TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL"

Transcriptie

1 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III DEPANNEERDER ROLLEND MATERIEEL A. WERKZAAMHEDEN De depanneerder rollend materieel wordt, binnen de actiezone van zijn werkzetel, belast met: - het identificeren van defecten aan treinen met het doel om de gevolgen te beperken voor het rollend materieel (1) ; - technische schouwingen van tractiematerieel en het uitvoeren van de nodige herstellingen aan al het in dienst zijnde rollend materieel (1) ; - welbepaalde technische tussenkomsten aan het rollend materieel (1) en de uitvoering van de nodige herstellingen ; - het nemen van de beslissing, in overleg met de verdeler van het materieel, voor het verzenden van defect materieel naar de onderhoudsposten of, naargelang het geval, naar de tractiewerkplaatsen. B. TOEWIJZING VAN DE BETREKKING De betrekking van depanneerder rollend materieel wordt toegewezen op grond van een gesloten proef overeenkomstig de bepalingen van Titel II (2) van deze bundel en rekening houdend met de hierna vermelde bijzondere voorwaarden. (1) (2) Wat de wagens betreft is de depanneerder rollend materieel bevoegd voor de draaistellen, de remmen, stooten tractieorganen. In afwachting van de publicatie van Titel II blijven de bepalingen van het AB nr. 62 van 1932 van toepassing.

2 Depanneerder rollend materieel - Blz. 2 I. Toegang tot de proef Deze proef is toegankelijk voor de geregulariseerde bedienden die gunstig beoordeeld zijn in de specialiteit industriële elektronica (M) of voertuigen en installaties in één van de volgende graden : - eerste technicus-elektromecanicien; - hoofdtechnicus-elektromecanicien; - technisch gegradueerde-elektromecanicien; - technicus-elektromecanicien. De kandidaten moeten bovendien in het bezit zijn van het rijbewijs voorzien bij K.B. van en tenminste geldig voor de categorie B (handgeschakelde versnellingsbak) (1). II. Vakken en aard van proef De proef omvat een schriftelijk en een mondeling gedeelte en omvat de volgende vakken : Vakken Betrekkelijke waarde Schriftelijk gedeelte 1. Elektriciteit en mechanica 1 Mondeling gedeelte 2. Onderhoud 1 Het uitvoerig programma van de vakken komt voor in de bijlage. III. Duur van de proef De maximumduur van de zittingen van de proef is vastgesteld op 4 uur voor het schriftelijk gedeelte en op een ½ uur voor het mondeling gedeelte. IV. Vereist aantal punten Om voor het mondeling gedeelte van de proef te worden opgeroepen moeten de kandidaten minstens de 10/20 van de punten voor het schriftelijk gedeelte behalen. Ze worden laureaat verklaard indien ze tenminste de 10/20 van de punten voor het mondeling gedeelte en de 12/20 van de punten voor het geheel van de proef behalen. (1) Zij die later een rijverbod oplopen zijn gehouden hun onmiddellijke chef onmiddellijk hierover in te lichten (ARPS Bundel tot 99).

3 Depanneerder rollend materieel - Blz. 3 V. Rangschikking De kandidaten worden gerangschikt in twee groepen: 1. de eerste technici-elektromecaniciens, de hoofdtechnici-elektromecaniciens en de technisch gegradueerden-elektromecaniciens; 2. de technici-elektromecaniciens. Binnen elke groep worden zij in de volgende voorrangsorde gerangschikt : - het totaal aantal bekomen punten; - het voor het mondeling gedeelte behaald aantal punten; - de graadanciënniteit, eventueel samengevoegd in de graden die toegang geven tot de proef; - de leeftijd waarbij voorrang wordt verleend aan de oudste bediende. VI. Geldigheidstermijn De geldigheidstermijn van de proef is vastgesteld op 5 jaar. D. INDIENSTNEMING De indienstnemingsmodaliteiten betreffende het onderzoek van de lichamelijke geschiktheid en de proefperiode zijn dezelfde als deze die in deze bundel zijn voorzien voor de aanvangsbetrekkingen (Titel I Deel III).

4 Depanneerder rollend materieel Bijlage Blz. 1 UITVOERIG PROGRAMMA VAN DE VAKKEN VAN DE GESLOTEN PROEF 1. Elektriciteit en mechanica De kandidaten kiezen uit één van de drie volgende programma s. PROGRAMMA A 1. ELEKTRICITEIT 1.1 Lezen van elektrische en elektronische schema's en industriële tekeningen. 1.2 Gedetailleerde studie van de schema's en van de werking van de elektrische uitrustingen van de locomotieven en motorrijtuigen. Elementaire studie van de elektronische uitrustingen. 1.3 Rol en werking van de verschillende toestellen die de hoog- en laagspanningsuitrusting vormen. - Uitrusting met JH. - Uitrusting met thyristoren. - Principe en werking van de hakker, gedeelte hoogspanning, blokschema van de sturing en beveiliging van hakkers. - Meerspanningsvoertuigen. - De tractiemotor : verschillende types; aanlopen, snelheidsregeling, overgang en shunting; elektrische remming (rheostatisch en recuperatie); wielslipdetectie. 2. MECHANICA 2.1 Basisprincipes van de verschillende draaistellen van elektrische locomotieven en motorrijtuigen. 2.2 Wielstellen Wielprofiel Meten van wielen. 2.3 Remming Beschrijving en werking van de verschillende toestellen. 2.4 Drukluchtproductie. PROGRAMMA B 1. ELEKTRICITEIT 1.1 Lezen van elektrische en elektronische schema's en industriële tekeningen. 1.2 Gedetailleerde studie van de schema's en van de werking van de elektrische uitrustingen van de diesellocomotieven en motorwagens. Elementaire studie van de elektrische uitrustingen. 1.3 De tractiemotor : - verschillende types; - aanlopen, snelheidsregeling, overgang en shunting; - rheostatische elektrische remming; - wielslipdetectie. 1.4 Studie van elektrische transmissies op de verschillende types van dieselbaanlocomotieven.

5 Depanneerder rollend materieel Bijlage - Blz MECHANICA 2.1 Dieselmotoren. Verschillende types. Beschrijving en werking. Theoretische en praktische tweetakt- en viertaktcyclus. 2.2 Basisprincipes van de verschillende draaistellen van diesellocomotieven en motorwagens. Wielstellen Wielprofiel Meten van wielen. Remming Beschrijving en werking van de verschillende toestellen. Drukluchtproductie. PROGRAMMA C 1. ELEKTRICITEIT 1.1 Lezen van elektrische en elektronische schema's en industriële tekeningen. 1.2 Gedetailleerde studie van de schema's en van de werking van de elektrische uitrustingen van de rijtuigen. Elementaire studie van de elektronische uitrustingen. 1.3 De tractiemotor : - verschillende types; - aanlopen, snelheidsregeling, overgang en shunting; - rheostatische elektrische remming; - wielslipdetectie. 1.4 Verwarming en klimaatregeling van de binnenlandse en RIC-rijtuigen. Rol en werking van de elektrische toestellen. Statische omvormers. Verlichting Bediening van de deuren Omroepinstallatie Treinleidingen. 2. MECHANICA 2.1 Basisprincipes van de verschillende draaistellen van rijtuigen. 2.2 Wielstellen Wielprofiel Meten van wielen. 2.3 Remming Beschrijving en werking van de verschillende toestellen. 2.4 Drukluchtproductie. 2.5 Koudeluchtproductie. 2.6 Werking van de deuren (pneumatische en mechanische plans, ). 2.7 Sanitair. 2. ONDERHOUD Individueel onderhoud dat tot doel heeft na te gaan of de kandidaat het vereiste bevattings- en redeneervermogen bezit zodat hij met succes de beroepsopleiding zal kunnen volgen.

6 Bundel Titel III - Deel II Hoofdstuk I - Blz. 3 III. Onderafdeling : Elektromechanica - Instructie - Seininrichting Trappen Graden Specialiteiten 1e groep Technisch ondersectorchef instructie-seininrichting Technisch sectorchef instructie-seininrichting 1e trap 2e trap Eerste technisch sectorchef instructie-seininrichting Hebben toegang tot de 1e groep van deze bevorderingsonderafdeling : - de technici-elektromecaniciens, hoofdtechnici-elektromecaniciens, eerste technici-elektromecaniciens en technisch gegradueerden elektromecaniciens, spec. "industriële elektronica (I)", "onderstations en bovenleidingen", "seininrichting", "televerbindingen", "verlichting, verwarming en drijfkracht", "werkplaatsen I"; - de operatoren; - de seingevers 1e klasse; - de "mobiele" seingevers (ex-seingevers 1e klasse). Bij overgangsmaatregel hebben de instructeurs seininrichting 1 e categorie rechtstreeks toegang tot de 2 e groep van deze bevorderingsonderafdeling. IV. Onderafdeling : Elektromechanica Elektrische organen Trappen Graden Specialiteiten 1e groep Technisch ondersectorchef a) industriële elektronica (1) b) voertuigen en installaties (1) Technisch sectorchef elektrische organen 1e trap 2e trap Eerste technisch sectorchef elektrische organen Hebben toegang tot de 1e groep van deze bevorderingsonderafdeling : - de technici-elektromecaniciens, hoofdtechnici-elektromecaniciens, eerste technici-elektromecaniciens, depanneerders rollend materieel en technisch gegradueerden elektromecaniciens, spec. "industriële elektronica (M)", "voertuigen en installaties". (1) Deze specialiteiten geven toegang tot de 1e trap van deze bevorderingsonderafdeling.

Betrekkelijke waarde

Betrekkelijke waarde Specialiteiten : industriële elektronica (I) industriële elektronica (M) onderstations en bovenleidingen seininrichting speciale werktuigen van de baan televerbindingen verlichting, verwarming en drijfkracht

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: spoorwerken

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: spoorwerken 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS Specialiteit: spoorwerken A. WERKZAAMHEDEN De spoorwerken betreffen zowel de infrastructuur als de bovenbouw.

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS-ELEKTROMECANICIEN TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN Specialiteiten : ineenzetten machinale bewerking mechanische en metallografische proeven voertuigen en installaties werkplaatsen I DEEL

Nadere informatie

EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken

EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken , 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN EERSTE TECHNICUS Specialiteit: gebouwen en kunstwerken r A WERKZAAMHEDEN Controle over bij aanneming uitgevoerde werken Uitvoeren

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE. - Securail

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE. - Securail TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III VEILIGHEIDSBEDIENDE Specialiteiten : - B-Security - Securail A. WERKZAAMHEDEN I. Specialiteit: B-Security Bewaking en beveiliging

Nadere informatie

TITEL Ill BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH GEGRADUEERDE

TITEL Ill BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH GEGRADUEERDE 501 TITEL Ill BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNISCH GEGRADUEERDE A. SPECIALITEITEN De betrekking van technisch gegradueerde omvat de volgende specialiteiten: automatisatie;

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR A. SPECIALITEITEN De betrekking van eerste technisch tekenaar omvat de volgende specialiteiten

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN Uitvoeren van de werkzaamheden van de onderstationschef. B. TOEWIJZING VAN DE

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBEGELEIDER A. WERKZAAMHEDEN Nazien van de vervoerbewijzen van de reizigers. Veiligheid tijdens het verloop van de treinreis

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE ONTHAALBEDIENDE A. WERKZAAMHEDEN Activiteiten betreffende de verkoop en de informatie in verband met het binnenlands

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF A. WERKZAAMHEDEN ARPS bundel TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ONDERSTATIONSCHEF Uitvoeren van de taken die voorzien zijn voor de adjunct-onderstationschef.

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BESTUURDER RANGERINGEN A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een bestuurder rangeringen kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig);

ARPS bundel 501. een diploma van het algemeen secundair onderwijs (of gelijkwaardig); ARPS bundel 501 TITEL III - DEEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden die aan een treinbestuurder kunnen worden toevertrouwd

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL I TOEGANG TOT DE GRADEN VAN ONDERBUREAUCHEF, BUREAUCHEF, AFDELINGSSECRETARIS EN DAARMEE GELIJKGESTELDE GRADEN Hoofdstuk

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III PLANNINGMAN DRIJVER SPECIALE WERKTUIGEN VAN DE BAAN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III PLANNINGMAN DRIJVER SPECIALE WERKTUIGEN VAN DE BAAN TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III PLANNINGMAN DRIJVER SPECIALE WERKTUIGEN VAN DE BAAN A. AMBTSBEZIGHEDEN - Bediening van de machines. - Voorbereiding van de

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL LII EERSTE TECHNICUS. Specialiteiten: - automatisatie. - elektromechanica

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL LII EERSTE TECHNICUS. Specialiteiten: - automatisatie. - elektromechanica 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL LII EERSTE TECHNICUS Specialiteiten: - automatisatie - elektromechanica - elektronica A. WERKZAAMHEDEN Vervaardigen, monteren,

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 7 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) GESLOTEN PROEVEN BINNENKORT TE ORGANISEREN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 7 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) GESLOTEN PROEVEN BINNENKORT TE ORGANISEREN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 311 (SECTIE 61) TEL. 911/53612 Brussel, 28 januari 2004 BERICHT Nr. 7 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve :

Nadere informatie

TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN POLITIEOFFICIER

TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN POLITIEOFFICIER TITEL III BIIZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III POLITIEOFFICIER A. AMBTSBEZIGHEDEN De politieofficier wordt overeenkomstig de wetten en reglementen, onder het toezicht of

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER. De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn:

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER. De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn: 501 TITEL III A. AMBTSBEZIGHEDEN BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III WAGENSCHOUWER De voornaamste taken van de wagenschouwer zijn: - het schouwen van reizigers- en goederentreinen;

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE HUMAN RESOURCES OPLEIDINGS-EN VERVOLMAKINGSCENTRUM BUREAU PS 094 (SECTIE 28) TEL. 911/46432-46449 Brussel, 17 januari 2003 BERICHT Nr 6 HR Uitreiking

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEREIDER-TIJDOPNEMER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEREIDER-TIJDOPNEMER 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEREIDER-TIJDOPNEMER A. SPECIALITEITEN De betrekking van bereider-tijdopnemer omvat de volgende specialiteiten: drukkerij;

Nadere informatie

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN)

TITEL II. Deel III. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. GESPECIALISEERD VAKBEDIENDE (SPOREN) A. WERKZAAMHEDEN. 1 Uitvoeren van spoorwerken waarvoor een bijzondere vaardigheid

Nadere informatie

besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen;

besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen; ARPS bundel 50 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TREINBESTUURDER A. WERKZAAMHEDEN besturen van elektrische en dieseltractievoertuigen; uitvoeren van verrichtingen

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEDIENDE DER ELEKTRICITEIT

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEDIENDE DER ELEKTRICITEIT TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III BEDIENDE DER ELEKTRICITEIT A. WERKZAAMHEDEN - Schouwing, onderhoud en herstelling van de uitrustingen en van de installaties

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III ADJUNCT VAN DE TOEZICHTBEDIENDE A. WERKZAAMHEDEN - schrijfwerk inzake personeel, materieel en stoffen ; - beheren van bij

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 14 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.)

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. BERICHT Nr. 14 HR. Uitreiking : T.25/002 (reserve : 40 ex.) NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN HUMAN RESOURCES CENTRALE EXAMENCOMMISSIE BUREAU 311 (SECTIE 61) TEL. 911/53612 Brussel, 18 februari 2004. BERICHT Nr. 14 HR Uitreiking : T.25/002 (reserve

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD LASSER

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD LASSER 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD LASSER A. WERKZAAMHEDEN De gespecialiseerde lasser voert alle laswerken uit in alle standen op de verschillende

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: mechanica

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNICUS. Specialiteit: mechanica 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III A. WERKZAAMHEDEN EERSTE TECHNICUS Specialiteit: mechanica Vervaardigen, monteren, regelen, keuren, schouwen, controle,

Nadere informatie

TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven.

TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN. Tenzij anders bepaald in Titel III - Deel III, worden de aanvangsbetrekkingen toegewezen door middel van proeven. 501 TITEL I DEEL II Hoofdstuk II TOEWIJZING VAN DE AANVANGSBETREKKINGEN TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN Betrekkingen toegewezen door middel van proeven A. ORGANISATIE B. DIPLOMA Tenzij anders bepaald in

Nadere informatie

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER.

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER. 501 TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. LOODGIETER-ZINKBEWERKER. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Loodgieters- en zinkwerk, installatie, herstelling, onderhoud, verbouwing. Uitvoeren van herstellings-

Nadere informatie

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269).

TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269). 501 TITEL I. AAN WER VING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SORTEERDER VAN DWARSLIGGERS (269). A. WERKZAAMHEDEN. 1 Keuren en merken van dwarsliggers, wisselhout, boomstammen en allerhande bout. Aanduiden

Nadere informatie

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SCHRIJNWERKER-MEUBELMAKER.

TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SCHRIJNWERKER-MEUBELMAKER. 501 TITEL I. AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. SCHRIJNWERKER-MEUBELMAKER. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Monteren en demonteren van de houten of daarmee gelijk te stellen binnenbekleding en binneninrichting

Nadere informatie

TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE.

TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE. TITEL II. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Deel III. Toegangsvoorwaarden. MAGAZIJNBEDIENDE. A. WERKZAAMHEDEN. 1 Onderhoud van het magazijn. Toepassen van de voorschriften ter voorkoming van arbeidsongevallen

Nadere informatie

Jobnews 162 H-HR Openbare proef Aanwerving van eerste technici elektromecanicien

Jobnews 162 H-HR Openbare proef Aanwerving van eerste technici elektromecanicien Brussel, 23 mei 2016 Jobnews 162 H-HR 2016 Openbare proef Aanwerving van eerste technici elektromecanicien Doelgroep en toegangsvoorwaarden Alle Nederlandstalige personeelsleden van de Belgische Spoorwegen

Nadere informatie

TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine.

TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine. TITEL I AANWERVING. Deel III. Toegangsvoorwaarden. ZETTER OP KLAVIER. A. AMBTSBEZIGHEDEN. 1 Zetten van teksten of formules op een foto- of elektronische zetmachine. B. TOEWIJZING VAN DE BETREKKING. 2 De

Nadere informatie

BEZOLDIGING VAN HET STATUTAIRE PERSONEEL. De graden worden als volgt gerangschikt in negen hiërarchische rangen (1).

BEZOLDIGING VAN HET STATUTAIRE PERSONEEL. De graden worden als volgt gerangschikt in negen hiërarchische rangen (1). NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H HR 234 Sectie 73 BEZOLDIGING VAN HET STATUTAIRE PERSONEEL 1. WEDDESCHALEN 1.1. ALGEMENE BEPALINGEN De graden worden als volgt gerangschikt in negen hiërarchische

Nadere informatie

SELECTIEPROEVEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN VAN TECHNISCH ONDERSECTORCHEF

SELECTIEPROEVEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN VAN TECHNISCH ONDERSECTORCHEF SELECTIEPROEVEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN VAN TECHNISCH ONDERSECTORCHEF 2 Naam en voornaam Geboortedatum Taalgroep N = Nederlands F = Frans Datum van ranginneming (1) Specialiteit Graad DESCHUYMER

Nadere informatie

EN VERANDERING VAN GRAAD.

EN VERANDERING VAN GRAAD. TITEL II. Deel IJI. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Toegangsvoorwaarden. HOOFDSTUK III. ADMINISTRATIEF PERSONEEL. 836 CORRECTOR IN DE DRUKKERIJ. A.. TOEWIJZING 1 De betrekking van corrector

Nadere informatie

EN VERANDERING VAN GRAAD. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december BELGISCHE SPOORWEGEN Directie van het Personeel en de Sociale Diensten

EN VERANDERING VAN GRAAD. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december BELGISCHE SPOORWEGEN Directie van het Personeel en de Sociale Diensten TITEL II. Deel IlI. HOOFDSTUK I. GRAADBEVORDERING EN VERANDERING VAN GRAAD. Toegangsvoorwaarden. WERKLIEDENPERSONEEL. 361 - BANKWERKER-GIETSCHALENMAKER. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER Brussel, 3 december 1969.

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN A. WERKZAAMHEDEN De spoorwerken betreffen zowel de infrastructuur als de bovenbouw. Uitvoeren van

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM

ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM ALGEMEEN REGLEMENT VAN DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN GLOSSARIUM Voor de toepassing van deze bundel wordt verstaan onder: 1. aanwerving: indienstneming van een extern kandidaat in de hoedanigheid van

Nadere informatie

TITEL 111 BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III NAZIENER-SCHOUWER

TITEL 111 BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III NAZIENER-SCHOUWER TITEL 111 BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III NAZIENER-SCHOUWER A. SPECIALITEITEN De betrekking van naziener-schouwer omvat de volgende specialiteiten afwerking; drukkerij(

Nadere informatie

Brochure taalexamens

Brochure taalexamens 2010 Brochure taalexamens ACOD plus punt uit ACOD - Spoor TAALEXAMENS De affectatie op een tweetalige post en de toekenning van de toelage voor tweetaligheid zijn ondergeschikt aan bepaalde wettelijke

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

Toezicht houden in en onderhoud van de gemeentelijke sporthal Departement Sport - Sportdienst. Rapporteert aan : Sportfunctionaris

Toezicht houden in en onderhoud van de gemeentelijke sporthal Departement Sport - Sportdienst. Rapporteert aan : Sportfunctionaris Functiebeschrijving 130-02-20100722 Functietitel Doel van de functie Functiefamilie Plaats in de organisatie Zaalwachter Toezicht houden in en onderhoud van de gemeentelijke sporthal Departement Sport

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS SPOORWERKEN A. WERKZAAMHEDEN De spoorwerken betreffen zowel de infrastructuur als de bovenbouw. Uitvoeren van

Nadere informatie

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN

BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN BUNDEL 535 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN TABEL VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE BIJVOEGSELS AAN HET A.R. P.S. BUNDEL 535, UITGEGEVEN MET BERICHT 77 P/85. 77 P/1985 REGLEMENT VOOR DE OVERPLAATSINGEN. DEEL I.

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. Directie Human Resources Brussel, 20 mei 2003 Bureau HR 222 Sectie 53 Tel.

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. Directie Human Resources Brussel, 20 mei 2003 Bureau HR 222 Sectie 53 Tel. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN Directie Human Resources Brussel, 20 mei 2003 Bureau HR 222 Sectie 53 Tel. 911/63571 BERICHT Nr. 33 HR Uitreiking: 999 : 0 (reserve HR 222: 30 ex.) OPROEP

Nadere informatie

Ben jij de nieuwe. Eerste Technicus Elektromecanicien en/of Coordinator maintenance technical installations voor NMBS (Stations) Brussel

Ben jij de nieuwe. Eerste Technicus Elektromecanicien en/of Coordinator maintenance technical installations voor NMBS (Stations) Brussel Ben jij de nieuwe Eerste Technicus Elektromecanicien en/of Coordinator maintenance technical installations voor NMBS (Stations) Brussel 1. Functieomschrijving Als eerste technicus heb je een grote verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal

Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal De les bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Voorbereiding in de klas a) Hoe plan ik een treinreis? Doel: De leerlingen plannen zelf de treinreis naar Het

Nadere informatie

A. Kaders. NMBS HOLDING Brussel, 18 juli 2007 DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR. 132 Sectie 53 Tel.: BERICHT NR 87 H-HR.

A. Kaders. NMBS HOLDING Brussel, 18 juli 2007 DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR. 132 Sectie 53 Tel.: BERICHT NR 87 H-HR. NMBS HOLDING Brussel, 18 juli 2007 DlRECTlE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR. 132 Sectie 53 Tel.: 91 1152573 BERICHT NR 87 H-HR Uitreiking: Bericht: 999:O (reserve: H-HR.132, 15 exemplaren) BIJZONDERE BEPALINGEN

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/38 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering of interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Technicus elektriciteit (Operator Maintenance Technical) VOOR DE REGIO OOST-EN WEST VLAANDEREN MET STANDPLAATS GENT 1. Functieomschrijving Als technicus elektriciteit

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau BERICHT NR.

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN. ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau BERICHT NR. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN ALGEMENE DIENSTEN Brussel, 22 juli 1991. PERSONEEL EN SOCIALE ZAKEN Bureau 05.233 BERICHT NR. 47 P ARPS BUNDEL 501 ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING

Nadere informatie

Lijst van knelpuntberoepen in Vlaanderen 2014 - kwantitatieve oorzaken

Lijst van knelpuntberoepen in Vlaanderen 2014 - kwantitatieve oorzaken Bron: VDAB - Studiedienst Lijst van knelpuntberoepen in Vlaanderen 2014 - kwantitatieve oorzaken De knelpuntintensiteit is uiteraard ook afhankelijk van regio, sector,... De belangrijkste oorzaak wordt

Nadere informatie

Gent. Brussel, 78 juli NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR.132 Sectie 53 Tel. :

Gent. Brussel, 78 juli NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR.132 Sectie 53 Tel. : NMBS HOLDING DIRECTIE HUMAN RESOURCES Bureau H-HR.132 Sectie 53 Tel. : 91 1152573 Brussel, 78 juli 2007 BERICHT NR 91 H-HR Uitreiking: bericht: 999:O (reserve: H-H R. 1 32, 15 exemplaren) IN VOEGE TREDEN

Nadere informatie

Treinbestuurder. 1. Werkomgeving. 4. Wij bieden je. 2. Functie en verantwoordelijkheden. 5. Welke stappen doorloop je? 3. Profiel

Treinbestuurder. 1. Werkomgeving. 4. Wij bieden je. 2. Functie en verantwoordelijkheden. 5. Welke stappen doorloop je? 3. Profiel Brussel ( Brussel) 1. Werkomgeving NMBS is de Belgische spoorwegoperator verantwoordelijk voor het onthaal en het vervoer van en de communicatie met de reizigers. In het kader van haar opdracht van openbare

Nadere informatie

Ben jij de nieuwe MECHANIEKER

Ben jij de nieuwe MECHANIEKER Ben jij de nieuwe MECHANIEKER bij NMBS voor de tractiewerkplaats of de herstelwerkplaats voor goederenwagons te Antwerpen Noord of voor de technische onderhoudspost te Antwerpen Schijnpoort 1. Functieomschrijving

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN

ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL 501 - ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING VAN DE BETREKKINGEN TABEL VAN DE VAN KRACHT ZIJNDE BIJVOEGSELS AAN BUNDEL 501 (behalve Titel

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN DIRECTIE NETWERK REGLEMENTERING Bureau N.232.1 Sectie 81 911/53336 N.232.1/2.6.1.1/046039 Brussel, 10 november 2004 BERICHT 37N/2004 ALGEMEEN REGLEMENT VOOR

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR A. SPECIALITEITEN ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III EERSTE TECHNISCH TEKENAAR De betrekking van eerste technisch tekenaar omvat de volgende specialiteiten

Nadere informatie

BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING

BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING TREINBESTUURDER BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING Publicatiedatum: 04/02/2015 NMBS B-TR.2 Inhoud Blz. 1. Spoorwegen 3 2. Sporen 6 3. Lichtseinen 8 4. Snelheidssignalisatie 14 5. Allerhande seinen 16-2

Nadere informatie

REMMING VAN DE TREINEN BASISPRINCIPES

REMMING VAN DE TREINEN BASISPRINCIPES REMMING VAN DE TREINEN BASISPRINCIPES Publicatiedatum: 04/02/2015 NMBS B-TR.2 Inhoud 1. Werkingsprincipes van de rem 3 Blz. 2. Werking van de automatische rem 6 3. Werking van de rechtstreekse rem 8 4.

Nadere informatie

DON BOSCO. INPROFIEL info@donboscohoboken.be. 2 de graad BSO TECHNISCH INSTITUUT

DON BOSCO. INPROFIEL info@donboscohoboken.be. 2 de graad BSO TECHNISCH INSTITUUT DON BOSCO TECHNISCH INSTITUUT INPROFIEL info@donboscohoboken.be 2 de graad BSO INLEIDING Wanneer je deze infomap in handen krijgt, duidt dit op interesse voor het beroepsonderwijs. Kiezen voor het beroepsonderwijs

Nadere informatie

Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal

Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal De les bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Voorbereiding in de klas a) Hoe plan ik een treinreis? Doel: De leerlingen plannen zelf de treinreis naar Het

Nadere informatie

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS. Specialiteit : drukkerij

ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS. Specialiteit : drukkerij A. WERKZAAMHEDEN ARPS bundel 501 TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III TECHNICUS Specialiteit : drukkerij Zetten, opmaken en micromontage op een DTP-computer (Macintosh

Nadere informatie

Storingstechniekers / Industriële onderhoudstechniekers

Storingstechniekers / Industriële onderhoudstechniekers Storingstechniekers / Industriële onderhoudstechniekers Specificaties Studiegebied Mechatronica - Elektrotechniek Vereiste Studies Prof. Bachelor Elektrotechniek / MBO niveau 3 of 4 Ervaring 3 à 5 jaar

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst van 20 oktober 2011, gewijzigd bij collectieve arbeidsovereenkomst van 25 januari 2012

Collectieve arbeidsovereenkomst van 20 oktober 2011, gewijzigd bij collectieve arbeidsovereenkomst van 25 januari 2012 Collectieve arbeidsovereenkomst van 20 oktober 2011, gewijzigd bij collectieve arbeidsovereenkomst van 25 januari 2012 BEROEPENCLASSIFICATIE In uitvoering van artikel 19 van het nationaal akkoord 2011-2012

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING P-83

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING P-83 NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING P-83 Professionele ondersteuning door outsourcingstechniekers voor herstelling van treinwisselstukken in CW Mechelen Versiebeheer Versie

Nadere informatie

HOOFDSTUK 06 Code 78 Automatische versnellingsbak

HOOFDSTUK 06 Code 78 Automatische versnellingsbak HOOFDSTUK 06 Code 78 Automatische versnellingsbak INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. VERKRIJGEN / WEGLATEN VAN CODE 78 - AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK... 2 1. Definitie... 2 2. Verkrijgen van code 78... 2 2.1.

Nadere informatie

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD BEDIENDE MACHINALE BEWERKING

TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD BEDIENDE MACHINALE BEWERKING TITEL III BIJZONDERE VOORWAARDEN VOOR DE TOEGANG TOT DE BETREKKINGEN DEEL III GESPECIALISEERD BEDIENDE MACHINALE BEWERKING A. WERKZAAMHEDEN Instellen, bedienen, vooraf regelen en eventueel programmeren

Nadere informatie

Register. BMW speciale gereedschappen auto-elektronica. in kabelkast I en II

Register. BMW speciale gereedschappen auto-elektronica. in kabelkast I en II Register BMW speciale gereedschappen auto-elektronica in kabelkast I en II 00 0 199 2 Hoofdgroep 00 Onderhoud en algemene richtlijnen Hoofdgroep 11 Motor Hoofdgroep 12 Elektrische installatie van de motor

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/18 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/7 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure ten behoeve van het Zwin Natuur Park te Knokke d.m.v. aanwerving van een voltijds

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie C 97/11

Publicatieblad van de Europese Unie C 97/11 16.4.2010 Publicatieblad van de Europese Unie C 97/11 Mededeling van de Commissie in het kader van de uitvoering van Richtlijn 96/48/EG van de Raad van 23 juli 1996 betreffende de interoperabiliteit van

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Technisch-administratief assistent (Assistant Maintenance)

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Technisch-administratief assistent (Assistant Maintenance) Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Technisch-administratief assistent (Assistant Maintenance) BRUSSEL 1. Functieomschrijving Als technisch administratief assistent ondersteun je de technische diensten van

Nadere informatie

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM

DE MEIDOORN. Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen OCMW WIJNEGEM OCMW WIJNEGEM www.ocmwwijnegem.be Koolsveldlaan 94 2110 Wijnegem TEL 03 355 32 90 INFORMATIENOTA DE MEIDOORN D E M E I D O O R N Koolsveldlaan 94 A 2110 Wijnegem appartementen voor ouderen Beheer van

Nadere informatie

studieaanbod studiegebieden aansluitend bij de interesses en talenten van de jongeren

studieaanbod studiegebieden aansluitend bij de interesses en talenten van de jongeren van harte welkom logo studiegebieden aansluitend bij de interesses en talenten van de jongeren studiegebieden auto bouw elektriciteit grafische hout koeling en warmte mechanica abstractieniveaus denkers

Nadere informatie

HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL

HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. THEORETISCHE LESSEN...2 II. PRAKTISCHE LESSEN EN GELDIGHEID...2 1. Verplichte lessen... 2 2. Vervolmakingslessen... 2 III. MINIMUM

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING RUBBEREN DICHTINGEN VOOR DEUREN EN RAMEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING RUBBEREN DICHTINGEN VOOR DEUREN EN RAMEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING L - 50 RUBBEREN DICHTINGEN VOOR DEUREN EN RAMEN (ROLLEND MATERIEEL VOOR REIZIGERS EN LOCOMOTIEVEN) UITGAVE: 09/2012 Pagina 2 van 5 Technische

Nadere informatie

Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal

Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal De les bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Voorbereiding in de klas a) Hoe plan ik een treinreis? Doel: De leerlingen plannen zelf de treinreis naar Het

Nadere informatie

HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL

HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. THEORETISCHE LESSEN...2 II. PRAKTISCHE LESSEN EN GELDIGHEID...2 1. Verplichte lessen... 2 2. Vervolmakingslessen... 2 III. MINIMUM

Nadere informatie

Technisch assistent gebouwen (D1-D3) m/v. 1. Inhoud

Technisch assistent gebouwen (D1-D3) m/v. 1. Inhoud Technisch assistent gebouwen (D1-D3) m/v INLICHTINGENBROCHURE Het stadsbestuur Eeklo verklaart 1 voltijdse contractuele betrekking van technisch assistent gebouwen open (D1-D3) m/v en legt een wervingsreserve

Nadere informatie

BESTELFORMULIER EN PRIJSLIJST 2014 2015

BESTELFORMULIER EN PRIJSLIJST 2014 2015 BESTELFORMULIERENPRIJSLIJST20142015 TERUGFAXENnaar:032160689 of OPSTURENnaar: CRITTO Ingenieurshuis Desguinlei214 B2018Antwerpen1 ienetvzw InvulleninHOOFDLETTERSa.u.b. Leveringsadres: NaamInstituut:......

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. eerste technisch tekenaar (HVAC Sanitair Elektriciteit HS/LS) (Designer Maintenance Technical)

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. eerste technisch tekenaar (HVAC Sanitair Elektriciteit HS/LS) (Designer Maintenance Technical) Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe eerste technisch tekenaar (HVAC Sanitair Elektriciteit HS/LS) (Designer Maintenance Technical) VOOR DE REGIO Brussel 1. Functieomschrijving Als eerste technisch tekenaar

Nadere informatie

1. Schriftelijk gedeelte... 24/40

1. Schriftelijk gedeelte... 24/40 2017/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering, externe of interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

VOERTUIGEN GROEP 1 = CATEGORIEËN AM, A2, A1, A, B EN BE

VOERTUIGEN GROEP 1 = CATEGORIEËN AM, A2, A1, A, B EN BE HOOFDSTUK 04 BROMFIETSEN, MOTORFIETSEN, VOERTUIGEN GROEP 1 = CATEGORIEËN AM, A2, A1, A, B EN BE INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. OVERZICHTSTABELLEN VAN DE LEEFTIJDEN VOOR BROMFIETSEN EN MOTORFIETSEN... 3

Nadere informatie

Uitvoeren van klusjes teneinde bij te dragen tot het onderhoud van het gemeentelijk patrimonium.

Uitvoeren van klusjes teneinde bij te dragen tot het onderhoud van het gemeentelijk patrimonium. INFORMATIEBROCHURE VACATURE TECHNISCH ASSISTENT KLUSJESMAN Functiebeschrijving Functiebenaming Technisch assistent klusjesman Niveau D (D1-D2-D3) Relaties Intern: Extern: Rapporteert aan het diensthoofd

Nadere informatie

5.5 Geschoold arbeid(st)er (D1-D3)

5.5 Geschoold arbeid(st)er (D1-D3) 5.5 Geschoold arbeid(st)er (D1-D3) Aanwervingsvoorwaarden In het bezit zijn van 1 jaar relevante ervaring of 30 uur opleiding die relevant is voor de Slagen voor de selectie Bevorderingsvoorwaarden Statutair

Nadere informatie

INFOBUNDEL ARBEIDER GRASSER (E-NIVEAU)

INFOBUNDEL ARBEIDER GRASSER (E-NIVEAU) INFOBUNDEL ARBEIDER GRASSER (E-NIVEAU) Arbeid(st)er (E1-E3) Aanwervingsvoorwaarden Slagen voor de selectie Voorwaarden interne mobiliteit Een minimale graadanciënniteit van één jaar hebben Een gunstig

Nadere informatie

Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal

Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal Met de trein naar Het Beroepenhuis lesmateriaal De les bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Voorbereiding in de klas a) Hoe plan ik een treinreis? Doel: de leerlingen plannen zelf de treinreis naar Het

Nadere informatie

VTI School voor wetenschap en techniek

VTI School voor wetenschap en techniek VTI School voor wetenschap en techniek Het VTI staat bekend als de school voor wetenschap en techniek. We bieden je opleidingen in het technisch en het beroepssecundair onderwijs aan. In het eerste leerjaar

Nadere informatie

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Eerste technicus elektromechanica HVAC installaties (Supervisor Maintenance Technical)

Vacature NMBS. Ben jij onze nieuwe. Eerste technicus elektromechanica HVAC installaties (Supervisor Maintenance Technical) Vacature NMBS Ben jij onze nieuwe Eerste technicus elektromechanica HVAC installaties (Supervisor Maintenance Technical) VOOR DE REGIO Brussel 1. Functieomschrijving Je staat in voor het opvolgen van preventief

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een procedure voor interne mobiliteit, in het Nederlands, voor de aanwerving van

Nadere informatie

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000

BERICHT Nr. 61 PP BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL. 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 BERICHT Nr. 61 PP 21 november 2002 BEZOLDIGINGEN VAN HET PERSONEEL 6e bijvoegsel bij ARPS Bundel 520 1e bijvoegsel bij bericht 26PP/2000 2e bijvoegsel bij bericht 27PP/2000 1e bijvoegsel bij bericht 8PP/2001

Nadere informatie

Veiligheidsvoorschriften bij de uitvoering van werken door privé-aannemers in de nabijheid van een spoor in dienst

Veiligheidsvoorschriften bij de uitvoering van werken door privé-aannemers in de nabijheid van een spoor in dienst Veiligheidsvoorschriften bij de uitvoering van werken door privé-aannemers in de nabijheid van een spoor in dienst 1. Begrippen 1.1 BIJZONDER RISICO S VAN BEWEGENDE SPOORVOERTUIGEN 1.1.1 HET BEGRIP RISICO

Nadere informatie

TECHNICUS POLYVALENTE PLOEG

TECHNICUS POLYVALENTE PLOEG TECHNICUS POLYVALENTE PLOEG richting elektriciteit voltijds onbepaalde duur C1-C3 wervingsreserve van 2 jaar I. Toelatings- en aanwervingsvoorwaarden Om aangeworven te worden in deze betrekking gelden

Nadere informatie

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk 2016/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure voor de aanleg van een werfreserve deskundige budgetbeheerder/multimedia coördinator

Nadere informatie

De specialiteiten verbonden aan de graad van adjunct-tekenaar blijven ongewijzigd.

De specialiteiten verbonden aan de graad van adjunct-tekenaar blijven ongewijzigd. NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN Directie Human Resources Brussel, 16 december 2003 Bureau HR.222 Sectie 53 Tel. 911/63571 BERICHT Nr. 59 HR 10e bijvoegsel bij bericht 39PP/2000 Uitreiking

Nadere informatie

automatisering elektrotechniek biomedische technologie (elektromechanica) automatisatie biomedische technologie (elektromechanica) o elektrotechniek

automatisering elektrotechniek biomedische technologie (elektromechanica) automatisatie biomedische technologie (elektromechanica) o elektrotechniek Curriculum master in de industriële wetenschappen in Elektromechanica afstudeerrichting automatisering Elektromechanica afstudeerrichting elektromechanica Elektromechanica afstudeerrichting biomedische

Nadere informatie