Verslag raadscommissie Grondgebied Bestuur d.d.: 12 oktober Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag raadscommissie Grondgebied Bestuur d.d.: 12 oktober 2005. Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter,"

Transcriptie

1 Verslag raadscommissie Grondgebied Bestuur d.d.: 12 oktober 2005 Aanvang Einde Plaats : uur : uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter, tevens lid commissie Bestuur Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. R.A. Plug Dhr. T. de Gelder Dhr. K. de Vries Dhr. J.J. Vlieg Dhr. J.H. Wesselius vanaf uur Dhr. dr.ir. H. Boersma Dhr. ir. B.W. de Leeuw Mw. A.M. Nieuwenhuis-Kuiper Dhr. A.G. Clements Dhr. A.J. Zwaan Dhr. A. Bos Dhr. J.J.G. Lok Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. J.J. t Lam Dhr. drs. A.D. van den Bergh (* Dhr. P.A. Zevenbergen (* Dhr. J.M. Dekker (* plv.lid commissie Bestuur lid SPA commissie Grondgebied lid CDA commissie Grondgebied lid CDA commissie Grondgebied lid CDA commissie Bestuur lid CDA commissie Bestuur lid SGP commissie Grondgebied lid SGP commissie Grondgebied lid VVD beide commissies lid CU commissie Grondgebied lid CU beide commissies lid CU commissie Bestuur lid PSA beide commissies lid PSA beide commissies commissiegriffier burgemeester wethouder wethouder *) alleen deelgenomen aan de agendapunten, waarvan ze portefeuillehouder zijn. Afwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter commissie Bestuur Dhr. A.L. Cardon lid SPA commissie Bestuur Mw. C.W.G. Gijsen-Huijgen lid SPA commissie Grondgebied Dhr. R.P. Kooiman lid SPA commissie Bestuur Dhr. J. de Waard lid SGP commissie Bestuur Dhr. P.C. van Wermeskerken lid VVD beide commissies Dhr. J. de Gruijter wethouder Verslaggever: Dhr. J.J. t Lam commissiegriffier Tribune : 4, incl. ambtenaar

2 Vaststelling verslagen a. Openbare vergadering Grondgebied 21 september b. Besloten vergadering Grondgebied 21 september 2005 (advies: verslag geheim houden) c. Openbare vergadering Bestuur 22 september d. Toezeggingen. Alle verslagen vastgesteld, verslag b. blijft geheim De voorzitter verzoekt het college voor de volgende vergadering de commissie een notitie aan te bieden waarin de afwikkeling van de toezeggingen wordt aangegeven. Wethouder Dekker: Zegt toe dat er aandacht is voor de lijst. 2. Ingekomen stukken en mededelingen Voor kennisgeving aangenomen. 3. Voorstellen van het college a. Bestuursrapportage (Raad 2005/096) Portefeuillehouders drs. A.D. van den Bergh, J. de Gruijter, P.A. Zevenbergen en J.M. Dekker Burgemeester en wethouders stellen de raad voor: 1. De 2 e bestuursrapportage over 2005 vast te stellen. Fractie CU: In hoeverre heeft wijziging van de bouwplannen in het project Verolme gevolgen voor de opbrengst bouwleges. Is er beleid om aan energiebesparing openbare verlichting te doen? In hoeverre waren verschillen t.o.v. burap eerder te voorzien? Fractie SGP: Wat is effect temporisatie bestemmingsplannen? Toegezegd onderzoek zettingsgevoelige wijken. Wanneer komt dit rapport naar de raad? Gebruiksvergunningen brandweer loopt achter. Ontstaat er geen veiligheidsrisico? Fractie VVD: Er is nooit iets gemeld over ontslag en werving brandweerlieden, terwijl er nu een nadeel is. Hoe realiseer je bezuinigingen op onderhoudskosten gebouwen brandweer, terwijl er meer mensen zijn? In het verleden is al vaker bezuinigd op beheersplannen met als gevolg dat er later extra geld nodig bleek te zijn. Wethouder Dekker: Door vernieuwing openbare verlichting met andere armaturen ontstaat er wel een bezuiniging. Ook wordt er voor 90% groene stroom afgenomen. Voordelen in de burap waren niet eerder voorzien, anders had het college deze wel gemeld. Nog niet aan te geven wanneer onderzoek zettingsgevoelige wijken beschikbaar is. Wethouder Zevenbergen: In de burap worden problemen in project Verolme gesignaleerd. Door weinig belangstelling deel van de woningen, is besloten door projectontwikkelaar de woningen richting centrum aan te passen. Hierdoor komen er minder leges binnen. Rekening houdend met de andere te bouwen woningen wordt wel uitgekomen op de prognose Temporisering bestemmingsplannen is nodig om tekort op te heffen. Deze lasten drukken tegenwoordig volledig op de exploitatie. Dit betekent dat in 2006 niet conform de doelstelling alle bestemmingsplannen geactualiseerd zijn. De wetgever eist dit ook pas vanaf Hopen dan het grootste deel gerealiseerd te hebben. Fractie CDA: Verzoekt voortaan teksten (bouwleges) transparanter op te schrijven in de burap.

