HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT"

Transcriptie

1 Exact Online CASE STUDY HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT

2 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE TENSING BINNEN 1 JAAR 180 GRADEN DRAAIDE Tensing, een mobility en Geo- ICT software specialist, bestaat al sinds Toen het bedrijf eind 2013 vanuit een doorstart werd overgenomen, moest het roer om, vertelt CFO Patrick Witte: We wilden min of meer opnieuw beginnen, dus we namen ook afscheid van oude werkwijzen. Naast een andere accountant waren ze ook op zoek naar een automatiseringspakket waarin de bedrijfsprocessen efficiënt zijn ingericht en aansluiten bij de huidige organisatie. Ze hadden namelijk de stekker getrokken uit alle bestaande systemen. Waarom? Witte: Zo moesten mensen weer gaan nadenken, ik moest het zelf ook. Want dan ga je pas zien waar je slagen zou kunnen maken door te automatiseren.

3 3 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Deloitte ctrl voor MKB Voor die automatiseringsslag kwamen ze terecht bij Deloitte ctrl, een onderdeel van Deloitte dat er specifiek is voor het MKB en hen helpt efficiënter te werken en te administreren. Door de doorstart en de overgang van 1 bedrijf naar 4 Bv s was er binnen Tensing sterke behoefte aan inzicht in het bedrijf en de verschillende administraties. Vanuit Deloitte ctrl ging Job Lammers met hen aan de slag: op het gebied van ketenoptimalisatie is hij dé specialist. Ketenoptimalisatie Job Lammers van Deloitte ctrl: We hebben als eerste een blauwdruk gemaakt van de financiële processen. Daaruit bleek dat er veel applicaties in gebruik waren die handmatig op elkaar waren aangesloten. Zo was de financiële administratie heel hard bezig om alle data uit verschillende bronnen en systemen over te nemen en over te zetten in een ander applicatie, om van daaruit te factureren.

4 4 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Nieuw systeem nodig Witte bevestigt dit: Er draaiden oudere softwaresystemen naast elkaar en mensen moesten op meerdere plekken hun informatie invoeren dus men snakte al naar een applicatie. Er was dus haast geboden bij het vinden en implementeren van een nieuw systeem. Na een intensieve maar korte analyse van de bedrijfsprocessen kwam Deloitte ctrl met twee opties voor Tensing. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om met Exact Online te gaan werken omdat die het beste aansloot op de activiteiten en het business model. Exact Online & het ctrl platform Doorslaggevend was dat Exact Online een goede tool heeft voor projectmanagement. Witte: Omdat de consolidatie (van de rapportages, red.) toch in de portal van Deloitte zou worden gedaan, was juist de project management tool de belangrijkste toegevoegde waarde. Lammers: Met de portal krijgen ze geconsolideerde rapportages over alle entiteiten heen. Daarnaast geeft dit platform klanten toegang tot hun financiële gegevens en verschillende rapportages.

5 5 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Slim samenwerken via het ctrl platform Ook kunnen klanten daar zelf hun documenten voor de jaarrekening aanleveren. Witte: Door hun portal maak je zelf ook gestructureerder zaken beschikbaar en richt je het proces efficiënter in voor accountants. Dat levert enorm veel tijdwinst op, wat ook een voordeel heeft het is niet gebaseerd op het traditionele uren-factuurtje model. Hoe je IT ers tevreden houdt De keuze voor Exact Online werd naast geschiktheid voor de bedrijfsprocessen binnen Tensing gemotiveerd door het gebruiksgemak: een factor die niet te onderschatten valt. En zeker niet als je verwacht dat mensen er elke dag mee gaan werken. Witte: Als je een software of IT bedrijf bent en je mensen ook affiniteit met IT hebben die willen gewoon software die je snel snapt, die altijd werkt.

