4 e. De kracht van het sociale wijkteam. Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit. Jaarcongres

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4 e. De kracht van het sociale wijkteam. Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit. Jaarcongres"

Transcriptie

1 4 e Jaarcongres De kracht van het sociale wijkteam Met de kracht en ervaringen van nu, met meer kracht vooruit DINSDAG 16 FEBRUARI 2016 SPANT! BUSSUM

2 INLEIDING Meer dan ¾ van de Nederlandse gemeenten werkt inmiddels met sociale wijkteams. Zij zetten de teams in om de zorg en ondersteuning van burgers zo goed mogelijk te organiseren. Er is dus al heel wat praktijkervaring beschikbaar over wat werkt en wat juist niet, over de inrichting van de teams en hoe de samenwerking binnen en buiten het team plaatsvindt. Tijdens het 4e Jaarcongres De kracht van het sociale wijkteam brengen inspirerende en ervaren sprekers u in één dag op de hoogte van de kennis en ervaringen die er zijn met sociale wijkteams, en hoe u die kunt gebruiken om meer stappen vooruit te maken. Het congres staat onder deskundige leiding van Peter Paul Doodkorte, Vondel & Nassau. In het plenaire gedeelte lichten dr. Albert Jan Kruiter en Cher Steinfeld MSc toe hoe wijkteamleden maatwerk kunnen legitimeren, om zo een doorbraak te kunnen realiseren voor burgers. Frank van der Heijden en Nicolette van Pelt vertellen over hoe u kunt zien in welke ontwikkelingsfase uw team zit en hoe u de vooruitgang kunt meten. Dr. Vincent de Waal presenteert u de resultaten van de onderzoeken naar sociale wijkteams: wat kunt u als teamleider of coördinator doen om de werking van uw team te optimaliseren? Marco Florijn MA gaat tijdens zijn inleiding in op het sociaal domein en asielinstroom. Het congresprogramma bevat twee deelsessierondes met uiteenlopende thema s: De Vreedzame Wijk Leren in sociale wijkteams en gemeenten Wat is effectieve basiszorg en wanneer is de inwoner het beste geholpen? Wat zijn de mogelijkheden van het jongerenwerk in het werken met én rondom de jeugd? En nog veel meer interessante onderwerpen. Mis dit congres niet en schrijf u in! Dit congres is een coproductie van Logacom en Uitgeverij SWP, partners hierbij zijn Vondel & Nassau en Gemeente Academy. COPRODUCTIE PARTNERS MEDIAPARTNER

3 PROGRAMMA Registratie en ontvangst U ontvangt een naambadge en congresmateriaal. De koffie staat klaar! Opening en inleiding door de dagvoorzitter Stelsels helpen niet dat doen mensen Peter Paul J. Doodkorte frisdenker, dwarskijker en kantelaar, Partner Vondel & Nassau. DOELGROEP: GEMEENTELIJKE BELEIDSDIENSTEN, UITVOERENDE ORGANISATIES EN PROFESSIONALS BINNEN GEMEENTEN, ONDERWIJS, JEUGDZORG, GGZ, GEZONDHEIDSZORG EN TRANSITIE- MANAGERS Het wijkteam als ontwikkelorganisatie Dr. Albert Jan Kruiter en Cher Steinfeld MSc, actieonderzoekers, Instituut voor Publieke Waarden Richting geven aan resultaatverantwoordelijke teams Frank van der Heijden, teamcoach, Werken met Succes. Nicolette van Pelt, verandermanager, Stichting Jeugdteams ZHZ Koffie- en theepauze en bezoek aan informatiemarkt Eerste ronde deelsessies U bezoekt in twee rondes een deelsessie, maak een keuze uit één van de tien onderwerpen! Lunch en bezoek aan informatiemarkt Sociale (wijk)teams: tussen sturing en zelforganisatie Dr. Vincent de Waal, senior-onderzoeker Kenniscentrum Sociale Innovatie, Hogeschool Utrecht. Auteur van het boek De vooruitgeschoven middenvelder. De innovatiekracht van midden-managers van welzijnsorganisaties met het oog op actief burgerschap (2014) Het sociaal domein en asielinstroom, vergunninghouders en medelanders Marco Florijn MA, ambassadeur platform opnieuw thuis, voormalig wethouder Leeuwarden en Rotterdam en directeur Seastarters Theepauze en bezoek aan informatiemarkt Tweede ronde deelsessies U bezoekt in twee rondes een deelsessie, maak een keuze uit één van de tien onderwerpen! Afsluitende borrel MEER INFORMATIE OP:

4 DEELSESSIES U bezoekt in twee rondes een deelsessie. Bij uw aanmelding kunt u voor iedere ronde een eerste voorkeur en reserve keuze opgeven. U heeft de keuze uit tien deelsessies. Meer informatie over de inhoud van de deelsessies vindt u op: 1. Traject Leiderschap Rotterdamse wijkteams Innovatief en dynamisch ontwikkeltraject rond het thema leiderschap, voor teamleiders van de 42 Rotterdamse wijkteams. Frits Bovenberg, adviseur, trainer en innovator, Resilience+. Spreker gemeente Rotterdam, naam volgt nog. 2. De Vreedzame Wijk, samenhangend opvoeden in de wijk (Let op, deze deelsessie wordt alleen gegeven in de eerste ronde) Caroline Verhoeff, stedelijk regisseur, Vreedzame Wijk in Utrecht. 3. De rol van het jongerenwerk in transitie (Let op, deze deelsessie wordt alleen gegeven in de eerste ronde) Frank van Strijen, oprichter, Jeugd enzo. 4. Leren in sociale wijkteams en gemeenten Suzanne Bunnik, Suzanne Bunnik Projecten, Advisering en Coaching. 5. Wijkteams jeugd en gezin: ontwikkelen en leren in de praktijk Dr. Roel van Goor, onderzoeker en docent Pedagogiek Hogeschool Inholland. Dr. Pauline Naber, lector Leefwerelden van Jeugd, Hogeschool Inholland. Beiden zijn verbonden aan de Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam (KeTJA). 6. Verbetering van de toegang tot de jeugdzorg Dr.Ir. Joyce de Goede, gezondheidsonderzoeker en kennismakelaar, GGD West-Brabant. AW Jeugd Noord-Brabant. Tweede spreker wordt nader bekend gemaakt. 7. Werken aan effectieve basiszorg Esther Alblas MSc, programmamanager en onderzoeker, Lokalis. 8. PI Research: methodisch werken in de sociale wijkteams Marianne Haspels, programmaleider, PI Research. 9. Presentie in het jeugddomein Dr. Joost Vos, partner, TNO Management Consultants. 10. De Leeuwarder wijkteams Nynke Andringa, teamleider Sociaal Wijkteam Zuidwest, Leeuwarden. Informatiemarkt Op het 4e Jaarcongres De kracht van het sociale wijkteam wordt een informatiemarkt ingericht waar verschillende organisaties en instellingen zich presenteren. Bent u geïnteresseerd om op deze informatiemarkt aanwezig te zijn? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Logacom op of stuur een naar office@logacom.nl. MEER INFORMATIE OP:

5 VOORWAARDEN Organisatie Het 4e Jaarcongres De kracht van het sociale wijkteam is een coproductie van Uitgeverij SWP en Logacom. Partner van het congres is Vondel & Nassau. Mediapartner van het congres is vakblad SoziO. De organisatorische verantwoordelijkheid is in handen van congresbureau Logacom in Amsterdam. Datum en plaats Het congres vindt plaats op dinsdag 16 februari 2016 in Theater en Congrescentrum Spant! Dr. A. Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum, Inschrijvingsvoorwaarden Deelname aan dit congres bedraagt 295,- excl. BTW en is inclusief lunch, consumpties en congresmateriaal. U kunt zich inschrijven via het online aanmeldingsformulier op onze website of via bijgaande aanmeldbon. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging en factuur voor de betaling van deelnamekosten. Algemene Voorwaarden Bij aanmelding zijn de algemene voorwaarden van Logacom van kracht. Hiervoor verwijzen wij u naar Kortingsregelingen Meerpersoonskorting: bij meerdere deelnemers uit dezelfde instelling/organisatie krijgt de tweede persoon 5% korting en de derde en alle volgende personen 10% korting op congresdeelname. Voorwaarde is dat het factuuradres voor alle deelnemers gelijk is. Studentenkorting: studenten hebben recht op 59,- korting. Voorwaarde is dat er bij de aanmelding een leesbare kopie van de collegekaart wordt gevoegd. SoziO-abonnees: ontvangen 30,- korting op hun deelname. Voorwaarde is opgave van uw abonneenummer, dat hebben wij nodig om uw korting te kunnen verwerken. Per abonneenummer wordt er voor één persoon korting aangeboden. Het nummer kunt u vinden op de adresdrager onder de seal van het tijdschrift. Kortingen kunnen, behalve de meerpersoonskorting, niet met elkaar worden gecombineerd. Wanneer u gebruik wilt maken van een korting, dan dient u dit zelf aan te vinken bij uw aanmelding (online & offline). Met terugwerkende kracht worden er geen kortingen verwerkt. Annuleringsregeling Voor annulering gelden de volgende termijnen: 1. Bij annulering vóór 2 februari 2016 bent u 25% van de deelnamekosten verschuldigd. 2. Bij annulering tussen 2 en 9 februari 2016 bent u 50% van de deelnamekosten verschuldigd. 3. Bij annulering na 9 februari 2016 bent u de volledige deelnamekosten verschuldigd. Bij verhindering heeft een deelnemer het recht zich zonder kosten te laten vervangen, mits dit van tevoren schriftelijk aan de organisatie is gemeld. Programmaontwikkeling Kirsten Knobbe-Posthuma, Logacom BV % k.knobbe@logacom.nl Congresorganisatie Charlotte Koelmans, Logacom BV % c.koelmans@logacom.nl Nadere informatie Logacom BV, Postbus 12010, 1100 AA Amsterdam-Zuidoost! ï ( MEER INFORMATIE OP:

6 AANMELDBON Voor- en achternaam: Functie: Instelling/Organisatie: Adres: Postcode: Plaats: Telefoon: Mobiel: Fax: Factuuradres Als bovenstaand Anders, namelijk: Instelling/Organisatie: Referentie/Kostenplaats: Adres: Postcode: Plaats: m / v Deelsessie Ronde 1 Deelsessie Ronde 2 Voorkeur: Voorkeur: Reservekeuze: Reservekeuze: Neemt deel aan het 4e Jaarcongres De kracht van het sociale wijkteam op dinsdag 16 februari 2016 voor een deelnameprijs van 295,- excl. BTW, en gaat akkoord met de algemene voorwaarden van Logacom BV. De kosten zullen na ontvangst van de factuur binnen veertien dagen voldaan worden. Wenst gebruik te maken van een kortingsregeling (kortingen zijn, behalve de meerpersoonskorting, niet met elkaar te combineren): Meerpersoonskorting (namen, functies en deelsessiekeuzes overige deelnemers apart bijsluiten) Studentenkorting (kopie studentenkaart bijvoegen) Ik ben SoziO-abonnee, mijn abonneenummer is: Wanneer u gebruik wilt maken van een korting, dient u dit zelf aan te vinken bij uw aanmelding. Met terugwerkende kracht worden er geen kortingen verwerkt. Datum: Handtekening: Zonder postzegel sturen naar: Logacom/Sociale Wijkteams, Antwoordnummer 9090, 1000 VV Amsterdam. Faxen kan ook: SCHRIJF U IN OP:

Jaarcongres VMBO. Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede

Jaarcongres VMBO. Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede Jaarcongres VMBO Het VMBO dichterbij! 22 januari 2013 Reehorst, Ede HET VMBO DICHTERBIJ! Het vmbo bestaat nu zo'n 12,5 jaar. Tijd voor beantwoording van de vraag hoe het ervoor staat in de nieuwste onderwijssector.

Nadere informatie

Donderdag 6 oktober Julianazaal, Jaarbeurs Utrecht

Donderdag 6 oktober Julianazaal, Jaarbeurs Utrecht Donderdag 6 oktober 2016 - Julianazaal, Jaarbeurs Utrecht Een productie van: Opmaak_Congres Herstelacademies.indd 3 In samenwerking met: 16-8-2016 16:24:41 Inleiding Er zijn momenteel veel lokale herstelinitiatieven,

Nadere informatie

MAANDAG 20 MEI 2019 ARISTO AMSTERDAM HANEN-CONGRES. Leren praten. plezier. Werken met de Hanen-methodiek. j

MAANDAG 20 MEI 2019 ARISTO AMSTERDAM HANEN-CONGRES. Leren praten. plezier. Werken met de Hanen-methodiek. j HANEN-CONGRES MAANDAG 20 MEI 2019 ARISTO AMSTERDAM Leren praten met plezier Werken met de Hanen-methodiek j WWW.LERENPRATENMETPLEZIER.NL Inleiding Congres over werken met de Hanen-methodiek. In een peutergroep

Nadere informatie

www.conflictmanagementcongres.nl

www.conflictmanagementcongres.nl Met bijdragen van: Prof.dr.dr. Friedrich Glasl Prof.dr. Martin C. Euwema Mr. Janny Dierx En: prof.dr. Willem Koops, Peter Faber, dr. Leo Pauw, Lianne van Lith, Ir. Paul Panis, Jocelyn Weimar, Nancy Steutel

Nadere informatie

VAKBLAD VOOR SOCIALE EN PEDAGOGISCHE BEROEPEN

VAKBLAD VOOR SOCIALE EN PEDAGOGISCHE BEROEPEN VAKBLAD VOOR SOCIALE EN PEDAGOGISCHE BEROEPEN INLEIDING In de afgelopen jaren is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblematiek

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

t Wérkt als je goed zit!

t Wérkt als je goed zit! t Wérkt als je goed zit! Symposium over de herziene Nederlandse Praktijk Richtlijn - NPR 1813 Dinsdag 13 oktober 2009 9.30 uur - 14.30 uur Symposium over NPR 1813 t Wérkt als je goed zit! Dinsdag 13 oktober

Nadere informatie

27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT

27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT PRESENTEERT Keynote speakers: LEAN MANAGEMENT SUMMIT - Daniel Jones - Gilberto Kosaka - Dave Brunt - Victor Conde 27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT C A R LT O N P R E S I D E N T H O T E L LUSTRUM 5 JAAR a

Nadere informatie

Voorletters/naam: Functie: Instelling/Organisatie: Adres: Postcode/Plaats: Telefoon: Telefax: Factuuradres: Als bovenstaand Anders t.w.

Voorletters/naam: Functie: Instelling/Organisatie: Adres: Postcode/Plaats: Telefoon: Telefax: Factuuradres: Als bovenstaand Anders t.w. Verantwoordelijke organisatie Het congres PEDAGOGISCH MEDEWERKER: JOUW TOEKOMST vindt plaats onder auspicien van FICE-Nederland en de beroepsvereniging NVSPH, in samenwerking met het tijdschrift SPH/uitgeverij

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

kijk ook op www.echtscheidingscongres.nl

kijk ook op www.echtscheidingscongres.nl Echtscheidingen lopen in aantal weer op. In 2005 waren er 33.000 echtscheidingen, exclusief flitsscheidingen. De vraag dringt zich op, gelet op nieuwere inzichten over de gevolgen voor kinderen, of echtscheiding

Nadere informatie

OTB PLATFORM31 WOONCONGRES 2014

OTB PLATFORM31 WOONCONGRES 2014 Betaalbaarheid van het wonen OTB PLATFORM31 WOONCONGRES 2014 12 NOVEMBER HAAGSE HOGESCHOOL, DEN HAAG Mariette Carstens / Hollandse Hoogte OTB Platform31 Wooncongres 2014 Betaalbaarheid van het wonen 12

Nadere informatie

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Donderdag 23 september 2010 Aalmarktzaal - Stadsgehoorzaal Leiden Conditiemeting in 2010! In 2005 organiseerden NEN

Nadere informatie

Uitnodiging congres. De rol van cognitie bij psychiatrische stoornissen: theorie en praktijk. Dinsdag 19 november 2013 8.30 16.

Uitnodiging congres. De rol van cognitie bij psychiatrische stoornissen: theorie en praktijk. Dinsdag 19 november 2013 8.30 16. Uitnodiging congres De rol van cognitie bij psychiatrische stoornissen: theorie en praktijk Dinsdag 19 november 2013 8.30 16.35 uur Van der Valk Hotel Ridderkerk Uitnodiging Bij psychiatrische stoornissen

Nadere informatie

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede.

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede. Mi ddagsymposi um ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen Het certificaat als communicatiemiddel Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede Georganiseerd door: NEN en SCCM, in samenwerking met NEVI Programma Donderdag

Nadere informatie

19 e KinderopvangCongres

19 e KinderopvangCongres Woensdag 23 maart 2011 De Reehorst, Ede 19 e KinderopvangCongres Voor kinderopvang (0-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-13 jaar) in pedagogiek en praktijk In samenwerking met pedagogisch vakblad www.kinderopvangcongres.nl

Nadere informatie

Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001. Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht. Woensdag 18 mei 2011.

Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001. Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht. Woensdag 18 mei 2011. Mi ddagsymposi um Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001 Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht Woensdag 18 mei 2011 DCMR Schiedam Georganiseerd door: NEN en SCCM Programma Woensdag

Nadere informatie

80 jaar Reumafonds Jubileumcongres

80 jaar Reumafonds Jubileumcongres 80 jaar Reumafonds Jubileumcongres zaterdag 7 oktober 2006 De Doelen Rotterdam Samen resultaat boeken Succes behalen in de strijd tegen reuma. Dat is de missie van het Reumafonds, dat dit jaar tachtig

Nadere informatie

Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie

Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie Accreditatie Aangevraagd voor : Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie Accreditatie Bureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen

Nadere informatie

Kansen in schaarste, de kunst van het kiezen

Kansen in schaarste, de kunst van het kiezen Uitnodiging studiedag voor burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen en griffiers Kansen in schaarste, de kunst van het kiezen Vrijdag september De Leeuwenbergh te Utrecht Als bestuurder aan het

Nadere informatie

PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN

PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN Als verkooptrainer én leiderschapscoach neemt Freek Rooze u mee in een intrigerend traject van coachen en verkopen. U zult merken dat het coachen

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Vrijdagen 31 oktober, 7 & 14 November 2014 Utrecht (Hotel NH Utrecht) Doelgroepen leergang:

Nadere informatie

4 e Reanimatie Congres

4 e Reanimatie Congres www.reanimatieraad.nl 4 e Reanimatie Congres Woensdag 30 mei 2007 te Ede Programma Basale Reanimatie Primair bedoeld voor Instructeurs Eerste Hulp 09.30 Opening: Basale Reanimatie F. van Marion Voorzitter:

Nadere informatie

Symposium Familie en Psychose: Luisteren is een werkwoord

Symposium Familie en Psychose: Luisteren is een werkwoord Symposium Familie en Psychose: Luisteren is een werkwoord vrijdag 8 juni 2012 AMC Amsterdam Van double bind tot bondgenoot. Ouders zouden door verwarrende boodschappen richting hun kinderen schizofrenie

Nadere informatie

PRESENTEER UW ORGANISATIE AAN 200 ZORGPROFESSIONALS

PRESENTEER UW ORGANISATIE AAN 200 ZORGPROFESSIONALS PRESENTEER UW ORGANISATIE AAN 200 ZORGPROFESSIONALS Na een zeer succesvolle eerste congres in 2017 organiseert De Zorg Brandveilig op dinsdag 27 maart opnieuw een bijzonder congres over risicogestuurde

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie

Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie verzenden / / Te Geboortedatum / / Te Adres Postcode Telefoon Mobiel E-mail Website Wenst deel te nemen aan de opleiding : Groepscombinatie opleiding

Nadere informatie

Werkconferentie Als de gemeente kantelt, kantelt de samenwerking tussen bestuurder, management en OR?

Werkconferentie Als de gemeente kantelt, kantelt de samenwerking tussen bestuurder, management en OR? Werkconferentie Als de gemeente kantelt, kantelt de samenwerking tussen bestuurder, management en OR? Gemeenten staan voor enorme uitdagingen. Er is een duidelijke omslag naar vraaggericht werken, steeds

Nadere informatie

Gek met dieren! De therapeutische werking van huisdieren in de psychiatrie 12 juni 2007. Artis Congrescentrum Plantage Middenlaan 43 Amsterdam

Gek met dieren! De therapeutische werking van huisdieren in de psychiatrie 12 juni 2007. Artis Congrescentrum Plantage Middenlaan 43 Amsterdam De therapeutische werking van huisdieren in de psychiatrie 12 juni 2007 Artis Congrescentrum Plantage Middenlaan 43 Amsterdam Gek met dieren! AMC de Meren Huisdieren hebben een grote betekenis voor mensen

Nadere informatie

Rehabilitatie in de praktijk

Rehabilitatie in de praktijk Rehabilitatie in de praktijk Voor jongvolwassenen met een psychotische stoornis Utrecht, 23 april 2008 Lectoraat Rehabilitatie Rehabilitatie in de praktijk Voor jongvolwassenen met een psychotische stoornis

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso

Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso verzenden / / Te Geboortedatum / / Te Adres Postcode Telefoon Mobiel E-mail Website Wenst deel te nemen aan de opleiding : Groepsopleiding 2099,- Startdatum././

Nadere informatie

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN 7120 Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Dinsdag 21 september a.s.

Nadere informatie

Wijkteams jeugd en gezin Ontwikkelen en leren in de praktijk

Wijkteams jeugd en gezin Ontwikkelen en leren in de praktijk Wijkteams jeugd en gezin Ontwikkelen en leren in de praktijk Dr. Roel van Goor Drs. Shira van Dongen 4 e jaarcongres DE KRACHT VAN HET SOCIALE WIJKTEAM t Spant, Bussum - 17 februari 2016 - (Naber & Van

Nadere informatie

Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden voor de kwetsbare mens. Jubileumcongres ter inspiratie van werkers in de zorg

Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden voor de kwetsbare mens. Jubileumcongres ter inspiratie van werkers in de zorg Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden voor de kwetsbare mens Jubileumcongres ter inspiratie van werkers in de zorg 20 november 2007 Spant!, Bussum Leefbare Toekomst? De kunst van het ouder worden

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum Congres stoornis Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een AUTISMESPECTRUMSTOORNIS

Nadere informatie

Dag van de energie 8 oktober 2009, Den Haag

Dag van de energie 8 oktober 2009, Den Haag Symposium Dag van de energie 8 oktober 2009, Den Haag Nieuwe Achtergracht 17 1018 XV Amsterdam Telefoon (020) 5517700 Telefax (020) 5517799 E-mail: scholing@woonbond.nl www.woonbond.nl/symposia Symposium

Nadere informatie

Uitnodiging Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding bij verslaving in bijzondere woonsituaties 18 maart 2010

Uitnodiging Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding bij verslaving in bijzondere woonsituaties 18 maart 2010 Uitnodiging Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding bij verslaving in bijzondere woonsituaties 18 maart 2010 het gebeurt op windesheim Verslaving & Wonen Landelijk congres over begeleiding

Nadere informatie

Uitnodiging bezoek gaststad Gouda Woensdag 8 juni 2016

Uitnodiging bezoek gaststad Gouda Woensdag 8 juni 2016 Uitnodiging bezoek gaststad Gouda Woensdag 8 juni 2016 Gouda, Beste Binnenstad van Nederland in de categorie middelgrote binnensteden, verwelkomt u als gaststad. Deze prijs heeft Gouda vooral te danken

Nadere informatie

Informatiedag over speelgelegenheden. Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede

Informatiedag over speelgelegenheden. Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede Informatiedag over speelgelegenheden Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede Informatiedag Speelgelegenheden Dinsdag 30 maart a.s. organiseert de NEN normcommissie Speeltoestellen een informatiedag

Nadere informatie

PLAATS VAN WORKSHOP INSCHRIJVEN. Praktijkgerichte eendaagse workshop

PLAATS VAN WORKSHOP INSCHRIJVEN. Praktijkgerichte eendaagse workshop 4 PLAATS VAN WORKSHOP Studiecentrum Soetebeeck in Ravenstein (voormalig klooster) of Hotel en Congrescentrum De Reehorst, Bennekomseweg 24 te Ede (op 250 m van NS-intercity station Ede- Wageningen). De

Nadere informatie

Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten

Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten Inleiding Programma Aanmelden Route Praktijkworkshop Credit Management De praktijk van snel betalende klanten Credit management of debiteurenbeheer staat volop in de belangstelling. Een gezonde financiële

Nadere informatie

Masterclass Crisisbeheersing. voor bestuurders van zorginstellingen

Masterclass Crisisbeheersing. voor bestuurders van zorginstellingen Masterclass Crisisbeheersing voor bestuurders van zorginstellingen Een masterclass voor bestuurders van zorginstellingen, gericht op crisisbeheersing, rampenbestrijding en integrale veiligheid. Georganiseerd

Nadere informatie

Het Online Ziekenhuis

Het Online Ziekenhuis Congres Het Online Ziekenhuis, vrijdag 7 juni 2013, UMC Utrecht Het Online Ziekenhuis Nieuwe vormen van samenwerken in de zorg en de rol van IT ondersteuning Vrijdag 7 juni 2013 UMC Utrecht Waarom dit

Nadere informatie

Congres Meervaart Amsterdam 11 februari 2009

Congres Meervaart Amsterdam 11 februari 2009 Congres Meervaart Amsterdam 11 februari 2009 Actuele cijfers Ja, ik ben wel eens bedreigd tijdens mijn werk, zegt 59% van de sociale professionals. Ja, ik ben wel eens het slachtoffer geworden van fysiek

Nadere informatie

CONGRES 6 NOVEMBER 2014

CONGRES 6 NOVEMBER 2014 Prikkelverwerking CONGRES Prikkelverwerkingsstoornissen bij kinderen en adolescenten met ASS, ADHD, ODD, CD, OCD, angst en hoogbegaafdheid Postillion Bunnik Utrecht 6 NOVEMBER 2014 prof.dr. Pieter Duker

Nadere informatie

Open Your Heart. Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf!

Open Your Heart. Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf! AANMELDING 1 op 1 coaching Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf! VIP ARRANGEMENT 1 op 1 coaching Dagtraining Open Your Heart van

Nadere informatie

Derde Jaarcongres Zorgprogramma-ontwikkeling en e-health door klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen UITNODIGING vrijdag 25 november 2011

Derde Jaarcongres Zorgprogramma-ontwikkeling en e-health door klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen UITNODIGING vrijdag 25 november 2011 Derde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen Zorgprogramma-ontwikkeling en e-health door klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen UITNODIGING vrijdag 25 november 2011

Nadere informatie

JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015

JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015 HartVaatHAG 2015 voor alle huisartsen JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015 HVZ update met een blik in de toekomst Vrijdag 25 september 2015 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor Huisartsen (i.o.) en kaderhuisartsen.

Nadere informatie

Wonderkinderen Symposium en feest

Wonderkinderen Symposium en feest Muziekcoryfee, sporttalent of andere topper? Fontys antwoordt. the learning community Wonderkinderen Symposium en feest 25 maart 2006 10-jarig bestaan voltijd hbo-opleiding Pedagogiek De voltijd hbo-opleiding

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen?

Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen? Inleiding Programma Aanmelden Route Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen? De FHI-workshop Internationaal zakendoen richt zich op

Nadere informatie

* deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons!

* deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons! * deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons! ACCREDITATIE Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register (VSR) 6 punten - Scholing verpleegkundig specialist acute

Nadere informatie

Masterclass Crisisbeheersing voor bestuurders van zorginstellingen

Masterclass Crisisbeheersing voor bestuurders van zorginstellingen Masterclass Crisisbeheersing voor bestuurders van zorginstellingen Een masterclass voor bestuurders van zorginstellingen, gericht op crisisbeheersing, rampenbestrijding en integrale veiligheid. Georganiseerd

Nadere informatie

Gedragsproblemen bij kinderen

Gedragsproblemen bij kinderen CONGRES Gedragsproblemen bij kinderen DINSDAG 4 APRIL 2017 Met aandacht voor psycho-educatie en vier behandelprogramma s: Minder boos en opstandig Incredible Years Triple P PCIT JAARBEURS UTRECHT Gedragsproblemen

Nadere informatie

NSOI NAJAARSCONGRES 20I7

NSOI NAJAARSCONGRES 20I7 NSOI NAJAARSCONGRES 20I7 3 Wuitijzen het Oosten VOOR HET EERST OP EEN NEDERLANDS PODIUM! ˇ IUS (Litouwen) TOMAS LINKEVIC LINKEVIC LINKEVIC IUS ISTVAN URBAN (Hongarije) FLORIN COFAR COFA (Roemenië) 15 DECEMBER

Nadere informatie

Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding?

Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding? Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding? Credit Management of debiteurenbeheer staat meer dan ooit op de agenda van bedrijven. Niet

Nadere informatie

Congres. Sprekers Prof. dr. F.A. van der Duyn Schouten Dr. R. Bisschop Drs. L. N. Rottier Dr. A. Huijgen. Het congres wordt gehouden op :

Congres. Sprekers Prof. dr. F.A. van der Duyn Schouten Dr. R. Bisschop Drs. L. N. Rottier Dr. A. Huijgen. Het congres wordt gehouden op : Congres EIGENHEID en LEGITIMITEIT Spanning tussen de (pedagogische) opdracht van de christelijke / reformatorische school en een sturende overheid Aanleiding: De vragen die centraal staan tijdens dit congres

Nadere informatie

Jaarcongres Credit Management in de Publieke Sector

Jaarcongres Credit Management in de Publieke Sector Donderdag 9 mei 2019, SPANT! Bussum www.creditman-public.nl Jaarcongres Credit Management in de Publieke Sector Thema: Klantbehoud en financieel resultaat Jaarcongres Credit Management in de Publieke Sector

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

Prinsjesdagsymposium 2012

Prinsjesdagsymposium 2012 Professional development Prinsjesdagsymposium 2012 Meedoen moet! Maar kan het ook? aandacht voor de onderkant van de arbeidsmarkt Dinsdag 18 september 2012 Toelichting MEEDOEN MOET! MAAR KAN HET OOK? Aandacht

Nadere informatie

Leren van wat goed gaat, hebben we daar tijd voor?

Leren van wat goed gaat, hebben we daar tijd voor? S Y M P O S I U M 19 november 2015, 11.45 17.00 uur Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus Paviljoen Leren van wat goed gaat, hebben we daar tijd voor? Dit symposium wordt georganiseerd door het Kenniscentrum

Nadere informatie

Klinische Ethiek op de IC

Klinische Ethiek op de IC congres Klinische Ethiek op de IC 26 november 2010 - Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor IC-verpleegkundigen, fellows (artsen) intensive care, arts- assistenten en intensivisten. Wat zijn de lange-termijn gevolgen

Nadere informatie

Uitnodiging bezoek Gaststad Utrecht 11 juni 2014

Uitnodiging bezoek Gaststad Utrecht 11 juni 2014 Uitnodiging bezoek Gaststad Utrecht 11 juni 2014 Utrecht, het kloppende hart van Nederland verwelkomt u als gaststad! Utrecht, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, ook wel bekend als Domstad en

Nadere informatie

1 oktober 2018 Vooraankondiging 2-jaarlijks R92 Congres: Maatschappelijk Herstel is (g)een Kunst?! Dit kunstwerk is gemaakt door Franca Hiddink

1 oktober 2018 Vooraankondiging 2-jaarlijks R92 Congres: Maatschappelijk Herstel is (g)een Kunst?! Dit kunstwerk is gemaakt door Franca Hiddink 1 oktober 2018 Vooraankondiging 2-jaarlijks R92 Congres: Maatschappelijk Herstel is (g)een Kunst?! Dit kunstwerk is gemaakt door Franca Hiddink Stichting Rehabilitatie 92 (R92) houdt zich bezig met bij-

Nadere informatie

Harmonie in Gedrag De maatschappelijke en pedagogische betekenis van muziek

Harmonie in Gedrag De maatschappelijke en pedagogische betekenis van muziek Conferentie Harmonie in Gedrag De maatschappelijke en pedagogische betekenis van muziek Vrijdag 6 oktober 2006 Haagse Hogeschool Conferentie Harmonie in Gedrag. De maatschappelijke en pedagogische betekenis

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

Congres Zorg ICT op vrijdag 28 november 2014. Congres Zorg ICT. De rol van de patiënt in het EPD. Vrijdag 28 november 2014 Hotel Mitland Utrecht

Congres Zorg ICT op vrijdag 28 november 2014. Congres Zorg ICT. De rol van de patiënt in het EPD. Vrijdag 28 november 2014 Hotel Mitland Utrecht Congres Zorg ICT op vrijdag 28 november 2014 Congres Zorg ICT De rol van de patiënt in het EPD Vrijdag 28 november 2014 Hotel Mitland Utrecht Ervaringen met diverse systemen om patiënten optimaal te laten

Nadere informatie

Als je problemen en uitdagingen kantelt, ontstaan er nieuwe perspectieven met kansen. Peter

Als je problemen en uitdagingen kantelt, ontstaan er nieuwe perspectieven met kansen. Peter Curriculum Vitae Personalia Naam: Doodkorte Voornaam: Peter Paul Geboortedatum: 15 maart 1956 Profiel Als je problemen en uitdagingen kantelt, ontstaan er nieuwe perspectieven met kansen. Peter Paul zet

Nadere informatie

Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen

Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen Volledig praktijkgericht Regionale avondcursus op 15 locaties in Nederland Mei en juni 2010, 18.30-22.00 uur Interactieve nascholing met

Nadere informatie

Algemene informatie en algemene voorwaarden bijeenkomsten

Algemene informatie en algemene voorwaarden bijeenkomsten Algemene informatie en algemene voorwaarden bijeenkomsten Per 1 mei 2016 Onderstaande informatie en aanmeldingsvoorwaarden gelden voor alle bijeenkomsten aangeboden door het Instituut voor Bouwrecht. Algemene

Nadere informatie

Open Your Heart. Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf!

Open Your Heart. Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf! AANMELDING 1 op 1 coaching Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf! VIP ARRANGEMENT 1 op 1 coaching Dagtraining Open Your Heart van

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. * Deze workshop sluit aan bij de eerder door FHI in samenwerking

Nadere informatie

Open Your Heart. Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf!

Open Your Heart. Geef duidelijk aan, aan welk(e) Open Your Heart traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf! AANMELDING 1 op 1 coaching Geef duidelijk aan, aan welk(e) traject(en) u wilt deelnemen. QUALITY TIME helemaal voor jezelf! VIP ARRANGEMENT 1 op 1 coaching Dagtraining van 10.00 17.00 uur Locatie in overleg

Nadere informatie

Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration

Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration Aanmeldingsprocedure 1 De Admission Committee heeft de aanmeldingsprocedure en selectie criteria vastgesteld. De aanmelding omvat het volgende:

Nadere informatie

Julius Academy. Masterclass Crisisbeheersing 2016. Voor bestuurders en leden Crisisbeleidsteam van Zorginstellingen

Julius Academy. Masterclass Crisisbeheersing 2016. Voor bestuurders en leden Crisisbeleidsteam van Zorginstellingen Julius Academy Masterclass Crisisbeheersing 2016 Voor bestuurders en leden Crisisbeleidsteam van Zorginstellingen MASTERCLASS CRISISBEHEERSING VOOR BESTUURDERS EN LEDEN CRISISBELEIDSTEAM IN ZORGINSTELLINGEN

Nadere informatie

WERKGEHEUGEN. Cogmed Braingame Brian Jungle Memory. Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen.

WERKGEHEUGEN. Cogmed Braingame Brian Jungle Memory. Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen. WERKGEHEUGEN Cogmed Braingame Brian Jungle Memory Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen Congres Dinsdag 1 april 2014 Jaarbeurs Utrecht WERKGEHEUGEN Training en ondersteuning

Nadere informatie

Meetellen en Meedoen

Meetellen en Meedoen Vrijdag 23 november, 13.00-17.00 uur, RASA, Pauwstraat 13a, Utrecht Meetellen en Meedoen Debat over sociale uitsluiting, armoede en diversiteit in Nederland MOVISIE organiseert een publiek debat met experts

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND. WORKSHOP FES Flower Essences 2005

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND. WORKSHOP FES Flower Essences 2005 BLOESEM REMEDIES NEDERLAND WORKSHOP FES Flower Essences 2005 F.E.S. CALIFORNIAN FLOWER ESSENCES WORKSHOP MET PATRICIA KAMINSKI OPRICHTER EN PRODUCENT VAN DE EERSTE REMEDIES NA Dr. BACH. 5 en 6 NOVEMBER

Nadere informatie

Wiskunde A. Deficiëntiecursus 2014-2015. (instroom 2015-2016)

Wiskunde A. Deficiëntiecursus 2014-2015. (instroom 2015-2016) Deficiëntiecursus 2014-2015 (instroom 2015-2016) Wiskunde A Amsterdam Fashion Institute Communicatie Communication and Multimedia Design Opleidingen van Economie en Management Toegepaste Psychologie september

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau Vrijdagen 1, 15 & 29 November 2013 Utrecht (Hotel NH Utrecht)

Nadere informatie

Opleidingen voor Coaches

Opleidingen voor Coaches Opleidingen voor Coaches Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of coachingskandidaten

Nadere informatie

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro:

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro: 1 Fontys MSU cursus voor de fysiotherapie Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF. Dit is de perfecte

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Masterclass, 18-22 weken Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) 2016

Masterclass, 18-22 weken Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) 2016 a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Nadere informatie

Wijkteams als living lab

Wijkteams als living lab Ondersteuningsprogramma Wijkteams als living lab Een ondersteuningsprogramma voor het najaar van 2014 gericht op samenwerkende professionals van het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling in nieuw te vormen

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Hulp aan jeugd, is hulp aan onszelf

Hulp aan jeugd, is hulp aan onszelf Hulp aan jeugd, is hulp aan onszelf Op het moment dat u dit leest zijn er in Nederland zo'n 21.000 kinderen die direct te maken hebben met de jeugdbescherming. Ieder jaar komen daar zo'n 7.000 kinderen

Nadere informatie

HUURINCASSO CONGRES Ketensamenwerking 2.0 Op weg naar een landelijke aanpak. Dinsdag 17 april 2018, Spant! Bussum

HUURINCASSO CONGRES Ketensamenwerking 2.0 Op weg naar een landelijke aanpak. Dinsdag 17 april 2018, Spant! Bussum HUURINCASSO CONGRES 2018 Ketensamenwerking 2.0 Op weg naar een landelijke aanpak Dinsdag 17 april 2018, Spant! Bussum www.huurincasso-congres.nl Huurincasso Congres 2018 Het Huurincasso Congres is een

Nadere informatie

verkoop en levering in de technologiebranches

verkoop en levering in de technologiebranches Inleiding Programma Aanmelden Route Uitnodiging Workshop DONDERdag 17 JANUARI 2013 fhi - leusden Rechten en plichten bij verkoop en levering in de technologiebranches Rechten en plichten bij verkoop en

Nadere informatie

Kom ook naar de regionale ketendagen in april!

Kom ook naar de regionale ketendagen in april! Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Steunpunt Keten Samenwerking College van B&W, directeuren en hoofden sociale zaken Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon (070)

Nadere informatie

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan

Hoe kom ik aan nieuwe klanten? Maak uw eigen marktbewerkingsplan Inleiding Programma Aanmelden Route Hoe kom ik aan nieuwe klanten? U hebt mooie producten en diensten. En u wilt deze graag aan zoveel mogelijk organisaties aanbieden. Niet alleen aan bestaande relaties,

Nadere informatie

Netwerken voor de Pensioenadviseur

Netwerken voor de Pensioenadviseur Training Netwerken voor de Pensioenadviseur Waar vindt de pensioenadviseur de toegang tot nieuwe pensioenrelaties? Een vaardigheid training. - Hoe kom ik met accountants in gesprek voor samenwerking? -

Nadere informatie

WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT?

WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT? Inleiding Programma Aanmelden Route WORKSHOP DE KLIKFACTOR: HOE ZORG IK VOOR DE KLIK MET MIJN KLANT? In de wereld waarin wij ons bevinden, wordt heel veel gecommuniceerd: uw verkopers communiceren met

Nadere informatie

Geen keurslijf, maar ruimte voor eigen keuzes. 2e Cardiovasculair Risicomanagement Congres. De nieuwe multidisciplinaire richtlijn

Geen keurslijf, maar ruimte voor eigen keuzes. 2e Cardiovasculair Risicomanagement Congres. De nieuwe multidisciplinaire richtlijn 2e Cardiovasculair Risicomanagement Congres De nieuwe multidisciplinaire richtlijn Woensdag 20 juni 2012, ReeHorst te Ede Geen keurslijf, maar ruimte voor eigen keuzes Platform Uitnodiging Geachte collega,

Nadere informatie

Strategisch Credit Management

Strategisch Credit Management academy MASTERCLASSREEKS I & II VERNIEUWD Strategisch Credit Management Locatie: CMI Utrecht Filevrije sessies: 14:00-21.00 uur 2 Masterclassreeksen met de beste inzichten voor Credit Managers Masterclassreeks

Nadere informatie

Intentieverklaring tot deelname aan NEJA en bijdragen aan uitvoering meerjarenprogramma NEJA

Intentieverklaring tot deelname aan NEJA en bijdragen aan uitvoering meerjarenprogramma NEJA Het netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA) is een samenwerkingsverband tussen praktijkinstellingen voor jeugdhulp en preventie, gemeente, kennisinstituten, hogescholen en universiteiten in de

Nadere informatie

INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg

INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg INVITATIONAL CONFERENCE 14 november 2013 locatie: Scandic Sanadome, Weg door Jonkerbosch 90, Nijmegen INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg INLEIDING Wij nodigen professionals

Nadere informatie

(instroom 2015-2016) Cursus Wiskunde B

(instroom 2015-2016) Cursus Wiskunde B (instroom 2015-2016) Cursus Wiskunde B Opleidingen van Techniek september 2014 Cursus Wiskunde B 2014-2015 Doelgroep Aankomend studenten van de Hogeschool van Amsterdam. 21+-toelatingsexamenkandidaten

Nadere informatie