Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 5 september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 5 september 2016"

Transcriptie

1 Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 5 september 2016 Tijdstip: 15:00 uur tot 17:00 uur (tijdstip aanvang half uur vervroegd) Locatie: Raadszaal, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter: Gert Jansen Notulen: Bram van Riezen Afmeldingen: Bram Buiting (SWL), Aanwezig: Jelly Hamberg (Sensire), Rogier Ligtenberg (Zes Op Maat), Sylvia Meijer (Trajectum), Monique Kerkhof (Marga Klompé), Anita Hilberink (Humanitas), Brigit Adolfsen (Sutfene), Dinie Roeterdink (Wmo Raad), Ellen Penterman (De Lichtenvoorde), Trix van der Linden (Gemeente Lochem), Jacqueline Gerritsen (Gemeente Lochem), Talina Brouwer (Gemeente Lochem), John Berendsen (Gemeente Lochem). 1. Opening en vaststelling agenda Gert Jansen opent de vergadering en stelt de agenda vast. 2. Mededelingen Drie mededelingen: 1. twee aanbieders die aan hebben gegeven dat ze OT willen geven. We gaan kijken of e aan de kwaliteitseisen voldoen en kijken of ze OT kunnen leveren. Het gaat om Tzorg en Thuiszorg Gezellig. 2. Protocol accountantsverantwoording dat landelijk is gekomen, gaat Lochem volgend jaar ook volgen. Op 11 oktober is een regiobijeenkomst in Zwolle van isociaaldomein en daar zijn ook zorgaanbieders voor uitgenodigd. 3. De vorige keer hebben we het gehad over digitaal sociaal loket: de aanbesteding heeft plaatsgevonden en geleid tot een gunning aan SDU. Op dit moment is de gemeente Lochem bezig met het vullen van het digitaal sociaal loket, zoveel mogelijk op basis van gegevens die we al hebben. Binnenkort volgt er nog een uitvraag, zodat zorgaanbieders zich ook kunnen promoten via de sociale kaart. Technisch deel 3. Notulen vorige vergadering 4 april 2016 (bijgevoegd) De notulen van 4 april worden vastgesteld. 4. Terugkoppeling van de werkgroepen - Werkgroep Innovatie Talina Brouwer: In mei hebben we een inspirerend werkbezoek gehad aan de

2 Ontmoetingsplekken in Apeldoorn. We willen vernieuwen, maar er is eerst inzicht in de doelgroepen nodig. De gemeente maakt een plan om dat inzicht te vergaren en zal de aanbieders daar ook weer bij betrekken. - Werkgroep Prijsstelling & Bekostiging Gert Jansen: De gemeente is aan het nadenken over vereenvoudiging van productcodes en kijkt naar de bandbreedte. Veel aanbieders geven dat aan in gesprekken. Nu wordt er gekeken of we die kunnen oprekken en zo de declaratieperiode flexibeler kunnen maken. We denken eraan die gelijk te stellen aan de indicatieperiode. Wat betreft de indicering van tarieven: volgende Fysieke Overlegtafel ligt er een uitgewerkt voorstel, daarvoor zullen we al de werkgroep bij elkaar roepen om over de voorstellen te spreken. Ook kijken hoe we andere bekostigingsstructuren kunnen toepassen. Die werkgroep is helaas weinig gevuld; bij dezen de oproep om ook deel te nemen aan de werkgroep. - Werkgroep Kwaliteit & Monitoring Gert Jansen: Deze werkgroep hebben we de afgelopen tijd niet meer bij elkaar geroepen om interne ontwikkelingen af te wachten. Menselijke Maat gaat voor ons de cliëntervaringsonderzoeken doen. Daar zal Aad Francissen straks iets over vertellen. Voor deze werkgroep zullen wij binnenkort weer uitnodigingen versturen. 5. Stand van zaken Basismobiliteit (Vervoerscentrale) Talina Brouwer (Gemeente Lochem): De gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen werken samen binnen de vervoercentrale. Onder de naam PlusOV regelt deze vervoercentrale vanaf januari 2017 het personenvervoer voor mensen die geen of minder gebruik kunnen maken van het gewone openbaar vervoer. De planning van het onderbrengen van de verschillende vervoersstromen binnen de vervoercentrale in Lochem is als volgt: per : vraagafhankelijk vervoer WMO-vervoer dat op afroep plaatsvindt per : routegebonden vervoer; leerlingenvervoer per : per : leerlingenvervoer, participatiewet vervoer routegebonden vervoer vervoer op vaste routes, vooraf ingepland, vervoer naar dagbesteding. Brigit Adolfsen: Krijgen we nog schriftelijke informatie? Talina: Ja Sylvia Meijer: Wachten jullie kinderziektes af? Talina: Ja 6. Addendum bij Basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein Gert Jansen: Er is een nieuwe aanbestedingswet: daarom zullen er enkele wijzigingen in de Basisovereenkomst gedaan worden. Vanaf 1 juli 2016 wordt de Eigen Verklaring vervangen door een Europees aanbestedingsdocument. De VAR is vervangen door een geldige modelovereenkomst. Ook vinden er enkele wijzigingen in bewerkersovereenkomst plaats: als de aanbieder niet aan ISO/NEN kan voldoen, moet die in ieder geval een privacy en ict-veiligheidsbeleid hebben.

3 Gert Jansen licht toe dat Zozijn een voorstel heeft gedaan wat betreft tekst over beveiligingslekken: - Na het lek zo spoedig mogelijk informeren nadat het aan het licht komt in plaats van direct. Zozijn stelt dit voor omdat de gemeente niet altijd goed bereikbaar is. Het voorstel is dus om het iets op te rekken. - Zozijn stelt voor om aan de tekst Een melding moet altijd worden gedaan toe te voegen dat dit alleen cliënten voor wie de zorg door de gemeente wordt gefinancierd betreft. - Zozijn stelt voor om aan Meldplicht toe te voegen dat er in ieder geval zodanig gemeld wordt dat er een lek is geweest zodat opdrachtgever kan voldoen aan de wettelijke termijn van 72 uur. Gert Jansen: Deze zaken willen we verwerken in het addendum. Sylvia Meijer: Ik had niet door dat het een nieuw addendum was en heb dus nog niet alles met die bril op gelezen. Gert: Binnen een week mogen jullie eventuele opmerkingen aan mij doormailen, dan kunnen we daarna het stuk vaststellen. Thematisch deel 7. Presentatie Kwaliteitsinstrument Menselijke Maat Aad Francissen (Menselijke Maat): Ik ben door de gemeente Lochem gevraagd twee dingen te doen: het in gang zetten van het verplichte cliëntervaringsonderzoek en om Menselijke Maat te gaan draaien in de gemeente Lochem. Wat is Menselijke Maat? We zitten midden in de transformatie: van klacht naar kracht. We willen iets minder verzorgingsstaat, en we willen juist zelfredzaamheid en participatie. Hoe ervaren inwoners en cliënten dat er wordt gewerkt? Zodat je kan werken aan verbetering. Drie uitgangspunten: 1. Welk verschil maak jij in het leven van jouw cliënten? 2. Transformatie draait om (kwetsbare) inwoners, dat begint bij uitvoerenden. 3. Zelf Determinatie Theorie (Self Determination Theory). Menselijke Maat in Lochem: Menselijke Maat gaat het verplichte cliëntervaringsonderzoek doen. Dat moest eigenlijk op 1 september aangeleverd worden bij de VNG. Vorige week zijn er uitnodigingen de deur uit gegaan. Vanuit Lochem zijn er 880 mensen aangeschreven. Vanaf november gaat Menselijke Maat lopen bij de Gebiedsteams. De medewerkers van die teams gaan aan cliënten vragen of ze de vragenlijst in willen vullen. Hoe ervaren cliënten de gesprekken met de gebiedsteams? Daarnaast er gaat een medewerkersdeel lopen, waarin medewerkers zelf een vragenlijst invullen. Vragen Gert Jansen: Wat zijn jullie ervaringen met digitale vragenlijsten? Want de doelgroep zit niet veel op computers.

4 Aad: Warme overdracht is belangrijk. Bovendien kan fysiek invullen altijd. Sylvia Meijer: Waar ligt de verantwoordelijkheid voor het benaderen van de cliënt? Jacqueline Gerritsen: Bij de gebiedsteams. We zijn enthousiast over Menselijke Maat en gaan het eerst bij ons zelf uitrollen. Sylvia Meijer: Maar dan onderzoek je dus niet de kwaliteit van de zorg van aanbieders. Jacqueline Gerritsen: Nee, maar we doen dit wel met de bedoeling om Menselijke Maat op een gegeven moment bij jullie te gaan aanbieden. Aad Francissen: Aanbieders vinden het interessant omdat ze er zelf van kunnen leren én omdat het ook stof tot gesprek met de gemeente geeft. Syvlia Meijer: De gemeente kan het ook opleggen. Aad Francissen: Dat kan, maar wij adviseren altijd om op vrijwillige basis te doen. Jacqueline Gerritsen: In de regio Stedendriehoek zijn al geluiden dat meerdere gemeenten dit willen. Talina Brouwer: Die hebben formeel nog geen keuze gemaakt. Jacqueline Gerritsen: Er is al een eerste presentatie geweest met de mensen van de Gebiedsteams, het Zorgloket, CJG en SWL. Zij waren er enthousiast over, omdat het past in de gedachte van transformeren. Het gaat niet om afstraffen, maar om verbetering. Is dat bij jullie ook zo, Ans? Ans Lensink: Ik weet niet hoe dat bij ons ervaren is, dat moet ik mijn collega daar vragen. We willen inderdaad ons verbeterplan vanaf de bodem, in plaats van bovenaf. Talina Brouwer: Je kunt toch ook vragen toevoegen aan het onderzoek van Menselijke Maat? Aad Francissen: Ja, je kan deze lijst gebruiken om cliënten op een prettige manier te benaderen door vragen toe te voegen aan onze twintig eigen vragen. Ans Lensink: Ja, dit is vooral vanuit het lerende aspect. Bij MTO s en dergelijke gaat het vaak om een opsomming van van alles. Ik vind de verbondenheid ook echt mooi; wat kunnen mensen nog voor anderen betekenen? Gert Jansen: Bedankt voor de toelichting Aad. En wij zullen jullie (deelnemers Fysieke en Virtuele Tafel) blijven informeren over hoe we hier mee verder gaan 8. Casusregie Talina Brouwer: Dit is een conceptstuk. Vandaag wordt het hier besproken, later deze week ook op een andere tafel bij jeugd. Daar zullen we dan weer een reactienota op maken. Uiteindelijk gaan we de verschillende vormen van regie bespreken. We gaan het nu per bladzijde bespreken. We staan uiteraard ook open voor latere reacties. Bladzijde 3: Discussie over de verschillende lijnen in hulpverlening: Sylvia Meijer: Ik zou de derdelijns ook toevoegen. Jelly Hamberg: Toevoegen definities van verschillende lijnen.

5 Brigit Adolfsen: Of het weghalen van alle lijnen uit de tekst. Jelly Hamberg: Ik voel dat hier een voorkeur leeft voor eerstelijns, klopt dat? Sylvia Meijer: Het gaat om alle bij de cliënt betrokken hulpverleners; moeten we het dan niet weghalen? Jelly Hamberg: In welke lijn zitten het CJG en Gebiedsteam? Hoe zie je dat? Talina Brouwer: Het gebiedsteam zou eerstelijns zijn. Jelly Hamberg: Je moet elkaar goed verstaan. En zijn er opvattingen over wie initiatief moet nemen? Wat is het bijbehorend mandaat als je samenwerkt.? Talina Brouwer: Bedoel je: wie mag bepalen wie casusregisseur is? Jelly Hamberg: Mooi stuk om elkaar te verstaan, welke termen waarbij horen. Maar ik miste nog de slag naar wie wat doet. Talina: Er zijn beelden bij: niet elke aanbieder wil casusregie oppakken. Er is dus nu wel een probleem met casusregie. Brigit Adolfsen: Je wil een expert op dat gebied? Jacqueline Gerritsen: We missen de verschillende lijnen niet als we hem schrappen. Dan moeten we die parkeren. Sylvia: om casusregisseur te zijn moet je aantoonbaar ervaring hebben met casusregie. Trix: Indien er één hulpverlener betrokken is, is die casusregisseur dan? Talina: Dan is er geen sprake van casusregie. Bladzijde 4: Sylvia Meijer: Behandelcoördinatie: hier wordt het ingewikkeld. Maar ik vind dit beperkt beschreven. Toevoeging eerste bolletje: - andere financieringsvormen Tweede bolletje: wordt benoemt dbc-traject, maar je hebt ook WLZ en Justitie. Dat kan je ook bij één benoemen. Derde bolletje: Aanvulling: VG en SLVG. Vanuit mijn sector. Maar andere aanbieders hebben vaak andere aanvullingen. Jelly Hamberg: Maar dit moet je niet allemaal willen benoemen. Talina Brouwer: Maar behandelcoördinatie moet je wel ergens benoemen. Brigit Adolfsen: coördinatie en verantwoordelijkheid is niet hetzelfde. Talina Brouwer: Er moet wel afstemming zijn, ook met hulpverleners die niet door de gemeente betaald worden. Jacqueline Gerritsen: Is het stuk verwarrend of verhelderend? Brigit Adolfsen: Verwarrend. Ik ken niet alle termen vanuit ouderenzorg. Procesregisseur was ineens nieuw. Je kunt bijvoorbeeld een verwijzing maken. Ik zou procesregie eerst beschrijven en dan pas behandelcoördinatie. Jelly Hamberg: Je wil behandelcoördinatie in verbinding brengen met andere regiefuncties? Maar hij valt er in feite buiten de scope. Ik snap dat je hem er in zet, maar je moet er niet over uitweiden. Jacqueline Gerritsen: Ja, het gaat erom dat iedereen zich ervan bewust is dat daar afgestemd moet worden. Sylvia Meijer: Is een casusregisseur altijd iemand die vanuit GT of gefinancierd vanuit gemeente ondersteuning biedt?

6 Talina Brouwer: Nee, kan ook iemand anders vanuit de behandeling zijn. Maar we moeten wel weten wie! Jelly Hamberg: Derde alinea van onder, bevoegdheden: die ga je in de latere uitwerking ergens borgen. Is dat het idee? Maar dit gaat heel erg over mandaat en verantwoordelijkheden. Talina Brouwer: Ja, daar moet je wel afspraken over maken samen. Jelly Hamberg: Definities zijn lastig nu, maar we hebben het ook nog niet goed geregeld. Talina Brouwer: Ja, we gaan dat nog regelen. De nadere uitwerking van het mandaat volgt. Brigit Adolfsen: Met een diagram of voorbeeldsituaties zou je het stuk levendiger kunnen maken. Jelly Hamberg: Het gaat over invloed buiten je organisatie. Zou mooi zijn als we daar goede afspraken over kunnen maken. Het is ook domeinoverstijgend. Sylvia Meijer: Dat mandaat beschrijven is wel een hele kluif. Monique Kerkhof: Huisarts is lastig bijvoorbeeld hier. Jacqueline Gerritsen: We hebben hier een soort intentie die we met elkaar afspreken. We kunnen hem gaandeweg steeds verder verfijnen of aanscherpen. Jelly Hamberg: Op dit moment zie je heel veel handelingsverlegenheid bij hulpverleners. Als je dat bestuurlijk meer body geeft, is het voor hen ook veel fijner. Bladzijde 5: Sylvia Meijer: Ik heb het verschil tussen casus-en procesregisseur niet helemaal helder. Talina Brouwer: Procesregisseur is een interventie-instrument dat de casusregisseur in kan zetten. Sylvia Meijer: Dus casusregisseur is mede-uitvoerend en procesregisseur niet. Jacqueline Gerritsen: Voorbeeld: Anita Bonenkamp is nu onze procesregisseur via het Vangnet. Pagina 6 Anita Hilberink: Stagnatie moeten we zien als dat men weet niet meer wat ze met een cliënt moeten doen. Talina Brouwer: Ja, of als de resultaten niet behaald worden of de veiligheid in het geding is. Anita Hilberink: Dat zou dan in een toelichting op stagnatie kunnen staan in de tekst. Brigit Adolfsen: Waar ga je deze oplossing zoeken? Binnen je eigen organisatie? Talina Brouwer: De procesregisseur kan wel met bestuurders spreken, als er echt iets aan de hand is. Aanvulling: Bovenaan en onderaan pagina 6: bestuurlijk niveau gaat niet per se om bestuurders zorgorganisaties. Jelly Hamberg: Stukje over beleidsregie kan wel wat korter. Pagina 7: Jacqueline Gerritsen: We zijn het hier mee eens als basis? Jelly Hamberg: Als basis, maar de verdere uitwerking van mandaat is natuurlijk het spannende. Dat zou voor professionals heel fijn zijn en dan zouden jullie voor ons de eerste zijn die dit geregeld hebben. Talina: We gaan dit ook bij Jeugd bespreken en dan verder uitwerken en dan komt het hier weer ter sprake.

7 9. Rondvraag Jelly: We hebben een nieuwe overeenkomst gekregen tijdje geleden. Het viel ons weer op dat er allerlei afspraken zijn gemaakt over normen en dergelijke. Maar hoe gaan we dat toetsen of erover rapporteren? We kunnen dat op dit moment dus niet, zolang we daar nog niks over hebben afgesproken. Dat staat in de ontwikkelagenda. Het is ooit aan de orde geweest en een beetje verder weggezakt. Ik hecht er wel aan als we daar dan ook over kunnen rapporteren, en afspraken maken over wat we wel en niet verwachten. Het zou vervelend zijn als we ineens zaken moeten aanleveren die we nog niet registreren. Gert Jansen: Voor de volgende tafel zal ik zaken op een rij zetten en een stuk opsturen over hoe wij denken dat we daarmee om zullen gaan. Het gaat overigens niet om een nieuwe contact, maar om een addendum omdat Ondersteuning Thuis er bij kwam en de tarieven zijn aangepast. 10. Sluiting De volgende Fysieke Overlegtafel is op 7 november om uur. Deze zal in een andere ruimte plaatsvinden, maar wel op het Gemeentehuis.

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 25 januari 2016

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 25 januari 2016 Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 25 januari 2016 Tijdstip: 15:30 uur tot 17:00 uur Locatie: Zaal Verwolde, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter: Gert Jansen Notulen: Bram

Nadere informatie

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 19 juni 2017

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 19 juni 2017 Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 19 juni 2017 Tijdstip: 15:30 uur tot 17:00 uur Locatie: Zaal Verwolde, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter: Gert Jansen Notulen: Bram van

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel WMO zorgaanbieders gemeente Lochem d.d. 4 juni 2018

Notulen fysieke overlegtafel WMO zorgaanbieders gemeente Lochem d.d. 4 juni 2018 Notulen fysieke overlegtafel WMO zorgaanbieders gemeente Lochem d.d. 4 juni 2018 Tijdstip: 15:30 uur tot 17:00 uur Locatie: Zaal de Voorst, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter: Mary Vlassak

Nadere informatie

Notulen zevende fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen zevende fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen zevende fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 30 maart 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem Mevrouw

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 19 oktober Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem (voorzitter) De

Nadere informatie

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid.

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid. Verslag fysieke overlegtafel Zutphen Datum: 3 april 2018 Voorzitter : Matthijs de Vries Tijd: 15.00 17.00 uur Notulist : Barbara Devenijns Locatie: Oude Stadhuis Zutphen, Warnsveldzaal Aanwezigen : zie

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 29 juni 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem Gert Jansen (voorzitter)

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 7 september 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem De heer Gert

Nadere informatie

Evaluatie Fysieke Overlegtafel en opzet Fysieke Overlegtafel vanaf 1 januari 2017

Evaluatie Fysieke Overlegtafel en opzet Fysieke Overlegtafel vanaf 1 januari 2017 Evaluatie Fysieke Overlegtafel en opzet Fysieke Overlegtafel vanaf 1 januari 2017 Met de bestuurlijke aanbesteding in de gemeente Lochem van de Wmo 2015 is een COB structuur afgesproken waarin Communicatie,

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen Datum: 23 juni 2014 Tijd:09:00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Lochem, raadzaal Aanwezigen; Gemeente Lochem (voorzitter)

Nadere informatie

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 18 mei 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Verwolde/Ampsen Aanwezigen; Gem. Lochem Gert Jansen

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 9 februari 2017 Tijd: 09:00 10:30 uur

Nadere informatie

Regie binnen het Sociale Domein

Regie binnen het Sociale Domein Regie binnen het Sociale Domein voor aanbieders van zorg, het CJG, de gebiedsteams en het zorgloket in de gemeente Lochem Deze uitgangsnotitie is tot stand gekomen in overleg met managers CJG 4 kracht,

Nadere informatie

Regie binnen het Sociale Domein (30 januari 2017)

Regie binnen het Sociale Domein (30 januari 2017) Regie binnen het Sociale Domein (30 januari 2017) voor aanbieders van zorg, het CJG, de gebiedsteams en het zorgloket in de gemeente Lochem Deze uitgangsnotitie is tot stand gekomen in overleg met managers

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 15 december 2016 Tijd: 09:00-10:30

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015

VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015 VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei 2016 Aanwezig: Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Eric Hendriks Alie Hebing

Nadere informatie

Vragen divers. Onderwerp: Clientervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd. Vraag: Datum: 8 februari Deadline: 8 maart 2017

Vragen divers. Onderwerp: Clientervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd. Vraag: Datum: 8 februari Deadline: 8 maart 2017 Vragen divers Onderwerp: Clientervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd. Gesteld door: CDA / M. Krikhaar Datum: 8 februari 2017 Portefeuillehouder: Hetty Tindemans Teammanager: Paul Schuylenburg Deadline: 8 maart

Nadere informatie

Samenvatting wijzigingen raamovereenkomst maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 (i.v.m. inkoop 2017)

Samenvatting wijzigingen raamovereenkomst maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 (i.v.m. inkoop 2017) Samenvatting wijzigingen raamovereenkomst maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 (i.v.m. inkoop 2017) 1. Inleiding De regionale Raamovereenkomst voor de maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 loopt tot 31 december 2016,

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: mevr. Metselaar (OOG), mevr. Rotteveel (OOG), dhr. Spronck (OOG).

Afwezig met kennisgeving: mevr. Metselaar (OOG), mevr. Rotteveel (OOG), dhr. Spronck (OOG). Notulen vergadering Participatieraad Sociaal Domein Ommen Datum: 5 oktober 2016 Locatie: Gemeentehuis te Ommen Tijd: 19:30 uur. Aanwezig: Dhr. Vroon (voorzitter), mevr. Martens (MAR), mevr. Van Raalte

Nadere informatie

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 18 mei 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Verwolde/Ampsen Aanwezigen; Gem. Lochem Gert Jansen

Nadere informatie

DECENTRALISATIE STAND VAN ZAKEN BREDE COMMISSIE 26 AUGUSTUS 2013

DECENTRALISATIE STAND VAN ZAKEN BREDE COMMISSIE 26 AUGUSTUS 2013 DECENTRALISATIE STAND VAN ZAKEN BREDE COMMISSIE 26 AUGUSTUS 2013 Doel: Informeren over proces tot nu toe Informeren over vervolgstappen Opbouw presentatie Wat is er aan de hand? Wat hebben we tot nu toe

Nadere informatie

Terugblik Inkoop 2016 Vooruitblik Inkoop BG, BW & O Datum: 21 januari 2016 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop)

Terugblik Inkoop 2016 Vooruitblik Inkoop BG, BW & O Datum: 21 januari 2016 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop) Terugblik Inkoop 2016 Vooruitblik Inkoop BG, BW & O 2017 Datum: 21 januari 2016 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop) Terugblik inkoop 2016 (1) NB: deze input van zorgaanbieders heeft uitsluitend

Nadere informatie

Verslag WMO Raad vergadering Lochem d.d. 13 januari 2016

Verslag WMO Raad vergadering Lochem d.d. 13 januari 2016 Verslag WMO Raad vergadering Lochem d.d. 13 januari 2016 Aanwezig: Maarten Hoek, Plv. Voorzitter Alize van Engelen, Secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Peter Haas Alie

Nadere informatie

Er komt zo snel mogelijk, na vaststelling van de verordening, een publieksversie, waarin de verschillende onderdelen worden uitgewerkt.

Er komt zo snel mogelijk, na vaststelling van de verordening, een publieksversie, waarin de verschillende onderdelen worden uitgewerkt. Opmerkingen/verzoeken Meer leesbare versie Graag zouden we zien dat er een meer leesbare/publieksvriendelijkere versie van de verordening komt. Er wordt in dit stuk er al wel vanuit gegaan dat iedereen

Nadere informatie

Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017

Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017 Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017 1. Opening en vaststelling agenda 2. Voorstelrondje 3. Spelregels en mededelingen 4. Vaststelling COB-Overeenkomst Agenda Bespreken ingebrachte

Nadere informatie

0-meting Wijkverpleegkundige Schakel

0-meting Wijkverpleegkundige Schakel 0-meting Wijkverpleegkundige Schakel Irene Welten Aad Francissen iwelten@arcon.nl afrancissen@arcon.nl 06 34 44 46 02 06 14 75 76 34 Menselijke Maat Welk verschil maak jij (hulpverlener) in het leven van

Nadere informatie

1. Opening /vaststellen agenda

1. Opening /vaststellen agenda Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 22 juni 2016 Aanwezig: Maarten Hoek, plv. Voorzitter Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017

Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017 Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017 Aanwezig zorgaanbieders: Afwezig zorgaanbieders: Aanwezig namens gemeente: Alerimus (Karin Dorst), ASVZ (Lydia Lodder), Cavent (Albert Leutscher),

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Kennismaken met de gemeenteraad Zutphen 9 september 2013 Ontstaan van PMO Sociale Samenhang Conferenties

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Kennismaken met de gemeenteraad Zutphen 9 september 2013 Ontstaan van PMO Sociale Samenhang Conferenties Platform Maatschappelijke Ondersteuning Kennismaken met de gemeenteraad Zutphen 9 september 2013 Even voorstellen wie wij zijn: Connie van der Tuin -de voorzitter Erik Rossel -de secretaris Dinie Roeterdink

Nadere informatie

2. Welke functie heeft u binnen uw organisatie? 50,5%

2. Welke functie heeft u binnen uw organisatie? 50,5% Uitslagen en aanbevelingen enquête fysieke en digitale overlegtafel De enquête is uitgezet bij ongeveer 200 gecontracteerde zorgaanbieders op het gebied van Wmo en Jeugd. De enquête is ingevuld door 93

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

WERKINSTRUCTIE COMPLEXE CASUISTIEK 22 juli 2019

WERKINSTRUCTIE COMPLEXE CASUISTIEK 22 juli 2019 WERKINSTRUCTIE COMPLEXE CASUISTIEK 22 juli 2019 AANLEIDING Onze ambitie is om voor alle jeugdigen en hun gezinnen met een hulpvraag snel passende ondersteuning te vinden. Soms lukt het niet om snel tot

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 30 juni 2016 Tijd: 09:30-11:00 uur

Nadere informatie

Stand van zaken monitoring Sociaal Domein

Stand van zaken monitoring Sociaal Domein Stand van zaken monitoring Sociaal Domein In februari heeft een tweetal bijeenkomsten plaatsgevonden met de raadsleden van Zutphen en Lochem waar gekeken is naar de indicatoren die men van belang vond

Nadere informatie

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Inkoop Wmo-begeleiding 2018 Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Het programma Terugblik op inkoop en uitvoering 2015-2017 Uitgangspunten beleidsplan sociaal domein 2017-2020 Uitgangspunten voor contractering

Nadere informatie

Presentatie Doelgroepenvervoer Ronald de Haas, projectleider 5 januari 2016

Presentatie Doelgroepenvervoer Ronald de Haas, projectleider 5 januari 2016 Presentatie Doelgroepenvervoer Ronald de Haas, projectleider 5 januari 2016 Inhoud Context / terugblik Doelen en uitgangspunten Keuze regiemodel Proces en planning Verwervingsstrategie en bestek Specifieke

Nadere informatie

Notulen tweede fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen. Mevrouw Carla van Amerongen (vervanging A.

Notulen tweede fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen. Mevrouw Carla van Amerongen (vervanging A. Notulen tweede fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen Datum: 4 juli 2014 Tijd: 09:00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Lochem, zaal de Voorst Aanwezigen; Gem.Lochem (voorzitter)

Nadere informatie

Verslag fysieke overlegtafel-jeugd

Verslag fysieke overlegtafel-jeugd Verslag fysieke overlegtafel-jeugd Naam overleg Fysiek overlegtafel J&O, KmB, JGGZ datum: voorzitter: 16-10-2017 Nico Kersten verslaglegger: Amber Loth tijd van: 16.00 tot 18.00 Aanwezig: locatie: Gemeentehuis

Nadere informatie

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Aan Betreft Van Regionaal Bestuurlijk Overleg Jeugd Inrichting overlegtafels bestuurlijk aanbesteden Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Datum 17 maart 2014 1. Inleiding

Nadere informatie

URGENTE VRAGEN VAN ZORGAANBIEDERS N.A.V. UITVRAAG NAAR DE TARIEVEN. Datum toelichting uitvraag Publicatiedatum

URGENTE VRAGEN VAN ZORGAANBIEDERS N.A.V. UITVRAAG NAAR DE TARIEVEN. Datum toelichting uitvraag Publicatiedatum URGENTE VRAGEN VAN ZORGAANBIEDERS N.A.V. UITVRAAG NAAR DE TARIEVEN Datum toelichting uitvraag 19-12-2017 Publicatiedatum 02-01-2018 In deze publicatie beantwoorden wij alle urgente vragen die tot en met

Nadere informatie

Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland

Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland Voorbereiding WMO en Jeugdhulp 2018 in Midden Holland Informatiebijeenkomst Agenda: 1. Opening en welkom 2. Inkoop 2018-2020 3. Administratieve afstemming regio Midden Holland 4. Handboek inzet ondersteuning

Nadere informatie

1. Opening en welkom Ellen van Assem opent de vergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening en welkom Ellen van Assem opent de vergadering en heet iedereen welkom. Verslag inkooptafel 30 juni 2015 1. Opening en welkom Ellen van Assem opent de vergadering en heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda en verslag bijeenkomst d.d. 30 april 2015 De mogelijkheid wordt

Nadere informatie

Voorstel (concept-besluit) 1. De kadernota Op Weg, Basismobiliteit: regionale visie en kaders vast stellen.

Voorstel (concept-besluit) 1. De kadernota Op Weg, Basismobiliteit: regionale visie en kaders vast stellen. Jeugd, Zorg & Welzijn Raadsvoorstel Voorstel nr Raadsvergadering Onderwerp Basismobiliteit Datum 30-04-2015 Portefeuille P. Blokhuis/ J.G. Kruithof Aan de gemeenteraad Voorstel (concept-besluit) 1. De

Nadere informatie

Tarieven Gezamenlijke verantwoordelijkheid voor kwaliteit en budget

Tarieven Gezamenlijke verantwoordelijkheid voor kwaliteit en budget Inkoop Wmo Maatwerkvoorziening Bestuurlijke aanbesteding gemeente Edam Volendam: Adviestafel 3/10/2016 Tarieven Gezamenlijke verantwoordelijkheid voor kwaliteit en budget Agenda Adviestafel 3/10/2016 Welkom-

Nadere informatie

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2017 Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Leerpunten vanuit inkoop 2016 Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn

Nadere informatie

CliC t.a.v. Dhr. Grommen, Mercator 1. Sittard. Geachte heer Grommen,

CliC t.a.v. Dhr. Grommen, Mercator 1. Sittard. Geachte heer Grommen, CliC t.a.v. Dhr. Grommen, Mercator 1. Sittard. Geachte heer Grommen, Naar aanleiding van uw mail d.d. 15 december wil ik graag vanuit de gemeente Beesel reageren op uw vragen. Wij hebben elkaar donderdag

Nadere informatie

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Verslag Overlegtafel 1 e ronde d.d. 30 oktober 2014 Aanwezig namens de Gemeente Eindhoven: Dhr. P. Van Emden (Projectleider en Voorzitter) Dhr. J. Thomas

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt Onderwerp 10 Basismobiliteit

Raadsvoorstel. Agendapunt Onderwerp 10 Basismobiliteit Raadsvoorstel Raadsvergadering Afdeling en opsteller 6 juli 2015 Leefomgeving/R.J.A.M. Bouw/0578-699494/r.bouw@heerde.nl Commissie Samenleving Portefeuille 16 juni 2015 Pierik-van der Snel Programma Samenleving

Nadere informatie

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2015 en 2016

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2015 en 2016 Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 05 en 06 Inleiding Met de invoering van de nieuwe Wmo, de Jeugdwet en de P-wet is de gemeente verantwoordelijk geworden voor zorg en samenhang

Nadere informatie

Inkoop Wmo 2015 / 2016

Inkoop Wmo 2015 / 2016 Inhoudsopgave Inkoop Wmo 2015 / 2016 Antonie de Vlieger 12 juni 2014 Samenwerking jeugd / regio Beleidsuitgangspunten Vertaald in beslispunten inkoop Regionaal tijdspad Knelpunten / discussiepunten Samen

Nadere informatie

Voor deelnemers aan de 3e Fysieke Overlegtafel Wmo Innovatie: zie presentielijst (bijlage bij verslag).

Voor deelnemers aan de 3e Fysieke Overlegtafel Wmo Innovatie: zie presentielijst (bijlage bij verslag). VERSLAG 3 e Fysieke Overlegtafel Wmo Innovatie 17 februari 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Siderius (SP) over de huishoudelijke hulp toelage (2015Z01571).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Siderius (SP) over de huishoudelijke hulp toelage (2015Z01571). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 13 JUNI 2017

INFORMATIEBIJEENKOMST INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 13 JUNI 2017 INFORMATIEBIJEENKOMST INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 13 JUNI 2017 AGENDA 13.00 UUR OPENINGSWOORD WETHOUDER WIETZE POTZE 13.10 UUR INKOOP MET HET OPEN HUIS MODEL MR. TIM ROBBE 13.30

Nadere informatie

De heer Teunissen stelt voor het verslag van de vorige fysieke overlegtafel per pagina te bespreken.

De heer Teunissen stelt voor het verslag van de vorige fysieke overlegtafel per pagina te bespreken. Verslag Vierde fysieke overlegtafel Dinsdag 16 september 2014 17.00 19.15 uur Gemeentehuis Houten Aanwezigen: mevrouw Aelemans (Wmo Raad IJsselstein), de heer Baljon (Vitras), mevrouw Bassa (Vereniging

Nadere informatie

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden WMO en Jeugdzorg Het grotere verband Regels rondom Europees aanbesteden. Boven bepaalde bedragen zijn we verplicht Europees aan te besteden. Verschillende bedragen voor

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

Strategische visie monitoring en verantwoording sociaal domein

Strategische visie monitoring en verantwoording sociaal domein Strategische visie monitoring en verantwoording sociaal domein Gemeente Wassenaar februari 2016 Pagina 2/9 2 Pagina 3/9 1 Inleiding Kader en achtergrond Kenmerkend voor het transformatieproces in het sociaal

Nadere informatie

Bestuurlijk aanbesteding Wmo 2017 en verder

Bestuurlijk aanbesteding Wmo 2017 en verder Bestuurlijk aanbesteding Wmo 2017 en verder Ferry Middelink, Senior inkoopadviseur Coördinatie Aanbestedingen / afdeling Bedrijfsvoering Waarom aanbesteden? Begin 2016 zijn de gemeente Purmerend en Beemster

Nadere informatie

Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket

Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket Addendum gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en Wmo loket Aanleiding De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015) bepaalt dat de gemeente bij een aanvraag onderzoek doet naar de mate waarin

Nadere informatie

drs. Ap Reinders, John Nederstigt, dr. Tom Horn, dr. Derk Reneman 1 december 2015 Annette Keates ( )

drs. Ap Reinders, John Nederstigt, dr. Tom Horn, dr. Derk Reneman 1 december 2015 Annette Keates ( ) gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W drs. Ap Reinders, John Nederstigt, dr. Tom Horn, dr. Derk Reneman 1 december 2015 Annette Keates (0650814004) 2015.005622Z- Inleiding Op 1 januari 2015 is, vanwege

Nadere informatie

Voorlopig voorstel werkgroep resultaat/prestaties/arrangementen. voor de fysieke tafel bestuurlijk aanbesteding 7 juli 2016

Voorlopig voorstel werkgroep resultaat/prestaties/arrangementen. voor de fysieke tafel bestuurlijk aanbesteding 7 juli 2016 Voorlopig voorstel werkgroep resultaat/prestaties/arrangementen voor de fysieke tafel bestuurlijk aanbesteding 7 juli 2016 Proces Uitkomsten fysieke overlegtafel 9 juni 2016: Werkgroep resultaat en werkgroep

Nadere informatie

Sturen op resultaten in het sociaal domein. Machteld Koelewijn en Frans Vos Driebergen, 3 november 2016

Sturen op resultaten in het sociaal domein. Machteld Koelewijn en Frans Vos Driebergen, 3 november 2016 Sturen op resultaten in het sociaal domein Machteld Koelewijn en Frans Vos Driebergen, 3 november 2016 Partners in verbetering https://www.youtube.com/watch?v=urujad- 0Bk4#action=share Vraag aan deelnemers

Nadere informatie

Oktober Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam

Oktober Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam Oktober 2013 Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam Doel informatiebijeenkomst 1. Informeren marktpartijen over inkoopplannen gemeente 2. Toetsen op uitvoerbaarheid 3. Uitnodigen om

Nadere informatie

Onderwerp : Verordeningen Wmo en Jeugdhulp BMWE gemeenten 2017

Onderwerp : Verordeningen Wmo en Jeugdhulp BMWE gemeenten 2017 Nummer : 10-04.2017 Onderwerp : Verordeningen Wmo en Jeugdhulp BMWE gemeenten 2017 Korte inhoud : In de verordening maatschappelijke ondersteuning BMWE gemeenten 2017 en de verordening jeugdhulp BMWE gemeenten

Nadere informatie

4. Evaluatie vorig overleg De Gemeente kijkt terug op een vruchtbaar overleg; onder de zorgaanbieders heerst een neutrale stemming.

4. Evaluatie vorig overleg De Gemeente kijkt terug op een vruchtbaar overleg; onder de zorgaanbieders heerst een neutrale stemming. VERSLAG EN ACTIELIJST 2 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 1 juli 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

Monitor en klachten meldpunt Sociaal Domein

Monitor en klachten meldpunt Sociaal Domein Monitor en klachten meldpunt Sociaal Domein De ingekochte individuele maatwerkvoorzieningen en de gemeentelijke dienstverlening worden gemeten op hun kwaliteit. Wat zijn de eerste bevindingen? Alice van

Nadere informatie

Startnotitie Ontwikkeltafel Kwaliteit 1

Startnotitie Ontwikkeltafel Kwaliteit 1 Startnotitie Ontwikkeltafel Kwaliteit 1 tbv de bijeenkomst op 10 april 2015 1 Inleiding In 2014 is in verschillende ontwikkeltafels het inkoopbeleid, inclusief de DVO-2015 ontwikkeld. In deze ontwikkeltafels

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst WMO. 1 december 2015

Informatiebijeenkomst WMO. 1 december 2015 Informatiebijeenkomst WMO 1 december 2015 Agenda Opening wethouder A. Verblakt Doelen, resultaten en Martina Kames/ arrangementen nieuwe WMO Daphne Kagelmaker Bestuurlijk aanbesteden Mariëlle Smeets Proces

Nadere informatie

Greet Seinen is vandaag vanuit de gemeente Groningen de onafhankelijke voorzitter.

Greet Seinen is vandaag vanuit de gemeente Groningen de onafhankelijke voorzitter. Verslag van marktverkenning alliantie WMO 24 september 2018 Uitgenodigd: belanghebbende marktpartijen Datum: 24 september 2018 Namens de gemeente: Herwil van Gelder, Ynze Haitsma, Monique Coenen, Johan

Nadere informatie

Versie 1.0, 19 augustus 2015

Versie 1.0, 19 augustus 2015 CONCEPTVERSLAG voorbespreking Fysieke Overlegtafel Wmo HbH 19 augustus 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag?

1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag? IK KRIJG DE VRAAG OM EEN PGB TE INDICEREN, WAT DOE IK? 1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag? Als verpleegkundige kom je nooit bij een cliënt om een PGB

Nadere informatie

Ambulante Begeleiding. Harmoniseren diensten

Ambulante Begeleiding. Harmoniseren diensten Ambulante Begeleiding Harmoniseren diensten 2 Waarom? Een versimpelde (qua facturatie administratie, bureaucratie) bekostigingssystematiek die duurzaam is op regionaal niveau (Midden-Holland) en die innovatie,

Nadere informatie

Wmo Inkoopstrategie en DAEB in de praktijk NEVI-PIANOo-congres juni Pedro Blom

Wmo Inkoopstrategie en DAEB in de praktijk NEVI-PIANOo-congres juni Pedro Blom Wmo Inkoopstrategie en DAEB in de praktijk NEVI-PIANOo-congres 2014 5 juni 2014 Pedro Blom Programma 1. Even voorstellen 2. Wmo 2015 3. Inkoopproces 4. Inkoopstrategie 5. DAEB => Yvonne Maasdam EVEN VOORSTELLEN

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Wmo-beleid

Uitvoeringsplan Wmo-beleid Uitvoeringsplan Wmo-beleid 2016-2019 In onderstaand overzicht is per inwonergroep aangegeven welke nieuwe activiteiten worden ondernomen om de in het Wmo-beleidsplan opgenomen doelstellingen te realiseren.

Nadere informatie

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2017 en 2018

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2017 en 2018 Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 07 en 08 Inleiding Met de invoering van de nieuwe Wmo, de Jeugdwet en de P-wet is de gemeente verantwoordelijk geworden voor zorg en samenhang

Nadere informatie

Verslag fysieke overlegtafel Hoeksche Waard. Vrijdag 22 januari :00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas

Verslag fysieke overlegtafel Hoeksche Waard. Vrijdag 22 januari :00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas Verslag fysieke overlegtafel Hoeksche Waard Vrijdag 22 januari 2016 10:00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas 1. Opening Natalie Simon heet de aanwezigen welkom en opent de vergadering. 2. Vaststellen

Nadere informatie

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Concept Verslag Overlegtafel Beschermd Wonen 5de ronde d.d. 14.01.2015 Aanwezig namens de Gemeente Eindhoven: * Dhr. P. Van Emden (Projectleider en Voorzitter)

Nadere informatie

Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt.

Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt. VRAGENLIJST Quickscan voorbereiding decentralisatie begeleiding Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt. Vraag

Nadere informatie

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid:

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: 2 juni 2014 Sociaal Domein Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: Jeugdzorg, AWBZ-begeleiding naar Wmo, Participatiewet. Samenhang met ontwikkelingen Publieke Gezondheidszorg en Passend

Nadere informatie

Positieve gezondheid en het gemeentegesprek

Positieve gezondheid en het gemeentegesprek Positieve gezondheid en het gemeentegesprek Toelichting op ontwikkelde materialen en resultaten van de pilot in het kader van de ZONMW kennisvoucher Positieve gezondheid in de praktijk Projectnummer 50-53100-98-084

Nadere informatie

Uitkomsten sessie 2 (18 mrt 19) Aanpak administratieve lasten. Tafel 4: Kwaliteit van zorg

Uitkomsten sessie 2 (18 mrt 19) Aanpak administratieve lasten. Tafel 4: Kwaliteit van zorg Uitkomsten sessie 2 (8 mrt 9) Aanpak administratieve lasten Tafel 4: Kwaliteit van zorg Knelpunt: Proces zorgbeëindiging door zorgaanbieder intensief - Voordat beëindiging dreigt gaan Wmo-adviseur en zorgaanbieder

Nadere informatie

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016;

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016; Subsidieregels lokaal innovatiefonds gemeente Lingewaard Burgemeester en wethouder van de gemeente Lingewaard; Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 06; Overwegende

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel inkoop begeleiding A2-gemeenten 19 november 2015

Notulen fysieke overlegtafel inkoop begeleiding A2-gemeenten 19 november 2015 Notulen fysieke overlegtafel inkoop begeleiding A2-gemeenten 19 november 2015 Aanwezig: Theo Dekkers Miranda Rotmensen Annelies van den Boogaart Jeroen van Heel Marion Geomini Karin Anemaat Sharon Buquet

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

ZGW : 27590. Voorstelronde De aanwezigen stellen zich kort voor. Het overzicht van aanwezige organisaties is opgenomen in de bijlage.

ZGW : 27590. Voorstelronde De aanwezigen stellen zich kort voor. Het overzicht van aanwezige organisaties is opgenomen in de bijlage. Aanwezig namenlijst laatste pagina Afwezig Kenmerk ZGW : 27590 Datum Notulen Door 13 april 2016 Henny Jansen Datum Vergadering Vergadering van 12 april 2016 Aftrap Mevrouw Bouchier, projectleider van de

Nadere informatie

Openhouse Wmo Maatwerkvoorzieningen 2018

Openhouse Wmo Maatwerkvoorzieningen 2018 Openhouse Wmo Maatwerkvoorzieningen 2018 Overlegtafel 21 maart 2018 Raadszaal gemeente Achtkarspelen Buitenpost Agenda ( 9.15 tot 11.45 uur) 1. Opening en voorstelronde 2. Laatste stand van zaken inschrijvingen

Nadere informatie

Aanwezig : zie presentielijst Afwezig : zie presentielijst

Aanwezig : zie presentielijst Afwezig : zie presentielijst ** Verslag : Fysieke overlegtafel Resultaatsovereenkomst Begeleiding Brabantse Wal Datum : 18 mei 2015 Tijd : 10.30 uur Locatie : gemeentehuis Steenbergen Onderwerp : uitvoering resultaatsovereenkomst

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 8e fysieke overlegtafel Jeugd van 12 november 2014.

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 8e fysieke overlegtafel Jeugd van 12 november 2014. CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 8e fysieke overlegtafel Jeugd van 12 november 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN INSTELLINGEN NA EEN JAAR DECENTRALISATIE

ERVARINGEN VAN INSTELLINGEN NA EEN JAAR DECENTRALISATIE ERVARINGEN VAN INSTELLINGEN NA EEN JAAR DECENTRALISATIE drs. Frank Kriek drs. Luuk Mallee drs. Katrien de Vaan dr. Miranda Witvliet Amsterdam, januari 2016 Regioplan Jollemanhof 18 1019 GW Amsterdam Tel.:

Nadere informatie

Opdracht sociaal domein

Opdracht sociaal domein Opdracht sociaal domein 2016 - Kaders om te transformeren in de sociale uitvoeringspraktijk Bestuurlijke Informatiebijeenkomst, 9 juli 2015 Boodschap kickoff Evoluon, 28 april Kaders vooraf Inkoop/subsidie

Nadere informatie

Zorgaanbieder Verbinding

Zorgaanbieder Verbinding Gezamenlijk werkproces Sociaal Wijkteam en zorgaanbieders DIAH In de werkgroep is afgesproken om het werkproces van het sociaal wijkteam en de zorgaanbieders DIAH in kaart te brengen. En dan met name waar

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijke aanbesteding A2 gemeenten 15 oktober 2015

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijke aanbesteding A2 gemeenten 15 oktober 2015 Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijke aanbesteding A2 gemeenten 15 oktober 2015 Aanwezig: Theo Dekkers Miranda Rotmensen Annelies van den Boogaart Jeroen van Heel Marlies Hebels Sharon Buquet Cindy

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo RAPPORTAGE Gemeente Haarlem februari 2019 RESULTAAT KWALITEIT CONTACT 2018 Gemeente Haarlem Deze samenvatting presenteert de belangrijkste uitkomsten van het cliëntervaringsonderzoek (CEO) Wmo over 2018.

Nadere informatie

Wmo-adviesraad West Maas en Waal. 24 november 2014

Wmo-adviesraad West Maas en Waal. 24 november 2014 Wmo-adviesraad West Maas en Waal 24 november 2014 1. Welkom, 2. Agenda 3. Wmo adviesraad, wat doen wij. 4. Hoe ziet de toekomst er uit? 5. Doel van vanavond. Agenda: Opening Onno Siegers Introductie avondprogramma

Nadere informatie

Fysieke overlegtafel Dagactiviteiten

Fysieke overlegtafel Dagactiviteiten Fysieke overlegtafel Dagactiviteiten Datum: 29 september Plaats: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1, Vermeerzaal (1.03) Tijd: 09.00-12.00 uur Aanwezig: Dagactiviteiten Amerpoort, Coöperatie Boer & Zorg,

Nadere informatie

Individuele Begeleiding per Bijeenkomst Leidse regio 20 juni 2017

Individuele Begeleiding per Bijeenkomst Leidse regio 20 juni 2017 Individuele Begeleiding per 2018 Bijeenkomst Leidse regio 20 juni 2017 2 Inhoud presentatie Aanleiding analyse bestuurlijk contracteren Waar knelt het / kan het beter Scope en vertrekpunten gemeenten voor

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 11 september 2017

Adviesnota Bestuur Datum: 11 september 2017 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur 11 september 2017 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Onderwerp: Verlengen raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo (Begeleiding)

Nadere informatie

Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014

Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014 Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014 1. Opening en mededelingen Enkele van de zes gemeenten willen ook beschut werk inkopen via deze bestuurlijke aanbesteding. Dit onderdeel

Nadere informatie