CONSTRUCTIE EN BEPROEVING VAN VEILIGHEIDSBRILLEN 1961 Blz. 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONSTRUCTIE EN BEPROEVING VAN VEILIGHEIDSBRILLEN 1961 Blz. 1"

Transcriptie

1 Blz INLEIDING Ingevolge artikel 121 van het Veiligheidsbesluit voor fabrieken of werkplaatsen 1938 moeten personen, die bij het gebruik van werktuigen of gereedschappen gevaar lopen getroffen te worden door afvliegende vonken, splinters, schilfers of stof, doeltreffend tegen dit gevaar zijn beveiligd, in het bijzonder tegen het gevaar van oogverwondingen. In laatstbedoelde gevallen is een goede veiligheidsbril het aangewezen beveiligingsmiddel. Er bestaan verschillende typen veiligheidsbrillen, die al naar gelang de verschillende werkzaamheden en de daaraan verbonden gevaren voor toepassing in aanmerking komen. In de publikatie van de Arbeidsinspectie P. no. 22 (Oogbeschuttingsmiddelen) zijn hierover nadere bijzonderheden vermeld. Voor de bescherming van de ogen tegen het gevaar getroffen te worden door grove deeltjes dient, zoals in genoemde publikatie is aangegeven, een veiligheidsbril te worden gebruikt bestaande uit een gewoon type bril, voorzien van veiligheidsglazen, een versterkt montuur en naar behoefte al of niet voorzien van zijschermen. Naar de mening van de Arbeidsinspectie kan dit type veiligheidsbril slechts dan als een doeltreffend oogbeschuttingsmiddel als bedoeld in bovengenoemd artikel 121 worden aangemerkt, als het voldoet aan de hieronder volgende aanwijzingen. 2. TOEPASSELIJKHEID VAN DE AANWIJZINGEN Deze aanwijzingen zijn van toepassing op tegen wegvliegende grove deeltjes beschermende veiligheidsbrillen, al of niet voorzien van zijschermen, waarvan het montuur is vervaardigd van metaal en/of kunststof en die zijn voorzien van twee ongekleurde veiligheidsglazen. 3. VEILIGHEIDSGLAZEN 3.1 Materiaal Veiligheidsglazen mogen uitsluitend bestaan uit: a. een schijf gehard glas; b. een schijf kunststof waartegen aan weerszijden een glasschijf is gekit, z.g. triplexglazen; c. een schijf kunststof Veiligheidsglazen moeten van niet gemakkelijk brandbaar materiaal zijn vervaardigd. Kunststoffen die wanneer zij in een vlam worden gehouden langzaam opbranden, zijn toegestaan. Kunststoffen waarbij de verbranding snel voortschrijdt, bijv. kunststoffen op nitrocellulosebasis, zijn niet toegestaan.

2 Blz Vorm Een veiligheidsglas, niet tevens een correctieglas, moet een optisch zuiver menisken glas (een bol glas) zijn met een kromming van maximaal + 6½ en - 6½ dioptrie en minimaal + 5 en - 5 dioptrie. Deze waarden moeten worden bepaald met een sferometer. 3.3 Afmetingen De middellijn van een cirkelvormig veiligheidsglas moet tenminste bedragen: a. voor correctieglazen en voor brillen met een oogafstand van minder dan 62 mm: 44 mm; b. voor brillen met een oogafstand van 62 - <64 mm: 45,8 mm; c. voor brillen met een oogafstand van 64 mm of meer: 49 mm Van pantoscopische of trapeziumvormige veiligheidsglazen moet de breedte tenminste bedragen: voor metalen glasranden: bij een oogafstand tot 64 mm: 45 mm; " " " van 64 - < 68 mm: 47 mm; " " " van 68 mm of meer: 48 mm; voor kunststoffen glasranden: bij een oogafstand tot 66 mm: 44 mm; " " " van 66 - < 70 mm: 46 mm; " " " van 70 mm of meer: 48 mm; Bij brillen met correctieglazen, bij brillen voor jeugdige personen en voorts in zeer bijzondere andere gevallen mag de breedte van de glazen tot 44 mm bij metalen glasranden en tot 42 mm bij kunststoffen glasranden worden verkleind. Onder oogafstand van een bril wordt verstaan de afstand tussen de verticale hartlijnen der glazen De hoogte van een veiligheidsglas moet tenminste bedragen: bij pantoscopische glazen: 90% van de onder genoemde breedte; bij trapeziumvormige glazen: 85% van de onder genoemde breedte De breedte en de hoogte van een glas dienen te worden gemeten als is aangegeven in afbeelding Van een gehard glas mag de dikte niet meer dan 3 mm bedragen. Deze bepaling is niet van toepassing op correctieglazen. 3.4 Optische eigenschappen 3.4.1

3 Het glas moet kleurloos zijn.

4 Blz Het glas moet vrij zijn van blazen, verontreinigingen of minder doorzichtige gedeelten Het glas moet vrij zijn van inhomogeniteiten (slierten e.d.). Het mag bij erdoorheen kijken geen vertekening vertonen Glazen van gehard glas of triplexglas moeten optisch zuiver zijn geslepen en goed zijn gepolijst Een veiligheidsglas, niet tevens zijnde een correctieglas, mag in geen enkel punt een negatieve of een positieve sterkte hebben groter dan 0,125 dioptrie. Het verschil in sterkte in twee onderling loodrechte richtingen mag in geen enkel punt van het glas meer dan 0,05 dioptrie bedragen. Het binnen- en het buitenvlak van een glas mag in geen enkel punt meer dan 20 boogminuten (0,25 prisma dioptrie) van de evenwijdigheid afwijken. De hierbedoelde waarden moeten worden bepaald met behulp van een topsterktemeter. 3.5 Mechanische sterkte Veiligheidsglazen die bestaan uit een laag glas dat gehard is, en veiligheidsglazen die bestaan uit een schijf van kunststof, mogen, indien zij zijn ondersteund op de onder aangegeven wijze, geen enkele beschadiging vertonen nadat het glas in het midden is getroffen door een over een hoogte van 1,30 m vrij vallende bolvormige stalen kogel van 40 g (middellijn circa 22 mm) Veiligheidsglazen die bestaan uit een schijf van kunststof, waartegen aan weerszijden een glasschijf is gekit, mogen, indien zij zijn ondersteund op de onder aangegeven wijze en nadat het glas in het midden is getroffen door een over een hoogte van 1 m vrij vallende bolvormige stalen kogel van 16 g (middellijn circa 16 mm), aan de niet door de kogel getroffen zijde niet zijn afgesplinterd De ondersteuning van de glazen tijdens de onder of beschreven valproef moet bestaan uit een metalen ring, waarvan voor ronde glazen met een middellijn van 49 mm de afmetingen en de vorm zijn aangegeven in afbeelding 6. De metalen ring moet stevig zijn bevestigd op een stalen plaat, dik tenminste 10 mm, die op een niet meegevende onderlaag moet zijn opgesteld. Het glas moet rusten op een ring van rubber waarvan de hardheid volgens Shore ongeveer 60 eenheden bedraagt. Het glas mag over de gehele omtrek ten hoogste over een rand ter breedte van 2 mm op de rubberring rusten.

5 Blz. 4 Andere dan cirkelvormige glazen moeten op dezelfde wijze worden beproefd, met dien verstande dat de ondersteuning moet zijn aangepast aan de vorm van het glas. 3.6 Duurzaamheid. Een triplexglas mag, nadat het gedurende 30 minuten is ondergedompeld in water van 100 C en daarna zonder te zijn afgedroogd gedurende 24 uren in stilstaande lucht met een temperatuur van C is gedroogd, geen verkleuring, geen sporen van loslaten van de kit en geen binnendringen van vocht tussen de lagen vertonen. 4. HET MONTUUR 4.1 Algemene aanwijzingen Metalen onderdelen van een montuur moeten zijn vervaardigd van zilver of alpaca, dan wel van een daarmee in sterkte en corrosievastheid overeenkomend materiaal Een montuur moet van een niet gemakkelijk brandbaar materiaal zijn vervaardigd. Kunststoffen die wanneer zij in een vlam worden gehouden langzaam opbranden, zijn toegestaan. Kunststoffen waarbij de verbranding snel voortschrijdt, bijv. kunststoffen op nitrocellulosebasis, zijn niet toegestaan Indien delen van een montuur door solderen aan elkaar zijn verbonden, moet dit uitsluitend zijn geschied door hardsolderen De schroef waarmee een glas in de glasrand wordt bevestigd, mag niet tevens dienst doen als scharnier-pen van een oorveer Het gewicht van een onbekleed montuur zonder glazen mag ten hoogste 25g bedragen De schroeven voor de bevestiging van de glazen en/of de oorveren moeten zijn voorzien van schroefdraad M 1,25 of meer Het gedeelte van elk der beide neussteunen dat tegen de neus komt te rusten, moet een minimum-oppervlak hebben van 50 mm².

6 Blz Bepaling van de sterkte De sterkte van elk type montuur moet voor alle maten worden bepaald aan een montuur waarvan de oogafstand 68 mm bedraagt Het montuur met glazen moet in zodanige stand worden gehouden, dat de lijn die de oorveerscharnieren verbindt verticaal staat. Op het montuur moet ter plaatse waar de oorveren aan het montuur zijn bevestigd, in de richting van de verbindingslijn der scharnieren een kracht van 2 kg worden uitgeoefend Het montuur met glazen moet op een horizontaal vlak worden gelegd met de oorveren omhoog, zodanig dat een der glasranden op het vlak steunt en het overige gedeelte buiten het vlak uitsteekt. Het niet dragende gedeelte van het montuur moet nabij de oorveer worden belast met een gewicht van 1 kg Tijdens de onder en omschreven proeven moeten de glasranden de glazen deugdelijk blijven omvatten. Na de proeven mag het montuur geen blijvende vervorming vertonen en moet de bevestiging van de glazen in het montuur nog voldoen aan het bepaalde in De glasranden moeten zodanig zijn gevormd en het glas zodanig omvatten, dat een glas er niet wordt uitgedrukt indien het aan de van het gelaat afgewende zijde in het midden wordt getroffen door een over een hoogte van 1,3 m vrij vallende bolvormige stalen kogel van 40 g (middellijn 22 mm), en indien het glas aan de gelaatzijde wordt getroffen door een over dezelfde hoogte vrij vallende bolvormige stalen kogel van 16 g (middellijn ± 16 mm). Bij deze proeven mag het montuur slechts zijn gesteund in het midden van de neusbrug, op het bevestigingspunt van de oorveer en in het midden van de onderzijde van de glasrand Een oorveer, ingeklemd over een afstand van 5 mm gemeten vanaf het scharnierpunt, en belast in de richting van de as van het kleinste traagheidsmoment met een gewicht van 500 g, aangebracht op een afstand van 50 mm van het inklempunt, mag na verwijdering van de belasting geen blijvende vervorming vertonen Indien een onbeklede krulveer in het midden van het gebogen gedeelte, dat achter de oorschelp komt te rusten, evenwijdig aan het rechte gedeelte van de oorveer wordt belast met een gewicnt van 100 g, door middel van een metalen ringetje aan de oorveer gehangen, mag de veer niet zoveel buigen dat het gewicht van de veer afglijdt. Na de belasting moet de veer in haar oorspronkelijke stand terugveren.

7

8 Blz Een der glasranden van het montuur moet zo dicht mogelijk bij een der scharnieren op een horizontaal vlak worden vastgeklemd; de oorveer moet in verticale of nagenoeg verticale stand aan een hefboom worden geklemd, zo dicht mogelijk bij het bevestigingspunt van het scharnier. Loodrecht op de scharnierrichting moet op de oorveer door middel van de hefboom een buigmoment worden uitgeoefend van 4 kg/cm. Na tweemaal door dit moment in beide richtingen te zijn belast, mogen het scharnier en de bevestiging van het scharnier aan de oorveer en de glasrand geen gebreken vertonen De onder 4.2.2, en t/m omschreven beproevingen moeten, voor zover deze worden verricht aan kunststoffen monturen, bij kamertemperatuur plaatsvinden. 5. ZIJSCHERMEN 5.1 Zijschermen van een veiligheidsbril moeten, onverminderd het onder 5.3 bepaalde, een zo volledig mogelijke beschutting bieden tegen het zijdelings indringen van voorwerpen of deeltjes in het oog. 5.2 Zijschermen moeten in de stand waarin de bril wordt gebruikt, goed op de glasrand aansluiten. 5.3 De constructie en het materiaal van zijschermen moeten zodanig zijn, dat zijdelings waarnemen voldoende is gewaarborgd. In de zijschermen mogen zich geen openingen bevinden die groter zijn dan 1 mm². 5.4 Zijschermen moeten voldoende sterk zijn. Zij moeten zijn vervaardigd van metaal of kunststof, dan wel van een combinatie van deze materialen. 5.5 Metalen zijschermen of metalen onderdelen van zijschermen moeten zijn vervaardigd van nieuw zilver of alpaca, dan wel van een daarmee in sterkte en corrosievastheid overeenkomend materiaal. 5.6 Het bevestigen van metalen vlechtwerk of geperforeerde metalen plaat in een rand mag uisluitend zijn geschied door hardsolderen. 5.7 Zijschermen moeten stevig aan het montuur zijn bevestigd. Scharnieren van zijschermen moeten deugdelijk zijn uitgevoerd.

9 Blz Kunststoffen die in zijschermen zijn verwerkt, mogen niet licht brandbaar zijn. Kunststoffen die langzaam opbranden wanneer zij in een vlam worden gehouden, zijn toegestaan; kunststoffen waarbij de verbranding snel voortschrijdt, zoals kunststoffen op nitrocellulosebasis, zijn niet toegestaan. 5.9 Aan zijschermen mogen geen scherpe randen en hoeken voorkomen.

OOGBESCHUTTINGSMIDDELEN 1962 Blz. 1. Veiligheidsbrillen die niet hinderen en licht van gewicht zijn.

OOGBESCHUTTINGSMIDDELEN 1962 Blz. 1. Veiligheidsbrillen die niet hinderen en licht van gewicht zijn. Blz. 1 Veiligheidsbrillen die niet hinderen en licht van gewicht zijn. Veiligheidsbrillen met bijzondere glazen, die veel sterker zijn dan gewoon glas Zelfs veiligheidsbrillen met correctieglazen en veiligheidsbrillen

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE CONSTRUCTIE EN HET GEBRUIK VAN VANGNETTEN 1963 blz.1

AANWIJZINGEN VOOR DE CONSTRUCTIE EN HET GEBRUIK VAN VANGNETTEN 1963 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Naar de praktijk leert, gebeuren elk jaar, o.a. op bouwwerken, ernstige ongevallen doordat personen van een grote hoogte vallen. Artikel 127 van het "Veiligheidsbesluit voor fabrieken

Nadere informatie

VEILIG WERKEN OP DAKEN 1961 blz.1

VEILIG WERKEN OP DAKEN 1961 blz.1 blz.1 1. INLEIDING 1.1 Dat het werken op daken bijzondere gevaren met zich mee kan brengen, behoeft geen nadere toelichting. Op de middelen die dienen te worden aangewend ter voorkoming of beperking van

Nadere informatie

BEVEILIGING VAN STEMPELS EN METAALPERSEN September 1981 Blz. 1

BEVEILIGING VAN STEMPELS EN METAALPERSEN September 1981 Blz. 1 Blz. 1 1. INLEIDING Bij het gebruik van metaalpersen kan het gevaar zich voordoen van knellen tussen stempeldelen of tussen stempels en andere machinedelen. In deze publikatie worden aanwijzingen gegeven

Nadere informatie

Uitvoering van de glasparelzakslingerproef

Uitvoering van de glasparelzakslingerproef Dienst Stadsontwikkeling GEMEENTE UTRECHT Uitvoering van de glasparelzakslingerproef Nummer : wr 29 auteur eigenaar : A. Borst : A. Borst uitgave : 9-10-2013 mutatie : werkrichtlijn wr 29/blz: 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

TAKELS, VIJZELS EN DOMMEKRACHTEN 1984 blz.1

TAKELS, VIJZELS EN DOMMEKRACHTEN 1984 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Vrij regelmatig verzoeken fabrikanten, leveranciers en gebruikers van takels, vijzels en dommekrachten de Arbeidsinspectie, deze hefwerktuigen uit een oogpunt van veiligheid aan een

Nadere informatie

VLAKBANKBEVEILIGING MET PARALLELGELEIDING 1972 Blz. 1

VLAKBANKBEVEILIGING MET PARALLELGELEIDING 1972 Blz. 1 Blz. 1 1. INLEIDING Bij het werken aan niet of onvoldoend beveiligde vlakbanken vinden in Nederland jaarlijks vele ongevallen plaats door het in aanraking komen met de sneldraaiende beitels. Dit kan zich

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

TRAMAT.EU. Afdichting van stortpunten. Brochure 7.0

TRAMAT.EU. Afdichting van stortpunten. Brochure 7.0 TRAMAT.EU Afdichting van stortpunten Brochure 7.0 Seal Masterbars Seal Masterbars zorgen voor een vlakke, gelijkmatige bandondersteuning. Zo voorkomt u doorhanging van de transportband tussen de transportbandrollen,

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Toolbox-meeting. Oog- en gezichtsbescherming

Toolbox-meeting. Oog- en gezichtsbescherming ARBOCOMMISSIE Toolbox-meeting Oog- en gezichtsbescherming pag. 1 van 3 Inleiding De ogen zijn waardevolle, maar ook zeer kwetsbare zintuigen. Ze zijn onmisbaar bij het merendeel van onze werkzaamheden

Nadere informatie

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een

Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een Owokern HPL Technische informatie. Boren Om splinterige boorgaten te voorkomen moet er onder de HPL-plaat, hardhout of multiplex worden gelegd. In het algemeen wordt een spiraalboor (HSS) gebruikt om te

Nadere informatie

Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011

Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 December 2011 1-9 Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 verder te noemen: OAD 2011 De afdichting van een beglazingssysteem is een onderdeel van het plaatsen

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

UITSTEEKSTEIGERS 1980 blz.1

UITSTEEKSTEIGERS 1980 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Bij de betonskeletbouw bestaat het skelet uit een constructie van gewapend betonkolommen, -wanden, -balken en -vloeren. Het stellen van de bekisting, het aanbrengen van de wapening,

Nadere informatie

SCHMOLZ+BICKENBACH B.V. Gildenweg 21 3334 KC Zwijndrecht

SCHMOLZ+BICKENBACH B.V. Gildenweg 21 3334 KC Zwijndrecht PROJECT: Beproeving glazen balustrade, type Dione SB-01 Opdrachtgever: SCHMOLZ+BICKENBACH B.V. Gildenweg 21 3334 KC Zwijndrecht Betreft: Bepaling weerstand tegen horizontale belastingen van de glazen balustrade,

Nadere informatie

VEILIG REPAREREN VAN VATEN 1969 Blz. 1

VEILIG REPAREREN VAN VATEN 1969 Blz. 1 Blz. 1 Reparaties aan vaten (waaronder mede worden verstaan drums, niet-betreedbare reservoirs 1), e.d.) dienen bij voorkeur in speciaal daartoe ingerichte bedrijven te worden verricht. Gaat men toch zelf

Nadere informatie

Louvre 152 standaard. Materiaal. bedieningshendel zijn van aluminium. bestendig kunststof spuitgietwerk. zijn van verzinkt staal.

Louvre 152 standaard. Materiaal. bedieningshendel zijn van aluminium. bestendig kunststof spuitgietwerk. zijn van verzinkt staal. Louvre 12 standaard Heycop Systemen bv Archimedesbaan 12-1 9 ME Nieuwegein Postbus 1 0 BK Nieuwegein The Netherlands Tel +1 (0)0 9 00 Fax +1 (0)0 9 10 www.heycop.nl De Louvre 12 standaard is een raam dat

Nadere informatie

Montagehandleiding voor SolidDutch wasbakken Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor SolidDutch wasbakken Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur ken Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. o De montage dient uitgevoerd te worden door

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING KLEINE VEREN VAN KOOLSTOFSTAAL

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING KLEINE VEREN VAN KOOLSTOFSTAAL NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING D - 3 KLEINE VEREN VAN KOOLSTOFSTAAL Heruitgave Deze versie werd niet gewijzigd, enkel de lay-out is aangepast UITGAVE : 08/1965 Index

Nadere informatie

Technisch HEXA FLOORING

Technisch HEXA FLOORING Technisch HEXA FLOORING MASSIEF NT - I T S ALL IN Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Informatief magazine Massief NT - TMA02-082017 HEXA FLOORING HEXA FLOORING De balkonbodemplaat van Massief

Nadere informatie

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Meer dan 100 designs mogelijk!

Meer dan 100 designs mogelijk! te plaatsen in bepleisterde muuropening of houten doorgang. maximum 2200 mm x 1200 mm Deurblad zowel rechts- als linksdraaiend plaatsbaar HELDER MAT GRIJS GEROOKT RELIEF-SQUARE Meer dan 100 designs mogelijk!

Nadere informatie

Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01

Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01 Reglementsaanpassingen cq correcties op reeds gepubliceerd Veiligheids- en Technisch Reglement op 9 december 2013 Wijziging No.01 ARTIKEL 253 (pagina 26) is tekening 253-29 weggevallen, hieronder de tekening:

Nadere informatie

SNIJ-TREKSTEMPELS P Blz. 1

SNIJ-TREKSTEMPELS P Blz. 1 Blz. 1 1. INLEIDING Bij het gebruik van metaalpersen kan het gevaar zich voordoen van knellen tussen stempeldelen of tussen stempels en andere machinedelen. In deze publikatie worden aanwijzingen gegeven

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Bekendmakingen aan de scheepvaart

Bekendmakingen aan de scheepvaart Bekendmakingen aan de scheepvaart Nr. 269/1990 Bekendmaking aan de scheepvaart tot wijziging van Bekendmaking aan de scheepvaart no. 269/1990 (Voorschriften voor patrijspoorten, lichtranden en ramen) Het

Nadere informatie

WETGEVING & RICHTLIJNEN

WETGEVING & RICHTLIJNEN BLIK OP VEILIG Voor wie er geen oog voor heeft, zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Bijna dagelijks worden werknemers op de werkplaats blootgesteld aan een brede waaier van risico s. Zowel mechanische,

Nadere informatie

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS

Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Verwerkings- en Montage voorschriften NONIGNIS / IGNIS Gevelbekleding NONIGNIS / IGNIS van massief hout. NONIGNIS kan worden toegepast in de gevel, kozijnborstweringen en voor houten bergingen, schuttingen,

Nadere informatie

Tips & Trucs om eenvoudig materialen te wegen en keuren. Sebastiaan Durand & Bart van Ingen Schenau

Tips & Trucs om eenvoudig materialen te wegen en keuren. Sebastiaan Durand & Bart van Ingen Schenau Tips & Trucs om eenvoudig materialen te wegen en keuren Sebastiaan Durand & Bart van Ingen Schenau Agenda Voorstellen Waarom Proces Materiaal Keuren 2 Voostellen Sebastiaan Durand Bart van Ingen Schenau

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING O-RINGEN

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING O-RINGEN NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING L - 84 O-RINGEN UITGAVE: 07/2005 Index DEEL I - ALGEMENE VOORWAARDEN...3 1. UITZICHT...3 2. AFMETINGEN - TOEGESTANE AFWIJKINGEN...3 3.

Nadere informatie

Toolboxmeeting; Persoonlijke beschermingsmiddelen

Toolboxmeeting; Persoonlijke beschermingsmiddelen Toolboxmeeting; Persoonlijke beschermingsmiddelen PBM (Persoonlijke Beschermings Middelen) is een verzamelnaam voor allerlei hulpmiddelen die je kunt gebruiken om jezelf te beschermen tegen gevaar. PBM

Nadere informatie

1.1.2 Een handlier is een lier, die uitsluitend is bedoeld en uitgevoerd om met handkracht te worden aangedreven.

1.1.2 Een handlier is een lier, die uitsluitend is bedoeld en uitgevoerd om met handkracht te worden aangedreven. blz.1 1. ALGEMEEN 1.1 Definities 1.1.1 Een lier is een hefwerktuig, - dat is bedoeld om lasten te verplaatsen door middel van een flexibel trekorgaan, zoals een kabel, - dat voorts is uitgerust met een

Nadere informatie

Informatiegids Oogbescherming

Informatiegids Oogbescherming Informatiegids Oogbescherming INHOUD Waarom oog- en gelaatsbescherming? Het oog en de gevaren Werking van het oog Soorten oogbescherming EN normeringen Markering van lens en montuur Lens typen en toepassingen

Nadere informatie

Richtlijn voor de uitvoering van bouwkasten. Het gehele Cogas elektriciteitsgebied.

Richtlijn voor de uitvoering van bouwkasten. Het gehele Cogas elektriciteitsgebied. Richtlijn bouwkasten TOEPASSINGSGEBIED: Het gehele Cogas elektriciteitsgebied. 1 DOELSTELLING Eisen voor bouwkasten t.b.v. tijdelijke en bouw- aansluitingen met een maximale doorlaatwaarde van 3x80A. 2

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle bouwstenenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Onderzoek van de drakenfiguur

Onderzoek van de drakenfiguur Onderzoek van de drakenfiguur Voordat een begin gemaakt werd met de behandeling en de restauratie van de loden drakenfiguur zijn eerst alle zichtbare gegevens fotografisch vastgelegd. Om details goed te

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Douchevloer Type: inbouw met Douchevloer-frame

Montagehandleiding voor Douchevloer Type: inbouw met Douchevloer-frame Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

WATERWERKBLAD VERMIJDEN VAN GELUIDHINDER DOOR LEIDINGWATERINSTALLATIES

WATERWERKBLAD VERMIJDEN VAN GELUIDHINDER DOOR LEIDINGWATERINSTALLATIES WATERWERKBLAD VERMIJDEN VAN GELUIDHINDER DOOR LEIDINGWATERINSTALLATIES WB 1.4 E DATUM: JUNI 2004 Auteursrechten voorbehouden Met betrekking tot het vermijden van geluidhinder door leidingwaterinstallaties

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Douchevloer Type: inbouw met de afvoer in de bestaande vloer

Montagehandleiding voor Douchevloer Type: inbouw met de afvoer in de bestaande vloer Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :cellenbeton of gipsblokken => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. => Volg gedurende de montage de 7 stappen

Nadere informatie

: LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 17 van de IJkverordening

: LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 17 van de IJkverordening Intitulé : LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 17 van de IJkverordening Citeertitel: Lengtematenbesluit Vindplaats : AB 1988 no. 26 Wijzigingen: Geen = 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Andere afmetingen of uitvoeringen zijn volgens tekening leverbaar, ook van RVS 440B (1.4112). Artikelnummer D L L1 Materiaal

Andere afmetingen of uitvoeringen zijn volgens tekening leverbaar, ook van RVS 440B (1.4112). Artikelnummer D L L1 Materiaal Geleideassen Geleideassen Geleideas volgens DIN 9825 (DI15) Omschrijving Materiaal: D = 2,5 6,0: X155 CrVMo 12 1 (1.2379); D = 8,0 40,0: 100 Cr 6 (1.3505); 16 MnCr 5 (1.7131); of vergelijkbare kogellagerstaallegeringen;

Nadere informatie

Samenvatting Natuurkunde H3 optica

Samenvatting Natuurkunde H3 optica Samenvatting Natuurkunde H3 optica Samenvatting door een scholier 992 woorden 19 januari 2013 5,6 22 keer beoordeeld Vak Methode Natuurkunde Natuurkunde overal Hoofdstuk 3 Optica 3.1 Zien Dit hoofdstuk

Nadere informatie

Messing kogelkooi DD14 Mini-serie

Messing kogelkooi DD14 Mini-serie Kogelgeleidingen Messing kogelkooi DD14 Mini-serie Kogelkooi van messing met stalen kogels welke in een spiraalvorm zijn aangebracht is geschikt voor toepassing met geleidebussen uit de Mini-serie. Mini-serie

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN

GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN HANDELMAATSCHAPPIJ VLIERODAM B.V. NIJVERHEIDSWEG 21 POSTBUS 827 3160 AA RHOON 010-5018000 010 5013843 Gebruiksaanwijzing sluitingen: Sluitingen worden gebruikt bij hijswerkzaamheden

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR HET VEILIG GEBRUIK EN HET ONDERHOUD VAN GEDEELDE VELGEN VOOR 1987

AANWIJZINGEN VOOR HET VEILIG GEBRUIK EN HET ONDERHOUD VAN GEDEELDE VELGEN VOOR 1987 blz.1 1. INLEIDING Vele ernstige ongevallen, waaronder zelfs dodelijke, werden in de loop van de tijd veroorzaakt door het loswerken en met grote kracht wegspringen van delen van velgen voor luchtbanden.

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

N A T U U R W E T E N S C H A P P E N V O O R H A N D E L 1 Copyright

N A T U U R W E T E N S C H A P P E N V O O R H A N D E L 1 Copyright N AT U U R W E T E N S C H A P P E N V O O R H A N D E L 1 2 LICHT EN ZIEN 2.1 Donkere lichamen en lichtbronnen 2.1.1 Donkere lichamen Donkere lichamen zijn lichamen die zichtbaar worden als er licht

Nadere informatie

Hijsklemmen. Alles wat u moet weten over hijsklemmen. Verticale platenklemmen. Horizontale platenklemmen. Balkenklemmen

Hijsklemmen. Alles wat u moet weten over hijsklemmen. Verticale platenklemmen. Horizontale platenklemmen. Balkenklemmen Hijsklemmen Alles wat u moet weten over hijsklemmen Verticale platenklemmen Horizontale platenklemmen Balkenklemmen Hijsklemmen We kennen drie verschillende soorten hijsklemmen: 1. Verticale platenklem

Nadere informatie

Basic Creative Engineering Skills

Basic Creative Engineering Skills Spiegels en Lenzen September 2015 Theaterschool OTT-2 1 September 2015 Theaterschool OTT-2 2 Schaduw Bij puntvormige lichtbron ontstaat een scherpe schaduw. Vraag Hoe groot is de schaduw van een voorwerp

Nadere informatie

LINO. handleiding vijfhoek

LINO. handleiding vijfhoek LINO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Specialist in ventilatie Maatwerk roosters U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid standaard assortiment ventilatie roosters, gemaakt

Nadere informatie

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende producten Brandwerende kleppen, ventielen en roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Specialist in ventilatie Brandwerende kleppen Omschrijving Vlinderbrandkleppen zijn ontworpen

Nadere informatie

massief kunststof plaat

massief kunststof plaat VERWERKINGSMETHODEN In deze paragraaf wordt aandacht besteed aan de eisen van het stijl- en regelwerk. Tevens zijn de uitgangspunten voor de verwerkingsmethoden (zichtbare- en blinde bevestiging) opgenomen.

Nadere informatie

Slijpmal voor messen SVM-45

Slijpmal voor messen SVM-45 Slijpmal voor messen SVM-45 MESSEN Minimumlengte lemmet 60 mm. RECHTE TREKMESSEN Positie van de machine Opm. Zorg dat de slijpmachine niet te hoog staat bij het slijpen van messen. Afhankelijk van uw lengte

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Augustus 2013 001_NL Gebruiksvoorschrift F1 F2 F3 Er bestaan drie uitvoeringen gaasbakken. De 4983 heeft een verhoogde bodem. De 4980 en de 4984 hebben een verstevigde bodem

Nadere informatie

Accu ipod Classic Installatie handleiding

Accu ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Meer dan 100 designs mogelijk!

Meer dan 100 designs mogelijk! te plaatsen voor of in de muuropening. maximum 2200 mm x 1800 mm HELDER MAT GRIJS GEROOKT RELIEF-SQUARE Meer dan 100 designs mogelijk! Ready Door: Hoe bestellen? Elke deur en deurkast heeft een barcodenummer.

Nadere informatie

Algemene LPG-tank installatie instructies

Algemene LPG-tank installatie instructies Algemene LPG-tank installatie instructies Inhoud Introductie LPG-Tank installatie... 1 Disclaimer:... 1 RDW Regelgeving gasinstallatie inbouweisen... 2 Primaire algemene LPG-tank installatie instructies:...

Nadere informatie

Brandwerende ventilatieroosters

Brandwerende ventilatieroosters Brandwerende ventilatieroosters Vierkante of rechthoekige brandwerende ventilatieroosters voor verticale of horizontale montage Ronde brandwerende ventilatieroosters voor verticale of horizontale montage

Nadere informatie

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 LD1 COMMERCIËLE GEGEVENS Nr artikel : DULVLD0120000 Lengte: 2,00 m Aantal per doos : 2 stuks Minimale te bestellen hoeveelheid : 1 doos LEVEL DESIGN LD1

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :holle bouwstenen

MONTAGEHANDLEIDING. :holle bouwstenen MONTAGEHANDLEIDING model type :LIMBURG :holle bouwstenen => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 8 stappen in deze

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING H - 3 HARDE HOUTVEZELPLATEN UITGAVE : 1967 Index 1. VOORWAARDEN VAN VERVAARDIGING...3 10. UITZICHT...3 11. KWALITEIT...3 12. AFMETINGEN...3

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

GL04300 NISDEUR MONTAGE INSTRUCTIES

GL04300 NISDEUR MONTAGE INSTRUCTIES GL04300 NISDEUR MONTAGE INSTRUCTIES BELANGRIJK Bedankt voor het kiezen voor van Rijn Products. Lees voordat u uw deur gaat plaatsen eerst goed deze gebruikshandleiding. 1. Controleer of u beschikt over

Nadere informatie

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden:

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden: Opslag en transport Om beschadiging, vervorming en vervuiling van de gevelbekleding te voorkomen dient men bij transport en de opslag zorgvuldig te werk te gaan. De delen dienen schoon, droog en vlak getransporteerd

Nadere informatie

Scalpelhouder nr Scalpelmesjes nr. 23, spits, 5 stuks 1. Pincet, l = 130 mm, recht-spits 1

Scalpelhouder nr Scalpelmesjes nr. 23, spits, 5 stuks 1. Pincet, l = 130 mm, recht-spits 1 1 Prepareerbestek 1 Dit 6-delig prepareerbestek wordt geleverd in een kunststof doosje. Art. nr. B16637 11,40 Scalpelhouder nr. 4 1 Scalpelmesjes nr. 23, spits, 5 stuks 1 Schaar, l = 105 mm, spits / spits

Nadere informatie

VAK: Mechanica - Sterkteleer HWTK

VAK: Mechanica - Sterkteleer HWTK VAK: Mechanica - Sterkteleer HWTK Proeftoets Beschikbare tijd: 100 minuten Instructies voor het invullen van het antwoordblad. 1. Dit open boek tentamen bestaat uit 10 opgaven.. U mag tijdens het tentamen

Nadere informatie

GL03350 HOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES

GL03350 HOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES GL03350 HOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES BELANGRIJK Bedankt voor het kiezen voor van Rijn Products. Lees voordat u uw deur gaat plaatsen eerst goed deze gebruikshandleiding. 1. Controleer of u beschikt over

Nadere informatie

1 Voorbereiden van de werkplek.

1 Voorbereiden van de werkplek. Algemene kwaliteitseisen: Minimale hechtingstreksterkte van de ondergrond > 1,5 N/mm 2 Minimale temperatuur van de ondergrond: 3 C boven het dauwpunt Maximaal vochtgehalte ondergrond < 4% Verwerkingstemperatuur

Nadere informatie

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten Technische gegevens NOVEX onderdakplaten SVK nv - Aerschotstraat 114 - B-9100 Sint-Niklaas T +32 (0)3 760 49 00 - F +32 (0)3 777 47 84 info@svk.be - www.svk.be NOVEX ONDERDAKPLATEN technische gegevens

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: HYDROSTATICA

Hoofdstuk 2: HYDROSTATICA ysica hoofdstuk : Hydrostatica e jaar e graad (uur) - 95 - Hoofdstuk : HYDROSTTIC. Inleiding: Bouw van een stof.. ggregatietoestanden De zuivere stoffen die we kennen kunnen in drie verschijningsvormen

Nadere informatie

HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING :

HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING : HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING : Het plaatsen van dubbele beglazing moet voldoen aan bepaalde normen, zoals NEN3576 en NPR3577. Dit zijn normen ( eisen ) waarin precies omschreven wordt hoe dubbele

Nadere informatie

FHN Reglementen. Behendigheid Toestellen

FHN Reglementen. Behendigheid Toestellen FHN Reglementen Behendigheid Toestellen Behendigheid Toestellen versie 2009 INHOUDSOPGAVE Blz. DE TOESTELLEN 3 FIGUUR 1: Hoogtesprongen 8 FIGUUR 2: De Muur 9 FIGUUR 3: De Borstelsprong 10 FIGUUR 4: De

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Fig. 1 NOODDEURCONCEPTEN EN 1125 DB-PPES1 PPES1.280815. t 088 500 2800 f 088 500 2899 73 MODELLEN E-PPES1, E-APPES1

Fig. 1 NOODDEURCONCEPTEN EN 1125 DB-PPES1 PPES1.280815. t 088 500 2800 f 088 500 2899 73 MODELLEN E-PPES1, E-APPES1 NOODDEURCONCEPTEN EN 5 MODELLEN E-PPES, E-APPES DB-PPES PPES.8085 ALGEMEEN Uitsluitend originele onderdelen mogen worden gebruikt. De installatie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerd persoon

Nadere informatie

maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 200 kg 2.500 mm 1.300 mm -10ºC +60ºC voldoet aan NEN-EN1125

maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 200 kg 2.500 mm 1.300 mm -10ºC +60ºC voldoet aan NEN-EN1125 MONTAEVOORSCHRIFT S² anti-paniekbeslag Base blad /3 TOEPASSINSEBIED maximale deurgewicht maximale deurhoogte maximale deurbreedte temperatuurbereik 00 kg.500 mm.300 mm -0ºC +60ºC BETEKENIS SYMBOLEN enkele

Nadere informatie

GL VIJFHOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES

GL VIJFHOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES GL041000 VIJFHOEKCABINE MONTAGE INSTRUCTIES BELANGRIJK Bedankt voor het kiezen voor van Rijn Products. Lees voordat u uw deur gaat plaatsen eerst goed deze gebruikshandleiding. 1. Controleer of u beschikt

Nadere informatie

Voor uw veiligheid! 7 Algemene aanwijzingen

Voor uw veiligheid! 7 Algemene aanwijzingen SWAROVSKI Het verheugt ons dat u dit product van de firma SWAROVSKI OPTIK hebt gekozen. Mocht u vragen hebben, raadpleeg dan a.u.b. uw vakhandelaar of neem op WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM direct met ons contact

Nadere informatie

Deel 5: Druk. 5.1 Het begrip druk. 5.1.1 Druk in het dagelijks leven. We kennen druk uit het dagelijks leven:... ... ...

Deel 5: Druk. 5.1 Het begrip druk. 5.1.1 Druk in het dagelijks leven. We kennen druk uit het dagelijks leven:... ... ... Deel 5: Druk 5.1 Het begrip druk 5.1.1 Druk in het dagelijks leven We kennen druk uit het dagelijks leven:............................................................. Deel 5: Druk 5-1 5.1.2 Proef a) Werkwijze:

Nadere informatie

Fietsenstalling. Eigenschappen voor Polycarbonaat. Maximale gebruikstemperatuur. Lineaire uitzettingscoëfficiënt. Brandgedrag

Fietsenstalling. Eigenschappen voor Polycarbonaat. Maximale gebruikstemperatuur. Lineaire uitzettingscoëfficiënt. Brandgedrag Fietsenstalling De lasafdeling krijgt een bestelling voor 10 fietsenstallingen. Er moet heel wat gerekend en beslist worden om een prijsofferte te kunnen maken en om het materiaal te kunnen bestellen.

Nadere informatie

Vo (EG) Nr. 1455/99, gewijzigd bij Vo (EG) Nr. 2706/00; Vo (EG) Nr. 2147/02; Vo (EG) Nr. 46/03, Vo (EG) Nr. 907/04 PAPRIKA'S

Vo (EG) Nr. 1455/99, gewijzigd bij Vo (EG) Nr. 2706/00; Vo (EG) Nr. 2147/02; Vo (EG) Nr. 46/03, Vo (EG) Nr. 907/04 PAPRIKA'S Vo (EG) Nr. 1455/99, gewijzigd bij Vo (EG) Nr. 2706/00; Vo (EG) Nr. 2147/02; Vo (EG) Nr. 46/03, Vo (EG) Nr. 907/04 PAPRIKA'S I. DEFINITIE VAN HET PRODUCT Deze norm heeft betrekking op paprikavariëteiten

Nadere informatie

RAMEN EN OPDRAAIMECHANISME. Inhoud Algemene beschrijving Identificatie van speciale gereedschappen

RAMEN EN OPDRAAIMECHANISME. Inhoud Algemene beschrijving Identificatie van speciale gereedschappen RAMEN EN OPDRAAIMECHANISME RAMEN EN OPDRAAIMECHANISME Inhoud Algemene beschrijving Identificatie van speciale gereedschappen Onderhouds- en reparatiebewerkingen - inhoud Onderhouds- en reparatiebewerkingen

Nadere informatie

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming

VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming VN/ECE Reglement nr. 73 zijafscherming 2.1 2.2 2.3 2.4 R 2,5 min 25 max 150 max 250 min 30 max Buitenzijde laadeenheid 1.3 1.2 3.1 3.2 5.2 Zijaanzicht 2.1 2.2 2.3

Nadere informatie

Handleiding Kunststoflassen. Het lassen van thermoplastische kunststof auto- en motoronderdelen met een Leister Triac S of Weldy PLAST

Handleiding Kunststoflassen. Het lassen van thermoplastische kunststof auto- en motoronderdelen met een Leister Triac S of Weldy PLAST Handleiding Kunststoflassen Het lassen van thermoplastische kunststof auto- en motoronderdelen met een Leister Triac S of Weldy PLAST Werkvolgorde: Kunststofherkenning Voorbereiding Hechten Lassen Beoordeling

Nadere informatie

Technisch Reglement van het merk S3

Technisch Reglement van het merk S3 Technisch Reglement van het merk S3 ANPI 2011 1/6 S3 ANPI 2011 2/6 S3 1. Technische voorschriften algemeen.... 4 2.Technische voorschriften per gevelelement.... 4 2.1. Deur... 4 2.2. Tuimel-&Valramen (draaiend

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Squarish Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor Squarish Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 4 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Checklist toestellen 2016 Commissie Agility, Raad van Beheer 1

Checklist toestellen 2016 Commissie Agility, Raad van Beheer 1 Hoogtesprong Hoogte L: 55-60 cm, M: 35-40 cm, S: 25-30 cm Vleugels De staander moet tenminste 100cm hoog zijn. Het begin van de vleugel begint op tenminste 75 cm hoogte op de staander. De breedte van de

Nadere informatie

Samenvatting Natuurkunde Hoofdstuk 2 Licht. Wat moet je leren/ kunnen voor het PW H2 Licht?

Samenvatting Natuurkunde Hoofdstuk 2 Licht. Wat moet je leren/ kunnen voor het PW H2 Licht? Wat moet je leren/ kunnen voor het PW H2 Licht? Alles noteren met significantie en in de standaard vorm ( in hoeverre dit lukt). Eerst opschrijven wat de gegevens en formules zijn en wat gevraagd wordt.

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :holle wand

MONTAGEHANDLEIDING. :holle wand MONTAGEHANDLEIDING model type :LIMBURG :holle wand => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 7 stappen in deze handleiding.

Nadere informatie

Hoe plaats ik swivels op een houten geweerkolf voor een draagriem

Hoe plaats ik swivels op een houten geweerkolf voor een draagriem Hoe plaats ik swivels op een houten geweerkolf voor een draagriem Een complete werkbeschrijving voor het plaatsen van swivels op de kolf van een Air Arms S400 PCP geweer t.b.v. een draagriem. De swivels,

Nadere informatie