10 gouden tips voor social media

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 gouden tips voor social media"

Transcriptie

1 10 gouden tips voor social media

2 Social media voor positiviteit 10 gouden tips om succesvol te zijn met social media Op 28 februari 2011 ben ik begonnen met Twitteren. Ik had er totaal geen kaas van gegeten. Een collega van mijn vrouw vond Twitter wel iets voor mij. Twee weken daarvoor ben ik met mijn weblog begonnen. Vandaar, zeg maar. Mijn eerste tweet was zo'n 'hallo wereld'- tweet. Ik had werkelijk waar geen flauw idee. Ook niet wat het me zou opleveren... Ik begon mezelf te verdiepen in wat andere mensen aan het twitteren waren. Ik ging wat mensen volgen en bij toeval kwam ik bij iemand uit die een spreuk aan het tweeten was. Dat sprak mij direct aan. Ik wist dat dit mijn positieve bijdrage aan Twitter zou worden. Al snel werd een spreuk ge- retweet en ik begon de kracht van het re- tweeten in te zien. Ik wist het. Dit zie ik zitten! In de afgelopen jaren is mijn bereik enorm gegroeid. Op Twitter heb ik momenteel (eind februari 2013) zo'n volgers. Op Facebook hebben ruim mensen op 'vind- ik- leuk' geklikt. Zie onderstaande groei- curves. En het groeit maar door... In onderstaand verhaal geef ik je hele mooie tips om een sterk merk op te bouwen met social media. De 10 gouden tips. Veel plezier en betekenis!

3 Mijn gouden tip nummer 1: Ken jezelf Weet wat je zelf heel erg gaaf vindt om te doen. Wie je bent. Waar je energie van krijgt. Wat je belangrijk vindt. Kijk goed rond en ontdek wat je zelf echt leuk vindt. Op social media is het enorm belangrijk om authentiek te zijn. Mensen zien alleen jouw korte bericht en zien dit altijd vanuit hun eigen perspectief. Wees eenduidig in je berichten. Herkenbaarheid is belangrijk. Zorg daarom ook voor de juiste profielfoto (bij mij vanaf het begin al een duimpje; wat ik later overigens geprofessionaliseerd heb) en een goede omschrijving van jezelf. Nogmaals het is belangrijk om authentiek te zijn en te blijven. In alles. Mijn gouden tip nummer 2: Investeer Social media betekent dat je er tijd aan moet besteden. Om succesvol te zijn, zul je er hard voor moeten 'werken'. Investeer veel tijd. Je hoeft er geen geld in te stoppen, tijd is veel belangrijker. Aangezien je er veel tijd mee bezig zult zijn, is het wel belangrijk dat je iets doet wat je fijn vindt. Iets waar je graag mee bezig bent. Iets wat je ook leuk blijft vinden op het moment dat het nog niet zo veel oplevert. Als je weet waar je energie van krijgt, maak dan nieuwe gewoontes voor jezelf aan. De gewoonte om iedere dag datgene te doen wat nodig is en leuk is. Wees heel vaak actief. Mijn gouden tip nummer 3: Lever toegevoegde waarde Dit is eigenlijk de allerbelangrijkste tip. Als je succesvol wilt zijn, doe dan iets wat echt toevoegt. Wees uniek. Denk regelmatig aan de spreuk: ~ Je bent als een uniek persoon geboren. Ga niet dood als een kopie. (John Mason) Het heeft dus niet zo veel zin om hetzelfde te doen als iemand anders. Voor mij is dit een heel belangrijk principe. Ik wil toegevoegde waarde blijven leveren. Er zijn vele Twitter- accounts met spreuken. Ik kijk er nooit naar. En wel omdat ik mijn eigen unieke bijdrage wil leveren. Mijn toegevoegde waarde is positieve spreuken. Deze spreuken zoek ik overal behalve op Nederlands- talige Twitter- accounts. Ik wil namelijk iets moois, iets positiefs, iets origineels toevoegen. Overigens wil dit niet zeggen dat er nooit doublures met andere accounts in zullen zitten. Dat kan best. En dat mag ook. Ik vind het juist enorm gaaf als mensen mijn positieve spreuken doorgeven. Ik wil onbaatzuchtig positiviteit geven, omdat ik er in geloof dat mensen daar behoefte aan hebben. Positiviteit mag gedeeld worden. En daar is social media dus 100% geschikt voor. Zorg dat je altijd bereid bent om te geven en te blijven geven. Lever toegevoegde waarde. Denk goed na over je eigen unieke toegevoegde waarde.

