Werken in de kinderopvang een wereldvak!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werken in de kinderopvang een wereldvak!"

Transcriptie

1 17E KINDEROPVANGCONGRES WOENSDAG 25 MAART 2009 DE REEHORST, EDE Werken in de kinderopvang een wereldvak!

2 WERKEN IN DE KINDEROPVANG EEN WERELDVAK! Kinderopvang is een wereldvak. Jij hebt een wereldvak! Een baan waar je trots op kunt zijn. Voor honderden kinderen maak jij het verschil. Je bent de onmisbare kracht van de kinderopvang. Of je nu op een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal of als gastouder of student met kinderen werkt. Op dit KinderopvangCongres vind je beslist nog meer inspiratie: we nemen je mee naar andere werelden. Het 17e KinderopvangCongres is vernieuwend en treedt buiten de grenzen van het oude vertrouwde. Naast de presentaties in de grote zalen, kun je deelnemen aan twintig deelsessies. Ze zijn ingedeeld in vier thema s: De wereld buiten Nederland De wereld door kinderogen De spirituele wereld De beroepswereld in ontwikkeling Voor wie? Dit congres is bedoeld voor iedereen die werkzaam is op een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buiten- tussen- en naschoolse opvang of gastouderbureau. Ook studenten en docenten zijn van harte welkom. Bij deelname krijg je een boek cadeau! Je kunt kiezen uit de volgende titels: 1. Kinderopvang met sociale functie Een plaats waar kinderen, ouders, medewerkers en buurtbewoners elkaar ontmoeten. 2. Speel Wijzer Spelen kan met alles. Door Marianne de Valck 3. Hana Pedagogisch prentenboek over een vrolijke peuter die de wereld ontdekt. Door Ruth Willems Subplenaire lezingen Om uur kun je kiezen uit drie lezingen: I. Mannen op de groep: een must! Professor Jan Peeters is algemeen coördinator van het VBJK, expertisecentrum voor opvoeding en kinderopvang in Gent, en verbonden aan de vakgroep Sociale Agogiek van de Universiteit Gent. Jan Peeters stelt dat het slecht is voor de kinderen dat er in een kindercentrum maar weinig mannen werken. Ze missen een mannelijk rolmodel. Jan Peeters geeft feiten en meningen en gaat op zoek naar oordelen en vooroordelen. II. Naar buiten, naar Zweden Marc Veekamp, projectleider Stichting Veldwerk Nederland Voor pedagogisch medewerkers is buiten spelen onderdeel van het dagprogramma; voor jonge kinderen is het onderdeel van hun leven! In Nederland gelden voor buitenactiviteiten nog wel eens bezwaren, zoals het dragen van ongeschikte kleding of de vergrote kans op ongelukken. In een Zweedse film zie je hoe kinderen van 1 tot 5 jaar vanuit de opvang naar het bos gaan. De beelden geven praktische oplossingen voor deze bezwaren. III. Het bewijs is geleverd. Alleen kwalitatief goede kinderopvang levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Dat staat in het UNICEF-rapport The Childcare Transition dat heldere aanbevelingen, (kwaliteits)verbetering en beleidskeuzen geeft. Hoe kun je deze aanbevelingen vertalen naar de praktijk? Een forumdiscussie onder leiding van het NJi biedt je de gelegenheid je ideeën te laten horen.

3 PROGRAMMA Inloop & Registratie Plenaire opening: Zo vertrouwd Er is niks mis met het bekende en het vertrouwde. En het is gewoon gezellig dat je naar het KinderopvangCongres komt met je collega s. Maar laat je nu eens meenemen op een kleine trip naar minder bekende werelden. De route is uitgezet en de reisleider is er klaar voor: off you go! Geen theorieën, geen projecten, geen saaie verhalen. In Zo vertrouwd zul je merken dat de wereld van de kinderopvang bij jou begint! Betsy van de Grift, kinderopvangdeskundige en publicist Koffiepauze Subplenaire lezingen I. Mannen op de groep: een must! Professor Jan Peeters, algemeen coördinator van het VBJK, Gent, vakgroep Sociale Agogiek van de Universiteit Gent II. Naar buiten; naar Zweden Marc Veekamp, projectleider Stichting Veldwerk Nederland III. Het bewijs is geleverd Forumdiscussie onder leiding van het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) Lunch, warm en koud buffet Eerste deelsessieronde Maak voor de eerste en de tweede ronde je keuze uit de twintig deelsessies uit het overzicht op de volgende pagina s Theepauze Tweede deelsessieronde Afsluiting met hapje en drankje

4 DEELSESSIES De wereld buiten Nederland 1. De honderd talen van kinderen in de praktijk Ileen Purperhart, directeur van Hestia Kinderopvang, laat zien hoe zij in haar kindercentra de visie van Reggio Emilia in Amsterdam praktisch en inspirerend toepast. 0 tot 12 jaar 2. De voorbeelden uit het hoge noorden Yvette Vervoort, adviseur kinderopvang Buro8020, bezocht meerdere malen diverse kindercentra in Denemarken. Ze legt je uit en laat zien, hoe groot het verschil in visie is tussen Denemarken en Nederland en vooral wat je van de Scandinavische landen kunt leren. 3. Geuren en kleuren In deze deelsessie van Ivy Powel en Astrid Kinket, van Partou Kinderopvang, staat eten centraal. Wat is de invloed van smaak en, vooral, van de geur van eten op de leefgroep? 0 tot 12 jaar 4. Overal op de wereld klinkt muziek Hermien Wiechers, docent muziek en dans en auteur, voert je mee naar de wereld van de multiculturele muziek en laat je ontdekken hoe mensen zingen in andere werelddelen. De wereld door kinderogen 5. Huilen als universele taal Baby s over de hele wereld en in alle culturen laten van tijd tot tijd door middel van huilen van zich horen. Hoe kun je de betekenis van het huilen achterhalen? Welke mening had Emmi Pikler hierover? 0 tot 2 jaar 6. Werken met PIPPO en de Speel & Leer-brief Marja Baeten, hoofdredacteur van het kinderblad PIPPO, demonstreert hoe er in de dreumes- en peutergroep gewerkt kan worden met de PIPPO Speel & Leer-brief. Voor alle deelnemers is er een gratis introductiepakket! 1 tot 3 jaar 7. De verteller vertelt Jos Walta, onderwijskundig medewerker van kinderboekwinkel De Boekenberg, neemt je mee op een ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van verhalen. Ontdek de wereld van kinderliteratuur en word zelf verteller! 4 tot 10 jaar 8. De begeleider als instrument bij gedragsproblemen Nathalie van Kordelaar en Mirjam Zwaan, orthopedagogen, geven tips hoe je als begeleider grip krijgt op (probleem)gedrag bij kinderen. Je analyseert het probleemgedrag, maakt een plan van aanpak en een evaluatie. Er is ruimte voor persoonlijke situaties en vragen. 6 tot 12 jaar 9. Wat een drama! Gaat de aandacht wat al te veel uit naar de cognitieve ontwikkeling? Karin van der Meulen en Suze van de Pol, CEDgroep Rotterdam, nodigen je uit om in deze deelsessie op speelse wijze de ontwikkeling van kinderen en jezelf te verbreden. 10. Seksueel opvoeden: hoe doe je dat? Hoe reageer jij als een kind opeens aan je billen zit? Of jou vraagt wat pijpen is? Channah Zwiep bespreekt tijdens deze deelsessie vaak voorkomend seksueel getint gedrag en vragen van kinderen van 0 tot 12 jaar.

5 DEELSESSIES De spirituele wereld 11. Denkspel voor kleine filosofen Weten grote mensen meer dan kinderen? Is er op iedere vraag een antwoord? In deze workshop ga je met Marja van Rossum, docent kinderfilosofie, zelf aan de slag. Al doende leer je hoe je kinderen spelenderwijs kunt uitdagen en stimuleren. 12. Relax Ontspannen in oosterse sferen Wendy Doeleman, zelfstandig trainer en auteur, nodigt je uit om even tot rust te komen. Ontdek welke manieren er zoal zijn om te ontspannen en welke bij jou passen. Neem als het kan een doek of dekentje mee. 13. Lieve deugd! Hieke van der Werff, cursusleidster van het Deugdenproject, vertelt en laat ervaren hoe het mogelijk is om met eenvoudige strategieën deugden zoals behulpzaamheid, samenwerking, moed, en geduld, van jezelf en de kinderen te stimuleren. 14. Coöperatief spel In coöperatieve spelvormen spelen kinderen niet tegen elkaar maar mét elkaar. Met Anne Mijke van Harten, van Earthgames, ga je aan de slag om deze spelvormen meteen in je werk te gebruiken. 15. Het altaartje van vreugde en verdriet; omgaan met ingrijpende gebeurtenissen in de groep. Anneke Verduijn benadrukt in deze deelsessie het belang voor kinderen van een goede verwerking van ingrijpende gebeurtenissen, zoals het verlies van een ouder of vriendje. Hoe geef je verdriet, maar ook grote vreugde, een echt fysieke plek? 16. Even niets hoeven; kinderen ontspannen met yoga. Christa Koelewijn werkt met kinderen en yoga in de kinderopvang en bso. Ze laat je ervaren hoe je om kunt gaan met die enorme hoeveelheid dagelijke prikkels. 4 tot 10 jaar De beroepswereld in ontwikkeling 17. Meer zelfvertrouwen door de Gordonmethode. Maak kennis met de vernieuwde Gordonmethode, speciaal voor de kinderopvang. Met de Gordenmethode werken kinderen aan hun zelfvertrouwen en worden ze zelfstandiger. Conflicten worden opgelost, waardoor de rust in de groep toeneemt. 18. Van alles wat meenemen. Diversiteit in opvoedingsstijlen. In de deelsessie van Anke van Keulen, Bureau MUTANT, krijg je informatie over opvoedingsstijlen van verschillende bevolkingsgroepen in Nederland; je reflecteert eigen waarden en normen in de opvoeding en je oefent met een praktijkvoorbeeld. 19. Triple-P; breed draagvlak voor positief opvoeden Wat is Triple-P en welke rol kan de kinderopvang spelen in het creëren van een breed draagvlak? Een workshop onder leiding van het NJi voor managers en stafmedewerkers kinderopvang. 20. Manager van Alles; de ontwikkeling van het middenmanagement in de kinderopvang Discussie onder leiding van Betsy van de Grift, kinderopvangdeskundige en auteur, over de uitkomsten van haar onderzoek naar de locatie- of vestigingsmanagers. Gast: André Feije, woordvoerder van de nieuw opgerichte vakwerkgroep middenmanagers in de kinderopvang.

6 Voorwaarden en aanmelding Organisatie Het 17e KinderopvangCongres wordt georganiseerd door Uitgeverij SWP in samenwerking met tijdschrift KIDDO. De organisatorische verantwoordelijkheid is in handen van congresbureau Logacom te Amsterdam. Datum en plaats Het congres vindt plaats op woensdag 25 maart 2009 in congrescentrum De Reehorst. factuur voor de betaling van deelnamekosten. Algemene Voorwaarden Bij aanmelding zijn de algemene voorwaarden van Logacom van kracht. Kijk hiervoor op: Kortingsregeling Bij meerdere aanmeldingen uit dezelfde instelling krijgt de tweede persoon 10% korting, en titutie, later volgt geen restitutie. Bij verhindering heeft een deelnemer het recht zich zonder kosten te laten vervangen, mits tevoren aan de organisatie gemeld. Contactpersonen Programma: Trude van Waarden, Uitgeverij SWP, Organisatie: Adres: Bennekomseweg 24, 6717 LM EDE, de derde en alle volgende 15%. Studenten Arjen Metz, Logacom, Inschrijvingsvoorwaarden hebben recht op 20% korting, mits er bij de aanmelding een leesbare kopie van de studentenkaart gevoegd wordt. KIDDO-abonnees krijgen Nadere informatie Logacom BV, Postbus 257, 1000 AG Amsterdam, Deelname bedraagt s199,- en is inclusief boek, lunch, consumpties en congresmateriaal. Je kunt je inschrijven via het online-aanmeldingsformulier of de aanmeldingsbon in deze folder. Na ontvangst van je aanmelding krijg je een 10,- extra korting op elke aanmelding. Annuleringsregeling Annulering tot twee weken voor aanvang 75% restitutie, tot één week voor aanvang 50% res- Tel , Fax Voorletters/Naam m/v Functie Instelling/Organisatie Adres Postcode Plaats Telefoon Mobiel Fax Factuuradres Als bovenstaand Anders t.w: Plenaire presentatie: 1. Mannen op de groep: een must! 2. Naar buiten, naar Zweden 3. Het bewijs is geleverd Boek: 1. Kinderopvang met sociale functie 2. Speel Wijzer 3. Hana Deelsessies: 1e voorkeur reservekeuze 2e voorkeur Neemt deel aan het 17e Kinderopvangcongres op 25 maart 2009, en gaat akkoord met de algemeen voorwaarden van Logacom BV. De kosten zullen na ontvangst van de factuur binnen veertien dagen voldaan worden. Wij wensen gebruik te maken van een kortingsregeling (slechts één korting per deelnemer): Meerpersoonskorting (namen,functies en workshopkeuzes overige deelnemers in bijlage) Studentenkorting (kopie studentenkaart bijvoegen) Ik ben KIDDO-abonnee Datum Handtekening Zonder postzegel zenden naar: Logacom / KOC, Antwoordnummer 9090, 1000 VV Amsterdam Faxen kan ook:

19 e KinderopvangCongres

19 e KinderopvangCongres Woensdag 23 maart 2011 De Reehorst, Ede 19 e KinderopvangCongres Voor kinderopvang (0-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-13 jaar) in pedagogiek en praktijk In samenwerking met pedagogisch vakblad www.kinderopvangcongres.nl

Nadere informatie

Jaarcongres VMBO. Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede

Jaarcongres VMBO. Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede Jaarcongres VMBO Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede HET VMBO DICHTERBIJ! Het vmbo bestaat nu zo'n 12,5 jaar. Tijd voor beantwoording van de vraag hoe het ervoor staat in de nieuwste onderwijssector.

Nadere informatie

16e KinderopvangCongres

16e KinderopvangCongres 16e KinderopvangCongres Woensdag 26 maart 2008 De Reehorst Ede De pedagogisch medewerker als onmisbare opvoedingsondersteuner Plenaire lezing door Martine Delfos Keuze uit 20 workshops Bij deelname een

Nadere informatie

MAANDAG 20 MEI 2019 ARISTO AMSTERDAM HANEN-CONGRES. Leren praten. plezier. Werken met de Hanen-methodiek. j

MAANDAG 20 MEI 2019 ARISTO AMSTERDAM HANEN-CONGRES. Leren praten. plezier. Werken met de Hanen-methodiek. j HANEN-CONGRES MAANDAG 20 MEI 2019 ARISTO AMSTERDAM Leren praten met plezier Werken met de Hanen-methodiek j WWW.LERENPRATENMETPLEZIER.NL Inleiding Congres over werken met de Hanen-methodiek. In een peutergroep

Nadere informatie

4 e. De kracht van het sociale wijkteam. Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit. Jaarcongres

4 e. De kracht van het sociale wijkteam. Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit. Jaarcongres 4 e Jaarcongres De kracht van het sociale wijkteam Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit DINSDAG 16 FEBRUARI 2016 SPANT! BUSSUM WWW.WIJKTEAMCONGRES.NL INLEIDING Meer dan ¾ van de

Nadere informatie

Voorletters/naam: Functie: Instelling/Organisatie: Adres: Postcode/Plaats: Telefoon: Telefax: Factuuradres: Als bovenstaand Anders t.w.

Voorletters/naam: Functie: Instelling/Organisatie: Adres: Postcode/Plaats: Telefoon: Telefax: Factuuradres: Als bovenstaand Anders t.w. Verantwoordelijke organisatie Het congres PEDAGOGISCH MEDEWERKER: JOUW TOEKOMST vindt plaats onder auspicien van FICE-Nederland en de beroepsvereniging NVSPH, in samenwerking met het tijdschrift SPH/uitgeverij

Nadere informatie

10 jaar VMBO! Sprookjesbos of snelweg?

10 jaar VMBO! Sprookjesbos of snelweg? CONGRES 9 NOVEMBER 2009 DE REEHORST EDE 10 jaar VMBO! Sprookjesbos of snelweg? WWW.10JAARVMBO.NL 10 jaar VMBO! De afgelopen jaren is het VMBO gestart met een redelijk aantal overzichtelijke leerwegen,

Nadere informatie

Donderdag 6 oktober Julianazaal, Jaarbeurs Utrecht

Donderdag 6 oktober Julianazaal, Jaarbeurs Utrecht Donderdag 6 oktober 2016 - Julianazaal, Jaarbeurs Utrecht Een productie van: Opmaak_Congres Herstelacademies.indd 3 In samenwerking met: 16-8-2016 16:24:41 Inleiding Er zijn momenteel veel lokale herstelinitiatieven,

Nadere informatie

Beschrijving workshops

Beschrijving workshops Folder Klant Keus.qxp 16-12-2005 11:23 Pagina 5 Beschrijving workshops 5. Trainingsprogramma IPS Dorien Verhoeven (Dorien Verhoeven, Femke Giesen e.a.) IPS is een methodiek die is ontwikkeld in de VS.

Nadere informatie

Iedereen is uniek! Woensdag 28 maart Reehorst, Ede. Omgaan met verschillen in de kinderopvang

Iedereen is uniek!  Woensdag 28 maart Reehorst, Ede. Omgaan met verschillen in de kinderopvang Iedereen is uniek! Omgaan met verschillen in de kinderopvang Woensdag 28 maart Reehorst, Ede www.kinderopvangcongres.nl In samenwerking met: KIDDO, KinderMAATwerk, Nederlands Jeugdinstituut, Bureau MUTANT,

Nadere informatie

Kinderopvang. 14e jaarcongres. Kwaliteit voor: 29 maart 2006 Reehorst, Ede

Kinderopvang. 14e jaarcongres. Kwaliteit voor: 29 maart 2006 Reehorst, Ede 14e jaarcongres Kinderopvang 29 maart 2006 Reehorst, Ede Kwaliteit voor: kinderopvang, peuterspeelzalen, gastouderbureaus en buitenschoolse opvang. In samenwerking met: KIDDO-KIDSTUF Kinder MAATwerk Mutant

Nadere informatie

kijk ook op www.echtscheidingscongres.nl

kijk ook op www.echtscheidingscongres.nl Echtscheidingen lopen in aantal weer op. In 2005 waren er 33.000 echtscheidingen, exclusief flitsscheidingen. De vraag dringt zich op, gelet op nieuwere inzichten over de gevolgen voor kinderen, of echtscheiding

Nadere informatie

Vlaams-Nederlandse expertmeeting kinderopvang Donderdag 6 november 2008, Den Haag

Vlaams-Nederlandse expertmeeting kinderopvang Donderdag 6 november 2008, Den Haag Vlaams-Nederlandse expertmeeting kinderopvang Donderdag 6 november 2008, Den Haag Locatie: Routebeschrijving: Tijdstip: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Rijnstraat 50, 2515 XP BJ,

Nadere informatie

Het congres Week van het Jonge Kind is mogelijk gemaakt door: abc OpMaat Brancheorganisatie Kinderopvang Combiwel Welzijn De Kleine Wereld Kinderopvang Gemeente Amsterdam Hestia Kinderopvang IJsterk Kinderdagverblijven

Nadere informatie

23 september Congrescentrum De Reehorst te Ede

23 september Congrescentrum De Reehorst te Ede 23 september 2008 Congrescentrum De Reehorst te Ede Binnenkomst 9.30u Plenair gedeelte vanaf 10.00u A Partners in policymaking Netwerkprogramma van Erwin Wieringa Verschillende sprekers brengen vanuit

Nadere informatie

VAKBLAD VOOR SOCIALE EN PEDAGOGISCHE BEROEPEN

VAKBLAD VOOR SOCIALE EN PEDAGOGISCHE BEROEPEN VAKBLAD VOOR SOCIALE EN PEDAGOGISCHE BEROEPEN INLEIDING In de afgelopen jaren is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblematiek

Nadere informatie

Partnerschap tussen professionals en ouders in Vve-voorzieningen

Partnerschap tussen professionals en ouders in Vve-voorzieningen 1 Partnerschap tussen professionals en ouders in Vve-voorzieningen Ana del Barrio Training & Consulting Regiobijeenkomsten Vve De brancheorganisaties SWN, BMK, BK Amsterdam, Eindhoven, Zwolle, Rotterdam

Nadere informatie

Pedagogisch kader Kinderdagverblijf Filios

Pedagogisch kader Kinderdagverblijf Filios Pedagogisch kader Kinderdagverblijf Filios Onderdeel van: Pagina 1 van 5 Inleiding In het pedagogisch kader staan onze uitgangspunten en basisdoelen die ten grondslag liggen aan ons pedagogisch handelen.

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID VAN DE SKPC

PEDAGOGISCH BELEID VAN DE SKPC PEDAGOGISCH BELEID VAN DE SKPC Veilige, kindvriendelijke opvang creëren. Dat is het hoofddoel van de SKPC. Het klinkt eenvoudig, maar hoe gaat dat in de dagelijkse praktijk van de diverse opvangvormen

Nadere informatie

Visie in de praktijk

Visie in de praktijk Gastlessen voor studenten 2 e leerjaar PW 3 en 4 Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar - Docentenhandleiding Visie in de praktijk Gastles visie in de praktijk - Docentenhandleiding Theorie over dit onderwerp:

Nadere informatie

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN 7120 Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Dinsdag 21 september a.s.

Nadere informatie

Goed toegerust op ontdekkingsreis

Goed toegerust op ontdekkingsreis Pedagogisch beleidsplan Goed toegerust op ontdekkingsreis 1 Colofon Tekst Anneke van de Berg, 5D Ellen Bakker, Vlietkinderen Vormgeving Manon Hofstra, Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in

Nadere informatie

Het 13e jaarcongres Kinderopvang!

Het 13e jaarcongres Kinderopvang! Ede - Kinderopvang Congres 30 maart 2005 Samenwerken met kinderen, Samenwerken met ouders, Samenwerken met het team, Samenwerken in de ruimte Leid(st)er als spil en duizendpoot Congres in samenwerking

Nadere informatie

DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE

DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE Beste collega, Het gebruik van de bio-elektrische impedantiemeter in de diëtististische praktijk is in opkomst.

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

Psychologie in het vertrouwenswerk

Psychologie in het vertrouwenswerk Donderdag 18 januari 2018 9.30-16.00 uur Aristo Accommodaties, Utrecht Psychologie in het vertrouwenswerk Conferentie voor vertrouwenspersonen in het mbo Psychologie in het vertrouwenswerk Psychologische

Nadere informatie

Naar een professioneel sociaal beheer

Naar een professioneel sociaal beheer Naar een professioneel sociaal beheer Werkatelier woensdag 25 april & woensdag 20 juni 2007 Woningcorporaties hebben steeds meer oog voor sociaal beheer. Er is aandacht voor de situatie achter de voordeur

Nadere informatie

Deelnemen als standhouder op de Natuurmarkt

Deelnemen als standhouder op de Natuurmarkt Conferentie Kind van Nature 28 september 2016 Natuur in kinderopvang, onderwijs en IKC Deelnemen als standhouder op de Natuurmarkt Thema: Gender in Groen! Natuurmarkt Onderdeel van de conferentie op 28

Nadere informatie

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen Personal Branding Plus Programma 2011 voor zelfstandig ondernemers in de zakelijke dienstverlening Een stevige impuls voor inspiratie, ideeën en realisatie. Voor wie: Voor alleen werkende of in - klein

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

0-4 JAAR DAGOPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN!

0-4 JAAR DAGOPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! 0-4 JAAR DAGOPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Vanaf 10 weken is je kind bij ons van harte welkom. Onze kinderdagverblijven vind je in de verschillende wijken van Oegstgeest,

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001. Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht. Woensdag 18 mei 2011.

Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001. Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht. Woensdag 18 mei 2011. Mi ddagsymposi um Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001 Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht Woensdag 18 mei 2011 DCMR Schiedam Georganiseerd door: NEN en SCCM Programma Woensdag

Nadere informatie

Kinderopvang Berend Botje. Huisregels tussenschoolse opvang

Kinderopvang Berend Botje. Huisregels tussenschoolse opvang Kinderopvang Berend Botje Huisregels tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Onze visie op opvoeden... 3 2. Administratie... 3 2.1 Wijzigingen... 3 2.2 Ouderbijdragen... 3 3. Beëindiging TSO... 4 4. Sluitingsdagen...

Nadere informatie

Congres Kleinschalig Zorgen

Congres Kleinschalig Zorgen Congres Kleinschalig Zorgen Praktische tips voor de duizendpoot! 7 april 2015 ReeHorst, Ede Alweer 25 jaar geleden werd de eerste kleinschalige woonvorm opgericht. In de afgelopen jaren is er veel veranderd

Nadere informatie

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar Uw kind in vertrouwde handen Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op kindercentra en bij gastouders. Voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Onze

Nadere informatie

VAKINSPIRATIEDAG HECHTING BIJ HET JONGE KIND

VAKINSPIRATIEDAG HECHTING BIJ HET JONGE KIND VAKINSPIRATIEDAG HECHTING BIJ HET JONGE KIND Zaterdag 29 juni 2019 Met trots kondigen wij de Vakinspiratiedag 2019 aan met als thema 'Hechting bij het jonge kind'. Het belooft een dag te worden boordevol

Nadere informatie

SKS Alles Kids. Onze visie

SKS Alles Kids. Onze visie GEEF ZE DE VIJF! SKS Alles Kids De wereld om ons heen verandert. Ook in de kinderopvang zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. SKS Alles Kids biedt al jaren kinderopvang en loopt voorop als

Nadere informatie

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten GEEF ZE DE VIJF! SKS Alles Kids De wereld om ons heen verandert. Ook in de kinderopvang zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. SKS Alles Kids biedt al jaren kinderopvang en loopt voorop als

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs Samen op weg naar een IKC baby/dreumes, peuter, bso en basisschool onder één dak Ondertekening intentieverklaring

Nadere informatie

Voorletters + naam Functie Instelling/Organisatie Adres Postcode + plaats

Voorletters + naam Functie Instelling/Organisatie Adres Postcode + plaats Organisatie Het 12e jaarcongres Kinderopvang is een gezamenlijke productie van Uitgeverij SWP in samenwerking met de redactie van KIDDO. Het congresprogramma is samengesteld met advies van Mireille Mes-van

Nadere informatie

groeien doe je bij onze kinderopvang

groeien doe je bij onze kinderopvang dichtbij thuis groeien doe je bij onze Bij Impuls draait het om de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Om uit te groeien tot wie uw kind echt is, moet het voelen dat het welkom is. Dat het wordt gezien.

Nadere informatie

De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden:

De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden: WIJ Korrewegwijk Wat staat er op de agenda bij WIJ Ouder en Kind? De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden:

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Open Your Heart. Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf!

Open Your Heart. Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf! AANMELDING 1 op 1 coaching Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf! VIP ARRANGEMENT 1 op 1 coaching Dagtraining Open Your Heart van

Nadere informatie

Schout gaat zich actief inzetten tijdens de week van het jonge kind. (

Schout gaat zich actief inzetten tijdens de week van het jonge kind. ( Schout gaat zich actief inzetten tijdens de week van het jonge kind. (http://www.weekvanhetjongekind.nl/) Thema: Gezond opvoeden: Waar leg jij de grens? In deze week vragen we aandacht voor de belangrijke

Nadere informatie

Je verdiende loon? 16 maart 2018 van uur. TA onderwijsconferentie over werkdruk en hoe je er ook mee om kunt gaan

Je verdiende loon? 16 maart 2018 van uur. TA onderwijsconferentie over werkdruk en hoe je er ook mee om kunt gaan Je verdiende loon? TA onderwijsconferentie over werkdruk en hoe je er ook mee om kunt gaan 16 maart 2018 van 10-17 uur Locatie: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg, 145,- (inclusief koffie/thee,

Nadere informatie

Dubbeldamseweg-Zuid 97, 3314 JC Dordrecht, 078-6139776

Dubbeldamseweg-Zuid 97, 3314 JC Dordrecht, 078-6139776 Versie 20 september 2010 Activiteitenprogramma VVE KDV De Huiskamer BV 1 Verdere professionalisering VVE activiteiten Kinderdagverblijf De Huiskamer is een zelfstandig en onafhankelijk kinderdagverblijf

Nadere informatie

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Hele dagopvang van 0 tot 4 jaar

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Hele dagopvang van 0 tot 4 jaar Hele dagopvang van 0 tot 4 jaar Heerlijk kliederen met zand en water, een hut bouwen met takken die je zelf hebt verzameld, met je regenlaarsjes stampen in de plassen, met elkaar genieten van een lekkere

Nadere informatie

ZwangerRetreat. Voel je vitaal bij ROOTZ! 30 en 31 maart Vitale groet, Mirjam Dreijer & Monique Goemans

ZwangerRetreat. Voel je vitaal bij ROOTZ! 30 en 31 maart Vitale groet, Mirjam Dreijer & Monique Goemans ZwangerRetreat 30 en 31 maart 2019 Tijd voor jezelf! De kleine in je buik, je voorbereiden op jouw bevalling. Ontspannen en de zinnen verwennen. Gezond & biologisch eten. Vragen kunnen stellen, vol inspiratie

Nadere informatie

www.conflictmanagementcongres.nl

www.conflictmanagementcongres.nl Met bijdragen van: Prof.dr.dr. Friedrich Glasl Prof.dr. Martin C. Euwema Mr. Janny Dierx En: prof.dr. Willem Koops, Peter Faber, dr. Leo Pauw, Lianne van Lith, Ir. Paul Panis, Jocelyn Weimar, Nancy Steutel

Nadere informatie

Pedagogische basisdoelen. In de gastouderopvang

Pedagogische basisdoelen. In de gastouderopvang Pedagogische basisdoelen In de gastouderopvang Pedagogische basisdoelen Ieder gastouderbureau heeft een pedagogisch beleidsplan Dat is gebaseerd op 4 basisdoelen die zijn geformuleerd door Riksen Walraven

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

Complete e-learningopleiding kinderopvang (SPW 3 of 4)

Complete e-learningopleiding kinderopvang (SPW 3 of 4) Complete e-learningopleiding kinderopvang (SPW 3 of 4) Pedagogischwerken.nl is gebaseerd op een zowel in de breedte als in de diepte helder uitgewerkt conceptueel kader, met mooie theoretische en praktische

Nadere informatie

Kwaliteitsvisie kinderopvang voor pedagogisch medewerkers en gastouders

Kwaliteitsvisie kinderopvang voor pedagogisch medewerkers en gastouders Kwaliteitsvisie kinderopvang voor pedagogisch medewerkers en gastouders Visie De pedagogische kwaliteiten van medewerkers bepalen voor een zeer groot deel de kwaliteit van de kinderopvang, passend bij

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANG BOS-BSO

BUITENSCHOOLSE OPVANG BOS-BSO KLACHTENREGELING BUITENSCHOOLSE OPVANG BOS-BSO Colofon: Bos-BSO Datum: 4 augustus 2016 Versie: 1.3 Opgesteld: Marion Coumans-Keulen BSc Gasthuisstraat 52, 6416 AM Heerlen Telefoon: +31 (0)6 4143 9155 E-mail:

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Goed toegerust op ontdekkingsreis

Pedagogisch beleidsplan. Goed toegerust op ontdekkingsreis Pedagogisch beleidsplan Goed toegerust op ontdekkingsreis Inhoudsopgave Inleiding Welkom! 5 Colofon Uitgangspunten Met alle respect 9 Tekst Vlietkinderen Allemaal anders 11 Op weg naar een zelfstandig

Nadere informatie

LEVEL UP! INSPIRATIE DAG 18 OKTOBER 2016

LEVEL UP! INSPIRATIE DAG 18 OKTOBER 2016 18 OKTOBER 2016 Ondernemers, managers, leidinggevenden, ambitieuze medewerkers. Iedereen heeft soms even behoefte aan een moment voor zichzelf, even sparren met anderen, investeren in zijn eigen ontwikkeling

Nadere informatie

Activiteitenlijst Kinderbegeleider Duaal

Activiteitenlijst Kinderbegeleider Duaal Activiteitenlijst Kinderbegeleider Duaal Schoolgaande kinderen Naam student: Naam trajectbegeleider: Naam werkplek: Naam mentor: Handleiding Deze activiteitenlijst geeft een overzicht weer van alle activiteiten

Nadere informatie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie

Nadere informatie

Congres Meervaart Amsterdam 11 februari 2009

Congres Meervaart Amsterdam 11 februari 2009 Congres Meervaart Amsterdam 11 februari 2009 Actuele cijfers Ja, ik ben wel eens bedreigd tijdens mijn werk, zegt 59% van de sociale professionals. Ja, ik ben wel eens het slachtoffer geworden van fysiek

Nadere informatie

beurs - congres Veerkracht voed de weerbaarheid tegen stress Extra 10% NATUURDIËTISTENKORTING inschrijven op atabc.nl met de code

beurs - congres Veerkracht voed de weerbaarheid tegen stress Extra 10% NATUURDIËTISTENKORTING inschrijven op atabc.nl met de code Arts Therapeut Apotheker beurs - congres Veerkracht voed de weerbaarheid tegen stress Extra 10% NATUURDIËTISTENKORTING inschrijven op atabc.nl met de code AT A Veerkracht voed de weerbaarheid tegen stress

Nadere informatie

Training. Interactieve vaardigheden

Training. Interactieve vaardigheden Training Interactieve vaardigheden Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur(s): Anne Haselberg Eindredactie: Jo-Anne Schaaf Titel: Interactieve vaardigheden

Nadere informatie

Spelenderwijs bewegen. voor 0 tot 4 jaar

Spelenderwijs bewegen. voor 0 tot 4 jaar Spelenderwijs bewegen voor 0 tot 4 jaar Spelenderwijs bewegen voor 0 tot 4 jaar Leuke, prikkelende beweegprogramma s bevat onderdelen ontleend aan Beweegkriebels van het Nederlands Instituut voor Sport

Nadere informatie

Maak een afspraak voor een rondleiding bij jou in de buurt

Maak een afspraak voor een rondleiding bij jou in de buurt Kom kijken bij Maak een afspraak voor een rondleiding bij jou in de buurt 070 750 21 10 klantadvies@dakkindercentra.nl Tijdens je zwangerschap verandert er veel. Niet alleen je lichaam, maar ook bijvoorbeeld

Nadere informatie

Hoe deel te nemen? Inschrijven. Inspirerend om na te denken over waarom ik doe wat ik doe met mijn werk.

Hoe deel te nemen? Inschrijven. Inspirerend om na te denken over waarom ik doe wat ik doe met mijn werk. Hoe deel te nemen? Praktische informatie Je bent een geïnteresseerde, gemotiveerde en enthousiaste docent in het voortgezet onderwijs (vmbo t/m gymnasium) in de regio Den Haag. Een deelnemende school levert

Nadere informatie

Wie de schoen past. Kaleidoscoop op het ROC ASA, voor studenten opleiding onderwijsassistent en SPW

Wie de schoen past. Kaleidoscoop op het ROC ASA, voor studenten opleiding onderwijsassistent en SPW Wie de schoen past Kaleidoscoop op het ROC ASA, voor studenten opleiding onderwijsassistent en SPW Het ROC ASA in Amsterdam heeft de afgelopen drie jaar het programma Kaleidoscoop ingevoerd. Daardoor volg

Nadere informatie

Inspectierapport Kindercentrum De Klim-Inn (BSO) De Meent BR LELYSTAD Registratienummer:

Inspectierapport Kindercentrum De Klim-Inn (BSO) De Meent BR LELYSTAD Registratienummer: Inspectierapport Kindercentrum De Klim-Inn (BSO) De Meent 18 8224BR LELYSTAD Registratienummer: 230229475 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: LELYSTAD Datum inspectiebezoek: 16-08-2013

Nadere informatie

Inspectierapport Cool Cat (BSO) Blankenburgsestraat AR OPHEMERT Registratienummer

Inspectierapport Cool Cat (BSO) Blankenburgsestraat AR OPHEMERT Registratienummer Inspectierapport Cool Cat (BSO) Blankenburgsestraat 3 4061AR OPHEMERT Registratienummer 204373402 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid In opdracht van gemeente: Neerijnen Datum inspectie: 16-08-2016 Type

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Minies (KDV) Ringbaan-West 306C 5025VB Tilburg Registratienummer

Inspectierapport KDV Minies (KDV) Ringbaan-West 306C 5025VB Tilburg Registratienummer Inspectierapport KDV Minies (KDV) Ringbaan-West 306C 5025VB Tilburg Registratienummer 396838728 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Tilburg Datum inspectie: 25-04-2017 Type

Nadere informatie

De e-learning van Gastouderland

De e-learning van Gastouderland De e-learning van Gastouderland Ook voor gastouders is het belangrijk te blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij diverse modules aan die speciaal ontwikkeld zijn voor de kinderopvang. Gastouderland werkt

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

Inspectierapport Trikkert (BSO) Koers 39 1276GP HUIZEN. Dit is een publicatie van:

Inspectierapport Trikkert (BSO) Koers 39 1276GP HUIZEN. Dit is een publicatie van: Inspectierapport Trikkert (BSO) Koers 39 1276GP HUIZEN Dit is een publicatie van: 13.0008636 Inspectierapport Trikkert (BSO) Koers 39 1276GP HUIZEN Toezichthouder: GGD Gooi & Vechtstreek In opdracht van

Nadere informatie

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 3 Werkwijze Gastouderland 3 Selectiecriteria gastouders 3 Kwaliteit

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

Verzoek tot toelating Examen Magister Vini

Verzoek tot toelating Examen Magister Vini Verzoek tot toelating Examen Magister Vini Naam Man Vrouw Voornamen Adres Postcode Woonplaats : Geboortedatum Telefoon Privé Telefoon bedrijf : Fax Privé Fax bedrijf : E-mail Privé¹ E-mail bedrijf¹ : In

Nadere informatie

Programma voor Maart. Heel Kidswereld bakt. Naschoolse Activiteiten

Programma voor Maart. Heel Kidswereld bakt. Naschoolse Activiteiten Programma voor Maart. Heel Kidswereld bakt. Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschoolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen

Nadere informatie

Inspectierapport SKSG Bengelhuus (KDV) (KDV) Noorderweg 61c 9804RL Noordhorn Registratienummer

Inspectierapport SKSG Bengelhuus (KDV) (KDV) Noorderweg 61c 9804RL Noordhorn Registratienummer Inspectierapport SKSG Bengelhuus (KDV) (KDV) Noorderweg 61c 9804RL Noordhorn Registratienummer 158132257 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Zuidhorn Datum inspectie: 05-03-2018 Type

Nadere informatie

12-11-2014. HGW..gezien vanuit het perspectief van ouders

12-11-2014. HGW..gezien vanuit het perspectief van ouders 12-11-2014 HGW..gezien vanuit het perspectief van ouders 1 Wat wensen ouders voor hun kind? 2 De drie G s Geluk Gezondheid Goede toekomst 3 4 Alle ouders willen.. zich welkom voelen Contact gaat voor contract

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Project. Deskundigheidsbevordering 1

Project. Deskundigheidsbevordering 1 Project Deskundigheidsbevordering 1 Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Nienke Koopman Inhoudelijke redactie: Napona Smid Titel: Deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Lieven de Keylaan LH Hilversum Registratienummer

Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Lieven de Keylaan LH Hilversum Registratienummer Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Lieven de Keylaan 56 1222LH Hilversum Registratienummer 150963749 Toezichthouder: GGD Gooi & Vechtstreek In opdracht van gemeente: Hilversum Datum inspectie: 31-10-2018

Nadere informatie

Aanvraag. Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang

Aanvraag. Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang Aanvraag Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang Lichamelijke, psychische of sociale problemen van ouders* kunnen er soms voor zorgen dat ouders de opvoeding en verzorging van hun kind niet meer aankunnen.

Nadere informatie

S2 Workshop "Soft beginnen is helemaal zo gek nog niet" motiveren en enthousiasmeren

S2 Workshop Soft beginnen is helemaal zo gek nog niet motiveren en enthousiasmeren S2 Workshop "Soft beginnen is helemaal zo gek nog niet" motiveren en enthousiasmeren Inleiding "Soft beginnen is helemaal zo gek nog niet" Hoe kan ik als (meewerkend) leidinggevende, op een overtuigende

Nadere informatie

4 e Reanimatie Congres

4 e Reanimatie Congres www.reanimatieraad.nl 4 e Reanimatie Congres Woensdag 30 mei 2007 te Ede Programma Basale Reanimatie Primair bedoeld voor Instructeurs Eerste Hulp 09.30 Opening: Basale Reanimatie F. van Marion Voorzitter:

Nadere informatie

symposium Ontwerpen met Oog voor Beheer

symposium Ontwerpen met Oog voor Beheer symposium Ontwerpen met Oog voor Beheer Dinsdag 10 mei 2011 - aanvang 12:30 uur Schaffelaartheater, Barneveld Wat gebouwbeheerders en architecten kunnen leren Hoe adviseurs van gebouwbeheerders kunnen

Nadere informatie

Programma voor Maart. Heel Kidswereld bakt. Naschoolse Activiteiten

Programma voor Maart. Heel Kidswereld bakt. Naschoolse Activiteiten Programma voor Maart. Heel Kidswereld bakt. Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschoolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen

Nadere informatie

Project Duurzame Inzetbaarheid

Project Duurzame Inzetbaarheid Project Duurzame Inzetbaarheid Skotzo, Xpect Primair, Opmaat, Jan Ligthart en Tangent Advies aan bestuur van werkgroep DI en HR werkgroep mei 2016 Project DI Centrale vraag: Wat kan jij doen met je uren

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Inspectierapport Stichting Kinderopvang Polsbroek (BSO) Hr Willem van Egmondstr PW Polsbroek Registratienummer

Inspectierapport Stichting Kinderopvang Polsbroek (BSO) Hr Willem van Egmondstr PW Polsbroek Registratienummer Inspectierapport Stichting Kinderopvang Polsbroek (BSO) Hr Willem van Egmondstr 1 3415PW Polsbroek Registratienummer 280475767 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Lopik Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport De Notedop - Speelnoot (BSO) Peppelkade AK Houten Registratienummer

Inspectierapport De Notedop - Speelnoot (BSO) Peppelkade AK Houten Registratienummer Inspectierapport De Notedop - Speelnoot (BSO) Peppelkade 40 3992AK Houten Registratienummer 145403166 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Houten Datum inspectie: 27-06-2017 Type

Nadere informatie

Inspectierapport De Berenburcht, locatie Herman Jozefschool (BSO) Pastoor Verlindenstraat HV Berlicum Registratienummer

Inspectierapport De Berenburcht, locatie Herman Jozefschool (BSO) Pastoor Verlindenstraat HV Berlicum Registratienummer Inspectierapport De Berenburcht, locatie Herman Jozefschool (BSO) Pastoor Verlindenstraat 22 5258HV Berlicum Registratienummer 125497039 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente:

Nadere informatie

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015.

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015. Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief MEI 2015 ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! Als je aan kinderen in de kinderopvang vraagt wat ze er leuk vinden, klinkt het steevast: de andere kinderen. De

Nadere informatie

KIDS GOLFKAMP DELFLAND & ZIEZOO 2016

KIDS GOLFKAMP DELFLAND & ZIEZOO 2016 KIDS GOLFKAMP DELFLAND & ZIEZOO 2016 Golf is leuk! Steeds meer kinderen ontdekken hoe leuk. Behalve een individuele sport is golf ook een sociale sport. Je speelt met anderen maar vooral voor jezelf. En

Nadere informatie

VOOR DE LEUKSTE Bedrijfsuitjes

VOOR DE LEUKSTE Bedrijfsuitjes VOOR DE LEUKSTE Bedrijfsuitjes VAN CREATIVITEIT NAAR GEEF JE CREATIEVE TEAMSPIRIT EEN boost! PRODUCTIVITEIT Wil jij je collega s ook eens op een leuke manier beter leren kennen? Dan wordt het tijd dat

Nadere informatie

Dagvoorzitters. Anki Duin en Gerdi Meyknecht, projectleiders PACT

Dagvoorzitters. Anki Duin en Gerdi Meyknecht, projectleiders PACT WELKOM Dagvoorzitters Anki Duin en Gerdi Meyknecht, projectleiders PACT PROGRAMMA DEEL 1 10.10 uur Normaal is anders! De kracht van inclusie in acht principes Drs. Jitske Kramer, 10.35 uur Voor ieder

Nadere informatie

Programma Sept/Okt 2016 Kidswereld Swingt Naschoolse Activiteiten

Programma Sept/Okt 2016 Kidswereld Swingt Naschoolse Activiteiten Programma Sept/Okt 2016 Kidswereld Swingt Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschoolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen aan

Nadere informatie