vastgesteld /openbaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "vastgesteld /openbaar"

Transcriptie

1 vastgesteld /openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 12 april Aanwezig: De heer A. Cardon Gemeente Alblasserdam De heer J. Lavooi Gemeente Sliedrecht De heer H. Spigt Gemeente Dordrecht De heer M. van der Vlies Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht De heer R. van der Horst Gemeente Zwijndrecht De heer A. Vogel Gemeente Papendrecht De heer A. Kamsteeg Gemeente Dordrecht (wethouder) Mevrouw Y. Bieshaar Sociale Dienst Drechtsteden (directeur) Mevrouw H. Raaijmakers Sociale Dienst Drechtsteden (junior bestuurssecretaris) Bij agendapunt 2: De heer R. van Vught Deloitte, accountant Mevrouw J. Stadhouders Deloitte, accountant Mevrouw R. Hitimana Sociale Dienst Drechtsteden (hoofd stafafdeling Middelen) Afwezig met kennisgeving: De heer M. Benjamin Gemeente Dordrecht (bestuursvoorlichter)

2 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 12 april Agenda Agenda BC 12 april Agendapunt 12 is extra ingevoegd, verder is de agenda conform. 2 Jaarverantwoording 2009 SDD Notitie Jaarverantwoording 2009 SDD met bijlagen 1. Instemmen met de jaarverantwoording 2009, bijlagen 0 tot en met 2. Daarmee wordt ingestemd met: De aanbiedingsbrief aan de Adviescommissie WZI. Deze wordt ook behandeld in NDD, pfo Middelen en DSB; De SDD bijdrage voor het jaarverslag 2009 GRD; Het uitgebreide jaarverslag SDD voor de Adviescommissie WZI; Voorstellen voor resultaatbestemming. 2. Een besluit nemen of een extra vergadering moet worden ingelast of dat de BC-SDD haar voorzitter, tevens pfh financiën, mandateert om de cijfers vast te stellen wanneer de accountantsverklaring op 12 april nog niet afgegeven mocht zijn. De bijlagen 3, 4 en 5 zijn reeds op ambtelijk niveau aan de gemeenten verstrekt. De DVS-verantwoordingen zijn met een elektronische handtekening van de verschillende burgemeesters verzonden aan het Rijk. De bijlagen 3 en 5 verwerken gemeenten in hun jaarrekening. De gemeentelijke accountants kunnen voor de controle van deze onderdelen van de gemeentelijke jaarrekeningen desgewenst een review uitvoeren op de controle die door de SDD accountant is uitgevoerd. De accountantscontrole bij de SDD leidt tot een zogenaamde consolidatieverklaring bij het overzicht overgedragen regelingen gemeenten, waarvan de SISA gegevens een onderdeel vormen. De bijlagen 3 en 5 worden nogmaals aan de gemeenten toegestuurd compleet met accountantsverklaring, zodra die beschikbaar is. De toezending zal dan officieel gebeuren vanuit 1. Conform, met onderstaande wijziging Wijziging bij het besluit: Pag. 12, 5 e alinea, laatste zin verwijderen: Eveneens is Drechtsteden. 2. Dit ontwerp-besluit komt te vervallen, aangezien de accountantsverklaring al is afgegeven. Opmerking bij het besluit: Accountant de heer Van Vught overhandigt tijdens de vergadering de accountantsverklaring voor de zes gemeenten. Deloitte geeft hiermee een verklaring van goedkeuring en rechtmatigheid. Verder geeft de accountant aan dat de drie aandachtspunten vanuit 2008 goed werden beheerst in 2009 en spreekt van een mooie prestatie over het afgelopen jaar. Voor zal in de managementletter van Deloitte worden aangegeven dat de SDD eerder zicht dient te krijgen op de volledige kosten WMO vanuit de zorgaanbieders. Besproken is verder nog dat formatie-inhuur plaatsvindt daar waar geen structurele gelden zijn, aangezien structurele formatie een financieel risico inhoudt. Met betrekking tot de problematiek van de structurele apparaatskosten: BMC heeft een onderzoek uitgevoerd, die een goede formatienormering moet opleveren. Dit komt in de volgende BC-vergadering aan de orde. Tot slot sprak de accountant desgevraagd zijn zorg uit over de verhouding van de reserves van de SDD versus de verwachte financiële ontwikkelingen van de komende jaren.

