Jaarverslag Sportraad Dordrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Sportraad Dordrecht"

Transcriptie

1 Jaarverslag Sportraad Dordrecht 2010

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Samenstelling van de Sportraad 3. Regelingen en reglementen 4. Subsidies 5. Sportboulevard 6. Accommodaties 7. Dordt Sport 8. Communicatie en PR 9. Doelstellingen 2011 A. Bijlage

3 Inleiding De Sportraad is een door het college van B&W ingestelde commissie ex artikel 83 en 84 van de Gemeentewet. De Sportraad stelt zich ten doel de sport in Dordrecht te bevorderen, de belangen van de georganiseerde sport te behartigen en samen met andere betrokkenen te zorgen voor voldoende geschikte sportaccommodaties. De Sportraad heeft in dit kader de volgende taken: het vertegenwoordigen van de sportverenigingen, het uitvoeren van door het college gedelegeerde taken op het gebied van de sport, het adviseren van het college, het onderhouden van contacten met en het bevorderen van de samenwerking tussen de sportverenigingen en andere organisaties die op het gebied van de sport werkzaam zijn, binnen en buiten de gemeente Dordrecht. De taken die door het college gedelegeerd zijn, zijn het verstrekken van subsidies op grond van de toepasselijke regelgeving en het vaststellen van de tarieven voor het gebruik van de sportaccommodaties. De Sportraad voert periodiek overleg met de wethouder die sport in zijn portefeuille heeft, overlegt met de beleidsambtenaren van MO en laat de uitvoerende handelingen over aan het Sportbedrijf. De Sportraad wordt ondersteund door een ambtenaar in dienst van de gemeente Dordrecht in de functie van secretaris. Bij alle vergaderingen van algemeen bestuur, dagelijks bestuur en de commissies is een medewerker van het Sportbedrijf aanwezig. Bij de bestuursvergaderingen is dat veelal de directeur, bij de commissievergaderingen de controller, het hoofd bureau Sportstimulering of degene die bij het Sportbedrijf of bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling het te bespreken onderwerp in zijn portefeuille heeft. Het dagelijks bestuur is aanwezig bij het zogenaamde Breedsportoverleg tussen wethouder, Sportbedrijf en MO. Daarnaast heeft de voorzitter regelmatig overleg met de wethouder en de directeur van het Sportbedrijf apart. De Sportraad bestaat uit een algemeen bestuur en een dagelijks bestuur. De leden van het algemeen bestuur worden geacht af te treden op hetzelfde moment als de gemeenteraad, waarna zij opnieuw door de sportverenigingen kandidaat kunnen worden gesteld. Het dagelijks bestuur treedt af een jaar na het algemeen bestuur en wordt door het college benoemd na een sollicitatieprocedure.

4 Samenstelling van de Sportraad In 2010 bestond het Algemeen bestuur van de Sportraad uit 30 vertegenwoordigers van de sportverenigingen en drie personen die de zogenaamde kwaliteitszetels bezetten, met name de gehandicaptensport, de ouderensport en het (sport)onderwijs. Op 31 mei 2010 is een nieuwe zittingstermijn begonnen met 18 nieuwe leden. Het algemeen bestuur is driemaal bijeen geweest. Daarnaast zijn er 8 commissievergaderingen gehouden. Er zijn drie permanente commissies: financiën, sportcomplexen en sportstimulering. In de commissievergaderingen vindt de meningsvorming plaats over diverse onderwerpen en wordt een advies geformuleerd aan het dagelijks bestuur. In de vergaderingen van algemeen bestuur en commissies worden regelmatig informatieve, aan sport gerelateerde onderwerpen geagendeerd. Het dagelijks bestuur bestond in 2010 uit vijf personen: De heer A.P. van de Graaf, voorzitter De heer A. Driesprong, vice-voorzitter Mevrouw R.E.C. Reynvaan-Jansen, vice-voorzitter Mevrouw F.H. Siegenthaler-Olthof, lid De heer S. Arlman, lid In mei 2010 heeft mevrouw Reynvaan het bestuur verlaten in verband met haar benoeming tot wethouder. In november is de heer Driesprong uit het bestuur gegaan in verband met het aanvaarden van een functie bij Rijkswaterstaat in Lelystad. De opengevallen plaatsen zijn niet ingevuld. Op 23 augustus 2010 is in het dagelijks bestuur de procedure voor de benoeming van leden voor het nieuwe dagelijks bestuur besproken. Aan het college is gevraagd de procedure te mogen versnellen in verband met de onderbezetting in het bestuur. Voor de continuïteit is het van belang, dat zo snel mogelijk een volledig dagelijks bestuur de werkzaamheden voortzet. Er is aan het college voorgesteld de datum van installatie van mei naar maart 2011 te verplaatsen. In december is de procedure gestart om een nieuw dagelijks bestuur te formeren dat in maart 2011 geïnstalleerd zal worden. De procedure geschiedt met inachtneming van het gestelde in de Regeling Sportraad. Dat betekent dat in december via de plaatselijke nieuwsbladen kandidaten zijn opgeroepen te solliciteren naar deze vijf functies. Het stond de overige drie bestuursleden vrij om ook op deze vacatures te reageren.

5 Regelingen en reglementen In 2010 is de nieuwe Regeling Sportraad in werking getreden die in december 2009 door het college van B&W is vastgesteld. Na de voorbereidende werkzaamheden in de commissies en het dagelijks bestuur heeft het algemeen bestuur op 11 oktober 2010 het huishoudelijk reglement en het reglement van orde vastgesteld. In dezelfde vergadering zijn tevens de functieprofielen van de leden van het algemeen bestuur, het dagelijks bestuur en de voorzitter goedgekeurd. Beleidsmedewerkers van MO hebben voorbereidend werk verricht voor de nadere regels voor sportsubsidies. Deze regeling is een uitwerking van de Algemene Subsidieverordening artikel 2 lid 2. Het algemeen bestuur is met deze regels akkoord gegaan op 22 maart Het college van B&W heeft de regels op 11 mei 2010 bekrachtigd. Het dagelijks bestuur heeft in de vergadering van 23 augustus het door Samenwerkings-verband Aangepast Sporten voorgestelde concept-convenant en de concept-subsidieverordening besproken. Deze Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden is op 23 november 2010 door de gemeenteraad vastgesteld. Het college heeft de uitvoering van de subsidieregeling overgedragen aan de Sportraad, die daarbij weer ondersteund wordt door het Sportbedrijf.

6 Subsidies De Sportraad is door het college gemandateerd om de sportsubsidies te verstrekken. In 2010 gebeurde dat voor het eerst volgens de nieuwe regels. Er zijn subsidies verstrekt voor jeugdsport, voor Dordtse sporttalenten, voor zwembadhuur, voor sportstimuleringsprojecten en voor kleedruimten. De ingediende subsidieaanvragen zijn door de commissie Financiën behandeld en daarna door het dagelijks bestuur goedgekeurd. Voor de administratieve afhandeling levert het Sportbedrijf de ondersteuning. De Sportraad heeft in 2010 ook de stimuleringsregeling Innovatief Sportaanbod uitgevoerd. Zes sportverenigingen hebben tezamen gekregen om hun projecten uit te kunnen voeren. Daarvoor in aanmerking kwamen: DVO, Omegasport, DeetosSnel, CC, Next Volley en DZS. Na de benoeming van een nieuwe controller bij het Sportbedrijf is overleg gevoerd op welke manier de subsidieaanvragen sneller afgehandeld zouden kunnen worden. Daarnaast is er ook gesproken over de cyclus van planning en control. Het doel is om de subsidies binnen de eerste maand van het subsidiejaar aan de verenigingen en sporters uit te keren.

7 Sportboulevard Op 20 november is de nieuwe Sportboulevard officieel geopend. Bij de totstandkoming daarvan heeft de Sportraad in de persoon van de voorzitter in de Stuurgroep van de Sportboulevard meegesproken. In diverse vormen van gebruikersoverleg hebben leden van de Sportraad hun invloed kunnen uitoefenen op de verwezenlijking van de accommodatie als ook op de totstandkoming van de verenigingsruimten in de Sportboulevard. Er is meerdere malen overleg geweest tussen de verenigingen en de exploitant Optisport over wensen, aanpassingen en onvolkomenheden. In alle vergaderingen van het algemeen bestuur is de stand van zaken betreffende de Sportboulevard door de projectleider toegelicht. Op 20 september 2010 is in de commissie Sportcomplexen gesproken over de instelling van een ad hoc-commissie die het overleg tussen Optisport en de gebruikers gaat begeleiden. Deze commissie zal vanaf het eerste kwartaal van 2011 gaan functioneren. Het dagelijks bestuur heeft de vergaderingen bijgewoond van het Sportbedrijf en de wethouder met de gebruikers over de tegemoetkoming in verband met de parkeertarieven bij de Sportboulevard. Deze werkgroep heeft de verdeling van de gelden over de verenigingen goedgekeurd. Een evaluatie van de regeling vindt plaats medio 2011.

