TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven."

Transcriptie

1 501 TITEL I DEEL II Hoofdstuk II TOEWIJZING VAN DE AANVANGSBETREKKINGEN TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN Betrekkingen toegewezen door middel van proeven A. ORGANISATIE B. DIPLOMA Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven. De proeven worden overeenkomstig het ARPS - Bundel 502 georganiseerd (1). De deelname aan de proeven is ondergeschikt aan het bezit van een (van de) vereist(e) diploma('s) voor de toe te kennen betrekking, zoals is bepaald in Titel III - Deel III. Een laureaat wordt geschrapt van de kandidatenlijst als naderhand blijkt dat hij niet in het bezit is van een (van de) vereiste diploma('s) en als de notificatie die hem is gedaan ten laatste plaats vindt binnen een termijn van 60 dagen te rekenen vanaf de datum van het definitief proces verbaal van de proef waaraan hij ten onrechte heeft deelgenomen. Indien evenwel is bepaald dat bedienden van de Maatschappij dit diploma (2) niet hoeven voor te leggen, dient onder bedienden van de Maatschappij te worden verstaan de bedienden die, op de uiterste inschrijvingsdatum voor de proeven, statutair zijn of tenminste al zes maanden in de hoedanigheid van tijdelijke gewerkt hebben. Alleen die tijdelijke bedienden die bij hun eerste aanwerving, hetzij als tijdelijke, hetzij als dagloner, aan de reglementaire aannemingsvoorwaarden voldeden (leeftijdsgrens, geslaagd voor de eventueel voorgeschreven proef, enz...), kunnen als bedienden van de Maatschappij worden beschouwd. C. RANGSCHIKKING VAN DE GESLAAGDE KANDIDATEN De laureaten van de proeven worden volgens het behaalde puntenaantal gerangschikt rekening houdend met de prioriteitsrechten die men bezit op de uiterste datum voor het indienen van de aanvragen om deelneming en met de hieronder vermelde bijzonderheden : (1) (2) In afwachting van de publicatie van deze reglementering, blijven de bepalingen van de berichten 36P/1962 en 20PS/1995 van toepassing. Deze vrijstelling geldt met het oog op deelname aan openbare proeven die toegang geven tot graden van de rangen 5 tot 9 en georganiseerd volgens het organiek stelsel (Titel III - Deel III van deze bundel).

2 Bundel Titel I - Deel II Hoofdstuk II - Blz. 2 a) Gesloten proeven De laureaten van deze proeven worden in drie groepen gerangschikt volgens volgende voorrangsorde : 1e) de statutaire bedienden; 2e) de tijdelijke bedienden met 2 jaar dienst en meer (1) (2) ; 3e) de tijdelijke bedienden met minder dan 2 jaar, maar met tenminste 6 maanden dienst (1) (2). b) Openbare proeven andere dan die voorbehouden aan de universitairen De laureaten van deze proeven worden in vier groepen gerangschikt, in volgende voorrangsorde : 1e) de statutaire bedienden; 2e) de tijdelijke bedienden met 2 jaar dienst en meer (1) (2) ; 3e) de tijdelijke bedienden met minder dan 2 jaar, maar met tenminste 6 maanden dienst (1) (2) ; 4e) de kandidaten die niet tot de Maatschappij behoren en de tijdelijke bedienden met minder dan 6 maanden dienst. De laureaten van deze laatste groep die ingeschreven zijn onder de codenummers 3 en 4 (zie Deel II - Hoofdstuk I hiervoor) krijgen een verhoging van 5% van het bekomen aantal punten. De laureaten worden in chronologische volgorde van de processen-verbaal van de proeven ingeschreven op de kandidatenlijsten. Evenwel worden de laureaten hernomen onder het nummer 1e) van de proeven waarvan sprake onder littera a) en b) hiervoor bij voorrang gerangschikt. Daarna komen, in voorkomend geval, achtereenvolgens de laureaten hernomen onder de nummers 2e), 3e) en 4e). (1) (2) De tijdelijke bedienden die ontslagen zijn wegens afschaffing van betrekking, worden gerangschikt bij de collega s in dienst, volgens de datum van hun eerste indienstneming. Alleen die tijdelijke bedienden die bij hun eerste aanwerving hetzij als tijdelijke, hetzij als dagloner aan de reglementaire aanwervingsvoorwaarden voldoen (leeftijdsgrens, geslaagd voor de eventueel voorgeschreven proef, enz...) worden bedoeld.

3 c) Openbare proeven voor de aanwerving van universitairen Bundel Titel I - Deel II Hoofdstuk II - Blz. 3 Het door de bedienden van de Maatschappij (1) behaalde puntenaantal wordt verhoogd met 10 %. Bij gelijkheid van punten onder de laureaten, gaat de voorrang naar de bedienden van de Maatschappij. d) Eindbepaling D. GELDIGHEIDSDUUR Wanneer het op basis van de bijzonderheden vermeld onder a), b) en c) en de in Titel III - Deel III opgenomen rubrieken niet mogelijk is om twee kandidaten onderling te rangschikken, wordt er voorrang gegeven aan de oudste. De geldigheidsduur van de kandidaturen voor de door middel van proeven toegekende aanvangsbetrekkingen is vastgesteld op vijf jaar voor de bedienden van de Maatschappij (1), en op twee jaar voor de andere laureaten. Voor de laatstgenoemden wordt de geldigheidstermijn evenwel van twee op vijf jaar gebracht vanaf het moment dat ze de hoedanigheid van statutaire bediende verwerven voor het verstrijken van de bovenvernoemde geldigheidsduur van 2 jaar. In het tegenovergestelde geval wordt de geldigheidsduur van vijf tot twee jaar teruggebracht voor de kandidaat die de hoedanigheid van bediende van de Maatschappij (1) verliest in de loop van de geldigheidsduur die op hem van toepassing was. Deze termijn gaat in op de eerste van de maand die volgt op de datum waarop het proces-verbaal van de proef werd afgesloten (2). Voor de laureaten die aan de beurt zijn voor een aanwerving voordat ze de reglementaire minimumleeftijd voor aanneming hebben bereikt, gaat de geldigheidstermijn in op de eerste van de maand die volgt op de datum waarop ze deze leeftijd bereiken. Indien het uitstel bij het geneeskundig onderzoek bij indienstneming met zich brengt dat de geldigheidstermijn van de kandidatuur is overschreden, wordt van deze termijn afgeweken voor zover er een post van de gevraagde betrekking vacant blijft of ondertussen aan de kandidaat had kunnen worden toegewezen. Hetzelfde geldt als de kandidaat, in voorkomend geval, voor het geneeskundig onderzoek bij indienstneming ongeschikt is verklaard of is (1) (2) Als bedienden van de Maatschappij worden beschouwd de bedienden die op de uiterste inschrijvingsdatum voor de proeven statutair zijn of tenminste 6 maanden als tijdelijke gewerkt hebben. Alleen die tijdelijke bedienden die bij hun eerste aanwerving, hetzij als tijdelijke, hetzij als dagloner aan de reglementaire aannemingsvoorwaarden voldeden (leeftijdsgrens, geslaagd voor de eventueel voorgeschreven proef enz...) kunnen als bedienden van de Maatschappij worden beschouwd. De geldigheidsduur van de, in voorkomend geval, georganiseerde herkansingsproef, is dezelfde als deze waarvan de laureaten van de eerste proef genieten.

4 Bundel Titel I - Deel II Hoofdstuk II - Blz. 4 uitgesteld, maar door een beslissing in hoger beroep geschikt wordt verklaard.

5 501 TITEL I DEEL III Hoofdstuk VII TOEWIJZING VAN DE AANVANGSBETREKKINGEN INDIENSTNEMING Stage of proeftijd A. PRINCIPES De kandidaat wordt in stage aangesteld tenzij het een vaste statutaire bediende van de Maatschappij betreft, in welk geval hij op proef wordt aangesteld. De stage of proeftijd is een periode gedurende welke de bediende moet bewijzen dat hij bekwaam is om de hem opgedragen (of op te dragen) beroepsbezigheden uit te oefenen. De bediende in stage of op proef krijgt onder leiding van zijn onmiddellijke chef een theoretische en een praktische vorming. Bovendien, zoals bepaald in Titel III - Deel III van deze bundel, volgt hij de cursussen van het vakonderwijs en/of krijgt hij een fundamentele beroepsopleiding eventueel voor zijn graad voorzien en waarvan de modaliteiten (inhoud, duur, voorwaarden om te slagen, enz. ) worden uitgewerkt in een "Leerplan". B. DUUR Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, is de duur van de stage of proeftijd op twaalf maanden vastgesteld. Deze periode vangt aan op de werkelijke aanstellingsdatum. De afwezigheden en de hierna vermelde perioden worden niet gerekend tot de duur van de stage of proeftijd : a) afwezigheid wegens ziekte of verwonding, inbegrepen de periode gedurende welke de bediende in de wachtafdeling is opgenomen; b) verlof zonder bezoldiging, beschikbaarheidsverlof, politiek verlof, syndicaal verlof of onderbreking van de beroepsloopbaan (Statuut van het Personeel Hoofdstuk VIII); c) periode gedurende welke de bediende is ontzet uit zijn ambt, overeenkomstig hoofdstuk XIV van het Statuut van het Personeel (Tuchtstatuut) evenals de ongewettigde afwezigheden; d) periode gedurende welke de bediende tijdelijk is belast met andere beroepsbezigheden (1). Met deze periode wordt echter wel rekening gehouden wanneer de tijdelijke uitgeoefende bezigheden onder dezelfde beroepsspecialiteit vallen als die van de beklede graad (b.v. : schrijnwerker-meubelmaker belast met de taken van gespecialiseerd (1) Met inbegrip van de perioden gedurende welke de bediende tijdelijk ongeschikt werd verklaard voor zijn normale functies.

6 Bundel Titel I - Deel III Hoofdstuk VII - Blz. 2 meubelmaker). De gevallen met betrekking tot deze bepaling dienen voor beslissing voorgelegd aan de diensten van het personeel. C. VERSLAGEN D. REGULARISATIE Voor de bedienden die deeltijds werken, wordt de proefperiode verlengd zodat de proef het normaal aantal voorziene volledige prestaties omvat. In de loop van de zesde maand van tewerkstelling maakt de onmiddellijke chef onder wiens bevoegdheid de bediende in stage of op proef werkt, een verslag op. Een analoog verslag wordt om de zes maanden opgemaakt wanneer de stage- of proefperiode langer dan twaalf maanden duurt. Bij het verstrijken van de vereiste stage- of proefperiode maakt de voornoemde onmiddellijke chef een eindverslag op. Hij vermeldt in het (de) semestriële verslag(en) en in het eindverslag van de stage of de proeftijd de inlichtingen die het mogelijk maken te oordelen of de bediende bekwaam is de hem opgedragen (of op te dragen) beroepsbezigheden uit te oefenen. Wanneer als gevolg van een in de loop van de stage of de proeftijd toegestane overplaatsing in dezelfde graad, het de nieuwe onmiddellijke chef niet mogelijk is, gelet op de duur tijdens welke hij de bediende onder zijn bevelen gehad heeft, het verslag na afloop van de stage of de proeftijd met volledige kennis van zaken op te maken, mag het indienen van dat verslag ten hoogste zes maanden worden uitgesteld. Deze bepaling wordt ambtshalve toegepast als de tijdsspanne waarin de onmiddellijke chef de bediende onder zijn bevelen heeft gehad, minder dan 3 effectieve maanden bedraagt. Die maatregel leidt tot de voortzetting van de stage of de proef boven de duur die vastgesteld is in onderhavig hoofdstuk, maar betekent geen verlenging van de stage of proef. De bediende tekent elk verslag voor gezien. Indien hij meent bezwaar te moeten maken, handelt hij overeenkomstig de bepalingen van hoofdstuk XIII van het Statuut van het Personeel (Syndicaal statuut). De stage- of proeftijdverslagen worden via de hiërarchische weg aan het bureau van het personeel overgemaakt. De bediende die zijn stage of proeftijd op bevredigende wijze heeft beëindigd, wordt in zijn betrekking geregulariseerd. Daartoe moet hij het voorwerp uitmaken van een gunstig eindverslag van de stage of proefperiode. Bovendien bepaalt Titel III - Deel III van deze bundel, in voorkomend geval, voor elke betrekking de bijzondere regularisatievoorwaarden. De regularisatie wordt bevestigd door het afgeven van een nieuw Bewijs van indienstneming aan de bediende.

7 Bundel Titel I - Deel III Hoofdstuk VII - Blz. 3 E. VERLENGING F. ONGESCHIKTHEID Een verlenging van de stage of proeftijd kan worden toegestaan aan de bediende : a) van wie het eindverslag over de stage of proeftijd ongunstig is; b) die niet geslaagd is voor de regularisatieproef of -ondervraging en van wie de proeftijd of stage nog niet werd verlengd. Behalve wanneer het anders wordt bepaald in Titel III - Deel III duurt deze verlenging zes maanden; ze wordt toegestaan door de diensten van het personeel wanneer, indien de beoordeling van de onmiddellijke chef in het geval a) of de behaalde uitslag in het geval b), toelaten dat mag worden verwacht dat de wijze van dienen zal verbeteren of de uitslag van een nieuwe proef of ondervraging voorafgaand aan de regularisatie bevredigend zal zijn. Een stage- of proeftijdverslag (zie littera C hiervoor) wordt opgemaakt op het einde van de periode van de verlenging. Aan de stage of proeftijd van de bediende wordt een einde gemaakt, zelfs voordat ze verstreken zijn, ingeval van : a) beroepsongeschiktheid van de bediende (kennelijke ongeschiktheid, gebrek aan ijver, ongunstig verslag in de loop van de stage of proeftijd, zakken voor de proef of de ondervraging voorafgaand aan de regularisatie); b) lichamelijke ongeschiktheid van de bediende, waardoor hij niet in staat is de beroepsbezigheden van zijn graad uit te oefenen. De beroeps- of de lichamelijke ongeschiktheid leidt tot : a) de afdanking van de stagedoende bediende onder de voorwaarden van het statuut en de reglementen over de Neerlegging der betrekking ; b) de wederopname van de bediende op proef in een betrekking van zijn vroegere graad. De diensten van het personeel kunnen de afdanking van de stagedoende bediende intrekken : a) als die bediende een vorige stage in een andere graad heeft onderbroken om de stage te doen waarvoor hij ongeschikt wordt bevonden;

8 Bundel Titel I - Deel III Hoofdstuk VII - Blz. 4 b) als de redenen van de ongeschiktheid niet noodzakelijk de ongeschiktheid voor de uitoefening van zijn vroegere beroepsbezigheden meebrengen. De stagedoende bediende die aan deze twee voorwaarden voldoet, wordt in een betrekking van zijn vroegere graad wederopgenomen. In dat geval begint een nieuwe stageperiode.

9 501

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau BERICHT NR.

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau BERICHT NR. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli 1991. PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau 05.233 BERICHT NR. 47 P ARPS BUNDEL 501 ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: spoorwerken

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: spoorwerken 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS Specialiteit: spoorwerken A. WERKZAAMHEDEN De spoorwerken betreffen zowel de infrastructuur als de bovenbouw.

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER A. WERKZAAMHEDEN Nazien van de vervoerbewijzen van de reizigers. Veiligheid tijdens het verloop van de treinreis

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I TOEGANG TOT DE GRADEN VAN ONDERBUREAUCHEF, BUREAUCHEF, AFDELINGSSECRETARIS EN DAARMEE GELIJKGESTELDE GRADEN Hoofdstuk

Nadere informatie

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN)

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) A. WERKZAAMHEDEN. 1 Uitvoeren van spoorwerken waarvoor een bijzondere vaardigheid

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN ARPS bundel TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF Uitvoeren van de taken die voorzien zijn voor de adjunct-onderstationschef.

Nadere informatie

EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken

EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken , 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken r A WERKZAAMHEDEN Controle over bij aanneming uitgevoerde werken Uitvoeren

Nadere informatie

besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen;

besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen; ARPS bundel 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen; uitvoeren van verrichtingen

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN

ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL 501 - ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN TABEL VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE BIJVOEGSELS AAN BUNDEL 501 (behalve Titel

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een bestuurder rangeringen kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN Uitvoeren van de werkzaamheden van de onderstationschef. B. TOEWIJZING VAN DE

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE. - Securail

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE. - Securail TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE Specialiteiten : - B-Security - Securail A. WERKZAAMHEDEN I. Specialiteit: B-Security Bewaking en beveiliging

Nadere informatie

TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN POLITIEOFFICIER

TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN POLITIEOFFICIER TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III POLITIEOFFICIER A. AMBTSBEZIGHEDEN De politieofficier wordt overeenkomstig de wetten en reglementen, onder het toezicht of

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR A. SPECIALITEITEN De betrekking van eerste technisch tekenaar omvat de volgende specialiteiten

Nadere informatie

Betrekkelijke waarde

Betrekkelijke waarde Specialiteiten : industriële elektronica (I) industriële elektronica (M) onderstations en bovenleidingen seininrichting speciale werktuigen van de baan televerbindingen verlichting, verwarming en drijfkracht

Nadere informatie

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig);

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig); ARPS bundel 501 TITEL III - DEEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een treinbestuurder kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN Specialiteiten : ineenzetten machinale bewerking mechanische en metallografische proeven voertuigen en installaties werkplaatsen I DEEL

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER. De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn:

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER. De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn: 501 TITEL III A. AMBTSBEZIGHEDEN BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn: - het schouwen van reizigers- en goederentreinen;

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM Voor de toepassing van deze bundel wordt verstaan onder: 1. aanwerving: indienstneming van een extern kandidaat in de hoedanigheid van

Nadere informatie

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk 2016/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure voor de aanleg van een werfreserve deskundige budgetbeheerder/multimedia coördinator

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/38 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering of interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een procedure voor interne mobiliteit, in het Nederlands, voor de aanwerving van

Nadere informatie

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER.

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER. 501 TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Loodgieters- en zinkwerk, installatie, herstelling, onderhoud, verbouwing. Uitvoeren van herstellings-

Nadere informatie

ARPS BUNDEL 570. Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen

ARPS BUNDEL 570. Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen ARPS BUNDEL 570 Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen ARBEIDSONGESCHIKTHEID OM GEZONDHEIDSREDENEN. Titel I. Beslissingen inzake geschiktheid of ongeschiktheid getroffen door de geneeskundige diensten.

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/18 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE A. WERKZAAMHEDEN Activiteiten betreffende de verkoop en de informatie in verband met het binnenlands

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/7 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure ten behoeve van het Zwin Natuur Park te Knokke d.m.v. aanwerving van een voltijds

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 14 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 14 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 311 (SECTIE 61) TEL. 911/53612 Brussel, 18 februari 2004. BERICHT Nr. 14 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve

Nadere informatie

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN TABEL VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE BIJVOEGSELS AAN HET A.R. P.S. BUNDEL 535, UITGEGEVEN MET BERICHT 77 P/85. 77 P/1985 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN. DEEL I.

Nadere informatie

TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE.

TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE. TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Onderhoud van het magazijn. Toepassen van de voorschriften ter voorkoming van arbeidsongevallen

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE A. WERKZAAMHEDEN - schrijfwerk inzake personeel, materieel en stoffen ; - beheren van bij

Nadere informatie

1. Schriftelijk gedeelte... 24/40

1. Schriftelijk gedeelte... 24/40 2017/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering, externe of interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

TITEL Ill BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH GEGRADUEERDE

TITEL Ill BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH GEGRADUEERDE 501 TITEL Ill BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH GEGRADUEERDE A. SPECIALITEITEN De betrekking van technisch gegradueerde omvat de volgende specialiteiten: automatisatie;

Nadere informatie

Brochure taalexamens

Brochure taalexamens 2010 Brochure taalexamens ACOD plus punt uit ACOD - Spoor TAALEXAMENS De affectatie op een tweetalige post en de toekenning van de toelage voor tweetaligheid zijn ondergeschikt aan bepaalde wettelijke

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2015/16 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een bevorderingsprocedure en procedure voor interne mobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

2015/21 DEEL I: AANWERVING

2015/21 DEEL I: AANWERVING 2015/21 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een bevorderingsprocedure, in het Nederlands, voor de aanwerving van een voltijds

Nadere informatie

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SCHRIJNWERKER-MEUBELMAKER.

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SCHRIJNWERKER-MEUBELMAKER. 501 TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SCHRIJNWERKER-MEUBELMAKER. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Monteren en demonteren van de houten of daarmee gelijk te stellen binnenbekleding en binneninrichting

Nadere informatie

TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine.

TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine. TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. A. AMBTSBEZIGHEDEN. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine. B. TOEWIJZING VAN DE BETREKKING. 2 De

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN Directie Human Resources Brussel, 19 april 2004 Bureau HR 124 Sectie 53 Tel. 911/52993 Nr.2.1.393 BERICHT 23 HR Uitreiking: 99 999: 0 (Reserve HR 124:25

Nadere informatie

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269).

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269). 501 TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269). A. WERKZAAMHEDEN. 1 Keuren en merken van dwarsliggers, wisselhout, boomstammen en allerhande bout. Aanduiden

Nadere informatie

EN VERANDERING VAN GRAAD. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december BELGISCHE SPOORWEGEN Directie van het Personeel en de Sociale Diensten

EN VERANDERING VAN GRAAD. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december BELGISCHE SPOORWEGEN Directie van het Personeel en de Sociale Diensten TITEL II. Deel IlI. HOOFDSTUK I. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Toegangsvoorwaarden. WERKLIEDENPERSONEEL. 361 - BANKWERKER-GIETSCHALENMAKER. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december 1969.

Nadere informatie

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 BERICHT Nr. 61 PP 21 november 2002 BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel 520 1e bijvoegsel bij bericht 26PP/2000 2e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 1e bijvoegsel bij bericht 8PP/2001

Nadere informatie

NMBS HOLDING STATUUT VAN HET PERSONEEL

NMBS HOLDING STATUUT VAN HET PERSONEEL NMBS HOLDING STATUUT VAN HET PERSONEEL acod + punt uit INHOUD Tabel van de van kracht zijnde bijvoegsels Voorbericht Wet van 23 juli 1926 betreffende de NMBS Holding en haar verbonden vennootschappen Hoofdstuk

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL A. WERKZAAMHEDEN De depanneerder rollend materieel wordt, binnen de actiezone van zijn werkzetel,

Nadere informatie

EN VERANDERING VAN GRAAD.

EN VERANDERING VAN GRAAD. TITEL II. Deel IJI. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Toegangsvoorwaarden. HOOFDSTUK III. ADMINISTRATIEF PERSONEEL. 836 CORRECTOR IN DE DRUKKERIJ. A.. TOEWIJZING 1 De betrekking van corrector

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 7 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) GESLOTEN PROEVEN BINNENKORT TE ORGANISEREN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 7 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) GESLOTEN PROEVEN BINNENKORT TE ORGANISEREN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 311 (SECTIE 61) TEL. 911/53612 Brussel, 28 januari 2004 BERICHT Nr. 7 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve :

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEREIDER-TIJDOPNEMER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEREIDER-TIJDOPNEMER 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEREIDER-TIJDOPNEMER A. SPECIALITEITEN De betrekking van bereider-tijdopnemer omvat de volgende specialiteiten: drukkerij;

Nadere informatie

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS Administratief statuut: Delegatie mogelijk Administratief statuut: Delegatie onmogelijk Art 2. De raad kan beslissen opdrachten van dringende geneeskundige hulpverlening in de zin van artikel 11, 1, 2

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT Bibliotheekassistent Graad C1 C3

INFORMATIEBERICHT Bibliotheekassistent Graad C1 C3 INFORMATIEBERICHT Bibliotheekassistent Graad C1 C3 Het gemeentebestuur van Ichtegem gaat over tot de aanwerving van een bibliotheekassistent - graad C1-C3 deeltijdse (19/38) contractuele functie van bepaalde

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES Brussel, 24 februari 2004 Bureau HR.341 Sectie 52 Tel. : 911/52516 BERICHT Nr. 18 HR Uitreiking: 999 : 0 Reserve : 100 ex. STATUTAIRE

Nadere informatie

Gerechtelijk Wetboek

Gerechtelijk Wetboek Bron: Belgische wetgeving - FOD Justitie Gerechtelijk Wetboek HOOFDSTUK Vquater De gerechtelijke stage Art. 259octies. 1. De Koning

Nadere informatie

ZIEKTEVERLOF. Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966.

ZIEKTEVERLOF. Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966. ZIEKTEVERLOF Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966. Inwerkingtreding op 1 juli 1966 Uitvoering van artikel 58 van het Algemeen Stadsambtenarenreglement. Laatste wijziging: 02.05.2006. HOOFDSTUK I. TOEPASSINGSGEBIED.

Nadere informatie

U vindt hieronder een algemene herhaling van de bovenvermelde reglementering :

U vindt hieronder een algemene herhaling van de bovenvermelde reglementering : , 28 februari 2014 E5 Reglementering betreffende ambulante en kermisactiviteiten Mevrouw de burgemeester, Mijnheer de burgemeester, E5/2014/000952 Ik werd gecontacteerd door verschillende Beroepsfederaties

Nadere informatie

A.R.P.S. BUNDEL 575 ALGEMEEN REGLEMENT BETREFFENDE

A.R.P.S. BUNDEL 575 ALGEMEEN REGLEMENT BETREFFENDE A.R.P.S. BUNDEL ALGEMEEN REGLEMENT BETREFFENDE DE WEDERGESCHIKTMAKING, DE WEDEROPLEIDING EN DE HERKLASSERING VAN DE BEDIENDEN DIE ONGESCHIKT ZIJN WEGENS GEZONDHEIDSREDENEN B 30154.2 TABEL VAN DE VAN KRACHT

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Gebrevetteerd verpleegkundige Graad C3-C4. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Gebrevetteerd verpleegkundige Graad C3-C4. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Gebrevetteerd verpleegkundige Graad C3-C4 Het OCMW van Zottegem gaat over tot de aanwerving van een (m/v) gebrevetteerd verpleegkundige graad C3-C4 voltijdse statutaire functie met een

Nadere informatie

Overzicht verschillen statutaire en contractuele personeelsleden

Overzicht verschillen statutaire en contractuele personeelsleden Overzicht verschillen statutaire en contractuele personeelsleden Dit overzicht heeft als doel een duidelijk beeld te scheppen van de voorwaarden en bepalingen die gelden voor de personeelsleden met een

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Administratief medewerker Graad C1-C3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Administratief medewerker Graad C1-C3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Administratief medewerker Graad C1-C3 Stad Zottegem gaat over tot de aanleg van een wervingsreserve van 3 jaar, maximaal verlengbaar met 2 jaar, van een (m/v) administratief medewerker

Nadere informatie

Teneinde de diversiteit van het aanbod te waarborgen is het aantal standplaatsen per onderneming beperkt tot één per artikel.

Teneinde de diversiteit van het aanbod te waarborgen is het aantal standplaatsen per onderneming beperkt tot één per artikel. Markreglement Afdeling 1: Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Artikel 1 Gegevens van openbare markten (wet art. 8 2) De gemeente richt op het openbaar domein volgende openbare

Nadere informatie

Artikel 2 Voorwaarden inzake toewijzing standplaatsen (wet art. 8 2 / art / KB art. 25)

Artikel 2 Voorwaarden inzake toewijzing standplaatsen (wet art. 8 2 / art / KB art. 25) GEMEENTELIJK REGLEMENT AMBULANTE HANDEL Afdeling 1: Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Artikel 1 Gegevens van openbare markten (wet art. 8 2) De gemeente richt op het openbaar

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III PLANNINGMAN DRIJVER SPECIALE WERKTUIGEN VAN DE BAAN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III PLANNINGMAN DRIJVER SPECIALE WERKTUIGEN VAN DE BAAN TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III PLANNINGMAN DRIJVER SPECIALE WERKTUIGEN VAN DE BAAN A. AMBTSBEZIGHEDEN - Bediening van de machines. - Voorbereiding van de

Nadere informatie

STAGEREGLEMENT KONINKLIJK BESLUIT VAN 13 MEI 1965 TOT GOEDKEURING VAN HET DOOR DE NATIONALE RAAD VAN DE ORDE DER ARCHITECTEN VASTGESTELD

STAGEREGLEMENT KONINKLIJK BESLUIT VAN 13 MEI 1965 TOT GOEDKEURING VAN HET DOOR DE NATIONALE RAAD VAN DE ORDE DER ARCHITECTEN VASTGESTELD KONINKLIJK BESLUIT VAN 13 MEI 1965 TOT GOEDKEURING VAN HET DOOR DE NATIONALE RAAD VAN DE ORDE DER ARCHITECTEN VASTGESTELD - OVERZICHT Toepassingsveld Inschrijving op de lijst van de stagiairs Organisatie

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Technisch assistent Graad D1-D3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Technisch assistent Graad D1-D3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Technisch assistent Graad D1-D3 Het gemeentebestuur Herne gaat over tot de aanwerving van twee (m/v) technische assistenten graad D1-D3 voltijdse contractuele functie met een wervingsreserve

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2015/10 De Provincie WestVlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure, in het Nederlands, voor de aanwerving van een voltijds directeur gedelegeerd bestuurder (m/v) in

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEDIENDE DER ELEKTRICITEIT

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEDIENDE DER ELEKTRICITEIT TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEDIENDE DER ELEKTRICITEIT A. WERKZAAMHEDEN - Schouwing, onderhoud en herstelling van de uitrustingen en van de installaties

Nadere informatie

- 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING

- 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING - 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING Artikel 6 De werkgevers die werknemers in vast dienstverband aanwerven als vaklui, dienen hiervan onverwijld kennis te geven aan de Administratieve Commissie met het oog

Nadere informatie

BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000

BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000 BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000 HAARD- EN STANDPLAATSTOELAGE Tabel van de van kracht zijnde bijvoegsels bij bericht 27 PP van 2000 Nr. van het bijvoegsel Nr. en jaar van het bericht Wijzigingen 2 50 PP/2001

Nadere informatie

toestellen en toebehoren;

toestellen en toebehoren; TITEL I. Deel III. AANWERVING. Toegangsvoorwaarden. HOOFDSTUK I. WERKLIEDENPERSONEEL. 364 TRACEERDER B. A. AMBTS- Berekenen van de maten om de refertelijnen en -oppervlakken te BEZIGHEDEN. bepalen die

Nadere informatie

Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren

Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren Datum: 01/09/2005 B.S.: 06/10/2005 Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren I. Inleiding : Krachtens

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Sportleraar Graad C1-C3

INFORMATIEBERICHT. Sportleraar Graad C1-C3 INFORMATIEBERICHT Sportleraar Graad C1-C3 Stad Zottegem gaat over tot de aanleg van een wervingsreserve van 3 jaar, maximaal verlengbaar met 2 jaar, van een (m/v) sportleraar graad C1-C3 voltijdse contractuele

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet WIJZIGEN VAN RECHTSPOSITIEREGELING VOOR GEMEENTEPERSONEEL DATUM BESLISSING: 22 juni 2017 DATUM BEKENDMAKING: 6 juli 2017

Nadere informatie

H. Correia tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen

H. Correia tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen ARREST VAN HET GERECHT (Vierde kamer) 30 november 1994 Zaak T-568/93 H. Correia tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen Tijdelijke functionarissen op proef - Onvoldoende geschiktheid voor ambt -

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Gegradueerd verpleegkundige Graad BV1 -BV2-BV3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Gegradueerd verpleegkundige Graad BV1 -BV2-BV3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Gegradueerd verpleegkundige Graad BV1 -BV2-BV3 Het OCMW van Zottegem gaat over tot de aanwerving van een (m/v) gegradueerd verpleegkundige graad BV1-BV2-BV3 voltijdse statutaire functie

Nadere informatie

VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER KADER INTERNE KANDIDATUUR: COMMISSARIS VAN POLITIE (OFFICIERSKADER) Sessie

VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER KADER INTERNE KANDIDATUUR: COMMISSARIS VAN POLITIE (OFFICIERSKADER) Sessie De geïntegreerde politie organiseert een vergelijkend examen om kandidaten-officieren te rekruteren via bevordering door overgang naar een hoger kader. Geïnteresseerden kunnen solliciteren tot 31 augustus

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT Coördinator Woonpunt (Graad A1a-A3a)

INFORMATIEBERICHT Coördinator Woonpunt (Graad A1a-A3a) INFORMATIEBERICHT Coördinator Woonpunt (Graad A1a-A3a) Het gemeentebestuur van Ichtegem gaat over tot de aanwerving van een coördinator Woonpunt - graad A1a-A3a - voltijds contractueel, functie van onbepaalde

Nadere informatie

GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT.

GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT. 1 GEMEENTEBESTUUR VAN OUDERGEM. SECRETARIAAT. GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT. HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Onderhavig reglement is alleen

Nadere informatie

De artikelen 51 tot 53 van het koninklijk besluit van 25.11.1991 houdende de werkloosheidsreglementering (B.S.31.12.1991)

De artikelen 51 tot 53 van het koninklijk besluit van 25.11.1991 houdende de werkloosheidsreglementering (B.S.31.12.1991) De artikelen 51 tot 53 van het koninklijk besluit van 25.11.1991 houdende de werkloosheidsreglementering (B.S.31.12.1991) Gewijzigd bij: (1) koninklijk besluit van [02 oktober 1992 tot wijziging van het

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Omgevingsambtenaar Graad B1-B3

INFORMATIEBERICHT. Omgevingsambtenaar Graad B1-B3 INFORMATIEBERICHT Omgevingsambtenaar Graad B1-B3 Stad Zottegem gaat over tot de aanwerving van een (m/v) omgevingsambtenaar graad B1-B3 voltijdse contractuele functie met een wervingsreserve van 3 jaar,

Nadere informatie

Omzendbrief AZNOII98l3. Aan de leidend ambtenaren van de Vlaamse openbare instellingen. 8 juni 1998

Omzendbrief AZNOII98l3. Aan de leidend ambtenaren van de Vlaamse openbare instellingen. 8 juni 1998 departement Algemene Zaken en Financiën administratie Ambtenamnzaken afdeling Statutaire Aangelegenheden Omzendbrief AZNOII98l3 Aan de leidend ambtenaren van de Vlaamse openbare instellingen 8 juni 1998

Nadere informatie

Laatste aanpassing: 27/03/ Paritair Comité voor de non-ferro metalen

Laatste aanpassing: 27/03/ Paritair Comité voor de non-ferro metalen 1050000 Paritair Comité voor de non-ferro metalen Sectoraal stelsel van de bestaanszekerheid... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 27 april 2005 (74.724)... 2 Arbeidsovereenkomsten van bepaalde duur,

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Algemeen directeur Decretale graad. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Algemeen directeur Decretale graad. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Algemeen directeur Decretale graad Het gemeentebestuur Ledegem gaat over tot de aanwerving van een (m/v) algemeen directeur decretale graad voltijdse statutaire functie met een wervingsreserve

Nadere informatie

JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP

JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP 01.01.2004 Nummer omzendbrief Datum Onderwerp van de onderrichting Verantwoordelijke dienst/afdeling

Nadere informatie

LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID

LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID BERICHT Nr. 48 PP 16 oktober 2002 LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID De hieronder vermelde beschikkingen vervangen deze van de

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT DIENSTHOOFD OMGEVING EN ECONOMIE/ OMGEVINGSMABTENAAR. Graad A1a-A3a voltijds statutair

INFORMATIEBERICHT DIENSTHOOFD OMGEVING EN ECONOMIE/ OMGEVINGSMABTENAAR. Graad A1a-A3a voltijds statutair INFORMATIEBERICHT DIENSTHOOFD OMGEVING EN ECONOMIE/ OMGEVINGSMABTENAAR Graad A1a-A3a voltijds statutair Opgemaakt op 23/05/2019 voor gemeente Keerbergen VERTROUWELIJK Inleiding Het gemeentebestuur van

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT ASSISTENT-DIENSTLEIDER BIBLIOTHEEK. Graad B1-B3 voltijds contractueel. Opgemaakt op 01/03/2019 voor stad Zottegem VERTROUWELIJK

INFORMATIEBERICHT ASSISTENT-DIENSTLEIDER BIBLIOTHEEK. Graad B1-B3 voltijds contractueel. Opgemaakt op 01/03/2019 voor stad Zottegem VERTROUWELIJK INFORMATIEBERICHT ASSISTENT-DIENSTLEIDER BIBLIOTHEEK Graad B1-B3 voltijds contractueel Opgemaakt op 01/03/2019 voor stad Zottegem VERTROUWELIJK Inleiding gaat over tot de aanwerving van een (m/v) assistent-dienstleider

Nadere informatie

Personeelsvergadering. Medewerkers klasse A3 binnen niveau A

Personeelsvergadering. Medewerkers klasse A3 binnen niveau A Personeelsvergadering Medewerkers klasse A3 binnen niveau A 26-9-2013 Brussel, Pacheco zaal 1 HOE ZULLEN VOORTAAN BETREKKINGEN BINNEN DE KLASSE A3 TOEGEWEZEN WORDEN? De regelgeving voorziet in de mogelijkheid

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Communicatieverantwoordelijke Graad A1-A3

INFORMATIEBERICHT. Communicatieverantwoordelijke Graad A1-A3 INFORMATIEBERICHT Communicatieverantwoordelijke Graad A1-A3 Stad Zottegem gaat over tot de aanleg van een (m/v) wervingsreserve van 3 jaar, maximaal verlengbaar met 2 jaar, van een (m/v) communicatieambtenaar

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS - ALLE SCHOLEN Statuut niet-gesubsidieerd administratief en technisch, meesters-, vak- en

Nadere informatie

STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT

STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT ARTIKEL 1 "Het steunkrediet voor humaan voedingsonderzoek" heeft als doel, in de schoot van Belgische Instellingen van universitair niveau, wetenschappelijke

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Deskundige patrimonium en uitbestede werken Graad B1-B3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Deskundige patrimonium en uitbestede werken Graad B1-B3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Deskundige patrimonium en uitbestede werken Graad B1-B3 Het gemeentebestuur van Herne gaat over tot de aanwerving van een (m/v) deskundige patrimonium en uitbestede werken graad B1-B3

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Afdelingshoofd vrije tijd Graad A4a-A4b. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Afdelingshoofd vrije tijd Graad A4a-A4b. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Afdelingshoofd vrije tijd Graad A4a-A4b Stad Zottegem gaat over tot de aanleg van een wervingsreserve van 3 jaar, maximaal verlengbaar met 2 jaar, van een (m/v) afdelingshoofd vrije tijd

Nadere informatie

Selectiereglement ambulancepersoneel

Selectiereglement ambulancepersoneel Selectiereglement ambulancepersoneel Goedgekeurd door de zoneraad van 29 januari 2015 Hulpverleningszone Centrum Correspondentieadres Roggestraat 70 BE-9000 Gent Tel. 09 268 88 33 Fax 09 268 88 43 info@brandweerzonecentrum.be

Nadere informatie

ADMINISTRATIEF EN LOGISTIEK PERSONEEL VAN DE GEINTEGREERDE POLITIE

ADMINISTRATIEF EN LOGISTIEK PERSONEEL VAN DE GEINTEGREERDE POLITIE ADMINISTRATIEF EN LOGISTIEK PERSONEEL VAN DE GEINTEGREERDE POLITIE (CALog) VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER NIVEAU In uitvoering van art. VII.10 UBPol organiseert de directie

Nadere informatie

Overgangsmaatregelen inzake de verlofregeling en de waarneming van een hoger ambt.

Overgangsmaatregelen inzake de verlofregeling en de waarneming van een hoger ambt. C 4 Datum : 17 november 1993 Departement Algeniene Zaken en Financiën Adminizcratic Ambfenamzakm Bestuur wenlenteringen en Toczicht Omzendbrief OAIMIN 931 io Aan de personeelsdiensten en personeelsleden

Nadere informatie

HOEVEEL PLAATSEN WORDEN VACANT VERKLAARD?

HOEVEEL PLAATSEN WORDEN VACANT VERKLAARD? De geïntegreerde politie organiseert een vergelijkend examen om kandidaat-officieren te rekruteren via bevordering door overgang naar een hoger kader. Geïnteresseerden kunnen solliciteren tot 28 oktober

Nadere informatie

Bij zijn verzoek tot inschrijving op de lijst van de stagiairs maakt de kandidaat-stagiair aan het secretariaat van de Orde volgende documenten over:

Bij zijn verzoek tot inschrijving op de lijst van de stagiairs maakt de kandidaat-stagiair aan het secretariaat van de Orde volgende documenten over: REGLEMENT BETREFFENDE DE STAGE HOOFDSTUK 1: ALGEMENE ORGANISATIE VAN DE STAGE Artikel 1 Bij zijn verzoek tot inschrijving op de lijst van de stagiairs maakt de kandidaat-stagiair aan het secretariaat van

Nadere informatie

SELECTIEREGLEMENT. Het BIJZONDER gedeelte georganiseerd voor de graad van FISCAAL DESKUNDIGE is opgenomen in dit reglement.

SELECTIEREGLEMENT. Het BIJZONDER gedeelte georganiseerd voor de graad van FISCAAL DESKUNDIGE is opgenomen in dit reglement. Federale Overheidsdienst FINANCIEN STAFDIENST PERSONEEL EN ORGANISATIE Werving en Loopbaan SELECTIEREGLEMENT BIJZONDER GEDEELTE VAN DE VERGELIJKENDE SELECTIE VOOR OVERGANG EN PROEF OVER DE BEROEPSBEKWAAMHEID

Nadere informatie

Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel

Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel Selectiereglement operationeel brandweerpersoneel Goedgekeurd door de zoneraad van 29 januari 2015 Hulpverleningszone Centrum Correspondentieadres Roggestraat 70 BE-9000 Gent Tel. 09 268 88 33 Fax 09 268

Nadere informatie