Jaarverslag Voorwoord. Hierbij vindt u de editie 2011 van het jaarverslag van de vzw Sociale Werkplaats De Sleutel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Voorwoord. Hierbij vindt u de editie 2011 van het jaarverslag van de vzw Sociale Werkplaats De Sleutel."

Transcriptie

1 Vzw Sociale Werkplaats De Sleutel Vzw Werkervaring De Sleutel Hoofdzetel: Jozef Guislainstraat 43A 9000 Gent Contact Gent: Mahatma Gandhistraat 2A 9000 Gent Contact Antwerpen: Van Trierstraat 41A 2018 Antwerpen Jaarverslag 2011 Voorwoord Hierbij vindt u de editie 2011 van het jaarverslag van de vzw Sociale Werkplaats De Sleutel zou het jaar worden waarin we de goede trend van 2010 konden verder zetten. Het is niet zo geweest. De inhoudelijke modules te Antwerpen die in het najaar van 2010 vorm kregen kenden een zeer moeilijke opstart. Het heeft geduurd tot halfweg 2011 vooraleer er van enige stabiliteit sprake was. Dit kostte veel energie van alle betrokkenen maar ondanks deze moeilijkheden slaagden we er toch in om een constante instroom van geïnteresseerden in onze modules mogelijk te maken. Men heeft de weg gevonden en dat is zeer positief. Ondertussen kunnen we stellen dat ons inhoudelijk werk in Antwerpen stilaan gekend is en gewaardeerd wordt. In het najaar van 2011 zagen twee nieuwe projecten het licht binnen onze werking. Het ESF POP project werd goedgekeurd en is dus opgestart. Via dit project bouwen we mee aan een methodiek om de groei van medewerkers binnen de sociale economie centraal te stellen, opvolgbaar en bespreekbaar te maken met de individuele medewerker.. Voor elke medewerker een werkend POP is de ultieme doelstelling. Daarnaast werd ook het innovatieproject stadslandbouw Groenten uit Gent goedgekeurd. We kweken groenten op twee verschillende sites in Gent, samen met een aantal buurtbewoners en de mensen uit onze module activering. Het grote probleem voor 2011 werd de invulling van onze boekhouder. Jo Van Der Eecken was sinds de start van onze vzw de boekhouder van deze organisatie. Hij verliet ons om een nieuwe uitdaging aan te pakken. Dit betekende voor ons de zoektocht naar een nieuwe invulling van deze positie die tot het najaar van 2011 zou duren. Nu vullen we deze opdracht in door een medewerker ter plaatse met een backup van het boekhoudingkantoor Q-Bus. Anno 2012 zijn we blij dat die zeer moeilijke periode achter de rug is en we kijken met volle vertrouwen uit naar de groei van een stevige financiële administratie die ons in staat stelt de nodige managementopvolgingen te doen. Verder werd 2011, in tegenstelling van 2010, een financieel negatief jaar. Het gebrek aan boekhoudkundige opvolging, enkele ploegen met een terugval van omzet en de stopzetting van enkele subsidies deden ons in de rode cijfers duikelen. We blijven natuurlijk niet bij de pakken zitten en zijn nu volop aan het werk om het jaar 2012 in elk opzicht te doen slagen. Dank aan alle partners en overheden die ons hun vertrouwen gunnen in het werken met onze doelgroep van laag geschoolde, vaak gemarginaliseerde (ex-)druggebruikers. Dank aan de partners in de gedeelde trajecten, de uitwisseling van informatie, het goed samenwerken.

2 Dank ook aan klanten die ons ook elke dag het vertrouwen geven om met onze ploegen werkzaam te zijn in hun bedrijf, organisatie, huis, tuin en het zo mogelijk maken dat we onze mensen opleiden, en klaarmaken voor een doorstroming naar het normaal economisch circuit of een andere plek binnen de sociale economie. Dank tot slot aan alle medewerkers van de Sociale Werkplaats De Sleutel die hun engagement vaak beproefd zien door de uitdagingen van alledag maar door hun vernieuwde inzet en professionaliteit steeds weer vorm geven aan de opdracht van het netwerk van De Sleutel: MENSEN - KANSEN - GROEIEN Damien Versele Afgevaardigd bestuurder vzw Sociale Werkplaats De Sleutel Nieuw in Stadslandbouw We dienden een dossier in voor de federale oproep innovatieprojecten binnen de sociale economie rond het thema stadslandbouw. Dit dossier werd goedgekeurd en kon in september 2011 opstarten. Dit project duurt in eerste instantie 12 maanden. Willem Van Gucht werd aangeworden om dit project vorm te geven. Het idee is simpel: op braakliggende stukken grond in de stad aan tuinbouw gaan doen. De opbrengst gaat naar de vrijwilligers die meewerken en naar de Sociale Kruidenier. De medewerkers die dit project mee vorm geven zijn de vrijwilligers die in onze module activering actief zijn. Daarnaast geven we de mogelijkheid aan vrijwilligers uit de buurt van onze stadstuin om mee te werken. Je kunt de activiteiten van dit project volgen via de facebook. 2. ESF project POP persoonlijk ontwikkelingsplan Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is voor broodnodig in een organisatie die wil staan voor groei van mensen, competentiemanagement, trajectmatig werken, inclusief werken, eigenaarsschap. Daarom zijn we heel blij dat we in 2011 konden opstarten met het ESF project POP in de sociale economie. Samen met een aantal partners uit de sociale economie timmeren we aan knowhow en aan methodieken om het POP verhaal in onze organisaties te verankeren. Onze partners zijn t Rad (kringwinkel regio Brugge), De Cirkel (kringwinkel Lokeren), Manus en SST (koepel sociale werkplaatsen). Dit project loopt tot eind 2012 waar een event zal georganiseerd worden om de resultaten van deze methodiekontwikkeling te presenteren. 3. Werkgroepen Vanuit onze studiedag van november 2010 ontstond de idee om enkele werkgroepen op te richten om ons zo beter te kunnen focussen op een aantal belangrijke onderwerpen binnen

3 onze organisatie. We hebben deze werkgroepen samengesteld met deelnemers die een doorsnee van de organisatie vertegenwoordigen. De werkgroepen die zo ontstonden in aan de slag gingen in 2011 waren de volgende: - Public relations: de doelstelling voor deze werkgroep is een heus beleid rond PR vorm te geven met uiteraard het uiteindelijke doel om meer klanten naar onze organisatie toe te leiden. - Veiligheid: het thema veiligheid heeft nood aan veel meer aandacht dan het nu krijgt. Daarom een werkgroep die tot doel heeft de idee van veilig werken op elke werkvloer te laten doordringen. - Registratie: we stellen vast dat we zeer veel registreren, dat we zeer veel informatie meerdere keren registreren in verschillende bestanden. De doelstelling van deze werkgroep is om er beleid uit te werken die de administratieve last voor alles wat registratie betreft drastisch te verminderen. - Ziekteverzuim: ondanks alle aandacht in het verleden is ons ziektepercentage nog te hoog. We willen hier meer werk van maken een werkgroep moet ons helpen focussen op deze problematiek. - Bouwsoft: we kochten een nieuw software programma dat er moet voor zorgen dat alle verrichtgingen naar klanten toe gebundeld worden: van eerste vraag van een klant, over de offerte tot en met de factuur. Dit alles in één programma dat op zijn beurt met de boekhouding gekoppeld is. Dit pakket implementeren is de opdracht van deze werkgroep. - Arbeidszorg: we stellen vast dat we onze uren arbeidszorg niet halen. Daardoor verliezen we dagelijks subsidies. Deze werkgroep moet uitzoeken hoe dit komt en orde op zaken zetten met als doelstelling het verkrijgen van de ons toegekende subsidies.

4 De werking 1. Atelierwerking te Gent a. Kenmerkend voor 2011 binnen de atelierwerking is zeker dat we gestart zijn met een enclavewerking. Dit betekent dat we met een ploeg gaan ondersteunen op een externe werkvloer. Dit gebeurde vooral binnen de firma Tailormade Logistics dat gevestigd is in de kanaalzone te Gent. Deze zeer interessante werkvorm geeft onze arbeiders de kans om een blik te werpen op de werking van een echt bedrijf. b. De werkplaatsleiding deed een extra inspanning betreffende orde, netheid en veiligheid op de werkvloer in onze atelierruimte. Het resultaat mag gezien worden. Dank zij de inspanningen van het begeleidend team werd een werkomgeving gecreëerd die veel aangenamer is om in te werken voor alle medewerkers. 2. Groenploegen te Gent en te Antwerpen a. Winterwerk blijft voor de beide ploegen een probleem dat we blijkbaar niet direct opgelost krijgen. Dit probleem delen we natuurlijk met vele groenwerkplaatsen, maar is er toch eentje waar we een oplossing moeten voor vinden. b. Door de uitbreiding van de ploegen is het nodig om meer werk te vinden. Deze voortdurende zoektocht is geen evidentie en zorgt er voor dat onze werkplaatsleiders vele uren bureelwerk moeten presteren. We blijven focussen op de drie klantengroepen waarmee we nu reeds werken: openbare besturen, grote bedrijven en particulieren. 3. Renovatieploegen te Gent en te Antwerpen a. Voor onze renovatieploeg te Gent werd in het begin van 2011 een wissel doorgevoerd. Ondertussen kennen we Bart als een gedreven medewerker die zijn nieuwe ploeg met volle overtuiging leiding geeft. b. Voor beide renovatieploegen blijft het een voortdurende uitdaging om de orderboekjes te kunnen vullen met geschikt werk. We zijn er ons van bewust dat de zoektocht naar werk in de renovatiesector geen evidentie is. We stellen echter wel vast dat er heel veel werk in deze sector is. Het komt er dus op aan om onszelf beter kenbaar te maken. 4. Inhoudelijke modules a. Aanmeldingen In Gent konden we het voorbije jaar rekenen op 281 aanmeldingen waarvan er 70% effectief tot de doelgroep drugverslaafden behoorden. 30% van alle aanmeldingen betreft mensen die jonger zijn dan 25 jaar. In Antwerpen hadden we voor 2010 slechts 104 aanmeldingen, waarvan iets meer dan de helft mensen met een drugverslaving. Dit komt uiteraard door de opstart van onze modules in Ook de nieuwe medewerkster van de module aanmelding diende nog op te starten. De grote toevloed van mensen die eigenlijk niet tot onze doelgroep behoren heeft uiteraard te maken met de onbekendheid van de inhoud van ons werk. Hier is dus werk aan de winkel: de juist informatie moet naar de doorverwijzers toe gebracht worden. Verder zien we dat in Gent van alle aanmeldingen er 50,5% van de mensen uiteindelijk een verder traject binnen onze werkplarats opstarten. In Antwerpen was dit voor 2010 slechts 37,5% van alle aanmeldingen. Wetende

5 dat voor Antwerpen 2010 een startjaar was voor de inhoudelijke werking, is er in elk geval werk aan de winkel om het aanmeldingsbeleid nauwer te gaan bestuderen. b. In beide regio s is 15% van de doorverwijzingen een doorverwijzing van onze collega s van De Sleutel. In Gent zijn andere drughulpverleners goed voor slechts 4,6% van de doorverwijzingen. In Antwerpen is dat nu reeds 10,5%. De samenwerking met de collega s van De Sleutel en met die van de andere drughulpverleningcentra loopt vlot maar blijft een zoeken in verband met het verstrekken van informatie. Welk soort informatie over een cliënt/medewerker is relevant om door te geven aan de collega s. Dit is en blijft een zoeken waar we binnen onze teams heel wat aandacht voor hebben. 1. Totaal aantal medewerkers Cijfers voor 2011 Een overzicht van de huidige mogelijkheden binnen onze werking: Vzw Sociale Werkplaats De Sleutel: - 52 erkende GESCO statuten voor arbeiders (doelgroepmedewerkers) - 30 art 60 medewerkers via de OCMW s van Gent en Antwerpen - 10 VTE arbeidszorg die resulteren in een 20-tal personen aanmeldingen waarvan er 70 % in een traject stappen binnen onze inhoudelijke modules VTE omkadering Vzw Werkervaring De Sleutel - 5 erkende GESCO statuten voor arbeiders - 2 VTE omkadering

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid

Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Op-Stap Een oriëntatie- en activeringsmodule voor personen met een psychische kwetsbaarheid Ontstaan Doorheen de jaren een stijging van het aantal aanmeldingen van personen met een psychische kwetsbaarheid.

Nadere informatie

HR Support een impressie vanuit Sociale Werkplaats De Sleutel

HR Support een impressie vanuit Sociale Werkplaats De Sleutel HR Support een impressie vanuit Sociale Werkplaats De Sleutel M. Gandhistraat 2a 9000 Gent Sociale Werkplaats De Sleutel Vlaamse erkenning als sociale werkplaats. Subsidies ontvangen om mensen in dienst

Nadere informatie

Sociale Werkplaatsen De Sleutel. Mahatma Gandhistraat 2A 9000 Gent 09/232.58.08

Sociale Werkplaatsen De Sleutel. Mahatma Gandhistraat 2A 9000 Gent 09/232.58.08 Sociale Werkplaatsen De Sleutel Mahatma Gandhistraat 2A 9000 Gent 09/232.58.08 VZW SWP De Sleutel is een werking die behoort tot de algemene werking van De Sleutel. De visie van beide organisaties is dan

Nadere informatie

Beleidsnota Sociale Economie 08/01/2015

Beleidsnota Sociale Economie 08/01/2015 Beleidsnota Sociale Economie 08/01/2015 1 Omgevingsanalyse 1. Werkzaamheid 2. Werkloosheid 3. Werkvormen in de sociale economie 4. Uitstroom Inhoud Strategische en operationele doelstellingen 1. SD1: Iedereen

Nadere informatie

Werking INL-ploegen 2014-2015. Jaarvergadering 24 september 2015

Werking INL-ploegen 2014-2015. Jaarvergadering 24 september 2015 Werking INL-ploegen 2014-2015 Jaarvergadering 24 september 2015 De essentie Verlenging Samenwerkingsakkoord 2008 2013 met 2 jaar: 2014-2015 Dubbel doel: natuur- en landschapsbeleid uitvoeren inzet van

Nadere informatie

Subsidiëring werkvloeren in het kader van AMA, doorstroomgerichte Arbeidszorg en Tijdelijke werkervaring. Infomoment 20 maart 2019

Subsidiëring werkvloeren in het kader van AMA, doorstroomgerichte Arbeidszorg en Tijdelijke werkervaring. Infomoment 20 maart 2019 Subsidiëring werkvloeren in het kader van AMA, doorstroomgerichte Arbeidszorg en Tijdelijke werkervaring Infomoment 20 maart 2019 Doel subsidie Werkvloeren ondersteunen om cliënten van OCMW Gent op een

Nadere informatie

Op weg naar een nieuw MAATWERKDECREET

Op weg naar een nieuw MAATWERKDECREET Op weg naar een nieuw MAATWERKDECREET Kader - situering Vlaams Regeerakkoord Sociale Economie => 2 pijlers: Lokale Diensteneconomie Maatwerk Beschutte werkplaatsen Sociale werkplaatsen Invoegmaatregel

Nadere informatie

We voorzien dat de jongeren maximaal 18 keer kunnen komen. Provincie Vlaams Brabant

We voorzien dat de jongeren maximaal 18 keer kunnen komen. Provincie Vlaams Brabant Naam van het dagbestedingsinitiatief: Alba- ondersteunende begeleiding- 1) Inhoud van de dagbesteding Algemeen kader: Ontstaansgeschiedenis 1 De werkvorm dagactiviteit van Alba is ontstaan binnen de werking

Nadere informatie

Onderwerp: projectoproep 2 april 2015 Subsidies voor sociale economie projecten in de provincie Antwerpen

Onderwerp: projectoproep 2 april 2015 Subsidies voor sociale economie projecten in de provincie Antwerpen NOTA Datum: 2 april 2015 Van: Dienst Economie en Internationale Samenwerking Team Sociale Economie Onderwerp: projectoproep 2 april 2015 Subsidies voor sociale economie projecten in de provincie Antwerpen

Nadere informatie

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap)

ORGANISATIE GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) GTB-West-Vlaanderen (gespecialiseerde trajectbegeleiding en bepaling voor mensen met arbeidshandicap) Mensen (werkzoekenden) met arbeidsbeperking, op: - medisch - fysiek - psychisch - mentaal - Trajectbegeleiding

Nadere informatie

3. Hoeveel bedroeg de provinciale spreiding in absolute cijfers en het aantal unieke klanten ten aanzien van de beroepsactieve bevolking in 2015?

3. Hoeveel bedroeg de provinciale spreiding in absolute cijfers en het aantal unieke klanten ten aanzien van de beroepsactieve bevolking in 2015? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 279 van EMMILY TALPE datum: 29 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Loopbaanbegeleiding - Stand van zaken Op 1 juli 2013 werd

Nadere informatie

Bijlage 3: Interview organisaties

Bijlage 3: Interview organisaties Bijlage 3: Interview organisaties BVBA Hoewaer Wat biedt u de mensen aan als organisatie? Wij bieden mensen werk aan in de privésector. Hoe bent u in aanraking gekomen met de tewerkstellingsmaatregel artikel

Nadere informatie

Omgerekend staan de volgende verplichtingen ten aanzien van de volgende subsidiebedragen:

Omgerekend staan de volgende verplichtingen ten aanzien van de volgende subsidiebedragen: Toelichting bij provinciale subsidies aan arbeidszorginitiatieven in Vlaams-Brabant BIJLAGE 1. Voorwaarden met betrekking de niet-categoriale werking De provinciale subsidies kunnen aangevraagd worden

Nadere informatie

JOBCENTRUM vzw. GOB = centrum voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling Aanbod:

JOBCENTRUM vzw. GOB = centrum voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling Aanbod: JOBCENTRUM vzw GOB = centrum voor Gespecialiseerde Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling Aanbod: Werkzoekenden met een arbeidsbeperking Werkenden & Zelfstandigen (loopbaanbegeleiding) Werkgevers Projecten,

Nadere informatie

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak Maatwerk en W² 2 decreten in de maak 3 2 decreten in de maak Maatwerk: voorontwerp decreet goedgekeurd door de Vlaamse regering W²: werkdocument: wordt binnenkort voorgelegd op de Vlaamse regering wordt

Nadere informatie

Filet Divers. Werkt!

Filet Divers. Werkt! Werkt! Filet Divers Werkt! Werkt! Instapvoorwaarden: De werkzoekende is anderstalig is analfabeet, traaglerend of uitgeleerd heeft randproblemen die, mits ondersteuning, op korte termijn oplosbaar zijn

Nadere informatie

nr. 285 van LORIN PARYS datum: 25 januari 2017 aan JO VANDEURZEN Justitiehuizen - Werklastmeting

nr. 285 van LORIN PARYS datum: 25 januari 2017 aan JO VANDEURZEN Justitiehuizen - Werklastmeting SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 285 van LORIN PARYS datum: 25 januari 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Justitiehuizen - Werklastmeting De minister liet heeft eerder

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Subsidiëring werkvloeren in het kader van AMA, doorstroomgerichte Arbeidszorg en Tijdelijke werkervaring. Infomoment 20 maart 2019

Subsidiëring werkvloeren in het kader van AMA, doorstroomgerichte Arbeidszorg en Tijdelijke werkervaring. Infomoment 20 maart 2019 Subsidiëring werkvloeren in het kader van AMA, doorstroomgerichte Arbeidszorg en Tijdelijke werkervaring Infomoment 20 maart 2019 Communicatie onder voorbehoud Info onder voorbehoud van goedkeuring subsidieoproep

Nadere informatie

Partnerschap VZW Jongerenatelier en VZW Oranjehuis i.s.m. VDAB West-Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen ESF Innovatieproject

Partnerschap VZW Jongerenatelier en VZW Oranjehuis i.s.m. VDAB West-Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen ESF Innovatieproject Partnerschap VZW Jongerenatelier en VZW Oranjehuis i.s.m. VDAB West-Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen ESF Innovatieproject Probleem - Grote jeugdwerkloosheid - Overstap onderwijs-arbeidsmarkt

Nadere informatie

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3 17 SOCIALE ECONOMIE 18 Sociale economie Iedereen heeft recht op een job, ook de mensen die steeds weer door de mazen van het net vallen. De groep werkzoekenden die vaak om persoonlijke en/of maatschappelijke

Nadere informatie

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding DAVE A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY Migratie Cockpit Inleiding De module Migratie zorgt ervoor dat u op een vlotte manier kan overstappen van Cockpit Boekhouding naar Dave Accounting. Dit betekent dat

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Kinrooi Breeërsesteenweg 146 Postcode en plaats Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Kinrooi/W65B-SFGE/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Beslissing van Vlaamse regering in 2014. Behouden wat goed is en verbeteren waar kan. VDAB is verantwoordelijk en steden en gemeenten vullen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016 Datum ontvangst

Nadere informatie

DURF2020 ACHTERGRONDINFO

DURF2020 ACHTERGRONDINFO Je eigen leven, daar gaan we voor! DURF2020 ACHTERGRONDINFO ACHTERGRONDINFO DURF2020 START In het kader van mijn P2020 wordt er veel gesproken, nagedacht en nieuwe initiatieven genomen in functie van de

Nadere informatie

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functietitel Juridische werkgever

Nadere informatie

Ontstaan? Bij de start van het woonondersteuningsproject werkten de meeste mensen in de beschutte werkplaats.

Ontstaan? Bij de start van het woonondersteuningsproject werkten de meeste mensen in de beschutte werkplaats. Ontstaan? Alderande Wonen werd 30 jaar geleden opgericht Erkenning: tehuis werkenden tehuis niet werkenden beschermd wonen dio Momenteel begeleiden we 38 cliënten Bij de start van het woonondersteuningsproject

Nadere informatie

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Inleiding Ik schrijf dit plan vanwege het feit dat ik een eenmansbedrijf op wil gaan starten in de webdesign branche en dit omdat ik de laatste

Nadere informatie

[LEERWINKEL WEST-VLAANDEREN]

[LEERWINKEL WEST-VLAANDEREN] [LEERWINKEL WEST-VLAANDEREN] [LEERWINKEL WEST-VLAANDEREN] CONTEXT Per 1-1-2015 : stopzetting werking van de 13 Consortia Volwassenenonderwijs in Vlaanderen TAKEN CONSORTIA Samenwerking binnen Volwasseneneducatie

Nadere informatie

Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010

Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010 Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010 Hieronder vindt u alle vragen die gesteld zijn tijdens de infosessie van 22/11/2010. In het eerste gedeelte worden vragen vermeld die betrekking hebben op

Nadere informatie

Privacyverklaring Z11 Jongerencoaching.

Privacyverklaring Z11 Jongerencoaching. Privacyverklaring Z11 Jongerencoaching. Stichting Z11 jongerencoaching, gevestigd aan de Koning Willem Alexanderlaan 5 (Sportpark Jong Holland) 1815 LV in Alkmaar is verantwoordelijk voor de verwerking

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23 mei 2017.

Hierbij vindt u het verslag van de inspecties die plaatsvonden in uw centrum op 23 mei 2017. Aan de Voorzitter van het OCMW van Knokke-Heist Kraaiennestplein 1 bus 2 8300 Knokke-Heist Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW / STOF-SCP / 2017 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Ravels Dreef 19 2381 Ravels Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI RAVELS/STOF-PSA-SFGE/2018 3 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS

SURPLUS. het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw. Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Blijf niet surplace maar kies voor SURPLUS Uitgangspunt Club staat centraal in de werking van de federatie Sterke clubs Steeds

Nadere informatie

Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013

Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013 Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013 Workshop Doel? Eerste ervaringen WVL delen + aanpak 3 ESF-projecten ikv Uitstroom Sociale Economie Looptijd: 2 jaar Ontwikkelen en uittesten

Nadere informatie

WERKZOEKEND MET ONDERNEMERSAMBITIES. UNIZO NeleMeers Activiteitencoöperatie Vanessa Becker VDAB Reinhilde Adriaens

WERKZOEKEND MET ONDERNEMERSAMBITIES. UNIZO NeleMeers Activiteitencoöperatie Vanessa Becker VDAB Reinhilde Adriaens WERKZOEKEND MET ONDERNEMERSAMBITIES UNIZO NeleMeers Activiteitencoöperatie Vanessa Becker VDAB Reinhilde Adriaens Infosessie 1. Voorwaarden voor werkzoekenden 2. Begeleidingstraject via Activiteitencoöperatie

Nadere informatie

Jaar in beeld Wat deed SCAN in 2014 voor de collectieven?

Jaar in beeld Wat deed SCAN in 2014 voor de collectieven? Jaar in beeld Wat deed SCAN in 2014 voor de collectieven? 2014: het was voor SCAN een vruchtbaar jaar vol dynamiek en resultaat. Er is veel werk verzet, zowel voor als achter de schermen. De professionalisering

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van LINKEBEEK Beukenstraat 23 1630 LINKEBEEK Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 2 OCMW/RMID-SCP-/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen

Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen Focussessie Het nieuwe werkgelegenheidsbeleid Impact op uw bedrijfsvoering Peter Bosmans VAC Gent,

Nadere informatie

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker Competentieprofiel maatschappelijk werker OCMW 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan Maatschappelijk werker Sociale zaken Sociale dienst B1-B3 2. Context Het OCMW garandeert aan elke

Nadere informatie

Het Centraal AanmeldPunt voor druggebruikers in de gevangenis

Het Centraal AanmeldPunt voor druggebruikers in de gevangenis Het Centraal AanmeldPunt voor druggebruikers in de gevangenis 1. Inhoud van het CAP Het centraal aanmeldpunt drugs of kortweg CAP, wil alle gedetineerden met een drugprobleem ondersteunen in hun zoektocht

Nadere informatie

Hamvraag: wat vinden we belangrijk als SWP, als sector, en hoe moeten we ons daar dan op organiseren? Wat is onze kernopdracht als SWP en als sector?

Hamvraag: wat vinden we belangrijk als SWP, als sector, en hoe moeten we ons daar dan op organiseren? Wat is onze kernopdracht als SWP en als sector? Vragen geformuleerd in de Strategische werkgroep Antwoorden geformuleerd in de Strategische werkgroep Hamvraag: wat vinden we belangrijk als SWP, als sector, en hoe moeten we ons daar dan op organiseren?

Nadere informatie

Projectfiche. Oproep 382: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent

Projectfiche. Oproep 382: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent OP ESF Vlaanderen 2014 2020 ESF Vlaanderen Projectfiche Oproep 382 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent Oproep 382: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent

Nadere informatie

Persoonsgerichte bewindvoerders als vriend en vertrouwenspersoon in het herstel van de cliënt

Persoonsgerichte bewindvoerders als vriend en vertrouwenspersoon in het herstel van de cliënt Persoonsgerichte bewindvoerders als vriend en vertrouwenspersoon in het herstel van de cliënt Marianne De Boodt Similes juridisch adviseur Martine De Moor Similes coördinator Kenniscentrum persoonsgerichte

Nadere informatie

Anker kracht. Verankering in de maatschappij door intensieve multi-disciplinaire begeleiding

Anker kracht. Verankering in de maatschappij door intensieve multi-disciplinaire begeleiding Anker kracht Verankering in de maatschappij door intensieve multi-disciplinaire begeleiding Inleiding In januari 2014 startte OCMW Gent het project 'Ankerkracht'. Dit project bundelt de krachten en visie

Nadere informatie

Samenwerking Justitie Arbeidszorg: kringloopwinkel Brugse Poort

Samenwerking Justitie Arbeidszorg: kringloopwinkel Brugse Poort Samenwerking Justitie Arbeidszorg: kringloopwinkel Brugse Poort Naar aanleiding van een aantal evoluties die wij binnen de werking van onze vzw een open plaats, departement kringloopwinkel Brugse poort

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via mi.inspect_office@mi-is.be.

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via mi.inspect_office@mi-is.be. Aan de Voorzitter van het OCMW van Knokke-Heist Kraaiennestplein 1 bus 2 8300 Knokke-Heist Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW / RMIB-SFGE / 2015 Betreft: Geïntegreerd

Nadere informatie

Hoe kan een lokaal bestuur samenwerken met Beschutte en Sociale Werkplaatsen? - Chantal Swerts -

Hoe kan een lokaal bestuur samenwerken met Beschutte en Sociale Werkplaatsen? - Chantal Swerts - Hoe kan een lokaal bestuur samenwerken met Beschutte en Sociale Werkplaatsen? - Chantal Swerts - Beschutte werkplaatsen Sociale werkplaatsen Andere partners voor het lokale bestuur: Collectieve invoegafdeling

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: NIVEAU: adviseur financiën en begroting WEDDENSCHAAL: A1a-A2a. Plaats in het organogram. Hoofddoel van de functie

FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: NIVEAU: adviseur financiën en begroting WEDDENSCHAAL: A1a-A2a. Plaats in het organogram. Hoofddoel van de functie FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: NIVEAU: Rang: WEDDENSCHAAL: adviseur financiën en begroting A Av A1a-A2a Plaats in het organogram De adviseur financiën en begroting rapporteert aan de financieel beheerder.

Nadere informatie

Naam van het dagbestedingsinitiatief: Atlas (alternatieve time out lagere school)

Naam van het dagbestedingsinitiatief: Atlas (alternatieve time out lagere school) Naam van het dagbestedingsinitiatief: Atlas (alternatieve time out lagere school) 1) Inhoud van de dagbesteding Algemeen kader: Ontstaansgeschiedenis 1 Ontstaan vanuit de dagbegeleidingswerking van OBC

Nadere informatie

Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE

Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE Uit de conceptnota : Het traject TWE heeft als doelstelling competenties en werkervaring op te bouwen binnen een reële arbeidsmarktomgeving,

Nadere informatie

Werk voor iedereen SUBSIDIEWIJZER SOCIALE ECONOMIE

Werk voor iedereen SUBSIDIEWIJZER SOCIALE ECONOMIE Werk voor iedereen SUBSIDIEWIJZER SOCIALE ECONOMIE WERK VOOR IEDEREEN VOORWOORD Sociale economie betekent veel meer dan enkel kansengroepen aan het werk zetten. Het is een manier om onze economie mens-,

Nadere informatie

Sector beschutte werkplaatsen. Memorandum Vlaamse verkiezingen 25 mei 2014

Sector beschutte werkplaatsen. Memorandum Vlaamse verkiezingen 25 mei 2014 Sector beschutte werkplaatsen Memorandum Vlaamse verkiezingen 25 mei 2014 VLAB, de werkgeversorganisatie die alle 54 Vlaamse beschutte werkplaatsen vertegenwoordigt, benadrukt het belang van de sector

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Poperinge Veurnestraat 22 8970 Poperinge Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/STOF-SCP/2018 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Peuter Speelpunt Turnhout

Peuter Speelpunt Turnhout Peuter Speelpunt Turnhout Samen spelen kan je leren! -Een plaats voor ontmoeting -Bruggen bouwen naar maatschappelijke deelname -Open en laagdrempelig aanbod voor ouders en opvoeders en jongste kinderen

Nadere informatie

Doorstroomtrajecten binnen LDE MAART 2019

Doorstroomtrajecten binnen LDE MAART 2019 Doorstroomtrajecten binnen LDE MAART 2019 Inleiding 2 Het decreet Lokale Diensteneconomie wil een antwoord bieden op de vraag naar passende arbeid voor kwetsbare werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Nadere informatie

Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012

Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012 Bijlage 10: Provinciale opdracht GTB vzw in het kader van Arbeidszorg budgetjaar 2012 BEPALINGLEN AAN HET PROVINCIEBESTUUR INZAKE DE PROVINCIALE OPDRACHT VAN GTB IN HET KADER VAN ARBEIDSZORG Bepaling 1

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

Functieprofiel projectmedewerker

Functieprofiel projectmedewerker Functieprofiel projectmedewerker Situering L4-volwassenenonderwijs vzw is het netwerk van de centra voor volwassenenonderwijs en het centrum voor basiseducatie in de regio Leuven-Hageland-Tervuren. Door

Nadere informatie

Voorwoord) ( De(diabeteszorg(in(Nederland(begeeft(zich(op(hoog(niveau.(In(internationaal(verband(wordt(ons(land( alom(geprezen(om(de(toewijding(die(aan(de(dag(wordt(gelegd(om(het(leven(voor(mensen(met(

Nadere informatie

BATIBOUW. 60 ste editie BRUSSELS EXPO VAN 21/2 TOT 3/3/2019

BATIBOUW. 60 ste editie BRUSSELS EXPO VAN 21/2 TOT 3/3/2019 BATIBOUW 2019 60 ste editie BRUSSELS EXPO VAN 21/2 TOT 3/3/2019 2019 wordt een bijzondere editie voor BATIBOUW die zijn 60 ste editie zal vieren! Al sinds de eerste editie in 1959 is BATIBOUW de belangrijkste

Nadere informatie

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 27/08/2018.

Hierbij vindt u het verslag van de inspectie die plaatsvond in uw centrum op 27/08/2018. Aan de Voorzitter van het OCMW van Merksplas Markt 11 2330 Merksplas Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI MERKSPLAS/GPMI/2018 1 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

Kenniscentrum Persoonsgerichte Bewindvoering

Kenniscentrum Persoonsgerichte Bewindvoering Kenniscentrum Persoonsgerichte Bewindvoering Marianne De Boodt Similes juridisch adviseur Martine De Moor Similes coördinator Persoonsgerichte Bewindvoering Leuven 18 oktober 2014 www.similes.be Kenniscentrum

Nadere informatie

Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie

Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie Bruggen bouwen tussen de sociale en de reguliere economie Onze mission statement Door dienstverlenende projecten rond fietsmobiliteit biedt Velo vzw opleidingskansen, werkervaring en tewerkstelling aan

Nadere informatie

Sociale inclusie in overheidsopdrachten en samenwerking met reguliere bouwbedrijven

Sociale inclusie in overheidsopdrachten en samenwerking met reguliere bouwbedrijven Sociale inclusie in overheidsopdrachten en samenwerking met reguliere bouwbedrijven Case Energiesnoeiers Event Sociale Economie stimuleren via overheidsopdrachten: illusie of nabije toekomst? 29 september

Nadere informatie

MIA MAAKT SCÈNE Theater en mensen in armoede

MIA MAAKT SCÈNE Theater en mensen in armoede MIA MAAKT SCÈNE Theater en mensen in armoede Mensen in armoede (Mia) en amateurtheater Drie pijlers binnen het project Sociale impact Kansen tot het bijleren van vaardigheden Leren kennen wereld van (amateur)theater

Nadere informatie

TOOL 1: Opmaak inventaris

TOOL 1: Opmaak inventaris TOOL 1: Opmaak inventaris Deze tool kwam tot stand in samenwerking met Scwitch en T&C Blue Horizon. Algemeen kader 1.1 Gegevens Naam federatie: Adres federatie: Boomgaardstr. 22, bus 20, 2600 Antwerpen

Nadere informatie

Het proces van gedetineerde tot (maat) werk

Het proces van gedetineerde tot (maat) werk Het proces van gedetineerde tot (maat) werk Situering rol als detentieconsulent GTB = Gespecialiseerd Team Bemiddeling. Begeleiding en ondersteuning van mensen met een lange afstand of begeleidingsnood

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB

Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB Samen werken aan werk Visie- en afsprakennota bij de samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse VI (via het NIC), het RIZIV, GTB en de VDAB Deze nota bevat de operationele visie en concrete afspraken

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

DE VLAAMSE SOCIALE ECONOMIE IN 2016

DE VLAAMSE SOCIALE ECONOMIE IN 2016 DE VLAAMSE SOCIALE ECONOMIE IN 2016 Inhoud Inleiding... 3 Methodologie... 3 Overzicht van de werknemers in de sociale economie... 5 Profielkenmerken van doelgroepwerknemers... 6 Regionale Spreiding...

Nadere informatie

Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject of evaluatie WOP MAART 2019

Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject of evaluatie WOP MAART 2019 Aanvraag van evaluatiegesprek ifv opstart doorstroomtraject of evaluatie WOP MAART 2019 Inleiding 2 Het decreet maatwerk bij collectieve inschakeling wil ondersteunen en subsidiëren op maat van elke werknemer.

Nadere informatie

Naam van het dagbestedingsinitiatief: vzw Beestigonderwijs

Naam van het dagbestedingsinitiatief: vzw Beestigonderwijs Naam van het dagbestedingsinitiatief: vzw Beestigonderwijs 1) Inhoud van de dagbesteding Algemeen kader: Ontstaansgeschiedenis 1 2011 Doelstelling(en) Visie Het onderwijs van de 21ste eeuw moet duurzaam

Nadere informatie

b) Hoeveel werkzoekenden werden in 2016 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen?

b) Hoeveel werkzoekenden werden in 2016 geïndiceerd door VDAB met indicatie persoon met multiple problemen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 315 van ROB BEENDERS datum: 20 januari 2017 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

WONOzo! in cijfers

WONOzo! in cijfers 215 in cijfers WONOzo! - 215 in cijfers 1. Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) 1.1. Aantal aanmeldingen in 215 Aantal aanmeldingen 4 35 3 25 2 15 1 5 214 215 Aantal aanmeldingen In 214 werden 17 mogelijke

Nadere informatie

De moeizame zoektocht naar hulpverlening op maat in de Bijzondere Jeugdbijstand:

De moeizame zoektocht naar hulpverlening op maat in de Bijzondere Jeugdbijstand: De moeizame zoektocht naar hulpverlening op maat in de Bijzondere Jeugdbijstand: Onderzoek naar onevenwichten tussen vraag en aanbod in de provincie Antwerpen. Stephanie Peeters, Thérèse Jacobs en Kristel

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

AZ Alma krijgt toestemming en middelen voor bouw van nieuw ziekenhuis

AZ Alma krijgt toestemming en middelen voor bouw van nieuw ziekenhuis vzw AZ Alma campus sijsele Gentse Steenweg 132 B-8340 Sijsele-Damme tel. 050 72 81 11 campus eeklo (Maatschappelijke Zetel) Moeie 18 B-9900 Eeklo tel. 09 376 04 11 www.azalma.be PERSBERICHT AZ Alma krijgt

Nadere informatie

Family Justice Center Mechelen Korte Keten. Raadscommissie Welzijn 08/05/2017

Family Justice Center Mechelen Korte Keten. Raadscommissie Welzijn 08/05/2017 Family Justice Center Mechelen Korte Keten Raadscommissie Welzijn 08/05/2017 1 Korte Keten? Partners Korte Keten Bevindingen na 4 jaar Korte Keten Doorontwikkeling naar Family Justice Center 2 Korte Keten

Nadere informatie

Deel 5: Opvoedingsondersteuning

Deel 5: Opvoedingsondersteuning Deel : Opvoedingsondersteuning ORGANOGRAM INLEIDING 3 STATISTISCHE GEGEVENS Jaarverslag 04 0 ORGANOGRAM Directeur Adjunct-directeur Verantwoordelijke / Hergomoderator HCA-dienst Ouders Steunen in Opvoeden

Nadere informatie

Voorstelling Initiatief vrijwillige bewindvoering

Voorstelling Initiatief vrijwillige bewindvoering Voorstelling Initiatief vrijwillige bewindvoering Martine De Moor Coördinator initiatief vrijwillige bewindvoering Brussel/21 maart 2019 Initiatief vrijwillige bewindvoering is genomen in 1997 maakt deel

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE STUDIEDAG OPENSTELLEN SPORTINFRASTRUCTUUR

SOCIALE ECONOMIE STUDIEDAG OPENSTELLEN SPORTINFRASTRUCTUUR SOCIALE ECONOMIE STUDIEDAG OPENSTELLEN SPORTINFRASTRUCTUUR Wat is Sociale Economie? Dit is een test Dit is een test Dit is een test 1 Wat is Sociale Economie? Sociale Economie bestaat uit een verscheidenheid

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches SD 3 OD 5. Titel initiatief : Opleiding en tewerkstelling schoolinterventieteam

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Fiches SD 3 OD 5. Titel initiatief : Opleiding en tewerkstelling schoolinterventieteam BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches SD 3 OD 5 Titel initiatief : Opleiding en tewerkstelling schoolinterventieteam Initiatiefnemer: vzw Schoolinterventieteam Projectomschrijving De specifieke bijdrage van de

Nadere informatie

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022:

Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Vragen en antwoorden in verband met de algemene offerteaanvraag 06/1022: Volgens de offerteaanvraag konden geïnteresseerden tot 18 december 2006 per mail vragen overmaken aangaande het bestek en de toekomstige

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluit Zitting van 30 april 2015 OCMW Maatschappelijke Integratie en Ontplooiing 20 2015_RMW_00289 Maatschappelijke hulpverlening aan residenten - Werkafspraken

Nadere informatie

evolutie omzet 0,00 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

evolutie omzet 0,00 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 WERKING evolutie omzet 80000,00 70000,00 60000,00 50000,00 40000,00 30000,00 20000,00 10000,00 0,00 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 Ondanks

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever:

Verantwoordelijke uitgever: Verantwoordelijke uitgever: Damien Versele, Jozef Guislainstraat 43a, 9000 Gent België-Belgique P.B. 9099 Gent X BC10273 Afgiftekantoor 9099 GENT X P509261 Het drukken van dit magazine wordt ons gratis

Nadere informatie

Sociale tewerkstelling in jouw bedrijf: een goede zet

Sociale tewerkstelling in jouw bedrijf: een goede zet 1 Sociale tewerkstelling in jouw bedrijf: een goede zet 2 Inhoud Ons engagement als OCMW 4 Jouw engagement als werkgever 6 Financiële voordelen 9 Win-win 10 Contact 12 Ben je op zoek naar een gemotiveerde

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Oudenburg Ettelgemsestraat 18 8460 Oudenburg Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI OCMW/RMID- SCP /2015 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 NOC VZW-

JAARVERSLAG 2014 NOC VZW- JAARVERSLAG 2014 NOC VZW- O.C.M.W.-gebouw van Hasselt AlbrechtRodenbachstraat 20 -- 3500 Hasselt 011 373892 INHOUDSTAFEL VOORWOORD... 3 DOELGROEP EN AANBOD... 4 BEHEER... 6 INTERN OVERLEG... 8 CLIËNTCONTACTEN...

Nadere informatie

CONCULLEGA S: PARTNERS OF CONCURRENTEN N. KEERSEBILCK

CONCULLEGA S: PARTNERS OF CONCURRENTEN N. KEERSEBILCK CONCULLEGA S: PARTNERS OF CONCURRENTEN N. KEERSEBILCK 1 AFBAKENING 2 BEGRIPSOMSCHRIJVING CONCULLEGA: Samentrekking van 'concurrent' en 'collega : Ondernemer die dezelfde producten of diensten aanbiedt.

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via het e- mailadres

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via het e- mailadres Ter attentie van de Voorzitter OCMW Mesen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI 3 CV/Mesen/RMID-STOF-SCP/2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte Voorzitter, Hierbij vindt

Nadere informatie

Jaarverslag mei Bas de Greef

Jaarverslag mei Bas de Greef Jaarverslag 2017 8 mei 2018 Bas de Greef Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Meerjarenperspectief... 5 Kwaliteit van zorg... 5 Huisvesting... 5 Financiële stabiliteit... 5 Juridische

Nadere informatie

Het ondersteunen en mee uitvoeren van de boekhouding alsook het voeren van een verantwoord aankoopbeleid.

Het ondersteunen en mee uitvoeren van de boekhouding alsook het voeren van een verantwoord aankoopbeleid. O.C.M.W.- LOCHRISTI FUNCTIEBESCHRIJVING AFDELING: DIENST: FUNCTIEBENAMING: FINANCIELE DIENST FINANCIELE DIENST-ECONOMAAT econoom-boekhouder 1. Plaats in de organisatie De econoom-boekhouder rapporteert

Nadere informatie

Samenwerkingsverband OCMW Balen Dessel Mol Retie

Samenwerkingsverband OCMW Balen Dessel Mol Retie Samenwerkingsverband OCMW Balen Dessel Mol Retie Samenwerkingsverband OCMW Balen Dessel Mol Retie Sociale activering 26 april 2016 1 Inhoud 1. Situering samenwerkingsverband 2. Diversiteit 3. Dienstencentrum

Nadere informatie

USE-IT ZOEKT: COÖRDINATOR

USE-IT ZOEKT: COÖRDINATOR USE-IT ZOEKT: COÖRDINATOR USE-IT is een toeristische dienst voor jongeren. De organisatie maakt drukwerk, houdt een infobalie open in Brussel, en runt een website. USE-IT is niet-commercieel en werkt zonder

Nadere informatie