vastgesteld /openbaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "vastgesteld /openbaar"

Transcriptie

1 vastgesteld /openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 5 oktober 2009 Aanwezig: De heer H. Spigt Gemeente Dordrecht De heer A. Cardon Gemeente Alblasserdam De heer M. van der Vlies Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht De heer J. Lavooi Gemeente Sliedrecht De heer R. van der Horst Gemeente Zwijndrecht De heer A. Vogel Gemeente Papendrecht De heer M. Benjamin Gemeente Dordrecht (bestuursvoorlichter) Mevrouw Y. Bieshaar Sociale Dienst Drechtsteden (directeur) De heer A. Kamsteeg Gemeente Dordrecht (wethouder) Mevrouw H. Raaijmakers Sociale Dienst Drechtsteden (junior bestuurssecretaris) Bij agendapunt 2: De heer H. Hofman Sociale Dienst Drechtsteden (sectorhoofd Inkomen) Bij agendapunt 3 en 4: Mevrouw R. Hitimana Sociale Dienst Drechtsteden (stafafdelingshoofd Middelen) Afwezig met kennisgeving: N.v.t.

2 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 5 oktober Agenda Geen Geen Aan de agenda wordt toegevoegd: - punt 9a: beschikbare financiën schuldhulpverlening - punt 9b: terugkoppeling uit Adviescommissie WZI 2 Vernieuwing minimabeleid Geen Geen (oriënterende discussie) Notitie hieromtrent komt in BC van 2 november 2009, met hierin risico s opgenomen ten aanzien van oneigenlijk gebruik van financiën. 3 Begroting 2010: 3.1 Wijzigingen begroting Langdurigheidstoeslag: dekking meerkosten 3.3 Formatie WMO 3.4 Formatie inburgering 3.1 Notitie Actualisering begroting SDD Notitie Aanpassing begrotingspost minimabeleid in verband met Langdurigheidstoeslag 3.3 Notitie Uitbreiding formatie Wmo 3.4 Notitie Uitvoeringskosten Inburgering 3.1 In te stemmen met voorgestelde actualisatie van de begroting SDD De begrotingspost minimabeleid verhogen met de structurele bijdrage van die voor de Drechtsteden gezamenlijk aan hun Algemene Uitkering Gemeentefonds is toegevoegd in verband met de decentralisatie Langdurigheidstoeslag per 1 januari 2009; - Deze toevoeging verwerken in begrotingswijziging die is gebaseerd op de tweede marap 2009 van de GRD (Drechtraad december 2009), respectievelijk in de geheel herziene begroting 2010 (eveneens Drechtraad december 2009). De bijdragen van de 6 gemeenten aan deze budgetverhoging minimabeleid gebeurt op grond van de bekende verdeelsleutel. - Over het resterend benodigd budget van ,- (bedrag begroting 2010, zonder toepassing van de verlaagde prijsindex) een uitspraak te doen Kennisnemen van het feit dat het aantal toegekende Wmo-voorzieningen en het aantal klanten (vervoer, rolstoelen en huishoudelijke hulp) in de periode tot en met met 26% is gestegen; - Kennisnemen van het feit dat de SDD in tegenstelling tot de situatie in 2009 niet in staat is om de benodigde formatie uit eigen apparaatbudgetten te dekken. - Voor het jaar 2010 de formatie Wmo per 1 januari 2010 ophogen met 5 fte voor consulentenfuncties en 0,85 fte voor financieel administratieve verwerking van WMO voorzieningen. Dit als gevolg van de stijging van het aantal klanten en voorzieningen en de hieruit voortvloeiende 3.1 Conform, met als opmerking: Vóór het a.s. pfo Middelen vertrekt de SDD per gemeente een overzicht van de begrotingswijzigingen. Daarnaast neemt het sectorhoofd Middelen van de SDD met de gemeenten contact op inzake op te halen gelabelde middelen. In 2010 volgen eventuele verdere aanpassingen van de begroting in de Marap. 3.2 Conform, met als opmerking: Besluit aangepast opnemen in vergadernotitie inzake herziening minimabeleid voor BC van november; overschrijding in risicoparagraaf van latere begrotingswijzigingen vermelden. 3.3 Conform. 3.4 Conform, met als opmerking: Ten aanzien van de targets voor inburgering wordt in jaarplan 2010 teruggekomen.

3 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 5 oktober extra werkzaamheden. - De kosten van de formatieuitbreiding 2010, vanaf , verwerken in de begroting van Besluiten over het definitief toekennen van extra formatie WMO op basis van de doorlichting Kennisnemen van de inhoud van deze notitie; - Akkoord gaan met de verwerking van vergoeding uitvoeringskosten inburgering in de begroting 2009 via wijziging bij tweede marap 2009; - Akkoord gaan met de structurele verwerking van de vergoeding uitvoeringskosten inburgering in de begroting 2010 en volgende; - Akkoord gaan met toepassing van de algemene verdeelsleutel apparaatskosten SDD (Uitvoeringsbesluit financiële bijdrage SDD) op de bijdrage uitvoeringskosten Wet Inburgering voor de SDD van de gemeenten. 4 2 e Marap Notitie Bijdrage SDD aan de 2 e Managementrapportage GRD Deze bijdrage aan de actualisering van de begroting 2010 van de GRD wordt door GRD concerncontrol samengevoegd met de bijdragen van de andere dochters. De complete begroting zal alle bij de financiën van de GRD betrokken gremia passeren, conform de afspraken vastgelegd in het document stukkenstroom SDD. 3.2 Notitie doorgeleiden aan Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen. 3.3 T.k.n. aan de regionale Wmo adviesraad. 3.4 Deze begrotingswijziging zal alle bij de financiën van de GRD betrokken gremia passeren. Instemmen met voorgestelde bijdrage aan de 2de Marap GRD (tevens 3 de begrotingswijziging SDD 2009). Notitie wordt door GRD concerncontrol Conform met inachtneming van onderstaande opmerking. De tekst ten aanzien van fraude dient verduidelijkt te worden in de Marap.

4 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 5 oktober samengevoegd met de bijdragen van de andere dochters. De complete Marap zal alle bij de financiën van de GRD betrokken gremia passeren, conform de afspraken vastgelegd in het document stukkenstroom SDD. 5 Kredietaanvraag Werkplein Notitie Aanvraag voorbereidingskrediet Werkplein Drechtsteden De Drechtraad voorstellen een voorbereidingskrediet van beschikbaar te stellen voor realisatie van het Werkplein Drechtsteden. Toegevoegd gevraagd besluit: De Drechtraad voorstellen akkoord te gaan met het meenemen van een dekking van het krediet van in de begrotingswijzigingen en dit uit de apparaat-/huisvestingskosten van de SDD te dekken. Conform, ook ten aanzien van toegevoegd gevraagd besluit. Voorwaarde voor het akkoord met het besluit is dat het UWV voor 50% bijdraagt aan de kosten. 6 Startnotitie Nazorg exgedetineerden Startnotitie Nazorg exgedetineerden PFO Middelen 29 oktober Drechtstedenbestuur 12 november Adviescommissie WZI 18 november Drechtraad 16 december Geen. Ingestemd wordt met het opstellen van een dienstverleningsovereenkomst met de SDD voor dit project en de financiering hiervoor vanuit de gemeente Dordrecht. 7 Informatiebeveiligingsplan Notitie Informatiebeveiliging SUWI-keten Vaststellen van het informatiebeveiligingsplan SDD. Het informatiebeveiligingsplan wordt door de BC SDD aangeboden aan de colleges van de 6 Drechtstedengemeenten. Zij krijgen het verzoek het plan voor te leggen aan hun raad ter vaststelling. Gelijktijdig versturen de colleges een brief aan het ministerie van SZW om aan te geven dat het informatiebeveiligingsplan in procedure is gebracht ter vaststelling, maar dat de datum van 24 oktober niet zal worden gehaald. Na vaststelling door de gemeenteraad verstuurt het college het plan naar SZW. Het betreft hier overgedragen taken vanuit de gemeenten, de verantwoordelijkheid voor de nazorg blijft bij de gemeenten. Voornoemd besluit moet ook in de afzonderlijke gemeenten genomen worden. Hier gaat Aaike Kamsteeg achteraan. Conform.

5 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 5 oktober Benchmark Notitie Resultaten WWB Conform met inachtneming van onderstaande opmerking. Benchmark Kennisnemen van de rapportage WWB benchmark De voorzitter mandateren om de rapportage, met een op deze vergadernotitie gebaseerde aanbiedingsbrief, aan te bieden aan de colleges van de deelnemende gemeenten. Benchmark wordt naar colleges gestuurd met toelichtende oplegbrief. 9 Uitvoeringsbesluit financiële bijdrage Notitie Gewijzigd Uitvoeringsbesluit financiële bijdrage SDD Opstellen van een aanbiedingsbrief zoals hierboven bedoeld. De rapportage wordt verstuurd aan de genoemde gemeenten. De rapportage wordt tevens ter kennisname aangeboden aan de commissie WZI van de Drechtraad, en aan de cliëntenraad. Het Drechtstedenbestuur adviseren het gewijzigd Uitvoeringsbesluit vast te stellen onder gelijktijdige intrekking van het op 13 november 2008 vastgestelde besluit. Conform. Bespreking in het PFO Middelen van 28 oktober Vaststelling in het Drechtstedenbestuur. 9A Schuldhulpverlening Geen Geen Brief sturen aan colleges om gelden op te halen en starten met werven personeel. 9B Terugkoppeling Geen Geen Actielijst van de Adviescommissie WZI wordt standaard Adviescommissie WZI toegevoegd aan agenda MT-SDD. 10 Verslag BC 7 september Verslag Vaststellen Conform. 11 Rondvraag en mededelingen Ter kennisname 12 Persbericht SZW Prinsjesdag Uitstel marktwerking educatieonderdeel Participatiebudget 14 Actielijst en voorraadagenda dd Persbericht Ter kennisname Geen opmerkingen. Brief Ministerie OCW: Uitstel marktwerking educatieonderdeel Participatiebudget Actielijst en voorraadagenda dd N.a.v. verslag: In BC van november bespreken: procedure bestuurlijke aansturing Drechtwerk. Opmerking A. Cardon: Dit betreft educatie, niet inburgering, en houdt in een verplichte aanbesteding en uitbesteding bij ROC voor educatiedeel. Geen opmerkingen.

6 Vergadering bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 5 oktober ONDERLINGE INFORMATIE EN RONDVRAAG M. van der Vlies Ook in gemeenten kijken naar het mogelijk inzetten van mensen via de Arbeidspool. Hieromtrent komt nog brief naar colleges ter info. A. Cardon Aandacht houden voor contact met Cliëntenraad. H. Spigt Hans Spigt neemt nog apart contact op met BC-leden over een pilot van de landelijke Cliëntenraad inzake cliëntenparticipatie.

vastgesteld /openbaar

vastgesteld /openbaar vastgesteld 17-05-/openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 12 april Aanwezig: De heer A. Cardon Gemeente Alblasserdam De heer J. Lavooi Gemeente Sliedrecht

Nadere informatie

5 oktober 2009 vastgesteld/openbaar

5 oktober 2009 vastgesteld/openbaar 5 oktober 2009 vastgesteld/openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst van 7 september 2009 Aanwezig: De heer H. Spigt Gemeente Dordrecht De heer A. Cardon Gemeente Alblasserdam

Nadere informatie

vastgesteld d.d /openbaar

vastgesteld d.d /openbaar vastgesteld d.d. 01-11-2010/openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 4 oktober 2010 Aanwezig: De heer A. Kamsteeg Gemeente Zwijndrecht De heer J. Lavooi

Nadere informatie

11 mei 2009 vastgesteld/openbaar

11 mei 2009 vastgesteld/openbaar 11 mei 2009 vastgesteld/openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 6 april 2009 Aanwezig: De heer A. Cardon Gemeente Alblasserdam De heer H. Spigt Gemeente

Nadere informatie

vastgesteld d.d /openbaar

vastgesteld d.d /openbaar vastgesteld d.d. 11-01-2011/openbaar VERSLAG van de vergadering van de Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden van 6 december Aanwezig: De heer A. Kamsteeg Gemeente Zwijndrecht De heer J. Lavooi

Nadere informatie

Overzicht besluiten Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden 5 februari 2008

Overzicht besluiten Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden 5 februari 2008 Overzicht besluiten Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden 5 februari 2008 In onderstaand overzicht zijn besluiten opgenomen van de Bestuurscommissie. Basis hiervoor zijn de vastgestelde verslagen

Nadere informatie

BEGROTING 2014 SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN

BEGROTING 2014 SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN BEGROTING 2014 SOCIALE DIENST DRECHTSTEDEN Primaire begroting 2014 SDD pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Inleiding...3 1.2 Conclusies, acties, bijsturing e.d...3 2. Programmaverantwoording...

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010 bijlage 18 Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010 Onderwerp Verkorting referteperiode Langdurigheidstoeslag tot 3 jaar en aangepaste Verordening Langdurigheidstoeslag Drechtsteden agendapunt

Nadere informatie

Financiële kadernota 2010

Financiële kadernota 2010 Auditcommissie 19 november 2008 Bijlage 5b Agendapunt 7 Concept 20 oktober 2008 Financiële kadernota 2010 Inleiding In deze kadernota worden de financiële uitgangspunten voor de begroting 2010 vastgelegd.

Nadere informatie

Aan het bestuur van de GR Drechtsteden. Datum: 8 november 2010. Geacht bestuur,

Aan het bestuur van de GR Drechtsteden. Datum: 8 november 2010. Geacht bestuur, Aan het bestuur van de GR Drechtsteden Datum: 8 november 2010 Geacht bestuur, Hierbij vragen wij u, ten aanzien van de financiële ontwikkelingen in de Drechtsteden in 2010, of u onze visie deelt en of

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 12 december 2007

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 12 december 2007 bijlage 6d Vergadernotitie voor de Drechtraad van 12 december 2007 agendapunt 9d datum 12 november 2007 steller J. van Dijk doorkiesnummer Onderwerp Overige begrotingswijzigingen 2007 e-mail Jvan.Dijk@drechtsteden.nl

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 18 juni 2008

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 18 juni 2008 bijlage 10 Vergadernotitie voor de Drechtraad van 18 juni 2008 Onderwerp Begrotingswijziging 2008 Service Centrum Drechtsteden agendapunt 10 datum 19 mei 2008 steller J. van Dijk doorkiesnummer 078 6398513

Nadere informatie

Concept-verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 20 mei 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht

Concept-verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 20 mei 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht Concept-verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 20 mei 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht Aanwezig: de heer D. van Meeuwen SGP/CU Sliedrecht, voorzitter de heer P.J. Verheij SGP Alblasserdam de

Nadere informatie

Drechtsteden. Besluitenlijst van het Drechtstedenbestuur van 12 februari 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht. Drechtsteden Drechtsteden.

Drechtsteden. Besluitenlijst van het Drechtstedenbestuur van 12 februari 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht. Drechtsteden Drechtsteden. Besluitenlijst van het bestuur van 12 februari 2009 in het Regiokantoor te Dordrecht Aanwezig: Tevens aanwezig: de heer R.J.G. BandelI de heer S.J. Veerman de heer D.A. van Steensel de heer M.A.J. Doodkorte

Nadere informatie

Drechtraad. Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen. Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van 18 november 2009

Drechtraad. Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen. Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van 18 november 2009 Drechtraad Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van 18 november 2009 Onderwerp Voortgang regeling extra middelen schuldhulpverlening. bijlage 1 Agendapunt

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen van 18 februari 2009

Vergadernotitie voor de Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen van 18 februari 2009 datum 3 februari 2009 Steller I. van Montfoort Telefoonnummer 6396791 Email ie.van.montfoort@drechtsteden.nl portefeuillehouder BC J. Lavooi Vergadernotitie voor de Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen

Nadere informatie

Verslaglegging bijeenkomst voor informatie en opinie 19 november 2009 van uur tot uur. Dhr. F.C. de Gier, VVD

Verslaglegging bijeenkomst voor informatie en opinie 19 november 2009 van uur tot uur. Dhr. F.C. de Gier, VVD Verslaglegging bijeenkomst voor informatie en opinie 19 november 2009 van 19.30 uur tot 21.05 uur Aanwezigen: Dhr. R. van Lavieren, voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer, PvdA Dhr. J.J.G. Lok, PvdA Mw.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011.

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011. Aanwezig: H.H. Jonker, burgemeester T.A. Stoop, wethouder G.B. van der Vlies, wethouder F.J. van de Velde, wethouder

Nadere informatie

Drechtraad. Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen. Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van 23 september 2009

Drechtraad. Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen. Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van 23 september 2009 Drechtraad Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van 23 september 2009. Agendapunt 11 datum 4 september 2009 Steller A. van der Stelt Doorkiesnummer 078-639.6342

Nadere informatie

Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen

Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Datum: 20 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: W. van der Kruijff B. Poiesz Leden Adviescommissie WZI: Alblasserdam: Dordrecht: Hendrik-Ido-Ambacht: Papendrecht:

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 29 juli 2008. nummer 29

GEMEENTE ALBLASSERDAM. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 29 juli 2008. nummer 29 GEMEENTE ALBLASSERDAM Notulen van de vergadering van burgemeester en s van 29 juli 2008 nummer 29 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, secretaris Afwezig: L.M. Huizer - burgemeester 1. Vaststellen:

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

ISD. De plannen voor de vorming en inrichting van een Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) voor de gemeenten Zwijndrecht, Papendrecht en Dordrecht.

ISD. De plannen voor de vorming en inrichting van een Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) voor de gemeenten Zwijndrecht, Papendrecht en Dordrecht. De plannen voor de vorming en inrichting van een Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) voor de gemeenten Zwijndrecht, Papendrecht en Dordrecht. Opgemaakt door de stuurgroep ISD-vorming en vastgesteld

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën d.d.

Nadere informatie

Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen

Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Datum: 14 november 2007 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: G.J. Visser-Schlieker B. Poiesz Leden Adviescommissie WZI: Alblasserdam: Dordrecht: Hendrik-Ido-Ambacht:

Nadere informatie

Concept verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 19 mei 2010 in het Stadhuis te Dordrecht

Concept verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 19 mei 2010 in het Stadhuis te Dordrecht Concept verslag van de Auditcommissie Drechtsteden op 19 mei 2010 in het Stadhuis te Dordrecht Aanwezig: Dhr. F. Loos ABZ - Zwijndrecht, voorzitter Dhr. A.C. van t Zelfde CDA - Alblasserdam Dhr. A. van

Nadere informatie

Drechtraad. Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen. Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van 18 november 2009

Drechtraad. Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen. Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van 18 november 2009 Drechtraad Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van 18 november 2009 - versie vastgesteld in BC 5 oktober 2009 - Bijlage N.v.t. Agendapunt 6 Datum 4 november

Nadere informatie

Vergadernotitie (gewijzigde versie) voor de Drechtraad op 16 juni 2010

Vergadernotitie (gewijzigde versie) voor de Drechtraad op 16 juni 2010 bijlage 10 Vergadernotitie (gewijzigde versie) voor de Drechtraad op 16 juni 2010 Onderwerp Jaarrekening GR 2009 Bijlagen - Jaarrekening 2009 - Managementletter interim-controle - Rapport van bevindingen

Nadere informatie

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst en begroting Werkplein Fivelingo 2018

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst en begroting Werkplein Fivelingo 2018 Vergadering gemeenteraad d.d. 28 september 2017 Agenda nummer 5 Portefeuillehouder: wethouder de heer M. Joostens Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst en begroting Werkplein Fivelingo 2018 Korte inhoud:

Nadere informatie

Drechtsteden. van het Drechtstedenbestuur van 13 november 2008 in het Regiokantoor te Dordrecht. voorzitter secretaris

Drechtsteden. van het Drechtstedenbestuur van 13 november 2008 in het Regiokantoor te Dordrecht. voorzitter secretaris Drechtsteden Besluitenlijst van het Drechtstedenbestuur van 13 november 2008 in het Regiokantoor te Aanwezig: Tevens aanwezig: de heer R.J.G. BandelI de heer G.J. Vogelaar de heer S.J. Veerman de heer

Nadere informatie

2 Nieuwsbrief OCD maart 2017 Voorstel:Voorgesteld wordt deze nieuwsbrief voor kennisgeving aan te nemen.

2 Nieuwsbrief OCD maart 2017 Voorstel:Voorgesteld wordt deze nieuwsbrief voor kennisgeving aan te nemen. Vaststellen lijst ingekomen stukken De ingekomen stukken worden meteen na ontvangst op het Raadsinformatiesysteem (RIS) geplaatst. Op de donderdag om 16.00 uur vóór de vergadering van de Drechtraad wordt

Nadere informatie

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van dinsdag 19 november nummer 42. Aanwezig: A.B. Blase burgemeester

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van dinsdag 19 november nummer 42. Aanwezig: A.B. Blase burgemeester NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van dinsdag 19 november 2013 nummer 42 Aanwezig: A.B. Blase burgemeester A.L. Cardon S.J. Veerman P.J. Verheij A.M. van den Berg secretaris 1. Opening/Agenda

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Voorstel aan het Dagelijks Bestuur ISD Noordoost

Voorstel aan het Dagelijks Bestuur ISD Noordoost Voorstel aan het Dagelijks Bestuur ISD Noordoost Vergadering Dagelijks Bestuur Datum vergadering : 30 april 2015 Afdeling : Financiën Agendapunt : 01 Auteur : Egbert Hoving Via OR : Nee Tel. : Via Cliëntenraad

Nadere informatie

Control binnen het samenwerkingsverband Drechtsteden

Control binnen het samenwerkingsverband Drechtsteden Control binnen het samenwerkingsverband Drechtsteden Verbindend in samenwerking Jacko van der Windt Voormalig controller Papendrecht Hoofd bedrijfsvoering/ controller Bergeijk 26 maart 2013 Netwerkstad

Nadere informatie

Openbaar Lichaam Sociale Werkvoorziening Drechtsteden

Openbaar Lichaam Sociale Werkvoorziening Drechtsteden J1,1121. 1J171!!!!,1! GPD 27 11 2014 0417 Openbaar Lichaam Sociale Werkvoorziening Drechtsteden IR Colleges van Burgemeester en Wethouders van de deelnemende gemeenten van Drechtwerk Onderwerp: Geactualiseerde

Nadere informatie

! "# $ % & $ &! ' ( ) & * + ', # ", - - ',. ", / ', 0 1 ' + ( * ' ' " ' &. 2

! # $ % & $ &! ' ( ) & * + ', # , - - ',. , / ', 0 1 ' + ( * ' '  ' &. 2 # # ;! "# $ % & $ &! ( ) & * +, # ", - -,. ", /, 0 1 + ( * " &. 2 3 4 25 6 / " 6 7 2 " /, 8 9 / " / / +, # ", /, + " : / ) / / /, ),, " / 0,,/ 6 7 6, / ", # ) "$. %, 6 "! "# $ % /, 7,! "# $ % < 2 2 + 2

Nadere informatie

Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen

Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Adviescommissie Werk, Zorg en Inkomen Datum: 21 mei 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: W. van der Kruijff B. Poiesz Leden Adviescommissie WZI: Alblasserdam: Dordrecht: Hendrik-Ido-Ambacht: Papendrecht:

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 2 december 2008. nummer 47

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 2 december 2008. nummer 47 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 december 2008 nummer 47 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

Begroting 2016. Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken

Begroting 2016. Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken INHOUDSOPGAVE 1. Gemeente Bloemendaal 1.1... 4 1.2 Toelichting op de begroting 2016... 5 2. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude 2.1... 6 2.2 Toelichting op

Nadere informatie

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M.

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 5 december 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Locoburgemeester ;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 3 november 2009. nummer 45

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 3 november 2009. nummer 45 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 3 november 2009 nummer 45 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, C.E.J. Leeuwis, A.M. van den Berg, burgemeester wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

VOORGESCHIEDENIS / WAT IS ER AAN DE HAND?

VOORGESCHIEDENIS / WAT IS ER AAN DE HAND? Aan de Raad Made, 13 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 14 Onderwerp: Modernisering Wet sociale werkvoorziening (Wsw) Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: M. Vos - Kroeze Ambtelijke

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders J. de Jonge, A. Vader, S. Stroosnijder, J. Elliott Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris

Nadere informatie

Betrokkenheid van de gemeenteraden bij de Sociale Dienst Drechtsteden

Betrokkenheid van de gemeenteraden bij de Sociale Dienst Drechtsteden Betrokkenheid van de gemeenteraden bij de Sociale Dienst Drechtsteden Bestuurscommissie Sociale Dienst Drechtsteden 4 februari 2008 Inhoud 1. Wat is de aanleiding? 3 2. Hoe is formeel de verantwoording

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 25 NOVEMBER 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008;

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008; Raadsbesluit Concept Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw De raad van de gemeente Sliedrecht; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008; b e s l u i t : Gelet

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 november 2015

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 november 2015 enlijst B&W-vergadering d.d. 24 november 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/691480 Documentnummer: 1894/2015/693843 Besluitnummer: 47 9.1 Onderwerp: Stichting Veilig Thuis Noord- en Midden-Limburg

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 6 februari 2007. nummer 07

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 6 februari 2007. nummer 07 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 februari 2007 nummer 07 A.D. van den Bergh, A.L. Cardon, burgemeester wethouder T. de Gelder, wethouder J.M. Dekker,

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 15 september nummer 38

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 15 september nummer 38 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van 15 september 2009 nummer 38 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, C.E.J. Leeuwis, S.G.M. van Hout, burgemeester loco secretaris

Nadere informatie

Aanleiding en probleemstelling

Aanleiding en probleemstelling No.: Portefeuillehouder: Wethouder Harmsen Afdeling: Welzijn en Onderwijs Behandelaar: C.H.A.M. Weterings De raad van de gemeente Tholen Tholen, 16 juni 2015 Onderwerp: voorstel om in te stemmen met de

Nadere informatie

Drechtsteden. Besluitenlijst van het Drechtstedenbestuur van 18 december 2008 in het Regiokantoor te Dordrecht

Drechtsteden. Besluitenlijst van het Drechtstedenbestuur van 18 december 2008 in het Regiokantoor te Dordrecht Drechtsteden Besluitenlijst van het Drechtstedenbestuur van 18 december 2008 in het Regiokantoor te Dordrecht Aanwezig: de heer R.J.G. BandelI de heer G.J. Vogelaar de heer S.J. Veerman de heer A.J. Borgdorff

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 30 september 2008, Nr. SBC/2008/934; besluit:

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 30 september 2008, Nr. SBC/2008/934; besluit: Dordrecht Ontwerp besluit De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 238 3311 GR Dordrecht gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 30 september 2008, Nr.

Nadere informatie

B&W besluitenlijst vergadering d.d. 5 februari 2019

B&W besluitenlijst vergadering d.d. 5 februari 2019 B&W besluitenlijst vergadering d.d. 5 februari 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 29-01-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten.

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 1 juni 2010. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 1 juni 2010. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 juni 2010 nummer 22 A.B. Blase, A.L. Cardon, S.J. Veerman, P.J. Verheij, A.M. van den Berg, burgemeester wethouder

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 14 april nummer 15

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 14 april nummer 15 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van 14 april 2009 nummer 15 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester secretaris Afwezig: --

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 17 juni 2014 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 17 juni 2014 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 17 juni 2014 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 10 juni 2014. Secr. Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

B&W-voorstel en besluitnota

B&W-voorstel en besluitnota 2016/229772 B&W-voorstel en besluitnota Domein Domein Maatschappelijke Ontwikkeling Registratiedatum 12-10-2016 Opsteller A. Meijer van Putten d.d. B&W 25-10-2016 Agendapunt A8 Portefeuille Minimabeleid

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering

Besluitenlijst B&W vergadering Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 14 januari 2014 Aanwezig: De heer P.H.G. Verlinden (locoburgemeester) De heer P.J.M. Vogels (wethouder) De heer R.G.M. Thomassen (wethouder) De heer J.F.M. van

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010 bijlage 21 agendapunt 10e Vergadernotitie voor de Drechtraad van 16 juni 2010 datum 16 april 2010 steller Marije Klink doorkiesnummer 078-6398237 Onderwerp Verordening cliëntenparticipatie werk en bijstand

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

** documentnr.: zaaknr.:

** documentnr.: zaaknr.: ** documentnr.: zaaknr.: Raadsinformatiebrief Onderwerp : 4de rapportage 2014 Werk, Inkomen en Zorg Aard : Overige Portefeuillehouder : M.F.R.A. Jilisen/J.H.L.M. Nielen/R.G. Poel Datum college : 14 maart

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Besluitenlijst. Algemeen Bestuur Bleizo. Digitale besluitvorming van 6 november 2014. Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014.

Besluitenlijst. Algemeen Bestuur Bleizo. Digitale besluitvorming van 6 november 2014. Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014. Besluitenlijst Algemeen Bestuur Bleizo Digitale besluitvorming van 6 november 2014 Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014. Digitale besluitvorming van 1 juli 2014 Het AB Bleizo stemt

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 22 november 2011. nummer 43

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 22 november 2011. nummer 43 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 november 2011 nummer 43 A.B. Blase, A.L. Cardon, S.J. Veerman, P.J. Verheij, A.M. van den Berg, burgemeester wethouder

Nadere informatie

Drechtsteden DE DRECHTSTEDEN APRIL Alblasserdam Dordrecht 's-gravendeel Hendrik-ldo-Ambacht Papendrecht Sliedrecht Zwijndrecht

Drechtsteden DE DRECHTSTEDEN APRIL Alblasserdam Dordrecht 's-gravendeel Hendrik-ldo-Ambacht Papendrecht Sliedrecht Zwijndrecht L Alblasserdam Dordrecht 's-gravendeel Hendrik-ldo-Ambacht Papendrecht Sliedrecht Zwijndrecht BESTUURLIJK VOORTGANGSVERSLAG DE DRECHTSTEDEN APRIL 2005 Bureau Weizigtweg 33 Postbus 365 3300 AJ Dordrecht

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad op 18 juni 2008

Vergadernotitie voor de Drechtraad op 18 juni 2008 Vergadernotitie voor de Drechtraad op 18 juni 2008 bijlage 14 agendapunt 11 datum 19 mei 2008 steller Onderwerp Programma Luchtkwaliteit Drechtsteden 2006-2015 Bijlagen Programma Luchtkwaliteit Drechtsteden

Nadere informatie

Bijlage 2: Begrotingswijziging

Bijlage 2: Begrotingswijziging Bijlage 2: Begrotingswijziging Inkomen Realisatie INKOMEN Primitieve Voordeel/nadeel VJN NJN Bijdrage gemeenten 5.544.945 5.723.105 5.770.412 47.307 Uitgaven 5.544.945 5.723.105 5.770.412-47.307 apparaatskosten

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 Vastgesteld in de vergadering van 21 maart 2019

JAARVERSLAG 2018 Vastgesteld in de vergadering van 21 maart 2019 JAARVERSLAG 2018 Vastgesteld in de vergadering van 21 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Samenstelling 3 3. Vergaderingen 3 4. Adviezen 3 4.1 Gemeentelijke Praktijk Richtlijn / VN-verdrag 3 4.2

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad Sliedrecht. Hierbij bieden wij u bijgevoegde stukken aan voor: besluitvorming zienswijze kennisname

Aan de leden van de gemeenteraad Sliedrecht. Hierbij bieden wij u bijgevoegde stukken aan voor: besluitvorming zienswijze kennisname Aan de leden van de gemeenteraad Sliedrecht Datum 31 mei 2012 Hierbij bieden wij u bijgevoegde stukken aan voor: besluitvorming zienswijze kennisname Geheimhouding op grond van de Wet openbaarheid van

Nadere informatie

AGC Bijlage 7. Concept-agenda en voorstel Drechtraad van 2 april 2013

AGC Bijlage 7. Concept-agenda en voorstel Drechtraad van 2 april 2013 AGC 13-03-2013 Bijlage 7 Concept-agenda en voorstel Drechtraad van 2 april 2013 De voorzitter nodigt de leden van de Drechtraad uit voor de openbare vergadering van de Drechtraad die op dinsdag 2 april

Nadere informatie

3. Onderwerp MT verslag d.d. 8 november Besluit Het MT verslag d.d. 8 november 2007 voor kennisgeving aannemen.

3. Onderwerp MT verslag d.d. 8 november Besluit Het MT verslag d.d. 8 november 2007 voor kennisgeving aannemen. Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: - 1. enlijst

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/40

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/40 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-6-2014 Nummer voorstel: 2014/40 Voor raadsvergadering d.d.: 24-06-2014 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 27 september 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad op 6 december 2006

Vergadernotitie voor de Drechtraad op 6 december 2006 Vergadernotitie voor de Drechtraad op 6 december 2006 Onderwerp Eerste wijziging Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden Bijlagen Concept-Besluit eerste wijziging Gemeenschappelijke Drechtsteden Gevraagde

Nadere informatie

G E M E E N T E SLIEDRECHT N O T U L E N. van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 24 mei 2011

G E M E E N T E SLIEDRECHT N O T U L E N. van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 24 mei 2011 Nr. 2011-20 OPENBAAR G E M E E N T E SLIEDRECHT N O T U L E N van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 24 mei 2011 Aanwezig: J.P. Tanis, J.A. Lavooi, A. de Waard, A.G.M. van

Nadere informatie

MPGR GR Aan de Drechtraad Postbus AP DORDRECHT. Dordrecht, 10 juni 2013

MPGR GR Aan de Drechtraad Postbus AP DORDRECHT. Dordrecht, 10 juni 2013 SP DORDRECHT 1 1I 1 MPGR32013061209110050 GR3 12.06.2013 0050 g k 5 Usik M er wedestr aat 275 3313 GT DORDRECHT spil Aan de Drechtraad Postbus 619 3300 AP DORDRECHT Dordrecht, 10 juni 2013 Onderwerp: meev

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Sliedrecht. Agendapunt: 19 Sliedrecht, 19 mei 2010

Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Sliedrecht. Agendapunt: 19 Sliedrecht, 19 mei 2010 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 19 Sliedrecht, 19 mei 2010 Onderwerp: Opheffing Gemeenschappelijke Regeling sociale werkvoorziening Drechtsteden en principebesluit oprichting

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst

Openbare Besluitenlijst VERGADERING : College van Burgemeester en s DATUM : 10-10-2017 TIJDSTIP : 9.30 uur Openbare Besluitenlijst Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M. Gardeniers O.C. McDaniel

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. aanpassing Geld-Terug-Regeling minimabeleid

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. aanpassing Geld-Terug-Regeling minimabeleid zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel bericht_id zaak_zaaknummer Werk, Inkomen en Zorg Regnr B&W dd 19-11-2013 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Stad van actieve mensen DT dd OR dd B&W dd OR dd

Nadere informatie

Datum vergadering 21 mei 2013

Datum vergadering 21 mei 2013 Gemeente Langedijk Datum vergadering 21 mei 2013 Nummer 20 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse P.J. Beers E.M. Overzier, burgemeester F. Westerkamp

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 19 maart 2008

Vergadernotitie voor de Drechtraad van 19 maart 2008 Bijlage 8 Agendapunt 9 Vergadernotitie voor de Drechtraad van 19 maart 2008 datum 18 februari 2008 steller C. Roozemond Onderwerp Aanvaarden uitvoering Leerplichttaken Bijlagen doorkiesnummer (078) 6398090

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. : Verordening Langdurigheidstoeslag. Onderwerp

RAADSVOORSTEL. : Verordening Langdurigheidstoeslag. Onderwerp RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening Langdurigheidstoeslag Raadsvergadering : 10 februari 2010 Politieke markt d.d.: - Agendapunt : 6 Portef.houder : wethouder De Jager Voorstelnummer : 307597 BenW-besluit

Nadere informatie

Uitgangspunten financiële kadernota 2008

Uitgangspunten financiële kadernota 2008 Uitgangspunten financiële kadernota 2008 De inkt voor de begroting 2007 van de Drechtsteden is nog maar nauwelijks droog. Toch is het belangrijk om de financiële uitgangspunten aan u voor te leggen. In

Nadere informatie

Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2018 van Werkplein Fivelingo.

Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2018 van Werkplein Fivelingo. Raadsvergadering 24 juni 2019 Nr.: 10/14 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2018 van Werkplein Fivelingo. Portefeuillehouder: Wethouder B. Schollema. Ter inzage liggende stukken:

Nadere informatie

Voorstel aan college en raad

Voorstel aan college en raad Voorstel aan college en raad Nummer: h160033755 Datum: 21 september 2016 Opsteller: J.F.W. Cornielje Portefeuillehouder: Wethouder Van der Wal-Zeggelink Onderwerp: 1e MARAP en 2e begrotingswijziging SDV

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking: de businesscase Drechtsteden

Intergemeentelijke samenwerking: de businesscase Drechtsteden Intergemeentelijke samenwerking: de businesscase Drechtsteden Verbindend in samenwerking Rob Beek Gemeentesecretaris en algemeen directeur Papendrecht/ lid ONS-D/ coördinerend secretaris veiligheid Zuid-Holland

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard Aan de raad van de gemeente Lingewaard Onderwerp Portefeuillehouder Gevolgen septembercirculaire 2018 voor de gemeente Lingewaard H.W.M. Witjes Beslispunten Kennis te nemen van de gevolgen van de septembercirculaire

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 november 2009. nummer 48

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 november 2009. nummer 48 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 november 2009 nummer 48 A.B. Blase, A.L. Cardon, S.J. Veerman, C.E.J. Leeuwis, A.M. van den Berg, burgemeester wethouder

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 3 juli Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving

Burgemeester en Wethouders 3 juli Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 00500000013405 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

278542/ september 2017

278542/ september 2017 Agendapunt commissie: 5.2 steller telefoonnummer email Stefan Nieuwenburg 040-2083580 stefan.nieuwenburg@a2samenwer king.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 278542/278684 21 september 2017 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders Nummer 9 Locatie Gemeentehuis Den Burg Datum 28 februari 2017 Aanwezig De heer M.C. Uitdehaag (voorzitter) De heer R. van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie