Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T / E E

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T / E E"

Transcriptie

1 Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T / E AS.Verkerk@dordrecht.nl E I.Hofland@dordrecht.nl Besluitenlijst Dagelijks Bestuur - Sportraad Datum 24 maart 2014 Tijdstip uur Locatie Vergaderzaal 2, Stadskantoor Aanwezig De heren Van de Graaf (voorzitter), Makkinga, Ruben, Verstraate, Wolters, Van Gerven (Sportbedrijf) en Bronkhorst (Sportbedrijf, voor agendapunten 1.2.1a en 5.1.4) Agenda: - Informatie-uitwisseling - Hamer - Beleid en strategie (meerjarig) - Programma s (jaarvoortgang) - Inhoud - Rondvraag De besluitenlijst wordt vastgesteld in de vergadering van 15 april 2014 De secretaris De voorzitter

2 1. Informatie-uitwisseling 1.1 Opening en mededelingen Van de Graaf Op verzoek van de heer Van Gerven Akkoord. worden i.v.m. de aanwezigheid van de heer Bronkhorst (bedrijfsleider accommodaties) de agendapunten 1.2.1a en als eerste behandeld. 1.2 Terugkoppeling uit / aandacht voor: 1. Informatiedeling a. Nadere toelichting tracé HVC-warmtenet Van Gerven In een bijlage heeft de heer Bronkhorst de onderbouwing welke heeft geresulteerd in de tracékeuze van het HVC-warmtenet over het Sportpark Krommedijk, uiteen gezet. 5. Inhoud Gronduitgifte tennis Van Gerven De heer Van Gerven geeft in een presentatie een overzicht van de verschillen in huurprijs bij de diverse tennisparken met een inzicht in wat de tennisverenigingen RCD, Oranje Wit, Thialf, Dubbeldam en Eneco betalen en wat zij zouden moeten betalen. Het Sportbedrijf zoekt een weg om in de komende tijd de verschillen in huurprijs weg te werken en alle verenigingen aan te slaan voor dezelfde vierkante-meterprijs. Presentatie voor kennisgeving aangenomen. DB denkt mee aan oplossing om de verschillen in huurprijs weg te werken. De heer Verstraate stelt voor de WOZ-waarde van de accommodaties na te gaan (actie: de heer Bronkhorst). Onderwerp komt terug in volgende DB-vergadering.

3 1. Informatie-uitwisseling 1.2 Terugkoppeling uit / aandacht voor: 1. Informatiedeling b. Ondersteuningsverzoek Rosina Hodde Wolters Atlete Rosina Hodde doet een beroep op de subsidie voor Dordtse sporttalenten. DB concludeert dat Rosina Hodde niet aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de subsidie Dordtse sporttalenten en wil in dezen geen precedent scheppen. DB verzoekt het Sportbedrijf te inventariseren waaraan Rosina Hodde behoefte heeft en te bekijken welke andere mogelijkheden er zijn om haar te ondersteunen. c. Merkatelier sport i.s.m. Dordrecht Marketing Van Gerven Dordrecht Marketing zoekt naar een manier om sport en sportevenementen in te zetten voor het promoten van Dordrecht en heeft daarvoor als werkvorm de naam merkatelier De heer Ruben is uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen. De heer Van de Graaf zal bij eventuele verhindering van de heer Ruben de bijeenkomst bezoeken. gekozen. In een bijeenkomst op 17 april a.s. waarvoor o.m. de Sportraad is uitgenodigd, wil Dordrecht Marketing i.s.m. het Sportbedrijf discussiëren over de mogelijkheden daartoe. d. Kennismakingsverzoek van Sportbelangen Alblasserdam Ruben De voorzitter van Sportbelangen Alblasserdam heeft via de beleidsambtenaar de heer Veth een verzoek gedaan om in een gesprek kennis te maken met de werkwijze van de Sportraad Dordrecht. De voorzitter is welkom bij de eerstvolgende vergadering van het AB en kan na afloop, indien gewenst, nadere vragen stellen aan het DB. De heer Ruben zal de heer Veth informeren. 2. Bezoeken / bijeenkomsten: 28/02 Middagsessie DB Sportraad met MT Sportbedrijf Allen Het MT Sportbedrijf heeft in diverse presentaties de programmaplannen op de diverse spaken nader toegelicht.

4 03/03 Gesprek met Arie in t Veld (voorzitter vv Dubbeldam) Ruben Gesprek was bedoeld als voorbereiding op het Breed Sport Overleg van 5 maart /03 Breed Sport Overleg (bijlage concept-verslag ter info) Van de Graaf/ BSO is een periodiek overleg tussen Ruben wethouder sport (mevrouw Reynvaan), MO, Sportbedrijf en Sportraad. Voor het onderwerp bewegingsonderwijs waren deels tevens wethouder onderwijs (de heer Van de Burgt), programmaleider Sportieve en Gezonde wijken Sportbedrijf (de heer Van Moorst) en een beleidsmedewerker onderwijs (mevrouw Busser) aanwezig. 05/03 Organisatorenavond Dordt Marketing Van de Graaf/ Bedankavond voor organisatoren van Ruben/ Verstraate evenementen en de aftrap voor het nieuwe evenementenjaar. 09/03 Plaatsingswedstrijd NK Ritmische Gymnastiek in Ruben Reeweghal 13/03 Voorbespreking Inspiratiedebat Bewegingsonderwijs op Van de Graaf/ Voorbespreking in aanwezigheid van 16 april a.s. Ruben/ Verstraate de heren Van Zetten (debatleider), Van Moorst en Visser (Sportbedrijf). 13/03 Sponsorbijeenkomst The Hawks Van de Graaf 19/03 Verkiezingsavond in Stadhuis Ruben 3. Sportbedrijf a. Gesprek Sportbedrijf-MNC Van Gerven De heer van Gerven informeert over onderhandelingen tussen Sportbedrijf en MNC over vorderingen over en weer. b. Jaarverslag Sportbedrijf (bijlage) Van Gerven Informatief. 4. College / raad a. Schoolzwemmen Van Gerven Het Sportbedrijf inventariseert in opdracht van het college de huidige aanpak van het schoolzwemmen vanuit het standpunt afschaffen vervoer en de wens schoolzwemmen te continueren. Evaluatie komt op papier terug in Sportraad.

5 b. Parkeren Gezondheidspark/Sportboulevard Van Gerven Er is een evaluatie parkeren bij Sportboulevard gemaakt welke ter bespreking en mogelijke besluitvorming ligt bij het college. 5. Uitnodigingen DoeMEEdag in Sportboulevard ( uur) Allen De Special Olympics Winterspelen op dezelfde dag zijn bij gebrek aan De heer van de Graaf zal bij de opening aanwezig zijn. belangstelling afgelast Inspiratiesessie Bewegingsonderwijs in Sportboulevard Allen De heren Van de Graaf en Ruben zullen in elk geval aanwezig zijn; de overige DB-leden zijn welkom. AB-leden en leden van Gemeenteraad zullen uitgenodigd worden Dordts Sportfestijn Allen Op basis van beschikbaarheid zal Sportraad aanwezig zijn Koningsspelen Allen Op basis van beschikbaarheid zal Sportraad aanwezig zijn. 19 t/m Nationale Sportweek Allen Op basis van beschikbaarheid zal Sportraad aanwezig zijn. 2. Hamer Nr. Opmerkingen Besluit/afspraak/vervolg 2.1 Besluitenlijst Dagelijks Bestuur vergadering d.d. 10 februari 2014 (ontwerp-besluit: instemmen) Bijlage Zonder verdere opmerkingen 2.2 Actielijst (ontwerp-besluit: actualiseren) Bijlage Bijgewerkt. 2.3 Verslag Dordtse Sportkamer d.d. 3 maart 2014 (ontwerp-besluit: instemmen) Bijlage Zonder verdere opmerkingen 2.4 Agenda Algemeen Bestuur d.d. 7 april 2014 (ontwerp-besluit: Bijlage Met aanpassingen vaststellen) 2.5 Definitieve versie Good Governance Algemeen Bestuur Sportraad Bijlage Zonder verdere opmerkingen Gaat voor definitieve vaststelling naar AB.

6 3. Beleid en strategie meerjarig 3.1 Kandidaatstelling Algemeen Bestuur (bijlage) Ruben Er zijn 29 kandidaten vanuit de 3.2 Structuurwijziging/bezuinigingsopgave Sportraad (bijlage) Van de Graaf sporten en 3 kandidaten voor de kwaliteitszetels. Aangepast n.a.v. opmerkingen in Sportkamer van 3 maart Met aanpassingen Gaat voor definitieve vaststelling naar AB. Zonder verdere opmerkingen Gaat voor definitieve vaststelling 3.3 Jaarverslag Sportraad Van de Graaf Nog niet beschikbaar. Gaat voor definitieve vaststelling naar 3.4 Speerpunten Sportraad collegebesprekingen (bijlage) Ruben Worden opgenomen in jaarverslag Sportraad. AB. naar AB. Zonder verdere opmerkingen Gaat voor definitieve vaststelling naar AB. 4. Programma s - jaarvoortgang 4.1 Programma Sportieve en Gezonde Wijken 1. Evaluatie Schoolzwemmen Van Gerven Reeds besproken onder a. 2. Nieuwe tranche Sportimpuls Van Gerven Dit traject loopt. Een aantal verenigingen heeft Sportbedrijf om medewerking gevraagd. 3. Nieuwsbrief Doe ff Gezond maart 2014 (bijlage ter info) Van Gerven 4.2 Programma Aantrekkelijke Accommodaties 1. Kunstgraswens sv Oranje Wit Van Gerven Sportbedrijf heeft de onderhandelingen voorlopig opgeschort totdat Oranje Wit zijn verplichtingen jegens de gemeente is nagekomen. 4.3 Programma Ruimte voor Talent & Topsport Van Gerven Geen nadere opmerkingen of mededelingen. 4.4 Programma Aansprekende Evenementen 1. Stand van zaken EK shorttrack Van Gerven KNSB wil aan de EK tevens de NK shorttrack koppelen. Sportbedrijf onderzoekt de mogelijkheden.

