ALLE REISSITES ONDER 1 KNOP LAAGSTE PRIJSGARANTIE OP JE TOTALE VAKANTIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALLE REISSITES ONDER 1 KNOP LAAGSTE PRIJSGARANTIE OP JE TOTALE VAKANTIE"

Transcriptie

1

2 De online vakantiejungle... is nu verleden tijd met... ALLE REISSITES ONDER 1 KNOP LAAGSTE PRIJSGARANTIE OP JE TOTALE VAKANTIE...uniek in de wereld: Met 1 druk op de knop je vakantie samenstellen uit het totale aanbod van honderden websites van vakanties en (losse) vakantiecomponenten, waarbij je automatisch alle aanbieders vergelijkt én alles in 1x kunt boeken, ook als je bij meer partijen boekt. Ervaar het op Mondygo.nl en je kunt je niet meer voorstellen hoeveel websites en puzzeluren je voorheen hiervoor moest doorlopen.

3 - 1 - Ten geleide... In een toonaangevend vakblad van de online reisbranche stond in oktober 2013 een artikel met de naam "Het reislandschap in 2020", waarin trendwatchers als volgt voorspelde hoe het online reislandschap in 2020 er uit zou zien: "Nu iedereen, anno 2020, met 1 druk op de knop zijn eigen vakantie kan samenstellen uit een vrijwel ongelimiteerd en geïntegreerd aanbod van (nagenoeg) alle websites van vakanties en vakantiecomponenten, kunnen we ons niet meer voorstellen hoeveel stappen we vroeger moesten ondernemen om met een hoop gepuzzel hetzelfde resultaat te bereiken". Mondygo heeft dit toekomstbeeld al tot werkelijkheid gemaakt in 2015, live vanaf 8 juli 2015: Accommodatie, vliegtickets, transfer of huur auto? Pakketreis of los boeken? Op mondygo kan het allemaal en kun je alles vergelijken, combineren en in 1 keer boeken, ook als het bij meerdere aanbieders is. Met de laagste prijsgarantie op het totaal. Niet voor niets is Mondygo genomineerd als 1 van de 12 voor de prestigieuze European Travel Innovator of the Year Award 2015 van Phocus Wright, alsmede genomineerd voor de World Travel Awards met 8 genomineerden waaronder Booking.com en Expedia, zoals hiernaast te zien is. Stem ook op Mondygo! Ook heeft Mondygo een uniek partnership met Booking.com gesloten, waardoor op Mondygo.nl ook de Booking hotels samen met vluchten in 1 keer geboekt kunnen worden, wat uniek is in de wereld en een groot consumentengemak dient. Maastricht/Haarlem 1 juli 2015 Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend

4 - 2 - De online vakantiejungle... We kennen het allemaal. Als je een vakantie of tripje wilt boeken heb je de keuze uit honderden websites met deels uniek en deels overlappend aanbod. Dezelfde accommodatie tegen verschillende prijzen op verschillende websites. Waarom? En als je wilt vliegen is er ook nog de keuze tussen een makkelijke pakketreis boeken of accommodatie en vlucht los bij elkaar zoeken en boeken. Datzelfde geldt voor het vervoer ter plaatse, je transfer of huurauto. Wat is wanneer voordeliger en bij welke (combinatie) van aanbieders? Dat verschilt per bestemming, per dag en zelfs per uur. En heb ik wel genoeg doorgezocht, of is er nog meer te vinden op andere websites? Het gevoel van gebrek aan overzicht. We weten wat we willen. En er is een heleboel keuze. Maar we kunnen het niet vinden. We hebben geen overzicht. Het gevoel dat het ergens anders goedkoper is. Of dat er ergens anders iets leukers is. Of dat prijzen intransparant zijn. En als we iets hebben gevonden, in het voorbeeld van de familie hiernaast: snel achter elkaar boeken, anders heb ik straks een vlucht zonder accommodatie, of andersom. En alles 3x invullen, pffff... Het gevolg is dat de gemiddelde consument er gemiddeld 15 uur over doet om in 2 weken tijd gemiddeld 20 websites af te struinen om tot een vakantieboeking te komen. En dan vaak nog blijft zitten met het bovenbeschreven gevoel. Aangezien maar liefst 40% van alle online bestedingen vakanties en reizen betreft én in deze categorie tevens de besteding per transactie veruit het hoogst is van alles wat er online te koop is, verdient de consument een oplossing voor deze frustratie. Dat moet beter kunnen!

5 - 3 - Mondygo maakt einde aan de online vakantiejungle... Op Mondygo.nl kun je met 1 druk op de knop je eigen vakantie samenstellen uit het totale aanbod van honderden websites van vakanties en vakantie-componenten, waarbij je automatisch alle aanbieders vergelijkt en alles in 1x kunt boeken, ook als je verblijf en vervoer los boekt bij meerdere aanbieders! Ervaar het op Mondygo.nl vanaf medio juni 2015, en je kunt je niet meer voorstellen hoeveel websites en puzzeluren je voorheen moest doorlopen om (hopelijk) hetzelfde resultaat te bereiken. In het plaatje van de familie op de vorige pagina voert vader en moeder de wensen in, zo specifiek of grof als ze zelf willen. Ze zoeken een appartementje/studio aan een meer in Italië. Met speeltuin voor de kleine en een kinderzwembad. Ze willen vliegen en een huurauto die past. Met airco. Max in totaal voor 7 dagen, 11 juli tot 18 juli. Op Mondygo.nl wordt deze zoekopdracht "afgetrapt" in zo'n beetje alle websites tegelijk (zie voorblad voor logo's huidige dekking) en komen in no time de resultaten terug. Na diverse resultaten te hebben bekeken met foto's, faciliteiten en reviews, hebben ze hun oog laten vallen op Residence Ali Sul Lago aan het Trasimeno meer, tussen Rome en Florence in. Ze openen de prijsvergelijker van deze bestemming (zie linksonder) en zien dat de accommodatie bij Booking.com met een Ryan Air vlucht Brussel-Rome en auto van Sunny cars, de laagste totaalprijs oplevert. Ze vliegen liever vanaf Eindhoven maar zien dat deze combi Neckermann - Easyjet duurder is, net als de pakketreizen van Arke en Corendon. Ze gaan daarom voor de bovenste. Een klik op "Book" haalt het boekingsoverzicht op (z.o.z). Residence Ali Sul Lago. San Feliciano, Umbrië, Italy Dit kladblaadje is dus ook verleden tijd...kladblaadje wordt klaverblad!

6 - 4 - Niet alleen 1x zoeken (in alle reissites).. maar ook in 1x boeken! Als je verschillende onderdelen van je vakantie los boekt of bij je pakketreis nog een losse auto wil boeken, moet je normaliter na een stevige zoek-, vergelijk- en puzzeltocht ook nog eens 2 of 3 keer zo'n boekingsformulier invullen op 2 of 3 verschillende websites. En dat snel achter elkaar want je wilt niet zonder accommodatie zitten als je net je vlucht hebt geboekt of andersom. Ook dat gebeurt op Mondygo in 1 flow maar 100% transparant Je boekt met 1x invullen al je componenten, ook al zijn dit verschillende aanbieders. Je hebt ook gewoon de garanties van de achterliggende aanbieders zoals die ook zouden gelden als je daar zou boeken. Maar op Mondygo hoef je maar 1 keer in te vullen. Ook zie je wat elk onderdeel kost en bij welke partij dit onderdeel wordt geboekt. Tevens kun je op dit niveau nog je kamertype wijzigen, je vlucht wijzigen en je auto, net als dat je op losse sites van deze componenten kunt. Hetzelfde geldt voor de prijzen en de betalingscondities. Die zijn identiek aan die de achterliggende aanbieders zelf ook hanteren of voordeliger door een combinatiekorting die Mondygo kan geven. Na het boeken krijg je een overall boekingsbevestiging van Mondygo en van elke aanbieder ontvang je de bevestiging en papieren van het betreffende onderdeel. Mondygo geeft de laagste prijs garantie op de totale vakantie.

7 - 5 - Mondygo dekt reeds 90% van het aanbod op internet De kracht van Mondygo zit hem in de unieke eigen technologie die online kan koppelen en communiceren met in principe alle online aanbieders van reisproducten. Door onze eigen "normalisatietechnologie" van zowel data als datacommunicatietechnologieën, kan Mondygo de producten van alle online aanbieders doorzoekbaar, vergelijkbaar, combineerbaar en boekbaar maken op 1 website, met 1 uniforme interface en search engine. Hiertoe sluit Mondygo overeenkomsten met aanbieders die hun producten als zodanig op Mondygo.nl willen aanbieden en door Mondygo willen laten verkopen. Hierin zit een marge voor Mondygo die niet prijsverhogend voor de consument werkt maar door de aanbieder wordt betaald, zoals gebruikelijk bij Online Travel Agents. De aanbieders die reeds gedekt worden en waarmee deze overeenkomsten zijn gesloten, direct of via inkoopcombinaties, zijn hiernaast opgenomen, waaronder alle bekende (en minder bekende) namen als Booking.com, Belvilla, Neckermann, Arke, Ryan Air, EasyJet, Sunnycars, etc. Bij elkaar dekt Mondygo met deze koppelingen ruim accommodaties, 50 touroperators/reisorganisaties, 100 low- en midcost airlines, zo'n transfer providers en autoverhuurbedrijven rondom vliegvelden. Dit totale aanbod dat op Mondygo te door-zoeken, vergelijken, combineren en te boeken is, is qua omvang gelijk aan wat je op internet versplinterd over 100-den sites kunt vinden, direct bij die aanbieders (zie logo's) en bij websites die weer (delen) van het aanbod van deze aanbieders verkopen. Daarmee heeft Mondygo.nl dus verre weg het grootste boekbare en meest prijstransparante aanbod van alle websites voor de NLconsument, met daarin veel unieke pakketten (van losse componenten) die nergens anders zo te vergelijken en te boeken zijn. Door de universele technologie kan Mondygo in principe onbeperkt doorgaan met uitbreiden van het aanbod en doet dit ook, zoals meer verre bestemmingen dan nu.

8 - 6 - Concurrentie-analyse en positionering We zien in de markt dus dat er genoeg vergelijkers zijn, maar die kunnen aanbieders vergelijken binnen 1 component, zoals hotelvergelijkers en vluchtvergelijkers, maar ook vergelijkers van pakketreizen van touroperators. Binnen vergelijkers heb je partijen die alleen zoeken en vergelijken bieden maar je voor het boeken doorsturen naar de website van de aanbieder (zoals Trivago voor hotels, Skyscanner voor vluchten en Travelta voor pakketreizen van touroperators), en je hebt vergelijkers waar je wel kunt boeken, zoals D-reizen voor pakketreizen van touroperators, Vliegtickets, Cheaptickets en Vliegwinkel voor vluchten, Rental cars voor autoverhuur en CheapTaxis voor losse transfers. Daarnaast heb je partijen die een groot aanbod verkopen van accommodaties (zoals Booking, Belvilla, Interhome, Ecamp) of zelfs hotels + vluchten (zoals Expedia), maar zij verkopen alleen hun eigen aanbod cq. combineren alleen binnen eigen aanbod. Mondygo biedt de zoek-, vergelijk-, combineer- én boekfunctie van alle aanbieders op 1 site en in 1 flow. Bijv. een hotel van Booking.com met een vlucht van Easyjet, een huis van Interhome met een vlucht van Ryanair en een auto van Sunnycars. Een vergelijking op totaalprijs van hetzelfde hotel tussen Booking, Vrijuit en Arke gekoppeld aan verschillende vluchtmogelijkheden. Mondygo gaat dus over de grenzen van alle websites, aanbieders en (de beperkingen) van hun business modellen heen. Ze kan het totale aanbod van al die namen behandelen als ware het 1 website. Concurrenten zijn dus eigenlijk leveranciers/aanbieders op Mondygo (bestaand of potentieel). Echte concurrenten zoals D-Reizen, Prijsvrij en Tjingo hebben een veel beperkter aanbod en thans alleen maar pakketreizen van touroperators, waardoor deze ook vaker duurder zijn.

9 - 7 - De markt van Nederlandse vakantieboekers - nivo 1 - We geven in Nederland 15.5 mld uit aan vakanties, waarvan 2.9 mld aan vakanties in eigen land en 12.6 mld aan vakanties in het buitenland. Deze uitgaven worden gedaan door 12.8 mln Nederlanders (81% van de vakantiefähige populatie) die gemiddeld 2,79 keer per jaar op vakantie gaan. Daarmee komt het aantal vakantiegangers op 35.6 mln (aantal vakanties x reisgezelschap) per jaar, waarvan 17.5 mln in eigen land en 18.1 mln in het buitenland. Per persoon wordt er dus jaarlijks 163 aan binnenlandse vakanties en 697 aan buitenlandse vakanties uitgegeven. Dit zijn cijfers over Zoals bekend is van vakantiebestedingen zijn deze weinig gevoelig voor conjunctuur schommelingen, wat ook te zien is in onderstaande staande cijfers van NBTC-NIPO: In welk deel van deze markt is de waardepropositie van Mondygo het sterkst? Hoewel je op Mondygo.nl alles kunt boeken in zowel eigen land als buitenland, zowel alleen het verblijf als gecombineerd met vlucht en eventueel locaal vervoer, zowel in de vorm van een pakketreis als in de vorm van een combinatie van losse onderdelen, komen Mondygo's USP's het krachtigst naar voren in het segment buitenlandse vakanties ad mld en daarbinnen het sterkst als er gevlogen wordt. Van de 18.1 mln buitenlandse vakantiegangers is door 6,6 mln (36.3%) gevlogen in Dit % groeit elk jaar.

10 - 8 - De markt van Nederlandse vakantieboekers - nivo 2 - Inmiddels boekt 80% van de Nederlandse vakantiegangers online. Als we verder focussen op dat deel van die grote markt dat het meest geholpen is bij Mondygo's USP's, zoals de focus op buitenlandse vakanties waarin bij voorkeur gevlogen wordt, dan is het ook relevant om naar gedrag te kijken. In dat kader zijn onderstaande afbeeldingen opgenomen: Hieruit blijkt dat steeds meer consumenten hun vakantie zelf willen samenstellen. De pakketreis zal steeds meer vergeleken worden met los te boeken alternatieven. Mondygo biedt juist op dit gebied de propositie bij uitstek voor deze groep consumenten door al deze alternatieven op 1 plek te bieden en combinaties van losse componenten te bieden met het gemak van een pakketreis. In bovenstaande piechart omvat deze groep van "hot prospects" 26% (4.7 mln pers.) + 15% (2.7 mln pers. ) + 22% (4.0 mln pers.) = 63% van de buitenlandse vakanties, of te wel 11.4 mln personen per jaar. Omgerekend naar alle de totale markt van 35.6 mln vakantiegangers per jaar is dat bijna 1 / 3 van de markt. De bestedingen aan buitenlandse vakanties liggen echter 4.3 x zo hoog, zodat dit 51% van de markt in omvat.

11 - 9 - De markt van Nederlandse vakantieboekers - nivo 3 - Tot slot kijken we nog naar een derde nivo: de bestemmingen en het soort vakantie. Dit laatste meer om prioriteiten te kunnen stellen in de verdere uitbreiding van het aanbod en input te geven aan "speerpunten" in marketingcommunicatie en kanaalkeuzes. Zoals in nevenstaande grafiek te zien is gaan nog steeds de grootste volumes om in de Europese bestemmingen. Voor wat betreft de vlieglanden zijn dit de typische "low cost carrier bestemmingen" zoals het middellandse zee gebied en andere Europese landen. Intercontinentaal (ICA) is relatief klein t.o.v. het totaal maar wel groeiend in de toekomst. Vandaar dat Mondygo ervoor heeft gekozen om eerst compleet op de low cost carrier bestemmingen te zijn zoals thans al het geval is met alle type accommodaties, low-cost airlines, transfers en huurauto's. Op Mondygo kun je nu nog niet verre vakanties samenstellen via Dynamic Packaging (DP). Dat staat op de rol voor '15/16 om toe te voegen (lange afstand vluchten). Speerpunten bijv: Stedentrip hotel + vlucht + transfer, gezinsvakantie vakantiehuis + vlucht + auto.

12 Marketingplan Nederland In het voorgaande hebben we samengevat dat de totale Nederlandse markt van 15.5 mld voor ruim de helft ( 8 mld) bestaat uit het type vakanties en consumenten die het best geholpen zijn met Mondygo's USP's. Die markt wordt bewerkt met Mondygo's unieke online propositie waarin "mobile" ook een heel belangrijke en steeds belangrijkere rol gaat spelen. Datzelfde geldt voor de synergie tussen online en offline, of te wel "clicks & bricks". Ervaren reisadviseurs die verder kunnen helpen als men er online niet uitkomt of iets specialers zoekt. In dit hoofdstuk beschrijven we wat we hoe van die grote markt willen en denken te veroveren. Welk marktaandeel haalt de website met het grootste aanbod, gemak, keuzevrijheid, prijstransparantie & laagste vakantieprijs garantie? Op basis van deze sterke klantwaardepropositie zou iedereen zeggen: een groot marktaandeel. Het is immers een basis innovatie in online travel die (nagenoeg) het complete online aanbod dekt, het in alle opzichten voor de consument makkelijker, duidelijker en voordeliger maakt, terwijl men in de boeking gewoon de garanties heeft van de bekende merknamen die men vertrouwt. Toch zijn wij voorzichtig in onze prognoses. Hoewel zeker de online reispraktijk bewezen heeft dat nieuwe websites die door de consument omarmd worden zich heel snel in populariteit ontwikkelen, gaan we gaan er toch vanuit dat er nog heel veel geld nodig is om de consument bekend te maken met deze fantastische propositie. En dat we er ook nog een hele tijd overdoen voordat bezoekende consumenten in dezelfde percentages gaan boeken als op gevestigde sites. Daar zijn cijfers en financieringsbehoefte ook op gericht. Wij plannen naar een marktaandeel van 0.5% eind 2018 te groeien met een cumulatieve marketinginvestering van 7 mln over Dit doel denken wij te realiseren met de sterkste klantwaardepropositie in de online reismarkt en een uitgebalanceerd marketing plan waarin o.a. televisie, radio, online marketing, 1-2-1marketing en affiliate marketing en belangrijke rol spelen. Hiervoor zijn de ervaringen uit testmarketing projecten en research de basis geweest. Vanaf een marktaandeel van 0.23% wordt winst gemaakt.

13 Organisatie, technologie & internationalisatie Uit vertrouwelijkheidsoverwegingen gaan we in dit plan niet in op de achtergronden van de unieke technologie waarin miljoenen zijn geïnvesteerd en die baanbrekend is in de grootste e-commerce branche, online travel, ook in internationaal verband. Technologie asset: het enige onafhankelijke multisystem platform voor de reisindustrie Deze technologie vormt de grote asset van het bedrijf en heeft de strategische interesse van meerdere grote gevestigde namen in de online reisbranche. Mondygo wil echter zelf haar marktaandeel veroveren onder eigen naam in Nederland. In het buitenland wordt mogelijk wel samengewerkt met andere grote namen, in de vorm van licentieverstrekking of joint venturing. Op dit punt zijn diverse trajecten lopende, waarbij Duitsland de belangrijkste markt vormt. Niet alleen vanwege omvang maar ook omdat "online" daar nu eigenlijk pas in de kinderschoenen staat en een inhaalslag gaat volgen. Het buitenland valt buiten de scope van dit plan. Clicks & bricks Zoals in het financieel plan onder structuur is beschreven is ontstaan door het samengaan van een Travel-IT bedrijf met een gerenommeerd reisburo dat al 12 jaar bestond en o.a. 2x reisburo van het jaar is geweest en 1x de Gazelle Award voor de snelste groeier heeft gewonnen. Juiste deze combinatie leidt ons inziens tot een voor de klant optimale situatie. Online het grootste gemak, de meeste keuze en de beste prijzen bieden. Maar daarenboven de mogelijkheid bieden om direct advies (telefonisch, of face2face) in te winnen als men maatwerk of speciale reizen wil. Mondygo beschikt over de nodige kennis van ervaren reisadviseurs voor maatwerk. Daarvoor heeft Mondygo ook nog de oude labels "Monty's" en "Cruistarieven.nl" actief. In de tweede helft van 2015 gaat alles over naar 1 label, Mondygo. Status De omzet in 2014 t/m 1 e helft 2015 bestaat nog grotendeels uit de "bricks" of te wel maatwerk en exclusief en voor wat betreft online alleen nog uit de omzet die uit de kortstondige testmarketing projecten met gamma en beta versies van de site is gegenereerd. Het platform en de nieuwe site worden 8 juli 2015 gelanceerd waarna de grote groei m.b.v. het marketingplan zal worden ingezet.

EEN NIEUW VERTREKPUNT. Het kanaal verandert niet, het gedrag verandert. De medewerker is het merk. Een vakantie wordt nooit digitaal.

EEN NIEUW VERTREKPUNT. Het kanaal verandert niet, het gedrag verandert. De medewerker is het merk. Een vakantie wordt nooit digitaal. EEN NIEUW VERTREKPUNT Het kanaal verandert niet, het gedrag verandert. De medewerker is het merk. Een vakantie wordt nooit digitaal. DIGITAAL ZWAAIEN Onderscheidend vermogen reisbureau: De beleving, het

Nadere informatie

Nederlander minder op vakantie in 2010

Nederlander minder op vakantie in 2010 Vakantieparticipatie De vakantieparticipatie geeft het percentage van de Nederlandse bevolking weer dat in het onderzoeksjaar minstens één keer op vakantie is geweest. In de vorige eeuw is de vakantieparticipatie,

Nadere informatie

Traffic4u Search Index Travel Q2 2009

Traffic4u Search Index Travel Q2 2009 Traffic4u Search Index Travel Q2 2009 Ten opzichte van het vorige kwartaal zien we in Q2 van 2009 een zeer lichte stijging van de gemiddelde CPC. Adverteerders blijven nog altijd inzetten op Search en

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 21.6.2019 COM(2019) 270 final VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD over de op onlineboekingen bij verschillende verkooppunten toepasselijke bepalingen

Nadere informatie

Een reis plannen via internet

Een reis plannen via internet Weetjes Een reis plannen via internet Infosessie bibliotheek 25 november 2015 Meer dan de helft van de Vlamingen boekt hun reis online. 36% boekt online omwille van de prijs. Even belangrijk is de omschrijving

Nadere informatie

De positie van de autocar op de Belgische reismarkt

De positie van de autocar op de Belgische reismarkt De positie van de autocar op de Belgische reismarkt September 215 Inhoud Marktevoluties inzake het gebruik van de autocar als transportmiddel bij: 1. lange vakanties 2. korte vakanties 3. enkele reisproducten

Nadere informatie

Onderzoek vindbaarheid online travel 2009. Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend

Onderzoek vindbaarheid online travel 2009. Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend Onderzoek vindbaarheid online travel 2009 Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend Datum: 27-04-2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.2 Samenvatting 3 1.3 RankInspector 4 2. Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Verover Europa via Amazon

Verover Europa via Amazon Verover Europa via Amazon Verover Europa via Amazon Zonder investeringen en taalbarrières verkopen over de grens. Het handboek dat precies vertelt hoe. Marco Coninx Verover Europa via Amazon Copyright

Nadere informatie

Toekomstvisie Nederlandse vakantiemarkt 2020

Toekomstvisie Nederlandse vakantiemarkt 2020 4 nritmagazine Toekomstvisie Nederlandse vakantiemarkt 2020 Door: Irene Viergever Hoe ziet de Nederlandse vakantiemarkt er over 10 jaar uit? Welke ontwikkelingen zien we in de reismarkt en hoe denkt de

Nadere informatie

Motieven om logies zelf of via derden te boeken

Motieven om logies zelf of via derden te boeken Motieven om logies zelf of via derden te boeken Specials - november 2015 Motieven waarom logies op een bepaalde manier werd geboekt. Waarom rechtstreeks? Waarom bij een reisbureau? Waarom rechtstreeks

Nadere informatie

De Nederlandse vakantiemarkt Trends & verwachting. Vakantiebeurs 12 januari 2016 Ad Schalekamp & Kees van der Most

De Nederlandse vakantiemarkt Trends & verwachting. Vakantiebeurs 12 januari 2016 Ad Schalekamp & Kees van der Most De Nederlandse vakantiemarkt Trends & verwachting Vakantiebeurs 12 januari 2016 Ad Schalekamp & Kees van der Most Over NBTC-NIPO Research Wij zijn een full service onderzoeksbureau op het gebied van vakantie,

Nadere informatie

https://insights.abnamro.nl/branche/travel/ Laatste update:: 23 mei 2016

https://insights.abnamro.nl/branche/travel/ Laatste update:: 23 mei 2016 Page 1 of 6 Laatste update:: 23 mei 2016 Page 2 of 6 Travel De reisbranche valt grofweg uiteen in touroperators en reisbemiddelingsbureaus. Touroperators stellen reizen samen op basis van accommodatie,

Nadere informatie

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder. Onderzoek in opdracht van Linden & Barbosa Datum: mei 2013 Doelgroep De doelgroep van het onderzoek bestaat uit Nederlanders van 18 jaar en ouder. Informatie over de onderzoeksopzet Aan het onderzoek namen

Nadere informatie

Duurzame vakantie: ver van mijn bed of dicht bij huis?

Duurzame vakantie: ver van mijn bed of dicht bij huis? Presentatie Bijeenkomst Duurzaam toeristisch ondernemen in de praktijk januari 010 Vakantiebeurs, Utrecht Ad Schalekamp Directeur NBTC-NIPO Research Doel van het onderzoek Inzicht verkrijgen in de houding

Nadere informatie

Reizigers. & aankooptrajecten. Hoe affiliate marketing inspiratie en keuze beïnvloedt in de toeristische sector. tradedoubler.com

Reizigers. & aankooptrajecten. Hoe affiliate marketing inspiratie en keuze beïnvloedt in de toeristische sector. tradedoubler.com Reizigers & aankooptrajecten Hoe affiliate marketing inspiratie en keuze beïnvloedt in de toeristische sector tradedoubler.com Europeanen zijn vastbesloten om hotels, vluchten en vakanties op hun eigen

Nadere informatie

Frenz Sitter concept en user interface designer

Frenz Sitter concept en user interface designer Frenz Sitter concept en user interface designer zaterdag 8 juni 13 Mijn naam is Frenz Sitter. Ik ben eigenaar van FrenzyMedia en ben verantwoordelijk voor concepten en user interface design voor onze klanten

Nadere informatie

Inventarisatie nieuwe & sociale media gastvrijheidsindustrie. 11 januari 2011

Inventarisatie nieuwe & sociale media gastvrijheidsindustrie. 11 januari 2011 Inventarisatie nieuwe & sociale media gastvrijheidsindustrie 11 januari 2011 Innovatielab Dit HSMAI NBTC NHTV initiatief (met steun van EZ) heeft als doel het antwoord te vinden op deze vraag: Hoe kan

Nadere informatie

Flandria Reizen. Offerte SalesEngine

Flandria Reizen. Offerte SalesEngine Flandria Reizen Offerte SalesEngine Ter attentie van: Carl van den Bossche Namens SalesWorks: Marije de Jong / Léon van Deursen Datum: 13/04/2011 1. Introductie SalesWorks SalesWorks is in 2007 opgericht

Nadere informatie

HET NIEUWE RESERVERINGSSYSTEEM VAN PANTA REIZEN... Makkelijker een stedenreis boeken kan niet! Een korte cursus speciaal voor alle reisagenten.

HET NIEUWE RESERVERINGSSYSTEEM VAN PANTA REIZEN... Makkelijker een stedenreis boeken kan niet! Een korte cursus speciaal voor alle reisagenten. HET NIEUWE RESERVERINGSSYSTEEM VAN PANTA REIZEN... Makkelijker een stedenreis boeken kan niet! Een korte cursus speciaal voor alle reisagenten. r een personen naa 2 r o vo is re n Win ee d naar keuze!

Nadere informatie

STAGEOPDRACHTEN Naam: Mike Leeuw Klas: MM3A

STAGEOPDRACHTEN Naam: Mike Leeuw Klas: MM3A STAGEOPDRACHTEN Naam: Mike Leeuw Klas: MM3A Marketing en Communicatie Beschrijf je stage bedrijf Thomas cook is een reisbureau dat zit verspreid over de hele wereld. In Nederland werken er al meer dan

Nadere informatie

ANVR Jaarmeting Henk Delfos Juni GfK 17 juni 2019 ANVR Jaarmeting

ANVR Jaarmeting Henk Delfos Juni GfK 17 juni 2019 ANVR Jaarmeting ANVR Jaarmeting 2019 646949 Henk Delfos Juni 2019 1 Inhoudsopgave 1 2 3 Conclusies Onderzoeksresultaten Onderzoeksverantwoording 4 Contact 2 Conclusies 3 Conclusies 1 2 3 4 5 31% van de reizigers heeft

Nadere informatie

Hi vakantieganger, hierbij enkele tips voor het zo goedkoop mogelijk boeken van vliegtickets Wendy's reistips Puur Kroatië

Hi vakantieganger, hierbij enkele tips voor het zo goedkoop mogelijk boeken van vliegtickets Wendy's reistips Puur Kroatië H i v a k a n t i e g a n g e r, h i e r b i j e n k e l e t i p s v o o r h e t z o g o e d k o o p m o g e l i j k b o e k e n v a n v l i e g t i c k e t s Wendy's reistips P u u r K r o a t i ë Het

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

VIP SELECTION BELOFTES

VIP SELECTION BELOFTES VIP SELECTION BELOFTES VIP SELECTION OMRUILBELOFTE VIP SELECTION KWALITEITSBELOFTE VIP SELECTION 24/7 BELOFTE 29 Oktober 2018 1/5 ALGEMENE VOORWAARDEN VIP SELECTION BELOFTES Deze voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack. DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.nl T: 020-5175175 Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Discussie

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

De Belgische reismarkt. www.wes.be

De Belgische reismarkt. www.wes.be De Belgische reismarkt www.wes.be 3 De Belgische reismarkt in 212 13,9 miljoen commerciële reizen 7,3 miljard euro 4,2,8 9,7 6,5 in België buitenland in België buitenland 4 De touringcar is het transportmiddel

Nadere informatie

Hoe ouder, hoe trouwer Switchen & behouden in de 50-plusmarkt

Hoe ouder, hoe trouwer Switchen & behouden in de 50-plusmarkt WHITEPAPER Hoe ouder, hoe trouwer Switchen & behouden in de 50-plusmarkt Onderzoek van het (een initiatief van Bindinc) toont aan dat onder 50-plussers merktrouw vaker voorkomt dan onder 50- minners. Daarbij

Nadere informatie

Grensoverschrijdend Nederlandse economie groeit van buitenlandse reis

Grensoverschrijdend Nederlandse economie groeit van buitenlandse reis Grensoverschrijdend Nederlandse economie groeit van buitenlandse reis 2 3 Even toelichten Om maar meteen met de deur in huis te vallen. In de driehoek uitgaand, binnenlands en inkomend toerisme wordt het

Nadere informatie

Swingline. Prijsberekening beschikbaarheid - Reservatie.

Swingline. Prijsberekening beschikbaarheid - Reservatie. 1. Keuze van de reis Prijsberekening beschikbaarheid - Reservatie. Indien de code van de reis gekend is, dan kan deze direct ingegeven worden in het veld product (in geval van een verblijf) of package.

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

THE CONNECTED CONSUMER TRAVEL 2025

THE CONNECTED CONSUMER TRAVEL 2025 THE CONNECTED CONSUMER TRAVEL 2025 Executives Diners Amstelveen, 9 April 2015 Marco Wolters & Laurent de Groof 1 Agenda 1 2 3 Setting the scene Purchase journey Consumer experience 2 Even voorstellen Laurent

Nadere informatie

Bereken het marktpotentieel en de marktpenetratie van dit adviesbureau.

Bereken het marktpotentieel en de marktpenetratie van dit adviesbureau. opgave 1 Een adviesbureau heeft zich gespecialiseerd in adviezen aan touroperators en reisbureaus. Een medewerker, die gestudeerd heeft aan de NHTV, denkt dat het bureau nog potentieel heeft voor nieuwe

Nadere informatie

Succesvolle multi channel distributie in toerisme en vrije tijd

Succesvolle multi channel distributie in toerisme en vrije tijd Succesvolle multi channel distributie in toerisme en vrije tijd Hedwig T.J.M. Wassing CEO 1 What's going on in (R)etailing?!, 9 april 2013, Nieuwegein De Reiswereld loopt voor in de Transitie Waarom? Geen

Nadere informatie

Binnenlandse hotelvakanties Het groeisegment op de Nederlandse vakantiemarkt

Binnenlandse hotelvakanties Het groeisegment op de Nederlandse vakantiemarkt Binnenlandse hotelvakanties 2013 Het groeisegment op de Nederlandse vakantiemarkt Inhoudsopgave Aanleiding p.3 1. Inhoud nieuw themarapport p.4 Positie binnenlandse hotelmarkt Distributiekanalen van hotelvakanties

Nadere informatie

MIS GEEN KANSEN ONLINE

MIS GEEN KANSEN ONLINE Asterstraat 25, 3551 SW Utrecht Tel: +31 (0)6 211 427 53 E-mail: info@deventemedia.nl Web : https://deventemedia.nl MIS GEEN KANSEN ONLINE Nieuwe website in één dag Snel aan de slag! Een samenwerking van:

Nadere informatie

Waarom telefonie via je ICT-partner?

Waarom telefonie via je ICT-partner? Waarom telefonie via je ICT-partner? De toekomst is begonnen. Iedereen - je concurrent ook - maakt telefonie onderdeel van de totale ICT-infrastructuur. Daarmee ontstaan eindeloze mogelijkheden om de kracht

Nadere informatie

De juiste klanten via search engine marketing. Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010

De juiste klanten via search engine marketing. Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010 De juiste klanten via search engine marketing Ronald van Klooster, DM Vakdag 7 oktober 2010 Agenda 1 2 3 4 5 Introductie Wat is Zoekmachine Marketing Voor en nadelen van SEA en SEO Webshop/Leadgeneratie

Nadere informatie

Factuurnummer: Klantnummer: BTW-nummer offertedatum: NL B01 Vervaldatum:

Factuurnummer: Klantnummer: BTW-nummer offertedatum: NL B01 Vervaldatum: Voorbeeld offerte Naam: JOAT Adres: Travel 1 Factuurnummer: Klantnummer: BTW-nummer offertedatum: 2018001 001 NL204081762B01 Vervaldatum: Voorbeeld offerte voor 3 weken rondtrip West Amerika augustus 2018

Nadere informatie

E-mail database 10. Thuis of op kantoor? 11. Internationale activiteiten 12. Inkomsten 13. Inkomsten per branche 14. Inkomsten 2013 vs.

E-mail database 10. Thuis of op kantoor? 11. Internationale activiteiten 12. Inkomsten 13. Inkomsten per branche 14. Inkomsten 2013 vs. 2 Inhoud Inleiding 3 Samenvatting 4 Algemeen profiel 6 Actief sinds 7 Tijdsbesteding per week 8 Aantal websites 9 E-mail database 10 Thuis of op kantoor? 11 Internationale activiteiten 12 Inkomsten 13

Nadere informatie

De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio

De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio BETA De snelste weg naar nieuwe klanten in uw regio 1 3 Offerteaanvragen ontvangen van consumenten uit de buurt 3 Snel en eenvoudig offertes uitbrengen 3 Nieuwe klanten aantrekken en uw omzet vergroten

Nadere informatie

Social Media Valencia

Social Media Valencia TrainAway Spiegelstraat 38 B Bussum, Utrecht 1405 HX Telefoon: 085-0600310 E-mail: info@trainaway.nl Website: www.trainaway.nl Social Media Valencia 24 september 2014 OPLEIDINGSREIS Pagina 2 TrainAway

Nadere informatie

Online winkelen. & conversie. Affiliate marketing van de eerste impressie tot de laatste klik. tradedoubler.com

Online winkelen. & conversie. Affiliate marketing van de eerste impressie tot de laatste klik. tradedoubler.com Online winkelen & conversie Affiliate marketing van de eerste impressie tot de laatste klik Europese winkelaars richten zich eerst tot kanalen voor affiliate marketing wanneer zij inspiratie zoeken met

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

N B T C A F D E L I N G R E S E A R CH M A A R T 2 0 1 1 TOERISME IN PERSPECTIEF

N B T C A F D E L I N G R E S E A R CH M A A R T 2 0 1 1 TOERISME IN PERSPECTIEF N B T C A F D E L I N G R E S E A R CH M A A R T 2 0 1 1 TOERISME IN PERSPECTIEF 2011 ONTWIKKELINGEN MBT T OT INKOMEND EN BINNENLANDS TOERISM E NADER BEKEKEN Toerisme in perspectief 2011 Ontwikkelingen

Nadere informatie

Score Ram Mobile Data BV

Score Ram Mobile Data BV Score Ram Mobile Data BV Visie Missie Strategie Doelen: financieel Doelen: organisatieontwikkeling Doelen: marktbenadering Doelen: producten en dienst-ontwikkeling Rendementsverbetering Versterken en uitbouwen

Nadere informatie

Holland Branding & Marketing Strategie Holland2020 Supporting the known - Introducing the new Italië

Holland Branding & Marketing Strategie Holland2020 Supporting the known - Introducing the new Italië Holland Branding & Marketing Strategie Holland2020 Supporting the known - Introducing the new Italië Bunnik, 23 april 2015 (x1,000) Aankomsten 2010-2014 Ontwikkeling Italiaanse bezoekers aan Nederland

Nadere informatie

Acquisitie & Commercieel Mind Management Berlijn. TrainAway. 16 september 2014 OPLEIDINGSREIS

Acquisitie & Commercieel Mind Management Berlijn. TrainAway. 16 september 2014 OPLEIDINGSREIS TrainAway Spiegelstraat 38 B Bussum, Utrecht 1405 HX Telefoon: 085-0600310 E-mail: info@trainaway.nl Website: www.trainaway.nl Acquisitie & Commercieel Mind Management Berlijn 16 september 2014 OPLEIDINGSREIS

Nadere informatie

TRAVEL! CAMPAGNEPRESENTATIE! Rick Bolding Martijn van den Heuvel Ruby Verhoeveı

TRAVEL! CAMPAGNEPRESENTATIE! Rick Bolding Martijn van den Heuvel Ruby Verhoeveı TRAVEL! CAMPAGNEPRESENTATIE! Rick Bolding Martijn van den Heuvel Ruby Verhoeveı INTRO! WIE ZIJN WIJ?! WIE:! Bijenkorf Travel DOELGROEP:! 25 65 jaar met bovenmodaal inkomen! WAT:! Chique Zakelijk Kwaliteit

Nadere informatie

Inhoud. De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage

Inhoud. De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage 2 Autokoper 2008 Onderzoek AutoTrack.nl & Newcom onder n = 1.000 Consumenten hebben vertrouwen in de markt Internet en merkdealers

Nadere informatie

Is er in Nederland een Carvana effect?

Is er in Nederland een Carvana effect? Het Carvana effect Is er in Nederland een Carvana effect? Het direct online verkopen van gebruikte auto s aan consumenten is niet nieuw, maar door de introductie van verschillende nieuwe initiatieven wel

Nadere informatie

Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld

Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld Het creëren van het perfecte, onbezorgde verblijf met meer waar voor je geld Een korte introductie HotelSpecials is onderdeel van Hotel Booker B.V., dé specialist met 15 jaar ervaring in de hotelbranche.

Nadere informatie

TRAVEL SHOPPER JOURNEY

TRAVEL SHOPPER JOURNEY VAN HET ZOEKEN TOT HET BOEKEN INVLOED UITOEFENEN OP UW GASTEN 8 december 2016 Davina Zuiderhof We boeken allemaal wel eens een vakantie. Vaak doen we dit door een standaard cyclus af te leggen van zoeken

Nadere informatie

Rechtstreeks & dichtbij!

Rechtstreeks & dichtbij! Kroatië: Welke vluchtroutes zijn er? Rechtstreeks & dichtbij! Kroatië ligt relatief dichtbij: de landsgrenzen liggen vanuit België gemiddeld op slechts 1300 km. U kan het land makkelijk per wagen bereiken

Nadere informatie

1. Log in... 3. 2. Selecteer een reiziger... 7

1. Log in... 3. 2. Selecteer een reiziger... 7 Inhoudsopgave 1. Log in... 3 2. Selecteer een reiziger... 7 3. Vlucht reserveren met gebruik van Search by Fare... 8 Stap 1: Zoeken Stap 2: Beschikbaarheid Stap 3: Samenvatting Stap 4: Einde Stap 5: Bevestiging

Nadere informatie

Van dezelfde auteur. Spreken is zilver. Overtuigen is goud. Waarschijnlijk de beste mediatraining die u zal krijgen. In minder dan 2 uur lezen.

Van dezelfde auteur. Spreken is zilver. Overtuigen is goud. Waarschijnlijk de beste mediatraining die u zal krijgen. In minder dan 2 uur lezen. Marketing Reset Van dezelfde auteur Spreken is zilver. Overtuigen is goud. Waarschijnlijk de beste mediatraining die u zal krijgen. In minder dan 2 uur lezen. 2 Marketing Reset Uw reclame gerichter en

Nadere informatie

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013

Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen. versie 1,1 Maart 2013 Een MainportArt Site De optimale keuze voor kunstenaars, fotografen en modellen versie 1,1 Maart 2013 Waarom een MainportArt website? Veel kunstenaars, modellen en fotografen hebben al één of meer websites.

Nadere informatie

Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf

Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf OpJeFoon om uw klanten te bereiken: altijd en overal. Bent u klaar voor het Mobiele Web? Technologie ontwikkelt

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 Inhoudsopgave 1.0 Inhoudsopgave 1 1.0 Inleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Mijn leerdoelen 2 2.0 Beschrijving leerdoel 2 3 2.1 Responsive 3 2.2 Up- to- date HTML&CSS

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: september 2009 Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Doelgroepanalyse welgestelde consument Wat is een welgestelde consument?

Nadere informatie

regionale economie lokale economie centrumbeheer detailhandel toerisme plaatsmarketing

regionale economie lokale economie centrumbeheer detailhandel toerisme plaatsmarketing regionale economie lokale economie centrumbeheer detailhandel toerisme plaatsmarketing De positie van de autocar op de Belgische reismarkt September 2011 Inhoud Marktevoluties inzake het gebruik van de

Nadere informatie

ZZP Barometer 2013 Pagina 2 van 34

ZZP Barometer 2013 Pagina 2 van 34 ZZP Barometer 2013 Pagina 2 van 34 Inhoudsopgave Juli 2013 Voorwoord Vakantie & vrije tijd Pagina 4 / 34 Managementsamenvatting Pagina 5 / 34 Themarapport Vakantie & vrije tijd Planning, budget en frequentie

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Hoe zit de reiswereld van oudsher in elkaar?

Hoe zit de reiswereld van oudsher in elkaar? INHOUD Voorwoord 11 Inleiding 13 Deel 1: Hoe zit de reiswereld van oudsher in elkaar? 1 De structuur van de reisbranche 17 1.1 Oorsprong van toerisme 17 1.2 Categorieën vakanties 17 1.3 De bedrijfskolom

Nadere informatie

Analytics rapport: AmbiSphere

Analytics rapport: AmbiSphere www.vanhaelewyn.be/webdesign Industrieweg 3 marketing@vanhaelewyn.be B-3001 HAASRODE (op afspraak) +32 (0) 495 61 58 05 Analytics rapport: AmbiSphere 1 november 2008 30 november 2008 V = vaststelling V

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Kerncijfers Bezoekers 2019

Kerncijfers Bezoekers 2019 Kerncijfers Bezoekers 2019 Continu bezoekersonderzoek metropool Amsterdam Locatie-specifieke vragenlijst Deze locatie-specifieke vragenlijst is onderdeel van Kerncijfers Bezoekers 2019 en is door amsterdam&partners

Nadere informatie

Samenwerking Bosch Car Service en Carsom.nl

Samenwerking Bosch Car Service en Carsom.nl Samenwerking Bosch Car Service en Carsom.nl Informatiebrochure Informatie over Carsom.nl Wat is Carsom.nl? Carsom.nl is een nieuw, onafhankelijk platform voor onderhoud en reparaties. Op Carsom.nl worden

Nadere informatie

groott e kenmerken koopproces

groott e kenmerken koopproces ONDERZOEKSVOORSTEL Doel? Opvolgen van de grootte van de Belgische reismarkt, in aantal reizen en bestedingen (vakanties, korte vakanties en diverse marktsegmenten zoals citytrips, wintersport,...) Opvolgen

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

CSPE GL minitoets bij opdracht 1

CSPE GL minitoets bij opdracht 1 SPE GL 2009 consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed minitoets bij opdracht 1 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). -

Nadere informatie

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions Online distributiekanalen In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions 2 Agenda Hoe kiest & boekt uw gast? Uw logieswebsite Kan uw logies (gemakkelijk) geboekt worden? Hoe kiest & boekt uw gast? 3 Een

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Nieuw Portfolio UPC Business - SoHo

Nieuw Portfolio UPC Business - SoHo Nieuw Portfolio UPC Business - SoHo Per 4 september 2013 Slimme pakketten, lage prijzen Flexibiliteit en transparantie Meer ondernemers op het Digital Network van UPC Training helpt vooral wanneer mensen

Nadere informatie

CRUISE MIDDELLANDSE ZEE LIBERTY OF THE SEAS 06/09/2013-08/09/2013 ONLINE REGISTRATIE

CRUISE MIDDELLANDSE ZEE LIBERTY OF THE SEAS 06/09/2013-08/09/2013 ONLINE REGISTRATIE CRUISE MIDDELLANDSE ZEE LIBERTY OF THE SEAS 06/09/2013-08/09/2013 ONLINE REGISTRATIE 1 Voorwoord EEN CRUISE IS VOOR ELK WAT WILS! Een cruise boeken betekent een vooruitzicht naar uitzonderlijk comfort,

Nadere informatie

Informatie Architectuur

Informatie Architectuur Informatie Architectuur D-reizen.nl ziet een toename van klanten in de leeftijd tot 19 jaar die door heel het jaar online vakanties boeken. Deze vakanties zijn vaak een combinatie aanbieding van vervoer

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Antwoorden Verbond van Verzekeraars

Antwoorden Verbond van Verzekeraars Antwoorden Verbond van Verzekeraars 1. PriceWise stelt grote verschillen vast, oplopend tot in het meest extreme geval 168%. Maar ook als je de meest extreme verschillen weglaat zie je dat premies binnen

Nadere informatie

Trends en ontwikkelingen op de Nederlandse vakantiemarkt

Trends en ontwikkelingen op de Nederlandse vakantiemarkt Trends en ontwikkelingen op de Nederlandse vakantiemarkt TravelPRESSentation 28 oktober 2016 Ad Schalekamp NBTC-NIPO Research; een joint-venture tussen TNS NIPO en NBTC Holland Marketing en specialist

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

GRATIS Marketing & Sales Scan

GRATIS Marketing & Sales Scan GRATIS Marketing & Sales Scan BUILD YOUR BRAND LIVE YOUR BRAND BOOST YOUR BUSINESS 1 OPT IONS UNLIMITED 1. Over jou OVER JOU 1. Hoe lang ben je zelfstandig ondernemer? 2. Wat is je achtergrond? Wat deed

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Impact Cloud computing

Impact Cloud computing Impact Cloud computing op de Nederlandse zakelijke markt De impact van Cloud Computing op de Nederlandse zakelijke markt De economische omstandigheden zijn uitdagend. Nederland is en bedrijven informatietechnologie

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Research Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het toerisme en de factoren die daarop

Nadere informatie

De redactie zette de vijf service providers die

De redactie zette de vijf service providers die SERVICE PROVIDERS rondetafel service ProviDing Dient kwaliteit advies Service providers dragen bij aan een hoge kwaliteit van financieel advies. Ze noemen het heel belangrijk ervoor te zorgen dat beleidsmakers

Nadere informatie

Qenner platform - Webservices introductie

Qenner platform - Webservices introductie Qenner platform - Webservices introductie Qenner B.V. Neptunusstraat 25, 7521 WC Enschede Tel. : +31 (0)88-25 00 000 Bank nr. 52.49.41.831 KvK. 54229995 te Enschede Qenner platform - Webservices introductie

Nadere informatie

Conjoint analysis Nieuwe beleggingsdienstverlening Rabobank. Rabobank Nederland & flowresulting

Conjoint analysis Nieuwe beleggingsdienstverlening Rabobank. Rabobank Nederland & flowresulting Conjoint analysis Nieuwe beleggingsdienstverlening Rabobank Rabobank Nederland & flowresulting Tom Arends Business change manager Beleggen Joris Smits Consultant Adviesbureau Marketing & Strategie 2 Vandaag

Nadere informatie

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Inhoud Bespaartips... 2 Op de bonnefooi... 2 Kies een goedkope bestemming... 2 Een goede voorbereiding is het halve werk... 3 Goede reisgids...

Nadere informatie

BOOST VOOR REIZEN. Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers!

BOOST VOOR REIZEN. Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers! BOOST VOOR REIZEN Toegang tot meer dan 8 000 000 potentiële Belgische reizigers! OVER ONS: ONLINE REISBUREAU TOERISTISCHE INFORMATIE TOERISTISCHE AANBIEDINGEN TECHNOLOGIE BESTE BELGISCHE R.O.I.! Volledig

Nadere informatie

(*) Een consument is de natuurlijke persoon of rechtspersoon die een boeking heeft gemaakt die onder de garantieregeling valt.

(*) Een consument is de natuurlijke persoon of rechtspersoon die een boeking heeft gemaakt die onder de garantieregeling valt. Toepassing van de publieksbijdrage Verplichte heffing De deelnemer aan het Calamiteitenfonds is verplicht op heffingsplichtige overeenkomsten (zie hierna) de publieksbijdrage te heffen en aan het Calamiteitenfonds

Nadere informatie

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics

De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics De zin en onzin van de nieuwe features in Analytics 17 juni, Mark van Kasteren GAUC 2015 Result driven online marketing Welkom! Result driven online marketing Google Analytics Nerd Beweging sensor die

Nadere informatie

Real Attribution. TradeTrackers Real Attribution is een revolutionaire aanpak voor de travel branche. INITIATOR CONVERTER START ATTRIBUTION WINDOW

Real Attribution. TradeTrackers Real Attribution is een revolutionaire aanpak voor de travel branche. INITIATOR CONVERTER START ATTRIBUTION WINDOW Real Attribution TradeTrackers Real Attribution is een revolutionaire aanpak voor de travel branche. INITIATOR START ATTRIBUTION WINDOW CONVERSION PATH CONVERTER Real Attribution Bij performance marketing

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor reisagenten:

Gebruikershandleiding voor reisagenten: Gebruikershandleiding voor reisagenten: Wanneer je naar VuelandiaGlobal gaat via de Travel Navigator (www.b2b.vuelandia.nl), dan is je gebruikersnaam en wachtwoord bekend. Je logt dus automatisch in. Je

Nadere informatie

WERKEN MET EXPEDIA TARIEVEN EN BESCHIKBAARHEID BEHEREN

WERKEN MET EXPEDIA TARIEVEN EN BESCHIKBAARHEID BEHEREN WERKEN MET EXPEDIA TARIEVEN EN BESCHIKBAARHEID BEHEREN TARIEVEN EN BESCHIKBAARHEID BEHEREN INLEIDING In deze gids zullen een aantal belangrijkste functies besproken worden die u in Expedia PartnerCentral

Nadere informatie

Multiscope Visiscan Segment omschrijvingen

Multiscope Visiscan Segment omschrijvingen Multiscope Visiscan Segment omschrijvingen Film Sites die veel informatie bieden over bioscoopbezoek, huurfilms of waar u zelfs direct films kunt huren. Muziek Sites die informatie bieden op algemeen muziekgebied,

Nadere informatie

Duurzaamheid staat in voetbaltermen in het rechterrijtje. 28 nritmagazine

Duurzaamheid staat in voetbaltermen in het rechterrijtje. 28 nritmagazine 28 nritmagazine Duurzaamheid staat in voetbaltermen in het rechterrijtje Duurzame vakantie: Ver van mijn bed of dicht bij huis? Nieuw onderzoek van NBTC-NIPO Research Door: Ton Vermeulen De reiswereld

Nadere informatie

Door het contractueel akkoord gaan met de boeker tevens dat hij/zij meerderjarig is en dus wettelijk bevoegd is om overeenkomsten af te sluiten.

Door het contractueel akkoord gaan met de boeker tevens dat hij/zij meerderjarig is en dus wettelijk bevoegd is om overeenkomsten af te sluiten. Algemene voorwaarden Voorwoord Nova Business Travel heeft een online website. Als een IATA BSP gecertficeerd reisbureau zijn we verplicht om ons volledig te onderwerpen aan de regels van IATA. www.iata.org

Nadere informatie