4 Mijn gouden tip nummer 4: Zorg voor structuur Bij tip 2 had ik het al over het investeren van tijd. Doe dit met regelmaat. Zorg voor een structuur. Je kunt beter een hele lange tijd actief zijn, dan met grote pieken en dalen. Doe dus altijd iets wat je langer vol kunt blijven houden. Spreid je berichten daarom. Zorg voor een continue, beheerste stroom aan berichten. En kies daarvoor de juiste momenten. Wees actief wanneer je doelgroep actief is. Ikzelf twitter al vanaf het begin op vaste momenten. Iedere dag dezelfde routine. Dit betekent wel dat ik spreuken van tevoren inplan. Het is niet zo dat ik altijd op dat moment actief ben. Dat kan ook niet. Er is hele goede, gratis software beschikbaar waarmee je berichten kunt inplannen en waarmee je alle berichten voor jou goed kunt volgen. Zelfs als je heel veel volgers hebt en heel veel mensen zelf volgt. Mijn gouden tip nummer 5: Laat jezelf zien In mijn ogen is het belangrijk dat ik mezelf ook laat zien. Soms willen mensen graag de persoon achter een Twitter- account zien. Ze vragen dan om een persoonlijke reactie. Ze willen dan nadrukkelijk interactie. Ik vind het belangrijk om mezelf op zo'n momenten te laten zien. Ik zorg voor interactie middels persoonlijke berichten (Direct Message). Ik zorg er altijd voor dat ik zelf actief blijf. Ik kijk dus vaak naar de persoonlijke berichten en probeer altijd zo snel mogelijk te reageren. De reden waarom ik via persoonlijke berichten reageer is tweeledig. Enerzijds omdat ik dit persoonlijk vind. Dat is waar de mensen dan behoefte aan hebben. Het is ook vertrouwelijk. Anderzijds vind ik het belangrijk om mijn tweets eenduidig en helder te houden. De hele dag door zien mensen mijn twitter- account en maken de afweging of ze me wel of niet gaan volgen. Ik wil graag dat ze me gaan volgen om wat ik toevoeg. De interactie met onderlinge reacties leidt dan af van hetgeen ik toevoeg. Ze zullen dan in een eerste oogopslag niet meer mijn belangrijke tweets zien. Deze werkwijze heeft voor mij gaandeweg nog een klein voordeel opgeleverd. Het zet de deur niet wagenwijd open voor interactie. Met heel veel volgers is dit bijna niet te doen. Nu kan ik nog echt aandacht aan iemand geven die er om vraagt. Mijn gouden tip nummer 6: Hanteer je eigen principes De laatste alinea bij tip 5 is duidelijk een eigen invulling. Doe wat voor jou belangrijk en goed is. Het basisprincipe wat ik vanaf het begin heb gehanteerd, is heel eenvoudig. Ik verstuur alleen maar berichten waar ik zelf achter sta. Ik doe alleen maar wat bij mij hoort. Ik zal nooit een bericht versturen waarvan ik weet dat het een groot bereik zal krijgen, als ik er zelf niet achter sta. Nooit. Mijn persoonlijke ervaring is dat dit cruciaal is. Doe wat je zelf leuk vindt. En geef wat je zelf ook graag zou willen ontvangen. Een praktisch voorbeeld. Twitter is veel vluchtiger dan Facebook. Ik zou het zelf niet leuk vinden om op Facebook, in mijn timeline, 5 berichten (zoals op Twitter)

5 op een dag te krijgen. Daarom kies ik op Facebook voor 2 berichten per dag. Ondanks dat ik misschien sneller zou groeien met meer berichten. Ik vind het zelf niet leuk. Dus doe ik het niet. Mijn belangrijkste vraag is altijd: zou ik het zelf leuk vinden om te ontvangen? Mijn gouden tip nummer 7: Meet en analyseer voortdurend Voor jou is deze tip misschien wel de grootste eye- opener. Social media heeft een enorm belangrijke voorsprong op alles wat offline gebeurt. Dat is namelijk dat je alles kunt meten. Direct. Je leert hier enorm veel van. Je haalt hier ongelofelijk veel kennis uit. Ikzelf heb vanaf het begin in een database bijgehouden hoe mensen reageren op berichten. Ik weet inmiddels enorm goed wat aanspreekt en wat niet. Deze database is voor mij goud waard. Het bevat kennis die ik weer kan gebruiken voor nog betere spreuken. Het bevat enorm veel waardevolle teksten. Op mijn weblog heb ik vanaf het begin al een 'waarderings'- button. Deze is totaal niet geschikt voor social media. Er zit namelijk geen manier achter om berichten te delen. Het levert me alleen gigantisch veel kennis op van wat mensen waarderen. Waar ik vooral mee door kan gaan en waar mensen minder op zitten te wachten. Meet en analyseer dus wat je doet. Het levert je ongelofelijk veel kennis op. Mijn gouden tip nummer 8: Wees eerlijk, wees oprecht Oké, eerlijk is eerlijk. Deze tip ben ik pas gaandeweg gaan ontdekken. Ik ben op een gegeven moment seminars gaan organiseren. In eerste instantie heb ik hierover geschreven op mijn weblog en heb ik links op Twitter gezet. Vaak probeerde ik dan zo veel mogelijk mensen op mijn weblog te krijgen. Dit kun je doen door aansprekende tekst die je er bij zet. Lokkertjes dus. Daar ben ik enorm van teruggekomen. Houd niemand voor de gek. Jezelf niet en een ander niet. Dit wordt niet gewaardeerd. Later heb ik juist ervaren dat eerlijkheid zo veel meer gewaardeerd wordt. Dit verhoogt ook je kansen op een daadwerkelijke transactie. Nu zal ik voortaan altijd een eerlijk bericht posten als ik wil dat mensen naar de site gaan om zich aan te melden voor een seminar. De ervaring leert dat minder mensen doorklikken en dat meer mensen zich aanmelden. Dit laatste klinkt heel tegenstrijdig, maar dat is het niet. Mensen weten waarvoor ze klikken en maken daarmee een eerste laagdrempelige keuze. Vervolgens komen ze op de site en dan willen ze graag consequent blijven. De eerste keuze blijven volgen. De conversie online is veel groter als je eerlijk bent. Gelukkig maar. En heel belangrijk: het levert veel minder irritatie op bij de mensen die eigenlijk niet willen doorklikken. Een belangrijke manier om eerlijk en oprecht te blijven, is goed nadenken over je eigen intentie. Als je iets wilt verkopen, laat dit dan ook duidelijk blijken. Handel naar je eigen intentie. Wees zo oprecht en eerlijk mogelijk.

6 Mijn gouden tip nummer 9: Stel doelen die ambitieus zijn Droom groots. Wees ambitieus. Vanaf het begin stel ik mezelf doelen waarvan ik helemaal niet weet of ze haalbaar zijn. Doelen in aantal volgers bijvoorbeeld. Goede, prikkelende doelen stimuleren mij om te gaan ontdekken wat er mogelijk is. Ik ga erover praten met anderen, met deskundigen. Ik ga zoeken naar mogelijkheden om meer te bereiken. Mijn focus komt hierdoor volledig op groei te liggen. Ik ga door de ambitieuze doelen zoeken naar kennis om te groeien. Mijn ervaring is dat ik ieder ambitieus doel tot nu toe heb overtroffen. Ik bereikte meer dan ik voor mogelijk hield. En dat is gaaf. Dat is iets om zelf enorm trots op te zijn. Dat geeft energie om verder te gaan en nieuwe grenzen te verleggen. Mijn gouden tip nummer 10: Blijf ontdekken Een hele mooie tip. Er zijn nog zo veel manieren waarop ik verder kan groeien. Ik wil dit heel graag ontdekken. Ik wil mijn eigen waarom, mijn eigen betekenis, mijn eigen toegevoegde waarde blijven volgen. Dat doe ik ook. De manier waarop is een ontdekkingsreis. En ontdekkingen doe je alleen door zelf uit te proberen. Zo ben ik al een hele tijd actief op Facebook. Dit groeide echter veel minder hard dan Twitter. Om eerlijk te zijn, er gebeurde niet zo veel. Ik ging er altijd van uit dat Facebook wel zou groeien als ik er mooie foto's en filmpjes op zou zetten. Voor mij bleek dit verrassend genoeg niet zo goed te werken. Pas toen ik spreuken op een hele basale manier (alleen de tekst gecombineerd met mijn eenvoudige profielfoto; mijn 4positiviteits- duimpje) ging plaatsen, kwam mijn Facebook- pagina in een enorme groeispurt. Dit was voor mij een onverwachte ontdekking. Nu groeit Facebook veruit het hardst van al mijn activiteiten. (ruim 5% groei per week!) Er zal begin volgend jaar een moment komen dat Facebook voor mij Twitter inhaalt. Dit terwijl Twitter ook enorm hard groeit. Een bijzondere ontdekking was hier voor nodig. Op Twitter zijn ook volop mogelijkheden. Bijvoorbeeld op 1 maart vorig jaar, nationale complimentendag, merkte ik wat het effect is als ik bij een passende trending topic aansluit. #complimentendag werd voor mij een succes. Let wel. In mijn stellige overtuiging is het ook hier belangrijk om authentiek te zijn. Blijf toegevoegde waarde leveren waar je achter staat. Wow, wat gaaf. Bedankt dat je dit verhaal hebt gelezen. Ik hoop dat je er veel plezier mee hebt gehad en dat het in de toekomst veel voor je betekent. Ik heb alles gegeven wat ik heb. Ik heb mijn uiterste best gedaan. Mocht je nog vragen hebben, mail me dan gerust op Ik geef graag. Ik geloof er in dat door te geven, ik zelf altijd voldoende ruimte creëer om te ontvangen. Met social media ontvang ik inmiddels heel veel. Ik kan

7 op een hele eerlijke manier aandacht besteden aan producten en diensten waar ik in geloof. En waar ik ook zelf financieel iets aan over houd. Alles komt goed. Ik zal daarbij altijd meer blijven geven, want dat opent deuren. En nog belangrijker, dat zorgt dat ik zelf iets toevoeg. Nogmaals bedankt. Het beste! Vrolijke groet, Mark Verhees = weblog = site voor zakelijke = mijn Twitter- account facebook.com/4positiviteit = mijn Facebook- community

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Inleiding 9. 1 Een nieuwe kijk op marketing en verkopen 15 1.1 Focus op klanten 16 1.2 Social media zijn vrijwillig 20 1.

Inleiding 9. 1 Een nieuwe kijk op marketing en verkopen 15 1.1 Focus op klanten 16 1.2 Social media zijn vrijwillig 20 1. Inhoud Inleiding 9 1 Een nieuwe kijk op marketing en verkopen 15 1.1 Focus op klanten 16 1.2 Social media zijn vrijwillig 20 1.3 Blijf jezelf 22 2 Kies je focus, kies je niche 27 2.1 Waarom is een niche

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam Marketing Masterclass voor therapeuten. De stappen die beschreven staan in mijn E- Book leer ik aan mijn cliënten in mijn jaartraject Als therapeut in Volle Glorie. Het is mijn missie er voor te zorgen

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

The Money is in The List

The Money is in The List The Money is in The List 1 Start die je meteen zou moeten toepassen om e-mailadressen te verzamelen. Disclaimer Bij het samenstellen van dit boek is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

2 www.ondernemersverdienmodel.nl

2 www.ondernemersverdienmodel.nl 1. Inleiding 3 2. Ondernemen is ook dromen. 4 3. Van droom naar realiteit 5 4. Wie is Frank Zuijdweg? 5 5. De tips voor méér klanten en méér omzet 7 6. De volgende e-books komen eraan! 13 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen!

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen! Voorwoord Zo'n 10 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van sociale netwerksites. Als ondernemer kun je dus niet achter blijven om ook actief te zijn op sociale media als je je doelgroep wilt bereiken.

Nadere informatie

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

'Media EB EE. ÏPCfd Reviuslyceum. social Media Guide. f'\ ~ Lentiz 1 Revi uslyceu

'Media EB EE. ÏPCfd Reviuslyceum. social Media Guide. f'\ ~ Lentiz 1 Revi uslyceu 'Media Social media zijn een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Wie kan zich nu nog een wereld zonder Facebook, Twitter en Linkedln voorstellen? Toch is lang niet iedereen op social media te vinden.

Nadere informatie

NIET STOPPEN. MEER TE. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien.

NIET STOPPEN. MEER TE. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien. NIET MEER TE STOPPEN. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien. Door Rogier van Wagtendonk & Stijn Zeeman Manifest. De oude regels moeten plaats maken

Nadere informatie

Facebook Geldverdien Methode!!

Facebook Geldverdien Methode!! Fred Eggen Presenteert Facebook Geldverdien Methode!! Een Makkelijke 100 300 Per Dag Methode! Gefeliciteerd! Met je beslissing om dit rapport te downloaden. Je mag dit rapport weggeven, doorsturen, gebruiken

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten BOUWSTEEN 2 Je Gedachten Inhoud 2 Introductie bouwsteen 2: Gedachten 3 ANDERS denken 4 Wist je dat? 5 2 Ezelsbruggetjes 10 Nieuwe kansen 12 Van toen naar nu 14

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Ramses van der Werf Presenteert Facebook Miljonairs Formule v1.1. Een Makkelijke 300 Per Dag Formule! Gepubliceerd Op: 14 November 2012

Ramses van der Werf Presenteert Facebook Miljonairs Formule v1.1. Een Makkelijke 300 Per Dag Formule! Gepubliceerd Op: 14 November 2012 Ramses van der Werf Presenteert Facebook Miljonairs Formule v1.1 Een Makkelijke 300 Per Dag Formule! Gepubliceerd Op: 14 November 2012 DISCLAIMER De informatie in dit ebook representeert de opinie van

Nadere informatie

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel Sociale media en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf multifunctioneel Anno 2012 zijn sociale media een nieuwe klanten binnen te halen, wat er speelt en het gesprek aangaan.

Nadere informatie

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorwoord Vaak als ik vakvrouwen met een eigen bedrijf en een eigen website spreek zeggen ze: Oh ja, webanalyse, daar wil ik ook nog eens wat mee! Als we vervolgens verder praten, blijkt dat ze vaak een

Nadere informatie

Internet Succes Formule

Internet Succes Formule Internet Succes Formule De ultieme formule voor geld verdienen via internet in 19 stappen 2012 Tonny Loorbach InternetMarketingUniversiteit.nl Pagina 2 van 62 Heb je de nieuwste versie van dit boek? Ik

Nadere informatie

Slimme strategieën die géén onuitputtelijke budgetten vereisen! DEEL ONZE TIPS MET JE NETWERK:

Slimme strategieën die géén onuitputtelijke budgetten vereisen! DEEL ONZE TIPS MET JE NETWERK: Slimme strategieën die géén onuitputtelijke budgetten vereisen! 1 INLEIDING Als kleine ondernemer wordt het ook online steeds lastiger om je te meten met de grote jongens. Zij hebben vaak grotere budgetten

Nadere informatie

Internet Succes Formule

Internet Succes Formule Internet Succes Formule De ultieme formule voor geld verdienen via internet in 19 stappen 2012 Tonny Loorbach InternetMarketingUniversiteit.nl Pagina 2 van 62 Heb je de nieuwste versie van dit boek? Ik

Nadere informatie