Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes"

Transcriptie

1 Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 6 september 2004 Aanvang Einde Plaats : uur : uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Dhr. J. de Waard Dhr. drs. S.H. van der Wal Dhr. A.J. Zwaan Dhr. J.K. Sterrenburg (tot uur) Dhr. J.J. t Lam Dhr. J. de Gruijter Dhr. W. Bos (punt 4a) lid SPA lid SPA lid CDA lid CDA lid SGP plv.lid VVD lid CU lid CU commissiegriffier wethouder hoofd afdeling SZW Afwezig: Dhr. P.C. van Wermeskerken lid VVD Mw. A.M. Nieuwenhuis-Kuiper lid VVD Verslaggever: Tribune : Dhr. J.J. t Lam Ca. 15 personen, inclusief ambtenaren en vertegenwoordigers Cliëntenplatform, Seniorenraad, SWOA, GAA en pers.

2 Vaststelling verslag vergadering 14 juni 2004 Het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld. De aandachtspunten 3, 5, 6, 7 en 8 kunnen worden afgevoerd. Ten aanzien van punt 2 (wijkschouw Blokweer) is commissielid Sterrenburg bijgepraat. De commissie verzoekt de portefeuillehouder, conform de gebruikelijke wijze, alle raadsleden te informeren. Punt 4 (rookbeleid welzijnsinstellingen) terug in de volgende commissie (duurt allemaal lang voor er duidelijkheid is). Punt 9 (directeur Drechtwerk uitnodigen): wordt de volgende vergadering uitgenodigd. De fractie van de SGP informeert naar de situatie bij de skatebaan aan de Rembrandtlaan. Zal aan de portefeuillehouder worden gevraagd. 2. Ingekomen stukken en mededelingen A 04: Gemeente Oss; motie inzake No-claim-korting ziekenfonds. C 08: Wethouder De Gruijter; beantwoording vragen over aanpassing vervoersregeling WVG, gebruik schoolpleinen, rookbeleid welzijnsinstellingen, niet meer uitkeren middelen aan de ROWA door Westwaard Wonen en raadsvoorstel Beleidsplan SWOA en Seniorenraad. Op een vraag van de fractie van de CU geeft wethouder De Gruijter aan dat het budget bestemd is voor 3 schoolpleinen en bedoeld is voor de implementatiekosten en de exploitatiekosten. Het plein bij de Boeg valt nog onder de verantwoordelijkheid van het betreffende schoolbestuur. Wel heeft de gemeente aan de implementatie meebetaald. De raad zal bij de begrotingsbehandeling 2005 ruimte vrij moeten maken voor het vereiste budget van ,-- om tot realisatie te komen. Door de fractie van de CU en dhr. Reemers, namens de ROWA, worden vraagtekens gezet bij de verstrekte informatie over het overleg van de ROWA, Westwaard Wonen en de gemeente. Wethouder De Gruijter legt uit dat hij een deel van het overleg gemist heeft en bijgepraat is door Westwaard Wonen. Op basis van die informatie heeft hij de brief naar de raad gestuurd. Het is dus niet zijn mening, maar hetgeen hij heeft vernomen. Als Westwaard Wonen zich aan de voorschriften houdt, kan de gemeente niets doen. Er is geen verplichting dat zij hierbij gebruik maken van de ROWA. C 09: Stichting Vrije Recreatie; aanvullende informatie op de brief ingekomen 5 april C 16: College; ter kennisname Provinciaal beleidskader jeugd C 24: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; verzamelbrief juni 2004 over relevante ontwikkelingen op terrein van werk en inkomen.

3 - 3 - C 25: Inspectie Werk en Inkomen; rapport Samenloopsignalen van het Inlichtingenbureau. C 27: NUSO; mededelingen inzake doorstart Nuso. C 31: GGD Zuid-Holland Zuid; jaarverslag C 33: Sociaal Geografisch Bureau Dordrecht; Rapport meningspeiling theatervoorziening in Dordrecht. C 44: Raadslid P.C. van Wermeskerken; kort verslag vergadering algemeen bestuur Muziekschool A & V dd. 26 juni C 45: Wethouder Dekker; ter kennisname afwikkeling klacht inzake ontbreken voetbalveld. C 46: Voorzitter Stichting openbare bibliotheek Alblasserdam; mededeling directiewisseling. C 57: Inspectie Werk en Inkomen; ter kennisname jaarplan 2005 en persbericht. C 63: Nierstichting Nederland, kopie van een brief aan het college inzake uitvoering Bijzondere bijstand en de Regeling chronisch zieken. C 67: College; ter kennisname besluit tot het beschikbaar stellen van middelen ten behoeve van Art below sealevel. De fractie van het CDA heeft gezien dat het college eerst geen geld beschikbaar wilde stellen en nu wel. Zij vinden het een goed project. Al eerder is echter afgesproken dat er conform het vastgestelde beleid gewerkt moet worden. Dit moet echt de laatste keer zijn dat er geld wordt toegekend op basis van een bestuurlijke toezegging. Dit wordt door de fractie van de SPA ondersteund.

4 Voorstellen van het presidium a. Beëindiging gemeentelijke vertegenwoordiging in het bestuur van de Openbare bibliotheek Alblasserdam (2004/065) Het presidium stelt de raad voor, nu op grond van de op 7 april 2004 vastgestelde statuten van de Stichting Openbare Bibliotheek Alblasserdam er geen gemeentelijke vertegenwoordigers meer in de stichting zitten, de benoeming van de heren Stout en Ruikes als zodanig te beëindigen. De fractie van de SPA informeert wat het verschil van een lidmaatschap van een raadslid bij de bibliotheek met andere instellingen, zoals ROWA, Wipmolen, Willem de Zwijgercollege, etc. is. De fractie van de CU is benieuwd naar een verklaring van dhr. Ruikes en wil weten wat de gevolgen zijn bij stemmingen. Dhr. Ruikes zegt door het bestuur van de bibliotheek te zijn gevraagd om op persoonlijke titel in het bestuur zitting Hij heeft dit aan het presidium gemeld. Het is toegestaan, alleen bij stemmingen kan een raadsbeslissing bij de rechter worden aangevochten. Hij wil zich als raadslid onpartijdig kunnen opstellen en heeft daarom besloten te bedanken voor het bestuur van de bibliotheek. De commissie adviseert de raad het stuk als akkoordstuk op de raadsagenda te plaatsen. 4. Voorstellen van het college a. Wet werk en bijstand Portefeuillehouder J. de Gruijter Ambtelijke ondersteuning commissie: W. Bos, hoofd afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid Burgemeester en wethouders stellen de raad voor de Verordening reïntegratie, maatregelen, handhaving en cliëntenparticipatie Werk en Bijstand 2005 naar de raad te sturen voor een oriënterende discussie. De discussie zal plaatsvinden op basis van het bij de stukken gevoegde overzicht van mogelijke beleidskeuzes. De discussie begint met de afwijkingen genoemd in het ambtelijk advies. De fractie van de VVD geeft aan vanwege de vakantie van twee fractieleden een voorbehoud te maken voor hun standpunt. Bij sommige onderdelen geven zij wel een standpunt aan. Invoeren van een premie bij duurzame arbeidsaanvaarding Vastgesteld wordt dat de premie niet toegekend wordt in combinatie met het kwijtschelden van schulden (zie hierna). De fractie van de VVD laat haar standpunt afhangen van de uitwerking. Kwijtschelding van schulden bij duurzame beëindiging van de uitkering Hiertoe is al eerder besloten. Vaststellen van een subsidieplafond of subsidiebudget voor reïntegratie De fractie van de SPA informeert of dit uitbesteed wordt aan het CWI. Dat kost veel geld. Graag zekerheden inbouwen. De fractie van de CU informeert of er in de regio wordt samengewerkt. De overige fracties stemmen ermee in (is een kan bepaling). De fractie van de VVD komt hier in de raad op terug. Wel stemmen zij in met de instelling van een plafond.

5 - 5 - Het Cliëntenplatform vraagt zich af of er wel een plafond vastgesteld kan worden. Het aantal mensen is niet bekend. Dhr. Bos legt uit dat het een bepaling is ter voorkoming van wildgroei van dure trajecten. Eerst zal er een jaar ervaring opgedaan moeten worden. Op basis hiervan kan het budget worden vastgesteld. Het reïntegratiebeleid wordt in de regio uitgezet. Samenwerking met Dordrecht ligt voor de hand. Afzien van de waarschuwing als sanctie Het Cliëntenplatform informeert wat er gebeurt als iemand zijn inkomstenbriefje te laat instuurt. Nu wordt men daar eerst op gewezen. Dhr. Bos geeft aan dat zij op basis van de normale fatsoensnormen werken. Er volgt eerst een herinnering. De commissie gaat akkoord met deze afwijking. Beleidsplan handhaving en reïntegratie met ingang van 2006 De vraag van de fractie van de CU of 2006 haalbaar is, wordt door dhr. Bos bevestigend beantwoord. De commissie stemt in met de afwijking. Vervolgens wordt de verordening doorgenomen, waarbij er specifiek aandacht is voor de volgende artikelen Al dan niet vaststellen van een jaarlijks handhavingsplan De fractie van de CU is voor een tweejaarlijks plan. Dhr. Bos geeft aan dat dit eigen beleid van de raad is. Wel adviseert hij als raad jaarlijks de prioriteiten aan te geven. De portefeuillehouder merkt op dat het college ook kan voorstellen om het beleid van het vorige jaar voort te zetten. De commissie stemt in meerderheid in met het vaststellen van een jaarlijks handhavingsplan Jaarlijkse evaluatie handhavingsplan De fractie van de SGP vindt uiterlijk 30 juni te laat. De commissie stelt voor dit te wijzigen in uiterlijk bij de vaststelling van de jaarrekening. Het Cliëntenplatform informeert wat er in 2005 werkt. Dhr. Bos zegt dat er ook nu sprake is van handhaving. Dit blijft gelden tot het nieuwe plan werkt Al dan niet vaststellen van een jaarlijks beleidsplan voor reïntegratie De fractie van de CU vindt jaarlijks te kort. Er moeten contracten worden afgesloten en men moet de kans krijgen een goed product te leveren. De portefeuillehouder geeft aan dat er onderscheid moet worden gemaakt tussen beleid (raad) en uitvoering (college). Het beleid is jaarlijks bij te stellen. De voorzitter merkt nog op dat beleidsplannen eenvoudig van opzet kunnen zijn. De overige fracties, inclusief de VVD en het Cliëntenplatform zijn voor het jaarlijks vaststellen van een beleidsplan Jaarlijkse evaluatie Aanpassen in uiterlijk bij de vaststelling van de jaarrekening.

6 Relatie met sanctiebeleid De fractie van de SGP informeert of er een ontsnappingsclausule is als er iets met iemand aan de hand is. De fractie van de SPA vraagt of hierdoor geen reguliere arbeid wegvalt. De portefeuillehouder verwijst naar artikel 9 van de wet. Dhr. Bos zegt dat het gaat om het werkritme, maar niet om reguliere arbeid over 2.8 Mogelijkheid tot instellen work first of deelname soortgelijke initiatieven andere gemeenten De fractie van de CU wil hierover vooraf door het college worden geïnformeerd. De fractie van de SGP stelt dat het om uitvoering gaat en dat zij hierover geen constante informatiestroom willen hebben. De portefeuillehouder meldt dat in het najaar een start wordt gemaakt via de afdeling Plantsoenen. De raad is daarvan dus nu op de hoogte. Het Cliëntenplatform vraagt hoe zij geïnformeerd worden. De portefeuillehouder geeft aan dat hij met dit platform een andere relatie heeft en zal zorgen dat er informatieoverdracht zal plaatsvinden Loonkostensubsidie aan een reïntegratiebedrijf Het Cliëntenplatform geeft aan dat de subsidie soms te laag is voor uitstroom. Dhr. Bos zal dit nagaan Aanbieden kinderopvang De fractie van de SGP informeert of ook particuliere opvang hieronder valt. Dhr. Bos geeft aan ten aanzien van de kinderopvang geen onderscheid te maken Stimuleringssubisidie bij aanvaarding algemeen geaccepteerde arbeid of beëindiging uitkering De fractie van de SPA vraagt zich af of er bij de toekenning geen sprake is van willekeur. Dhr. Bos geeft aan dat er naast de bijstandsmaatschappelijk werker ook een toetser en een afdelingshoofd is. Daarnaast is er een beroepsmogelijkheid. Hij zal dit onderwerp bespreken met het Cliëntenplatform Matiging sancties De fractie van de CU stelt voor geen sancties toe te passen voor alleenstaande ouders met kinderen tot 6 jaar. De portefeuillehouder zegt dat hij gehouden is de wet uit te voeren. Het Cliëntenplatform informeert of men bij 100% sanctie nog onder het ziekenfonds valt. Dhr. Bos zegt dat de uitkering dan niet is beëindigd en men dus gewoon onder het ziekenfonds blijft vallen Verzuimprotocol Het Cliëntenplatform informeert hoe de controle wordt geregeld. Dhr. Bos geeft aan dat dit bijvoorbeeld door de ARBO-dienst gedaan kan worden. Het is geen taak van de bijstandsmaatschappelijk werkers.

7 - 7 - b. Beleidsplan SWOA en evaluatie Seniorenraad (2004/059) Portefeuillehouder J. de Gruijter Burgemeester en wethouders stellen de raad voor: 1. te kiezen voor optie B, nl onderscheid maken tussen uitvoering, advisering en belangenbehartiging en clusteren per functie met een samenvoeging van de Seniorenraad en de Gehandicapten Adviesraad Alblasserdam; 2. het college het draagvlak voor deze optie te laten verkennen bij de betrokken organisaties; 3. de SWOA voor te stellen de nieuwe statuten op enkele onderdelen aan te passen. De portefeuillehouder geeft aan dat de commissie het college heeft gevraagd, na een eerdere discussie in de commissie, met een voorstel te komen. Voor hij met betrokken partijen om tafel wil gaan, wil hij eerst de kaders van de commissie weten. De fractie van het CDA denkt dat Seniorenraad en GAA goed kunnen samengaan. Beide groepen kunnen dan vanuit hun eigen belang samenwerken. De fractie van de SPA is nog niet overtuigd van de meerwaarde van de Seniorenraad. Zij stemmen in met de voorgestelde optie en horen dan wel wat Seniorenraad en GAA ervan vinden. De fractie van de VVD is eveneens voor de voorgestelde optie. De fractie van de SGP geeft aan dat de voorgestelde optie in de lijn ligt van het vorige keer al ingenomen standpunt. De fractie van de CU heeft twijfels. We moeten niet iets willen wat niet kan. Splitsing in twee organen heeft een meerwaarde. Mevr. Klok, namens de GAA, zegt dat zij erg overvallen zijn door deze situatie. In november was er al een folder tijdens de dag voor ouderen, waarin stond dat ze gingen samenwerken. Het gesprek met de wethouder moet nog plaatsvinden (9 september). Zij behartigen, in tegenstelling tot de Seniorenraad, ook de belangen van mensen onder de 50 jaar. De voorzitter geeft aan dat er deze avond geen besluit wordt genomen. Het gaat om de mening van de commissie, voordat de wethouder gaat overleggen. Daarna komt het terug in de commissie en de raad. De fractie van het CDA weet dat de GAA ook een bereik heeft bij mensen onder de 50. Zij zien samengaan als een kans op één sterk orgaan. Dhr. Reemers, namens de ROWA, geeft aan dat de GAA het als een overval heeft ervaren. De portefeuillehouder zegt dat, als er al een probleem is, dat het zeker niet met hem is. Hij probeert alleen voor hij in gesprek gaat een heldere opdracht te krijgen. Het is de commissie die een voorstel wilde hebben. De voorzitter geeft aan dat de commissie het resultaat van het overleg van de Seniorenraad en de GAA met de portefeuillehouder afwacht. Mevr. Zinkweg (SWOA) stemt in met de eerste twee voorgestelde wijzigingen. Over de laatste wijziging is nog overleg nodig. De portefeuillehouder merkt op dat de gemeenteraad de statuten moet goedkeuren en dat de betreffende bepaling de nadrukkelijke wens van de commissie is. De commissie adviseert de raad een gewijzigd voorstel als akkoordstuk op de raadsagenda te plaatsen.

8 Mededelingen van vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen, etc. Er zijn geen mededelingen. 6. Rondvraag Aandachtspunten Afgesproken wordt op 23 november om uur een extra commissie te houden voor voorlichting over de Wet maatschappelijke ondersteuning. De fractie van het CDA informeert naar platen op de weg bij Waterland. Deze vraag wordt doorgespeeld naar de portefeuillehouder. Onderwerp actie tijdstip 1. Aanpassing vervoersregeling, zodat bij een echtpaar beiden mee kunnen als er één nog geen 75 jaar is; idem ingeval van een WVGgeïndiceerde (19 jan 04) 2. Wat is er gedaan met de uitkomsten van de Wijkschouw Blokweer (19 jan 04). Niet alleen één lid maar zoals gebruikelijk iedereen informeren (6 sep 04) 3. Naar aanleiding van de ontvangen reactie van het college over het rookbeleid van welzijnsinstellingen dit onderwerp in de volgende commissie bespreken (6 sep 04) 4. Directeur Drechtwerk uitnodigen in de commissie (14 jun 04). Wordt de commissie van oktober (6 sep 04). 5. Situatie skatevoorziening Rembrandtlaan: stand van zaken? (6 sep 04) Wethouder De Gruijter Wethouder Dekker Presidium Presidium Wethouder Dekker Dit verslag moet nog worden vastgesteld.

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon (vanaf 19.45 uur) voorzitter

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon (vanaf 19.45 uur) voorzitter Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 13 april 2004 Aanvang Einde Plaats : 19.00 uur : 22.40 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon (vanaf 19.45 uur) voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman (** Dhr. J.H. Wesselius Mw. L. Sundquest-van Solingen

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman (** Dhr. J.H. Wesselius Mw. L. Sundquest-van Solingen Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 12 september 2002. Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.45 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman (**

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 14 oktober 2002. Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.15 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 27 januari 2003. Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. H.M. van der Zijden Mw. M.J.H. Barra-Leenheer

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer tot punt 3 Dhr. R. van Lavieren

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer tot punt 3 Dhr. R. van Lavieren Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 3 april 2006 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 21.15 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer tot punt 3 Dhr. R. van Lavieren

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 7 april 2003 Aanvang Einde Plaats : 18.45 uur : 21.35 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 11 oktober 2004 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 23.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz (bij punt 4a onderdeel Cultuur vertrokken)

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 36 Burgerzaken 19 augustus 2009

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 36 Burgerzaken 19 augustus 2009 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI 36 Burgerzaken 19 augustus 2009 onderwerp Verordeningen en beleidsregels Kompas Inleiding Bij brief van 24 april jl. verzoekt het bestuur van Kompas het

Nadere informatie

Beslispunt: 1. Verordening cliëntenraad sociale zekerheid gemeente Woudrichem 2010 vast te stellen.

Beslispunt: 1. Verordening cliëntenraad sociale zekerheid gemeente Woudrichem 2010 vast te stellen. VOORSTEL AAN DE RAAD Onderwerp Samenvatting, doel en beslispunten Toelichting Verordening Cliëntenraad sociale zekerheid Op 1 oktober 2009 is de Wet investering in jongeren (WIJ) ingegaan. De WIJ schrijft

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 2 juni Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer. Dhr. A.C.C.M.

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 2 juni Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer. Dhr. A.C.C.M. Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 2 juni 2008 Aanvang Einde Plaats : 20.10 uur : 22.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. P.M. Wennekes Dhr. A.C.C.M.

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman Dhr. J.H. Wesselius

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman Dhr. J.H. Wesselius Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 3 december 2002 Aanvang Einde Plaats : 20.15 uur : 22.15 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman Dhr. J.H.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

1 Opening van de vergadering door de voorzitter (de heer Van der Aa)

1 Opening van de vergadering door de voorzitter (de heer Van der Aa) Agenda Raadscommissie Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 7 september 2006 19:00 uur, locatie raadszaal Voorzitter : 1 Opening van de vergadering door de voorzitter (de heer Van der Aa) 2 Vaststelling

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R.P. Kooiman (alleen punt 1) Dhr. J.H. Wesselius

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R.P. Kooiman (alleen punt 1) Dhr. J.H. Wesselius Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 18 november 2003 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. A.L. Cardon Dhr. R.P. Kooiman (alleen punt 1)

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017 Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017 De raad van de gemeente Ten Boer; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 maart 2017 gelet op artikel 2.1.3, derde lid van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Donderdag 1 september a.s. om uur in de Raadzaal stadhuis. Agenda (versie 23 augustus)

Donderdag 1 september a.s. om uur in de Raadzaal stadhuis. Agenda (versie 23 augustus) Leiden, 23 augustus 2005 Aan de leden, Namens de voorzitter van de raadscommissie Sociale frastructuur nodig ik u uit voor een vergadering op Donderdag 1 september a.s. om 20.00 uur in de Raadzaal stadhuis.

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Datum: dinsdag 19 juni 2018 Aanvangstijd: 20:00 uur Eindtijd: 21.48 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 23 december 2004 Nr.: 04/47 Commissie Onderwerp : Samenleving : Verordening cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand Samenvatting In 1997 heeft de cliëntenparticipatie in het

Nadere informatie

E E R H U C3 O W A A R D

E E R H U C3 O W A A R D Raadsvergadsrlng: 2 1 APR 2QQI j R c-?!uit: e 5v>\ oy>\c-.^ c '~^, x yu Vc\ a -/ -J A< ~L\ (Vc.-:sto!n!j'nn-Fr:_, E E R H U C3 O W A A R D J ~"0' ^ *"* KJ Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp 5 2008-038 Verordening

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 29 augustus Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving

Burgemeester en Wethouders 29 augustus Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 00500000018939 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel:

Raadsvoorstel. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 29 september 2005 Nummer : Raad 2005/087 Datum voorstel : 31 augustus 2005 Primaathouder Onderwerp : Jack t Lam 078 69 21 318 jack.t.lam@alblasserdam.nl : Waard norm Voorstel:

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg No. 2007/JKNE/123168 Onderwerp: Regeling Adviesraad Wmo. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg; Overwegende dat het wenselijk is ten behoeve van de beleidsvorming en de uitvoering van de

Nadere informatie

Verordening Wmo-raad

Verordening Wmo-raad Verordening Wmo-raad De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 juni 2013, gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Raadsnota. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 15 december 2008 Agenda nr: Onderwerp: Het beleid in het kader van sociaal medische indicatie in relatie tot de Wet kinderopvang. Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten

Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart 2014 Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten Beslispunten De heren

Nadere informatie

b e s l u i t : 2. vast te stellen de Verordening Cliëntenparticipatie Participatiewet Gooise Meren 2016

b e s l u i t : 2. vast te stellen de Verordening Cliëntenparticipatie Participatiewet Gooise Meren 2016 De gemeenteraad Gooise Meren Gelezen het voorstel van 9348 Gelet op artikel 147 van de Gemeentewet, artikel 150 van de Gemeentewet en artikel 47 van de Participatiewet b e s l u i t : 1. in te stellen

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Grondgebied Bestuur d.d.: 12 oktober 2005. Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter,

Verslag raadscommissie Grondgebied Bestuur d.d.: 12 oktober 2005. Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter, Verslag raadscommissie Grondgebied Bestuur d.d.: 12 oktober 2005 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 20.55 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter, tevens lid commissie Bestuur Mw. M.J.H.

Nadere informatie

de hierna volgende Verordening cliëntenparticipatie Halte Werk gemeente Langedijk 2015 vast te stellen.

de hierna volgende Verordening cliëntenparticipatie Halte Werk gemeente Langedijk 2015 vast te stellen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Langedijk. Nr. 58371 30 juni 2015 Verordening cliëntenparticipatie Halte Werk gemeente Langedijk 2015 De raad van de gemeente Langedijk gelezen het voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst Vergadering College van B&W - Openbaar

Besluitenlijst Vergadering College van B&W - Openbaar Datum 14-05-2019 enlijst Vergadering College van B&W - Openbaar Tijd Locatie Voorzitter Aanwezigen 9:00-14:30 uur Staalindustrieweg, vergaderkamer Centrum J.G.A. Paans S. van Heeren - de Keizer, A. Kraijo,

Nadere informatie

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. 0. verslag Aanwezig zijn: De heer A. van Leeuwen, voorzitter. De heren W. Goudriaan, E.A.R. Meesters (vanaf

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

Tekstuitgave van de Verordening Cliëntenparticipatie

Tekstuitgave van de Verordening Cliëntenparticipatie Tekstuitgave van de Verordening Cliëntenparticipatie De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 september 2009; b e s l u i t : de Verordening

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter. Dhr. R. van Lavieren. Dhr. J.H.

Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter. Dhr. R. van Lavieren. Dhr. J.H. Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari 2012 Aanvang Einde Plaats : 20.45 uur : 21.50 uur : burgerzaal Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter Afwezig: Dhr. R. van Lavieren Dhr. O. Yilmaz Dhr. J.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Bestuur

Besluitenlijst Commissie Bestuur Datum 25-06-2019 Tijd 19:30-22:30 enlijst Commissie Bestuur Locatie Voorzitter Gemeentehuis Barneveld, Raadzaal De heer H.W. Wiesenekker 01 19:30 02 19:30 Opening Motie Afspraken Luilakken Deze motie is

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen.

Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 9 juni Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer. Dhr. Th.

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 9 juni Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer. Dhr. Th. Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 9 juni 2011 Aanvang Einde Plaats : 21.20 uur : 22.45 uur : burgerzaal Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. O. Yilmaz Dhr. Th.

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 18 november 2008. nummer 45

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 18 november 2008. nummer 45 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 november 2008 nummer 45 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, loco-burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. J.H. Wesselius Dhr. mr. A. Boele Dhr. P.C. van Wermeskerken

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. J.H. Wesselius Dhr. mr. A. Boele Dhr. P.C. van Wermeskerken Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 22 september 2005 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 23.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. A.L. Cardon Dhr. J.H. Wesselius Dhr. mr. A.

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 23 februari 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

te DE Afdeling Auteur Datum

te DE Afdeling Auteur Datum Inhoud: Wijzigingsverordening Aan College van Burgemeester en Wethouders Registratiedat. Registratienr II 1 5. 0 0 0 7 5 9 0 te DE Afdeling Werk, en Zorg Relatie RAADPLEEGBAAR NA BESLUIT [ Ja Nee ] Advies

Nadere informatie

gelezen ons besluit dd. 12 juli 2004 nr. A9 betreffende het reïntegratiebeleid in het kader van de wet werk en bijstand,

gelezen ons besluit dd. 12 juli 2004 nr. A9 betreffende het reïntegratiebeleid in het kader van de wet werk en bijstand, Beleidsregels reïntegratie Wwb gemeente Tiel 2004 Het college van burgemeester en wethouders van Tiel, gelet op de artikelen 7 en 8 en 10 tweede lid van de Wet werk en bijstand, de artikelen 34, 35 en

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- Burgerzaken 21 april 2010

agendanummer afdeling Simpelveld VI- Burgerzaken 21 april 2010 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI Burgerzaken 21 april 2010 onderwerp Verordeningen Kompas Inleiding Op 1 april jl. ontvingen wij van Kompas de volgende documenten: Jaarverslag en jaarrekening

Nadere informatie

Verordening op de participatieraad

Verordening op de participatieraad pagina 1 van 5 Zoek regelingen op overheid.nl Amsterdam Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32

Registratienummer: GF Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF08.20060 Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32 Portefeuillehouder: de heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: de heer A.R. v.d. Schoot / mevrouw M. van Dun Telefoonnummer:

Nadere informatie

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN De raad van de gemeente... overwegende dat er een verordening adviesraad sociaal domein moet komen, gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 derde

Nadere informatie

Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens. Afdelingsmanager: G.H.J. Hollands

Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens. Afdelingsmanager: G.H.J. Hollands Advies aan gemeenteraad Datum advies: 23 mei 2017 Financiële consequenties: Zie beslispunt Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: 80328 Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens Afdelingsmanager: G.H.J.

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014, nummer ;

Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014, nummer ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leusden. Nr. 124595 12 september 2016 Verordening Wmo Adviesraad 2014 De raad van de gemeente Leusden, Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014,

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 7 september nummer 33

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 7 september nummer 33 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 september 2004 nummer 33 A.D. van den Bergh P.A. Zevenbergen, burgemeester, wethouder J. de Gruijter, wethouder J.M.

Nadere informatie

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar 1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar Conform het collegevoorstel van 26 maart 2013 is een samenwerkingsovereenkomst BOA's aangegaan met de gemeenten Oisterwijk en Hilvarenbeek,

Nadere informatie

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur Aanpassingen vergaderstructuur Voorstel 1. kennis nemen van de concept jaaragenda 2. vaststellen thematische indeling commissies 3. toevoegen beeldvormend deel, voorafgaand aan de reguliere commissievergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710029 Ag nr. : 9 Datum :29-03-07

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710029 Ag nr. : 9 Datum :29-03-07 Ag nr. : 9 Onderwerp Aanpassing Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Voorstel 1. Artikel 16 van de Re-integratieverordening gemeente Boxtel, zoals vastgesteld op 15-12-2005 onder nummer 0510742

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 16 december 2014

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 16 december 2014 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 16 december 2014 Aanwezig: - E.A. van Zuijlen burgemeester Afwezig: - J. Velthuis - L. Veenstra - J. Batelaan - R. Vos wethouders - H. van der Wal secretaris

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw)

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel aanvullende wsw middelen Van: Het college van B&W van 4 december 2012.

Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel aanvullende wsw middelen Van: Het college van B&W van 4 december 2012. Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel aanvullende wsw middelen 2012 Van: Het college van B&W van 4 december 2012 Doel: Toelichting: Besluiten Voorliggende besluitvorming Aan de raad

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. S.C. van Reeuwijk

Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. S.C. van Reeuwijk Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 16 april 2007 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. S.C. van Reeuwijk

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A.

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A. NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van maandag 1 juni 2015 nummer 22 Aanwezig: P.J. Verheij wethouder A.D. Zandvliet wethouder A. Kraijo wethouder A.M. van den Berg secretaris Afwezig:

Nadere informatie

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 11 januari 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Reïntegratieverordening. werk en bijstand

Reïntegratieverordening. werk en bijstand Reïntegratieverordening werk en bijstand Midden-Delfland, augustus 2004 1 De Raad van de gemeente Midden-Delfland, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2004,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris)

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening De raad van de gemeente Leusden; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders gelezen van d.d. 27 mei 2008, nr 2008/5875: vindt het nodig dat er regels komen voor de manier waarop Wsw-geïndiceerden

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

De Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand, Wet sociale werkvoorziening en Wet Investeren in Jongeren gemeente Tynaarlo vast te stellen

De Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand, Wet sociale werkvoorziening en Wet Investeren in Jongeren gemeente Tynaarlo vast te stellen Raadsbesluit nr. 22 Betreft: Vaststellen Verordening Cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand, Wet sociale werkvoorziening en Wet Investeren in Jongeren gemeente Tynaarlo De raad van de gemeente Tynaarlo;

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. Nr.: 6 Onderwerp: Vaststellen Verordening Wmo-raad Lopik De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 november 2009; gehoord hebbende de inspraakreactie in

Nadere informatie

18 nov Postreg.nr. Directeur: Tel.nr K. Burger

18 nov Postreg.nr. Directeur: Tel.nr K. Burger Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer V.2008-114 Datum: Behandelend F.A. Linthorst ambtenaar 18 nov. 2008 Postreg.nr. Directeur: Tel.nr 0345-636292 K. Burger ONDERWERP: Adviesraad Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Raadsvoorstel Agendapuntnummer: 1m Aantal bijlagen: -- Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Inleiding Het fractievoorzittersoverleg bestaat uit de voorzitter van de gemeenteraad en de

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni 2010 - Voorrondes Nr. Onderwerp Besluit Algemene Zaken 1 Politieke Markt - 2 Vaststellen besluitenlijst voorrondes d.d. 18 mei

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van d.d. 15 april 2014,

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van d.d. 15 april 2014, Nr. 8/6-2 de raad van de gemeente Bellingwedde; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van d.d. 15 april 2014, gelet op artikel 12 Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel

Nadere informatie

VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD BRUMMEN

VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD BRUMMEN Verordening Maatschappelijke Advies Raad 2015 Brummen VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ADVIES RAAD 2015 BRUMMEN Verordening Maatschappelijke Advies Raad 2015 Brummen Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving...

Nadere informatie

Wat gaan we daarvoor doen? De Verordening Jongerengemeenteraad wordt op enkele hierna te noemen punten aangepast.

Wat gaan we daarvoor doen? De Verordening Jongerengemeenteraad wordt op enkele hierna te noemen punten aangepast. gemeente Haarlemmermeer Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Raadsvoorstel2733771 Onderwerp Portefeuillehouders steller Raadsvergadering Aanpassen Verordening Jongerengemeenteraad Onna Hoes W.H. Huisman-de

Nadere informatie

VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE HALTE WERK GEMEENTE HEERHUGOWAARD

VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE HALTE WERK GEMEENTE HEERHUGOWAARD VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE HALTE WERK GEMEENTE HEERHUGOWAARD Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a. Het bestuur: het bestuur van Halte Werk.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Geachte heren Van der Want en Klamer, geacht College van Burgemeester en Wethouders,

Geachte heren Van der Want en Klamer, geacht College van Burgemeester en Wethouders, Aan het College van Burgemeester en Wethouders Ter attentie van de wethouders E.G.J. van der Want en A. Klamer Postbus 9900 1201 GM Hilversum Hilversum, 7 juli 2015 Geachte heren Van der Want en Klamer,

Nadere informatie

Vergadering van : 16 februari 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Verordeningen Wet investeren in jongeren. Programma : Zorgzaam Dantumadiel

Vergadering van : 16 februari 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Verordeningen Wet investeren in jongeren. Programma : Zorgzaam Dantumadiel RAADSVOORSTEL Vergadering van : 16 februari 2010 Agendanummer : 9 Onderwerp : Verordeningen Wet investeren in jongeren. Programma : Zorgzaam Dantumadiel Voorstel Vaststellen vijf verordeningen op grond

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 8 mei 2007. nummer 20

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 8 mei 2007. nummer 20 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van 8 mei 2007 nummer 20 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, G.H. Tamminga, secretaris Afwezig: A.D. v.d. Bergh 1. Vaststellen:

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 20 oktober 2003 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 00.05 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 25 april 2016

Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 25 april 2016 Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 25 april 2016 Sfeervol Meerssen Regnr Onderwerp Besluit 1 253986 Vaststelling besluitenlijst B&Wvergadering d.d. 19 april 2016. 2 253988 Openbare besluitenlijst

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017,

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hattem Nr. 38584 15 maart 2017 Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem 2017 De raad van de gemeente Hattem; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Wijzigingsverordening. Cliëntenparticipatie. gemeente Kapelle 2015

Wijzigingsverordening. Cliëntenparticipatie. gemeente Kapelle 2015 Wijzigingsverordening Cliëntenparticipatie gemeente Kapelle 2015 1 De raad van de gemeente Kapelle; Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van Kapelle van ; Gelet op artikel 47 van

Nadere informatie