Algemene informatie versie 0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene informatie 3.1 3 versie 0"

Transcriptie

1 Algemene informatie

2

3 In deze folder komt aan bod: - Welkom bij Diagnostiek voor u - Wij staan klaar voor u - Wat doen we? - Ruime openingstijden voor u - Alles op een rijtje voor u - Tot slot voor u Welkom bij Diagnostiek voor U U bent door uw (huis)arts, verloskundige of diëtiste voor een of meerdere onderzoeken verwezen naar Diagnostiek voor U, om mogelijke ziektebeelden uit te sluiten. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, wil hij of zij precies weten wat er met uw gezondheid aan de hand is. En vooral ook wat er niet aan de hand is. Daarvoor is soms extra onderzoek nodig; diagnostisch onderzoek. Bloedafname, een echo, röntgenfoto of een longfunctietest; het zijn zomaar voorbeelden van diagnostiek die u de zekerheid kunnen geven die u nodig heeft. Fijn te weten dat u daarvoor niet naar het ziekenhuis hoeft. Dankzij de nauwe samenwerking met huisartsen en verloskundigen in deze regio biedt Diagnostiek voor U de zorg die u zoekt: dicht bij huis, deskundig en snel. We hebben meerdere locaties met ruime openingstijden, korte wachttijden en -voor een aantal onderzoeken- zonder afspraak. Zo kunt u makkelijk het onderzoek laten uitvoeren dat door uw (huis)arts, verloskundige of diëtiste is aangevraagd.

4 Diagnostiek voor U U kunt bij Diagnostiek voor U terecht voor medisch diagnostische onderzoeken op aanvraag van uw (huis)arts of verloskundige. Uw (huis)arts of verloskundige ontvangt de rapportage van het onderzoek van Diagnostiek voor U. Aan de hand van de rapportage en de andere beschikbare gegevens die de huisarts of verloskundige van u heeft (zoals historie, aanverwante klachten, etc), kan hij/zij een beoordeling/diagnose maken en u adviseren, behandelen of verder verwijzen. Diagnostiek voor U maakt als zorgverlener onderdeel uit van de medische keten, met de huisarts of verloskundige als aanvrager. Deze is altijd de behandelaar met de verantwoordelijkheid voor u als patiënt. De onderzoeken en rapportages van Diagnostiek voor U vormen een onderdeel van het totaalonderzoek dat uw behandelaar uitvoert om tot een einddiagnose te komen. Diagnostiek voor U is een stichting zonder winstoogmerk. Kosten en tarieven Medische diagnostiek op aanvraag van uw (huis)arts of verloskundige is zogenaamde eerstelijnszorg. Deze zorg valt onder uw eigen bijdrage, ongeacht waar het onderzoek wordt uitgevoerd (een diag - nostisch centrum of een ziekenhuis). Voor alle onderzoeken gelden standaard tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa).

5 Wij staan klaar voor U Omdat het uw gezondheid is die telt, doen wij er alles aan om u op het gebied van diagnostiek van dienst te zijn. Daarom staan wij voor u klaar voor vrijwel alle medisch-diagnostische onderzoeken. Zo kunt u bij ons terecht voor laboratoriumonderzoek Hoewel u als patiënt vrijwel geen contact heeft met het laboratorium, is laboratoriumonderzoek één van de belangrijkste hulpmiddelen van uw (huis)arts bij het stellen van een diagnose. Ook kan uw (huis)arts mede aan de hand van laboratoriumonderzoek zien of een behandeling het gewenste resultaat heeft. U kunt bij ons terecht voor: - bloedonderzoek - urine-, sperma- en ontlastingonderzoek beeldvormend onderzoek Bij beeldvormend onderzoek wordt een beeld (plaatje) van het inwendige van uw lichaam gemaakt. Vormen van beeldvormend onderzoek zijn: - Röntgenonderzoek: alle röntgenfoto s, inclusief DEXA (botdichtheidsmeting) en Thorax (borstkas), in nieuwe moderne röntgenkamers met de allernieuwste apparatuur met lage stralingsdoses - Radiologische echo s (inwendige organen en lichaamsdelen), cardiale echo s (hart) en gynaecologische echo s (baarmoeder, eierstokken, eileiders), prostaatecho, echo van het hart en de heupen bij kinderen - MRI onderzoek (in samenwerking met het MRI Centrum in s-hertogenbosch en de mobiele MRI in Tilburg)

6

7 functieonderzoek Bij functieonderzoek wordt het functioneren van uw lichaam vastgesteld. Dat kan door middel van de volgende onderzoeken: - cardiovasculaire onderzoeken, ECG (hartfilmpje), ergometrie (fietstest), holter (24 uurs opname hartfilm), ABP (24 uurs bloeddrukmeting), halfuurs-bloeddrukmeting, fundusfotografie (foto van het netvlies) en podometrie (voetonderzoek) - spirometrie (longfunctieonderzoek) - audiologisch onderzoek - vaccinaties als u zwanger bent Bij zwangerschapsonderzoek wordt de voortgang van uw zwangerschap vastgesteld. - zwangerschapsecho (vaststellen duur zwangerschap, eenling of meerling, positie placenta, ligging en groei kind) - combinatietest (kansbepaling Downsyndroom) - structureel echoscopisch onderzoek (SEO) (onderzoek naar aangeboren afwijkingen) - prenatale diagnostiek (onderzoek naar aangeboren afwijkingen) chronische aandoeningen Speciaal voor mensen met een chronische aandoening die regelmatig onderzoeken moeten ondergaan, werken we nauw samen met (huis) artsen in de regio. Zo kunt u als diabetes- of Astma/ COPD-patiënt of als patiënt met (risico op) harten vaatziekten voor uw periodieke onderzoeken makkelijk terecht bij een van onze decentrale locaties bij u in de buurt. U krijgt daarvoor automatisch een oproepbrief thuisgestuurd.

8

9 Meer weten? Wilt u meer weten over de verschillende onderzoeken waarvoor u bij Diagnostiek voor U terecht kunt? Op onze website vindt u uitgebreide informatie, filmpjes van de onderzoeken en een overzicht van al onze (bloedafname)locaties dicht bij u in de buurt. Ruime openingstijden voor u Onze hoofdlocaties zijn al vanaf uur s ochtends open voor bloedafname. Prettig als u nuchter moet verschijnen. U kunt dus zo voor of na het werk even binnenlopen, want voor bloedafname hoeft u geen afspraak te maken. Voor de overige onderzoeken kunt u op maandag tot en met vrijdag vanaf uur op afspraak terecht. Op onze hoofdlocatie in s-hertogenbosch en Eindhoven kunt u ook s avonds voor diverse zwangerschapsonderzoeken terecht. Naast de hoofdlocaties in Eindhoven, s-hertogenbosch en Panningen hebben we nog diverse kleinere diagnostische centra en ruim 120 bloedafnamelocaties in Noord-Brabant en Limburg. Een overzicht van al onze locaties en bijbehorende openingstijden kunt u vinden op onze website:

10 Alles op een rijtje voor u Zo maakt u een afspraak Behalve voor bloedafname en röntgenfoto s, werken wij voor de meeste onderzoeken op afspraak. Zo weet u zeker dat u nooit lang hoeft te wachten. Doorgaans kunt u al binnen enkele dagen bij ons terecht en in veel gevallen zelfs meteen. U heeft wel een verwijzing van uw (huis)arts, verloskundige of diëtist(e) nodig. Om een afspraak te maken kunt u ons bellen op werkdagen van tot uur, op telefoonnummer Houdt u het aanvraagformulier en uw BSN-nummer bij de hand? Bent u verhinderd? Mocht u verhinderd zijn, dan verzoeken wij u de onderzoeken die op afspraak zijn minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Realiseert u zich dat bij het niet nakomen van uw afspraak de kosten van de zorg onnodig hoog worden. Wat hebben we van u nodig? Voor alle onderzoeken dient u het volgende mee te nemen: - het aanvraagformulier (de verwijzing van uw (huis)arts, verloskundige of diëtist(e)). - een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID, rijbewijs). Zo bereidt u zich voor Voor sommige onderzoeken is een speciale voorbereiding nodig. Informatie daarover vindt u op onze website, bij de uitleg over het betreffende onderzoek. U vindt hier ook filmpjes

11 van verschillende onderzoeken, zodat u precies weet hoe een onderzoek verloopt. Maar ook onze medewerkers kunnen u hierover alles vertellen, wanneer u een afspraak maakt. Voor bloedonderzoek (waarvoor u geen afspraak hoeft te maken) is het soms nodig dat u nuchter verschijnt. Dat betekent dat u de dag vóór het onderzoek vanaf uur niet meer mag eten en drinken. Water drinken mag wel. Indien u medicijnen gebruikt, kunt u deze pas weer innemen na de bloedafname.

12

13 De uitslag Diagnostiek voor U werkt erg snel. De uitslag is binnen enkele dagen bekend, vaak de volgende dag al. We sturen deze direct door naar uw (huis)arts of verloskundige. Het kan zijn dat uw (huis)arts meer tijd nodig heeft voor het verwerken van uw uitslagen. Als het goed is, heeft u met uw (huis)arts besproken wanneer u hierover kunt bellen. Wanneer dit niet het geval is, kunt u zelf even contact opnemen met de assistente. Uw (huis)arts, verloskundige of diëtiste zal de uitslag met u bespreken. Zo weet u snel of er daadwerkelijk iets met u aan de hand is. Liever niet naar het ziekenhuis? Onze cliënten geven aan dat het bij ons écht anders is; geen ziekenhuisgevoel maar een prettige omgeving. Wij hebben ook speciaal getrainde medewerkers voor mensen die (erg) angstig zijn en voor bloedonderzoek bij jonge kinderen. Wilt u graag dat een van deze medewerkers u helpt? Neem dan vooraf even contact op met onze bloedafnamedienst, op telefoonnummer:

14 Tot slot Wilt u meer weten over Diagnostiek voor U? Over de verschillende onderzoeken en de locaties waar deze worden uitgevoerd? Kijk dan op onze website: Heeft u vragen over deze brochure, over uw onderzoek of over onze aanpak? Aarzel niet en bel ons even op telefoonnummer: Wij beantwoorden uw vragen graag! Cliëntenraad Diagnostiek voor U heeft een Cliëntenraad, die de gemeenschappelijke belangen van onze cliënten behartigt en hen informeert over belangrijke zaken. Deze raad hoort graag wat u van Diagnostiek voor U vindt en wat er mogelijk beter kan. U kunt uw opmerkingen en suggesties mailen naar cliëntenraad@diagnostiekvooru.nl of per post sturen naar: Cliëntenraad Diagnostiek voor U, Postbus 6247, 5600 HG Eindhoven. Ook wanneer u in de Cliëntenraad zitting wilt nemen, kunt u een mail of een brief sturen. De Cliëntenraad is er niet voor de behandeling van individuele klachten. Hiervoor bestaat een aparte klachtenregeling. Indien u direct een klacht wilt indienen kunt u deze telefonisch ( ) of per mail (klachten@diagnostiekvooru.nl) doorgeven.

15 Het klachtenformulier kunt u online downloaden op onze website klachten. Uw klacht wordt vervolgens via de klachtenprocedure verder behandeld. Kwaliteit en privacy Diagnostiek voor U voldoet als professionele ondersteuner van huisartsen en verloskundigen vanzelfsprekend aan de allerhoogste kwaliteitsnormen. Ons ISO en CCKL- certificaat staan daarvoor garant. Uiteraard gaan we strikt vertrouwelijk om met uw persoonlijke gegevens en wordt uw privacy volledig gerespecteerd.

16 Afspraak maken? Bel: (werkdagen van uur) Eindhoven Stratumsedijk 28a, 5611 NE Eindhoven Postbus 6274, 5600 HG Eindhoven s-hertogenbosch Eekbrouwersweg 10, 5233 VG s-hertogenbosch Panningen Pantaleon Medisch Centrum, 2e verdieping Steenbakkersstraat 6, 5981 WT Panningen Kijk voor een compleet overzicht van onze locaties, openingstijden, onderzoeken en (bijbehorende) filmpjes op onze website: versie 03.13

Hoe kunnen wij u helpen?

Hoe kunnen wij u helpen? Hoe kunnen wij u helpen? U bent door uw (huis)arts, verloskundige of diëtiste voor een of meerdere onderzoeken verwezen naar Diagnostiek voor U, (veelal) om mogelijke ziektebeelden uit te sluiten. Om u

Nadere informatie

Cardiovasculair risico

Cardiovasculair risico Cardiovasculair risico U bent bij uw huisarts onder behandeling voor één of meerdere risicofactoren van hart- en vaatziekten, zoals een verhoogd cholesterol, een verhoogde bloeddruk, of in verband met

Nadere informatie

Echo-onderzoek bij zwangerschap

Echo-onderzoek bij zwangerschap Echo-onderzoek bij zwangerschap in deze folder komt aan bod: - Meenemen en voorbereiden - Waarom een echo? - Wat ziet u zelf? - Afbeeldingen van uw kind - Kwaliteit en professionaliteit - Uitslag van het

Nadere informatie

eindhoven openingstijden: s-hertogenbosch openingstijden: peel en Maas in deze folder komt aan bod: openingstijden:

eindhoven openingstijden: s-hertogenbosch openingstijden: peel en Maas in deze folder komt aan bod: openingstijden: Astma en/of COPD U bent bij uw huisarts onder behandeling voor astma en/of COPD. Een regelmatige controle is noodzakelijk voor een goede behandeling van astma en COPD. Uw huisarts bespreekt met u hoe vaak

Nadere informatie

meer InformatIe eindhoven openingstijden: s-hertogenbosch openingstijden: In deze folder komt aan bod: peel en maas tot slot openingstijden:

meer InformatIe eindhoven openingstijden: s-hertogenbosch openingstijden: In deze folder komt aan bod: peel en maas tot slot openingstijden: Diabetes Mellitus U bent bij uw huisarts onder behandeling voor Diabetes Mellitus (suikerziekte). Een regelmatige controle is noodzakelijk voor een goede behan deling van Diabetes Mellitus. Uw huisarts

Nadere informatie

IN DEZE FOLDER KOMT AAN BOD:

IN DEZE FOLDER KOMT AAN BOD: Astma en/of COPD U bent bij uw huisarts onder behandeling voor astma en/of COPD. Een regelmatige controle is noodzakelijk voor een goede behandeling van astma en COPD. Uw huisarts bespreekt met u hoe vaak

Nadere informatie

Heupecho bij kinderen

Heupecho bij kinderen Heupecho bij kinderen Uw arts heeft uw zoon of dochter doorverwezen voor nader onderzoek naar Diagnostiek voor U. Waarom adviseert uw arts Diagnostiek voor U? En hoe verloopt het onderzoek? IN DEZE FOLDER

Nadere informatie

Echo-onderzoek bij zwangerschap

Echo-onderzoek bij zwangerschap Echo-onderzoek bij zwangerschap IN DEZE FOLDER KOMT AAN BOD: - Meenemen en voorbereiden - Waarom een echo? - Wat ziet u zelf? - Afbeeldingen van uw kind - Kwaliteit en professionaliteit - Uitslag van het

Nadere informatie

Cardiovasculair risico

Cardiovasculair risico Cardiovasculair risico U bent bij uw huisarts onder behandeling voor één of meerdere risicofactoren van hart- en vaatziekten, zoals een verhoogd cholesterol, een verhoogde bloeddruk, of in verband met

Nadere informatie

IN DEZE FOLDER KOMT AAN BOD:

IN DEZE FOLDER KOMT AAN BOD: Diabetes Mellitus U bent bij uw huisarts onder behandeling voor Diabetes Mellitus (suikerziekte). Een regelmatige controle is noodzakelijk voor een goede behan deling van Diabetes Mellitus. Uw huisarts

Nadere informatie

Snel en dichtbij... wel zo prettig voor U! www.diagnostiekvooru.nl

Snel en dichtbij... wel zo prettig voor U! www.diagnostiekvooru.nl MRI scan Snel en dichtbij... wel zo prettig voor U! Uw huisarts vraagt een MRI-onderzoek voor u aan? Goed idee, want in veel gevallen (bij nek- en rugklachten bijvoorbeeld of bij een pijnlijke knie) kan

Nadere informatie

Hepatitis B vaccinatie

Hepatitis B vaccinatie Hepatitis B vaccinatie De lever speelt een centrale rol bij de stofwisseling van eiwitten, vetten en suikers en de zuivering van het bloed. Soms raakt de lever ontstoken. In zo n geval is er sprake van

Nadere informatie

Hepatitis B vaccinatie

Hepatitis B vaccinatie Hepatitis B vaccinatie De lever speelt een centrale rol bij de stofwisseling van eiwitten, vetten en suikers en de zuivering van het bloed. Soms raakt de lever ontstoken. In zo n geval is er sprake van

Nadere informatie

gynaecologische echoscopie

gynaecologische echoscopie patiënteninformatie gynaecologische echoscopie Echoscopie is onderzoek van de inwendige organen door middel van geluidsgolven. Door terugkaatsing van uitgezonden geluidsgolven kunnen afbeeldingen worden

Nadere informatie

eerstelijns diagnostische centra

eerstelijns diagnostische centra eerstelijns diagnostische centra SAN eerstelijns diagnostiek Partner met passie SAN is de brancheorganisatie voor huisartsenlaboratoria en diagnostische centra Samen met ruim 20 leden is SAN úw partner

Nadere informatie

Sneldiagnostiek pulmonale hypertensie

Sneldiagnostiek pulmonale hypertensie Sneldiagnostiek pulmonale hypertensie Inleiding In overleg met uw huisarts of behandelend arts bent u verwezen naar de polikliniek van het Kenniscentrum Pulmonale Hypertensie Radboudumc.. Deze verwijzing

Nadere informatie

MRI scan SNEL EN DICHTBIJ... WEL ZO PRETTIG VOOR U! Uw huisarts vraagt een MRI-onderzoek voor u aan? Goed idee, want in veel gevallen (bij nek- en rugklachten bijvoorbeeld of bij een pijnlijke knie) kan

Nadere informatie

Laboratorium, Algemeen Klinisch. Bloedprikken.

Laboratorium, Algemeen Klinisch. Bloedprikken. Laboratorium, Algemeen Klinisch Bloedprikken www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud De voorbereiding/ nuchter zijn... 3 Wat neemt u mee?... 4 Wanneer bent u aan de beurt?... 4 Zoveel buisjes... 4 Het onderzoek

Nadere informatie

Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH)

Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH) Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH) www.nwz.nl Inhoud De gang van zaken op de EHLH 3 De ontvangst: wat willen wij van u weten? 4 Onderzoeken en controles 4 Triage (urgentie en volgorde vaststellen)

Nadere informatie

Nekplooimeting. gecombineerd met vroege bloedtest in de zwangerschap mogelijk tot 13 6/7 weken zwangerschapsduur. Afdeling Verloskunde/Gynaecologie

Nekplooimeting. gecombineerd met vroege bloedtest in de zwangerschap mogelijk tot 13 6/7 weken zwangerschapsduur. Afdeling Verloskunde/Gynaecologie Nekplooimeting gecombineerd met vroege bloedtest in de zwangerschap mogelijk tot 13 6/7 weken zwangerschapsduur Afdeling Verloskunde/Gynaecologie In het kort Deze folder geeft informatie over de echoscopische

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde. www.nwz.nl

Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde. www.nwz.nl Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne geneeskunde? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling

Nadere informatie

Botdichtheidsmeting. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Botdichtheidsmeting. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Botdichtheidsmeting Dexametrie Informatie voor patiënten F0656-3415 februari 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam

Nadere informatie

Obstetrie & Gynaecologie Verloskunde De 20-weken echo

Obstetrie & Gynaecologie Verloskunde De 20-weken echo Obstetrie & Gynaecologie Verloskunde De 20-weken echo Prenatale diagnostiek Obstetrie & Gynaecologie Verloskunde Inleiding In deze folder leest u meer over de 20-weken echo. De informatie is bedoeld voor

Nadere informatie

Voorwoord. Ook wanneer u vragen hebt over uw gezondheid, staan wij voor u klaar. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

Voorwoord. Ook wanneer u vragen hebt over uw gezondheid, staan wij voor u klaar. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen. 2015/2016 2 Voorwoord Goede zorg is belangrijk. Wij denken hierover graag met u mee, want het kan soms best lastig zijn om een keuze te maken. Wij zetten de mogelijkheden en verschillen voor u op een rij

Nadere informatie

Verloskundige zorg en kraamzorg

Verloskundige zorg en kraamzorg Verloskundige zorg en kraamzorg 2015 Verloskundige zorg en kraamzorg Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Het krijgen van een kind is een bijzondere gebeurtenis. Om ervoor te zorgen dat u straks van uw kraamtijd

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Echoscopie in de gynaecologie en bij vruchtbaarheidsproblemen

Patiënteninformatie. Echoscopie in de gynaecologie en bij vruchtbaarheidsproblemen Echoscopie in de gynaecologie en bij vruchtbaarheidsproblemen Patiënteninformatie Echoscopie in de gynaecologie en bij vruchtbaarheidsproblemen Inhoudsopgave 1 Wat is echoscopie 2 Waarom een echo 2.1 Echoscopie

Nadere informatie

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt kno haarlemmermeer specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt Rechten en plichten Als patiënt hebt u een aantal belangrijke rechten die door een arts (of een andere

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

Verloskundige zorg en kraamzorg

Verloskundige zorg en kraamzorg Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Verloskundige zorg en Kraamzorg 2015 Verloskundige zorg en kraamzorg Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Het krijgen van een kind is een bijzondere gebeurtenis.

Nadere informatie

Zwanger in Laurentius Polikliniek gynaecologie en echoscopie/prenataal onderzoek

Zwanger in Laurentius Polikliniek gynaecologie en echoscopie/prenataal onderzoek GYNAECOLOGIE Zwanger in Laurentius Polikliniek gynaecologie en echoscopie/prenataal onderzoek U bent zwanger en heeft voor begeleiding gedurende deze zwangerschapsperiode voor het Laurentius ziekenhuis

Nadere informatie

zorgwi 2015/2016 jzer

zorgwi 2015/2016 jzer zorgwijzer 2015/2016 1 2 Voorwoord Goede zorg is belangrijk. Wij denken hierover graag met u mee, want het kan soms best lastig zijn om een keuze te maken. Wij zetten de mogelijkheden en verschillen voor

Nadere informatie

Praktijkfolder Nederlands Huisarts aan de Herengracht

Praktijkfolder Nederlands Huisarts aan de Herengracht Praktijkfolder Nederlands Huisarts aan de Herengracht Beste Patiënt, Welkom bij Huisarts aan de Herengracht! Service staat bij ons naast goede zorg hoog in het vaandel. Om je nog sneller bij ons thuis

Nadere informatie

Partner van. coöperatie van verloskundigen in Leiden en omgeving Brochure VC De Poort.indd 1

Partner van. coöperatie van verloskundigen in Leiden en omgeving Brochure VC De Poort.indd 1 Partner van coöperatie van verloskundigen in Leiden en omgeving 96401001 Brochure VC De Poort.indd 1 09/06/16 14:42 VERLOSKUNDIG CENTRUM DE POORT B.V. Het Verloskundig Centrum De Poort B.V. is het centrum

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Steenbergen Lindenburghlaan 7 4651 TM Steenbergen telefoon: 0167 569582 De polikliniek Steenbergen is gevestigd bij verpleeghuis

Nadere informatie

Hypertensiepolikliniek

Hypertensiepolikliniek U bent verwezen naar de hypertensiepolikliniek van het MCL door uw huisarts of medisch specialist. In deze brochure kunt u lezen over de gang van zaken op de polikliniek. Het is belangrijk dat u deze brochure

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling interne.

Welkom op de dagbehandeling interne. Welkom op de dagbehandeling interne www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling 5 Waar vindt u de dagbehandeling

Nadere informatie

Klinische Genetica. Erfelijkheidsonderzoek en -voorlichting

Klinische Genetica. Erfelijkheidsonderzoek en -voorlichting Klinische Genetica Erfelijkheidsonderzoek en -voorlichting Klinische Genetica Inhoud Inleiding 3 Een verzoek om erfelijkheidsonderzoek en -voorlichting 3 Wachten op de uitslag 3 Kosten 4 Het doel van

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek Reumatologie. Pantaleon Medisch Centrum Panningen

Goed voorbereid naar de polikliniek Reumatologie. Pantaleon Medisch Centrum Panningen Goed voorbereid naar de polikliniek Reumatologie Pantaleon Medisch Centrum Panningen Inhoudsopgave Wat neemt u mee? 3 Waar meldt u zich? 3 Als u niet kunt komen 3 Uw bezoek aan de reumatoloog 3 Maartensapotheek

Nadere informatie

Diabetes Dienst Geldrop

Diabetes Dienst Geldrop Diabetes Dienst Geldrop Diabetes Dienst Geldrop Het belang van een optimale behandeling U bent bij uw huisarts onder behandeling voor diabetes (suikerziekte). Zoals u weet, draagt regelmatige controle

Nadere informatie

Cardioversie Dagopname volwassenen

Cardioversie Dagopname volwassenen Cardioversie Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling .....dag - - wordt u op verpleegafdeling 165 (dagbehandeling) verwacht. Wanneer de datum van de behandeling nog niet bekend is, wordt u ongeveer

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt!

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk medisch advies 6 Digitaal inzicht in uw zorgverzekering 8 Zorg of

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie GYNAECOLOGIE ECHOSCOPIE. Versie 2.4. Datum Goedkeuring Verantwoording

Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie GYNAECOLOGIE ECHOSCOPIE. Versie 2.4. Datum Goedkeuring Verantwoording Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie GYNAECOLOGIE ECHOSCOPIE Versie 2.4 Datum Goedkeuring 17-03-2007 Verantwoording NVOG Inhoudsopgave In het kort...1 Wat is echoscopie?...2 Waarom een

Nadere informatie

Informatie over de afdeling Spoedeisende Hulp. Spoedeisende Hulp

Informatie over de afdeling Spoedeisende Hulp. Spoedeisende Hulp 00 Informatie over de afdeling Spoedeisende Hulp Spoedeisende Hulp 1 Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) Op de SEH ontvangen en behandelen we volwassenen en kinderen met acute gezondheidsklachten,

Nadere informatie

Botdichtheidsmeting Dexametrie

Botdichtheidsmeting Dexametrie Botdichtheidsmeting Dexametrie U heeft een afspraak voor een botdichtheidsmeting. Dit onderzoek wordt ook wel dexametrie genoemd. Een botdichtheidsmeting is een onderzoek om vast te stellen of u osteoporose

Nadere informatie

PIJN OP DE BORSTPOLIKLINIEK

PIJN OP DE BORSTPOLIKLINIEK PIJN OP DE BORSTPOLIKLINIEK 1163 Afspraak Pijn op de borst polikliniek (POB) Mevrouw/Mijnheer, Dag Datum Meldt u zich om: o 8.00 uur bij balie 352 o 12.00 uur bij balie 352 Bericht van verhindering Het

Nadere informatie

Rik van Lente. Gezondheid = Holland =

Rik van Lente. Gezondheid = Holland = Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Verloskundige zorg en Kraamzorg 2014 Rik van Lente Gezondheid = Holland = 2 Verloskundige zorg en kraamzorg Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Het krijgen

Nadere informatie

Verloskundige zorg en kraamzorg 2015

Verloskundige zorg en kraamzorg 2015 Verloskundige zorg en kraamzorg 2015 Verloskundige zorg en kraamzorg Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Het krijgen van een kind is een bijzondere gebeurtenis. Om ervoor te zorgen dat u straks van uw kraamtijd

Nadere informatie

Dagopname locatie Leyweg

Dagopname locatie Leyweg Dagopname locatie Leyweg Informatie over dagopname U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Het kan zijn dat de informatie

Nadere informatie

Informatie voor patiënten. Diabeteszorg in het WZA

Informatie voor patiënten. Diabeteszorg in het WZA Informatie voor patiënten Diabeteszorg in het WZA z 1 Het Diabetes Centrum Wilhelmina is gehuisvest in het Medisch Centrum Wilhelmina. Dit is onderdeel van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Het Diabetes

Nadere informatie

Echoscopie. in Gynaecologie en verloskunde. Gynaecologie

Echoscopie. in Gynaecologie en verloskunde. Gynaecologie Echoscopie in Gynaecologie en verloskunde Gynaecologie Inhoudsopgave In het kort... 4 Wat is echoscopie?... 5 Waarom een echo?... 5 Echoscopie in de gynaecologie... 6 Echoscopie bij onderzoek naar vruchtbaarheid...

Nadere informatie

Welkom op de Dagkliniek Geriatrie

Welkom op de Dagkliniek Geriatrie Welkom op de Dagkliniek Geriatrie Albert Schweitzer ziekenhuis oktober 2014 pavo 0952 Inleiding U heeft een afspraak op de Dagkliniek Geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op

Nadere informatie

Algemene informatie polikliniek Cardiologie

Algemene informatie polikliniek Cardiologie Algemene informatie polikliniek Cardiologie U heeft binnenkort een afspraak op de polikliniek Cardiologie van het Havenziekenhuis. In deze folder leest u wat er op deze poli gebeurt en welke onderzoeken

Nadere informatie

Radiologie Röntgenafdeling. Patiënteninformatie. Echografie. Slingeland Ziekenhuis

Radiologie Röntgenafdeling. Patiënteninformatie. Echografie. Slingeland Ziekenhuis Radiologie Röntgenafdeling Echografie i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen De echograaf is een apparaat dat geluidsgolven, die wij niet kunnen horen (ultrageluid), het lichaam instuurt.

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Psychiatrie

Welkom op de polikliniek Psychiatrie Welkom op de polikliniek Psychiatrie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In overleg met uw huisarts of specialist bent u doorgestuurd naar de polikliniek Psychiatrie

Nadere informatie

Polikliniek Klinische Genetica & Polikliniek Familiaire Tumoren

Polikliniek Klinische Genetica & Polikliniek Familiaire Tumoren Polikliniek Klinische Genetica & Polikliniek Familiaire Tumoren U bent verwezen door uw huisarts of specialist naar onze Polikliniek Klinische Genetica of Polikliniek Familiaire Tumoren voor erfelijkheidsadvies.

Nadere informatie

De rechten en plichten van de patiënt

De rechten en plichten van de patiënt 1/6 Algemeen De rechten en plichten van de patiënt Inleiding Als patiënt hebt u een aantal rechten en plichten die zijn vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

Bevalling en kraamzorg. Bevalling en kraamzorg, goed geregeld bij de SZVK

Bevalling en kraamzorg. Bevalling en kraamzorg, goed geregeld bij de SZVK Bevalling en kraamzorg, goed geregeld bij de SZVK 2 Verloskundige hulp Allereerst wil de SZVK u van harte feliciteren met uw zwangerschap. In deze brochure leest u wat u in de komende tijd moet regelen

Nadere informatie

Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis

Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis Vooraf Deze (digitale) folder informeert u over huisartspraktijk van Sint Fiet in Mediville. Hij is

Nadere informatie

Echo-endoscopie vanuit de slokdarm (EUS)

Echo-endoscopie vanuit de slokdarm (EUS) Echo-endoscopie vanuit de slokdarm (EUS) Uw afspraak U heeft een afspraak voor een echo-endoscopie op: dag om uur. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling Endoscopie van HMC Westeinde, tweede verdieping.

Nadere informatie

ONDERZOEK IN VLOKKEN OF VRUCHTWATER BIJ ECHOAFWIJKINGEN

ONDERZOEK IN VLOKKEN OF VRUCHTWATER BIJ ECHOAFWIJKINGEN ONDERZOEK IN VLOKKEN OF VRUCHTWATER BIJ ECHOAFWIJKINGEN ONDERZOEK IN VLOKKEN E VRUCHTWATER BIJ ECHOAFWIJKINGEN Afdeling Genetica UMCG 2 Onderzoek in vlokken of in vruchtwater bij echoafwijkingen. U bent

Nadere informatie

echoscopie tijdens de zwangerschap

echoscopie tijdens de zwangerschap patiënteninformatie echoscopie tijdens de zwangerschap Inleiding Deze folder geeft algemene informatie over echoscopie tijdens de zwangerschap. Uw verloskundige, huisarts of gynaecoloog bespreekt met u

Nadere informatie

Onderzoek naar oorzaken hoge bloeddruk

Onderzoek naar oorzaken hoge bloeddruk Onderzoek naar oorzaken hoge bloeddruk 2 U bent verwezen naar de afdeling interne geneeskunde/nierziekten. Om te onderzoeken wat uw hoge bloeddruk kan veroorzaken. In deze folder leest u wat u van dit

Nadere informatie

Eerste bezoek aan de mammapoli. polikliniek chirurgie

Eerste bezoek aan de mammapoli. polikliniek chirurgie Eerste bezoek aan de mammapoli polikliniek chirurgie Wie is wie Op de mammapoli wordt u geholpen en onderzocht door verschillende verpleegkundigen en artsen. Hier volgt een overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Polikliniek Chirurgie

Polikliniek Chirurgie Polikliniek Chirurgie Inleiding U heeft binnenkort een afspraak op de polikliniek Chirurgie. In deze folder leest u meer over de gang van zaken op deze polikliniek. Organisatie In het Albert Schweitzer

Nadere informatie

zorgwijzer Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt!

zorgwijzer Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! zorgwijzer 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk advies over uw gezondheid 6 Digitaal inzicht

Nadere informatie

CT-scan van de kransslagaders. CT- coronairen

CT-scan van de kransslagaders. CT- coronairen CT-scan van de kransslagaders CT- coronairen U bent door uw behandelend cardioloog verwezen voor een CT-scan (computer tomografiescan) van het hart. In deze folder informeren wij u zoveel mogelijk over

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Neurologie

Welkom op de polikliniek Neurologie Welkom op de polikliniek Neurologie Albert Schweitzer ziekenhuis juli 2014 pavo 0609 Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze folder willen wij

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Interne Geneeskunde van het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

Voorbereiding Draagt u tijdens het bezoek aan het ziekenhuis gemakkelijk zittende kleding. Dit is prettiger voor uzelf tijdens het onderzoek.

Voorbereiding Draagt u tijdens het bezoek aan het ziekenhuis gemakkelijk zittende kleding. Dit is prettiger voor uzelf tijdens het onderzoek. Valpolikliniek Klinische Geriatrie U bent verwezen naar de valpolikliniek van Maasziekenhuis Pantein. In deze folder kunnen u en uw begeleider meer lezen over de gang van zaken op de valpolikliniek. Valpolikliniek

Nadere informatie

Scintigrafie van ectopisch maagslijmvlies (Meckel s divertikel)

Scintigrafie van ectopisch maagslijmvlies (Meckel s divertikel) Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming (NGMB) Scintigrafie van ectopisch maagslijmvlies (Meckel s divertikel) datum tijdstip Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming (NGMB) Door uw

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Leukocytenscan met Technetium. Leukocytenscan met Technetium

Patiënteninformatie. Leukocytenscan met Technetium. Leukocytenscan met Technetium Patiënteninformatie Leukocytenscan met Technetium Leukocytenscan met Technetium 1 Leukocytenscan met Technetium Nucleaire Geneeskunde, route 1.5 Telefoon (050) 524 6720 Algemeen Neemt u bij ieder bezoek

Nadere informatie

Welkom bij Mondzorg Clinics. Wat bieden wij u? Ons team vormt de praktijk

Welkom bij Mondzorg Clinics. Wat bieden wij u? Ons team vormt de praktijk Praktijkfolder Welkom bij Mondzorg Clinics Onze praktijken zijn moderne clinics waar u terecht kunt voor complete mondzorg Tandheelkunde-Mondhygiëne-Orthodontie- Parodontologie & Implantologie. In onze

Nadere informatie

Welkom op de Dagkliniek Geriatrie

Welkom op de Dagkliniek Geriatrie Welkom op de Dagkliniek Geriatrie Inleiding U heeft een afspraak op de Dagkliniek Geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op dag van uur tot uur. Het is belangrijk dat u op tijd

Nadere informatie

Coloscopie. Inwendig onderzoek van de dikke darm. gemini-ziekenhuis.nl

Coloscopie. Inwendig onderzoek van de dikke darm. gemini-ziekenhuis.nl Coloscopie Inwendig onderzoek van de dikke darm gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Wat is een coloscopie? 3 U krijgt sedatie 3 Uw voorbereiding 3 Het onderzoek 5 Na het onderzoek 6 Weer thuis 6 Complicaties

Nadere informatie

Polikliniek Heelkunde

Polikliniek Heelkunde Polikliniek Heelkunde U bent verwezen naar de polikliniek Heelkunde van het Radboudumc. Bijzonderheden over de gang van zaken worden in deze folder beschreven. Als u na het lezen nog vragen heeft kunt

Nadere informatie

De diabetesverpleegkundige. polikliniek interne geneeskunde

De diabetesverpleegkundige. polikliniek interne geneeskunde De diabetesverpleegkundige polikliniek interne geneeskunde Onlangs is bij u diabetes mellitus geconstateerd. Dit is een chronische aandoening die grote invloed heeft op uw dagelijks leven. De diagnose

Nadere informatie

Sneldiagnostiek bij een afwijking op de longfoto

Sneldiagnostiek bij een afwijking op de longfoto Sneldiagnostiek bij een afwijking op de longfoto Uw huisarts of behandelend longarts heeft u verwezen voor het programma diagnostiek bij een afwijking op de longfoto. Deze afwijking moet nader onderzocht

Nadere informatie

Verloskundige zorg en kraamzorg 2014

Verloskundige zorg en kraamzorg 2014 Verloskundige zorg en kraamzorg 2014 Verloskundige zorg en kraamzorg Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Het krijgen van een kind is een bijzondere gebeurtenis. Om ervoor te zorgen dat u straks van uw kraamtijd

Nadere informatie

Prenataal testen met de NIPT

Prenataal testen met de NIPT INFORMATIEFOLDER Prenataal testen met de NIPT voor zwangeren met verhoogd risico op een kind met down-, edwards-, of patausyndroom Deze folder hoort bij een wetenschappelijke studie (TRIDENT-1 studie)

Nadere informatie

Verloskundige zorg en kraamzorg 2019

Verloskundige zorg en kraamzorg 2019 Verloskundige zorg en kraamzorg 2019 Verloskundige zorg en kraamzorg Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Het krijgen van een kind is een bijzondere gebeurtenis. Om ervoor te zorgen dat u straks van uw kraamtijd

Nadere informatie

Echoscopie tijdens de zwangerschap ONDERZOEK

Echoscopie tijdens de zwangerschap ONDERZOEK Echoscopie tijdens de zwangerschap ONDERZOEK Echoscopie tijdens de zwangerschap Tijdens je zwangerschap kunnen we met een echo het kindje in je buik bekijken. Een echoscopie is een beeldvormende techniek

Nadere informatie

Interne Geneeskunde. Eerste bezoek Nefrologie/ Vasculaire Geneeskunde

Interne Geneeskunde. Eerste bezoek Nefrologie/ Vasculaire Geneeskunde Interne Geneeskunde Eerste bezoek Nefrologie/ Vasculaire Geneeskunde U wordt op dag om uur verwacht op de poli/afdeling, bij de verpleegkundige en om uur bij dokter en u wordt voor een nierecho op dag

Nadere informatie

Echoscopie tijdens de zwangerschap. Gynaecologie

Echoscopie tijdens de zwangerschap. Gynaecologie Echoscopie tijdens de zwangerschap Gynaecologie Inleiding Deze brochure geeft algemene informatie over echoscopie tijdens de zwangerschap. Uw verloskundige, huisarts of gynaecoloog bespreekt met u waarom

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling...

Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 7 Afsluiting en nazorg... 9 Overige informatie (tegels)...

Nadere informatie

PC-AKI preventie-infuus

PC-AKI preventie-infuus PC-AKI preventie-infuus Bij gebruik van jodiumhoudende contrastmiddelen www.nwz.nl Inhoud Uw afspraak 3 Wat is een PC-AKI preventie-infuus? 3 Uw voorbereiding 3 Het PC-AKI preventie-infuus en röntgenonderzoek

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Welkom op de polikliniek Cardiologie

PATIËNTEN INFORMATIE. Welkom op de polikliniek Cardiologie PATIËNTEN INFORMATIE Welkom op de polikliniek Cardiologie Door middel van deze informatiefolder wil het Maasstad Ziekenhuis u informeren over de polikliniek Cardiologie. Cardiologie Cardiologie is het

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Welkom op de polikliniek Cardiologie

PATIËNTEN INFORMATIE. Welkom op de polikliniek Cardiologie PATIËNTEN INFORMATIE Welkom op de polikliniek Cardiologie 2 PATIËNTENINFORMATIE Door middel van deze informatiefolder wil het Maasstad Ziekenhuis u informeren over de polikliniek Cardiologie. Cardiologie

Nadere informatie

Het elektronisch patiëntendossier (EPD) Huisartsenpost. Apotheek. Ziekenhuis. Zorgverleners delen snel en betrouwbaar actuele medische gegevens

Het elektronisch patiëntendossier (EPD) Huisartsenpost. Apotheek. Ziekenhuis. Zorgverleners delen snel en betrouwbaar actuele medische gegevens Huisartsenpost Apotheek Ziekenhuis Het elektronisch patiëntendossier (EPD) Zorgverleners delen snel en betrouwbaar actuele medische gegevens Huisarts Het elektronisch patiëntendossier (EPD) De zorg in

Nadere informatie

Verloskundigezorg en kraamzorg 2019

Verloskundigezorg en kraamzorg 2019 Verloskundigezorg en kraamzorg 2019 Verloskundige zorg en kraamzorg Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Het krijgen van een kind is een bijzondere gebeurtenis. Om ervoor te zorgen dat u straks van uw kraamtijd

Nadere informatie

Uw eerste afspraak op de polikliniek. Als het leven een nieuwe balans vraagt

Uw eerste afspraak op de polikliniek. Als het leven een nieuwe balans vraagt Uw eerste afspraak op de polikliniek Als het leven een nieuwe balans vraagt In deze folder informeren wij u graag over alles wat te maken heeft met de eerste afspraak ofwel het intakegesprek. Omwille van

Nadere informatie

Polikliniek maag-darmlever

Polikliniek maag-darmlever Polikliniek maag-darmlever (MDL) Binnenkort heeft u een afspraak op de polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) van Rijnstate. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de polikliniek

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Geneeskunde locatie Sint Maartenskliniek

Algemeen Inwendige Geneeskunde locatie Sint Maartenskliniek Algemeen Inwendige Geneeskunde locatie Sint Maartenskliniek U bent verwezen naar de internist van het Radboudumc op de polikliniek Reumatologie van de Sint Maartenskliniek. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Poliklinische behandeling Ouderen Poliklinische behandeling Introductie Mondriaan Ouderen is een onderdeel van Mondriaan. We verlenen hulp aan mensen van 65 jaar en ouder, die behoefte hebben aan behandeling,

Nadere informatie

Vlokkentest of vruchtwaterpunctie

Vlokkentest of vruchtwaterpunctie Vlokkentest of vruchtwaterpunctie U overweegt een vlokkentest of vruchtwaterpunctie te laten doen. Of u heeft in overleg met uw arts besloten om een van deze onderzoeken te ondergaan. In deze folder vindt

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde

Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Welkom op de polikliniek Interne Geneeskunde Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Interne Geneeskunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze folder leest u meer over de gang van zaken op

Nadere informatie

Geheugenpolikliniek Geriatrie

Geheugenpolikliniek Geriatrie Geheugenpolikliniek Geriatrie Wat is het doel van de geheugenpolikliniek Geriatrie Geriatrie is een specialisme waarbij de oudere mens centraal staat. De geheugenpolikliniek Geriatrie is specifiek bedoeld

Nadere informatie

Pijn op de borstpolikliniek

Pijn op de borstpolikliniek Pijn op de borstpolikliniek U heeft binnenkort een afspraak op de Pijn op de borstpolikliniek. Hier zult u enkele onderzoeken ondergaan. Na afloop van de onderzoeken krijgt u direct de uitslagen van de

Nadere informatie