7 2. Verzoek Davis Cup Van Gerven KNLTB heeft Dordrecht gevraagd naar interesse om Davis Cup wedstrijd te huisvesten. Sportbedrijf wacht loting volgende wedstrijd af. 3. Evaluatie RTV Rijnmond Korfbalcup Van Gerven Sportbedrijf ondersteunt dit korfbaltoernooi, echter het contract is afgelopen. Sportbedrijf evalueert met Dordtse korfbalclubs en neemt dan besluit over voortzetting. 5. Inhoud 5.1 Actueel: 1. Stand van zaken OMC Van Gerven Er lopen nog drie rechtszaken, waarvan de uitkomst nog onbekend is. 2. Stadionplannen FC Dordrecht Van Gerven Gemeente is in afwachting van definitieve plannen van FC Dordrecht. Wel heeft college aangegeven dat nieuwbouw op sportpark Krommedijk geschiedt. DB betreurt een definitieve keuze voor sportpark Krommedijk en wil in het kader van toekomstvisie sportparken andere opties (bijv. sportpark Amstelwijck) openhouden. 3. Kleedkamervoorziening vv Dubbeldam (bijlage) Van Gerven Er is door de gemeente al een bouwvergunning afgegeven. De heer Ruben merkt op dat de vele geplaatste containers op diverse sportparken niet bijdragen aan de fraaiheid van de DB betreurt dat er al een bouwvergunning is afgegeven voordat Sportraad om advies is gevraagd. Dordtse sportparken. 5. Tarieven (bijlage) Van Gerven In de bijlage zijn alleen de tarieven voor de binnensportaccommodaties opgenomen. Tarievenvoorstel incl. buitensportaccommodaties gaan voor vaststelling naar AB. 6. Groot Sport Overleg d.d. 31 maart 2014 Van de Graaf Vervalt. 5.2 Topdossiers: 1. Toekomst sportparken (bijlage Praatstuk projectgroep Toekomstvisie Sportparken) Wolters/Van Gerven Bijlage voor kennisgeving aangenomen.

8 2. Bewegingsonderwijs Ruben/Van Gerven Korte samenvatting van de stand van zaken komt ter sprake. Op 16 april is er een inspiratiesessie waarvoor schoolbesturen, locatiedirecties basisonderwijs, vakleerkrachten lichamelijke opvoeding en politici worden uitgenodigd. Diverse deskundigen zullen hun visie op het belang van goed bewegingsonderwijs geven waarna een debat kan plaatshebben. AB-leden en Gemeenteraadsleden worden uitgenodigd voor de inspiratiesessie. 6. Rondvraag Nr. Opmerkingen Besluit/afspraak/vervolg 1. De heer Wolters informeert DB over een mail van de heer Slagboom waarin deze medewerking vraagt bij de zoektocht naar een nieuw speelruimte voor de schaakclub Dordrecht. Voormalige bibliotheekruimte in Sterrenburg lijkt geen alternatief i.v.m. bezetting van deze ruimte op dinsdagavond (=speelavond club). De heer Slagboom krijgt als antwoord dat contact gezocht kan worden bij diverse schoolbesturen. 2. De heer Verstraate meldt dat er binnenkort een overleg tussen Optisport en DB ziet nog steeds geen rol voor de Dordrecht Lions is over de afrekening huur van ijs in de Sportboulevard. Sportraad in deze kwestie. 3. De heer Verstraate meldt dat Eneco incassomaatregelen tegen tafeltennisvereniging Dordrecht heeft aangekondigd in de kwestie tussen het energiebedrijf en de vereniging. Sportbedrijf zal contact opnemen met Eneco. De heer Van Gerven heeft inmiddels brief verzonden aan de Raad van Bestuur Eneco. 4. De heer Makkinga vraagt opnieuw aandacht voor de steeds nijpender situatie Nieuwe college en gemeenteraad voor de voetbalvereniging OMC. moeten zich nu over deze zaak buigen. 5. De heer Van Gerven meldt een geval van hartstilstand in Sportplus die een flinke impact hebben gehad op de beheerder en het Sportraadlid de heer De Jong die bij de geslaagde reanimatie betrokken waren. Sportbedrijf zal beide betrokkenen specifiek bedanken voor hun inzet. 6. De heer Ruben vraagt naar de uitkomst van het overleg tussen de sportverenigingen op sportpark Stadspolders over de parkeerproblematiek aldaar. De heer Van Gerven meldt dat het Sportbedrijf zich bereid heeft verklaard eventuele voorstellen door te geleiden naar de afdeling verkeer/parkeren maar er nog geen voorstellen uit dit overleg zijn ontvangen.

9 Nr. Opmerkingen Besluit/afspraak/vervolg 7. De heer Ruben vraagt over er enige duidelijkheid is over de bevoegdheid van De heer Van de Graaf meldt dat zowel 16/17 jarigen om als barvrijwilliger alcohol te verstrekken. in de Drank- en Horecawet als in de plaatselijke verordening geen verbod is opgenomen. 8. De heer Ruben vraagt naar de uitkomst van de actie van vv Dubbeldam op 12 maart 2014 voor het Stadskantoor. De heer Van Gerven meldt dat de wethouder sport mevrouw Reynvaan een petitie in ontvangst heeft genomen. Voorafgaande aan de actie is er een gesprek tussen de voorzitter vv Dubbeldam, de heer In t Veld en de wethouder geweest over de invulling van de actie.

Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T 078 770 43 65 / 078 770 43 81 E E

Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T 078 770 43 65 / 078 770 43 81 E E Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T 078 770 43 65 / 078 770 43 81 E AS.Verkerk@dordrecht.nl E I.Hofland@dordrecht.nl Besluitenlijst Dagelijks Bestuur - Sportraad Datum 15 april 2014 Tijdstip

Nadere informatie

Mevr. Kühlemeier (Beter voor Dordt) en de heer Riet (CDA)

Mevr. Kühlemeier (Beter voor Dordt) en de heer Riet (CDA) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Tevens aanwezig: Afwezig: 10 oktober 2011 23 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf), de heer Bosua

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Jaarverslag Sportraad Dordrecht

Jaarverslag Sportraad Dordrecht Jaarverslag Sportraad Dordrecht 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz 3 2. Samenstelling van de Sportraad. blz 4 3. Bijeenkomsten van de Sportraad. blz 5 en 6 4. Overeenkomsten, nota s en adviezen blz

Nadere informatie

Jaarverslag Sportraad Dordrecht

Jaarverslag Sportraad Dordrecht Jaarverslag Sportraad Dordrecht 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Samenstelling van de Sportraad 3. Regelingen en reglementen 4. Subsidies 5. Sportboulevard 6. Accommodaties 7. Dordt Sport 8. Communicatie

Nadere informatie

Jaarverslag Sportraad Dordrecht

Jaarverslag Sportraad Dordrecht Jaarverslag Sportraad Dordrecht 2012 Jaarverslag Sportraad 2012 (april 2013) 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.. blz 3 2. Samenstelling van de Sportraad. blz 4 3. Overeenkomsten. blz 5 4. Subsidies. blz 6 5.

Nadere informatie

Toekomstvisie sportparken

Toekomstvisie sportparken Toekomstvisie sportparken Inleiding Aanleiding Vraagstukken per park Uitgangspunten Proces In tijd In organisatie Aanleiding Ontwikkelingen binnen de sport Ongeorganiseerd sporten Multifunctioneel gebruik

Nadere informatie

26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf)

26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Tevens aanwezig: 18 juni 2012 26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf) mevr. Reynvaan (wethouder),

Nadere informatie

Besluitenlijst agendacommissie 27 augustus 2013

Besluitenlijst agendacommissie 27 augustus 2013 enlijst agendacommissie 27 augustus 2013 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda Aanwezig zijn de dames De Smoker, Ruisch, Van Dongen, Witsen Elias, Veldhuijzen- ten Kate en Van Hall (griffier) en

Nadere informatie

26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf) en mevrouw Kievit (notuliste)

26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf) en mevrouw Kievit (notuliste) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Tevens aanwezig: 19 maart 2012 26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf) en mevrouw Kievit (notuliste)

Nadere informatie

VERSLAG uur. AANWEZIG: Rinette Reynvaan Wethouder Sport) ckv Oranje Wit en stichting OW-hallen. Jan-Willem Bozuwa s.v.

VERSLAG uur. AANWEZIG: Rinette Reynvaan Wethouder Sport) ckv Oranje Wit en stichting OW-hallen. Jan-Willem Bozuwa s.v. VERSLAG Datum 21 april 2015 Betreft Verslag Toekomstvisie Sportparken Sportparken Stadspolders, Reeweg en Krommedijk Bijlage(n) Contactpersoon Gerdien Boersma T (078) 770 4382 E g.boersma@dordrecht.nl

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011

Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011 Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling van de tarieven voor de gemeentelijke sportaccommodaties 2011 Datum voorstel 29 oktober 2010 Datum raadsvergadering 14 december 2010 Bijlagen Ter inzage

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Inhoud presentatie Aanleiding Beleid Tilburg Functie Combinatiefunctionaris (CF) CF binnen de sportvereniging

Nadere informatie

DORDRECHT. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake Regeling Sportraad;

DORDRECHT. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake Regeling Sportraad; 0 BESLUIT Nr. MO/2009/243320 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake ; gelet

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.!

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.! Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen. Aanwezig: Dick van Zanten (voorzitter), Vincent Stapper (secretaris), Hanney Plugge,

Nadere informatie

VERSLAG uur AANWEZIG: Drechtstad Muziekvereniging. Edwin Korzilius Hans Schoon

VERSLAG uur AANWEZIG: Drechtstad Muziekvereniging. Edwin Korzilius Hans Schoon VERSLAG Datum 20 april 2015 Betreft Verslag Toekomstvisie Sportparken - Sportpark Schenkeldijk Bijeenkomst 3 Bijlage(n) Contactpersoon Gerdien Boersma T (078) 770 4382 E g.boersma@dordrecht.nl DATUM BIJEENKOMST:

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Aanwezig Sportraad: de heer A. Stroo (voorzitter), de heer P. Huser (secretaris), de heer H. van Rooijen (lid), de heer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod

Sport- en beweegaanbod Sport- en beweegaanbod Voor de allerjongsten in Dordrecht www.dordtsport.nl Hoofdstuk Atletiek BeeBall Cool Moves Volleybal Funkey (hockey) IJshockey Kabouterhandbal Kabouter-, minivoetbal Kangoeroe korfbal

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019

Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019 Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019 A Algemeen A.1 Opening en mededelingen A.2 Besluitenlijst (incl. presentielijst) gezamenlijke vergadering Bestuurscommissie

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d volgnr. voorstel beslissing

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d volgnr. voorstel beslissing Gemeente Tiel - 1 - Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. (Onderwerpen voorzien van * zijn vertrouwelijk/niet openbaar) 27 september 2011 vanaf 10.00 uur volgnr. voorstel

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-02. Datum : 26-06-2018. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers. kandidaatsleden:

Nadere informatie

Bijeenkomst Sport en Accommodatiebeleid - 10 mei 2016

Bijeenkomst Sport en Accommodatiebeleid - 10 mei 2016 Bijeenkomst Sport en Accommodatiebeleid - 10 mei 2016 Aanwezig: wethouder G. van Dijk, wethouder J. Berkhoff, G. van der Meijden, T. Smit en E. Palland (namens gemeente Heerde) 16 sportverenigingen: Gymnastiekvereniging

Nadere informatie

Wustefeld (gemeente Overbetuwe), Christa Vogel (inwoner gemeente Overbetuwe), Rient Ploeger (voorzitter KMO)

Wustefeld (gemeente Overbetuwe), Christa Vogel (inwoner gemeente Overbetuwe), Rient Ploeger (voorzitter KMO) Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 2 maart 2018 9.30 11.30 uur in de Commissiekamer te Elst Aanwezig: Leden: Harry Walker, Marja van Galen, Thea Hooijer,

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur.

Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur. Verslag van de bijeenkomst van het PMV op 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur tot 20.40 uur. Aanwezig: De heer E. Schotting, plv. voorzitter; Mevrouw N.M. van Dijk, secretaresse PMV; Mevrouw N.M. Vergeer, PMV

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Wilma van de Werken, loco Carel van Gelder Jan Burger Algemeen Onderwerp

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 10 maart 2015. Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 10 maart 2015. Worden vastgesteld Datum: 17 maart 2015 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester R.J. Helm, Wethouder E. Voorbij, Wethouder J. Krieger, Wethouder G. Nijenhuis, Wethouder M. Hegger, Wethouder M.J.H. Smulders, Gemeentesecretaris M.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD Ingevolge de Regeling Sportraad van 1 december versie 18 juni 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD Ingevolge de Regeling Sportraad van 1 december versie 18 juni 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD Ingevolge de Regeling Sportraad van 1 december 2009- versie 18 juni 2012 Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Begripsomschrijvingen Artikel 1 1. Regeling Sportraad De Regeling,

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 25 juni 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 25 juni 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 25 juni 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Jolande Hondius N Team Coby Markerink Y Team Edwin Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder Financiële

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. De voorzitter vraagt een moment stilte ter nagedachtenis aan Bas van Horssen

BESLUITENLIJST. De voorzitter vraagt een moment stilte ter nagedachtenis aan Bas van Horssen BESLUITENLIJST vergadering, cluster 9 veldvoetbal gehouden op 14 april 2010 bij de vereniging Unitas te Gorinchem Aanwezig: De verenigingen: Ameide, Arkel, Drechtstreek, G.J.S., Hardinxveld, Lekvogels,

Nadere informatie

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 CVDR Officiële uitgave van Schinnen. Nr. CVDR347695_1 27 juni 2017 Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 DE RAAD VAN DE GEMEENTE SCHINNEN Gelezen het voorstel van het presidium van 11-11-2014;

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Versie 28 oktober 2014 1. Inleiding Op 25 februari 2014 heeft het college van B&W van de gemeente Menterwolde o.a. besloten: het gaan

Nadere informatie

Mflieudienst Kop van NooréHolland

Mflieudienst Kop van NooréHolland Mflieudienst Kop van NooréHolland VERSLAG OVERLEG ALGEMEEN BESTUUR Datum Aanwezigen Afwezigen Verslaglegging Locatie Kenmerk 26 september 2012 B. Blonk (vz),, S. den Duik, L. Franken, E. Kooiman, F. van

Nadere informatie

Besluitenlijst van vergadering Collegevergadering Albrandswaard, gehouden op datum

Besluitenlijst van vergadering Collegevergadering Albrandswaard, gehouden op datum BESLUITENLIJST Besluitenlijst van vergadering Collegevergadering Albrandswaard, gehouden op datum 06-12-2016. AGENDA 1 Opening / mededelingen openbare B&W vergadering d.d. 06-12-2016 2 Besluitenlijst B&W

Nadere informatie

Verslag vergadering Sportraad 3 december 2018 Locatie: Kantine RCS

Verslag vergadering Sportraad 3 december 2018 Locatie: Kantine RCS Verslag vergadering Sportraad 3 december 2018 Locatie: Kantine RCS Aanwezig Sportraad: de heer A. Stroo (voorzitter), de heer P. Huser (secretaris), de heer H. van Rooijen (lid), de heer Afkir (lid), mevrouw

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

C. Sportevenementen beter benutten om sport en bewegen te promoten. Pagina 6. C. Vernieuwe afspraken met buitensportverenigingen Pagina 9.

C. Sportevenementen beter benutten om sport en bewegen te promoten. Pagina 6. C. Vernieuwe afspraken met buitensportverenigingen Pagina 9. Uitvoeringsprogramma Sportnota Ploegenspel 2.0 - November 2012 Inhoudsopgave Leeswijzer Pagina 3. Thema 1. Sport en bewegen in de buurt Pagina 4. A. Opstellen sport- en beweegprofiel per wijk Pagina 4.

Nadere informatie

4.2. Aanpassing Wmo-verordening in verband met de hulp bij het huishouden. De heer Goudriaan geeft een toelichting.

4.2. Aanpassing Wmo-verordening in verband met de hulp bij het huishouden. De heer Goudriaan geeft een toelichting. Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 30 augustus 2016 Tijd : 19.30-21.30 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT16.0538 Kenmerkcode

Nadere informatie

B&W-vergadering 27 november 2012

B&W-vergadering 27 november 2012 B&W-vergadering 27 november 2012 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 20 november Vastgesteld. 2. Besluitenlijst

Nadere informatie

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken

B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken B&W-vergadering d.d. 8 december 2015 Besluitenlijst van de agendastukken Nr. Voorstel, advies en beslissing Afdoening 1. Besluitenlijst van de bespreekstukken van 1 december 2015. Secr. Vastgesteld. 2.

Nadere informatie

Besluitenlijst Regiegroep Wijkenwensen Oost 30 januari 2018

Besluitenlijst Regiegroep Wijkenwensen Oost 30 januari 2018 30 januari 2018 2018.1 Aanvraag scratchmusical 1.900,-- Bewoner goedgekeurd De aanvraag heeft een sociaal maatschappelijke doelstelling voor de cohesie in de Stadspolders. Hierdoor komt hij in aanmerking

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei 2016 Aanwezig: Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Eric Hendriks Alie Hebing

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 54 66 Agendapunt: 16 ONDERWERP. Garantstelling voor financiering van investeringen door sportverenigingen in accommodaties.

Doorkiesnummer : (0495) 57 54 66 Agendapunt: 16 ONDERWERP. Garantstelling voor financiering van investeringen door sportverenigingen in accommodaties. Verheijen, Peter OCSW S2 RAD: RAD150325 woensdag 25 maart 2015 BW: BW150224 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 25 maart 2015 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Geachte heer Luijendijk,

Geachte heer Luijendijk, Fractie Stem van Krimpen Zwanenkade 32 2925 AR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Datum: 02/11/2012 Zaaknummer: ZK12004633 Afdeling: Afdeling Samenleving Contactpersoon: R. Knoop Uw brief van: 16-10-2012 Onderwerp:

Nadere informatie

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT JAARVERSLAG 2013 SPORTRAAD STICHTSE VECHT 1 1 Inleiding 2 Samenstelling Sportraad 3 Behandelde onderwerpen 4 Financieel overzicht 2 1. Inleiding Dit jaarverslag betreft de periode 1 januari 2013 tot en

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe Drenthe Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe d.d. 29 juni 2015 Aanwezig gedeputeerde H. Jumelet wethouder H. Heijerman wethouder H. Vlieg wethouder FAJ Buijtelaar wethouder

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst

Openbare Besluitenlijst VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 11-12-2018 TIJDSTIP : 09.30 uur Openbare Besluitenlijst Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen A.M. Beekhuizen W.N.A. Joosten J.J.F.M. Gardeniers

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 maart 2014 nummer: 2014_BW_00147 Onderwerp enlijst openbaar B&W 4 maart 2014 - vormend Beknopte samenvatting Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Anne Lize van

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : van den Berg, de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Verslag schoolbezoek bestuur Kopie

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 6 september 2016 1 Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Startbijeenkomst 6 september 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 6 september 2016 2 Agenda Welkom door Dorpsraad Stand van zaken en

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 29 april 2015

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 29 april 2015 DATUM 29 april 2015 PLAATS Enschede, kamer H 3.00 TIJDSTIP 15:30 uur VOORZITTER De heer J.H. Coes SECRETARIS H.M. Bolhaar PAGINA 1 De heren J.H. Coes, H. van Agteren, R.G. Welten, P. van Zwanenburg, J.

Nadere informatie

CONCEPT. Besluitenlijst HL B&W vergadering

CONCEPT. Besluitenlijst HL B&W vergadering CONCEPT enlijst HL B&W vergadering Datum 25-06-2018 Tijd 11:00-14:00 Locatie HL Kamer burgemeester Voorzitter Burgemeester Toelichting burgemeester, secretaris, 1.1 Openbare besluitenlijst vergadering

Nadere informatie

Sportraad Stichtse Vecht jaarverslag 2015

Sportraad Stichtse Vecht jaarverslag 2015 jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Samenstelling sportraad 4 Behandelde onderwerpen 5 Werving nieuw leden 7 Werkgroep buitensport 7 Werkgroep thema-avond 9 Website 11 Financiën 12 Pagina 2 Voorwoord

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

5 Overzicht Stand van zaken Moties en Toezeggingen Besluit De moties worden besproken. De motie Sport in Dordrecht geborgd kan worden afgevoerd.

5 Overzicht Stand van zaken Moties en Toezeggingen Besluit De moties worden besproken. De motie Sport in Dordrecht geborgd kan worden afgevoerd. enlijst Commissie Sociale Leefomgeving 31 mei 2016 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering. Mevrouw Geerts deelt mede dat er nog enkele plaatsen vrij zijn voor

Nadere informatie

Verslag Dagelijks Bestuur van 12 november 2012

Verslag Dagelijks Bestuur van 12 november 2012 DATUM 12 november 2012 PLAATS Kamer 506 TIJDSTIP 14.30 uur VOORZITTER J.H. Coes SECRETARIS dr. ing. G.J.M. Vos PAGINA 1 Bron, dames dr. ing. G.J.M.Vos en drs. E.L. Ruijs AANWEZIG De heren J.H. Coes (plv

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 2 december 2008. nummer 47

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 2 december 2008. nummer 47 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 december 2008 nummer 47 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Voorstellen, acties en uitvoering Sportnota

Voorstellen, acties en uitvoering Sportnota Voorstellen, acties en uitvoering Sportnota 2016-2019 Speerpunt 1: Sportstimulering 1. De combinatiefunctionaris (nog) meer inzetten als verbinder van verschillende organisaties voor sport, bewegen en

Nadere informatie

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino Notulen Medezeggenschapsraad Auteur Liesbet Veenstra Betreft Verslag bijeenkomst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Actiepuntenlijst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Datum 20 augustus 2013 Aanwezig

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Agenda vergadering B&W - 1 -

Agenda vergadering B&W - 1 - Agenda vergadering B&W - 1-0. ALGEMEEN 1. (1157) Uitnodigingen. Uitnodiging Gemeente Molenwaard inzake Nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2015 in Bleskensgraaf 2. (1163) B&W concept besluitenlijst d.d. 16

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0020 Rv. nr..: 10.0020 B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: 10.0129 Naam programma +onderdeel: 8. Cultuur, Sport en Recreatie Onderwerp: Evaluatie Topsportbeleid 2006 2008

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 21 april 2016

Verslag dagelijks bestuur van 21 april 2016 DATUM 21 april 2016 PLAATS Enschede, kamer H300 TIJDSTIP 12:00 13:30 uur VOORZITTER G.O. van Veldhuizen SECRETARIS H.M. Bolhaar PAGINA 1 AANWEZIG De heren G.O. van Veldhuizen, R.G. Welten en H.M. Bolhaar

Nadere informatie

Besluitenlijst Agendacommissie 10 april 2012

Besluitenlijst Agendacommissie 10 april 2012 enlijst Agendacommissie 10 april 2012 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering. Aanwezig zijn de dames Koene, Witsen Elias, Van Dongen, De Smoker en Van Hall (griffier)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Bestuurscommissie openbaar primair onderwijs Ameland. 19.30 uur locatie: gemeentehuis Ballum

Bestuurscommissie openbaar primair onderwijs Ameland. 19.30 uur locatie: gemeentehuis Ballum Bestuurscommissie openbaar primair onderwijs Ameland Besluitenlijst van de vergadering van 23 januari 2014 AANWEZIG: C. Plagge (voorzitter) S. de Haan (vice voorzitter) J.N. Schoustra (secretaris) D. van

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 15 oktober 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 15 oktober 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 15 oktober 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-05. Datum : 15-10-2018 Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers, Carla

Nadere informatie

ALTB Visie : Trots op tennissen bij Molenbeke. Algemene Ledenvergadering

ALTB Visie : Trots op tennissen bij Molenbeke. Algemene Ledenvergadering ALTB Visie 2015-2018: Trots op tennissen bij Molenbeke Algemene Ledenvergadering 27-11-2015 Speerpunten 2015 Ledenwerving- en behoud Doelgroepenbeleid voor jeugd- en senioren Gezonde financiën, zowel in

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 4 mei 2009. nummer 18 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2009 nummer 18 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Agenda. Periode: april 2010 april 2014 Nummer: 134

Agenda. Periode: april 2010 april 2014 Nummer: 134 Agenda Periode: april 2010 april 2014 Nummer: 134 Datum en tijd: Plaats: Aanwezig: 1. Opening maandag 29 april 2013, 13.00 uur Gemeentehuis Damwâld, Benw-kamer vergadering van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Datum: 27 november 2018 Locatie: De Knotwilg (Moerbeihof) Tijd: 19.30 uur Voorzitter: Margreet van der Leeden Deelnemers: MR leden De Knotwilg

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang 10.00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

Ineke van Dijk (secretaris)

Ineke van Dijk (secretaris) Concept Verslag Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg Verslag van Participatieraad Haarlemmermeer beleids- en praktijkvleugel Vergaderdatum 5 maart 2018 Aanwezig Afwezig met kennisgeving Afwezig zonder

Nadere informatie

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken Actielijst raadscommissie Fysiek en Economie t/m raadsvergadering 14 juli 2015 Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline 18.12 23-10-2012 raad Project Trambaan Maastricht

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren Handleiding Medezeggenschapsraad Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doel... 3 Scholing... 3 Positie MR... 4 Samenstelling MR... 5 Werkzaamheden MR -Verkiezingen...

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 8 november 2016 19:30 uur. Locatie: Odysseuslaan 2, Eindhoven Aanwezig: dhr. J. Raijmakers dhr. R. van den Hove mevr.

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 19 oktober 2010. nummer 40

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 19 oktober 2010. nummer 40 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 oktober 2010 nummer 40 A.B. Blase, A.L. Cardon, S.J. Veerman, A.M. van den Berg, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

Verslag ARSD van 6 juli Locatie gemeentehuis MBG. 22 Aanvang uur Presentielijst: Harry Vrieze (Vz) Voorzitter Miranda Kaandorp (MK)

Verslag ARSD van 6 juli Locatie gemeentehuis MBG. 22 Aanvang uur Presentielijst: Harry Vrieze (Vz) Voorzitter Miranda Kaandorp (MK) Verslag ARSD van 6 juli 2017. Locatie gemeentehuis MBG. 22 Aanvang 19.30 uur Presentielijst: Harry Vrieze (Vz) Voorzitter Miranda Kaandorp (MK) Marja Tinga (MT) Cor van Putten (CvP) Gerben Gringhuis (GG)

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016

Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016 Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN EN STRUCTUUR. Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden

COMMUNICATIEPLAN EN STRUCTUUR. Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden COMMUNICATIEPLAN EN STRUCTUUR Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden Concept versie; d.d. 28.01.2014 Inhoud: 1. Verantwoording 2. Doelen en gebruikswaarde van het Communicatieplan 3. Organisatie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl

Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl Voor u ligt het 7 e jaarverslag van de Ondernemingsraad van de gemeente Bronckhorst over het jaar 2011. Dit verslag is om u op

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 10/06/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Wortel C.M.G.H. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Bakker H.T.M. (Wethouder),

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 21 maart 2017 TIJDSTIP : 09.30 uur OPENBARE BESLUITENLIJST Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder J.J.F.M.

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering

Besluitenlijst B&W vergadering Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 mei 2014 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven (burgemeester) De heer P.H.G. Verlinden (wethouder) De heer P.J.M. Vogels (wethouder) De heer R.G.M. Thomassen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 28 november 2016

Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 28 november 2016 1 Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 28 november 2016 Aanwezig: Aad, Daniëlle, Frans, Geors, Inge, Ingrid, Mark, Petra, Reina ( Reizenga) Ursula Marsha Buuron en Heidemarie van Drunen Afwezig

Nadere informatie

Stukken ter bespreking in presidium, commissies en gemeenteraad

Stukken ter bespreking in presidium, commissies en gemeenteraad Openbare besluitenlijst vergadering van College van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2013. Algemene stukken 1. Besluitenlijst 2. Openbare besluitenlijst 3. Akkoord stukken Besluitenlijst van de

Nadere informatie