ONZE CLIËNTEN. Ik ben al klant van Saltro sinds de vorige eeuw! Prettig dat ik meteen werd gerustgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONZE CLIËNTEN. Ik ben al klant van Saltro sinds de vorige eeuw! Prettig dat ik meteen werd gerustgesteld."

Transcriptie

1 JAARBERICHT 2016 Saltro is een innovatief diagnostisch centrum. Naast laboratoriumonderzoek voert Saltro functieonderzoeken uit en worden trombosedienstcliënten intensief begeleid. Saltro investeert in de ontwikkeling van nieuwe diagnostiek en innovaties die zorgprofessionals én zorgconsumenten meer regie geven over gezondheid, ziekte en zorg.

2 ONZE CLIËNTEN ZO GEPIEPT Een jaar geleden zijn Hans (81) en Wil (81) van Maarseveen verhuisd van Odijk naar Bunnik. Wij wonen nu in een aanleunwoning en dat bevalt prima, zegt de heer Van Maarseveen. Zeker nu Wil een paar dagen in de week naar de dagbesteding gaat. Dat is hier aan de overkant. De heer Van Maarseveen is al jaren vaste klant bij Saltro. Al sinds de vorige eeuw! Vanaf het moment dat hij hartproblemen kreeg, kwam de Trombosedienst van Saltro elke paar weken langs. En nadat ook diabetes was geconstateerd nog vaker. Ook zijn vrouw wordt om de paar maanden geprikt. Ze zijn heel tevreden over de manier waarop bij Saltro alles geregeld is. Leuke en kundige dames, aldus de heer Van Maarseveen. We hebben geen klagen. Ja, heel soms zijn ze erg laat. Dan bel ik even waar ze blijven. Tegenwoordig gaat de heer Van Maarseveen soms naar Bunnichem aan de overkant om zich te laten prikken, maar de Trombosedienst komt aan huis. Wel zo gemakkelijk. Een vingerprikje, zo gepiept. Zelf prikken? Nee hoor, daar begin ik niet meer aan op mijn leeftijd. Ik ben al klant van Saltro sinds de vorige eeuw! Prettig dat ik meteen werd gerustgesteld. APPLAUS In het verleden had Ric de Louwere (63) uit Utrecht al eens een hartfilmpje in rust laten maken bij zijn huisarts, vanwege terugkerende hartritmestoornissen. Toen hij hier ook na het sporten last van kreeg, maakte hij zich een beetje zorgen en verwees zijn huisarts hem naar Saltro voor een inspannings-ecg. Door een communicatiefout was ik twee uur later dan ingepland. Ik had de telefonisch gemaakte afspraak in mijn agenda genoteerd en niet meer in de bevestigingsbrief naar de tijd gekeken. De baliemedewerkster zei dat ik mijn brief in het bakje kon leggen en daarna plaats kon nemen. Waarschijnlijk dacht ze dat ik bloed kwam laten prikken, net zoals de andere mensen in de wachtkamer en iedereen die na mij kwam. Op een gegeven moment vroeg een medewerkster waarvoor ik daar al zo lang zat. Toen bleek dus dat ik te laat was.

3 Ik zei dat ik wel een nieuwe afspraak zou maken, maar dat was niet nodig: ik werd kort voor sluitingstijd alsnog geholpen. En zowel de sportarts als haar assistente waren erg vriendelijk. Fantastisch hoe ik behandeld ben! Dat vind ik een applaus waard. Prettig was ook dat ik meteen werd gerustgesteld: op de monitor was niets te zien wat reden was tot zorg. VEEL KENNIS Tanja (29) uit Utrecht verwacht haar eerste kindje. De zwangerschap verloopt prima, al heeft ze wel last van harde buiken. Daarom moet ik het nu rustiger aan doen. Normaal heb ik als verpleegkundige onregelmatige werktijden, maar voorlopig mag ik alleen regelmatig werken en nog maar zes in plaats van acht uur per dag. De praktijk moet uitwijzen of die harde buiken hierdoor minder worden. De Saltro-locatie in Overvecht zit bij Tanja om de hoek. In het verleden heeft ze er weleens bloed laten prikken, en onlangs verwees haar verloskundige haar er naartoe voor een combinatietest en een 20 weken echo. De medewerkers hebben veel kennis in huis en leggen het allemaal duidelijk uit. Ze bekijken alles uitgebreid en nemen echt de tijd voor je. Prettig is ook dat de locatie modern is ingericht en er altijd keurig uitziet. En ja, gelukkig was alles goed met de baby! De medewerkers hebben veel kennis in huis en nemen echt de tijd voor je.

4 MISSIE VISIE, STRATEGIE Anno 2017 is Saltro een partner voor zorgverleners en zorgconsumenten, waarbij wij hen ondersteunen bij het managen van gezondheid en ziekte. Saltro ontwikkelt diensten en producten die bijdragen aan een nog betere en prettiger zorg: effectief, zinnig en zuinig. Daarnaast informeert Saltro cliënten en zorgverleners. Dit doet Saltro door heldere medische testuitslagen aan te bieden die worden voorzien van duiding en advies. Daarnaast verbindt Saltro partijen en analyseert, toetst en filtert ontwikkelingen en trends die betrekking hebben op diagnostiek en op de zorg van de toekomst. Om vervolgens te bepalen hoe deze toegepast kunnen worden in de eigen producten, dienstverlening of in zorgpaden. ONDERNEMEND Deze nieuwe wereld stelt een ieder in staat zelf meer regie te hebben over de eigen situatie, dan wel conditie. Saltro moedigt een proactieve, betrokken houding aan en daagt een ieder uit om op zoek te gaan naar oplossingen, kansen te zien, over te gaan tot actie én verantwoordelijkheid te nemen. INNOVATIEF Saltro is voorloper en ontwikkelt future-proof diagnostiek die aansluit op de zorg van morgen. Innoveren is een speerpunt, waarbij altijd wordt uitgegaan van het perspectief van de zorgconsument. Saltro doet relevant onderzoek en onderzoekt nieuwe en praktisch toepasbare vormen van samenwerking, methoden voor diagnostiek en vormen om deze te delen. Hierbij staat de beste (zinnige en zuinige) zorg voor de cliënt centraal. PROFESSIONEEL Saltro bestaat uit een team van toegewijde, ervaren professionals die eigenaarschap tonen en duidelijk communiceren. Zij zorgen voor betrouwbare onderzoeksuitslagen en voorzien deze van duiding en advies. Zij zijn als geen ander in staat cliënten te informeren en te adviseren bij het managen van ziekte en gezondheid. Saltro is zich altijd bewust van het feit dat achter elk onderzoek een mens zit die ons vertrouwt en snelle, accurate resultaten verwacht.

5 SAMEN Samen met zorgprofessionals en cliënten richt Saltro het zorgproces zo optimaal mogelijk voor de cliënt in. Saltro communiceert open en werkt doelgericht. Partners kunnen Saltro vertrouwen in het nakomen van de afspraken. Saltro kijkt naar alle belangen en zoekt naar samenwerking. Cliënten kunnen Saltro vertrouwen in privacy en het zoeken naar manieren om de zorg te verbeteren en hen te helpen zelf grip op hun gezondheid te houden. ATTENT Bij Saltro geven we niet alleen om de cliënten en zorgprofessionals, maar ook om onze partners, onze collega s, hun familie, onze samenleving en het milieu. De medewerkers van Saltro zijn attent. Ze luisteren en handelen met aandacht. Patiënten kunnen onzeker zijn over wat hen te wachten staat. Een persoonlijke benadering van onze medewerkers is daarom essentieel. Daarnaast streeft Saltro ernaar zo veel mogelijk te doen om zijn CO 2 uitstoot te minimaliseren en om een mooie en gezonde planeet achter te laten voor de toekomstige generaties.

6 FEITEN & CIJFERS POSITIEF RESULTAAT 2016: 1,6 MLN. AANVRAGERS 2016 VERDELING OMZET Huisartsen Verloskundigen Instellingsartsen Overig Klinische Chemie Medische Microbiologie Trombosedienst Functieonderzoeken Pathologie Overig 50% 21% 15% 5% 7% 2% Top 5 functieonderzoeken Fundus fotografie Beeldvormende diagnostiek ECG s, eventrecording Verloskundige echo s Longfunctieonderzoeken locaties patiënten verrichtingen ALGEMENE TEVREDENHEID PATIËNTEN 8,4

7 ONTWIKKELING Saltro is volop in ontwikkeling. De snel veranderende wereld biedt tal van mogelijkheden voor de zorg, de zorgprofessional én de zorgconsument. Saltro streeft ernaar innovatieve testen en middelen aan te bieden die cliënten in staat stellen om regie te voeren over hun eigen ziekte en gezondheid. De resultaten hiervan zijn onder andere: DIRECTLAB De webshop waarin Saltro betrouwbare zelftesten aanbiedt aan de zorgconsument. Naast de mogelijkheid om op saltrodirectlab.nl een test te kopen, wordt een testwijzer aangeboden waarmee de zorgconsument na kan gaan of het doen van een soa-test nuttig is. Na 6 maanden 123 tests verkocht 17 positieve testresultaten zijn direct doorgegeven aan de eigen huisarts. In 2016 is Directlab gelanceerd, de eerste test die werd aangeboden was een chlamydiatest. In de eerste zes maanden werd de testwijzer 720 keer geraadpleegd, zijn er 123 testen verkocht waarvan 80% een negatieve uitslag gaf. 20% positief 80% negatief De testwijzer is 720x geraadpleegd. 220 huisartsen werken met POCT PRAKTIJKLAB Saltro streeft ernaar betere en patiëntvriendelijke zorg mogelijk te maken die tegelijkertijd betaalbaar is. Daarnaast is het voor Saltro van groot belang om de zorg zo optimaal mogelijk rondom de patiënt in te richten. Met Het Praktijklab biedt Saltro point of care testing (POCT) aan in de huisartsenpraktijk. POCT stelt de huisart in staat via één druppel bloed direct een diagnose te stellen. De apparatuur in de praktijk wordt gekoppeld aan het laboratorium- en kwaliteitssysteem van Saltro. Uitslagen worden real-time gemonitord waardoor de huisarts direct over kan gaan op een passende behandeling.

8 UITSLAGENPORTAAL Met het Uitslagenportaal biedt Saltro patienten direct inzicht in onderzoeksuitslagen. Door gebruik te maken van het Uitslagenportaal van Saltro kunnen patiënten thuis, via de beveiligde website van hun huisarts, de uitslag van hun bloedonderzoek bij Saltro inzien. In 2016 is het Uitslagenportaal met 500% gegroeid! Ik was aangenaam verrast door de hoeveelheid informatie over de uitslag. Vrouwelijke patiënt, 75 jaar oud Ik ben net begonnen maar ontving al een e-consult van een patiënt dat hij zijn uitslagen had ingezien en dat deze goed waren, vervolgens ging hij over naar een andere vraag, alsof het al heel gewoon was. Huisarts GEBRUIKERS PRAKTIJKEN Jan. Nov. Jan. Nov. HUISARTSEN INZAGES Jan. Nov Jan. Nov.

9 TROMBOSEDIENST De Trombosedienst van Saltro is voorloper op het gebied van zelfmanagement. Zo biedt Saltro zijn Trombosedienstcliënten al jaren de mogelijkheid de stollingswaarde zelf te meten en medicatie zelf te doseren. Hiermee legt Saltro de regie daadwerkelijk in handen van de cliënt waarmee hij zijn zelfstandigheid en vrijheid terugkrijgt. Trombosedienst cliënten cliënten laten stollingswaarde door Saltro bepalen clienten hebben inmiddels gekozen voor zelfmanagement 40 cliënten laten vingerprik door verzorgingshuis doen Het is erg fijn dat ik zelf de INR kan bepalen met een vingerprik, dan hoef ik er niet steeds op uit. En het maakt op vakantie gaan makkelijker. Anneke Tummers, trombosecliënt Hieronder ziet u de ontwikkeling van het aantal Trombosedienst-cliënten dat is overgestapt naar zelf meten. ZELFMETEN Dec Jan Nov Dec Groepcursus E-learning

10 KENNIS DELEN Saltro ziet het als taak zorgverleners inzicht te geven in hoe zij zinnig en zuinig met diagnostiek om kunnen gaan. Daarom organiseert Saltro DTO s (Diagnostisch Toets Overleg). Tijdens een DTO, vaak een fysieke bijeenkomst waar meerdere huisartsen bij aanwezig zijn, worden diagnostiekaanvragen besproken en wordt dieper ingegaan op specifieke cases en best practices. Naast DTO biedt Saltro nascholing aan in de vorm van onder andere invitational conferences, workshops en elearning. Vanzelfsprekend zijn de meeste initiatieven geaccrediteerd door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN). Waar het jaren geleden bij Saltro puur om diagnostiek ging, zijn we steeds vaker met elkaar in gesprek over innovaties en vernieuwende mogelijkheden die ik ook kan toepassen in mijn eigen praktijk. Job Nievaart, huisarts in Nieuwegein KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Elke twee jaar doet Saltro onderzoek naar de tevredenheid van zijn zorgverleners. Saltro staat altijd open voor feedback, aangezien het een voorwaarde is dat de producten en dienstverlening aansluiten op de wensen en behoeften van onze klanten. ZEER TEVREDEN Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de aanvragers erg tevreden VERBETERPUNTEN Bijna 80% van de aanvragers wil dat Saltro voortaan s stuurt zijn over Saltro. Op algemene in plaats van brieven. De databases tevredenheid scoren we gemiddeld een 7,8. Zorgverleners zijn vooral tevreden over onze toegankelijkheid, servicegerichtheid en kwaliteit. Ook het persoonlijke contact met medewerkers waarderen ze zeer. worden geoptimaliseerd zodat in deze wens kan worden voorzien. Daarnaast wordt de behoefte op het gebied van innovatie per klantgroep in kaart gebracht om hen hierover beter te kunnen informeren. 7,8 gemiddelde tevredenheidsscore 80% wenst digitale post te ontvangen

11 SAMENWERKING & INITIATIEVEN De zorg is aan veranderingen onderhevig. Het gaat wat Saltro betreft meer en meer om het welbevinden van mensen en het behalen van gezondheidswinst in plaats van enkel diagnosticeren en behandelen. Daarnaast gelooft Saltro in het belang van een betrokken cliënt. Saltro wil hem in staat stellen tot zelfregie en zelfmanagement. Saltro streeft ernaar innovatieve testen en middelen aan te bieden die cliënten in staat stellen om regie te voeren over hun eigen ziekte en gezondheid. Saltro werkt hierbij graag samen met partners, waarmee de grenzen van diagnostiek en persoonsgerichte zorg worden opgezocht, om samen de zorg van Nederland waar mogelijk te verbeteren en de zorg klaar te maken voor morgen. Dit wordt onderstreept door de samenwerkingen die Saltro is aangegaan en de initiatieven die zijn opgestart in SAMENWERKINGEN ZORGGROEP ALMERE In samenwerking met Zorggroep Almere stelt een projectgroep, samengesteld uit specialisten van deze partner én Saltro een innovatiekalender samen om hieraan in 2017 gezamenlijk invulling te geven. Ik vind het waardevol dat we in de ontmoetingen over haalbare innovaties elkaar leren kennen en onze verschillen in expertise benutten. Echte vernieuwing krijgt de mooiste kans wanneer zorgprofessionals zelf actief meedenken en het voortouw nemen bij daadwerkelijke vernieuwing in de praktijk. Zo blijven wij samen optimaal ten dienste staan van onze cliënten. Lidy Hartemink, voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Almere

12 HUS Om huisartsen te ondersteunen in hun werk biedt Saltro sinds enkele jaren geaccrediteerd Diagnostisch Toets Overleg (DTO) aan. Onder de vlag van HUS Academy organiseert Saltro ook samen met de HUS (de zorggroep Huisartsen Utrecht Stad) DTO s. Wij willen de medische verzorging binnen de topsport in Nederland naar een hoger niveau tillen. Zo zoeken we bijvoorbeeld naar manieren om infecties te voorkomen en snel op te sporen. Bij Saltro vonden we een apparaat dat we mee kunnen nemen naar toernooien, om ter plekke de ontstekingswaarden van sporters te meten. Snelle feedback is belangrijk in topsport, daarom is een dergelijke test zo goed. Maarten Moen, topsportarts en lid van de medische staf bij NOC/NSF NOC*NSF Saltro is partner van NOC*NSF en was met CRP POCT actief op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, de Jeugd Olympische Spelen en verschillende wereld en Europese kampioenschappen. Saltro werkt op landelijk niveau samen met diverse nationale sportbonden tijdens kampioenschappen en trainingskampen. Zo reist de CRP POCT test de hele wereld over en heeft tientallen sporters geholpen en volledige selecties gecontroleerd.

13 UMC UTRECHT De afdeling Medische Microbiologie van het UMC Utrecht en Saltro hebben een structurele samenwerking op het gebied van (aanvullende) diagnostiek en op het terrein van infectiepreventie voor eerstelijns instellingen zoals verpleeghuizen. De artsen-microbiologie van UMC Utrecht en Saltro vormen één vakgroep, waarbij vaste personen gedetacheerd zijn bij Saltro. Op wetenschappelijk niveau wordt nauw samengewerkt op het gebied van infecties in de eerste lijn met aandacht voor decentrale diagnostiek zo dicht mogelijk bij de patiënt. Antimicrobiële resistentie en infectiepreventie zijn een belangrijk onderdeel van het speerpunt Infection & Immunity van het UMC Utrecht en maken een belangrijk onderdeel uit van de wetenschappelijke samenwerking. ST. ANTONIUS ZIEKENHUIS In de afgelopen tien jaar hebben de vakgroep klinische chemie van het St. Antonius Ziekenhuis en de klinisch chemici van Saltro samengewerkt aan het verder verbeteren van de klinische chemie in de regio Utrecht. Deze samenwerking is gericht op het dichterbij brengen van diagnostiek voor de patiënt, voorkomen van dubbele diagnostiek en betere benutting van mensen en middelen. In de afgelopen drie jaar is de samenwerking geïntensiveerd wat concreet heeft geleid tot het aanstellen van een klinisch chemicus die voor 50% bij Saltro werkzaam is en voor 50% bij het St. Antonius Ziekenhuis, het uitwisselen van laboratoriumproductie, het afstemmen van zorginhoudelijke protocollen en gezamenlijke inkooptrajecten waardoor inkoopvoordeel is behaald. Tevens het realiseren van twee diagnostische punten (Houten en Overvecht) waar zowel patiënten van Saltro en het St. Antonius Ziekenhuis terecht kunnen en waar beide partijen intensief samenwerken. ANNATOMMIE In 2016 is Saltro gestart met een samenwerking met Annatommie. De cliënt kan de gehele week terecht voor een MRI van de knie. Na verwijzing van de huisarts belt de cliënt naar het Zorginformatiecentrum van Saltro vervolgens wordt de afspraak ingepland en ontvangt de cliënt de juiste informatie. De cliënt kan binnen één dag terecht.

14 DIAKONESSENHUIS Op 20 april 2016 is een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Diakonessenhuis om de samenwerking te intensiveren op de volgende thema s: samenwerking op locatie in Zuid West Utrecht, Utrecht Oost en Zeist; trombosedienst; functieonderzoeken en beeldvormende diagnostiek. Een concreet voorbeeld van de samenwerking is het gezamenlijk aanbieden van de DEXA scan. Botdensitometrie wordt gebruikt bij het diagnosticeren van osteoporose. Voorheen bood Saltro dit onderzoek uitsluitend aan in Nieuwegein in samenwerking met het Antonius. Nu wordt de diagnostiek ook in Utrecht aangeboden. PREVENTZORG PreventZorg en Saltro hebben samengewerkt aan een promotieonderzoek naar het gebruik van ehealth bij COPD patienten. In dat traject zijn praktijkondersteuners met COPD patienten aan de slag gegaan met een ehealth platform in het kader van persoonsgericht werken. ARTS & ZORG Samen met Arts en Zorg heeft Saltro het uitslagenportaal voor patienten geïntegreerd in de digitale huisartsomgeving; daardoor kunnen de patienten zelf hun uitslagen inzien.

15 INITIATIEVEN POCT SYMPOSIUM Saltro is expert op het gebied van POCT. Om relaties mee te nemen in ontwikkelingen rondom POCT neemt Saltro deel aan symposia waar dit thema centraal staat. Daarnaast worden de experts van Saltro gevraagd om te spreken en adviseren over POCT internationaal op congressen en symposia. SENSUS Saltro zet zich actief in om tot duurzame innovaties te komen op het gebied van diagnostiek. Om ontwikkeling breed te ondersteunen is Saltro partner geworden van SensUs: de eerste internationale competitie voor studententeams van Technische Universiteiten. In 2016 was de uitdagingen een kreatinine POCT analyser te ontwikkelen. EERSTE POCT WITTEBLOEDCELLEN BIJ PATIËNT THUIS. In 2016 plaatste Saltro voor het eerst een Point of Care test voor witte bloedcellen bij een cliënt thuis. Hiermee kreeg de cliënt en zijn directe omgeving de mogelijkheid het effect van de medicatie te toetsen en eventueel de dosering bij te stellen. EERSTELIJNS LOKET DIAGNOS- TISCH CENTRUM WOERDEN Saltro heeft in 2016 het initiatief genomen om samen met huisartsen in Woerden en ziekenhuis Het Zuwe Hofpoort een eerstelijns loket te ontwikkelen. Bij dit loket, gevestigd in het ziekenhuis, vindt de patiënt snelle, gerichte diagnostiek dichtbij huis. Onderzoeksresultaten worden binnen 24 uur gedeeld met de huisarts waarna hij samen met de patiënt en eventueel de medisch specialist kan beslissen wat de beste behandeling is. Het eerstelijns loket in Woerden biedt diagnostiek en persoonlijk advies op het gebied van gynaecologie. Door de goede samenwerking tussen specialist, Saltro en huisarts, wordt dubbele diagnostiek voorkomen en vindt de zorg plaats daar waar het nodig is. SAMENWERKING MET PENITENTIAIRE INRICHTING VUGHT Saltro maakt Point of Care Testing mogelijk in de Penitentiaire Inrichting Vught waar gedetineerden met psychiatrische problemen verblijven. Vanwege de medicatie die de meeste gedetineerden gebruiken, is het belangrijk dat zij worden gemonitord op bijwerkingen. Daarvoor kunnen ze met een vingerprik getest worden op verschillende bloedwaarden. De verwachting is dat door de vingerprikmethode de bereidheid van de gedetineerden om mee te werken groter wordt. Op deze wijze verkleint het gebruik van POCT gezondheidsrisico s en wordt mogelijk bezoek aan een ziekenhuis voorkomen.

16 WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK Saltro ontwikkelt zich van diagnostisch centrum tot kennispartner. Het uitvoeren en ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek is dan ook voor Saltro van groot belang. AFGERONDE PROMOTIE AFGERONDE STUDIE DIAGNOSING PNEUMONIA IN PRIMARY CARE; IMPLEMENTATION OF C-REACTIVE PROTEIN POINT-OF-CARE TESTING IN DAILY PRACTICE. Marloes Minnaard; openbare verdediging proefschrift op 21 jan Bekijk hier de publicatie: AFGERONDE STUDIE STREP A POCT VALIDATIE AFGERONDE STUDIE URINE POCT: MAN OR MACHINE? Bekijk hier een aantal wetenschappelijke publicaties: PROMOTIEONDERZOEK EHEALTH EN PATIËNT-BETROKKENHEID Esther Talboom-Kamp Bekijk hier een aantal wetenschappelijke publicaties: Top 5 functieonderzoeken CRP POCT kinderen in samenwerking met UMCU en MUMC CRP POCT verpleeghuizen in samenwerking met VU, RIVM, MUMC, Julius UMCU POCT definitie in samenwerking met MUMC (internationale Delphi studie) Fundus fotografie PROUD in samenwerking met UMCU Beeldvormende diagnostiek Mind-Tia in samenwerking met UMCU EVA studie in samenwerking met UMCU en Jeroen Bosch Ziekenhuis ECG s, eventrecording Evaluatie ELD Zorggroep Almere, Zilveren Kruis, Jan van Es Instituut Verloskundige echo s Jan van Es Instituut; POCT definitie in samenwerking met MUMC Delphi studie: Internationale definitie van een point-of-care test in de huisartsenpraktijk Longfunctieonderzoeken 1.336

17 KWALITEIT / DUURZAAMHEID Bij Saltro geven we niet alleen om de zorgprofessional en zijn patiënten, maar ook om onze partners, onze collega s, hun familie, onze samenleving en het milieu. Zo bieden wij regelmatig stageplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast streven we ernaar onze CO 2 uitstoot te minimaliseren om zo een mooie en gezonde planeet achter te laten voor de toekomstige generaties. Een van de stappen die op dit gebied wordt gemaakt, is het digitaal aanbieden van onze rapportages waarmee we ons ontwikkelen tot een papierloos kantoor. SALTRO VOLDOET AAN STRENGERE ISO-NORM Saltro heeft in 2016 de ISO accreditatie voor het totale pakket van klinische chemie, microbiologie, POCT, functieonderzoeken, cytologie en trombosedienst behaald. Dit betekent dat Saltro aan de normen voldoet die aangeven dat de diagnostiek van goede kwaliteit is en professioneel wordt uitgevoerd. VERSCHIL DUURZAAMHEID Duurzaam ondernemen is voor Saltro vanzelfsprekend en belangrijk. Dat betekent dat Saltro, naast het uitvoeren van kwalitatieve diagnostiek, waarde wil creëren door duurzame bedrijfsvoering voor de maatschappij en alle medewerkers. Om dit kracht bij te zetten is Saltro in 2016 overgestapt op groene stroom. FOOTPRINT Hiernaast is de carbon footprint van 2015 en 2016 te zien. De maatregelen die Saltro treft om zijn carbon footprint te verkleinen, waaronder de overstap naar duurzame energie hebben een groot effect.

18 INTERVIEW HUSSAM In 2014 kwam Hussam als vluchteling vanuit Syrië naar Nederland. In zijn vaderland was Hussam jarenlang laborant in een provinciaal ziekenhuis. Eenmaal hier heeft hij zijn schouders eronder gezet om zich de taal snel eigen te maken en te onderzoeken waar voor hem kansen lagen. Hij zocht contact met gemeente Huizen waar hij een versneld inburgeringstraject aangeboden kreeg. In die periode kwam voor Hussam de ideale werkstage in beeld: hij kon aan de slag als laborant bij Saltro. Saltro werkt regelmatig met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dat hoort erbij, we bieden graag zoveel mogelijk mensen een kans op werk, aldus Sjannie Klerx de stagebegeleider van Hussam. Zij merkt verschil met andere stagiaires: De intensieve taaltraining is duidelijk merkbaar en zijn inzet was 200%. Het samenwerken verloopt vlotjes en hij pikt dingen snel op. Ik ben Saltro dankbaar voor de kans die de organisatie mij heeft gegeven. Het was fijn mijn vak weer uit te oefenen en de stage heeft me geholpen met het leggen van nieuwe sociale contacten.

19 ONZE COLLEGA S, ONZE WAARDE De waarde van onze organisatie zit bij onze mensen. Dankzij hen wordt Saltro positief beoordeeld door onze relaties. Saltro wil alle collega s een fijne, veilige en uitdagende werkplek bieden met respect voor elkaar en de gedeelde liefde voor het vak. Daarbij willen wij medewerkers ondersteunen om binnen het kader van de eigen functie zelf beslissingen te nemen. Uit medewerkersonderzoek blijkt dat Saltro als werkgever in het algemeen wordt beoordeeld met een 7, medewerkers (501 vrouwen en 115 mannen) SALTRO ALS 7,6 WERKGEVER TROTS Elke dag wordt bij Saltro samengewerkt om hoogwaardige kwaliteit te leveren aan cliënten. Dit doet Saltro door zorgverleners in de hele keten te ondersteunen en te adviseren, zodat zij samen met de patiënt een beslissing kunnen nemen over hun ziekte en gezondheid. Als volledig geaccrediteerd partner blijft Saltro continu werken aan kwaliteitsverbeteringen in de processen en in de dienstverlening aan huisartsen en patiënten.

20 TOEKOMST Het is ontzettend knap hoe wij bij Saltro in deze snel veranderende markt nog steeds op koers liggen. In een markt waarin dalende tarieven inmiddels de norm is, blijven wij inzetten op groei en innovatie. Dat vergt lef en moed. Moed om anders te kijken en daadwerkelijk keuzes durven maken. Bij Saltro kijken we met veel nieuwsgierigheid uit naar de toekomst. Een toekomst waarin Saltro een duurzame, relevante rol wil spelen bij het nog veel beter maken van de Nederlandse zorg. Waarbij we de patiënt in staat willen stellen zelf regie over zijn ziekte en gezondheid te nemen. Om tot vernieuwende inzichten te komen kijken we goed om ons heen, gaan we in gesprek met mensen uit onze branche en daarbuiten. Zodat we ons, op basis van de wensen en behoeften van onze klanten, blijven ontwikkelen. We betrekken de zorgconsument bij onze innovaties zodat we zeker weten dat de vernieuwing die we willen brengen daadwerkelijk een positieve impact heeft op zijn leven. Esther Talboom-Kamp, voorzitter raad van bestuur Saltro Ik ben er trots op dat steeds weer blijkt dat onze strategie toekomstbestendig is en dat we wanneer het nodig is een tikje eigenwijs zijn. Het is duidelijk dat de markt verandert en wij veranderen mee.

ONZE CLIËNTEN. Bo, 9 jaar Het is gewoon PRIK en dan is het klaar. Jan, 87 jaar De service vind ik grandioos

ONZE CLIËNTEN. Bo, 9 jaar Het is gewoon PRIK en dan is het klaar. Jan, 87 jaar De service vind ik grandioos JAARBERICHT 2017 Saltro ondersteunt mensen door middel van diagnostiek en advies om weloverwogen beslissingen te nemen ten aanzien van gezondheid en ziekte. Je kunt bij Saltro terecht voor laboratoriumonderzoek,

Nadere informatie

Diagnostiek en Monitoring. Sanne van Delft Annelijn Goedhart

Diagnostiek en Monitoring. Sanne van Delft Annelijn Goedhart Diagnostiek en Monitoring Sanne van Delft Annelijn Goedhart 1 Peiling Point of care testing is het uitvoeren van een laboratorium test buiten het laboratorium door iemand die geen analist/laborant is,

Nadere informatie

Cio IN DE ZORG 128 CIO MAGAZINE

Cio IN DE ZORG 128 CIO MAGAZINE Cio IN DE ZORG 128 CIO MAGAZINE Onder redactie van Rube van Poelgeest en Hyleco Nauta AFLEVERING 33: SALTRO MEER DAN EEN LABORATORIUM VOOR DE HUISARTS De gezondheidszorg verandert. De vraag naar zorg stijgt

Nadere informatie

Algemene informatie 3.1 3 versie 0

Algemene informatie 3.1 3 versie 0 Algemene informatie In deze folder komt aan bod: - Welkom bij Diagnostiek voor u - Wij staan klaar voor u - Wat doen we? - Ruime openingstijden voor u - Alles op een rijtje voor u - Tot slot voor u Welkom

Nadere informatie

Visie op verpleegkundige professionaliteit

Visie op verpleegkundige professionaliteit Visie op verpleegkundige professionaliteit Verpleegkundige professionaliteit en trots Verpleegkundigen zijn van cruciaal belang voor het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg in het MCL. De afgelopen

Nadere informatie

Uw gezondheid, Ons specialisme. De koers van Amphia van 2017 naar 2022

Uw gezondheid, Ons specialisme. De koers van Amphia van 2017 naar 2022 Uw gezondheid, Ons specialisme De koers van Amphia van 2017 naar 2022 In Amphia draait het om mensen en hun gezondheid. Iedereen heeft recht op uitstekende zorg én uitstekende service en aandacht: patiënten,

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk De Vries ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk de Vries is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Bij de huisarts waar het kan, naar het ziekenhuis als het moet.

Bij de huisarts waar het kan, naar het ziekenhuis als het moet. Bij de huisarts waar het kan, naar het ziekenhuis als het moet. Inleiding Dit is stuk is opgesteld door o.a. Huisarts Diego Keijzer en Robert Weij van Pluhz en HMC innovatie platform. Verder hebben meegeschreven

Nadere informatie

Bianca den Outer: Kansen met jeugdzorg!

Bianca den Outer: Kansen met jeugdzorg! EDITIE 8 JAARGANG 5 OKTOBER 2013 Bianca den Outer: Kansen met jeugdzorg! Richard Linders over proeftuin PELGRIM Analyse: Chaos bij veranderingen in GGZ Vechtdal Vitaal: Van nazorg naar voorzorg Efficiënte

Nadere informatie

Hart voor je patiënt, goed in je vak, trots op je werk

Hart voor je patiënt, goed in je vak, trots op je werk Visie Verpleging & Verzorging VUmc 2015 Preventie Zorg plannen Pro-actief State-of-the-art zorg Samen Zorg uitvoeren Gezamenlijk verant wo or de lijk Screening & diagnostiek Efficiënt Zinvolle ontmoeting

Nadere informatie

De evolutie van de zorg Naar meer persoonsgerichte zorg

De evolutie van de zorg Naar meer persoonsgerichte zorg De evolutie van de zorg Naar meer persoonsgerichte zorg 23 november 2017 UMC Utrecht Melanie Groothuis Programmaleider ehealth Informatietechnologieteam EPD & ehealth De zorg verandert Verschuiving van

Nadere informatie

Naar ehealth als het nieuwe normaal. Mirjam van Velthuizen Lormans Lid Raad van bestuur UMC Utrecht

Naar ehealth als het nieuwe normaal. Mirjam van Velthuizen Lormans Lid Raad van bestuur UMC Utrecht Naar ehealth als het nieuwe normaal Mirjam van Velthuizen Lormans Lid Raad van bestuur UMC Utrecht Het UMC Utrecht 11.140 1.042 3.732 219 FTE medewerkers bedden studenten PhD geslaagden Cijfers 2016 Onze

Nadere informatie

Dienstverlener in diagnostiek. Deskundig doelmatig dichtbij

Dienstverlener in diagnostiek. Deskundig doelmatig dichtbij Dienstverlener in diagnostiek Deskundig doelmatig dichtbij PAGINA 2 PAGINA 3 pro-actief Het zal u niet ontgaan zijn: de zorgmarkt is in ontwikkeling en beweging. Kenners spreken over een emerging market

Nadere informatie

NOC-NSF Topsport Medische Begeleiding

NOC-NSF Topsport Medische Begeleiding NOC-NSF Topsport Medische Begeleiding Dr C.R. van den Hoogenband Chirurg-Traumatoloog St-Anna Ziekenhuis-Topsupport Geldrop/Eindhoven Chefarts NOC-NSF sinds 2011 Maurits Hendriks Technisch Directeur NOC*NSF

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

Utrecht: Hart van Gezondheidszorg Kansen voor samenwerking

Utrecht: Hart van Gezondheidszorg Kansen voor samenwerking Kansen voor samenwerking Prof. dr. Douwe Biesma Voorzitter Raad van Bestuur St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein Allereerst welkom in ons nieuwe ziekenhuis St. Antonius altijd dichtbij Ziekenhuis

Nadere informatie

Sneller Beter Dichterbij

Sneller Beter Dichterbij Medlon Jaarbericht 2015 Sneller Beter Dichterbij huisartsenlaboratoria trombosediensten ziekenhuislaboratoria Sneller > Beter > Dichterbij Inleiding Het jaar van de vernieuwingen, zo kunnen we terugkijken

Nadere informatie

Het hypertensie zorgcontinuüm optimaliseren met behulp van ehealth. Nicole Tiemessen Projectleider ehealth UMC Utrecht

Het hypertensie zorgcontinuüm optimaliseren met behulp van ehealth. Nicole Tiemessen Projectleider ehealth UMC Utrecht Het hypertensie zorgcontinuüm optimaliseren met behulp van ehealth Nicole Tiemessen Projectleider ehealth UMC Utrecht Het UMC Utrecht vernieuwt samen met patiënten en partners Strategie UMC Utrecht Connecting

Nadere informatie

Diagnostiek Regionale Transmurale Afspraken Utrecht Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD)

Diagnostiek Regionale Transmurale Afspraken Utrecht Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) Diagnostiek Regionale Transmurale Afspraken Utrecht Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) Deelnemende Partijen De RTA wordt gedragen door: 1. Zorggroepen regio Utrecht die de samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

GGZ medewerkers aan het woord

GGZ medewerkers aan het woord GGZ medewerkers aan het woord Hoe wordt de GGZ sector beleefd door haar eigen medewerkers? In dit whitepaper brengen we de meest opvallende trends in de werkbeleving van medewerkers in beeld. De GGZ sector

Nadere informatie

Hoe kunnen wij u helpen?

Hoe kunnen wij u helpen? Hoe kunnen wij u helpen? U bent door uw (huis)arts, verloskundige of diëtiste voor een of meerdere onderzoeken verwezen naar Diagnostiek voor U, (veelal) om mogelijke ziektebeelden uit te sluiten. Om u

Nadere informatie

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan Nieuw Cardicare St. Antonius Cardicare Gooi en Vechtstreek St. Antonius Cardicare, locatie Gooi & Vechtstreek is een nieuwe kliniek op het gebied van hart- en

Nadere informatie

IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP

IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP IBN biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen door het optimaal benutten van talenten,

Nadere informatie

Heupecho bij kinderen

Heupecho bij kinderen Heupecho bij kinderen Uw arts heeft uw zoon of dochter doorverwezen voor nader onderzoek naar Diagnostiek voor U. Waarom adviseert uw arts Diagnostiek voor U? En hoe verloopt het onderzoek? IN DEZE FOLDER

Nadere informatie

Visiedocument Zorggroep Almere 2010-2015. Goede maat en juiste toon

Visiedocument Zorggroep Almere 2010-2015. Goede maat en juiste toon Visiedocument Zorggroep Almere 2010-2015 Goede maat en juiste toon 0 2015 2010 2015 2010 2015 0 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 0 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015 2010 2015

Nadere informatie

Diagnostiek Handboek met criteria, normen en voorwaarden. Update:

Diagnostiek Handboek met criteria, normen en voorwaarden. Update: Diagnostiek Handboek met criteria, normen en voorwaarden Update: 01-04-2018 Inleiding handboek criteria, normen en voorwaarden Diagnostiek Dit handboek maakt voor Diagnostiek inzichtelijk op welke kwaliteitsaspecten

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal 2500 EA DEN HAAG Postbus Datum 4 maart 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal 2500 EA DEN HAAG Postbus Datum 4 maart 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal 2500 EA DEN HAAG Postbus 20018 Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Visie Dimence Groep op VerpleGinG en VerzorGinG

Visie Dimence Groep op VerpleGinG en VerzorGinG Visie Dimence Groep op verpleging en verzorging Visie Dimence Groep op verpleging en verzorging De zorg verandert en vindt zoveel mogelijk thuis of dichtbij huis plaats. Er worden minder mensen opgenomen

Nadere informatie

klaar voor een nieuwe toekomst

klaar voor een nieuwe toekomst Herontwerp HRM Beleid klaar voor een nieuwe toekomst We maken ons op voor een nieuwe toekomst. Daar zijn we klaar voor. Dat komt omdat we gewend zijn om vanuit het kleine groot te denken en op een gelijkwaardige

Nadere informatie

De OZG, ons ziekenhuis. met elkaar, respectvol, gastvrij

De OZG, ons ziekenhuis. met elkaar, respectvol, gastvrij De OZG, ons ziekenhuis met elkaar, respectvol, gastvrij De OZG, óns ziekenhuis De eerste keer dat ik binnenkwam bij de Ommelander Ziekenhuis Groep in 2011 voelde dat voor mij als binnenlopen in een huis

Nadere informatie

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC?

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015 Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? Gemiddeld 5 x Vind u dat u altijd door een arts geholpen

Nadere informatie

De kunst van elkaar begrijpen

De kunst van elkaar begrijpen De kunst van elkaar begrijpen Omgaan met beperkte gezondheidsvaardigheden in de dagelijkse praktijk Congres De patiënt aan het roer in de zorg!? Utrecht, 12 april 2019 2 Zorg op maat; beter aansluiten

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan 2010-2015. Slingeland Ziekenhuis

Strategisch beleidsplan 2010-2015. Slingeland Ziekenhuis Strategisch beleidsplan 2010-2015 Slingeland Ziekenhuis Voorwoord Voor u ligt de verkorte uitgave van het Strategisch Beleidsplan 2010-2015 van ons ziekenhuis. Deze uitgave is speciaal voor u als medewerker

Nadere informatie

OSTEOPOROSE Informatie voor patiënten

OSTEOPOROSE Informatie voor patiënten OSTEOPOROSE Informatie voor patiënten Diagnostiek van osteoporose en het verbeteren van de therapietrouw bij patiënten met osteoporose na een recente fractuur Wat als u nog vragen heeft? Mocht u na het

Nadere informatie

1. Inleiding. Aanleiding

1. Inleiding. Aanleiding ASTMA EN COPD ZORG 1. Inleiding Stichting Huisartsenlaboratorium Friesland (HAL) ondersteunt huisartsenpraktijken bij opsporing, diagnostiek en controle van Astma en COPD patiënten. In samenwerking met

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018 20181217 Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018 Geachte cliënt, In de maanden maart en oktober 2018 zijn er door de huisartsen, de fysiotherapie en de apotheek van Zorgplein Zuid vragenlijsten

Nadere informatie

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW Samen bruggen bouwen Het manifest: de basis van en voor SDW Inhoud Samen bruggen bouwen 10 4 6 De basis van en voor SDW Waarom bestaat SDW? 8 Waar willen we naar toe? Van waaruit handelen wij? Onze belofte

Nadere informatie

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol?

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijnszorg Combinatie generieke eerstelijnszorg en specialistische tweedelijnszorg - Generalistische invalshoek : uitbreiding geïntegreerde eerstelijns

Nadere informatie

Uitrol laboratoriumdiagnostiek 1 ste lijn

Uitrol laboratoriumdiagnostiek 1 ste lijn Uitrol laboratoriumdiagnostiek 1 ste lijn Laboratorium Klinische Chemie en Hematologie & Jeroen Bosch Diagnostiek Dr. Marcel van Borren Toenemende behoefte aan (laboratorium)diagnostiek in de 1 ste lijn

Nadere informatie

WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS

WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS 2018-2021 Dit is onze strategische koers, dé leidraad bij ons denken en ons doen. Het is ons kompas, dat richting geeft aan de keuzes die we maken

Nadere informatie

LIMBURG POSITIEF GEZONDHEID

LIMBURG POSITIEF GEZONDHEID positieve gezondheid Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Zorgen voor jezelf Je grenzen kennen Kennis van gezondheid Omgaan met tijd Omgaan met geld Kunnen werken Hulp

Nadere informatie

Snel en dichtbij... wel zo prettig voor U! www.diagnostiekvooru.nl

Snel en dichtbij... wel zo prettig voor U! www.diagnostiekvooru.nl MRI scan Snel en dichtbij... wel zo prettig voor U! Uw huisarts vraagt een MRI-onderzoek voor u aan? Goed idee, want in veel gevallen (bij nek- en rugklachten bijvoorbeeld of bij een pijnlijke knie) kan

Nadere informatie

Testen op HIV, ja of nee? Informatie voor zwangere vrouwen

Testen op HIV, ja of nee? Informatie voor zwangere vrouwen Testen op HIV, ja of nee? Informatie voor zwangere vrouwen Wat is HIV, wat is aids en wat zijn de gevolgen tijdens de zwangerschap HIV is het virus dat de ziekte aids veroorzaakt. HIV kan op meerdere manieren

Nadere informatie

Echo-onderzoek bij zwangerschap

Echo-onderzoek bij zwangerschap Echo-onderzoek bij zwangerschap in deze folder komt aan bod: - Meenemen en voorbereiden - Waarom een echo? - Wat ziet u zelf? - Afbeeldingen van uw kind - Kwaliteit en professionaliteit - Uitslag van het

Nadere informatie

De Schakel Bankrekening: NL92RABO AW Best AGB-code

De Schakel Bankrekening: NL92RABO AW Best   AGB-code De Huisartsenpraktijk. 1. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 12 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de huisartsenpraktijk? 1 keer 10% 5-9 keer 45% 2-4 keer 20% 10 keer

Nadere informatie

Diagnostiek 2016 Handboek met indicatoren, normen en algemene inkoopvoorwaarden. Mei 2015

Diagnostiek 2016 Handboek met indicatoren, normen en algemene inkoopvoorwaarden. Mei 2015 Diagnostiek 2016 Handboek met indicatoren, normen en algemene inkoopvoorwaarden Mei 2015 Inleiding handboek indicatoren en normen Diagnostiek VGZ breidt dit jaar het aantal aandoeningen en zorgsoorten

Nadere informatie

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan Nieuw Cardicare St. Antonius Cardicare Gooi en Vechtstreek St. Antonius Cardicare, locatie Gooi en Vechtstreek is een nieuwe kliniek op het gebied van hart- en

Nadere informatie

ecoaches Winst voor patiënten en hun zorgverleners

ecoaches Winst voor patiënten en hun zorgverleners ecoaches Winst voor patiënten en hun zorgverleners Voorsorteren.. want ook in de zorg wordt het steeds drukker Visie op zorg met ehealth Sananet helpt mensen hun leven lang vitaal te leven. Zelf werken

Nadere informatie

Grafisch werk door Roel Schenk (Nictiz) dr. Britt van Lettow (Nictiz)

Grafisch werk door Roel Schenk (Nictiz) dr. Britt van Lettow (Nictiz) Grafisch werk door Roel Schenk (Nictiz) dr. Britt van Lettow (Nictiz) lettow@nictiz.nl VRAAG Wat verstaat u onder ehealth? Het rapport Oktober 2015 Doelstellingenrapport Juni 2015 OVERZICHT VRAAG Wie heeft

Nadere informatie

Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 V40_ indd :01

Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 V40_ indd :01 Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 2 Inhoud... Inhoudsopgave... 3 Inleiding... 4 Wat is kwaliteit van zorg... 5 De kwaliteitsrapportage 1. Zorgvuldig proces rond cliënten...

Nadere informatie

Specialist. De chemie van geneeskunde. demedisch. Federatiepartner NVKC in beeld. TAAKHERSCHIKKING Vertrouwen speelt een sleutelrol

Specialist. De chemie van geneeskunde. demedisch. Federatiepartner NVKC in beeld. TAAKHERSCHIKKING Vertrouwen speelt een sleutelrol TAAKHERSCHIKKING Vertrouwen speelt een sleutelrol MSB EN VMSD Hoe samenwerking meer oplevert 3 OPLEIDEN IS VOORUITZIEN Investeren in de toekomst demedisch Specialist OKTOBER 2015 UITGAVE VAN DE FEDERATIE

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

Zet de volgende stap! Naar een nieuwe manier van zorgverlenen

Zet de volgende stap! Naar een nieuwe manier van zorgverlenen Zet de volgende stap! Naar een nieuwe manier van zorgverlenen Het is duidelijk: zorgverleners, ook die uit uw zorggroep, kunnen per jaar in verhouding maar weinig uren besteden aan hun patiënten met een

Nadere informatie

VIRALE HEPATITIS NA EASL 2 MEI 2019 UTRECHT MEETING PROSPECTUS.

VIRALE HEPATITIS NA EASL 2 MEI 2019 UTRECHT MEETING PROSPECTUS. VIRALE HEPATITIS NA EASL 2 MEI 2019 UTRECHT MEETING PROSPECTUS INTRODUCTIE s Ontwikkelingen van klinisch wetenschappelijk onderzoek Charles Boucher Rob de Knegt Joost Drenth Andy Hoepelman Henk Reesink

Nadere informatie

ehealth in mijn praktijk?! Datum 28 januari 2014, S.Timmer

ehealth in mijn praktijk?! Datum 28 januari 2014, S.Timmer ehealth in mijn praktijk?! Datum 28 januari 2014, S.Timmer 1 Introductie Saskia Timmer Changinghealthcare Academy (online) opleiden voor (e)health #ehealth #Socialemedia #CHCacademy 2 Kijkje in de digitale

Nadere informatie

Point Of Care Testing

Point Of Care Testing Point Of Care Testing CRP en HbA1c Hemoglobine Glucose Urinestrip POINT OF CARE TESTING in de huisartsenpraktijk Onze visie op POCT: kwaliteit Er is een toenemende vraag naar Point Of Care Testen (POCT,

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

zorgverleners. In onze nieuwe rol kunt u nóg meer toegevoegde waarde verwachten. Missie, visie & strategie 2

zorgverleners. In onze nieuwe rol kunt u nóg meer toegevoegde waarde verwachten. Missie, visie & strategie 2 Jaarbericht 2011 Een nieuw gezicht Dezelfde organisatie, nieuwe strategie Inhoudsopgave Jaarbericht 2011 We starten het Jaarbericht met een nieuw gezicht. Een nieuwe huisstijl voor een vernieuwd Saltro.

Nadere informatie

Achtergrond (1) Patiënten met een zeldzame ziekte hebben vaak te maken met: Kennis bundelen en zichtbaar maken

Achtergrond (1) Patiënten met een zeldzame ziekte hebben vaak te maken met: Kennis bundelen en zichtbaar maken = Achtergrond (1) Patiënten met een zeldzame ziekte hebben vaak te maken met: een late diagnose een gebrek aan kennis (expertise) bij specialisten en zorgverleners onvoldoende aandacht voor wetenschappelijk

Nadere informatie

Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen

Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen Ellen van Steekelenburg, Femke Beelen, 5 oktober 2017 Onze bijdrage in grote lijnen: Positieve

Nadere informatie

Dé patiënt bestaat niet, maar weet wel wat hij wil

Dé patiënt bestaat niet, maar weet wel wat hij wil Dé patiënt bestaat niet, maar weet wel wat hij wil Patiëntenfederatie Nederland bestaat dit jaar 25 jaar en maakt aan de vooravond van het jubileumcongres de balans op. Wat is de positie van de patiënt

Nadere informatie

Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical

Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical 1 Toekomstige eerstelijns leidinggevenden alvast voorbereiden: casestudy Janssen Pharmaceutical Welkom! De wereld verandert steeds sneller, alles en iedereen is meer en meer met elkaar verbonden een behoorlijke

Nadere informatie

Ervaringen van patiënten met de gezondheidscentra Haarlemmermeer Gezondheidscentrum Overbos

Ervaringen van patiënten met de gezondheidscentra Haarlemmermeer Gezondheidscentrum Overbos Ervaringen van patiënten met de gezondheidscentra Haarlemmermeer Gezondheidscentrum Overbos Rapportage patiëntervaringen E. Til MSc Dr. C.P. van Linschoten december 2016 Gezondheidscentrum Overbos, december

Nadere informatie

POST-IAS SYMPOSIUM VAN MEXICO NAAR UTRECHT UTRECHT AUGUSTUS 2019 MEETING PROSPECTUS.

POST-IAS SYMPOSIUM VAN MEXICO NAAR UTRECHT UTRECHT AUGUSTUS 2019 MEETING PROSPECTUS. POST-IAS SYMPOSIUM VAN MEXICO NAAR UTRECHT UTRECHT AUGUSTUS 2019 MEETING PROSPECTUS INTRODUCTIE Vanf 24 juli 2019 zal het IAS Conference on HIV Science plaatsvinden in Mexico City, Mexico. Tijdens dit

Nadere informatie

Een passie voor zorg. Een partner voor u.

Een passie voor zorg. Een partner voor u. Een passie voor zorg. Een partner voor u. Linde Healthcare Benelux De Keten 7, 5651 GJ Eindhoven Tel. +31.40.2825825, Fax +31.40.2816875 info.healthcare.nl@linde.com, www.linde-healthcare.nl 1100_004 (0713/1500)

Nadere informatie

Onderzoek Saltro COPD-portaal

Onderzoek Saltro COPD-portaal Onderzoek Saltro COPD-portaal Voor goed zelfmanagement is een goede samenwerking erg belangrijk Mensen met chronische luchtwegklachten hebben regelmatig last van hoesten, vermoeidheid of benauwdheid bij

Nadere informatie

dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe Vita

dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe Vita dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe - Vita dit is Avalange dit is Eliza informatiebrochure De zorg voor mensen met diabetes is in Drenthe op een goed niveau.

Nadere informatie

Cliënttevredenheid 2016

Cliënttevredenheid 2016 Cliënttevredenheid 2016 (Thuis)begeleiding Rapportage Cliënttevredenheid 2016 Fenneke Vegter, Lonneke Gijsbers Project Z7267 19-1-2017 Achtergrond, doel- en probleemstelling Op verzoek van Vitras heeft

Nadere informatie

ehealth in het sociaal domein 8 inzichten van PAZIO

ehealth in het sociaal domein 8 inzichten van PAZIO ehealth in het sociaal domein 8 inzichten van PAZIO 21 januari 2019 ehealth in het sociaal domein ehealth implementeren in het sociaal domein; daar heeft PAZIO inmiddels flink wat ervaring mee. PAZIO heeft

Nadere informatie

Patiëntportaal Mijn Rijnstate

Patiëntportaal Mijn Rijnstate Patiëntportaal Mijn Rijnstate Katja de Rooy, manager Bureau Zorginnovatie/projectleider patiëntportaal 2 Aanleiding Ambitie Rijnstate: ontzorgen van de patiënt door zorg zo optimaal mogelijk te organiseren

Nadere informatie

Eerste bezoek aan de mammapoli. polikliniek chirurgie

Eerste bezoek aan de mammapoli. polikliniek chirurgie Eerste bezoek aan de mammapoli polikliniek chirurgie Wie is wie Op de mammapoli wordt u geholpen en onderzocht door verschillende verpleegkundigen en artsen. Hier volgt een overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Echo-onderzoek bij zwangerschap

Echo-onderzoek bij zwangerschap Echo-onderzoek bij zwangerschap IN DEZE FOLDER KOMT AAN BOD: - Meenemen en voorbereiden - Waarom een echo? - Wat ziet u zelf? - Afbeeldingen van uw kind - Kwaliteit en professionaliteit - Uitslag van het

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen ARGO BV 2014 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken In het gezondheidscentrum is een vervolgmeting

Nadere informatie

POST-CROI MEETING PROSPECTUS SYMPOSIUM JAARBEURS UTRECHT 2 APRIL

POST-CROI MEETING PROSPECTUS SYMPOSIUM JAARBEURS UTRECHT 2 APRIL POST-CROI SYMPOSIUM JAARBEURS UTRECHT 2 APRIL 2019 MEETING PROSPECTUS INTRODUCTIE Met trots kondigen wij het Post-CROI Symposium 2019 aan, welke plaats zal vinden op 2 april in de Jaarbeurs in Utrecht.

Nadere informatie

open over ZuidOostZorg

open over ZuidOostZorg Dat beetje extra open over ZuidOostZorg Reputatieonderzoek 2013 - de resultaten Strategische partners Dat beetje extra Dat beetje extra begint altijd met goed luisteren Bij ZuidOostZorg willen we van toegevoegde

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel

Laurentius Cliëntenpanel Laurentius Cliëntenpanel Enquête juni 2015 Digitaal patiëntenportaal en opname in het ziekenhuis Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis Respons Aantal deelnemers cliëntenpanel: 561 Ingevulde vragenlijsten:

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

Deel gynaecologische zorg naar Bergman Clinics

Deel gynaecologische zorg naar Bergman Clinics UMC Utrecht Nieuwsbrief juni 2014 Deel gynaecologische zorg naar Bergman Clinics Een aantal behandelingen van de algemene gynaecologische zorg van het UMC Utrecht is verhuisd naar Bergman Clinics Vrouwenzorg,

Nadere informatie

1 NIVEL, 2 Nictiz. Wat is een e-consult? zorgverleners gaf in % van de onderzoek, een eerder consult of een controle-afspraak.

1 NIVEL, 2 Nictiz. Wat is een e-consult? zorgverleners gaf in % van de onderzoek, een eerder consult of een controle-afspraak. Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL en Nictiz, behorend bij de ehealth-monitor 2017. De gegevens mogen met bronvermelding worden gebruikt (Anne Brabers, Ilse Swinkels, Britt van Lettow en Judith

Nadere informatie

MRI scan SNEL EN DICHTBIJ... WEL ZO PRETTIG VOOR U! Uw huisarts vraagt een MRI-onderzoek voor u aan? Goed idee, want in veel gevallen (bij nek- en rugklachten bijvoorbeeld of bij een pijnlijke knie) kan

Nadere informatie

Samenvatting uit het Tevredenheidsonderzoek 2012 / 2013

Samenvatting uit het Tevredenheidsonderzoek 2012 / 2013 Samenvatting uit het Tevredenheidsonderzoek 2012 / 2013 Onderzoek is uitgevoerd en gerapporteerd door Panteia in opdracht van Loopbaankamer Tilburg Bronvermelding van hieronder vermeldde gegevens: Panteia,

Nadere informatie

Intensieve regionale samenwerking is noodzakelijk voor substitutie in de GGZ!

Intensieve regionale samenwerking is noodzakelijk voor substitutie in de GGZ! Intensieve regionale samenwerking is noodzakelijk voor substitutie in de GGZ! 1. Inleiding en achtergrond; 2. Regionale samenwerking; 3. Substitutie in de GGZ; 4. ICT samenwerking; 5. Resultaten. 2 Ontwikkelingen

Nadere informatie

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch Het aantal patiënten met chronische zorg zoals diabetes, COPD en andere chronische ziektebeelden neemt toe. Dit vraagt om een beter gestructureerde organisatie van de gezondheidszorg. Uw huisarts uit de

Nadere informatie

SLE patiëntensymposium

SLE patiëntensymposium SLE patiëntensymposium 16 november 2017 Amstelzaal, VU medisch centrum Afdeling Reumatologie Amsterdam Rheumatology and immunology Center, locatie Vumc Amsterdam Programma Voorzitter Prof.dr. Alexandre

Nadere informatie

De toekomst van uw ziekenhuis VISIE

De toekomst van uw ziekenhuis VISIE De toekomst van uw ziekenhuis 2012 VISIE 2016 MISSIE ZGT is hét gastvrije Twentse ziekenhuis waar de patiënt in goede handen is, waar medewerkers met plezier professioneel kunnen en willen werken en waar

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Opsporen van chronische Q-koorts. Informatie voor deelnemers

Opsporen van chronische Q-koorts. Informatie voor deelnemers Opsporen van chronische Q-koorts Informatie voor deelnemers Opsporen van chronische Q-koorts Chronische Q-koorts is een ziekte waarbij mensen ernstige klachten kunnen krijgen en zelfs kunnen overlijden.

Nadere informatie

Diagnostiek en de SAN in 2020

Diagnostiek en de SAN in 2020 Diagnostiek en de SAN in 2020 (ter bespreking op SAN ALV 19-11-2015) Kernboodschap De leden van de branchevereniging voor medisch diagnostisch centra (de SAN) kiezen voor integrale diagnostiek dat wordt

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Medisch Centrum de Steenpoort Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van Medisch Centrum de Steenpoort zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap Strategienota 2019-2022 Ruimte, Relatie & Rekenschap 2 Strategienota Landstede Groep 2019-2022 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Missie & waarden 6 1.1 Missie 6 1.2 Waarden 6 We willen ontwikkelen

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Visie Missie. De missie van onze stichting is de volgende: wie je morgen bent creëer je vandaag met de som van gisteren

Visie Missie. De missie van onze stichting is de volgende: wie je morgen bent creëer je vandaag met de som van gisteren Visie Missie De Jan Ligthartscholen van de Jan Ligthartgroep Tilburg hebben een duidelijk doel voor ogen: het onderwijs dusdanig inrichten dat het de basis vormt van het levenslang leren dat een mens doet.

Nadere informatie

E-Vita hartfalen: Het effect van een informatieve website en telemonitoring

E-Vita hartfalen: Het effect van een informatieve website en telemonitoring E-Vita hartfalen: Het effect van een informatieve website en telemonitoring Ziekenhuis Gelderse Vallei Inhoud Inleiding 3 1. Wat is het doel van het onderzoek? 3 2. Welk product wordt onderzocht? 3 3.

Nadere informatie

Uw huisartsenpraktijk

Uw huisartsenpraktijk Uw huisartsenpraktijk Welke huisartsenpraktijk heeft u bezocht? Huisartsenpraktijk De Greev Huisarts(en)praktijk De Kaap 75 69 % 75 100 % 0 0 % 0 0 % - - 33 30 % 0 0 % 33 100 % 0 0 % - - elders 1 1 % 0

Nadere informatie

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts:

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: 1783, Jolink en Van der Lugt, huisartsen, Loolaan 33 APELDOORN Datum aanmaak rapport: 02-08-2018 Leeswijzer Deze rapportage geeft inzicht

Nadere informatie

Personaliseren van de zorg

Personaliseren van de zorg Personaliseren van de zorg Nevi Zorgcongres Hyleco Nauta 8 februari Sense of urgency Vergrijzing Preventie Internet of things (nieuwe spelers) Patiënt regie Toenemende zorgkosten Big Data (pesonalisering)

Nadere informatie

Het elektronisch beschikbaar stellen van mijn medische gegevens aan andere zorginstellingen

Het elektronisch beschikbaar stellen van mijn medische gegevens aan andere zorginstellingen Elektronische gegevensuitwisseling tussen AMC, VUmc, OLVG en Spaarne Gasthuis juni 2017 Het elektronisch beschikbaar stellen van mijn medische gegevens aan andere zorginstellingen U kunt elektronisch uw

Nadere informatie

Ik ben Royal FloraHolland

Ik ben Royal FloraHolland Ik ben Royal FloraHolland Ik ben Royal FloraHolland Een leidraad voor al onze medewerkers Terug naar de basis Die kern hebben we gevangen in een nieuwe visuele stijl. Royal FloraHolland is een wereld vol

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Schudel

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Schudel Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Schudel Datum aanmaak rapport:20-03-2016 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 12-10-2015 tot 7-3-2016

Nadere informatie

Transparantieregister Zorg 2018 de kengetallen 29 juli 2019

Transparantieregister Zorg 2018 de kengetallen 29 juli 2019 Transparantieregister Zorg 2018 de kengetallen 29 juli 2019 Samenwerkingen in het belang van de patiënt Het Transparantieregister Zorg geeft een overzicht van de samenwerkingen die zorgprofessionals, zorginstellingen

Nadere informatie