3 - 3 - Burgemeester: De veiligheid door vertraging afgifte vergunningen geeft geen problemen. Hierop wordt extra gelet. Vertrek brandweerlieden behoeft binnen duale stelsel niet meer te worden gemeld. Er is een nieuw schoonmaakcontract afgesloten. Dit leidt tot een besparing. De commissie adviseert de raad het stuk als bespreekstuk op de raadsagenda te plaatsen. b. Nota activabeleid 2005 (Raad 2005/095) Portefeuillehouder J.M. Dekker Burgemeester en wethouders stellen de raad voor: 1. De nota activabeleid en de hierin genoemde kaders conform vast te stellen. 2. De afschrijvingstabel (bijlage 1 van de nota Activabeleid) conform vast te stellen. 3. De classificatie van de in tabel 1 opgenomen onderwerpen om te zetten naar de aanduiding maatschappelijk nut. 4. De in tabel 2 voorkomende boekwaarden per 1 januari 2005 bij het opstellen van de jaarrekening 2005 af te boeken en dit te dekken als volgt: a. boekwaarde grondkosten Van Hogendorpweg ad ,-- te dekken uit de reserve plan Waterland; b. organisatiekosten nieuwbouw bibliotheek ad 7.095,-- te dekken uit de reserve nieuwbouw Wipmolen; c. overige boekwaarden met een totaal van ,-- te dekken uit de algemene reserve. 5. De Financiёle Verordening dusdanig aan te passen dat het bedrag van het beschikbaar stellen van een investeringskrediet wordt opgehoogd van ,-- naar ,-- excl. BTW. Fractie CU: Riolering sterk afhankelijk van de ondergrond, toch wordt gekozen voor 40 jaar afschrijving. Waarom één standaardtermijn? Moment afschrijven bij ingebruikname betekent verschuiving van de lasten naar de toekomst. Fractie SPA: Ontstaat er geen gevaar dat te veel bedragen net onder de ,-- in één keer t.l.v. de exploitatie worden gebracht? Fractie SGP: Wat is effect van deze nota op de kapitaallasten? Portefeuillehouder: Rioleringsafschrijving is geënt op de praktijk. Gekozen voor een heldere lijn vanaf welk moment wordt afgeschreven. Dit is geen verschuiving naar de toekomst, zolang dit als bestendige gedragslijn wordt aangehouden. Investeringen onder de ,-- vinden uitsluitend conform de begroting plaats, dus ontstaan er geen verrassingen. Deze nota heeft geen effect op de kapitaallasten. In de rekening 2004 is dit al verwerkt en als zodanig is het in de begroting 2006 verwerkt. De commissie adviseert de raad het stuk als akkoordstuk op de raadsagenda te plaatsen. c. Begroting 2006 (Raad 2005/097) Portefeuillehouders drs. A.D. van den Bergh, J. de Gruijter, P.A. Zevenbergen en J.M. Dekker Burgemeester en wethouders stellen de raad voor: 1. De (meerjaren)begroting vast te stellen. 2. Te bevestigen dat in de paragraaf weerstandsvermogen alle bij u bekende risico s zijn opgenomen. 3. De investeringen, zoals genoemd in het investeringsprogramma, beschikbaar te stellen, voorzover deze het investeringsbedrag van ,-- niet overschrijden. 4. De vervangingskredieten, zoals genoemd in de bijlage 1, volledig beschikbaar te stellen. 5. In te stemmen met de in dit voorstel genoemde mutaties in de reserves en voorzieningen.

4 - 4 - Programma Bestuur Fractie CDA: Opgevallen dat er weinig is terug te vinden over de reorganisatie. Klanttevredenheid blijft constant op een 7. Waar is dat op gebaseerd? Cijfer moet gekoppeld zijn aan het meetinstrument. Burgemeester: Reorganisatie is goed besproken en er wordt in het raadsvoorstel over gesproken. Het cijfer is een streven om te halen. Er is door een stagiaire uitvoering gegeven aan het besproken plan. Het stuk ligt nu bij de secretaris en wordt betrokken bij de reorganisatie. Willen dit soort zaken regelmatig meten. Programma Veiligheid Fractie VVD: Wat is het meerjareneffect op het niet halen van de gebruiksvergunningen als je nu al minder scoort? Burgemeester: Effect leidt niet tot het niet openstellen van gebouwen. Effect is dus niet groot, doen er gewoon langer over. Programma Buitenruimte Fractie CDA: Rioolrechtenstijging wordt op nul gesteld. Wat verwacht het college in de jaren daarna? Er zullen meer kosten onder het rioolrecht worden gebracht. Heeft dit gevolgen voor Alblasserdam? Wethouder Dekker: Na 2006 is er een stijging van 2% per jaar voorzien van de rioolrechten. Effect van het op te stellen gemeentelijk waterplan is niet aan te geven. Paragrafen Fractie CDA: Onder Nieuwland wordt gesproken over risico s in kader schadeclaims. Wat is aandeel van de gemeente daarin? Wethouder Dekker: Aandeel van de gemeente is in principe nul. Opname moet op aanwijzing van de accountant, omdat uiteindelijk in een procedure de rechter een eindoordeel heeft. De commissie adviseert de raad het stuk als akkoordstuk op de raadsagenda te plaatsen. 4. Mededelingen van vertegenwoordigers in gemeenschappelijke regelingen, etc. Er zijn geen mededelingen. 5. Rondvraag Fractie CU: Er is een urgente toestand op de Cortgene m.b.t. de fietsers en wandelaars vanwege bouwwerkzaamheden. Wethouder Dekker: Zal naar worden gekeken. Dit verslag moet nog worden vastgesteld.

5 - 5 - Overzicht ingekomen stukken Nr Com. Datum ontvangst Afzender + korte inhoud Toelichting 3 C GG * College; toezending uitspraak rechter inzake schorsing bouwvergunning Hornbach. 4 A Best * Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland; reactie op de jaarrekening 2004, waarin zij vóór 1 november 2005 een antwoord verwachten. * College; reactie op de brief van Gedeputeerde Staten. 5 C Best De Drechtsteden; ter kennisname verslag vergadering Drechtstedenbestuur 8 september 2005.

6 - 6 - Overzicht van alle toezeggingen commissies Grondgebied en Bestuur per 12 oktober 2005 Nr. Com. Onderwerp bron stand van zaken 1. GG Strategisch huisvestingsplan onderwijsgebouwen. Volgens de begroting 2004 is er in het 1 e kwartaal 2004 een plan gereed en vertaald naar een meerjarig investerings- en onderhoudsplan. 2. GG Aankoop- of huurverzoek Cortgene 3. Betreft een verzoek van de Historische vereniging. De stukken zijn op 14 juli 2004 naar het college gezonden met het verzoek de raad hierover te informeren. Op 14 februari 2005 heeft de afdeling meegedeeld dat er overleg met de Historische vereniging is geweest en dat gewacht wordt op het antwoord. 3. GG Tijdelijke beëindiging fietspad Haven: naar een tijdelijke oplossing kijken (wethouder Dekker commissie GG 8 september 2005). Op 20 april 2005 heeft de commissie gevraagd waar de reactie blijft. 4. GG Gegevens over brandveiligheid n.a.v. beleid bouwtechnische voorschriften aan de raad verstrekken (wethouder Zevenbergen commissie GG 14 juni 2005). 5. GG Wijziging rijrichting Corn. Smitstraat (wethouder Dekker commissie GG 14 juni 2005). 6. GG Planschade C. Brinkman. Stukken op 15 juni 2005 doorgezonden naar het college om een raadsvoorstel voor te bereiden. 7. GG Vervoersmanagement Drechtsteden. Evaluatie zal binnen 2 jaar plaatsvinden (rbs. 11 september 2003). Afdeling op 14 februari 2005 aangegeven dat dit voor het najaar 2005 is gepland. 8. GG Planschade M.J. van Horssen. Stukken op 9 november 2004 naar het college gezonden ter voorbereiding van een raadsbesluit. Hoorzitting heeft plaatsgevonden. College is in afwachting van het rapport (mededeling afdeling W&W 4 oktober 2005). 9. GG Voortgang besluitvorming juni 2005 over Haven-Zuid: na 27 oktober komt er informatie (commissie Grondgebied 21 september 2005). 10. GG Oorzaak wateroverlast Zeelt wordt aan de raad meegedeeld (wethouder Dekker raadsvergadering 28 september 2005). 11. GG Bezwaarschrift Rassers namens Van Houwelingen tegen voorbereidingsbesluit van de raad. Op 8 september doorgezonden naar de afdeling en de commissie voor Bezwaarschriften. 12. GG Planschade A.T. de Vries-Eizema. Verzoek vanwege bouw van woningen Oost-Kinderdijk op 10 februari 2005 naar het college gezonden met het verzoek een raadsvoorstel voor te bereiden. Zijn in afwachting van het advies van de deskundige. Zij gaan uit van behandeling in de raadsronde van december 2005 (afdeling WW 11 oktober 2005). Afwikkeling vóór

7 - 7 - Nr. Com. Onderwerp bron stand van zaken 13. GG Planschade N.C.R. Jocker. Aanvraag op 17 december 2004 naar het college gezonden met het verzoek een raadsvoorstel voor te bereiden. Rapport is uitgebracht en college richt zich op behandeling in de raadsronde van december 2005 (mededeling afdeling W&W 4 oktober 2005). 14. GG Bestemmingsplan Dijklint. Volgens de begroting 2004 wordt dit plan in 2004 aan de raad voorgelegd. Op 14 februari 2005 heeft de afdeling meegedeeld dat de planning is dat het plan in het voorjaar 2005 ter inzage wordt gelegd. Ligt tot en met 7 oktober ter inzage voor inspraak en vooroverleg. Na binnenkomst reacties en beoordeling daarvan wordt een informatieavond met de commissie georganiseerd. Vervolgens worden de reacties verwerkt en volgt de vaststellingsprocedure (mededeling afdeling W&W 4 oktober 2005). 15. GG Volgende fase Centrumplan: planning actualiseren op basis van een aantal nieuwe ontwikkelingen (Begroting 2005). 16. GG Ontsluiting in overleg met de provincie bij grootschalige evacuatie bespreken (Begroting 2005). Afwikkeling vóór 17. GG Parkeerbeleid (Begroting 2005). 18. GG Rapportage over matrixborden (Begroting 2005). 19. GG Groenbeheersplan: beleidskader aanpassen/ontwikkelen (Begroting 2005). 20. GG Woonvisie en woningmarktonderzoek vertaald in woningbouwprogramma s voor alle donorlocaties vaststellen (Begroting 2005). 21. GG Bestemmingsplannen Wonen, Centrum, Landelijk Gebied en Werken (Begroting 2005). 22. GG Evaluatie bewonersparticipatie bij reconstructies. Namens de commissie nemen de heren Cardon en De Vries deel aan het proces. Als onderwerpen door de commissie aangedragen: de communicatie met de bewoners over planwijzigingen en de communicatie over wat de hoogte van het budget is. Project is gepland om in deze raadsperiode af te ronden (commissie Grondgebied 21 september 2005) GG Jaarrekening 2005 (volgens vergaderschema 2006) GG Perspectiefnota (volgens vergaderschema 2006) GG Jaarlijkse actualisatie van de grondexploitaties GG Burap (volgens vergaderschema 2006) GG Excursie naar Park Huis te Kinderdijk (gemeentelijk deel) organiseren in 2006 (wethouder Dekker commissie GG 26 januari 2005) GG Begroting 2007 (volgens vergaderschema 2006) GG Burap (volgens vergaderschema 2006)