8 Accommodaties In de commissie Sportcomplexen heeft het Sportbedrijf voor de nieuwe leden van de commissie een presentatie verzorgd over de buitensport- en binnensportaccommodaties. Tevens is er gesproken over een toekomsttraject van de buitensportaccommodaties. Het voorstel is gelanceerd twee ad hoccommissies in te stellen, nl. de subcommissie Sportboulevard en de subcommissie Verenigingshallen. Beide zouden in 2011 effectief moeten zijn. Het dagelijks bestuur heeft een advies opgesteld voor het college betreffende de garantstelling voor de renovatie van de hal voor DeetosSnel. Er zijn daarnaast nieuwe overeenkomsten behandeld voor de verenigingshallen van Next Volley, DeetosSnel en Oranje Wit. In 2010 is een nieuw kunstgrasveld bij SSW gerealiseerd en is de tweede hal bij de korfbalvereniging Oranje Wit geopend. Op 4 oktober 2010 hebben FC Dordrecht, Looye vastgoed en Ballast Nedam een presentatie voor het dagelijks bestuur verzorgd over de plannen voor de bouw van een nieuwe multifunctioneel stadion. Er is regelmatig overleg geweest tussen de Sportraad en sportverenigingen c.q. gebruikers over de staat van binnen- en buitensportaccommodaties. Er is gesproken over de modernisering van de sportparken, met de VSGD over diverse problemen in de gymnastiekzalen, met de gebruikers van sportpark Krommedijk over samenwerking en met de verenigingen en externe instanties over de toekomst van sportpark Patersweg. Regelmatig vindt er overleg plaats tussen de voetbalverenigingen en tennisverenigingen onderling waarbij een lid van het dagelijks bestuur aanwezig is.

9 Dordt Sport Het beleidskader Dordt Sport dat in 2007 door de gemeenteraad is vastgesteld, is in 2008 gevolgd door het uitvoeringsprogramma De Demarrage, waarin het voor de periode invulling geeft aan de realisatie van de strategische beleidsdoelstellingen uit het beleidskader. Er zijn daarin programmalijnen uitgezet die samen de vijf spaken van het zogenaamde Sportwiel vormen. In deze lijnen wordt aandacht besteed aan: sportieve en gezonde wijken, sterke sportverenigingen, aantrekkelijke sportaccommodaties, ruimte voor talent en topsport en aansprekende evenementen. Om dit te realiseren is er in 2010 ook samenwerking gezocht met scholen, verenigingen, sportbonden, het bedrijfsleven, woningbouwcoöperaties, welzijnsorganisaties en andere partners. In de verschillende vergaderingen is daar ruim aandacht voor geweest. Gezien de nieuwe financiële kaders levert in sommige gevallen de uitvoering van het programma enige fricties op. Daarom is er samen met het Sportbedrijf gekeken naar een heroverweging en eventuele bijstelling van de doelstellingen. Aan het eind van 2010 is besloten deze gedachten in een aangepast uitvoeringsprogramma te verwerken, dat na consultatie van de drie commissies in 2011 zijn beslag zal krijgen.

10 Communicatie en PR In 2010 heeft de Sportraad met het Sportbedrijf samengewerkt aan de invulling van de zogenaamde sportpagina s in Dordt Centraal. Daarin worden per maand belangrijke mededelingen en wetenswaardigheden op sportgebied aan de inwoners van Dordrecht bekendgemaakt. De Sportraad heeft verder de beschikking over een eigen site binnen het domein van de gemeente Dordrecht, waarin alle beschikbare informatie te vinden is. Daar zijn alle beleidsdocumenten te downloaden, de uitslagen van de sportmonitor zijn te raadplegen, de samenstelling van de besturen en commissies zijn er opgenomen, alle reglementen, het vergaderschema en de tarieven zijn te lezen. De interne communicatie binnen de Sportraad vindt plaats tijdens de vergaderingen van het algemeen bestuur en de verschillende commissies. Zo worden belangrijke onderwerpen op sportgebied ter discussie gesteld. Op woensdag 3 februari 2010 is de sportverkiezing van het jaar 2009 gehouden in gebouw Kunstmin. Het was de dertigste keer dat deze SportProm plaatsvond. Ook in 2010 is er veelvuldig contact geweest met gemeenteraadsleden tijdens hun raads- en commissievergaderingen. De Sportraad is aanwezig bij praktisch alle evenementen, jubilea, recepties en belangrijke wedstrijden van sportverenigingen. Regelmatig houdt het dagelijks bestuur een zogenaamd spreekuur waar verenigingen met hun opmerkingen en problemen terecht kunnen.

11 Doelstellingen 2011 Het is de bedoeling in 2011 in ieder geval de volgende zaken in de Sportraad aan de orde te hebben, op te stellen of uit te voeren: Installeren van een nieuw dagelijks bestuur Opstellen van een lijst met aandachtspunten voor de zittingsperiode van het dagelijks bestuur Bespreken nieuw uitvoeringsprogramma De spaken spannen Opstellen van de verhuurvoorwaarden voor binnen- en buitensportaccommodaties Instellen van een ad hoc-commissie Sportboulevard Instellen van een ad hoc-commissie Verenigingshallen Instellen van een ad hoc-commissie Nationale Sportweek Heroverweging van de criteria voor de sportverkiezing Realisatie van een voetbalkunstgrasveld op sportpark Schenkeldijk Realisatie van de vernieuwde verenigingshal bij DeetosSnel Doorgroei van de RTC s en Olympisch Netwerk Lobbyen om aansprekende evenementen naar Dordrecht te halen Intensiveren van de contacten met de achterban Organiseren van bijeenkomsten van de G5 (de vijf grootste takken van sport) Opstellen van een beleidsplan voor de tennissport c.q. realisatie van een tweede tennishal Opstellen van een lijst met aanbevelingen voor goed sportbestuur Inventariseren van alle vergunningen en legeskosten bestemd voor sportverenigingen Aangaan van samenwerkingsverbanden met onderwijs, gezondheidszorg, welzijnsinstellingen en commerciële aanbieders Evalueren van de regeling parkeren bij de Sportboulevard

DORDRECHT. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake Regeling Sportraad;

DORDRECHT. Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake Regeling Sportraad; 0 BESLUIT Nr. MO/2009/243320 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel 24 november 2009 inzake ; gelet

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Jaarverslag Sportraad Dordrecht

Jaarverslag Sportraad Dordrecht Jaarverslag Sportraad Dordrecht 2012 Jaarverslag Sportraad 2012 (april 2013) 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.. blz 3 2. Samenstelling van de Sportraad. blz 4 3. Overeenkomsten. blz 5 4. Subsidies. blz 6 5.

Nadere informatie

Mevr. Kühlemeier (Beter voor Dordt) en de heer Riet (CDA)

Mevr. Kühlemeier (Beter voor Dordt) en de heer Riet (CDA) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Tevens aanwezig: Afwezig: 10 oktober 2011 23 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf), de heer Bosua

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD Ingevolge de Regeling Sportraad van 1 december versie 18 juni 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD Ingevolge de Regeling Sportraad van 1 december versie 18 juni 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTRAAD Ingevolge de Regeling Sportraad van 1 december 2009- versie 18 juni 2012 Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Begripsomschrijvingen Artikel 1 1. Regeling Sportraad De Regeling,

Nadere informatie

Toekomstvisie sportparken

Toekomstvisie sportparken Toekomstvisie sportparken Inleiding Aanleiding Vraagstukken per park Uitgangspunten Proces In tijd In organisatie Aanleiding Ontwikkelingen binnen de sport Ongeorganiseerd sporten Multifunctioneel gebruik

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wmo-raad Neder-Betuwe

Huishoudelijk reglement Wmo-raad Neder-Betuwe Huishoudelijk reglement Wmo-raad Neder-Betuwe (Onder verwijzing naar Artikel 6 uit de Verordening Wmo-raad Neder-Betuwe d.d. 31 januari 2008) Artikel 1. Samenstelling 1. De Wmo-raad is samengesteld zoals

Nadere informatie

Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T 078 770 43 65 / 078 770 43 81 E E

Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T 078 770 43 65 / 078 770 43 81 E E Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T 078 770 43 65 / 078 770 43 81 E AS.Verkerk@dordrecht.nl E I.Hofland@dordrecht.nl Besluitenlijst Dagelijks Bestuur - Sportraad Datum 15 april 2014 Tijdstip

Nadere informatie

26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf) en mevrouw Kievit (notuliste)

26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf) en mevrouw Kievit (notuliste) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Tevens aanwezig: 19 maart 2012 26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf) en mevrouw Kievit (notuliste)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren DEEL 1 REGELINGEN TEN AANZIEN VAN HET LANDELIJK BESTUUR Artikel 1 Functieverdeling De bestuursleden verdelen, met inachtneming van het bepaalde in

Nadere informatie

Reglement Auditcommissie van de Raad van Toezicht Esprit Scholen

Reglement Auditcommissie van de Raad van Toezicht Esprit Scholen Reglement Auditcommissie van de Raad van Toezicht Esprit Scholen Vastgesteld op de vergadering van de Raad van Toezicht d.d. 30 juni 2008. Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118)

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 52053 12 juni 2015 Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) Afdeling 3B Nummer 118 Publicatiedatum 9 juni 2015 Onderwerp

Nadere informatie

BIJLAGE. Toelichting beleidsinhoudelijke wijzigingen sportsubsidies

BIJLAGE. Toelichting beleidsinhoudelijke wijzigingen sportsubsidies BIJLAGE Toelichting beleidsinhoudelijke wijzigingen sportsubsidies 1. Inleiding De Sportraad van de gemeente Dordrecht voert de Sportsubsidieverordening uit. De aanleiding om de bestaande Sportsubsidieverordening

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Artikel 1: Aard van de verbondenheid 1.1. De Ledenvergadering ziet er op toe dat de belangen van het kerkgenootschap goed worden behartigd.

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Verordening sportsubsidies gemeente Velsen 2012

Verordening sportsubsidies gemeente Velsen 2012 Verordening sportsubsidies gemeente Velsen 2012 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Velsen Officiële naam regeling Verordening sportsubsidies Citeertitel Verordening sportsubsidies Besloten

Nadere informatie

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden: gelet op artikel 27, 28 en 47 Participatiewet, artikel 2.10 Jeugdwet

Nadere informatie

Verordening participatieadviesraad sociaal domein Waddinxveen 2015

Verordening participatieadviesraad sociaal domein Waddinxveen 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waddinxveen. Nr. 125243 23 december 2015 Verordening participatieadviesraad sociaal domein Waddinxveen 2015 De raad der gemeente Waddinxveen; gelezen het voorstel

Nadere informatie

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk.

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk. PRELUDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Wijkplatform Vreeswijk (WPV) Statuten Stichting Platform Vreeswijk: A) Volgens de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk zijn deelnemers van de stichting vertegenwoordigers

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement adviescommissie Groen en natuur

Huishoudelijk reglement adviescommissie Groen en natuur Huishoudelijk reglement adviescommissie Groen en natuur (Het huishoudelijk reglement van de adviescommissie Groen en natuur is een aanvulling op de regeling op de vaste commissies van advies in de gemeente

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht Inhoud: 1 Algemeen 8 De voorzitter 2 De stichting 9 De secretaris 3 Het bestuur 10 De penningmeester 4 Het adviesorgaan 11 Overige bestuursleden

Nadere informatie

REGLEMENT SPORTRAAD. vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018

REGLEMENT SPORTRAAD. vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018 REGLEMENT SPORTRAAD vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018 Dit reglement is onlosmakelijk verbonden met de statuten en overige reglementen van de Nederlandse Ski Vereniging. Al hetgeen

Nadere informatie

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 (3-9-2008) Roland Meijden van der - 2008-63 b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 Onderwerp: Verordening Wmo-platform Giessenlanden De raad van de gemeente Giessenlanden, overwegende

Nadere informatie

Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016

Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016 Verordening Adviesraad sociaal domein Baarle-Nassau 2016 De raad van de gemeente Baarle-Nassau; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; Gelet artikel 108 en 147 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught De gemeenteraad van de gemeente Vught, Gelezen het collegevoorstel van 11 juli 2017, Gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 lid 3 van de Wet

Nadere informatie

Raadsvoorstel blad : 1 van 7

Raadsvoorstel blad : 1 van 7 Raadsvoorstel blad : 1 van 7 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer 525343 : 5 februari 2018 Blad Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum Bestuur

Nadere informatie

Team Breda Breda brengt het samen 2

Team Breda Breda brengt het samen 2 Breda 2 Team Breda Onder deze titel is op 6 april 2017 de nieuwe sportbeleidsvisie en het uitvoeringsplan van de gemeente Breda unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeente Breda voert al jaren

Nadere informatie

Samenvatting: Advies:

Samenvatting: Advies: College V200900311 Onderwerp: Brede sportcommissie Samenvatting: Inleiding: Op 15 november 2008 is door uw college het convenant met de sportraad opgezegd. Aan een drietal oud-bestuursleden van de sportraad

Nadere informatie

26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf)

26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Tevens aanwezig: 18 juni 2012 26 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Van de Graaf) mevr. Reynvaan (wethouder),

Nadere informatie

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2008, nummer 40; overwegende dat de gemeente wil stimuleren dat de inwoners van de gemeente

Nadere informatie

Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland

Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland Artikel 1 Begripsbepalingen In dit bestuursreglement wordt verstaan onder: a. statuten: de statuten van de Stichting

Nadere informatie

Reglement Onderwijscommissie van de Raad van Toezicht. Esprit Scholen

Reglement Onderwijscommissie van de Raad van Toezicht. Esprit Scholen Reglement Onderwijscommissie van de Raad van Toezicht Esprit Scholen Vastgesteld op de vergadering van de raad van toezicht d.d. 06/12/2013 Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

De GR GGD en VT Haaglanden, hoe werkt het straks?

De GR GGD en VT Haaglanden, hoe werkt het straks? De GR GGD en VT Haaglanden, hoe werkt het straks? In onderstaande figuur is weergegeven hoe de gemeenschappelijke regeling in elkaar zit: De negen deelnemers sluiten een gemeenschappelijke regeling (GR)

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 54 66 Agendapunt: 16 ONDERWERP. Garantstelling voor financiering van investeringen door sportverenigingen in accommodaties.

Doorkiesnummer : (0495) 57 54 66 Agendapunt: 16 ONDERWERP. Garantstelling voor financiering van investeringen door sportverenigingen in accommodaties. Verheijen, Peter OCSW S2 RAD: RAD150325 woensdag 25 maart 2015 BW: BW150224 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 25 maart 2015 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling Artikel 1. Visie (1) 1.1 De Parkinson Vereniging ontwikkelt zich tot een onmisbare professionele steun voor en door mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte van Parkinson

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Intentieverklaring Eén platform voor dansend Nederland

Intentieverklaring Eén platform voor dansend Nederland Intentieverklaring Eén platform voor dansend Nederland Het danslandschap in Nederland is zeer divers. Er is een grote verscheidenheid aan dansante vormen, waarbinnen vaak meerdere organisaties actief zijn.

Nadere informatie

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân, gelet op: artikel 5.1 van het reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur; de rol van het

Nadere informatie

Inleiding. Het jaarverslag bestaat uit 3 onderdelen:

Inleiding. Het jaarverslag bestaat uit 3 onderdelen: Verslag 2017 Inleiding De Stichting Hulpfonds Heumen verleent eenmalige materiële hulp aan inwoners van de gemeente Heumen die in acute problemen zijn gekomen en daarvoor niet op reguliere voorzieningen

Nadere informatie

Verordening op de participatieraad

Verordening op de participatieraad pagina 1 van 5 Zoek regelingen op overheid.nl Amsterdam Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

in te stellen een Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie onder de navolgende bepalingen:

in te stellen een Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie onder de navolgende bepalingen: Instellingsbesluit Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie Burgemeester en wethouders besluiten: in te stellen een Stedelijk Adviesorgaan Interculturalisatie onder de navolgende bepalingen: Waar in

Nadere informatie

opgave raakt de sportraad die met ingang van 2016 volledig gekort wordt op het budget,

opgave raakt de sportraad die met ingang van 2016 volledig gekort wordt op het budget, DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum Ons kenmerk Begrotingsprogramma Betreft 15 december 2015 SPD/1538156 Economie, sport en cultuur Sportraad nieuwe

Nadere informatie

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN De raad van de gemeente... overwegende dat er een verordening adviesraad sociaal domein moet komen, gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 derde

Nadere informatie

Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T / E E

Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T / E E Secretariaat Angela Verkerk & Ingeborg Hofland T 078 770 43 65 / 078 770 43 81 E AS.Verkerk@dordrecht.nl E I.Hofland@dordrecht.nl Besluitenlijst Dagelijks Bestuur - Sportraad Datum 24 maart 2014 Tijdstip

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Verordening Wmo-raad

Verordening Wmo-raad Verordening Wmo-raad De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 juni 2013, gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT. 254520 T. Nijkamp SB Weber. Herstructurering Sportvelden fase 2. 02 - Mens in de samenleving

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT. 254520 T. Nijkamp SB Weber. Herstructurering Sportvelden fase 2. 02 - Mens in de samenleving SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT REGISTRATIENR. BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORTEFEUILLEHOUDER 254520 T. Nijkamp SB Weber ONDERWERP Herstructurering Sportvelden fase 2 AGENDANUMMER D5 BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam Beleidsregels Subsidieverlening Sport gemeente Veendam Doel: Stellen van regels voor het verstrekken van subsidies aan sportactiviteiten die bijdragen aan het verbeteren van sportbeoefening en sportbeleving

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT FUNCTIEPROFIEL TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) 1. Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD)... 3 De organisatie... 3 De missie... 3 De structuur...

