Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten"

Transcriptie

1

2 Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen is Dit boek heeft 120 bladzijden. Er staat niet in het boek welke druk het is. Samenvatting van het boek. Alex is een jongen met gescheiden ouders. Hij is liever bij zijn moeder, want er is van alles mis met zijn vader. Hij kan heel goed zwemmen. De vader van Alex zegt dat hij dood gaat, maar Alex gelooft hem niet. Zijn vader is wat eigenaardig, hij woont in een caravan, zit vrijwillig in een rolstoel en heeft als acteur nauwelijks nog werk. Met zijn moeder heeft Alex ook geen geweldige band. Zij is verslaafd aan Amerikaanse sitcoms en rookt vaak wiet met haar vriend Carlos. Alex vindt Carlos super aardig. In het zwembad ontmoet Alex zwemkampioen Yannick Angel. Hij gaat Alex trainen zodat Alex aan de Olympische Spelen in Rio kan deelnemen. Ook ontmoet Alex Ismaelle die in een galerie werkt en hem dingen leert over kunst. Dat hij verliefd op haar wordt, maakt zijn leven niet makkelijker, maar wel rooskleuriger. Door die verliefdheid haalt Alex geen goede cijfers op school. De directeur en zijn klassenleraar komen bij Alex op bezoek. De moeder van hem en Carlos zijn ook thuis. De directeur en de klassenleraar kijken zich de ogen uit, omdat de moeder en Carlos wiet hadden gerookt. Het gaat steeds slechter met de vader van Alex. Hij komt in het ziekenhuis te liggen. Alex en zijn vader lezen samen naar overlijdens advertenties om te lezen hoe andere mensen dood zijn gegaan. Ze komen tot de conclusie dat je beter snel dood kan zijn dan lang ziek te zijn en veel pijn hebben. Ik heb deze aanpassingen gedaan omdat ik deze samenvatting niet compleet vond. Over de auteur. Do Van Ranst werd geboren in Dendermonde maar woont al bijna zijn hele leven in Hamme. Hij heeft twee zoontjes: Marcel en Flor. Naast kinder- en jeugdboeken schrijven doet hij ook nog iets met kleding bij een bekend modebedrijf. Hij heeft een grote passie voor theater. Hij speelt, schrijft en regisseert toneel. Hij is druk in de weer bij KinderkunstVEEG! en OverstekendWild, twee kindertoneelgroepen in Hamme. De grootste droom voor Do is zijn kinderen voor altijd gelukkig te zien. Hij is van plan om nog heel wat boeken te schrijven. Liefst tot hij doodgaat. Zijn doel is honderd stuks want hij hoopt nog lang te leven. Hij wil graag dat ieder kind veel leest.

3 Over het boek. Voor op het boek is een illustratie van iemand die van een duikplank af wil springen. Je ziet de onder benen van diegene. Het is Alex, want hij kan heel goed zwemmen en hij traint ook voor de olympische spelen in Rio. Het boek is aan niemand opgedragen. De hoofdpersoon is Alex. Dit merk je aan hoe Alex denk. Je leert zijn gevoelens kennen. Je weet ook waarom hij bepaalde dingen doet. Het karakter van Alex is dat hij een aardige jongen is en ook dingen wil bereiken. Maar hij is ook eigenwijs en kan vervelend zijn, want hij zegt steeds dat zijn vader heel erg zielig doet terwijl zijn vader ziek is. Hij wil graag de olympische spelen in Rio bereiken. De plaatsen die voorkomen in het boek zijn het huis van zijn moeder, de caravan van zijn vader, het zwembad waar Alex traint en het ziekenhuis. Op het eind komt de vader van Alex in het ziekenhuis terecht. Het verhaal staat in een chronologische volgorde. Dat maakt het verhaal overzichtelijker. De schrijver heeft het verhaal spannend gemaakt door vertraging en er wordt een paar keer terug geblikt. De drie trucs zijn: vertraging, terugblik en een gevaarlijke situatie. Op een gegeven moment komt Alex in gevaar in het zwembad. Hij verdrinkt bijna. Het is geschreven in een ikvertelsituatie. Want je ziet het verhaal vanuit de ogen van Alex. En er wordt in plaats van hij, ik gezegd. Het verhaal heft een gesloten einde, want de vader van Alex overlijdt en dan is het afgelopen. Leeservaringen. Onderwerp: Het onderwerp spreekt mij wel aan omdat, ik niet heb meegemaakt dat iemand uit mijn familie is overleden aan een ziekte maar de vader van een vriendin van mijn zusje is wel overleden aan een ziekte en die man kende ik wel goed. Het heeft mij wel nieuwe kanten van het onderwerp laten zien, omdat Alex de ziekte van zijn vader niet serieus neemt en dat vindt ik erg raar. Ik ben niet anders over het onderwerp gaan denken dan dat ik deed. Ja, ik had wel verwacht dat de vader van Alex dood zou gaan. Ik ben iet over bepaalde onderwerpen anders gaan denken. Hij onderwerp wordt grondig uitgewerkt. Het is behoorlijk voorspelbaar uitgewerkt. De ziekte wordt uitvoerig besproken en de soort van relatie met Ismaelle mocht van mij wel meer aandacht. Ik heb nog nooit een ander verhaal over dit onderwerp gelezen. Gebeurtenissen: Het verhaal bevat genoeg gebeurtenissen om boeiend te blijven. Het blijft af en toe stil. Het gaat vooral om de gebeurtenissen en om de gevoelens van de personen. De gebeurtenis dat de vader van Alex overlijdt heeft wel een beetje indruk op mij gemaakt. Het is niet niks als iemand overlijdt. De gebeurtenissen zijn geloofwaardig en waarschijnlijk. De gebeurtenissen zijn ook herkenbaar. De gebeurtenissen zijn een beetje voorspelbaar en bekend. Ik heb wel eens iets meegemaakt dat er op lijkt. Het gaat een beetje meer voor mij leven. Ik zou wel zo goed willen kunnen zwemmen en dan naar de olympische spelen gaan.

4 Personages: De hoofdpersoon is niet iemand die voor mij gaat leven. De personages zijn wel levendig maar het is net zo dat de personages voor mij gaan leven. Ik kan mij goed verplaatsen in de verhaalpersonen. De hoofdpersoon is niet een held die ik zou willen zijn. Het gedrag van Alex is een beetje overdreven over wat hij zegt over zijn vader. Hij had meer respect voor zijn vader in het begin kunnen hebben. Ze reageren soms verrassend. Een van de verhaalpersonen heet mij niet beïnvloed. Het gedrag heeft me niet echt aan het denken gezet. Je komt genoeg te weten om het gedrag te kunnen begrijpen. Je hoeft niet zelf veel in te vullen over het innerlijk van de personages. Ik begrijp ze goed. Ik begrijp de personages goed. De personages veranderen niet door wat ze meemaken en dat is een beetje onbegrijpelijk want ik had gedacht dat Alex wat aardiger tegen zijn vader zou gaan doen. Ik vind het onbegrijpelijk dat Alex bijna net zo bot tegen zijn vader doet als in het begin. Bouw: De gebeurtenissen zijn logisch op elkaar gevolgd. Het verhaal is een beetje spannend opgebouwd. Het is een beetje eentonig, omdat je al wel kan bedenken wat er allemaal kan gebeuren. Het verhaal heeft geen ingewikkelde opbouw. Dat komt doordat de gebeurtenissen goed achter elkaar opvolgend zijn. Er zijn meerdere verhaallijnen met elkaar verbonden. De verhaallijnen hebben te maken met Alex. Ze spelen allemaal rond Alex heen en hebben ook met hem te maken. Het verhaal bevat terugblikken die het verhaal interessanter maakt. Het slot past goed bij de beschreven gebeurtenissen. Ik vind het geen plezierig slot. Dat komt omdat de vader van Alex overlijdt. Taalgebruik: Het verhaal is makkelijk te lezen. Het taalgebruik heeft hier denk ik niks mee te maken. De zinnen zijn makkelijk te lezen en bevat weinig moeilijke woorden. Het verhaal bevat weinig beschrijvingen. Het tempo blijft daardoor snel in het boek. De leesbaarheid verandert daardoor niet meer. Er zitten veel dialogen in het verhaal. Dat vind ik wel prettig. Die dialogen zijn voornamelijk tussen: Alex en zijn moeder, vader en Ismaelle. Recensie en eigen mening. Ik heb geen recensie van dit boek kunnen vinden dus ik geef mijn eigen mening. Ik vond het wel een leuk boek maar ook een beetje een apart boek. In het begin snapte ik nog niet veel van het boek maar na een tijdje lezen begreep ik het boek steeds meer. Beoordelingswoorden: - Realistisch, de gebeurtenissen kunnen in het echt gebeuren. - Veel actie, er gebeurt veel in het verhaal. - Gevoelig, er zijn gevoelige onderwerpen zoals dat iemand overlijdt door een ziekte. - Eentonig, de gebeurtenissen zijn een beetje eentonig. (er gebeurt vaak hetzelfde) - Herkenbaar, ik ken iemand die ook is overleden aan een ziekte.

5

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten Schaduwspits Gemaakt door : Onur Arslantas Klas: 3T3 Leraar: Mevrouw Scholten Zakelijke gegevens A. Schaduwspits B. Corien Botman C. Querido, 2005, 199 bladzijden en ik heb het boek gelezen van de lijsters.

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Corien Botman...blz 4 4. Over het boek. blz 4 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1 Vlinders Auteur: Simone van der Vlugt Uitgever: Lemniscaat tweede druk 175 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink, 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het boek... 3 Over de auteur...

Nadere informatie

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is een gang met gele deuren. Rom Molemaker is de auteur van het boek. De naam van de uitgever is Van Holkema & Warendorf, Unieboek BV, Houten. Het is uitgegeven

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: 180 2007 > 2e druk Van internet: Madelon brengt veel tijd door achter de computer. Het liefst zit ze te chatten

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2 Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel Zakelijke gegevens. De titel van het boek is OMG ik ben zwanger. De naam van de schrijver is Maria mosterd. De uitgever is van Gennep,

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel 1 Inhoudsopgave: Blz. Zakelijke gegevens: 3 Samenvatting: 4 Over de auteur: 5 Over het boek: 6 Leeservaring: 8 Recensie en eigen

Nadere informatie

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel Groeten uit Londen Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A De titel van het boek is Groeten uit Londen. Het boek is geschreven door Yoyce Pool.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek.

Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek. Carry Slee. razend. 1. A. De titel van het boek is razend B. De naam van de auteur is Carry Slee. C. De uitgever van dit boek is prometheus Het boek is verschenen in 2000. Het boek heeft 144 Bladzijden.

Nadere informatie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen.

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen. Boekverslag door een scholier 1942 woorden 16 juni 2007 7 13 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands I Beschrijvingsopdracht. 1. Motivatie van mijn

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp Klas: 3T2 Leraar: Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is Het meisje in mijn hoofd. De schrijfster van het boek is Sofie van Gelder. De uitgever

Nadere informatie

2 Jouw mening. Het probleem van de hoofdpersoon. De andere personen; kort beschrijven. Vooral in hun relatie tot de hoofdpersoon.

2 Jouw mening. Het probleem van de hoofdpersoon. De andere personen; kort beschrijven. Vooral in hun relatie tot de hoofdpersoon. Formulier leesverslag Nederlands. Jouw naam Datum Klas Leraar/ lerares paraaf beoordeling A Het boek Titel van het boek Naam schrijver/ schrijfster Naam van de uitgever en jaar van verschijnen. Gebruikte

Nadere informatie

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3 Groener Gras 1. Zakelijke gegevens A. De titel van boek is Groener Gras B. De naam van de auteur is Klaas Bond C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek.

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek. Zakelijke gegevens. A. De titel van het boek is Schaduw Spits. B. De naam van de auteur is Corien Botman. C. De naam van de uitgever is Noordhoff Uitgevers, dit boek is in 2011 verschenen en heeft 190

Nadere informatie

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck 1. Zakelijke gegevens A. Voor jou 10 anderen B. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck C. Noordhoff uitgevers Verschenen in 2011 99 bladzijden 1 e

Nadere informatie

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis Oorlogswinter Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis 1 1. Zakelijke gegevens A. Titel boek: Oorlogswinter, het boek heeft geen ondertitel B. Auteur: Jan Terlouw C. Naam uitgever: Lemniscaat Jaar

Nadere informatie

Echte mannen eten geen kaas

Echte mannen eten geen kaas Echte mannen eten geen kaas Naam: Manon Siemerink. Klas: 3T1. Leraar: Owel. 1 Waaraan moet mijn verslag voldoen? Jouw verslagen bestaan telkens uit onderstaande onderdelen. Je moet deze onderdelen goed

Nadere informatie

De strijd om de kathedraal

De strijd om de kathedraal De strijd om de kathedraal Boekverslag 3 Gemaakt door: Jette Somsen Klas 3G2 Datum: 06-04-2018 1 Inhoud o Zakelijke gegevens 3 o Over de auteur.4 o Over het boek..5 o Keuze opdracht B...6 o Bronvermelding.8

Nadere informatie

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag door een scholier 1973 woorden 25 juni 2007 7,5 11 keer beoordeeld Auteur Genre Unni Lindell Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Overigetaal

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel Mijn fictiedossier Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A A. Titel van het boek Als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden! Ontvoerd, Helen

Nadere informatie

1. Kees de jongen, Theo Thijssen. Uitgeverij C. de Boer jr. - Bussum, 19e druk, september 1972 (1e druk, 1923).

1. Kees de jongen, Theo Thijssen. Uitgeverij C. de Boer jr. - Bussum, 19e druk, september 1972 (1e druk, 1923). 6,4 Boekverslag door een scholier 2120 woorden 21 keer beoordeeld 4 april 2005 Auteur Theo Thijssen Genre Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave 1923 Vak Nederlands Beschrijvingsopdracht 1. Kees de jongen,

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd

Het meisje in mijn hoofd Het meisje in mijn hoofd Auteur: Sofie van Gelder Uitgever: Mozaïek Junior (Zoetermeer) tweede druk 173 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het

Nadere informatie

De Hamburger Files. Naam: Luc van den Broek. Klas: 3T2. Naam uitgever: averbode. Jaar uitgave:24 april Aantal bladzijdes: 85. Dit is de 1 e druk

De Hamburger Files. Naam: Luc van den Broek. Klas: 3T2. Naam uitgever: averbode. Jaar uitgave:24 april Aantal bladzijdes: 85. Dit is de 1 e druk De Hamburger Files Naam: Luc van den Broek Klas: 3T2 Naam uitgever: averbode Jaar uitgave:24 april 2008 Aantal bladzijdes: 85 Dit is de 1 e druk 2. Samenvatting van het boek Sessy werkt in de keuken van

Nadere informatie

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis.

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Moordmeiden Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Samenvatting van het boek. http://www.scholieren.com/boekverslag/68072 Anouk en Laura zijn al vanaf de zandbak elkaars beste vriendinnen. Laura

Nadere informatie

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk Te snel Stijn Bruggert 3T4 Schijfster: Caja Cazemier Uitgever: Ploegsma cop. 2008 152p 1 e druk 0 Samenvatting Eline heeft zes weken verkering met Tim. Bijna niemand weet van hun verkering. Voordat Eline

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit 1. ZAKERLIJKE GEGEVENS Waanzinnig verliefd Bobje Goudsmit Uitgever: uitgeversmaatschappij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2001 152 bladzijdes Eerste druk 2. Samenvatting van het boek Kim is de

Nadere informatie

Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel

Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel Mijn fictiedossier: Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel 1 Zakele gegevens Onderdeel A 1 De titel van het boek: Schaduwspits 2 De Schrijver: Corien Botman 3 Uitgever: Noordhoff uitgevers BV, Groningen/Houten

Nadere informatie

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden:

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: Boek 6 Vermist 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: De titel van het boek is: Vermist 2. Naam van de auteur: De schrijfster

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen

Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag Nederlands Hoe overleef ik met/zonder jou? door Francine Oomen Boekverslag door een scholier 2236 woorden 6 januari 2007 5,3 12 keer beoordeeld Auteur Genre Francine Oomen Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2148 woorden 30 november 2009 6,2 38 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Novelle Eerste uitgave 2009 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De moeder van David S.

Boekverslag Nederlands De moeder van David S. Boekverslag Nederlands De moeder van David S. door Yvonne Keuls Boekverslag door een scholier 2755 woorden 18 november 2001 7,1 58 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Keuls Psychologische roman, Eerste

Nadere informatie

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 H3T3 Het Schnitzelparadijs Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 Inhoud Zakelijke gegevens... 3 Samenvatting... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 5 Leeservaringen... 5 Recensie... 6 2 Zakelijke gegevens

Nadere informatie

Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier: Echte manen eten geen kaas. Naam: Jordi de Rooij Klas: H4T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Zakelijke gegevens Onderdeel A: A. Titel van het boek: Echte mannen eten geen kaas, vier jaar in handen

Nadere informatie

Boekverslag Boek Gegevens van het boek:

Boekverslag Boek Gegevens van het boek: Boekverslag Boek 4 1. Gegevens van het boek: Titel: Eiland in de wind Auteur: Lieneke Dijkzeul Uitgever: Wolters-Noordhoff,Groningen Jaar van verschijnen: 2007 Aantal bladzijden: 182 Blz. Hoeveelste druk:

Nadere informatie

De Eetclub Saskia Noort

De Eetclub Saskia Noort De Eetclub Saskia Noort Gemaakt door: Carsten Bos Zakelijke gegevens De Naam van het boek is De Eetclub en het is geschreven door Saskia Noort. Het boek is verschenen in 2004 en ik kon geen druk vinden

Nadere informatie

Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten

Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten A Schaduwspits is de titel. B Corien Botman is de auteur. C Het boek heeft 190 bladzijdes. De uitgever is Noordhof uitgevers. Het is de 2 e druk.

Nadere informatie

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 De jongen in de 20-11-2017 gestreepte pyjama John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 Zakelijke gegevens Titel: De jongen in de gestreepte pyjama Auteur: John Boyne (zie afbeelding)

Nadere informatie

De vlucht. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Joost Heyink. Uitgever: Van Holkema & warenhof

De vlucht. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Joost Heyink. Uitgever: Van Holkema & warenhof De vlucht Naam: Stijn Bruggert 3T4 Auteur: Joost Heyink Uitgever: Van Holkema & warenhof Jaar ven verschijnen + bladzijden: 2009 en het heeft 159 bladzijden. 2. samenvatting Katja is 17 jaar en zit in

Nadere informatie

Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch

Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch Boekverslag Engels Bartlett and the Ice Voyage door Odo Hirsch Boekverslag door een scholier 1753 woorden 25 oktober 2003 6,4 10 keer beoordeeld Auteur Odo Hirsch Eerste uitgave 1999 Vak Engels A, zakelijke

Nadere informatie

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten PIZZA MAFFIA Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Pizza Maffia B. Naam van de auteur Khalid Boudou C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december 2002 6,9 340 keer beoordeeld Auteur Genre Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Vak Engels Algemeen: Titel: A Christmas Carol

Nadere informatie

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens

7,4. Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2002 Nederlands. A. Zakelijke gegevens Boekverslag door een scholier 1531 woorden 26 oktober 2014 7,4 13 keer beoordeeld Auteur Roger Vanhoeck Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands A. Zakelijke gegevens 1. Je naam en klas Ilse

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

The fault in our stars

The fault in our stars Boekverslag door F. 1798 woorden 17 januari 2016 3,3 4 keer beoordeeld Auteur John Green Eerste uitgave 2012 Vak Engels The fault in our stars auteur: John Green jaar van verschijnen: 2012 plaats van verschijnen:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Breaktime door Aidan Chambers

Boekverslag Nederlands Breaktime door Aidan Chambers Boekverslag Nederlands Breaktime door Aidan Chambers Boekverslag door V. 2069 woorden 15 oktober 2015 8,4 3 keer beoordeeld Auteur Genre Aidan Chambers Jeugdboek Eerste uitgave 1978 Vak Nederlands Zakelijke

Nadere informatie

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie:

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie: 1. Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb dit boek gelezen, omdat ik een deel van de film had gezien en nieuwsgierig was naar de rest van het verhaal. Ik was eerst begonnen aan het boek Karakter van

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Bas Busschers Klas: 4T2 Leraar: Scholten

Mijn fictiedossier. Naam: Bas Busschers Klas: 4T2 Leraar: Scholten Mijn fictiedossier Naam: Bas Busschers Klas: 4T2 Leraar: Scholten 1 1. Zakelijke gegevens A. De titel van het boek is Het Web. B. De naam van de auteur is Joost Heyink. C. Het boek heeft 169 bladzijdes.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1871 woorden 12 maart 2006 6,1 70 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands zoenen door Nel

Boekverslag Nederlands zoenen door Nel Boekverslag Nederlands 10.000 zoenen door Nel Kleverlaan Boekverslag door een scholier 1324 woorden 24 mei 2005 7,5 69 keer beoordeeld Auteur Genre Nel Kleverlaan Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands

Nadere informatie

4,9. Boekverslag door een scholier 1818 woorden 22 april keer beoordeeld. Joost Zwagerman. Eerste uitgave 1998 Nederlands

4,9. Boekverslag door een scholier 1818 woorden 22 april keer beoordeeld. Joost Zwagerman. Eerste uitgave 1998 Nederlands Boekverslag door een scholier 1818 woorden 22 april 2003 4,9 23 keer beoordeeld Auteur Genre Joost Zwagerman Kort verhaal Eerste uitgave 1998 Vak Nederlands 1.1 Gegevens: Schrijver: Joost zwagerman Titel:

Nadere informatie

Perenbomen bloeien wit

Perenbomen bloeien wit Perenbomen bloeien wit Naam: Stijn Bruggert 3T4 Schrijver: Gerbrand Bakker Uitgever: Cossee BV, Amsterdam Jaar van uitgave: 2007, 137 pagina s, 6-de druk. Stijn Bruggert 3T4 Pagina 1 Samenvatting De tweeling

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens

Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens Boekverslag Nederlands Een meisje, twee jongens door Anne Winkels Boekverslag door een scholier 2125 woorden 12 oktober 2011 8 8 keer beoordeeld Auteur Genre Anne Winkels Jeugdboek Eerste uitgave 2005

Nadere informatie

Crisis. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Rom Molemaker. Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem

Crisis. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Rom Molemaker. Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem Crisis Naam: Stijn Bruggert 3T4 Auteur: Rom Molemaker Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2012 en 159 pagina s, eerste druk. 1 2. Samenvatting van het boek Maikel is net vrijgelaten

Nadere informatie

boekverslag 2, Zakelijke gegevens: Titel: Bangkok Boy Auteur Carry Slee Uitgeverij: FMB uitgevers jaar van uitgave: 2009 aantal bladzijden: 255

boekverslag 2, Zakelijke gegevens: Titel: Bangkok Boy Auteur Carry Slee Uitgeverij: FMB uitgevers jaar van uitgave: 2009 aantal bladzijden: 255 boekverslag 2, Zakelijke gegevens: Titel: Bangkok Boy Auteur Carry Slee Uitgeverij: FMB uitgevers jaar van uitgave: 2009 aantal bladzijden: 255 1e druk samenvatting van het boek: Het verhaal in Bangkok

Nadere informatie

Boekverslag 1 Nederlands

Boekverslag 1 Nederlands Boekverslag 1 Nederlands 1. Zakelijke gegevens Titel: Een goede dag voor de ezel Naam van de auteur: Tim Krabbé Naam van de uitgever: Prometheus, Amsterdam Jaar van verschijnen: 2005 Aantal bladzijden:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen door Thea Beckman Boekverslag door een scholier 1406 woorden 6 oktober 2008 7,6 23 keer beoordeeld Auteur Genre Thea Beckman Jeugdboek Eerste uitgave 1980

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul D Boekverslag door een scholier 1370 woorden 26 oktober 2016 6,4 81 keer beoordeeld Auteur Paul D Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Leesverslag Algemene gegevens

Nadere informatie

c. Wat is de vertelde tijd? Een jaar. Het verhaal begint als Robinson aan het verhuizen is en eindigt als het schooljaar is afgelopen.

c. Wat is de vertelde tijd? Een jaar. Het verhaal begint als Robinson aan het verhuizen is en eindigt als het schooljaar is afgelopen. Boekverslag door een scholier 1368 woorden 2 januari 2002 5,4 45 keer beoordeeld Auteur Genre Doeschka Meijsing Psychologische roman, Coming of age Eerste uitgave 1976 Vak Nederlands Primaire Gegevens

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 2555 woorden 15 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands

Boekverslag door een scholier 2555 woorden 15 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 1987 Nederlands Boekverslag door een scholier 2555 woorden 15 mei 2002 7 590 keer beoordeeld Auteur Genre Gijs Wanders Jeugdboek Eerste uitgave 1987 Vak Nederlands 1. Titel De titel van het boek is Vogelvrije vrienden

Nadere informatie

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk.

Boy 7. Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Boy 7 Manon, Scharenborg 3T2 Auteur: Mirjam Mous Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, 2010, 284 bladzijdes, eerste druk. Samenvatting: De personages uit dit boek zijn Boy Seven oftewel Sam Waters. Lara,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan

Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan Boekverslag Nederlands Dit been is korter door Jan de Zanger Boekverslag door een scholier 1585 woorden 10 januari 2002 8,1 140 keer beoordeeld Auteur Genre Jan de Zanger Jeugdboek Eerste uitgave 1988

Nadere informatie

Fictiedossier Imelda Schutte 3T4

Fictiedossier Imelda Schutte 3T4 Mijn fictiedossier. Imelda Schutte 3T4 Mevrouw Owel Inhoud. 1. Zakelijke gegevens.... 2 2. Samenvatting van het boek.... 2 3. Over de auteur.... 3 4. Over het boek... 3 5. Leeservaringen.... 4 Onderwerp....

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk

Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk door Remco Campert Boekverslag door een scholier 1848 woorden 12 januari 2012 5,3 3 keer beoordeeld Auteur Genre Remco Campert Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 4T4 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 4T4 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 4T4 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam : Marijke Nijhuis Klas : 3T2 Leraar : mevr. Scholten

Mijn fictiedossier. Naam : Marijke Nijhuis Klas : 3T2 Leraar : mevr. Scholten Mijn fictiedossier. Naam : Marijke Nijhuis Klas : 3T2 Leraar : mevr. Scholten 1. Zakelijke gegevens. a) De titel van het boek is Black Box. b) De auteur van dit boek is Anna Woltz. c) De uitgever van de

Nadere informatie

Wanneer Sylvia en Laura naar een toneelstuk gaan. Ontmoet Silvia Alfred en het klikt gelijk tussen hun.

Wanneer Sylvia en Laura naar een toneelstuk gaan. Ontmoet Silvia Alfred en het klikt gelijk tussen hun. Boekverslag door een scholier 1916 woorden 14 februari 2003 5,5 21 keer beoordeeld Auteur Genre Harry Mulisch Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Samenvatting: Laura is al een paar

Nadere informatie

6,7. Boekverslag door M woorden 7 april keer beoordeeld. Eerste uitgave 1998 Nederlands

6,7. Boekverslag door M woorden 7 april keer beoordeeld. Eerste uitgave 1998 Nederlands Boekverslag door M. 2442 woorden 7 april 2013 6,7 18 keer beoordeeld Auteur Carry Slee Genre Jeugdboek Eerste uitgave 1998 Vak Nederlands Methode Op niveau 1. A. Algemene gegevens 1. de titel van het boek

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het uur nul door Dirk Bracke

Boekverslag Nederlands Het uur nul door Dirk Bracke Boekverslag Nederlands Het uur nul door Dirk Bracke Boekverslag door een scholier 2893 woorden 3 mei 2001 7,9 719 keer beoordeeld Auteur Genre Dirk Bracke Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk

Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk Boekverslag Nederlands Junkie Mama door Lonneke van Asseldonk Boekverslag door een scholier 1923 woorden 14 december 2006 7,6 91 keer beoordeeld Auteur Genre Lonneke van Asseldonk Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening.

Inhoudsopgave. Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening. Door: Sanne Groothuis Klas: 4T2 Docent: Owel Datum: 16-10-2014 1 Inhoudsopgave Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening Bladzijde

Nadere informatie

8,6. Boekverslag door een scholier 1737 woorden 21 november keer beoordeeld. Eerste uitgave 2003 Nederlands. 1.Primaire gegevens.

8,6. Boekverslag door een scholier 1737 woorden 21 november keer beoordeeld. Eerste uitgave 2003 Nederlands. 1.Primaire gegevens. Boekverslag door een scholier 1737 woorden 21 november 2005 8,6 15 keer beoordeeld Auteur Genre Alma Post Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands 1.Primaire gegevens. Titel: Spiegels Schrijfster:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Te snel door Caja Cazemier

Boekverslag Nederlands Te snel door Caja Cazemier Boekverslag Nederlands Te snel door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1849 woorden 22 mei 2006 6,9 9 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands A.

Nadere informatie

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Inhoud Over de schrijfster... 3 Over het boek... 4 Verwerkingsopdracht leeservaringen... 5

Nadere informatie

Schaduwspitst. Naam: Manon Siemerink. Klas: 3T1.

Schaduwspitst. Naam: Manon Siemerink. Klas: 3T1. Schaduwspitst. Naam: Manon Siemerink. Klas: 3T1. 1 Docent: Mevrouw Owel. Vak: Nederlands Fictie dossier. Datum: 07-03-2014. 2 Waaraan moet mijn verslag voldoen? Jouw verslagen bestaan telkens uit onderstaande

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Zondagskind door Joris Moens

Boekverslag Nederlands Zondagskind door Joris Moens Boekverslag Nederlands Zondagskind door Joris Moens Boekverslag door een scholier 1959 woorden 3 maart 2001 7,1 11 keer beoordeeld Auteur Genre Joris Moens Roman Eerste uitgave 1995 Vak Nederlands Primaire

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een meisje in de oorlogswinter door Wil Vening

Boekverslag Nederlands Een meisje in de oorlogswinter door Wil Vening Boekverslag Nederlands Een meisje in de oorlogswinter door Wil Vening Boekverslag door een scholier 1953 woorden 23 maart 2003 6,2 84 keer beoordeeld Auteur Genre Wil Vening Jeugdboek Eerste uitgave 1983

Nadere informatie

Fictiedossier 4. Naam: Tessa Mosselman. Titel: Een goede dag voor de ezel. Auteur: Tim Krabbé. 2 e druk. Jaar van uitgave: 2005

Fictiedossier 4. Naam: Tessa Mosselman. Titel: Een goede dag voor de ezel. Auteur: Tim Krabbé. 2 e druk. Jaar van uitgave: 2005 Fictiedossier 4 Naam: Tessa Mosselman Titel: Een goede dag voor de ezel Auteur: Tim Krabbé 2 e druk Jaar van uitgave: 2005 Uitgeverij: Prometheus, Amsterdam Zakelijke gegevens 1 Samenvatting Internet:

Nadere informatie

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens Boekverslag door N. 1609 woorden 23 februari 2013 7 4 keer beoordeeld Auteur Simone van der Vlugt Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A, Zakelijke gegevens Titel;

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1653 woorden 28 november 2001 7 232 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gegevens:

Nadere informatie

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten)

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten) Onderbouw Boekverslag Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten). Titelpagina. (2 punten) o Naam o Klas o Datum o Titel van het boek o Schrijver o Jaar van uitgave o Uitgever

Nadere informatie

Fictiedossier, Nederlands De eetclub

Fictiedossier, Nederlands De eetclub Fictiedossier, Nederlands De eetclub 27-9-2014 Julia Blokhorst 4T2 Mv. Owel 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek De eetclub B. Naam van de auteur Saskia Noort C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen

Nadere informatie

Naam: Madelief van Rooijen Klas: 3T3 Leraar: mevrouw Scholten

Naam: Madelief van Rooijen Klas: 3T3 Leraar: mevrouw Scholten Naam: Madelief van Rooijen Klas: 3T3 Leraar: mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A Titel: P.S Ik ben verliefd Auteur: Jacques Vriens & Mirjam Oldenhave. Uitgever: Van Holkema & Warendorf Jaar

Nadere informatie

Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei

Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei Fictiedossier, Nederlands Het gouden ei 13-5-2014 Julia Blokhorst 3T2 Mv. Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Het gouden ei B. Naam van de auteur Tim Krabbé C. Naam van de uitgever, jaar

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie