ARPS BUNDEL 570. Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ARPS BUNDEL 570. Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen"

Transcriptie

1 ARPS BUNDEL 570 Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen

2 ARBEIDSONGESCHIKTHEID OM GEZONDHEIDSREDENEN. Titel I. Beslissingen inzake geschiktheid of ongeschiktheid getroffen door de geneeskundige diensten. Titel II. Wachtafdeling Wachtvergoeding. Titel III. Voortijdig e neerleggin g der betrekkin g wegens invaliditei t.

3 TITEL I BESLISSINGEN INZAKE GESCHIKTHEID OF ONGESCHIKTHEID GETROFFEN DOOR DE GENEESKUNDIGE DIENSTEN.

4 TITEL I. BESLISSINGEN INZAKE GESCHIKTHEID OF ONGESCHIKTHEID GETROFFEN DOOR DE GENEESKUNDIGE DIENSTEN. I. AARD VAN DE BESLISSING. 1. Een bediende kan worden bevonden: A geschikt voor zijn normale functies; B. gedeeltelijk ongeschikt voor zijn normale functies; C. volledig ongeschikt voor zijn normale functies; D. ongeschikt voor elke functie. De geschiktheid of de ongeschiktheid kan tijdelijk of definitief zijn. II. ADMINISTRATIEVE GEVOLGEN VAN DE GENEESKUNDIGE BESLISSING. Onverminderd de bepalingen van 7 tot en met 10, 2 - moet de bediende die voor zijn normale functies geschikt is bevonden (beslissing A van 1) die functies hervatten. 3 - gelden voor de bediende die gedeeltelijk of volledig ongeschikt voor zijn normale functies is bevonden (beslissingen B en C van 1) de volgende regels: a) vaste bediende: hij wordt bij toepassing van de bepalingen van bundel 575 onderworpen aan de wederopleiding of de wedergeschiktmaking. In afwachting van de hervatting van zijn functies, de wederaanstelling of de herklassering wordt hij wederbenuttigd. b) stagedoende bediende: - tijdelijk ongeschikt: de stage wordt verlengd met de duur van de ongeschiktheid, bij toepassing van de bepalingen van A.B. 11 van 1931; - definitief ongeschikt: de bediende wordt afgedankt, bij toepassing van de bepalingen van A.B. 11 van In voorkomend geval kan hij worden teruggeplaatst in zijn vroegere graad voor zover hij hiervoor nog geschikt blijft. c) bediende op proef: - tijdelijk ongeschikt: de proeftijd wordt verlengd met de duur van de ongeschiktheid, bij toepassing van de bepalingen van A.B. 62 van definitief ongeschikt: de bediende wordt teruggeplaatst in zijn vroegere graad, bij toepassing van de bepalingen van A.B. 62 van blijft de bediende die tijdelijk ongeschikt is bevonden voor elke functie (beslissing D van 1) afwezig gedurende de door de geneeskundige dienst toegelaten periode van ongeschiktheid. Tijdens zijn afwezigheid ontvangt hij de vergoeding wegens ziekte, wegens verwonding of de wachtvergoeding waarvan er sprake is respectievelijk in bundel 571 (ziekte), in bundel 572 (arbeidsongevallen, ongevallen op de weg van en naar het werk, beroepsziekten) of in deze bundel.

5 5 -blijft de bediende die definitief ongeschikt is bevonden voor elke functie (beslissing D van 1) afwezig om gezondheidsredenen en legt hij zijn betrekking neer onder de voorwaarden vermeld in titel III van deze bundel. III. VERHAAL. 6 De bediende die oordeelt een ten zijnen opzichte genomen geneeskundige beslissing van 1, niet te kunnen aanvaarden, beschikt over de middelen van verhaal vermeld in bundel 577 of Indien de aanvraag tot overleg of tot beroep de getroffen beslissing niet opschort, moet de bediende zich schikken naar de geneeskundige beslissing welke hij betwist. In dit verband moet als een beslissing tot geschiktheid worden beschouwd: - de beslissing waarbij een om gezondheidsredenen afwezige bediende ongeschikt blijft voor zijn normale functies doch geschikt wordt bevonden voor andere functies (beslissing B van 1); - de beslissing waarbij een bediende die tevoren volledig ongeschikt werd bevonden voor zijn functies, gedeeltelijk geschikt voor die functies wordt bevonden (beslissing B van 1). 8 Indien de aanvraag tot overleg of tot beroep een opschorting teweegbrengt, kan de bediende zich al dan niet naar de betwiste geneeskundige beslissing schikken. Als hij er zich niet wenst naar te schikken, moet hij in de toestand blijven waarin hij zich op het ogenblik van deze beslissing bevindt. 9 De bediende mag geen nadeel ondervinden wanneer de betwiste beslissing nietig verklaard of gewijzigd wordt. In dat geval werkt de na overleg of in beroep genomen beslissing terug tot de dag van de betwiste geneeskundige beslissing en wordt de toestand van de bediende dienovereenkomstig geregulariseerd. 10 Ingeval de betwiste beslissing wordt bevestigd of indien ze ten gevolge van een ontwikkeling van de gezondheidstoestand van de bediende wordt gewijzigd, geldt voor hem de toestand waarin hij zich in de periode tussen de twee geneeskundige beslissingen bevond, onverschillig of hij zich al dan niet naar de betwiste beslissing heeft geschikt.

6 TITEL II WACHTAFDELING WACHTVERGOEDING

7 TITEL II. WACHTAFDELING WACHTVERGOEDING. I. PLAATSING IN DE WACHTAFDELING. 11 In de wachtafdeling wordt geplaatst: A. de bediende, die gedurende een termijn van drie jaar, gerekend van datum tot datum, in totaal 365 dagen afwezigheid om gezondheidsredenen telt. In dat geval kan hij voor de lopende afwezigheidsperiode geen aanspraak meer maken op de vergoedingen wegens ziekte of verwonding, ook al heeft hij de termijn van vergoeding tegen 100 %, waarop hij krachtens titel II van bundel 571 of 43 van bundel 572 recht heeft, niet opgebruikt. (aangevuld en onderlijnd met de hand: gekwetste bediende volledig tijd ongeschikt ) B. de bediende die uit de dienst verwijderd blijft gedurende periodes die zonder een werkhervatting van 90 dagen ertussen, samen 365 dagen bedragen: Onverminderd het bepaalde in 16 blijft de hiervoren in punt A of B bedoelde bediende in de wachtafdeling, zolang het zich laat aanzien dat hij zijn normale functies of andere functies zal kunnen hervatten en ze op volledige, regelmatige en onafgebroken wijze zal kunnen uitoefenen. C. de bediende die voor elke functie definitief ongeschikt is bevonden voordat hij de vergoedingstermijn waarop hij krachtens titel II van bundel 571 of 65 van bundel 572 recht heeft, heeft opgebruikt, Hij wordt in de wachtafdeling geplaatst daags na de dag waarop hij die termijn heeft opgebruikt. D. de bediende, die voor elke functie definitief ongeschikt is bevonden nadat hij de termijn van de vergoeding tegen 100 % waarop hij krachtens titel II van bundel 571 of 65 van bundel 572 recht heeft, heeft opgebruikt. (met de hand aangevuld en onderlijnd: gekwetste bediende ) Hij wordt in de wachtafdeling geplaatst daags na de dag waarop hij definitief ongeschikt wordt bevonden. E. de bediende die zijn betrekking moet neerleggen op grond van de bepalingen vermeld in 70 tot 73 van bundel 575. (met de hand aangevuld en onderlijnd: onleesbaar w.o. en ondoelmatige tewerkstelling ) Hij wordt in de wachtafdeling geplaatst daags na de beslissing waarbij hij gepensioneerd wordt. 12 De bediende die in de wachtafdeling verbleef, wordt daarin opnieuw geplaatst bij elke nieuwe arbeidsongeschiktheid om dezelfde gezondheidsredenen (enerzijds ziekte, anderzijds verwonding) die zich voordoet voordat hij weer gedurende 90 kalenderdagen onafgebroken aan het werk was.

8 II. DUUR VAN DE PLAATSING IN DE WACHTAFDELING. 13 De bediende verlaat de wachtafdeling: - op het ogenblik dat hij het werk hervat; - op het ogenblik dat hij zijn betrekking neerlegt III. GENEESKUNDIG ONDERZOEK. 14 De in de wachtafdeling geplaatste bediende ondergaat een grondig geneeskundig onderzoek om te bepalen: A. of er hoop blijft bestaan dat de bediende, bij de Maatschappij, op volledige, regelmatige en onafgebroken wijze dienst zal kunnen hervatten, of dat hij als definitief ongeschikt voor elke functie moet worden beschouwd. B. of er aanleiding bestaat om de belanghebbende weder op te leiden met het oog op zijn tewerkstelling in andere functies die met zijn gezondheidstoestand overeenstemmen. De bediende die in de wachtafdeling geplaatst is gedurende de tijd die nodig is voor het vervullen van de formaliteiten met het oog op de neerlegging van zijn betrekking, moet dat onderzoek evenwel niet ondergaan. IV. BEDRAG VAN DE VERGOEDING BOEKING. 15 Gedurende de periode dat de bediende in de wachtafdeling is geplaatst, ontvangt hij een wachtvergoeding. Die vergoeding bedraagt 80 % (1) van de globale wedde voor de zieke bediende en 90 % (1) voor de gewonde bediende, Ze wordt ten laste van het Pensioenfonds geboekt. Ze kan worden verminderd of ingetrokken onder de in bundel 597 (Terugvordering van uitkeringen en voordelen toegekend door de Maatschappij) vermelde voorwaarden.

9 TITEL III VOORTIJDIGE NEERLEGGING DER BETREKKING WEGENS INVALIDITEIT.

10 Directie P.S Bureau 52.2 Sectie 61 Tel /MDG Brussel, De Heer Eerste Geneesheer G.G.C. Brussel Voortijdig neerleggen der betrekking wegens invaliditeit. Wij stellen vast dat de bepalingen van het A.R.P.S. bundel 570 titel III toegepast worden bij stagedoende bedienden. Wij onderlijnen dat een stagedoend bediende niet definitief ongeschikt voor alle functies mag worden verklaard, en als zodanig evenmin van de vergoedingstermijnen tegen 100 % mag genieten. Deze bediende moet, na de statutaire vooropzeg, worden afgedankt of in zijn vroegere graad worden hersteld bij zover hij voor deze laatste geschikt blijft, zodra een definitieve ongeschiktheid voor de normale functies wordt vastgesteld ( 3 van Bundel. 570). Wij herinneren in dit verband.aan de nota van Dir. P.S. Bureau van , die de voor elk geval te gebruiken bewoordingen aangeeft. Wij verzoeken U over de juiste toepassing van de van kracht zijnde reglementering te waken. De Hoofdinspecteur, Wg H. VAN NOTEN

11 TITEL III VOORTIJDIGE NEERLEGGING DER BETREKKING WEGENS INVALIDITEIT I. BEGINSEL 16 Een bediende moet zijn betrekking voortijdig neerleggen wegens invaliditeit: A. wanneer hij definitief ongeschikt bevonden is voor elke functie. Deze ongeschiktheidverklaring betekent dat 1, bij het medisch onderzoek, en gerugsteund door het medisch dossier van de bediende, werd vastgesteld dat de gezondheidstoestand van deze laatste zo is dat zijn benuttiging in om het even welke functie onverenigbaar is met een normale uitvoering van de dienst. B. wanneer hij in de wachtafdeling geplaatst is en het totaal van zijn afwezigheden gedurende zijn loopbaan, wegens ziekte enerzijds, of wegens verwonding anderzijds, meer dan 3 jaar bedraagt. Die maximumtermijn van drie jaar kan bij beslissing van de Directeur van het Personeel en de Sociale Diensten op vijf jaar gebracht worden in sommige speciale gevallen waarvoor de geneeskundige dienst een voorstel heeft ingediend en waarin er hoop blijft bestaan dat de bediende de dienst bij de Maatschappij op volledige, regelmatige en onafgebroken wijze zal kunnen hervatten. C. wanneer hij definitief ongeschikt bevonden is voor zijn normale functies en de bepalingen van 70 tot 73 van bundel 575 op hem toegepast worden. II. DATUM VAN NEERLEGGING DER BETREKKING 17 A. Bediende die definitief ongeschikt is voor elke functie. De bediende legt zijn betrekking neer de laatste dag van de maand waarin hij in de wachtafdeling geplaatst wordt. Indien hij zich al is de wachtafdeling bevindt, legt hij zijn betrekking neer de laatste dag van de maand waarin hij definitief ongeschikt wordt bevonden. Die bepalingen gelden niet voor stagedoende bedienden. 18 B. Bediende die in totaal drie (vijf) jaar afwezigheid over zijn loopbaan telt. De bediende legt zijn betrekking neer de laatste dag van de maand waarin hij in de wachtafdeling geplaatst wordt. Indien hij zich al is de wachtafdeling bevindt, legt hij zijn betrekking neer de laatste dag van de maand waarin hij in totaal drie of vijf jaar afwezigheid telt. 19 C. Bediende die definitief ongeschikt is voor zijn normale functies (in de bij 79 tot 73 van bundel 575 bepaalde gevallen). De bediende legt zijn betrekking neer de laatste dag van de maand waarin hij in de wachtafdeling geplaatst wordt.

12 III. PROCEDURE 20 De gevallen van voortijdige neerlegging van de betrekking wegens invaliditeit worden nagezien door het gewestelijk comité der werken voor sociale zekerheid waaraan ze door het Gewestelijk Geneeskundig Centrum worden voorgelegd. *-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+*-+* Deze bepaling geldt niet voor stagedoende bedienden. Inhoudstafel niet bijgevoegd ARPS 570 is uitgegeven met bericht 63 P van 1982 Bijvoegsels 1 8PS/1993 Titel III

A.R.P.S. BUNDEL 575 ALGEMEEN REGLEMENT BETREFFENDE

A.R.P.S. BUNDEL 575 ALGEMEEN REGLEMENT BETREFFENDE A.R.P.S. BUNDEL ALGEMEEN REGLEMENT BETREFFENDE DE WEDERGESCHIKTMAKING, DE WEDEROPLEIDING EN DE HERKLASSERING VAN DE BEDIENDEN DIE ONGESCHIKT ZIJN WEGENS GEZONDHEIDSREDENEN B 30154.2 TABEL VAN DE VAN KRACHT

Nadere informatie

ZIEKTEVERLOF. Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966.

ZIEKTEVERLOF. Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966. ZIEKTEVERLOF Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966. Inwerkingtreding op 1 juli 1966 Uitvoering van artikel 58 van het Algemeen Stadsambtenarenreglement. Laatste wijziging: 02.05.2006. HOOFDSTUK I. TOEPASSINGSGEBIED.

Nadere informatie

BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000

BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000 BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000 HAARD- EN STANDPLAATSTOELAGE Tabel van de van kracht zijnde bijvoegsels bij bericht 27 PP van 2000 Nr. van het bijvoegsel Nr. en jaar van het bericht Wijzigingen 2 50 PP/2001

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I TOEGANG TOT DE GRADEN VAN ONDERBUREAUCHEF, BUREAUCHEF, AFDELINGSSECRETARIS EN DAARMEE GELIJKGESTELDE GRADEN Hoofdstuk

Nadere informatie

ARPS BUNDEL 571. Ziekte

ARPS BUNDEL 571. Ziekte bundel 571 ARPS BUNDEL 571 Ziekte bundel 571 1 TITEL I. AFWEZIGHEID WEGENS ZIEKTE. bundel 571 1 TITEL I. AFWEZIGHEID WEGENS ZIEKTE. I. BEGINSELEN. 1. In het raam van onderhavige reglementering wordt een

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN Directie Human Resources Brussel, 19 april 2004 Bureau HR 124 Sectie 53 Tel. 911/52993 Nr.2.1.393 BERICHT 23 HR Uitreiking: 99 999: 0 (Reserve HR 124:25

Nadere informatie

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN TABEL VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE BIJVOEGSELS AAN HET A.R. P.S. BUNDEL 535, UITGEGEVEN MET BERICHT 77 P/85. 77 P/1985 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN. DEEL I.

Nadere informatie

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN)

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) A. WERKZAAMHEDEN. 1 Uitvoeren van spoorwerken waarvoor een bijzondere vaardigheid

Nadere informatie

TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE.

TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE. TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Onderhoud van het magazijn. Toepassen van de voorschriften ter voorkoming van arbeidsongevallen

Nadere informatie

GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT.

GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT. 1 GEMEENTEBESTUUR VAN OUDERGEM. SECRETARIAAT. GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT. HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Onderhavig reglement is alleen

Nadere informatie

TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven.

TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven. 501 TITEL I DEEL II Hoofdstuk II TOEWIJZING VAN DE AANVANGSBETREKKINGEN TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN Betrekkingen toegewezen door middel van proeven A. ORGANISATIE B. DIPLOMA Tenzij anders bepaald in

Nadere informatie

BERAADSLAGING NR 04/009 VAN 6 APRIL 2004 M.B.T

BERAADSLAGING NR 04/009 VAN 6 APRIL 2004 M.B.T SCSZ/04/49 BERAADSLAGING NR 04/009 VAN 6 APRIL 2004 M.B.T. DE UITWISSELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN PERSOONLIJKE AARD TUSSEN HET FONDS VOOR ARBEIDSONGEVALLEN EN DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN MET HET OOG

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES Brussel, 24 februari 2004 Bureau HR.341 Sectie 52 Tel. : 911/52516 BERICHT Nr. 18 HR Uitreiking: 999 : 0 Reserve : 100 ex. STATUTAIRE

Nadere informatie

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 BERICHT Nr. 61 PP 21 november 2002 BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel 520 1e bijvoegsel bij bericht 26PP/2000 2e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 1e bijvoegsel bij bericht 8PP/2001

Nadere informatie

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15;

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15; SCSZ/07/007 1 BERAADSLAGING NR. 07/004 VAN 9 JANUARI 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK CIMIRE AAN DE RIJKSDIENST VOOR PENSIOENEN MET HET

Nadere informatie

A.R.P.S. BUNDEL 584. Moederschap - Profylaxis - Overlijden

A.R.P.S. BUNDEL 584. Moederschap - Profylaxis - Overlijden BUNDEL 584 Moederschap - Profylaxis - Overlijden 584 Moederschap Profylaxis Overlijden INHOUD TITEL TITEL TITEL TITEL Nr der paragrafen I. BEVALLINGSVERLOF. I. Beginsel 1 II. Duur van het verlof 2 en 3

Nadere informatie

METHODISCH PLAN VAN HET ALGEMEEN REGLEMENT PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN (ARPS) - TOESTAND OP

METHODISCH PLAN VAN HET ALGEMEEN REGLEMENT PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN (ARPS) - TOESTAND OP METHODISCH PLAN VAN HET ALGEMEEN REGLEMENT PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN (ARPS) - TOESTAND OP 01.01.2006 I N H O U D Laatste bijvoegsel Behandelde materie Uitgegeven met bericht Datum Verantwoordelijke dienst/afdeling

Nadere informatie

TITEL I Algemene bepalingen

TITEL I Algemene bepalingen ADMINISTRATIEVE SCHIKKING BETREFFENDE DE TOEPASSING VAN DE OVEREENKOMST BETREFFENDE DE SOCIALE ZEKERHEID TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIË EN DE REPUBLIEK MOLDAVIË (Inwerkingtreding 01-01-2016, gepubliceerd

Nadere informatie

van Belgische zijde: de heer Dr. Arthur NOKERMAN, Secretaris-generaal van het Ministerie van Sociale Voorzorg,

van Belgische zijde: de heer Dr. Arthur NOKERMAN, Secretaris-generaal van het Ministerie van Sociale Voorzorg, Administratieve schikking houdende de toepassingsmodaliteiten van de Overeenkomst betreffende de Sociale zekerheid tussen het Koninkrijk België en de Staat Israël, ondertekend te Brussel op 5 juli 1971

Nadere informatie

Informatiebrochure voor slachtoffers van een arbeidsongeval HR INSURANCE

Informatiebrochure voor slachtoffers van een arbeidsongeval HR INSURANCE Informatiebrochure voor slachtoffers van een arbeidsongeval HR INSURANCE Plotseling is het zover... U bent het slachtoffer van een arbeidsongeval of een arbeidswegongeval. Deze brochure wil u wegwijs

Nadere informatie

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006 (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels Aangevuld, gewijzigd of aangepast door: - de wet van 21 december 2007 houdende diverse bepalingen (I) (B.S. 31 december

Nadere informatie

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin Titel 10 AUGUSTUS 1998. - Koninklijk besluit tot invoering van een recht op loopbaanonderbreking voor bijstand of verzorging van een zwaar ziek gezinsof familielid. (NOTA : Raadpleging van vroegere versies

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER A. WERKZAAMHEDEN Nazien van de vervoerbewijzen van de reizigers. Veiligheid tijdens het verloop van de treinreis

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS Diverse wijzigingen aan het statuut van het administratief en technisch, meesters-,

Nadere informatie

Aangifteprocedure voor arbeidsongevallen in de publieke sector (wet van 03.07.67)

Aangifteprocedure voor arbeidsongevallen in de publieke sector (wet van 03.07.67) Aangifteprocedure voor arbeidsongevallen in de publieke sector (wet van 03.07.67) 1. Welk ongeval moet aangegeven worden? Elk feit overkomen tijdens de uitoefening van de arbeidsovereenkomst of op de arbeidsweg

Nadere informatie

LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID

LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID BERICHT Nr. 48 PP 16 oktober 2002 LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID De hieronder vermelde beschikkingen vervangen deze van de

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN ARPS bundel TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF Uitvoeren van de taken die voorzien zijn voor de adjunct-onderstationschef.

Nadere informatie

Hoofdstuk VI. Het re-integratietraject van een werknemer die het overeengekomen werk tijdelijk of definitief niet kan uitoefenen

Hoofdstuk VI. Het re-integratietraject van een werknemer die het overeengekomen werk tijdelijk of definitief niet kan uitoefenen Hoofdstuk VI. Het re-integratietraject van een werknemer die het overeengekomen werk tijdelijk of definitief niet kan uitoefenen Art. I.4-72 Het re-integratietraject bedoeld in dit hoofdstuk beoogt de

Nadere informatie

Artikel 7 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 31 januari 2003, wordt vervangen door wat volgt:

Artikel 7 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 31 januari 2003, wordt vervangen door wat volgt: Uittreksel van decreet van 6 juli 2005 houdende de wijziging van diverse decreten, wat het statuut van de mandaathouders in de aan het Vlaams Parlement verbonden instellingen betreft [ ] HOOFDSTUK III

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN Uitvoeren van de werkzaamheden van de onderstationschef. B. TOEWIJZING VAN DE

Nadere informatie

Gelet op de auditoraatsrapporten van de Kruispuntbank van 17 maart 2004 en van 15 april 2013;

Gelet op de auditoraatsrapporten van de Kruispuntbank van 17 maart 2004 en van 15 april 2013; SCSZ/13/115 BERAADSLAGING NR. 04/009 VAN 6 APRIL 2004, GEWIJZIGD OP 7 MEI 2013, M.B.T. DE UITWISSELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN PERSOONLIJKE AARD TUSSEN HET FONDS VOOR ARBEIDSONGEVALLEN EN DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN

Nadere informatie

VERPLICHTINGEN van de wegens ziekte afwezige bediende

VERPLICHTINGEN van de wegens ziekte afwezige bediende VERPLICHTINGEN van de wegens ziekte afwezige bediende Versie 1.0 augustus 2013 Fontainasplein 9-11 - 1000 Brussel - www.acod-spoor.be TEL. 02 508 59 18 - FAX 02 508 58 18 - BINNENLIJN 911/58225 - e-mail:

Nadere informatie

Brussel, 9 december 2010 (OR. fr) ASSOCIATIE TUSSEN DE EUROPESE UNIE EN MAROKKO UE-MA 2706/10

Brussel, 9 december 2010 (OR. fr) ASSOCIATIE TUSSEN DE EUROPESE UNIE EN MAROKKO UE-MA 2706/10 ASSOCIATIE TUSSEN DE EUROPESE UNIE EN MAROKKO De Associatieraad Brussel, 9 december 2010 (OR. fr) UE-MA 2706/10 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: BESLUIT VAN DE ASSOCIATIERAAD EU-MAROKKO

Nadere informatie

EN VERANDERING VAN GRAAD. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december BELGISCHE SPOORWEGEN Directie van het Personeel en de Sociale Diensten

EN VERANDERING VAN GRAAD. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december BELGISCHE SPOORWEGEN Directie van het Personeel en de Sociale Diensten TITEL II. Deel IlI. HOOFDSTUK I. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Toegangsvoorwaarden. WERKLIEDENPERSONEEL. 361 - BANKWERKER-GIETSCHALENMAKER. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december 1969.

Nadere informatie

SCSZ/04/85. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 24 mei 2004; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse.

SCSZ/04/85. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 24 mei 2004; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse. SCSZ/04/85 BERAADSLAGING NR 04/024 VAN 6 JULI 2004 M.B.T. DE MEDEDELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN PERSOONLIJKE AARD DOOR DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN AAN DE SOCIALEVERZEKERINGSFONDSEN VOOR ZELFSTANDIGEN,

Nadere informatie

Een melding ziekteverlof geldt voor alle opdrachten op alle niveaus uitgezonderd voor de opdrachten in het hoger onderwijs en omgekeerd.

Een melding ziekteverlof geldt voor alle opdrachten op alle niveaus uitgezonderd voor de opdrachten in het hoger onderwijs en omgekeerd. Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) 09 februari 2012 Ronald Gyselinck Een melding ziekteverlof geldt voor alle opdrachten op alle niveaus uitgezonderd voor de

Nadere informatie

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269).

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269). 501 TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269). A. WERKZAAMHEDEN. 1 Keuren en merken van dwarsliggers, wisselhout, boomstammen en allerhande bout. Aanduiden

Nadere informatie

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1 TITEL 8. - Pensioenen HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Afdeling 1. - Verhoging van de pensioenleeftijd Art. 85. Artikel 46 van de

Nadere informatie

Oorspronkelijke tekst Toepasselijk vanaf en voor het eerst op de in 1967 te nemen vakantie

Oorspronkelijke tekst Toepasselijk vanaf en voor het eerst op de in 1967 te nemen vakantie Artikel 43 Oorspronkelijke tekst Toepasselijk vanaf 01.01.1967 en voor het eerst op de in 1967 te nemen vakantie a) tot de periode van tijdelijke volledige ongeschiktheid; b) tot de eerste twaalf maanden

Nadere informatie

RE-INTEGRATIETRAJECT VOOR ARBEIDSONGESCHIKTE WERKNEMERS EN WERKLOZEN

RE-INTEGRATIETRAJECT VOOR ARBEIDSONGESCHIKTE WERKNEMERS EN WERKLOZEN RE-INTEGRATIETRAJECT VOOR ARBEIDSONGESCHIKTE WERKNEMERS EN WERKLOZEN April 2018 Mensen met een chronische ziekte die een ziekte-uitkering ontvangen, maar die opnieuw aan de slag willen gaan, moeten goed

Nadere informatie

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1. Versie van 21-03-2011 DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.1 Volledige wedde 2.1.2 Niet volledig verschuldigde wedde 3. Recht

Nadere informatie

Gewaarborgd Inkomen Brochure

Gewaarborgd Inkomen Brochure Gewaarborgd Inkomen Brochure AMMA Verzekeringen o.v. Vereniging voor onderlinge verzekeringen met vaste en onveranderlijke bijdragen krachtens artikel 2, 2 van de wet van 25.06.1992 (B.S. 20.08.1992) toegelaten

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN MEDEDELING VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN MEDEDELING VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT NL NL NL COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 7.1.2009 COM(2008)897 definitief 2006/0008 (COD) MEDEDELING VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT overeenkomstig artikel 251, lid 2, tweede

Nadere informatie

Brochure WN V.:11/12/2017. Brochure werknemer

Brochure WN V.:11/12/2017. Brochure werknemer Re-integratie Terug aan het werk na arbeidsongeschiktheid Brochure werknemer Back on track Brochure Doel CPS heeft de vraag gekregen om voor u een traject op te starten of u wil zelf een reintegratietraject

Nadere informatie

(Inwerking getreden op 1 november 2010 Belgisch Staatsblad: 29 oktober 2010)

(Inwerking getreden op 1 november 2010 Belgisch Staatsblad: 29 oktober 2010) Administratieve Schikking houdende de toepassingsmodaliteiten van de Overeenkomst betreffende de sociale zekerheid tussen het Koninkrijk België en Quebec (Inwerking getreden op 1 november 2010 Belgisch

Nadere informatie

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R.I.Z.I.V. Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering Uitkeringen Omzendbrief VI nr 2013/156 van 11 april 2013 249/21 Van toepassing vanaf 12 april 2013 Artikel 100, 2 van de wet betreffende

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES Brussel, 27 oktober 2003 Bureau HR. 341 Sectie 52 Tel. : 911/52516 BERICHT NR. 49 HR Verdeling : 999 : 0 410 : 99 HR.341 : 100 ex.

Nadere informatie

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, inzonderheid op artikel 235,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, inzonderheid op artikel 235, C14-7 Richtlijn betreffende het recht van onderdanen van een Lid-Staat op het grondgebied van een andere Lid-Staat verblijf te houden na er een werkzaamheid anders dan in loondienst te hebben uitgeoefend

Nadere informatie

Overzicht van de nieuwe pensioenmaatregelen in de overheidssector. 2. De verhoging van de leeftijd en loopbaanvoorwaarde voor vervroegd

Overzicht van de nieuwe pensioenmaatregelen in de overheidssector. 2. De verhoging van de leeftijd en loopbaanvoorwaarde voor vervroegd Overzicht van de nieuwe pensioenmaatregelen in de overheidssector 1. 0verzicht Een eerste maatregel verhoogt de minimum leeftijd en loopbaanvoorwaarde om een vervroegd rustpensioen te kunnen genieten.

Nadere informatie

correspondentieadres Kuntslaan BRUSSEL uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk bijlage(n)

correspondentieadres Kuntslaan BRUSSEL uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk bijlage(n) Federale Overheidsdienst FINANCIEN 1040 Brussel, 27 mei 2010 THESAURIE correspondentieadres Kuntslaan 30 1040 BRUSSEL Betalingen Nota aan de Ordonnateurs uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk bijlage(n)

Nadere informatie

24 APRIL Koninklijk besluit tot wijziging van diverse bepalingen inzake welzijn op het werk (1)

24 APRIL Koninklijk besluit tot wijziging van diverse bepalingen inzake welzijn op het werk (1) NL FR einde eerste woord laatste woord Publicatie : 2014-05-23 FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG 24 APRIL 2014. - Koninklijk besluit tot wijziging van diverse bepalingen

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 24 juni 2005; A. SITUERING, ONDERWERP EN RECHTVAARDIGING VAN DE AANVRAAG

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 24 juni 2005; A. SITUERING, ONDERWERP EN RECHTVAARDIGING VAN DE AANVRAAG SCSZ/05/97 1 BERAADSLAGING NR. 05/034 VAN 19 JULI 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS BETREFFENDE BUITENLANDSE VERZEKERDEN, DOOR DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN AAN HET VLAAMS ZORGFONDS, MET HET

Nadere informatie

ARAD 06 : Reglement Arbeidsveiligheid en Hygiene (RAVH) Onderhavige bijwerkingen heeft tot doel om :

ARAD 06 : Reglement Arbeidsveiligheid en Hygiene (RAVH) Onderhavige bijwerkingen heeft tot doel om : NMBS-Holding Brussel, 5 september 2005. Directie Strategie en Coördinatie Dienst Veiligheid en Milieu Bureau H-VM 009 Sectie 0 : 9/53068 Kenm. : BER2005_6VM Uitreiking : Typelijst : T 7.00 Reserve : 30

Nadere informatie

1. Wet van 16 april 1963 betreffende de sociale reclassering van de mindervaliden 3

1. Wet van 16 april 1963 betreffende de sociale reclassering van de mindervaliden 3 II. DEFINITIES A. Definities in het kader van de wetgevingen betreffende de sociale integratie van personen met een handicap en hun inschakeling in het arbeidsproces 1. Wet van 16 april 1963 betreffende

Nadere informatie

Overzicht verschillen statutaire en contractuele personeelsleden

Overzicht verschillen statutaire en contractuele personeelsleden Overzicht verschillen statutaire en contractuele personeelsleden Dit overzicht heeft als doel een duidelijk beeld te scheppen van de voorwaarden en bepalingen die gelden voor de personeelsleden met een

Nadere informatie

6 MAART 2007. - Koninklijk besluit tot instelling van een regeling van sociale voordelen voor sommige geneesheren

6 MAART 2007. - Koninklijk besluit tot instelling van een regeling van sociale voordelen voor sommige geneesheren 6 MAART 2007. - Koninklijk besluit tot instelling van een regeling van sociale voordelen voor sommige geneesheren BS 20/03/2007 (dit KB vervangt het KB dd 31/03/1983 zie art 6 van KB 06-03-2007) Gewijzigd

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een bestuurder rangeringen kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

Versie 29-01-2015 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel

Versie 29-01-2015 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel Versie 29-01-2015 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 5.1 De overledene

Nadere informatie

Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F J A N U A R I 2 0 1 3

Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F J A N U A R I 2 0 1 3 Welkom Verlofstelsels R E G E L I N G B I N N E N S C H O L E N G E M E E N S C H A P SAEFTINGHE V A N A F J A N U A R I 2 0 1 3 inhoud WAT MAG JE VERWACHTEN Soorten verlofstelsels Aanmoedigingspremie

Nadere informatie

RIZIV en het einde van de loopbaan. Bart DE VOS Attaché-Jurist

RIZIV en het einde van de loopbaan. Bart DE VOS Attaché-Jurist RIZIV en het einde van de loopbaan Bart DE VOS Attaché-Jurist Registratie & RIZIV-nummer De [...] zorgverleners of hun groeperingen die hun economische en beroepsactiviteiten in hoofdberoep of in bijberoep

Nadere informatie

Versie DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel

Versie DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel Versie 11-09-2017 DEEL VI Titel II Hoofdstuk II Begrafenisvergoeding Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 5.1 De overledene

Nadere informatie

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig);

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig); ARPS bundel 501 TITEL III - DEEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een treinbestuurder kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP

JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP 01.01.2004 Nummer omzendbrief Datum Onderwerp van de onderrichting Verantwoordelijke dienst/afdeling

Nadere informatie

Langdurige ongeschiktheid. De faciliterende rol van de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer

Langdurige ongeschiktheid. De faciliterende rol van de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer Langdurige ongeschiktheid De faciliterende rol van de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer Nadine Gilis FOD werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg Algemene Directie Humanisering van de Arbeid nadine.gilis@werk.belgie.be

Nadere informatie

Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers (B.S.29.VIII.2005) 1

Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers (B.S.29.VIII.2005) 1 Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers (B.S.29.VIII.2005) 1 HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen HOOFDSTUK II. - Definities HOOFDSTUK III. [De informatieplicht] HOOFDSTUK IV. - Aansprakelijkheid

Nadere informatie

5. Werken en zwangerschap

5. Werken en zwangerschap 5. Werken en zwangerschap U bent zwanger, u verwacht een kindje en u kan uw geluk niet op. Maar snel rijzen er op het werk enkele problemen. Misschien is uw baas wel niet even gelukkig Kan hij u zomaar

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid SCSZG/18/127 BERAADSLAGING NR. 18/069 VAN 5 JUNI 2018 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR SIGEDIS AAN HET FEDERAAL

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 18 oktober 2004; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 18 oktober 2004; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN 1 SCSZ/04/113 BERAADSLAGING NR 04/037 VAN 9 NOVEMBER 2004 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN ELEKTRONISCHE BERICHTEN MET BETREKKING TOT DE PERIODES VAN INACTIVITEIT OF VAN TOEGELATEN DEELTIJDSE WERKHERVATTINGEN

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Hebt u recht op de werkhervattingstoeslag?

Infoblad - werknemers Hebt u recht op de werkhervattingstoeslag? Infoblad - werknemers Hebt u recht op de werkhervattingstoeslag? Belangrijke melding over de zesde staatshervorming De informatie in dit infoblad heeft betrekking op bevoegdheden die door de zesde staatshervorming

Nadere informatie

--------------------------

-------------------------- COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 107 VAN 28 MAART 2013 BETREFFENDE HET KLIKSYSTEEM VOOR HET BEHOUD VAN DE AANVULLENDE VERGOEDING IN HET KADER VAN BEPAALDE STELSELS VAN WERKLOOSHEID MET BEDRIJFSTOESLAG

Nadere informatie

Administratieve schikking voor de toepassing van de overeenkomst over de sociale zekerheid tussen België en Canada van 10 mei 1984

Administratieve schikking voor de toepassing van de overeenkomst over de sociale zekerheid tussen België en Canada van 10 mei 1984 Administratieve schikking voor de toepassing van de overeenkomst over de sociale zekerheid tussen België en Canada van 10 mei 1984 (Inwerking getreden op 1 januari 1987 Belgisch Staatsblad: 10 februari

Nadere informatie

RIZIV en het einde van de loopbaan. Bart DE VOS Attaché-Jurist

RIZIV en het einde van de loopbaan. Bart DE VOS Attaché-Jurist RIZIV en het einde van de loopbaan Bart DE VOS Attaché-Jurist Registratie & RIZIV-nummer! Pensioen = relatief Mededeling aan dienst bij brief of mail. RIZIV, DGV, Afdeling artsen en tandartsen, Tervurenlaan

Nadere informatie

WIJZIGINGEN AAN TE BRENGEN AAN ARAD 06 DEEL I EN II

WIJZIGINGEN AAN TE BRENGEN AAN ARAD 06 DEEL I EN II NMBS-Holding Brussel, 16. Directie Strategie & Coördination VEILIGHEID EN MILIEU Bureau: H-VM.02 Sectie: 26/2 Tel.: 911/52062 Distributie: Typelijst: T17.010 Reserve: 20 Bericht 4 H-VM 2012 WIJZIGINGEN

Nadere informatie

expertise binnen handbereik Re-integratie langdurig zieke werknemers in de onderneming Algemeen Doel Opstart van het re-integratietraject

expertise binnen handbereik Re-integratie langdurig zieke werknemers in de onderneming Algemeen Doel Opstart van het re-integratietraject Re-integratie langdurig zieke werknemers in de onderneming 02.01.2017 Juridische dienst Algemeen Met ingang van 01.12.2016 zijn er twee nieuwe regelingen in voege getreden om langdurig zieken te begeleiden

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de raad van bestuur van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, gegeven 1 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de raad van bestuur van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, gegeven 1 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 1 december 2000 houdende organisatie van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening en de regeling van de rechtspositie

Nadere informatie

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER.

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER. 501 TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Loodgieters- en zinkwerk, installatie, herstelling, onderhoud, verbouwing. Uitvoeren van herstellings-

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk.

FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------ Advies nr. 128 van 20 juni 2008 over het ontwerp van koninklijk besluit

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 23 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 23 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 3 (SECTIE 6) TEL. 9/5362 Brussel, 26 maart 2003. BERICHT Nr. 23 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2000 Nr. 97

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2000 Nr. 97 15 (2000) Nr. 2 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2000 Nr. 97 A. TITEL Verdrag houdende wijziging van het op 14 februari 1972 te Rabat ondertekende Algemeen Verdrag inzake sociale

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 14 FEBRUARI 2011 S.09.0105.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0105.F L. P., Mr. Jacqueline Oosterbosch, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen FRANSE GEMEENSCHAP, Mr. Michel Mahieu, advocaat

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 21 augustus 2006; A. JURIDISCHE CONTEXT EN ONDERWERP VAN DE AANVRAAG

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 21 augustus 2006; A. JURIDISCHE CONTEXT EN ONDERWERP VAN DE AANVRAAG SCSZ/06/130 1 BERAADSLAGING NR 06/072 VAN 19 SEPTEMBER 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS BETREFFENDE WERKNEMERS IN ARBEIDSONGESCHIKTHEID INGEVOLGE ZIEKTE, INVALIDITEIT OF ZWANGERSCHAP,

Nadere informatie

(Inwerking getreden op 1 augustus 2009 Belgisch Staatsblad: 4 augustus 2009)

(Inwerking getreden op 1 augustus 2009 Belgisch Staatsblad: 4 augustus 2009) Administratieve schikking Betreffende de toepassing van de Overeenkomst betreffende de sociale zekerheid tussen het Koninkrijk België en de Oosterse Republiek Uruguay (Inwerking getreden op 1 augustus

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 SEXIES

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 SEXIES COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 SEXIES -------------------------------------------------------------------------- Zitting van dinsdag 15 december 2009 ---------------------------------------------------

Nadere informatie

Rolnummer 5726. Arrest nr. 135/2014 van 25 september 2014 A R R E S T

Rolnummer 5726. Arrest nr. 135/2014 van 25 september 2014 A R R E S T Rolnummer 5726 Arrest nr. 135/2014 van 25 september 2014 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag over de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoördineerd

Nadere informatie

Spiegelmakerij en fabricage van kunstramen

Spiegelmakerij en fabricage van kunstramen Paritair Comité voor het glasbedrijf 1150003 Spiegelmakerij en fabricage van kunstramen Opeenvolgende arbeidsovereenkomsten... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 26 juni 2015 (128.157)... 2 Arbeids

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 27 februari

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 27 februari A D V I E S Nr. 2.081 ------------------------------ Zitting van dinsdag 27 februari 2018 -------------------------------------------------- Ontwerp van koninklijk besluit houdende gelijkstelling, inzake

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Hebt u recht op de werkhervattingstoeslag?

Infoblad - werknemers Hebt u recht op de werkhervattingstoeslag? Infoblad - werknemers Hebt u recht op de werkhervattingstoeslag? Belangrijke melding over de zesde staatshervorming De informatie in dit infoblad heeft betrekking op bevoegdheden die door de zesde staatshervorming

Nadere informatie

1. De ontwerpteksten die aan het Algemeen Beheerscomité werden voorgelegd

1. De ontwerpteksten die aan het Algemeen Beheerscomité werden voorgelegd Brussel, 7 februari 2014 Advies nr. 2014/04 Uitgebracht op verzoek van de minister van Zelfstandigen Artikel 110, 1, van de wet van 30 december 1992 houdende sociale en diverse bepalingen Ontwerpteksten

Nadere informatie

Alle andere vermeldingen, zoals diagnose of voorgeschreven behandeling, vallen onder het beroepsgeheim.

Alle andere vermeldingen, zoals diagnose of voorgeschreven behandeling, vallen onder het beroepsgeheim. Ziekte Ben je om gezondheidsredenen niet in staat om te werken? Lees dan deze infofiche over de algemene regels bij ziekte, maar ook over de te volgen procedures bij ongevallen in het privéleven of een

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 SEPTIES

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 SEPTIES COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 SEPTIES ------------------------------------------------------------------------------ Zitting van woensdag 2 juni 2010 -----------------------------------------

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 273.900 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/14/102 BERAADSLAGING NR. 14/054 VAN 1 JULI 2014 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS MET

Nadere informatie

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------ MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------ Advies nr. 1 van 18 november 1996 met betrekking tot het ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S )

Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S ) Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S. 3.8.2001) HOOFDSTUK I. Definities Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/049 BERAADSLAGING NR. 08/016 VAN 4 MAART 2008 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS VERVAT IN

Nadere informatie

Een arbeidsongeval in uw onderneming? Wat moet u doen?

Een arbeidsongeval in uw onderneming? Wat moet u doen? Een arbeidsongeval in uw onderneming? Wat moet u doen? 1. Geef het schadegeval aan, zodat u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding Ieder arbeidsongeval moet worden aangegeven. Aan wie moet u een

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Hebt u recht op de opvanguitkering voor onthaalouders?

Infoblad - werknemers Hebt u recht op de opvanguitkering voor onthaalouders? Infoblad - werknemers Hebt u recht op de opvanguitkering voor onthaalouders? Wat is een opvanguitkering? De opvanguitkering is een uitkering die de RVA toekent aan een onthaalouder, indien haar inkomsten

Nadere informatie

A.R.P.S. Bundel 593 ZIEKEN OF GEWONDEN IN DE AANHORIGHEDEN VAN DE N.M.B.S.

A.R.P.S. Bundel 593 ZIEKEN OF GEWONDEN IN DE AANHORIGHEDEN VAN DE N.M.B.S. A.R.P.S. Bundel 593 ZIEKEN OF GEWONDEN IN DE AANHORIGHEDEN VAN DE N.M.B.S. ZIEKEN OF GEWONDEN IN DE AANHORIGHEDEN VAN DE N.M.B.S. TITEL I. TITEL II. TITEL III. TITEL IV. Algemene bepalingen. Door de verantwoordelijke

Nadere informatie

21 APRIL Koninklijk besluit tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning van artsen-specialisten en van huisartsen

21 APRIL Koninklijk besluit tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning van artsen-specialisten en van huisartsen 21 APRIL 1983. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning van artsen-specialisten en van huisartsen BS 27/04/1983 in voege 07/05/1983 Gewijzigd door: KB 08-08-1984 BS 07/09/1984

Nadere informatie

Brochure WG V.:23/03/2017. Brochure werkgever

Brochure WG V.:23/03/2017. Brochure werkgever Re-integratie Terug aan het werk na arbeidsongeschiktheid Brochure werkgever Back on track Brochure Doel CPS heeft de vraag gekregen om voor één van uw medewerkers een traject op te starten of u wil zelf

Nadere informatie