JAARVERSLAG Februari 2016 versie 1.0. Tennisvereniging Tanthof Delft

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG Februari 2016 versie 1.0. Tennisvereniging Tanthof Delft"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2015 Februari 2016 versie 1.0 Tennisvereniging Tanthof Delft Straat van Malakka 74 Inschrijving Handelsregister 2622 KM Delft K.v.K. Haaglanden Nr ING t.n.v. TV Tanthof Delft

2 Inleiding In dit jaarverslag 2015 is in hoofdlijn het jaar beschreven van activiteiten en ontwikkelingen binnen onze tennisvereniging. Puntsgewijs zal beknopt het afgelopen jaar worden beschreven ten aanzien van de belangrijkste onderwerpen/activiteiten. Verderop in dit verslag vindt u de verslagen van de diversen commissies. Vrijwilligers Binnen elke vereniging zijn vrijwilligers van groot belang. Als bestuur van de tennisvereniging zijn wij dan ook bijzonder trots op onze leden die hun steentje meer dan bijdragen aan het succes van deze vereniging. Wij willen dan ook als bestuur maar ook namens de leden iedereen heel hartelijk bedanken voor ieder zijn inzet en bijdrage het afgelopen jaar. Aantal leden 2015 begonnen we met 271 leden zijn we begonnen met 281 leden Verdeling per : Jeugd: 60 Senior 218 Winterlid 3 Organisatie Mede ingegeven door een programma van de KNLTB wat heet besturen met een visie hebben we naar een aantal vraagstukken gekeken waar je als bestuur tegen aanloopt. Eén van de conclusies die we getrokken hebben is dat we als bestuur te weinig besturen en te veel aan het managen zijn. De focus van het bestuur ligt te veel op de dagelijkse gang van zaken en te weinig op lange termijn doelen. Voor de operationele activiteiten werken we juist met het principe van commissies. De commissies zijn verantwoordelijk voor uitvoering van alle structurele dagelijkse maar ook jaarlijkse (als voorbeeld ons open toernooi) activiteiten. Naast deze verantwoordelijkheid hebben ook alle leden (los van de commissies) de verantwoordelijkheid om onze vereniging levend te houden. Vanaf 2016 gaan we samen met de commissies invulling geven aan een andere manier van werken. Heel concreet houdt dit in dat de commissies vanuit het bestuur kaders (budget, doelen) krijgen waarbinnen zij zelf de ruimte hebben om met de commissie leden te bepalen hoe zij deze doelen gaan realiseren. Deze doelen/activiteiten worden per commissies vast gelegd in jaarplan. Dit jaarplan is input voor o.a. onze financiële begroting en zal het lopende jaar als leidraad dienen voor de commissies. Marius van Vlijmen Voorzitter Tennis Vereniging Tanthof Delft.

3 JAARVERSLAG JEUGDCOMMISSIE Samenstelling De samenstelling van de jeugdcommissie zag er in 2015 als volgt uit: Paulien Goeman Walter Knulst Jaqueline Dortu Hysni Haxholli Algemeen Begin 2015 is de jeugdcommissie geslonken tot 4 leden. Na afloop van het jeugd clubkampioenschap hebben we Marian Hannewijk uitgebreid bedankt voor haar inzet voor de jeugd van TV Tanthof over een periode van 10 jaar. Walter Knulst en Paulien Goeman vervullen samen de voorzittersrol. Binnen de commissie is een taakverdeling gemaakt: Paulien Contactpersoon bestuur, Tenniskids, KNLTB-competitie Walter Mail, website, nieuwsbrieven, toernooien Jacqueline Kasboek, verslagen vergaderingen Hysni Extra tennisactiviteiten winter, contact mentoren De jeugdcommissie heeft ongeveer een keer per maand vergaderd. De jeugdcommissie werkt sinds begin 2015 gezamenlijk met Googleaccount jctvtanthof@gmail.com voor opslag van documenten en communicatie met jeugdleden en ouders. Begin 2015 was het aantal jeugdleden 44 (maart 2015). Eind 2015 was het aantal gegroeid tot 67 (december 2015). De sterke groei is vooral te danken aan een zeer succesvolle editie van Maak Kennis met Tennis in In september heeft de jeugdcommissie een informatieochtend georganiseerd voor de nieuwe leden. Jeugdleden Geen gevens Begin 35 Begin 44 Eind 54 Eind 49 Eind 67 In 2015 zijn er twee nieuwe activiteiten geïntroduceerd: Bezoek aan ABN-AMRO WTT Afsluiting voorjaarscompetitie in combinatie met afsluiting Maak Kennis met Tennis Communicatie jeugdleden en ouders Nieuwsbrieven en s: In 2015 zijn er 8 nieuwsbrieven met een nieuwe layout verzonden naar de jeugdleden en ouders. Hierin staan de nieuwsberichten en aankondigingen speciaal bedoeld voor de jeugd. We proberen niet vaker dan eenmaal per maand te versturen. Aanmelding voor en informatie over de competitie wordt apart verzonden. De aanmelding voor tennislessen wordt verzorgd door Mary Scholtes van Tennisschool Ramon de Vries. Website: De jeugdcommissie probeert de informatie onder de jeugdpagina op de website actueel te houden, maar moet constateren dat dit niet altijd lukt vanwege tijdgebrek. Via de webmaster Frerik Witte en de algemene nieuwsbrief is de informatie bij Laatste Nieuws op de homepage van TV Tanthof altijd wel actueel. De jeugdcommissie onderhoudt ook een fotopagina via Google+ die gekoppeld is aan de fotopagina van de website van TV Tanthof.

4 Prikbord in clubhuis: De laatste nieuwsbrief, posters, indelingen van competitie en lessen zijn op het prikbord te vinden in het clubhuis. Jeugdbeleidsplan Geen nieuwe wijzigingen in Competitie We hebben het aantal teams kunnen uitbreiden zowel bij Tenniskids als KNLTBcompetitie vanwege toegenomen interesse. Spelers van Groen2 in het voorjaar zijn in het najaar doorgestroomd naar de KNLTB-competitie. Sinds voorjaar 2015 heeft de jeugdcommissie een teamouder/coach per team gezocht. Deze heeft als taak de bezetting per wedstrijddag en gezamenlijk vertrek naar uitclub te regelen. In geval van problemen wordt de jeugdcommissie ingeschakeld. Dit werkt naar tevredenheid. Voorafgaand aan de voorjaar- en najaarscompetitie organiseerde de jeugdcommissie een teambijeenkomst zodat de teamleden en ouders met elkaar kunnen kennismaken, contactgegevens kunnen uitwisselen en alvast naar de bezetting kunnen kijken. In het voorjaar hebben we Ad en Bert gevraagd om nog wat te vertellen over de voorbereiding op een wedstrijd en over wedstrijdtactiek. Tenniskids: Hieronder de teams die aan Tenniskids (t/m 12 jaar) in 2015 hebben deelgenomen: Voorjaar ROOD ORANJE 1x Team (8 jeugdleden) Oranje1 (2 jeugdleden) Oranje2 (5 jeugdleden) 6 wedstrijddagen GROEN Groen2 (6 jeugdleden) 7 wedstrijddagen Najaar ROOD ORANJE 1x Team (8 jeugdleden) Oranje1 (3 jeugdleden) Oranje2 (5 jeugdleden) 3 wedstrijddagen GROEN Tenniskids Oranje speelde 1x per maand op zondagochtend van maart tot en met november. Op een wedstrijddag thuis hebben we van alle 5 banen bezet met alle deelnemers inclusief 3 ontvangende clubs. Extra hulp is ingeschakeld van ouders, oudere jeugdleden en trainer om de wedstrijden te begeleiden. Tenniskids Groen speelde 7x op woensdagmiddag in april en mei.

5 KNLTB competitie: Hieronder de teams die aan de KNLTB (vanaf 11 jaar) in 2015 hebben deelgenomen: Voorjaar 2x meisjes zo11_14 (7 meisjes) 1x jongens zo11_17 (5 meisjes) zo11_17 (5 jongens) za11_17 (5 meisjes) Najaar 1x meisjes zo11_14 (8 meisjes) 2x mix zo11_17 (6 meisjes) zo11_17 (7 jongens) zo11_17 (6 meisjes) Tennislessen Organisatie Heel 2015 heeft Ramon de Vries de tennislessen verzorgd op dinsdag, donderdag en vrijdag. Vanwege gebrek aan capaciteit heeft hij extra trainer Mike Peereboom ingeschakeld om een aantal lessen te verzorgen. Mary Scholtes, die de administratie voor Ramon verzorgd, is gedurende het tweede halfjaar ziek geweest. De jeugdcommissie heeft haar vervangen bij het verzorgen van inschrijving en indeling van najaarscyclus van de lessen. De jeugdcommissie heeft zeer regelmatig informeel contact met Ramon over de lessen. In mei heeft de jaarlijkse bijeenkomst plaatsgevonden met Ramon de Vries, de Technische Commissie en de Jeugdcommissie. Daaruit zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd in de organisatie rondom de lessen: Jeugdleden sterk stimuleren om 15 minuten voor aanvang van lessen warm te slaan. Daarmee wordt de effectiviteit van de lessen vergroot. Voorkomen dat er een gat in de lessen valt vlak voor of tijdens de start van de competitie. De voorjaarscyclus moet uiterlijk begin maart aanvangen. En najaarscyclus zo snel mogelijk na de zomervakantie. Zeer korte lessen van minuten proberen te vermijden waar mogelijk. Niveau van de lessen omhoog. Meer aandacht voor snelheid en conditie. Aantal deelnemers: In het najaar is het aantal jeugdleden dat lessen volgt sterk gegroeid. Dit zijn de nieuwe jeugdleden van Maak Kennis met Tennis. Hieronder de aantallen jeugdleden die lessen hebben gevolgd: Voorjaar Geen gegevens 35 jeugdleden Najaar Geen gegevens 56 jeugdleden Mentortennis Geheel 2015 heeft mentortennis gedraaid met 3 mentoren (Marian, Esam, Rene) die 4 jeugdleden onder hun hoede hebben genomen. Dit is een lichte afname ten opzichte van Helaas zijn 2 mentoren eind 2015 gestopt. Het werven van nieuwe mentoren verloopt zeer moeizaam. De vraag vanuit de jeugd is ook laag. Op vrijdagavond van verzorgen Ad en Bert competitietraining voor een groep van ongeveer 12 jeugdleden en draait met meer succes. Het aantal deelnemers is in 2015 ligt gegroeid.

6 Maak Kennis met Tennis Organisatie: TV Tanthof heeft in 2015 samen met Tennisschool Ramon de Vries georganiseerd. Judith Hazeu Buurtsportcoach Tanthof verzorgde de communicatie met de basisscholen in de buurt. De lessen bestonden uit 10 weken 45 minuten in groepen van 10 kinderen. De deelnemers betaalden ieder EUR 15,-. TV Tanthof betaalde Ramon de resterende kosten voor de lessen van de eerste 50 deelnemers voor 100% en van de 20 extra deelnemers voor 50%. Maak Kennis met Tennis is afgesloten op 5 juli met gezamenlijke activiteit met alle jeugdleden om de kennismaking te bevorderen. Aan het einde van de lescyclus hebben we de kinderen een aanbieding gedaan voor een voordelig lidmaatschap tot einde 2015 en korting op vervolglessen. Maar liefst 21 van de 70 deelnemers zijn lid geworden van TV Tanthof. Aantal deelnemers: Er hebben zich 70 kinderen voor de Maak Kennis met Tennis aangemeld. Dat waren er 20 meer dan voorzien, maar het is gelukt om iedereen een les te kunnen aanbieden door de inzet van Mike Peereboom als extra tennisleraar. Maak Kennis met Tennis deelnemers 7 nieuwe leden 70 deelnemers 21 nieuwe leden Toernooien Jeugd Clubkampioenschappen Organisatie Op zondag 15 maart 2015 vond het Jeugdclubkampioenschap plaats. Doordat we erop hadden gewezen dat we verwachtten dat alle competitiespelers, alle jeugdleden die lessen meedoen aan het toernooi hadden we zeer hoge opkomst van bijna 75%. Op vier niveaus werden de single wedstrijden ingedeeld: A Oranje, B Groen, C Geel jr, D Geel t/m 17jr. Lunch werd verzorgd door Patricia en Han van Lelyveld. Binnen hadden we verschillende spelletjes klaargezet voor in de pauze: tafeltennis- en sjoeltoernooi. Buiten konden de kinderen nog op de minibaan deelnemen aan de Hysnichallenge. Deelnemers en winnaars: Er waren 32 deelnemers (26 in 2014). A Geel >14jr 1- Patrick van der Knaap 2- Barbera Scheurwater B Geel < 15 jr 1- Evelien Vos 2- Manouk van de Wiel C Groen 1- Axel van Luyn 2- Sylvie Bettendorf D - Oranje 1- Nicci Bettendorf 2- Julia Heising Mini en Maxi toernooi Organisatie Op zondag 6 september vond het jaarlijkse Mini-Maxi Toernooi plaats. Vanwege Tenniskids Oranje in de ochtend is deze poule pas na de lunch gestart. Sjila en Sander Bettendorf hebben de lunch verzorgd.

7 Deelnemers en winnaars: Er hebben 19 koppels deelgenomen (20 in 2014). Het aantal deelnemers in de gevorderden categorie viel tegen. Daarom willen we voor een volgende editie kijken hoe we die deelnemers kunnen motiveren om ook deel te nemen. Poule A - Gevorderden 1- Victor en Marc 2- Marga en Quinten Poule C en D half-gevorderden 1- Evelien en Walter 2- Marc en Jack Poule E en F - beginners 1- Cloë en Priscilla 2- Seth en Mieke Poule Oranje 1- Stijn en Martijn 2- Julia en Anne Sophie Activiteiten ABN-AMRO Toernooi Organisatie Op zaterdag 7 februari 2015 zijn we met jeugdleden van TV Tanthof naar de kwalificatie van het ABN-AMRO WTT Tennistoernooi geweest. Dit is een nieuwe activiteit in De jeugd kreeg een korting van EUR 5,- van de club op de entree van EUR 10,-. Vanwege de positieve reacties hebben we besloten om deze activiteit te herhalen in het volgende jaar. Aantal deelnemers Er gingen 17 jeugdleden mee. Afsluiting voorjaarscompetitie en Maak Kennis met Tennis Organisatie Op zondagmiddag 5 juli hebben de afsluiting georganiseerd na afloop van de Tenniskids Oranje. We hebben ervoor gekozen om de kinderen van Maak Kennis met Tennis en onze eigen jeugd samen te voegen zodat ze met elkaar kennis kunnen maken. De groepjes waren gemaakt van verschillende leeftijden. Zodat de oudere jeugdleden de kleinere kinderen konden helpen. Na de spelletjes hebben we heerlijk gebarbecued met zijn allen. Er waren genoeg mensen die hielpen achter de bar en bij het barbecueën. Tijdens de barbecue werd er een demonstratiewedstrijd gespeeld door twee pupillen van Ramon: Fleur en Iris. De opzet van deze activiteit was zeer geslaagd. Volgend jaar willen we het op eenzelfde manier organiseren. Aantal deelnemers Er deden 43 jeugdleden en deelnemers Maak Kennis met Tennis mee. Halloweentoernooi Organisatie Op 30 oktober 2015 hebben we een Halloweenfeest georganiseerd op TV Tanthof voor jeugdleden t/m 12 jaar. De kantine werd versierd in Halloweenstijl. De kinderen moesten zich hiervoor aanmelden. Totaal hadden 20 kinderen zich opgegeven. Wintertennis Hysni verzorgde op zondagochtenden in de wintermaanden een training voor de jeugd t/m 11 jaar. Vanwege het weer zijn niet alle zondagen doorgegaan. De jeugdcommissie

8 JAARVERSLAG TECHNISCHE COMMISSIE Samenstelling In 2015 is de samenstelling van de TC, zoals al vele jaren ongewijzigd gebleven en bestond uit: Greta Hesseling(voorzitter) Martin Boele Ad Blom Angela van der Valk De Technische Commissie is verantwoordelijk voor: De tennis technische aspecten en de meer prestatie gerichte activiteiten binnen de vereniging Het bieden van mogelijkheden om technisch beter te worden en het begeleiden van leden die hun tennisniveau willen verbeteren Het samenstellen van competitieteams Het bieden van tennistrainingen zowel privé als in teamverband De keuze en de aanschaf van ballen voor de vereniging De Technische Commissie heeft zich in 2015 beziggehouden met hieronder genoemde activiteiten en taakvelden. Daarnaast heeft er afstemming plaatsgevonden met de jeugdcommissie en de trainer. KNLTB Voorjaarscompetitie In 2015 hebben 10 seniorenteams meegedaan aan de KNLTB-competitie en 4 jeugdteams. Aan de landelijke competitie op zondag heeft TV Tanthof met 2 gemengd 35+teams deelgenomen. Waarvan één in de hoofdklasse en één in de 2e klasse. Het hoofdklasse team heeft zich jammer genoeg niet kunnen handhaven. Op zaterdag speelden: 2 mixteams in de 4de klasse, een herenteam in de 2de klasse en één in de derde klasse. Op de dinsdag hebben er twee damesteams gespeeld in de 2ste klasse. Op de donderdag speelden 1 damesteams in de hoofdklasse, één in de eerste klasse en één team in de 3de klasse. KNLTB-Najaarscompetitie De Herfstcompetitie is veranderd in de landelijke Najaarscompetitie. Het aantal competitiesoorten is daarmee flink uitgebreid. TV Tanthof heeft op donderdagochtend meegedaan met 3 damesteams, op vrijdagavond één mixteam, op zaterdagmiddag 4 seniorenteams en op zondag 4 jeugdteams. Het tweede herenteam op de zaterdag en het 1ste damesteam op de donderdag zijn kampioen geworden. Wintercompetitie Ondanks dat de wintercompetitie in een andere vorm is gegoten neemt de belangstelling voor de wintercompetitie vooral bij de heren op dinsdag flink af. Er hebben maar vijf herenteams ingeschreven. Ook is de belangstelling bij de dames op donderdagavond niet groot. Hier hebben maar 4 damesteams zich ingeschreven. Aan de mixkoppel competitie op zaterdagmiddag hebben 14 mixkoppels meegedaan. Voor singles op de zondagmiddag bleek geen interesse te bestaan en is dan ook niet doorgegaan. Competitietraining Er blijft animo voor de gesubsidieerde training die vooraf gaat aan de competitie. Dit verslagjaar is deze training gegeven aan 4 competitieteams (18 deelnemers). Het doel van de TC is om de trainingen voor competitieteams te stimuleren waarbij het accent vooral ligt op tactiek en spelinzicht.

9 Trainer We hebben het contract dat was afgesloten met Ramon de Vries weer voor een jaar verlengd. Hij heeft ook in 2015 als zelfstandig trainer zowel de competitietraining als de individuele lessen heeft verzorgd. Met de trainer heeft in 2015 eenmaal een evaluatiegesprek plaatsgevonden samen met de JC. De technische commissie JAARVERSLAG TOERNOOICOMMISSIE Samenstelling De commissie bestond eind 2015 uit de volgende personen: Jos Straathof, Peter Buitendijk, Kevin Immers, Karin Souer, Patrick van Luit, Frerik Witte en Michel Ketelaars. Algemeen Als commissie zijn wij verantwoordelijk voor: het organiseren van het snerttoernooi, ck-singel, mens/ladies evening, sarah en abraham, ck-dubbel/mix en het invitatietoernooi. De kosten en de uitgaven. Het polsen waar de behoefte ligt bij de leden. D.m.v. de toernooien er zorg voor dragen dat er binding komt tussen de leden. Als commissie hebben wij de volgende taken; Zorgen dat er tijdens de toernooien bezetting is. Wedstrijden plannen. Inschrijfgeld incasseren. Prijzen regelen. Catering c.q. hapjes regelen i.o.m. de keukencommissie. Jaarkalender maken hebben wij opnieuw gepolst wat wij eventueel aan de toernooien kunnen verbeteren. Ck singel, ck-dubbel/mix en invitatietoernooi heeft ons doen besluiten de finales in het vervolg te laten plaatsvinden op de vrijdagavond (niet meer in het weekend). Het betrekken van mensen buiten de vereniging tijdens toernooien blijkt een succes te zijn, wat wij in 2016 verder zullen gaan ontwikkelen. Zijn er leden die verbeteringen hebben of suggesties dan horen wij dit graag. De toernooicommissie blijft verbeteren een heeft vertrouwen in 2016 De Toernooicommissie

10 JAARVERSLAG SPONSORCOMMISSIE Samenstelling Willem van der Berg Wil Groen Frank Aalbertsen Paul Schuurhuizen Doelstelling De sponsorcommissie stelt zich ten doel om sponsoren een duidelijker plaats te geven binnen de vereniging en daardoor de sponsorinkomsten voor de vereniging structureel te verhogen. Ook wordt gestimuleerd om op basis van wederkerigheid onze sponsoren zo veel mogelijk bij activiteiten van TV Tanthof te betrekken. Nieuwe sponsorcontracten werken goed Het toepassen van de nieuwe sponsorcontracten gaat goed. Het werkt prettig voor zowel de leden van de commissie als voor de (potentiële) sponsoren. Iedereen weet exact wat er door TV Tanthof kan worden geboden en wat er als tegenprestatie wordt verwacht. Met name de langdurige relatie die tussen de partijen wordt aangegaan, biedt stabiliteit en een hechte samenwerking. Ook blijkt het op maat maken op basis van de standaard contracten goed te werken. Omzetten bestaande contracten Paintball Delft is al jaren een trouwe sponsor voor onze vereniging. Het contract is omgezet met de naam Outdoor Delft. Beëindigde sponsorovereenkomsten Er zijn geen beëindigingen. Nieuwe sponsoren zijn er enkele nieuwe sponsors bijgekomen. Nieuw bankcontract Enkele bankjes zijn nu voorzien van een sponsor. Looptijd 3 jaar Bedrag eenmalig: 250,-- (1/2 bank) / 475,-- (1/1 bank) Dit contract biedt de mogelijkheid om te adverteren op een halve of hele voorkant van één van onze banken op de baan. Alleen het ontwerp hiervoor moet worden aangeleverd. Het maken en plaatsen van de advertentie wordt verder door TV Tanthof verzorgd. Sponsoropbrengsten 2015 Ten opzichte van 2014 is de sponsorbijdrage in 2015 met ca. 10% gestegen. De sponsorinkomsten voor 2015 bedragen zo n 5.900,--. Daarnaast zijn er diverse sponsorbijdragen in natura gedaan. Wij danken alle sponsoren voor hun verbinding met onze vereniging en zullen alles in het werk blijven stellen om hen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen op ons park. Activiteiten Sponsoren worden zoveel mogelijk betrokken bij onze vereniging. Bij speciale gelegenheden worden zij specifiek uitgenodigd. Bij de Open Dag en het Open Toernooi 2015 zijn de sponsoren wederom nauw betrokken. Mede door hun producten onder specifieke afspraken af te nemen. Er is geen separate Sponsordag geweest.

11 Vooruitblik 2016 We willen in 2016 alle bestaande sponsoren goed op ons park blijven presenteren. Hiervoor hadden we in 2014 al onze Narrow Casting op het grote tv-scherm willen inzetten. Dit is helaas om technische redenen niet gelukt. Dit willen we in 2016 wel mogelijk maken. Ook hebben we de ambitie om onze sponsoropbrengsten naar zo n 8.000,-- te brengen. Overzicht van al onze sponsoren in 2015 Naam contractant Ingangsdatum Type contact Jumbo Buitenhof new 1-jun-14 Platinum contract itennis Westland 1-apr-13 Goud contract Parkethof 1-apr-11 Goud contract Vrumona (Gatorate) 1-okt-10 Goud contract Karlas Fietsen 1-jan-12 Zilver contract Van Winden 1-jan-12 Zilver contract P. Vonk Rijwielen 1-jan-13 Zilver contract Casa del Sol 1-jan-13 Zilver contract Outdoor Delft new 1-jul-14 Zilver contract Groenewegen 1-apr-11 Zilver (natura) La Staffa 1-nov-11 Zilver (natura) Concrete Projects 1-jan-14 Eenmalig op maat Fiering Koeriers 1-jan-14 Eenmalig op maat WLTM Makelaars new Bankcontract Bookwill new Bankcontract Fiering Koeriers new Bankcontract+ Heineken nvt Sponsor Biosoil nvt Sponsor De Sponsorcommissie

12 JAARVERSLAG PR COMMISSIE Samenstelling Irma Bonnamy Frerik Witte Ton Lalesse voorzitter, plaatsen advertenties vormgeven en onderhouden website, narrow casting redactie nieuwsbrief Doelstelling De PR heeft als doel: De naamsbekendheid van de vereniging vergroten Het aantrekken van nieuwe leden De communicatie binnen de vereniging ondersteunen en verbeteren De communicatie met de buitenwereld onderhouden en verbeteren Activiteiten De commissie is 5 keer bijeen geweest. Wij hebben ons gericht op het verbeteren van de communicatie binnen de vereniging d.m.v. actualiseren van de website en het redigeren van de Nieuwsbrief. Na het aanleveren van kopij verschijnt nu iedere eerste vrijdag van de maand de Nieuwsbrief. De website wordt voortdurend geactualiseerd en is steeds beter afgestemd op de wensen van de gebruikers. Het vormgeven en onderhouden van de narrow casting is een punt van aandacht, waar nog stappen in gemaakt moeten worden. We hopen binnen onze vereniging een deskundige te vinden, die zich verantwoordelijk wil voelen voor dit deel. De communicatie naar de buitenwereld loopt via de website en via advertenties en artikelen in een plaatselijke krant. Bij evenementen zoals Maak Kennis met Tennis, Open-Toernooi en Open-toss-avonden worden, naast advertenties in de krant, in Tanthof en Buitenhof posters opgehangen om onze naamsbekendheid te vergroten. Plannen We kijken nu vooruit naar onze ledenwerf activiteit van 2016: het Stratentoernooi. We willen nog meer wijkbewoners met onze vereniging kennis laten maken, in de hoop daar weer nieuwe leden aan over te houden. De PR commissie

13 JAARVERSLAG BEHEER EN ONDERHOUDSCOMMISSIE Samenstelling De commissie bestaat uit Jan Lukas (voorzitter), Jos van der Aa, Peter Buitendijk, Jan Mertens, Joop de Bruin, Arie Mol, Dick Immers, Anne Kronshorst, Michel Weeber, Willem Goudappel, John Vermeij. Activiteiten Afgelopen jaar is er 6 maal regulier onderhoud gepleegd aan banen, buitenruimte en clubgebouw. Bijna wekelijks worden de banen gesleept. Door Firma Wijnbergen is eenmaal grootonderhoud aan de banen uitgevoerd, waarbij ook het zand wordt ververst. Naast regulier onderhoud is er ook een groot onderhoudsdag georganiseerd. Naast de commissieleden zijn hiervoor ook alle leden benaderd om mee te komen helpen. Jammer genoeg heeft dit niet geleidt tot een groot aantal aanmeldingen. Slechts een aantal trouwe vrijwilligers waren bereid de onderhoudscommissie te helpen bij deze klus. De grote onderhoudsklus bestond voornamelijk uit het snoeien van de coniferen rondom het park. De mannen van de onderhoudsploeg en een aantal leden met groene vingers zijn met de kettingzaag en heggenscharen de coniferen te lijf gegaan. Een belangrijke actie is geweest de uitbreiding van het terras en de aanleg van nieuwe windschermen. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd door onze externe groenman met grote hulp van Ari. Ook bij andere clubactiviteiten heeft de onderhoudscommissie zijn diensten aangeboden, zoals bijvoorbeeld het opbouwen en afbreken van de overkapping van het terras. De Beheer- en Onderhoudscommissie

14 JAARVERSLAG CLUBHUISCOMMISSIE Samenstelling De samenstelling van de clubhuiscommissie (CC) in 2015: Ger de Graaf (voorzitter) Dick Bakker (Secretaris) Rien Kremer (Clubdienst coordinator) Sophie van Zee (Tuinonderhoud) Els van Hal Hans van der Zwart Anne Kronshorst Algemeen In 2015 is de Clubhuiscommissie uitgebreid met Sophie van Zee (Tuinonderhoud). Paulien Goeman en Wim van den Berg hebben de clubhuiscommissie verlaten. De clubhuis commissie heeft 5 keer vergaderd in Een aantal actiepunten zijn gerealiseerd en enkele zijn blijven liggen. De samenwerking met de onderhoudscommissie verliep nogal moeizaam, waardoor wat kleine zaken zijn blijven liggen. Belangrijkst nieuw plan voor 2016 is het opknappen van het terras. Activiteiten in 2015 Naast alle vaste ondersteunende taken is de clubhuiscommissie is ingeschakeld bij evenementen en voor extra diensten bij het open toernooi. Enkele kleine klussen zijn gedaan, o.a. bordjes voor de sponsorcommissie en er is een nieuwe vriezer gekocht voor de voorraad in de cv-ruimte. In samenwerking met Leo Hooimeijer is de procedure rondom de kassa en de financiën daarvan verbeterd. Met de elektronische kassa is er een beter overzicht op inkoop, omzet en kasverschil. De clubhuis commissie zorgde op competitiedagen voor de aanwezigheid van broodjes en beleg. Er zijn plannen gemaakt voor een Lounge gedeelte op het zijterras. Er is gekeken naar de mogelijkheden voor zonnescherm/ terrasoverkapping voor het clubhuis. Vooruitblik en activiteiten in 2016 Dit jaar zullen we proberen de actiepunten van vorig jaar af te ronden en nogmaals kritisch kijken naar de opbrengsten uit de verkoop en de inkoop. Prijsverhogingen zijn wellicht zinvol, hierover nog overleg met het bestuur. Ook zullen we actiever en waakzaam zijn naar de verkoop van Alcohol <18 jr. Bij voldoende budget is de belangrijkste activiteit voor 2016 het verbeteren van het terras: Terras overkapping of nieuwe parasols Nieuw terrasmeubilair Loungehoek Watertappunt voor drinkflessen. Terrasverlichting verbeteren De clubhuiscommissie

15 TOELICHTING OP DE FINANCIELE VERANTWOORDING 2015 Resultatenrekening Door het licht stijgend aantal leden is er in 2015 meer contributie ontvangen dan begroot. Desondanks is de baromzet achter gebleven ten opzichte van het resultaat van 2014 en de begroting voor Dit zal wellicht veroorzaakt zijn doordat de toename van het aantal leden met name jeugdleden betreft. In 2015 is er voor het laatst ecotaks ontvangen (subsidie op energiebelasting). Deze is vervangen door een regeling waarbij er subsidie verstrekt wordt op investeringen die energie besparen. De stichting maakt hier voor komend jaar gebruik van met de aanschaf van nieuw led-verlichting. In totaal is er een positief resultaat van 1.974,00. Balans Het saldo van de liquide middelen en de algemene reserves zijn gestegen ten opzichte van Normaliter werd de huur in december betaald. Deze is medio januari betaald in verband met gewijzigde afspraken tussen de stichting en de vereniging. Er zijn bedragen gereserveerd voor het volgende lustrum. Van de reservering voor de bijdrage aan teamshirts is 404,29 over. Dit bedrag zal aan de algemene reserves worden toegevoegd. Begroting Begroting inkomsten Voor de contributie wordt rekening gehouden met stabilisering van het aantal leden. Voor de kantine opbrengsten zullen in 2016 vooralsnog geen noemenswaardige prijsverhogingen worden doorgevoerd. Wel zal er kritisch gekeken worden naar de verhouding inkoop/verkoop. Verder zal de contributie niet verhoogd worden. Begroting uitgaven De huur die betaald wordt aan de Stichting wordt niet verhoogd en bedraagt voor 2016 afgerond ,--. Zoals hiervoor aangegeven is er door de stichting subsidie aangevraagd voor nieuwe led-verlichting. Voorwaarde hierbij is dat zij ook de energiekosten betalen. Verder zijn voor komend jaar geen grote wijzigingen voorzien. De Penningmeester

16 RESULTATENREKENING 2013, 2014, EN 2015 EN BEGROTING 2016 BATEN begroot realisatie begroot realisatie begroot realisatie begroot realisatie 80 contributie 8010 contributie inschrijfgeld introducees totaal verkopen 8100 ontvangen bankrente verkopen Bar BTW laag verkopen Bar BTW hoog kredietbeperking opbrengst kantine totaal competitie/toernooien 8310 competitiebijdragen opbrengst TOC Opbrengst open toernooi totaal bardienst 8410 bardienst totaal sponsoren/subsidies 8500 opbrengst sponsors/adv ontvangen subsidies subsidies nieuwe leden vergoeding delfplassen totaal bijzondere baten 8999 bijzondere baten totaal TOTAAL

17 LASTEN begroot realisatie begroot realisatie begroot realisatie begroot realisatie 40 bestuurlijke kosten 4009 vrijwilligersbeleid bestuurskosten bankkosten kosten KNLTB/sportraad kosten PR kosten telefoon kosten clubblad representatie totaal park en gebouwen 4110 huur tennispark kosten energie kosten beveiliging kosten keuken onderhoud gebouw/baan gemeentelijke heffingen schoonmaakkosten totaal inkopen bar 4210 inkopen bar BTW laag inkopen bar BTW hoog kosten tapservice verschillen barafrekening totaal competitie/toernooien 4310 competitiekosten kosten techn. Commissie kosten toernooicomm kosten barcommissie kosten jeugdcommissie kosten open toernooi totaal bardienst 4410 vergoeding bardienst totaal sponsoring 4500 kosten sponsoring totaal overige kosten 4950 overige algemene kosten totaal winst/verlies 9999 winst of verlies totaal TOTAAL

18 Balans per 31 december 2014 ACTIVA PASSIVA Liquide middelen ,15 Algemene reserves ,56 Kas 299,15 Reservering Lustrum 1.000,00 ING ,00 Reservering bijdrage clubshirts 1.500,00 Rentemeerrekening 3.545,00 Reservering PR 1.000,00 ING Bonus Spaarrek ,00 Debiteuren 1.339,84 Transitorische posten ,94 Contributie ,25 Kantine voorraden 3.129,60 Vooruit ontvangen 1.082,00 Goederen 2.967,00 Nog te betalen bedragen 671,69 Emballage 162,60 Transitorische posten ,16 Crediteuren 1.090,92 Huur park ,25 Nog te ontvangen bedragen 1.602,91 Overig 346,00 Winst ,67 Totaal ,75 Totaal ,75 Balans per 31 december 2015 ACTIVA PASSIVA Liquide middelen ,35 Algemene reserves ,89 Kas 255,20 Reservering Lustrum 1.000,00 ING 1.413,54 Reservering bijdrage clubshirts 404,29 Rentemeerrekening ,61 ING Bonus Spaarrek ,00 Debiteuren 6.945,45 Transitorische posten ,83 Contributie ,50 Kantine voorraden 3.399,90 Vooruit ontvangen 811,00 Goederen 3.308,00 Nog te betalen bedragen 150,33 Emballage 91,90 Transitorische posten 3.348,58 Crediteuren 2.036,51 Vooruitbetaalde bedragen 47,62 Nog te ontvangen bedragen 2.569,35 Overig 731,61 Winst ,76 Totaal ,28 Totaal ,28

JAARVERSLAG 2014. Tennisvereniging Tanthof Delft

JAARVERSLAG 2014. Tennisvereniging Tanthof Delft JAARVERSLAG 2014 Mei 2015 versie 2.0 Tennisvereniging Tanthof Delft Straat van Malakka 74 Inschrijving Handelsregister 2622 KM Delft K.v.K. Haaglanden Nr. 40398262 015-2624589 ING 1534602 t.n.v. TV Tanthof

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Tennisvereniging Tanthof Delft

JAARVERSLAG 2013. Tennisvereniging Tanthof Delft JAARVERSLAG 2013 Mei 2014 Tennisvereniging Tanthof Delft Straat van Malakka 74 Inschrijving Handelsregister 2622 KM Delft K.v.K. Haaglanden Nr. 40398262 015-2624589 ING 1534602 t.n.v. TV Tanthof Delft

Nadere informatie

JAARVERSLAG Februari Tennisvereniging Tanthof Delft

JAARVERSLAG Februari Tennisvereniging Tanthof Delft JAARVERSLAG 2018 Februari 2019 Tennisvereniging Tanthof Delft Straat van Malakka 74 Inschrijving Handelsregister 2622 KM Delft K.v.K. Haaglanden Nr. 40398262 015-2624589 ING 1534602 t.n.v. TV Tanthof Delft

Nadere informatie

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester.

Bestuur. Het bestuur heeft de volgende samenstelling: Het dagelijks bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester. Welkom bij TV De Sprenk. Welkom door de voorzitter. Namens het bestuur heten wij je van harte welkom bij onze tennisvereniging. Wij vertrouwen erop dat dit voor je het begin is van een periode van sportieve

Nadere informatie

Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015

Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015 Tennis Vereniging Voerendaal Verslag boekjaar 2015 Januari 2016 TV Voerendaal V&W per 30/11/2015 Opmerkingen: Inkomsten kantine zonder "toewijzing" gratis consumpties Aangepaste opzet lasten per commissie/budget

Nadere informatie

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017 TC de Helze Algemene Ledenvergadering 2017 Datum 8 februari 2017 Locatie t Graviljoen Tijd 20:30 uur Agenda TC de Helze 8 februari 2017 Agendapunten: Verslag ALV 3 februari 2016 Bestuursmutaties Jaarcijfers

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen

Financieel Jaarverslag seizoen Financieel Jaarverslag seizoen 2016-2017 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2017 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2015-2016 2016-2017 Voorraden Voorraad shuttles 240 395

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 V.L.T.V.

Jaarrekening 2014 V.L.T.V. Vinkeveen, 28 januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2014 4. 2. Winst- en verliesrekening over 2014 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting 5. 3.2 Toelichting

Nadere informatie

GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH

GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH Begroting 2018 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH De begroting bestaat uit: De begroting over 2018 Een toelichting bij de begroting Opgesteld januari 2018 door Ronny de Heus 1 Toelichting bij

Nadere informatie

Informatieboekje 2018/2019 voor (nieuwe en aankomende) jeugdleden van TV Oud-Beijerland

Informatieboekje 2018/2019 voor (nieuwe en aankomende) jeugdleden van TV Oud-Beijerland Informatieboekje 2018/2019 voor (nieuwe en aankomende) jeugdleden van TV Oud-Beijerland Inhoud Algemeen... 3 Contactadressen en telefoonnummer... 3 Jeugdcommissie... 3 Maak kennis met tennis... 4 Vervolg

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora.

Nieuwsbrief nr.8. SV Aurora Tennis  Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. Nieuwsbrief nr.8 SV Aurora Tennis Deze nieuwsbrief ontvangt iedereen die lid is van Tennisvereniging SV Aurora. De nieuwsbrief verschijnt als er nieuws is. VOOR IN JE AGENDA: Elke dinsdag v.a. 19.30 uur

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018 Vijfhuizen, 29 oktober 2018 Aan de leden en ouders/verzorgers van jeugdleden van de Tennisvereniging Vijfhuizen, Hierbij treft u het jaarverslag 2017/2018 van Tennisvereniging

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 en begroting 2018

Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 TVAP Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 2017... 1 1.1. Balans 1 1.2. Staat van baten en lasten 2017... 2 1.3. Toelichting bij de jaarrekening

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering TV Tanthof Delft d.d. 5 maart 2018

Verslag Algemene Ledenvergadering TV Tanthof Delft d.d. 5 maart 2018 Verslag Algemene Ledenvergadering TV Tanthof Delft d.d. 5 maart 2018 Aanwezig: Bestuursleden: Marius van Vlijmen (voorzitter), Peter van der Knaap (penningmeester), Jos van der Aa (secretaris, verslag),

Nadere informatie

Informatieboekje 2017 voor de jeugdleden van TV Oud-Beijerland

Informatieboekje 2017 voor de jeugdleden van TV Oud-Beijerland Informatieboekje 2017 voor de jeugdleden van TV Oud-Beijerland Inhoud Algemeen... 4 Contactadressen en telefoonnummer... 4 Jeugdcommissie... 5 Maak kennis met tennis... 6 Vervolg maak kennis met tennis...

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH

JAARREKENING 2017 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH JAARREKENING GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH De jaarrekening bestaat uit: De exploitatierekening over Een toelichting bij de exploitatierekening De balans per 31 december Een toelichting bij

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Vrienden van de gele bal, Eerst maar het slechte nieuws. De opwaartse trend van het ledenaantal is in 2016 niet doorgezet. Er zijn per saldo 7 leden minder dan begin 2016. Het

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop

Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop definitieve cijfers 19 juni 2018 Inleiding In 2017 is de financiële administratie overgenomen van Sanne Thomas (penningmeester) door Ad Ruiterman (administrateur)

Nadere informatie

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan Toernooicommissie De toernooicommissie van t Weusthag is de commissie binnen de vereniging welke zich toelegt op de organisatie van eigen clubtoernooien en t Weusthag Open. De clubtoernooien hebben zowel

Nadere informatie

JAARREKENING 2011 & begroting 2012 Tennis Vereniging Barendrecht

JAARREKENING 2011 & begroting 2012 Tennis Vereniging Barendrecht JAARREKENING 2011 & begroting 2012 Tennis Vereniging Barendrecht INHOUD: Bladzijde: Balans per 31 december 2011 1-2 Staat van baten en lasten 2011 3 Toelichting op balans 4-6 OVERIGE TOELICHTINGEN Toelichting

Nadere informatie

jaarrekening 2013 inkomsten kosten resultaat

jaarrekening 2013 inkomsten kosten resultaat jaarrekening 2013 inkomsten kosten resultaat 1 Leden / 64.667 66.215-1.548 2 Tennisenzo - Website 1.335 2.110-775 9 Toss 0 951-951 10 Commissies 0 416-416 11 Bestuur 0 471-471 12 Overig 851 1.445-594 3

Nadere informatie

JAARREKENING 2018 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH

JAARREKENING 2018 GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH JAARREKENING GRONINGER TENNISVERENIGING VAN STARKENBORGH De jaarrekening bestaat uit: De exploitatierekening over Een toelichting bij de exploitatierekening De balans per 31 december Een toelichting bij

Nadere informatie

TV Ammerzoden Nieuwsbrief oktober 2018

TV Ammerzoden Nieuwsbrief oktober 2018 Nieuwsbrief Editie 1, Jaargang 2018 TV Ammerzoden Nieuwsbrief oktober 2018 De Nieuwsbrief van Tennisvereniging Ammerzoden is weer terug. Deze nieuwsbrief verschijnt elke 4 maanden en bevat nieuws, informatie

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015 Bijgaand doen wij u de begroting 2013/2014 toekomen inclusief de prognose 2014/2015 waarin de consequenties van de voorgestelde verbouwing van het clubhuis zijn verwerkt. Voorafgaand aan de presentatie

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 VLTV

Jaarrekening 2018 VLTV Jaarrekening 2018 VLTV Vinkeveen, 22 januari 2019 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2018 4. 2. Winst & verliesrekening over 2018 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting

Nadere informatie

Ten geleide. MLTV90 3 februari Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een:

Ten geleide. MLTV90 3 februari Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een: Ten geleide Het financieel jaarverslag over 2018 bevat een: Balans per 31 december 2018 met toelichting Winst & Verlies rekening over 2018 met toelichting Begroting 2019 De Winst & Verlies rekening 2018

Nadere informatie

Jaarverslag Financiële Zaken 2013

Jaarverslag Financiële Zaken 2013 Bijgaand doen wij u de balans per 31 oktober 2013, de resultatenrekening over 2012/2013 toekomen. Voorafgaand aan de presentatie van de cijfers geven wij u een korte toelichting op de belangrijkste ontwikkelingen.

Nadere informatie

Competitie Jeugd Najaar 2013

Competitie Jeugd Najaar 2013 Competitie Jeugd Najaar 2013 Aan alle jeugdleden van T.V. De Punt Zeewolde, mei 2013 Beste Jeugdspelers, Komend najaar 2013 zal onze vereniging meedoen met de jeugd najaarscompetitie van de KNLTB, in de

Nadere informatie

ACTIVA PASSIVA

ACTIVA PASSIVA Jaarrekening 2015 TV De Marsch BALANS ACTIVA 31-12-2013 31-12-2014 31-12-2015 PASSIVA 31-12-2013 31-12-2014 31-12-2015 Materiële vaste activa Eigen vermogen Clubhuis gebouw 6.588 - - Algemene reserve 50.381

Nadere informatie

TENNISVERENIGING TER AAR. Nieuwsflitsen April 2016

TENNISVERENIGING TER AAR. Nieuwsflitsen April 2016 TENNISVERENIGING TER AAR Nieuwsflitsen April 2016 Van de voorzitter. Beste tennisvrienden, Het seizoen is weer op weg en er wordt weer volop getennist. Voorafgaand is er op baan 1, 2 & 3 groot onderhoud

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2014 Jaarrapport Het verslagjaar 2014 is met een positief resultaat van 31.809, - afgesloten. (2013: 24.968, -) Wanneer wij dit vergelijken met 2013 hebben zo wel de opbrengsten als de

Nadere informatie

Belangrijke vaststellingen

Belangrijke vaststellingen Visie Philten 2020 Belangrijke vaststellingen Teruglopend ledental Verdwijnen financiele steun Teruglopende inzet door leden Negatieve exploitatie Leidt tot de noodzaak om ons over de toekomst te bezinnen

Nadere informatie

ALBLASSERDAMSE TENNISVERENIGING A.T.V. BEGROTING 2014 ATV

ALBLASSERDAMSE TENNISVERENIGING A.T.V. BEGROTING 2014 ATV ATV ALGEMEEN Overeenkomstig art. 13 van de statuten van de vereniging hebben wij de begroting voor het jaar 2014 opgesteld. Deze begroting sluit met een negatief resultaat van: - 410 Er is rekening gehouden

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2012-2013 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2013 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2011-2012 2012-2013 Voorraden Voorraad shuttles 2.299 815 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 194.593 228.948 Eigen Vermogen 102.793 92.704 Clubhuis 18.127 27.295 Resultaat boekjaar -13.563 10.089 Inventaris 1.950 1.844 89.230

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE TENNISCLUB DELFZIJL

INFORMATIEBOEKJE TENNISCLUB DELFZIJL INFORMATIEBOEKJE TENNISCLUB DELFZIJL INHOUDSOPGAVE Blz. Tennisclub Delfzijl Welkom 3 Onze club 4 Clubgebouw 4 Tennissen Lidmaatschap 4 Ledenpas 5 Baan reserveren 5 Wanneer kun je spelen 5 Tijdens en na

Nadere informatie

Informatieboekje Maart 2019

Informatieboekje Maart 2019 Informatieboekje Maart 2019 Welkom bij Tennisvereniging Ommoord Welkom door de voorzitter Namens het bestuur heet ik je van harte welkom bij onze tennisvereniging. Tennisvereniging Ommoord staat vooral

Nadere informatie

Formulier opsturen naar: henk.vdlans@caiway.nl Rood, Oranje, Groen vóór 10 januari en Geel vóór 1 december

Formulier opsturen naar: henk.vdlans@caiway.nl Rood, Oranje, Groen vóór 10 januari en Geel vóór 1 december Aanmeldingsformulier Voorjaarscompetitie 2016 Jeugd Leeftijdscategorie *) Competitiedag *) Spelsoort *) Voorkeur aanvangstijd *) Sluitingsdatum *) Tenniskids voorjaar2016 o Rood (6 t/m 9) o Oranje (8 t/m

Nadere informatie

De buffer van de vereniging is voldoende om een dergelijk verlies alsmede eventuele tegenvallers in de begroting te kunnen dragen.

De buffer van de vereniging is voldoende om een dergelijk verlies alsmede eventuele tegenvallers in de begroting te kunnen dragen. Algemeen Dit document bevat de uitgangspunten van de begroting voor 2016. Zoals in het Financieel Verslag 2015 is aanbevolen, is in deze begroting een aanzienlijk deel van het positieve resultaat van 2015

Nadere informatie

STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE

STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE SPONSOR MOGELIJKHEDEN TC DEURNE STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE Inhoudsopgave: Pagina 3 STICHTING PROMOTIE TENNISCLUB DEURNE - Doel en Missie Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 8 Pagina 9 Bestuur Stichting

Nadere informatie

Jaarcijfers 2010-2011

Jaarcijfers 2010-2011 Jaarcijfers 2010-2011 Voor u liggen de balansen per 31 oktober 2011 en de exploitatieoverzichten over de periode 1 november 2010 tot en met 31 oktober 2011 van Stichting Tennispark Vinkebaan en TC Bakkum.

Nadere informatie

www.mentheda.nl info@mentheda.nl Nieuwsbrief TC Mentheda april 2018 Graag brengen we de volgende zaken bij jullie onder de aandacht: NL Doet / Schooltennis / Open Dag / Tennislessen / Soeptoernooi / Uitbreiding

Nadere informatie

WINST & VERLIES REKENING AVH

WINST & VERLIES REKENING AVH WINST & VERLIES REKENING AVH OPBRENGSTEN KOSTEN werkelijk 2007 begroot 2007 werkelijk 2007 begroot 2007 Leden Kader Inschrijfgeld 368 875 Vergoeding trainers 14.906 23.000 Contributie Mini pupillen 311

Nadere informatie

Balans Toelichting op balans 2016 (ten opzichte van de 2015) Vaste activa

Balans Toelichting op balans 2016 (ten opzichte van de 2015) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 130.261 161.206 Eigen Vermogen 90.824 89.160 Clubhuis 14.179 17.897 Resultaat boekjaar 2.992 1.663 Inventaris 218 770 93.816 90.824

Nadere informatie

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 TV De Delftse Hout Jaarverslag 2015 pag. 13 januari 2016 Jaarverslag Jeugdcommissie 2015 Het jaar begon met ons jaarlijks bezoek aan de Kidsday van het ABN AMRO Toernooi. Op

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

Tennisvereniging Elckerlyc T.a.v. de leden Van IJsendijkstraat CR PURMEREND. FINANCIEEL VERSLAG Datum: maart 2018

Tennisvereniging Elckerlyc T.a.v. de leden Van IJsendijkstraat CR PURMEREND. FINANCIEEL VERSLAG Datum: maart 2018 Tennisvereniging Elckerlyc T.a.v. de leden Van IJsendijkstraat 64-70 1442 CR PURMEREND FINANCIEEL VERSLAG 2016-2017 Datum: maart 2018 Financieel verslag 2016-2017 van T.V. Elckerlyc, gevestigd te Purmerend.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Algemene informatie... 3. Activiteiten... 6. Gebruik van de banen... 10. Lidmaatschap en contributie... 11. Sponsors...

Inhoudsopgave. Algemene informatie... 3. Activiteiten... 6. Gebruik van de banen... 10. Lidmaatschap en contributie... 11. Sponsors... Tennisvereniging Puttershoek Park: Sportlaan 9, Maasdam Tel: 078-6763205 Postadres: Postbus 5667, 3297 ZH Puttershoek E-mail: info@tvputtershoek.nl Website: www.tvputtershoek.nl Inhoudsopgave Algemene

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN TENNIS VERENIGING VOERENDAAL 2013

JEUGDBELEIDSPLAN TENNIS VERENIGING VOERENDAAL 2013 JEUGDBELEIDSPLAN TENNIS VERENIGING VOERENDAAL 2013 April 2013 Versie 2.0 Jeugdcommissie Jeugdbeleidsplan Tennis Vereniging Voerendaal 2013 1. Inleiding Een gezonde vereniging schenkt voldoende aandacht

Nadere informatie

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen TC Volharding Meerssen 26 apr 2016 editie 11 www.tcvolharding.nl Nieuwsflitsen Het KNMI voorspelde het al eind 2015: Nederland krijgt mogelijk te maken met een nat voorjaar. Dat komt door El Niño, een

Nadere informatie

Inschrijfmogelijkheden ZUIDWEST Najaarscompetitie 2017

Inschrijfmogelijkheden ZUIDWEST Najaarscompetitie 2017 Inschrijfmogelijkheden ZUIDWEST Najaarscompetitie 2017 a. 8&9-competitie (2 dubbels) op donderdagavond NIEUW De laagste klasse is de tweede klasse. Deelname is alleen mogelijk voor spelers en speelsters

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bastion Basselaar voorjaar 2018

Nieuwsbrief Bastion Basselaar voorjaar 2018 Nieuwsbrief Bastion Basselaar voorjaar 2018 Nu de Olympische Spelen voorbij zijn, en we ons eigen succesvolle Olympische toernooi in de vorm van het Carras Keershuys toernooi achter de rug hebben, maakt

Nadere informatie

De voorzitter aan het woord

De voorzitter aan het woord Nieuwsbrief Tennisvereniging Breakpoint 83 April 2019 De voorzitter aan het woord Beste tennisvrienden en -vriendinnen Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de mooie en lieve reacties, die ik heb

Nadere informatie

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018 van 9 juni t/m 16 juni

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018 van 9 juni t/m 16 juni Nieuwsbrief 5 Mei 2018 In dit nummer: CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018 van 9 juni t/m 16 juni Fotoshoot nieuwe kleding jeugd en pizzaparty Hoogste tijd om in te schrijven voor de Najaarscompetitie 2018! Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vliegende Bal februari 2016 blad 1

Nieuwsbrief De Vliegende Bal februari 2016 blad 1 februari 2016 blad 1 Algemene ledenvergadering op woensdag 17 februari Op deze ledenvergadering blikken we terug op 2015 en geven we u de nodige informatie over het nieuwe tennisseizoen. De commissies

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

juli 2015 Rood/oranje event met andere verenigingen Davis Cup met diverse verenigingen vanaf 11 jaar

juli 2015 Rood/oranje event met andere verenigingen Davis Cup met diverse verenigingen vanaf 11 jaar juli 2015 Evenementenoverzicht Tennisintensief week V&P Rood/oranje event met andere verenigingen Davis Cup met diverse verenigingen vanaf 11 jaar Tussen de Rivieren in Woudrichem Halloween Pietentennis

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2016 Jaarrapport Het verslagjaar 2016 is met een positief resultaat van 17.378, - afgesloten. (2015: 23.888, -) Wanneer wij dit vergelijken met vorig jaar, zijn het de opbrengsten die stegen

Nadere informatie

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors:

OPROEP. Uitnodiging. Even bijpraten. Januari Nieuwjaarsborrel. Geslaagde klus. Onze sponsors: Uitnodiging Januari 2012 Even bijpraten Met de allerbeste wensen voor 2012 openen we de tweede officiële nieuwsbrief van SDO Tafeltennis. Deze bevat al veel meer informatie dan de eerste. Alle begin is

Nadere informatie

Introductie Nieuwe Tennisvereniging Meerzicht

Introductie Nieuwe Tennisvereniging Meerzicht Introductie Nieuwe Tennisvereniging Meerzicht INSCHRIJFFORMULIER LIDMAATSCHAP (voor het zomerseizoen ingesloten) Het unieke Meerzicht concept. Tennisvereniging Meerzicht is in oprichting. In 2014 zal de

Nadere informatie

A.T.V. LUCTOR ET EMERGO Ben jij straks lid van de leukste sportvereniging van Almelo?

A.T.V. LUCTOR ET EMERGO Ben jij straks lid van de leukste sportvereniging van Almelo? A.T.V. LUCTOR ET EMERGO Ben jij straks lid van de leukste sportvereniging van Almelo? Algemene informatie De Almelose Tennisvereniging Luctor et Emergo is opgericht in 1898 en is één van de oudste tennisverenigingen

Nadere informatie

TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011

TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011 TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011 RESULTAAT 2010 Het boekjaar van LT Kockengen loopt van 1 november tot en met 31 oktober van elk kalenderjaar. Op 6 januari 2010 heeft de algemene

Nadere informatie

Informatieboekje van TC Noordwijk

Informatieboekje van TC Noordwijk Informatieboekje van TC Noordwijk In dit boekje: 1.Tennis Club (TC) Noordwijk... 4 2. Het bestuur en commissies... 4 2.1 Bestuur... 4 2.2 Commissies en aanspreekpunten... 4 3. Clubhuis... 5 4. Contributie...

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Exploitatieoverzicht SV Austerlitz

Exploitatieoverzicht SV Austerlitz Exploitatieoverzicht SV Austerlitz 2014-2015 INKOMSTEN: INKOMSTEN: Toelichtingen en overige opmerkingen Contributie 44.070 41.851 44.936 Overige opbrengsten 2.000 8.301 3.155 Oliebollen, opleidingsvergoeding

Nadere informatie

Wie, wat en waar. Welkom bij TV Overhout! Bestuur en Organisatie

Wie, wat en waar. Welkom bij TV Overhout! Bestuur en Organisatie Wie, wat en waar. Welkom bij TV Overhout! Deze introductie is opgesteld om jou als nieuw lid van de tennisvereniging Overhout te verwelkomen en met jou de belangrijkste zaken te delen. Bij vragen kan je

Nadere informatie

Kort verslag van de penningmeester Jaarrekening 2015

Kort verslag van de penningmeester Jaarrekening 2015 Kort verslag van de penningmeester Jaarrekening 2015 De inkomsten en uitgaven over het jaar 2015 zijn conform de begroting gerealiseerd. TV Griffensteyn is vereniging is een financieel gezonde vereniging

Nadere informatie

ALTC Buitenveldert Nieuwsbrief

ALTC Buitenveldert Nieuwsbrief ALTC Buitenveldert Nieuwsbrief Fijne Feestdagen!!! Bijna einde jaarkalender..!! We mogen spreken van een mooi tennisseizoen en volgend jaar gaan we gewoon weer verder met alle mooie plannen. Zo zijn we

Nadere informatie

Jaarverslag Tennisvereniging Walenburg. Olaf Koops, 27 januari 2017

Jaarverslag Tennisvereniging Walenburg. Olaf Koops, 27 januari 2017 Tennisvereniging Walenburg Contactpersoon: Olaf Koops (06-41252799) Adres: Schepenstraat 14 3039 NG Rotterdam Website: www.tennisparkwalenburg.nl Email: tennisparkwalenburg@gmail.com IBAN: NL39 INGB 0002582719

Nadere informatie

Financiële stukken 2017 Begroting 2018

Financiële stukken 2017 Begroting 2018 TENNISVERENIGING Z U I D H O R N Financiële stukken 2017 Begroting 2018 Van: Michel Boot Aan: leden TIOL Datum: 28 april 2018 Resultaten 2017 BATEN 2017 Begroting 2017 80 Opbrengsten 800 Contributies en

Nadere informatie

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar!

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! Nieuwsbrief, December 2018 Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! We kijken nog even terug naar de laatste activiteiten en zoals bekend was dit het laatste jaar van onze trainer Stephan. De

Nadere informatie

Hieronder vindt u de toelichting van de exploitatie over het jaar 2016 en wordt de begroting van 2017 toegelicht.

Hieronder vindt u de toelichting van de exploitatie over het jaar 2016 en wordt de begroting van 2017 toegelicht. Verslag van de penningmeester 2016 Er is afgelopen jaar veel gebeurd binnen de vereniging; wederom een verschuiving van de ledenadministratie, subsidieaanvragen bij de gemeente én bij het Schipholfonds,

Nadere informatie

Verslag van de jeugdcommissie 2014 De jeugdcommissie is in 2014 gestart met Simone Stolte, Yannick van t Leven en Suzanne Punt. Tijdens het seizoen is ook Mieke Stolte lid geworden van de jeugdcommissie

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering (ALV) Algemene Leden Vergadering ALV 9 maart 2016 - TV de Hulk Algemene Leden Vergadering (ALV) Opening ALV Arthur Henar - 9 maart 2016 Agenda ALV 9 Maart 2016 Opening & Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

Jaarrekening Begroting

Jaarrekening Begroting Jaarrekening 2015-2016 (1 oktober 2015-30 september 2016) & Begroting 2017-2018 (1 oktober 2017-30 september 2018) Ter behandeling bij ALV dd 26 januari 2017 Balans Bedragen in ACTIVA 30-9-2016 30-9-2015

Nadere informatie

Nico Valk had weer flink uitgepakt met zijn tombola en het lijkt wel of het elk jaar meer prijzen gaan worden.

Nico Valk had weer flink uitgepakt met zijn tombola en het lijkt wel of het elk jaar meer prijzen gaan worden. Van de voorzitter Inmiddels hebben wij de clubkampioenschappen achter de rug en wat was dat heerlijk met elke dag mooi weer!! Alleen op de finaledag iets minder maar het mocht de pret niet drukken met

Nadere informatie

Inhoud Aan de leden Van het bestuur

Inhoud Aan de leden Van het bestuur Inhoud Aan de leden Van het bestuur Jaargang 9 Nummer 2 AAN ONZE LEDEN.. Beste vrienden van GSM, Woord vanuit het Bestuur TV GSM sponsoren Wij willen jullie graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2017 Jaarrapport Het verslagjaar 2017 is met een positief resultaat van 19.181, - afgesloten. (2016: 17.378, -) Wanneer wij dit vergelijken met vorig jaar, zijn het de opbrengsten die stegen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC juli 2018

Nieuwsbrief MTC juli 2018 Nieuwsbrief MTC juli 2018 Van de redactie In deze editie van de nieuwsbrief lees je informatie vanuit het bestuur, een verslag van het Tententoernooi voor de jeugd, nieuws van de competitieleiders, nieuws

Nadere informatie

1 Tevero enquête Algemeen. Ben je 0 vrouw 0 man. Ben je 0 junior 0 senior

1 Tevero enquête Algemeen. Ben je 0 vrouw 0 man. Ben je 0 junior 0 senior 1 Tevero enquête 2018 Algemeen Ben je 0 vrouw 0 man Ben je 0 junior 0 senior Hoeveel jaar ben je lid? 0 korter dan 5 jaar 0 tussen 5 en 1ar 0 langer dan 1ar Nieuwe leden Ben je recent lid geworden van

Nadere informatie

november 2016 Dagtoernooi 8 september

november 2016 Dagtoernooi 8 september november 2016 Dit wil ik even kwijt 1 November 2016, de najaarscompetitie is voorbij, de klokken zijn een uur teruggezet, Sinterklaas en (de al niet ) zwarte Piet zijn al bijna weer in het land en de donkere

Nadere informatie

SPONSORMAP. Tennis & Squash club Haren. www.tsharen.nl. ref. 1202.6.0

SPONSORMAP. Tennis & Squash club Haren. www.tsharen.nl. ref. 1202.6.0 SPONSORMAP Tennis & Squash club Haren www.tsharen.nl ref. 1202.6.0 Informatie TS Haren De vereniging Tennis- en Squashclub Haren (TSH) bestaat sinds 15 januari 1936. Momenteel heeft de vereniging dertien

Nadere informatie

Maandelijkse Informatie Service. Tennisvereniging Vierlingsbeek juni 2015, 15 e jaargang, nummer 6

Maandelijkse Informatie Service. Tennisvereniging Vierlingsbeek   juni 2015, 15 e jaargang, nummer 6 Maandelijkse Informatie Service Tennisvereniging Vierlingsbeek www.tvvierlingsbeek.nl juni 2015, 15 e jaargang, nummer 6 Mark Heijnen Anna van Burenstraat 14 5821 BP Vierlingsbeek 0478-631788 markheijnen5@hotmail.com

Nadere informatie

ALGEMENE INFO Contributie. Competitielid. Zomerlid (voetbal) Donateurschap. * Senior = het jaar waarin lid 21 jaar wordt.

ALGEMENE INFO Contributie. Competitielid. Zomerlid (voetbal) Donateurschap. * Senior = het jaar waarin lid 21 jaar wordt. ALGEMENE INFO 2018 Lid worden Je kunt je aanmelden door een inschrijfformulier in te vullen. Het formulier kan gedownload worden via onze website www.tvhetvennewater.nl. Het inschrijfformulier samen met

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2. Voorwoord 3. Balans Activa 4. Balans Passiva 5. Toelichting op de balans 6. Investeringen en afschrijvingen 7. Exploitatierekening baten 8. Exploitatierekening lasten 9. Begroting

Nadere informatie

ACTIVA 2013 PASSIVA 2013 Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 26.400 Reservering Lustrum 2014 20.000

ACTIVA 2013 PASSIVA 2013 Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 26.400 Reservering Lustrum 2014 20.000 Balans 2013 ACTIVA 2013 PASSIVA 2013 Geluidsinstallatie, Beamer 1 Algemene Reserve 26.400 Reservering Lustrum 2014 20.000 Vooruit Ontvangen Liquide Middelen Contributie 2014 1.595 Credit Agricole Betaalrekening

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE BELEIDSDOCUMENT

TECHNISCHE COMMISSIE BELEIDSDOCUMENT TECHNISCHE COMMISSIE BELEIDSDOCUMENT 2020-2023 Inleiding De Drentsche is een actieve en aantrekkelijke vereniging die ruimte biedt voor recreatieve- en competitieve spelers. Voor de competitieve spelers

Nadere informatie

Beleidsplan Technische Commissie ULTV Rhijnauwen 2012-2015. Technisch Beleidsplan ULTV Rhijnauwen

Beleidsplan Technische Commissie ULTV Rhijnauwen 2012-2015. Technisch Beleidsplan ULTV Rhijnauwen Beleidsplan Technische Commissie ULTV Rhijnauwen 2012-2015 Technisch Beleidsplan ULTV Rhijnauwen 1 Inhoudsopgave 1. Visie... 3 2. Organisatie... 4 3. Begroting TC 2012... 5 4. Verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

Balans Toelichting op balans 2015 (ten opzichte van de 2014) Vaste activa

Balans Toelichting op balans 2015 (ten opzichte van de 2014) Vaste activa Balans Activa d.d. 11-02-2016 Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 161.206 194.593 Eigen Vermogen 89.160 102.723 Clubhuis 17.897 18.127 Resultaat boekjaar 1.663-13.563 Inventaris 770

Nadere informatie

INFORMATIE OVER DE NAJAARSCOMPETITIE 2017 SENIOREN + JUNIOREN + AANMELDING NAJAARSCOMPETITIE 2017

INFORMATIE OVER DE NAJAARSCOMPETITIE 2017 SENIOREN + JUNIOREN + AANMELDING NAJAARSCOMPETITIE 2017 INFORMATIE OVER DE NAJAARSCOMPETITIE 2017 SENIOREN + JUNIOREN + AANMELDING NAJAARSCOMPETITIE 2017 AANMELDING KNLTB NAJAARSCOMPETITIE 2017 Beste leden van tennisvereniging Juliana, Competitie spelen is

Nadere informatie

JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR

JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR JUNIOREN UITGAVE WEGWIJS BIJ TENNISVERENIGING TER AAR Opgericht: 28 januari 1970 Uitgave: 2015-1 - Inhoudsopgave. Blz. Vooraf 2 Adres en bereikbaarheid 2 Nieuwsbrief 2 EHBO en AED 2 Regeling tenniskleding

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2011-2012 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie