Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 eerste plenaire sessie fysieke overlegtafel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 eerste plenaire sessie fysieke overlegtafel"

Transcriptie

1 Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 eerste plenaire sessie fysieke overlegtafel dinsdag 26 april uur uur Vergaderlocatie: gemeentehuis Drimmelen, Raadzaal Adres: Park 1 te Made Voorzitter: dhr. H. Hellendoorn 1. Opening en kennismakingsronde De voorzitter opent de vergadering en de aanwezigen stellen zich voor. ActiefZorg - Marjolijn de Lint ActiefZorg Silja van Hoof Tzorg - Aukje van den Oord Het Hoge Veer - Anja Burger Het Zorgteam Oosterhout - Marijke Kloen Het Zorgteam Oosterhout - Mary Keulemans De Wijngaerd - Cees Jaspers Hans Hellendoorn voorzitter overlegtafel Henk Stam gemeente Drimmelen Yvonne Troost gemeente Werkendam Bert van Helvoirt gemeente Geertruidenberg Gijs van Riet gemeente Werkendam Susan van Loenen Inkoopbureau west-brabant Rens van Overeem Inkoopbureau west-brabant Afwezig: Trema - Marjolijn Wilschut (zonder kennisgeving) Alfa & Zorg BV - Roger van Huystee (zonder kennisgeving) 2. Mededelingen en vaststelling agenda Geen mededelingen, geen toevoegingen aan de agenda.

2 3. Toelichting procesgang bestuurlijke aanbesteding Dhr. Hellendoorn licht het proces toe van deze bestuurlijke aanbesteding. De planning staat vast, deze verandert in principe niet, mits er sprake is van onverwachte wijzigingen. Er zijn twee overeenkomsten, te weten de Procesovereenkomst en de Basisovereenkomst. De Procesovereenkomst regelt hoe we met elkaar omgaan. De Basisovereenkomst is de uitvoeringskomst, hierin ligt vast wat we afspreken met elkaar. Het proces wordt openbaar gevoerd. De stukken zullen worden gepubliceerd op de website van gemeente Drimmelen. Deze aanbesteding is gemeld op de website van gemeente Drimmelen en op Tenderned. Er kunnen zich nog partijen aanmelden, deze zullen worden toegelaten als zij de procesovereenkomst hebben getekend. Belangrijk gegeven is dat we op een dergelijk moment niet alle besluitvorming opnieuw onder de loep zullen nemen. De discussies zullen niet nog een keer worden gedaan. De later aangemelde partijen stappen op een bepaald moment in en alle besluiten die dan al genomen zijn, moeten dan worden overgenomen. Ook zullen zij de Procesovereenkomst moeten tekenen en aanwezig zijn aan de tafel. Veelvuldig niet aanwezig zijn aan de tafel heeft consequenties. Dit staat tevens beschreven in de Procesovereenkomst. 4. Doornemen procesovereenkomst De procesovereenkomst wordt, nadat gevraagd is of er algemene op- of aanmerkingen zijn, pagina per pagina doorgenomen. Er zijn geen algemene vragen of opmerkingen. Pagina 2 B tweede bullet: betekent dit 1 partij die alle diensten levert voor bijvoorbeeld HBH en Wmo? Nee, wel dat men niet langs elkaar heen werkt en dat er afstemming plaatsvindt met de collega-instellingen. Pagina 2 B eerste bullet: Er wordt adl genoemd, maar de overeenkomst gaat over HBH en gestructureerd huishouden. Dit lijkt verwarrend. Afgesproken wordt dat nader gekeken wordt naar deze zinssnede. Gevraagd wordt door de dienstverleners om een duidelijke scheidslijn tussen ADL en de dienst die hier wordt bedoeld. Is dit bijvoorbeeld een toekomstvisie? Een combinaties van ADL en HBH is mooi, maar niet voor nu. Voorstel: zinssnede schrappen en vervangen door in staat is tot. Bladzijde 3, B, zevende bullet: Wat betekent resultaatfinanciering binnen deze overeenkomst? Dit komt terug bij agendapunt 5 van deze vergadering. Voor de gemeenten is dit een nieuw principe en daarom willen zij graag een gesprek hierover met de aanbieders om, zo gewenst, te komen tot een goede vorm van resultaatfinanciering. Bladzijde 3, B, zevende bullet: Indien dienstverleners de Procesovereenkomst tekenen, betekent dit niet dat zij automatisch de basisovereenkomst moeten tekenen. Dienstverleners merken op dat het lastig is om nu te moeten meegaan in de resultaatfinanciering, terwijl nog niet helder is wat de uitkomst zal zijn. Voorstel om de zinssnede te wijzigen in: Alle partijen hebben een inspanningsverplichting om mee te denken in het komen tot een andere bekostingssystematiek.

3 Pagina 3 B negende bullet: Wat betekent duurzaam? Langdurig en gerelateerd aan de tijdsperiode. Belangrijk is de balans tussen duurzaam en flexibiliteit. Daarom behelst het contract in eerste instantie 2 jaar met verlengingsmogelijkheden. Pagina 3 B achtste bullet: Wat wordt bedoeld met serieus sanctioneren? De mogelijkheden tot boeteclausules. De uitwerking komt in de basisovereenkomst, hier gaan we dus nog over praten in een later stadium. Onderdeel C: toevoeging voorzitter: amvb nog niet wettelijk van toepassing, maar we willen wel in de lijn hiervan opereren. Uitsluitingsgronden en Eigen Verklaring: Uniforme Eigen Verklaring wordt meegenomen als bijlage van de overeenkomst. Artikel 7.2: opmerking aangaande de Wmo-raden van de voorzitter: De gemeenten hebben opgehaald bij Wmo-raden en bij gemeenteraden wat zij belangrijk achten bij deze aanbesteding. De Wmo-raden hebben aangegeven dat ze graag betrokken blijven bij het proces, dus we nodigen de Wmo-raden twee keer uit; op 12 mei (na deze eerste FOT) en aan het einde van het proces, zodat ze op twee momenten hun input kunnen geven. Zij fungeren als klankbord en niet als partij, zoals hier genoemd. Dit wordt gewijzigd. Pagina 7, artikel 6.4: Er is sprake van een gering aantal deelnemers, dus men kan aangeven wat men op de agenda wil bij mevr. Van Loenen of bij dhr. Hellendoorn. Er hoeft geen specifieke agendacommissie te worden ingesteld. Onderdeel C: Er bestaat een nieuwe code en een nieuwe cao. Betekent deze tekst dat de gemeente zich hier niet aan houdt? De gemeenten hebben het uitgangspunt om de code binnen de mogelijkheden van de gemeenten te respecteren. Dus de gemeenten willen er graag gezamenlijk uitkomen. Artikel 9.3: hoe kan iets ontbonden worden, als deze nog niet is opgesteld? Dit gaat over de Procesovereenkomst, dus als geen Basisovereenkomst wordt opgesteld, zal deze Procesovereenkomst ontbonden worden. Wanneer aangemelde dienstverleners niet aanwezig zijn, zonder kennisgeving, zal de gemeente navraag doen. Zullen de Uitsluitingsgronden worden aangepast als de nieuwe wetgeving van kracht is? Nee, de oude Uitsluitingsgronden blijven van kracht voor deze aanbesteding. De procesovereenkomst wordt vastgesteld met bovenstaande wijzigingen. Deze Procesovereenkomst zal vervolgens gestuurd worden naar de dienstverleners om in tweevoud te tekenen en terug te sturen naar mevr. Van Loenen. De mail hierover volgt na 9 mei, maar voorafgaand aan de tweede Fysieke Overlegtafel. 5. Eerste bespreking uitgangspunten gemeenten De uitgangspunten worden toegelicht door de gemeenten door middel van een powerpoint presentatie. De eerste vier sheets worden toegelicht door dhr. Stam: Het doel van HBH, een eerste verkenning van het begrip resultaatfinanciering en globaal de werkwijze van p*q. Resultaatgebied Schoon en leefbaar huis: dit betekent een gestructureerd huishouden zoals vermeld in de sheets en als er meer nodig is, bijvoorbeeld

4 een maaltijd, dan worden hierover aparte afspraken gemaakt, wellicht ook prijstechnisch gezien. Werkt de gemeente met een wijkteam? Dat verschilt per gemeente. De beschikking wordt door de gemeente worden afgegeven. Het gesprek met de cliënt kan door het wijkteam gevoerd worden (Werkendam en Woudrichem), maar dit is een advies en wordt door Loket Altena bekrachtigd (of niet). Het wijkt niet veel af van hoe dit nu plaatsvindt. Wat willen de dienstverleners de gemeenten meegeven? Zij zijn zoekende in: Hoe ga je resultaatgericht werken combineren met p*q financiering? Dit houdt in dat er geen prikkel is voor de dienstverlener de hulp eventueel af te schalen? De resultaatfinanciering moet nog worden onderzocht. Er wordt begonnen met de bekende grondslagen en er is dus tijd ingeruimd om wellicht tot een andere vorm van financiering te komen. Met een duidelijke beschikking zijn de definities van een gestructureerd huishouden prima. Hoe gedetailleerd is de beschikking? Er zit nu verschil tussen de gemeenten, maar zij willen toegroeien naar 1 vorm van de beschikking. Staan er activiteiten op de beschikking? De activiteiten moeten worden benoemd. Zeker als er sprake is p*q financiering. Indien er sprake is van arrangementen: moeten er dan activiteiten benoemd worden? Dit moeten we nog met elkaar bediscussiëren. Er moeten afspraken gemaakt worden aangaande welke definities gehanteerd worden, welke zaken van belang zijn voor p*q financiering en over welke ambitie er ligt en wat haalbaar is. De gemeenten doen hiervoor een aanzet in de Basisovereenkomst. Dit zal in de tweede fysieke overlegtafel aan bod komen. Komt er een einddatum of een evaluatiedatum in de beschikking? 8 weken voorafgaand aan de afloop van de indicatie gaat er naar cliënten (Werkendam en Woudrichem) een bericht voor een gesprek waarin besloten wordt of het gecontinueerd wordt of dat het afloopt. De volgende 6 sheets worden toegelicht door dhr. Van Riet. Er worden meerdere vormen van financiering benoemd. In 2017 is er nog sprake van p*q financiering. De andere vormen van financiering geven een ambitieniveau aan. Vooral de dienstverleners worden uitgenodigd om hun ervaringen met andere vormen van financiering te delen. Drie vormen van financiering worden nader toegelicht (productfinanciering, trajectfinanciering en resultaatfinanciering). Welke nadelen kleven er nog meer aan productfinanciering? Belangrijk is dat de gespendeerde tijd bij de cliënt correct geregistreerd wordt. Dat moet voor iedere organisatie gelijk zijn. De facturen die naar de gemeente gaan, moeten wel voldoen aan de werkelijkheid. Dus de tijd die besteed wordt aan de cliënt moet worden afgerekend. Minder tijd betekent een lagere factuur. Wie controleert dit? De accountantsverklaring van de dienstverlener voorziet in de controle hiervan. Is er sprake van bezuinigingen bij de gemeenten? Nee, bij geen van alle gemeenten ligt op dit moment een bezuinigingstaakstelling. De afspraak wordt gemaakt dat TZorg hun visiedocument mailt m.b.t. resultaatfinanciering. Het verschil tussen resultaatfinanciering en trajectfinanciering is dat de dienst betaald wordt per periode, maar niet naar aanleiding van het meten van het resultaat.

5 Waarom wordt er gesproken over cliënt i.p.v. klant? Volgende keer komen de gemeenten hierop terug. Het verschil tussen p*q en trajectfinanciering is dat er per periode betaald wordt, dus er is sprake van dezelfde flexibiliteit als bij resultaatfinanciering, maar dat er geen sprake is van het meten van de resultaten. Gevraagd wordt hoe dit zich verhoudt tot het registreren voor de Eigen Bijdrage? Het advies van TZorg is om de CAK bijdrage te blijven berekenen op basis van geleverde uren. Deze cijfers kunnen uit de personeelsadministratie gehaald worden. Afgesproken wordt dat tijdens de volgende vergadering de voor- en nadelen van de financieringsmethoden vanuit oogpunt van de dienstverleners aan bod komen en de eventuele overgang van oud naar nieuw. Belangrijk is om eerst scherp te hebben wat we willen bereiken, welke vorm van financiering, om daarna over de overgang te praten. De laatste twee sheets worden toegelicht door dhr. Van Helvoirt. Dit gaat over de kwaliteit van de dienstverlener en de kwaliteit van het personeel. Dient er een VOG te zijn voor alle medewerkers? Want hier hangt een flinke kostenpost aan. Is dit perse noodzakelijk? De gemeenten ontvangen graag een tegenvoorstel vanuit de dienstverleners hieromtrent. TZorg zal een concreet voorstel doen. ActiefZorg geeft aan graag mee te denken. Dit zal geagendeerd worden voor de volgende vergadering. Met betrekking tot het signaleren: wat voor opleiding moet men hiervoor gevolgd hebben? Het gaat vooral om met een gezond verstand bekijken hoe het gaat met een cliënt. Het gaat niet over Thuiszorg, het gaat over normale signalen die men kan constateren. HBH 1 is alleen voor cliënten die lichte ondersteuning nodig hebben in de huishoudelijke hulp. Daar is geen cursus voor nodig. Indien de dienstverleners vinden van wel, dan graag aangeven welke opleiding hiervoor nodig is. Signaleren moet wel in de keten geborgd zijn. In de volgende vergadering wordt de Basisovereenkomst besproken waar dit in terugkomt. 6. Procesafspraken en volgende bijeenkomst De aangepaste Procesovereenkomst zal tijdig worden verstrekt, gevraagd wordt deze ondertekend mee te nemen naar de volgende vergadering indien mogelijk. Daarnaast wordt afgesproken dat tevens voor de volgende vergadering storytelling wordt geagendeerd, waarmee bedoeld wordt dat iedere dienstverlener een onderbouwd verhaal doet over de mogelijke vormen van financiering. Tevens wordt afgesproken dat de concept Basisovereenkomst geagendeerd wordt. 7. Rondvraag en sluiting Vragen tijdens de rondvraag: Houden alle gemeenten zich in totaliteit aan de afspraken die gemaakt gaan worden? De gemeenten hebben te maken met een algemene voorziening vanuit Drimmelen voor HBH 1. Vooralsnog blijft dit bestaan, zolang het

6 wettelijk kan. Alle gemeenten sluiten aan op dezelfde overeenkomst, dus er zijn geen veranderingen per gemeente. Kan de geldigheidsduur van de Basisovereenkomst wellicht gewijzigd worden? Dienstverleners dienen te investeren in de nieuwe werkwijze in het jaar 2017 indien er sprake zal zijn van een wijziging van financiering. Wellicht een optie om de overeenkomst op te stellen voor 3 jaar en daarna een verlenging? Gemeenten gaan dit overwegen. Is er sprake van vier percelen? Dit zal aan de orde komen in de volgende vergadering. ActiefZorg vraagt of zij met twee deelnemers mogen komen tijdens de Fysieke Overlegtafels i.p.v. 1. Gemeenten gaan akkoord. De vergadering wordt door de voorzitter met dank aan allen afgesloten.

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 tweede plenaire sessie fysieke overlegtafel

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 tweede plenaire sessie fysieke overlegtafel Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 tweede plenaire sessie fysieke overlegtafel dinsdag 24 mei 2016 13.30 uur 16.00 uur Vergaderlocatie: gemeentehuis Drimmelen, Raadzaal

Nadere informatie

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 derde plenaire sessie fysieke overlegtafel

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 derde plenaire sessie fysieke overlegtafel Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 derde plenaire sessie fysieke overlegtafel dinsdag 28 juni 2016 13.30 uur 16.00 uur Vergaderlocatie: gemeentehuis Drimmelen Adres: Park

Nadere informatie

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 vierde plenaire sessie fysieke overlegtafel

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 vierde plenaire sessie fysieke overlegtafel Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 vierde plenaire sessie fysieke overlegtafel dinsdag 12 juli 2016 13.30 uur 16.00 uur Vergaderlocatie: gemeentehuis Drimmelen, Raadzaal

Nadere informatie

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz BEREIKBAARHEID EN INFORMATIE Hoe word ik als cliënt geïnformeerd over de veranderingen? Met een brief van de gemeente Met een persoonlijk gesprek in 2015

Nadere informatie

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden WMO en Jeugdzorg Het grotere verband Regels rondom Europees aanbesteden. Boven bepaalde bedragen zijn we verplicht Europees aan te besteden. Verschillende bedragen voor

Nadere informatie

VERSLAG: BESPREKING MET DE WMO-RADEN GEMEENTE; DALFSEN, OMMEN, RAALTE, STAPHORST EN ZWARTEWATERLAND

VERSLAG: BESPREKING MET DE WMO-RADEN GEMEENTE; DALFSEN, OMMEN, RAALTE, STAPHORST EN ZWARTEWATERLAND VERSLAG: BESPREKING MET DE WMO-RADEN GEMEENTE; DALFSEN, OMMEN, RAALTE, STAPHORST EN ZWARTEWATERLAND OVER: AANBESTEDING HULP BIJ HET HUISHOUDEN TIJD EN PLAATS: 26 JUNI 2013 OM 19.30 UUR OP HET GEMEENTEHUIS

Nadere informatie

Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak

Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak Naar aanleiding van de uitspraken door Centrale Raad van Beroep

Nadere informatie

Aanpassing Hulp bij het Huishouden

Aanpassing Hulp bij het Huishouden Aanpassing Hulp bij het Huishouden november Nv N Zo Dalfsen, 31 oktober 2014 Aanpassing hulp bij het huishouden Pagina 0 Inhoud Aanpassing Hulp bij het Huishouden... 0 Inhoud... 1 Inleiding... 1 Visie

Nadere informatie

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Concept Verslag Overlegtafel Beschermd Wonen 5de ronde d.d. 14.01.2015 Aanwezig namens de Gemeente Eindhoven: * Dhr. P. Van Emden (Projectleider en Voorzitter)

Nadere informatie

3 de Bijeenkomst Toekomst HO Leidse regio per augustus 2017

3 de Bijeenkomst Toekomst HO Leidse regio per augustus 2017 3 de Bijeenkomst Toekomst HO Leidse regio per 2018 29 augustus 2017 2 Inhoud presentatie Korte terugblik bijeenkomst Huishoudelijke ondersteuning van 4 juli Uitwerking HO Basis/Speciaal Uitwerking Thuisondersteuning

Nadere informatie

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig:

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig: Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari 2016 Dinsdag 12 januari vindt een gesprek plaats met een kandidaat voor de vacante positie. Indien dit gesprek positief verloopt zal aan de beide

Nadere informatie

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Verslag Overlegtafel 1 e ronde d.d. 30 oktober 2014 Aanwezig namens de Gemeente Eindhoven: Dhr. P. Van Emden (Projectleider en Voorzitter) Dhr. J. Thomas

Nadere informatie

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 e fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 Vooraf Alle informatie is openbaar en wordt gepubliceerd Wij willen graag de bijeenkomst opnemen, geeft u daar toestemming voor (intern gebruik).

Nadere informatie

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 24 september 2014 overlegronde 3

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 24 september 2014 overlegronde 3 Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 24 september 2014 overlegronde 3 Hier komt tekst Ingangsdatum 1 januari 2015 Hier komt ook tekst Agenda 9.00 9.15 uur Opening 9.15 9.30 uur Bespreking verslag vorige overlegtafel

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 4 e plenaire sessie fysieke overlegtafel Dinsdag 29 juli 2014 11.00-14.00 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Tim Robbe (Extern adviseur Robbe

Nadere informatie

In de afgelopen periode is onder andere het volgende gebeurd:

In de afgelopen periode is onder andere het volgende gebeurd: schriftelijke vragen WMO Huishoudelijke Hulp 2013 Zoetermeer, 09 12 2012 Geacht college In de afgelopen periode is onder andere het volgende gebeurd: 19 november 2012 De gemeenteraad heeft in november

Nadere informatie

Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten

Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten Agenda Opening Toelichting algemene ontwikkelingen (Ilse Vos); Project ondersteuningsarrangementen (Anne Rademakers); Onderzoek kortdurend verblijf (Anne

Nadere informatie

Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015

Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015 Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015 Tabel Overzicht met vraag en antwoord Nr. Vraag Antwoord 1. Wat is het doel en

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Notulen Fysieke overlegtafel Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo

Notulen Fysieke overlegtafel Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo Notulen Fysieke overlegtafel Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo Datum: dinsdag 12 augustus 2014 Tijd: 16.00-19.00 uur Locatie: Gemeentehuis Werkendam Raadhuisplein 1 4251 VZ Werkendam agendapunt

Nadere informatie

Aan de commissie Inwonerszaken

Aan de commissie Inwonerszaken Vergaderdatum 29 augustus 2007 Made, 14 mei 2007 Agendapunt Aan de commissie Inwonerszaken Onderwerp Leesstuk indicatie en levering Hulp bij het huishouden Voorstel Financiële paragraaf Ter kennísname:

Nadere informatie

Betreft: Uitnodiging Overlegtafels Wmo maatwerkvoorzieningen 2019

Betreft: Uitnodiging Overlegtafels Wmo maatwerkvoorzieningen 2019 Betreft: Uitnodiging Overlegtafels Wmo maatwerkvoorzieningen 2019 Datum: 21 februari 2018 Geachte heer, mevrouw, U heeft een Raamovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 met de Dienst Sociale Zaken en

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen overeenkomst Wmo huishoudelijke ondersteuning d.d. 21 februari 2017

Nota van Inlichtingen overeenkomst Wmo huishoudelijke ondersteuning d.d. 21 februari 2017 Nota van Inlichtingen overeenkomst Wmo huishoudelijke ondersteuning d.d. 21 februari 2017 / Artikel 1) 1/ Artikel 1.4 / Lid 3 Bladzijde Opmerking/Vraag Antwoord 6 De aanbieder die de aanpassing niet accepteert

Nadere informatie

Hellendoorn Advies Begeleiding en Coaching: - Hans Hellendoorn (Voorzitter), Marcella Lieffering (Verslaglegging)

Hellendoorn Advies Begeleiding en Coaching: - Hans Hellendoorn (Voorzitter), Marcella Lieffering (Verslaglegging) Samengevatte concept verslaglegging Overleg gemeente Beuningen, Mook en Middelaar en aanbieders huishoudelijke hulp vrijdag 26 februari 2016 10:00 12:00 uur. Deelnemers gesprek: Gemeente Beuningen: - André

Nadere informatie

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 10 september 2014 overlegronde 2

Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 10 september 2014 overlegronde 2 Overlegtafel HBH gemeente Utrecht 10 september 2014 overlegronde 2 Hier komt tekst Ingangsdatum 1 januari 2015 Hier komt ook tekst Agenda 9.00 9.15 uur Opening 9.15 9.30 uur Terugkoppeling van de openstaande

Nadere informatie

Betreft: Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) gemeente Dalfsen

Betreft: Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) gemeente Dalfsen secretariaatdmo@minvws.nl Datum: 27 oktober 2014 Betreft: Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) Dalfsen 2015-2016 Geachte mevrouw/mijnheer, De Dalfsen en aanbieders van huishoudelijk hulp dienen hierbij

Nadere informatie

Versie 1.0, 19 augustus 2015

Versie 1.0, 19 augustus 2015 CONCEPTVERSLAG voorbespreking Fysieke Overlegtafel Wmo HbH 19 augustus 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

Bestuurlijk aanbesteding Wmo 2017 en verder

Bestuurlijk aanbesteding Wmo 2017 en verder Bestuurlijk aanbesteding Wmo 2017 en verder Ferry Middelink, Senior inkoopadviseur Coördinatie Aanbestedingen / afdeling Bedrijfsvoering Waarom aanbesteden? Begin 2016 zijn de gemeente Purmerend en Beemster

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: Startnotitie Uitgangspunten Inkoop Wmo 2015. Portefeuillehouder: C. van Dijk (wnd.) Kenmerk: 172949 / 173733 Samenvatting Door de gezamenlijke

Nadere informatie

Naar nu blijkt heeft Thuishulp Gezellig zich vrijwillig teruggetrokken uit de aanbesteding Beuningen, Mook en Middelaar.

Naar nu blijkt heeft Thuishulp Gezellig zich vrijwillig teruggetrokken uit de aanbesteding Beuningen, Mook en Middelaar. Samengevatte concept verslaglegging Overleg gemeente Beuningen, Mook en Middelaar en aanbieders huishoudelijke hulp donderdag 21 april 2016 09:30-11:25 uur. Deelnemers gesprek: Gemeente Beuningen: - André

Nadere informatie

VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 2

VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 2 VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 2 Datum: Donderdag 7 maart 2019 Locatie: Delta Hotel in Vlaardingen Aanvang: 9.30 uur inloop, 10.00 uur start Genodigden: Potentiële inschrijvers aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 6 september Hans Hellendoorn Niels Uenk

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 6 september Hans Hellendoorn Niels Uenk Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 Hans Hellendoorn Niels Uenk AGENDA 2 1. Welkom / voorstelrondje 2. Mededelingen / vaststellen agenda 3. Verslag Overlegtafel 23 augustus 2017 4. Terugkoppeling

Nadere informatie

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 2 23 augustus Hans Hellendoorn Niels Uenk

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 2 23 augustus Hans Hellendoorn Niels Uenk Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 2 Hans Hellendoorn Niels Uenk AGENDA 2 1. Welkom / voorstelrondje 2. Mededelingen / vaststellen agenda 3. Verslag Overlegtafel 19 juli 2017 4. Inhoudelijke inleiding

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017

Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017 Verslag bijeenkomst fysieke overlegtafel (FOT) van 16 juni 2017 Aanwezig zorgaanbieders: Afwezig zorgaanbieders: Aanwezig namens gemeente: Alerimus (Karin Dorst), ASVZ (Lydia Lodder), Cavent (Albert Leutscher),

Nadere informatie

Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017

Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017 Verslag Overlegtafel 2 Inkoop Westerwolde op 11 september 2017 In dit verslag zijn opmerkingen, vragen, verzoeken en afspraken opgenomen die tijdens de PowerPoint Presentatie zijn ingebracht. Dia Planning

Nadere informatie

Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd

Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd Betreft: vergadering van 4 september 2018, Locatie: Boscotondo, Frans Joseph van Thielpark 1 Helmond, aanvang 14:30-16:30 Aanwezig: Affect, Gemeente

Nadere informatie

C O N C E P T N O T U L E N FOT Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo

C O N C E P T N O T U L E N FOT Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo C O N C E P T N O T U L E N FOT Dongemond Inkoop Maatwerkvoorzieningen AWBZ-Wmo Datum: dinsdag 8 juli 2014 Tijd: 16.00-19.00 uur Locatie: Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2, 4904 CA Oosterhout

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 Begeleiding plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 Begeleiding plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 Begeleiding 20160825 plenaire sessie fysieke overlegtafel Donderdag 25 augustus 2016 9.00-10.15 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Anoek Huigen

Nadere informatie

ONTWIKKELTAFEL INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 11 SEPTEMBER 2017

ONTWIKKELTAFEL INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 11 SEPTEMBER 2017 ONTWIKKELTAFEL 11-9-2017 INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 11 SEPTEMBER 2017 AGENDA VERSLAG VAN DE ONTWIKKELTAFEL 17 JULI DISCLAIMER ONTVANGEN HUISWERK PLANNING PROCEDURE PLAN VAN EISEN

Nadere informatie

: Procesovereenkomst overlegstructuur Algemene voorziening Hulp bij het Huishouden

: Procesovereenkomst overlegstructuur Algemene voorziening Hulp bij het Huishouden Onderwerp Registratienummer Registratiecode Auteur Status : Procesovereenkomst overlegstructuur Algemene voorziening Hulp bij het Huishouden : at16000175 : *at16000175* : André Goudriaan : Openbaar Gemeente

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek onder zorgaanbieders

Samenvatting onderzoek onder zorgaanbieders Samenvatting onderzoek onder zorgaanbieders In totaal zijn 259 zorgaanbieders (alle voor 2018 op dat moment bekende aanbieders) benaderd om deel te nemen aan de enquête. 100 respondenten hebben uiteindelijk

Nadere informatie

Sybrinne de Vries en Reny Wietsma (beiden CDA) De voorzitter van de raad

Sybrinne de Vries en Reny Wietsma (beiden CDA) De voorzitter van de raad SCHRIFTELIJKE VRAGEN (artikel 37 RvO) (schriftelijke vragen worden kort en duidelijk geformuleerd. Bij de vragen wordt aangegeven of schriftelijk of mondelinge beantwoording wordt verlangd) 2015-35 V a

Nadere informatie

Notulen vergadering 15 april 2014

Notulen vergadering 15 april 2014 Overleg nr2/2014 Aanwezig: Henk Jansen Henk Buitelaar Dré Wagemans Kees Grijsbach Jan te Mey Mary Schilders Jos Chorus Notulen vergadering 15 april 2014 voorzitter vice-voorzitter en penningmeester secretaris

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 Aanwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans, F. Hoenderdos *de dames T. Boddaert

Nadere informatie

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine)

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine) Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 21 januari 2019 Tijd : 19.30-21.00 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT19.0103 Kenmerkcode

Nadere informatie

Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014

Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014 Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014 1. Opening en mededelingen Enkele van de zes gemeenten willen ook beschut werk inkopen via deze bestuurlijke aanbesteding. Dit onderdeel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1084737 Datum: Behandeld door: 09 juli 2013 Catalijne Kraijo Afdeling/Team: Werk en Welzijn / Wonen en Wmo Onderwerp: Vaststelling basistarieven

Nadere informatie

Concept VERSLAG. 1. Opening en welkom De voorzitter opent de vergadering.

Concept VERSLAG. 1. Opening en welkom De voorzitter opent de vergadering. Concept VERSLAG BETREFT DATUM VOORZITTER AANWEZIGEN AFWEZIGEN VERSLAG KENMERK Bestuurscommissie Zorg, Welzijn, Onderwijs 04 december M. van Oosterhout, Drimmelen P. van der Ven, Werkendam M. de Hoon, Zundert

Nadere informatie

nieuwsbrief samen vormgeven aan begeleiding juli 2014 samen vormgeven aan begeleiding

nieuwsbrief samen vormgeven aan begeleiding juli 2014 samen vormgeven aan begeleiding nieuwsbrief samen vormgeven aan begeleiding juli 2014 samen vormgeven aan begeleiding 6 02 03 03 05 07 08 09 10 17 Inhoud Inleiding Werkgroep Toegang Werkgroep Uitvoering Werkgroep Beheer Werkgroep Inkoop

Nadere informatie

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel WMO 3 mei 2017

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel WMO 3 mei 2017 Uitgangspunten Inkoopkader 2018 Fysieke Overlegtafel WMO 3 mei 2017 Aanleiding Aflopen van de huidige deelovereenkomsten: WMO voor Hulp bij het Huishouden per 31 dec. 2017 Deelovereenkomst Jeugd 31 dec.

Nadere informatie

Sociale Voorzieningen. Aan de leden van de gemeenteraad

Sociale Voorzieningen. Aan de leden van de gemeenteraad Sociale Voorzieningen Uw contact T F (020) 540 45 59 gemeente@amstelveen.nl Aan de leden van de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 14 de plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 14 de plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 14 de plenaire sessie fysieke overlegtafel Donderdag 19 november 2015 9.30-11.30 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Melis Jan van Heerikhuize

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein INFORMATIEPAKKET voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Maart 2014 Blad 2 Blad 3 Algemene informatie Deze informatie

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Uitvoeringsplan Wmo. 5 juni 2019

Informatiebijeenkomst Uitvoeringsplan Wmo. 5 juni 2019 Informatiebijeenkomst Uitvoeringsplan Wmo 5 juni 2019 Agenda Proces: Stappen sinds vorige bijeenkomst Vervolg na vanavond Ingekomen brief Kwadrantgroep, Alliade, GGZ, ROZGroep Inhoud: Werkwijze Buurt-

Nadere informatie

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd:

a) Uitslag MR-verkiezingen De verkiezingen van de MR hebben voor komend schooljaar de volgende samenstelling opgeleverd: Notulen MR-vergadering 26 juni 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Namens de MR: Oudergeleding: Dhr. Bergsma Dhr. Tonnaer Leerlinggeleding: Dhr. Koks Dhr. Schellekens

Nadere informatie

OVEREENKOMST COMMUNICATIE- OVERLEG- EN BESLUITSTRUCTUUR Dialoogtafel HBH Utrecht GEMEENTE UTRECHT

OVEREENKOMST COMMUNICATIE- OVERLEG- EN BESLUITSTRUCTUUR Dialoogtafel HBH Utrecht GEMEENTE UTRECHT OVEREENKOMST COMMUNICATIE- OVERLEG- EN BESLUITSTRUCTUUR Dialoogtafel HBH Utrecht GEMEENTE UTRECHT Concept 20 augustus 2014 Versie 2 Bestemd voor besprekingsdoeleinden i.h.k.v. de dialoog gerichte aanbesteding

Nadere informatie

Onderwerp : Verslag tweede Ontwikkeltafel Hulp bij het huishouden d.d. 19 juli 2017

Onderwerp : Verslag tweede Ontwikkeltafel Hulp bij het huishouden d.d. 19 juli 2017 Onderwerp : Verslag tweede Ontwikkeltafel Hulp bij het huishouden d.d. 19 juli 2017 Aanwezig : P. van Roermond, (ViVa! Zorggroep) Liesbeth Breetveld (ViVa! Zorggroep) J. de Schutter (Tzorg), Astrid Gorte

Nadere informatie

Handleiding Vergadertechnieken

Handleiding Vergadertechnieken Handleiding Vergadertechnieken Zelfstudie en rapporteren Bij OGO leer je niet alleen via het actief deelnemen aan groepsdiscussies, maar ook via het individueel uitvoeren van zelfstudieopdrachten (ZSO).

Nadere informatie

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Aan Betreft Van Regionaal Bestuurlijk Overleg Jeugd Inrichting overlegtafels bestuurlijk aanbesteden Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Datum 17 maart 2014 1. Inleiding

Nadere informatie

ZGW : 27590. Voorstelronde De aanwezigen stellen zich kort voor. Het overzicht van aanwezige organisaties is opgenomen in de bijlage.

ZGW : 27590. Voorstelronde De aanwezigen stellen zich kort voor. Het overzicht van aanwezige organisaties is opgenomen in de bijlage. Aanwezig namenlijst laatste pagina Afwezig Kenmerk ZGW : 27590 Datum Notulen Door 13 april 2016 Henny Jansen Datum Vergadering Vergadering van 12 april 2016 Aftrap Mevrouw Bouchier, projectleider van de

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Openstelling Regionale Raamovereenkomst voor het onderdeel HH1 1- Notagegevens Notanummer 2016-001641 Datum 28-09-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (Plv. vz), Chantal Pijls en Richard de Wilde, Angèle Gubbels en Stephan Gerards en Marc Meulen CvB Ryszard,

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad d.d

Verslag Wmo-raad d.d Verslag Wmo-raad d.d. 3-10-2017 Aanwezige leden: M. Lemeer, A.J. van de Berg, H. Vaasen, J. Verbeet, G. Maas, P. Kerkhofs, Mevr. M. Kaak-Pels, L. Lemmens, Mevr. M. Walczak, Ph. Frenken, R. Roelofs, P.

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID EN INFORMATIE

BEREIKBAARHEID EN INFORMATIE Vragen en antwoorden Klankbordgroep In het najaar van 2014 hebben een aantal cliënten en mantelzorgers uit de zes Dongemondgemeenten (Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem)

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen Tweede kwartaal 2007

Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen Tweede kwartaal 2007 Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen 2007 Tweede kwartaal 2007 Versie : 1 Datum : 3 september 2007 Samengesteld door : J. van den Hoogen-Stallen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP Vanaf 2015 krijgt de gemeente er zorgtaken bij. Een deel van de zorg die nu via het zorgkantoor vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) loopt, gaat

Nadere informatie

Concept raadsbesluit

Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 24 juni 2013 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 11 juni 2013 Nummer : Onderwerp : Vaststelling basistarieven Huishoudelijke hulp/wmo Bijlage(n) : Onderzoek basistarieven

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014.

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014. . CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 6 e Fysieke Overlegtafel Wmo 19 september 2014. Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. P. Overtoom, mevr. M. Elzinga-Hage, dhr. J. Wijnker, dhr. P. de Boer en dhr. P. Groenveld. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 23 november 2009. Vastgesteld op de vergadering van 22 februari 2010. Aanwezig: dhr. M. Nijssen, dhr. Geel, dhr. E. Hoekstra, dhr. E. van Leeuwen,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko

Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol. Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke. Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulen MR-vergadering dinsdag 20 januari 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: André, Tim, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Marga, Yvonne, Haiko Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Tim opent

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden

Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden Betreft : Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden Vergaderdatum 25 september 2014 Gemeenteblad 2014 / 57 Agendapunt 12 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. S. Ketelaar, mevr. Van der Salm en mevr. Overtoom.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. S. Ketelaar, mevr. Van der Salm en mevr. Overtoom. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 9 januari 2008. Aanwezig: Dhr. A.M. Brand (interim-voorzitter), mevr. L. Bijwaard, mevr. Schilder, dhr. P. Groenveld, dhr. R. Stringer, dhr. P.

Nadere informatie

Factsheet AWBZ, 24 februari 2014. AWBZ naar Wmo: langdurige zorg per 1 januari 2015 naar gemeenten

Factsheet AWBZ, 24 februari 2014. AWBZ naar Wmo: langdurige zorg per 1 januari 2015 naar gemeenten Factsheet AWBZ, 24 februari 2014 AWBZ naar Wmo: langdurige zorg per 1 januari 2015 naar gemeenten Het Rijk draagt op 1 januari 2015 een deel van de zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

Pagina 2 Onder respijtzorg staat dat verblijf + twee dagdelen wordt berekend. Zijn de twee dagdelen per etmaal? Ja, dit is per etmaal.

Pagina 2 Onder respijtzorg staat dat verblijf + twee dagdelen wordt berekend. Zijn de twee dagdelen per etmaal? Ja, dit is per etmaal. Notulen inkooptafel 26 november 1. Opening en welkom Ellen heet iedereen welkom. Er wordt een voorstelronde gemaakt. 2. Vaststellen agenda Er zijn geen toevoegingen. 3. Mededelingen: nieuwe toetreders

Nadere informatie

Verslag Fysieke Overlegtafel. Katwijk, 6 september 2016

Verslag Fysieke Overlegtafel. Katwijk, 6 september 2016 Verslag Fysieke Overlegtafel Katwijk, 6 september 2016 Aanwezig: M. Zebregs (DSV), J. Bos (Topaz), P. de Gier (Gemiva), J. v. Wijnen (Marente), J. v. Malestein ( s Heerenloo), H. de Wit (De Brug), A. Klein

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00932

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00932 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00932 OPSCHRIFT Vergadering van 8 december 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Arno van Kempen Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: financiele problemen thuiszorgorganisatie

Nadere informatie

2. Voorstel In het kader van het inkooptraject bestuurlijk aanbesteden van resultaatgerichte inkoop

2. Voorstel In het kader van het inkooptraject bestuurlijk aanbesteden van resultaatgerichte inkoop RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 9 Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden Datum 28 mei 2014 1. Samenvatting In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning zijn gemeenten

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijke aanbesteding A2 gemeenten 15 oktober 2015

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijke aanbesteding A2 gemeenten 15 oktober 2015 Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijke aanbesteding A2 gemeenten 15 oktober 2015 Aanwezig: Theo Dekkers Miranda Rotmensen Annelies van den Boogaart Jeroen van Heel Marlies Hebels Sharon Buquet Cindy

Nadere informatie

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio.

Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Enquête onder de vijftien gemeenten in de Leidse regio. Vragen: 1. Hoeveel inwoners krijgen dit jaar huishoudelijke hulp via de gemeente? De verwachting is dat in 2017 ruim 900 mensen gebruik gaan maken

Nadere informatie

VERGADEREN VOOR DUMMIES

VERGADEREN VOOR DUMMIES VERGADEREN VOOR DUMMIES DE AGENDA VASTSTELLEN Er zijn verschillende soorten agendapunten: Open Bij open agendapunten zijn er nog geen plannen gemaakt, er is nog geen concreet voorstel. De discussie is

Nadere informatie

Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen Derde en vierde kwartaal 2007

Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen Derde en vierde kwartaal 2007 Rapportage uitvoering Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Drimmelen 2007 Derde en vierde kwartaal 2007 Versie : 1 Datum : 15 februari 2008 Samengesteld door : J. van den Hoogen-Stallen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr. C. Bakker Dhr. C. van Putten Mw.

Nadere informatie

Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017

Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017 Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017 1. Opening en vaststelling agenda 2. Voorstelrondje 3. Spelregels en mededelingen 4. Vaststelling COB-Overeenkomst Agenda Bespreken ingebrachte

Nadere informatie

Aan: dhr. M. Sturkenboom Datum: 30 juni 2014 Betreft: Beleidswijziging Hulp bij huishouding WMO en aanbesteding huishoudelijke hulp

Aan: dhr. M. Sturkenboom Datum: 30 juni 2014 Betreft: Beleidswijziging Hulp bij huishouding WMO en aanbesteding huishoudelijke hulp Aan: dhr. M. Sturkenboom Datum: 30 juni 2014 Betreft: Beleidswijziging Hulp bij huishouding WMO en aanbesteding huishoudelijke hulp Geachte heer Sturkenboom, Hierbij beantwoording van de door u ingediende

Nadere informatie

Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017

Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017 Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017 Hieronder volgt het verslag van de eerste marktconsultatie. De vragen die tijdens deze bijeenkomst zijn gesteld zijn in een overzicht onderaan dit verslag opgenomen.

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015 Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Maandag 26 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Robert Jack, Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 26/05/2009 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Richtlijn voor het werkoverleg

Richtlijn voor het werkoverleg Richtlijn voor het werkoverleg Nummer: 11.0000274 Versie: 0.1 Vastgesteld door het CMT 10 maart 2011 doc.: pz_alle/regelingen/werkoverleg richtlijn Inleiding Communicatie is hét sleutelbegrip als het gaat

Nadere informatie

Verslag Werkteam Swifterbant groeit

Verslag Werkteam Swifterbant groeit Verslag Werkteam Swifterbant groeit Bijeenkomst 11 Datum : woensdag 1 november 2017 Tijd : 16.30 uur 18.00 uur Plaats : De Hoeksteen te Swifterbant Aanwezig De heer A. Withaar (voorzitter), de heer G.J.

Nadere informatie

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom?

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Het ministerie van VWS heeft wee websites in het leven geroepen die hierover uitgebreid informatie geven www.dezorgverandertmee.nl en www.hoeverandertmijnzorg.nl

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 30 november

Nadere informatie

De heer Teunissen stelt voor het verslag van de vorige fysieke overlegtafel per pagina te bespreken.

De heer Teunissen stelt voor het verslag van de vorige fysieke overlegtafel per pagina te bespreken. Verslag Vierde fysieke overlegtafel Dinsdag 16 september 2014 17.00 19.15 uur Gemeentehuis Houten Aanwezigen: mevrouw Aelemans (Wmo Raad IJsselstein), de heer Baljon (Vitras), mevrouw Bassa (Vereniging

Nadere informatie

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Aanwezig: dhr.p.k.blanksma (secretaris), dhr.b.boersma, mw.p.van Driesum, M. Folkerts (voorzitter), dhr.t.a.m.louwe,

Nadere informatie

Notulen WMO-raad 17 juni 2015 1

Notulen WMO-raad 17 juni 2015 1 Notulen vergadering WMO-raad Datum: 17 juni 2015 Locatie: Gemeentehuis te Ommen Tijd: 19:30 uur. Aanwezig: Dhr. Vroon (voorzitter), mevr. Van Loon (SPO), mevr. Jeeninga (Vr. Org.), mevr. Ligtenberg (Vr.

Nadere informatie

VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN. Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl

VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN. Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl VOORSTARTENDEONDERNEMERS VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl VOORSTARTENDEONDERNEMERS Hetpakketvoordestartendeondernemer

Nadere informatie