Provincieraadsbesluit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincieraadsbesluit"

Transcriptie

1 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS - ALLE SCHOLEN Statuut niet-gesubsidieerd administratief en technisch, meesters-, vak- en dienstpersoneel : diverse wijzigingen De Provincieraad, Gelet op de provinciewet, inzonderheid de artikelen 65, 71 en 85 ; Gelet op het koninklijk besluit van 12 december 2002 houdende wijziging van diverse reglementaire bepalingen betreffende de verloven en afwezigheden toegestaan aan de personeelsleden van de rijksbesturen ; Gelet op haar besluit van 9 december 1998 betreffende het administratief statuut van het administratief en technisch, meesters-, vak- en dienstpersoneel van het provinciaal onderwijs van de provincie Oost- Vlaanderen, zoals gewijzigd ; Gelet op haar besluit van 9 december 1998 betreffende het geldelijk statuut van het administratief en technisch, meesters-, vak- en dienstpersoneel van het provinciaal onderwijs van de provincie Oost-Vlaanderen, zoals gewijzigd ; Gelet op haar besluit van 9 december 1998 betreffende het reglement voor het contractueel administratief en technisch, meesters-, vak- en dienstpersoneel van het provinciaal onderwijs van de provincie Oost- Vlaanderen, zoals gewijzigd ; Gelet op het protocol van 1 september 2003 van het Bijzonder Onderhandelingscomité Administratief, technisch en dienstpersoneel ; Gelet op het verslag van de Bestendige Deputatie ; Na beraadslaging ; besluit : Artikel 1. In het administratief statuut wordt artikel 39, derde lid, vervangen als volgt : "De wervingsreserve is vier jaar geldig. De geldigheidsduur kan door de bestendige deputatie in uitzonderlijke omstandigheden met maximaal één jaar verlengd worden."

2 p. 2/6 Artikel 2. In het administratief statuut wordt artikel 115 paragraaf 1 als volgt vervangen : "Een personeelslid kan maar geëvalueerd worden indien het minstens 100 effectieve prestatiedagen totaliseert gedurende de betrokken periode en effectieve prestaties levert op het ogenblik van de evaluatie. Indien dit niet het geval is, wordt de evaluatie uitgesteld tot de datum waarop aan deze voorwaarden is voldaan." Artikel 3. In het administratief statuut worden in artikel 132 de woorden ", dienst- en schaalanciënniteit" vervangen door de woorden " en dienstanciënniteit". Artikel 4. In het reglement van de contractuelen wordt artikel 99 paragraaf 1 als volgt vervangen : "De periodieke evaluatie kan maar gebeuren indien het personeelslid minstens 100 effectieve prestatiedagen totaliseert gedurende de betrokken periode en effectieve prestaties levert op het ogenblik van de evaluatie. Indien dit niet het geval is, wordt de evaluatie uitgesteld tot de datum waarop aan deze voorwaarden is voldaan." Artikel 5. In Bijlage 4 : Verlof van het administratief statuut en Bijlage 2 : Verlof van het reglement van de contractuelen, hierna de verlof- en afwezigheidsregeling genoemd, wordt artikel 1, paragraaf 3, 2 vervangen als volgt : "2 het omstandigheidsverlof en uitzonderlijk verlof, met uitzondering van artikel 20, paragraaf 1, 2 en van artikel 22;" Artikel 6. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt artikel 1, paragraaf 3, 5 vervangen als volgt : 5 het opvangverlof, inzoverre het personeelslid geen gebruik maakte van de bepalingen van artikel 30, paragraaf 3 van de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten;" Artikel 7. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt artikel 1, paragraaf 3 aangevuld als volgt : "16 de borstvoedingspauzes". Artikel 8. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt artikel 8, paragraaf 1 aangevuld als volgt : "Voor de berekening van de duur van het jaarlijks vakantieverlof dat wordt toegekend aan het personeel dat bij overeenkomst wordt aangeworven, worden de periodes van afwezigheid wegens vaderschapsverlof en adoptieverlof toegekend bij het artikel 30, paragrafen 2 en 3, van de wet van

3 p. 3/6 3 juli 1978 betreffende arbeidsovereenkomsten, beschouwd als periodes van dienstactiviteit in de zin van het eerste lid." Artikel 9. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt artikel 20, paragraaf 1, 2 vervangen als volgt : 2 bevalling van de echtgenote of van de persoon met wie het personeelslid op het tijdstip van de gebeurtenis samenleeft : 10 werkdagen;" Artikel 10. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt artikel 20, paragraaf 1, 12 opgeheven. Artikel 11. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt artikel 30 paragraaf 4 eerste zin aangevuld als volgt : " of vanaf de negende week wanneer de geboorte van een meerling wordt verwacht." Artikel 12. In de verlof- en afwezigheidsregeling worden in artikel 37 de woorden "met toepassing van de artikelen 42 en 43 van de arbeidswet van 16 maart 1971" vervangen door de woorden "met toepassing van de artikelen 42 en 43 van de arbeidswet van 16 maart 1971 en het artikel 18 van de wet van 14 december 2000 tot vaststelling van sommige aspecten van de organisatie van de arbeidstijd in de openbare sector". Artikel 13. In de verlof- en afwezigheidsregeling worden in artikel 39, paragraaf 1, de woorden ", op de datum van de bevalling," geschrapt. Artikel 14. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt een artikel 39bis ingevoegd als volgt : "Wanneer het pasgeboren kind gedurende ten minste acht weken, te rekenen vanaf zijn geboorte, in de verplegingsinrichting moet opgenomen blijven, kan het vrouwelijk personeelslid de verlenging van het postnataal verlof waarop zij krachtens artikel 34 recht heeft, uitstellen tot op het ogenblik waarop het pasgeboren kind naar huis komt. Met dat doel bezorgt het vrouwelijk personeelslid aan het provinciebestuur : 1 op het ogenblik dat zij het werk herneemt, een getuigschrift van de verplegingsinrichting waaruit blijkt dat het pasgeboren kind in de verplegingsinrichting opgenomen is sinds ten minste acht weken; 2 op het ogenblik dat zij de verlenging van het postnataal verlof aanvraagt, een getuigschrift van de verplegingsinrichting dat de datum vermeldt waarop het pasgeboren kind de inrichting verlaat. Het vrouwelijk personeelslid behoudt haar recht op het uitstel van de verlenging van het postnataal verlof wanneer haar kind overlijdt binnen een jaar na de geboorte."

4 p. 4/6 Artikel 15. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt een artikel 39ter ingevoegd als volgt : " 1. Het vrouwelijk personeelslid heeft recht op een dienstvrijstelling om haar kind met moedermelk te voeden en/of melk af te kolven tot zeven maanden na de geboorte van het kind. In uitzonderlijke omstandigheden die verband houden met de gezondheidstoestand van het kind en voor zover één en ander blijkt uit een medisch getuigschrift, kan de totale duur tijdens welke het vrouwelijk personeelslid recht heeft op borstvoedingspauzes, met maximum twee maanden worden verlengd. 2. De borstvoedingspauze duurt een half uur. Het vrouwelijk personeelslid dat tijdens een werkdag vier uur of langer werkt, heeft die dag recht op één pauze. Het vrouwelijk personeelslid dat tijdens een werkdag ten minste zeven en een half uur werkt, heeft die dag recht op twee pauzes. Als het vrouwelijk personeelslid recht heeft op twee pauzes tijdens een werkdag, kan zij deze opnemen in één keer of twee keer. De duur van de borstvoedingspauze(s) is bij de duur van de prestaties van de werkdag begrepen. Het vrouwelijk pesoneelslid dient met haar rechtstreekse chef overeen te komen welk(e) moment(en) van de dag zij de borstvoedingspauze(s) kan nemen. Bij ontstentenis van een akkoord vallen de borstvoedingspauzes onmiddellijk vóór of na de middagpauze. 3. Het vrouwelijke personeelslid dat wenst de borstvoedingspauzes te genieten brengt schriftelijk twee maanden op voorhand het provinciebestuur hiervan op de hoogte, tenzij deze op verzoek van de betrokkene een kortere termijn aanvaardt. Het recht op borstvoedingspauzes wordt toegekend mits het bewijs van borstvoeding wordt geleverd. Het bewijs wordt vanaf het begin van de uitoefening van het recht, naar keuze van het vrouwelijk personeelslid geleverd door een attest van een consultatiebureau voor zuigelingen of door een medisch getuigschrift. Nadien bezorgt het vrouwelijk personeelslid aan het provinciebestuur elke maand een attest of een medisch getuigschrift, telkens op de datum waarop de uitoefening van het recht op borstvoedingspauzes voor het eerst is ingegaan." Artikel 16. In de verlof- en afwezigheidsregeling worden in artikel 40 de woorden "bij de geboorte of de adoptie van een kind" vervangen door de woorden "bij de geboorte, de adoptie of de plaatsing van een kind in een opvanggezin in het kader van de pleegzorg". Artikel 17. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt in artikel 41 de derde zin vervangen als volgt : "Voor de toepassing van dit artikel wordt de situatie die ontstaat ingevolge een rechterlijke beslissing tot plaatsing in een opvanggezin van een minderjarige of pleegvoogdij gelijkgesteld met adoptie."

5 p. 5/6 Artikel 18. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt artikel 63 aangevuld als volgt : "De verminderde prestaties moeten elke dag worden genomen en moeten het personeelslid toelaten om na een periode van zware of langdurige ziekte opnieuw in het arbeidsritme te komen. Hiervan kan enkel afgeweken worden indien de aangestelde geneeskundige dienst van oordeel is dat om dwingende medische redenen een andere spreiding noodzakelijk is." Artikel 19. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt artikel 99 als volgt vervangen : om : " 1. Om voor zijn/haar kind te zorgen heeft het personeelslid het recht 1. drie maanden voltijds ouderschapsverlof op te nemen in het kader van de voltijdse loopbaanonderbreking. Deze periode kan op vraag van het personeelslid in maanden worden opgesplitst. 2. zes maanden ononderbroken halftijds ouderschapsverlof op te nemen in het kader van de gedeeltelijke loopbaanonderbreking. Het personeelslid moet voltijds tewerkgesteld zijn om van dit recht te kunnen genieten. 3. vijftien maanden één vijfde ouderschapsverlof op te nemen in het kader van de gedeeltelijke loopbaanonderbreking. Het personeelslid moet voltijds tewerkgesteld zijn om van dit recht te kunnen genieten. De vermindering van de arbeidsprestaties met één vijfde kan naar keuze van het personeelslid in maanden worden opgesplitst met een minimumduur van drie maanden bij elke aanvraag. 2. Het personeelslid heeft recht op het in paragraaf 1 bedoelde ouderschapsverlof: 1. naar aanleiding van de geboorte van zijn/haar kind tot het kind vier jaar wordt; 2. naar aanleiding van de adoptie van een kind, gedurende een periode van vier jaar die loopt vanaf de inschrijving van het kind als deel uitmakend van zijn gezin in het bevolkingsregister of in het vreemdelingenregister van de gemeente waar het personeelslid zijn verblijfplaats heeft, en dit uiterlijk tot het kind acht jaar wordt. 3. Aan de voorwaarde van de vierde of achtste verjaardag zoals bepaald in de vorige paragraaf, moet zijn voldaan uiterlijk gedurende de periode van het ouderschapsverlof. 4. Om recht te hebben op ouderschapsverlof moet het personeelslid gedurende de vijftien maanden die voorafgaan aan de schriftelijke kennisgeving zoals gebeurd overeenkomstig artikel 100, twaalf maanden in dienst zijn van het provinciebestuur.

6 p. 6/6 5. Het personeelslid verstrekt uiterlijk op het ogenblik waarop het ouderschapsverlof ingaat, het document of de documenten tot staving van de gebeurtenis die overeenkomstig het bepaalde in paragraaf 2 het recht op ouderschapsverlof doet ontstaan." Artikel 20. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt artikel 131 vervangen als volgt "Artikel 131. Het personeelslid heeft recht op politiek verlof voor het uitoefenen van een politiek mandaat of een ambt dat ermee gelijkgesteld kan worden overeenkomstig de bepalingen van het decreet van 14 maart 2003 houdende regeling van het politiek verlof voor de personeelsleden van de provincies, gemeenten, de agglomeraties van gemeenten en openbare centra voor maatschappelijk welzijn, alsook de openbare instellingen en publiekrechtelijke verenigingen die onder hun controle of toezicht vallen, zoals hij zal gewijzigd of vervangen worden." Artikel 21. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt artikel 132 geschrapt. Artikel 22. In de verlof- en afwezigheidsregeling wordt een artikel 135 ingevoegd als volgt : "In afwijking van artikel en 3 kan de conventionele schorsing van de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur toegekend worden voor het tijdelijk uitoefenen van een niet-vacante gesubsidieerde betrekking in het provinciaal onderwijs van Oost-Vlaanderen." Artikel 23. Dit besluit treedt in werking op 1 oktober Gent, Namens de Provincieraad : de Provinciegriffier de Voorzitter

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STATUTEN EN REGLEMENTEN wijziging modaliteiten loopbaanonderbreking voor ouderschapsverlof en voor

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ALLE SCHOLEN Wijzigingen aan het statuut van het niet-gesubsidieerd administratief en technisch,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS Diverse wijzigingen aan het statuut van het administratief en technisch, meesters-, vak-

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet WIJZIGEN VAN RECHTSPOSITIEREGELING VOOR GEMEENTEPERSONEEL DATUM BESLISSING: 22 juni 2017 DATUM BEKENDMAKING: 6 juli 2017

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS Diverse wijzigingen aan het statuut van het administratief en technisch, meesters-,

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 80 VAN 27 NOVEMBER 2001 TOT INVOERING VAN EEN RECHT OP BORSTVOEDINGSPAUZES, GEWIJZIGD

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 80 VAN 27 NOVEMBER 2001 TOT INVOERING VAN EEN RECHT OP BORSTVOEDINGSPAUZES, GEWIJZIGD COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 80 VAN 27 NOVEMBER 2001 TOT INVOERING VAN EEN RECHT OP BORSTVOEDINGSPAUZES, GEWIJZIGD DOOR DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 80 BIS VAN 13 OKTOBER 2010 ------------------

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr. 212.682

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr. 212.682 SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 212.682 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 29 OKTOBER 2004 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

26 dagen < 45 jaar 27 dagen: jaar 28 dagen > 50 jaar

26 dagen < 45 jaar 27 dagen: jaar 28 dagen > 50 jaar Voorwaarden Duur van de duur Recht op wedde Recht op JAARLIJKS VAKANTIEVERLOF KB 19.11.98 Art. 10-13 Naar keuze van het personeelslid met inachtneming van de behoeften van de dienst één continu periode

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels in het onderwijs en in de hogescholen

Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels in het onderwijs en in de hogescholen Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels in het onderwijs en in de hogescholen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr Zitting van dinsdag 27 november 2001

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr Zitting van dinsdag 27 november 2001 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST Nr. 80 ------------------------------------------------------------------- Zitting van dinsdag 27 november 2001 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST TOT INVOERING VAN EEN RECHT

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Codex Hoger Onderwijs, gecodificeerd op 11 oktober 2013, artikel V.84, V.86 en V.259, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Codex Hoger Onderwijs, gecodificeerd op 11 oktober 2013, artikel V.84, V.86 en V.259, 1; Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van een aantal verlofstelsels voor de personeelsleden van de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap en van de regeling inzake loopbaanonderbreking voor het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeelsbeheer Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIEDECREET vaststelling begrip dagelijks personeelsbeheer mevrouw Hilde Bruggeman De Provincieraad, Gelet

Nadere informatie

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin Titel 10 AUGUSTUS 1998. - Koninklijk besluit tot invoering van een recht op loopbaanonderbreking voor bijstand of verzorging van een zwaar ziek gezinsof familielid. (NOTA : Raadpleging van vroegere versies

Nadere informatie

26 dagen < 45 jaar 27 dagen: jaar 28 dagen > 50 jaar

26 dagen < 45 jaar 27 dagen: jaar 28 dagen > 50 jaar JAARLIJKS VAKANTIEVERLOF Art. 10-13 Naar keuze van de ambtenaar met inachtneming van de behoeften van de dienst één continu periode van ten minste twee weken 26 dagen < 45 jaar 27 dagen: 45-49 jaar 28

Nadere informatie

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin

Titel. Inhoudstafel Tekst Begin Page 1 of 48 J U S T E L - Geconsolideerde wetgeving Einde Eerste woord Laatste woord Wijziging(en) Aanhef Einde Inhoudstafel 48 uitvoeringbesluiten 30 gearchiveerde versies Franstalige versie Raad van

Nadere informatie

<45 jaar = 26 wd jaar = 27 wd jaar = 28 wd jaar = 29 wd jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd jaar = 33 wd

<45 jaar = 26 wd jaar = 27 wd jaar = 28 wd jaar = 29 wd jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd jaar = 33 wd JAARLIJKS VAKANTIEVERLOF Art. 10-13 Naar keuze van de ambtenaar met inachtneming van de behoeften van de dienst één continu periode van ten minste twee weken

Nadere informatie

26 dagen < 45 jaar 27 dagen: jaar 28 dagen > 50 jaar

26 dagen < 45 jaar 27 dagen: jaar 28 dagen > 50 jaar JAARLIJKS VAKANTIEVERLOF Art. 10-13 Naar keuze van de ambtenaar met inachtneming van de behoeften van de dienst één continu periode van ten minste twee weken 26 dagen < 45 jaar 27 dagen: 45-49 jaar 28

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 60135 GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE VLAAMSE OVERHEID 21 APRIL 2017. Besluit van

Nadere informatie

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter;

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter; VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE Brussel, 7 juli 2017 PROTOCOL NR. 72 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERING VAN HET VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0124 24-11-2016 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de wijziging van het collegebesluit nr. 94/268 van 20 oktober 1994 houdende de organisatie

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de raad van bestuur van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, gegeven 1 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de raad van bestuur van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening, gegeven 1 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 1 december 2000 houdende organisatie van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening en de regeling van de rechtspositie

Nadere informatie

561 Ziekte- en invaliditeitsverzekering Borstvoedingspauzes

561 Ziekte- en invaliditeitsverzekering Borstvoedingspauzes Borstvoedingspauzes 1. Definitie - Wat : Vanaf 1 juli 2002 hebben de werkneemsters recht op pauzes van een half uur tijdens de werkuren om hen in staat te stellen borstvoeding aan hun pasgeboren kind te

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Geldelijke bepalingen voor het gesubsidieerd personeel en het niet-gesubsidieerd

Nadere informatie

BIJLAGE 7: OVERZICHT VAN DE VERLOVEN EN AFWEZIGHEDEN, DE ADMINISTRATIEVE TOESTAND EN DE GELDELIJKE EN ADMINISTRATIEVE GEVOLGEN

BIJLAGE 7: OVERZICHT VAN DE VERLOVEN EN AFWEZIGHEDEN, DE ADMINISTRATIEVE TOESTAND EN DE GELDELIJKE EN ADMINISTRATIEVE GEVOLGEN BIJLAGE 7: OVERZICHT VAN DE VERLOVEN EN AFWEZIGHEDEN, DE ADMINISTRATIEVE TOESTAND EN DE GELDELIJKE EN ADMINISTRATIEVE GEVOLGEN Begrippen : dienstactiviteit, non-activiteit en disponibiliteit: : het statutaire

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet rechtspositie personeelsleden gemeenschapsonderwijs van 27 maart 1991, artikel 77, eerste lid;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet rechtspositie personeelsleden gemeenschapsonderwijs van 27 maart 1991, artikel 77, eerste lid; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de regelgeving betreffende het opvangverlof en het pleegzorgverlof voor de personeelsleden van het onderwijs DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet rechtspositie personeelsleden gemeenschapsonderwijs van 27 maart 1991, artikel 77, eerste lid;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet rechtspositie personeelsleden gemeenschapsonderwijs van 27 maart 1991, artikel 77, eerste lid; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de regelgeving betreffende het opvangverlof en het pleegzorgverlof voor de personeelsleden van het onderwijs DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

<45 jaar = 26 wd 45-49 jaar = 27 wd 50-54 jaar = 28 wd 55-59 jaar = 29 wd 60-61 jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd 64 jaar < = 33 wd

<45 jaar = 26 wd 45-49 jaar = 27 wd 50-54 jaar = 28 wd 55-59 jaar = 29 wd 60-61 jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd 64 jaar < = 33 wd Voorwaarden Duur van de duur Recht op wedde Recht op JAARLIJKS VAKANTIEVERLOF Art. 10-13 Naar keuze van het personeelslid met inachtneming van de behoeften van de dienst één continu periode van ten minste

Nadere informatie

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober Omzendbrief Vlaamse regering Kabinet van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Ambtenarenzaken en Sport Kreupelenstraat 2, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 23 11 - Fax (02)553 23 05 Datum: 8 december

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0703712 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Begrafenisvergoeding niet-gesubsidieerd ondersteunend

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 165.481 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 12 JUNI 2001 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

Oorspronkelijke tekst Toepasselijk vanaf en voor het eerst op de in 1967 te nemen vakantie

Oorspronkelijke tekst Toepasselijk vanaf en voor het eerst op de in 1967 te nemen vakantie Artikel 43 Oorspronkelijke tekst Toepasselijk vanaf 01.01.1967 en voor het eerst op de in 1967 te nemen vakantie a) tot de periode van tijdelijke volledige ongeschiktheid; b) tot de eerste twaalf maanden

Nadere informatie

Verloven binnen het federaal openbaar ambt

Verloven binnen het federaal openbaar ambt Verloven binnen het federaal openbaar ambt V.U. : Mark Saenen, ACV-Openbare Diensten, Helihavenlaan 21, 1000 Brussel 1. Jaarlijks verlof 1 Dit hoofdstuk is van toepassing op al het personeel: statutair,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 1 september 2006 betreffende de ambtshalve concordantie;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 1 september 2006 betreffende de ambtshalve concordantie; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van de regelgeving betreffende de concordantie, de bekwaamheidsbewijzen en de salarisschalen van de directeurs van het buitengewoon

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeel onderwijs Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE TE RONSE Overgangsmaatregelen met betrekking tot het afschaffen van de vergoeding

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE MODALITEITEN AANVRAAG EN GOEDKEURING VERLOFSTELSELS

REGLEMENT INZAKE MODALITEITEN AANVRAAG EN GOEDKEURING VERLOFSTELSELS REGLEMENT INZAKE MODALITEITEN AANVRAAG EN GOEDKEURING VERLOFSTELSELS gemeente Kasterlee basisonderwijs juni 2019 Recente info over verloven en afwezigheden kan je vinden op : https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/verloven-en-afwezigheden

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 64 VAN 29 APRIL 1997 TOT INSTELLING VAN EEN RECHT OP OUDERSCHAPSVERLOF

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 64 VAN 29 APRIL 1997 TOT INSTELLING VAN EEN RECHT OP OUDERSCHAPSVERLOF COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 64 VAN 29 APRIL 1997 TOT INSTELLING VAN EEN RECHT OP OUDERSCHAPSVERLOF --------------------- Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten

Nadere informatie

<45 jaar = 26 wd jaar = 27 wd jaar = 28 wd jaar = 29 wd jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd 64 jaar < = 33 wd

<45 jaar = 26 wd jaar = 27 wd jaar = 28 wd jaar = 29 wd jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd 64 jaar < = 33 wd JAARLIJKS VAKANTIEVERLOF Art. 10-13 Naar keuze van het personeelslid met inachtneming van de behoeften van de dienst één continu periode van ten minste twee weken

Nadere informatie

VR DOC.0272/1

VR DOC.0272/1 VR 2011 0804 DOC.0272/1 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de regeling van de jaarlijkse vakantie voor de administratief medewerker en voor bepaalde personeelsleden van het administratief personeel

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE MODALITEITEN AANVRAAG EN GOEDKEURING VERLOFSTELSELS

REGLEMENT INZAKE MODALITEITEN AANVRAAG EN GOEDKEURING VERLOFSTELSELS REGLEMENT INZAKE MODALITEITEN AANVRAAG EN GOEDKEURING VERLOFSTELSELS gemeente Kasterlee basisonderwijs mei 2019 Recente info over verloven en afwezigheden kan je vinden op : https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/verloven-en-afwezigheden

Nadere informatie

CONVERSIETABEL AFWEZIGHEDEN VASTBENOEMDE PERSONEELSLEDEN

CONVERSIETABEL AFWEZIGHEDEN VASTBENOEMDE PERSONEELSLEDEN versie 2 (update 15/04/2015) in CONVERSIETABEL AFWEZIGHEDEN VASTBENOEMDE PERSONEELSLEDEN 101 werkelijk gepresteerde arbeid 102 zaterdag, zondag, of vervangdag 103 Wettelijke feestdag of vervangdag (geen

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie departement Personeel --- vergadering van 21 maart 2019 aanwezig Moens Kurt, wnd. voorzitter Grillaert Leentje Gillis Riet Charlier Anna Maria leden De Smet Albert, provinciegriffier dossiernummer: 1901374

Nadere informatie

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1 TITEL 8. - Pensioenen HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Afdeling 1. - Verhoging van de pensioenleeftijd Art. 85. Artikel 46 van de

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 8/1 Provinciepersoneel. Wijziging van de rechtspositieregeling.

Nadere informatie

CONVERSIETABEL AFWEZIGHEDEN VASTBENOEMDE PERSONEELSLEDEN.

CONVERSIETABEL AFWEZIGHEDEN VASTBENOEMDE PERSONEELSLEDEN. CONVERSIETABEL AFWEZIGHEDEN VASTBENOEMDE PERSONEELSLEDEN. (voorlopige versie, 22 februari 2011) in 101 werkelijk gepresteerde arbeid 102 zaterdag, zondag, of vervangdag / / 103 Wettelijke feestdag of vervangdag

Nadere informatie

Loopbaanincidenten Invloed op de geldelijke anciënniteit Bevoegde instantie Seining aan het SSGPI

Loopbaanincidenten Invloed op de geldelijke anciënniteit Bevoegde instantie Seining aan het SSGPI Loopbaanincidenten Invloed op de geldelijke anciënniteit Bevoegde instantie Seining aan het SSGPI Jaarlijks vakantieverlof (art. VIII.III.1 Wettelijke en reglementaire feestdagen (art. VIII.III.12 Omstandigheidsverloven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft PROVINCIEPERSONEEL reglement "controle op afwezigheden wegens ziekte" De Provincieraad, Gelet op de provinciewet

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, bepaalde personeelsleden van het gemeenschapsonderwijs, artikel 56ter 1 en 56quater 1 en 4;

DE VLAAMSE REGERING, bepaalde personeelsleden van het gemeenschapsonderwijs, artikel 56ter 1 en 56quater 1 en 4; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van de regelgeving betreffende de concordantie, de bekwaamheidsbewijzen en de salarisschalen van de personeelsleden van het buitengewoon

Nadere informatie

BEREKENING COMPETENTIETOELAGE

BEREKENING COMPETENTIETOELAGE BEREKENING COMPETENTIETOELAGE 2006 FOD FINANCIEN THESAURIE DIENST BETALINGEN WEDDEN & PENSIOENEN KUNSTLAAN 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 Berekening competentietoelage

Nadere informatie

RIZIV DIENST VOOR UITKERINGEN. Omzendbrief VI 2002/ 47bis/..

RIZIV DIENST VOOR UITKERINGEN. Omzendbrief VI 2002/ 47bis/.. RIZIV Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering DIENST VOOR UITKERINGEN Omzendbrief VI 2002/ Brussel, 47bis/.. RECHT OP BORSTVOEDINGSPAUZES. C.A.O. NR. 80 TOT INVOERING VAN EEN RECHT OP BORSTVOEDINGSPAUZES.

Nadere informatie

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter;

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter; VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE Brussel, 7 juli 2017 PROTOCOL NR. 73 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERING VAN HET VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE

Nadere informatie

Loopbaanonderbreking in de openbare sector. ACV-Openbare Diensten mei 2014

Loopbaanonderbreking in de openbare sector. ACV-Openbare Diensten mei 2014 Loopbaanonderbreking in de openbare sector ACV-Openbare Diensten mei 2014 Loopbaanonderbreking Veel personeelsleden in de openbare sector hebben mogelijkheden om hun loopbaan tijdelijk te onderbreken of

Nadere informatie

Een kindje op komst?

Een kindje op komst? Een kindje op komst? Deel 1: Bedreigd door een beroepsziekte of moederschapsbescherming? Bedreigd door een beroepsziekte Je bent als zwangere vrouw 'bedreigd door een beroepsziekte' als je blootgesteld

Nadere informatie

<45 jaar = 26 wd jaar = 27 wd jaar = 28 wd jaar = 29 wd jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd 64 jaar <= 33 wd

<45 jaar = 26 wd jaar = 27 wd jaar = 28 wd jaar = 29 wd jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd 64 jaar <= 33 wd JAARLIJKS VAKANTIEVERLOF Art. 10-13 Naar keuze van de ambtenaar met inachtneming van de behoeften van de dienst één continu periode van ten minste twee weken

Nadere informatie

<45 jaar = 26 wd jaar = 27 wd jaar = 28 wd jaar = 29 wd jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd 64 jaar < = 33 wd

<45 jaar = 26 wd jaar = 27 wd jaar = 28 wd jaar = 29 wd jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd 64 jaar < = 33 wd JAARLIJKS VAKANTIEVERLOF Art. 10-13 Naar keuze van het personeelslid met inachtneming van de behoeften van de dienst één continu periode van ten minste twee weken

Nadere informatie

Statutaire wijzigingen

Statutaire wijzigingen Statutaire wijzigingen Opgelet!: Heel wat wijzigingen zijn retroactief van kracht en werden meestal reeds toegepast. Sommige autoriteiten bij de lokale politie hebben echter steeds geweigerd uitvoering

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR.77 TER

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR.77 TER COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR.77 TER ----------------------------------------------------------------------------- Zitting van woensdag 10 juli 2002 --------------------------------------------- COLLECTIEVE

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS Wijziging van de verlof- en afwezigheidsregeling in het administratief statuut en het reglement

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, algemene boekhouding, de jaarrekening en het rekeningstelsel voor de hogescholen;

DE VLAAMSE REGERING, algemene boekhouding, de jaarrekening en het rekeningstelsel voor de hogescholen; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten van de Vlaamse Regering met betrekking tot de universiteiten en hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 maart 2004 tot vaststelling van het

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 maart 2004 tot vaststelling van het Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 maart 2004 tot vaststelling van het statuut van de arrondissementscommissarissen en de adjunctarrondissementscommissaris

Nadere informatie

Agentschap voor Onderwijsdiensten. Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs

Agentschap voor Onderwijsdiensten. Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs Agentschap voor Onderwijsdiensten Personeel Basisonderwijs en Centra voor Leerlingenbegeleiding Personeel Secundair Onderwijs en Deeltijds Kunstonderwijs Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs

Nadere informatie

BEREKENING COMPETENTIETOELAGE

BEREKENING COMPETENTIETOELAGE BEREKEIG COMPETETIETOELAGE 2007 Bijwerking van 14-08-2007 FOD FIACIE THESAURIE DIEST BETALIGE WEDDE & PESIOEE KUSTLAA 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be IHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 Berekening competentietoelage

Nadere informatie

Socio-culturele sector van de Franstalige en Duitstalige Gemeenschap en het Waalse Gewest. Duitstalige Gemeenschap

Socio-culturele sector van de Franstalige en Duitstalige Gemeenschap en het Waalse Gewest. Duitstalige Gemeenschap Paritair Comité voor de socio-culturele sector 3290240 Socio-culturele sector van de Franstalige en Duitstalige Gemeenschap en het Waalse Gewest Duitstalige Gemeenschap Collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

Voorstel tekst Sociaal Statuut van Magistraten

Voorstel tekst Sociaal Statuut van Magistraten Voorstel tekst Sociaal Statuut van Magistraten uitgewerkt door de Adviesraad van de magistratuur Hoofdstuk I Toepassingsgebied en defini4es v De ontwerptekst wordt van toepassing verklaard op de magistraten

Nadere informatie

expertise binnen handbereik Ouderschapsverlof Opname Voorwaarde in hoofde van het kind Anciënniteit

expertise binnen handbereik Ouderschapsverlof Opname Voorwaarde in hoofde van het kind Anciënniteit Ouderschapsverlof 12.07.2016 Rev. 31.07.2017 Juridische dienst Info@salar.be Ouderschapsverlof is een thematisch verlof dat werknemers de mogelijkheid biedt de arbeidsprestaties tijdelijk te schorsen of

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Recht op tijdskrediet

Hoofdstuk 2. Recht op tijdskrediet Collectieve arbeidsovereenkomst van 27 juni 2013 ter uitvoering van CAO nr. 103 van 27 juni 2012 tot invoering van een stelsel van tijdskrediet, loopbaanvermindering en landingsbanen, en inzake het stelsel

Nadere informatie

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter;

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter; VR 2017 2402 DOC.0178/4BIS VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE Brussel, 24 februari 2017 PROTOCOL NR. 64 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERINGEN

Nadere informatie

BEREKENING PREMIE VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING

BEREKENING PREMIE VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING BEREKEIG PREMIE VOOR COMPETETIEOTWIKKELIG 2010 Bijwerking van 22-07-2010 FOD FIACIE THESAURIE DIEST BETALIGE WEDDE & PESIOEE KUSTLAA 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be IHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 Berekening

Nadere informatie

BEREKENING PREMIE VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING

BEREKENING PREMIE VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING BEREKEIG PREMIE VOOR COMPETETIEOTWIKKELIG 2011 Bijwerking van 30-06-2011 FOD FIACIE THESAURIE DIEST BETALIGE WEDDE & PESIOEE KUSTLAA 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be IHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2...

Nadere informatie

--------------------- Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités;

--------------------- Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités; COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 64 VAN 29 APRIL 1997 TOT INSTELLING VAN EEN RECHT OP OUDERSCHAPSVERLOF, GEWIJZIGD DOOR DE COLLECTIEVE ARBEIDS- OVEREENKOMST NR. 64 BIS VAN 24 FEBRUARI 2015 ---------------------

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term «gemeente» ook een «brandweerintercommunale» verstaan.

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen. Voor de toepassing van dit besluit wordt met de term «gemeente» ook een «brandweerintercommunale» verstaan. KONINKLIJK BESLUIT VAN 12 OKTOBER 2011 TOT OVERPLAATSING NAAR DE FOD BINNENLANDSE ZAKEN VAN DE PERSONEELSLEDEN IN DIENST BIJ DE CENTRA VAN HET EENVORMIG OPROEPSTELSEL. (inw. 31 oktober 2011) (B.S. 21.10.2011)

Nadere informatie

BEREKENING EINDEJAARSTOELAGE

BEREKENING EINDEJAARSTOELAGE BEREKENING EINDEJAARSTOELAGE 2010 24 november 2010 FOD FINANCIEN THESAURIE DIENST BETALINGEN WEDDEN & PENSIOENEN KUNSTLAAN 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 Berekening eindejaarstoelage

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 QUINQUIES

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 QUINQUIES COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 QUINQUIES ---------------------------------------------------------------------------------------- Zitting van vrijdag 20 februari 2009 ---------------------------------------------

Nadere informatie

BEREKENING PREMIE VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING

BEREKENING PREMIE VOOR COMPETENTIEONTWIKKELING BEREKEIG PREMIE VOOR COMPETETIEOTWIKKELIG 2008 Bijwerking van 18-08-2008 FOD FIACIE THESAURIE DIEST BETALIGE WEDDE & PESIOEE KUSTLAA 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be IHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 Berekening

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 SEXIES

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 SEXIES COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 77 SEXIES -------------------------------------------------------------------------- Zitting van dinsdag 15 december 2009 ---------------------------------------------------

Nadere informatie

VOORSTEL. Arbeidsreglement FOD Binnenlandse Zaken Deel arbeidstijd voor de operationele personeelsleden van de Civiele Bescherming

VOORSTEL. Arbeidsreglement FOD Binnenlandse Zaken Deel arbeidstijd voor de operationele personeelsleden van de Civiele Bescherming VOORSTEL Arbeidsreglement FOD Binnenlandse Zaken Deel arbeidstijd voor de operationele personeelsleden van de Civiele Bescherming 1. Doelstellingen De organisatie van de prestaties van de operationele

Nadere informatie

VR DOC.0534/2BIS

VR DOC.0534/2BIS VR 2016 2705 DOC.0534/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het zorgkrediet voor de personeelsleden van het onderwijs DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet rechtspositie personeelsleden

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 11 januari 2019;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 11 januari 2019; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de rechtspositieregeling van het personeel van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet

Nadere informatie

De benaming van de bestaande code 161 pleegzorgverlof (hogescholen) wordt aangepast vanaf 1 maart De code wordt nu Pleegzorgverlof korte duur.

De benaming van de bestaande code 161 pleegzorgverlof (hogescholen) wordt aangepast vanaf 1 maart De code wordt nu Pleegzorgverlof korte duur. DO 161 pleegzorgverlof korte duur schoolsoftwareleveranciers.doc SCHOOLSOFTWARELEVERANCIERS : PLEEGZORGVERLOF KORTE DUUR DO 161 De benaming van de bestaande code 161 pleegzorgverlof (hogescholen) wordt

Nadere informatie

BEREKENING VAKANTIEGELD

BEREKENING VAKANTIEGELD BEREKENING VAKANTIEGELD 2006 FOD FINANCIEN THESAURIE DIENST BETALINGEN WEDDEN & PENSIOENEN KUNSTLAAN 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 Berekening vakantiegeld 2006 inleiding...

Nadere informatie

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1. Versie van 21-03-2011 DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.1 Volledige wedde 2.1.2 Niet volledig verschuldigde wedde 3. Recht

Nadere informatie

De rechtspositieregeling van het

De rechtspositieregeling van het De rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel Verloven en afwezigheden Het besluit van 7 december 2007 van de Vlaamse regering bevat de minimale voorwaarden voor de verloven en afwezigheden van het

Nadere informatie

Moederschapsbescherming

Moederschapsbescherming Moederschapsbescherming Moederschapsbescherming.docVersie: 01/08/2012 Pagina 1 van 6 MOEDERSCHAPSBESCHERMING Inleiding : In deze brochure vindt U een beknopt overzicht van de meest relevante informatie

Nadere informatie

expertise binnen handbereik Ouderschapsverlof Opname Voorwaarde in hoofde van het kind Anciënniteit Juridische dienst

expertise binnen handbereik Ouderschapsverlof Opname Voorwaarde in hoofde van het kind Anciënniteit Juridische dienst Ouderschapsverlof 12.07.2016 Juridische dienst Info@salar.be Ouderschapsverlof is een thematisch verlof dat werknemers de mogelijkheid biedt de arbeidsprestaties tijdelijk te schorsen of te verminderen

Nadere informatie

MOEDERSCHAPSVERLOF GEBOORTEVERLOF OUDERSCHAPSVERLOF ADOPTIEVERLOF

MOEDERSCHAPSVERLOF GEBOORTEVERLOF OUDERSCHAPSVERLOF ADOPTIEVERLOF MOEDERSCHAPSVERLOF GEBOORTEVERLOF OUDERSCHAPSVERLOF ADOPTIEVERLOF WETTELIJKE BASIS i Arbeidswet van 16 maart 1971. Wet van 13 april 2011 tot wijziging, wat betreft de meeouders, van de wetgeving inzake

Nadere informatie

- 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING

- 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING - 7 - HOOFDSTUK III. INSCHRIJVING Artikel 6 De werkgevers die werknemers in vast dienstverband aanwerven als vaklui, dienen hiervan onverwijld kennis te geven aan de Administratieve Commissie met het oog

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Verlofstelsels

Veelgestelde vragen Verlofstelsels Veelgestelde vragen Verlofstelsels 1. Als personeelslid van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap ga ik met loopbaanonderbreking. Welke zijn de gevolgen voor mijn later rustpensioen? Inlichtingen

Nadere informatie

VR DOC.0538/1BIS

VR DOC.0538/1BIS VR 2017 0206 DOC.0538/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende een aantal personeelsaspecten ter uitvoering

Nadere informatie

Wat zijn de gevolgen van de pensioenhervormingen voor de personeelsleden van de UGent?

Wat zijn de gevolgen van de pensioenhervormingen voor de personeelsleden van de UGent? Wat zijn de gevolgen van de pensioenhervormingen voor de personeelsleden van de UGent? DEZE TEKST IS GEBASEERD OP DE RECENTSTE REGELGEVING TOT 15 JANUARI 2012. ER ZIJN VERDER NOG EEN AANTAL MAATREGELEN

Nadere informatie

Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs en Studietoelagen

Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs en Studietoelagen Agentschap voor Onderwijsdiensten Opleiding schoolsecretariaten 08/02/2012 Personeel Basisonderwijs en Centra voor Leerlingenbegeleiding Personeel Secundair Onderwijs en Deeltijds Kunstonderwijs Agentschap

Nadere informatie

<45 jaar = 26 wd 45-49 jaar = 27 wd 50-54 jaar = 28 wd 55-59 jaar = 29 wd 60-61 jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd 64 jaar <= 33 wd

<45 jaar = 26 wd 45-49 jaar = 27 wd 50-54 jaar = 28 wd 55-59 jaar = 29 wd 60-61 jaar = 30 wd 62 jaar = 31 wd 63 jaar = 32 wd 64 jaar <= 33 wd JAARLIJKS VAKANTIEVERLOF Art. 10-13 Naar keuze van de ambtenaar met inachtneming van de behoeften van de dienst één continu periode van ten minste twee weken

Nadere informatie

Federale Politie STATUTAIRE NOTA PUBLIEK Onderwerp Toelage Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het nieuwe CALog-statuut - Richtlijnen

Federale Politie STATUTAIRE NOTA PUBLIEK Onderwerp Toelage Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het nieuwe CALog-statuut - Richtlijnen Federale Politie Algemene Directie Personeel Uitgiftenummer DGP/DPS/P-2006/61716 Directie van de juridische dienst, Uitgiftedatum 21/12/2006 het contentieux en de statuten Classificatie PUBLIEK Fritz Toussaintstraat

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het bijzonder decreet van 14 juli 1998 betreffende het gemeenschapsonderwijs, artikel 67, 2; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Vlaams personeelsstatuut van 13 januari 2006, wat betreft de rationalisering van de verlofregeling DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet

Nadere informatie

POLITIEK VERLOF DIENSTONDERBREKINGEN DO n 50 EN 49

POLITIEK VERLOF DIENSTONDERBREKINGEN DO n 50 EN 49 20060616 DO049-DO050.doc POLITIEK VERLOF DIENSTONDERBREKINGEN DO n 50 EN 49 Het voltijds politiek verlof (DO 50) en het halftijds politiek verlof (DO 49) kunnen nu ook worden toegestaan voor tijdelijke

Nadere informatie

POLITIEK VERLOF DIENSTONDERBREKINGEN DO n 50 EN 49

POLITIEK VERLOF DIENSTONDERBREKINGEN DO n 50 EN 49 20060616 DO049-DO050.doc POLITIEK VERLOF DIENSTONDERBREKINGEN DO n 50 EN 49 Het voltijds politiek verlof (DO 50) en het halftijds politiek verlof (DO 49) kunnen nu ook worden toegestaan voor tijdelijke

Nadere informatie

BEREKENING VAKANTIEGELD

BEREKENING VAKANTIEGELD BEREKENING VAKANTIEGELD 2009 Bijwerking van 23-04-2009 FOD FINANCIEN THESAURIE DIENST BETALINGEN WEDDEN & PENSIOENEN KUNSTLAAN 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 Berekening

Nadere informatie

Aanvraag voor het bekomen van een verlof, afwezigheid of terbeschikkingstelling.

Aanvraag voor het bekomen van een verlof, afwezigheid of terbeschikkingstelling. GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Scholengroep: 26 Mandel & Leie Adres: Hugo Verrieststraat 68 8800 ROESELARE versie 19 april 2017 Aanvraagformulier (verloven vanaf 1/9/2018) Aanvraag voor het bekomen

Nadere informatie

BEREKENING VAKANTIEGELD

BEREKENING VAKANTIEGELD BEREKENING VAKANTIEGELD 2011 Bijwerking van 27-04-2011 FOD FINANCIEN THESAURIE DIENST BETALINGEN WEDDEN & PENSIOENEN KUNSTLAAN 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel...2 Berekening

Nadere informatie

Moederschapsbescherming. Toelichting. Infodocument. 201510/Provikmo-I-886

Moederschapsbescherming. Toelichting. Infodocument. 201510/Provikmo-I-886 Moederschapsbescherming - Toelichting Infodocument Moederschapsbescherming - Toelichting 1 Zwangerschapsverlof Indien de werkneemster niet reeds uit het werk verwijderd was, moet de werkgever haar op haar

Nadere informatie

BEREKENING VAKANTIEGELD

BEREKENING VAKANTIEGELD BEREKENING VAKANTIEGELD 2007 FOD FINANCIEN THESAURIE DIENST BETALINGEN WEDDEN & PENSIOENEN KUNSTLAAN 30 1040 BRUSSEL www.wedden.fgov.be INHOUDSTAFEL Inhoudstafel...2 Berekening vakantiegeld 2007 inleiding...3

Nadere informatie

Ouderschapsverlof. 13.04.2006 Rev. 04.06.2012 Juridische dienst info@salar.be

Ouderschapsverlof. 13.04.2006 Rev. 04.06.2012 Juridische dienst info@salar.be 13.04.2006 Rev. 04.06.2012 Juridische dienst info@salar.be Ouderschapsverlof De redactie en uitgever streven naar optimale betrouwbaarheid en volledigheid van de verstrekte informatie, waarvoor ze echter

Nadere informatie