BEVEILIGING VAN STEMPELS EN METAALPERSEN September 1981 Blz. 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEVEILIGING VAN STEMPELS EN METAALPERSEN September 1981 Blz. 1"

Transcriptie

1 Blz INLEIDING Bij het gebruik van metaalpersen kan het gevaar zich voordoen van knellen tussen stempeldelen of tussen stempels en andere machinedelen. In deze publikatie worden aanwijzingen gegeven die tot doel hebben dit gevaar zoveel mogelijk weg te nemen. De aanwijzingen hebben eveneens betrekking op de naleving van de volgende wettelijke bepalingen: a Krachtens artikel 118 van het "Veiligheidsbesluit voor fabrieken of werkplaatsen 1938" moeten metaalpersen zodanig zijn ingericht en beschut, dat het gevaar dat deze machines opleveren zoveel mogelijk wordt voorkomen. b Krachtens artikel 10 van het Arbeidsbesluit Jeugdigen mag een jeugdig persoon (beneden 18 jaar) geen arbeid verrichten aan of in de nabijheid van machines of werktuigen welke gevaarlijk zijn vanwege hun bewegende delen, tenzij er een doeltreffende beveiliging is aangebracht, waarvan de werking geheel onafhankelijk is van degene die de machine of het werktuig bedient. 2. BEVEILIGINGSMETHODEN De meest doeltreffende beveiliging wordt verkregen door de knelpunten onbereikbaar voor enig lichaamsdeel te maken. Dit kan op een der volgende manieren geschieden. a Door toepassing van gesloten stempels (zie 3). b Door het aanbrengen van vaste schermen om de stempels (zie 4). Hierbij kunnen inrichtingen voor het uitwerpen van de werkstukken met behulp van perslucht worden toegepast. c Door toepassing van automatische of semi automatische inlegtoestellen en uitwerpers, zoals toevoergoten, draaibare tafels, schuiven en dergelijke, gecombineerd met vaste schermen als bedoeld onder b (zie 5). d Door toepassing van een koppelscherm (zie 6). 3. GESLOTEN STEMPELS Onder gesloten stempels verstaat men stempels waarvan de onderdelen gedurende de gehele slag van de stoter geen knelplaatsen voor enig lichaamsdeel opleveren. Het gebruik van dit soort stempels verdient verreweg de voorkeur, omdat deze door hun constructie volkomen veilig zijn en geen bijzondere veiligheidsmaatregelen behoeven te worden getroffen. Bij het ontwerpen van een stempel loont het dan ook zeker de moeite, na te gaan of dit als een gesloten stempel kan worden uitgevoerd.

2 Blz BEVEILIGING VAN STEMPELS DOOR MIDDEL VAN VASTE SCHERMEN Is het niet mogelijk een stempel gesloten uit te voeren, dan dient men na te gaan of de knelplaatsen door een vast scherm 1) om de stempel afdoende kunnen worden beschut. Hierbij moet men in acht nemen dat nergens, ook niet tussen de slede en de beveiliging, een knelplaats mag ontstaan. Vele ongevallen hebben aangetoond, dat het niet voldoende is wanneer de knelplaats zodanig ligt dat men deze niet behoeft te bereiken, doch dat het noodzakelijk is dat de knelplaats niet kan worden bereikt. Voor het goede zicht op het werk kan voor de schermen geperforeerd plaat worden gebruikt of een doorzichtig materiaal, bijv. perspex. Voor het doorvoeren van de werkstukken mogen openingen in de schermen worden aangebracht. Het kan voorkomen, dat de doorvoeropening betrekkelijk wijd moet zijn om het doorvoeren van vrij hoge werkstukken mogelijk te maken. Dit is geen bezwaar mits het scherm ver genoeg van de knelplaats is aangebracht. Met behulp van het toestel volgens afbeelding 5 is voor verschillende afmetingen van de hoogte H en de lengte L van de doorvoeropening de toelaatbare minimumafstand C tussen het scherm en de knelplaats bepaald. Voor de hoogten H van en 25 mm zijn de daarbij behorende maten L en C, waarbij veilig kan worden gewerkt, in afbeelding 6 aangegeven. Is de lengte L bijv. 100 mm en de hoogte H 9 mm, dan moet de afstand C (dit is de afstand van de voorkant van het scherm tot aan het dichtstbij gelegen knelpunt) ten minste 10 mm bedragen. Is L bijv. 70 mm en C 50 mm, dan mag H niet groter zijn dan 15 mm. Met behulp van de grafiek kan men nu, afhankelijk van de doorvoeropening, de minimaal toelaatbare afstand tussen het scherm en het dichtst daarbij gelegen knelpunt bepalen. Zulks moet geschieden zonder dat het te bewerken materiaal onder de stempel is geschoven. Indien de snijder of de buiger niet meer dan 5 mm boven de matrijs uitkomt, is geen gevaar voor knellen aanwezig en behoeft men geen scherm aan te brengen. Bij het aanbrengen van schermen om stempels die worden gebruikt op persen met veranderlijke slaglengte dient men er rekening mede te houden, dat de slede slechts dan in zijn hoogste stand tot stilstand komt als de machine op de grootste of op de kleinste slag is ingesteld. Bij tussenliggende slaglengten beweegt de slede zich, nadat de koppeling tot stand is gekomen, eerst nog iets omhoog alvorens de neerwaartse slag begint, of komt de slede na ontkoppeling eerst tot stilstancl nadat deze de hoogste stand is gepasseerd. Voor het bepalen van de afmetingen van de schermen moet men uitgaan van de grootste slag van de slede. Indien de stempels op verschillende machines worden gebruikt, moeten de afmetingen van de schermen worden bepaald voor de machines die de grootste slaglengte hebben. Voor vaste schermen voor snij-trekstempels zie de pubiikatie van de Arbeidsinspectie P no 9.

3

4 Blz. 3 Indien men een stempel beschermt door middel van een vast scherm, dient men er zorg voor te dragen dat tussen het scherm en de slede niet een nieuwe gevaarlijke knelplaats ontstaat. De afstand E tussen de bovenkant van het scherm en enig bewegend deel, bijv. de slede, mag in geen enkele stand van de slede minder dan 20 mm bedragen. Bij gebruik van een korte snijder of buiger op persen met onveranderlijke slaglengte kan hieraan dikwijls moeilijk worden voldaan. Men dient dan een snijder of buiger van voldoende lengte te maken of zo mogelijk de bestaande van een verlengstuk te voorzien. Wanneer de snijder of buiger wordt geleid kan zich het geval voordoen, dat er tussen de stempeldelen geen knelplaats is, doch wel tussen de slede en de leiplaat. Indien in dit geval in de laagste stand van de slede de afstand tussen de leiplaat en de slede minder dan 20 mm bedraagt, moet deze knelplaats zijn beschut door een scherm, dat is aangebracht aan de leiplaat en de gevaarlijke ruimte geheel afsluit. Het scherm moet zo hoog zijn, dat in de hoogste stand van de slede de onderkant hiervan niet boven het scherm komt. In sommige gevallen kan men een telescoopbescherming toepassen, waarbij men moet zorgen dat de afstand tussen de bovenste en de onderste bescherming op geen enkel punt meer dan 2 mm bedraagt. Ter plaatse waar de afstand F tussen het scherm en de snijder of de buiger meer dan 10 mm bedraagt, moet het scherm zijn afgedekt om te verhinderen, dat men over het scherm heen met de snijder of de buiger in aanraking kan komen. De afbeeldingen 12 en 13 geven voorbeelden van snij- en buigstempels met een vaste afstroopplaat. Indien de afstand D in afbeelding 12 niet meer bedraagt dan 5 mm en H niet groter is dan de hiervoor in afbeelding 6 aangegeven waarde, behoeft geen scherm te worden aangebracht. Afbeelding 13 geeft een scherm weer, bestaande uit een op de afstroopplaat bevestigde manchet, die de snijder of de buiger nauw omsluit. De afstand tussen dit scherm en de snijder of de buiger mag niet meer dan 2 mm bedragen. De schermen moeten zijn vervaardigd van stevig materiaal, bijv. staalplaat van ten minste 1,5 mm, of van een voldoende stevig, doorzichtig materiaal, bijv. perspex. Zij moeten stevig zijn bevestigd, de stempel aan alle zijden omgeven en voldoende stijfheid bezitten om weerstand te kunnen bieden aan een enigszins ruwe behandeling. 5. AUTOMATISCHE EN SEMI-AUTOMATISCHE INLEGTOESTELLEN, GECOMBINEERD MET VASTE SCHERMEN Een voorbeeld van een stempel waarbij gebruik is gemaakt van een houder voor de te bewerken voorwerpen en een schuif voor het onder de stempel voeren ervan, is aangegeven in afbeelding 15. De stempel is hier voorzien van een vast scherm.

5

6 Blz. 4 Afbeelding 16 toont een andere situatie, waarbij ingewikkeld gevormde werkstukken door middel van een elektropneumatisch inlegtoestel onder de stempel worden gevoerd. Ook bij toepassing van inlegtoestellen moet er rekening mee worden gehouden dat knelplaatsen moeten zijn afgeschermd. Dit soort inlegtoestellen moet voor elk geval speciaal worden ontworpen en geheel aan het werkstuk worden aangepast. Richtlijnen voor het ontwerpen kunnen derhalve niet worden gegeven. 6. HET KOPPELSCHERM Wanneer een beschutting als bedoeld in de hoofdstukken 3, 4 of 5 niet kan worden aangebracht, moet de pers zijn voorzien van een koppelscherm, waaronder wordt verstaan een scherm dat moet worden gesloten alvorens het koppelmechanisme tussen het vliegwiel en de as kan worden ingeschakeld, en dat gedurende de slag van de pers gesloten blijft. Een van zulk een beveiliging voorziene excenterpers, waarvan het vliegwiel aan de zijkant is gelegen en die is voorzien van een wrijvingskoppeling, is aangegeven in afbeelding 17. In de publikatie van de Arbeidsinspectie P no 10 wordt uitvoerig op de koppelschermbeveiliging ingegaan. Aangezien het koppelscherm vrij kostbaar is en het mechanisme van deze beveiliging onderhoud vergt, verdient het aanbeveling steeds eerst na te gaan of het mogelijk is de beschutting als bedoeld in de hoofdstukken 3, 4 of 5 toe te passen.

SNIJ-TREKSTEMPELS P Blz. 1

SNIJ-TREKSTEMPELS P Blz. 1 Blz. 1 1. INLEIDING Bij het gebruik van metaalpersen kan het gevaar zich voordoen van knellen tussen stempeldelen of tussen stempels en andere machinedelen. In deze publikatie worden aanwijzingen gegeven

Nadere informatie

VEILIG WERKEN OP DAKEN 1961 blz.1

VEILIG WERKEN OP DAKEN 1961 blz.1 blz.1 1. INLEIDING 1.1 Dat het werken op daken bijzondere gevaren met zich mee kan brengen, behoeft geen nadere toelichting. Op de middelen die dienen te worden aangewend ter voorkoming of beperking van

Nadere informatie

VLAKBANKBEVEILIGING MET PARALLELGELEIDING 1972 Blz. 1

VLAKBANKBEVEILIGING MET PARALLELGELEIDING 1972 Blz. 1 Blz. 1 1. INLEIDING Bij het werken aan niet of onvoldoend beveiligde vlakbanken vinden in Nederland jaarlijks vele ongevallen plaats door het in aanraking komen met de sneldraaiende beitels. Dit kan zich

Nadere informatie

BEVEILIGING VAN RUBBERWALSEN 1961 Blz. 1

BEVEILIGING VAN RUBBERWALSEN 1961 Blz. 1 Blz. 1 1. INLEIDING 1.1 Krachtens artikel 118 van het "Veiligheidsbesluit voor fabrieken of werkplaatsen 1938" moeten rubberwalsen zodanig zijn opgesteld en ingericht, dat het gevaar dat deze machines

Nadere informatie

LANGZAAM LOPENDE METAALCIRKELZAAGMACHINES 1972

LANGZAAM LOPENDE METAALCIRKELZAAGMACHINES 1972 P26 972 Low-speed metal circular sawing machines do not seem to be dangerous on account of the comparatively small number of revolutions per minute. However, the accident risk appears to be considerable,

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE CONSTRUCTIE EN HET GEBRUIK VAN VANGNETTEN 1963 blz.1

AANWIJZINGEN VOOR DE CONSTRUCTIE EN HET GEBRUIK VAN VANGNETTEN 1963 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Naar de praktijk leert, gebeuren elk jaar, o.a. op bouwwerken, ernstige ongevallen doordat personen van een grote hoogte vallen. Artikel 127 van het "Veiligheidsbesluit voor fabrieken

Nadere informatie

UITSTEEKSTEIGERS 1980 blz.1

UITSTEEKSTEIGERS 1980 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Bij de betonskeletbouw bestaat het skelet uit een constructie van gewapend betonkolommen, -wanden, -balken en -vloeren. Het stellen van de bekisting, het aanbrengen van de wapening,

Nadere informatie

CONSTRUCTIE EN BEPROEVING VAN VEILIGHEIDSBRILLEN 1961 Blz. 1

CONSTRUCTIE EN BEPROEVING VAN VEILIGHEIDSBRILLEN 1961 Blz. 1 Blz. 1 1. INLEIDING Ingevolge artikel 121 van het Veiligheidsbesluit voor fabrieken of werkplaatsen 1938 moeten personen, die bij het gebruik van werktuigen of gereedschappen gevaar lopen getroffen te

Nadere informatie

Bijlage 16: Handleiding

Bijlage 16: Handleiding Bijlage 16: Handleiding Hier volgt een zeer gedetailleerde handleiding van hoe de lasercutte Mendel geassembleerd kan worden. Eerst zal er begonnen worden met enkele kleinere tussenassemblees. In de handleiding

Nadere informatie

TAKELS, VIJZELS EN DOMMEKRACHTEN 1984 blz.1

TAKELS, VIJZELS EN DOMMEKRACHTEN 1984 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Vrij regelmatig verzoeken fabrikanten, leveranciers en gebruikers van takels, vijzels en dommekrachten de Arbeidsinspectie, deze hefwerktuigen uit een oogpunt van veiligheid aan een

Nadere informatie

Deze publikatie verstaat onder:

Deze publikatie verstaat onder: EN VLOEROPENINGEN OP BOUWWERKEN EN ONDERHOUDSWERKEN ALSMEDE VOOR EEN VEILIGE CONSTRUCTIE EN OPSTELLING VAN BOUWLADDERS, TRAPPEN, LOOPPLANKEN EN LOOPBRUGGEN @@ Deze publikatie verstaat onder:.wandopeningen

Nadere informatie

VEILIG REPAREREN VAN VATEN 1969 Blz. 1

VEILIG REPAREREN VAN VATEN 1969 Blz. 1 Blz. 1 Reparaties aan vaten (waaronder mede worden verstaan drums, niet-betreedbare reservoirs 1), e.d.) dienen bij voorkeur in speciaal daartoe ingerichte bedrijven te worden verricht. Gaat men toch zelf

Nadere informatie

FHN Reglementen. Behendigheid Toestellen

FHN Reglementen. Behendigheid Toestellen FHN Reglementen Behendigheid Toestellen Behendigheid Toestellen versie 2009 INHOUDSOPGAVE Blz. DE TOESTELLEN 3 FIGUUR 1: Hoogtesprongen 8 FIGUUR 2: De Muur 9 FIGUUR 3: De Borstelsprong 10 FIGUUR 4: De

Nadere informatie

WERKEN MET HOUTBEWERKINGSMACHINES 1987 blz.1

WERKEN MET HOUTBEWERKINGSMACHINES 1987 blz.1 blz.1 1. INLEIDING In deze publikatie zijn de wettelijke bepalingen opgenomen die betrekking hebben op de constructie, het onderhoud en het veilig werken met houtbewerkingsmachines. Bij het werken met

Nadere informatie

BIJLAGE A. Algemene Plaatselijke Verordening

BIJLAGE A. Algemene Plaatselijke Verordening BIJLAGE A Artikel 2.1.5.1 Artikel 2.4.2 Artikel 4.4.2 Artikel 5.1.6 Artikel 2.1.5.1 Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg 1. Het is verboden zonder vergunning van het college de weg of een weggedeelte

Nadere informatie

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID. 3 MEI Koninklijk besluit betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen.

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID. 3 MEI Koninklijk besluit betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen. MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID 3 MEI 1999. - Koninklijk besluit betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen Bijlage IV Minimumvoorschriften bedoeld in artikel 53, 4, tweede lid 1. Voorafgaande

Nadere informatie

1 Arbeidsmiddelen volgens het Arbobesluit

1 Arbeidsmiddelen volgens het Arbobesluit 1 Arbeidsmiddelen volgens het Arbobesluit Arbobesluit 7.1 Arbeidsmiddelen buiten gebruik Dit hoofdstuk is niet van toepassing op arbeidsmiddelen die op een zodanige manier zijn gedemonteerd of gesloopt,

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies -instructies Inleiding Afbeelding 1, Systeemoverzicht en afzonderlijke componenten -2- Inleiding IEIDING Onderdelenlijst Hoeveelheid/hoogte Referentie: 1,0 m 1,5 m 2,0 m 3,0 m Productomschrijving A1 1

Nadere informatie

Nr 4146 Revisie

Nr 4146 Revisie 20100 Bedieningssystemen Waar nodig voor een juiste bediening van de machine moet een markering aangebracht Bij (on)opzettelijk verkeerd schakelen geen gevaarlijke consequenties. Goed toegankelijk geplaatst

Nadere informatie

Texas Instruments TI-92 Beeldscherm

Texas Instruments TI-92 Beeldscherm Texas Instruments TI-92 Beeldscherm Replacement Geschreven door: Daniel Maldonado ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 11 INTRODUCTIE In deze gids zullen we laten zien hoe u het scherm te verwijderen

Nadere informatie

1.1.2 Een handlier is een lier, die uitsluitend is bedoeld en uitgevoerd om met handkracht te worden aangedreven.

1.1.2 Een handlier is een lier, die uitsluitend is bedoeld en uitgevoerd om met handkracht te worden aangedreven. blz.1 1. ALGEMEEN 1.1 Definities 1.1.1 Een lier is een hefwerktuig, - dat is bedoeld om lasten te verplaatsen door middel van een flexibel trekorgaan, zoals een kabel, - dat voorts is uitgerust met een

Nadere informatie

Checklist toestellen 2016 Commissie Agility, Raad van Beheer 1

Checklist toestellen 2016 Commissie Agility, Raad van Beheer 1 Hoogtesprong Hoogte L: 55-60 cm, M: 35-40 cm, S: 25-30 cm Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de

Nadere informatie

Onderzoek van de drakenfiguur

Onderzoek van de drakenfiguur Onderzoek van de drakenfiguur Voordat een begin gemaakt werd met de behandeling en de restauratie van de loden drakenfiguur zijn eerst alle zichtbare gegevens fotografisch vastgelegd. Om details goed te

Nadere informatie

DE POTEN AFSTELLEN. Zo kan de koelkast omhoog gebracht worden. Zo kan de koelkast omlaag gebracht worden.

DE POTEN AFSTELLEN. Zo kan de koelkast omhoog gebracht worden. Zo kan de koelkast omlaag gebracht worden. DE POTEN AFSTELLEN Bij het installeren van de koelkast, of wanneer deze verplaatst wordt, moeten de poten afgesteld worden om te garanderen dat de deuren goed sluiten en dat de koelkast stabiel en waterpas

Nadere informatie

Accu ipad Reparatie handleiding

Accu ipad Reparatie handleiding 1. Steek een metalen spudger tussen de bovenkant van het scherm en de achterkant. Draai de spudger van u af zodat de klemmetjes aan de bovenkant los komen. 2. Steek een tweede spudger tussen de bovenkant

Nadere informatie

SPROEIAGGREGAAT HANDLEIDING. Spezialmaschinen 270.0409 -- 07 / 2004 -- NEDERLAND. Änderungsstand: Index 0 NL P05

SPROEIAGGREGAAT HANDLEIDING. Spezialmaschinen 270.0409 -- 07 / 2004 -- NEDERLAND. Änderungsstand: Index 0 NL P05 SPROEIAGGREGAAT HANDLEIDING Änderungsstand: Index 0 NL P05 270.0409 -- 07 / 2004 -- NEDERLAND 1 Deze uitgave Bij de aankoop van deze kantenaanlijmmachine hebt u gekozen voor een model met een individuele

Nadere informatie

~ ~ Just SEW It! Knoopsgaten

~ ~ Just SEW It! Knoopsgaten ~ ~ Just SEW It! Knoopsgaten Knoopsgaten Knoopsgaten zitten in bijna alle naaiprojecten, zowel in kleding als in decoratieve projecten en zijn in de meeste gevallen de finishing touch van uw project. Ze

Nadere informatie

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten.

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten. ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een gemonteerd op panlatten. Leverancier van alternatieve oplossingen voor water, warmte comfort en stroom Tel: 058-288 47 39 / Fax 058-288 92 98 PLAATSING VAN

Nadere informatie

Texas Instruments TI-92 moederbord

Texas Instruments TI-92 moederbord Texas Instruments TI-92 moederbord vervanging Geschreven door: Daniel Maldonado ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 9 INTRODUCTIE In deze gids zullen we laten zien hoe u het moederbord en hoe

Nadere informatie

Checklist toestellen Commissie Agility, Raad van Beheer 1

Checklist toestellen Commissie Agility, Raad van Beheer 1 Hoogtesprong Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de vleugel is 40 tot 60 cm. Het mag niet mogelijk

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR HET VEILIG GEBRUIK EN HET ONDERHOUD VAN GEDEELDE VELGEN VOOR 1987

AANWIJZINGEN VOOR HET VEILIG GEBRUIK EN HET ONDERHOUD VAN GEDEELDE VELGEN VOOR 1987 blz.1 1. INLEIDING Vele ernstige ongevallen, waaronder zelfs dodelijke, werden in de loop van de tijd veroorzaakt door het loswerken en met grote kracht wegspringen van delen van velgen voor luchtbanden.

Nadere informatie

MEERSPILLIGE BOORMACHINE

MEERSPILLIGE BOORMACHINE 20100 Bedieningssystemen Waar nodig voor een juiste bediening van de machine moet een markering aangebracht Bij (on)opzettelijk verkeerd schakelen geen gevaarlijke consequenties. Goed toegankelijk geplaatst

Nadere informatie

Allereerst willen wij u danken voor de aankoop van dit toestel.

Allereerst willen wij u danken voor de aankoop van dit toestel. www.alphametal.be info@alphametal.be H andleiding YT-160A G ebruiksaanwijzing Allereerst willen wij u danken voor de aankoop van dit toestel. Een ieder die met dit toestel zal werken dient deze handleiding

Nadere informatie

Deze omzendbrief is bestemd voor de overheden die over een brandweerkorps beschikken.

Deze omzendbrief is bestemd voor de overheden die over een brandweerkorps beschikken. MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 8 APRIL 2008 BETREFFENDE DE STANDAARDISERING VAN DE CONTAINERSLEDES DIE BESTEMD ZIJN VOOR DE OPENBARE BRANDWEER EN DE CIVIELE BESCHERMING. (B.S. 11.06.2008) Federale Overheidsdienst

Nadere informatie

BIJLAGE AANHANGSEL. bij. Voorstel voor een Besluit van de Raad

BIJLAGE AANHANGSEL. bij. Voorstel voor een Besluit van de Raad EUROPESE COMMISSIE Brussel, 20.10.2015 COM(2015) 512 final ANNEX 1 PART 2/2 BIJLAGE AANHANGSEL bij Voorstel voor een Besluit van de Raad betreffende het namens de Europese Unie in het Administratief Comité

Nadere informatie

HET ELECTRISCH SLOT VOOR WISSELSTROOM

HET ELECTRISCH SLOT VOOR WISSELSTROOM N.V. NEDERLANDSCHE SPOORWEGEN Seinwezen Onderwerp: MECH. BEVEILIGING (Binnenapp. en schema's) Aflevering 2 Cursus voor opleiding tot Technisch Ambtenaar (Nadruk verboden) HET ELECTRISCH SLOT VOOR WISSELSTROOM

Nadere informatie

INRICHTEN, OPSTELLEN EN GEBRUIK VAN EEN BATTERIJ ACETYLEENFLESSEN EN ZUURSTOFFLESSEN 1) 1963 Blz. 1

INRICHTEN, OPSTELLEN EN GEBRUIK VAN EEN BATTERIJ ACETYLEENFLESSEN EN ZUURSTOFFLESSEN 1) 1963 Blz. 1 BATTERIJ ACETYLEENFLESSEN EN ZUURSTOFFLESSEN 1) 1963 Blz. 1 1. BATTERIJ VAN ACETYLEENFLESSEN 1.1 Definities 1.1.1 Onder een batterij acetyleenflessen wordt verstaan: een aantal op een gemeenschappelijke

Nadere informatie

Arbocatalogus Machineveiligheid bij het handmatig doorleiden van papier- en kartonmachines

Arbocatalogus Machineveiligheid bij het handmatig doorleiden van papier- en kartonmachines Arbocatalogus Machineveiligheid bij het handmatig doorleiden van papier- en kartonmachines De arbocatalogus pkgv-industrie is een in fasen ontwikkelde catalogus die beheerd wordt door het Verbond Papier-

Nadere informatie

Lockout/tagout. Honeywell Safety Products. I Bescherm apparatuur tegen inschakelen en zo tegen gevaren voor werknemers

Lockout/tagout. Honeywell Safety Products. I Bescherm apparatuur tegen inschakelen en zo tegen gevaren voor werknemers Honeywell Safety Products Lockout/tagout I Bescherm apparatuur tegen inschakelen en zo tegen gevaren voor werknemers 478 Schoonmansveld 52 B-2870 Puurs 00 32 (0)3 860 01 90 Honeywell Safety Products Lockout/tagout

Nadere informatie

LCD scherm ipad 3 Reparatie handleiding

LCD scherm ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Geschreven door: Phillip Phung

Geschreven door: Phillip Phung Canon PowerShot SD1000 Lens Replacement Voor het vervangen of reinigen van een gebarsten of blootgesteld lens. Geschreven door: Phillip Phung GEREEDSCHAPPEN: Phillips # 00 schroevendraaier (1) Spudger

Nadere informatie

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding Assemblage- en montagehandleiding * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit

Nadere informatie

In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Phaser 6200-kleurenlaserprinter Laden In deze sectie komen de volgende onderwerpen aan de orde: Papier in de laden 1 tot en met 3 plaatsen zie pagina 2. Papier in de multifunctionele lade plaatsen zie

Nadere informatie

HANDLEIDING SLOTKASTFREESMACHINE 171

HANDLEIDING SLOTKASTFREESMACHINE 171 HANDLEIDING SLOTKASTFREESMACHINE 171 ALGEMENE BESCHRIJVING De slotkastfreesmachine 171 bestaat uit: Slotkastfreesmachine 171 Montagegereedschap ( sleutels ) Een vierdelige, losneembare hoogteaanslag met

Nadere informatie

OPGAVE A. Bijlagen Bijlage A1: brief van de cliënt Bijlage D1: gepubliceerde octrooiaanvrage

OPGAVE A. Bijlagen Bijlage A1: brief van de cliënt Bijlage D1: gepubliceerde octrooiaanvrage OPGAVE A Uw cliënt ontwikkelt en fabriceert onder meer snoerstellen voor het aansluiten van elektrische apparaten op het lichtnet. Hij is van mening een uitvinding gedaan te hebben die de veiligheid van

Nadere informatie

Accu ipod Classic Installatie handleiding

Accu ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Pagina 1 van 4 KNK CYNOPHILIA

Pagina 1 van 4 KNK CYNOPHILIA sprong Muur Breedtesprong Slalom Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de vleugel is 40 tot 60 cm.

Nadere informatie

VERORDENING (EEG) Nr. 3440/84 VAN DE COMMISSIE. van 6 december inzake voorzieningen aan sleepnetten, Deense zegennetten (snurrevod) en

VERORDENING (EEG) Nr. 3440/84 VAN DE COMMISSIE. van 6 december inzake voorzieningen aan sleepnetten, Deense zegennetten (snurrevod) en 7. 12. 84 Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen Nr. L 318/23 VERORDENING (EEG) Nr. 3440/84 VAN DE COMMISSIE van 6 december 1984 inzake voorzieningen aan sleepnetten, Deense zegennetten (snurrevod)

Nadere informatie

Scherm iphone 5 Installatie handleiding

Scherm iphone 5 Installatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee 3,6 mm. schroeven naast de lichtsensor. 2. Druk een zuignap net boven de home button op het scherm. 3. Zorg ervoor dat

Nadere informatie

Citeertitel: Landsbesluit elektrische leidingen en kabels ==================================================================== Artikel 1

Citeertitel: Landsbesluit elektrische leidingen en kabels ==================================================================== Artikel 1 Intitulé : Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van de artikelen 1, vierde lid, en 11, eerste lid, van de Landsverordening elektriciteitsconcessies Citeertitel: Landsbesluit elektrische

Nadere informatie

EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS

EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS EINDMONTAGE VAN DE SCHOKDEMPERS DE TWEEDE ACHTERSTE SCHOKDEMPER VOLTOOIT HET SCHOK- DEMPERPAAR AAN DE ACHTERKANT. NA HET IN ELKAAR ZETTEN VAN DE LOSSE ONDERDELEN VOLGT DE EINDMONTAGE AAN DE ACHTERSTE OPHANGING.

Nadere informatie

Bouwbeschrijving deel A Bodemplaat inkorten

Bouwbeschrijving deel A Bodemplaat inkorten Bouwbeschrijving deel A Bodemplaat inkorten KS Motorsport Holland Ettensestraat 19 7061 AA Terborg Tel: 0315-340990 Email: info@ksmotorsportholland.nl Net: www.ksmotorsportholland.nl 1 De Basis Voor het

Nadere informatie

Microfoon flexkabel ipad 3 Installatie handleiding

Microfoon flexkabel ipad 3 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. 204.770 Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. Stuklijst: 1 x basis 3 x wiel, ø 50 mm 3 x wiel, ø 30 mm

Nadere informatie

Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys

Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys Werkbanken Er is altijd een oplossing! Wij doen nog aan ouderwetse service! 2 Hefkolommen

Nadere informatie

Degel. Op basis van de branchekennis van vandaag is ten behoeve van de Degelautomaat het volgende veiligheidspakket vastgesteld:

Degel. Op basis van de branchekennis van vandaag is ten behoeve van de Degelautomaat het volgende veiligheidspakket vastgesteld: Degel De degelautomaat is binnen de grafimedia-branche een bekende machine en als zodanig ook niet weg te denken uit de bedrijfstak. Hoewel er verschillende typen degelautomaten bestaan, hebben we het

Nadere informatie

Bipark. Bipark 26 is een compacte tweepersoons autolift die de auto soepel en snel in positie heft.

Bipark. Bipark 26 is een compacte tweepersoons autolift die de auto soepel en snel in positie heft. Bipark De Bipark 26 valt onder de categorie dubbele stapelaars en is een eenvoudig product dat tevens zeer gebruiksvriendelijk is. Een groot voordeel van de Bipark 26 is dat er geen put nodig is voor dit

Nadere informatie

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Power flex kabel iphone 5 Installatie handleiding

Power flex kabel iphone 5 Installatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee 3,6 mm. schroeven naast de lichtsensor. 2. Druk een zuignap net boven de home button op het scherm. 3. Zorg ervoor dat

Nadere informatie

TWEEWIELIGE TREKKERS MET AANBOUWWERKTUIGEN 1981 blz.1

TWEEWIELIGE TREKKERS MET AANBOUWWERKTUIGEN 1981 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Bij het werken met tweewielige trekkers voorzien van aanbouwwerktuigen en aanbouwwagens gebeuren herhaaldelijk ongevallen. Vooral het onjuist gebruik van (onbeveiligde) grondfrezen en

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

AET. 287. De gebouwen mo9ten voorzien zijn van gasmeters, ten getale en ter plaatse door den Kommandant der Brandweer te bepalen*

AET. 287. De gebouwen mo9ten voorzien zijn van gasmeters, ten getale en ter plaatse door den Kommandant der Brandweer te bepalen* AANVULLING en WIJZIGING der ALGEMEENE POMTIE-YEEOEDEHTK'ö, De BTEGEMEESTEB en WETHOUDEES van Amsterdam doen te weten, dat door den Raad dier Gemeente, in zijne vergadering van den l sten Maart 1882, is

Nadere informatie

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor Sunstock Holland Assemblagehandleiding Castor Inhoud Handleiding Castor 3 Algemene informatie Castor 4 Assemblage-instructie Castor 9 Assemblage-instructie Castor, spie afdichting (optioneel) 1 Attentie:

Nadere informatie

Arbeidsomstandigheden. Congres Transport van Afval 5 februari 2015 Marjolein Gobes

Arbeidsomstandigheden. Congres Transport van Afval 5 februari 2015 Marjolein Gobes Arbeidsomstandigheden Congres Transport van Afval 5 februari 2015 Marjolein Gobes De afvalbranche Wijzigingen per 1 juli 2015 > 60 miljoen ton afval per jaar +/- 15.000 werknemers Relatief hoog aantal

Nadere informatie

Plaats een vinger en een duim in de gaten en trek de binnenste doos uit de buitenste doos.

Plaats een vinger en een duim in de gaten en trek de binnenste doos uit de buitenste doos. Bouwhandleiding Galileoscope Open om te beginnen de zijkanten van de buitenste doos om bij de binnenste doos te komen. Onder een van de flappen vindt u twee gaten, zoals te zien op de afbeelding hieronder.

Nadere informatie

Hoe TechCard te gebruiken:

Hoe TechCard te gebruiken: 204.769 TechBot 3 TechBot 3 is niet te stoppen! Wanneer hij in contact komt met een verticaal oppervlak wat hem de doorgang belemmert, dan stuurt hij er slim omheen! Hoe TechCard te gebruiken: Stuklijst:

Nadere informatie

Systeemomschrijving Plateau 2.0

Systeemomschrijving Plateau 2.0 Systeemomschrijving Plateau 2.0 Mei 2017 Systeemomschrijving Plateau 2.0 Mei 2017 Definitie: varkenshok met Een hok waarin varkens vrij beschikken over twee verblijfsniveaus, één op de begane grond en

Nadere informatie

Unispect - Toolbox 10 - Werken op hoogte. Inleiding

Unispect - Toolbox 10 - Werken op hoogte. Inleiding Unispect - Toolbox 10 - Werken op hoogte Inleiding Het werken op hoogte wordt als normaal beschouwd binnen de bouwnijverheid, echter vallende voorwerpen of werknemers die van grote hoogte naar beneden

Nadere informatie

Lelievlet. Een Elfrink Bouwplaat, Wageningen. Aangeboden door: Elfrink-Bouwplaten.

Lelievlet. Een Elfrink Bouwplaat, Wageningen. Aangeboden door: Elfrink-Bouwplaten. Lelievlet Aangeboden door: Elfrink-Bouwplaten http://www.elfrink-bouwplaten.nl Een Elfrink Bouwplaat, Wageningen, SCHAAL ± 1:38, 52 onderdelen. Afmetingen model: lengte 145mm, breedte 47mm, hoogte 170mm

Nadere informatie

Handleiding Installatie

Handleiding Installatie Handleiding Installatie Voor de montage van het zonnezeil kan men het best een windstile dag kiezen om te voorkomen dat er tijdens de montage een windvlaag in het zeil slaat, waardoor het zeil met de grond

Nadere informatie

Bijlage Oplossingenkaart enkele pennenbank

Bijlage Oplossingenkaart enkele pennenbank Bijlage Oplossingenkaart enkele pennenbank Detailbeschrijving geïntegreerde oplossing geluid/houtstof Uitwerking oplossing: vervanging zaagblad door geluidarm zaagblad, vervanging beschermkappen rond zaag

Nadere informatie

Massief houten panelen afplatten met de Festool afplatfrees bestelnummer met schacht = 8 mm

Massief houten panelen afplatten met de Festool afplatfrees bestelnummer met schacht = 8 mm Nr.: 118 Massief houten panelen afplatten met de Festool afplatfrees bestelnummer 491138 met schacht = 8 mm Beschrijving Panelen worden voornamelijk gebruikt ter vulling van massief houten lijstenwerk.

Nadere informatie

Dock connector ipad 3 Reparatie handleiding

Dock connector ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

GYPTONE D2 SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING. Zeker. BRANDVEILIGHEID Brandklasse A2-s1, d0.

GYPTONE D2 SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING. Zeker. BRANDVEILIGHEID Brandklasse A2-s1, d0. GYPTONE D SYSTEEM MONTAGEHANDLEIDING GYPTONE D SYSTEEM PRODUCTOMSCHRIJVING Gyptone D is een akoestisch systeemplafondpaneel dat verdekt wordt gemonteerd in het Cross-Lock Unipro ophangsysteem. Het plafond

Nadere informatie

Camera achterkant iphone 5 Installatie handleiding

Camera achterkant iphone 5 Installatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee 3,6 mm. schroeven naast de lichtsensor. 2. Druk een zuignap net boven de home button op het scherm. 3. Zorg ervoor dat

Nadere informatie

e-desk Elektrisch in hoogte verstelbare tafelframes Montage en bedieningshandleiding

e-desk Elektrisch in hoogte verstelbare tafelframes Montage en bedieningshandleiding e-desk Elektrisch in hoogte verstelbare tafelframes Montage en bedieningshandleiding Status: november 2018 Aluminium-Schiebetür-Systeme Inhoudsopgave 1 Waarschuwingen / informatie 3 2 Gebruik / aansprakelijkheid

Nadere informatie

Bijlage Oplossingenkaart dubbele pennenbank

Bijlage Oplossingenkaart dubbele pennenbank Bijlage Oplossingenkaart dubbele pennenbank Detailbeschrijving geïntegreerde oplossing geluid/houtstof: Uitwerking oplossing: vervanging zaagbladen door geluidarme zaagbladen, vervanging beschermkappen

Nadere informatie

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u:

Montage. handleiding. Maak de verpakking(en) per meubel open en sorteer de onderdelen. In de verpakking vindt u: Montage handleiding Verpakking Naast de referentie van het meubel staat soms nog een getal op het verpakkingslabel. Dit betekent dat het gaat om één meubel wat is verpakt in meerdere pakketten, tezamen

Nadere informatie

ibook G3 Clamshell Kleine letters Replacement

ibook G3 Clamshell Kleine letters Replacement ibook G3 Clamshell Kleine letters Replacement Geschreven door: irobot INTRODUCTIE Alles moet komen... Dan kunt u de onderkant van de behuizing te vervangen. GEREEDSCHAPPEN: 5mm Nut Driver (1) Munt (1)

Nadere informatie

Cilinderpers. 1 Inleg 2 Inlegtafel 3 Overpakmoment tussen inlegtafel en cilinder 4 Cilinder 5 Inktwerk 6 Drukvormtafel 7 Uitleg

Cilinderpers. 1 Inleg 2 Inlegtafel 3 Overpakmoment tussen inlegtafel en cilinder 4 Cilinder 5 Inktwerk 6 Drukvormtafel 7 Uitleg Cilinderpers 3 2 1 5 4 7 6 1 Inleg 2 Inlegtafel 3 Overpakmoment tussen inlegtafel en cilinder 4 Cilinder 5 Inktwerk 6 Drukvormtafel 7 Uitleg KVGO, eindversie 23 april 2007 1 1. Bronaanpak Uitbesteden (indien

Nadere informatie

SYNCHROMASTER HYDRAULISCHE AFKANTPERSEN

SYNCHROMASTER HYDRAULISCHE AFKANTPERSEN SYNCHROMASTER HYDRAULISCHE AFKANTPERSEN SYNCHROMASTER HYDRAULISCHE AFKANTPERSEN SYNCHROMASTER Synchromaster 30135 met bepaalde opties. STANDAARD UITVOERING - Robosoft ATS 565 sturing op zwaaiarm. - Elektro-hydraulische

Nadere informatie

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Richtlijn voor de uitvoering van bouwkasten. Het gehele Cogas elektriciteitsgebied.

Richtlijn voor de uitvoering van bouwkasten. Het gehele Cogas elektriciteitsgebied. Richtlijn bouwkasten TOEPASSINGSGEBIED: Het gehele Cogas elektriciteitsgebied. 1 DOELSTELLING Eisen voor bouwkasten t.b.v. tijdelijke en bouw- aansluitingen met een maximale doorlaatwaarde van 3x80A. 2

Nadere informatie

MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen.

MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen. Woudloopsimulator bouwen MANCAVE Hij heeft een ruimte. Hij heeft tijd. En niemand houdt hem tegen. Een orgineel. Boslooptrommel. Fotorolgordijn. Geuraggregaat. Standaard. Standaard Wandelement (multiplex,

Nadere informatie

Installatie-instructies voor het led-accessoire voor Silvadec claustraplank

Installatie-instructies voor het led-accessoire voor Silvadec claustraplank Installatie-instructies voor het led-accessoire voor Silvadec claustraplank www.silvadec.com / info@silvadec.com / tel.: +33 (0)2.97.45.09.00 Voordat u aan de installatie begint, raden wij u ten zeerste

Nadere informatie

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Texas Instruments TI-92 Screen Cover

Texas Instruments TI-92 Screen Cover Texas Instruments TI-92 Screen Cover Vervanging Geschreven door: Daniel Maldonado ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 10 INTRODUCTIE In deze gids zullen we laten zien hoe de toegang tot en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing 2 1 3 4 6 5 8 9 7 Gebruiksaanwijzing Hartelijk dank... dat u voor een Svenstol hebt gekozen! De 24-uurs stoelen van Svenstol zijn speciaal ontwikkeld voor continu gebruik 24 uur per dag. Daarom zijn alle

Nadere informatie

LCD scherm ipad 2 Installatie handleiding

LCD scherm ipad 2 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening)

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Status Geldend Wettelijk kader Gemeentewet, Algemene

Nadere informatie

Gebruikershandleiding regenscherm

Gebruikershandleiding regenscherm Gebruikershandleiding regenscherm Regen of zonneschijn zijn prima met ScooterPac. Lees de handleiding om het meeste uit Uw opvouwbare regenscherm te halen. Inhoudsopgave 1 Waarschuwingen en veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Arbocatalogus pkgv-industrie Verwerkingsmachines

Arbocatalogus pkgv-industrie Verwerkingsmachines Arbocatalogus pkgv-industrie Verwerkingsmachines De arbocatalogus PKGV-industrie is een in fasen ontwikkelde catalogus die beheerd wordt door het Verbond Papier- en Kartonproducerende en -verwerkende industrieën.

Nadere informatie

Accu ipad 2 Installatie handleiding

Accu ipad 2 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Draaimolen. Vragen over de huidige toestand OK Niet OK. FC* Beschrijving - Commentaar. 1. Conform de EN-norm Permanente markering

Draaimolen. Vragen over de huidige toestand OK Niet OK. FC* Beschrijving - Commentaar. 1. Conform de EN-norm Permanente markering 1. Conform de EN-norm 1176 Is op het speeltoestel een markering aangebracht dat het in overeenstemming met de NBN/EN-norm 1176 is of kan de fabrikant een geschreven attest afleveren dat het toestel in

Nadere informatie

Audio flexkabel + Sim lezer ipad 2 Installatie handleiding

Audio flexkabel + Sim lezer ipad 2 Installatie handleiding 1. Verwijder de simkaart van de ipad. 2. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 30756608 Versie 1.2 Ond. nr. 30756607, 30756606, 31316446 Stuurwiel, leer IMG-339612 Volvo Car Corporation Stuurwiel, leer- 30756608 - V1.2 Pagina 1

Nadere informatie

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Kabelgoten (van staal) zagen

Kabelgoten (van staal) zagen Nr. 502 Kabelgoten (van staal) zagen A Beschrijving In dit toepassingsvoorbeeld wordt het zagen van een stalen kabelgoot met de afmetingen 130 x 68 mm en een handcirkelzaag TS 75 beschreven. Leidingen

Nadere informatie

Nr 4136 Revisie

Nr 4136 Revisie 20100 Bedieningssystemen Waar nodig voor een juiste bediening van de machine moet een markering aangebracht Bij (on)opzettelijk verkeerd schakelen geen gevaarlijke consequenties. Goed toegankelijk geplaatst

Nadere informatie