3 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 12 april de BC aan de colleges, zie bijlage 6. Een versie van bijlage 1 is aangeleverd aan bureau Drechtsteden voor verwerking in de jaarrekening GRD. Wijzigingen die de BC wil aanbrengen in die bijlage zullen aan bureau Drechtsteden ter verwerking worden doorgegeven. De jaarrekening GRD volgt de normale besluitvormingsroute via NDD, PFO Middelen en Drechtstedenbestuur naar de Drechtraad. De aanbiedbrief (bijlage 0) zal daarbij betrokken worden. De GRD jaarrekening 2009 wordt momenteel ook onderworpen aan accountantscontrole. Na vaststelling in juni door de Drechtraad zal het Drechtstedenbestuur zorgdragen voor verzending van het complete jaarverslag van de GRD aan de colleges. Conform gemaakte afspraken wordt de voorzitter van de BC SDD, tevens portefeuillehouder financiën, uitgenodigd voor het PFO Middelen en het Drechtstedenbestuur. Dit vergaderstuk met bijlagen, in het bijzonder bijlage 2, kunt u als BC aanbieden aan de commissie WZI van de Drechtraad. Hiermee kunt u hen, diepgaander dan mogelijk is op basis van de jaarrekening van de GRD, informeren over het functioneren en presteren van de SDD in Het jaarverslag SDD 2009 en aanbiedingsbrief kunt u met de commissie WZI bespreken ter voorbereiding op de behandeling van de jaarrekening GRD in de Drechtraad van juni. Deze procedure is ook in 2009 gevolgd met het jaarverslag Tweede begrotingswijziging SDD Notitie Tweede begrotingswijziging SDD met bijlage ( Uitsplitsing kosten per gemeente ) In te stemmen met voorgestelde tweede begrotingswijziging SDD en deze conform de vastgestelde procedure voor financiële voorstellen van de SDD (notitie stukkenstroom SDD) doorgeleiden via PFO Middelen en DSB naar de Drechtraad. Deze begrotingswijziging zal alle bij de financiën Conform, met onderstaande wijziging Wijziging bij het besluit: Op pag. 4, alinea Uitbesteding van wordt de tweede zin: Het voorstel zal worden de dekking van deze kosten te laten komen vanuit de gemeentelijke bijdragen.

4 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 12 april van de GRD betrokken gremia passeren. 4 Begroting 2011 Notitie Begroting 2011 met bijlagen ( Bijdrage per gemeente ) In te stemmen met het voorgestelde onderdeel SDD voor de begroting van de GR Drechtsteden Aanpassing diverse verordeningen: 5.1 Werk en Inkomen (IOAW/IOAZ/WIJ) Deze bijdrage aan de begroting 2011 van de GRD wordt door GRD concerncontrol samengevoegd met de bijdragen van de andere dochters. De complete begroting zal alle bij de financiën van de GRD betrokken gremia passeren, conform de afspraken vastgelegd in het document stukkenstroom SDD. Dit betekent onder andere dat de bijdrage zal worden behandeld in het portefeuillehoudersoverleg Middelen op 15 april, waarbij de voorzitter van de BC zal worden uitgenodigd. Zie hieronder Zie hieronder Zie hieronder. Notitie Verordening Werk en Inkomen Drechtsteden met bijlage (verordening) 1. Instemmen met de verordening Werk en Inkomen Drechtsteden en deze ter vaststelling doorgeleiden naar de Drechtraad. 2. In verband met de intrekking van de verordening Werk en Bijstand Drechtsteden de volgende regelingen die gebaseerd zijn op deze verordening van toepassing verklaren op de nieuwe verordening: - Regeling loonkostensubsidies Drechtsteden - Regeling reiskosten Sociale Dienst Drechtsteden - Regels stimuleringssubsidie Drechtsteden Opmerking bij besluit: De voorliggende basisbegroting 2011 betreft een volledig beleidsarme begroting. Opmerking bij de besluiten: De vastgestelde verordeningen gaan de voorgestelde routing in richting Drechtraad van juni, maar dienen door de nieuwe leden van de Bestuurscommissie SDD in de volgende vergadering te worden herbevestigd. 5.2 Inburgering Notitie Nieuwe verordening Inburgering Drechtsteden - Cliëntenraad d.d. 20 april Instemmen met de verordening Inburgering Drechtsteden en deze ter vaststelling

5 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 12 april met bijlage (verordening) doorgeleiden naar de Drechtraad. 5.3 Kinderopvang Notitie Nieuwe verordening tegemoetkoming kosten kinderopvang Drechtsteden met bijlage (verordening) 5.4 Cliëntenparticipatie Notitie Verordening cliëntenparticipatie werk en bijstand ten behoeve van de Sociale Dienst Drechtsteden met bijlage (verordening) 6 Langdurigheidstoeslag Notitie Verkorting referteperiode Langdurigheidstoeslag tot 3 jaar en aangepaste Verordening Langdurigheidstoeslag Drechtsteden met bijlagen - Cliëntenraad d.d. 20 april Instemmen met de verordening tegemoetkoming kosten kinderopvang Drechtsteden en deze ter vaststelling doorgeleiden naar de Drechtraad. - Cliëntenraad d.d. 20 april Instemmen met de verordening Cliëntenparticipatie Werk en Bijstand Drechtsteden en deze ter vaststelling doorgeleiden naar de Drechtraad. - Cliëntenraad d.d. 20 april 1. Instemmen met verkorting van de referteperiode tot 3 jaar met terugwerkende kracht tot 1 januari. 2. Instemmen met de gewijzigde Verordening Langdurigheidstoeslag Drechtsteden, zoals opgenomen als bijlage 1. - Cliëntenraad d.d. 20 april Conform, met onderstaande wijziging. Wijziging bij het besluit: Op het voorblad van de notitie dient richting Drechtraad bij de Financiële consequenties explicieter neergezet te worden dat gevraagd wordt om akkoord te gaan met het extra beslag van euro dat door het uitvoeren van de motie gelegd wordt op de begroting van het minimabeleid. Opmerking bij het besluit: De notitie en aangepaste verordening lopen via het Drechtstedenbestuur naar de Drechtraad.

