Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Carry Slee. razend. 2. Samenvatting van het boek."

Transcriptie

1 Carry Slee. razend. 1. A. De titel van het boek is razend B. De naam van de auteur is Carry Slee. C. De uitgever van dit boek is prometheus Het boek is verschenen in Het boek heeft 144 Bladzijden. Ik heb de eerste druk gelezen. 2. Samenvatting van het boek. De hoofdpersoon, Sven, is een rustige, aardige jongen. Hij zit in de tweede klas en is ongeveer 14 jaar. Sven heeft bijna zijn hele leven gezwommen maar is er een tijdje geleden mee gestopt. Zo wil hij meer tijd overhouden voor het filmen, wat ook een grote hobby van hem is. De vader van Sven is het niet met zijn keuze eens. Daarom scheldt hij zijn zoon uit en slaat hij hem. De broer van Sven, Lennart, zwemt ook en heeft er veel plezier in. Lennart mag aan allerlei belangrijke wedstrijden meedoen. Omdat Svens vader erg trots op Lennart is, trekt hij hem voor. Sven is verliefd op Roosmarijn, een meisje uit zijn klas. Roosmarijn wil actrice worden. Sven vraagt haar of zij in zijn nieuwe film wil spelen. Zo ziet hij haar vaker en krijgen ze misschien iets met elkaar. Als Roosmarijn bij Sven thuis is, ontmoet zij Lennart. Lennart wordt ook verliefd op Roosmarijn en vertelt leugens over zijn broer, omdat hij in de gaten heeft dat Roosmarijn Sven wel ziet zitten. Roosmarijn heeft ook een probleem. Haar leraar wiskunde, die bij alle leerlingen erg geliefd is, kan niet van haar afblijven. Hij raakt haar aan zonder dat zij dit wil. Als haar vriendin Halima dit hoort vertelt zij het aan de klas. Helaas wil niemand hen geloven. Sven begrijpt het wel, en wil actie ondernemen. Tijdens een wiskundeles roept hij naar zijn leraar dat hij van Roosmarijn af moet blijven. Als de directeur dit hoort wordt Sven geschorst. Sven wil namelijk niet vertellen dat Roosmarijn het slachtoffer is. Later komt alles boven water doordat de directeur de leraar erop betrapt dat hij aan Roosmarijn zit. Roosmarijn vertelt alles en gaat direct daarna naar Sven. Ondertussen komt Sven thuis en is zijn vader razend. Hij heeft gehoord wat Sven geroepen heeft en slaat hem in elkaar. Ook zegt de vader dat hij Sven niet meer als zoon wil hebben. Sven heeft pijn, is kwaad en erg verdrietig. Daarom besluit hij weg te lopen. Onderweg koopt Sven een mes en gaat toch terug naar huis. Hij gaat voor zijn vader staan en roept dat zijn vader hem neer mag steken, omdat hij toch niet van hem houdt. Dan laat zijn vader het mes vallen en loopt weg.

2 De dagen erna moeten Sven en zijn vader met een maatschappelijk werkster praten. Nu komt naar boven dat de vader van Sven vroeger ook werd geslagen en zich daarom zo gedraagt. Aan het einde van het boek krijgt Sven toch nog verkering met Roosmarijn en is alles weer opgelost. Het verhaal speelt zich in deze tijd af. De voornaamste plaatsen zijn bij Sven thuis en op de school van Sven en Roosmarijn. 3. Over de auteur. Slee is in 1949 in Amsterdam geboren en opgegroeid. Haar moeder is verstandelijk gehandicapt en dat was voor de jonge Carry niet eenvoudig: alles draaide in haar leven om haar moeder. Haar vader kon er niet mee omgaan en vluchtte in zijn werk. Toen ze op de lagere school bij andere kinderen thuiskwam, realiseerde ze zich dat het bij haar thuis anders was dan bij anderen. Zij droeg al jong veel meer verantwoordelijkheden dan de meeste kinderen. Carry Slee wilde daarom ook graag aan de werkelijkheid ontsnappen. Fantaseren en schrijven hielpen haar daarbij. Toen ze nog heel klein was schreef ze al korte verhaaltjes. Ze vouwde daar boekjes van en zette die in de boekenkast. Aan haar knuffels las ze de boekjes voor. Waar ze over gingen weet Slee niet meer, maar nog wel dat voorlezen erg leuk was. Achteraf vindt ze dat het ziek zijn van haar moeder haar ook iets goeds heeft opgeleverd. Door het verdriet van haar moeder is Carry's vermogen om zich in te leven in anderen goed ontwikkeld. In een interview zegt ze daarover: "Ik denk dat in die periode de kiem is gelegd voor mijn schrijverschap". Na haar middelbare school ging Slee naar de Academie van Expressie door Woord en Gebaar. In 1975 slaagde ze voor deze opleiding. Daarna werd ze dramadocent in het middelbaar beroepsonderwijs. Ze kon haar schrijverskwaliteiten daar goed gebruiken. Samen met haar leerlingen bedacht ze namelijk verhaallijnen, waar ze vervolgens zelf toneelstukken van maakte. Haar leerlingen voerden die vaak met groot succes op. Maar hoe leuk ze het lesgeven ook vond, het bevredigde haar niet echt. "Er spookten altijd zoveel verhalen door mijn hoofd", zegt ze later over die tijd. Carry Slee krijgt twee dochters, toen die klein waren vertelde ze aan hen verhaaltjes waarin "Keetje Karnemelk" de hoofdrol speelde. Haar dochters vonden die verhalen zo leuk, dat Slee ze opstuurde naar de Bobo. Ze werden meteen geaccepteerd en verschenen tweewekelijks. Ook schreef ze wel eens naar de rubriek Margriet weet raad. Slee was nu niet meer te stoppen en het ene verhaal na het andere borrelde op in haar hoofd.

3 4. Over het boek. A. Op de voorkant van het boek zie je Roosmarijn en Sven. Dit heeft met het verhaal te maken dat ze elkaar leuk vinden en op het einde verkering krijgen. B. Nee, het boek is aan niemand opgedragen. C. Sven is de hoofdpersoon. Dit kun je merken doordat alle om Sven draait. Je merkt dit doordat je veel over hem te weten komt, zoals zijn gevoelens en gedachtes. Positief: 1. Doorzetter: Hij gaat gewoon door met leven ondanks wat er thuis gebeurt en soms gaat hij ook tegen zijn vader in. 2. Beschermend: Hij wil Roosmarijn beschermen tegen haar wiskunde leraar door in de klas te schreeuwen dat hij van haar af moet blijven. Negatief: 1. Terughoudend: Hij vertelt niemand dat hij thuis door zijn vader geslagen wordt. 2. Onzeker: Dit komt doordat zijn vader hem slaat. D. De belangrijkste plaatsen in het boek zijn bij Sven thuis en op school. De schrijfster heeft voor deze plekken gekozen, omdat thuis de mishandeling van Sven altijd plaats vind en op school gaat Sven met Roosmarijn om. Ook gaat het op school over de wiskundeleraar die ongewild aan Roosmarijn zit. E. Het verhaar staat is een logische en chronologische volgorde. De trucs die de schrijfster gebruikt om het verhaal spannend te maken zijn: De enige truc die wordt gebruikt in het verhaal is een cliffhanger. Het verhaal staat op het punt dat er iets gaat gebeuren, en dan spring het verhaal over op een andere verhaallijn. Omdat je toch wilt weten wat er gaat gebeuren lees je toch verder. F. Dit verhaal is geschreven in het hij/zij perspectief. Dit kun je merken doordat je het verhaal steeds door de ogen van iemand anders ziet gebeuren. G. Dit verhaal heeft een gesloten einde, want je hoeft niks meer in te vullen want er blijven geen vragen meer over dus je hoeft zelf niks meer in te vullen.

4 5. Leeservaringen. Onderwerp. Het onderwerp van het verhaal spreekt mij wel aan want, ik hou er wel van als er een beetje actie in een boek zit. Het onderwerp heeft mij geen nieuwe kanten van het onderwerp laten zien. Dit komt omdat, ik er al veel over gehoord heb van andere mensen. Nee, het verhaal heeft mij niet aan het denken gezet. Ja, mijn verwachting over het verhaal is uitgekomen. Nee, ik ben niet anders gaan denken over bepaalde onderwerpen die in het verhaal besproken zijn. Het onderwerp is niet heel grondig uitgewerkt maar het is ook niet oppervlakkig. Het onderwerp is wel aan de voorspelbare kant uitgewerkt want, er zitten van die standaard dingen in die heel vaak in verhalen met dit onderwerp gebeuren. Alle kanten hebben genoeg aandacht gekregen want ik had geen vragen meer voor mezelf over het onderwerp en de gebeurtenissen in het boek. Dit is het eerste boek dat ik over dit thema heb gelezen. Gebeurtenissen. Ja, het verhaal bevat genoeg gebeurtenissen om boeiend te blijven tot het einde. Er zit genoeg tempo in het verhaal. Ik vind dat de nadruk in dit verhaal op de gebeurtenissen ligt. De gebeurtenissen bij Sven thuis hebben wel indruk gemaakt op mij. Dit komt omdat het soms best hevig is wat er gebeurt. Ik vind dat de gebeurtenissen geloofwaardig zijn. Ik vind de gebeurtenissen herkenbaar voor dit thema. Ik vind dat de gebeurtenissen wel een beetje voorspelbaar zijn. Ik heb zelf nog nooit iets mee gemaakt wat hier op lijkt en ik hoop ook dat ik dat nooit mee zal hoeven maken. In dit verhaal staan geen gebeurtenissen die ik mee zou willen maken.

5 Personages. De hoofdpersoon is wel iemand die voor mij gaat leven omdat, ik mij soms erg kan inleven in een verhaal. Ik kan mij goed verplaatsen in de problemen en gedachtewereld van de verhaalpersonen. Ik zou wel op Sven willen lijken. Want hij laat niet zomaar over zich heen lopen en dat gebeurt mij wel is. Ik vind het gedrag en ideeën van de personen wel begrijpelijk als je kijkt naar de situaties waar ze in zitten. Nee, geen enkel verhaal persoon heeft mij beïnvloed. Nee, geen enkel gedrag, uitspraak of gedachte van een van de personages heeft mij aan het denken gezet. Ja, je komt genoeg van de personages te weten om ze te kunnen begrijpen. Je hoeft zelf niet veel in te vullen en daardoor kun je de personen goed begrijpen. De personen veranderen wel in het verhaal en dat is ook begrijpelijk. Ik vind geen enkele beslissing die genomen is vreemd. Bouw. Ja, de gebeurtenissen volgen elkaar logisch op. Het verhaal is wel spannend opgebouwd en dat komt door de cliffhangers in het verhaal. Het verhaal is niet ingewikkeld. Er zitten wel meerdere verhaallijnen in maar als je goed hebt opgelet in het verhaal dan is het verhaal niet moeilijk om te volgen. De verhaallijnen zijn goed met elkaar verbonden. Ze hebben de personen die er in voorkomen gemeen. Het verhaal bevat wel terugblikken en dat maakt het verhaal interessanter. Ik vind het een goed en plezierig slot. Want ik hou er niet van als ik niet weet hoe iets afloopt in een boek. Taalgebruik. Ik vind het boek makkelijk te lezen want er is geen moeilijk taalgebruik. De zinnen zijn makkelijk te lezen en het verhaal bevat weinig moeilijke woorden. Het verhaal bevat weinig beschrijvingen. Dit is wel prettig voor het leestempo. Er zitten niet zoveel dialogen in het verhaal. Ik vind dit soms prettig en soms niet.

6 6. Recensie. Het boek knalt er gelijk in, vanaf pagina 1. We maken kennis met Sven, net in elkaar geslagen door zijn vader. Hij bekijkt zijn opgezwollen gezicht in de spiegel en we krijgen door zijn gedachten gelijk de hoofdlijnen te weten. Een beetje cliché is het wel: verliefd op een meisje en problemen thuis. Veel tijd om daar meer over te weten te komen krijgen we niet, gezien de vader van Sven binnenstormt om zijn zoon de kamer, op een niet zo fijne manier, te laten zien. Goed gedaan mevrouw Slee, enerzijds lichtelijk vertellen waar het boek over gaat en anderzijds onze interesse wekken waardoor we blijven lezen. En dat gebeurt ook. Ondanks de voorspelbaarheid en eenvoudigheid van het boek, is het een succesvolle formule. Of is het misschien juist die voorspelbaarheid en eenvoudigheid die de formule zo succesvol maakt? Zoals bij een roman of detective? Hoe dan ook, het boek biedt precies de zaken die onderbouwleerlingen nodig hebben om toe te treden tot de wereld van de literatuur. Wat een grote plus is, is de verfilming van het boek. Hierdoor is het voor docenten ook zeer aantrekkelijk om te gebruiken in de les. Nadat je leerlingen het boek laat lezen, of gezamenlijk leest, laat je een stuk van de film zien. Hierdoor zien de leerlingen wat ze lezen en maak je automatisch het lezen aantrekkelijker. Al met al is Razend een vermakelijk boek over een hedendaags probleem in de samenleving dat door haar eenvoudige, doch boeiende, schrijfstijl zeer aantrekkelijk is voor de jeugd om te lezen. Ook voor docenten die leerlingen willen laten kennismaken met literatuur en dit aantrekkelijk willen maken, raad ik dit boek (vooral in samenhang met de film) zeker aan. Fijn: Hoort wel in het verhaal thuis want het verhaal is fijn om te lezen. Aantrekkelijk: Hoort wel in het verhaal thuis want als je het verhaal leest wil je alleen maar doorlezen. Boeiend: Hoort wel in het verhaal thuis want het verhaal blijft boeiend tot het einde. Eenvoudig: Hoort wel in het verhaal thuis want het is een eenvoudig boek. Vermakelijk: Hoort wel in het verhaal thuis want het boek blijft je vermaken tot het einde van het verhaal. Eigen mening. Ik vind dit een prettig boek om te lezen en ik zou het zeker aanraden aan andere kinderen om ook te gaat lezen.

7

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening.

Inhoudsopgave. Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening. Door: Sanne Groothuis Klas: 4T2 Docent: Owel Datum: 16-10-2014 1 Inhoudsopgave Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Recensie en eigen mening Bladzijde

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee

Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee Boekverslag Nederlands See you in Timboektoe door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2575 woorden 14 februari 2009 6,7 35 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands. Algemene informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands. Algemene informatie Boekverslag door een scholier 1706 woorden 19 juli 2001 6,5 59 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands Algemene informatie Titel: Razend Auteur: Carry slee

Nadere informatie

7,1. Boekverslag door een scholier 2008 woorden 13 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands

7,1. Boekverslag door een scholier 2008 woorden 13 mei keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands Boekverslag door een scholier 2008 woorden 13 mei 2001 7,1 2146 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands Zakelijke gegevens Titel: Razend Auteur: Carry Slee

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1794 woorden 14 april 2001 7,3 362 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands 2: De

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten Schaduwspits Gemaakt door : Onur Arslantas Klas: 3T3 Leraar: Mevrouw Scholten Zakelijke gegevens A. Schaduwspits B. Corien Botman C. Querido, 2005, 199 bladzijden en ik heb het boek gelezen van de lijsters.

Nadere informatie

boekverslag 2, Zakelijke gegevens: Titel: Bangkok Boy Auteur Carry Slee Uitgeverij: FMB uitgevers jaar van uitgave: 2009 aantal bladzijden: 255

boekverslag 2, Zakelijke gegevens: Titel: Bangkok Boy Auteur Carry Slee Uitgeverij: FMB uitgevers jaar van uitgave: 2009 aantal bladzijden: 255 boekverslag 2, Zakelijke gegevens: Titel: Bangkok Boy Auteur Carry Slee Uitgeverij: FMB uitgevers jaar van uitgave: 2009 aantal bladzijden: 255 1e druk samenvatting van het boek: Het verhaal in Bangkok

Nadere informatie

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels

Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Fictiedossier Op blote voeten Maren Stoffels Mariska Wijlens Klas 3T2 Docent: Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens Titel: Op blote voeten Auteur: Maren Stoffels Uitgever: Leopold Jaar van verschijnen:

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Ellen Tijsinger.blz 4 4. Over het boek. blz 4/5 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 3T2 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel Mijn fictiedossier Naam: Gijs Azink Klas: 3T1 Leraar: Mevrouw Owel 1 Inhoud: 1. Zakelijke gegevens...blz 3 2. Samenvatting.blz 3/4 3. Over de auteur Corien Botman...blz 4 4. Over het boek. blz 4 5. Leeservaringen..blz

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2138 woorden 25 oktober 2014 7,4 4 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Methode Nederlands

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen.

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen. Boekverslag door een scholier 1942 woorden 16 juni 2007 7 13 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands I Beschrijvingsopdracht. 1. Motivatie van mijn

Nadere informatie

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

PIZZA MAFFIA. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten PIZZA MAFFIA Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten 1. Zakelijke gegevens A. Titel van het boek Pizza Maffia B. Naam van de auteur Khalid Boudou C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk

Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: > 2e druk Naam: Tessa Mosselman Schrijver: Pieter Feller Uitgever: Van Holkema & Warendorf Bladzijdes: 180 2007 > 2e druk Van internet: Madelon brengt veel tijd door achter de computer. Het liefst zit ze te chatten

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1326 woorden 8 januari keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands. Razend

6,2. Boekverslag door een scholier 1326 woorden 8 januari keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands. Razend Boekverslag door een scholier 1326 woorden 8 januari 2007 6,2 331 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands Razend Ik doe mijn boekbespreking over het boek: Razend

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten

Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp. Klas: 3T2. Leraar: Mevr. Scholten Mijn Fictiedossier. Naam: Kelsey Oosterkamp Klas: 3T2 Leraar: Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is Het meisje in mijn hoofd. De schrijfster van het boek is Sofie van Gelder. De uitgever

Nadere informatie

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1 Vlinders Auteur: Simone van der Vlugt Uitgever: Lemniscaat tweede druk 175 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink, 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het boek... 3 Over de auteur...

Nadere informatie

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras

Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3. Groener Gras Sophie Gerritsen Mevr. Owel 3T3 Groener Gras 1. Zakelijke gegevens A. De titel van boek is Groener Gras B. De naam van de auteur is Klaas Bond C. Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal

Nadere informatie

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten

Melissa Even 3T2 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is een gang met gele deuren. Rom Molemaker is de auteur van het boek. De naam van de uitgever is Van Holkema & Warendorf, Unieboek BV, Houten. Het is uitgegeven

Nadere informatie

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit

1. ZAKERLIJKE GEGEVENS. Waanzinnig verliefd. Bobje Goudsmit 1. ZAKERLIJKE GEGEVENS Waanzinnig verliefd Bobje Goudsmit Uitgever: uitgeversmaatschappij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2001 152 bladzijdes Eerste druk 2. Samenvatting van het boek Kim is de

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1653 woorden 28 november 2001 7 232 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gegevens:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum:

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: 26-01-2018 1 inhoud Zakelijke informatie over het boek 3 Over de auteur.4 Over het boek.. 5 Keuze opdracht 6 Bronvermelding 8 2 Zakelijke informatie

Nadere informatie

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel

Groeten uit Londen. Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel Groeten uit Londen Gemaakt door: Ben Klein Buursink Klas: 3t1 Lerares: mevrouw Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A De titel van het boek is Groeten uit Londen. Het boek is geschreven door Yoyce Pool.

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp 3T2 Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel Zakelijke gegevens. De titel van het boek is OMG ik ben zwanger. De naam van de schrijver is Maria mosterd. De uitgever is van Gennep,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Paniek door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Paniek door Carry Slee Boekverslag Nederlands Paniek door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1805 woorden 30 januari 2007 4,5 16 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2001 Vak Nederlands A. Titel:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee Boekverslag Nederlands Razend door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2730 woorden 31 mei 2001 7,3 169 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands A. Zakelijke

Nadere informatie

Ik vind het boek gemakkelijk, omdat er niet zoveel moeilijke woorden in voorkomen.

Ik vind het boek gemakkelijk, omdat er niet zoveel moeilijke woorden in voorkomen. Boekverslag door A. 1115 woorden 11 januari 2016 9,2 2 keer beoordeeld Auteur Carry Slee Genre Jeugdboek Eerste uitgave 1999 Vak Nederlands Carry slee Leeservaring: Ik vind het boek gemakkelijk, omdat

Nadere informatie

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk

Te snel. Stijn Bruggert 3T4. Schijfster: Caja Cazemier. Uitgever: Ploegsma cop p 1 e druk Te snel Stijn Bruggert 3T4 Schijfster: Caja Cazemier Uitgever: Ploegsma cop. 2008 152p 1 e druk 0 Samenvatting Eline heeft zes weken verkering met Tim. Bijna niemand weet van hun verkering. Voordat Eline

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Inhoud Over de schrijfster... 3 Over het boek... 4 Verwerkingsopdracht leeservaringen... 5

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp

Mijn Fictiedossier. Kelsey Oosterkamp Mijn Fictiedossier. Naam: Klas: Leraar: Kelsey Oosterkamp 4T2 Mevr. Owel 1 Inhoudsopgave: Blz. Zakelijke gegevens: 3 Samenvatting: 4 Over de auteur: 5 Over het boek: 6 Leeservaring: 8 Recensie en eigen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kappen door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Kappen door Carry Slee Boekverslag Nederlands Kappen door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2495 woorden 8 maart 2001 7,2 912 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1999 Vak Nederlands A. ZAKELIJKE

Nadere informatie

Inhoud. Samenvatting van het boek... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 6 Leeservaringen... 7 Recensie en eigen mening... 9

Inhoud. Samenvatting van het boek... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 6 Leeservaringen... 7 Recensie en eigen mening... 9 Fatale liefde Auteur: Carry Slee Uitgever: FBM uitgevers, Amsterdam - tweede druk 277bladzijden Jaar van verschijnen: 2010 Gemaakt door: Janke Hannink, 4T1 1 Inhoud Samenvatting van het boek... 3 Over

Nadere informatie

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel

Mijn fictiedossier. Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel Mijn fictiedossier Naam: Collin Kamps Klas:4T1 Leraar: Mvr. Owel 1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A A. Titel van het boek Als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden! Ontvoerd, Helen

Nadere informatie

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden:

1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: Boek 6 Vermist 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1. Titel van het boek, als het boek een ondertitel heeft, moet je die ook vermelden: De titel van het boek is: Vermist 2. Naam van de auteur: De schrijfster

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Echte mannen eten geen kaas

Echte mannen eten geen kaas Echte mannen eten geen kaas Naam: Manon Siemerink. Klas: 3T1. Leraar: Owel. 1 Waaraan moet mijn verslag voldoen? Jouw verslagen bestaan telkens uit onderstaande onderdelen. Je moet deze onderdelen goed

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof

Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof Boekverslag Nederlands Rosa rotmeid door Wilma Geldof Boekverslag door een scholier 1282 woorden 10 mei 2006 9 7 keer beoordeeld Auteur Genre Wilma Geldof Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands a.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Breaktime door Aidan Chambers

Boekverslag Nederlands Breaktime door Aidan Chambers Boekverslag Nederlands Breaktime door Aidan Chambers Boekverslag door V. 2069 woorden 15 oktober 2015 8,4 3 keer beoordeeld Auteur Genre Aidan Chambers Jeugdboek Eerste uitgave 1978 Vak Nederlands Zakelijke

Nadere informatie

6,7. Boekverslag door een scholier 2377 woorden 11 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 2001 Nederlands.

6,7. Boekverslag door een scholier 2377 woorden 11 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 2001 Nederlands. Boekverslag door een scholier 2377 woorden 11 september 2007 6,7 38 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2001 Vak Nederlands Leesverslag Roman Titel; Paniek Schrijfster; Carry

Nadere informatie

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck

Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck Voor jou 10 anderen. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck 1. Zakelijke gegevens A. Voor jou 10 anderen B. Mirjam Oldenhave en Cynthia van Eck C. Noordhoff uitgevers Verschenen in 2011 99 bladzijden 1 e

Nadere informatie

De strijd om de kathedraal

De strijd om de kathedraal De strijd om de kathedraal Boekverslag 3 Gemaakt door: Jette Somsen Klas 3G2 Datum: 06-04-2018 1 Inhoud o Zakelijke gegevens 3 o Over de auteur.4 o Over het boek..5 o Keuze opdracht B...6 o Bronvermelding.8

Nadere informatie

Fictiedossier Imelda Schutte 3T4

Fictiedossier Imelda Schutte 3T4 Mijn fictiedossier. Imelda Schutte 3T4 Mevrouw Owel Inhoud. 1. Zakelijke gegevens.... 2 2. Samenvatting van het boek.... 2 3. Over de auteur.... 3 4. Over het boek... 3 5. Leeservaringen.... 4 Onderwerp....

Nadere informatie

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis Oorlogswinter Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis 1 1. Zakelijke gegevens A. Titel boek: Oorlogswinter, het boek heeft geen ondertitel B. Auteur: Jan Terlouw C. Naam uitgever: Lemniscaat Jaar

Nadere informatie

Boekverslag door L woorden 13 november keer beoordeeld. Eerste uitgave 2006 Nederlands

Boekverslag door L woorden 13 november keer beoordeeld. Eerste uitgave 2006 Nederlands Boekverslag door L. 1497 woorden 13 november 2008 6 48 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Samenvatting: In het verhaal moet je zelf keuzes maken voor Eva.

Nadere informatie

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek.

Zakelijke gegevens. Samenvatting van het boek. Zakelijke gegevens. A. De titel van het boek is Schaduw Spits. B. De naam van de auteur is Corien Botman. C. De naam van de uitgever is Noordhoff Uitgevers, dit boek is in 2011 verschenen en heeft 190

Nadere informatie

6,3. Boekverslag door een scholier 2151 woorden 12 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands

6,3. Boekverslag door een scholier 2151 woorden 12 oktober keer beoordeeld. Eerste uitgave 2000 Nederlands Boekverslag door een scholier 2151 woorden 12 oktober 2000 6,3 69 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands Samenvatting Als Sven aan zijn vader laat weten dat

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door

Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Boekverslag Nederlands Een tafel vol vlinders door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 2148 woorden 30 november 2009 6,2 38 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Novelle Eerste uitgave 2009 Vak

Nadere informatie

De Hamburger Files. Naam: Luc van den Broek. Klas: 3T2. Naam uitgever: averbode. Jaar uitgave:24 april Aantal bladzijdes: 85. Dit is de 1 e druk

De Hamburger Files. Naam: Luc van den Broek. Klas: 3T2. Naam uitgever: averbode. Jaar uitgave:24 april Aantal bladzijdes: 85. Dit is de 1 e druk De Hamburger Files Naam: Luc van den Broek Klas: 3T2 Naam uitgever: averbode Jaar uitgave:24 april 2008 Aantal bladzijdes: 85 Dit is de 1 e druk 2. Samenvatting van het boek Sessy werkt in de keuken van

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd

Het meisje in mijn hoofd Het meisje in mijn hoofd Auteur: Sofie van Gelder Uitgever: Mozaïek Junior (Zoetermeer) tweede druk 173 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het

Nadere informatie

2 Jouw mening. Het probleem van de hoofdpersoon. De andere personen; kort beschrijven. Vooral in hun relatie tot de hoofdpersoon.

2 Jouw mening. Het probleem van de hoofdpersoon. De andere personen; kort beschrijven. Vooral in hun relatie tot de hoofdpersoon. Formulier leesverslag Nederlands. Jouw naam Datum Klas Leraar/ lerares paraaf beoordeling A Het boek Titel van het boek Naam schrijver/ schrijfster Naam van de uitgever en jaar van verschijnen. Gebruikte

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart

Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart Boekverslag door een scholier 1651 woorden 14 maart 2004 5,5 22 keer beoordeeld Auteur Genre Maarten 't Hart Novelle Eerste uitgave 2003 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen

Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag Nederlands De vriendschap door Connie Palmen Boekverslag door een scholier 1900 woorden 21 mei 2000 5,4 30 keer beoordeeld Auteur Genre Connie Palmen Psychologische roman, Filosofische roman

Nadere informatie

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3

H3T3. Het Schnitzelparadijs. Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 H3T3 Het Schnitzelparadijs Thijs Waanders Het Assink Lyceum H3T3 Inhoud Zakelijke gegevens... 3 Samenvatting... 3 Over de auteur... 4 Over het boek... 5 Leeservaringen... 5 Recensie... 6 2 Zakelijke gegevens

Nadere informatie

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell

Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag Overigetaal De zuigzoen door Unni Lindell Boekverslag door een scholier 1973 woorden 25 juni 2007 7,5 11 keer beoordeeld Auteur Genre Unni Lindell Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Overigetaal

Nadere informatie

Samenvatting van het boek

Samenvatting van het boek Zakelijke gegevens Naam: Tessa Mosselman Klas: 3T1 Titel: Offline Schrijfster: Caja Cazemier Uitgever: Ploegsma Jaar: 2013 Druk: 2 e druk Bladzijdes: 144 1 Samenvatting van het boek Samenvatting internet:

Nadere informatie

Mijn Fictiedossier. Joep Brummelhuis. Mevrouw Owel 3T1

Mijn Fictiedossier. Joep Brummelhuis. Mevrouw Owel 3T1 Mijn Fictiedossier Joep Brummelhuis Mevrouw Owel 3T1 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A Titel van het boek: Pizza maffia Naam van de schrijver: Khalid Boudou Naam van de (uitgever, Jaar van verschijning,

Nadere informatie

Titel: Auteur: Uitgeverij: Plaats van uitgave: Druk: Jaar van uitgave: Aantal bladzijden: Hoofdstukken: Plaats: Titelverklaring: Verhaalvorm:

Titel: Auteur: Uitgeverij: Plaats van uitgave: Druk: Jaar van uitgave: Aantal bladzijden: Hoofdstukken: Plaats: Titelverklaring: Verhaalvorm: Boekverslag door een scholier 2787 woorden 29 november 2006 7,4 276 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands Titel: Radeloos Auteur: Carry Slee Uitgeverij: Prometheus

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door M. 1904 woorden 7 april 2013 6,2 5 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave 2008 Vak Methode

Nadere informatie

De omslagontwerpster is: Marlies Visser die meerdere boeken ontworpen voor Carry Slee.

De omslagontwerpster is: Marlies Visser die meerdere boeken ontworpen voor Carry Slee. Boekverslag door een scholier 1708 woorden 4 september 2013 5,4 11 keer beoordeeld Auteur Carry Slee Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands A zakelijk gegevens De titel van het boek dat ik

Nadere informatie

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie:

Hanneke van Herk. 1. Beschrijvingsopdracht: Uitgewerkt persoonlijke reactie: 1. Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb dit boek gelezen, omdat ik een deel van de film had gezien en nieuwsgierig was naar de rest van het verhaal. Ik was eerst begonnen aan het boek Karakter van

Nadere informatie

Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten

Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten Naam: Jorn ter Huurne Klas: 3t2 Leraar: mevrouw Scholten A Schaduwspits is de titel. B Corien Botman is de auteur. C Het boek heeft 190 bladzijdes. De uitgever is Noordhof uitgevers. Het is de 2 e druk.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het rookoffer door Tessa de Loo

Boekverslag Nederlands Het rookoffer door Tessa de Loo Boekverslag Nederlands Het rookoffer door Tessa de Loo Boekverslag door een scholier 2637 woorden 5 april 2001 5,9 27 keer beoordeeld Auteur Genre Tessa de Loo Psychologische roman, Novelle Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel

Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel Mijn fictiedossier: Joep Brummelhuis 3T1 mevrouw Owel 1 Zakele gegevens Onderdeel A 1 De titel van het boek: Schaduwspits 2 De Schrijver: Corien Botman 3 Uitgever: Noordhoff uitgevers BV, Groningen/Houten

Nadere informatie

Crisis. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Rom Molemaker. Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem

Crisis. Naam: Stijn Bruggert 3T4. Auteur: Rom Molemaker. Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem Crisis Naam: Stijn Bruggert 3T4 Auteur: Rom Molemaker Uitgever: Uitgeverij Holland - Haarlem Jaar van verschijnen: 2012 en 159 pagina s, eerste druk. 1 2. Samenvatting van het boek Maikel is net vrijgelaten

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door een scholier 1548 woorden 13 juni 2018 0 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Boekverslag Boek Gegevens van het boek:

Boekverslag Boek Gegevens van het boek: Boekverslag Boek 4 1. Gegevens van het boek: Titel: Eiland in de wind Auteur: Lieneke Dijkzeul Uitgever: Wolters-Noordhoff,Groningen Jaar van verschijnen: 2007 Aantal bladzijden: 182 Blz. Hoeveelste druk:

Nadere informatie

Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum:

Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: 20-12-2018 1 Inhoudsopgaven Opdracht 1..3 Opdracht 2 4 Opdracht 3 4 Opdracht 4 4 Opdracht 5.5 Opdracht 6.5 Opdracht 7.6 Bornvermelding..7

Nadere informatie

Groep zeven slaat terug

Groep zeven slaat terug Groep zeven slaat terug Zwg door Jessica Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 02 June 2014 Auteur Jacques Vriens Genre Jeugdboek, Kinderboek Eerste uitgave 2005 Pagina's 174 Flaptekst De meester van groep

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell

Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul Dowswell Boekverslag Nederlands Ausländer door Paul D Boekverslag door een scholier 1370 woorden 26 oktober 2016 6,4 81 keer beoordeeld Auteur Paul D Eerste uitgave 2009 Vak Nederlands Leesverslag Algemene gegevens

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Liever ziek dan verliefd

Boekverslag Nederlands Liever ziek dan verliefd Boekverslag Nederlands Liever ziek dan verliefd door Stasia Cramer Boekverslag door een scholier 1961 woorden 31 oktober 2004 6,4 16 keer beoordeeld Auteur Genre Stasia Cramer Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Fictiedossier hou me vast

Fictiedossier hou me vast Fictiedossier hou me vast Naam: Mandy Westendorp Klas: H4T1 Docent: Mevrouw Owel Inleverdatum: 12 december 2014 Vak: Nederlands 1. zakelijke gegevens: Titel van het boek: Hou me vast Het boek heeft geen

Nadere informatie

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis.

Moordmeiden. Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Moordmeiden Marthe Koenderink 3t3 Mvr. Scholten/nieuwenhuis. Samenvatting van het boek. http://www.scholieren.com/boekverslag/68072 Anouk en Laura zijn al vanaf de zandbak elkaars beste vriendinnen. Laura

Nadere informatie

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843

6,9. Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december keer beoordeeld. Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Boekverslag door Een scholier 1690 woorden 10 december 2002 6,9 340 keer beoordeeld Auteur Genre Charles Dickens Novelle, Fantasy & SF Eerste uitgave 1843 Vak Engels Algemeen: Titel: A Christmas Carol

Nadere informatie

Boekverslag 1 Nederlands

Boekverslag 1 Nederlands Boekverslag 1 Nederlands 1. Zakelijke gegevens Titel: Een goede dag voor de ezel Naam van de auteur: Tim Krabbé Naam van de uitgever: Prometheus, Amsterdam Jaar van verschijnen: 2005 Aantal bladzijden:

Nadere informatie

Naam: Silke Bouwman Klas: 4T4 Lerares: Mevr. Scholten

Naam: Silke Bouwman Klas: 4T4 Lerares: Mevr. Scholten Naam: Silke Bouwman Klas: 4T4 Lerares: Mevr. Scholten Inhoudsopgave 1. Zakelijke gegevens 2. Samenvatting van het boek 3. Over de auteur 4. Over het boek 5. Leeservaringen 6. Recensie en eigen mening 1.

Nadere informatie

c. Wat is de vertelde tijd? Een jaar. Het verhaal begint als Robinson aan het verhuizen is en eindigt als het schooljaar is afgelopen.

c. Wat is de vertelde tijd? Een jaar. Het verhaal begint als Robinson aan het verhuizen is en eindigt als het schooljaar is afgelopen. Boekverslag door een scholier 1368 woorden 2 januari 2002 5,4 45 keer beoordeeld Auteur Genre Doeschka Meijsing Psychologische roman, Coming of age Eerste uitgave 1976 Vak Nederlands Primaire Gegevens

Nadere informatie

De Eetclub Saskia Noort

De Eetclub Saskia Noort De Eetclub Saskia Noort Gemaakt door: Carsten Bos Zakelijke gegevens De Naam van het boek is De Eetclub en het is geschreven door Saskia Noort. Het boek is verschenen in 2004 en ik kon geen druk vinden

Nadere informatie

Dreadlocks & Lippenstift

Dreadlocks & Lippenstift Dreadlocks & Lippenstift Uitgever: Leopold Schrijver: Maren Stoffels Jaar van 1e druk: in 2005 / 143 pagina's Leesniveau: 12 t/m 15 jaar Door: Sophie Scharenborg klas: H3G3 De schrijver In 2006 behaalde

Nadere informatie

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen Boekverslag door C. 1393 woorden 27 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands 2. structuurvragen Titelbeschrijving: Boek: Twee Vrouwen

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Sommige meisjes zijn heel snel verliefd, andere meisjes zullen niet snel of misschien zelfs helemaal niet verliefd worden. Dit is bij ieder meisje anders. Wat gebeurt

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk

Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk Boekverslag Nederlands Het leven is vurrukkulluk door Remco Campert Boekverslag door een scholier 1848 woorden 12 januari 2012 5,3 3 keer beoordeeld Auteur Genre Remco Campert Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands zoenen door Nel

Boekverslag Nederlands zoenen door Nel Boekverslag Nederlands 10.000 zoenen door Nel Kleverlaan Boekverslag door een scholier 1324 woorden 24 mei 2005 7,5 69 keer beoordeeld Auteur Genre Nel Kleverlaan Jeugdboek Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten)

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten) Onderbouw Boekverslag Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten). Titelpagina. (2 punten) o Naam o Klas o Datum o Titel van het boek o Schrijver o Jaar van uitgave o Uitgever

Nadere informatie

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1

De jongen in de. gestreepte pyjama. John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 De jongen in de 20-11-2017 gestreepte pyjama John Boyne Randy Brummelhuis HET ASSINK VAN BRAKELSTRAAT, 3G1 Zakelijke gegevens Titel: De jongen in de gestreepte pyjama Auteur: John Boyne (zie afbeelding)

Nadere informatie

Carry Slee werd op 1 juli 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig.

Carry Slee werd op 1 juli 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Biografie door een scholier 1559 woorden 21 april 2002 6 968 keer beoordeeld Vak Nederlands Carry Slee Carry Slee werd op 1 juli 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen

Nadere informatie