Hijsklemmen. Alles wat u moet weten over hijsklemmen. Verticale platenklemmen. Horizontale platenklemmen. Balkenklemmen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hijsklemmen. Alles wat u moet weten over hijsklemmen. Verticale platenklemmen. Horizontale platenklemmen. Balkenklemmen"

Transcriptie

1 Hijsklemmen Alles wat u moet weten over hijsklemmen Verticale platenklemmen Horizontale platenklemmen Balkenklemmen

2 Hijsklemmen We kennen drie verschillende soorten hijsklemmen: 1. Verticale platenklem 2. Horizontale platenklem 3. Balkenklem Naast deze drie meest voorkomende typen zijn er nog meer hijsklemmen. Deze kunnen voor de meest uiteenlopende toepassingen ingezet worden. Terrier FHSX platenklem Voor stalen platen Grotere bekopening

3 Verticale platenklemmen Een verticale platenklem is bestemd voor: - Het verticaal vervoeren van één plaat (dus geen set platen) - Het keren van één plaat Het hijsen van één plaat Werking van een platenklem De hijsklem kent een hefboommechanisme. Zodra aan het hijsoog wordt getrokken, wordt de last door zijn eigen gewicht vastgeklemd tussen taats en tand. De hijsklem kent een vergrendelhefboom. Hiermee komt er een beperkte voorspanning op de plaat. Zo wordt de klem op de juiste plaats gehouden en kan het hefboommechanisme goed gaan werken. De tanden en taats zijn gehard om slijtvast te zijn. Ze drukken hierdoor ook een beetje in de plaat. Er zijn ook klemmen met zachte bekken die de plaat niet beschadigen.

4 De onderdelen van een hijsklem A. Vergrendelhefboom B. Tandsegment C. Taats D. Hijsoog G. Tandsegment-as M. Trekveer N. Frame Hoe controleer ik een platenklem? Jaarlijks moet de hijsklem door een deskundige worden onderzocht en beproefd. Kijk of er een jaarkleur en een keuringssticker zijn aangebracht en of de klem gebruikt mag worden. De plaat waar de hijsklem op wordt gezet, dient ontdaan te zijn van hamerslag, vet, olie, verf, water, ijs, vocht, vuil en/of coatings die het contact van de tanden met de plaat kunnen belemmeren. Inspecteer taats (C) en tandsegment (B) op slijtage en defecten. De taats en tanden moeten scherp en vrij van vuil zijn. Controleer het frame (N) en de bek op beschadiging, scheuren of vervorming (dit zou kunnen duiden op overbelasting). De klem moet goed open en dicht gaan. Werkt de klem stug of zwaar, dan moet deze voor inspectie uit bedrijf worden genomen. Controleer hijsoog (D) en de tandsegment-as (G) op duidelijk waarneembare slijtage of beschadigingen. Controleer de trekveer (M). Druk bij gesloten positie van de veiligheidsgrendelhefboom op het hijsoog (D). Er moet een duidelijke veerkracht gevoeld worden. De klem moet - bij loslaten van het hijsoog - zonder problemen in de gesloten positie terugkomen.

5 Veilig gebruik van de hijsklem Er mag slechts één plaat tegelijk getransporteerd of gehesen worden. Taats en tandsegment mogen niet op schuine of conisch gevormde oppervlakken geplaatst worden. Een hijsklem is een stuk veiligheidsgereedschap dat bij gebruik schoon dient te zijn. Vuil heeft een nadelige invloed op de werking en daarmee ook op de veiligheid van de klem. Indien de klem vuil en smerig is, kunt u deze schoonmaken met dieselolie of petroleum, vervolgens met lucht droogspuiten of afdrogen met een doek. Geef tot slot de draaipunten een spuitje smeerolie.

6 Gebruik de hijsklem niet om een plaat uit een pakket te trekken. U moet er altijd voor zorgen dat de klemvlakken schoon zijn. Regelmatig schoonmaken bevordert de levensduur en de veiligheid van de hijsklemmen. Indien de kraanhaak te groot en/of te zwaar is, gebruik dan een kettingleng met D-sluiting van circa 75 centimeter lengte en een sterkte die overeenkomt met de W.L.L. van de klem. Deze voorkomt dat de haak iets te ver doorzakt bij het neerzetten van de last. De klem zou dan door het gewicht van de haak kunnen openen. Maar ook kan - in het geval van en onbeveiligde kraanhaak - de klem uit het hijsoog zakken. Hangt een last direct aan de kraanhaak, let er dan op dat de kraanhaak vrij in het hijsoog kan bewegen. Het haakklepje moet goed sluiten.

7 De maximale spreidhoek voor meerdere hijsklemmen is 30 graden. De klem is als volgt onder een hoek te belasten. Pak de plaat altijd in het zwaartepunt.

8 Voorbereiding op het hijsen met een platenklem Controleer of de toegestane maximale werklast van de klem en de bek-opening (deze zijn in de klem geslagen) overeenkomen met de te hijsen last. Pas op: als de te hijsen last kleiner is dan 10% van de toegestane last, gebruik dan een lichtere klem. Gebruik van de veiligheidspal Open de klem door de veiligheidsgrendel (A) naar de bek toe over te halen. Zet de klem stevig op de plaat, zodat de bek van de klem er geheel op vast zit (E). Haal nu de veiligheidsgrendel (A) naar het hijsoog (D) toe. De klem sluit en blijft in voorgespannen positie op de plaat staan, waarna met hijsen begonnen kan worden. Zodra de last op de plaats van bestemming is, laat dan de kraanhaak ver genoeg zakken zodat de klem volledig onbelast is. Dat wil zeggen dat de hijsketting niet meer strak staat en het hijsoog (D) van de klem volledig vrij kan bewegen. Haal nu de veiligheidsgrendel (A) naar de bek toe, waardoor de klem geopend wordt en open blijft staan. De klem kan nu direct weer gebruikt worden of in geopende positie opgeborgen worden. Deze positie voorkomt beschadiging van de tanden.

9 Horizontale platenklem Een horizontale platenklem is bestemd voor het horizontaal verplaatsen van één of meerdere platen. Er zijn diverse soorten die bestemd zijn voor het hijsen van verschillende gewichten en dikten van platenpakket of materialen. Hoe werkt een horizontale platenklem? Een horizontale hijsklem werkt met een hefboommechanisme. Door aan het hijsoog te trekken, wordt de last door zijn eigen gewicht vastgeklemd tussen hefboom en taats. Een horizontale klem heeft in het algemeen geen voorspanmechaniscme. Dat is ook niet nodig.

10 Controle voor ieder gebruik De onderdelen van een horizontale hijsklem A. Tandsegment B. Tandsegment-as C. Spanstift D. Frame Hoe controleer ik een hijsklem? Een klem dient elk jaar door een deskundige te worden onderzocht en beproefd. Controleer of er een keuringssticker of jaarkleur is aangebracht en of de klem gebruikt mag worden. Zorg dat het plaatoppervlak waar de klem wordt aangeslagen ontdaan is van hamerslag, vet, olie, verf, water, ijs, vocht, vuil en/of coatings die het contact van de tanden met de plaat kunnen belemmeren. Inspecteer het tandsegment (A) op slijtage en defecten. De tanden moeten scherp en vrij van vuil zijn. Controleer het frame (D) op beschadigingen, scheuren of vervorming (dit zou kunnen duiden of overbelasting). De klem moet goed openen en sluiten. Werkt de klem stug of zwaar, dan moet deze voor inspectie uit bedrijf worden genomen. Controleer de tandsegment-as (B) en spanstift (C) op duidelijk waarneembare slijtage en/of beschadigingen. Controleer de werking van de veer (E). Zonder voorspanning kan de klem niet op de plaat worden gehouden.

11 Veilig gebruik van de hijsklem Er mogen meerdere platen tegelijkertijd getransporteerd of gehesen worden. Gebruik horizontale platenklemmen altijd per paar. Schuif de klemmen altijd tegen de aanslag aan. Een hijsklem is een stuk veiligheidsgereedschap dat bij gebruik schoon dient te zijn. Vuil heeft een nadelige invloed op de werking en daarmee ook op de veiligheid van de klem. Indien de klem vuil en smerig is, kunt u deze schoonmaken met dieselolie of petroleum. Daarna moet u de klem met lucht droogspuiten of afdrogen met een doek. Geef de draaipunten een spuitje smeerolie. U dient ervoor te zorgen dat de klemvlakken altijd schoon zijn. Regelmatig schoonmaken bevordert de levensduur en de veiligheid van de hijsklemmen.

12 Gebruik een evenaar of een speciaal daarvoor bestemde klem indien de plaat te druk of te slap is. Plaats de platenklemmen altijd in de centerlijn van de plaat. Hangt u een last direct aan de kraanhaak, let er dan op dat de kraanhaak vrij in het hijsoog kan bewegen. Zorg er ook voor dat het haakklepje goed sluit.

13 De maximale spreidhoek voor meerdere hijsklemmen is 120 graden. Gebruik bij lange platen altijd een evenaar.

14 Voorbereiding op het hijsen met een hijsklem Controleer of de toegestane maximale werklast van de klem en de bek-opening (deze zijn in de klem geslagen) overeenkomen met de te hijsen last. Let op: als de te hijsen last kleiner is dan 10% van de toegestane last, gebruik de klem dan niet, maar kies een lichter type. Gebruik van de veiligheidsklem Plaats de klemmen op de plaat en druk ze stevig aan zodat de binnenzijde van de bek goed tegen de plaat ligt (E). Span de kabels of de kettingen met de kraanhaak, terwijl de binnenzijde van de bek stevig tegen de plaat aan blijft drukken. De last kan nu gehesen worden. Daarbij moet een constante spanning op alle kettingen blijven staan. Zodra de last op de plaats van bestemming is, laat u de kraanhaak ver genoeg zakken, zodat de klemmen volledig onbelast zijn. Dat wil zeggen dat de hijsketting niet meer strak staat. De klemmen kunnen nu van de last worden verwijderd. Dat kan eventueel met behulp van een breekijzer dat tussen de ruggen van het frame geplaatst wordt. Zo kan de klem eenvoudig onder de plaat wegdraaien.

15 Balkenklemmen Balkenklemmen zijn er in diverse uitvoeringen. Er zijn types die werken met een zelfklemmende bek, zoals bij de verticale platenklemmen. De werking hiervan is in voorafgaande hoofdstukken besproken. Dit hoofdstuk gaat over klemmen met een schroefspindel. Een balkenklem is bestemd voor: - Het horizontaal vervoeren van balken - Gebruik als ophangpunt voor hijsdoeleinden

16 Werking van een balkenklem Een balkenklem bestaat uit twee bekken die met een schroefspindel op de goede balkmaat versteld kunnen worden. De onderdelen van een balkenklem A. Bekken B. Centrale as C. Handgreep schroefspindel D. Hijsoog F. Schroefspindel G. Borging centrale as Controle voor ieder gebruik Een balkenklem dient elk jaar door een deskundige te worden onderzocht en beproefd. Controleer of er een keuringssticker of jaarkleur is aangebracht en of de klem gebruikt mag worden. Controleer de framedelen (A) op beschadiging, scheuren of vervorming (dit kan duiden op overbelasting). Controleer het hijsoog (D) en de centrale as (B) op duidelijk waarneembare slijtage en op beschadigingen. Controleer ook de spanstiften (G) die de centrale as borgen. Controleer de schroefspindel (F) op zijn werking door de klem te openen en te sluiten. De spindel moet soepel en over de gehele lengte gemakkelijk te verdraaien zijn. Controleer of de werklast en de bekopening die in de klem geslagen zijn overeenkomen met de te hijsen last.

17 Gebruik van de balkenklem Balkenklemmen kunnen per stuk gebruikt worden of in stellen met meerdere klemmen tegelijk. Let er op dat elke klem een evenredig deel van de belasting krijgt. Bij toepassing van meerdere klemmen is het raadzaam een evenaar te gebruiken. Gebruik de balkenklem uitsluitend onder de hieronder afgebeelde gebruikshoek van maximaal 15 graden. Zorg ervoor dat zowel de bekken als de klemvlakken op de balk schoon en vetvrij zijn. Dit om glijden te voorkomen.

18 Veilig gebruik van de balkenklem Open de klem door het handvat linksom te draaien, zodat de klem ruim over het profiel past. Houd de klem in een haakse positie op de balk en draai de spindel rechtsom vast. Zorg dat de klem goed vast zit en goed aansluit op het profiel. De last kan nu gehesen worden. Als de last op de plaats van bestemming is aangekomen, laat deze dan zo ver zakken dat de klem volledig onbelast is en het hijsoog vrij kan bewegen. De klem kan nu worden verwijderd. Open de klem door de spindel linksom te draaien. Verwijder de klem van het profiel.

Inhoudsopgave: Conformiteitsverklaring 6

Inhoudsopgave: Conformiteitsverklaring 6 Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door, nog voordat u de hijsklem gebruikt. Bij twijfel raadpleeg uw leverancier! Deze gebruikershandleiding is bedoeld als referentiebron gedurende de levenscyclus

Nadere informatie

Artikelcode Max. werklast (t) Min.werklast (t) Bekopening (mm) Gewicht (kg)

Artikelcode Max. werklast (t) Min.werklast (t) Bekopening (mm) Gewicht (kg) 21 Hijs- en heftechniek Hijs- en balkenklemmen 52Hijs- en heftechniek1hijs- en balkenklemmen CAMLOK vertical hijsklem, type CZ92 Voor het verticaal hijsen en transporteren van stalen platen en constructiedelen

Nadere informatie

Camlok CAMLOK PLATEN- EN BALKENKLEM-

Camlok CAMLOK PLATEN- EN BALKENKLEM- 21 CAMLOK PLATEN- EN BALKENKLEM- Camlok Al jaren een vertrouwd merk op het gebied platenklemmen, balkenklemmen, vatenklemmen, grijpers en aanverwanten. Camlok staat bekend om het produceren van compacte,

Nadere informatie

Artikelcode Max. capaciteit (kg) Min. capaciteit (kg) Bekopening (mm) Gewicht (kg) Prijs per stuk

Artikelcode Max. capaciteit (kg) Min. capaciteit (kg) Bekopening (mm) Gewicht (kg) Prijs per stuk 21Hijs-en heftechniek1platen en balkenklemmen Standaard verticale hijsklem Voor het verticaal hijsen en transporteren van stalen platen en constructiedelen. Met speciale slijtage-indicator op taats en

Nadere informatie

Bevestig de kraanhaak van het hefwerktuig in het hijsoog van de klem. Indien de kraanhaak te groot is voor het hijsoog gebruik dan een voorloper.

Bevestig de kraanhaak van het hefwerktuig in het hijsoog van de klem. Indien de kraanhaak te groot is voor het hijsoog gebruik dan een voorloper. DEZE GEBRUIKSAANWIJZING DIENT VOLLEDIG GELEZEN EN BEGREPEN TE ZIJN VOOR AANVANG VAN DE WERKZAAMHEDEN gebruiksaanwijzing voor BSV mechanische dakelementenklem type 253050A 1. GESCHIKT VOOR Het hijsen en

Nadere informatie

Estil Dommekrachten Estil Platenklemmen

Estil Dommekrachten Estil Platenklemmen Estil Dommekrachten Estil Platenklemmen Dommekrachten volgens DIN 7355/56 De belasting op de kop en de klauw zijn gelijkwaardig. Gefreesde onderdelen dus zeer comfortabel in gebruik. Standaard met veiligheidsslinger

Nadere informatie

Prijslijst 201. Hijsklemmen - Nederlands

Prijslijst 201. Hijsklemmen - Nederlands Prijslijst 201 Hijsklemmen - Nederlands Verticaal Klemmen - TS - Voor het verticaal hijsen en transporteren van stalen platen en stalen constructiedelen. - De TS/STS platenklemmen zijn standaard uitgerust

Nadere informatie

Verticaal Klemmen - TS / TSE / STS

Verticaal Klemmen - TS / TSE / STS PRIJSLIJST HIJSKLEMMEN 2016 Verticaal Klemmen - TS / TSE / STS - Voor verticaal hijsen, transporteren en draaien van alle staalplaten en -constructies - Bek-openingen verkrijgbaar vanaf: 0 tot 150 mm -

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007

Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Pagina : 1 van 5 Gebruikershandleiding Hijsframe t.b.v. trapgat Versie 1, 02-2007 Smit Polyweb Boerkensleen 23 b 4705 RL Roosendaal The Netherlands T +31 (0)165-544770 F +31 (0)165-565244 Pagina : 2 van

Nadere informatie

Wetenswaardigheden over het werken met hijsklemmen

Wetenswaardigheden over het werken met hijsklemmen Algemene informatie hijsklemmen Wetenswaardigheden over het werken met hijsklemmen 1. Rechtsbasis De technische vereisten en de aanwijzingen voor het gebruik worden in Duitsland door de BR 500 en in uropa

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A

GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS, MODEL H-50A EN HE-50A. BELANGRIJK: Installeer, gebruik en onderhoud de takels op de juiste manier om persoonlijke

Nadere informatie

Instructie t.b.v. het gebruik van de HIJSMIDDELEN. T.B.V. MONTAGE van de Dycore kanaalplaat, massieve plaat en leidingplaat.

Instructie t.b.v. het gebruik van de HIJSMIDDELEN. T.B.V. MONTAGE van de Dycore kanaalplaat, massieve plaat en leidingplaat. Instructie t.b.v. het gebruik van de HIJSMIDDELEN T.B.V. MONTAGE van de Dycore kanaalplaat, massieve plaat en leidingplaat. Wilt u er voor zorgdragen dat deze instructie bij de uitvoerder en de montageploeg

Nadere informatie

14 TIPS OM VEILIG TE HIJSEN EEN E-BOOK VAN HIJSWINKEL.NL

14 TIPS OM VEILIG TE HIJSEN EEN E-BOOK VAN HIJSWINKEL.NL 14 TIPS OM VEILIG TE HIJSEN EEN E-BOOK VAN HIJSWINKEL.NL In december 2007 viel een damwandplaat van de Noord-Zuidlijn tijdens het hijsen op een 33jarige automobilist. De werklieden gebruikten slechts één

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A

GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS MODEL H50-A EN HE50A GEBRUIKSAANWIJZING NITCHI HANDTAKELS, MODEL H-50A EN HE-50A. BELANGRIJK: Installeer, gebruik en onderhoud de takels op de juiste manier om persoonlijke

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Leenstra Bouwklemmen

GEBRUIKERSHANDLEIDING Leenstra Bouwklemmen GEBRUIKERSHANDLEIDING Leenstra Bouwklemmen Klem volgens de machinerichtlijn 2006/42/EG Projectnummer : 17778 Versienummer : 2016-02 Fabrikant Bezoekadres Postadres : Leenstra B.V. : Tussendiepen 52, 9206

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Balken-hijsklemmen 162. Superclamp klemmen 166

Inhoudsopgave. Balken-hijsklemmen 162. Superclamp klemmen 166 Inhoudsopgave alken-hijsklemmen 162 162 Superclamp klemmen 166 166 161 alkenklemmen alken-hijsklemmen SVW spindel balkenklemmen Ontwikkeld voor het hijsen van stalen balken of als semi permanent takeloog.

Nadere informatie

Inter Product, the market leader in safety lifting clamps

Inter Product, the market leader in safety lifting clamps Uw Inter Product distributeur: Inter Product BV, Celsiusstraat 51, P.O. Box 518, 67 BM Ede, Holland T (+31)(0)318 69 09 99 F (+31)(0)318 69 09 33 E info@interproduct.com W www.interproduct.com MODEL IPU

Nadere informatie

Instructie over het gebruik van de HIJSMIDDELEN. T.B.V. MONTAGE van de kanaalplaat, massieve plaat en leidingplaat.

Instructie over het gebruik van de HIJSMIDDELEN. T.B.V. MONTAGE van de kanaalplaat, massieve plaat en leidingplaat. Instructie over het gebruik van de HISMIDDELEN T.B.V. MONTAGE van de kanaalplaat, massieve plaat en leidingplaat. Wilt u er voor zorgdragen dat deze instructie bij de uitvoerder en de montageploeg komt.

Nadere informatie

PAMLOCK trekvaste verbinding

PAMLOCK trekvaste verbinding Pagina 1 van 1 versie 01-12-2004 PAMLOCK trekvaste verbinding Kogelvergrendeling in borgkamer Conformator Borgring STANDARD rubberring Lasril De PAMLOCK trekvaste verbinding STD-Pk is ontworpen voor twee

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inleiding 106. Verticale platenhijsklemmen 107. Horizontale platenhijsklemmen 111. Horizontale hijsklem en balkenhijsklem 113

INHOUDSOPGAVE. Inleiding 106. Verticale platenhijsklemmen 107. Horizontale platenhijsklemmen 111. Horizontale hijsklem en balkenhijsklem 113 INOUSOPV Inleiding 106 Verticale platenhijsklemmen 107 107 orizontale platenhijsklemmen 111 111 orizontale hijsklem en balkenhijsklem 113 113 Schroefklemmen 114 114 ulb en damwandklemmen 115 115 Rail en

Nadere informatie

NL 2008 / Hijsklemmen

NL 2008 / Hijsklemmen NL 2008 / 2009 Hijsklemmen Ontwerp - Compact ontwerp en een laag eigen gewicht. - Gebruik van hoogwaardige staalsoorten voor huis, hijsoog, segment en taats garandeert een hoge gebruikszekerheid en een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Telescoopladder

Gebruikershandleiding. Telescoopladder Gebruikershandleiding Telescoopladder Instructies Algemeen De telescoopladder kan worden versteld van een compact formaat (fig. 1) tot de volle lengte (fig. 2) of tot elke mogelijke tussenliggende lengte

Nadere informatie

HEEL HOLLAND HIJST! Dagelijks wordt er gehesen met traversen, staaldraden, hijsbanden, kettingen, sluitingen, zie bijgaande compilatie.

HEEL HOLLAND HIJST! Dagelijks wordt er gehesen met traversen, staaldraden, hijsbanden, kettingen, sluitingen, zie bijgaande compilatie. HEEL HOLLAND HIJST! Dagelijks wordt er gehesen met traversen, staaldraden, hijsbanden, kettingen, sluitingen, zie bijgaande compilatie. Wij hopen dat u uw ervaringen met ons wilt delen. Stuur een foto

Nadere informatie

Handleiding Hijscilinder

Handleiding Hijscilinder Handleiding Hijscilinder Pagina 1 Inhoudsopgave INLEIDING...3 BEDIENEN...4 STORINGEN...8 BIJLAGEN... 12 Pagina 2 Inleiding In deze handleiding wordt het gebruik van de hijscilinder stap voor stap beschreven.

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Telescoopladder

Gebruikshandleiding. Telescoopladder Gebruikshandleiding Telescoopladder Instructies Algemeen De telescoopladder kan worden versteld van een compact formaat (fig. 1)tot de volle lengte (fig. 2) of tot elke mogelijke tussenliggende lengtes

Nadere informatie

DEZE GEBRUIKSAANWIJZING DIENT VOOR AANVANG VAN DE WERKZAAMHEDEN VOLLEDIG GELEZEN EN BEGREPEN TE ZIJN EN BEWAAR DEZE VOOR LATER GEBRUIK

DEZE GEBRUIKSAANWIJZING DIENT VOOR AANVANG VAN DE WERKZAAMHEDEN VOLLEDIG GELEZEN EN BEGREPEN TE ZIJN EN BEWAAR DEZE VOOR LATER GEBRUIK DEZE GEBRUIKSAANWIJZING DIENT VOOR AANVANG VAN DE WERKZAAMHEDEN VOLLEDIG GELEZEN EN BEGREPEN TE ZIJN EN BEWAAR DEZE VOOR LATER GEBRUIK Voor de toepassing van deze gebruiksaanwijzing geldt dat de meest

Nadere informatie

CHALLENGER PIONEER I BESPANMACHINE BESCHRIJVING CHALLENGER PIONEER I HOOFDSTUK: INHOUD: 1 INHOUD 1

CHALLENGER PIONEER I BESPANMACHINE BESCHRIJVING CHALLENGER PIONEER I HOOFDSTUK: INHOUD: 1 INHOUD 1 HOOFDSTUK: INHOUD: PAGINA: 1 INHOUD 1 CHALLENGER PIONEER I BESPANMACHINE 2 BESCHRIJVING VAN DE ONDERDELEN 3 MONTAGE 2 en 3 4 INKLEMMEN VAN HET RACKET EN BESPANBEGINSELEN 2 4 en 5 5 AFSTELLEN VAN DE TANGENBASIS

Nadere informatie

Afstandsbalk. Gebruiksaanwijzing. klemmen K 120/120/120. Voor Afstandsbalk met een hefvermogen van 10 ton, (lengte 12,60 m)

Afstandsbalk. Gebruiksaanwijzing. klemmen K 120/120/120. Voor Afstandsbalk met een hefvermogen van 10 ton, (lengte 12,60 m) Afstandsbalk klemmen K 120/120/120 3 Gebruiksaanwijzing Voor Afstandsbalk met een hefvermogen van 10 ton, (lengte 12,60 m) Uitgerust met: 2 klemmen K 120 / 120 / 120 (hefvermogen 4,5 ton/stuk) Geschikt

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Hijsjuk BOMECON NIJKERK Telefoon: 033 2463200 Fax : 033 2460936 E-mail : info@bomecon.nl Website : www.bomecon.nl GEBRUIKERSHANDLEIDING Hijsjuk 2011 Bomecon, Nijkerk, Nederland. Alle

Nadere informatie

Inspectie en onderhoud instructie voor stalen glijopleggingen met een dubbele gekromde glijoppervlak Type FIP-D

Inspectie en onderhoud instructie voor stalen glijopleggingen met een dubbele gekromde glijoppervlak Type FIP-D Inspectie en onderhoud instructie voor stalen glijopleggingen met een dubbele gekromde glijoppervlak Type FIP-D control your solids uw bouw onze technologie www.insolids.nl INHOUDSOPGAVE 1.0. Doel...3

Nadere informatie

RUD ICE grade 120 ketting

RUD ICE grade 120 ketting RUD IE grade 120 ketting Ketting speciaal geschikt voor zeer lage temperaturen. emperatuurbereik van -60 tot + 300º voor extreem hoge temperaturen kies dan de VIP ketting Veilige werklast 50% hoger dan

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING MECHANISCHE VLOERENKLEMMEN HTZ 2 HTZ 3 HTZ 4 HTZ 4 S HTZ V4 DU HTZ V6 DU

GEBRUIKSAANWIJZING MECHANISCHE VLOERENKLEMMEN HTZ 2 HTZ 3 HTZ 4 HTZ 4 S HTZ V4 DU HTZ V6 DU GEBRUIKSAANWIJZING MECHANISCHE VLOERENKLEMMEN HTZ 2 HTZ HTZ 4 HTZ 4 S HTZ V4 DU HTZ V6 DU Voorwoord Met deze gebruiksaanwijzing willen wij proberen u een zo duidelijk mogelijk advies te geven betreffende

Nadere informatie

Terrier Lifting. Quality Clamps You Can Trust. Hijsklemmen. liftingplus.nl

Terrier Lifting. Quality Clamps You Can Trust. Hijsklemmen. liftingplus.nl errier Lifting Quality Clamps ou Can rust Hijsklemmen liftingplus.nl Inhoudsopgave errier Lifting Clamps Quality Clamps ou Can rust errier Lifting Clamps & Equipment 3 5 jaar garantie 4 eilig hijsen 5-6

Nadere informatie

Handleiding Vlonderframes

Handleiding Vlonderframes Handleiding Vlonderframes Pagina 1 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 VOORBEREIDEN... 4 VERPLAATSEN... 7 OPTIONEEL... 10 MONTAGE / DEMONTAGE... 11 Pagina 2 Inleiding In deze handleiding wordt de toepassing en

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Combi-Camp. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige vakanties

Nadere informatie

De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig.

De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig. Toepassing van de draai-en transportkoppeling bij de productie van buizen in diverse afmetingen. De draai- en transportkoppeling is betrouwbaar en veilig. De draai- en transportkoppeling kan ook worden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 140. Verticale platenhijsklemmen 141. Horizontale platenhijsklemmen 148. Schroefklemmen 151. Bulb- en damwandklemmen 154

Inhoudsopgave. Inleiding 140. Verticale platenhijsklemmen 141. Horizontale platenhijsklemmen 148. Schroefklemmen 151. Bulb- en damwandklemmen 154 Inhoudsopgave Inleiding 140 140 Verticale platenhijsklemmen 141 141 Horizontale platenhijsklemmen 148 148 Schroefklemmen 151 151 ulb- en damwandklemmen 154 154 alken-hijsklemmen 154 154 Railhijsklem 157

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING SPREADERBEAM (NEDERLANDSTALIGE UITVOERING)

GEBRUIKERSHANDLEIDING SPREADERBEAM (NEDERLANDSTALIGE UITVOERING) GEBRUIKERSHANDLEIDING SPREADERBEAM (NEDERLANDSTALIGE UITVOERING) 1. INLEIDING: De modulaire spreaderbeam is leverbaar in de werklast 15.000 kg; 35.000 kg; 70.000 kg; 110.000 kg; 170.000 kg; 250.000 kg

Nadere informatie

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT Type 2800 en 3600 Gefeliciteerd met uw Karsten Tunneltent, een ambachtelijk kwaliteitsproduct van Karsten Tenten B.V. Voor optimaal kampeerplezier raden wij u aan om deze

Nadere informatie

Aluminium frames: Voordelen: Betaalbare fiets frames, het is erg licht en stijf te maken en het roest niet.

Aluminium frames: Voordelen: Betaalbare fiets frames, het is erg licht en stijf te maken en het roest niet. Materiaal- en overbrengingsoriëntatie In dit hoofdstuk zal gekeken worden van welke materialen het vluchtvoertuig gemaakt zou kunnen worden. Daarnaast zal gekeken worden welke overbrengingsmechanismen

Nadere informatie

Wat is knippen? Waarmee knip je? Hoe knip je? Hoe onderhoud je de scharen? Wat is ponsen? Wat is zetten?...

Wat is knippen? Waarmee knip je? Hoe knip je? Hoe onderhoud je de scharen? Wat is ponsen? Wat is zetten?... 5 Knippen, ponsen en zetten Inhoud Wat is knippen?... 1 Waarmee knip je?... 2 Hoe knip je?... 2 Hoe onderhoud je de scharen?... 3 Wat is ponsen?... 3 Wat is zetten?... 4 Hoe zet je?... 4 Hoe werk je met

Nadere informatie

Inhoudsopgave. REMA Drumgrab 172. REMA DG10 Vatenklem 173. Vatenhandling 174. Vatentrucks 176

Inhoudsopgave. REMA Drumgrab 172. REMA DG10 Vatenklem 173. Vatenhandling 174. Vatentrucks 176 52 76 176 282 283 284 Inhoudsopgave REMA Drumgrab 172 172 REMA DG10 Vatenklem 173 173 174 174 Vatentrucks 176 171 REMA Drumgrab Gebruik 1 Het aanslaan van de Drumgrab gaat snel en eenvoudig. Pak de Drumgrab

Nadere informatie

natuurkunde havo 2018-II

natuurkunde havo 2018-II Heftruck Met een heftruck kunnen zware pakketten worden opgetild en vervoerd. Zie figuur 1. figuur 1 Als een pakket te zwaar is, kantelt de heftruck voorover. Neem aan dat het draaipunt D in de voorste

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Kettingdiameter (mm) 1-sprong 2-sprong 2-sprong 3- en 4-sprong 3- en 4-sprong Kransketting in omsnoering

Kettingdiameter (mm) 1-sprong 2-sprong 2-sprong 3- en 4-sprong 3- en 4-sprong Kransketting in omsnoering 46Hijs- en heftechniek1rud VIP grade 100 ketting RUD VIP ketting programma Het VIP programma biedt enorme voordelen ten opzicht van het normale grade 80 programma. 30% hogere werkbelasting. Dus een lichtere

Nadere informatie

Handleiding Parkeerjuk t.b.v. (eind)wandbekisting

Handleiding Parkeerjuk t.b.v. (eind)wandbekisting Handleiding Parkeerjuk t.b.v. (eind)wandbekisting Pagina 1 Inhoudsopgave INLEIDING...3 PLAATSEN BEKISTING...4 WEGHIJSEN BEKISTING...6 VERPLAATSEN PARKEERJUK...8 Pagina 2 Inleiding In deze handleiding wordt

Nadere informatie

vervolg Daarom moet steeds, wanneer er geen reden toe bestaat om ketting, touw of band te gebruiken, de voorkeur aan staalkabels gegeven worden.

vervolg Daarom moet steeds, wanneer er geen reden toe bestaat om ketting, touw of band te gebruiken, de voorkeur aan staalkabels gegeven worden. de gedragsregels: Kettingen mogen nooit worden geknoopt ; Bouten van sluitingen moeten altijd volledig worden aangedraaid; Haken mogen niet op de punt worden belast; De op het merkplaatje of merkring vermelde

Nadere informatie

Riet en koper instrumenten.

Riet en koper instrumenten. In elkaar zetten Riet en koper instrumenten. Bij het in elkaar zetten van de klarinet moet goed opgelet worden. Het is namelijk een ontzettend kwetsbaar instrument. De stukken passen makkelijk in elkaar

Nadere informatie

HIJSINSTRUCTIE. Doel van deze instructie is te waarborgen dat de te hijsen last veilig en gecontroleerd verloopt.

HIJSINSTRUCTIE. Doel van deze instructie is te waarborgen dat de te hijsen last veilig en gecontroleerd verloopt. Hoofdstuk : HNDB-SSM-18 Pagina: 1 van 7 1.0 Doel van deze instructie is te waarborgen dat de te hijsen last veilig en gecontroleerd verloopt. Zowel pakken hout (max. 40 delen van gelijke lengte), als een

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van het dvd-station 7440910005 7440910005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies Lees

Nadere informatie

Type systeem : VAKOvouwkap Versie: 3.0 stuurarm voorzijde. Opbouw Instructie VAKO Vouwkap

Type systeem : VAKOvouwkap Versie: 3.0 stuurarm voorzijde. Opbouw Instructie VAKO Vouwkap Type systeem : VAKOvouwkap Versie: 3.0 stuurarm voorzijde Opbouw Instructie VAKO Vouwkap Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 2. Kopschot... 4 3. Aandrijfkasten en Lagerblokken... 5 4. Cilinders en

Nadere informatie

HANDLEIDING OPBOUW & GEBRUIK

HANDLEIDING OPBOUW & GEBRUIK HANDLEIDING OPBOUW & GEBRUIK Gebruikershandleiding EUROSCAFFOLD EXTRUSIE 75 KAMERSTEIGER 1 / 5 NL VERRIJDBARE ALUMINIUM KAMERSTEIGERS CONFORM DE NORMERING EN-1004 Deze handleiding geeft instructies voor

Nadere informatie

Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren.

Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren. Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren. Kochs kozijnen, ramen en deuren zijn hoogwaardige bouwelementen met een veelvoud aan mogelijkheden. Om U jaren lang naar tevredenheid te kunnen

Nadere informatie

Scouts instructie: hakken Hoe je veilig je houtvoorraad aan kan leggen

Scouts instructie: hakken Hoe je veilig je houtvoorraad aan kan leggen Scouts instructie: hakken Hoe je veilig je houtvoorraad aan kan leggen Als je een kampvuur of een kookvuur gaat maken, zal het je zelden gebeuren dat al je hout precies de goede afmetingen heeft. Je hebt

Nadere informatie

Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011

Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 December 2011 1-9 Onderhoud Adviezen Dubbelglas- systemen 2011 verder te noemen: OAD 2011 De afdichting van een beglazingssysteem is een onderdeel van het plaatsen

Nadere informatie

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen.

Om de voorwiel te monteren dient u eerst de voorvork stangen te draaien, totdat deze naar voren wijzen. Voorwiel monteren De voorwiel komt los van de fiets uit dezelfde doos. Dit komt doordat de fiets anders niet in de doos past. U dient het voorwiel zelf te monteren. Zie in de onderstaande stappen hoe u

Nadere informatie

Aandrijf Techniek Deventer B.V. Technische Groothandel gespecialiseerd in aandrijftechniek

Aandrijf Techniek Deventer B.V. Technische Groothandel gespecialiseerd in aandrijftechniek 36Hijs-en heftechniek1loopkatten en balkenklemmen Nitchi duwloopkat Nitchi loopkatten type GT & PT hebben een zeer lage bouwhoogte en zijn uiterst degelijk en robuust gebouwd. De last wordt voortdurend

Nadere informatie

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Avery zelfklevende films zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kwaliteiten voor even zovele verschillende toepassingen.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing lange monitor-arm

Gebruiksaanwijzing lange monitor-arm Gebruiksaanwijzing lange monitor-arm Versie 1.2 2010 Jansen Medicars Jansen Medicars Postbus 49 3600 AA Maarssen Netherlands Tel. +31 30 2613500 Fax. +31 30 2616714 URL www.medicars.com 2010 Jansen Medicars

Nadere informatie

Jasper van Stiphout Anthonie v/d Heimstraat CD Zwolle Inhoudsopgave

Jasper van Stiphout Anthonie v/d Heimstraat CD Zwolle Inhoudsopgave Jasper van Stiphout Anthonie v/d Heimstraat 38 8022 CD Zwolle 06-44 04 22 55 Gebruikershandleiding: luchtkussen Kasteel Inhoudsopgave A. Gebruik opblaasbaar object B. Controle opblaasbaar object C. Omgeving

Nadere informatie

Na plaatsing en beglazing kan het nodig zijn dat het raam nagesteld dient te worden. Raadpleeg hiervoor de G.U.-handleiding met instelmogelijkheden.

Na plaatsing en beglazing kan het nodig zijn dat het raam nagesteld dient te worden. Raadpleeg hiervoor de G.U.-handleiding met instelmogelijkheden. Kozijn waterpas en te lood plaatsen. Na plaatsing en beglazing kan het nodig zijn dat het raam nagesteld dient te worden. Raadpleeg hiervoor de G.U.-handleiding met instelmogelijkheden. Raam, kozijn en

Nadere informatie

Lees voor de installatie van de plisséhor deur S700 de handleiding in zijn geheel door.

Lees voor de installatie van de plisséhor deur S700 de handleiding in zijn geheel door. Controleer het product op beschadigingen en volledigheid. Mocht u een gebrek constateren, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw Bruynzeel dealer. Lees voor de installatie van de plisséhor deur

Nadere informatie

Artikelnr. 018902 018903

Artikelnr. 018902 018903 Postbus 6223 4000 HE TIEL Franklinstaat 13a 4004 JK TIEL Telefoon 0344 67 30 20 Fax 0344 67 30 29 E-mail: info@teleflex.nl Internet: www.teleflex.nl MONTAGEVOORSCHRIFT VOOR UITZETRAMEN KETTINGTYPE Artikelnr.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN

GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN GEBRUIKSAANWIJZING SLUITINGEN HANDELMAATSCHAPPIJ VLIERODAM B.V. NIJVERHEIDSWEG 21 POSTBUS 827 3160 AA RHOON 010-5018000 010 5013843 Gebruiksaanwijzing sluitingen: Sluitingen worden gebruikt bij hijswerkzaamheden

Nadere informatie

ClimateBooster Handleiding

ClimateBooster Handleiding ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en bespaart u ca. 10% energie

Nadere informatie

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking.

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Verwerkingsvoorschriften Zwarthout Shou-Sugi-Ban Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Tijdens

Nadere informatie

Montage instructie Geluidwerend in de wand schuivend

Montage instructie Geluidwerend in de wand schuivend Geluidwerend in de wand schuivend pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6 Montage Benodigdheden

Nadere informatie

Toolbox Hijsen met kleine hijs- en. hefwerktuigen Samen doen we het beter!

Toolbox Hijsen met kleine hijs- en. hefwerktuigen Samen doen we het beter! Toolbox Hijsen met kleine hijs- en hefwerktuigen Samen doen we het beter! Cijfers en ongevallen In 2016 zijn er 70 bedrijfsongevallen geweest met dodelijke afloop Dat is meer dan 1 dode per week En maar

Nadere informatie

Cijfers en ongevallen

Cijfers en ongevallen Cijfers en ongevallen In 2016 waren er 70 bedrijfsongevallen met dodelijke afloop (14% meer dan in 2015) Dit is meer dan één dode per week Veel ongelukken gebeurden bij het hijsen, heffen en verplaatsen

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING PORTAALKRAAN

GEBRUIKSHANDLEIDING PORTAALKRAAN GEBRUIKSHANDLEIDING PORTAALKRAAN INHOUDSOPGAVE: Hoofdstuk Omschrijving Pagina 1 Aanwijzingen vooraf 2 2 Controles 2 3 Manier van aanslaan 3 4 Het hijsen van lasten 3 5 Opslag 4 6 Onderhoud 5 7 Reparatie

Nadere informatie

Veiligheid. Gebruikers- en onderhoudsinstructie hijsmiddelen. Maatwerk. Certificering

Veiligheid. Gebruikers- en onderhoudsinstructie hijsmiddelen. Maatwerk. Certificering Gebruikers- en onderhoudsinstructie hijsmiddelen De Wielen 1 Postbus 2 +31(0)513 48 11 22 Maatwerk Veiligheid Certificering Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

(Model: CZ.0.DU.901) KARWEITAKEL HANDLEIDING

(Model: CZ.0.DU.901) KARWEITAKEL HANDLEIDING (Model: CZ.0.DU.901) KARWEITAKEL HANDLEIDING De gebruiker is altijd zelf verantwoordelijk voor het gebruik de de DELTA elektrische Karweitakel. Aan deze handleiding kunnen geen rechten ontleend worden.

Nadere informatie

Knikarmschermen HZ-T2600. Montage / Gebruikershandleiding

Knikarmschermen HZ-T2600. Montage / Gebruikershandleiding Knikarmschermen HZ-T2600 Montage / Gebruikershandleiding Montage Handleiding HZ-T2600 De montage van dit product moet worden uitgevoerd door een vakman. Onjuiste montage kan leiden tot schade of verwondingen!

Nadere informatie

Op de bouwplaats of op de kraan dient het volgende hijsgereedschap beschikbaar te zijn.

Op de bouwplaats of op de kraan dient het volgende hijsgereedschap beschikbaar te zijn. Richtlijnen breedplaatvloeren zonder hijsogen Op de bouwplaats of op de kraan dient het volgende hijsgereedschap beschikbaar te zijn. 1) Vloerelement waarvan lengte < 6m. en gewicht < 2500 kg. een 4 -sprong

Nadere informatie

TOOLBOX VEILIG HIJSEN

TOOLBOX VEILIG HIJSEN TOOLBOX VEILIG HIJSEN LET OP! LEES EERST DE ONDERSTAANDE TEKST. Op enkele sheets staat in de rechterbovenhoek Een i van informatie. Deze sheets zijn toegevoegd om de leesbaarheid te vergroten. Deze sheets

Nadere informatie

KEUREN & CERTIFICEREN

KEUREN & CERTIFICEREN Welkom bij PEINEMANN PORT SERVICES B.V. Veiligheid op het hoogste niveau! Veiligheid is voor u en ons. In de eerste plaats als het gaat om de bescherming van het menselijk leven bij zwaar tillen of het

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden:

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden: Opslag en transport Om beschadiging, vervorming en vervuiling van de gevelbekleding te voorkomen dient men bij transport en de opslag zorgvuldig te werk te gaan. De delen dienen schoon, droog en vlak getransporteerd

Nadere informatie

Montage instructie Voor de wand schuivend systeem

Montage instructie Voor de wand schuivend systeem Montage instructie Voor de wand schuivend systeem met kozijn pagina 1/14 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren

Nadere informatie

(INGROUND TRAMPOLINE)

(INGROUND TRAMPOLINE) GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGHEIDSNET (INGROUND TRAMPOLINE) Toezicht door volwassene: Montage door volwassene vereist. Toezicht door volwassene vereist op kinderen die het veiligheidsnet gebruiken. Bescherm

Nadere informatie

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl Lees mij eerst! 1Lees deze handleiding zorgvuldig voor de laadbrug te gebruiken. De handleiding omschrijft

Nadere informatie

Zijn voorwerpen te groot of te zwaar dan zijn er hulpmiddelen om het voorwerp te verplaatsen: - steekwagen - heftruck - takels - hijskranen

Zijn voorwerpen te groot of te zwaar dan zijn er hulpmiddelen om het voorwerp te verplaatsen: - steekwagen - heftruck - takels - hijskranen Hijsen en tillen Een voorwerp dat zwaarder is als 25 kg mag je niet alleen met de hand tillen. Ook is het verstandig om grote of moeilijk te pakken voorwerpen niet alleen te tillen. Zijn voorwerpen te

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Popal fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan contact

Nadere informatie

Overzicht. Inhoudsopgave

Overzicht. Inhoudsopgave 1 13 3 4 1 11 13 M+P-11A-0349 Overzicht 1. Beschermdop. Kogelkop 3. Vergrendelingskogel 4. Arrêteerkogel (voor vergrendeling). Knop. Stop. Sleutel 11. Rode markering op knop 1. Witte markering op kogelkop

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

BeoLab 7 1 BeoLab 7 1

BeoLab 7 1 BeoLab 7 1 BeoLab 7 1 BeoLab 7 1 Handleiding UG02 BeoLab 7-1 (non-bv7)_hol.indd 1 9/30/04 11:33:12 AM A DOWNLOADED FROM WWW.BEOINFO.NL - SECOND LIFE BANG & OLUFSEN UG02 BeoLab 7-1 (non-bv7)_hol.indd 2 9/30/04 11:33:12

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding A-2009.01 Mini Zweefmolen Lees voor het opzetten en gebruiken van de zweefmolen deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij de draaimolen. Handel

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing bierinstallatie

Gebruiksaanwijzing bierinstallatie Start van de dag Voordat u de dag begint, controleer of alle uitlopen () van de bierkranen schoon zijn. Ondanks dat u de dag ervoor alles hebt gereinigd, is het mogelijk dat tijdens uw afwezigheid toch

Nadere informatie

MANUAL VEEBORSTEL HANGEND

MANUAL VEEBORSTEL HANGEND MANUAL VEEBORSTEL HANGEND Voorwoord De Vink roterende veeborstel bestaat uit een frame waarin een borstelwals, aangedreven door een trommelmotor, is gemonteerd. Het geheel wordt met 3 kettingen verend

Nadere informatie

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden:

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden: Opslag en transport Om beschadiging, vervorming en vervuiling van de gevelbekleding te voorkomen dient men bij transport en de opslag zorgvuldig te werk te gaan. De delen dienen schoon, droog en vlak getransporteerd

Nadere informatie

HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING :

HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING : HET PLAATSEN VAN DUBBELE BEGLAZING : Het plaatsen van dubbele beglazing moet voldoen aan bepaalde normen, zoals NEN3576 en NPR3577. Dit zijn normen ( eisen ) waarin precies omschreven wordt hoe dubbele

Nadere informatie

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage.

Door de diverse stappen in deze montagehandleiding te doorlopen zorg je ervoor dat he in een handomdraai klaar bent met de montage. Gefeliciteerd met je nieuwe Highlander fiets! We hebben de fiets met veel zorg ontworpen, samengesteld en verpakt, zodat je veel plezier hebt aan je nieuwe fiets. Heb je een vraag over de fiets? Neem dan

Nadere informatie

Dock connector iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Dock connector iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing StairSlider

Gebruiksaanwijzing StairSlider Gebruiksaanwijzing StairSlider 1. Inleiding De StairSlider is een vacuüm matras. Indien vacuüm immobilisatie nodig is, dan is het onmiddellijk beschikbaar. Er is geen extra opbergruimte voor een vacuüm

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie