Bhagavad Gita Hoofdstuk 13

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bhagavad Gita Hoofdstuk 13"

Transcriptie

1 Bhagavad Gita Hoofdstuk 13 bginhetnederlands.nl

2 Bhagavad Gita Hoofdstuk 13 Natuur, genieter en bewustzijn bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die u op deze site (bginhetnederlands.nl en alle onderliggende pagi a s) aa treft ij gi het ederla ds of zij geli e eerd aa bginhetnederlands. Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door bginhetnederlands of tenzij aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan. Deze informatie mag worden bekeken op een scherm, gedownload worden op een hard-disk of geprint worden, mits dit geschied voor persoonlijk, informatief en niet-commercieel gebruik, mits de informatie niet gewijzigd wordt, mits de volgende copyright-tekst i elke opy aa ezig is: Copyright gi het ederla ds, mits copyright, handelsmerk en andere van toepassing zijnde teksten niet worden verwijderd en mits de informatie niet wordt gebruikt in een ander werk of publicatie in welk medium dan ook. gi het ederla ds oert het eheer o er de pagi a s op deze e site. Het li ke e er ijze aar de pagi a s op deze website is toegestaan. De webmaster stelt het op prijs hiervan in kennis te worden gesteld. Dit document is geschreven met behulp van citaten uit de volgende bron: Sri Srimad A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada (2003). Natuur, genieter en bewustzijn, in Bhagavad-Gita Zoals Ze Is (pp ). The Bhaktivedanta Book Trust International. Bginhetnederlands adviseert lezers die meer informatie, uitleg of commentaar zoeken op basis van dit document, het boek in de bronvermelding te bekijken. Alle hoofdstukken en teksten in dit document, zijn namelijk één-op-één gelinkt aan de hoofdstukken en teksten uit het boek Bhagavad-Gita Zoals Ze Is.

3 HOOFDSTUK 13: Natuur, genieter en bewustzijn 1. Arjuna zei: O dierbare Krsna, ik verlang ernaar over de prakrti te horen [de materiele natuur] en purusa [de genieter], over het veld en de kenner van het veld, en over kennis en het kenbare. De Allerhoogste Persoonlijkheid Gods zei: Dit lichaam, o zoon van Kunti, wordt het veld genoemd en degene die dit lichaam kent wordt de kenner van het veld genoemd. 3. O afstammeling van Bharata, weet dat ook Ik de kenner ben, maar dan van alle lichamen, en dat het begrijpen van dit lichaam en de kenner ervan kennis wordt genoemd. Dat is Mijn mening. 4. Luister nu alsjeblieft naar Mijn korte beschrijving van dit veld van activiteit en hoe het is samengesteld, welke veranderingen het ondergaat, waar het vandaan komt, wie de kenner van het veld van activiteiten is en welke invloed hij erop uitoefent. 5. Die kennis van het veld van activiteiten en de kenner van activiteiten is door verschillende wijzen in verschillende vedische teksten beschreven. Ze wordt vooral in het Vedanta-sutra volmaakt beargumenteerd in termen van oorzaak en gevolg. 6. De vijf grofstoffelijke elementen; het vals ego; de intelligentie; het ongemanifesteerde; de tien zintuigen en de geest; de vijf zinsobjecten; begeerte; haat; geluk; ellende; het samenstel [het lichaam]; de levensverschijnselen en overtuigingen samengevat wordt dit alles beschouwd als het veld van activiteiten en de wisselwerkingen ervan. 8. Nederigheid; bescheidenheid; geweldloosheid; verdraagzaamheid; eenvoud; het benaderen van een bonafide spiritueel leraar; reinheid; standvastigheid; zelfbeheersing; onthechting van objecten van zinsbevrediging; afwezigheid van vals ego; het inzicht dat geboorte, dood ouderdom en ziekte bronnen van ellende zijn; onthechting, vrijheid van verstrikking met kinderen, vrouw, huis en de rest; gelijkmoedigheid zowel tijdens aangename als onaangename gebeurtenissen; voortdurende en onvermengde devotie voor Mij; ernaar streven om in een afgezonderde plaats te wonen; terughoudendheid ten opzichte van gewone mensen; het aanvaarden van het belang van zelfrealisatie, en filosofisch zoeken naar de Absolute Waarheid dit alles noem Ik kennis en alles daarbuiten is onwetendheid. 13. Ik zal je nu het kenbare uitleggen en wanneer je dat eenmaal kent, zul je het eeuwige ervaren. Brahman, dat spiritueel is, zonder begin en ondergeschikt aan Mij, is ontstegen aan de oorzaak en gevolg van de materiele wereld. 14. Overal heeft Hij handen en benen; Zijn ogen, hoofden en gezichten bevinden zich overal en overal heeft Hij oren. Zo is de Superziel alomtegenwoordig. 15. De Superziel is de oorsprong van alle zintuigen, maar toch heeft Hij Zelf geen zintuigen. Hij is onthecht, ook al is Hij de instandhouder van alle levende wezens. Hij is ontstegen aan de drie hoedanigheden van de materiele natuur, maar tegelijkertijd is Hij de meester van alle hoedanigheden van de materiele natuur.

4 16. De Allerhoogste Waarheid bestaat binnen en buiten alle levende wezens zowel de bewegende als de niet-bewegende. Omdat Hij subtiel is, kan Hij niet worden gekend of worden wargenomen door de materiele zintuigen. En hoewel Hij ver, ver weg is, is Hij ook dicht bij iedereen. 17. Hoewel de Superziel verdeeld lijkt te zijn over alle levende wezens, is Hij nooit verdeeld. Hij blijft één en dezelfde. Hoewel Hij de instandhouder van alle levende wezens is, verslindt Hij ze en doet ze ook allemaal ontstaan. 18. Hij is de bron van licht in alle lichtgevende voorwerpen. Hij is ontstegen aan de duisternis van de materie en is onzichtbaar. Hij is kennis, het kenbare en het doel van kennis. Hij bevindt Zich in het hart van iedereen. 19. Zo heb Ik dan een korte beschrijving gegeven van het veld van activiteiten [het lichaam], van kennis en van het kenbare. Alleen Mijn toegewijden kunnen dit volledig begrijpen en bereiken zo Mijn zijnstoestand. 20. Weet dat de materiele natuur en de levende wezens geen begin hebben. Hun transformaties en de hoedanigheden van de materie zijn voortbrengselen van de materiele natuur. 21. De materiele natuur wordt de oorzaak van alle materiele oorzaken en gevolgen genoemd, terwijl het levend wezen de oorzaak is van verschillende vormen van leed en genot in deze wereld. 22. Zo gaat het levend wezen in de materiele wereld door het leven, genietend van de drie hoedanigheden van de materiele natuur. En door zijn contact met die materiele natuur ervaart het goed en kwaad in verschillende levensvormen. 23. Maar in dit lichaam is ook een andere, een transcendentale genieter aanwezig, namelijk de Heer, die de allerhoogste eigenaar is, de getuige en degene die toestemming geeft en die bekendstaat als de Superziel. 24. Degene die deze filosofie over de materiele natuur, het levend wezen en de wisselwerkingen van de hoedanigheden van de materiele natuur begrijpt, zal zeker bevrijd worden. Ongeacht zijn huidige situatie zal hij hier niet opnieuw geboren worden. 25. Sommigen zien de Superziel in hun hart door middel van meditatie, anderen door het cultiveren van kennis en weer anderen door te handelen zonder zelfzuchtige verlangens. 26. En dan zijn er nog degenen die, hoewel ze geen spirituele kennis hebben, de Allerhoogste Persoon beginnen te vereren wanneer ze over Hem horen van anderen. Door hun neiging om naar gezaghebbende personen te luisteren, ontstijgen ook zij aan het pad van geboorte en dood.

5 27. O este o der de Bharata s, alles at o je hee estaat, zo el het e eegelijke als het onbeweegelijke, is niet meer dan een combinatie van het veld van activiteiten en de kenner van het veld. 28. Wie ziet dat de Superziel de individuele ziel in ieder lichaam vergezelt en begrijpt dat zowel de ziel als de Superziel nooit vernietigd wordt in het vernietigbare lichaam, ziet de dingen zoals ze zijn. 29. Wie ziet dat de Superziel overal, in ieder levend wezen, aanwezig is, zal zichzelf niet verlagen door zijn geest. Op die manier nadert hij de transcendentale bestemming. 30. Wie ziet dat alle activiteiten verricht worden door het lichaam, dat geschapen is door de materiele natuur, en ziet dat de ziel zelf niets doet, ziet de dingen zoals ze zijn. 31. Wanneer een verstandig persoon niet langer verschillende identiteiten ziet op grond van verschillende materiele lichamen en hij ziet hoe levende wezens overal verspreid zijn, dan komt hij tot Brahman-realisatie. 32. Degenen met de visie der eeuwigheid, kunnen zien dat de onvergankelijke ziel transcendentaal is en eeuwig en dat ze ontstegen is aan de hoedanigheden van de materiele natuur. Ondanks haar contact met het materiele lichaam, o Arjuna, doet de ziel niets en raakt ze nooit verstrikt. 33. Omdat de ether zo subtiel van aard is, mengt hij zich nergens mee, hoewel hij overal aanwezig is. Op dezelfde manier mengt een ziel die alles vanuit het oogpunt van Brahman bekijkt, zich niet met het lichaam, hoewel ze in dat lichaam aanwezig is. 34. O afstammeling van Bharata, zoals één zon dit hele universum verlicht, zo verlicht het ene levend wezen het hele lichaam met bewustzijn. 35. Zij die met ogen van kennis het verschil zien tussen het lichaam en de kenner van het lichaam, en die ook het proces van bevrijding uit de gebondenheid in de materiele natuur kunnen begrijpen, bereiken de allerhoogste bestemming.

6 EINDE HOOFDSTUK 13 Yes! Ik heb Hoofdstuk 13 van de Bhagavad Gita gelezen op bginhetnederlands.nl Delen via:

Bhagavad Gita Hoofdstuk 8

Bhagavad Gita Hoofdstuk 8 Bhagavad Gita Hoofdstuk 8 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 8 Het bereiken van de Allerhoogste bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 14

Bhagavad Gita Hoofdstuk 14 Bhagavad Gita Hoofdstuk 14 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 14 De drie hoedanigheden van de materiele natuur bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 15

Bhagavad Gita Hoofdstuk 15 Bhagavad Gita Hoofdstuk 15 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 15 De Allerhoogste Persoon bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 5

Bhagavad Gita Hoofdstuk 5 Bhagavad Gita Hoofdstuk 5 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 5 Karma Yoga: Activiteit in Krsna-bewustzijn bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 17

Bhagavad Gita Hoofdstuk 17 Bhagavad Gita Hoofdstuk 17 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 17 De vormen van geloof bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 7

Bhagavad Gita Hoofdstuk 7 Bhagavad Gita Hoofdstuk 7 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 7 Kennis van de Absolute bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 16

Bhagavad Gita Hoofdstuk 16 Bhagavad Gita Hoofdstuk 16 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 16 De goddelijke en de demonische eigenschappen bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 6

Bhagavad Gita Hoofdstuk 6 Bhagavad Gita Hoofdstuk 6 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 6 Dhyana-Yoga bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 4

Bhagavad Gita Hoofdstuk 4 Bhagavad Gita Hoofdstuk 4 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 4 Transcendentale kennis bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 18

Bhagavad Gita Hoofdstuk 18 Bhagavad Gita Hoofdstuk 18 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 18 Conclusie: De volmaaktheid van onthechting bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 3

Bhagavad Gita Hoofdstuk 3 Bhagavad Gita Hoofdstuk 3 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 3 Karma-Yoga bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 2

Bhagavad Gita Hoofdstuk 2 Bhagavad Gita Hoofdstuk 2 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 2 Samenvatting van de Gita bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 10

Bhagavad Gita Hoofdstuk 10 Bhagavad Gita Hoofdstuk 10 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 10 De volheid van de Absolute bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld

Nadere informatie

DIVINE LIFE SOCIETY Sint Janslaan LN Bussum tel

DIVINE LIFE SOCIETY Sint Janslaan LN Bussum tel Raja Yoga DIVINE LIFE SOCIETY Sint Janslaan 63 1402 LN Bussum tel.0356933381 infodehaan@hetnet.nl www.centrumdehaan.nl RAJA YOGA Raja yoga is een Pad waarbij meditatie niet het doel, maar een Weg is naar

Nadere informatie

Brochure Apollohof 155 (Maastricht)

Brochure Apollohof 155 (Maastricht) Brochure Apollohof 155 (Maastricht) Adres: Apollohof 155 Postcode: 6215 XT Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/apollohof-155 Informatie over dit object Prijs Soort bouw

Nadere informatie

Een introductie invedantisch Zelfonderzoek

Een introductie invedantisch Zelfonderzoek Een introductie invedantisch Zelfonderzoek Zelfonderzoek Zelfkennis Zelfrealisatie Zelfactualisatie Informatie uit de klassieke Vedanta traditie (Adi Shankaracharya, Swami Chinmayananda, Swami Dayananda

Nadere informatie

Brochure Koperslagersdreef 44 (Maastricht)

Brochure Koperslagersdreef 44 (Maastricht) Brochure Koperslagersdreef 44 (Maastricht) Adres: Koperslagersdreef 44 Postcode: 6216 SR Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/koperslagersdreef-44 Informatie over dit object

Nadere informatie

Mantra 12. De halfgoden. Het onpersoonlijke Brahman. Parabrahman

Mantra 12. De halfgoden. Het onpersoonlijke Brahman. Parabrahman Mantra 12 Net zoals verzen 9-11 kennis en onwetendheid met elkaar vergeleken met de daarbijhorende bestemmingen voor de respektievelijk strevenden, leggen verzen 12-14 de verschillen uit tussen de verering

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 11

Bhagavad Gita Hoofdstuk 11 Bhagavad Gita Hoofdstuk 11 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 11 De kosmische gedaante bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld

Nadere informatie

MANTRA VIJFTIEN. 1) pusan

MANTRA VIJFTIEN. 1) pusan MANTRA VIJFTIEN Mantras 12-14 beschreven de noodzaak Krsna te begrijpen in relatie tot Zijn materiële natuur. Mantra 15 benadrukt het belang om Krsna in Zijn relatie tot de brahmajyoti te begrijpen. De

Nadere informatie

Een introductie invedantisch Zelfonderzoek

Een introductie invedantisch Zelfonderzoek Een introductie invedantisch Zelfonderzoek Zelfonderzoek Zelfkennis Zelfrealisatie Informatie uit de klassieke Vedanta traditie (Adi Shankaracharya, Swami Chinmayananda, Swami Dayananda Saraswati, James

Nadere informatie

Brochure Floretruwe 11D (Maastricht)

Brochure Floretruwe 11D (Maastricht) Brochure Floretruwe 11D (Maastricht) Adres: Floretruwe 11D Postcode: 6218 TL Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/floretruwe-11d Informatie over dit object Prijs Soort bouw

Nadere informatie

Brochure Aureliushof 149H (Maastricht)

Brochure Aureliushof 149H (Maastricht) Brochure Aureliushof 149H (Maastricht) Adres: Aureliushof 149H Postcode: 6215 SV Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/aureliushof-149h Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

Brochure Tubastraat 22 (Maastricht)

Brochure Tubastraat 22 (Maastricht) Brochure Tubastraat 22 (Maastricht) Adres: Tubastraat 22 Postcode: 6217 XP Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/tubastraat-22 Informatie over dit object Prijs Soort bouw

Nadere informatie

Brochure Vergiliushof 35A (Maastricht)

Brochure Vergiliushof 35A (Maastricht) Brochure Vergiliushof 35A (Maastricht) Adres: Vergiliushof 35A Postcode: 6215 GJ Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/vergiliushof-35a Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

Brochure Heugemerstraat 100A (Maastricht)

Brochure Heugemerstraat 100A (Maastricht) Brochure Heugemerstraat 100A (Maastricht) Adres: Heugemerstraat 100A Postcode: 6229 AT Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/heugemerstraat-100a Informatie over dit object

Nadere informatie

Brochure Morgenruwe 10 (Maastricht)

