Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen."

Transcriptie

1 Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in de Nicolaas Beetsschool. Wennen Uw kind komt straks naar ons kindercentrum. Dat is even wennen: een nieuwe omgeving, allemaal andere kinderen en pedagogisch medewerkers. Ook voor u is het (wellicht) wennen. Uw kind (voor het eerst) zonder u, in een vreemde situatie, in een groep. Voor iedere ouder en elk kind is het wennen weer anders. De leeftijd en de aard van het kind spelen hierbij een rol. Het ene kind loopt vanaf het eerste moment vrolijk en onderzoekend rond, een ander kind heeft wat meer tijd nodig om zijn of haar plekje te vinden. Kinderen komen wennen voordat ze echt komen. Wij nodigen u en uw kind uit voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek vertellen we hoe het gaat op ons kindercentrum en willen we van u zoveel mogelijk weten over uw kind. Ook maken we afspraken over het wennen. Het aantal dagen en de tijden van het wennen is afhankelijk van de leeftijd van uw kind en of uw kind zich prettig voelt in de groep. De meeste kinderen komen twee à drie keer wennen. Laat de pedagogisch medewerkers weten wat u moeilijk vindt, zij helpen u er graag bij. Het is fijn als u er rekening mee houdt dat u extra tijd nodig heeft om het wenproces van uw kind te begeleiden. Ook is het belangrijk dat u de eerste periode voor ons telefonisch goed te bereiken bent. Zo kunnen we met u overleggen als de situatie daar aanleiding toe geeft. Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Visie De afgelopen jaren is gewerkt binnen het pedagogisch thema Ontdekkend spelen en uitdagend werken. Ontdekkend spelen, omdat kinderen leren door te spelen en te ontdekken Uitdagend werken, omdat het voor ons een uitdaging is om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren, bijvoorbeeld door spel en activiteiten. We leren kinderen van verschillende leeftijden om rekening met elkaar te houden, door elkaar te helpen en op elkaar te wachten. De huidige maatschappij kent veel verschillende (culturele) achtergronden. Wij willen binnen Kindercentrum Bij ONS diversiteit uitstralen! Diversiteit betekent voor ons omgaan met verschillen, we stralen uit dat alle mensen en kinderen gelijk zijn Kijk, ik mag er zijn, en jij ook! Zo helpen wij de kinderen om zich veilig bij elkaar te voelen. Wij zorgen ervoor dat ze elkaar geen pijn doen of storen. We stimuleren dit door te benoemen wat we daadwerkelijk waarnemen. Bijvoorbeeld: Ik zie dat je nu boos bent, hoe komt dat? Zo geven wij de kinderen de kans om over hun gevoelens na te denken en deze zelf te kunnen verwoorden. Bovenal zorgen we ervoor dat de kinderen plezier met elkaar hebben.

2 Dagprogramma PSZ Onze groep heeft een eigen dagprogramma. Zeker met jonge kinderen worden de tijden niet zo strikt gehanteerd, er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met het ritme van het kind. Op de peuterspeelzaal werken wij met thema's die goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Bijvoorbeeld: een nieuwe baby, ziek zijn en hoe zie ik er uit? Doordat er binnen een thema veel herhaling is, onthouden de kinderen het beter. Per thema wordt de groepsruimte passend ingericht. Samen met pop Bill, die de peuters dagelijks komt begroeten, komen de kinderen van Bij ONS spelenderwijs in aanraking met de Engelse taal. Dagprogramma BSO Wij halen de kinderen na schooltijd lopend op. De grotere kinderen van de Nicolaas Beetsschool komen zelfstandig naar de BSO. De kinderen beginnen de middag met het drinken van limonade, sap of thee en eten een cracker of rijstwafel. Op woensdag wordt een broodmaaltijd aangeboden. Daarna is er ruimte voor vrij spel. Kinderen kunnen kiezen uit bijvoorbeeld, knutselen, buitenspelen, lezen, huiswerk maken, toneel en dans maar ook lekker relaxen is een optie. Ook kunnen kinderen deelnemen aan een van de aangeboden activiteiten, zoals een creatieve workshop of een sportactiviteit in de gymzaal. Wij hebben een wisselend weekprogramma. Dit wordt wekelijks naar alle ouders g d. In de schoolvakanties is er een speciaal vakantieprogramma in samenwerking met BSO KNUS. Naast activiteiten op de locatie worden er leuke uitstapjes gemaakt. Kinderraad De kinderraad van BSO Bij ONS bestaat uit vijf kinderen die gekozen zijn door de kinderen. Kinderparticipatie is een belangrijk onderdeel op onze BSO maar een kinderraad stelt de kinderen nog meer in de gelegenheid om mee te denken en verantwoordelijkheid te kunnen nemen; goed voor hun eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zij vergaderen elk kwartaal. De notulen kunt u inzien op de groep. Oudercontact Dagelijks contact op de peuterspeelzaal Elke dag is er bij het brengen en ophalen van uw kind de gelegenheid om de dagelijkse dingen te bespreken met de groepsleiding. Bij het brengen vertelt u de pedagogisch medewerker bijvoorbeeld dat uw kind een nacht slecht heeft geslapen, of last heeft van een verkoudheid. Voor ons is dit belangrijke informatie. Zo kunnen we het gedrag van uw kind die dag goed inschatten. Bij het ophalen vertellen wij u hoe de ochtend gegaan is. Want ook voor u is het van belang dat u weet wat er die dag gebeurd is.

3 Dagelijks contact op de buitenschoolse opvang Elke dag is er bij het ophalen van uw kind de gelegenheid om de dagelijkse dingen te bespreken met de groepsleiding. Is uw kind al zo groot dat hij/zij zelfstandig naar huis mag, dan worden de contacten tussen ouders en groepsleiding minder. Wij vragen u om in deze leeftijdsfase toch met regelmaat uw kind eens op te komen halen of ons te bellen. Kindverslagen en oudergesprekken Naast het kennismakingsgesprek en een gesprek na de eerste drie maanden hebben wij ieder jaar met u een officieel oudergesprek. Als er reden voor is, wordt er natuurlijk niet gewacht op zo n officieel gesprek. Dan maken we eerder met u een afspraak. Of u met ons. Oudergesprekken Als uw kind een jaar op ons kindercentrum is, vullen we een observatieschema in. Met dit schema kijken we naar de ontwikkeling van uw kind en kijken we ook hoe uw kind zich voelt binnen ons kindercentrum (het welbevinden). Deze observatie gebruiken we als uitgangspunt voor ons gesprek. Ook bespreken we de eventuele aandachtspunten en maken afspraken voor het volgende jaar. Overdracht naar de basisschool Wij geven de gegevens van onze vierjarigen door aan de basisschool. De pedagogisch medewerkers van de PSZ hebben uw kind immers een tijd begeleid en zijn/haar ontwikkeling meegemaakt. Zij weten precies wat uw kind graag doet, waar het goed in is of waar het misschien een steuntje in de rug kan gebruiken. Als wij dat doorgeven aan de leerkracht van groep één dan kan de leerkracht sneller inspelen op de specifieke behoeften van uw kind. Vanzelfsprekend worden de gegevens eerst met u besproken en sturen we het pas na uw akkoord door naar de basisschool. Ouderbijeenkomsten Een keer per jaar organiseren we een ouderbijeenkomst in samenwerking met de oudercommissie.. Oudercommissie Onze oudercommissie vertegenwoordigt alle ouders en behartigt de belangen van ouders en kinderen. De oudercommissie vergadert 1 maal per 3 maanden samen met het locatiehoofd. Als ouder kunt u deze vergaderingen bijwonen. Wilt u lid worden van de oudercommissie? U kunt zich aanmelden bij de clustermanager/locatiehoofd, onze pedagogisch medewerkers of direct bij de oudercommissie. Website Iedere locatie heeft zijn eigen website. Hier vindt u het laatste nieuws uit ons kindercentrum. Ook kunt de foto s bekijken van onze activiteiten. De inlogcode wordt verstrekt tijdens het intakegesprek.

4 Huisregels Wij gaan er vanuit dat u uw kind(eren) zelf komt ophalen. We geven uw kind alleen aan iemand anders mee, als u ons daarvan van tevoren op de hoogte heeft gesteld. Wij willen het graag weten als uw kind afwezig is (i.v.m. ziekte, vakantie, dagje rust). Zo kunnen wij onze administratie goed bijhouden. U kunt uw kind afmelden bij de pedagogisch medewerkers. Op de dag zelf kunt u bellen naar de groep van uw kind. U vindt de telefoonnummers voor in deze wegwijzer onder contact. Als er een bijzonderheid is m.b.t. uw kind waardoor uw kind in de groep met ander gedrag zou kunnen reageren (bv. ziek geweest, hoofdluis, ingrijpende verandering in de thuissituatie of iets dergelijks), wilt u dit dan doorgeven? Dan kunnen wij daar rekening mee houden. Wij blijven graag op de hoogte van verhuizingen, andere telefoonnummers, mobiele bereikbaarheid. Wij vragen u dan ook regelmatig op de fotosleutelhanger te controleren of alle nummers correct zijn en wijzigingen aan ons door te geven. Ook kunt u wijzigingen zelf aanpassen door in te loggen op mijn SRK Aan een ziek kind kunnen we niet de zorg bieden die het kind nodig heeft. Daarom is het beter als uw kind niet komt als het ziek is. Als het kind op het kindercentrum ziek wordt, zal de pedagogisch medewerker contact met de ouder(s) opnemen voor overleg en naar gelang de ernst van de ziekte verzoeken het kind te komen halen. Medicijnen worden alleen door de pedagogisch medewerkers gegeven als vooraf door de ouders een medicijnverklaring is ingevuld. Het is in het belang van de veiligheid dat de voordeur altijd goed gesloten wordt. Bij het brengen en halen moet aan de pedagogisch medewerker van de groep minimaal gemeld worden dat het kind binnen is of weggaat. De sleutelhanger met de foto van uw kind moet aan de sleutelring gehangen worden en bij het ophalen weer van de ring afgehaald worden. Wij bewonderen graag nieuw speelgoed van uw kind. Andere kinderen van de groep mogen er dan ook mee spelen. Wilt u dit liever niet, dan vragen wij u meegebracht speelgoed na bewondering weer mee naar huis te nemen. Bij kwijtraken of kapot gaan van het speelgoed zijn wij niet aansprakelijk. De BSO is tot uur geopend en de PSZ tot uur. Voor die tijd moet uw kind worden opgehaald. Als de groepsgrootte het toelaat wordt er wel eens een uitstapje in de wijk gemaakt. Als een uitstapje met langer reizen plaatsvindt, worden de ouders daar vooraf over ingelicht. Kinderen mogen geen snoep van thuis op de BSO en PSZ eten. In de vakanties start het dagprogramma om uur. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind voor die tijd aanwezig is. Wilt u ons op de hoogte brengen wanneer uw kind in de vakanties later komt of eerder wordt opgehaald. Dit in verband met de uitstapjes die we plannen. Voor de (school)vakanties willen wij ook graag weten of uw kind wel of niet komt. Dit is noodzakelijk voor een goede invulling van het vakantieprogramma. U kunt dit aangeven op de vakantie-intekenlijsten die ruim voor de vakanties op de groep van uw kind hangen.

5 Peuterspeelzaal Bij Ons Beetslaan TH Rijswijk Telefoonnummer: Locatiehoofd Yvonne Floris Openingstijden Maandag Vrijdag Tijdens officiële feestdagen en tijdens schoolvakanties is de peuterspeelzaal gesloten. BSO Bij ONS Beetslaan TH Rijswijk Telefoonnummer: / Locatiehoofd Yvonne Floris Yfloris@kinderopvang-plein.nl Openingstijden Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Tijdens schoolvakanties en schoolvrije dagen is de BSO geopend van 7.30 tot uur. Op woensdagen en tijdens schoolvakanties is BSO Bij ONS op locatie KNUS. Tijdens officiële feestdagen is de BSO gesloten.

6

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 Dagprogramma 6 Oudercontact 7 dagelijks contact

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 Dagprogramma 6 Oudercontact 6 dagelijks contact

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum klik in de hoek van de pagina om door deze wegwijzer te bladeren Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum LEUK Ypenburg is onderdeel van Stichting Rijswijkse Kinderopvang Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum LEUK Ypenburg is onderdeel van Stichting Rijswijkse Kinderopvang Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 kinderdagverblijf

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum LEUK Ypenburg is onderdeel van Stichting Rijswijkse Kinderopvang Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden

Nadere informatie

D e E g l avno o. Wegwijzer. Deel 1

D e E g l avno o. Wegwijzer. Deel 1 r of tie D e E g l avno o rh I KC Wegwijzer Deel 1 IKC De Eglantier Voorhof Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 zelfstandigheidscontracten 6 Dagprogramma

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum LEUK Ypenburg is onderdeel van Stichting Rijswijkse Kinderopvang Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum klik in de hoek van de pagina om door deze wegwijzer te bladeren Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum LEUK Ypenburg is onderdeel van Stichting Rijswijkse Kinderopvang Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 kinderdagverblijf

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 kinderraad 5 thema s 5 Dagprogramma 6 dagprogramma

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang openingstijden 5 wennen 5 Visie 6 peuterspeelzaal

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 6 Puk op het kinderdagverblijf 6 Dagprogramma 7

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum LEUK Ypenburg is onderdeel van Stichting Rijswijkse Kinderopvang Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Zandkasteel Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 6 Uk & Puk 6 buitenspelen 7 Dagprogramma

Nadere informatie

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Plaats: Onderwerp: Aan: Anna Paulowna Informatie Kappio Belangstellende ouders en verzorgers Hartelijk dank voor uw aanvraag voor plaatsing in onze kinderopvang locatie

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Biliton Bilitonkade 44-45 353 TH Utrecht 06-3455035 bsobiliton@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 6 pedagogisch thema respect 6 Puk op het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06 42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Spinel 2

Locatiebeschrijving Spinel 2 Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Spinel 2 Algemene gegevens Okidoki locatie Spinel 2 Spinel 2 2691 TM s-gravenzande T. KDV:

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

De Buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang t Planzoentje.

De Buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang t Planzoentje. De Buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang t Planzoentje. Voorwoord In dit pedagogisch beleidsplan wordt weergegeven wat onze visie is ten aanzien van het werken met kinderen in de betreffende

Nadere informatie

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar Welkom Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar Als je de hele dag op school hebt gezeten, wil je daarna niets liever dan je heerlijk ontspannen of samen met leeftijdgenootjes spelen. Dat kan allemaal in de

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Kardoen Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht 06-22563689 bsowarmoes@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06-42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Het Palet Vondellaan 176 3521GH Utrecht 030-2800136 palet@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling, de activiteiten,

Nadere informatie

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Een goede keuze Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Kinderopvang 2Samen: een goede keuze Thuis in kinderopvang Voor kinderen vanaf 2½ jaar, die niet naar het kinderdagverblijf gaan, is de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids

Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids versie: juli 2013 Info over het kindercentrum...wiekenkids Startjaar van centrum: November 2006 Adres: De Wildestraat 65 Postcode/Plaats: 3119 LP Schiedam 1.

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Spinel 2

Locatiebeschrijving Spinel 2 Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Spinel 2 Algemene gegevens Okidoki locatie Spinel 2 Spinel 2 2691 TM s-gravenzande T. KDV:

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Ontdekkers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Ontdekkers BSO De Ontdekkers

Nadere informatie

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Hoe kunt u ons bereiken? Pure-Kids Reest 2 9406 HH Assen T. 06-27136098 Email adres: info@pure-kids.nl Eigenaren:

Nadere informatie

Wegwijzer BSO Kinderjungle

Wegwijzer BSO Kinderjungle . Wegwijzer BSO Kinderjungle 0 Inhoud Welkom... 2 Algemene informatie... 3 Uw kind afmelden... 4 Vervoer... 4 Visie... 5 Huiselijkheid... 5 Dagschema... 5 Huisregels... 5 Buitenruimte... 5 Schijf van 5!...

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over de Boomhut Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en Pagina 1 van 5 De Boomhut De Boomhut is een kleine, gezellig

Nadere informatie

Peuteropvang Uithuizen

Peuteropvang Uithuizen Peuteropvang Uithuizen Ontdek, leer, groei en geniet! SPELEN, ONTMOETEN EN BELEVEN! Goed voorbereid naar de basisschool Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

Pedagogisch plan van aanpak Voor-en BuitenSchoolse Opvang. Samen op reis worden we Wereldwijs Respect

Pedagogisch plan van aanpak Voor-en BuitenSchoolse Opvang. Samen op reis worden we Wereldwijs Respect Pedagogisch plan van aanpak 2017 Voor-en BuitenSchoolse Opvang Samen op reis worden we Wereldwijs Respect INHOUDSOPGAVE Inleiding Pedagogische kwaliteit SRK 3 Voor wie is het PPA? 3 Voor- en buitenschoolse

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Partou BSO Schweitzerstraat 21 (4-12 jaar)

Partou BSO Schweitzerstraat 21 (4-12 jaar) Partou BSO Schweitzerstraat 21 (4-12 jaar) We zijn blij dat u heeft gekozen voor Partou. Als vestigingsmanager, samen met mijn team, heet ik u en uw kind van harte welkom. In dit boekje kunt u lezen wat

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO t Kraaiennest Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO t Kraaiennest 't Kraaiennest

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO de Kinderkajuit Datum: 20 december 2017 Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Bussloo

Pedagogisch werkplan BSO Bussloo Pedagogisch werkplan BSO Bussloo 1. De locatie Onze buitenschoolse opvang biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. BSO Bussloo is gelegen in het gelijknamige dorp Bussloo(gemeente Voorst).

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Servatius Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Servatius BSO Servatius is gevestigd

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO de Melkweg Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO de Melkweg BSO de Melkweg bevindt

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO De Flierefluiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO De Flierefluiters Op deze

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Rootz. Rijnhuizenlaan JA Utrecht

Buitenschoolse opvang Rootz. Rijnhuizenlaan JA Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Rootz Rijnhuizenlaan 2-4 3525 JA Utrecht 06-34 49 18 00 bsorootz@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Waterlopers Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Waterlopers BSO Waterlopers

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

Coole Kikkers Buitenschoolse opvang

Coole Kikkers Buitenschoolse opvang Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Coole Kikkers Buitenschoolse opvang Versiedatum : 30 augustus 2018 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Coole Kikkers

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk Peuterspeelzaal De Paddestoel Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan 103-105 2285 GJ Rijswijk Vaste telefoon: 070 75333939 Jolanda Steinmetz: 06 29537781 Anita van Wolferen: 06

Nadere informatie

Partou BSO Mesdaglaan 70

Partou BSO Mesdaglaan 70 Partou BSO Mesdaglaan 70 We zijn blij dat u heeft gekozen voor Partou. Als vestigingsmanager, samen met mijn team, heet ik u en uw kind van harte welkom. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018

Pedagogisch werkplan. peuteropvang Morgenster. Pedagogisch werkplan de Morgenster 2018 1 Pedagogisch werkplan peuteropvang Morgenster November 2018 2 Inhoud 1. Informatie over peuteropvang Morgenster... 3 2. Groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel... 4 3. Kennismaking en wennen... 5 4.

Nadere informatie

Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017

Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017 Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017 Natureluur biedt verschillende pakketten aan met bijbehorende tarieven. In deze tarieven is geen rekening gehouden met de tegemoetkoming van de Belastingdienst.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Uniek

Pedagogisch werkplan BSO Uniek 1 Pedagogisch werkplan BSO Uniek April 2019 2 Pedagogisch werkplan van BSO Uniek In het pedagogische werkplan wordt omschreven hoe de pedagogisch medewerkers aan de hand van het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Zo Outdoor bij Ferguson

Veel gestelde vragen Zo Outdoor bij Ferguson Veel gestelde vragen Zo Outdoor bij Ferguson Veel gestelde vragen Zo Outdoor bij Ferguson Inhoudsopgave 1. De locatie 1 Team Zo Outdoor bij Ferguson 1 Adresgegevens Zo Outdoor BSO bij Ferguson 1 Wat zijn

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO Johanna Margaretha, februari 2016 Ellen Hemmelder, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO Johanna Margaretha, februari 2016 Ellen Hemmelder, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO Johanna Margaretha De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep Johanna Margaretha

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Prins Bernhardstraat

Locatiebeschrijving Prins Bernhardstraat Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Prins Bernhardstraat Algemene gegevens Okidoki locatie Prins Bernhardstraat Prins Bernhardstraat

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht /

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht / Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Harlekino Verlengde Hoogravenseweg 37 3525 BB Utrecht 030 8200747 / 06 14477078 bsoharlekino@ludens.nl Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Het ontmoetingspunt voor groot en klein. Locatie Zwijsenstraat

Het ontmoetingspunt voor groot en klein. Locatie Zwijsenstraat Het ontmoetingspunt voor groot en klein Locatie Zwijsenstraat Kindcentrum De Kiezel, Mgr Zwijsenstraat 85, 5683 HB Best 0499-714214, www.kindcentrumdekiezel.nl Welkom op de kindcentrum De Kiezel. Samen

Nadere informatie

TARIEVENKRANT DE FAMILIESCHOOL familieschool.nl. Alles inclusief!

TARIEVENKRANT DE FAMILIESCHOOL familieschool.nl. Alles inclusief! TARIEVENKRANT 2018 DE FAMILIESCHOOL 0.12 van baby tot brugklasser Op de Familieschool 0.12 ligt de focus op samenwerken. Met de kinderen, de ouders, de ouderraad, de medezeggenschapsraad, het bestuur en

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van De BSO en de samenstelling van de en Er worden momenteel op maandag, dinsdag en donderdag niet meer dan 20 kinderen opgevangen op BSO De Wilgenboom. Op vrijdag worden er momenteel niet meer

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te maken, treft u hieronder

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Rosa. Malakkastraat 6 Tel:

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Rosa. Malakkastraat 6 Tel: Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Rosa Malakkastraat 6 Tel: 06 42640697 bsorosa@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Amarant Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Amarant BSO Amarant heeft alles

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie