Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes"

Transcriptie

1 Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 14 oktober Aanvang Einde Plaats : uur : uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Dhr. J. de Waard Dhr. C.E.M. de Pater Dhr. P.C. van Wermeskerken Mw. A.M. Nieuwenhuis-Kuiper Dhr. A.J. Zwaan Dhr. J.K. Sterrenburg Dhr. J.J. t Lam Dhr. J. de Gruijter (* Dhr. J.M. Dekker (* lid SPA lid SPA lid CDA lid CDA lid SGP lid SGP lid VVD lid VVD lid CU lid CU commissiegriffier wethouder wethouder *) alleen deelgenomen aan de agendapunten, waarvan ze portefeuillehouder zijn. Verslaggever: Dhr. J.J. t Lam

2 Vaststelling verslag vergadering 10 september 2002 Het verslag wordt vastgesteld. 2. Ingekomen stukken en mededelingen C 04: Inspectie werk en inkomen; kopie van het aan het college gerichte rapport het functioneren van de samenloopapplicatie De commissie adviseert de raad het stuk zonder verdere discussie voor kennisgeving aan te nemen. C 07: Wethouder de Gruijter; informatie betreffende het CVV en de integratie RIO/WVG (afwikkeling toezeggingen raadsvergadering 13 juni 2002 en commissie Samenleving 9 september 2002) Op vragen van de fractie van de SPA geeft de portefeuillehouder aan, dat het open systeem van CVV niet doorgaat. Een gesloten systeem wordt bekeken en besproken met betrokkenen, waarna terugkoppeling met de raad zal plaatsvinden. De commissie adviseert de raad het stuk zonder verdere discussie voor kennisgeving aan te nemen. C 09: PCOB; folder over seniorenwoningen en oproep lid te worden Stuk is betrokken bij nummer C 10. C 10: Woonvereniging Wonen 2000 plus, informatie over de oprichting van deze vereniging die bedoeld is voor een wooncomplex als Groepswonen voor Ouderen vanaf 50 jaar Vooraf wordt vastgesteld dat de nog in de map ter inzage gelegde stukken over de Woongroep voor ouderen bij dit punt betrokken worden. De Woonvereniging Wonen 2000 plus geeft aan dat zij aan de gemeente woonruimte vragen voor het realiseren van een woongroep van 20 gesubsidieerde huurwoningen; 10 duurdere huurwoningen en 10 koopwoningen. De PCOB heeft voorkeur voor gewoon bouwen van woningen, maar als er mensen zijn die een woongroep willen realiseren zullen ze dit steunen. De fractie van het CDA juicht het initiatief toe. Er wordt gepleit voor blijvende steun van deze groepen door de ROWA. De fractie van de SGP geeft aan voldoende woningen te willen realiseren voor senioren met en zonder extra zorg. Bij de vaststelling van het collegeprogramma is hierover ook een motie vastgesteld. Uit de te organiseren bijeenkomst over ouderenbeleid (mag niet alleen over zorg gaan) moet helder worden waar behoefte aan is. Vervolgens zal vastgesteld moeten worden wat er de komen 4 tot 5 jaar gerealiseerd moet worden. De fractie van de SPA geeft aan dat woningen met zorg hard nodig zijn, maar dat ook ouderen met een eengezinswoning moeten kunnen doorstromen. Men vraagt zich af of er nu niet voor de verkeerde groep wordt gebouwd. Ook wordt de suggestie gedaan om de woongroepen samen te brengen onder leiding van de ROWA. De fractie van de VVD heeft waardering voor de initiatieven uit de samenleving. Kernpunt is geschikte woningen voor ouderen. Zij verzoeken het college op korte termijn met concrete plannen te komen, zodat helder is wanneer er woningen beschikbaar komen. De fractie van de CU vraagt zich af of er tegenstellingen zijn tussen de gemeente.

3 - 3 - De portefeuillehouder geeft aan dat er geen verschil is tussen het collegestandpunt en dat van de woongroep, maar dat de huidige situatie vraagt om eerst de grootste problemen op te lossen. De afgelopen vier jaren zijn er wel plannen gemaakt, maar zijn er geen sociale huurwoningen voor ouderen opgeleverd. Als het in het collegeprogramma opgenomen uitgangspunt van 200 betaalbare huurwoningen is gerealiseerd dan kan het initiatief van de woongroep weer worden opgevat. Het vergt dus geduld. Dure koopwoningen zijn nodig om sociale huurwoningen in financiële zin te kunnen realiseren. Het samenbrengen van de woongroepen heeft thans geen zin, omdat je de groep op korte termijn niets kan bieden. Het standpunt van het college is bij de Woongroep bekend en zij hebben verder geen vragen. De fractie van de SGP waarschuwt er voor dat we niet achter de feiten moeten blijven aanlopen. Na de realisatie van de betreffende woningen zal er inmiddels weer een nieuwe vraag zijn. De commissie adviseert de raad het stuk zonder verdere discussie voor kennisgeving aan te nemen. C 12: VNG; haardvuursessies Wet Sociale Werkvoorziening. Eind 2002/begin 2003 worden een drietal bijeenkomsten georganiseerd met als thema De regierol van gemeenten in de Wet sociale werkvoorziening De commissie adviseert de raad het stuk zonder verdere discussie voor kennisgeving aan te nemen Nog ter inzage zijn gelegd stukken over de Regionale Klachtencommissie. Deze stukken zullen in een volgende commissieronde als ingekomen stuk bij de commissie Grondgebied worden geagendeerd. 3. Voorstellen van het College a. Instelling Regionale Programmaraad portefeuillehouder J.M. Dekker Burgemeester en wethouders stellen de raad voor in te stemmen met het concept-voorstel van het Dagelijks Bestuur van de Regio Zuid-Holland Zuid betreffende de instelling en instandhouding van de Regionale Programmaraad op grond van de Mediawet De fractie van de VVD wijst er op dat er populaire zenders van de kabel zijn verdwenen. Is het niet mogelijk meer Turkse zenders op de kabel te krijgen, waardoor de vele schotels kunnen verdwijnen. De fractie van de CU informeert of er een vertegenwoordiger van Alblasserdam in de programmaraad komt en de wijze waarop er naar de burgers wordt geluisterd. Kan er in de toekomst ook een pakket gekozen worden met verschillende tarieven? De fractie van het CDA merkt op dat de kabelexploitant de zenders inmiddels al heeft gewijzigd en dit heeft gedaan onder de aankondiging van een door de gemeenteraad van Alblasserdam genomen besluit. Zijn de kosten niet aan de hoge kant? De fractie van de SPA vraagt zich af waarom de kabel niet gebruik kan worden voor internetaansluitingen.

4 - 4 - De portefeuillehouder legt uit dat er binnen Zuid-Holland Zuid nu één exploitant is, zodat er een regionale programmaraad kan komen. De vertegenwoordigers komen uit de verschillende maatschappelijke stromingen en de regio s. Er zullen via de plaatselijke pers kandidaten geworven worden. Het algemeen bestuur van Zuid-Holland Zuid benoemt. Een regionale raad is aanmerkelijk goedkoper dan een plaatselijke. Via Zuid-Holland Zuid is er toezicht op de budgetten. Er was de afspraak dat er geen zenders zouden verdwijnen. Hij zal dit met Casema opnemen. De regionale programmaraad zal ook over de pakketten gaan adviseren. De gemeente heeft geen invloed meer op het doorgeven van programma s. De commissie adviseert de raad het stuk zonder verdere discussie als akkoordstuk vast te stellen. b. Begroting 2003 portefeuillehouder J. de Gruijter Burgemeester en wethouders stellen de raad voor: de begroting 2003 vast te stellen; de meerjarenramingen, inclusief de hierin opgenomen dekkingsvoorstellen te aanvaarden als uitgangspunt voor het in deze periode te voeren beleid; te bevestigen dat in de risicoparagraaf alle bij u bekende risico s zijn opgenomen; de kredieten zoals genoemd in de bijlagen voor nieuw beleid beschikbaar te stellen voor zover deze het investeringsbedrag van ,-- niet overschrijden; de vervangingskredieten zoals genoemd in de bijlage volledig beschikbaar te stellen; in te stemmen met de in dit voorstel genoemde mutaties in de reserves en voorzieningen. In het verslag is na de gestelde vraag meteen het antwoord van de portefeuillehouder opgenomen. Vragen gesteld door de fractie van het CDA. Geldt de verlaging van de kostenstijging van 4 naar 3 % ook voor de verenigingen; in de destijds toegezonden brief is uitgegaan van 4 %. Hierop hebben zij hun begrotingen gemaakt. Antw.: dit geldt ook voor de verenigingen (zij delen mee in positieve en negatieve ontwikkelingen). Zit in de reserve grote projecten ook het zwembad. Wordt deze collegeperiode nog gestart? Worden de gelden voor de quick scan wel gebruikt? Antw.: nee hier is een aparte reserve voor. Overigens zijn de tekst en de cijfers niet in overeenstemming met elkaar. In 2003 komt het geld in de reserve. De plannen zullen in dat jaar gemaakt worden en de eerste paal moet deze collegeperiode worden geslagen. De gelden voor de quick scan worden na het afvallen van de samenwerking met Papendrecht gebruikt voor een onderzoek naar ontwikkeling door alleen Alblasserdam. Kan de raming OALT niet vervallen, omdat dit door het rijk wordt geschrapt.? Antw.: het definitieve besluit moet nog worden genomen; wellicht zijn er ook wachtgeldverplichtingen. Voortgezet onderwijs: zijn er termijnen te noemen? Antw.: informatie huisvesting Willem de Zwijgercollege wordt volgend jaar aangeboden. Kan verlaging bijdrage logopedische dienst wel? Antw.: de logopedische dienst houdt zelf een onderzoek om kosten bij de zorgverzekeraars onder te brengen. De bezuiniging is daarom ook pas op termijn ingeboekt.

5 - 5 - De plaatselijke afdeling van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen bestaat niet meer; er is nog wel subsidie geraamd. Antw.: dit bedrag kan vervallen. Oude Toren: extra klok gaat niet door; bedrag kan daarom worden aangepast. De inkomsten zijn erg hoog. Antw.: dit wordt schriftelijk beantwoord. Is de verlaging van de subsidie aan de Muziekschool in overeenstemming met de subsidieverdeelstaat? Antw.: dit wordt schriftelijk beantwoord. Waarom staan De Mijlpaal en De Tros nog in de meerjarenramingen. Zijn er nieuwe ontwikkelingen? Antw.: begrotingstechnisch is dit zo verwerkt om te voorkomen dat gelden wegvloeien uit de begroting, terwijl ze straks nodig zijn voor de exploitatie van de nieuwe accommodatie. Kan er meer informatie worden gegeven over efficiënter inkoopbeleid jeugd- en jongerenwerk? Wat zijn oudkomers? Antw.: er zal worden onderhandeld over een nieuwe prijs; ook bij de kinderopvang heeft dit een goed resultaat gehad. Nieuwkomers zijn degenen die als nieuw binnenkomen. Oudkomers zijn al lang hier, maar hebben nog extra steun nodig. Er is extra geld uitgetrokken voor de GGD; is er ook een structurele verhoging nodig? Antw.: hier over komt een apart advies; nagegaan wordt of een en ander goed is verwerkt in de begroting. Huisvesting scholen: wordt de uitvoering gecombineerd? Antw.: geprobeerd wordt dit zo optimaal mogelijk te combineren. Bij de VVV wordt een bijdrage van de Middenstand geraamd; kan dit niet beter vervallen? Antw.: de portefeuillehouder (de burgemeester) denkt dat het wel lukt. Verlaging uitgaven ROWA/verhoging inkomsten ROWA; wat houdt dit in? Antw.: dit is niet hard weggezet in de meerjarenraming, maar is een intentie. Vragen gesteld door de fractie van de SGP (vragen die al door de vorige fractie zijn gesteld zijn niet meer herhaald). Scan onderwijsgebouwen: de resultaten zijn nooit aan de raad gemeld. Kan dat alsnog? Antw.: de gegevens zullen aan de raad worden verstrekt. Vragen gesteld door de fractie van de VVD (vragen die al door de vorige fracties zijn gesteld zijn niet meer herhaald). Wordt de armoedeval niet veroorzaakt door het t.o.v. andere gemeenten ruime minimabeleid? Antw.: oorzaak nummer één van de armoedeval is de huursubsidie.

6 - 6 - Bij het vervallen van de Zalmsnip mag de thans ingezette f 25,-- voor de WVG er niet toe leiden dat er een aanpassing voor de WVG komt; de dekking moet elders vandaan komen. Antw.: dit standpunt wordt onderschreven; voorlopig is als dekking de OZB opgenomen. De andere fracties stellen vast dat dit standpunt van de VVD afwijkt van hetgeen zij voorheen als standpunt innamen. Kan de ontwikkeling van de bijdrage aan de Muziekschool en de plaatselijke muziekverenigingen geen gelijke tred hebben? Antw.: het gaat om twee verschillende soorten muziekonderwijs. De Muziekschool krijgt niet minder, maar zal minder hard groeien in haar bijdrage. Hoeveel kinderen deden er de laatste 5 jaren mee aan het schoolvakantiekamp? Antw.: ettelijke honderden; er is een lichte afname te zien, maar het college wil deze activiteit behouden. Bij verenigingsgebouw West-Kinderdijk wordt gesproken van amateuristische kunstbeoefening. Moet dit niet amateurkunst zijn. Antw.: inderdaad. Hoe is de kostenontwikkeling bij Sportpark Souburgh geregeld en waarom betaalt CKC zo n lage huur? Antw.: de subsidie aan de veldverenigingen is destijds voor een langere periode geregeld. Wat Sportpark Souburgh betreft betaalt de gemeente al jaren hetzelfde bedrag zonder inflatiecorrectie. Vragen gesteld door de fractie van de SPA (vragen die al door de vorige fracties zijn gesteld zijn niet meer herhaald). De gemeente hoeft het leerlingenvervoer voor gehandicapte kinderen toch niet te betalen? Antw.: de geldstroom loopt nu via de algemene uitkering. Bijdrage behoud toren grote kerk kan vervallen nu het geld er is. Antw.: in het verleden kregen ze alleen een subsidie gelijk aan de te betalen precariobelasting. Dus als er geen acties meer komen en ze geen belasting meer hoeven te betalen vervalt de subsidie van zelf. Waarom krijgt het Oranjecomité zo n hoog bedrag? Antw.: het is hetzelfde bedrag als voorheen, maar wel geïndexeerd. In het bedrag zijn ook de ambtelijke kosten verwerkt. De speeltuinvereniging Kinderdijk heeft dringend behoefte aan meer middelen. Antw.: de subsidie is toegekend met inachtneming van hetgeen hierover als maximum is afgesproken; voor jeugdleden ontvangen ze ook een bijdrage ondanks dat zij alleen gezinslidmaatschappen kennen. De fractie van de SPA zal ook nog schriftelijke vragen stellen, waarbij de vragen naar alle fracties gezonden worden. De commissie adviseert de raad het stuk als bespreekstuk op de raadsagenda te plaatsen.

7 - 7 - c. Vaststelling subsidieverdeelstaat 2003 portefeuillehouder J. de Gruijter Burgemeester en wethouders stellen de raad voor om de subsidieverdeelstaat 2003 vast te stellen. De fractie van de VVD vindt de uit te voeren scan een goed idee. Zij onderschrijven de zinsnede in het ambtelijk advies met betrekking tot het terughoudend zijn met extra subsidies. De fractie van de SGP moet zich nog nader beraden over het in te nemen standpunt over de subsidie aan de Kinderopvang. De fractie van de CU stelt vast dat bijna elke instelling de gevraagde gemeentelijke subsidie krijgt. Zij informeren naar het toezenden van de stukken naar de instellingen en waarom Wiekslag als sportvereniging ook in de subsidieverdeelstaat is opgenomen. De fractie van het CDA is positief over de uitkomst. Zij vragen aandacht voor de stijgende huren voor de gebruikers van De Wipmolen. De SWOA heeft over 2001 geld over en mag dit voor 2003 gebruiken. Is het niet zuiverder om dit eerst terug te laten storten naar de gemeente? Zij vinden de opmerking over de ,-- bij de ROWA negatief. De ROWA vraagt zich af of er sprake is van nieuw beleid door het Algemeen maatschappelijk werk en het Jeugd- en jongerenwerk niet meer in de subsidieverdeelstaat op te nemen. Zij kunnen de opmerking over de ,-- niet goed plaatsen. De portefeuillehouder adviseert de SGP voor de subsidie van de Kinderopvang te zijn, als zij het merendeel van de activiteiten ondersteunen. Met betrekking tot het toezenden van de stukken geeft hij aan dat de procedure is gewijzigd. Wiekslag krijgt subsidie omdat zij een accommodatie buiten Alblasserdam moeten gebruiken (als er een andere reden is zal hij dat nog meedelen). Ten aanzien van De Wipmolen is besloten overschotten daar te laten, zodat de boekwaarde van een niet bestaand deel meer kan worden afgeschreven. Ook is er budget nodig om de huren voor de gebruikers minder hard te laten stijgen. De opmerking over de SWOA is juist, maar de gekozen oplossing geeft minder administratief werk. Wat de ROWA betreft zal hij bekijken of het raadsvoorstel op de ,-- moet worden aangepast. In de subsidieverdeelstaat worden alleen de instellingen opgenomen, die een relatie hebben met de subsidieverordening. Volgend jaar zal hij bekijken of dit ook zuiver is toegepast; hij twijfelt aan de bijdragen aan Vluchtelingenwerk en de ROWA. De commissie adviseert de raad het stuk als bespreekstuk op de raadsagenda te plaatsen. 4. Mededelingen van vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen, etc. Op verzoek van de voorzitter is aan het verslag een lijst toegevoegd waaruit blijkt welke leden van de commissie de gemeente vertegenwoordigen op het werkgebied van de commissie. Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs: de voorzitter is verhuisd; mevrouw Nieuwenhuis neemt tijdelijk het voorzitterschap waar. Muziekschool: bestaat in 2003/2004 veertig jaar en heeft een bijdrage aan de gemeenten gevraagd, die past binnen het cultuuronderwijs op de basisscholen. Bibliotheek: mevrouw Nieuwenhuis (niet ons raadslid) is lid geworden van het bestuur.

8 Rondvraag De heer Laffeber (tribune) legt uit dat er nogal wat klachten zijn over de woningen aan de Kon.Wilhelminaweg. De fractie van de SPA onderschrijft dit en wijst op de verplichte winkelnering via het zorgcontract. Ook zijn de afspraken t.a.v. WVG-voorzieningen niet nagekomen, waardoor er sprake is van kapitaalvernietiging. Er moet controle plaatsvinden op hetgeen wordt afgesproken met de WSA en de Gehandicaptenadviesraad moet serieus worden genomen. De fractie van de VVD verzoekt de overeenkomst tussen huurders en WSA te bekijken. De portefeuillehouder kent de problemen van de heer Laffeber en heeft de vragen uitgezet voor beantwoording. Hij wil ook het proces evalueren voor een volgend bouwproces. Hij zegt toe dat dit voor de volgende commissievergadering zal gebeuren. Het onderwerp zal in de volgende commissieronde op de agenda worden geplaatst. Overigens gaat het ook in belangrijke mate over woningbouw en dat is de commissie Grondgebied

9 - 9 - Overzicht vertegenwoordigingen commissie Samenleving A.L. Cardon A.M. Nieuwenhuis-Kuiper A.C.C.M. Ruikes P.C. van Wermeskerken A.J. Zwaan Gemeenschappelijke regeling Sportpark Souburgh Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Stichting gemeenschappelijke bibliotheek Stichting Muziekschool A en V ROWA Aandachtspunten Onderwerp actie tijdstip 1. Belangengroepen WVG en wethouder de Gruijter uitnodigen in de commissie (10 sep 02) 2. Als commissie bezoek aan de scholen brengen (10 sep 02) 3. Plan rug aan rug woningen Kerkstraat aan de raad(scommissie) voorleggen (10 sep 02) Commissievoorzitter 2 december 2002 Commissievoorzitter januari februari Stand van zaken Nieuwe Wipmolen in commissie melden (10 sep 02) binnenkort 5. Regionale klachtencommissie: de door het college verstrekte stukken als ingekomen stuk op de agenda commissie GG van volgende maand plaatsen (14 okt 02) 6. Nagaan waarom er zenders van de kabel zijn verdwenen (14 okt 02) Presidium 20 november 2002 wethouder Dekker 7. Begrotingsvragen (14 okt 02) Oude Toren: kan bedrag wegens niet doorgaan klok worden aangepast; waarom zijn de inkomsten zo hoog. Is raming Muziekschool in de begroting in overeenstemming met de subsidieverdeelstaat. Is de bijdrage voor de GGD ook structureel goed in de begroting verwerkt. Scan onderwijsgebouwen: rapport aan de raad verstrekken. SPA stelt nog schriftelijke vragen en verstrekt die aan alle fracties 8. Rapportage problematiek woningen Kon.Wilhelminaweg; onderwerp op de volgende commissieagenda plaatsen (14 okt 02) SPA Presidium vóór 31 oktober 2002 vóór 31 oktober 2002 vóór 31 oktober 2002 zo spoedig mogelijk 13 november november 2002

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 6 september 2004 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 27 januari 2003. Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. H.M. van der Zijden Mw. M.J.H. Barra-Leenheer

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman (** Dhr. J.H. Wesselius Mw. L. Sundquest-van Solingen

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman (** Dhr. J.H. Wesselius Mw. L. Sundquest-van Solingen Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 12 september 2002. Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.45 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman (**

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 7 april 2003 Aanvang Einde Plaats : 18.45 uur : 21.35 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 11 oktober 2004 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 23.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz (bij punt 4a onderdeel Cultuur vertrokken)

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon (vanaf 19.45 uur) voorzitter

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon (vanaf 19.45 uur) voorzitter Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 13 april 2004 Aanvang Einde Plaats : 19.00 uur : 22.40 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon (vanaf 19.45 uur) voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer tot punt 3 Dhr. R. van Lavieren

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer tot punt 3 Dhr. R. van Lavieren Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 3 april 2006 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 21.15 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer tot punt 3 Dhr. R. van Lavieren

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R.P. Kooiman (alleen punt 1) Dhr. J.H. Wesselius

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R.P. Kooiman (alleen punt 1) Dhr. J.H. Wesselius Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 18 november 2003 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. A.L. Cardon Dhr. R.P. Kooiman (alleen punt 1)

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman Dhr. J.H. Wesselius

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman Dhr. J.H. Wesselius Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 3 december 2002 Aanvang Einde Plaats : 20.15 uur : 22.15 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman Dhr. J.H.

Nadere informatie

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur RAADSVOORSTEL status: B Agendapunt: 14 Onderwerp: Wavin-gelden Commissie: 30-1-, nr. 5 Raadsvoorstel: 7-2-, nr. 132 Portefeuillehouder : Beleidsterrein: Programma: dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 20 oktober 2003 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 00.05 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Grondgebied Bestuur d.d.: 12 oktober 2005. Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter,

Verslag raadscommissie Grondgebied Bestuur d.d.: 12 oktober 2005. Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter, Verslag raadscommissie Grondgebied Bestuur d.d.: 12 oktober 2005 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 20.55 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter, tevens lid commissie Bestuur Mw. M.J.H.

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 2 juni Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer. Dhr. A.C.C.M.

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 2 juni Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer. Dhr. A.C.C.M. Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 2 juni 2008 Aanvang Einde Plaats : 20.10 uur : 22.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. P.M. Wennekes Dhr. A.C.C.M.

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 1 december 2008. Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer. Dhr. A.C.C.M.

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 1 december 2008. Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer. Dhr. A.C.C.M. Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 1 december 2008 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 21.15 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. L. Verwoert Mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002

Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Besluitenlijst van de adviescommissie voor Inwonerszaken d.d.12 juni 2002 Aanwezig Voorzitter : De heer W.M. Dijkstra Secretaris : De heer J.W.C.J.M. de Kort (i.p.v. de heer M.J.P.M. Post) Leden : De heer

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. J.H. Wesselius Dhr. mr. A. Boele Dhr. P.C. van Wermeskerken

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. J.H. Wesselius Dhr. mr. A. Boele Dhr. P.C. van Wermeskerken Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 22 september 2005 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 23.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. A.L. Cardon Dhr. J.H. Wesselius Dhr. mr. A.

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 17 juni 2014

Advies en besluitenlijst 17 juni 2014 Instantie BW Datum 17 juni 2014 Tijdstip 09.30 uur Weeknummer Week 25. Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. A.L. van der Meij (wethouder), dhr. L.J. van Rij (wethouder), dhr. E.G. Mulder (wethouder),

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017,

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hattem Nr. 38584 15 maart 2017 Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem 2017 De raad van de gemeente Hattem; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Samenleving en Bestuur d.d.: 30 september 2009. Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Mw. M.J.H.

Verslag raadscommissie Samenleving en Bestuur d.d.: 30 september 2009. Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Mw. M.J.H. Verslag raadscommissie Samenleving en Bestuur d.d.: 30 september 2009 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 20.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. J.J.G.

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 14 november 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunt 4C en 6C worden

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Bestuur

Besluitenlijst Commissie Bestuur Datum 25-06-2019 Tijd 19:30-22:30 enlijst Commissie Bestuur Locatie Voorzitter Gemeentehuis Barneveld, Raadzaal De heer H.W. Wiesenekker 01 19:30 02 19:30 Opening Motie Afspraken Luilakken Deze motie is

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel:

Raadsvoorstel. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 29 september 2005 Nummer : Raad 2005/087 Datum voorstel : 31 augustus 2005 Primaathouder Onderwerp : Jack t Lam 078 69 21 318 jack.t.lam@alblasserdam.nl : Waard norm Voorstel:

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R. van Lavieren Dhr. S.C. van Reeuwijk. Dhr. J.H. Wesselius. Dhr. mr. A. Boele (vanaf 20.

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R. van Lavieren Dhr. S.C. van Reeuwijk. Dhr. J.H. Wesselius. Dhr. mr. A. Boele (vanaf 20. Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 29 november 2006 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 21.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. R. van Lavieren Dhr. S.C. van Reeuwijk Dhr.

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei Opening

IIIIIIIIIIIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei Opening G E M E E N T E N O O R D E N V E L D Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei 2014 1. Opening 2. Vaststellen agenda» De voorzitter stelt voor om agendapunt 7 als eerste behandelen wegens de spreekrechtbijdrage

Nadere informatie

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. 0. verslag Aanwezig zijn: De heer A. van Leeuwen, voorzitter. De heren W. Goudriaan, E.A.R. Meesters (vanaf

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A.

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A. NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van maandag 1 juni 2015 nummer 22 Aanwezig: P.J. Verheij wethouder A.D. Zandvliet wethouder A. Kraijo wethouder A.M. van den Berg secretaris Afwezig:

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Raadsbesluit voorbereidingskrediet d.d. 10 juli 2008 en raadsbesluit krediet realisatiefase d.d.

Raadsvergadering. Grondslag Raadsbesluit voorbereidingskrediet d.d. 10 juli 2008 en raadsbesluit krediet realisatiefase d.d. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26 maart 2015 15-015 Onderwerp Onderwerp Kredietverantwoording MFA Kersentuin in Bunnik Aan de raad, Onderwerp Kredietverantwoording MFA Kersentuin in Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. S.C. van Reeuwijk

Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. S.C. van Reeuwijk Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 16 april 2007 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. S.C. van Reeuwijk

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST BESLUITENLIJST (17549\...) Datum : dinsdag 2 december 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer C. Nijhoff (commissievoorzitter), de heer G.J. van Weelden (raadslid

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris)

Presidium. Afwezig met kennisgeving: dhr. P. Leeuw (gemeentesecretaris) Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 17 mei 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. N. Boersma ( Fractie 2014),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 9 juni Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer. Dhr. Th.

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 9 juni Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer. Dhr. Th. Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 9 juni 2011 Aanvang Einde Plaats : 21.20 uur : 22.45 uur : burgerzaal Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. O. Yilmaz Dhr. Th.

Nadere informatie

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 11 januari 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 221 Agendapunt: 15 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 221 Agendapunt: 15 ONDERWERP Arts, Marian RB S1 RAD: RAD121212 2012-12-12T00:00:00+01:00 BW: BW131029 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 12 december 2012 Portefeuillehouder : A.W.P. Kirkels Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP Wijnen, Peter FIN S3 RAD: RAD131106 2013-11-06T00:00:00+01:00 BW: BW131001 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 6 november 2013 Portefeuillehouder : J.M. Cardinaal Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi

Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 15 oktober 2015 Zaaknummer : 178794 Datum Raadsvergadering : 0 2 NOV 2D15 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad.

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Raad : 27 februari 2007 Agendanr. : Doc.nr : B200700726 Team: : Bestuur RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Toelichting

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de raad

Beantwoording vragen van de raad Beantwoording vragen van de raad Datum collegevergadering 19-3-2013 Registratienummer Naam raadslid Fractie Portefeuillehouder(s) RV01-2013 B. Dreijer Beryl Dreijer F.M. Weerwind Onderwerp: Topinkomens

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Raadscommissie Ruimte Hierbij nodig ik u namens de commissievoorzitter, de heer H. (Henk) Veldhuizen, uit tot het bijwonen van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte van de gemeente

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 18 november 2008. nummer 45

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 18 november 2008. nummer 45 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 18 november 2008 nummer 45 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, loco-burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 22 september 2008. Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer

Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 22 september 2008. Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer j Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 22 september 2008 Aanvang : 19.30 Einde : 22.30 uur Plaats : raadzaal Aanwezig: Dhr. R. van Lavieren voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. P.M. Wennekes Dhr.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Restant boekwaarde Paulusschool en Korenbloem Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 26 augustus 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter. Dhr. R. van Lavieren. Dhr. J.H.

Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter. Dhr. R. van Lavieren. Dhr. J.H. Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari 2012 Aanvang Einde Plaats : 20.45 uur : 21.50 uur : burgerzaal Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter Afwezig: Dhr. R. van Lavieren Dhr. O. Yilmaz Dhr. J.H.

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 28 oktober nummer 42

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 28 oktober nummer 42 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van 28 oktober 2008 nummer 42 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester secretaris Afwezig: --

Nadere informatie

Besluitenlijst Vergadering College van B&W - Openbaar

Besluitenlijst Vergadering College van B&W - Openbaar Datum 14-05-2019 enlijst Vergadering College van B&W - Openbaar Tijd Locatie Voorzitter Aanwezigen 9:00-14:30 uur Staalindustrieweg, vergaderkamer Centrum J.G.A. Paans S. van Heeren - de Keizer, A. Kraijo,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Portefeuillehouder Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.:

Portefeuillehouder Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : WL Datum collegebesluit : 1 juni 2010 Corr. nr.: 2010004432 Onderwerp : Programma : 5. Welzijn en zorg Commissie : Bestuur en Middelen Agenda nr. : 13, 2010/40 Voorstel tot

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 29 maart 2011 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten april 2011 Voorgesteld besluit: De comptabiliteitsbesluiten voor april

Nadere informatie

Verslag gecombineerde raadscommissie Grondgebied, Bestuur en Samenleving d.d.: 17 mei 2011. Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter

Verslag gecombineerde raadscommissie Grondgebied, Bestuur en Samenleving d.d.: 17 mei 2011. Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter Verslag gecombineerde raadscommissie Grondgebied, Bestuur en Samenleving d.d.: 17 mei 2011 Aanvang Einde Plaats : 20.55 uur : 22.10 uur : burgerzaal Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer

Nadere informatie

Verslag. 1. Opening en mededelingen De vergadering wordt geopend. Er zijn geen mededelingen.

Verslag. 1. Opening en mededelingen De vergadering wordt geopend. Er zijn geen mededelingen. Verslag Overleg Commissie Grondgebied Datum 12 mei 2010 Aanwezig T. Sengers (voorzitter), M. Vogel, W. Timmermans, L. Van Bruchem, J. van der Eijk, R. Groenewegen, R. van Stappershoef, mw. W. Buurman (wethouder),

Nadere informatie

Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens. Afdelingsmanager: G.H.J. Hollands

Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens. Afdelingsmanager: G.H.J. Hollands Advies aan gemeenteraad Datum advies: 23 mei 2017 Financiële consequenties: Zie beslispunt Afdeling: Financien / control Zaakkenmerk: 80328 Behandelend ambtenaar: J.A.L. Degens Afdelingsmanager: G.H.J.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

Raadsvergadering 31 maart 2005. Voorstel tot Het bespreken van de lijst van ingekomen en ter inzage gelegde stukken en mededelingen

Raadsvergadering 31 maart 2005. Voorstel tot Het bespreken van de lijst van ingekomen en ter inzage gelegde stukken en mededelingen RAADSVOORSTEL Datum en nummer 31 maart 2005, nummer 017/2005 Raadsvergadering 31 maart 2005 Agendapunt 5 Programmaveld Programma 8: Bestuur Portefeuillehouder C.J.M. de Bruin Wettelijke basis Artikel 74,

Nadere informatie

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming.

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming. gemeenteraad Agenda Aanvang Datum 20:00 22-09-2016 Opening en vaststellen agenda 2 Bepalen volgorde bij hoofdelijke stemming en benoeming stembureau De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad

Nadere informatie

VERSLAG Algemene Raadscommissie van 1 december 2009 Vastgesteld 12 januari Agendapunt 1: Opening. Collegeleden: Mesu, Plomp

VERSLAG Algemene Raadscommissie van 1 december 2009 Vastgesteld 12 januari Agendapunt 1: Opening. Collegeleden: Mesu, Plomp VERSLAG Algemene Raadscommissie van 1 december 2009 Vastgesteld 12 januari 2009 Agendapunt 1: Opening Agendapunt 2: Algemeen Spreekrecht Spreekrecht Er is geen gebruik gemaakt van het Algemeen Spreekrecht.

Nadere informatie

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 26 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Gemeenteraad 1 Agendanr. 6.1 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

Raadsmemo. Datum 4 juni 2013. Tel.nr. (078) 770 6002. ad.cardon@alblasserdam.nl. Geachte raad,

Raadsmemo. Datum 4 juni 2013. Tel.nr. (078) 770 6002. ad.cardon@alblasserdam.nl. Geachte raad, Raadsmemo Onderwerp Besteding BDU Datum 4 juni 2013 Afzender Ad Cardon Tel.nr. (078) 770 6002 Emailadres ad.cardon@alblasserdam.nl Geachte raad, Bijgevoegd stuk wordt u ter kennisname toegezonden. Het

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 Aanwezig de leden: Tevens aanwezig: Afwezig: Rollingswier (voorzitter), De Boer (GroenLinks), Gilissen (VVD), Schipper (SP), Van Waveren (CDA), Haage (PvdA), Bos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Verordening op de raadscommissies gemeente Heemstede 2017 De raad van de gemeente Heemstede; gelet op artikel 82, eerste lid, van de Gemeentewet; gezien het advies van de commissie Middelen van 15 februari

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST (17550\...) BESLUITENLIJST Datum : woensdag 10 september 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer J.G. van Maanen (commissievoorzitter), de heer H. Mulder (raadslid

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 17 Raadsvergadering: 9 juni 2011 Voorstelnummer: 2011/ 36 Stiens, 30 mei 2011 Behandelend ambtenaar: C. de Val / T. Otter E-mail: c.deval@leeuwarderadeel.nl / t.otter@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 20 februari 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier

Nadere informatie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie CONCEPT - NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling d.d. 6 juli 2011 Aanwezigen: Mevrouw A.M. Valent-Groot (voorzitter), de heer H. Wijnveen (wnd. Raadsgriffier), de heer A.C. van

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Integraal huisvestingsplan Registratienummer: 513472 Op voorstel van het college d.d.: 17 december 2013 Datum vergadering: 28 januari 2014 Portefeuillehouder: J.P.

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud:

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud: Vergadering: 16 mei 2006 Agendanummer: 10 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar H. Vlessert, 0595-447794 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Vlessert) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanleg van

Nadere informatie

Wijziging Verordening op de raadscommissiescapelle aan den IJssel 2014

Wijziging Verordening op de raadscommissiescapelle aan den IJssel 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 133710 25 juni 2018 Wijziging Verordening op de raadscommissiescapelle aan den IJssel 2014 De raad van de gemeente Capelle aan

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie