HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN"

Transcriptie

1 Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

2 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN ACCOUNTANT We hebben altijd een goede aanwas gehad, zegt Sander Provoost van Cappa Accountants. En sinds we EOL gebruiken merken we dat het nog meer gaat rondzingen. We kunnen ons toch op heel veel vlakken onderscheiden, en dat komt onder meer door automatiseringsslagen te slaan bij klanten. Zij stappen vaak over op onze kwaliteit als kantoor, maar óók op onze werkwijze. En die is bijna exclusief online. Bijna al hun klanten voeren zelf hun boekhouding in.

3 3 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Ondernemers kunnen zelf boekhouden Provoost: We hebben nog maar 1 iemand in dienst die administraties invoert. Om een goed beeld te geven: dat is dus 1 van de 31 mensen. In 2007 hadden ze nog 15 medewerkers in dienst. Maar in dat jaar veranderde er iets fundamenteel. Toen hebben we gezegd: we willen ons echt omturnen tot een advieskantoor. We richten ons ook echt op advisering, herstructurering. We zitten niet meer te wachten op boekhoudkundige werkzaamheden. We vinden dat de klant ook heel goed zelf kan doen. Zelf sturen op cijfers Theo Norder, eigenaar van De Schelp én al sinds het begin klant bij Cappa, is het daarmee eens: Ik wil weten welke uren, welke minuten, welke medewerker, wat verkopen we wel en niet zodat je daarop kunt sturen. Zeker als je wat groter wordt, moet je ook zelf kunnen sturen op cijfers. En zijn zaak is zeker gegroeid. Sinds hij met zijn vrouw eind jaren 80 een eenvoudige snackbar overnam, is De Schelp uitgegroeid tot een echte SnackSalon en runnen ze ook nog een party catering service.

4 4 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Groei door kwaliteit De Schelp is inmiddels uitgeroepen tot de beste cafetaria van het land. Niet zo gek, met Theo s focus op kwaliteit: We zijn echt heel streng, misschien wel pietluttig op kwaliteit en service. Ze hebben tegenwoordig maar liefst 14 mensen in dienst. Door die groei wordt een bedrijf natuurlijk ingewikkelder om te runnen en is het makkelijk om het overzicht kwijt te raken. Daar had Norder geen trek in, dus volgde hij al jaren geleden een cursus om de basis van het boekhouden goed zelf onder de knie te hebben. En ging hij de boekhouding zelf invoeren. Theo Norder, eigenaar van De Schelp

5 5 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Inscannen en doorgaan Tegenwoordig is zijn administratie grotendeels geautomatiseerd. Sinds het begin van 2015 heeft hij namelijk Scan & Herken toegevoegd aan zijn Exact Online pakket. In het begin had hij nog wel eens vragen, maar na een paar maanden wennen verloopt het proces vlekkeloos: Het levert heel veel rendement op: zoveel tijd en snelheid. Ik ben eigenlijk bij met de boekhouding tot gisteren. Alles bij elkaar scheelt het me per week zeker 2,5 uur. Het is nu nog puur klikken op de knoppen en even checken. Ordners niet meer nodig CRM gebruikt hij om zijn offertes te maken: Dat proces gaat volautomatisch, van offerte totdat de factuur eruit gaat. En het wordt ook ingeboekt dus je krijgt steeds minder handelingen. Ook werkt hij nu met de facturatiemodule in Exact Online: Dus nu kan ik mijn klanten direct factureren en als het nodig is kan ik met 1 druk op de knop aanmanen. Daarbij is het mooi digitaal én goed opgeslagen. Ik heb nog wel ordners, maar daar kijk ik niet zoveel meer in.

6 6 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Fouten uitsluiten Provoost vertelt dat de meeste klanten zo n overstap hebben gemaakt: Om een idee te geven: We hebben vorig jaar 100 zelfstandige klanten overgezet naar EOL. Ook zijn heel veel klanten over naar Scan & Herken: Er is bijna geen klant meer die zelf zijn afschriften invoert. Daarmee worden nog meer fouten uitgesloten: de btw administratie loopt goed, kosten komen op de juiste plek. Controle op afstand Al deze veranderingen betekenen minder zorgen voor ondernemer én accountant. Want de accountant is uiteindelijk toch verantwoordelijk, bevestigt Provoost: We moeten onze kwaliteit kunnen waarborgen. Door middel van Exact Online en het verder automatiseren wordt de kans op fouten steeds kleiner. Dat is voor onszelf natuurlijk ook prettig. Als de klant zelf de aangifte btw doet, wil ik zeker weten het dat correct gebeurt want we zijn er toch verantwoordelijk voor. En nu controleren we dat dus heel makkelijk op afstand.

7 7 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Andere rol voor accountant Daardoor krijgt de accountant wel een heel andere rol: In plaats van dat je zelf aan het in voeren bent, krijg je meer een controlerende functie op dat gebied. Theo Norder bevestigt dit: Het is op zich niet meer noodzakelijk dat Sander, net als vroeger, 1 keer per maand langs komt om de hele boekhouding door te nemen. Natuurlijk heb ik nog wel eens vragen over de lastige dingen, maar die kun je ook makkelijk in de zetten. Meer dan de boekhouding Toch gaat Provoost nog regelmatig langs. Niet meer om de hele boekhouding te doen, maar wél om de cijfers even door te nemen: Tegenwoordig hebben we in 1 a 2 uurtjes de cijfers besproken en weet hij waar hij op moet letten. Maar dat gesprek gaat dus over meer dan de boekhouding.

8 8 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY One stop shop voor ondernemers Provoost: We helpen onze klanten op alle vlakken. We doen niet alleen jaarrekeningen en dergelijke, we gaan veel verder. Dat kan van alles zijn. We helpen met personeel aannemen, schenkingen, plannen voor de toekomst, begeleiden bij banken. We hebben ook alles in huis daarvoor. En daar buiten hebben nog een heel groot netwerk. Diensten concurrerend maken Heel breed bedrijfsadvies dus. Dat deden ze altijd al, maar automatisering heeft het nog extra in een stroomversnelling gebracht: Op het moment dat klanten alle basiswerkzaamheden zelf kunnen doen of automatiseren, kunnen wij ons weer bezig houden met advisering aan die klant. Bovendien kunnen ze zo bepaalde diensten concurrerend aanbieden en veel meer klanten behappen.

9 9 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Snel up en running Cappa doet zelf de implementatie en inrichting van Exact Online bij hun klanten. Dat zien ze als een stukje service. We zetten dat gelijk neer voor een klant, en we merken dat het heel snel up en running is en dat zo n klant er erg veel lol in krijgt om z n eigen administratie te doen. En het geeft ons het grote voordeel dat we op afstand regelmatig heel makkelijk mee kunnen kijken. Focus op morgen De mensen van Cappa monitoren de administraties op afstand. Dat gebeurt op maand- of kwartaalbasis. En ze delen het rapportages met de klant. Zo leren ze klanten dus ook om zelf de teugels in handen te nemen. Een ander effect van deze nieuwe manier van werken is dat de nadruk meer op het nu en de toekomst komt te liggen. Provoost: Het is leuk dat je een jaarrekening maakt, maar dat is allemaal oud. Ondernemers willen weten waar ze nu staan, wat ze vorige maand hebben gedraaid.

10 10 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Goedkoper voor ondernemers Door deze manier van werken zijn klanten overigens ook minder geld kwijt aan hun administratie. Met andere woorden: Cappa stuurt minder en lagere facturen voor het bijhouden van de boekhouding. Zijn niet bang voor zo n ontwikkeling? Provoost moet er bijna om lachen: Ik verwacht dat, door de automatiseringsslag die nu plaatsvindt, binnen een jaar of 3 dat hele administratieve aspect bijna weg is. Wij hebben ons daar helemaal niet druk om gemaakt. Kans op nóg leuker werk voor accountant Hoe ze die beweging dan wel zien? Wij zien dat gewoon als een opportunity om klanten op heel andere vlakken te helpen en te adviseren. Het meer helpen sturen van ondernemers. Dat vindt hij ook leuker, bevestigt hij: Het is voor onze medewerkers veel leuker om te kijken naar administratie die een klant zelf heeft gedaan en te zien wat er nu gebeurt. Je kunt veel meer tijd steken in rapporteren en ze wijzen op dingen die anders of beter kunnen. Bovendien: Voor goed advies betalen mensen graag.

11 11 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Breed advies Norder vraagt geregeld advies aan Provoost. Waarover? Dat kan van alles zijn: Beloningen, overnames, wat je met kapitaal doet, waar kan nog meer uitgehaald worden Sander is ook mijn financieel adviseur. Als ik ergens mee zit, weet hij altijd de juiste antwoorden te geven, ook omdat hij veel kennis van ons bedrijf heeft. Kennis van de branche Ook heeft het zijn voordelen dat Provoost al zoveel ervaring heeft in Norder s branche: Ik ben natuurlijk lid van de Koninklijke Horeca Nederland, de vakorganisatie en onze branche organisatie. Daar kan ik naartoe bellen voor advies. Maar Sander is zo goed op de hoogte dat ik het vaak met een mailtje of belletje naar hem af kan.

12 12 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Cappa Accountants 31 medewerkers 500 klanten in verschillende branches Werken sinds 2012 met Exact Online en Exact Online Salaris De Schelp SnackSalon & party cateringservice Uitgeroepen tot beste cafetaria van Nederland 15 medewerkers

13 Daadkrachtige business software, dat is wat Exact maakt. Voor meer dan organisaties wereldwijd. Voor ondernemende doeners die hun dromen nog dezelfde dag in daden willen vertalen. Exact heeft diezelfde mentaliteit. Dertig jaar geleden startten we als zes studenten een bedrijf, nu zijn we een internationale onderneming met 1550 collega s in 15 landen. Daarom zijn we gek op snelgroeiende bedrijven. En weten we als geen ander hoe innovatie voelt. Onze business software zorgt ervoor dat je je voluit kunt richten op het volgende doel, de volgende uitdaging. Zodat je niet hoeft te wachten op wat de toekomst je brengt, maar je deze zelf kunt bepalen. Analyseer, test en verbeter je product, je organisatie en je business model. Continu. Met de daadkrachtige business software van Exact. Exact. Focus on what s next. Exact Molengraaffsingel JD Delft Nederland Tel: Site: Exact Group B.V., Alle rechten voorbehouden. Alle hierin vermelde merken handelsnamen behoren toe aan de respectievelijke eigenaren.

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Exact Online 40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Laat de cijfers voor je werken www.exactonline.nl INHOUD 1 Haal haal meer uit je boekhouding 4 2 Kies een boekhoudpakket 6 3 De 40 boekhoudtips 10 4 Samengevat 12

Nadere informatie

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl Exact voor CRM Meer dan verkoop. exactsoftware.nl 2 Slechte data kost amerikaanse bedrijven $600 miljard per jaar De hele wereld is online. Tablet en smartphones worden net zo vaak zakelijk gebruikt als

Nadere informatie

BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES

BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES Haal alles uit uw financiën www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 01 Weet waar u moet beginnen 02 De 4 stappen naar succes 2.1 Stap 1: Zorg voor

Nadere informatie

Welkom in de wondere wereld die Voys heet

Welkom in de wondere wereld die Voys heet Welkom in de wondere wereld die Voys heet voys Opgedragen aan onze lieve collega s. Dank dat jullie Voys zo n fantastische plek maken om te werken. 3 6 Inhoudsopgave pagina. Inhoudsopgave 7 Introductie

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Hoe begin ik met Reeleezee?

Hoe begin ik met Reeleezee? Hoe begin ik met Reeleezee? Met deze eenvoudige instructie bent u binnen vijf minuten aan de slag met uw eigen administratie. Zelfs als u niets van boekhouden weet. Boekhouden in Reeleezee lijkt sterk

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

zetten. waar wil jij naar toe als ondernemer?. Samen met een ervaren We maken niet alleen gebruik van de

zetten. waar wil jij naar toe als ondernemer?. Samen met een ervaren We maken niet alleen gebruik van de Samen verder AccountAnders Jasper Visser Directeur & Marketingadviseur 06 86 86 6000 avissser@accountanders.nl De Accountancy is is enorm enorm in beweging. ervaren businessfacilitator Ondernemers zijn

Nadere informatie

Eenvoudig. en snel. boekhouden

Eenvoudig. en snel. boekhouden Eenvoudig en snel boekhouden Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Woord vooraf... 3 2. Ken je bedrijf!... 3 3. Doe het voor je zelf!... 4 4. Natuurlijk!... 4 5. Je vakgebied en financiën... 5 6. Welke kennis

Nadere informatie

Belastingdienst. Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

Belastingdienst. Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen Belastingdienst Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen Belastingdienst Inhoudsopgave Inleiding Waarom dit keurmerk? 3 Interviews Will Reijnders, Stichting KBA 11 Wilko Stronks, Reeleezee 15 Theo Klarenbeek,

Nadere informatie

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal Thema de klant Thema Hoe vind je de verborgen klantvraag? De Klant HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? De (interne) klant centraal Intro Feike Cats Beginnen in de top van de organisatie

Nadere informatie

Het provisieverbod in de praktijk Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant

Het provisieverbod in de praktijk Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant Wij gaan voor een totaalrelatie met de klant Wie: LiBro BV Waar: Lelystad Sinds: 1972 Medewerkers: 4 Relaties: 3000 Door een dwarsdoorsnede te maken van onze klantportefeuille, bekijken we wie we kunnen

Nadere informatie

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE De essentiële rol van CRM-software www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK CRM INHOUD 1 In 10 stappen je sales & marketing 5 optimaliseren 1.1

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

EspritXB: betere processen, betere dienstverlening. Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur

EspritXB: betere processen, betere dienstverlening. Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur J A A R G A N G 1 N U M M E R 2 Z O M E R 2 0 0 9 EspritXB: betere processen, betere dienstverlening Verder in dit nummer: Klantcase MTV Networks De Telecom Adviseur VERBONDEN JAARGANG 1 NUMMER 2 ZOMER

Nadere informatie

Wieger van der Bij: We doen het met z n allen

Wieger van der Bij: We doen het met z n allen Wieger van der Bij: We doen het met z n allen Op 1 januari 1984 kwam Wieger van der Bij (53) in dienst bij de provincie. Het vorige gebouw, dat inmiddels alweer is vervangen, stond er zelfs nog niet. Vers

Nadere informatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie

Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Tijd om het beter te doen! Efficiënter werken met totaalcommunicatie Inhoudsopgave Tijd om het beter te doen! 3 1. Optimale bereikbaarheid 5 2. Beter samenwerken 7 3. Veiligheid 9 4. Kosten & beheersbaarheid

Nadere informatie

Inleiding... 1. Tip 1 Gooi je administratie weg... 2. Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3. Tip 3 Maak een indeling... 4

Inleiding... 1. Tip 1 Gooi je administratie weg... 2. Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3. Tip 3 Maak een indeling... 4 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Tip 1 Gooi je administratie weg... 2 Tip 2 Verminder het aantal bonnetjes... 3 Tip 3 Maak een indeling... 4 Tip 4 Je administratie over de schutting?... 6 Tip 5 Zorg voor inzicht...

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Wilt u morgen digitaliseren?

Wilt u morgen digitaliseren? Wilt u morgen digitaliseren? Lees dan vandaag deze handleiding Alles over digitale documentstromen Effectief digitaliseren Inhoudsopgave 1 Het nut van Digitaal Werken 5 Wat is digitaal werken? 5 Meer dan

Nadere informatie

Een kopzorg minder. Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. N 1/2010

Een kopzorg minder. Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. N 1/2010 N 1/2010 Een kopzorg minder Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. De stroom papierwerk moet en kan veel minder, daar werken wij hard aan. Sander te Wierik van I-Signaal Wij bedienen bijna

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Dit is versie 1.1 van dit e-book Download de nieuwste versie van dit rapport op http://www.internetmarketingsysteem.nl/ Disclaimer Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de

Nadere informatie