elektromecanicien en/of eerste planningman-drijver speciale werktuigen van de baan. 2. Gesloten proef a. Periodiciteit De proef wordt om de twee jaar georganiseerd.

3 c) Vakken en aard van de proef De proef, schriftelijk en mondeling, omvat de volgende vakken : Vakken Schriftelijk gedeelte. Elektriciteit Mondeling gedeelte 2. Onderhoud Betrekkelijke waarde c) Uitvoerig programma van de vakken Elektriciteit Het uitvoerig programma van dit vak is hetzelfde als dit voorzien in het programma van het schriftelijk gedeelte van de selectieproeven van de eerste groep die toegang geven tot de graad van technisch ondersectorchef (specialiteit "elektromechanica"). Onderhoud Individueel onderhoud met als doel het bevattings- en redeneervermogen van de kandidaat te beoordelen alsook na te gaan of hij in zijn graad voldoende beroepskennis heeft verworven om hem toe te laten tot de hogere betrekking. d) Duur van de proef De maximumduur van de proef is vastgesteld op 4 uur voor het schriftelijk gedeelte en op ½ uur voor het mondeling gedeelte. e) Vereist aantal punten Om voor het mondeling gedeelte te worden opgeroepen, moeten de kandidaten tenminste de 0/20 van de punten voor het schriftelijk gedeelte behalen. Zij worden laureaat verklaard indien zij tenminste de 0/20 van de punten voor het mondeling gedeelte en de 2/20 van de punten voor het geheel van de proef behalen. f) Rangschikking De kandidaten worden gerangschikt volgens hun anciënniteit, in voorkomend geval, samengevoegd in de graden die toegang geven tot de gesloten proef. Bij gelijke graadanciënniteit worden ze onderling gerangschikt in de volgende voorrangsorde: de bediende met de grootste statutaire anciënniteit, anciënniteitsverliezen worden overeenkomstig de reglementaire bepalingen afgetrokken; de bediende met de grootste dienstanciënniteit. Deze anciënniteit wordt berekend volgens de bepalingen voorzien in het ARPS - Bundel 520; de oudste bediende. g) Geldigheidsduur Er is geen geldigheidstermijn voorzien. 3. Bijzondere bepalingen In het geval dat de bediende nog niet geregulariseerd is in de graad (of de specialiteit) die toegang geeft tot de hogere trap op het ogenblik dat hij deelneemt aan de proef die toegang geeft tot de graad van eerste technicus-elektromecanicien verliest hij het voordeel van het slagen voor deze proef indien hij niet geregulariseerd wordt in deze graad (of deze specialiteit) (3). De bedienden waarvan sprake onder cijfer hiervoor die laureaat zijn van de selectieproeven van de e groep van de bevorderingsonderafdeling waartoe hun graad en specialiteit toegang geeft, zijn vrijgesteld van de gesloten proef. Ze worden ingeschreven op de kandidatenlijst voor de betrekking van eerste technicus-elektromecanicien vanaf de datum van het proces-verbaal van de selectieproef waarbij ze hebben voldaan.

4 C. INDIENSTNEMING De indienstneming geschiedt in volgorde van de processen-verbaal van de aanwervings-, selectie - (zie littera B cijfer II 3 hiervoor) en gesloten proeven, met dien verstande dat de laureaten van deze laatste twee proeven bij voorrang worden aangesteld. I. Aanwervingsproef De indienstneming van de laureaten van de aanwervingsproef geschiedt overeenkomstig de bepalingen van deze bundel (Titel I - Deel III) en rekening houdend met de hierna opgenomen bijzondere voorwaarden.. Aanstelling Naargelang het type van klassement waarin zij worden hernomen kunnen de laureaten overeenkomstig de bepalingen hierna, met voorrang of bij gebrek, worden aangesteld in één van de specialiteiten. a) Zwakstroom De laureaten die in het klassement "zwakstroom" zijn opgenomen worden met voorrang in één van de volgende specialiteiten aangesteld : industriële elektronica (I); industriële elektronica (M); speciale werktuigen van de baan; televerbindingen. Indien zulks niet mogelijk is worden zij aangesteld in één van de specialiteiten die met voorrang voorzien zijn voor de laureaten van het klassement "gemengd"(4). b) Sterkstroom De laureaten die in het klassement "sterkstroom" zijn opgenomen worden met voorrang in één van de volgende specialiteiten aangesteld : verlichting, verwarming en drijfkracht; onderstations en bovenleidingen. Indien zulks niet mogelijk is worden zij aangesteld in één van de specialiteiten die met voorrang voorzien zijn voor de laureaten van het klassement "gemengd" (4). c) Gemengd De laureaten die in het klassement "gemengd" zijn opgenomen worden met voorrang in één van de volgende specialiteiten aangesteld : werkplaatsen I; seininrichting; voertuigen en installaties. Indien zulks niet mogelijk is worden zij aangesteld in één van de andere specialiteiten (5). d) Opmerking De kandidaten die in meerdere klassementen zijn hernomen krachtens de bepalingen waarvan sprake onder littera B - cijfer I.6 hiervoor worden geschrapt van de laureatenlijst van deze klassementen op het ogenblik van hun aanstelling. 2. Proef of stage Tijdens de proef of stage werken de eerste technici-elektromecaniciens zich in volgens een individueel programma teneinde de nodige beroepskennis te verwerven.

5 Om na te gaan of ze geleidelijk de vereiste kennis verwerven worden ze aan periodieke geschiktheidscontroles onderworpen waarop punten worden gegeven en die minstens eenmaal per trimester plaatsvinden. Diegenen die voor twee opeenvolgende controles niet de helft van de punten behalen mogen de stage of proef niet verderzetten. Dit is ook zo voor diegenen die niet de helft van de punten behalen voor het geheel van de controles. 3. Regularisatie Om geregulariseerd te worden moeten de eerste technici-elektromecaniciens : in het bezit zijn van het rijbewijs voorzien bij K.B. van en tenminste geldig voor de categorie B (handgeschakelde versnellingsbak)(6); voldoen bij een mondelinge regularisatieproef handelend over hun opleidingsprogramma II. Gesloten proef De laureaten van de gesloten proef alsook van de selectieproeven waarvan sprake onder littera B cijfer II 3 hiervoor kunnen enkel in hun specialiteit(7) toegang krijgen tot de graad van eerste technicus-elektromecanicien. De indienstnemingsmodaliteiten van deze kandidaten zijn dezelfde als deze voorzien onder cijfer I hiervoor wat de datum van ranginneming en de stage of proefperiode(8) betreft. D. OVERGANG OP VERZOEK NAAR EEN ANDERE SPECIALITEIT Na hun regularisatie mogen de eerste technici-elektromecaniciens hun overgang vragen naar een andere specialiteit. Deze overgang is mogelijk onder de voorwaarden die voorzien zijn voor de aanstelling van de laureaten (zie littera C - cijfer I hiervoor). Deze overgang geschiedt op proef volgens dezelfde modaliteiten als deze voorzien bij de indienstneming. Wanneer een bediende niet kan geregulariseerd worden neemt hij terug een vacante post in van zijn oude specialiteit, bij gebrek wordt hij buiten kader geplaatst in een werkzetel waar volgens de voorzieningen vacante betrekkingen zullen komen in de oude specialiteit. Een wachttijd van 4 jaar wordt opgelegd tussen twee overgangen van de ene specialiteit naar de andere. De bediende die in zijn oude specialiteit is moeten terugkeren tijdens of op het einde van de proefperiode mag een zelfde overgang niet meer aanvragen. De wederopneming op verzoek in een vrijwillig verlaten specialiteit wordt niet toegestaan. () In functie van het aantal kandidaturen en van de behoeften kan dit schriftelijk gedeelte worden afgeschaft. (2) In afwachting van de publicatie van Titel II, blijven de bepalingen van het AB nr. 62 van 932 van toepasing (3) Behalve wanneer hij wordt hersteld in een graad (of een specialiteit) die toegang geeft tot de gesloten proef waarvan hij laureaat is. (4) Daartoe worden ze gerangschikt na de laureaten van het klassement "gemengd" op basis van een samengevoegd klassement "zwakstroom" en "sterkstroom". (5) Daartoe worden ze gerangschikt na de laureaten van de klassementen "zwakstroom" of "sterkstroom" naargelang het geval. (6) Zij die later een rijverbod oplopen zijn gehouden hun onmiddellijke chef onmiddellijk hierover in te lichten (ARPS Bundel tot 99). (7) De eerste planningman-drijver speciale werktuigen van de baan wordt aangesteld op een post van eerste technicus-elektromecanicien "speciale werktuigen van de baan". (8) De kandidaten zijn evenwel vrijgesteld van het voorleggen van het rijbewijs.

6 UITVOERIG PROGRAMMA VAN DE AANWERVINGSPROEF Schriftelijk gedeelte. Elektriciteit N.B. : De kandidaat wordt ondervraagd over het gedeelte "Algemene kennis". Vervolgens kan hij kiezen tussen de vakken "Sterkstroom" of "Zwakstroom". Tijdens het onderhoud staat het hem vrij om voor beide vakken te kiezen.. Algemene kennis Algemene elektrotechniek : gelijk- en wisselstroomkringen. Gelijkstroomdynamo's en -motoren. Wisselstroomgeneratoren en -motoren. Transformatoren..2 Sterkstroom Industriële elektriciteit; schakelaars, beveiligingen en leidingen; hoogspanning. Gelijkrichters, hakkers en omvormers. Meting van elektrische grootheden..3 Zwakstroom Algemene elektronica; halfgeleiders en schakelingen. Gelijkrichters, hakkers en omvormers : werking en sturing. Meting van elektrische en elektronische grootheden. 2. Mechanica Statica. Kinematica. Dynamica. Toegepaste mechanica. Machineonderdelen. Eenvoudige toestellen. Ontstekings- en verbrandingsmotoren, pompen en kompressoren. Meting van mechanische grootheden.

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN Specialiteiten : ineenzetten machinale bewerking mechanische en metallografische proeven voertuigen en installaties werkplaatsen I DEEL

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: spoorwerken

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: spoorwerken 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS Specialiteit: spoorwerken A. WERKZAAMHEDEN De spoorwerken betreffen zowel de infrastructuur als de bovenbouw.

Nadere informatie

EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken

EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken , 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken r A WERKZAAMHEDEN Controle over bij aanneming uitgevoerde werken Uitvoeren

Nadere informatie

TITEL Ill BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH GEGRADUEERDE

TITEL Ill BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH GEGRADUEERDE 501 TITEL Ill BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH GEGRADUEERDE A. SPECIALITEITEN De betrekking van technisch gegradueerde omvat de volgende specialiteiten: automatisatie;

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR A. SPECIALITEITEN De betrekking van eerste technisch tekenaar omvat de volgende specialiteiten

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN Uitvoeren van de werkzaamheden van de onderstationschef. B. TOEWIJZING VAN DE

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL A. WERKZAAMHEDEN De depanneerder rollend materieel wordt, binnen de actiezone van zijn werkzetel,

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE. - Securail

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE. - Securail TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE Specialiteiten : - B-Security - Securail A. WERKZAAMHEDEN I. Specialiteit: B-Security Bewaking en beveiliging

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN ARPS bundel TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF Uitvoeren van de taken die voorzien zijn voor de adjunct-onderstationschef.

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER A. WERKZAAMHEDEN Nazien van de vervoerbewijzen van de reizigers. Veiligheid tijdens het verloop van de treinreis

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een bestuurder rangeringen kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE A. WERKZAAMHEDEN Activiteiten betreffende de verkoop en de informatie in verband met het binnenlands

Nadere informatie

besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen;

besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen; ARPS bundel 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen; uitvoeren van verrichtingen

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I TOEGANG TOT DE GRADEN VAN ONDERBUREAUCHEF, BUREAUCHEF, AFDELINGSSECRETARIS EN DAARMEE GELIJKGESTELDE GRADEN Hoofdstuk

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 23 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 23 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 3 (SECTIE 6) TEL. 9/5362 Brussel, 26 maart 2003. BERICHT Nr. 23 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: mechanica

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: mechanica 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III A. WERKZAAMHEDEN EERSTE TECHNICUS Specialiteit: mechanica Vervaardigen, monteren, regelen, keuren, schouwen, controle,

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL LII EERSTE TECHNICUS. Specialiteiten: - automatisatie. - elektromechanica

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL LII EERSTE TECHNICUS. Specialiteiten: - automatisatie. - elektromechanica 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL LII EERSTE TECHNICUS Specialiteiten: - automatisatie - elektromechanica - elektronica A. WERKZAAMHEDEN Vervaardigen, monteren,

Nadere informatie

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig);

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig); ARPS bundel 501 TITEL III - DEEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een treinbestuurder kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD LASSER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD LASSER 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD LASSER A. WERKZAAMHEDEN De gespecialiseerde lasser voert alle laswerken uit in alle standen op de verschillende

Nadere informatie

TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN POLITIEOFFICIER

TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN POLITIEOFFICIER TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III POLITIEOFFICIER A. AMBTSBEZIGHEDEN De politieofficier wordt overeenkomstig de wetten en reglementen, onder het toezicht of

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER. De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn:

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER. De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn: 501 TITEL III A. AMBTSBEZIGHEDEN BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn: - het schouwen van reizigers- en goederentreinen;

Nadere informatie

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN)

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) A. WERKZAAMHEDEN. 1 Uitvoeren van spoorwerken waarvoor een bijzondere vaardigheid

Nadere informatie

TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven.

TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven. 501 TITEL I DEEL II Hoofdstuk II TOEWIJZING VAN DE AANVANGSBETREKKINGEN TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN Betrekkingen toegewezen door middel van proeven A. ORGANISATIE B. DIPLOMA Tenzij anders bepaald in

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEDIENDE DER ELEKTRICITEIT

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEDIENDE DER ELEKTRICITEIT TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEDIENDE DER ELEKTRICITEIT A. WERKZAAMHEDEN - Schouwing, onderhoud en herstelling van de uitrustingen en van de installaties

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III PLANNINGMAN DRIJVER SPECIALE WERKTUIGEN VAN DE BAAN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III PLANNINGMAN DRIJVER SPECIALE WERKTUIGEN VAN DE BAAN TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III PLANNINGMAN DRIJVER SPECIALE WERKTUIGEN VAN DE BAAN A. AMBTSBEZIGHEDEN - Bediening van de machines. - Voorbereiding van de

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEREIDER-TIJDOPNEMER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEREIDER-TIJDOPNEMER 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEREIDER-TIJDOPNEMER A. SPECIALITEITEN De betrekking van bereider-tijdopnemer omvat de volgende specialiteiten: drukkerij;

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE A. WERKZAAMHEDEN - schrijfwerk inzake personeel, materieel en stoffen ; - beheren van bij

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 7 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) GESLOTEN PROEVEN BINNENKORT TE ORGANISEREN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 7 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) GESLOTEN PROEVEN BINNENKORT TE ORGANISEREN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 311 (SECTIE 61) TEL. 911/53612 Brussel, 28 januari 2004 BERICHT Nr. 7 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve :

Nadere informatie

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER.

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER. 501 TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Loodgieters- en zinkwerk, installatie, herstelling, onderhoud, verbouwing. Uitvoeren van herstellings-

Nadere informatie

Bijlage 1 tot Bericht 61HR/2003 blz. 1

Bijlage 1 tot Bericht 61HR/2003 blz. 1 Bijlage 1 tot Bericht 61HR/2003 blz. 1 VOORBEREIDING VOOR DE SELECTIEPROEVEN VAN ONDERBUREAUCHEF EN GELIJKGESTELDE GRADEN (EERSTE GROEP). De bijzondere voorwaarden voor toegang tot de betrekkingen en de

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS. Specialiteit : drukkerij

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS. Specialiteit : drukkerij A. WERKZAAMHEDEN ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS Specialiteit : drukkerij Zetten, opmaken en micromontage op een DTP-computer (Macintosh

Nadere informatie

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269).

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269). 501 TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269). A. WERKZAAMHEDEN. 1 Keuren en merken van dwarsliggers, wisselhout, boomstammen en allerhande bout. Aanduiden

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/18 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SCHRIJNWERKER-MEUBELMAKER.

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SCHRIJNWERKER-MEUBELMAKER. 501 TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SCHRIJNWERKER-MEUBELMAKER. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Monteren en demonteren van de houten of daarmee gelijk te stellen binnenbekleding en binneninrichting

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/38 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering of interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE.

TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE. TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Onderhoud van het magazijn. Toepassen van de voorschriften ter voorkoming van arbeidsongevallen

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 14 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 14 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 311 (SECTIE 61) TEL. 911/53612 Brussel, 18 februari 2004. BERICHT Nr. 14 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/7 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure ten behoeve van het Zwin Natuur Park te Knokke d.m.v. aanwerving van een voltijds

Nadere informatie

Jobnews 162 H-HR Openbare proef Aanwerving van eerste technici elektromecanicien

Jobnews 162 H-HR Openbare proef Aanwerving van eerste technici elektromecanicien Brussel, 23 mei 2016 Jobnews 162 H-HR 2016 Openbare proef Aanwerving van eerste technici elektromecanicien Doelgroep en toegangsvoorwaarden Alle Nederlandstalige personeelsleden van de Belgische Spoorwegen

Nadere informatie

1. Schriftelijk gedeelte... 24/40

1. Schriftelijk gedeelte... 24/40 2017/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering, externe of interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR A. SPECIALITEITEN ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR De betrekking van eerste technisch tekenaar omvat de volgende specialiteiten

Nadere informatie

Treinbestuurder. 1. Werkomgeving. 4. Wij bieden je. 2. Functie en verantwoordelijkheden. 5. Welke stappen doorloop je? 3. Profiel

Treinbestuurder. 1. Werkomgeving. 4. Wij bieden je. 2. Functie en verantwoordelijkheden. 5. Welke stappen doorloop je? 3. Profiel Brussel ( Brussel) 1. Werkomgeving NMBS is de Belgische spoorwegoperator verantwoordelijk voor het onthaal en het vervoer van en de communicatie met de reizigers. In het kader van haar opdracht van openbare

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een procedure voor interne mobiliteit, in het Nederlands, voor de aanwerving van

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Technisch-administratief assistent (Assistant Maintenance)

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Technisch-administratief assistent (Assistant Maintenance) Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Technisch-administratief assistent (Assistant Maintenance) BRUSSEL 1. Functieomschrijving Als technisch administratief assistent ondersteun je de technische diensten van

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Technicus elektriciteit (Operator Maintenance Technical) VOOR DE REGIO OOST-EN WEST VLAANDEREN MET STANDPLAATS GENT 1. Functieomschrijving Als technicus elektriciteit

Nadere informatie

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk 2016/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure voor de aanleg van een werfreserve deskundige budgetbeheerder/multimedia coördinator

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III. EERSTE TECHNICUS Specialiteit : drukkerij

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III. EERSTE TECHNICUS Specialiteit : drukkerij A. WERKZAAMHEDEN TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS Specialiteit : drukkerij De werkzaamheden van de eerste technicus drukkerij zijn dezelfde

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM Voor de toepassing van deze bundel wordt verstaan onder: 1. aanwerving: indienstneming van een extern kandidaat in de hoedanigheid van

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN A. WERKZAAMHEDEN De spoorwerken betreffen zowel de infrastructuur als de bovenbouw. Uitvoeren van

Nadere informatie

TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine.

TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine. TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. A. AMBTSBEZIGHEDEN. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine. B. TOEWIJZING VAN DE BETREKKING. 2 De

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Supervisor Maintenance Cleaning. VOOR DE REGIO Brussel

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Supervisor Maintenance Cleaning. VOOR DE REGIO Brussel Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Supervisor Maintenance Cleaning VOOR DE REGIO Brussel 1. Functieomschrijving Voor het aanvullen van ons Cleaning team zijn we op zoek naar een Supervisor Maintenance Cleaning

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES OPLEIDINGS-EN VERVOLMAKINGSCENTRUM BUREAU PS 094 (SECTIE 28) TEL. 911/46432-46449 Brussel, 17 januari 2003 BERICHT Nr 6 HR Uitreiking

Nadere informatie

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN TABEL VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE BIJVOEGSELS AAN HET A.R. P.S. BUNDEL 535, UITGEGEVEN MET BERICHT 77 P/85. 77 P/1985 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN. DEEL I.

Nadere informatie

2015/21 DEEL I: AANWERVING

2015/21 DEEL I: AANWERVING 2015/21 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een bevorderingsprocedure, in het Nederlands, voor de aanwerving van een voltijds

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2015/16 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een bevorderingsprocedure en procedure voor interne mobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN A. WERKZAAMHEDEN De spoorwerken betreffen zowel de infrastructuur als de bovenbouw. Uitvoeren van

Nadere informatie

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C :

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C : FAQ Bijzonder gedeelte van de vergelijkende selectie voor overgang naar de graad van fiscaal deskundige (niveau B) en de hiermee overeenstemmende proef over de beroepsbekwaamheid 1. Wat is het onderscheid

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT Bibliotheekassistent Graad C1 C3

INFORMATIEBERICHT Bibliotheekassistent Graad C1 C3 INFORMATIEBERICHT Bibliotheekassistent Graad C1 C3 Het gemeentebestuur van Ichtegem gaat over tot de aanwerving van een bibliotheekassistent - graad C1-C3 deeltijdse (19/38) contractuele functie van bepaalde

Nadere informatie

Brochure taalexamens

Brochure taalexamens 2010 Brochure taalexamens ACOD plus punt uit ACOD - Spoor TAALEXAMENS De affectatie op een tweetalige post en de toekenning van de toelage voor tweetaligheid zijn ondergeschikt aan bepaalde wettelijke

Nadere informatie

BEZOLDIGING VAN HET STATUTAIRE PERSONEEL. De graden worden als volgt gerangschikt in negen hiërarchische rangen (1).

BEZOLDIGING VAN HET STATUTAIRE PERSONEEL. De graden worden als volgt gerangschikt in negen hiërarchische rangen (1). NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H HR 234 Sectie 73 BEZOLDIGING VAN HET STATUTAIRE PERSONEEL 1. WEDDESCHALEN 1.1. ALGEMENE BEPALINGEN De graden worden als volgt gerangschikt in negen hiërarchische

Nadere informatie

VLAREL Opleidingscentra vloeibare brandstof, gasvormige brandstof, verwarmingsaudit (> 100 kw), controle en onderhoud stookolietanks.

VLAREL Opleidingscentra vloeibare brandstof, gasvormige brandstof, verwarmingsaudit (> 100 kw), controle en onderhoud stookolietanks. VLAREL Opleidingscentra vloeibare brandstof, gasvormige brandstof, verwarmingsaudit (vermogen > 100 kw), controle en onderhoud stookolietanks. Wilfried Huybrechts (Afdeling Milieuvergunningen) VLAREL Opleidingscentra

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Professionele lasser VOOR DE REGIO OOST-EN WEST VLAANDEREN MET STANDPLAATS GENT 1. Functieomschrijving Als professionele lasser met notie elektriciteitskennis maak je

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Eerste technicus elektromechanica HVAC installaties (Supervisor Maintenance Technical)

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Eerste technicus elektromechanica HVAC installaties (Supervisor Maintenance Technical) Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Eerste technicus elektromechanica HVAC installaties (Supervisor Maintenance Technical) VOOR DE REGIO Brussel 1. Functieomschrijving Je staat in voor het opvolgen van preventief

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. eerste technisch tekenaar (HVAC Sanitair Elektriciteit HS/LS) (Designer Maintenance Technical)

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. eerste technisch tekenaar (HVAC Sanitair Elektriciteit HS/LS) (Designer Maintenance Technical) Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe eerste technisch tekenaar (HVAC Sanitair Elektriciteit HS/LS) (Designer Maintenance Technical) VOOR DE REGIO Brussel 1. Functieomschrijving Als eerste technisch tekenaar

Nadere informatie

SELECTIEREGLEMENT. Het BIJZONDER gedeelte georganiseerd voor de graad van FISCAAL DESKUNDIGE is opgenomen in dit reglement.

SELECTIEREGLEMENT. Het BIJZONDER gedeelte georganiseerd voor de graad van FISCAAL DESKUNDIGE is opgenomen in dit reglement. Federale Overheidsdienst FINANCIEN STAFDIENST PERSONEEL EN ORGANISATIE Werving en Loopbaan SELECTIEREGLEMENT BIJZONDER GEDEELTE VAN DE VERGELIJKENDE SELECTIE VOOR OVERGANG EN PROEF OVER DE BEROEPSBEKWAAMHEID

Nadere informatie

VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER KADER INTERNE KANDIDATUUR: COMMISSARIS VAN POLITIE (OFFICIERSKADER) Sessie

VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER KADER INTERNE KANDIDATUUR: COMMISSARIS VAN POLITIE (OFFICIERSKADER) Sessie De geïntegreerde politie organiseert een vergelijkend examen om kandidaten-officieren te rekruteren via bevordering door overgang naar een hoger kader. Geïnteresseerden kunnen solliciteren tot 31 augustus

Nadere informatie

Vacature NMBS Stations. Ben jij onze nieuwe. City Station Assistant. bij NMBS Stations voor de regio Hasselt

Vacature NMBS Stations. Ben jij onze nieuwe. City Station Assistant. bij NMBS Stations voor de regio Hasselt Vacature NMBS Stations Ben jij onze nieuwe City Station Assistant bij NMBS Stations voor de regio Hasselt 1. Functieomschrijving De City Station Assistant assisteert en rapporteert aan de City Station

Nadere informatie

SELECTIEPROGRAMMA & DIPLOMAVOORWAARDEN MEDEWERKER FINANCIËN Graad C1-C3 (hoger secundair onderwijs)

SELECTIEPROGRAMMA & DIPLOMAVOORWAARDEN MEDEWERKER FINANCIËN Graad C1-C3 (hoger secundair onderwijs) SELECTIEPROGRAMMA & DIPLOMAVOORWAARDEN MEDEWERKER FINANCIËN Graad C1-C3 (hoger secundair onderwijs) Het lokaal bestuur van Houthulst heeft de functie van medewerker Financiën graad C1-C3 voltijdse contractuele

Nadere informatie

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 BERICHT Nr. 61 PP 21 november 2002 BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel 520 1e bijvoegsel bij bericht 26PP/2000 2e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 1e bijvoegsel bij bericht 8PP/2001

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Professionele bachelor elektriciteit (Supervisor Maintenance Technical) VOOR DE REGIO OOST-EN WEST VLAANDEREN MET STANDPLAATS GENT 1. Functieomschrijving Als professionele

Nadere informatie

EN VERANDERING VAN GRAAD.

EN VERANDERING VAN GRAAD. TITEL II. Deel IJI. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Toegangsvoorwaarden. HOOFDSTUK III. ADMINISTRATIEF PERSONEEL. 836 CORRECTOR IN DE DRUKKERIJ. A.. TOEWIJZING 1 De betrekking van corrector

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH TEKENAAR

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH TEKENAAR A. SPECIALITEITEN ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH TEKENAAR De betrekking van technisch tekenaar omvat de volgende specialiteiten

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ga jij binnenkort je eigen team aansturen als. "Teamleader Administratieve Boetes"?

Vacature NMBS. Ga jij binnenkort je eigen team aansturen als. Teamleader Administratieve Boetes? Vacature NMBS Ga jij binnenkort je eigen team aansturen als "Teamleader Administratieve Boetes"? 1. Je werkomgeving Dit nog op te richten bureau zal de bepalingen van de nieuwe wet in de praktijk brengen

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau BERICHT NR.

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau BERICHT NR. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli 1991. PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau 05.233 BERICHT NR. 47 P ARPS BUNDEL 501 ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Ingenieur voor het studiebureau Maintenance Build (Master in de industriële wetenschappen of ingenieurswetenschappen: architectuur) bouwkunde of VOOR DE REGIO BRUSSEL

Nadere informatie

HOEVEEL PLAATSEN WORDEN VACANT VERKLAARD?

HOEVEEL PLAATSEN WORDEN VACANT VERKLAARD? De geïntegreerde politie organiseert een vergelijkend examen om kandidaat-officieren te rekruteren via bevordering door overgang naar een hoger kader. Geïnteresseerden kunnen solliciteren tot 26 februari

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN

ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL 501 - ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN TABEL VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE BIJVOEGSELS AAN BUNDEL 501 (behalve Titel

Nadere informatie

A. Kaders. NMBS HOLDING Brussel, 18 juli 2007 DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR. 132 Sectie 53 Tel.: BERICHT NR 87 H-HR.

A. Kaders. NMBS HOLDING Brussel, 18 juli 2007 DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR. 132 Sectie 53 Tel.: BERICHT NR 87 H-HR. NMBS HOLDING Brussel, 18 juli 2007 DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR. 132 Sectie 53 Tel.: 91 1152573 BERICHT NR 87 H-HR Uitreiking: Bericht: 999:O (reserve: H-HR.132, 15 exemplaren) BIJZONDERE BEPALINGEN

Nadere informatie

EN VERANDERING VAN GRAAD. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december BELGISCHE SPOORWEGEN Directie van het Personeel en de Sociale Diensten

EN VERANDERING VAN GRAAD. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december BELGISCHE SPOORWEGEN Directie van het Personeel en de Sociale Diensten TITEL II. Deel IlI. HOOFDSTUK I. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Toegangsvoorwaarden. WERKLIEDENPERSONEEL. 361 - BANKWERKER-GIETSCHALENMAKER. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december 1969.

Nadere informatie

HOEVEEL PLAATSEN WORDEN VACANT VERKLAARD?

HOEVEEL PLAATSEN WORDEN VACANT VERKLAARD? De geïntegreerde politie organiseert een vergelijkend examen om kandidaat-officieren te rekruteren via bevordering door overgang naar een hoger kader. Geïnteresseerden kunnen solliciteren tot 28 oktober

Nadere informatie

Technisch assistent gebouwen (D1-D3) m/v. 1. Inhoud

Technisch assistent gebouwen (D1-D3) m/v. 1. Inhoud Technisch assistent gebouwen (D1-D3) m/v INLICHTINGENBROCHURE Het stadsbestuur Eeklo verklaart 1 voltijdse contractuele betrekking van technisch assistent gebouwen open (D1-D3) m/v en legt een wervingsreserve

Nadere informatie

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. GESPECIALISEERD SMID.

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. GESPECIALISEERD SMID. TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. GESPECIALISEERD SMID. A. WERKZAAMHEDEN. Smeden, vormsmeden en stampen van stukken. Vervaardigen van smeedgereedschappen. Uitvoeren van thermische behandelingen.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 06 Code 78 Automatische versnellingsbak

HOOFDSTUK 06 Code 78 Automatische versnellingsbak HOOFDSTUK 06 Code 78 Automatische versnellingsbak INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. VERKRIJGEN / WEGLATEN VAN CODE 78 - AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK... 2 1. Definitie... 2 2. Verkrijgen van code 78... 2 2.1.

Nadere informatie

TITEL 111 BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III NAZIENER-SCHOUWER

TITEL 111 BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III NAZIENER-SCHOUWER TITEL 111 BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III NAZIENER-SCHOUWER A. SPECIALITEITEN De betrekking van naziener-schouwer omvat de volgende specialiteiten afwerking; drukkerij(

Nadere informatie

HOOFDSTUK 10 SCHOLING EN EXAMENS

HOOFDSTUK 10 SCHOLING EN EXAMENS HOOFDSTUK 10 SCHOLING EN EXAMENS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN...2 II. SCHOLING...2 1. Principe... 2 2. Vrijstellingen... 3 III. EXAMENS...3 1. Vrijstellingen... 3 1.1 Theoretisch examen... 3

Nadere informatie

Gent. Brussel, 78 juli NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR.132 Sectie 53 Tel. :

Gent. Brussel, 78 juli NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR.132 Sectie 53 Tel. : NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR.132 Sectie 53 Tel. : 91 1152573 Brussel, 78 juli 2007 BERICHT NR 91 H-HR Uitreiking: bericht: 999:O (reserve: H-H R. 1 32, 15 exemplaren) IN VOEGE TREDEN

Nadere informatie

Ben jij de nieuwe. Eerste Technicus Elektromecanicien en/of Coordinator maintenance technical installations voor NMBS (Stations) Brussel

Ben jij de nieuwe. Eerste Technicus Elektromecanicien en/of Coordinator maintenance technical installations voor NMBS (Stations) Brussel Ben jij de nieuwe Eerste Technicus Elektromecanicien en/of Coordinator maintenance technical installations voor NMBS (Stations) Brussel 1. Functieomschrijving Als eerste technicus heb je een grote verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Responsible Post Services VOOR DE REGIO BRUSSEL

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Responsible Post Services VOOR DE REGIO BRUSSEL Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Responsible Post Services VOOR DE REGIO BRUSSEL 1. Functieomschrijving Voor het operationele beheer en de dagelijkse ondersteuning van de centrale en regionale teams zijn

Nadere informatie

Ben jij de nieuwe MECHANIEKER

Ben jij de nieuwe MECHANIEKER Ben jij de nieuwe MECHANIEKER bij NMBS voor de tractiewerkplaats of de herstelwerkplaats voor goederenwagons te Antwerpen Noord of voor de technische onderhoudspost te Antwerpen Schijnpoort 1. Functieomschrijving

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20, gewijzigd bij de bijzondere wet van 16 juli 1993;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20, gewijzigd bij de bijzondere wet van 16 juli 1993; Besluit van de Vlaamse regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 februari 2010 tot uitvoering van het decreet van 8 mei 2009 betreffende de kwaliteit van onderwijs wat de rechtspositie

Nadere informatie

Ben jij de nieuwe eerste assistent ICT?

Ben jij de nieuwe eerste assistent ICT? Post met profiel intern 1. Functieomschrijving Ben jij de nieuwe eerste assistent ICT? Referentiegraad: Eerste assistent-informatica DIRECTIE NMBS TRANSPORT HR & SUPPORT BRUSSEL Als eerste assistent ICT

Nadere informatie

Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel

Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel Goedgekeurd door de zoneraad van 29 januari 2015 Hulpverleningszone Centrum Correspondentieadres Roggestraat 70 BE-9000 Gent Tel. 09 268 88 33 Fax 09 268

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT Coördinator Woonpunt (Graad A1a-A3a)

INFORMATIEBERICHT Coördinator Woonpunt (Graad A1a-A3a) INFORMATIEBERICHT Coördinator Woonpunt (Graad A1a-A3a) Het gemeentebestuur van Ichtegem gaat over tot de aanwerving van een coördinator Woonpunt - graad A1a-A3a - voltijds contractueel, functie van onbepaalde

Nadere informatie

AFDELING 1 Algemene regels voor de selecties

AFDELING 1 Algemene regels voor de selecties AFDELING 1 Algemene regels voor de selecties Artikel 13 1. Elke selectie wordt uitgevoerd op basis van selectiecriteria en met behulp van een of meer selectietechnieken. De selectiecriteria en de selectietechnieken

Nadere informatie

Vacature NMBS Stations. Ben jij onze nieuwe. City Station Assistant. bij NMBS Stations voor de regio Gent

Vacature NMBS Stations. Ben jij onze nieuwe. City Station Assistant. bij NMBS Stations voor de regio Gent Vacature NMBS Stations Ben jij onze nieuwe City Station Assistant bij NMBS Stations voor de regio Gent 1. Functieomschrijving De City Station Assistant assisteert en rapporteert aan de City Station Manager

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Technisch assistent Graad D1-D3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Technisch assistent Graad D1-D3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Technisch assistent Graad D1-D3 Het gemeentebestuur Herne gaat over tot de aanwerving van twee (m/v) technische assistenten graad D1-D3 voltijdse contractuele functie met een wervingsreserve

Nadere informatie

UITVOERIG PROGRAMMA VAN DE PROEF VOOR DE INDIENSTNEMING ALS TECHNISCH TEKENAAR SPECIALITEIT : MECHANICA 1. Maken van een ontwerp Maken van een ontwerp

UITVOERIG PROGRAMMA VAN DE PROEF VOOR DE INDIENSTNEMING ALS TECHNISCH TEKENAAR SPECIALITEIT : MECHANICA 1. Maken van een ontwerp Maken van een ontwerp De kandidaten vermelden op hun aanvraag om deelneming de gekozen specialiteit zo de proef wordt ingericht voor meer dan één specialiteit. Indien zij voor meer dan één specialiteit willen meedingen moeten

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD BEDIENDE MACHINALE BEWERKING

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD BEDIENDE MACHINALE BEWERKING TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD BEDIENDE MACHINALE BEWERKING A. WERKZAAMHEDEN Instellen, bedienen, vooraf regelen en eventueel programmeren

Nadere informatie