Samenwerking Bosch Car Service en Carsom.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenwerking Bosch Car Service en Carsom.nl"

Transcriptie

1 Samenwerking Bosch Car Service en Carsom.nl Informatiebrochure

2 Informatie over Carsom.nl Wat is Carsom.nl? Carsom.nl is een nieuw, onafhankelijk platform voor onderhoud en reparaties. Op Carsom.nl worden autobezitters geholpen meer inzicht te krijgen in verwachte onderhoudsbeurten en reparaties voor hun auto en kunnen zij eenvoudig offertes opvragen bij erkende autobedrijven in de buurt. Autobedrijven worden geholpen om kwalitatieve leads (uit de regio) te vinden en meer omzet en winst uit de werkplaats te halen. Waarom staat er bèta op de site? Carsom.nl is nog aan het optimaliseren en nieuwe diensten aan het ontwikkelen. Carsom.nl neemt de ervaringen van u als autobedrijf daar graag in mee. Heeft u tips of suggesties? Mail dan naar

3 Hoe werkt Carsom.nl? Op Carsom.nl worden autobezitters geholpen om meer inzicht te krijgen in onderhoud en reparatie en te begrijpen waarom onderhoud en reparatie belangrijk zijn om in een veilige en betrouwbare auto te blijven rondrijden. Een slimme online check toont autobezitters de onderhoudsbeurten en slijtagereparaties die zij kunnen verwachten in de komende jaren. Daarbij helpt Carsom.nl autobezitters om meer inzicht te krijgen in wat er moet gebeuren en waarom. Autobezitters kunnen op Carsom.nl direct een offerte aanvragen. Carsom.nl toont autobedrijven op basis van afstand en eventueel beschikbare klantbeoordelingen (door Autobedrijf Tevreden). Autobezitters kunnen vervolgens zelf een selectie maken. Welke voordelen biedt Carsom.nl? Carsom.nl helpt uw autobedrijf om: Meer kwalitatieve leads te krijgen voor uw werkplaats Leads om te zetten in nieuwe loyale werkplaatsklanten Meer omzet en winst uit uw werkplaats te halen Met scherp te schieten en te besparen op marketinguitgaven Beter in te spelen op (het gedrag van) de moderne autobezitter Kortom, Carsom.nl levert uw werkplaats werk op. Geselecteerde autobedrijven krijgen per de offerteaanvraag met de specificaties van de onderhoudsbeurt of reparatie, de kenmerken van de auto en de gegevens van de autobezitter. Het autobedrijf kan vanaf dat moment per mail of telefoon contact opnemen om een passende offerte te doen. De offerte is altijd op basis van de fabrieksrichtlijnen voor een specifieke onderhoudsbeurt of reparatie.

4 Bosch Car Service autobedrijven op Carsom.nl Welke afspraken hebben Bosch Car Service en Carsom.nl gemaakt? Alle Bosch Car Service (BCS) autobedrijven kunnen 1 jaar gratis gebruik maken van Carsom.nl. Dit betekent dat alle Nederlandse Bosch Car Service autobedrijven getoond worden in de Garagevinder en de Offertetool. Bezoekers van Carsom.nl uit de regio komen u dus tegen als zij een garage zoeken en kunnen een offerte bij uw autobedrijf aanvragen. Elke 2 maanden zal Carsom.nl met een afvaardiging van de commerciële referentiegroep overleg hebben over de bevindingen en hoe de site verder geoptimaliseerd kan worden. Heeft u al opmerkingen of tips? Stuur dan een aan: Bosch levert Carsom.nl de informatie aan om uw bedrijfspagina aan te maken. Op deze pagina worden o.a. uw contactgegevens, dienstverlening en openingstijden getoond. Bekijk uw bedrijfspagina op Carsom.nl. Heeft u wijzigingen of toevoegingen voor uw bedrijfspagina (zoals een andere bedrijfsomschrijving of foto)? Stuur dan een naar (o.v.v. wijziging) en geef daarin aan om welk autobedrijf het gaat, wat uw adresgegevens zijn en op welk telefoonnummer u bereikbaar bent. Alle BCS autobedrijven worden automatisch aangesloten. Wilt u geen gebruik maken van Carsom.nl? Dan kunt u zich uitschrijven via (o.v.v. uitschrijven) of bellen met

5 Hoe ziet een bedrijfspagina er uit op Carsom.nl? De bedrijfspagina ziet er zo uit:

6 Offertes ontvangen Hoe krijg ik een offerteaanvraag binnen? Zodra een bezoeker van Carsom.nl u selecteert voor een offerte ontvangt u de aanvraag op het bij Bosch Car Service bekende adres. Deze offerteaanvraag wordt ook doorgestuurd aan het Klant Contact Centrum (KCC) van Bosch Car Service. Hoe ziet de offerteaanvraag er uit? De offerteaanvraag die u per krijgt ziet er zo uit:

7 Reageren op offertes Stap 1 Bekijk wat er moet gebeuren Op de offerteaanvraag ziet u om welke werkzaamheden (onderhoudsbeurt en /of reparaties) en type auto het gaat. Ook ziet u de prijsrange zoals Carsom.nl deze online toont en uiteraard de gegevens van de consument. Op basis van deze informatie kunt u een offerte uitbrengen. Stap 2 Reageer binnen 24 uur Breng binnen 24 uur een passende offerte (volgens fabrieksrichtlijnen voor werkzaamheden en onderdelen) uit aan de consument. Dat kan per en telefonisch. Stel in het contact met de consument vast: Of de offerte juist is Of de consument aanvullende wensen heeft (bijv. extra onderhoud, gewenste bandenwissels, vervangend vervoer, etc.) Wanneer de werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden Stap 3 Stuur altijd een offerte per naar de consument en het Klant Contact Centrum Stuur altijd een bevestiging van uw offerte per aan de consument, ongeacht of de werkzaamheden wel of niet doorgaan. Neem hierbij het Klant Contact Centrum (KCC) van Bosch Car Service mee in de CC Het KCC weet dan dat u de offerte heeft opgevolgd en hoeft dan verder geen actie te ondernemen. Let op: als u niet binnen 24 uur reageert op een offerteaanvraag (geen stuurt aan het KCC), dan zal het KCC u bellen om u er aan te herinneren dat u een openstaande offerte heeft. Wilt of kunt u de offerte vervolgens niet binnen 2 uur opvolgen? Dan zal het KCC een ander Bosch Car Service autobedrijf de mogelijkheid geven om een offerte uit te brengen.

8 Stel, u reageert telefonisch binnen 24 uur maar de consument besluit de werkzaamheden niet door u te laten uitvoeren. Wat moet ik dan doen? Stuur dan de met de offerteaanvraag van de consument door aan onder vermelding van: offerte niet akkoord. Dan weet het KCC de status van de offerteaanvraag. Stel, u kunt de werkzaamheden op de offerteaanvraag niet uitvoeren? Geeft dit dan per door aan de consument en het KCC. Stap 5 Werkzaamheden uitgevoerd? Leg de consument duidelijk uit wat u gedaan heeft en hoe de prijs is opgebouwd. De moderne autobezitter wil meer transparantie bij onderhoudsbeurten en reparaties. U kunt zich als autobedrijf onderscheiden door helder uit te leggen wat u heeft gedaan en welke kosten daar tegenover staan (hoe de totaalprijs wordt opgebouwd). Daarmee vergroot u de kans dat de consument de volgende keer weer voor u kiest. Stap 4 Offerte akkoord? Voer de werkzaamheden uit volgens fabrieksrichtlijnen Voer de werkzaamheden uit volgens fabrieksrichtlijnen en laat de klant uw autobedrijf met een lach verlaten. Maakt u gebruik van de diensten van Autobedrijf Tevreden? Stimuleer uw nieuwe klant dan ook om een review van uw autobedrijf achter te laten op de site van Autobedrijf Tevreden.

9 Vraag en antwoord Waarom moet ik snel reageren op ontvangen offertes? De consument van tegenwoordig verwacht op internet dat er snel gereageerd wordt (in ieder geval binnen 24 uur). Hoe sneller u reageert op de offerte, hoe groter de kans dat de consument de onderhoudsbeurt en/of reparaties bij uw autobedrijf laat uitvoeren. Reageer altijd binnen 24 uur anders bestaat de kans dat de offerteaanvraag bij een ander Bosch Car Service autobedrijf wordt neergelegd. Wat moet ik doen als ik een nep offerte binnenkrijg? Carsom.nl doet er alles aan om u zoveel mogelijk van kwalitatieve leads te voorzien. Krijgt u toch een nepofferte binnen? Geef dit dan door via Hoe berekent Carsom.nl de verwachte onderhoudsbeurten en slijtagereparaties? Voor een realistische inschatting van verwachte onderhoudsbeurten en slijtagereparaties maakt Carsom.nl gebruik van data die de branche zelf veel gebruikt. Daarnaast neemt Carsom.nl het rijgedrag van een bezoeker mee. Op basis van deze gegevens voorspelt Carsom.nl volgens fabrieksricht-lijnen onderhoud en reparaties. Hoe berekent Carsom.nl de verwachte kosten? Voor een realistische inschatting van de kosten voor onderhoud en reparatie maakt Carsom.nl gebruik van de best mogelijke data in de branche. Carsom.nl berekent hoeveel manuren en welke onderdelen nodig zijn per slijtagereparatie of onderhoudsbeurt volgens de voorschriften van autofabrikanten. Voor het berekenen van de minimale en maximale verwachte kosten rekent Carsom.nl met de regionale uurtarieven van zowel merkdealers als universele autobedrijven en met zowel originele (OE) onderdelen als matching quality parts uit de aftermarket. Met welke partners werken jullie samen? Carsom.nl kiest bewust voor samenwerking met partners die kunnen bijdragen aan de kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid van Carsom.nl. Met Autobedrijf Tevreden bijvoorbeeld, dat de klanttevredenheid van autobedrijven in kaart brengt. Carsom.nl zal mogelijk meer partners aansluiten om de kwaliteit verder te versterken.

10 Wat doet Autobedrijf Tevreden precies? Carsom.nl ontwikkelt met Tevreden BV een onderzoeksplatform voor onderhoud en reparatie waarmee u continu inzicht krijgt in uw klanttevredenheid. Bosch Car Service werkt reeds samen met Autobedrijf Tevreden en via zijn de Bosch Car Service autobedrijven te beoordelen door consumenten. Via deze site (die de look and feel van Bosch Car Service heeft) worden de resultaten automatisch op de landelijke site en deelnemerssites getoond. Meer informatie over Autobedrijf Tevreden vind u op: Hoe bereikt Carsom.nl autobezitters bij mij in de buurt? Carsom.nl is onderdeel van Wegener en heeft daarmee toegang tot een miljoenenpubliek. Zowel redactioneel als via advertenties zal Carsom.nl bezoekers aantrekken via: Dagbladen dagelijks 2,3 miljoen lezers (o.a. De Stentor, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, Tubantia, PZC, De Gelderlander, BN De Stem) Nieuwssites dagbladen maandelijks 6,5 miljoen unieke bezoekers Huis-aan-huis kranten wekelijks 5,4 miljoen lezers AutoTrack.nl maandelijks 1,6 miljoen unieke bezoekers Wat maakt Carsom.nl uniek in de branche? Carsom.nl levert uw werkplaats directe leads in uw regio. Carsom.nl werkt met de best mogelijke branche data (uitgaande van fabrieksrichtlijnen). De offerteaanvraag die u ontvangt is op deze informatie gebaseerd. Met Carsom.nl kunt u zelf contact opnemen met de consument (telefoon of ). Carsom.nl gaat voor eerlijke concurrentie: Carsom.nl helpt autobezitters om offertes op een juiste manier te vergelijken Carsom.nl voert een strikt beleid ten aanzien van de juistheid van offertes: misleiding wordt niet getolereerd Alle klanten zijn voor Carsom.nl gelijk Goed werk leveren loont. Hoe hoger uw klantwaardering, hoe beter uw positie in de lijst van Carsom.nl Via het Wegener netwerk bereikt Carsom.nl een miljoenenpubliek.

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt rijden zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u uw auto of motor financieren met een lening van Alpha Credit Nederland?

Nadere informatie

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt leven zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud DEFAM. Specialist in verantwoord lenen. Bent u op zoek naar een geschikte lening van DEFAM of wilt u een lening aanvragen? Maak dan een

Nadere informatie

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt rijden zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u uw auto of motor financieren met een lening van Alpha Credit Nederland?

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

AutoTrack.nl BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven

AutoTrack.nl BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven AutoTrack.nl BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven Inhoudsopgave U kiest voor AutoTrack.nl, omdat 13 Kwaliteitsbeleid AutoTrack.nl 14 Grootse reclamecampagnes 16 Abonnement Occasions 17 Aanvullende producten

Nadere informatie

Totaalconcept. op elkaar afgestemde softwaremodules en diensten die samen tot De nieuwe kijk op marketing & sales leiden.

Totaalconcept. op elkaar afgestemde softwaremodules en diensten die samen tot De nieuwe kijk op marketing & sales leiden. Totaalconcept CRM-software kunt u overal kopen. Net als adressen voor uw direct mailacties. En ook software voor e-mailmarketing is er in overvloed. Maar één leverancier, die alle benodigde producten en

Nadere informatie

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt leven zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud 5 Welkom DEFAM. Specialist in verantwoord lenen. 6 Onze leningen Persoonlijke Lening Doorlopend Krediet WOZ-Krediet Bent u op zoek naar

Nadere informatie

Informatiepakket. Wie is Freo? Freo Specialist in online lenen

Informatiepakket. Wie is Freo? Freo Specialist in online lenen fre.ifpk.01-04-15 Freo Specialist in online lenen Bij ons leent u tegen scherpe tarieven. Dit gebeurt op een eerlijke, zorgvuldige en verantwoorde manier. Met onze persoonlijke service en duidelijke voorwaarden

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Van Meijel Supportsysteem

Van Meijel Supportsysteem Van Meijel Supportsysteem Tips voor een optimaal gebruik Auteur: VanMeijel Servicedesk Documentnr: 041840004 Datum: Versie: Documentnr. 29 december 2011 1.06 Van Meijel Automatisering bv Duit 8-8305 BB

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument & Productwijzer

Dienstverleningsdocument & Productwijzer Dienstverleningsdocument & Productwijzer Versie 2013-4 Uitvaartverzekering Twenthe N.V., Enschede Pagina 1 Waarom ontvangt u dit dienstverleningsdocument? Vanaf 1 juli 2013 dienen financiële dienstverleners

Nadere informatie

Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk

Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk Inhoudsopgave Introductie Pagina 3 De voordelen van Admarkt Topadvertenties op een rij Pagina 4 Het gemak van een koppeling tussen

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Werkt uw website goed?

Werkt uw website goed? Werkt uw website goed? EEN OPLOSSING VOOR DE MEEST VOORKOMENDE PROBLEMEN reachlocal.nl 020-3178-6956 U heeft alles gedaan wat u kon om uw doelgroep naar uw website te halen, maar hoeveel tijd steekt u

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

BUDGETBEHEER & -COAC HING. Budgetbeheer & Budgetcoaching. Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan?

BUDGETBEHEER & -COAC HING. Budgetbeheer & Budgetcoaching. Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan? BUDGETBEHEER & -COAC HING Budgetbeheer & Budgetcoaching Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan? Wat staat er in dit informatieboekje? >> Dit boekje is gemaakt door Senturra Bewindvoering B.V.

Nadere informatie

Automotive Partners ZET EEN GRENSVERLEGGENDE STAP IN KLANTENCONTACT

Automotive Partners ZET EEN GRENSVERLEGGENDE STAP IN KLANTENCONTACT Automotive Partners ZET EEN GRENSVERLEGGENDE STAP IN KLANTENCONTACT Voor een autobedrijf is klantencontact een must. Via de telefoon, een e-mail, mailing of een moderne mobiele applicatie. Het zorgt voor

Nadere informatie

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten

De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten De 7 Meest Gemaakte Marketing Fouten In dit verslag ontdekt U de 7 meest gemaakte marketing fouten. Niet alleen de fouten worden beschreven maar geeft ook een doeltreffende oplossing. Dit verslag wordt

Nadere informatie

Zodat u kunt wonen zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt wonen zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt wonen zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud Credivance. Méér dan krediet. Bent u op zoek naar een passende finacieringsoplossing om uw woonwensen te realiseren? Zoekt u een goed

Nadere informatie

Samen Online Ondernemen Startersgids

Samen Online Ondernemen Startersgids Samen Online Ondernemen Startersgids Google Adwords voor Ondernemers Editie 2015 Index Index... 1 1. Hoe past Google AdWords binnen mijn marketingstrategie?... 2 1.1 Het bepalen van een goede AdWords-strategie...

Nadere informatie

Carma CRM Kennismaking

Carma CRM Kennismaking Carma CRM Kennismaking Ingenieursbureau B-ware b.v. Postbus 230 7500 AE Enschede Telefoon: (053) 789 09 87 www.carma.ws www.b-ware.nl Carma CRM: De klant centraal, uw bedrijf voorop! KENNISMAKING Bekende

Nadere informatie

MeesterBaan Handleiding

MeesterBaan Handleiding MeesterBaan Handleiding MeesterBaan Vacaturebank grootste bereik voor vaste en tijdelijke vacatures MeesterBaan Invalpool snel invullen van tijdelijke vacatures met keuze in verloning MeesterBaan Mobiliteitsplatform

Nadere informatie

Kompass Nederland. Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau!

Kompass Nederland. Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau! Kompass Nederland Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau! Kompass verbindt U zoekt, wij leveren. Met zowel internationaal als nationaal gedetailleerde bedrijfs-, branche- en marketinginformatie

Nadere informatie

All-in pakket. Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt

All-in pakket. Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt All-in pakket Een unieke dienst op de Nederlandse woningmarkt huistekoop.tv Postadres Heyendaalseweg 32 6524 SM Nijmegen Email: info@huistekoop.tv Twitter: @huistekooptv Cees van Dongen: +31 (0) 6 4623

Nadere informatie

Workanizr CRM Functionaliteiten

Workanizr CRM Functionaliteiten Workanizr CRM Functionaliteiten Relatiebeheer... 2 Beheren van bedrijfs- en relatiegegevens... 2 CRM op maat... 2 Categorisering... 2 Zoeken en filteren... 2 Zoekfunctie... 2 Filters... 3 Contacten en

Nadere informatie

lenen Extra geld als u het nodig heeft

lenen Extra geld als u het nodig heeft lenen Extra geld als u het nodig heeft extra geld als u het nodig heeft De juiste lening kiezen Een verstandige lening past bij het doel en bij uw persoonlijke situatie. 04 Meer ruimte op of naast uw betaalrekening

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden.

Algemeen. Als u nog geen mijngrossier.nl account heeft kunt u deze aanvragen via www.mijngrossier.nl/aanmelden. F.A.Q. Algemeen Hoe kan ik een TopMec abonnement aanvragen? Voor het aanvragen van een TopMec jaarabonnement is een mijngrossier.nl account nodig. Heeft u al een mijngrossier.nl account en wilt een TopMec

Nadere informatie

De weg naar uw droomauto.

De weg naar uw droomauto. De weg naar uw droomauto. Inhoudsopgave Introductie Over ALPHERA Financial Services 2 Autofinanciering voor bedrijven ALPHERA Financial Lease 4 ALPHERA Executive Plan 4 Autofinanciering voor particulieren

Nadere informatie