6 6 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Sneller én beter factureren Maar er was nog meer winst te behalen, vertelt Witte: Vroeger werd een mailtje gestuurd naar finance. Zo n mailtje kon natuurlijk gedelete worden, en het was foutgevoelig, er staat geen termijn op Dat is nu wel anders: Nu wordt een project vooraf ingevoerd, milestones worden erin gezet en op het moment dat die milestone bereikt wordt, wordt dat aangevinkt vanuit de operatie en wordt er automatisch een factuurvoorstel klaargezet bij finance. De medewerker bij finance heeft een lijstje factuurvoorstellen staan als hij s ochtends inlogt en met een druk op de knop kunnen die facturen ook gegenereerd worden. Minder fouten, meer controle Witte vertelt dat rapporteren nu vlot gaat. En omdat de controle wat finance betreft nu beter is, wordt er ook nog sneller gefactureerd: Dan is er nog de foutgevoeligheid: de communicatie tussen finance en operatie is strakgetrokken en buiten het informele spreek- en mailcircuit gehouden. Daarmee bedoelt hij dat, terwijl gegevens voor facturen vroeger in gesprekken of mailtjes (die niet perse gelezen worden) werden gecommuniceerd, dat nu niet meer gebeurt omdat er een vast traject voor staat een traject waarmee je menselijke fouten voorkomt.

7 7 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Uren bijhouden gaat soepel Bij de operatie is de urenregistratie gestroomlijnd: Urenregistratie is natuurlijk belangrijk, maar mensen vinden het vervelend als het te lang duurt. Dus dat was een verbeterslag. En het is mooi dat er nu inzage is in de planning: hoe ver ben je in je project? Die informatie is beschikbaar en wordt ook bijgehouden. En niet in verschillende Excel sheetjes. Eigen verantwoordelijkheid nemen Voor een bedrijf als Tensing is goede controle over projecten natuurlijk essentieel. Lammers: Tensing wilde dat medewerkers (zelfstandig) inzicht hadden in de projecten en de voortgang ervan, dat ze weten hoeveel uren ze declarabel zijn en zo de verantwoordelijkheid voor de projecten bij de medewerkers zelf neerleggen. Het mooie van Exact is dat iedereen kan meedraaien met een project en afhankelijk van zijn rechten bepaalde dingen kan inzien en daardoor kan proberen er ook invloed op uit te oefenen.

8 8 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Implementatie: Eén week Omdat het einde van het jaar een natuurlijk moment was om over te schakelen, zijn de mensen van Tensing in januari 2015 meteen begonnen met uren schrijven in Exact Online. Dat ging behoorlijk soepel, vertelt Witte: Om met de software te werken is toch vrij eenvoudig, en ook de implementatie was snel gedaan. In een week was het up en running. Kritische vragen zijn leuk Lammers bevestigt dat de implementatie snel en soepel verliep. Volgens hem kwam dat mede doordat de medewerkers van Tensing echt behoefte hadden aan een nieuw systeem en enthousiast trainingen volgden, vertelt Lammers: Iedereen ging ervoor. Wat voor ons ook leuk was, was dat we veel kritische vragen kregen als hoe moet ik dit oplossen in plaats van vragen als waarom moet ik dit doen?. Ze wilden het zo optimaal mogelijk inzetten. Dus het was ook een leuke implementatie.

9 9 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Integratie met andere software Natuurlijk volgen er nog andere stappen. Want bij ketenoptimalisatie kijkt Deloitte ctrl verder dan alleen verkoopprocessen. Onder andere het inkoopproces wordt bekeken. In het geval van Tensing werd er al gewerkt met een scanoplossing van Blue 10, een Exact partner. Die oplossing kon simpelweg worden aangesloten op Exact Online. Goed aan te sluiten Dat geldt ook voor andere software. Witte: Een voordeel van Exact Online is ook dat het met een aantal andere softwarepakketen te verbinden is. Voor de komende tijd staat dus ook op de agenda om goed in te regelen dat je echt maar op één plek informatie hoeft in te voeren ten aanzien van uren, maar ook verlofaanvragen en vakantiedagen. De volgende stap Ook wil Tensing uiteindelijk in de VS gaan werken met Exact Online, en Salesforce erop aansluiten. Lammers: Op het moment dat een opdracht is gegund willen ze dat er twee dingen gaan gebeuren: dat, als de klant nog niet bestaat, die automatisch wordt aangemaakt in Exact Online en dat het project wordt aangemaakt, zodat de mensen uren kunnen schrijven. Daar gaat een team van Deloitte ctrl zo nodig mee aan de slag.

10 10 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY Tensing Tensing, een mobility en GEO-ICT software specialist. 70 medewerkers Werken met Exact Online Project Management sinds 1 januari Deloitte ctrl Specifiek gericht op het MKB Biedt o.a. advies op gebied van bedrijfsprocessen

11 Daadkrachtige business software, dat is wat Exact maakt. Voor meer dan organisaties wereldwijd. Voor ondernemende doeners die hun dromen nog dezelfde dag in daden willen vertalen. Exact heeft diezelfde mentaliteit. Dertig jaar geleden startten we als zes studenten een bedrijf, nu zijn we een internationale onderneming met 1550 collega s in 15 landen. Daarom zijn we gek op snelgroeiende bedrijven. En weten we als geen ander hoe innovatie voelt. Onze business software zorgt ervoor dat je je voluit kunt richten op het volgende doel, de volgende uitdaging. Zodat je niet hoeft te wachten op wat de toekomst je brengt, maar je deze zelf kunt bepalen. Analyseer, test en verbeter je product, je organisatie en je business model. Continu. Met de daadkrachtige business software van Exact. Exact. Focus on what s next. Exact Molengraaffsingel JD Delft Nederland Tel: Site: Exact Group B.V., Alle rechten voorbehouden. Alle hierin vermelde merken handelsnamen behoren toe aan de respectievelijke eigenaren.

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING Exact Online EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is het

Nadere informatie

Exact voor. Altijd in verbinding. exactsoftware.nl

Exact voor. Altijd in verbinding. exactsoftware.nl Exact voor Overheid Altijd in verbinding. exactsoftware.nl 2 Slechte data kost Amerikaanse bedrijven en overheden meer dan $ 600 miljard per jaar De hele wereld is online. Burgers en overheden. Alles draait

Nadere informatie

EXACT ONLINE. Online business software voor ondernemers. exactonline.nl

EXACT ONLINE. Online business software voor ondernemers. exactonline.nl EXACT ONLINE Online business software voor ondernemers. exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is het

Nadere informatie

EXACT VOOR FINANCIËN. Compleet financieel inzicht. exactsoftware.nl

EXACT VOOR FINANCIËN. Compleet financieel inzicht. exactsoftware.nl EXACT VOOR FINANCIËN Compleet financieel inzicht. exactsoftware.nl 2 INVESTEER NU IN REALTIME REPORTING VOORDAT DE CONCURRENT HET DOET De hele wereld is online. Via een tablet en smartphone kun je bijna

Nadere informatie

EXACT ONLINE. Online Business software voor accountants. exactonline.nl

EXACT ONLINE. Online Business software voor accountants. exactonline.nl EXACT ONLINE Online Business software voor accountants. exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is het

Nadere informatie

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl Exact voor CRM Meer dan verkoop. exactsoftware.nl 2 Slechte data kost amerikaanse bedrijven $600 miljard per jaar De hele wereld is online. Tablet en smartphones worden net zo vaak zakelijk gebruikt als

Nadere informatie

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS

40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Exact Online 40 ONMISBARE BOEKHOUDTIPS Laat de cijfers voor je werken www.exactonline.nl INHOUD 1 Haal haal meer uit je boekhouding 4 2 Kies een boekhoudpakket 6 3 De 40 boekhoudtips 10 4 Samengevat 12

Nadere informatie

Exact voor HRM. Voor en door mensen. exactsoftware.nl

Exact voor HRM. Voor en door mensen. exactsoftware.nl Exact voor HRM Voor en door mensen. exactsoftware.nl 2 Talent vinden en binden doe je vanaf 2015 alleen nog via social business, apps en HR-analytics De hele wereld is online. Tablet en smartphones worden

Nadere informatie

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI Online business software exactonline.nl Je bedrijf laten groeien. Een flinke uitdaging voor menig ondernemer. Benieuwd hoe je dit slimmer aanpakt?

Nadere informatie

Customer Case Korevaar van Dijk

Customer Case Korevaar van Dijk Feiten in het kort: Bedrijf: Branche: Letselschade en loonvordering Werknemers: 40 Activiteiten: Behartigt de belangen van slachtoffers van ongevallen bij het verhalen van hun letselclaims Operationeel

Nadere informatie

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor not-for-profitinstellingen

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor not-for-profitinstellingen PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor not-for-profitinstellingen AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com

Nadere informatie

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Kritische opdrachtgever verwacht meer De opdrachtgever van vandaag is kritisch, verlangt toegevoegde waarde

Nadere informatie

Customer Case Cubiss. Feiten in het kort:

Customer Case Cubiss. Feiten in het kort: Feiten in het kort: Bedrijf: Stichting, Tilburg Branche: Semi-overheid Werknemers: 100 Activiteiten: Advies voor organisatiebeleid, leveren marketing -en onderzoeksproducten Oplossing: Webgebaseerd dashboard

Nadere informatie

Wilt u morgen digitaliseren?

Wilt u morgen digitaliseren? Wilt u morgen digitaliseren? Lees dan vandaag deze handleiding Alles over digitale documentstromen Effectief digitaliseren Inhoudsopgave 1 Het nut van Digitaal Werken 5 Wat is digitaal werken? 5 Meer dan

Nadere informatie

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE De essentiële rol van CRM-software www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK CRM INHOUD 1 In 10 stappen je sales & marketing 5 optimaliseren 1.1

Nadere informatie

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com

Nadere informatie

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB 5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB VIJF GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Veranderingen in de markt 3 De vijf

Nadere informatie

Interview met Van Roey Automation nv

Interview met Van Roey Automation nv Interview met Van Roey Automation nv Jonas Adriaensen Bram Claeys Niels Loomans Olivier Nuyts Riet Sas Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar

Nadere informatie

Nieuwe BI-omgeving van ApplicationNet is waardevolle bron van informatie voor facturatie, rapportages, kostenbesparing en marketing

Nieuwe BI-omgeving van ApplicationNet is waardevolle bron van informatie voor facturatie, rapportages, kostenbesparing en marketing Nieuwe BI-omgeving van ApplicationNet is waardevolle bron van informatie voor facturatie, rapportages, kostenbesparing en marketing Organisatie Werkplek Online is de private cloud oplossing van ApplicationNet

Nadere informatie

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder

TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder TEAM FINANCIEEL De softwareoplossing voor de boekhouder AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com Internet:

Nadere informatie

Het einde van de papieren werkbon

Het einde van de papieren werkbon Foutloze invoering 4PS Construct bij Klop Verhuur Nieuwsbrief van 4PS - september 2009 Het einde van de papieren werkbon Er viel nog een behoorlijke winst te behalen in vereenvoudiging en versnelling van

Nadere informatie

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet

Exact Online. Uw financiële cockpit op internet Exact Online Uw financiële cockpit op internet Eenvoudig online boekhouden Een onderneming staat of valt met haar financiële beleid. Met inzicht in de omzet, winst en cashflow nu en in de toekomst. Een

Nadere informatie

Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten

Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten Tellus beschikt met SQL Server 2008 in recordtijd over een krachtige Business Intelligence oplossing en bespaart 300.000,= aan ontwikkelkosten Organisatie Tellus heeft als missie om klanten en bedrijven

Nadere informatie

BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES

BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES BOEKHOUDEN: DE BASIS VAN UW SUCCES Haal alles uit uw financiën www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 01 Weet waar u moet beginnen 02 De 4 stappen naar succes 2.1 Stap 1: Zorg voor

Nadere informatie

case study Een samenwerking van 4 partijen tijdens een succesvolle ICT implementatie

case study Een samenwerking van 4 partijen tijdens een succesvolle ICT implementatie case study Een samenwerking van 4 partijen tijdens een succesvolle ICT implementatie Waarom de samenwerking tussen vier partijen met heldere rolverdeling juist een positieve bijdrage heeft geleverd aan

Nadere informatie

Exact Financials Enterprise. Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise. Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 management 12 16 inzicht

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2015 Management Samenvatting Zakelijke Diensten In opdracht van: Exact Nederland & KPN

MKB Cloud Barometer 2015 Management Samenvatting Zakelijke Diensten In opdracht van: Exact Nederland & KPN MKB Cloud Barometer 2015 Management Samenvatting Zakelijke Diensten In opdracht van: Exact Nederland & KPN Peter Vermeulen Pb7 Research 10 juni 2015 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De

Nadere informatie