Nadere informatie

Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen

Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen 1. Begripsomschrijving Reglement ouderraad 1. De stichting De rechtspersoon, Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen (SPGG), waaronder de speelzaallocaties

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg

Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg Versie april 2014 Inhoud Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Taak... 3 Artikel 3. Samenstelling en functies... 3 Artikel

Nadere informatie

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg No. 2007/JKNE/123168 Onderwerp: Regeling Adviesraad Wmo. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg; Overwegende dat het wenselijk is ten behoeve van de beleidsvorming en de uitvoering van de

Nadere informatie

Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland

Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland Nederlandse In en Outdoor Bowls Bond Bowls Nederland Inleiding Dit bestuursprofiel gaat uit van de ideale situatie. In de praktijk zijn er anno 2016 twee actieve bestuursleden en zijn ook de regio s in

Nadere informatie

Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020

Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020 Procesaanpak Sportbeleid gemeente Lingewaard 2015-2020 1 1. Inleiding. De huidige sportnotitie Sportbeleid beweegt door! is in december 2012 door de gemeenteraad vastgesteld. Deze notitie heeft betrekking

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek

Huishoudelijk reglement. Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek Versie 28 mei 2015 Inhoud Artikel 1 Instelling/ instandhouding pag. 3 Artikel 2 Doel en reikwijdte pag. 3 Artikel 3 Belangenbehartiging pag.

Nadere informatie

Juni Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland

Juni Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland Juni 2016 Visie op Sportbeleid VVD Smallingerland 1. Algemeen Tot op heden bestaat de gemeentelijke aandacht voor sport hoofdzakelijk uit het zorg dragen voor instandhouding van accommodaties. Tevens is

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Bezetting bestuurscommissie OPO Ameland aan. Wij stellen u voor:

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Bezetting bestuurscommissie OPO Ameland aan. Wij stellen u voor: Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Albert de Hoop samenleving 7 9 januari 2018 Bezetting bestuurscommissie OPO Ameland Geachte leden van de raad, Hierbij bieden wij u

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

Privatisering buitensportaccommodaties gemeente Woudrichem

Privatisering buitensportaccommodaties gemeente Woudrichem Privatisering buitensportaccommodaties gemeente Woudrichem April 2009 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wat is privatisering? 3. Waarom privatisering buitensportaccommodaties 4. Sportvelden, groensingels

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 122443 17 juli 2017 Regeling Brede Raad 010 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het Mondriaan Fonds

Huishoudelijk reglement van het Mondriaan Fonds Huishoudelijk reglement van het Mondriaan Fonds Ter uitwerking van de statuten d.d. 30 december 2011 van de Stichting Mondriaan Fonds, stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed (hierna

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Opgericht bij notariële acte d.d. 11 februari 1991 en ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van koophandel en fabrieken voor

Nadere informatie

Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten

Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten JUNI 2018 1 1 Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Adviesraad Sociaal Domein Houten voor de jaren 2018-2021. Met dit plan is de

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Postadres: Postbus 123 4800 AC Etten-Leur Bezoekadres: Kraanvogel 22 4872 SB Etten-Leur Telefoonnummer: 076-5040422 E-mailadres: info@springplankettenleur.nl Site: www.springplankettenleur.nl Ouderraad

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Brede Maatschappelijke Voorziening Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2012/96 Behandelend ambtenaar : SENDEN, TIM Agendapunt : Portefeuille : FYSIEK DOMEIN EN

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

De toekomstige organisatie van Stichting Wijksport

De toekomstige organisatie van Stichting Wijksport Stichting 01 okt 2015 De toekomstige organisatie van Stichting Hierna volgt een puntsgewijze weergave van een nieuwe organisatiestructuur ( governance ) van stichting. Het voorstel is opgesteld door een

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur

Reglement Raad van Bestuur Reglement Raad van Bestuur Amersfoort, 16 november 2016 Reglement Raad van Bestuur Stichting Diabetes Fonds Preambule In dit reglement wordt de positie van de Raad van Bestuur van de Stichting Diabetes

Nadere informatie

Verordening begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen Zoetermeer

Verordening begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen Zoetermeer Verordening begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Zoetermeer Officiële naam regeling Verordening begeleidingscommissie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FODOK

Huishoudelijk reglement FODOK Huishoudelijk reglement FODOK I. VAN HET BESTUUR a. Het bestuur telt een minimum van drie leden. b. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, eventueel aangevuld met

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-090 Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 Aan de raad, Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen

Nadere informatie

1 sub g Voorzitter: de voorzitter als bedoeld in artikel 12 van de Wet gemeenschappelijke regelingen;

1 sub g Voorzitter: de voorzitter als bedoeld in artikel 12 van de Wet gemeenschappelijke regelingen; Samenwerkingsregeling Regio Achterhoek 23 e wijziging Samenwerkingsregeling Regio Achterhoek 24 e wijziging artikel luidende: artikel gaat luiden 1 sub c Gedeputeerde Staten: Gedeputeerde Staten van de

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Rekenkamercommissie Woerden

Jaarplan 2015 Rekenkamercommissie Woerden Jaarplan 2015 1 Jaarplan 2015 Rekenkamercommissie Woerden 1. Doel en werkwijze van de rekenkamercommissie De Rekenkamercommissie Woerden is per 1 april 2004 ingesteld door de gemeenteraad. Sinds eind 2006

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade

Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade Huishoudelijk reglement Stichting Keurmerk Letselschade Inhoudsopgave 1. Begrippen... 1 2. De organisatie... 2 2.1 Het bestuur... 2 2.2 De directie... 3 2.3 College van Advies... 3 2.4 Klachtenfunctionaris...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VERANTWOORDINGSORGAAN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VERANTWOORDINGSORGAAN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VERANTWOORDINGSORGAAN STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE DRANKINDUSTRIE mei 2009 B EGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Definities Dit reglement verstaat onder: fonds: bestuur:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle. Inleiding

Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle. Inleiding Huishoudelijk reglement van de Participatieraad Goirle Inleiding De Participatieraad (PR) bestaat uit betrokken burgers, door het College benoemd, die zich inzetten om de kwaliteit te verbeteren van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten Artikel 1 Algemeen 1.1 In elk voorkomend geval zijn steeds alle daarop betrekking hebbende artikelen uit de statuten en huishoudelijk reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg ui in i in iiii min ii BM1303086 Raadsvergadering 27 februari 2014 Agendanummer Onderwerp Startnotitie Privatisering

Nadere informatie

Verordening Wmo Adviesraad Woensdrecht 2015

Verordening Wmo Adviesraad Woensdrecht 2015 Verordening Wmo Adviesraad Woensdrecht 2015 Vrijgegeven voor inspraak: 25 maart 2015 De raad van de gemeente Woensdrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei

Nadere informatie

Sportbesluit. Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling 16 februari 2015

Sportbesluit. Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling 16 februari 2015 Sportbesluit Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling 16 februari 2015 1 Sportbesluit op 2 februari 2010 Het Sportbesluit vloeit voort uit drie belangrijke wensen van de toenmalige gemeenteraad: 1.

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad St. Janschool

Huishoudelijk Reglement Ouderraad St. Janschool Dit huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de Oudervereniging vastgesteld d.d. 23 december 2005. Definitie Artikel 1 Oudervereniging: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR92441_1 23 februari 2016 Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Verordening op de Amsterdamse Kunstraad 2016

Verordening op de Amsterdamse Kunstraad 2016 Verordening op de Amsterdamse Kunstraad 2016 Definities Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder: 1. college: college van burgemeester en wethouders van Amsterdam; 2. gemeenteraad: gemeenteraad

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de

Nadere informatie

Mandaatbesluit Afdeling Accommodaties Nissewaard

Mandaatbesluit Afdeling Accommodaties Nissewaard CVDR Officiële uitgave van Nissewaard. Nr. CVDR358499_1 29 mei 2018 Mandaatbesluit Afdeling Accommodaties Nissewaard het college van burgemeester en wethouders, en de burgemeester van de gemeente Nissewaard;

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM TE DRACHTEN Artikel 1 LEDEN a. De gemeente kent leden en vrienden. - Leden zijn zij die via de procedure beschreven in artikel 2 tot de gemeente zijn

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem;

Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem; Nadere regels subsidies gemeente Kaag en Braassem Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem; - gezien het voorstel 11 december 2012; - gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw)

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie