Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar"

Transcriptie

1 Uw kind in vertrouwde handen Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

2 SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op kindercentra en bij gastouders. Voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Onze doelstelling is het bieden van kinderopvang die betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig is.

3 SKSG staat voor de begrippen veilig, veelvormig en verantwoord, al meer dan 110 jaar. Onze medewerkers zijn deskundig en gemotiveerd. Het welbevinden van de kinderen is het hart van ons pedagogisch beleid. Dit hebben we ontwikkeld samen met ouders. Uw kind is bij ons altijd in vertrouwde handen. SKSG: altijd in de buurt! SKSG is te vinden in vrijwel alle wijken van Groningen en in de regio. Zeker van de beste kinderopvang SKSG hecht waarde aan kwaliteit. Wij beschikken over het ISO/ HKZ-certificaat. Dit geeft aan dat onze kinderopvang voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en normen. In ons pedagogisch beleid leest u hoe wij hier invulling aan geven. U vindt het pedagogisch beleid en de pedagogische werkplannen van de kindercentra en van gastouderopvang op

4 Kinderdagopvang (KDV) is voor kinderen van nul tot vier jaar. Uw kind heeft bij ons een leuke en leerzame tijd. Hij of zij groeit, leert contact te leggen en te communiceren met leeftijdgenootjes. We stimuleren kinderen in hun emotionele en sociale ontwikkeling, waarmee we hen voorbereiden op het onderwijs. Er wordt veel aandacht besteed aan interactie tussen kinderen onderling en tussen kind en pedagogisch medewerker. Professionele pedagogisch medewerkers verzorgen de kinderen, begeleiden ze in hun spel en zorgen voor een vertrouwde omgeving. Onze medewerkers dragen belangrijke opvoedkundige waarden uit en hebben hart voor uw kind. Groepssamenstelling en activiteiten Uw kind komt in een vaste stamgroep. Het spelmateriaal en de activiteiten zijn afgestemd op leeftijd en interesses. De verschillende groepen op een kindercentrum doen samen van alles. Niet alleen de eigen stamgroep, maar het gehele kindercentrum is de speeltuin voor uw kind. Er zijn vaste momenten voor het brengen en halen. Dit geeft uw kind een vertrouwd gevoel en zorgt voor rust en regelmaat.

5 Alles wat nodig is voor de perfecte opvang Alle kindercentra hebben gezellige, uitdagende groepsruimtes, slaapkamers, een eigen keuken en een tuin. Omdat we buitenspelen erg belangrijk vinden, besteden we veel aandacht aan de speelplaats. Onze tuinen zijn ruim opgezet en ons buitenspeelmateriaal is met zorg uitgekozen. Voor elk kind de juiste plek Wij bieden meerdere vormen van kinderopvang, zoals: flexibele opvang en Junioropvang voor 3-6 jarigen. Kijk voor meer vormen op Ook kunt u kiezen voor locaties met een bijzonder pedagogisch concept zoals antroposofische opvang, Reggio Emilia en de visie van Emmi Pikler. Daarnaast werken onze kindercentra met voor- en vroegschoolse educatie en worden er veel activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst, cultuur, sport en natuur. Uitgebreide informatie vindt u op Pikler op de babygroep Op veel babygroepen werken we volgens de visie van Emmi Pikler. Hierin staan de competenties en de mogelijkheden van de baby centraal. Vrij bewegen en spelen worden afgewisseld met momenten voor verzorging en interactie. Door goed te kijken en te luisteren proberen we elke baby goed te leren kennen en te stimuleren in zijn of haar individuele ontwikkeling.

6 Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) Via voor- en vroegschoolse educatie stimuleren we de ontwikkeling van kinderen optimaal aan de hand van thema s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Uw kind leert spelenderwijs tellen en zijn of haar woordenschat te vergroten. Voorlezen en taalontwikkeling zijn een vanzelfsprekend onderdeel van de dagelijkse gang van zaken op de groep. Zo krijgt uw kind iets extra s mee voor een goede start in het basisonderwijs. Onze pedagogisch medewerkers hebben hiervoor een speciale training gevolgd. Wilt u een impressie van SKSG? Bekijk onze film op

7 Peuterspeelzaal Wij bieden ook Peuterspeelzaal voor peuters van twee tot vier jaar. Uw kind wordt door professionele pedagogische medewerkers spelenderwijs, gericht gestimuleerd in zijn of haar ontwikkeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen en materialen. Uw peuter ontdekt nieuwe dingen, leert omgaan met andere kinderen in een groep en leert nieuwe vaardigheden. Groepen worden op basis van ontwikkeling en interesse samengesteld.

8 Buitenschoolse opvang (BSO) is opvang voor en na schooltijd voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Uw kind wordt van school gehaald en begeleid door onze pedagogisch medewerkers. Tijdens schoolvakanties en op vastgestelde margedagen is de BSO de hele dag open. Afhankelijk van uw contractvorm. We bieden ook BSO gedurende de 40 schoolweken (BSO 40-weken).

9 Vrije tijd & educatieve activiteiten De praktijk wijst uit dat kinderen zich al snel thuis voelen op onze BSO s. Niet alleen omdat ze leeftijdsgenootjes ontmoeten, maar ook omdat er van alles georganiseerd wordt. Van knutselplezier tot sport, van spel en natuur tot bijvoorbeeld gezond en lekker koken. Daarnaast onderneemt elke BSO themagerichte activiteiten zoals een museumbezoek, techniekprojecten, kunst, theater en muziek; zowel op de BSO zelf als daarbuiten. Kortom, BSO is vrije tijd in een rijke leeromgeving. Ieder kind heeft talenten Het ene kind heeft aanleg voor rekenen, het andere kind heeft gevoel voor muziek of kan goed bewegen. We hebben een divers themagericht activiteitenaanbod. We werken vanuit de theorie van de Meervoudige Intelligentie; hiermee kan uw kind zijn of haar interesses en talenten ontplooien. Junioropvang Naast de groepsindeling die erop gericht is kinderen in passende leeftijdsgroepen te plaatsen is er voor jongere kinderen de mogelijkheid voor Junioropvang. De Junioropvang is er voor kinderen van 3-6 jaar die nog veel behoefte hebben aan de veiligheid en geborgenheid van de groep. Maar ook voor peuters die toe zijn aan meer uitdaging, andere activiteiten, meer zelfstandigheid en die zich op kunnen trekken aan de oudere kinderen. Voor de driejarigen is het een goede voorbereiding op de basisschool.

10 Zelfstandigheid Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een speciaal programma om de zelfstandigheid te bevorderen: TOP (= Tijd voor Ontspanning en Plezier). Ze volgen bijvoorbeeld een cursus in een buurthuis, nemen deel aan naschoolse activiteiten in de wijk of trainen bij een sportvereniging. Ze doen dit zonder directe begeleiding van een pedagogisch medewerker, zodat ze zelf meer verantwoordelijkheid leren dragen. TOP-activiteiten gebeuren uiteraard altijd in overleg met de ouders, pedagogisch medewerkers en het kind. Natuurbeleving Natuur speelt op veel van onze locaties een belangrijke rol. Wij willen de betrokkenheid van kinderen met de natuur vergroten want de natuur biedt volop mogelijkheden om te ontdekken en te leren. BSO&Sport BSO & Sport is er voor kinderen van 8 jaar en ouder waarbij het activiteitenaanbod voornamelijk bestaat uit sport. De pedagogisch medewerkers hebben een sportachtergrond en bieden kinderen een afwisselend programma. Ze komen met diverse sporten in aanraking. BSO & Sport zorgt voor een goede balans tussen vrije tijd en bewegen. Op een aantal BSO locaties wordt ook zwemles tijdens BSO tijd aangeboden. Samenwerking met scholen SKSG werkt nauw samen met vrijwel alle scholen in de stad Groningen en de regio. Samen bieden we de zekerheid dat uw kind buiten schooltijd goed wordt opgevangen. Wij garanderen dat er voor alle kinderen van de samenwerkende scholen een plek is op de BSO of bij een gastouder. Tussen de Middag Opvang Op verschillende scholen in de stad en de regio verzorgt SKSG de Tussen de Middag Opvang (TMO). Bij ouders wel bekend als het vroegere overblijven. Samen eten onder professionele begeleiding, je ontspannen en leuke activiteiten doen. SKSG biedt uw kind een gezellige pauze. Kijk voor meer informatie op:

11 Gastouderopvang is kleinschalige, huiselijke en flexibele kinderopvang. Hierbij worden kinderen van nul tot en met twaalf jaar opgevangen in een gezinssituatie. Dit kan zowel bij een gastouder als bij u thuis. Er is veel persoonlijke aandacht en een groot aantal gastouders werkt met het VVE-Kiki (Voor- en Vroegschoolse Educatieprogramma). SKSG selecteert haar gastouders met de uiterste zorg, waarbij we letten op motivatie, ervaring met kinderen en ideeën over verzorging en opvoeding. We kijken goed naar de veiligheid en hygiëne van de woning en de woonomgeving. We streven naar veilige opvang die positief bijdraagt aan de ontwikkeling van uw kind. Opvang op maat Gastouders bieden opvang op maat. De opvang wordt zoveel mogelijk op de wensen en behoeften van de ouders afgestemd en wordt per uur afgenomen. U maakt zelf afspraken met de gastouder over de tijden van brengen en halen. Een gastouder vangt maximaal zes kinderen tegelijk op. Ook is een combi van gastouder opvang met kinderdagopvang of BSO mogelijk.

12 Contact en overleg Wat kost kinder opvang? We volgen nauwgezet hoe uw kind zich De tarieven van SKSG zijn lager dan het ontwikkelt. Regelmatig We volgen praten we nauwgezet u hieroverhoe landelijke uw kind gemiddelde, zich ontwikkelt. wij streven Regelmatig geen bij. Bij het brengen praten halen, we maar u hierover ook bij. Bij winst het na. brengen Bij kinderdagopvang en halen, maar zijn voeding ook tijdens een ouderavond tijdens of een persoonlijk ouderavond of en een luiers door bij de u aangevraagd prijs inbegrepen; persoonlijk bij de BSO gesprek. Op deze manier gesprek. werken Op deze we mee manier ook werken het vervoer. we mee Als aan u onder een positieve de Wet aan een positieve ontwikkeling van van uw uw kind. Kinderopvang Voor jongste valt, kunt kinderen u een deel houden van we kind. Er is veel aandacht een overdrachtsschriftje voor de overdracht. bij. de kosten van de kinderopvang terugkrijgen Daarnaast biedt SKSG Opvoedadvies voor via de kinderopvangtoeslag. Dit geldt ook ouders met een gratis eerste pedagogisch voor Peuterspeelzaal. Ouders die niet in adviesgesprek per klant. Hierbij krijgt de aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag bij Peuterspeelzaal kunnen gebruik ouder handige opvoedtips en advies, want opvoeden is niet altijd even makkelijk. maken van gesubsidieerde plaatsen. De medewerkers op de BSO hebben ook contact en overleg met de school. Elke gastouder en elk kindercentrum heeft de vrijheid om tegemoet te komen aan uw wensen, mits deze passen in ons pedagogisch beleid. Inspraak van ouders is geregeld door middel van de oudercommissie. Wilt u meer informatie neem dan contact op met de klantenservice van SKSG. Zonder extra kosten bieden we u de mogelijkheid van een netto-factuur. Hierbij is de kinderopvangtoeslag al in mindering gebracht. Onze actuele tarieven vindt u op

13

14 Bent u zwanger? Schrijf u dan nu in. Via kunt u uw kind inschrijven. Vanzelfsprekend staat onze klantenservice voor u klaar om aanvullende informatie te geven, of om u te helpen bij het regelen van de kinderopvang. U kunt hier natuurlijk ook voor specifieke vragen terecht. Wij helpen u graag verder. Inschrijven? Zie of bel onze klantenservice:

15 Wilt u eerst meer weten? Natuurlijk is het een hele stap om uw kind uit handen te geven. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u alles wilt weten voor u uw kind aan onze zorg toevertrouwt. Daarom bent u van harte welkom op onze kindercentra voor een rondleiding of meer informatie. Openingstijden/ Sluitingsdagen Onze kindercentra zijn het hele jaar geopend van 7.30 tot uur. Verlengde opvang is mogelijk van 7.00 tot 7.30 uur en van tot uur en in de regio zelfs tot uur. SKSG is gesloten op erkende feestdagen. Voor de extra sluitingsdag(en) zie: of neem contact met ons op.

16 Uw kind in vertrouwde handen Heresingel 8, 9711 ES Groningen t e klantenservice@sksg.nl i concept & design by Speciale dank aan: Sanne, Max en Lotte twitter.com/oversksg facebook.com/oversksg

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE VAART Je groeit hier samen! Bij De Vaart kunt u terecht voor onderwijs, opvang en naschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. We staan voor Verbinden, Vertrouwen,

Nadere informatie

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Een goede keuze Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Kinderopvang 2Samen: een goede keuze Thuis in kinderopvang Voor kinderen vanaf 2½ jaar, die niet naar het kinderdagverblijf gaan, is de peuterspeelzaal

Nadere informatie

SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM. Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang. Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan

SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM. Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang. Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang Welkom OP Het Spectrum Elkaar de ruimte geven, SAMEN leren, SAMEN

Nadere informatie

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten GEEF ZE DE VIJF! SKS Alles Kids De wereld om ons heen verandert. Ook in de kinderopvang zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. SKS Alles Kids biedt al jaren kinderopvang en loopt voorop als

Nadere informatie

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar!

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! TARIEVENKRANT 2018 CAMPUS COLUMBUS Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! Op Campus Columbus komen kinderen samen om te groeien, te

Nadere informatie

4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN!

4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! 4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Vanaf vier jaar is je kind van harte welkom op onze buitenschoolse opvang. Onze bso-locaties vind je in elke wijk

Nadere informatie

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid Op REIS met Kids2b Kids2b Kids2b is zeer verheugd dat u uw kind aan ons toevertrouwd. Wij begrijpen dat het voor S I E R u als ouder een grote stap is om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind te

Nadere informatie

SKS Alles Kids. Onze visie

SKS Alles Kids. Onze visie GEEF ZE DE VIJF! SKS Alles Kids De wereld om ons heen verandert. Ook in de kinderopvang zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. SKS Alles Kids biedt al jaren kinderopvang en loopt voorop als

Nadere informatie

2-4 JAAR PEUTERSPEELZAAL KOM BIJ ONS KIJKEN!

2-4 JAAR PEUTERSPEELZAAL KOM BIJ ONS KIJKEN! 2-4 JAAR PEUTERSPEELZAAL KOM BIJ ONS KIJKEN! Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Vanaf twee jaar is je kind van harte welkom bij een van onze peuterspeelzalen. Die vind je in de verschillende wijken van

Nadere informatie

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar.

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. Opvang én onderwijs Eén team, één leiding Opvang passend bij de

Nadere informatie

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen.

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen. TARIEVENKRANT 2018 Kinderopvang in De Egmonden en Bergen Forte Kinderopvang biedt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. We willen een veilige basis bieden waarin uw kind wordt

Nadere informatie

Samen de Wereld Kleuren. Pedagogische visie

Samen de Wereld Kleuren. Pedagogische visie Samen de Wereld Kleuren Pedagogische visie 2 SWK-Kinderopvang Samen de Wereld Kleuren Samen de Wereld Kleuren SWK-Kinderopvang: Samen de Wereld Kleuren Onze kinderopvangorganisaties hebben aandacht voor

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM ATALANTA. kinderopvang-heerhugowaard.nl. Alles inclusief!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM ATALANTA. kinderopvang-heerhugowaard.nl. Alles inclusief! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM ATALANTA Kindcentrum Atalanta is een tweetalig Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We staan voor verbinden van opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning, gericht

Nadere informatie

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden Pagina 1 van 5 1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden 4. Kinderopvang Friesland en talenten 5. Kinderopvang Friesland

Nadere informatie

groeien doe je bij onze kinderopvang

groeien doe je bij onze kinderopvang dichtbij thuis groeien doe je bij onze Bij Impuls draait het om de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Om uit te groeien tot wie uw kind echt is, moet het voelen dat het welkom is. Dat het wordt gezien.

Nadere informatie

we voor een veilige, tweetalige (=taalrijke), stimulerende en prikkelende omgeving voor de kinderen.

we voor een veilige, tweetalige (=taalrijke), stimulerende en prikkelende omgeving voor de kinderen. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM ATALANTA Kindcentrum Atalanta is een tweetalig Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We staan voor verbinden van opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning, gericht

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Auteur: Ingeborg van der Zanden Bartels Datum: 05 januari 2015 Plaats: Kerkdriel Versie: 0.1 Pedagogisch beleidsplan BSO VillaDriel 12 april 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

ELKE DAG EEN AVONTUUR

ELKE DAG EEN AVONTUUR ELKE DAG EEN AVONTUUR dagopvang peuterwerk buitenschoolse opvang warmemaaltijd-service en meer professionele pedagogisch medewerkers leuke activiteiten ontwikkelingsgericht altijd in de buurt Op zoek naar

Nadere informatie

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE HELIX De Helix is gevestigd in een modern en duurzaam pand in nieuwbouwwijk De Draai. In deze brede school wordt het basisonderwijs gecombineerd met een peuteropvang,

Nadere informatie

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Hele dagopvang van 0 tot 4 jaar

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Hele dagopvang van 0 tot 4 jaar Hele dagopvang van 0 tot 4 jaar Heerlijk kliederen met zand en water, een hut bouwen met takken die je zelf hebt verzameld, met je regenlaarsjes stampen in de plassen, met elkaar genieten van een lekkere

Nadere informatie

Visie in de praktijk

Visie in de praktijk Gastlessen voor studenten 2 e leerjaar PW 3 en 4 Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar - Docentenhandleiding Visie in de praktijk Gastles visie in de praktijk - Docentenhandleiding Theorie over dit onderwerp:

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van De BSO en de samenstelling van de en Er worden momenteel op maandag, dinsdag en donderdag niet meer dan 20 kinderen opgevangen op BSO De Wilgenboom. Op vrijdag worden er momenteel niet meer

Nadere informatie

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl

Neem voor persoonlijk advies contact op met onze afdeling Klantcontact: 072-571 20 45 MA - VR 09.00-17.00. klantcontact@skhhw.nl SPELEN, ONTDEKKEN & G Kinderdagopvang Peuterspeelzaal Buitenschoolse Opvang R O E I VOOR JOUW KIND! Stichting Kinderopvang De Egmonden Stichting Kinderopvang De Egmonden biedt professionele kinderopvang

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Flexkidz

Pedagogisch beleid Flexkidz Pedagogisch beleid Flexkidz Voor u ligt het verkorte pedagogisch beleidsplan van Flexkidz. Hier beschrijven we in het kort de pedagogische visie en uitgangspunten. In dit pedagogisch beleidsplan beschrijven

Nadere informatie

Peuteropvang Uithuizen

Peuteropvang Uithuizen Peuteropvang Uithuizen Ontdek, leer, groei en geniet! SPELEN, ONTMOETEN EN BELEVEN! Goed voorbereid naar de basisschool Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en

Nadere informatie

Voor en vroegschoolse educatie

Voor en vroegschoolse educatie Organisatie Voor en vroegschoolse educatie Hoe zit het nu precies? S K S G Centraal Bureau Heresingel 10 9711 ES Groningen Telefoon: (050) 313 77 27 E-mail: algemeen@sksg.nl Wat is VVE? De afkorting VVE

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b Stichting Kids2b! Al 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs Samen op weg naar een IKC baby/dreumes, peuter, bso en basisschool onder één dak Ondertekening intentieverklaring

Nadere informatie

Voor een warme kindertijd en een krachtige toekomst!

Voor een warme kindertijd en een krachtige toekomst! Kinderdagverblijf Peuterspeelzaal Buitenschoolse opvang Voor een warme kindertijd en een krachtige toekomst! Kindkracht 0/12 is een kinderopvangorganisatie in gemeente Kaag en Braassem! Wij bieden de volgende

Nadere informatie

Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid

Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid Inleiding Wij vinden het belangrijk dat u uw kind met een gerust hart naar één van onze kindercentra brengt. In deze brochure laten wij u zien dat wij

Nadere informatie

Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf

Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf Pedagogisch beleid Uw kind in vertrouwde handen Inhoud Ons pedagogisch beleid: een houvast voor u, uw kind en onze medewerkers... 4 Ieder kind is welkom Uw kind

Nadere informatie

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar educatief centrum Educatief centrum de Bongerd is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren,

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

Het ontmoetingspunt voor groot en klein. Locatie Zwijsenstraat

Het ontmoetingspunt voor groot en klein. Locatie Zwijsenstraat Het ontmoetingspunt voor groot en klein Locatie Zwijsenstraat Kindcentrum De Kiezel, Mgr Zwijsenstraat 85, 5683 HB Best 0499-714214, www.kindcentrumdekiezel.nl Welkom op de kindcentrum De Kiezel. Samen

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan kort

Pedagogisch beleidsplan kort Pedagogisch beleidsplan kort Auteur: Ingeborg van der Zanden Bartels Datum: 8 januari 2017 Plaats: Kerkdriel Versie: 0.5 Pedagogisch beleidsplan KDV VillaDriel 8 januari 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

- Kinderopvang Humanitas. - Kinderopvang Tierelier. - Kinderopvang de Vlinder. - Kinderdagverblijf Ons Eigenwijsje. - Kinderdagverblijf t Boemeltje

- Kinderopvang Humanitas. - Kinderopvang Tierelier. - Kinderopvang de Vlinder. - Kinderdagverblijf Ons Eigenwijsje. - Kinderdagverblijf t Boemeltje Kinderopvang Special Februari 2011 In de deze nieuwsbrief een overzichtspresentatie van alle kinderopvangorganisaties in Oisterwijk. De gemeente Oisterwijk kent grote diversiteit als het gaat om kinderdagopvang

Nadere informatie

0-4 JAAR DAGOPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN!

0-4 JAAR DAGOPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! 0-4 JAAR DAGOPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Vanaf 10 weken is je kind bij ons van harte welkom. Onze kinderdagverblijven vind je in de verschillende wijken van Oegstgeest,

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 Welkom! Het verhaal van Vlietkinderen gaat over veel meer dan alleen opvang. Ons verhaal gaat over ontdekken, ontwikkelen, spelen,

Nadere informatie

Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Crèche Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Bij de allerjongste kinderen besteden we veel aandacht aan veiligheid, hygiëne en zorg. Alle baby s hebben bijvoorbeeld een eigen bedje en nemen zelf hun

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297.

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5. Voeding en verzorging

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Gastouderbureau Nederland

Pedagogisch beleid Gastouderbureau Nederland Pedagogisch beleid Gastouderbureau Nederland Het opvangen van kinderen van anderen is een grote verantwoordelijkheid. Zeker als kinderen voor langere tijd naar een gastouder gaan, zoals het geval is in

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier, peuters Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Violier... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.a Reguliere dagopvang...

Nadere informatie

Maak gerust een afspraak en kom bij ons langs!

Maak gerust een afspraak en kom bij ons langs! Voorwoord 4 Onze kinderopvang Dagopvang 5 Peuterarrangement 6 Buitenschoolse opvang 6 Flexibele opvang 8 Incidentele opvang 8 Kwaliteit en professionaliteit Werkwijze 9 Oudercommissie 10 Leuk en leerzaam

Nadere informatie

Beschrijving modules KINDwijzeracademie

Beschrijving modules KINDwijzeracademie Beschrijving modules KINDwijzeracademie 1. Pedagogische Doelen Deze module bestaat uit vier onderdelen; de vier pedagogische doelen uit de wet Kinderopvang. Bieden van emotionele veiligheid Deze module

Nadere informatie

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) De beste start voor uw kind Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is peuteropvang De peuteropvang is een veilige omgeving waar kinderen tussen de twee en vier jaar de ruimte hebben

Nadere informatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie Voorwoord Partou Kinderopvang Beste ouders/verzorgers, U heeft uw kind aangemeld voor een voorschool. In dit boekje vindt u alle informatie over

Nadere informatie

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar Spelen en ontwikkelen bij de peuteropvang in Alkmaar Is uw kind tussen de twee en vier jaar? Dan mag hij of zij naar de peuteropvang: Een leuke en leerzame plek waar uw kind onder deskundige begeleiding

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE. PEUTERSPEELZAAL De Schalm

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE. PEUTERSPEELZAAL De Schalm INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL De Schalm 1 Welkom! Wanneer u aan het werk bent of studeert, wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal)

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal) Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal) Inhoudsopgave VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR! PEUTERKLAS IN PLAATS VAN PEUTERSPEELZAAL 3 WAT IS DE PEUTERKLAS?

Nadere informatie

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af)

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Dagopvang van 0 tot 4 jaar Prijs per uur 6,67 vergoeding belastingdienst

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Kinderopvang Haarlem Spelend Groeien

Pedagogisch beleid Kinderopvang Haarlem Spelend Groeien Pedagogisch beleid Kinderopvang Haarlem Spelend Groeien Inleiding Kinderopvang Haarlem heeft één centraal pedagogisch beleid. Dit is de pedagogische basis van alle kindercentra van Kinderopvang Haarlem.

Nadere informatie

Kom eens langs voor een rondleiding!

Kom eens langs voor een rondleiding! Hele dagopvang 0-4 jaar Peuterspeelzaal 2-4 jaar Buitenschoolse opvang 4-13 jaar Kom eens langs voor een rondleiding! www.kindcentrumdeark.nl Omdat leren een Kunst is!? Inschrijven Kijk op eark.nl dcentrumd

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. kinderdagverblijf

Pedagogisch beleid. kinderdagverblijf Pedagogisch beleid kinderdagverblijf maatwerk kinderopvang voor elk gezin Voorwoord Dit pedagogisch beleid is met het doel geschreven om duidelijkheid te geven aan de inhoud van een pedagogisch beleidsplan.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Pardoes, een goede opvang

Pardoes, een goede opvang Pardoes, een goede opvang UW KND MAG GRATS EEN OCHTEND BJ ONS KOMEN KJKEN! Q opvoeden Samen Naar Pardoes! Alles kan en alles mag bij Kinderopvang Pardoes! Want ieder kind moet zich thuis voelen bij ons.

Nadere informatie

Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Doel Doelstelling Doelgroep

Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Doel Doelstelling Doelgroep Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Het pedagogisch beleidsplan is bedoeld als leidraad bij de opvang van de kinderen van Chr. Kinderopvang Natuurlijk. Alle medewerkers van het kinderdagverblijf

Nadere informatie

KIJK peuterspeelzalen

KIJK peuterspeelzalen Goede start met VVE! KIJK peuterspeelzalen Spelenderwijs de wereld ontdekken Een goede start Met de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma s bereiden we kinderen tot 4 jaar op een speelse manier

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: Voorschool De Vijf Sterren opgemaakt d.d.: april 2014 door: Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van de voorschool en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 64 kinderen per dag

Nadere informatie

Vraag en antwoord tarieven 2016

Vraag en antwoord tarieven 2016 Vraag en antwoord tarieven 2016 Opvangaanbod Vraag: Welke extra s zijn bij alle pakketten inbegrepen? Luiers & verzorgingsproducten (voor kinderdagverblijf en peutertuin). Drinken, fruit, boterhammen of

Nadere informatie

Welkom bij Kinderopvang Mirakel

Welkom bij Kinderopvang Mirakel Welkom bij Kinderopvang Mirakel Kinderopvang Mirakel staat al meer dan 20 jaar voor professionele kinderopvang voor ieder kind in een veilige omgeving, waar creatief denken, ontdekken en spelen centraal

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Integraal Kindcentrum de Weide

Pedagogisch beleidsplan Integraal Kindcentrum de Weide Pedagogisch beleidsplan Integraal Kindcentrum de Weide Pagina 1 van 7 Pedagogisch beleidsplan IKC de Weide. Inhoudsopgave Pedagogisch beleidsplan Kindcentrum de Weide Leeuwarden Voorwoord... 3 1. Integraal

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Opendeurenbeleid. Aanvulling op de brochure pedagogische kwaliteit van kinderopvang

Opendeurenbeleid. Aanvulling op de brochure pedagogische kwaliteit van kinderopvang Opendeurenbeleid Aanvulling op de brochure pedagogische kwaliteit van kinderopvang Colofon Dit is een uitgave van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang en Peuterspeelzalen, BOinK. Auteur

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan

Pedagogisch Beleidsplan Pedagogisch Beleidsplan INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5.

Nadere informatie

Bruto tarieven per uur. 07.30 18.00 uur 6,98 per uur. 07.00 18.00 uur 07.00 18.30 uur 07.30 18.30 uur. Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag

Bruto tarieven per uur. 07.30 18.00 uur 6,98 per uur. 07.00 18.00 uur 07.00 18.30 uur 07.30 18.30 uur. Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag KLANTWIJZER 2016 De kosten voor kinderopvang worden berekend in bruto tarieven. Wat je netto betaalt is afhankelijk van je belastbaar (gezins)inkomen. Wanneer je werkt of een studie volgt kan je bij de

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie