Voorletters/naam: Functie: Instelling/Organisatie: Adres: Postcode/Plaats: Telefoon: Telefax: Factuuradres: Als bovenstaand Anders t.w.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorletters/naam: Functie: Instelling/Organisatie: Adres: Postcode/Plaats: Telefoon: Telefax: Factuuradres: Als bovenstaand Anders t.w."

Transcriptie

1 Verantwoordelijke organisatie Het congres PEDAGOGISCH MEDEWERKER: JOUW TOEKOMST vindt plaats onder auspicien van FICE-Nederland en de beroepsvereniging NVSPH, in samenwerking met het tijdschrift SPH/uitgeverij SWP te Amsterdam.. De organisatorische en financiële verantwoordelijkheid valt onder congresbureau Logacom te Amsterdam. Inschrijvingsvoorwaarden Inclusief lunch, consumpties, documentatiemateriaal, deelnemerstas bedraagt de deelnameprijs e 160,- excl. 19% BTW. Kortingsregeling: Bij meerdere deelnemers uit één instelling: 2e deelnemer 5%, 3e en volgende deelnemers 10% korting. Studenten hebben recht op 20% korting, ongeacht het aantal. Leden van de NVSPH ontvangen 20% korting. U kunt zich inschrijven via de aanmeldingsbon; na ontvangst van deze bon zenden wij u een factuur voor de betaling van deelnamekosten. Annuleringsregeling: Annulering tot twee weken voor aanvang 75% restitutie, tot één week voor aanvang 50% restitutie, later volgt geen restitutie. Bij verhindering heeft een deelnemer het recht zich zonder kosten te laten vervangen, mits tevoren aan de organisatie gemeld. Datum en plaats Donderdag 25 april 2002 De Reehorst te Ede Een gedetailleerde routebeschrijving alsmede een reisplan treft u bij de toezending van het materiaal aan. Aanmelden Via het onderstaande formulier of on-line via internet: Nadere informatie Logacom, Postbus 257, 1000 AG Amsterdam Telefoon (020) Telefax (020) , respond@logacom.nl Contactpersonen: Kim Haverman, Bettina Kersten(congressecretariaat), Paul Roosenstein (inhoudelijke zaken). (s.v.p. invullen in blokletters of met behulp van schrijfmachine) Aanmeldingsbon Voorletters/naam: Functie: Instelling/Organisatie: Adres: Postcode/Plaats: Telefoon: Telefax: Factuuradres: Als bovenstaand Anders t.w. M/V* neemt deel aan het congres PEDAGOGISCH MEDEWERKER: JOUW TOEKOMST! op 25 april 2002 De kosten ad. e 160,- (excl. btw) per persoon zullen na ontvangst van de factuur binnen veertien dagen worden voldaan. Wij wensen gebruik te maken van de kortingsregeling: Meerpersoonskorting/studentenkorting/ledenkorting NVSPH* Bij meerpersoonskorting: namen/functies overige deelnemers: (eventueel bijlage gebruiken): Datum: Handtekening: Deze bon in envelop zonder postzegel zenden aan: Faxen kan ook: Logacom/PM Antwoordnummer VV AMSTERDAM

2 Deelsessies: De verbetergroepen! 6. Wat vind je van methodisch werken? Heb je het gevoel dat je methodisch aan het werken bent? Of is het meer je routine en persoonlijkheid waarop je kunt terugvallen in het werk? Is het nuttig en nodig al die methodieken en als je er iets mee wilt, hoe kom je aan de informatie en hoe maak je je een methodiek eigen? HERMA OOMS, SENIOR-ADVISEUR, COLLEGIO EN LANDELIJK PROJECTLEIDER IMPLEMENTATIEPROJECT FAMILIES FIRST 7. Specialist versus generalist De opleidingen willen steeds meer generalisten gaan opleiden en er gaan stemmen op om de SPH-opleiding en ook de andere agogische opleidingen op te heffen om er een sociaal werkopleiding van te gaan maken. Is dat nuttig of wenselijk? Wat willen we in ons werk hebben: alleskunners of gespecialiseerden? RIEN VAN VLEUTEN, BESTUURSLID NVSPH EN STUDIERICHTINGSLEIDER SPH, FONTYS HOGESCHOLEN TE EINDHOVEN 8. Mobiliteit en loopbaanontwikkeling Wat zijn mijn mogelijkheden? Is de functie pedagogisch medewerker een eindstation voor me of zijn er nog nieuwe uitdagingen en loopbaanmogelijkheden voor mij weggelegd? Ben ik afhankelijk van mijn instelling of kan ik zelf zaken ondernemen om mijn mobiliteit te vergroten? OLCHERT C. GOMMER, PROJECTLEIDER REGIONAAL ARBEIDSMARKTBELEID WELZIJN, SECTORFONDSEN WELZIJN 9. Zijn er lastige ouders? Iedere pupil (of is het klant) in je groep heeft ouders. En ouders willen zich betrokken weten en voelen. Soms voelen de ouders zich klant en stellen eisen aan je, communicatie is altijd geboden, zo lijkt het. Kunnen ouders lastig voor je zijn en wat voor oplossingen kies je? JAN KROON, GEZINSWERKER, HOENDERLOO GROEP- LOCATIE T WEZEVELD. 10. Imago van jouw beroep Wel eens aan een buurman uitgelegd wat je doet? En? Het imago van de pedagogisch medewerker, is dat een ijzersterk merk of een vaag beroep? Is het nodig dat we ons zelf vastleggen in beroepscode s, reglementen, statuten en protocollen? STAN RITZER, VOORMALIG DIRECTEUR JP2000+ EN ZELFSTANDIG GEVESTIGD ADVISEUR

3 De Reehorst- Ede 25 april 2002 WerkCongres Groepsleider - SPH er - SPW-er, Jeugdzorgwerker, Leefgroepwerker, Internaatsmedewerker, Groepsleider - SPH er - SPW-er, Jeugdzorgwerker, Leefgroepwerker, Internaatsmedewerker, Groepsleider - SPH er - SPW-er, Jeugdzorgwerker, Leefgroepwerker, Internaatsmedewerker,Groepsleider - SPH er - SPW-er, Jeugdzorgwerker, Leefgroepwerker, Internaatsmedewerker, Pedagogisch Medewerker: Jouw Toekomst!

4 Pedagogisch Medewerker! De pedagogisch medewerker in de leefgroep vroeger noemden we dat groepsleider staat deze dag op een bijzondere manier centraal. Actief meepraten over je eigen werk, uitwisselen met collega s, aan de slag met een flitsende toekomst. Het vak is belangrijk, actief, zinvol, moeilijk, uitdagend, interessant en van maatschappelijk belang: als vervangend ouder bied je kinderen en jongeren de veiligheid die nodig is om op te groeien tot een volwassene die zelf verantwoordelijkheid kan nemen voor haar/zijn leven. Het is een vak om trots op te zijn, het is een vak dat deskundigheid vraagt. Maar het is ook een vak dat nogal eens onderbelicht blijft. Dit congres biedt de mogelijkheid het daarbij niet te laten. Jij als pedagogisch medewerker hebt een schat aan ervaring en kennis, die veelal onzichtbaar blijft. Dit is dé gelegenheid om daar iets mee te doen: om deze te delen met collega s uit andere instellingen, om met vakgenoten je kennis uit te wisselen en je zo op de hoogte te stellen van nieuwe ontwikkelingen. De vragen die jou bezighouden komen aan de orde: Waar en voor wie werk ik morgen? Wat is mijn carrièreperspectief? Waar liggen nieuwe mogelijkheden voor het vak? Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen? Wat zijn de specifieke kwaliteiten van de pedagogisch medewerker, enz. Naast ontwikkelingen naar meer preventie en de opkomst van ambulante werkvormen blijft het vak van pedagogisch medewerker in de leefgroep belangrijk. Maar misschien verandert de inhoud en vorm van de functie. Het congres besteedt in een plenaire lezing ook aandacht aan de ontwikkelingen in binnen- en buitenland. Er is volop gelegenheid tot uitwisseling en discussie, iedereen kan zich naar keuze verspreiden over de verschillende beschikbare ruimtes, waar steeds een thema centraal staat en gespreksleiding aanwezig is. Het staat je vrij om van ruimte te wisselen. Komt allen, het gaat om de toekomst van jouw vak! Door wie: Het congres is ontwikkeld en vindt plaats onder auspicien van: FICE-Nederland FICE staat voor Fédération Internationale des Communautés Educatives, een internationale vereniging die zich inzet voor de verbetering van de positie van het kind in de jeugdzorg. NVSPH De beroepsvereniging van Sociaal Pedagogisch Hulpverleners. Voor wie: Het congres is met name voor alle pedagogisch medewerkers bedoeld, die werkzaam zijn in de brede jeugdzorg: SPH ers, groepsleiders, leefgroepwerkers, ambulant hulpverleners. Natuurlijk kunnen ook stafmedewerkers en directie op de dag aanwezig zijn. Gezien de inhoud is het congres ook zeker niet te missen door studenten en docenten SPH. SPH Het tijdschrift voor pedagogisch medewerkers, uitgegeven door de uitgeverij SWP te Amsterdam.

5 Programma 9.00 Ontvangst met koffie Registratie en ontvangst met koffie & thee. Je ontvangt een naambadge, schrijfmateriaal, tas en deelnemersmagazine Opening door de dagvoorzitter Afra Groen, FICE-bestuurslid, directeur Collegio te Utrecht Binnenlandse Zaken Als er een ding verandert is in de afgelopen dertig jaar is dan is het wel de naam van je beroep. K&O, HBO-IW, HBO-J. groepsleider, leefgroepwerker, SPH er en nu dan de pedagogisch medewerker. Natuurlijk, het heeft te maken met opleiding en met de CAO. Maar wat zijn de inhoudelijke bewegingen in het vak? Wat wordt nu van je verwacht, wat moet je kunnen en kennen? En, wat is je perspectief? Hans du Prie, pedagogisch directeur Horizon Groep te Rotterdam En wat gebeurt er ondertussen in het buitenland? Nederland staat uiteraard niet op zichtzelf. Ook in het buitenland zijn er pedagogisch medewerkers in leefgroepen actief. Hoe ziet het er daar uit en wat zijn buitenlandse ontwikkelingen waar wij direct van kunnen profiteren? Eric Knorth, FICE-Nederland en docent Universiteit Leiden Koffiepauze Carrousel deel I Er zijn tien subzalen en tien thema s die aan de orde worden gesteld. Een overzicht tref je op de volgende pagina s aan. Je hoeft je hiervoor niet tevoren op te geven: je loopt gewoon naar het onderwerp dat je het meest interesseert en zelfs als je dat niet (meer) boeit, steek je door naar een ander thema Lunch De lunch staat klaar en er zijn verschillende informatiestands die je bezoeken kunt Carrousel deel II De pedagogisch medewerker in 2010: bent u er nog? Rene Clarijs, hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Jeugdzorg, daagt een ieder uit om hierover met hem in debat te gaan. Er staan katheders op het podium en in de zaal voor een levendig debat! Informele afsluiting Een hapje en drankje staan klaar, terwijl je nog eens over deze dag kunt napraten.

6 DeelsessieCarrousel Er zijn tien actuele thema s geselecteerd; de bedoeling van de groepen is dat je een eigen inbreng hebt op het thema dat je zelf kiest. Iedere groep heeft een of meerdere begeleiders die deskundig zijn op het onderwerp en het gesprek leiden. Je kunt op de dag zelf je thema s uitkiezen. De groepen zijn half-open: als je halverwege besluit dat een ander thema je mogelijk meer te bieden heeft, kun je bij die groep aanschuiven. In de groep wissel je ervaringen, ideeen, visies en opvattingen uit met collega s! Het overzicht: 1. Veranderingen in het vak Flexwerken, multi-inzetbaar, werken in drie-milieuvoorzieningen: het zijn de woorden die tegenwoordig populair zijn. Wat zijn die veranderingen eigenlijk en wat betekent dat voor je werkinhoud? 2. Vraaggericht werken De klant is koning zegt de kruidenier op de hoek. En ook het klantdenken heeft in de jeugdzorg zijn entree gemaakt in de vorm van vraaggericht werken. Is het een modegril of heeft het gevolgen voor ons vak? Wat zijn de grenzen of zijn die er niet? STAN VAN HAAREN, SENIOR-ADVISEUR, COLLEGIO TE UTRECHT. 3. De ideale werksituatie Vorig jaar zijn er een paar onderzoeken geweest over de werksituatie van groepsleiders. Ja, we waren wel tevreden, maar... er kan nog heel wat verbeterd worden. Met al het gereorganiseer in de jeugdzorg lijkt de groepsleider soms het onderspit te delven. Hoe ziet onze ideale werksituatie eruit? Tot hoever strekt onze capaciteit, onze invloed, onze communicatie, onze samenwerking? Wat werkt niet, wat werkt wel? PROF. DR. JAN VAN DER PLOEG, EM-HOOGLERAAR ORTHOPEDAGOGIEK, DIRECTEUR ONDERZOEKSBUREAU NIPPO KEES VERINGMEIER, BESTUURSLID NVSPH, DIRECTEUR AKJ 4.Wanneer ben je een goede groepsleider, nu en in de toekomst? OK, je hebt een diploma gehaald: ben je nu een goede groepsleider? Wat komt daar voor kijken? Hoe kan dat verder worden verbeterd en welke condities moeten we daar voor hebben? LEX JANSSEN, SENIOR-ADVISEUR, COLLEGIO TE UTRECHT INEKE VAN GAGELDONK, BESTUURSLID FICE-NEDERLAND EN DIRECTEUR VAN BJ-BRABANT. 5. Jongerenparticipatie Je werkt voor jongeren maar ook met jongeren? Wat voor zin heeft het om te streven naar jongerenparticipatie en hoe moet zoiets eruit zien? HELEEN JUMELET, DIRECTEUR VAN DE STICHTING ALEXANDER TE AMSTERDAM. INGRID DE JONG IS VERTEGENWOORDIGER VAN JP 2000 EN SINDS KORT TEVENS WERKZAAM BIJ COLLEGIO.

Jaarcongres VMBO. Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede

Jaarcongres VMBO. Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede Jaarcongres VMBO Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede HET VMBO DICHTERBIJ! Het vmbo bestaat nu zo'n 12,5 jaar. Tijd voor beantwoording van de vraag hoe het ervoor staat in de nieuwste onderwijssector.

Nadere informatie

kijk ook op www.echtscheidingscongres.nl

kijk ook op www.echtscheidingscongres.nl Echtscheidingen lopen in aantal weer op. In 2005 waren er 33.000 echtscheidingen, exclusief flitsscheidingen. De vraag dringt zich op, gelet op nieuwere inzichten over de gevolgen voor kinderen, of echtscheiding

Nadere informatie

Hulp aan jeugd, is hulp aan onszelf

Hulp aan jeugd, is hulp aan onszelf Hulp aan jeugd, is hulp aan onszelf Op het moment dat u dit leest zijn er in Nederland zo'n 21.000 kinderen die direct te maken hebben met de jeugdbescherming. Ieder jaar komen daar zo'n 7.000 kinderen

Nadere informatie

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede.

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede. Mi ddagsymposi um ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen Het certificaat als communicatiemiddel Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede Georganiseerd door: NEN en SCCM, in samenwerking met NEVI Programma Donderdag

Nadere informatie

t Wérkt als je goed zit!

t Wérkt als je goed zit! t Wérkt als je goed zit! Symposium over de herziene Nederlandse Praktijk Richtlijn - NPR 1813 Dinsdag 13 oktober 2009 9.30 uur - 14.30 uur Symposium over NPR 1813 t Wérkt als je goed zit! Dinsdag 13 oktober

Nadere informatie

NanoTech 4 Dummies. FHI, MinacNed, Hogeschool Utrecht en Saxion organiseren op donderdag 31 maart een workshop NanoTech 4 Dummies.

NanoTech 4 Dummies. FHI, MinacNed, Hogeschool Utrecht en Saxion organiseren op donderdag 31 maart een workshop NanoTech 4 Dummies. Inleiding Programma Aanmelden Adres NanoTech 4 Dummies FHI, MinacNed, Hogeschool Utrecht en Saxion organiseren op donderdag 31 maart een workshop NanoTech 4 Dummies. Een nanometer (nm) is het miljardste

Nadere informatie

4 e. De kracht van het sociale wijkteam. Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit. Jaarcongres

4 e. De kracht van het sociale wijkteam. Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit. Jaarcongres 4 e Jaarcongres De kracht van het sociale wijkteam Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit DINSDAG 16 FEBRUARI 2016 SPANT! BUSSUM WWW.WIJKTEAMCONGRES.NL INLEIDING Meer dan ¾ van de

Nadere informatie

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Donderdag 23 september 2010 Aalmarktzaal - Stadsgehoorzaal Leiden Conditiemeting in 2010! In 2005 organiseerden NEN

Nadere informatie

Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001. Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht. Woensdag 18 mei 2011.

Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001. Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht. Woensdag 18 mei 2011. Mi ddagsymposi um Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001 Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht Woensdag 18 mei 2011 DCMR Schiedam Georganiseerd door: NEN en SCCM Programma Woensdag

Nadere informatie

Geen keurslijf, maar ruimte voor eigen keuzes. 2e Cardiovasculair Risicomanagement Congres. De nieuwe multidisciplinaire richtlijn

Geen keurslijf, maar ruimte voor eigen keuzes. 2e Cardiovasculair Risicomanagement Congres. De nieuwe multidisciplinaire richtlijn 2e Cardiovasculair Risicomanagement Congres De nieuwe multidisciplinaire richtlijn Woensdag 20 juni 2012, ReeHorst te Ede Geen keurslijf, maar ruimte voor eigen keuzes Platform Uitnodiging Geachte collega,

Nadere informatie

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN 7120 Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Dinsdag 21 september a.s.

Nadere informatie

80 jaar Reumafonds Jubileumcongres

80 jaar Reumafonds Jubileumcongres 80 jaar Reumafonds Jubileumcongres zaterdag 7 oktober 2006 De Doelen Rotterdam Samen resultaat boeken Succes behalen in de strijd tegen reuma. Dat is de missie van het Reumafonds, dat dit jaar tachtig

Nadere informatie

Informatiedag over speelgelegenheden. Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede

Informatiedag over speelgelegenheden. Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede Informatiedag over speelgelegenheden Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede Informatiedag Speelgelegenheden Dinsdag 30 maart a.s. organiseert de NEN normcommissie Speeltoestellen een informatiedag

Nadere informatie

NanoTech 4 Dummies. Datum, plaats en locatie Woensdag 28 januari 2015 bij Hogeschool Utrecht in Utrecht. Route: zie pagina 5.

NanoTech 4 Dummies. Datum, plaats en locatie Woensdag 28 januari 2015 bij Hogeschool Utrecht in Utrecht. Route: zie pagina 5. Inleiding Programma Aanmelden Route NanoTech 4 Dummies Nanotechnologie verovert de wereld Elk bedrijf krijgt er op één of andere wijze mee te maken. Je hoeft geen wetenschappelijk specialist te worden

Nadere informatie

Contentmarketing is the only marketing left. Seth Godin

Contentmarketing is the only marketing left. Seth Godin Inleiding Programma Aanmelden Route Contentmarketing is the only marketing left Seth Godin Contentmarketing, seo en sea Veel organisaties binnen de technologiebranches vragen zich af hoe ze effectief contentmarketing

Nadere informatie

DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE

DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE Beste collega, Het gebruik van de bio-elektrische impedantiemeter in de diëtististische praktijk is in opkomst.

Nadere informatie

Dag van de energie 8 oktober 2009, Den Haag

Dag van de energie 8 oktober 2009, Den Haag Symposium Dag van de energie 8 oktober 2009, Den Haag Nieuwe Achtergracht 17 1018 XV Amsterdam Telefoon (020) 5517700 Telefax (020) 5517799 E-mail: scholing@woonbond.nl www.woonbond.nl/symposia Symposium

Nadere informatie

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST Wil je in België studeren aan een hogeschool of aan een universiteit? Als je je diploma secundair onderwijs niet in het Nederlands gehaald hebt, moet je een taaltest afleggen.

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Congres Kleinschalig Zorgen

Congres Kleinschalig Zorgen Congres Kleinschalig Zorgen Praktische tips voor de duizendpoot! 7 april 2015 ReeHorst, Ede Alweer 25 jaar geleden werd de eerste kleinschalige woonvorm opgericht. In de afgelopen jaren is er veel veranderd

Nadere informatie

Naam : man vrouw. Geboortedatum : BSN nummer

Naam : man vrouw. Geboortedatum : BSN nummer AANMELDFORMULIER LTC Boost Naam : man vrouw Voorletters en roepnaam : Straat en huisnummer : Geboortedatum : BSN nummer Telefoon privé/mobiel : Telefoon werk : E-mail : Werkgever / bedrijf : Ik ben verzekerd

Nadere informatie

U kunt zich ook online aanmelden voor dit congres via http://www.swpbook.com/congres.html

U kunt zich ook online aanmelden voor dit congres via http://www.swpbook.com/congres.html folder congres psych.qxd 15-12-2000 9:38 Pagina 1 Verantwoordelijke organisatie Het congres vindt plaats onder inhoudelijke verantwoordelijkheid van STORM Rehabilitatie te Bilthoven en Van Vliet InterAktief

Nadere informatie

Uitnodiging. Congres: Het gezin centraal. Gezinsgericht werken vanuit de (gesloten) instelling

Uitnodiging. Congres: Het gezin centraal. Gezinsgericht werken vanuit de (gesloten) instelling Uitnodiging Congres: Het gezin centraal Gezinsgericht werken vanuit de (gesloten) instelling Datum: Donderdag 1 oktober 2015 Tijd: Plaats: 09.30-16.00 uur The colour kitchen, Utrecht Project: Gezinsgericht

Nadere informatie

De toekomst van het wonen is niet van gisteren

De toekomst van het wonen is niet van gisteren Uitnodiging SVn Deelnemersbijeenkomst De toekomst van het wonen is niet van gisteren Donderdagmiddag 6 november 2014 Media Plaza Jaarbeurs Utrecht Welkom U bent van harte welkom op de negende SVn Deelnemersbijeenkomst!

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. * Deze workshop sluit aan bij de eerder door FHI in samenwerking

Nadere informatie

WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT?

WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT? Inleiding Programma Aanmelden Route WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT? In de wereld waarin wij ons bevinden, wordt heel veel gecommuniceerd: uw verkopers communiceren met

Nadere informatie

ISSO-kennispartner. Kennis delen en vermenigvuldigen

ISSO-kennispartner. Kennis delen en vermenigvuldigen ISSO-kennispartner Kennis delen en vermenigvuldigen Bedrijven kunnen Kennispartner van ons worden Als kennispartner van ISSO kan uw bedrijf zich Als bedrijven zich als Kennispartner verbinden, versterken

Nadere informatie

Wonderkinderen Symposium en feest

Wonderkinderen Symposium en feest Muziekcoryfee, sporttalent of andere topper? Fontys antwoordt. the learning community Wonderkinderen Symposium en feest 25 maart 2006 10-jarig bestaan voltijd hbo-opleiding Pedagogiek De voltijd hbo-opleiding

Nadere informatie

symposium Ontwerpen met Oog voor Beheer

symposium Ontwerpen met Oog voor Beheer symposium Ontwerpen met Oog voor Beheer Dinsdag 10 mei 2011 - aanvang 12:30 uur Schaffelaartheater, Barneveld Wat gebouwbeheerders en architecten kunnen leren Hoe adviseurs van gebouwbeheerders kunnen

Nadere informatie

Ziektegerelateerde agressie in de zorg

Ziektegerelateerde agressie in de zorg Congres Ziektegerelateerde agressie in de zorg Vrijdag 17 juni 2011 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor verpleegkundigen, verzorgenden en leidinggevenden in de zorg Dit congres geeft antwoord op de volgende

Nadere informatie

De brede school: van hype naar basisvoorziening

De brede school: van hype naar basisvoorziening De brede school: van hype naar basisvoorziening De brede school lijkt inmiddels breed om zich heen te grijpen als een oplossingsmodel voor vele vraagstukken. Veel gemeenten denken aan een brede school,

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Leidinggeven in tijden van verandering Hoe stuur ik effectief op gewenst gedrag?

Leidinggeven in tijden van verandering Hoe stuur ik effectief op gewenst gedrag? Inleiding Programma Aanmelden Route Leidinggeven in tijden van verandering De snel veranderende wereld vraagt om aanpassingsvermogen en flexibiliteit van organisaties en daarom van de mensen die er werken.

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE Start- en Programma Training SCOUTS / EXPLORERS REGIO HART VAN BRABANT WELKOM. Beste leid(st)er,

INFORMATIEBOEKJE Start- en Programma Training SCOUTS / EXPLORERS REGIO HART VAN BRABANT WELKOM. Beste leid(st)er, INFORMATIEBOEKJE Start- en Programma Training SCOUTS / EXPLORERS WELKOM Beste leid(st)er, We heten je alvast welkom. De starttraining is de start voor jouw opleiding tot bevoegd leidinggevende bij Scouting

Nadere informatie

PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN

PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN Als verkooptrainer én leiderschapscoach neemt Freek Rooze u mee in een intrigerend traject van coachen en verkopen. U zult merken dat het coachen

Nadere informatie

Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen?

Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen? Inleiding Programma Aanmelden Route Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen? De FHI-workshop Internationaal zakendoen richt zich op

Nadere informatie

1 oktober 2018 Vooraankondiging 2-jaarlijks R92 Congres: Maatschappelijk Herstel is (g)een Kunst?! Dit kunstwerk is gemaakt door Franca Hiddink

1 oktober 2018 Vooraankondiging 2-jaarlijks R92 Congres: Maatschappelijk Herstel is (g)een Kunst?! Dit kunstwerk is gemaakt door Franca Hiddink 1 oktober 2018 Vooraankondiging 2-jaarlijks R92 Congres: Maatschappelijk Herstel is (g)een Kunst?! Dit kunstwerk is gemaakt door Franca Hiddink Stichting Rehabilitatie 92 (R92) houdt zich bezig met bij-

Nadere informatie

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan Inleiding Programma Aanmelden Route Hoe kom ik aan nieuwe klanten? U hebt mooie producten en diensten. En u wilt deze graag aan zoveel mogelijk organisaties aanbieden. Niet alleen aan bestaande relaties,

Nadere informatie

Rehabilitatie in de praktijk

Rehabilitatie in de praktijk Rehabilitatie in de praktijk Voor jongvolwassenen met een psychotische stoornis Utrecht, 23 april 2008 Lectoraat Rehabilitatie Rehabilitatie in de praktijk Voor jongvolwassenen met een psychotische stoornis

Nadere informatie

Beschrijving workshops

Beschrijving workshops Folder Klant Keus.qxp 16-12-2005 11:23 Pagina 5 Beschrijving workshops 5. Trainingsprogramma IPS Dorien Verhoeven (Dorien Verhoeven, Femke Giesen e.a.) IPS is een methodiek die is ontwikkeld in de VS.

Nadere informatie

Seminar CO2-Prestatieladder Voor aanbesteders en bedrijven in de bouw en andere sectoren

Seminar CO2-Prestatieladder Voor aanbesteders en bedrijven in de bouw en andere sectoren CO2-PRESTATIELADDER Samen zorgen voor minder CO 2 Seminar CO2-Prestatieladder Voor aanbesteders en bedrijven in de bouw en andere sectoren In één dag leren wat de CO2-Prestatieladder kan betekenen voor

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Programma Aanmelden Route Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan

Nadere informatie

OTB PLATFORM31 WOONCONGRES 2014

OTB PLATFORM31 WOONCONGRES 2014 Betaalbaarheid van het wonen OTB PLATFORM31 WOONCONGRES 2014 12 NOVEMBER HAAGSE HOGESCHOOL, DEN HAAG Mariette Carstens / Hollandse Hoogte OTB Platform31 Wooncongres 2014 Betaalbaarheid van het wonen 12

Nadere informatie

Praktijkseminar implementatie nieuwe wetgeving

Praktijkseminar implementatie nieuwe wetgeving www.praktijkseminar-installatiesector.nl Praktijkseminar implementatie nieuwe wetgeving Duurzame energie en energiebesparing Wat zijn de consequenties voor installateurs en gebouwbeheerders? Beatrix Theater

Nadere informatie

WERKGEHEUGEN. Cogmed Braingame Brian Jungle Memory. Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen.

WERKGEHEUGEN. Cogmed Braingame Brian Jungle Memory. Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen. WERKGEHEUGEN Cogmed Braingame Brian Jungle Memory Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen Congres Dinsdag 1 april 2014 Jaarbeurs Utrecht WERKGEHEUGEN Training en ondersteuning

Nadere informatie

Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie

Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie Accreditatie Aangevraagd voor : Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie Accreditatie Bureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen

Nadere informatie

Therapie, Counselling en Coaching

Therapie, Counselling en Coaching Informed Consent Therapie, Counselling en Coaching Wij werken volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Informatie hierover kunt u vinden op de website van het NIP: www.psynip.nl

Nadere informatie

Woensdag 16 juni 2010 De Eenhoorn, Amersfoort

Woensdag 16 juni 2010 De Eenhoorn, Amersfoort Wegens succes herhaald Beoordeling 7,7 Congres Pedagogische adviezen voor speciale kinderen Woensdag 16 juni 2010 De Eenhoorn, Amersfoort Met onderwerpen als: Goed pedagogisch vakmanschap ASS Hechtingsproblematiek

Nadere informatie

* deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons!

* deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons! * deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons! ACCREDITATIE Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register (VSR) 6 punten - Scholing verpleegkundig specialist acute

Nadere informatie

Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen. 4-daagse cursus. 18/19 april en 30/31 mei Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn

Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen. 4-daagse cursus. 18/19 april en 30/31 mei Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn Onderzoeksinstituut OTB C. Schram / Nationale Beeldbank 4-daagse cursus Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen 18/19 april en 30/31 mei 2012 Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn Programma woensdag

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER STANDHOUDERS

INSCHRIJFFORMULIER STANDHOUDERS INSCHRIJFFORMULIER STANDHOUDERS HALLOWEENFAIR WEST-FRIESLAND 2016 CAMPING DE GOUWE STEK DE GOUW 11 - BOVENKARSPEL (BLOTE VOETENPAD) 15 & 16 OKTOBER 2016 Naam*: Naam bedrijf / winkel: Kamer van Koophandelnr:

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

Seminaries. www.praktijkdagen.net. 26 en 27 april 2007 Kortrijk Xpo. tijdens XPO 112. Risico's met gevaarlijke stoffen

Seminaries. www.praktijkdagen.net. 26 en 27 april 2007 Kortrijk Xpo. tijdens XPO 112. Risico's met gevaarlijke stoffen Seminaries tijdens XPO 112 Risico's met gevaarlijke stoffen Grensoverschrijdende calamiteiten 26 en 27 april 2007 Kortrijk Xpo www.praktijkdagen.net De burgers verwachten de dag van vandaag een doeltreffende

Nadere informatie

Financieel Management voor dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven

Financieel Management voor dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Ondernemingen in de technologiebranches

Nadere informatie

Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven

Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Ondernemingen in de technologiebranches

Nadere informatie

Drie domeinen van handelen: Waarnemen, oordelen en beleven

Drie domeinen van handelen: Waarnemen, oordelen en beleven Drie domeinen van handelen: Waarnemen, oordelen en beleven Situatie John volgt een opleiding coaching. Hij wil dat vak dolgraag leren. Beschikt ook over de nodige bagage in het begeleiden van mensen, maar

Nadere informatie

AGENTUUR- EN DISTRIBUTIE- OVEREENKOMSTEN

AGENTUUR- EN DISTRIBUTIE- OVEREENKOMSTEN Inleiding Programma Aanmelden Route UITNODIGING WORKSHOP DONDERDAG 11 DECEMBER 2014 FHI - LEUSDEN AGENTUUR- EN DISTRIBUTIE- OVEREENKOMSTEN DE PRAKTIJK VAN GOEDE HANDELSAFSPRAKEN NB. Deze workshop betreft

Nadere informatie

Werkconferentie Als de gemeente kantelt, kantelt de samenwerking tussen bestuurder, management en OR?

Werkconferentie Als de gemeente kantelt, kantelt de samenwerking tussen bestuurder, management en OR? Werkconferentie Als de gemeente kantelt, kantelt de samenwerking tussen bestuurder, management en OR? Gemeenten staan voor enorme uitdagingen. Er is een duidelijke omslag naar vraaggericht werken, steeds

Nadere informatie

NB. Wegens overweldigende belangstelling wordt deze workshop herhaald!

NB. Wegens overweldigende belangstelling wordt deze workshop herhaald! Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Wegens overweldigende belangstelling wordt deze workshop herhaald! Rechten en plichten bij verkoop en levering in de technologiebranches Praktijkworkshop over contracteren,

Nadere informatie

Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding?

Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding? Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding? Credit Management of debiteurenbeheer staat meer dan ooit op de agenda van bedrijven. Niet

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Bouw & Infra Park introductie pakket NATIONALE ASBEST CONFERENTIE 2018 WWW.BOUW-INSTITUUT.NL/ASBEST Inleiding Op 6 november 2018 vindt wederom de Nationale Asbest Conferentie plaats. Hét congres waar jaarlijks

Nadere informatie

Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden voor de kwetsbare mens. Jubileumcongres ter inspiratie van werkers in de zorg

Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden voor de kwetsbare mens. Jubileumcongres ter inspiratie van werkers in de zorg Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden voor de kwetsbare mens Jubileumcongres ter inspiratie van werkers in de zorg 20 november 2007 Spant!, Bussum Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden

Nadere informatie

Psychisch letsel. medisch en juridisch belicht WERKGROEP ARTSEN ADVOCATEN. Vrijdag 21 november 2008 10.00 uur - 17.00 uur Media Plaza Utrecht

Psychisch letsel. medisch en juridisch belicht WERKGROEP ARTSEN ADVOCATEN. Vrijdag 21 november 2008 10.00 uur - 17.00 uur Media Plaza Utrecht Psychisch letsel medisch en juridisch belicht Vrijdag 21 november 2008 10.00 uur - 17.00 uur Media Plaza Utrecht WERKGROEP ARTSEN ADVOCATEN 5 Media Plaza Utrecht Deze bijzondere locatie is gelegen in de

Nadere informatie

Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten

Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten Inleiding Programma Aanmelden Route Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten Credit management of debiteurenbeheer staat volop in de belangstelling. Een gezonde financiële

Nadere informatie

Workshop Financiering voor technologiebedrijven Financieringsvormen en de voorbereiding van een financieringsaanvraag

Workshop Financiering voor technologiebedrijven Financieringsvormen en de voorbereiding van een financieringsaanvraag Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop Financiering voor technologiebedrijven Financieringsvormen en de voorbereiding van een financieringsaanvraag Praktijkworkshop over de moeilijkheden en mogelijkheden

Nadere informatie

Continuïteit in verkiezingstijd

Continuïteit in verkiezingstijd Uitnodiging studiedag voor burgemeesters, gemeentesecretarissen en griffiers Continuïteit in verkiezingstijd Donderdag 17 september 2009 Kasteel Nyenrode te Breukelen Na de raadsverkiezingen verandert

Nadere informatie

Onderzoek: Studiekeuze

Onderzoek: Studiekeuze Onderzoek: Studiekeuze Publicatiedatum: 31-01- 2014 Over dit onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 29 t/m 31 januari 2014, deden 712 scholieren en 1064 studenten mee. De uitslag van de peiling

Nadere informatie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs Onderwijscommunicatie ontwikkelt zich Communicatie is een belangrijk thema geworden binnen het onderwijs. Schooldirecties zien

Nadere informatie

Slim werken met de ipad

Slim werken met de ipad 7 april, 24 april en 21 mei 2015 - Utrecht Secretaresseworkshop Slim werken met de ipad Papierloos vergaderen, notuleren, presentaties maken en nog veel meer! Ook als incompany-training: info@infotraining.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg Omgaan met (on)macht in de acute intensieve zorg Leren van ervaringen Donderdag 14 oktober 2010 te Nijmegen Inleiding Iedere hulpverlener ervaart

Nadere informatie

Congres Behandeling van verstoorde

Congres Behandeling van verstoorde Congres Behandeling van verstoorde hechting Bij kinderen Donderdag 19 september 2013, Jaarbeurs Utrecht Met onderwerpen als: De laatste ontwikkelingen op het gebied van verstoorde hechting bij kinderen

Nadere informatie

NanoTech 4 Dummies. FHI, MinacNed en Hogeschool Utrecht organiseren op woensdag 28 januari een workshop NanoTech 4 Dummies.

NanoTech 4 Dummies. FHI, MinacNed en Hogeschool Utrecht organiseren op woensdag 28 januari een workshop NanoTech 4 Dummies. Inleiding Programma Aanmelden Route NanoTech 4 Dummies FHI, MinacNed en Hogeschool Utrecht organiseren op woensdag 28 januari een workshop NanoTech 4 Dummies. Een nanometer (nm) is het miljardste deel

Nadere informatie

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND. WORKSHOP FES Flower Essences 2005

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND. WORKSHOP FES Flower Essences 2005 BLOESEM REMEDIES NEDERLAND WORKSHOP FES Flower Essences 2005 F.E.S. CALIFORNIAN FLOWER ESSENCES WORKSHOP MET PATRICIA KAMINSKI OPRICHTER EN PRODUCENT VAN DE EERSTE REMEDIES NA Dr. BACH. 5 en 6 NOVEMBER

Nadere informatie

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Het bruist! Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Voorjaarsconferentie 18 april 2013 Organisatie Vereniging Beraad Grote Steden in de Protestantse Kerk in Nederland Prof. Dr. G. van der Leeuw Stichting

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Waarom deze conferentie? Voor wie is deze conferentie bedoeld?

Waarom deze conferentie? Voor wie is deze conferentie bedoeld? Waarom deze conferentie? Een verkeerde studiehouding en gebrekkige studievaardigheden zijn belangrijke oorzaken voor uitval in de propedeuse. Veel studenten denken het te redden met de studiehouding die

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg!

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! leuk en zinvol werk passend bij wat jij kunt gezelligheid met collega s je eigen salaris verdienen Jo Arts, assistent-kok: Van thuis zitten word

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar: Open Universiteit Faculteit Psychologie T.a.v. mw. Susan Meijer Antwoordnummer 4400 6400 VC Heerlen Verzoek

Nadere informatie

Colofon: Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, 2015.

Colofon: Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, 2015. Colofon: Mijn Pad is gemaakt door Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol (2015), Lectoraat Disability Studies; Diversiteit in Participatie, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier schooljaar 2015/2016

Aanmeldingsformulier schooljaar 2015/2016 Aanmeldingsformulier schooljaar 2015/2016 Hoi! Geweldig dat jij je wilt aanmelden voor Kingdom Life College! Dit formulier kun je ingevuld terugsturen naar welkom@kingdomlifecollege.nl of via de post naar

Nadere informatie

Alles wat u als directeur moet weten... maar waar u door de drukte amper aan toekomt, voor u in één middag in begrijpelijke taal samengevat

Alles wat u als directeur moet weten... maar waar u door de drukte amper aan toekomt, voor u in één middag in begrijpelijke taal samengevat Inleiding Programma Aanmelden Route Alles wat u als directeur moet weten... maar waar u door de drukte amper aan toekomt, voor u in één middag in begrijpelijke taal samengevat De directeur van een onderneming

Nadere informatie

Symposium Een GOED begin is het halve werk

Symposium Een GOED begin is het halve werk Symposium Een GOED begin is het halve werk Groninger Opleiding ErvaringsDeskundigheid Dinsdag 2 december 2008 op de Marie KamphuisBorg, Zernikeplein 23 Groningen U mag duwen, maar ik bepaal waar we naar

Nadere informatie

Basisscholing Herstel & Balans voor de licentiehouders

Basisscholing Herstel & Balans voor de licentiehouders Basisscholing Herstel & Balans voor de licentiehouders Data 2006-2007 12 en 28 september 2006 11 januari en 25 januari 2007 6 en 22 maart 2007 Informatie telefoon 030 250 3455; fax 030 250 34 99 onderwijs-opleidingen@umcutrecht.nl

Nadere informatie

De kip met de gouden eieren? Leer je docenten Academia kennen. Arjan Doolaar, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Focusdag Academia, 17 juni 2014

De kip met de gouden eieren? Leer je docenten Academia kennen. Arjan Doolaar, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Focusdag Academia, 17 juni 2014 De kip met de gouden eieren? Leer je docenten Academia kennen Arjan Doolaar, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Focusdag Academia, 17 juni 2014 De kip met de gouden eieren? Leer je docenten Academia kennen

Nadere informatie

UITNODIGING: Hogescholen dag Opleiding Fysiotherapie

UITNODIGING: Hogescholen dag Opleiding Fysiotherapie UITNODIGING: Hogescholen dag Evidence-based Onderwijs Geachte collegae, De opleiding Fysiotherapie van de nodigt U van harte uit voor hogescholen dag naar aanleiding van haar 100 jarig bestaan op vrijdag

Nadere informatie

WONEN IN EEN BEHANDELGROEP

WONEN IN EEN BEHANDELGROEP WONEN IN EEN BEHANDELGROEP Open behandelgroep Informatie voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen Voor wie? In een open behandelgroep wonen kinderen en jongeren in de leeftijd

Nadere informatie

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Organiseren werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Inhoud 1. Organiseren is keuzes maken 6. Planning en digitaal organiseren 7. E-mail organiseren Pagina

Nadere informatie

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN implantologie 2018 de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2018 de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN NSOI CURSUSSEN

Nadere informatie

Uitnodiging congres. De rol van cognitie bij psychiatrische stoornissen: theorie en praktijk. Dinsdag 19 november 2013 8.30 16.

Uitnodiging congres. De rol van cognitie bij psychiatrische stoornissen: theorie en praktijk. Dinsdag 19 november 2013 8.30 16. Uitnodiging congres De rol van cognitie bij psychiatrische stoornissen: theorie en praktijk Dinsdag 19 november 2013 8.30 16.35 uur Van der Valk Hotel Ridderkerk Uitnodiging Bij psychiatrische stoornissen

Nadere informatie

Workshop Business Model Innovatie Aan de slag om uw eigen verdienmodel te vernieuwen

Workshop Business Model Innovatie Aan de slag om uw eigen verdienmodel te vernieuwen Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop Business Model Innovatie Aan de slag om uw eigen verdienmodel te vernieuwen Het workshopmodel en het boek zijn inmiddels wereldberoemd en spraakmakend. Nu komt

Nadere informatie

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! door Leontien Buddemeijer en Hanke Geertsema Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Nadere informatie

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson Meld seksueel misbruik aan de commissie-samson Help ons Mijn naam is Rieke Samson en ik wil je vragen om ons te helpen bij het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Zelf ben ik voorzitter

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw geldig identiteitsbewijs (géén rijbewijs) naar: Open Universiteit, Faculteit Informatica, t.a.v. Heleen

Nadere informatie

Nut en noodzaak van een goed imago Informatie Workshops drs. J.M. (Walther) Verhoeven vrijdag 28 november 2008 11.45 18.00 uur

Nut en noodzaak van een goed imago Informatie Workshops drs. J.M. (Walther) Verhoeven vrijdag 28 november 2008 11.45 18.00 uur Media (e)en zorg De media is niet meer weg te denken in de gezondheidszorg. Lees de afgelopen maanden de kranten er maar eens op na en je vindt uiteenlopende berichtgeving over zorggerelateerde onderwerpen.

Nadere informatie

Win-win onderhandelen

Win-win onderhandelen Beter onderhandelen, meer verdienen Win-win onderhandelen Training waarin je leert stevig je belangen te verdedigen zonder de relatie met de ander te beschadigen Leer hoe je je onderhandelingsdoelen bereikt

Nadere informatie