8 - 8 - Nr. Com. Onderwerp bron stand van zaken Afwikkeling vóór 30. GG Nota openbare ruimte. In de begroting 2004 opgenomen dat dit in 2004 in de raad komt. Op 21 september 2005 heeft de commissie ermee ingestemd dat dit wordt doorgeschoven naar 2006/ Best Motie Perspectiefnota (Raad 2004/048): college wordt gevraagd alvorens nieuwe initiatieven te nemen een kaderstellende uitspraak aan de raad te vragen. Is permanent een aandachtspunt. 32. Best Plan van aanpak onderzoek artikel 213a Gemeentewet. In 2004 is de subsidieverlening als onderzoeksonderwerp door het college bij de raad aangemeld. Toegezegd is dat het plan van aanpak nagezonden zou worden (Raad 9 december 2005). De voortgang van het onderzoek wordt meegenomen in de Begroting en de Jaarrekening (Verordening). Het rapport naar aanleiding van het onderzoek wordt ter kennis van de raad gebracht (Verordening). Plan van aanpak is niet ontvangen. In de begroting 2006 wordt niet gerapporteerd over de voortgang. 33. Best Motie Begroting 2005 Brandweerkazerne (Raad 2004/073): college is verzocht opnieuw met de andere gemeenten in de Drechtsteden in overleg te treden om alsnog tot samenwerking te komen op het gebied van de huisvesting van de brandweer en hierover vóór 1 maart 2005 aan de raad te rapporteren. In de begroting 2006 staat dat uit onderzoek is gebleken dat in de huidige structuur van de brandweer regionaal geen oplossingen te vinden zijn voor een gezamenlijke huisvesting. Het betreffende onderzoek is niet in de commissie/raad geweest. 34. Best Halfjaarlijkse rapportage voortgang overleg gemeente met de ondernemers (aanleiding is de rapportage over de detailhandel en horeca Commissie Bestuur 9 september 2004). Op 14 februari 2005 heeft de afdeling aangegeven dat er gesprekken plaatsvinden met de lokale detailhandel. 35. Best Informatie over afwikkeling ingekomen brieven binnen 8 weken (burgemeester commissie Bestuur 16 juni 2005). 36. Best Belastingvoorstellen College wordt gevraagd indien mogelijk de stukken nog aan te leveren vóór de raad van 27 oktober Behandeling in de commissie blijft dan achterwege (presidium 28 september 2005). 37. Best Motie Actuele ontwikkelingen organisatie: 2 keer per jaar in de Burap rapporteren over het benutten van de personeelsinstrumenten. Burap bevat hierover geen passage

9 Best Technische vragen begroting 2006 (wethouder Dekker informele bijeenkomst 10 oktober 2005). 1. Planning bouwleges wordt nog doorgegeven. 2. Nieuwe projecten opnieuw aangeven wat startjaar betekent. 3. Rapport taskforce wordt nog bewerkt en dan toegezonden. 4. Diverse financiële aansluitingen producten hoofdfunctie 2 worden toegezonden. 5. Bestemmingsplannen: juiste staatje wordt alsnog toegezonden. 6. Stads- en dorpsvernieuwing: reden afwijkingen ramingen doorgeven. 7. Woonzorgcomplex: toevoegen voor algemene gezindten. 8. Verschillenanalyse programma 5 wordt schriftelijk gegeven. 39. Best Presentatie over de Veiligheidsregio (burgemeester commissie Bestuur 22 september 2005) 40. Best Klanttevredenheid: plan van aanpak en advies terug in de commissie in 2005 (burgemeester commissie Bestuur 2 december 2004). Er is door een stagiaire uitvoering gegeven aan het besproken plan. Het stuk ligt nu bij de secretaris en wordt betrokken bij de reorganisatie (burgemeester commissie Bestuur 12 oktober 2005). 41. Best Onderzoeksplan 2006 artikel 213a Gemeentewet (wettelijk voorgeschreven). 42. Best Evaluatie handhavingsbeleid t.a.v. APV, ruimtelijke ordening en bouwregelgeving (Begroting 2005 jaarlijks in september). Op verzoek college in 2005 verplaatst naar december Best Nieuwbouw dan wel andere oplossingen voor adequate centrale huisvesting brandweer (Begroting 2005). Bij de behandeling van de begroting is een motie vastgesteld waarin uitgesproken is dat het college met de andere Drechtstedengemeenten opnieuw in overleg treden om alsnog tot samenwerking te komen op het gebied van huisvesting van de brandweer en hierover vóór 1 maart 2005 aan de raad te rapporteren Best Oplossing rondom het reddingsstation (Begroting 2005). 45. Best Vaststelling gemeenschappelijke regeling Drechtsteden (op 27 oktober 2005 stelt het Drechtstedenbestuur het definitieve concept vast). 46. Best Bestuurskrachtmeting bespreken in de raad van december 2005 (Vergadering Drechtstedenbestuur 8 september 2005). Op 15 september 2005 ambtelijk gevraagd het betreffende collegestuk uiterlijk 9 november 2005 aan te leveren. 47. Best Gemeentelijke vertegenwoordigers in Stichting Jongerenhuisvesting (De Gruijter en Zevenbergen) is verzocht na te gaan of de stichting opgeheven kan worden en daarover uiterlijk 1 maart 2006 te rapporteren (raad 29 september 2005). 48. Best Gemeentelijke vertegenwoordigers in Stichting Open Jongerenwerk (Bos en Van der Wal) is verzocht na te gaan of de stichting opgeheven kan worden en daarover uiterlijk 1 maart 2006 te rapporteren (raad 29 september 2005)

10 Best Jaarrekening 2005 (volgens vergaderschema 2006) Best Perspectiefnota (volgens vergaderschema 2006) Best Burap (volgens vergaderschema 2006) Best Begroting 2007 (volgens vergaderschema 2006) Best Burap (volgens vergaderschema 2006)

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman (** Dhr. J.H. Wesselius Mw. L. Sundquest-van Solingen

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman (** Dhr. J.H. Wesselius Mw. L. Sundquest-van Solingen Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 12 september 2002. Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.45 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman (**

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R. van Lavieren Dhr. S.C. van Reeuwijk. Dhr. J.H. Wesselius. Dhr. mr. A. Boele (vanaf 20.

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R. van Lavieren Dhr. S.C. van Reeuwijk. Dhr. J.H. Wesselius. Dhr. mr. A. Boele (vanaf 20. Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 29 november 2006 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 21.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. R. van Lavieren Dhr. S.C. van Reeuwijk Dhr.

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter. Dhr. T. de Gelder vanaf uur

Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter. Dhr. T. de Gelder vanaf uur Verslag raadscommissie Grondgebied d.d.: 7 december 2005 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 21.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. mr. A. Boele voorzitter Dhr. R.A. Plug Dhr. T. de Gelder vanaf 19.40 uur

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer tot punt 3 Dhr. R. van Lavieren

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer tot punt 3 Dhr. R. van Lavieren Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 3 april 2006 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 21.15 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer tot punt 3 Dhr. R. van Lavieren

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R.P. Kooiman (alleen punt 1) Dhr. J.H. Wesselius

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R.P. Kooiman (alleen punt 1) Dhr. J.H. Wesselius Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 18 november 2003 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. A.L. Cardon Dhr. R.P. Kooiman (alleen punt 1)

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R. van Lavieren Dhr. S.C. van Reeuwijk

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R. van Lavieren Dhr. S.C. van Reeuwijk Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 29 juni 2006 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 21.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. R. van Lavieren Dhr. S.C. van Reeuwijk Dhr. L. Verwoert

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A.

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A. NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van maandag 1 juni 2015 nummer 22 Aanwezig: P.J. Verheij wethouder A.D. Zandvliet wethouder A. Kraijo wethouder A.M. van den Berg secretaris Afwezig:

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 7 september nummer 33

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 7 september nummer 33 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 september 2004 nummer 33 A.D. van den Bergh P.A. Zevenbergen, burgemeester, wethouder J. de Gruijter, wethouder J.M.

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. J.H. Wesselius Dhr. mr. A. Boele Dhr. P.C. van Wermeskerken

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. J.H. Wesselius Dhr. mr. A. Boele Dhr. P.C. van Wermeskerken Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 22 september 2005 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 23.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. A.L. Cardon Dhr. J.H. Wesselius Dhr. mr. A.

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Samenleving en Bestuur d.d.: 30 september 2009. Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Mw. M.J.H.

Verslag raadscommissie Samenleving en Bestuur d.d.: 30 september 2009. Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Mw. M.J.H. Verslag raadscommissie Samenleving en Bestuur d.d.: 30 september 2009 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 20.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Dhr. J.J.G.

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 25 november 2009. Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R. van Lavieren

Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 25 november 2009. Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. R. van Lavieren Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 25 november 2009 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 21.40 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. R. van Lavieren Dhr. L. Verwoert Dhr. O. Yilmaz

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 14 juni nummer 25. J. de Gruijter, wethouder

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 14 juni nummer 25. J. de Gruijter, wethouder GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders van 14 juni 2005 nummer 25 A.D. van den Bergh, burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen J.M. Dekker B.R. Kramer,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel:

Raadsvoorstel. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 29 september 2005 Nummer : Raad 2005/087 Datum voorstel : 31 augustus 2005 Primaathouder Onderwerp : Jack t Lam 078 69 21 318 jack.t.lam@alblasserdam.nl : Waard norm Voorstel:

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 27 januari 2003. Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.30 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. H.M. van der Zijden Mw. M.J.H. Barra-Leenheer

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 13 september nummer 37

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 13 september nummer 37 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 13 september 2005 nummer 37 A.D. van den Bergh, burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, wethouder J.M.

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 januari 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 13 januari 2015 1. 7839 Herziening bestemmingsplan bedrijventerreinen Stem in om offerte te vragen aan tenminste drie stedenbouwkundige adviesbureaus voor de actualisering van het bestemmingsplan Bedrijventerreinen. Actualisering

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 6 februari 2007. nummer 07

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 6 februari 2007. nummer 07 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 februari 2007 nummer 07 A.D. van den Bergh, A.L. Cardon, burgemeester wethouder T. de Gelder, wethouder J.M. Dekker,

Nadere informatie

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H.

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H. Vergadering: 23 november 2010 Agendanummer: 9 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v.

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 6 september 2004 Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.00 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

agenda besluitvormende raadsvergadering

agenda besluitvormende raadsvergadering agenda besluitvormende raadsvergadering datum 15 oktober 2015 20.00 uur plaats Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd aanvang voorzitter Onderwerp Portefeuille houder 1. Opening 2. Raadsvoorstel Beëdiging

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 193184 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 11/09/2012 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter. Dhr. R. van Lavieren. Dhr. J.H.

Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter. Dhr. R. van Lavieren. Dhr. J.H. Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 14 februari 2012 Aanvang Einde Plaats : 20.45 uur : 21.50 uur : burgerzaal Aanwezig: Dhr. A.J. Zwaan voorzitter Afwezig: Dhr. R. van Lavieren Dhr. O. Yilmaz Dhr. J.H.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst00971 Dossiernummer 13.22.252 28 mei 2013 Commissienotitie Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

Nadere informatie

Actie/info Onderwerp Besluit

Actie/info Onderwerp Besluit BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 april 2011. Aanwezig: H.H. Jonker, burgemeester T.A. Stoop, wethouder G.B. van der Vlies, wethouder F.J. van de Velde, wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

23 november Begrotingswijziging 23 november 2017

23 november Begrotingswijziging 23 november 2017 Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 23 november 2017 Onderwerp: Begrotingswijziging 23 november 2017 Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren.

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 14 februari 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 29 maart 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 17 juli 2012 17 juli 2012 1 5 vertrouwelijke bijlages

Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 17 juli 2012 17 juli 2012 1 5 vertrouwelijke bijlages Raadsvoorstel Agendapunt: 16 Onderwerp risicomanagement grondexploitaties Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 17 juli 2012 17 juli 2012 1 5 vertrouwelijke bijlages Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0109 Rv. nr.: 09.0109 B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.: 09.1205 Naam programma +onderdeel: Diverse programma s. Onderwerp: Voortgangsrapportage investeringen 2009. Aanleiding:

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van de begroting 2018 waarin de mutaties zijn verwerkt van de

Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van de begroting 2018 waarin de mutaties zijn verwerkt van de Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-009925 Onderwerp Bestuursrapportage 2018 Datum voorstel Datum raadsvergadering 21 augustus 2018 9 oktober 2018 Aan de raad, Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van

Nadere informatie

Vergadering d.d.: 14 mei 2009 agendapunt: 9. Onderwerp: Vaststelling jaarverslag/jaarrekening 2008

Vergadering d.d.: 14 mei 2009 agendapunt: 9. Onderwerp: Vaststelling jaarverslag/jaarrekening 2008 RAADSVOORSTEL Vergadering d.d.: 14 mei 2009 agendapunt: 9 Onderwerp: Vaststelling jaarverslag/jaarrekening 2008 Portefeuillehouder: College datum: 6 mei 2009 Samengevat voorstel 1. Het jaarverslag 2008

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon (vanaf 19.45 uur) voorzitter

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon (vanaf 19.45 uur) voorzitter Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 13 april 2004 Aanvang Einde Plaats : 19.00 uur : 22.40 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon (vanaf 19.45 uur) voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter. Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van Solingen Dhr. A.C.C.M. Ruikes Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 14 oktober 2002. Aanvang Einde Plaats : 19.30 uur : 22.15 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van

Nadere informatie

Gemeente fi Bergen op Zoom

Gemeente fi Bergen op Zoom Gemeente fi Bergen op Zoom Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam Nota Investeren

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Toetsing aan de richtlijnen. gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp toetsing restant kredieten 2005

1. Inleiding. 2. Toetsing aan de richtlijnen. gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp toetsing restant kredieten 2005 gemeente Haarlemmermeer l Onderwerp toetsing restant Poriefeuillehouder J.J. Nobel Steiler Mw. C. Vredenburg-Timmer (023-5676314)l Mw. M. van de Kerkhof (023-5676723) Collegevergadering 9 mei 2006 Raadsvergadering

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 6 september 2005. nummer 36

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 6 september 2005. nummer 36 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 6 september 2005 nummer 36 A.D. van den Bergh, burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, wethouder J.M.

Nadere informatie

Statenvoorstel 74/16 A

Statenvoorstel 74/16 A Statenvoorstel 74/16 A Voorgestelde behandeling PS-vergadering : 21 oktober 2016 Onderwerp Bestuursrapportage 2016 12 september 2016 GS:4061340 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Samenvatting Voor

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 2.Wat willen we bereiken?

Raadsvoorstel. 2.Wat willen we bereiken? Raadsvoorstel Agendanr: CS5 Kenmerk: 15-0120932 Datum collegevergadering: 26 mei 2015 Onderwerp: jaarverslag en jaarrekening 2014 en de concept meerjarenbegroting 2016-2019 van Baanbrekers 0.Samenvatting:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : Locatiekeuze Havenkom / inpassing Nieuwe Wipmolen

Raadsvoorstel. : Locatiekeuze Havenkom / inpassing Nieuwe Wipmolen Raadsvoorstel Vergadering : 22 april 2004 Nummer : Raad 2004/033 Datum voorstel : 13 april 2004 Onderwerp Portefeuillehouder Primaathouder : Locatiekeuze Havenkom / inpassing Nieuwe Wipmolen : J. de Gruijter

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/802709 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Bestuursrapportage Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Bestuursrapportage Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Bestuursrapportage 2018 Nummer 2018/576433 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Onderwerp: Zienswijzen op de begrotingen voor 2014 van de Gemeenschappelijke Regelingen

Onderwerp: Zienswijzen op de begrotingen voor 2014 van de Gemeenschappelijke Regelingen Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Sliedrecht, 21 mei 2013 Zaaknummer: 1011614 Onderwerp: Zienswijzen op de begrotingen voor 2014 van de Gemeenschappelijke Regelingen Beslispunten Wij

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject Aan de Gemeenteraad Raad Status 26 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Beschikbaar stellen krediet IBAproject Punt no. 15b Korte toelichting Het voorstel dat voor u ligt is gebaseerd op de uitkomsten van

Nadere informatie

9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013

9*-` **' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 73 lnformant:

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 13 ONDERWERP. Concept-nota "Binnensportaccommodaties, ontwikkelingen in de periode ".

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 13 ONDERWERP. Concept-nota Binnensportaccommodaties, ontwikkelingen in de periode . Kraan, Cisca van der OCSW S2 RAD: RAD140924 woensdag 24 september 2014 BW: BW140708 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 24 september 2014 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend

Nadere informatie

J. Goossens raad november 2013

J. Goossens raad november 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email J. Goossens 040 2083571 jgo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Programmabegroting 2014-2017. 13raad00542 7 november 2013

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder P.A. Bot Datum B&W-besluit 28 april 2015 Voor de raadsvergadering van 3 juni 2015 Afdeling ROV Behandelend ambtenaar (voor technische vragen)

Nadere informatie

Aan de Raad. Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 29 april 2003

Aan de Raad. Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 29 april 2003 Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 29 april 2003 Onderwerp Aanvullend krediet ten behoeve van aanpassingen legionella en gebruiksvergunningen

Nadere informatie

Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017

Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017 Onderwerp Bestuursrapportage 2016 en Begroting 2017 Portefeuillehouder Zoetendal Datum collegebesluit 4 oktober 2016 Opsteller A. de Boer Registratie GF16.20071 Agendapunt 3/4 Voorstel 1. Vaststellen van

Nadere informatie

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur RAADSVOORSTEL status: B Agendapunt: 14 Onderwerp: Wavin-gelden Commissie: 30-1-, nr. 5 Raadsvoorstel: 7-2-, nr. 132 Portefeuillehouder : Beleidsterrein: Programma: dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 17 oktober nummer 42

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 17 oktober nummer 42 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 oktober 2006 nummer 42 A.D. van den Bergh, A.L. Cardon, J.M. Dekker, G.H. Tamminga, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant.

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant. Raadsvoorstel Registratienummer: CONCEPT Onderwerp: 2e Managementrapportage 2017 Portefeuillehouder: wethouder W.A.R. Visser Te nemen besluit: - De begroting 2017 te wijzigen volgens de in de 2e managementrapportage

Nadere informatie

: Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005

: Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005 RAADSVOORSTEL Onderwerp : Voorstel tot het nemen van enkele besluiten in het kader van de financiële rechtmatigheid in relatie tot de jaarrekening 2005 Toelichting Bij de interne controles in het kader

Nadere informatie

Agenda Raadscommissie Ruimte. Datum: 4 oktober 2011. Datum: 13 oktober 2011. Raadszaal (Stadhuis) Vanaf agendapunt IX.8. voort te zetten op:

Agenda Raadscommissie Ruimte. Datum: 4 oktober 2011. Datum: 13 oktober 2011. Raadszaal (Stadhuis) Vanaf agendapunt IX.8. voort te zetten op: Agenda Raadscommissie Ruimte Datum: 4 oktober 2011 Tijd: 19.30 uur Vanaf agendapunt IX.8. voort te zetten op: Datum: 13 oktober 2011 Tijd: 19.30 uur Locatie: Raadszaal (Stadhuis) Agenda I. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 29 maart 2011 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten april 2011 Voorgesteld besluit: De comptabiliteitsbesluiten voor april

Nadere informatie

Agenda Meningsvorming (Burgemeester Witte kamer) voor raadsvergadering

Agenda Meningsvorming (Burgemeester Witte kamer) voor raadsvergadering Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Meningsvorming (Burgemeester Witte kamer) voor raadsvergadering 29-11-2016 Betreft vergadering van dinsdag 22 november 2016, locatie Burgemeester Witte kamer, aanvang

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 4 november 2014 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 29 juli 2008. nummer 29

GEMEENTE ALBLASSERDAM. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 29 juli 2008. nummer 29 GEMEENTE ALBLASSERDAM Notulen van de vergadering van burgemeester en s van 29 juli 2008 nummer 29 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, secretaris Afwezig: L.M. Huizer - burgemeester 1. Vaststellen:

Nadere informatie

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015.

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015. GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015. Voorstel van het college aan de raad Agendapunt Portefeuillehouder: mw. A.A.C. Groot Kenmerk: 247735 /

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

T.J. Kolsteren raad oktober 2012

T.J. Kolsteren raad oktober 2012 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email T.J. Kolsteren 040-2083563 tko@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Bestuursrapportage 2012 (begrotingswijziging) 12raad00592

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 22 november 2011

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 22 november 2011 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 22 november 2011 Steller : G.A. Beumer Telefoonnummer: (0343) 565600 E-mailadres : info@heuvelrug.nl Onderwerp : 2 e Bestuurlijk Financiële rapportage, peildatum 15

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: voorbereidingskrediet nieuw theater en plan van aanpak Reg.nr. : 110880 B&W verg. : 15 januari 2013 Commissie : MO Cie_verg. : 6 februari 2013 Raadsverg. : 19 februari

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven Datum B&W-besluit 23 mei 2017 Voor de vergadering van raad d.d. 29 juni 2017 Behandelen in de raadscommissie Ruimte en

Nadere informatie

Te besluiten de "eerste wijziging van de Legesverordening Verordening 2016" vast te stellen.

Te besluiten de eerste wijziging van de Legesverordening Verordening 2016 vast te stellen. ų ís Gemeente Įj Bergen op Zoom i Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- 20 IBR 23 april 2012 Beleidsplan, begroting 2013 en meerjarenraming Brandweer Zuid-Limburg 846

agendanummer afdeling Simpelveld VII- 20 IBR 23 april 2012 Beleidsplan, begroting 2013 en meerjarenraming Brandweer Zuid-Limburg 846 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII- 20 IBR 23 april 2012 onderwerp Beleidsplan, begroting 2013 en meerjarenraming Brandweer Zuid-Limburg 846 zaakkenmerk Inleiding Op grond van de Wet op de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik

Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik Nota voor : vergadering algemeen bestuur Datum : 1 juli 2015 Onderwerp : Jaarrekening 2014 en jaarverslag 2014 VNOG Agendapunt : Kenmerk : Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik Inleiding De jaarrekening

Nadere informatie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Aan de raad. Inleiding Op 5 juli heeft een eerste bespreking

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: de dames J.M. Nieboer (wethouder) en C.P. Verrips (directiesecretaris) en de heren

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 519178 Op voorstel B&W d.d.: 28 juni 2014 Datum vergadering: 7 oktober 2014 Portefeuillehouder: N. Lemlijn Rol gemeenteraad: Aanpak wijziging

Nadere informatie

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003 RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012 Onderwerp: Vaststelling APV, inclusief handhavingsbeleid en samenlevingsregels Aan de raad van de gemeente Alblasserdam Alblasserdam, 21 januari 2003 Geachte

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 15 september nummer 38

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 15 september nummer 38 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en s van 15 september 2009 nummer 38 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, C.E.J. Leeuwis, S.G.M. van Hout, burgemeester loco secretaris

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen nieuwe afschrijvingstermijnen vanaf 2012. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie

Onderwerp Vaststellen nieuwe afschrijvingstermijnen vanaf 2012. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie Raad VOORBLAD Onderwerp Vaststellen nieuwe afschrijvingstermijnen vanaf 212 Agendering x Commissie Bestuur x Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal Informerende Commissie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart.

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 17 april 2008 Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. Verantwoordelijke portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman Dhr. J.H. Wesselius

Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter. Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman Dhr. J.H. Wesselius Verslag raadscommissie Bestuur d.d.: 3 december 2002 Aanvang Einde Plaats : 20.15 uur : 22.15 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.C.C.M. Ruikes voorzitter Dhr. H.M. van der Zijden Dhr. R.P. Kooiman Dhr. J.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet Status Besluitvormend Voorstel 1. de Financiële verordening gemeente Boxtel 2014 vast te stellen en die van 2004 in te trekken;

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp Beschermd Dorpsgezicht Gelselaar Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 443111 Programma : Woon- en leefomgeving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter

Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Verslag raadscommissie Samenleving d.d.: 7 april 2003 Aanvang Einde Plaats : 18.45 uur : 21.35 uur : raadzaal Aanwezig: Dhr. A.L. Cardon voorzitter Dhr. O. Yilmaz Mw. M.J.H. Barra-Leenheer Mw. L. Sundquest-van

Nadere informatie