ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE"

Transcriptie

1 Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

2 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk. Anderhalf jaar na de start heeft dit kantoor, dat gespecialiseerd is in TMT (Technologie, Media en Telecom) behoorlijk wat klantenaanwas. Daarbij zijn ze als bedrijf flink in ontwikkeling, vertelt Louis van Garderen: Elke keer als wij een product of dienst uitbreiden, willen we dat meteen goed geregeld hebben zodat klanten meteen goed geïnformeerd worden. Dat is een groot goed. Want ze willen wél bekend staan als een kantoor dat zijn zaken goed regelt.

3 3 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Verstand van zaken Hun reputatie hebben ze eigenlijk al bewezen met het winnen van de Exact Cloud Accountant Award 2014, een niet geringe prestatie voor een kantoor dat pas in de tweede helft van 2013 is gestart. Ze werken vanaf het begin al met Exact Online. Dat komt mede door Louis ondernemende zoon Louren (22). Hij houdt zich (naast zijn studie) binnen JOINSON & SPICE bezig met automatisering. Hij ging voor JOINSON & SPICE op zoek naar het juiste online boekhoudpakket, en testte het meteen uit binnen zijn eigen bedrijf, dat hij al sinds zijn 18 e bestiert: Uw Computerstudent. Wat doet het voor ondernemers? Zijn bedrijf was rap aan het groeien. Inmiddels zijn er zelfs 30 medewerkers die mensen en bedrijven helpen bij het oplossen van allerhande computerproblemen. Het was volgens Louren dan ook hoog tijd dat hij zelf ook met een online pakket ging werken. En hij kwam uit bij Exact Online, waar hij makkelijk mee kon werken: Ik heb een sterke focus op automatisering met een ondernemende kijk naar dingen. Een regeltje code interesseert me eigenlijk niet: wat me interesseert is welke waarde die regel code voor een onderneming heeft. En dat is ook voor JOINSON & SPICE ook interessant.

4 4 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Terug naar lol in zaken Dat is inderdaad interessant voor het kantoor. Gevraagd wat hun grootste zakelijke uitdaging is, antwoordt Louis namelijk het volgende: Om de klant zoveel mogelijk van zijn administratieve pijn te verlossen en te zorgen dat hij het weer kan inzetten als een middel. Dus van een red tape achtige situatie (met veel regeltjes en gedoe) naar een situatie waar hij er weer lol in heeft. En dat is precies het resultaat dat Exact Online hun klanten heeft helpen bereiken, mede door de plezierige user interface, zegt hij: Ze raken er niet volslagen lost in en kunnen er snel mee aan de slag. Dat geldt niet voor alle pakketten in de markt. Goed te combineren Beide Van Garderens noemen als tweede reden voor het kiezen van Exact Online dat het een open pakket met goede api s is (waardoor het programma goed kan communiceren met andere programma s). Louis: Daardoor kun je heel veel deel dingen regelen voor klanten. Er is bijvoorbeeld een cliënt waarbij we de volledige facturatie hebben geautomatiseerd. Dat gebeurt in dit geval vanuit een ander systeem, en dat vraagt wel iets van een pakket. Dat kan niet met alle pakketten.

5 5 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Basis om bedrijf te leiden Het feit dat ze met hun klanten in de cloud werken is voor Louis ook erg belangrijk. Zo raak je je documenten nooit kwijt. Daarbij zijn de dashboards volgens hem van belang: Als je de dashboards zoals ze in EOL worden verstrekt gebruikt, heb je de basisinformatie die je nodig hebt om dagelijks een bedrijf te leiden heel aardig op orde. Andere manier van werken De dashboards zetten ze bijvoorbeeld zó in zodat een klant goed ziet waar z n werkkapitaal zit, hoe de cashflowprognoses zich ontwikkelen, wat de omzetgegevens zijn, hoe het met de budgetten zit. Dat soort basis- hygiënefactoren heb je heel snel op orde, en dan kom je sneller toe aan adviseren en blijf je een beetje weg uit het gedoe is de administratie nu wel of niet bijgewerkt. Je krijgt een heel andere manier van werken daardoor.

6 6 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Directies gaan back to basics Klanten zijn op die manier als ze willen elke dag volledig op de hoogte van wat er (financieel) in hun bedrijf gebeurt. Louis bemerkt zelfs een verandering in betrokkenheid: Je ziet ook dat directies weer zelf in Exact Online gaan kijken waar ze in het verleden dachten nou die administratie ik weet eigenlijk niet waar ik naar kijk, dat moet m n administrateur dan maar oplossen. Je ziet dus dat daar een soort back-to-basics gedrag ontstaat van directieleden die gewoon weer kijken naar hun cijfers. Samen met ondernemer vooruit kijken En dat is ook te merken in de manier waarop accountant en ondernemer gaan samenwerken: Je ziet dat je van een situatie waarin je contact hebt over de jaarrekening en alleen in de achteruitkijkspiegel kijkt, gaat naar een situatie waarin ik wel eens de telefoon oppak en zeg ik zie dat je hier behoorlijk uitloopt op je budget, wat gebeurt daar nu? Leg me dat eens uit, gaat het wel goed, heb je je budget wel goed opgebouwd, valt het tegen in de praktijk? Dat type gesprek kan eigenlijk alleen maar als je een faciliteit als Exact Online hebt, zodat je er ook gezamenlijk in kan en naar kan kijken en er zo vanuit je eigen rol iets mee kan doen. Dat werkt echt anders dan in het verleden.

7 7 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Meer inhoud door meer interactie Omdat de accountant zo mee-monitort met de ondernemer, is er veel meer dagelijkse interactie dan vroeger het geval was. Dat is een type interactie die door de klant heel erg op prijs wordt gesteld. Want hij heeft het gevoel dat je een soort van, weer het financiële geweten wordt. Dat heeft ook tot gevolg dat de aandacht kan worden verlegd naar andere dingen: Het gaat echt over iets als we elkaar spreken, zoals omzetontwikkeling of nieuwe huisvesting, strategische gesprekken. Dat vind ik een enorme plus van deze manier van werken. Mits de professionele rollen van cliënt en accountant goed blijven bewaakt, is dat een flinke stap voorwaarts. Vraag, antwoord en verder De kern daarvan zit volgens Louis in actualiteit en inzichtelijkheid. Iets wat Louren beaamt: Ik heb wat Exact Online betreft vooral de ervaringen van een ondernemer: ik ben nu eenmaal geen boekhouder of accountant. Dan is het dus heel makkelijk dat je tegelijk in de administratie kunt. Ik stel vaak korte vragen, waar zo een snel antwoord op kan worden gegeven en daarna kan iedereen door met zijn werk. Het werkt dus heel efficiënt.

8 8 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Tijd voor ondernemen Hij zegt dan ook dat het gebruik van Exact Online tijd wint: Mijn onderneming groeit waanzinnig hard de afgelopen maanden en dat was absoluut onmogelijk geweest met een boekhouding in Excel, maar ook met een boekhoudpakket waarin ik zelf alle boekingen moest doen was dat echt niet mogelijk geweest. Je moet als ondernemer echt de tijd hebben om bezig te zijn met ondernemen: om te kunnen nadenken, beslissingen te nemen, investeringsbeslissingen, en zo min mogelijk tijd kwijt zijn het maken van betalingsherinneringen of memoriaalboekingen of andere dingen waar ik niet zoveel kaas van gegeten heb. Voor bedrijven in ontwikkeling Louis van Garderen beaamt dat efficiëntie en inzicht essentieel zijn voor bedrijven die zich snel ontwikkelen: Want die staan voor veel snel te maken beslissingen en hebben inzicht nodig in hun administratieve systemen. En Exact Online kan hen precies dat bieden.

9 9 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Louis van Garderen accountant Joinson & Spice 5 medewerkers Sterke focus op TMT bedrijven Werken met Exact Online: sinds 2013

10 Daadkrachtige business software, dat is wat Exact maakt. Voor meer dan organisaties wereldwijd. Voor ondernemende doeners die hun dromen nog dezelfde dag in daden willen vertalen. Exact heeft diezelfde mentaliteit. Dertig jaar geleden startten we als zes studenten een bedrijf, nu zijn we een internationale onderneming met 1550 collega s in 15 landen. Daarom zijn we gek op snelgroeiende bedrijven. En weten we als geen ander hoe innovatie voelt. Onze business software zorgt ervoor dat je je voluit kunt richten op het volgende doel, de volgende uitdaging. Zodat je niet hoeft te wachten op wat de toekomst je brengt, maar je deze zelf kunt bepalen. Analyseer, test en verbeter je product, je organisatie en je business model. Continu. Met de daadkrachtige business software van Exact. Exact. Focus on what s next. Exact Molengraaffsingel JD Delft Nederland Tel: Site: Exact Group B.V., Alle rechten voorbehouden. Alle hierin vermelde merken handelsnamen behoren toe aan de respectievelijke eigenaren.

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Exact Online 40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Laat de cijfers voor je werken www.exactonline.nl INHOUD 1 Haal haal meer uit je boekhouding 4 2 Kies een boekhoudpakket 6 3 De 40 boekhoudtips 10 4 Samengevat 12

Nadere informatie

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl Exact voor CRM Meer dan verkoop. exactsoftware.nl 2 Slechte data kost amerikaanse bedrijven $600 miljard per jaar De hele wereld is online. Tablet en smartphones worden net zo vaak zakelijk gebruikt als

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

zetten. waar wil jij naar toe als ondernemer?. Samen met een ervaren We maken niet alleen gebruik van de

zetten. waar wil jij naar toe als ondernemer?. Samen met een ervaren We maken niet alleen gebruik van de Samen verder AccountAnders Jasper Visser Directeur & Marketingadviseur 06 86 86 6000 avissser@accountanders.nl De Accountancy is is enorm enorm in beweging. ervaren businessfacilitator Ondernemers zijn

Nadere informatie

Kansen voor ondernemers

Kansen voor ondernemers Kansen voor ondernemers 19 juni 2013 Online boekhouden versus Excel Het nieuwe reizen voor ondernemers Cloud de trend voorbij Profiteren van collectieve voordelen 2 Voorwoord Kijk eens in de spiegel Kansen

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

tips om een top manager te worden

tips om een top manager te worden 5 Gratis tips om een top manager te worden ebook voor managers die meer impact en betere resultaten willen. 2013 Frederike Mewe, psycholoog NIP 2 Welkom! Je bent jonge manager. Hiermee bedoel ik niet dat

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren

Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren Adverteren via internet, schiet met scherp! Uitleg en Tips & Trucks voor online adverteren Veel bedrijven zijn tegenwoordig actief op internet. De website ziet er fantastisch uit, alleen de bezoekers,

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Wij richten ons uitsluitend op het MKB

Wij richten ons uitsluitend op het MKB Backup Protector in dagelijkse praktijk Vergeet u wel eens een backup te draaien? Als u een backup heeft is het risico nog niet voorbij want de meeste dragers zijn gevoelig voor beschadiging, diefstal

Nadere informatie

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN Het realiseren van bedrijfsambities Discussie finance professionals SPECIALE UITGAVE DOOR VISMA SOFTWARE Thema AMBITIE VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN De controller als business partner 9 vragen en

Nadere informatie

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com Internet:

Nadere informatie

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE De essentiële rol van CRM-software www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK CRM INHOUD 1 In 10 stappen je sales & marketing 5 optimaliseren 1.1

Nadere informatie

TELEFONIE IN DE CLOUD VERHOOG UW FLEXIBILITEIT EN VERLAAG UW KOSTEN 2013 EEN MITEL WHITE PAPER

TELEFONIE IN DE CLOUD VERHOOG UW FLEXIBILITEIT EN VERLAAG UW KOSTEN 2013 EEN MITEL WHITE PAPER TELEFONIE IN DE CLOUD VERHOOG UW FLEXIBILITEIT EN VERLAAG UW KOSTEN 2013 EEN MITEL WHITE PAPER INHOUD INLEIDING...1 PUBLIC OF PRIVATE?...2 VOORDELEN CLOUD...3 SNEL PROFITEREN VAN INNOVATIE...4 EENVOUDIGE

Nadere informatie

In vijf stappen naar een optimaal werkproces

In vijf stappen naar een optimaal werkproces In vijf stappen naar een optimaal werkproces Whitepaper 2 UNIT4 Procesoptimalisatie IN VIJF STAPPEN NAAR EEN OPTIMAAL WERKPROCES Een accountant die zijn werkprocessen zo heeft ingericht dat hij klantgericht,

Nadere informatie

WORK PLENTY. door Michiel Rohlof foto's Chantal Ariëns

WORK PLENTY. door Michiel Rohlof foto's Chantal Ariëns JURIDISCHE VERTAALBUREAUS: WORK PLENTY Niet meer weg te denken uit de advocatuur en het bedrijfsleven in Nederland: het juridische vertaalbureau. Deze bureaus leveren vaak onder grote tijdsdruk vertalingen

Nadere informatie

Zaken die niet meer zo zeker zijn

Zaken die niet meer zo zeker zijn Een goed gesprek over Zaken die niet meer zo zeker zijn Met u praten wij vaak over zekerheid. Dat is namelijk ons vak: het organiseren van uw zekerheid. Dat kan op vele manieren. Bijvoorbeeld door verstandig

Nadere informatie

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc. Hand out behorende bij de training VOBSPAN Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.nl

Nadere informatie

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn:

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn: in zes stappen voorblad Voorblad 1 Inleiding Bij vrijwilligersbeleid gaat het er om op een meer doordachte en planmatige manier aandacht te geven aan de mensen die het werk doen in de vereniging. De werkbladen

Nadere informatie

Nieuwe strategie en huisstijl Unit4

Nieuwe strategie en huisstijl Unit4 Het innovatieplatform van Unit4 Accountancy mei 2015, jaargang 10 E-NOVATION4U Flynth zet in op excellente basisdienstverlening Al na de eerste aangifte met Unit4 Fiscaal Gemak efficiencyvoordeel Nieuwe

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren

Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Mijn Team is Top! De cultuur en de omgeving waarin teams blijven verbeteren Een onderzoeksinitiatief van House of Performance in samenwerking met de Universiteit Twente Voorwoord Beste lezer, Vele organisaties

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

Bereid je voor op het internet van de toekomst

Bereid je voor op het internet van de toekomst Bereid je voor op het internet van de toekomst whitepaper Project De toekomst van het internet: de API Auteur Bernie van Hegelsom bernie.van.hegelsom@freshheads.com Producent Freshheads BV Aantal pagina

Nadere informatie

Februari 2014 ZZP Barometer 2010-2014 Pagina 2 van 33

Februari 2014 ZZP Barometer 2010-2014 Pagina 2 van 33 Februari 2014 ZZP Barometer 2010-2014 Pagina 2 van 33 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Managementsamenvatting. 5 Themarapport Feiten, cijfers & trends 2013/2014 Budget en financiële planning.... 6 Kans of

Nadere informatie

Kies en ze kiezen jou

Kies en ze kiezen jou Kies en ze kiezen jou JUDITH WEBBER Kies en ze kiezen jou Een praktische gids om pure keuzes te maken SCRIPTUM Inleiding N a het uitkomen van mijn eerste boek Laat jezelf zien heb ik ontzettend veel respons

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

TOPADVISEURS OVER HUN VISIE EN UITDAGINGEN IN DE ONDERNEMERSPRAKTIJK

TOPADVISEURS OVER HUN VISIE EN UITDAGINGEN IN DE ONDERNEMERSPRAKTIJK VERDIEPEND de praktijk TOPADVISEURS OVER HUN VISIE EN UITDAGINGEN IN DE ONDERNEMERSPRAKTIJK Het jaar 2015 is het jaar van het ondernemerschap. Adviseurs kijken weer met trots vooruit. Zij hebben de overstap

Nadere informatie