Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten"

Transcriptie

1 Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp Klas: 3T2 Leraar: Mevr. Scholten

2 Zakelijke gegevens. De titel van het boek is Het meisje in mijn hoofd. De schrijfster van het boek is Sofie van Gelder. De uitgever van het boek is. Het boek is uitgegeven in het jaar 2009 en heeft 173 p g Ik heb de 1 e druk gelezen. s. Samenvatting Nette ziet het niet meer zitten. Ze voelt zich vreselijk eenzaam. Ze is pas vijftien, maar de tijd dat ze jong en zorgeloos was lijkt haar eeuwen geleden Op school zeggen twee jongens uit N tt s klas, Nick en Jan, tegen haar dat ze dik is. In feite is Nette helemaal niet dik. Nette hoort het iedere dag op school en vind het verschrikkelijk. Soms spijbelt ze omdat ze de gemene opmerkingen niet meer aan kan. Haar ouders luisteren niet echt naar haar probleem en op school kan ze niets zeggen, dat zou alles alleen maar erger maken. Nette gaat denken dat ze echt dik is en ze wil gaan afvallen. Ze gaat steeds minder eten en gaat ook 1 keer in de week met haar vader fietsen. Ze kleed zichzelf met dunne kleding zodat haar lichaam veel moeite moet doen (verbranden) om haar warm te houden. Nette gaat ook steeds meer sporten waardoor ze heel snel duizelig wordt in haar hoofd. Ze gaat steeds meer sporten, steeds minder eten en stukje bij beetje neemt de anorexia het van haar over. Maar niet alleen de duizelingen zijn een gevolg van N tt s gedrag. Nette valt steeds meer af en ze kan niet stoppen. Nette haat zichzelf en wil niet meer naar zichzelf kijken. Allemaal omdat andere mensen constant bleven hameren dat ze te dik was. Ze is het vertekende beeld zelf gaan zien. Over vertekend gesproken, Nette kan ontzettend goed tekenen en ze heeft tekenles. Mensen verbazen zich over haar talent. Ergens vind Nette het zelf ook wel knap dat ze dat kan. Maar ze is zo bezig met haar lichaam dat ook dat steeds onzekerder wordt. Als haar tekenlerares aan haar vraagt of ze wil meedoen aan een tekenwedstrijd, wil Nette eerst niet want ze vind zichzelf niet goed genoeg. Uiteindelijk doet ze toch mee en ze wordt 2e. Hierdoor wordt ze nog onzekerder en ze wil nog meer afvallen. Als ze nog maar 38 kilo weegt krijgen haar ouders door waar ze mee bezig is en ze willen Nette naar een kliniek sturen. Maar Nette wil dat niet en zegt dat ze het zelf wel oplost, maar dat kan ze al niet meer. Nette is woedend op haar ouders, woedend op de doctoren die haar dwingen aan te komen. Na een week wordt ze toch naar de kliniek gestuurd. In de kliniek zijn strenge regels zodat de mensen die daar zitten niet stiekem eten kunnen weggooien enz. Ze moeten onder begeleiding eten en worden wekelijks gewogen. Nette wil eerst niet eten en ze valt nog 1 kilo af. Dan moet ze een week aan de sondevoeding. Dat vindt ze helemaal vreselijk. Tot ze beseft dat de anorexia geen vriend is. Want welke vriend zou je de dood inpraten?

3 Nadat ze zich dat heeft beseft en dat ze weer zelf wil bepalen wat ze eet, gaat ze eten. Dan gaat het steeds beter met haar. Na ongeveer drie maanden in de kliniek mag ze naar huis. Ik vond deze samenvatting niet compleet omdat ze meer dan de helft niet hebben verteld. Als je die samenvatting leest weet je nog niet goed waar het over gaat. Over de auteur. j b g f Ik ben Sofie Van Gelder en ben geboren op 9 april Ik woon in het kleine, schilderachtige dorpje Hoegaarden in België. Van opleiding ben ik leerkracht Frans, godsdienst en geschiedenis. Ik geef al acht jaar les aan het Sint- Pieterscollege in Leuven. Mijn leerlingen zijn tussen 12 en 14 jaar oud. Ik vind lesgeven een fantastisch beroep! Het is een echte uitdaging om jonge mensen iets bij te leren. Daarnaast vind ik het ook belangrijk hen allerlei waarden en normen mee te geven en hen te ondersteunen bij kleine en grote problemen. Naast mijn beroep als leerkracht vind ik het heel leuk om kinder- en jeugdboeken te schrijven. Jongeren zijn dus mijn voornaamste publiek, zowel in mijn beroep als in mijn vrije tijd. Ik schrijf het liefst realistische fictie waarin jongeren de hoofdrol spelen. Vanuit mijn dagelijkse observaties bij het lesgeven, voel ik heel goed aan waar jonge mensen mee bezig zijn, wat hen boeit en waar ze mee worstelen. Deze observaties probeer ik bij het schrijven te gebruiken om mooie verhalen te schrijven die aansluiten bij de leefwereld van tieners. Ik schrijf ook als recensente v h t m dbl d D L sw lp. D t v d h l boeiend. Op die manier weet ik wat er op de markt beschikbaar is aan goede kinderen jeugdboeken en leer ik met andere ogen naar boeken kijken. Naast het schrijven houd ik van lezen (ik ben een echte boekenwurm!), theater en bezoekjes aan diverse musea. Ik ben ook dol op wandelen en fietsen. Sinds kort volg ik ook een schildersopleiding aan de kunstacademie in de buurt. Ik ben dus wat je noemt een creatieve duizendpoot! In de toekomst hoop ik als schrijfster heel wat dingen bij te leren. Wie weet komt er ooit een vervolg aan het mooie avontuur waar ik nu van mag genieten! Over het boek. Op de voorkant van het boek staat een meisje. Ik denk dat zij Nette is, de hoofdpersoon van het verhaal, ze kijkt bezorgt uit het raam. Het boek is aan niemand opgedragen, daarover staat niks in het boek of ergens op internet.

4 Hoofdpersonen. Nette: Onzeker. Ze is onzeker over haar lichaam, ze denkt dat het te dik is. Laat over zich lopen. Ze laat het toe dat mensen haar uitschelden voor dik, ze durft er niets van te zeggen. Vasthoudend. Ze blijft vasthouden dat ze te dik is terwijl ze dat niet is. Warm, gezellig. Bij haar ouders is ze heel gezellig. Plaatsen Er zijn diverse belangrijke plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Nette s huis. Nette is veel thuis, en daar woont en slaapt ze. De school. Ze volgt daar haar lessen maar word wel gepest. De kliniek. Nette moet naar een kliniek voor mensen met een eetstoornis. Het verhaal Het verhaal staat niet helemaal in chronologische volgorde, want helemaal in het begin staat een stukje dat zich later pas afspeelt. De rest staat wel in volgorde. Doordat je aan het begin van het verhaal te weten krijgt over hoe het later in het verhaal met de hoofdpersoon gaat, ga je het boek lezen omdat je wilt weten hoe het afloopt dus zo is het verhaal spannend gemaakt. Je krijgt een informatie voorsprong doordat er aan het begin van het verhaal een stukje uit het einde in staat. Ze zitten best wel in een enge situatie omdat Nette zo dun is en bijna niets meer weegt. Meer tijdtrucs zijn er niet. Perspectief Er is maar één echte verteller in dit boek en dat is Nette. Je leest haar gedachten en haar gevoelens, je weet hoe Nette zich voelt. Maar er zit ook een gewone verteller in die momenten verteld waarin Nette speelt, je weet dan niet precies de gedachten en gevoelens van Nette. Het einde Het verhaal heeft een gesloten einde omdat aan het eind van het verhaal mag Nette uit de kliniek en gaat ze weer naar huis. En je weet dan dat het weer goed met haar gaat. Leeservaringen. Onderwerp. Bij mij spreekt het onderwerp van het verhaal me aan omdat ik dit soort verhalen leuk vind om te lezen door de drama die erin voor komt en omdat het makkelijk te lezen is. Maar ik wil dit liever niet te vaak lezen. Ik hou wel van afwisseling in de boeken.

5 Het verhaal heeft mij wel een aantal nieuwe kanten van dit onderwerp laten zien. Ik weet nu hoe mensen zich voelen met anorexia, (niet precies natuurlijk), maar je weet nu hoe zij het meemaken en wat voor een invloed het heeft op hun leven. Dit verhaal heeft me niet echt aan het denken gezet omdat het makkelijk te lezen is en dan ga je er ook snel doorheen. Alleen aan het eind heeft het me aan het denken gezet doordat het verhaal een gesloten einde heeft weet je wel dat het goed is gekomen maar je wilt wel weten hoe haar leven nu verder gaat. Ik had het verhaal wel iets anders ingeschat, ik had wel wat meer steun van de vrienden verwacht die er haast niet was. En de ouders hadden het ook wel iets eerder moeten merken. Ik ben niet echt anders gaan denken, ik zou alleen meer opkomen voor iemand als tegen diegene word gezegd dat hij/ zij dik is en dan zeggen dat dat echt niet zo is. Ik vind dat het onderwerp wel duidelijk in het verhaal terug komt doordat je wel veel merkt dat zij niets meer eet en meer sport. En aan het eind wordt er steeds meer het onderwerp bij gehaald. Het onderwerp is eigenlijk best wel voorspelbaar uitgewerkt want je weet eigenlijk wel dat het steeds slechter met haar gaat en dat ze uiteindelijk in een kliniek word geholpen. Als je een beetje nadenkt zou je dat wel kunnen weten. Ik vind dat alle kanten wel goed besproken worden. Misschien zouden de ouders iets meer in beeld moeten komen maar verder vind ik dat wel goed. Ik heb al wel eens eerder boeken met dit onderwerp gelezen. Ik vind alle boeken tot nu toe wel een beetje hetzelfde, alleen spreken de andere mij iets meer aan. Gebeurtenissen. Ik vind dat dit verhaal wel meer gebeurtenissen mag hebben om het nog spannender te maken, want alles komt zo vlak achter elkaar. Aan het eind had ook nog wel iets mogen gebeuren en dan was er misschien nog wel een 2 e deel gekomen met het vervolg van al die gebeurtenissen. Bijvoorbeeld dat er iets gebeurt in de familie en dan gaat het weer slecht met Nette. Ik vind dat het verhaal nog wel iets meer tempo mag hebben. Ik vond het af en toe een beetje saai worden. Er had wel iets meer mogen gebeuren. En het mocht wel iets sneller verteld worden. Ik vind dat het om de gebeurtenissen en de gedachten en gevoelens van de personen gaat. Want als je alleen de gebeurtenissen in het verhaal zet word het boek niet spannend want dan gebeurt alles achter elkaar. En als je er gedachten en gevoelens bij doet kom je meer te weten of die persoon.

6 De gebeurtenissen hebben geen indruk gemaakt op mij. De gebeurtenissen zijn wel geloofwaardig. Het kan namelijk ook in het echt gebeuren. Het komt ook best wel vaak voor bij mensen. Ik vind de gebeurtenissen niet echt herkenbaar. Ik heb zelf nog nooit zoiets meegemaakt dus ik kan niet weten hoe dat voelt. Ik ken ook niet iemand die dit heeft meegemaakt dus ik vind het niet bepaald herkenbaar voor mijzelf. Ik ken gelukkig niemand die anorexia heeft/ heeft gehad. Ik vind de gebeurtenissen wel een beetje voorspelbaar, omdat je weet dat ze uiteindelijk in een kliniek komt. Je zou het niet meteen verwachten dat haar vrienden haar in de steek laten. Bij mij is nog nooit zoiets in mijn leven gebeurd en ook niet bij kennissen. Als dat wel zou zijn dan zou dat mijn hele leven wel veranderen want je denkt er altijd wel aan, en ik denk dat je er wel een trauma aan over houd. Ik zou absoluut niet iets uit deze gebeurtenissen willen meemaken. Niemand zou dat willen. Personages. Voor mij gaat de hoofdpersoon wel leven, want je leeft je echt in het boek en dan zie je ze ook echt leven. En dat geldt ook voor de andere personages want die zie je ook voor je leven. Als je je niet inleeft zie je ze ook niet voor je leven. Ik kan mij niet goed verplaatsen in de gedachten van dit boek, dat komt vooral omdat ik nog nooit zoiets heb meegemaakt. Daardoor kun je je minder goed inleven. Nee, ik zou totaal niet op de hoofdpersoon willen lijken en ze is ook niet mijn heldin. Ik zou geen anorexia willen, en doordat ze het zo ver heeft laten komen is ze niet mijn heldin. Ik vind dat sommige ideeën wel goede ideeën zijn maar sommige ook echt niet goed, de meeste gedragen zich wel normaal. Als ik dit boek zou verbeteren en het maken zoals het in de werkelijkheid zou moeten zijn zou het niet heel anders worden. De verhaal personen in dit verhaal hebben mij niet beïnvloed. Omdat de verhaalpersonen mij niet zo aan spreekten maar meer de gebeurtenissen die er in het verhaal gebeurden. Mij heeft eigenlijk niets aan het denken gezet, ik vond het boek wel leuk maar niet dat ik heel erg ervan ging denken. Ik vind dat je wel genoeg over de personages te weten komt maar soms zou het nog wel iets meer kunnen, zoals bij de families en vrienden van de personages. Ook bij sommige andere karakters zou wel iets meer uitleg mogen.

7 Ik begrijp de personages wel goed want ze laten wel duidelijk zien wat ze willen en wat ze niet willen. Dat ligt wel groot en deels aan hun mening die ze geven. Het zou wel iets leuker zijn als je weet hoe ze eruit zien. Ik vind dat de personages wel veranderen na al de gebeurtenissen want ze hebben toch wel heel wat mee gemaakt, en als je dan niet veranderd is dat wel onbegrijpelijk. Ze zijn niet meer dezelfde persoon, ze kijken anders tegen dingen aan die ze daarvoor eigenlijk nog helemaal niet zagen staan. Ik vind dat Nette raar reageert op haar familie als ze haar naar een kliniek willen sturen, ze mag best boos zijn maar zij doen het voor haar. Bouw. Ik vind dat de gebeurtenissen wel logisch op elkaar volgen. Ik vind dat het verhaal niet heel erg spannend is opgebouwd. Doordat de gebeurtenissen wel logisch op elkaar volgen, daardoor word het wel een beetje saai. Het verhaal heeft geen ingewikkelde opbouw, doordat de gebeurtenissen logisch op elkaar volgen, daardoor kun je er makkelijk en snel doorheen lezen. Er is maar één verhaallijn. Dat komt omdat er maar één hoofdpersoon is en die de dingen beleeft. Het verhaal heeft haast geen terugblikken, aan de ene kant vind ik het wel fijn, maar soms zou je toch willen weten wat er eerder is gebeurd. Ik vind het een goed slot doordat alles goed is afgelopen en iedereen is weer gelukkig. Taalgebruik. Ik vind dit verhaal makkelijk te lezen omdat het in een makkelijke volgorde staat. En er zitten haast geen moeilijke woorden in. De zinnen zijn makkelijk te lezen en het bevat weinig moeilijke woorden. Daardoor ga je er ook snel doorheen. Het verhaal bevat haast geen veel beschrijvingen. Dat is ook waardoor je er makkelijk en sneller doorheen leest. Er zitten wel veel dialogen in het verhaal, dat is juist makkelijk want dan weet je hoe de personen in het verhaal met elkaar omgaan.

8 6. Recensie en eigen mening Dit boek heb ik in een paar uurtjes uitgelezen. Het leest makkelijk en als je eenmaal in het verhaal zit wil je ook steeds weer weten hoe het verder gaat.. Het is een erg mooi boek over Nette. Nette vecht tegen de anorexia en het stemmetje in haar hoofd. Echt bizar om te lezen hoe heftig de uitwerkingen van en de strijd tegen anorexia kunnen zijn. De schrijfster verwoordt dit goed in het verhaal en je kunt een goed beeld krijgen van een persoon met anorexia. Een heel aansprekend boek wat ik iedereen zou aanraden..! Beoordelingswoorden Laat me meeleven: je Makkelijk: Je leest er makkelijk doorheen. Mooi: Je ziet hoe Nette vecht tegen de anorexia. Meer beoordelingswoorden kan ik niet vinden. Mening Ik vind het wel een goed boek. Ik zou het denk ik niet vaker lezen, ik lees liever boeken met een ander thema.

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd

Het meisje in mijn hoofd Het meisje in mijn hoofd Auteur: Sofie van Gelder Uitgever: Mozaïek Junior (Zoetermeer) tweede druk 173 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel 1 Inhoudsopgave: Blz. Zakelijke gegevens: 3 Samenvatting: 4 Over de auteur: 5 Over het boek: 6 Leeservaring: 8 Recensie en eigen

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2 Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel Zakelijke gegevens. De titel van het boek is OMG ik ben zwanger. De naam van de schrijver is Maria mosterd. De uitgever is van Gennep,

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Corien Botman...blz 4 4. Over het boek. blz 4 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten Schaduwspits Gemaakt door : Onur Arslantas Klas: 3T3 Leraar: Mevrouw Scholten Zakelijke gegevens A. Schaduwspits B. Corien Botman C. Querido, 2005, 199 bladzijden en ik heb het boek gelezen van de lijsters.

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is een gang met gele deuren. Rom Molemaker is de auteur van het boek. De naam van de uitgever is Van Holkema & Warendorf, Unieboek BV, Houten. Het is uitgegeven

Nadere informatie

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3 Groener Gras 1. Zakelijke gegevens A. De titel van boek is Groener Gras B. De naam van de auteur is Klaas Bond C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel Mijn fictiedossier Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A A. Titel van het boek Als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden! Ontvoerd, Helen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Inhoud Over de schrijfster... 3 Over het boek... 4 Verwerkingsopdracht leeservaringen... 5

Nadere informatie

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel Groeten uit Londen Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A De titel van het boek is Groeten uit Londen. Het boek is geschreven door Yoyce Pool.

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

De strijd om de kathedraal

De strijd om de kathedraal De strijd om de kathedraal Boekverslag 3 Gemaakt door: Jette Somsen Klas 3G2 Datum: 06-04-2018 1 Inhoud o Zakelijke gegevens 3 o Over de auteur.4 o Over het boek..5 o Keuze opdracht B...6 o Bronvermelding.8

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek.

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek. Carry Slee. razend. 1. A. De titel van het boek is razend B. De naam van de auteur is Carry Slee. C. De uitgever van dit boek is prometheus Het boek is verschenen in 2000. Het boek heeft 144 Bladzijden.

Nadere informatie

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek.

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek. Zakelijke gegevens. A. De titel van het boek is Schaduw Spits. B. De naam van de auteur is Corien Botman. C. De naam van de uitgever is Noordhoff Uitgevers, dit boek is in 2011 verschenen en heeft 190

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

2 Jouw mening. Het probleem van de hoofdpersoon. De andere personen; kort beschrijven. Vooral in hun relatie tot de hoofdpersoon.

2 Jouw mening. Het probleem van de hoofdpersoon. De andere personen; kort beschrijven. Vooral in hun relatie tot de hoofdpersoon. Formulier leesverslag Nederlands. Jouw naam Datum Klas Leraar/ lerares paraaf beoordeling A Het boek Titel van het boek Naam schrijver/ schrijfster Naam van de uitgever en jaar van verschijnen. Gebruikte

Nadere informatie

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1 Vlinders Auteur: Simone van der Vlugt Uitgever: Lemniscaat tweede druk 175 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink, 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het boek... 3 Over de auteur...

Nadere informatie

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden:

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: Boek 6 Vermist 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: De titel van het boek is: Vermist 2. Naam van de auteur: De schrijfster

Nadere informatie

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: 180 2007 > 2e druk Van internet: Madelon brengt veel tijd door achter de computer. Het liefst zit ze te chatten

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door M. 1904 woorden 7 april 2013 6,2 5 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave 2008 Vak Methode

Nadere informatie

Samenvatting van het boek

Samenvatting van het boek Zakelijke gegevens Naam: Tessa Mosselman Klas: 3T1 Titel: Offline Schrijfster: Caja Cazemier Uitgever: Ploegsma Jaar: 2013 Druk: 2 e druk Bladzijdes: 144 1 Samenvatting van het boek Samenvatting internet:

Nadere informatie

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck 1. Zakelijke gegevens A. Voor jou 10 anderen B. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck C. Noordhoff uitgevers Verschenen in 2011 99 bladzijden 1 e

Nadere informatie

De Hamburger Files. Naam: Luc van den Broek. Klas: 3T2. Naam uitgever: averbode. Jaar uitgave:24 april Aantal bladzijdes: 85. Dit is de 1 e druk

De Hamburger Files. Naam: Luc van den Broek. Klas: 3T2. Naam uitgever: averbode. Jaar uitgave:24 april Aantal bladzijdes: 85. Dit is de 1 e druk De Hamburger Files Naam: Luc van den Broek Klas: 3T2 Naam uitgever: averbode Jaar uitgave:24 april 2008 Aantal bladzijdes: 85 Dit is de 1 e druk 2. Samenvatting van het boek Sessy werkt in de keuken van

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands zoenen door Nel

Boekverslag Nederlands zoenen door Nel Boekverslag Nederlands 10.000 zoenen door Nel Kleverlaan Boekverslag door een scholier 1324 woorden 24 mei 2005 7,5 69 keer beoordeeld Auteur Genre Nel Kleverlaan Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands

Nadere informatie

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten PIZZA MAFFIA Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Pizza Maffia B. Naam van de auteur Khalid Boudou C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 De jongen in de 20-11-2017 gestreepte pyjama John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 Zakelijke gegevens Titel: De jongen in de gestreepte pyjama Auteur: John Boyne (zie afbeelding)

Nadere informatie

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag door een scholier 1973 woorden 25 juni 2007 7,5 11 keer beoordeeld Auteur Genre Unni Lindell Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Overigetaal

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Breaktime door Aidan Chambers

Boekverslag Nederlands Breaktime door Aidan Chambers Boekverslag Nederlands Breaktime door Aidan Chambers Boekverslag door V. 2069 woorden 15 oktober 2015 8,4 3 keer beoordeeld Auteur Genre Aidan Chambers Jeugdboek Eerste uitgave 1978 Vak Nederlands Zakelijke

Nadere informatie

Echte mannen eten geen kaas

Echte mannen eten geen kaas Echte mannen eten geen kaas Naam: Manon Siemerink. Klas: 3T1. Leraar: Owel. 1 Waaraan moet mijn verslag voldoen? Jouw verslagen bestaan telkens uit onderstaande onderdelen. Je moet deze onderdelen goed

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2148 woorden 30 november 2009 6,2 38 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Novelle Eerste uitgave 2009 Vak

Nadere informatie

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis Oorlogswinter Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis 1 1. Zakelijke gegevens A. Titel boek: Oorlogswinter, het boek heeft geen ondertitel B. Auteur: Jan Terlouw C. Naam uitgever: Lemniscaat Jaar

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan de Zanger Boekverslag door een scholier 1585 woorden 10 januari 2002 8,1 140 keer beoordeeld Auteur Genre Jan de Zanger Jeugdboek Eerste uitgave 1988

Nadere informatie

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk Te snel Stijn Bruggert 3T4 Schijfster: Caja Cazemier Uitgever: Ploegsma cop. 2008 152p 1 e druk 0 Samenvatting Eline heeft zes weken verkering met Tim. Bijna niemand weet van hun verkering. Voordat Eline

Nadere informatie

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten)

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten) Onderbouw Boekverslag Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten). Titelpagina. (2 punten) o Naam o Klas o Datum o Titel van het boek o Schrijver o Jaar van uitgave o Uitgever

Nadere informatie

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober 2014 7,4 13 keer beoordeeld Auteur Roger Vanhoeck Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands A. Zakelijke gegevens 1. Je naam en klas Ilse

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart

Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart Boekverslag door een scholier 1651 woorden 14 maart 2004 5,5 22 keer beoordeeld Auteur Genre Maarten 't Hart Novelle Eerste uitgave 2003 Vak

Nadere informatie

De vlucht. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Joost Heyink. Uitgever: Van Holkema & warenhof

De vlucht. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Joost Heyink. Uitgever: Van Holkema & warenhof De vlucht Naam: Stijn Bruggert 3T4 Auteur: Joost Heyink Uitgever: Van Holkema & warenhof Jaar ven verschijnen + bladzijden: 2009 en het heeft 159 bladzijden. 2. samenvatting Katja is 17 jaar en zit in

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1653 woorden 28 november 2001 7 232 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gegevens:

Nadere informatie

6,3. Boekverslag door M woorden 9 maart keer beoordeeld

6,3. Boekverslag door M woorden 9 maart keer beoordeeld Boekverslag door M. 1754 woorden 9 maart 2013 6,3 137 keer beoordeeld Auteur Mel Wallis de Vries Genre Jeugdboek, Thriller & Detective Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Titel: Verstrikt Schrijver: Mel

Nadere informatie

Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Zakelijke gegevens Onderdeel A: A. Titel van het boek: Echte mannen eten geen kaas, vier jaar in handen

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit 1. ZAKERLIJKE GEGEVENS Waanzinnig verliefd Bobje Goudsmit Uitgever: uitgeversmaatschappij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2001 152 bladzijdes Eerste druk 2. Samenvatting van het boek Kim is de

Nadere informatie

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens Boekverslag door N. 1609 woorden 23 februari 2013 7 4 keer beoordeeld Auteur Simone van der Vlugt Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A, Zakelijke gegevens Titel;

Nadere informatie

Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2004 Nederlands. Boekverslag Geestesoog. Boekverslag door: Sam Otten

Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2004 Nederlands. Boekverslag Geestesoog. Boekverslag door: Sam Otten Boekverslag door Sam 1172 woorden 6 juli 2016 0 keer beoordeeld Auteur Klaas Bond Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak Nederlands Boekverslag Geestesoog Boekverslag door: Sam Otten 1-7-2016 https://www.scholieren.com/verslag/97214

Nadere informatie

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk.

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Boy 7 Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Samenvatting: De personages uit dit boek zijn Boy Seven oftewel Sam Waters. Lara,

Nadere informatie

Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel

Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel Mijn fictiedossier: Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel 1 Zakele gegevens Onderdeel A 1 De titel van het boek: Schaduwspits 2 De Schrijver: Corien Botman 3 Uitgever: Noordhoff uitgevers BV, Groningen/Houten

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 H3T3 Het Schnitzelparadijs Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 Inhoud Zakelijke gegevens... 3 Samenvatting... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 5 Leeservaringen... 5 Recensie... 6 2 Zakelijke gegevens

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1871 woorden 12 maart 2006 6,1 70 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

c. Wat is de vertelde tijd? Een jaar. Het verhaal begint als Robinson aan het verhuizen is en eindigt als het schooljaar is afgelopen.

c. Wat is de vertelde tijd? Een jaar. Het verhaal begint als Robinson aan het verhuizen is en eindigt als het schooljaar is afgelopen. Boekverslag door een scholier 1368 woorden 2 januari 2002 5,4 45 keer beoordeeld Auteur Genre Doeschka Meijsing Psychologische roman, Coming of age Eerste uitgave 1976 Vak Nederlands Primaire Gegevens

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het uur nul door Dirk Bracke

Boekverslag Nederlands Het uur nul door Dirk Bracke Boekverslag Nederlands Het uur nul door Dirk Bracke Boekverslag door een scholier 2893 woorden 3 mei 2001 7,9 719 keer beoordeeld Auteur Genre Dirk Bracke Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Overigetaal Een viool voor Shana door Federica di Cesco

Boekverslag Overigetaal Een viool voor Shana door Federica di Cesco Boekverslag Overigetaal Een viool voor Shana door Federica di Cesco Boekverslag door een scholier 1547 woorden 12 mei 2003 6,4 29 keer beoordeeld Auteur Federica di Cesco Eerste uitgave 2001 Vak Overigetaal

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december 2002 6,9 340 keer beoordeeld Auteur Genre Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Vak Engels Algemeen: Titel: A Christmas Carol

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een meisje in de oorlogswinter door Wil Vening

Boekverslag Nederlands Een meisje in de oorlogswinter door Wil Vening Boekverslag Nederlands Een meisje in de oorlogswinter door Wil Vening Boekverslag door een scholier 1953 woorden 23 maart 2003 6,2 84 keer beoordeeld Auteur Genre Wil Vening Jeugdboek Eerste uitgave 1983

Nadere informatie

Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch

Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch Boekverslag door een scholier 1753 woorden 25 oktober 2003 6,4 10 keer beoordeeld Auteur Odo Hirsch Eerste uitgave 1999 Vak Engels A, zakelijke

Nadere informatie

Fictiedossier Imelda Schutte 3T4

Fictiedossier Imelda Schutte 3T4 Mijn fictiedossier. Imelda Schutte 3T4 Mevrouw Owel Inhoud. 1. Zakelijke gegevens.... 2 2. Samenvatting van het boek.... 2 3. Over de auteur.... 3 4. Over het boek... 3 5. Leeservaringen.... 4 Onderwerp....

Nadere informatie

Boekverslag Boek Gegevens van het boek:

Boekverslag Boek Gegevens van het boek: Boekverslag Boek 4 1. Gegevens van het boek: Titel: Eiland in de wind Auteur: Lieneke Dijkzeul Uitgever: Wolters-Noordhoff,Groningen Jaar van verschijnen: 2007 Aantal bladzijden: 182 Blz. Hoeveelste druk:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2236 woorden 6 januari 2007 5,3 12 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen.

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen. Boekverslag door een scholier 1942 woorden 16 juni 2007 7 13 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands I Beschrijvingsopdracht. 1. Motivatie van mijn

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 1455 woorden 10 december 2006 5,9 13 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul D Boekverslag door een scholier 1370 woorden 26 oktober 2016 6,4 81 keer beoordeeld Auteur Paul D Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Leesverslag Algemene gegevens

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april 2004 6,2 299 keer beoordeeld Auteur Genre Erik Hazelhoff Roelfzema Biografie, Oorlogsroman Eerste uitgave 1970 Vak Nederlands 3. Verantwoording keuze

Nadere informatie

Boekverslag & presentatie

Boekverslag & presentatie Boekverslag & presentatie groep 8 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 + 5 Blz. 6 Voorbeeld kaft Inhoudsopgave Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens

Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens door Anne Winkels Boekverslag door een scholier 2125 woorden 12 oktober 2011 8 8 keer beoordeeld Auteur Genre Anne Winkels Jeugdboek Eerste uitgave 2005

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Hanneke van Herk. Beschrijvingsopdracht:

Hanneke van Herk. Beschrijvingsopdracht: Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb voor dit boek gekozen, omdat dit boek in het werkboek van Laagland werd aangeraden bij deze opdracht. Ik heb ook voor dit boek gekozen, omdat ik het er wel leuk

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De trimbaan door Imme Dros

Boekverslag Nederlands De trimbaan door Imme Dros Boekverslag Nederlands De trimbaan door Imme Dros Boekverslag door een scholier 2380 woorden 26 april 2001 6,7 70 keer beoordeeld Auteur Genre Imme Dros Jeugdboek Eerste uitgave 1987 Vak Nederlands Dit

Nadere informatie

Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten

Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten A Schaduwspits is de titel. B Corien Botman is de auteur. C Het boek heeft 190 bladzijdes. De uitgever is Noordhof uitgevers. Het is de 2 e druk.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk

Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk Boekverslag door een scholier 1923 woorden 14 december 2006 7,6 91 keer beoordeeld Auteur Genre Lonneke van Asseldonk Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Oriëntatie 1. Hieronder zie je de voorkant van de originele uitgave (1) en die van de lijsteruitgave (2) (afbeelding zie bijlage).

Oriëntatie 1. Hieronder zie je de voorkant van de originele uitgave (1) en die van de lijsteruitgave (2) (afbeelding zie bijlage). Boekverslag door M. 1448 woorden 20 november 2014 5,9 54 keer beoordeeld Auteur Lydia Rood Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Party! Lydia Rood Verwerkingsopdrachten Oriëntatie 1. Hieronder

Nadere informatie

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio 1) Omslag Dit is de omslag van het boek. Je ziet een jongen met één oog. Ook zijn linkeroor is groter dan zijn rechteroor. Bij zijn wenkbrauw staat de tekst van de titel

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekreclame

Uitleg boekverslag en boekreclame Uitleg boekverslag en boekreclame groep 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave Stap 4: Inhoud boekverslag

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp Klas: 3T2 Leraar: Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is Stuk. De naam van de schrijver is Judith Visser. De uitgever is De Boekerij, uitgegeven

Nadere informatie

Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers

Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers bijlage 6 2 Theorie Aidan Chambers wil met de Vertel eens-aanpak kinderen helpen goed te praten over wat zij hebben gelezen en goed naar elkaar te leren luisteren.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het rookoffer door Tessa de Loo

Boekverslag Nederlands Het rookoffer door Tessa de Loo Boekverslag Nederlands Het rookoffer door Tessa de Loo Boekverslag door een scholier 2637 woorden 5 april 2001 5,9 27 keer beoordeeld Auteur Genre Tessa de Loo Psychologische roman, Novelle Eerste uitgave

Nadere informatie

Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum Knalhard

Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum Knalhard Gemaakt door Jette Somsen Klas 3G2 Datum 24-11-2017 Knalhard Algemene informatie Het boek dat ik heb gelezen voor dit verslag is het boek Knalhard. Het boek is geschreven door Caja Cazemier. De uitgever

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz

Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag Nederlands Meisje van Mars door Anna Woltz Boekverslag door Teiner 1617 woorden 5 maart 2013 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Anna Woltz Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Zakelijke gegevens Naam

Nadere informatie

1. Zakelijke gegevens

1. Zakelijke gegevens 1 1. Zakelijke gegevens A De titel van het boek is Drijfjacht. B De naam van de auteur is Rom Molemaker C De uitgever is Uitgeverij Holland Haarlem. Het boek is in 2012 uitgekomen en heeft 176 pagina s

Nadere informatie

Boekverslag 1 Nederlands

Boekverslag 1 Nederlands Boekverslag 1 Nederlands 1. Zakelijke gegevens Titel: Een goede dag voor de ezel Naam van de auteur: Tim Krabbé Naam van de uitgever: Prometheus, Amsterdam Jaar van verschijnen: 2005 Aantal bladzijden:

Nadere informatie

Fictiedossier hou me vast

Fictiedossier hou me vast Fictiedossier hou me vast Naam: Mandy Westendorp Klas: H4T1 Docent: Mevrouw Owel Inleverdatum: 12 december 2014 Vak: Nederlands 1. zakelijke gegevens: Titel van het boek: Hou me vast Het boek heeft geen

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier: Joep Brummelhuis 4T2. 16 oktober Mevrouw E.Owel. Nederlands

Mijn Fictiedossier: Joep Brummelhuis 4T2. 16 oktober Mevrouw E.Owel. Nederlands Mijn Fictiedossier: Joep Brummelhuis 4T2 16 oktober 2014 Mevrouw E.Owel Nederlands Zakelijke gegevens Onderdeel A A: Titel van het boek? De titel van het boek is Echte mannen eten geen kaas. Deze titel

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag door een scholier 3015 woorden 8 oktober 2006 7,2 136 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Titel:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Bindi door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Bindi door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Bindi door Maria Mosterd Boekverslag door Indy 2097 woorden 6 november 2017 0 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Non-fictie Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Pagina 1 van

Nadere informatie