A.R.P.S. BUNDEL 575 ALGEMEEN REGLEMENT BETREFFENDE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "A.R.P.S. BUNDEL 575 ALGEMEEN REGLEMENT BETREFFENDE"

Transcriptie

1 A.R.P.S. BUNDEL ALGEMEEN REGLEMENT BETREFFENDE DE WEDERGESCHIKTMAKING, DE WEDEROPLEIDING EN DE HERKLASSERING VAN DE BEDIENDEN DIE ONGESCHIKT ZIJN WEGENS GEZONDHEIDSREDENEN B

2 TABEL VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE BUVOEGSELS AAN HET ARPS - BUNDEL UITGEGEVEN MET BERICHT 98 P VAN Deze tabel vervangt elke vroeger uitgegeven tabel. Een afzonderlijke opgave ervan - op formaat A5 - wordt uitgereikt onder de code 01. Nr. van het Nr. en jaar van het bericht Wijzigingen bijvoegsel 1 90 P/1974 Deel I - hoofdstuk I Deel II 2 83 P/1978 Uitbreiding toepassingsgebied 4 45 P/1980 Deel III - hoofdstuk I 5 77 P/1985 Deel III - hoofdstuk II 6 31 P/1986 Deel I - hoofdstuk II Deel III - hoofdstuk III Deel IV Deel V 7 24 P/1991 Deel IV - hoofdstuk I - par. 58 en 59 Deel IV - hoofdstuk II - par PS/1994 Deel V - par. 73, 74, 75 en 78 AN332X19.DOC 8e bijvoegsel

3 ALGEMEEN REGLEMENT BETREFFENDE DE WEDERGESCHIKTMAKING, DE WEDEROPLEIDING EN DE HERKLASSERING VAN BEDIENDEN DIE ONGESCHIKT ZIJN WEGENS GEZONDHEIDSREDENEN. INHOUDSTAFEL. Deel I. ALGEMEEN. paragrafen Hoofdstuk I. Bepalingen. 1 tot 14 Hoofdstuk U. Vaststelling van de overblijvende geschiktheid. A. Geneeskundige beslissing 15tot 17 B. Kennisgeving van de geneeskundige beslissing 15 C. Beroep tegen de geneeskundige beslissing 19 D. Opmerking 20 N der Deel II. WEDERTEWERKSTELLING. Hoofdstuk I. Grondbeginselen. A. Voorafgaande opmerking 2l B. Wedergeschiktmaking Wederopleiding. I) Wedergeschiktmaking 22 II) Wederopleiding 23 zonder gebruik 24 III) Gemeenschappelijke beschikkingen 25 en 26 zonder gebruik 27 en 28 C. Wederbenuttiging 29 en 30 D. Hervatting van de normale functies of wederaanstelling 31 tot 34 E. Herklassering 35 F. Gemeenschappelijke bepaling van de wederaanstelling en de herklassering 36 Hoofdstuk II. Bevoegde overheden. A. Voorafgaande opmerking 37 B. Handelwijze. I) Onmiddellijke chef 38 II) Bureau P.S. 39 tot 41 III) Directie P.S

4 Bundel Inhoudstafel. Bladz. 2. Deel III Deel IV. TOEWIJZIN G VAN DE POSTEN. Hoofdstuk A. Toegangsvoorwaarden... B. Volgorde van toekenning... C. Bijzonderheden Hoofdstuk II. Andere posten. Hoofdstuk I III. Proef. BEZOLDIGING.. Hoofdstuk I. Wedergeschiktmaking benuttiging. A. Tijdelijk ongeschikte bediende... B. PDefinitief ongeschikte bediende. o s I) Algemeen stelsel t e nii) Bijzonder stelsel Hoofdstuk v II. Herklassering. o A. ogrondbeginsel r B. bherk]asseringstoeslag. e hi) Algemeen stelsel o uii) Bijzonder stelsel d e Wederopleiding Weder n v oor de te herklasseren bedien-den. 43 en tot en en tot en en tot tot 69 Deel V. VOORTIJDIG INVALIDITEITSPENSIOEN. A. Beginselen B. Tijdelijk pensioen C. Geneeskundig onderzoek 70 tot tot D. Diensthervatting E. Definitief pensioen Juli 1974.

5 Algemeen Reglement betreffende de Wedergeschiktmaking, de Wederopleiding en de Herklassering van de bedienden die ongeschikt zijn wegens gezondheidsredenen DEEL I. Algemeen. DEEL DEEL DEEL DEEL II. Wedertewerkstelling. III. Toewijzing van de posten. IV. Bezoldiging. V. Voortijdig invaliditeitspensioen. Juli I974.

6 Deel I. ALGEMEEN. Hoofdstuk I. Bepalingen. Hoofdstuk II. Vaststelling van de overblijvende geschiktheid. Augustus 1970.

7 DEEL I. HOOFDSTUK I. I ALGEMEEN. j BEPALINGEN Onderhavig reglement heeft betrekking op de herklassering of wederaanstelling van de bcdienden die wegens hun gezondheidstoestand nog kunnen werken bij de Maatschappij, doch ongeschikt zijn om hun normale functies waar te nemen of in de uitoefening van die functies worden beperkt. Het is niet van toepassing op de bedienden in stage of op proef. Normale functies. 2 Onder normale functies moet worden verstaan, de ambtsbezigheden die eigen zijn aan de administratieve betiteling van het organieke stelsel. Ongeschiktheid voor het uitoefenen van de normale fnncties. 3 De ongeschiktheid van een bediende voor het uitoefenen van zijn normale functies kan volledig of gedeeltelijk zijn. a) VOLLEDIGE ONGESCHIKTHEID. 4 De ongeschiktheid is volledig wanneer de bediende niet in staat is zijn normale functies uit te oefenen op om het even welke post van zijn betiteling, die niet voorbehouden is voor de te herklasseren bedienden (par. 43). 5 Naargelang deze ongeschiktheid van beperkte duur is ofwel definitief. is de bediende ; volledig en tijdelijk ongeschikt voor zijn normale functies of 6 volledig en definitief ongeschikt voor zijn normale functies. b) GEDEELTELIJKE ONGESCHIKTHEID. 7 De ongeschiktheid voor het uitoefenen van de normale functies is gedeeltelijk wanneer de bediende in staat is bedoelde functies waar te nemen met beperkingen, op een post van zijn betiteling. die niet voorbehouden is voor de te herklasseren bedienden (par. 43). Naargelang die ongeschiktheid van beperkte duur is ofwel definitief, is de bediende ; 8 gedeeltelijk en tijdelijk ongeschikt voor zijn normale functies of 9 gedeeltelijk en definitief ongeschikt voor zijn normale functies. Wederopleiding. 10 De wederopleiding is een wedertewerkstelling van de onder par. 6 bedoelde bediende, volgens zijn geschiktheid, met het oog op zijn herklassering. Wedergeschiktmaking. Augustus 1970.

8 1 1 De wedergeschiktmaking is een wedertewerkstelling van de onder par. 5, 8 of 9 bedoelde bedienden, volgens hun geschiktheid. met het oog op hun wederaanstelling of op de hervatting van hun functies. Juli 1974.

9 bladz. 2. Wederbenuttiging. 1 2 De wederbenuttiging is een wedertewerkstelling van de onder par. 5, 6, 8 of 9 bedoelde bedienden in een post van het kader, in afwachting van de hervatting van hun functies, hun wederaanstelling of hun herklassering. Wederaanstelling. 13 De wederaanstelling is de toewijzing aan de onder par. 9 bedoelde bediende, van een andere post van het kader van zijn administratieve betiteling. Herklassering. 14 De herklassering is de toewijzing aan de onder par. 6 bedoelde bediende, van een post van het kader van een andere administratieve betiteling of een post die voorbehouden is voor de te herklasseren bedienden (par. 43). Juli 1974.

10 Bundel Deel I Hoofdstuk I. DEEL I. HOOFDSTUK II. A. GENEESKUNDIGE BESLISSING. VASTSTELLING VAN DE OVERBLIJVENDE GESCHIKTHEID. 15 De Geneeskundige Dienst doet uitspraak over de geschiktheid of de ongeschiktheid van de bediende om zijn normale functies waar te nemen. In geval van ongeschiktheid preciseert hij of zij geheel of gedeeltelijk is en of zij een tijdelijk of definitief karakter heeft; zo zij tijdelijk is bepaalt hij de duur ervan. Geen enkele beslissing van tijdelijke ongeschiktheid mag genomen worden voor een tijdperk dat 6 maanden te boven gaat, behoudens in uitzonderlijke gevallen. 16 De geneeskundige beslissing vermeldt eveneens de voorwaarden voor de tewerkstelling van de bediende, ten einde de functies die met zijn overblijvende geschiktheid overeenstemmen, gernakkelijker te kunnen opzoeken. 17 Moeten inzonderheid nauwkeurig worden bepaald ; de werkzaamheden, de houdingen, het milieu en de arbeidsvoorwaarden die moeten voorkomen of aanbevolen worden; de stoffen waarvan het contact voor de bediende scbadelijke gevolgen zou hebben; de grens van de verantwoordelijkheid van de bediende, inzonderheid op het gebied van de veiligheid van het verkeer en van het beroepsmilieu. alsmede van zijn eigen veiligheid. 18 De geneeskundige beslissing wordt medegedeeld aan de bediende. de onmiddellijke chef en het beherend bureau P.S. 19 De bediende die de hem betreffende geneeskundige beslissing betwist, kan tegen die beslissing in beroep gaan onder de voorwaarden en in de vorm bepaald bij de reglementering ter zake (1). B. KENNISGEVING VAN DE GENEESKUNDIGE BESLISSING. 20 De Maatschappij kan de onder par. 6 en 9 bedoelde bediende, ambtshalve of op zijn vraag, jaarlijks onderwerpen aan een geneeskundige onderzoek ten einde uit te maken of hij niet in staat is de uitoefening van zijn normale functies, met of zonder beperkingen, te hervatten. C. BEROEP TEGEN DE GENEESKUNDIGE BESLISSING. D. OPMERKING. (1)A.R.P.S.-Bundels 577 en 578. Juli I974.

11 57 5 Deel II. WEDERTEWERKSTELLING. Hoofdstuk I. Grondbeginselen. Hoofdstuk II. Bevoegde overheden. 6 bijvoegsel.

12 DEEL II. HOOFDSThK I. A. VOORAFGAANDE OPMERKING. gevaar voor verergering van zijn gezond.heidstoestand of enig gevaar voor hemzelf of voor anderen kan ontstaan. Ze kan niet worden uitgesteld om de reden dat een post van het kader niet kan bekleed worden door de bediende. Om de wedertewerkstelling te vergemakkelijken, is het onontbeerlijk dat de Geneeskundige Dienst, de leider van het bureau P.S. en de onmiddellijke chef doelmatig samenwerken, alsook dat het beroepsmilieu van de bediende zijn welwillende medewerking verleent. De onmiddellijke chef moet zijn ondergeschikte helpen met raadgevingen en aanmoedigingen en eveneens met een passende inrichting van de dienst. I) Wedergeschiktmaking. 22 De onder par of 9 bedoelde bediende wordt onderworpen aan de wedergeschiktmaking. B. WEDERGE- SCHIKTMAKING WEDEROPLEIDING. IGRONDBEGINSE LEN. 2l De wedertewerkstellin g wordt voorgeschreven, zodra de gezondheidstoestand van de bediende hem in staat stelt om het even welke functie op ecn volledige, regelmatige en onafgebroken wijze uit te oefenen. zonder dat daardoor II) W ederoplei ding. 23 De wederopleiding wordt voorgesteld aan de onder par. 6 bedoelde bediende. Deze laatste beschikt over 5 werkdagen om dat voorstel te aanvaarden of te weigeren, Het is de bediende niet toegestaan op zijn beslissing terug te komen of er een voorwaarde voor te bedingen. Antwoordt hij niet. dan wordt zulks als een weigering beschouwd. 24 Zonder gebruik (bepaling overgebracht naar par. 70). III) Gemeenschappelijke bepalingen. 25 De wedergeschiktmaking en de wederopleiding geschieden eventueel buiten het kader, in de vroegere standplaats. Desnoods, mag de bediende naar een andere standplaats worden gezonden met het oog op een nuttiger wederopleiding of wedergeschiktmaking. 26 Er moet zohaast mogelijk een einde gemaakt worden aan de weder geschiktmaking en de wederopleiding. Ze eindigen zodra de bediende zijn functies hervat of zodra hij wederaangesteld of herklasseerd wordt. 27 Zonder gebruik (bepaling overgebracht naar par. 72). 28 Zonder gebruik (bepaling gewijzigd en overgebracht naar par. 73. C. WEDER- BENUTTIGING. 29 In afwachting van de hervatting van zijn functies. zijn wederaanstel-ling of zijn herklassering, kan de bediende voorlopig wederbenuttigd worden op een post van het kader die met zijn geschiktheid overeen te brengen is. Augustus 1970.

13 Bladz De wederbenuttigde bediende behoudt zijn administratieve betiteling. Hij kan zich niet op zijn wederbenuttiging beroepen om wederaangesteld of herklasseerd te worden op de voorlopig beklede post. De bedienden worden wederbenuttigd binnen de grenzen van de afwezigheidsduur voorgeschreven door par. 3 van het reglement van de verblijfplaats (bundel 543). D. HERVATTING VAN DE NORMALE FUNCTIES OF WEDER- AANSTELLING. 31 De onder par. 5 of 8 bedoelde bediende die opnieuw geschikt wordt voor zijn normale functies, hervat de uitoefening daarvan op de post die hij voor zijn tijdelijke ongeschiktheid bekleedde. 32 De bediende waarvan de geschiktheid definitief begrensd is door sommige beperkingen die onverenigbaar zijn met de functies van zijn post (par. 9), wordt wederaangesteld op een andere definitief vacante definitieve post van zijn administratieve betiteling, waarvan hij de ambtsbezigheden zal kunnen waarnemen onder de voorwaarden die door de geneeskundige dienst worden vastgesteld. 33 De onmiddellijke chef mag de arnbstbezigheden wijzigen binnen de perken van het toegestane kader of eventueel elke materiële inrichting of elke levering van speciale arbeidsbenodigdheden voorstellen om de her\-atting van de functies of de wederaanstelling mogelijk te maken. 34 Indien er op de standplaats geen enkele mogelijkheid voor wederaan stelling bestaat, wordt deze gezocht in andere standplaatsen. E. HERKLASSERING. 35 De onder par. 6 bedoelde bediende wordt herklasseerd op een post administratieve betiteling van die post. van het kader die verenigbaar is met zijn geschiktheid en verkrijgt de Die post wordt gezocht onder al de posten waartoe de bediende administratief toegang kan hebben en niet enkel onder die welke voorbehouden zijn voor de te herklasseren bedienden bedoeld onder par. 43. Er moet naar gestreefd worden de bediende zoveel mogelijk te herklasseren in functies die zo dicht mogelijk deze welke hij verlaten heeft benaderen. F. GEMEEN- SCHAPPELIJKE BEPALING VAN DE WEDER- AANSTELLING EN DE HERKLASSERING. 36 De bediende mag slechts weigeren wederaangesteld of herklasseerd te worden zo de duur van de afwezigheid uit zijn woonplaats om zijn dienst te verzekeren, 12 uren te boven gaat en de nieuwe werkzetel meer dan 30 km van zijn woonplaats verwijderd is. Juli 1974.

14 Bundel Deel II Hoofdstuk I DEEL II. WEDERTEWERKSTELLING. HOOFDSThK II. BEV OEGDE OVERHEDEN. A. VOORAF- 37 Het behoort tot de taak van de leider van het bureau P.S. persoonlijk GAANDE te zoeken naar een oplossing voor de wederaanstelling, herklassering of OPMERKING. wederbenuttiging van de bedienden. De bestendige afgevaardigden van de personeelsgroeperingen verlenen hun medewerking en brengen alle nuttige suggesties in dat verband bij. B. HANDELWIJZE. I) Onmiddellijke chef. 38 De onmiddellijke chef licht het bureau P.S. in over de mogelijkheden inzake wedertewerkstelling. waarvan er sprake is onder par. 29 tot 33. van de bediende in zijn standplaats en stelt eventueel de aan te wenden middelen voor om daartoe te komen, zoals : inrichting van de werkpost, leveringen van speciale benodigdheden, vakcursussen, opleiding. enz. Wanneer die wedertewerkstelling niet kan worden verwezenlijkt, geeft de onmiddellijke chef aan het bureau P.S. de uitvoerige redenen ervan op : hij licht het in over de eventuele mogelijkheden die bestaan in andere standplaatsen welke onder zijn gezag staan. II) Bureau P.S. 39 Het bureau P.S. onderzoekt de voorstellen van de onmiddellijke chef en, indien laatstgenoemde de bediende niet kan tewerkstellen. gaat het na of de aangevoerde redenen gegrond zijn door desnoods het advies van de bevoegde diensten van de groep in te winnen. 40 In overleg met de Geneeskundige Dienst, en eventueel in samenwer-king met de bevoegde technische diensten, treft het de nodige maatregelen met het oog op de toepassing van de voorstellen welke door de onmiddellijke chef werden geformuleerd. Ingeval met vakcursussen of een opleiding de wederaanstelling of de herklassering van de bediende zou kunnen bevorderd worden, wordt het geval voor beslissing aan de Directie P.S. voorgelegd. 41 Indien de wedertewerkstelling waarvan er sprake is onder par. 31 tot 35, niet kan worden verwezenlijkt in de vroegere standplaats. zoekt het bureau P.S., onder de vacante posten die in andere standplaatsen moeten aangevuld worden, de post welke de bediende kan bekleden, rekening houdend met de geneeskundige beslissing en overeenkomstig de onder par. 43 tot 51 bepaalde regels voor de toewijzing van de posten. III) Directie P.S. 42 Elk voorstel tot wederaanstelling of proeftijd tot herklassering (par. 52) wordt vooraf voorgelegd aan de Hoofdgeneesheer die de Genees-kundige Dienst leidt voor akkoord en aan de Directie P.S. voor beslissing. Juli 1974.

15 Bundel Deel II Hoofdstuk I Deel III. TOEWIJZING VAN DE POSTEN. HOOFDSTUK I. Posten voorbehouden voor de te herklasseren bedienden. HOOFDSTUK II. Andere posten. HOOFDSTUK III. Proef. Juli 1974

16 Bundel Deel II Hoofdstuk I. DEEL III. HOOFDSTUK I. niet voorbehouden posten bedoeld bij paragraaf 51, waarvan de functies ten minste gelijkwaardig zijn aan die welke betrekking hebben op de voorbehouden posten. A. TOEGANGS- VOORWAARDEN. 44 De bedienden die herklasseerd zijn op voorbehouden posten kunner. hun overplaatsing bekomen op andere voorbehouden posten van dezelfde administratieve betiteling als deze die zij bekleden of van een andere betiteling indien, naar het advies van de geneeskundige dienst, hun arbeidsvermogen ten minste evengoed aangewend wordt op de posten die zij aanvragen als op deze waarop zij reeds herklasseerd zijn. Zowel in geval van herklassering als in geval van overplaatsing worden de posten in de hierna bepaalde volgorde toegewezen ; 1) aan de bedienden die in hun vroegere standplaats moeten wederopgenomen worden om een post te bekleden van de administratieve betiteling die zij hadden toen ze er bescbikbaar werden gesteld ; B. VOLGORDE VAN 45 TOEKENNING. TOEWIJZING VAN DE POSTEN. POSTEN VOORBEHOUDEN VOOR DE TE HERKLASSEREN BEDIENDEN. 2) aan de bedienden waarvan de normale functies op de datum van de ongeschiktheidsverklaring gelijkwaardig of hoger zijn dan de herklasseringsfuncties (1); 3) aan de overige bedienden. 46 Voor de rangschikking van de kandidaten in elk van de categorieën bedoeld bij paragraaf 45, wordt voorrang verleend aan de te herklasseren bediende die getroffen is door een ongeschiktheid of een vermindering van ten minste 30 % van zijn lichamelijke bekwaamheid of ten minste 20 % van zijn geestelijke bekwaamheid, zoals bepaald bij de wetgeving op de sociale reclassering van de minder-validen. 43 Sommige posten zijn voorbehouden voor bedienden die volledig en definitief ongeschikt zijn voor hun normale functies, voor zover zij nog nier herklasseerd zijn en niet zouden kunnen herklasseerd worden op De rangschikking van de kandidaten wordt bepaald door de anciënniteit als statutaire bediende. 47 Wegens het feit dat de kandidaten behoren tot de Groep of de Direc tie waarvan de vacante post afhangt, wordt er hun geen enkel voorrangsrecht verleend. 48 Bij beslissing van de Directeur P.S. kunnen er, bij uitzondering. afwijkingen aan de voorafgaande regels worden aangebracht. C. BIJZONDER. HEDEN. 49 De bediende die beschikbaar wordt wegens afschaffing van betrekking, wordt aangewezen voor een andere betrekking welke verenigbaar is met zijn lichaamsgeschiktheid. 50 Zijn er geen te herklasseren bedienden, dan mogen de posten tijdelijk worden bekleed. (I) Met het oog op die vergeljiking dient rekening gehouden te worden met de bepalingen van het A.R.P.S. Bundel 523, Deel II. Hoofdstuk VI. paragrafen 3 en 4. Augustus 1970.

17 DEEL III. HOOFDSTUK II. TOEWIJZING VAN DE POSTEN. ANDERE POSTEN. 51 1) Die posten worden toegekend overeenkomstig de bepalingen van het reglement voor de overplaatsingen en het algemeen reglement voor de toewijzing van de betrekkingen. 2) Voor de toepassing van het reglement voor de overplaatsingen worden de in een andere betrekking te herklasseren bedienden beschouwd alsof zij de graad bezitten die voor die betrekking vereist is en als ambtshalve kandidaat voor de posten van die betrekking, vanaf de datum van de verkiaring van de totale en definitieve ongeschiktheid voor de norrnale functies. Zij worden gerangschikt volgens een fictieve datum van ranginneming die wordt vastgesteld met inachtneming van de perioden van benuttiging, voor de datum van de volledige en definitieve ongeschiktheid voor de normale functies, in een graad die ten minste gelijkwaardig is aan die van de andere betrekking. 3) In afwijking van par. 14, letter b) van bundel 535, worden de kandidaten voor een betrekking van het niveau A3, als volgt gerangschikt ; de bedienden die definitief en volledig ongeschikt zijn als bestuurders tractie, en bij voorrang deze die minder dan 10 jaar statutaire anciënniteit tellen op de datum van hun ongeschiktheid, worden gerangschikt v66r de andere volledig en definitief ongeschikte bedienden die geen titelvoerende bedienden voorafgaan bij toepassing van de bepalingen van cijfers 1) en 2) hiervoor. 4) Directie P.S. kan afwijken van de reglementaire voorwaarden voor de toegang tot bepaalde betrekkingen, in beboorlijk gerechtvaardigde gevallen en voor zover een ernstige kans bestaat voor succesvoile herklassering in de beoogde betrekkingen. 4 bijvoegsel.

18 DEEL III. HOOFDSTUK III, TOEWIJZING VAN DE POSTEN. PROEF. 52 De bediende aan wie een post werd toegewezen bij toepassing van de bepalingen voorzien bij par. 43 tot 51, wordt op proef in wederopleiding geplaatst op die post. Indien de duur van de proef bij geen andere regle-mentsvoorschriften is vastgesteld, bedraagt ze 1 jaar. De bediende wordt herklasseerd bij het verstrijken van die periode wanneer hij gunstig beoordeeld werd en voldaan heeft bij de eventueel vastgestelde proeven. Een verlenging van 6 maand kan bij uitzondering door de Directie P.S. worden toegestaan. 53 Ingetrokken. 5 bijvoegsel.

19 5 7 5 Deel IV. BEZOLDIGING. HOOFDSTUK I. Wedergeschiktmaking Wederopleiding Wederbenuttiging. HOOFDSTUK II. Herklassering. 6 bijvoegsel.

20 DEEL Iv. HOOFDSTUK I. A. TUDELLIJK ONGESCHI KTE BEDIENDE (par. 5 en 8). B. DEFINITIEF ONGESCHI KTE BEDIENDE (par. 6 en 9). BEZOLDIGING. WEDERGESCHIKTMAKING - WEDEROPLEIDING - WEDERBENUTTIGING. 54 De bediende die tijdelijk ongeschikt is voor zijn normale functies, behoudt tijdens de wedergeschiktmaking of de wederbenuttiging, de bezoldiging die verbonden is aan zijn graad en zijn aanspraken op bevordering onder de voorwaarden die bij het reglement betreffende de bevordering bepaald zijn. I) Algemeen stelsel. 55 Dat stelsel is toepasselijk op alle definitief ongeschikte bedienden, uitgenomen op die welke onder par. 58 en 59 worden bedoeld. 56 De bediende die definitief ongeschikt is voor zijn normale functies, wordt, tijdens de wedergeschiktmaking, de wederopleiding of de wederbenuttiging, bezoldigd naargelang één der beide hiema vermelde toestanden voor hem gunstiger is: hetzij tegen het globaal weddebedrag dat hij in zijn graad verworven heeft op de datum van de definitieve ongeschiktheidsverklaring; hetzij tegen de globale weddebedragen teruggebracht tot 80 % die belanghebbende in zijn graad zou bekomen hebben indien zijn bevordering in dezelfde graad niet werd gestuit op de datum van de definitieve ongeschiktheidsverklaring. 57 In afwijking van de bepalingen van par. 56, wordt de bevordering in dezelfde graad toegekend aan de bediende bedoeld bij par. 9 die wederbenuttigd wordt in zijn normale functies of wederaangesteld wordt, zodra hij zijn functies tijdens een ononderbroken duur van 90 dagen hervat. Op dat ogenblik wordt de in beraad gehouden bevordering met terugwerking verleend. II) Bijzonder stelsel. 58 In afwijking van de bepalingen van par. 55 en 56, behoudt de definitief ongeschikte bediende, tijdens de wedergeschiktmaking, de wederopleiding of de wederbenuttiging, de normale bevordering in zijn graad, indien hij op de datum van de ongeschiktheidsverklaring: 1) definitief de graad heeft van bestuurder tractie of baanmachinist en tenminste 10 jaar dienstanciëniteit (inbegrepen de diensten bewezen als tijdelijk bediende) telt; 2) of oorlogsinvalide is en het uitgemaakt is dat de invaliditeit, die uit oorlogsfeiten voortvloeit, op de een of andere wijze een vermindering van zijn geschiktheid voor het uitoefenen van zijn normale functie heeft tot gevolg gehad. 59 In afwijking van de bepalingen van par. 55 en 56, behoudt de definitief ongeschikte bediende, tijdens de wedergeschiktmaking, de wederopleiding of de wederbenuttiging, de normale bevordering in zijn graad, indien de ongeschiktheid het gevolg is van een arbeidsongeval, een ongeval op de weg naar of van het werk of van een beroepsziekte. Augustus 1970

21 DEEL IV. BEZOLDIGING. HOOFDSTUK II. HERKLASSERING. A. GRONDBEGINSEL 60 De herklasseerde bediende bekomt de bezoldiging die aan zijn nieuwe graad verbonden is. Bovendien wordt er hem eventueel een herklasseringstoeslag toegekend, die wordt beschouwd als deel uitmnakend van de wedde, behalve indien hij reeds herklas-seerd is en op zijn verzoek in een lagere functie is geplaalst. 61 In afwijking van de bepalingen van par. 35 en 60, behoudt de oorlogsinvalide, bedoeld bij par. 59 en herklasseerd in een lagere functie, de graad verworven in de verlaten functie alsmede de bezoldiging en de bevordering in die graad. B. HERKLASSERINGS- I) Algemeen stelsel. TOESLAG. 62 Dat stelsel is toepasselijk op al de herklasseerde bedienden, behalve op die welke onder par. 61,67 en 68 worden bedoeld. 1. VOORWAARDEN VAN TOEKENNING VAN DE TOESLAG. Kan op de herklasseringstoeslag aanspraak maken, de bediende die volgende voorwaarden vervult: tenminste 5 jaar dienstancieniteit (inbegrepen de diensten bewezen als tijdelijke bedienden), tellen op het ogenblik waarop hij definitief ongeschikt werd verklaard voor zijn normale functies; in de herklasseringsfunctie een globaal weddebedrag bekomen dat lager is dan een van de volgende bedragen, volgens het geval: a) als de bediende MINDER DAN 10 jaar dienstanciënniteit (inbegrepen de diensten bewezen als tijdelijk bediende) telt op de daturm van de definitieve ongeschiktheidsverklaring voor zijn normale functies: tegen het globaal weddebedrag dat hij zou bekomen hebben bij toepassing van par. 56, indien hij niet herklasseerd was geweest; b) als de bediende TENMINSTE 10 jaar dienstancienniteit (inbegrepen de diensten bewezen als tijdelijk bediende) telt op de daturm van de definitieve ongeschiktheidsverklaring voor zijn normale functies: tegen het globaal weddebedrag dat hij zou bekomen hebben indien hij niet definitief ongeschikt was verklaard geweest voor zijn normale functies. 2. BEREKENING VAN DE TOESLAG. 65 De herklasseringstoeslag vertegenwoordigt het verschil tussen het globaal weddebedrag bedoeld bij par. 64, littera a) of b) volgens het geval, en dat bekomen door de bediende in zijn nieuwe graad. De herklasseerde bediende die op de daturm van de definitieve ongeschiktheidsverklaring, tenminste 10 jaar dienstanciënniteit (inbegrepen de diensten bewezen als tijdelijk bediende) telt, bekomt de bevordering in de graad die hij verlaten heeft, met terugwerkende geldelijke uitwerking vanaf de datum waarop hij op proef werd gesteld. Indien er echter een verlenging van de proeftijd werd opgelegd, wordt de terugwerkende geldelijke uitwerking beperkt tot de datum waarop die 7 bijvoegsel.

22 verlenging aangevangen heeft. 4 bijvoegsel.

23 Bundel Deel IV - Hoofdstuk II Bladz. 2 3.INTREKKEN VAN DE TOESLAG. 66 Ingeval de bediende, die definitief volledig ongeschikt is voor zijn normale functies, tijdens zijn wedertewerkstelling geen blijk geeft van goede wil of geen voldoening schenkt, kan de Directeur PS ofwel het recht op de herklasseringstoeslag intrekken, ofwel die toeslag beperken tot het verschil tussen het globaal weddebedrag bedoeld bij par. 64, littera a) en dat bekomen in de nieuwe graad. De maatregel kan, na rminimumterrnijn van één jaar en een maximumtermijn van twee jaar na de kennisgeving ervan, door de Directeur PS opgeheven worden, voor zover de bediende het bewijs van een blijvende verbetering geleverd heeft. De onmiddellijke chefs zien vooral toe op bedienden voor wie de herklasseringstoeslag ingetrokken of beperkt is en verstrekken te gelegener tijd ambtshalve de vereiste beoordelingselementen aan het beherend bureau PS. Laatstgenoemd bureau bezorgt die elemen ten aan de Directie PS, die het voorstel formuleert dat voor beslissing aan de Directeur PS moet voorgelegd worden. II) Bijzonder stelsel. 67 In afwijking van de bepalingen van par. 62 tot 66, bekomt de bediende, die gerechtigd was voor zijn herklassering, het bij par en 59 bedoeld stelsel te I genieten, indien hij in de herklasseringsfunctie wordt bezoldigd tegen een globaal weddebedrag dat lager is dan het bedrag dat hij zou genoten hebben indien hij niet herklasseerd werd, een herklasseringstoeslag die het verschil vertegenwoordigt tussen de beide voormelde globale weddebedragen. 68 De bediende, die op de datum waarop hij definitief ongeschikt verklaard werd, definitief de graad van bestuurder tractie of baanmachinist heeft en minder dan 10 jaar maar tenminste 5 jaar dienstanciëniteit (inbegrepen de diensten bewezen als tijdelijke bediende) telt, herwint fictief zijn aanspraken op de bevordering in die graad vanaf de datum van zijn herklassering als bestuurder rangeringen en bekomt een herklasseringstoeslag die het verschil vertegenwoordigt tussen het globaal wedde-bedrag fictief bekomen in de hiervoren bedoelde loopbaan van bestuurder tractie of baanmachinist eensdeels, en de globale wedde die hij geniet in zijn graad van bestuurder rangeringen, anderzijds. 69 Bij beslissing van de Directeur PS kunnen de bepalingen van par. 66 toegepast worden op de bediende die geen blijk geeft van goede wil of die geen voldoening schenkt in de uitoefening van zijn nieuwe functies. 4 bijvoegsel.

24 Deel V. PENSIOEN WEGENS VROEGTIJDIGE INVALIDITEI T. 7 bijvoegsel

25 I DEEL V. PENSIOEN WEGENS VROEGTIJDIGE INVALIDITEIT. A. BEGINSELEN. 70 De bediende die afziet van de wederopleiding, wordt in de wachtafdeling geplaatst daags na zijn weigering om op pensioen gesteld te worden op de eerste van de volgende maand. deze 71 Hetzelfde geldt voor de bediende die weigert herklasseerd te worden, onverminderd evenwel de bepalingen van par Indien tijdens de wederopleiding of de wedergeschiktmaking van de definitief ongeschikte bediende (.par. 6 of 9) wordt vastgesteld dat wedertewerkstelling ondoelmatig is en dat de wederaanstelling of de herklassering onmogelijk blijkt, wordt de bediende in de wachtafdeling geplaatst daags na de beslissing tot oppensioenstelling om op pensioen te worden gesteld op de eerste van de volgende maand. 73 1) Hetzelfde geldt indien bij het verstrijken van een termijn van 2 jaar die loopt vanaf de datum van de beslissing van volledige en definitieve ongeschiktheid voor de normale functies, de volledig en definitief ongeschikte bediende (par. 6) niet herklasseerd is. 2) De oppensioenstelling op basis van par. 73/1 geldt niet voor bedienden van wie de ongeschiktheid voortvloeit uit een arbeidsof daarmee gelijkgesteld ongeval. 3) De termijn voorzien in par. 73/1 wordt opgeschort indien de bediende een beroepsopleiding volgt die zou kunnen eindigen voor de uitputting van die termijn, Indien hij slaagt wordt hij met betrekking tot par. 73/I beschouwd als herklasseerd en kan hij aldus op deze basis niet gepensioneerd worden, voor zover hij geen post weigert die hem binnen de reglementaire voorwaarden wordt aangeboden. Indien hij in de loop van de termijn van 2 jaar (voorzien in par. 73/1), zulk een post weigert wordt de bediende in de wachtafdeling geplaatst daags na het verloop van genoemde termijn om op pensioen gesteld te worden op de eerste van de volgende maand. In dit geval wordt de uitwerking van de genoemde schorsing opgeheven. Indien hij na verloop van de termijn van 2 jaar (voorzien in par. 73/I), zulk een post weigert wordt de bediende daags na de weigering in de wachtafdeling geplaatst om op pensioen gesteld te worden op de eerste van de volgende maand. B. TIJDELUK 74 In geval van oppensioenstelling bij toepassing van de bepalingen van par. PENSIOEN. 70 tot 72, wordt het pensioen tijdelijk toegekend voor een maximumtermijn van 2 jaar. De door de bediende verlaten post wordt beschouwd als definitief vacant. C. GENEESKUNDIG 75 Tijdens de periode van het tijdelijk pensioen kan de geneeskundige ONDERZOEK. dienst beslissen de belanghebbende opnieuw te onderzoeken. In elk geval moet hij ten minste overgaan tot één nieuw onderzoek dat tussen de derde en de zesde maand voor de datum van verstrijken van het tijdelijk pensioen moet geschieden. De belanghebbende mag een nieuw geneeskundig onderzoek aanvragen, wanneer er meer dan zes maanden sedert het vorige onderzoek verlopen zijn. Augustus i970.

26 Bundel - Deel v. Bladz. 2. D. DIENST- HERVATTIN G. 76 Wanneer, ingevolge een geneeskundig onderzoek waarvan er hiervoren sprake is, blijkt dat de bediende zijn normale functies kan hervatten, mag hij die diensthervatting niet weigeren, op gevaar af als ontslagnemend te worden bescbouwd. 77 Wanneer de bediende opnieuw in dienst wordt genomen, wordt er met de periode tijdens welke hij zijn tijdelijk pensioen genoten heeft, geen rekening gehouden om zijn anciënniteit vast te stellen in de weddeschaal die aan de uitgeoefende functie is verbonden. 78 De periode tijdens welke de bediende een tijdelijk pensioen heeft genoten, wordt evenwel in aanmerking genomen bij het berekenen van het rustpensioen voor zover de belanghebbende gedurende ten minste één jaar terug in dienst werd genomen. E. DEFINITIEF PENSIOEN. 79 Onverminderd de bepalingen van par. 76, wordt het tijdelijk pensioen definitief bij het verstrijken van de periode van twee jaar, indien de belanghebbende bediende niet opnieuw in dienst werd genomen en uiterlijk op de leeftijd van 65 jaar. 8 bijvoegsel. Augustus i970.

ARPS BUNDEL 570. Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen

ARPS BUNDEL 570. Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen ARPS BUNDEL 570 Arbeidsongeschiktheid om gezondheidsredenen ARBEIDSONGESCHIKTHEID OM GEZONDHEIDSREDENEN. Titel I. Beslissingen inzake geschiktheid of ongeschiktheid getroffen door de geneeskundige diensten.

Nadere informatie

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN TABEL VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE BIJVOEGSELS AAN HET A.R. P.S. BUNDEL 535, UITGEGEVEN MET BERICHT 77 P/85. 77 P/1985 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN. DEEL I.

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I TOEGANG TOT DE GRADEN VAN ONDERBUREAUCHEF, BUREAUCHEF, AFDELINGSSECRETARIS EN DAARMEE GELIJKGESTELDE GRADEN Hoofdstuk

Nadere informatie

TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven.

TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven. 501 TITEL I DEEL II Hoofdstuk II TOEWIJZING VAN DE AANVANGSBETREKKINGEN TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN Betrekkingen toegewezen door middel van proeven A. ORGANISATIE B. DIPLOMA Tenzij anders bepaald in

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een bestuurder rangeringen kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER A. WERKZAAMHEDEN Nazien van de vervoerbewijzen van de reizigers. Veiligheid tijdens het verloop van de treinreis

Nadere informatie

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 BERICHT Nr. 61 PP 21 november 2002 BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel 520 1e bijvoegsel bij bericht 26PP/2000 2e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 1e bijvoegsel bij bericht 8PP/2001

Nadere informatie

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN)

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) A. WERKZAAMHEDEN. 1 Uitvoeren van spoorwerken waarvoor een bijzondere vaardigheid

Nadere informatie

GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT.

GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT. 1 GEMEENTEBESTUUR VAN OUDERGEM. SECRETARIAAT. GEMEENTEPERSONEEL : HUISHOUDELIJK REGLEMENT AANGAANDE DE STAND DISPONIBILITEIT. HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Onderhavig reglement is alleen

Nadere informatie

ZIEKTEVERLOF. Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966.

ZIEKTEVERLOF. Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966. ZIEKTEVERLOF Gemeenteraadsbesluit van 27 juni 1966. Inwerkingtreding op 1 juli 1966 Uitvoering van artikel 58 van het Algemeen Stadsambtenarenreglement. Laatste wijziging: 02.05.2006. HOOFDSTUK I. TOEPASSINGSGEBIED.

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN ARPS bundel TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF Uitvoeren van de taken die voorzien zijn voor de adjunct-onderstationschef.

Nadere informatie

TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN POLITIEOFFICIER

TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN POLITIEOFFICIER TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III POLITIEOFFICIER A. AMBTSBEZIGHEDEN De politieofficier wordt overeenkomstig de wetten en reglementen, onder het toezicht of

Nadere informatie

BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000

BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000 BERICHT Nr. 27 PP 3 juli 2000 HAARD- EN STANDPLAATSTOELAGE Tabel van de van kracht zijnde bijvoegsels bij bericht 27 PP van 2000 Nr. van het bijvoegsel Nr. en jaar van het bericht Wijzigingen 2 50 PP/2001

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN Directie Human Resources Brussel, 19 april 2004 Bureau HR 124 Sectie 53 Tel. 911/52993 Nr.2.1.393 BERICHT 23 HR Uitreiking: 99 999: 0 (Reserve HR 124:25

Nadere informatie

van Belgische zijde: de heer Dr. Arthur NOKERMAN, Secretaris-generaal van het Ministerie van Sociale Voorzorg,

van Belgische zijde: de heer Dr. Arthur NOKERMAN, Secretaris-generaal van het Ministerie van Sociale Voorzorg, Administratieve schikking houdende de toepassingsmodaliteiten van de Overeenkomst betreffende de Sociale zekerheid tussen het Koninkrijk België en de Staat Israël, ondertekend te Brussel op 5 juli 1971

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE. - Securail

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE. - Securail TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE Specialiteiten : - B-Security - Securail A. WERKZAAMHEDEN I. Specialiteit: B-Security Bewaking en beveiliging

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES Brussel, 24 februari 2004 Bureau HR.341 Sectie 52 Tel. : 911/52516 BERICHT Nr. 18 HR Uitreiking: 999 : 0 Reserve : 100 ex. STATUTAIRE

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: spoorwerken

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: spoorwerken 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS Specialiteit: spoorwerken A. WERKZAAMHEDEN De spoorwerken betreffen zowel de infrastructuur als de bovenbouw.

Nadere informatie

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1. Versie van 21-03-2011 DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.1 Volledige wedde 2.1.2 Niet volledig verschuldigde wedde 3. Recht

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN Uitvoeren van de werkzaamheden van de onderstationschef. B. TOEWIJZING VAN DE

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 23 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 23 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 3 (SECTIE 6) TEL. 9/5362 Brussel, 26 maart 2003. BERICHT Nr. 23 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk

Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk 2140000 Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk Sectoraal akkoord 2009 2010... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 24 april 2009 (92.203)... 2 Invoering van een nieuwe

Nadere informatie

Laatste aanpassing: 27/03/ Paritair Comité voor de non-ferro metalen

Laatste aanpassing: 27/03/ Paritair Comité voor de non-ferro metalen 1050000 Paritair Comité voor de non-ferro metalen Sectoraal stelsel van de bestaanszekerheid... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 27 april 2005 (74.724)... 2 Arbeidsovereenkomsten van bepaalde duur,

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES Brussel, 27 oktober 2003 Bureau HR. 341 Sectie 52 Tel. : 911/52516 BERICHT NR. 49 HR Verdeling : 999 : 0 410 : 99 HR.341 : 100 ex.

Nadere informatie

EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken

EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken , 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken r A WERKZAAMHEDEN Controle over bij aanneming uitgevoerde werken Uitvoeren

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term «gemeente» ook een «brandweerintercommunale» verstaan.

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term «gemeente» ook een «brandweerintercommunale» verstaan. KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2011 TOT OVERPLAATSING NAAR DE FOD BINNENLANDSE ZAKEN VAN DE PERSONEELSLEDEN IN DIENST BIJ DE CENTRA VAN HET EENVORMIG OPROEPSTELSEL. (inw. 31 oktober 2011) (B.S. 21.10.2011)

Nadere informatie

De artikelen 51 tot 53 van het koninklijk besluit van 25.11.1991 houdende de werkloosheidsreglementering (B.S.31.12.1991)

De artikelen 51 tot 53 van het koninklijk besluit van 25.11.1991 houdende de werkloosheidsreglementering (B.S.31.12.1991) De artikelen 51 tot 53 van het koninklijk besluit van 25.11.1991 houdende de werkloosheidsreglementering (B.S.31.12.1991) Gewijzigd bij: (1) koninklijk besluit van [02 oktober 1992 tot wijziging van het

Nadere informatie

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1 TITEL 8. - Pensioenen HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Afdeling 1. - Verhoging van de pensioenleeftijd Art. 85. Artikel 46 van de

Nadere informatie

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig);

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig); ARPS bundel 501 TITEL III - DEEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een treinbestuurder kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN Specialiteiten : ineenzetten machinale bewerking mechanische en metallografische proeven voertuigen en installaties werkplaatsen I DEEL

Nadere informatie

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER.

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER. 501 TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Loodgieters- en zinkwerk, installatie, herstelling, onderhoud, verbouwing. Uitvoeren van herstellings-

Nadere informatie

U vindt hieronder een algemene herhaling van de bovenvermelde reglementering :

U vindt hieronder een algemene herhaling van de bovenvermelde reglementering : , 28 februari 2014 E5 Reglementering betreffende ambulante en kermisactiviteiten Mevrouw de burgemeester, Mijnheer de burgemeester, E5/2014/000952 Ik werd gecontacteerd door verschillende Beroepsfederaties

Nadere informatie

TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE.

TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE. TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Onderhoud van het magazijn. Toepassen van de voorschriften ter voorkoming van arbeidsongevallen

Nadere informatie

EN VERANDERING VAN GRAAD. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december BELGISCHE SPOORWEGEN Directie van het Personeel en de Sociale Diensten

EN VERANDERING VAN GRAAD. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december BELGISCHE SPOORWEGEN Directie van het Personeel en de Sociale Diensten TITEL II. Deel IlI. HOOFDSTUK I. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Toegangsvoorwaarden. WERKLIEDENPERSONEEL. 361 - BANKWERKER-GIETSCHALENMAKER. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december 1969.

Nadere informatie

LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID

LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID BERICHT Nr. 48 PP 16 oktober 2002 LOOPBAANONDERBREKING, PALLIATIEF VERLOF, OUDERSCHAPSVERLOF EN ZORG VOOR EEN ZWAAR ZIEK GEZINS- OF FAMILIELID De hieronder vermelde beschikkingen vervangen deze van de

Nadere informatie

MEDEDELING M07BO031 PERSONEELSLID DEFINITIEF ONGESCHIKT OM ZIJN AMBT UIT TE OEFENEN, DOCH GESCHIKT VOOR EEN ANDER AMBT - MEDEX

MEDEDELING M07BO031 PERSONEELSLID DEFINITIEF ONGESCHIKT OM ZIJN AMBT UIT TE OEFENEN, DOCH GESCHIKT VOOR EEN ANDER AMBT - MEDEX Vlaams Verbond van het Katholiek Buitengewoon Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 BRUSSEL MEDEDELING M07BO031 BRUSSEL, 2007-06-15 KLASSEMENT: BESTEMD VOOR: BuBaO en BuSO CONTACT: Lode De Geyter TREFWOORDEN:

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. DE TEGEMOETKOMING IN DE REISKOSTEN (B.S. 4.VI.1969) 1. Art. 1.

HOOFDSTUK I. DE TEGEMOETKOMING IN DE REISKOSTEN (B.S. 4.VI.1969) 1. Art. 1. MINISTERIEEL BESLUIT van 23 MEI 1969 tot vaststelling van de perken binnen en de voorwaarden onder welke de lasten die voor de mindervaliden voortvloeien uit de verplaatsing naar en het verblijf op de

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk

Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk 2140000 Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk Sectoraal akkoord 2009 2010... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 24 april 2009 (92.203)... 2 Invoering van een nieuwe

Nadere informatie

besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen;

besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen; ARPS bundel 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen; uitvoeren van verrichtingen

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR A. SPECIALITEITEN De betrekking van eerste technisch tekenaar omvat de volgende specialiteiten

Nadere informatie

TITEL I Algemene bepalingen

TITEL I Algemene bepalingen ADMINISTRATIEVE SCHIKKING BETREFFENDE DE TOEPASSING VAN DE OVEREENKOMST BETREFFENDE DE SOCIALE ZEKERHEID TUSSEN HET KONINKRIJK BELGIË EN DE REPUBLIEK MOLDAVIË (Inwerkingtreding 01-01-2016, gepubliceerd

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS - ALLE SCHOLEN Statuut niet-gesubsidieerd administratief en technisch, meesters-, vak- en

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER. De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn:

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER. De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn: 501 TITEL III A. AMBTSBEZIGHEDEN BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn: - het schouwen van reizigers- en goederentreinen;

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM Voor de toepassing van deze bundel wordt verstaan onder: 1. aanwerving: indienstneming van een extern kandidaat in de hoedanigheid van

Nadere informatie

Betrekkelijke waarde

Betrekkelijke waarde Specialiteiten : industriële elektronica (I) industriële elektronica (M) onderstations en bovenleidingen seininrichting speciale werktuigen van de baan televerbindingen verlichting, verwarming en drijfkracht

Nadere informatie

Richtlijn 98/59/EG van de Raad van 20 juli 1998 betreffende de aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake collectief ontslag

Richtlijn 98/59/EG van de Raad van 20 juli 1998 betreffende de aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake collectief ontslag Richtlijn 98/59/EG van de Raad van 20 juli 1998 betreffende de aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake collectief ontslag Publicatieblad Nr. L 225 van 12/08/1998 blz. 0016-0021 DE RAAD VAN

Nadere informatie

(Inwerking getreden op 1 november 2010 Belgisch Staatsblad: 29 oktober 2010)

(Inwerking getreden op 1 november 2010 Belgisch Staatsblad: 29 oktober 2010) Administratieve Schikking houdende de toepassingsmodaliteiten van de Overeenkomst betreffende de sociale zekerheid tussen het Koninkrijk België en Quebec (Inwerking getreden op 1 november 2010 Belgisch

Nadere informatie

Brochure WN V.:11/12/2017. Brochure werknemer

Brochure WN V.:11/12/2017. Brochure werknemer Re-integratie Terug aan het werk na arbeidsongeschiktheid Brochure werknemer Back on track Brochure Doel CPS heeft de vraag gekregen om voor u een traject op te starten of u wil zelf een reintegratietraject

Nadere informatie

Brochure WG V.:23/03/2017. Brochure werkgever

Brochure WG V.:23/03/2017. Brochure werkgever Re-integratie Terug aan het werk na arbeidsongeschiktheid Brochure werkgever Back on track Brochure Doel CPS heeft de vraag gekregen om voor één van uw medewerkers een traject op te starten of u wil zelf

Nadere informatie

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006 (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels Aangevuld, gewijzigd of aangepast door: - de wet van 21 december 2007 houdende diverse bepalingen (I) (B.S. 31 december

Nadere informatie

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15;

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15; SCSZ/07/007 1 BERAADSLAGING NR. 07/004 VAN 9 JANUARI 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK CIMIRE AAN DE RIJKSDIENST VOOR PENSIOENEN MET HET

Nadere informatie

Rolnummer 5855. Arrest nr. 178/2014 van 4 december 2014 A R R E S T

Rolnummer 5855. Arrest nr. 178/2014 van 4 december 2014 A R R E S T Rolnummer 5855 Arrest nr. 178/2014 van 4 december 2014 A R R E S T In zake : de prejudiciële vraag over artikel 13, tweede lid, van de wet van 3 juli 1967 betreffende preventie van of de schadevergoeding

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, gewijzigd

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STATUTEN EN REGLEMENTEN wijziging modaliteiten loopbaanonderbreking voor ouderschapsverlof en voor

Nadere informatie

STAGEREGLEMENT KONINKLIJK BESLUIT VAN 13 MEI 1965 TOT GOEDKEURING VAN HET DOOR DE NATIONALE RAAD VAN DE ORDE DER ARCHITECTEN VASTGESTELD

STAGEREGLEMENT KONINKLIJK BESLUIT VAN 13 MEI 1965 TOT GOEDKEURING VAN HET DOOR DE NATIONALE RAAD VAN DE ORDE DER ARCHITECTEN VASTGESTELD KONINKLIJK BESLUIT VAN 13 MEI 1965 TOT GOEDKEURING VAN HET DOOR DE NATIONALE RAAD VAN DE ORDE DER ARCHITECTEN VASTGESTELD - OVERZICHT Toepassingsveld Inschrijving op de lijst van de stagiairs Organisatie

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 14 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 14 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 311 (SECTIE 61) TEL. 911/53612 Brussel, 18 februari 2004. BERICHT Nr. 14 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE A. WERKZAAMHEDEN - schrijfwerk inzake personeel, materieel en stoffen ; - beheren van bij

Nadere informatie

Administratieve schikking voor de toepassing van de overeenkomst over de sociale zekerheid tussen België en Canada van 10 mei 1984

Administratieve schikking voor de toepassing van de overeenkomst over de sociale zekerheid tussen België en Canada van 10 mei 1984 Administratieve schikking voor de toepassing van de overeenkomst over de sociale zekerheid tussen België en Canada van 10 mei 1984 (Inwerking getreden op 1 januari 1987 Belgisch Staatsblad: 10 februari

Nadere informatie

3140000 Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen

3140000 Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen 3140000 Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen Arbeids- en loonvoorwaarden... 2 CAO van 22 maart 1999 (51.489)... 2 Maatregelen ter bevordering van de werkgelegenheid, de bepaling

Nadere informatie

INTERPRETATIE VAN HET BEGRIP EFFECTIEF ACTIEF

INTERPRETATIE VAN HET BEGRIP EFFECTIEF ACTIEF INTERPRETATIE VAN HET BEGRIP EFFECTIEF ACTIEF Opdat sommige kapitalen en afkoopwaarden in aanmerking zouden kunnen komen voor een fiscaal gunstig regime (hetzij de aanslagvoet van 10 %, hetzij de beperking

Nadere informatie

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269).

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269). 501 TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269). A. WERKZAAMHEDEN. 1 Keuren en merken van dwarsliggers, wisselhout, boomstammen en allerhande bout. Aanduiden

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking. Werkkleding... 2

Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking. Werkkleding... 2 2220000 Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking Werkkleding... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 28 augustus 2007 (85.111)... 2 Vervoerskosten... 4 Collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

Associatiebesluiten van de Associatieraad EEG- Turkije BETREFFENDE DE TENUITVOERLEGGING VAN ARTIKEL 12

Associatiebesluiten van de Associatieraad EEG- Turkije BETREFFENDE DE TENUITVOERLEGGING VAN ARTIKEL 12 EGIAssociatiebesluiten Turkije c14-l l C14-l l Associatiebesluiten van de Associatieraad EEG- Turkije BESLUIT NR. 2/76 VAN DE ASSOCIATIERAAD VAN DE OVEREENKOMST VAN ANKARA; AANGENOMEN TIJDENS DE 23~ ZITTING

Nadere informatie

Een melding ziekteverlof geldt voor alle opdrachten op alle niveaus uitgezonderd voor de opdrachten in het hoger onderwijs en omgekeerd.

Een melding ziekteverlof geldt voor alle opdrachten op alle niveaus uitgezonderd voor de opdrachten in het hoger onderwijs en omgekeerd. Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) 09 februari 2012 Ronald Gyselinck Een melding ziekteverlof geldt voor alle opdrachten op alle niveaus uitgezonderd voor de

Nadere informatie

Brochure taalexamens

Brochure taalexamens 2010 Brochure taalexamens ACOD plus punt uit ACOD - Spoor TAALEXAMENS De affectatie op een tweetalige post en de toekenning van de toelage voor tweetaligheid zijn ondergeschikt aan bepaalde wettelijke

Nadere informatie

JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP

JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP JAARLIJKSE INVENTARIS VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE OMZENDBRIEVEN VAN DE DIRECTIE HUMAN RESOURCES TOESTAND OP 01.01.2004 Nummer omzendbrief Datum Onderwerp van de onderrichting Verantwoordelijke dienst/afdeling

Nadere informatie

Spiegelmakerij en fabricage van kunstramen

Spiegelmakerij en fabricage van kunstramen Paritair Comité voor het glasbedrijf 1150003 Spiegelmakerij en fabricage van kunstramen Opeenvolgende arbeidsovereenkomsten... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 26 juni 2015 (128.157)... 2 Arbeids

Nadere informatie

Wet van 13 juni 1999 betreffende de controlegeneeskunde (B.S Ed. 3)

Wet van 13 juni 1999 betreffende de controlegeneeskunde (B.S Ed. 3) Wet van 13 juni 1999 betreffende de controlegeneeskunde (B.S. 13.7.1999 Ed. 3) Hoofdstuk I. Algemene bepaling Artikel 1.- Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet. Hoofdstuk

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/07/162 BERAADSLAGING NR. 07/059 VAN 6 NOVEMBER 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Paritair Comité voor de casinobedienden

Paritair Comité voor de casinobedienden 2170000 Paritair Comité voor de casinobedienden kledingsfonds... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 19 oktober 1976... 2 Bijdrage van de werkgever in de vervoerkosten van de werknemers... 3 Collectieve

Nadere informatie

Europees Handvest inzake lokale autonomie

Europees Handvest inzake lokale autonomie (Tekst geldend op: 04-02-2010) Europees Handvest inzake lokale autonomie (vertaling: nl) Europees Handvest inzake lokale autonomie PREAMBULE De Lidstaten van de Raad van Europa die dit Handvest hebben

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE A. WERKZAAMHEDEN Activiteiten betreffende de verkoop en de informatie in verband met het binnenlands

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden van het kleding- en confectiebedrijf

Paritair Comité voor de bedienden van het kleding- en confectiebedrijf 2150000 Paritair Comité voor de bedienden van het kleding- en confectiebedrijf Functieclassificatie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 21 mei 2008 (88.694)... 2 Anciënniteitsverlof... 6 Collectieve

Nadere informatie

Statuten. Diensten van de Eerste minister

Statuten. Diensten van de Eerste minister Statuten Diensten van de Eerste minister 3 maart 2000. Ministerieel besluit tot vaststelling van het statuut, de opdrachten en de wijze van beheer van het Studie- en Documentatiecentrum "Oorlog en Hedendaagse

Nadere informatie

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

HOOFDSTUK I.- Definities. Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder: Koninklijk besluit van 30 januari 2003 tot vaststelling van de criteria, de voorwaarden en de nadere regels voor de toekenning van de toelage tot ondersteuning van acties die betrekking hebben op de bevordering

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking. Werkkleding... 2

Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking. Werkkleding... 2 2220000 Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking Werkkleding... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 17 juni 2009 (94.774)... 2 Vervoer van de bedienden... 4 Collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 13 BIS VAN 26 FEBRUARI 1979 TOT AANPASSING

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 13 BIS VAN 26 FEBRUARI 1979 TOT AANPASSING COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 13 BIS VAN 26 FEBRUARI 1979 TOT AANPASSING VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 13 VAN 28 JUNI 1973 BETREFFENDE HET TOEKENNEN VAN EEN GEWAARBORGD MAANDLOON AAN

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/69 1 BERAADSLAGING NR. 05/026 VAN 7 JUNI 2005 M.B.T. DE RAADPLEGING VAN HET WACHTREGISTER DOOR DE DIENST VOOR ADMINISTRATIEVE CONTROLE VAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING

Nadere informatie

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE VIII

PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE VIII Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 273.895 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin Titel 10 AUGUSTUS 1998. - Koninklijk besluit tot invoering van een recht op loopbaanonderbreking voor bijstand of verzorging van een zwaar ziek gezinsof familielid. (NOTA : Raadpleging van vroegere versies

Nadere informatie

Teneinde de diversiteit van het aanbod te waarborgen is het aantal standplaatsen per onderneming beperkt tot één per artikel.

Teneinde de diversiteit van het aanbod te waarborgen is het aantal standplaatsen per onderneming beperkt tot één per artikel. Markreglement Afdeling 1: Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Artikel 1 Gegevens van openbare markten (wet art. 8 2) De gemeente richt op het openbaar domein volgende openbare

Nadere informatie

INTERPRETATIE VAN HET BEGRIP EFFECTIEF ACTIEF

INTERPRETATIE VAN HET BEGRIP EFFECTIEF ACTIEF INTERPRETATIE VAN HET BEGRIP EFFECTIEF ACTIEF Opdat sommige kapitalen en afkoopwaarden in aanmerking zouden kunnen komen voor een fiscaal gunstig regime (hetzij de aanslagvoet van 10%, hetzij de beperking

Nadere informatie

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------ MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------ Advies nr. 1 van 18 november 1996 met betrekking tot het ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging

Nadere informatie

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober Omzendbrief Vlaamse regering Kabinet van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Ambtenarenzaken en Sport Kreupelenstraat 2, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 23 11 - Fax (02)553 23 05 Datum: 8 december

Nadere informatie

Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen

Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen 3140000 Paritair Comité voor het kappersbedrijf en de schoonheidszorgen Arbeids- en loonvoorwaarden... 2 CAO van 22 maart 1999 (51.489)... 2 Maatregelen ter bevordering van de werkgelegenheid, de bepaling

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/09/028 BERAADSLAGING NR 07/059 VAN 6 NOVEMBER 2007, GEWIJZIGD OP 7 APRIL 2009, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

Extracten van het wetboek van vennootschappen

Extracten van het wetboek van vennootschappen Extracten van het wetboek van vennootschappen Art. 533bis. [ 1 1. De oproepingen tot de algemene vergadering van een vennootschap waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een markt als

Nadere informatie

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, l EGIRichtiijn 681360 c1 4-3 C14-3 Richtlijn inzake de opheffing van de beperkingen van de verplaatsing en het verblijf van de werknemers der Lid-Staten en van hun familie binnen de Gemeenschap [68/360/EEG)

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 13 BIS VAN 26 FEBRUARI 1979 TOT AANPASSING

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 13 BIS VAN 26 FEBRUARI 1979 TOT AANPASSING COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 13 BIS VAN 26 FEBRUARI 1979 TOT AANPASSING VAN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 13 VAN 28 JUNI 1973 BETREFFENDE HET TOEKENNEN VAN EEN GEWAARBORGD MAANDLOON AAN

Nadere informatie

TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine.

TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine. TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. A. AMBTSBEZIGHEDEN. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine. B. TOEWIJZING VAN DE BETREKKING. 2 De

Nadere informatie

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur

Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur 1. Recht op TADD 1.1 Toepassingsgebied Het recht op een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur is van toepassing op alle wervingsambten van de personeelscategorieën

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau BERICHT NR.

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau BERICHT NR. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli 1991. PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau 05.233 BERICHT NR. 47 P ARPS BUNDEL 501 ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING

Nadere informatie

- 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING

- 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING - 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING Artikel 6 De werkgevers die werknemers in vast dienstverband aanwerven als vaklui, dienen hiervan onverwijld kennis te geven aan de Administratieve Commissie met het oog

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S )

Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S ) Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S. 3.8.2001) HOOFDSTUK I. Definities Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder

Nadere informatie

STATUUT VAN HET PERSONEEL

STATUUT VAN HET PERSONEEL STATUUT VAN HET PERSONEEL Uitreiking: Typelijst nr. 20 P.S. Bladz 1 VOORBERICHT. Het Statuut van het personeel der N.M.B.S. werd opgemaakt door de Constituerende Paritaire Commissie, aangesteld krachtens

Nadere informatie

Vertaling 2 HET BENELUX-GERECHTSHOF. in de zaak B 94/1

Vertaling 2 HET BENELUX-GERECHTSHOF. in de zaak B 94/1 Vertaling 2 HET BENELUX-GERECHTSHOF in de zaak B 94/1 1. Gelet op het op 22 april 1994 ter griffie van het Hof ingekomen inleidende verzoekschrift, alsook op de op 14 juli 1994 ter griffie ingediende memorie

Nadere informatie

Hoofdstuk VI. Het re-integratietraject van een werknemer die het overeengekomen werk tijdelijk of definitief niet kan uitoefenen

Hoofdstuk VI. Het re-integratietraject van een werknemer die het overeengekomen werk tijdelijk of definitief niet kan uitoefenen Hoofdstuk VI. Het re-integratietraject van een werknemer die het overeengekomen werk tijdelijk of definitief niet kan uitoefenen Art. I.4-72 Het re-integratietraject bedoeld in dit hoofdstuk beoogt de

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 02/388 24 oktober 2002 Besluit houdende toekenning van de weddebijslag van 15% voor bepaalde personeelsleden van het buitengewoon onderwijs met volledig leerplan van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/109 BERAADSLAGING NR 98/60 VAN 13 OKTOBER 1998, GEWIJZIGD OP 7 SEPTEMBER 2010, BETREFFENDE EEN MACHTIGINGSAANVRAAG

Nadere informatie

METHODISCH PLAN VAN HET ALGEMEEN REGLEMENT PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN (ARPS) - TOESTAND OP

METHODISCH PLAN VAN HET ALGEMEEN REGLEMENT PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN (ARPS) - TOESTAND OP METHODISCH PLAN VAN HET ALGEMEEN REGLEMENT PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN (ARPS) - TOESTAND OP 01.01.2006 I N H O U D Laatste bijvoegsel Behandelde materie Uitgegeven met bericht Datum Verantwoordelijke dienst/afdeling

Nadere informatie