Brochure Morgenruwe 10 (Maastricht) Brochure Morgenruwe 10 (Maastricht) Adres: Morgenruwe 10 Postcode: 6218 AW Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/morgenruwe-10 Informatie over dit object Prijs Soort bouw

Nadere informatie

- - Op Gita Jayanti herdenken we de dag waarop Heer Krishna de Bhagavad Gita sprak tot zijn vriend en toegewijde Prins Arjuna

- - Op Gita Jayanti herdenken we de dag waarop Heer Krishna de Bhagavad Gita sprak tot zijn vriend en toegewijde Prins Arjuna Gita Jayanti Op Gita Jayanti herdenken we de dag waarop Heer Krishna de Bhagavad Gita sprak tot zijn vriend en toegewijde Prins Arjuna op de plek die bekend staat als Jyotisar Tirtha, Kurukshetra, voorafgaande

Nadere informatie

Brochure Giselbertstraat 9 (Maastricht)

Brochure Giselbertstraat 9 (Maastricht) Brochure Giselbertstraat 9 (Maastricht) Adres: Giselbertstraat 9 Postcode: 6226 DS Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/giselbertstraat-9 Informatie over dit object Prijs

Nadere informatie

Brochure Overrepenstraat 13 (Maastricht)

Brochure Overrepenstraat 13 (Maastricht) Brochure Overrepenstraat 13 (Maastricht) Adres: Overrepenstraat 13 Postcode: 6215 KG Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/overrepenstraat-13 Informatie over dit object Prijs

Nadere informatie

Brochure Burgemeester Muijtersstraat 13 (Berg en Terblijt)

Brochure Burgemeester Muijtersstraat 13 (Berg en Terblijt) Brochure Burgemeester Muijtersstraat 13 (Berg en Terblijt) Adres: Burgemeester Muijtersstraat 13 Postcode: 6325 CA Plaats: Berg en Terblijt Meer informatie: https://davecrolla.nl/berg-en-terblijt/burgemeester-muijtersstraat-13

Nadere informatie

Brochure Van Isendornstraat 21 (Maastricht)

Brochure Van Isendornstraat 21 (Maastricht) Brochure Van Isendornstraat 21 (Maastricht) Adres: Van Isendornstraat 21 Postcode: 6223 CN Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/van-isendornstraat-21 Informatie over dit

Nadere informatie

Brochure Snippenpad 2 (Maastricht)

Brochure Snippenpad 2 (Maastricht) Brochure Snippenpad 2 (Maastricht) Adres: Snippenpad 2 Postcode: 6219 BX Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/snippenpad-2 Informatie over dit object Prijs Soort bouw Type

Nadere informatie

Persoonlijkheids-ontwikkeling door Zelfwaarneming

Persoonlijkheids-ontwikkeling door Zelfwaarneming Persoonlijkheids-ontwikkeling door Zelfwaarneming Een beknopte uiteenzetting van de essentie van alle stromingen van wijsheid Drs. Frans Langenkamp, www.selfrealisation.net De uiterlijke wereld van de

Nadere informatie

Brochure Vergiliushof 51B (Maastricht)

Brochure Vergiliushof 51B (Maastricht) Brochure Vergiliushof 51B (Maastricht) Adres: Vergiliushof 51B Postcode: 6215 GJ Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/vergiliushof-51b Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

Brochure Craiantstraat 42 (Maastricht)

Brochure Craiantstraat 42 (Maastricht) Brochure Craiantstraat 42 (Maastricht) Adres: Craiantstraat 42 Postcode: 6217 BT Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/craiantstraat-42 Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

Brochure Glazeniersdreef 4C (Maastricht)

Brochure Glazeniersdreef 4C (Maastricht) Brochure Glazeniersdreef 4C (Maastricht) Adres: Glazeniersdreef 4C Postcode: 6216 NV Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/glazeniersdreef-4c Informatie over dit object Prijs

Nadere informatie

SLOT DIALOOG TUSSEN ŚRĪ VĀSIṢṬHA EN PRINS RĀMA YOGA VĀSIṢṬHA BOEK VI.2 HOOFDSTUK 190

SLOT DIALOOG TUSSEN ŚRĪ VĀSIṢṬHA EN PRINS RĀMA YOGA VĀSIṢṬHA BOEK VI.2 HOOFDSTUK 190 SLOT DIALOOG TUSSEN ŚRĪ VĀSIṢṬHA EN PRINS RĀMA YOGA VĀSIṢṬHA BOEK VI.2 HOOFDSTUK 190 Vertaling: Arie van der Voort Inleiding De hieronder weergegeven dialoog tussen prins Rāma en zijn leraar Sri Vāsiṣṭha

Nadere informatie

Brochure Zutendaallaan 16 (Maastricht)

Brochure Zutendaallaan 16 (Maastricht) Brochure Zutendaallaan 16 (Maastricht) Adres: Zutendaallaan 16 Postcode: 6215 JD Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/zutendaallaan-16 Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

Brochure Jupiterhof 43 (Maastricht)

Brochure Jupiterhof 43 (Maastricht) Brochure Jupiterhof 43 (Maastricht) Adres: Jupiterhof 43 Postcode: 6215 VL Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/jupiterhof-43 Informatie over dit object Prijs Soort bouw

Nadere informatie

Brochure Van Peltstraat 40 (Houthem (Valkenburg))

Brochure Van Peltstraat 40 (Houthem (Valkenburg)) Brochure Van Peltstraat 40 (Houthem (Valkenburg)) Adres: Van Peltstraat 40 Postcode: 6301 JV Plaats: Houthem (Valkenburg) Meer informatie: https://davecrolla.nl/houthem-valkenburg/van-peltstraat-40 Informatie

Nadere informatie

Brochure In de Eyckeroed 1 (Maastricht)

Brochure In de Eyckeroed 1 (Maastricht) Brochure In de Eyckeroed 1 (Maastricht) Adres: In de Eyckeroed 1 Postcode: 6227 RC Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/in-de-eyckeroed-1 Informatie over dit object Prijs

Nadere informatie

De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon

De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon De Heer Jezus Christus - Zijn Persoon 1.1 Wie is Christus? Deze vraag (Matth. 16:15) is de belangrijkste die je ooit onder ogen zult krijgen. Het Evangelie naar Johannes werd geschreven opdat u gelooft

Nadere informatie

Brochure Emmausstraat 63 (Maastricht)

Brochure Emmausstraat 63 (Maastricht) Brochure Emmausstraat 63 (Maastricht) Adres: Emmausstraat 63 Postcode: 6222 CH Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/emmausstraat-63 Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

Brochure Severenplein 33 (Maastricht)

Brochure Severenplein 33 (Maastricht) Brochure Severenplein 33 (Maastricht) Adres: Severenplein 33 Postcode: 6225 AZ Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/severenplein-33 Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

Lean & ISO A match made in heaven?

Lean & ISO A match made in heaven? Lean & ISO 9001 A match made in heaven? Agenda Wat is ISO 9001 en wat is Lean? pag. 3 Waarom ISO 9001 + Lean? pag. 4 Hoe Lean ISO 9001 kan ondersteunen pag. 5 2 ISO 9001 geeft de normen aan voor een goed

Nadere informatie

Oosterse filosofie. Filosofie in India

Oosterse filosofie. Filosofie in India Oosterse filosofie Filosofie in India De spiltijd ~600 v.chr. Ontstaan van de bijbel ~600 v.chr. Filosofie (Griekenland) ~600 v.chr. Siddharta Gautama (India) ~600 v.chr. Confucius (China) ~600 v.chr.

Nadere informatie

Mantra 4. 1) De Heer verenigt alle schijnbare tegenstellingen. 2) De meest verheven karakteristieken

Mantra 4. 1) De Heer verenigt alle schijnbare tegenstellingen. 2) De meest verheven karakteristieken Mantra 4 Mantras 1 tot 3 beschrijven hoe iemand zich terug bewust kan worden van zijn/haar oorspronkelijke volkomenheid door zich terug met de Allerhoogste te verbinden d.m.v. karma-yoga. Mantra 3 beschrijft

Nadere informatie

Brochure Dolmansstraat 41 (Maastricht)

Brochure Dolmansstraat 41 (Maastricht) Brochure Dolmansstraat 41 (Maastricht) Adres: Dolmansstraat 41 Postcode: 6222 EB Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/dolmansstraat-41 Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

Brochure Herculeshof 7K (Maastricht)

Brochure Herculeshof 7K (Maastricht) Brochure Herculeshof 7K (Maastricht) Adres: Herculeshof 7K Postcode: 6215 BB Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/herculeshof-7k Informatie over dit object Prijs Soort bouw

Nadere informatie

Brochure Kastelenpad 12 (Maastricht)

Brochure Kastelenpad 12 (Maastricht) Brochure Kastelenpad 12 (Maastricht) Adres: Kastelenpad 12 Postcode: 6222 TB Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/kastelenpad-12 Informatie over dit object Prijs Soort bouw

Nadere informatie

Brochure Primulabeemd 7 (Maastricht)

Brochure Primulabeemd 7 (Maastricht) Brochure Primulabeemd 7 (Maastricht) Adres: Primulabeemd 7 Postcode: 6229 ZC Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/primulabeemd-7 Informatie over dit object Prijs Soort bouw

Nadere informatie

Brochure Kaatsruwe 20 (Maastricht)

Brochure Kaatsruwe 20 (Maastricht) Brochure Kaatsruwe 20 (Maastricht) Adres: Kaatsruwe 20 Postcode: 6218 RD Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/kaatsruwe-20 Informatie over dit object Prijs Soort bouw Type

Nadere informatie

Werkstuk Levensbeschouwing Boeddhisme

Werkstuk Levensbeschouwing Boeddhisme Werkstuk Levensbeschouwing Boeddhisme Werkstuk door een scholier 1997 woorden 8 april 2001 5,1 112 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing 1) Geef een korte omschrijving wat het boeddhisme volgens jou voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding...0 Krishna-bewustzijn in een notendop...0

Inhoudsopgave. Inleiding...0 Krishna-bewustzijn in een notendop...0 Inhoudsopgave Inleiding...0 Krishna-bewustzijn in een notendop...0 HOOFDSTUK Oorsprong van het Krishna-bewustzijn...6 Omvang en inhoud van de Veda s...8 Het epos Mahabharata met daarin de Bhagavad-gita...0

Nadere informatie

SRI SATHYA SAI BABA spreekt vanuit Zijn LICHTLICHAAM

SRI SATHYA SAI BABA spreekt vanuit Zijn LICHTLICHAAM gechanneld door Catherine Kapahi SRI SATHYA SAI BABA spreekt vanuit Zijn LICHTLICHAAM Boek 5 Meer methoden om Zelfrealisatie met Satguru en God, Sathya Sai Baba te bereiken i 2016 Catherine Kapahi Alle

Nadere informatie

Leven in het licht. Anandajay

Leven in het licht. Anandajay Leven in het licht Ter ondersteuning van je diepe verlangen om het leven in zijn echtheid te ervaren vanaf de diepste diepte tot in de opperste oppervlakte, vanaf je bezielde essentie tot in je fysieke

Nadere informatie

Brochure Dennenhoven 31 (Maastricht)

Brochure Dennenhoven 31 (Maastricht) Brochure Dennenhoven 31 (Maastricht) Adres: Dennenhoven 31 Postcode: 6225 HJ Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/dennenhoven-31 Informatie over dit object Prijs Soort bouw

Nadere informatie

Brochure Meendaal 168 (Maastricht)

Brochure Meendaal 168 (Maastricht) Brochure Meendaal 168 (Maastricht) Adres: Meendaal 168 Postcode: 6228 GR Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/meendaal-168 Informatie over dit object Prijs Soort bouw Type

Nadere informatie

Brochure Henisstraat 30 (Maastricht)

Brochure Henisstraat 30 (Maastricht) Brochure Henisstraat 30 (Maastricht) Adres: Henisstraat 30 Postcode: 6215 KK Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/henisstraat-30 Informatie over dit object Prijs Soort bouw

Nadere informatie

Wat wordt in vers 12 gesteld en welke persoon wordt in dit geval beschreven?

Wat wordt in vers 12 gesteld en welke persoon wordt in dit geval beschreven? De val van satan. Wat wordt in vers 12 gesteld en welke persoon wordt in dit geval beschreven? Jesaja 14:12, eerste deel, zie Lukas 10:18 en Openbaring 12:9 12 Hoe bent u uit de hemel gevallen, morgenster,

Nadere informatie

Brochure Muzenhof 24 (Maastricht)

Brochure Muzenhof 24 (Maastricht) Brochure Muzenhof 24 (Maastricht) Adres: Muzenhof 24 Postcode: 6215 EV Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/muzenhof-24 Informatie over dit object Prijs Soort bouw Type 299.900

Nadere informatie

Brochure Brusselseweg 337 (Maastricht)

Brochure Brusselseweg 337 (Maastricht) Brochure Brusselseweg 337 (Maastricht) Adres: Brusselseweg 337 Postcode: 6217 GW Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/brusselseweg-337 Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

Brochure Karel Martelstraat 10 (Maastricht)

Brochure Karel Martelstraat 10 (Maastricht) Brochure Karel Martelstraat 10 (Maastricht) Adres: Karel Martelstraat 10 Postcode: 6224 HG Plaats: Maastricht Meer informatie: https://davecrolla.nl/maastricht/karel-martelstraat-10 Informatie over dit

Nadere informatie

Brochure Vonkendaal 6 (Maastricht)

Brochure Vonkendaal 6 (Maastricht) Brochure Vonkendaal 6 (Maastricht) Adres: Vonkendaal 6 Postcode: 6228 JR Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/vonkendaal-6 Informatie over dit object Prijs Soort bouw Type

Nadere informatie

Ik zal de wet van pure potentialiteit in praktijk brengen door me voor te nemen de volgende stappen te doen:

Ik zal de wet van pure potentialiteit in praktijk brengen door me voor te nemen de volgende stappen te doen: Deepak Chopra - isbn 90-696-485-6 Eerste wet: Het toepassen van de wet van pure potentialiteit Ik zal de wet van pure potentialiteit in praktijk brengen door me voor te nemen de volgende Ik zal in contact

Nadere informatie

Narada Bhakti Sutras Belicht vanuit Vedanta -de Sutras-

Narada Bhakti Sutras Belicht vanuit Vedanta -de Sutras- Narada Bhakti Sutras from the Vision of Vedanta, concise version for Western Students, The Sutras, gedownload van Shiningworld en in de aanloop naar het Seminar met James Swartz op 9, 10 en 11 oktober

Nadere informatie

Brochure Schaliedekkersdreef 64 (Maastricht)

Brochure Schaliedekkersdreef 64 (Maastricht) Brochure Schaliedekkersdreef 64 (Maastricht) Adres: Schaliedekkersdreef 64 Postcode: 6216 RX Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/schaliedekkersdreef-64 Informatie over dit

Nadere informatie

God schiep de mens - Adam

God schiep de mens - Adam In de twee vorige studies werd besproken hoe God de hemel 1 en de aarde 2 schiep. Tijdens de zesde dag van de schepping zei God: Laat Ons mensen maken naar ons beeld, als onze gelijkenis, (Genesis 1:26)

Nadere informatie

Universiteit van het leven

Universiteit van het leven Universiteit van het leven Eerste druk, april 2012 2012 Lucien M. Verkooijen Corrector: Elly van de Vlugt Fotografie: Fred van Welie Coverbeeld: schilderij De Parel, olieverf op paneel, door Lia Vonk isbn:

Nadere informatie

De Beoefening van Meditatie

De Beoefening van Meditatie De Beoefening van Meditatie Swami Ritajananda vertaling : Dhr Kees Boukema H O O F D S T U K 2 D E W A A R D E V A N M E D I T A T I E Laten wij mediteren op het luisterrijke, stralende Wezen, uit wie

Nadere informatie

Brochure Pallashof 23 (Maastricht)

Brochure Pallashof 23 (Maastricht) Brochure Pallashof 23 (Maastricht) Adres: Pallashof 23 Postcode: 6215 XK Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/pallashof-23 Informatie over dit object Prijs Soort bouw Type

Nadere informatie

Brochure Haegerhofplein 10 (Margraten)

Brochure Haegerhofplein 10 (Margraten) Brochure Haegerhofplein 10 (Margraten) Adres: Haegerhofplein 10 Postcode: 6269 DR Plaats: Margraten Meer informatie: http://davecrolla.nl/margraten/haegerhofplein-10 Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

Brochure Pastoor Scheepersstraat 21 (Berg en Terblijt)

Brochure Pastoor Scheepersstraat 21 (Berg en Terblijt) Brochure Pastoor Scheepersstraat 21 (Berg en Terblijt) Adres: Pastoor Scheepersstraat 21 Postcode: 6325 CH Plaats: Berg en Terblijt Meer informatie: http://davecrolla.nl/berg-en-terblijt/pastoor-scheepersstraat-21

Nadere informatie

Brochure Junohof 21 (Maastricht)

Brochure Junohof 21 (Maastricht) Brochure Junohof 21 (Maastricht) Adres: Junohof 21 Postcode: 6215 VZ Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/junohof-21 Informatie over dit object Prijs Soort bouw Type 259.900

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Odd Fellows. Milica Marinkov 9 maart 2017

Odd Fellows. Milica Marinkov 9 maart 2017 Odd Fellows Milica Marinkov 9 maart 2017 De drie schakels Geven van vriendschap. Het bewijzen van (naasten) liefde. Zoeken naar waarheid in het leven. Drie vragen van je ziel Wie ben ik, wie ben ik echt?

Nadere informatie

Een hoop genavelstaar. Rijmcanon van de Oosterse wijsbegeerte

Een hoop genavelstaar. Rijmcanon van de Oosterse wijsbegeerte Een hoop genavelstaar Rijmcanon van de Oosterse wijsbegeerte Schrijver: Jaap van den Born Coverontwerp: Jaap van den Born ISBN: 9789461933676 Uitgegeven via: mijnbestseller.nl Print: Printforce, Alphen

Nadere informatie

WIJ ZIJN BEWUSTZIJN ZELF. Avatar Adi Da Samraj. Een Boodschap Aan Iedereen Geschonken. door. Wij Zijn Bewustzijn Zelf -1-

WIJ ZIJN BEWUSTZIJN ZELF. Avatar Adi Da Samraj. Een Boodschap Aan Iedereen Geschonken. door. Wij Zijn Bewustzijn Zelf -1- Wij Zijn Bewustzijn Zelf -1- WIJ ZIJN BEWUSTZIJN ZELF Een Boodschap Aan Iedereen Geschonken door Avatar Adi Da Samraj Wij Zijn Bewustzijn Zelf -2- Tekst en afbeeldingen: Copyright 2013 The Avataric Samrajya

Nadere informatie

STICHTING KARMA FREE

STICHTING KARMA FREE Beleidsplan Stichting Karma Free april 2013 Sri Sri Radha Govinda Jaipur India BELEIDSPLAN STICHTING KARMA FREE 2013-2015 VOORWOORD Namens het bestuur van Stichting KARMA FREE wordt u het beleidsplan 2013-2015

Nadere informatie

Montage-instructies Zweeds rabat

Montage-instructies Zweeds rabat Montage-instructies Zweeds rabat MONTAGE-INSTRUCTIES PRODECK SCHUTTINGEN EN DEUREN - WOODCOMPOSIET PAGINA 1 Inhoud 1. Introductie 2 2. Zweeds rabat 3 Stap 1 3 Stap 2 3 Stap 3 3 Stap 4 4 3. Copyright 5

Nadere informatie

Spinoza s Visie. Dag 1. Wie is Spinoza en wat is ware kennis?

Spinoza s Visie. Dag 1. Wie is Spinoza en wat is ware kennis? Spinoza s Visie Dag 1 Wie is Spinoza en wat is ware kennis? Opzet cursus Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Over God Over de mens Over het geluk Inleiding Hoe zit de wereld in elkaar? Hoe verhoudt de mens zich tot

Nadere informatie

Geloven is vertrouwen. Ik geloof het wel. de waarheid omtrent iets of iemand aannemen. Over het

Geloven is vertrouwen. Ik geloof het wel. de waarheid omtrent iets of iemand aannemen. Over het Geloven Geloven is vertrouwen GGeloven is ten diepste je vertrouwen hechten aan iets of iemand, de waarheid omtrent iets of iemand aannemen. Over het geloven in God zegt de Bijbel: Het geloof is de vaste

Nadere informatie

Brochure Kurasruwe 30 (Maastricht)

Brochure Kurasruwe 30 (Maastricht) Brochure Kurasruwe 30 (Maastricht) Adres: Kurasruwe 30 Postcode: 6218 SH Plaats: Maastricht Meer informatie: http://davecrolla.nl/maastricht/kurasruwe-30 Informatie over dit object Prijs Soort bouw Type

Nadere informatie

SRI SATHYA SAI BABA spreekt vanuit Zijn LICHTLICHAAM

SRI SATHYA SAI BABA spreekt vanuit Zijn LICHTLICHAAM gechanneld door Catherine Kapahi SRI SATHYA SAI BABA spreekt vanuit Zijn LICHTLICHAAM Boek 6 i 2016 Catherine Kapahi Alle rechten, inclusief de rechten om dit boek te vertalen of delen ervan te reproduceren

Nadere informatie

Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie?

Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie? Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie? door Nathan Wennegers Trefwoord: zelfkennis / meditatie 2015 Non2.nl Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze uitgave

Nadere informatie

ONDERZOCHT. Op zoek naar een geschikte verblijfsregeling: wat speelt mee?

ONDERZOCHT. Op zoek naar een geschikte verblijfsregeling: wat speelt mee? ONDERZOCHT Op zoek naar een geschikte verblijfsregeling: wat speelt mee? Op zoek naar een geschikte verblijfsregeling: wat speelt mee? Hoe oud is je kind? Wat de leeftijd van je kind betreft, is het goed

Nadere informatie

Brochure Kasteelstraat 81 (Ulestraten)

Brochure Kasteelstraat 81 (Ulestraten) Brochure Kasteelstraat 81 (Ulestraten) Adres: Kasteelstraat 81 Postcode: 6235 BN Plaats: Ulestraten Meer informatie: https://davecrolla.nl/ulestraten/kasteelstraat-81 Informatie over dit object Prijs Soort

Nadere informatie

5 Dit is de boodschap die we van Hem gehoord hebben en u bekend maken: dat God licht is en in Hem totaal geen duisternis is.

5 Dit is de boodschap die we van Hem gehoord hebben en u bekend maken: dat God licht is en in Hem totaal geen duisternis is. 1 JOHANNES vertaling dr. A. Dirkzwager 1 Wat er was vanaf het begin, wat we gehoord hebben, wat we met onze ogen gezien hebben, wat we bekeken hebben en onze handen aangeraakt hebben in verband met het

Nadere informatie

WERELDAANROEPDAG. Grote Aanroep. Geestelijke Hiërarchie

WERELDAANROEPDAG. Grote Aanroep. Geestelijke Hiërarchie WERELDAANROEPDAG Grote Aanroep Geestelijke Hiërarchie Mensheid Inleiding De inleiding bestaat uit twee onderdelen. De grote Aanroep Volle Maanmeditatie De Grote Aanroep behoort niet toe aan enig individu

Nadere informatie

Samenvatting Levensbeschouwing Mens en Maatschappij

Samenvatting Levensbeschouwing Mens en Maatschappij Samenvatting Levensbeschouwing Mens en Ma Samenvatting door Sophie 1047 woorden 6 februari 2017 8,8 3 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Levensbeschouwing Mens & Ma Mensbeeld hoe je jezelf ziet, de

Nadere informatie

ONDERZOCHT. Hoe pak jij het (co-)ouderen aan en welke invloed heeft dat op het welbevinden van je kind?

ONDERZOCHT. Hoe pak jij het (co-)ouderen aan en welke invloed heeft dat op het welbevinden van je kind? ONDERZOCHT Hoe pak jij het (co-)ouderen aan en welke invloed heeft dat op het welbevinden van je kind? Hoe pak jij het (co-)ouderen aan en welke invloed heeft dat op het welbevinden van je kind? Je opvoedingsstijl

Nadere informatie

Gnosis en opstanding (265, 266, 267, 268, 269)

Gnosis en opstanding (265, 266, 267, 268, 269) Gnosis en opstanding (265, 266, 267, 268, 269) 265. Benut je gaven volop en wees nederig 25 maart 2012 De inhoud van deze preek is gebaseerd op Rom.12: 2-21 en op het Geheime Boek van Jacobus (Codex I,

Nadere informatie

Omgaan met onze gestorven dierbaren. Viering Angelface - internet

Omgaan met onze gestorven dierbaren. Viering Angelface - internet Omgaan met onze gestorven dierbaren Viering 20161217 Angelface - internet hemeltrap internet na de theepauze begon Hans de Viering voor onze gestorven dierbaren met het voordragen van een van zijn gedichten;

Nadere informatie

Thema: Johannes 3:16 gedecodeerd

Thema: Johannes 3:16 gedecodeerd Thema: Johannes 3:16 gedecodeerd Lucas 2:41-47 41 Zijn ouders gingen jaarlijks voor het pesachfeest naar Jeruzalem. 42 Toen hij twaalf jaar was, maakten ze weer hun gebruikelijke pelgrimstocht. 43 Na afloop

Nadere informatie

Van klacht naar kracht, een nieuwe kijk op hooggevoeligheid. Lusanne Hogeweg

Van klacht naar kracht, een nieuwe kijk op hooggevoeligheid. Lusanne Hogeweg Van klacht naar kracht, een nieuwe kijk op hooggevoeligheid Lusanne Hogeweg Hooggevoeligheid wordt vaak beschouwd als een lastige karaktertrek. Ten onrechte, meent Lusanne Hogeweg. Haar boodschap aan alle

Nadere informatie

Er waren twee dingen waar Jezus vaak op wees in Zijn bediening geloof in God en de kracht van de Heilige Geest.

Er waren twee dingen waar Jezus vaak op wees in Zijn bediening geloof in God en de kracht van de Heilige Geest. Leven door geloof Veel christenen hebben door de eeuwen heen oprecht gezocht naar heiligheid en overwinning over de zonde, door hun kruis op zich te nemen en zichzelf te verloochenen. Maar ze hebben het

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN DE ROTS

HET VERHAAL VAN DE ROTS HET VERHAAL VAN DE ROTS Hoofdstuk uit Vasistha s Yoga van Swami Venkatesananda Vertaling: Marjolein van den Houten, maart 2014 VASISTHA vervolgde: [VI.1:46] Er is nog een andere parabel, Rama, om dit verder

Nadere informatie

Spinoza s Visie. Dag 3. Hoe verhoudt de mens zich tot de Natuur?

Spinoza s Visie. Dag 3. Hoe verhoudt de mens zich tot de Natuur? Spinoza s Visie Dag 3 Hoe verhoudt de mens zich tot de Natuur? Module 3 Herhaling Belangrijke lessen dag 1 en 2 Kennis is de bron van ons geluk. Kennis van het hoogst denkbare geeft het grootst mogelijke

Nadere informatie