6 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 12 april Verslag BC 1 maart Verslag Vaststellen 8 Rondvraag en mededelingen: zie bij onderlinge informatie en rondvraag Ter kennisname 9 Jaarverslag bezwaarschriften Naar aanleiding van het verslag: Bij de rondvraag wordt gesproken over het werven van nieuwe leden voor de Commissie Bezwaar. Inmiddels is besloten de huidige leden toch te herbenoemen, maar in de komende jaren via maatwerk aan te vullen. Geen Geen Jaarverslag bezwaarschriften Opmerking bij het jaarverslag: De invulling van de aanbevelingen in het jaarverslag wordt teruggekoppeld aan de BC. 10 Jaarverslag klachten Jaarverslag klachten 11 Actielijst en voorraadagenda Actielijst en voorraadagenda d.d. 01/04/ d.d. 01/04/ 12 Aanbesteding nieuw re-integratiebeleid Notitie Feitenrelaas aanbesteding re-integratie Kennisnemen van het feitenrelaas. Opmerking bij het besluit: Het oorspronkelijke bestek werd deels aangepast. Het terugbrengen van de termijn van 2 naar 1 jaar werd echter niet haalbaar geacht met het oog op de benodigde investeringen. Daarnaast is uitstel met een maand door het besluit in mei door de nieuwe BC te laten beoordelen niet wenselijk, omdat daardoor een start per 1 september niet wordt gehaald. Dit heeft tot gevolg dat niet wordt aangesloten op de huidige contracten. Tot slot benadrukt de BC dat naast de financiële consequenties ook van groot belang is dat de praktijk op korte termijn om een nieuw reïntegratiebeleid vraagt, gezien de stijgende klantenaantallen. De Bestuurscommissie kiest ervoor om, gelet op de inhoudelijke en financiële argumenten, door te gaan op de ingeslagen weg met een gewijzigd bestek. Dit besluit wordt dinsdag in de afzonderlijke colleges teruggekoppeld. De voorzitter koppelt deze bekrachtiging van het besluit samen met de portefeuillehouder terug aan de wethouder onderwijs van de gemeente Dordrecht. De voorzitter neemt daarnaast contact op met de voorzitter van het Drechtstedenbestuur om deze te informeren.

7 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 12 april Brief Key2Work en krantenartikel inzake schuldhulpverlening door SDD en reactie hierop door SDD - Krantenartikel AD Drechtsteden d.d Reactie van SDD op krantenartikel - Brief Key2Work d.d. 22 maart jl. aan gemeenteraad Dordrecht - Reactie van SDD op brief Key2Work aan Cie WZI ONDERLINGE INFORMATIE EN RONDVRAAG J. Lavooi Stichting VraagWijzer heeft een landelijke Top 100 samengesteld van WMO-loketten. Gemeente Sliedrecht staat op nummer 7 in deze Top 100. Dit eventueel melden in volgende Klantenkrant. A. Kamsteeg Evaluatie project ex-gedetineerden: vanuit gemeente Dordrecht positief. De evaluatie komt nog langs alle afzonderlijke colleges. Het MT van de SDD bespreekt in haar komende vergadering de ervaringen van de SDD hieromtrent. Vanuit gemeente Dordrecht volgt een voorstel richting de SDD inzake continuering van het project. Vraag is of dit structureel bij de SDD dient te worden ondergebracht. J. Lavooi Negatieve berichtgeving vanuit Stichting Key2Work: SDD zal steeds een reactie blijven geven op dergelijke artikelen. Johan Lavooi belt eventueel nog met verslaggever. Met Key2Work is door SDD al een gesprek geweest.

11 mei 2009 vastgesteld/openbaar

11 mei 2009 vastgesteld/openbaar 11 mei 2009 vastgesteld/openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 6 april 2009 Aanwezig: De heer A. Cardon Gemeente Alblasserdam De heer H. Spigt Gemeente

Nadere informatie

vastgesteld /openbaar

vastgesteld /openbaar vastgesteld 02-11-2009/openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 5 oktober 2009 Aanwezig: De heer H. Spigt Gemeente Dordrecht De heer A. Cardon Gemeente

Nadere informatie

5 oktober 2009 vastgesteld/openbaar

5 oktober 2009 vastgesteld/openbaar 5 oktober 2009 vastgesteld/openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst van 7 september 2009 Aanwezig: De heer H. Spigt Gemeente Dordrecht De heer A. Cardon Gemeente Alblasserdam

Nadere informatie

vastgesteld d.d /openbaar

vastgesteld d.d /openbaar vastgesteld d.d. 11-01-2011/openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 6 december Aanwezig: De heer A. Kamsteeg Gemeente Zwijndrecht De heer J. Lavooi

Nadere informatie

Overzicht besluiten Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden 5 februari 2008

Overzicht besluiten Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden 5 februari 2008 Overzicht besluiten Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden 5 februari 2008 In onderstaand overzicht zijn besluiten opgenomen van de Bestuurscommissie. Basis hiervoor zijn de vastgestelde verslagen

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010 bijlage 18 Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010 Onderwerp Verkorting referteperiode Langdurigheidstoeslag tot 3 jaar en aangepaste Verordening Langdurigheidstoeslag Drechtsteden agendapunt

Nadere informatie

Drechtsteden. Besluitenlijst van het Drechtstedenbestuur van 12 februari 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht. Drechtsteden Drechtsteden.

Drechtsteden. Besluitenlijst van het Drechtstedenbestuur van 12 februari 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht. Drechtsteden Drechtsteden. Besluitenlijst van het bestuur van 12 februari 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht Aanwezig: Tevens aanwezig: de heer R.J.G. BandelI de heer S.J. Veerman de heer D.A. van Steensel de heer M.A.J. Doodkorte

Nadere informatie

Concept verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 19 mei 2010 in het Stadhuis te Dordrecht

Concept verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 19 mei 2010 in het Stadhuis te Dordrecht Concept verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 19 mei 2010 in het Stadhuis te Dordrecht Aanwezig: Dhr. F. Loos ABZ - Zwijndrecht, voorzitter Dhr. A.C. van t Zelfde CDA - Alblasserdam Dhr. A. van

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen van 18 februari 2009

Vergadernotitie voor de Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen van 18 februari 2009 datum 3 februari 2009 Steller I. van Montfoort Telefoonnummer 6396791 Email ie.van.montfoort@drechtsteden.nl portefeuillehouder BC J. Lavooi Vergadernotitie voor de Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011.

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011. Aanwezig: H.H. Jonker, burgemeester T.A. Stoop, wethouder G.B. van der Vlies, wethouder F.J. van de Velde, wethouder

Nadere informatie

Betrokkenheid van de gemeenteraden bij de Sociale Dienst Drechtsteden

Betrokkenheid van de gemeenteraden bij de Sociale Dienst Drechtsteden Betrokkenheid van de gemeenteraden bij de Sociale Dienst Drechtsteden Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden 4 februari 2008 Inhoud 1. Wat is de aanleiding? 3 2. Hoe is formeel de verantwoording

Nadere informatie

Met de kadernota WSD 2017 is de planning vastgesteld voor de behandeling van de financiële stukken in De hoofdlijn van deze planning is:

Met de kadernota WSD 2017 is de planning vastgesteld voor de behandeling van de financiële stukken in De hoofdlijn van deze planning is: Aan de beleidsmedewerkers Wsw c.a. van de aan WSD deelnemende gemeenten ons kenmerk: PC16-1-abdb/CO afdeling: Reporting & Control datum: 29-03-2016 Aanbieding financiële stukken WSD aan Raad en/of College

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 18 juni 2008

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 18 juni 2008 bijlage 10 Vergadernotitie voor de Drechtraad van 18 juni 2008 Onderwerp Begrotingswijziging 2008 Service Centrum Drechtsteden agendapunt 10 datum 19 mei 2008 steller J. van Dijk doorkiesnummer 078 6398513

Nadere informatie

BEGROTING 2014 SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN

BEGROTING 2014 SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN BEGROTING 2014 SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN Primaire begroting 2014 SDD pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Inleiding...3 1.2 Conclusies, acties, bijsturing e.d...3 2. Programmaverantwoording...

Nadere informatie

ons kenmerk: PC15-1-abdb/CO afdeling: Reporting & Control datum: 17-04-2015 behandeld door: C.M.J. Onckels telefoonnummer: 0411-650366

ons kenmerk: PC15-1-abdb/CO afdeling: Reporting & Control datum: 17-04-2015 behandeld door: C.M.J. Onckels telefoonnummer: 0411-650366 Aan de beleidsmedewerkers Wsw c.a. van de aan WSD deelnemende gemeenten ons kenmerk: PC15-1-abdb/CO afdeling: Reporting & Control datum: 17-04-2015 Aanbieding financiële stukken WSD aan Raad en/of College

Nadere informatie

Op 1 november zijn de rapporten klaar die zullen moeten aangeven hoe er 25 miljoen op de SDD kan worden bezuinigd.

Op 1 november zijn de rapporten klaar die zullen moeten aangeven hoe er 25 miljoen op de SDD kan worden bezuinigd. Aan het Drechtstedenbestuur t.b.v. de Drechtraadvergadering van 2 november 2010 De wethouder Werk en Inkomen van Dordrecht, portefeuillehouder Werk en Inkomen van de agglomeratie Drechtsteden, stelt in

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Aan het bestuur van de GR Drechtsteden. Datum: 8 november 2010. Geacht bestuur,

Aan het bestuur van de GR Drechtsteden. Datum: 8 november 2010. Geacht bestuur, Aan het bestuur van de GR Drechtsteden Datum: 8 november 2010 Geacht bestuur, Hierbij vragen wij u, ten aanzien van de financiële ontwikkelingen in de Drechtsteden in 2010, of u onze visie deelt en of

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

Concept MEMO. Bijlage 9. aan van

Concept MEMO. Bijlage 9. aan van Bijlage 9 Concept MEMO aan van Coördinerend griffier onderwerp Stukkenstroom richting raden datum 9 januari 2013/15 januari 2013 bijlage stukkenstroom per organisatie 1. Inleiding Elke gemeente en ook

Nadere informatie

Vergadernotitie (gewijzigde versie) voor de Drechtraad op 16 juni 2010

Vergadernotitie (gewijzigde versie) voor de Drechtraad op 16 juni 2010 bijlage 10 Vergadernotitie (gewijzigde versie) voor de Drechtraad op 16 juni 2010 Onderwerp Jaarrekening GR 2009 Bijlagen - Jaarrekening 2009 - Managementletter interim-controle - Rapport van bevindingen

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 30 september 2008, Nr. SBC/2008/934; besluit:

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 30 september 2008, Nr. SBC/2008/934; besluit: Dordrecht Ontwerp besluit De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 238 3311 GR Dordrecht gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 30 september 2008, Nr.

Nadere informatie

AGC Bijlage 7. Concept-agenda en voorstel Drechtraad van 2 april 2013

AGC Bijlage 7. Concept-agenda en voorstel Drechtraad van 2 april 2013 AGC 13-03-2013 Bijlage 7 Concept-agenda en voorstel Drechtraad van 2 april 2013 De voorzitter nodigt de leden van de Drechtraad uit voor de openbare vergadering van de Drechtraad die op dinsdag 2 april

Nadere informatie

te DE Afdeling Auteur Datum

te DE Afdeling Auteur Datum Inhoud: Wijzigingsverordening Aan College van Burgemeester en Wethouders Registratiedat. Registratienr II 1 5. 0 0 0 7 5 9 0 te DE Afdeling Werk, en Zorg Relatie RAADPLEEGBAAR NA BESLUIT [ Ja Nee ] Advies

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën d.d.

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

2 Nieuwsbrief OCD maart 2017 Voorstel:Voorgesteld wordt deze nieuwsbrief voor kennisgeving aan te nemen.

2 Nieuwsbrief OCD maart 2017 Voorstel:Voorgesteld wordt deze nieuwsbrief voor kennisgeving aan te nemen. Vaststellen lijst ingekomen stukken De ingekomen stukken worden meteen na ontvangst op het Raadsinformatiesysteem (RIS) geplaatst. Op de donderdag om 16.00 uur vóór de vergadering van de Drechtraad wordt

Nadere informatie

1. Onderwerp Jaarstukken 2013 van Holland Rijnland

1. Onderwerp Jaarstukken 2013 van Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

'1010 ZDB 2 2 DEC 2G03

'1010 ZDB 2 2 DEC 2G03 '1010 ZDB 2 2 DEC 2G03 Hendrik-Ido-Ambacht Drechtraad en Drechtstedenbestuur p/a Bureau Drechtsteden Postbus 619 3300 AP DORDRECHT uw brief van uwkenmerk SBC/aooS/gsS onskenmerk 65111 datum \ O/V*2-/ '^CrCiCS

Nadere informatie

$ - $ ( / - / 5 mei ( & ) 8 & / - / Nadere uitwerking aanpak accountantscontrole 2009

$ - $ ( / - / 5 mei ( & ) 8 & / - / Nadere uitwerking aanpak accountantscontrole 2009 ! " # $ %! " & & & ' ' Aan de Drechtraad van de Gemeenschappelijke Regeling t.a.v. de auditcommissie t.n.v. de heer J. van de Zedde Postbus 619 3300 AP DORDRECHT $ - $ ( / - / 5 mei 2009 ( & ) 8 & / -

Nadere informatie

Overzicht inkomende en uitgaande stukken

Overzicht inkomende en uitgaande stukken Bijlage A bij agendapunt 04: Inkomende en uitgaande stukken [AB20180219-04] Overzicht inkomende en uitgaande stukken Inkomende stukken Onderwerp BDuR 2016 Afzender Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt: 9. Onderwerp: WWB Portefeuillehouder: wethouder I.T.J.M. Wolsing

Raadsvoorstel. Agendapunt: 9. Onderwerp: WWB Portefeuillehouder: wethouder I.T.J.M. Wolsing Raadsvoorstel Agendapunt: 9 Onderwerp: WWB Portefeuillehouder: wethouder I.T.J.M. Wolsing Samenvatting: Per 1 januari is de WWB aangescherpt en is de Wet investeren in jongeren (WIJ) komen ter vervallen.

Nadere informatie

Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen

Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Datum: 20 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: W. van der Kruijff B. Poiesz Leden Adviescommissie WZI: Alblasserdam: Dordrecht: Hendrik-Ido-Ambacht: Papendrecht:

Nadere informatie

Concept-verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 20 mei 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht

Concept-verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 20 mei 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht Concept-verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 20 mei 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht Aanwezig: de heer D. van Meeuwen SGP/CU Sliedrecht, voorzitter de heer P.J. Verheij SGP Alblasserdam de

Nadere informatie

15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink

15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink Kenmerk 14.405692

Nadere informatie

Van 11 juni 2013 openbaar

Van 11 juni 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 3 juni 2013. Advies Akkoord. BW-005929 2 Onderwerp Kimpe Veld I Advies Kennis nemen van de ondertekende huurovereenkomst aangegaan door Stichting Gemeenschapshuis

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. 25 januari 2011 nummer 04. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. 25 januari 2011 nummer 04. van de vergadering van burgemeester en wethouders 25 januari 2011 nummer 04 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de waarnemend secretaris J. van Belzen L.J. Gebben B.J. Nootenboom C. Versendaal S.J.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 24 JANUARI 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 24 JANUARI 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Burgemeester Baas, wethouders Olierook, Kok, Wijnne, loco-secretaris Idema Afwezig: wnd.-secretaris Slagter

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Control binnen het samenwerkingsverband Drechtsteden

Control binnen het samenwerkingsverband Drechtsteden Control binnen het samenwerkingsverband Drechtsteden Verbindend in samenwerking Jacko van der Windt Voormalig controller Papendrecht Hoofd bedrijfsvoering/ controller Bergeijk 26 maart 2013 Netwerkstad

Nadere informatie

BESLUIT DRECHTRAAD d.d. 2 december 2014

BESLUIT DRECHTRAAD d.d. 2 december 2014 BESLUIT DRECHTRAAD d.d. 2 december 2014 Portefeuillehouder Steller E. van de Burgt M.J. van der Hammen Onderwerp Verordening cliëntenparticipatie werk en inkomen Drechtsteden 2015 DE DRECHTRAAD Gezien

Nadere informatie

Bijlagen Jaarstukken 2008, verslag van bevindingen

Bijlagen Jaarstukken 2008, verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: 8 Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2008 Datum voorstel 12 mei 2009 Datum raadsvergadering 16 juni 2009 Bijlagen Jaarstukken 2008, verslag van bevindingen Ter inzage beheersrekening

Nadere informatie

Besluitenlijst. Algemeen Bestuur Bleizo. Digitale besluitvorming van 6 november 2014. Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014.

Besluitenlijst. Algemeen Bestuur Bleizo. Digitale besluitvorming van 6 november 2014. Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014. Besluitenlijst Algemeen Bestuur Bleizo Digitale besluitvorming van 6 november 2014 Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014. Digitale besluitvorming van 1 juli 2014 Het AB Bleizo stemt

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 14 april nummer 15

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 14 april nummer 15 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van 14 april 2009 nummer 15 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester secretaris Afwezig: --

Nadere informatie

De Drechtraad, Besluit: Vast te stellen de volgende. Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand. Begripsomschrijvingen

De Drechtraad, Besluit: Vast te stellen de volgende. Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand. Begripsomschrijvingen De Drechtraad, Constaterende dat: - gemeenten in gevolge artikel 47 van de Wet werk en bijstand verplicht zijn bij verordening regels vast te stellen voor cliëntenparticipatie Overwegende dat: - de Sociale

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 29 juli 2008. nummer 29

GEMEENTE ALBLASSERDAM. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 29 juli 2008. nummer 29 GEMEENTE ALBLASSERDAM Notulen van de vergadering van burgemeester en s van 29 juli 2008 nummer 29 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, secretaris Afwezig: L.M. Huizer - burgemeester 1. Vaststellen:

Nadere informatie

Onderwerp: Jaarstukken 2017 en ontwerpbegroting 2019 van de GR VKB

Onderwerp: Jaarstukken 2017 en ontwerpbegroting 2019 van de GR VKB Vergadering gemeenteraad d.d. 28 juni 2018 Agenda nummer 7 Portefeuillehouder: wethouder de heer M. Joostens Onderwerp: Jaarstukken 2017 en ontwerpbegroting 2019 van de GR VKB Korte inhoud: de gemeenschappelijke

Nadere informatie

G E M E E N T E SLIEDRECHT N O T U L E N. van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 24 mei 2011

G E M E E N T E SLIEDRECHT N O T U L E N. van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 24 mei 2011 Nr. 2011-20 OPENBAAR G E M E E N T E SLIEDRECHT N O T U L E N van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 24 mei 2011 Aanwezig: J.P. Tanis, J.A. Lavooi, A. de Waard, A.G.M. van

Nadere informatie

Drechtsteden. van het Drechtstedenbestuur van 13 november 2008 in het Regiokantoor te Dordrecht. voorzitter secretaris

Drechtsteden. van het Drechtstedenbestuur van 13 november 2008 in het Regiokantoor te Dordrecht. voorzitter secretaris Drechtsteden Besluitenlijst van het Drechtstedenbestuur van 13 november 2008 in het Regiokantoor te Aanwezig: Tevens aanwezig: de heer R.J.G. BandelI de heer G.J. Vogelaar de heer S.J. Veerman de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Gezien de op grond van artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen vereiste toestemming van de respectievelijke gemeenteraden;

Gezien de op grond van artikel 1 van de Wet gemeenschappelijke regelingen vereiste toestemming van de respectievelijke gemeenteraden; Regeling onderlinge samenwerking Drechtstedengemeenten De colleges van burgemeesters en wethouders van de gemeenten Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 november 2009. nummer 48

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 november 2009. nummer 48 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 november 2009 nummer 48 A.B. Blase, A.L. Cardon, S.J. Veerman, C.E.J. Leeuwis, A.M. van den Berg, burgemeester wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en locosecretaris

Nadere informatie

Voorstel Uw raad wordt voorgesteld kennis te nemen van het jaarverslag en de jaarrekening 2017 van Werkplein Fivelingo.

Voorstel Uw raad wordt voorgesteld kennis te nemen van het jaarverslag en de jaarrekening 2017 van Werkplein Fivelingo. Vergadering gemeenteraad d.d. 19 juli 2018 Agenda nummer 7 Portefeuillehouder: wethouder de heer M. Joostens Onderwerp: Jaarstukken 2017 Werkplein Fivelingo Korte inhoud: De gemeente Delfzijl neemt, samen

Nadere informatie

besluitenlijst b en w-vergadering

besluitenlijst b en w-vergadering besluitenlijst b en w-vergadering Aanwezig Burgemeester M. Salet Wethouder T. van Vugt Wethouder C.P. Dijkstra Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder M. Bunnik Wethouder H. Niezen Gemeentesecretaris/ algemeen

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 30 september 2008 nr. 40

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 30 september 2008 nr. 40 O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van 30 september 2008 nr. 40 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1.

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Vastgestelde openbare besluitenlijst collegevergadering van 24-05-2016

Vastgestelde openbare besluitenlijst collegevergadering van 24-05-2016 Nr. Dienst/ Registratienummer 1. Concept openbare besluitenlijst collegevergadering van 17 mei 2016 Backoffice/Informatiebeheer 654557 Y. Arnoldussen-Schors yvonne.arnoldussen@brunssum.nl 045-5278543 Het

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 28 november 2006 Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Benoeming accountant

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 28 november 2006 Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Benoeming accountant Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 28 november 2006 Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Benoeming accountant Inleiding/aanleiding Op grond van artikel

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Participatiewet. Gemeente Kerkrade

Verordening Cliëntenparticipatie Participatiewet. Gemeente Kerkrade Verordening Cliëntenparticipatie Participatiewet Gemeente Kerkrade 2015 Vastgesteld door de raad van de gemeente Kerkrade in zijn vergadering van 17 december 2014 (raadsbesluit 14Rb096) Verordening Cliëntenparticipatie

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD d.d. 11 juli 2016 Aanwezig: gedeputeerde C, Bijl Wethouder H, Heijerman wethouder M, Hoogeveen wethouder FAJ Buijtelaar wethouder J Huizing wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

3. Onderwerp MT verslag d.d. 8 november Besluit Het MT verslag d.d. 8 november 2007 voor kennisgeving aannemen.

3. Onderwerp MT verslag d.d. 8 november Besluit Het MT verslag d.d. 8 november 2007 voor kennisgeving aannemen. Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: - 1. enlijst

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

Zienswijze concept Jaarrekening 2015 GR Drechtsteden

Zienswijze concept Jaarrekening 2015 GR Drechtsteden DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 31 mei 2016 Ons kenmerk SBC/1640452 Begrotingsprogramma Bestuur en Samenwerking Betreft Zienswijze concept Jaarrekening

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010 bijlage 21 agendapunt 10e Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010 datum 16 april 2010 steller Marije Klink doorkiesnummer 078-6398237 Onderwerp Verordening cliëntenparticipatie werk en bijstand

Nadere informatie

Team KZ. gfedcb. gfedc OR. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr.

Team KZ. gfedcb. gfedc OR. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team KZ Nadere regels reguliere kinderopvang 1- Notagegevens Notanummer 717527 Datum 19-6-2012 Programma: 08. Meedoen Portefeuillehouder Weth. De Jager 2-

Nadere informatie

1. Onderwerp Jaarstukken 2014 van Holland Rijnland

1. Onderwerp Jaarstukken 2014 van Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Onderwerp Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr. 2012-004 Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Ambtenaar Ad Huijsman Afdeling Loket Altena Datum voorstel 23 december 2011 Opiniërende raad 31

Nadere informatie

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 14 mei 2019

2. Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders d.d. 14 mei 2019 Aanwezig: Voorzitter Mevrouw Y.P. van Mastrigt Wethouders De heer J.W.E. Klomps Mevrouw L.J. van Dort De heer M.J. van Dijk Mevrouw H.J. Veneklaas Secretaris Mevrouw A.J. van Hussel Adviseur / notulen

Nadere informatie

gfedcb gfedc OR Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr.

gfedcb gfedc OR Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team BV_PC Algemene vergadering van aandeelhouders N.V. Milieucentrum d.d. 17 maart 2010. 1- Notagegevens Notanummer 340341 Datum 8-3-2010

Nadere informatie

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 22 april 2013 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6948 Onderwerp : scheiding bestuur en toezicht Stichting Scholengroep OPRON Stadskanaal, 5 april 2013 Beslispunten 1. Instemmen met de gewijzigde

Nadere informatie

Voorstel In te stemmen met de in dit voorstel opgenomen specifieke aandachtspunten voor de accountantscontrole op de jaarrekening 2016

Voorstel In te stemmen met de in dit voorstel opgenomen specifieke aandachtspunten voor de accountantscontrole op de jaarrekening 2016 Datum raadsvergadering Agenda nr. Onderwerp : specifieke controle onderwerpen voor de accountantscontrole van de jaarrekening 2016 Aan de leden van de raad. Mrt ETTEN LEUR Voorstel In te stemmen met de

Nadere informatie

Overzicht gesprekspartners

Overzicht gesprekspartners Eindrapport Overzicht gesprekspartners Bijlage 5 bij onderzoeksrapport regionaal arrangement gemeente Frederik van Dalfsen Laurens Vellekoop Anne van Heerwaarden Prof. dr. Theo Camps 6 februari 2018 Overzicht

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 16 augustus 2011. nummer 30

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 16 augustus 2011. nummer 30 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 augustus 2011 nummer 30 A.B. Blase, A.L. Cardon, S.J. Veerman, P.J. Verheij, A.M. van den Berg, burgemeester wethouder

Nadere informatie

Aanbesteding accountant

Aanbesteding accountant Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering 4 maart 2004 Aan de Raad Agendapunt 15 Made, 17 februari 2004 Onderwerp Voorstel Financiële gevolgen Aanbesteding accountant In te stemmen

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 24 september 2009 Nr. 9 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel om de jaarrekening/jaarverslag 2008 van GGD Zeeland vast te stellen en om niet in te stemmen

Nadere informatie

Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van de begroting 2018 waarin de mutaties zijn verwerkt van de

Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van de begroting 2018 waarin de mutaties zijn verwerkt van de Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-009925 Onderwerp Bestuursrapportage 2018 Datum voorstel Datum raadsvergadering 21 augustus 2018 9 oktober 2018 Aan de raad, Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van

Nadere informatie

4. Ten aanzien van de conceptmeerjarenbegroting uw zienswijze kenbaar maken aan het bestuur van WOZL.

4. Ten aanzien van de conceptmeerjarenbegroting uw zienswijze kenbaar maken aan het bestuur van WOZL. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 9 februari 2015 Agenda nr: Onderwerp: IROKO-rapport Samen verder bouwen, Strategische visie WOZL Werken is ontwikkelen en participeren, 1 e begrotingswijziging 2015 WOZL

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 2 december 2008. nummer 47

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 2 december 2008. nummer 47 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 december 2008 nummer 47 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders Openbaar Registratienummer: 212560 Datum voorstel: 13 mei 2016 Niet openbaar Portefeuillehouder: De heer P. Lucassen Afdeling: BV Finance & Control Agendapunt 2 Onderwerp/Titel: Verslag interne controle

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008;

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008; Raadsbesluit Concept Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw De raad van de gemeente Sliedrecht; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008; b e s l u i t : Gelet

Nadere informatie

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân, gelet op: artikel 5.1 van het reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur; de rol van het

Nadere informatie

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van dinsdag 19 november nummer 42. Aanwezig: A.B. Blase burgemeester

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van dinsdag 19 november nummer 42. Aanwezig: A.B. Blase burgemeester NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van dinsdag 19 november 2013 nummer 42 Aanwezig: A.B. Blase burgemeester A.L. Cardon S.J. Veerman P.J. Verheij A.M. van den Berg secretaris 1. Opening/Agenda

Nadere informatie

Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten

Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart 2014 Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten Beslispunten De heren

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

AGENDAPUNT /10

AGENDAPUNT /10 AGENDAPUNT 2015.02.16/10 Voorstel voor de vergadering van: het algemeen bestuur Datum vergadering: 16 februari 2015 Onderwerp: Portefeuillehouder: Indiener: Wijziging GR zienswijzeprocedure De heer Van

Nadere informatie

MPGR GR Aan de Drechtraad Postbus AP DORDRECHT. Dordrecht, 10 juni 2013

MPGR GR Aan de Drechtraad Postbus AP DORDRECHT. Dordrecht, 10 juni 2013 SP DORDRECHT 1 1I 1 MPGR32013061209110050 GR3 12.06.2013 0050 g k 5 Usik M er wedestr aat 275 3313 GT DORDRECHT spil Aan de Drechtraad Postbus 619 3300 AP DORDRECHT Dordrecht, 10 juni 2013 Onderwerp: meev

Nadere informatie

! "# $ % & $ &! ' ( ) & * + ', # ", - - ',. ", / ', 0 1 ' + ( * ' ' " ' &. 2

! # $ % & $ &! ' ( ) & * + ', # , - - ',. , / ', 0 1 ' + ( * ' '  ' &. 2 # # ;! "# $ % & $ &! ( ) & * +, # ", - -,. ", /, 0 1 + ( * " &. 2 3 4 25 6 / " 6 7 2 " /, 8 9 / " / / +, # ", /, + " : / ) / / /, ),, " / 0,,/ 6 7 6, / ", # ) "$. %, 6 "! "# $ % /, 7,! "# $ % < 2 2 + 2

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 16 september nummer 36

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 16 september nummer 36 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van 16 september 2008 nummer 36 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, secretaris Afwezig: L.M. Huizer, (privé-omstandigheden)

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 25 NOVEMBER 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

De colleges, burgemeesters en raden van Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht

De colleges, burgemeesters en raden van Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht Postadres: Postbus 350 3300 AJ Dordrecht De colleges, burgemeesters en raden van Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht Gemeente Dordrecht Spuiboulevard 300 3311 GR Dordrecht

Nadere informatie

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 CVDR Officiële uitgave van Schinnen. Nr. CVDR347695_1 27 juni 2017 Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 DE RAAD VAN DE GEMEENTE SCHINNEN Gelezen het voorstel van het presidium van 11-11-2014;

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking: de businesscase Drechtsteden

Intergemeentelijke samenwerking: de businesscase Drechtsteden Intergemeentelijke samenwerking: de businesscase Drechtsteden Verbindend in samenwerking Rob Beek Gemeentesecretaris en algemeen directeur Papendrecht/ lid ONS-D/ coördinerend secretaris veiligheid Zuid-Holland

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 694681

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 694681 meppel.nl Raadsvoorstel Agendapunt: VII/9. Meppel, 2 juni 2015 Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 694681 Onderwerp: Invoering Model Raad van Toezicht Stichting Promes Voorgesteld besluit 1. In te stemmen

Nadere informatie