Notulen tweede fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen. Mevrouw Carla van Amerongen (vervanging A.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen tweede fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen. Mevrouw Carla van Amerongen (vervanging A."

Transcriptie

1 Notulen tweede fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen Datum: 4 juli 2014 Tijd: 09:00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Lochem, zaal de Voorst Aanwezigen; Gem.Lochem (voorzitter) Gem.Zutphen Gem.Lochem Gem.Lochem Gem. Lochem/ Zutphen Mevrouw Atsje Rol-Boersma Mevrouw Carla van Amerongen (vervanging A. Noordam)) Mevrouw Hanneke van Toorn Mevrouw Marleen van Oltvoort Mevrouw Suna Kavak Adviesbureau Tim Robbe De heer Tim Robbe Sutfene De heer Rick Hogenboom Sutfene Mevrouw Karin Buwalda Zorggroep Sint Maarten De heer Erik de Groot Sensire Mevrouw Jelly Hamberg Zorgboerderij De Reube De heer Tom Ponten GGNet SZMK Hoge Weide/Thuiszorg Marga Klompé Mevrouw A.Senhorst Afwezig,met kennisgeving: Frans Kamsteeg Trajectum De heer A.van Duijn (vervanging N. Witmer)) Het Volkshuis (afwezig) Humanitas DMH Afwezig Mevrouw Anita Hilberink (vervanging mw. M.v/d Voorde) Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg Zozijn De heer Henk Loman De Lichtenvoorde De heer Jeroen Stevens (vervanging mw. A. Scholten) De Seizoen/ Helios De heer Ronald van Aalten Agendapunten: 1. Welkom,vaststellen agenda Mevrouw Rol opent de vergadering en heet allen welkom. Er zijn geen aanvullende agendapunten.

2 2. Mededelingen Dhr. Tim Robbe en Mw. Jelly Hamberg zullen iets later aanschuiven, mw. Carla van Amerongen neemt waar voor de heer Andreas Noordam voor gemeente Zutphen. De voorzitter stelt voor om de aanbieders van de virtuele tafel uit te nodigen voor de fysieke overlegtafel als toehoorders. Aanwezigen gaan akkoord met het voorstel. Vandaag sluit, de programma directeur van het Sociaal Domein, de heer Martin Rommers aan als toehoorder. De vastlegging van de notulen staat niet op de agenda deze zal worden ingevoegd na dit punt. 3. Notulen vorige vergadering De heer De Groot verzoekt de organisatienaam Polbeek te vervangen door Zorggroep Sint Maarten. De juiste naam van de deelnemers vanuit Humanitas wordt aangepast op de lijst zijnde mw. Martine van de Voorde. Met een wijziging van deze punten worden de notulen vastgesteld en zullen zo spoedig mogelijk worden gepubliceerd op de website. 4. Basisovereenkomst, toelichting op vervolgproces De basisovereenkomst zal opnieuw worden geagendeerd als de input van de fysieke en virtuele overlegtafel is verwerkt. We werken er naar toe om deze op 1 september weer op de agenda te hebben. 5. Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding De heer Robbe neemt dit agendapunt over van de voorzitter. Hij geeft eerst een uitleg over de kostprijsberekening en gaat de deelovereenkomst per pagina doornemen met de aanwezigen. Kostenberekening; Kostenberekening zal middels kostenversimpeling gaan plaatsvinden. Tim geeft een verduidelijking bij het bepalen van de kostprijs/streeftarief. Moeten we individueel of groepen samenvoegen voor de kostenberekening. Deze vraag leidt tot de conclusie dat kleine groepen voordeliger zijn in kostprijs als de kostprijs per individu. De aanbieder kan zelf alsnog zelf bepalen of de cliënt individueel of groepsbegeleiding krijgt. Tim geeft twee vormen van kostenberekening aan: 1 e voorstel Prijsberekening per uniek cliënt één bedrag (individuele begeleiding): 2 e voorstel gelijke spreiding van cliënten (groepsbegeleiding) De gemeente zal de kosten berekenen op basis van de Vektis bestanden die zij hebben.

3 Kanttekeningen: De bedragen die uiteindelijk zullen worden vastgesteld voor Wmo diensten gelden voor alle aanbieder. Voor de gemeente zij de geleverde uren uit de Vektis bestanden te halen De kostprijs per dienst kan tussen gemeente Zutphen en Lochem verschillen Tariefprijs per maand, er zullen geen volume afspraken komen Wijziging categorie waartoe cliënt behoort wordt bij de toegang bepaald Omdat aannames onzeker zijn zal de kostprijs op de ontwikkelagenda blijven terugkomen, er dienst steeds gecheckt te worden op volumecliënt en volume uren. De uitvraag zal als bijlage worden gepubliceerd op de website Inkoop Wmo Deelovereenkomst maatwerkvoorziening Begeleiding Pag.1 Punt C. voorstel is om het laatste gedeelte van de vierde zin te laten vervallen :..in plaats van claim en aanbodgericht. Pag. 2 J. het woord verantwoord voegen in de tweede zin:.. zolang mogelijk verantwoord in zijn. K. het begrip regisseur definiëren. De regisseur heeft te maken met toeleiding en de betrokkenheid van organisaties in dat proces. Er komt een discussie op gang waardoor wordt besloten om een verdiepingsslag te maken in toeleiding door een aparte bijeenkomst te organiseren waarin een aantal deelnemers van de fysieke tafel hierover kunnen mee discussiëren. Pag. 3 Begrippen Artikel 13: toevoeging in eerst zin;..gesprek met gemeente en inwoner Artikel 15: toevoeging als doel: vertragen van achteruitgang in de zelfredzaamheid en/of participatie van Inwoner, dit geldt voor het gehele document waarin wordt gesproken over resultaat. Artikel 18: toevoeging ;.beoordeling plaats door gemeente of door gemeente gemandateerde instantie of de noodzaak Pag.4 Artikel 3/1 Vraag; In hoeverre wijken de algemene inkoopvoorwaarden van deze overeenkomst af van de overeenkomst van de VNG? Antwoord; facturering en aansprakelijkheid wijken af van de overeenkomst van VNG. Artikel 5/2 Vraag; verduidelijking van inspanningsverplichting, wat houdt dit in? Antwoord; lezen als bereidheid om Art 5/3 In laatste zin resterende vervangen door overige

4 Pag.5 Artikel 12/2: Vraag; Wat als dienstverlener niet kan leven met wijzigingen en afscheid wil nemen? Antwoord; Op basis van beginselen van behoorlijk bestuur zal er tijdens de opzegtermijn een overgang worden gerealiseerd. Artikel 13:overgangsbepalingen zijn opgenomen in bijlage 2. Pag. 6 Artikel 16 toevoegen zijnde bewerkerovereenkomst. Hierin is de privacywetgeving geregeld. Pag. 7 Bijlage 1 Hierin is opgenomen een lijst met diensten of producten met daarbij behorende activiteiten. De gemeente stelt alleen de kaders vast. De lijst kan worden aangepast met aanvullingen of verwijdering van diensten/activiteiten aangeleverd door dienstverleners. Producten kunnen tussentijds worden ontwikkeld en toegevoegd op initiatief van dienstverleners Productdefinitie wordt door dienstverleners aangeleverd Aanbieders kunnen onderling arrangementen ontwikkelen en deze op nemen in deze lijst Voorstel is om periodiek de capaciteit op te nemen in de lijst. Pag. 8 Bijlage 2 Maatwerkvoorziening Begeleiding 1.1/ 2 e zin verwijderen (dubbelop) 1.2 Vraag vanuit aanbieders :op basis waarvan zal worden geïndiceerd, welke handvaten zijn er? Antwoord; op basis van beleid en verordeningregels. Opnieuw komt er een discussie op gang over de regisseursfunctie en de toeleiding/toegang. Dit zal in een aparte bijeenkomst verder worden uitgediept. 1.3 Vraag;hoe begeleid je cliënten in de keuzevrijheid voor het kiezen van een dienstverlener. Antwoord: is nog niet duidelijk, als monitoringsvraag op de ontwikkelagenda zetten 1.4 Opmerking deelnemer; dit punt zorgt voor veel bureaucratie. Is er geen mogelijkheid om de verschillende plannen samen te voegen. Dit punt zal worden bekeken. Vraag; Wat doe je als het plan tussentijds wijzigt. Moet je dan opnieuw alle plannen aanpassen. Antwoord:Nee alleen als er een nieuwe beschikking is + nieuw e resultaat dan plan wijzigen anders niet.

5 Vraag;Wanneer ontstaat het juridisch punt van levering? Antwoord;Door brief van gemeente aan aanbieder om te leveren. 1.5 Acceptatieplicht; dienstverlener moet gemotiveerd aangeven waarom hij geen overeenkomst aangaat met cliënt. Capaciteitsproblemen zijn geen geldige redenen,voorstel zou kunnen zijn op deze op te lossen door onderaannemerschap. Dienstverlener meldt actief wanneer hij (tijdelijk) geen plaats heeft, in dat geval is het hebben van geen capaciteit een geldige reden. Indien plan in aanloop wijzigt geen nieuwe beschikking. In dien resultaat wijzigt dan nieuwe beschikking. Leveren van beschikking is een opdrachtverstrekking. 1.6 Maatwerk wordt niet gesubsidieerd algemene voorzieningen wel. Dienstverlener kan en mag geen maatwerk leveren van subsidiegelden. Andersom mag het wel. Duidelijk opnemen in uitleg bij dit punt. 1.7 Aanvullen met ; en eventueel koppelen aan algemene voorziening. Pag Opmerking; hoofdaannemer is aansprakelijk voor geheel, onderaannemer aansprakelijk voor geleverde dienst. 2.3 Er komt een discussie op gang over de basis competentieprofielen in dit artikel De vraag is of vrijwilligers over dezelfde bcp s (moeten) beschikken als professionals. Dit zal niet altijd het geval zijn. Het artikel zal worden verduidelijkt door de invoeging dat vrijwilligers over bcp s dienen te beschikken als zij het zelfde werk uitvoeren als de professional. In de discussie over de vormgeving van toegang zal dit verder worden besproken 2.4 De artikelen opgenoemd in dit lid blijven ongewijzigd. Deze kunnen indien nodig aangevulde worden. Het is aan de gemeente en de aanbieders om meer artikelen binnen dit punt op te nemen. 2.5 Toevoegen wetgeving BOPZ aan de lijst 2.6 Toevoegen; (gemeente)/dienstverlener moet zorgen voor een goede overgang van cliënten bij overgang naar een nieuwe aanbieder waarbij het belang van de cliënt voorop staat. Pag schrappen 3.4 Lijst in dit lid is flexibel deze kan worden aangevuld. Eventuele tekstvoorstellen via gemeente naar Tim Robbe. Toevoegen mantelzorger als klant 3.4/1b er zal worden gekeken naar een ander begrip dan AWBZ/GGZ, revalidatie ZVW.

6 Pag /11,12,13,14,15 indelingen licht, midden, zwaar schrappen, deze categorie aanduiding heeft geen relatie met bekostiging. er zal een tekstvoorstel van Zozijn komen. Coördinatie op plan zal verder worden uitgediept in het overleg over Toegang. Pag Op voorstel van Tim Robbe zal dit punt worden geschrapt 4.3 en 4.4 Kunnen worden geschrapt als punten 4.5 en 4.6 worden aangepast 4.5 en 4.6 Zullen worden aangepast, er zal een concrete uitwerking plaatsvinden en er zullen termijnen aan de controles worden gekoppeld. 4.5 zal op macro niveau worden gecontroleerd en 4.6 op micro niveau. Op verzoek van mevrouw Hamberg zal dit punt terugkomen op de agenda 4.7/a Een gemiddeld cijfer 8 zal voor niemand haalbaar zijn. Beter is streven naar een gemiddelde 8. en er dient in dit punt een link gelegd te worden met punt Als punt 4.5 is aangepast dit punt nogmaals bespreken. Afspraken worden er op afgerekend. Pag Punt van discussie is wel of geen BTW op diensten. Volgens de heer Lindenberg is er geen BTW op deze diensten. Hij vraagt dat nogmaals na bij de belastingdienst. 5.3 Mevrouw Hamberg ziet dit punt als een knelpunt. Indien gemeenten jaarlijks gaan indexeren moet er rekening worden gehouden met volume en uren en trajecten. Aanbieders kunnen op basis van de indexering hun producten en uren aanpassen. 5.4 Voorstel wordt gedaan om de betalingstermijn van de Eigen Bijdrage gelijk te trekken met betaling van gemeente aan aanbieders, regelen via CAK Hoe om te gaan met cliënten die de eigen bijdrage niet kunnen betalen is in bespreking bij het College. Hier wordt op teruggekomen indien er meer duidelijkheid is. Pag Dit punt zal opgenomen worden met Erik-Jan van Genderen, controller Programma Bureau. Het aanleveren van een accountantsverklaring brengt extra kosten met zich mee omdat de termijnen van verantwoording aan gemeente (vóór 1 april) afwijken van de verantwoording opgeleverd door dienstverleners (vóór 1 juni). Voor kleine aanbieders zou dit 10% van de jaarinkomen kunnen bedragen. Tim Robben gaat samen met dhr. van Genderen kijken naar een tussenoplossing. Dit punt zal nog een keer worden geagendeerd. 6.4 Mevrouw Hamberg geeft aan dat het melden van alle vacatures te tijdrovend is Beter zou het gebruik van een vacaturesite zijn waarop alle dienstverleners hun vacature kunnen plaatsen.

7 Agendapunten 6,7 en 8 vervallen. Deze zullen op elke agenda terugkomen. 9. Rondvraag De voorzitter geeft aan dat ze een aantal aanbieders van de fysiek tafel zal uitnodigen om deel te nemen aan een extra bijeenkomst waarin zij input aan de gemeentes kunnen geven over het proces van toegang/toeleiding. 10. Sluiting De voorzitter dankt de aanwezigen en sluit de vergadering

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen Datum: 23 juni 2014 Tijd:09:00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Lochem, raadzaal Aanwezigen; Gemeente Lochem (voorzitter)

Nadere informatie

Notulen zevende fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen zevende fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen zevende fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 30 maart 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem Mevrouw

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 29 juni 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem Gert Jansen (voorzitter)

Nadere informatie

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 18 mei 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Verwolde/Ampsen Aanwezigen; Gem. Lochem Gert Jansen

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 19 oktober Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem (voorzitter) De

Nadere informatie

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 18 mei 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Verwolde/Ampsen Aanwezigen; Gem. Lochem Gert Jansen

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 7 september 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem De heer Gert

Nadere informatie

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 25 januari 2016

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 25 januari 2016 Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 25 januari 2016 Tijdstip: 15:30 uur tot 17:00 uur Locatie: Zaal Verwolde, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter: Gert Jansen Notulen: Bram

Nadere informatie

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid.

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid. Verslag fysieke overlegtafel Zutphen Datum: 3 april 2018 Voorzitter : Matthijs de Vries Tijd: 15.00 17.00 uur Notulist : Barbara Devenijns Locatie: Oude Stadhuis Zutphen, Warnsveldzaal Aanwezigen : zie

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel WMO zorgaanbieders gemeente Lochem d.d. 4 juni 2018

Notulen fysieke overlegtafel WMO zorgaanbieders gemeente Lochem d.d. 4 juni 2018 Notulen fysieke overlegtafel WMO zorgaanbieders gemeente Lochem d.d. 4 juni 2018 Tijdstip: 15:30 uur tot 17:00 uur Locatie: Zaal de Voorst, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter: Mary Vlassak

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 30 juni 2016 Tijd: 09:30-11:00 uur

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 9 februari 2017 Tijd: 09:00 10:30 uur

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 15 december 2016 Tijd: 09:00-10:30

Nadere informatie

Inkoop Sociaal Domein. Gemeente Lochem

Inkoop Sociaal Domein. Gemeente Lochem Basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein Gemeente Lochem OF Gemeente Zutphen Datum: 17-0725-09-2014 Referentienummer: 2014-012671 2 De Basisovereenkomst (de Overeenkomst) gaat in op xxxxxxxx. De Gemeente

Nadere informatie

Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014

Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014 Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014 1. Opening en mededelingen Enkele van de zes gemeenten willen ook beschut werk inkopen via deze bestuurlijke aanbesteding. Dit onderdeel

Nadere informatie

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden WMO en Jeugdzorg Het grotere verband Regels rondom Europees aanbesteden. Boven bepaalde bedragen zijn we verplicht Europees aan te besteden. Verschillende bedragen voor

Nadere informatie

Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo

Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo 2015-2020 31 augustus 2015 Programma Doel van de bijeenkomst: Gezamenlijke start inkooptraject maatwerkvoorzieningen Wmo Westerkwartier. Informeren over het beleid sociaal

Nadere informatie

4. Evaluatie vorig overleg De Gemeente kijkt terug op een vruchtbaar overleg; onder de zorgaanbieders heerst een neutrale stemming.

4. Evaluatie vorig overleg De Gemeente kijkt terug op een vruchtbaar overleg; onder de zorgaanbieders heerst een neutrale stemming. VERSLAG EN ACTIELIJST 2 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 1 juli 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 e fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 Vooraf Alle informatie is openbaar en wordt gepubliceerd Wij willen graag de bijeenkomst opnemen, geeft u daar toestemming voor (intern gebruik).

Nadere informatie

Inkoop Begeleiding nieuwe clienten 18+ Zorg in Natura

Inkoop Begeleiding nieuwe clienten 18+ Zorg in Natura Inkoop Begeleiding nieuwe clienten 18+ Zorg in Natura A2-gemeenten 4 december 2014 www.bizob.nl/aanbestedingen/decentralisatie-awbz-a2-gemeenten Programma Opening Toelichting op inhoudelijke uitgangspunten:

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 5 e Fysieke Overlegtafel Wmo 20 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 5 e Fysieke Overlegtafel Wmo 20 augustus 2014. . VERSLAG EN ACTIELIJST 5 e Fysieke Overlegtafel Wmo 20 augustus 2014. Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij

Nadere informatie

Notulen Fysieke overlegtafel Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo

Notulen Fysieke overlegtafel Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo Notulen Fysieke overlegtafel Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo Datum: dinsdag 12 augustus 2014 Tijd: 16.00-19.00 uur Locatie: Gemeentehuis Werkendam Raadhuisplein 1 4251 VZ Werkendam agendapunt

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 19 juni 2017

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 19 juni 2017 Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 19 juni 2017 Tijdstip: 15:30 uur tot 17:00 uur Locatie: Zaal Verwolde, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter: Gert Jansen Notulen: Bram van

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst WMO. 1 december 2015

Informatiebijeenkomst WMO. 1 december 2015 Informatiebijeenkomst WMO 1 december 2015 Agenda Opening wethouder A. Verblakt Doelen, resultaten en Martina Kames/ arrangementen nieuwe WMO Daphne Kagelmaker Bestuurlijk aanbesteden Mariëlle Smeets Proces

Nadere informatie

Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017

Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017 Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017 1. Opening en vaststelling agenda 2. Voorstelrondje 3. Spelregels en mededelingen 4. Vaststelling COB-Overeenkomst Agenda Bespreken ingebrachte

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014.

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014. . CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014. Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 4 e plenaire sessie fysieke overlegtafel Dinsdag 29 juli 2014 11.00-14.00 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Tim Robbe (Extern adviseur Robbe

Nadere informatie

Naar nu blijkt heeft Thuishulp Gezellig zich vrijwillig teruggetrokken uit de aanbesteding Beuningen, Mook en Middelaar.

Naar nu blijkt heeft Thuishulp Gezellig zich vrijwillig teruggetrokken uit de aanbesteding Beuningen, Mook en Middelaar. Samengevatte concept verslaglegging Overleg gemeente Beuningen, Mook en Middelaar en aanbieders huishoudelijke hulp donderdag 21 april 2016 09:30-11:25 uur. Deelnemers gesprek: Gemeente Beuningen: - André

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Fysieke Tafel Wmo 7 mei 2014.

CONCEPTVERSLAG Fysieke Tafel Wmo 7 mei 2014. CONCEPTVERSLAG Fysieke Tafel Wmo 7 mei 2014. Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven via de aanduiding

Nadere informatie

Marktconsultatie & werksessie Inkoop 2018 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom!

Marktconsultatie & werksessie Inkoop 2018 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! Marktconsultatie & werksessie Inkoop 2018 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! Opening Corine Dijkstra Wethouder gemeente Gouda & Bestuurlijk Trekker Inkoop 2018 13:10 13:30 Agenda Uitleg

Nadere informatie

Fysieke overlegtafel Beschermd Wonen en 24-uursopvang

Fysieke overlegtafel Beschermd Wonen en 24-uursopvang Fysieke Beschermd Wonen en 24-uursopvang Datum: 1 september Plaats: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1, Vermeerzaal (1.03) Tijd: 13.00-16.00 uur Aanwezig: Beschermd wonen Aanzien, AB Het Spectrum, Abrona,

Nadere informatie

De heer Teunissen stelt voor het verslag van de vorige fysieke overlegtafel per pagina te bespreken.

De heer Teunissen stelt voor het verslag van de vorige fysieke overlegtafel per pagina te bespreken. Verslag Vierde fysieke overlegtafel Dinsdag 16 september 2014 17.00 19.15 uur Gemeentehuis Houten Aanwezigen: mevrouw Aelemans (Wmo Raad IJsselstein), de heer Baljon (Vitras), mevrouw Bassa (Vereniging

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 11.00 uur en heet de aanwezigen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 11.00 uur en heet de aanwezigen van harte welkom. VERSLAG 5 e Fysieke Overlegtafel Wmo Innovatie 21 april 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven

Nadere informatie

Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst BW. Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst. 1 januari 2018 Blz. 1

Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst BW. Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst. 1 januari 2018 Blz. 1 Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst BW Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst 1 Gaat in op 4 januari 2016 1 januari 2018 Blz. 1 Gemeente Leiden drs. I. Baard Datum: 4 januari

Nadere informatie

Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst HO. Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst. 1 januari 2018 Blz. 1

Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst HO. Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst. 1 januari 2018 Blz. 1 Aanpassingen/wijzigingen in resultaatovereenkomst HO Nummer Artikel/bijlage nr. Oude tekst Nieuwe tekst 1 Gaat in op 4 januari 2016 1 januari 2018 Blz. 1 Gemeente Leiden drs. I. Baard Gemeente Oegstgeest

Nadere informatie

Nota van inlichtingen Basisovereenkomst

Nota van inlichtingen Basisovereenkomst Nota van inlichtingen Basisovereenkomst Vraagnummer Onderwerp (hoofdstuk/pagina) Vraag Antwoord 1 Basisovereenkomst Bij artikel 4.2 b wordt gesproken over een zakelijke of andere doelstelling of verbintenis.

Nadere informatie

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Concept Verslag Overlegtafel Beschermd Wonen 5de ronde d.d. 14.01.2015 Aanwezig namens de Gemeente Eindhoven: * Dhr. P. Van Emden (Projectleider en Voorzitter)

Nadere informatie

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Verslag Overlegtafel 1 e ronde d.d. 30 oktober 2014 Aanwezig namens de Gemeente Eindhoven: Dhr. P. Van Emden (Projectleider en Voorzitter) Dhr. J. Thomas

Nadere informatie

Adviesgroep inkoop Wmo Vraag Antwoord Toelichting

Adviesgroep inkoop Wmo Vraag Antwoord Toelichting Nota van Inlichtingen Adviesgroep Inkoop Wmo Westerkwartiergemeenten: gestelde vragen en antwoorden Van : Ambtelijke werkgroep Inkoop Wmo Datum : woensdag 2 september 2015 Adviesgroep inkoop Wmo Vraag

Nadere informatie

Notulen WMO-raad 17 juni 2015 1

Notulen WMO-raad 17 juni 2015 1 Notulen vergadering WMO-raad Datum: 17 juni 2015 Locatie: Gemeentehuis te Ommen Tijd: 19:30 uur. Aanwezig: Dhr. Vroon (voorzitter), mevr. Van Loon (SPO), mevr. Jeeninga (Vr. Org.), mevr. Ligtenberg (Vr.

Nadere informatie

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 eerste plenaire sessie fysieke overlegtafel

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 eerste plenaire sessie fysieke overlegtafel Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 eerste plenaire sessie fysieke overlegtafel dinsdag 26 april 2016 09.30 uur 12.00 uur Vergaderlocatie: gemeentehuis Drimmelen, Raadzaal

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 7e fysieke overlegtafel Jeugd (J&O) van 5 november 2014.

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 7e fysieke overlegtafel Jeugd (J&O) van 5 november 2014. CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 7e fysieke overlegtafel Jeugd (J&O) van 5 november 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in

Nadere informatie

Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016. Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015)

Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016. Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015) Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016 Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015) Inkoopopdracht (1) Binnen het beschikbare budget contracteren van (2) Kwalitatief

Nadere informatie

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 5 september 2016

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 5 september 2016 Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 5 september 2016 Tijdstip: 15:00 uur tot 17:00 uur (tijdstip aanvang half uur vervroegd) Locatie: Raadszaal, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter:

Nadere informatie

C O N C E P T N O T U L E N FOT Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo

C O N C E P T N O T U L E N FOT Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo C O N C E P T N O T U L E N FOT Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo Datum: dinsdag 8 juli 2014 Tijd: 16.00-19.00 uur Locatie: Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2, 4904 CA Oosterhout

Nadere informatie

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 tweede plenaire sessie fysieke overlegtafel

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 tweede plenaire sessie fysieke overlegtafel Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 tweede plenaire sessie fysieke overlegtafel dinsdag 24 mei 2016 13.30 uur 16.00 uur Vergaderlocatie: gemeentehuis Drimmelen, Raadzaal

Nadere informatie

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 derde plenaire sessie fysieke overlegtafel

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 derde plenaire sessie fysieke overlegtafel Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 derde plenaire sessie fysieke overlegtafel dinsdag 28 juni 2016 13.30 uur 16.00 uur Vergaderlocatie: gemeentehuis Drimmelen Adres: Park

Nadere informatie

Inkoop in het sociale domein

Inkoop in het sociale domein Inkoop in het sociale domein Inleiding o o o uitdaging in het sociale domein subsidie 2A / 2B-variant o bestuurlijk aanbesteden 1.0 o sociaal contracteren? inclusief organiseren? Uitdagingen Transitie

Nadere informatie

Verslag 3 de fysieke overlegtafel Concept Overeenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2016 Gemeente Rhenen

Verslag 3 de fysieke overlegtafel Concept Overeenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2016 Gemeente Rhenen Verslag 3 de fysieke overlegtafel Concept Overeenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2016 Gemeente Rhenen Donderdag 29 oktober 2015 van 14.00 tot 16.15 uur Kamer 4/5 Rhenen. Aanwezig: Andre Groenewegen (Lelie

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 16 september 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

Inkoop in het sociaal domein

Inkoop in het sociaal domein Inkoop in het sociaal domein Jan Telgen 17 september 2018 Public Procurement Research Centre (PPRC) www.pprc.eu DE BASIS 2 Inkoop procedure Inrichting sociaal domein: model van opdrachtgeverschap MODEL

Nadere informatie

Evaluatie Fysieke Overlegtafel en opzet Fysieke Overlegtafel vanaf 1 januari 2017

Evaluatie Fysieke Overlegtafel en opzet Fysieke Overlegtafel vanaf 1 januari 2017 Evaluatie Fysieke Overlegtafel en opzet Fysieke Overlegtafel vanaf 1 januari 2017 Met de bestuurlijke aanbesteding in de gemeente Lochem van de Wmo 2015 is een COB structuur afgesproken waarin Communicatie,

Nadere informatie

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Opzet presentatie Wat zijn de veranderingen t.o.v. van huidige Wmo? Opdracht gemeente Maatwerkvoorzieningen specifiek begeleiding Vervolgstappen tot 1 januari

Nadere informatie

Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd

Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd Betreft: vergadering van 4 september 2018, Locatie: Boscotondo, Frans Joseph van Thielpark 1 Helmond, aanvang 14:30-16:30 Aanwezig: Affect, Gemeente

Nadere informatie

Inkoopproces regio Midden- Holland. Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014

Inkoopproces regio Midden- Holland. Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014 Inkoopproces regio Midden- Holland Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014 aftrap 1. Introductie. 2. Afzonderlijke bijeenkomst voor jeugdzorg (10 april) 3. Programma voor vanochtend Inhoud van programma

Nadere informatie

Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele voorziening ambulante Jeugdhulp Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004

Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele voorziening ambulante Jeugdhulp Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004 Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004 Vragen tot en met 15 augustus 2014 Vraag Paragraaf Vraag Antwoord nr. 1 Deelovereenkomst Individuele 14) Regionaal

Nadere informatie

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Verslag Overlegtafel Beschermd Wonen 3de ronde d.d. 27.11.2014 Aanwezig namens de Gemeente Eindhoven: * Dhr. P. Van Emden (Projectleider en Voorzitter)

Nadere informatie

1. Voorstel Declareren

1. Voorstel Declareren Aan Deelnemers Fysieke Overlegtafel - Begeleiding Van ISD Bollenstreek en gemeente Katwijk Onderwerp len aanpassing deelovereenkomst/ bijlagen/werkafspraken Begeleiding Datum Fysieke overlegtafel 26 september

Nadere informatie

Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017

Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017 Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017 In dit verslag zijn opmerkingen, vragen, verzoeken en afspraken opgenomen die tijdens de PowerPoint Presentatie zijn ingebracht. Dia Planning

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen.

a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen. Toegang begeleiding, conceptversie 02 juni 2014 1. Inleiding De werkgroep Toegang is bezig met de vormgeving van de toegang van burgers tot de nieuwe taken vanuit de AWBZ. Opgeleverd dient te worden de

Nadere informatie

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Ontwerp Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Gemeente Midden-Delfland Datum: 18 mei 2015 Inkoopkader Wmo 2016: toelating nieuwe aanbieders Inleiding De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei 2016 Aanwezig: Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Eric Hendriks Alie Hebing

Nadere informatie

Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten

Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten Agenda Opening Toelichting algemene ontwikkelingen (Ilse Vos); Project ondersteuningsarrangementen (Anne Rademakers); Onderzoek kortdurend verblijf (Anne

Nadere informatie

Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015

Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015 Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015 Tabel Overzicht met vraag en antwoord Nr. Vraag Antwoord 1. Wat is het doel en

Nadere informatie

Pagina, artikel Organisatie Opmerking Antwoord. Uitleg volgt in de presentatie ( ).

Pagina, artikel Organisatie Opmerking Antwoord. Uitleg volgt in de presentatie ( ). Pagina, artikel Organisatie Opmerking Antwoord Bijlage 3 ZoNL Hoe worden de beschikking qua uren in 2018 opgebouwd? Indien de Uitleg volgt in de presentatie (26-10- beschikking uitgaat van70% van de hoeveelheid

Nadere informatie

2. Voorstel In het kader van het inkooptraject bestuurlijk aanbesteden van resultaatgerichte inkoop

2. Voorstel In het kader van het inkooptraject bestuurlijk aanbesteden van resultaatgerichte inkoop RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 9 Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden Datum 28 mei 2014 1. Samenvatting In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning zijn gemeenten

Nadere informatie

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding. Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding. Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2017 Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Kader en leerpunten Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn (per 18 april 2016)

Nadere informatie

Bestuurlijk aanbesteden 2.0

Bestuurlijk aanbesteden 2.0 Bestuurlijk aanbesteden 2.0 Inleiding o o uitdaging in het sociale domein grootste hindernissen o bestuurlijk aanbesteden 1.0 o sociaal contracteren? inclusief organiseren? Uitdagingen Transitie & Transformatie

Nadere informatie

Inkoop 2018 en verder. Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Beschermd Wonen en Opvang. Datum: 26 januari 2017 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop 2018 en verder. Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Beschermd Wonen en Opvang. Datum: 26 januari 2017 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2018 en verder Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Beschermd Wonen en Opvang Datum: 26 januari 2017 Auteur: Anoek Huigen Kader Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de adviesraad WMO van 22 oktober 2014

Verslag van de vergadering van de adviesraad WMO van 22 oktober 2014 Verslag van de vergadering van de adviesraad WMO van 22 oktober 2014 Adviesraad Wmo Aanwezig: Adviesraad Wmo: C. Merkies(voorzitter), Mw. Boelhouwer, mw. Y. van Geel, mw. N. de Jong, dhr. P. Schuttel,

Nadere informatie

2. Prestaties. 1.Contracteren. 3. Toeleiden. 4. Monitoren. 5. Bekostigen

2. Prestaties. 1.Contracteren. 3. Toeleiden. 4. Monitoren. 5. Bekostigen 1.Contracteren Opzet memo werkgroep Tarifering Inleiding De inkoop van Jeugdhulp in de regio Dommelvallei+ krijgt vorm via bestuurlijk aanbesteden. Binnen het bestuurlijk aanbesteden wordt gewerkt met

Nadere informatie

Verslag. Vijfde fysieke overlegtafel. Dinsdag 7 oktober uur Gemeentehuis Nieuwegein

Verslag. Vijfde fysieke overlegtafel. Dinsdag 7 oktober uur Gemeentehuis Nieuwegein Verslag Vijfde fysieke overlegtafel Dinsdag 7 oktober 2014 17.00 19.30 uur Gemeentehuis Nieuwegein Aanwezigen: mevrouw Avontuur (gemeente Houten), de heer Baljon (Vitras), mevrouw Bassa (Vereniging van

Nadere informatie

Fysieke Overlegtafel Peel 6.1 Jeugdzorg

Fysieke Overlegtafel Peel 6.1 Jeugdzorg Datum: 30 juni 2014 Onderwerp Tijd: 09.00-12.00 Fysieke Overlegtafel Peel 6.1 Jeugdzorg Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: Anja Saric/Corine Vriends Locatie: Boscotondo te Helmond Mevr. J. van den Berg

Nadere informatie

Notulen MPV d.d

Notulen MPV d.d Notulen MPV d.d. 03-09-2018 Aanwezig: dhr. F. Reintjens (Voorzitter), dhr. J. Muys (Vicevoorzitter), mevr. M. Beckers (Lid MPV), dhr. M. Heijlands (Lid MPV), mevr. T. Leunissen (Lid MPV), dhr. H. Verhoeven,

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 8e fysieke overlegtafel Jeugd van 12 november 2014.

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 8e fysieke overlegtafel Jeugd van 12 november 2014. CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 8e fysieke overlegtafel Jeugd van 12 november 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Wmo Westerkwartier versie 01-06-2019 1 INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 DEFINITIES... 5 ARTIKEL 2 VOORWERP VAN DE DEELOVEREENKOMST...

Nadere informatie

Tafel 3: AFRONDING FASE 1

Tafel 3: AFRONDING FASE 1 Tafel 3: AFRONDING FASE 1 Agenda 10.00 10:45 Stand van zaken werkgroepen 10.45 11.00 Toelichting openstaande punten 11.00 12.15 Doorlopen concept deelovereenkomst 12.15 12:30 Vervolgtraject Stand van zaken:

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2016

Raadsvoorstel: Onderwerp: Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2016 Raadsvoorstel: 2016-1593 Onderwerp: Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2016 Datum: 30 mei 2016 Portefeuillehouder: J. Freije I & O: 12 mei 2016 B &A / Raadsvergadering: 16 juni 2016 Programma:

Nadere informatie

Het resultaat centraal. Resultaatfinanciering binnen bestuurlijk aanbesteden

Het resultaat centraal. Resultaatfinanciering binnen bestuurlijk aanbesteden Het resultaat centraal Resultaatfinanciering binnen bestuurlijk aanbesteden Resultaat? Wmouitkomsten Zelfredzaamheid en participatie Uitgaven Vraagstukken voor Wmo 2015 financiering Waar komen we vandaan?

Nadere informatie

Nr. Onderwerp 1. Opening en mededelingen

Nr. Onderwerp 1. Opening en mededelingen Verslag bijeenkomst Zorg om Tafel Wmo begeleiding Datum : dinsdag 2 april 2019, 10.00 12.00 uur Locatie : Raadzaal Gemeentehuis Bunnik, Singelpark 1 te Odijk Nr. Onderwerp 1. Opening en mededelingen De

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 22 september 2014

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 22 september 2014 VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 22 september 2014 Algemene aanwijzing: Gouda, in 2015 als centrumgemeente verantwoordelijk voor toegang en financiering van beschermd wonen

Nadere informatie

Fysieke Overlegtafel Wmo 30 augustus 2017

Fysieke Overlegtafel Wmo 30 augustus 2017 Fysieke Overlegtafel Wmo 30 augustus 2017 Opdracht en uitgangspunten Waar staan we in het proces? 2 Waar staan we in het proces? Doorlopen stappen: 2016 Start werkgroep bekostiging n.a.v. regionale transformatie

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 14 de plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 14 de plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 14 de plenaire sessie fysieke overlegtafel Donderdag 19 november 2015 9.30-11.30 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Melis Jan van Heerikhuize

Nadere informatie

Aansluiting hierbij wordt gezocht bij de huidige contracten met betrekking tot de Hulp bij het huishouden, die daarover het volgende stellen:

Aansluiting hierbij wordt gezocht bij de huidige contracten met betrekking tot de Hulp bij het huishouden, die daarover het volgende stellen: Vragen/opmerkingen aanbieders n.a.v. de concept Deelovereenkomsten Algemene Voorziening schoon en leefbaar huis gemeente Katwijk periode 9 oktober tot en met 7 november 2014 # Vraag Antwoord 1. Pagina

Nadere informatie

Instructie cliëntprofielen

Instructie cliëntprofielen Bijlage 4 Instructie cliëntprofielen Dit document beschrijft: 1. Inleiding cliëntprofielen 2. Proces ontwikkeling cliëntprofielen 3. Definitie cliëntprofielen 4. De cliëntprofielen op hoofdlijnen 5. De

Nadere informatie

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom.

01. Opening / Welkom Chantal opent de vergadering en heet iedereen welkom. Actie en besluitenlijst GMR-vergadering Datum: 25 juni 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Chantal Pijls (voorzitter), Melanie Verbeek, Richard de Wilde, Angèle Gubbels, Marc van der Meulen en Stephan Gerards

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Versie 1.0, 9 december 2015

Versie 1.0, 9 december 2015 VERSLAG 13 e Fysieke Overlegtafel Wmo 9 december 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven

Nadere informatie

Cliëntprofielen t.b.v. arrangementvorming en inkoop Wmo Gemeenten Best, Oirschot en Veldhoven 17 juli 2014

Cliëntprofielen t.b.v. arrangementvorming en inkoop Wmo Gemeenten Best, Oirschot en Veldhoven 17 juli 2014 Cliëntprofielen t.b.v. arrangementvorming en inkoop Wmo 2015 Gemeenten Best, Oirschot en Veldhoven 17 juli 2014 Het waarom van de nieuwe maatwerkprofielen/ arrangementen Aansluiten bij kanteling Wmo, uitgaan

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehouderoverleg Sociale Agenda 12 september 2014 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Holland Rijnland Alphen aan den Rijn Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Nieuwkoop

Nadere informatie

Deze Deelovereenkomst voor het leveren van activiteiten in de Toegang (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015.

Deze Deelovereenkomst voor het leveren van activiteiten in de Toegang (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015. Datum: 20140903 Versie 001 Robbe THG Deze Deelovereenkomst voor het leveren van activiteiten in de Toegang (de Overeenkomst) gaat in op 1 januari 2015. en - Gemeente Nijkerk (de Gemeente), publiekrechtelijke

Nadere informatie

Onderwerp : Verslag tweede Ontwikkeltafel Hulp bij het huishouden d.d. 19 juli 2017

Onderwerp : Verslag tweede Ontwikkeltafel Hulp bij het huishouden d.d. 19 juli 2017 Onderwerp : Verslag tweede Ontwikkeltafel Hulp bij het huishouden d.d. 19 juli 2017 Aanwezig : P. van Roermond, (ViVa! Zorggroep) Liesbeth Breetveld (ViVa! Zorggroep) J. de Schutter (Tzorg), Astrid Gorte

Nadere informatie

Verslag fysieke overlegtafel-jeugd

Verslag fysieke overlegtafel-jeugd Verslag fysieke overlegtafel-jeugd Naam overleg Fysiek overlegtafel-jeugd datum: 24-10-2016 voorzitter: Hanneke Knijf verslaglegger: Amber Loth tijd van: 16.00 tot 18.00 Aanwezig: Afwezig: Tevens kopie

Nadere informatie

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel Beschermd wonen 6 juni 2017

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel Beschermd wonen 6 juni 2017 Uitgangspunten Inkoopkader 2018 Fysieke Overlegtafel Beschermd wonen 6 juni 2017 Aanleiding Aflopen van de meeste deelovereenkomsten: WMO voor Hulp bij het Huishouden per 31 dec. 2017 Deelovereenkomst

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 14 december 2017 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (plv. voorzitter), Richard de Wilde, Chantal Pijls, Bram Schloesser, Melanie Verbeek Petra Ozek Daisy

Nadere informatie

Jeugdhulp in gezinsvormen

Jeugdhulp in gezinsvormen Jeugdhulp in gezinsvormen Agenda Vooraf Inhoud, kaders en werkwijze Documenten Opdracht Gemeenschappelijke uitgangspunten Proces Planning Vooraf Alle informatie is openbaar en wordt gepubliceerd Gemeenten

Nadere informatie

Er is een afmelding ontvangen van Paul van Velthoven. Er zijn vervangers vandaag aanwezig vanuit Zorggroep en SMO.

Er is een afmelding ontvangen van Paul van Velthoven. Er zijn vervangers vandaag aanwezig vanuit Zorggroep en SMO. Gespreksverslag bijeenkomst 27-02-2014 2 e fysieke overlegtafel Peelgemeenten Aan : het Inkoopteam Van : mr. drs. Tim Robbe () Onderwerp : Bijeenkomst 2 e fysieke overlegtafel Datum : 27 februari 2014

Nadere informatie