Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen"

Transcriptie

1 Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen Datum: 23 juni 2014 Tijd:09:00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Lochem, raadzaal Aanwezigen; Gemeente Lochem (voorzitter) Mevrouw Atsje Rol-Boersma Gemeente Zutphen De heer Andreas Noordam Gemeente Lochem Mevrouw Hanneke van Toorn Gemeente Lochem Mevrouw Marleen van Oltvoort Gemeente Lochem/ Zutphen Mevrouw Suna Kavak Adviesbureau Tim Robbe De heer Tim Robbe Sutfene (het Spijk) De heer Rick Hogenboom Sutfene (het Spijk) Mevrouw Karin Buwalda Zorggroep Sint Maarten De heer Erik de Groot Sensire Mevrouw Jelly Hamberg Zorgboerderij De Reube De heer Tom Ponten GGNet De heer Frans Kamsteeg SZMK Hoge Weide/Thuiszorg Marga Klompé Mevrouw Daisy Janssen Trajectum Mevrouw Netty Witmer Het Volkshuis De heer Mark Schuitemaker Martine van de Humanitas DMH Mevrouw Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg Zozijn De heer Henk Loman De Lichtenvoorde Mevrouw Jeroen Stevens De Seizoenen/ Helios De heer Ronaldvan Aalten Agendapunten: 1. Welkom,vaststellen agenda Atsje Rol-Boersma opent de vergadering en heet allen welkom. Er zijn geen aanvullende agendapunten. Atsje Rol-Boersma geeft een inleiding over bestuurlijk aanbesteden en waarom de gemeenten Lochem en Zutphen voor deze methode hebben gekozen.

2 Er is voor bestuurlijk aanbesteden gekozen omdat deze methode integraliteit en flexibiliteit waarborgt. Lochem en Zutphen gaan als 2 gemeentes het traject in waarbij zo lang het nuttig en logisch is de inkoopnetwerken samengevoegd worden. Daar waar nodig kunnen de overeenkomsten van elkaar afwijken of kan het overleg met aanbieders per gemeente separaat gevoerd worden.. Begin oktober hopen we de eerste deelovereenkomst voor Maatwerkvoorziening Begeleiding klaar te hebben. Aansluitend kunnen we overgaan naar de opstelling van de volgende deelovereenkomsten. Uiteindelijk zullen we 2 á 3 keer per jaar bij elkaar komen voor eventuele bijsturing op de deelovereenkomsten. Er volgt een aantal vragen na.v. de inleiding; Vraag: Hoe verhoudt inkoop jeugd zich tot inkoop Wmo? Antwoord: Jeugd zal voornamelijk regionaal worden ingekocht. Dit valt op dit moment niet onder bestuurlijk aanbesteden. De basisovereenkomst is een groeimodel. We beginnen nu met de Wmo en zullen gaandeweg afwegen welke andere delen van de transitie ook onder deze basisovereenkomst zullen vallen.. Jeugd zal op z n vroegst over twee jaar erbij kunnen worden getrokken, omdat de looptijd van de contracten 2 jaar plus 6 verlengingsjaren is.. Vraag: Hoe sluit Huishoudelijke Hulp aan bij de Wmo? Antwoord: Voor Zutphen en Lochem geldt een verschillende situatie. In Lochem is de HH in 2012 bestuurlijk aanbesteed. De lopende voorzieningenovereenkomst HH Lochem zal onder de basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein, die we nu aan het opstellen zijn, gaan vallen. In Zutphen is H.H. nu apart. Dit blijft gedurende de looptijd van het contract HH Zutphen zo. 2. Mededelingen De heer Schuitemaker komt iets later, de heer Kamsteeg vertrekt iets eerder. 3. Voorstelronde Alle aanwezigen stellen zich voor (zie bijgevoegd aanwezigenlijst) 4. Verwachtingen Wat verwachten de dienstverleners/organisaties van bestuurlijk aanbesteden? Zijn er al deelnemers die ermee bekend zijn? Rick Hogeboom: voor ons is het nieuw, we verwachten veel van de partners, willen nieuwe patronen ontdekken, neem ons bij de hand en laat zien wat bestuurlijk aanbesteden voor ons betekent voornamelijk juridisch willen we meegenomen worden Netty Witmer; dankt voor de transparantie die de gemeente biedt met bestuurlijk aanbesteden, Trajectum gaat met meer gemeentes bestuurlijk aanbesteden, ze kunnen de expertise behouden door samen te werken aan de inhoud. Jelly Hamberg; is blij met de manier van aanbesteden, fijn dat ze mee kunnen doen aan de inhoud, de keuze en de besprekingen over de aanbesteding.

3 Henk Loman: dankt voor de uitnodiging, heeft al kennisgemaakt met bestuurlijk aanbesteden in Oss, heeft hooggespannen verwachtingen. 5. Basisovereenkomst Tim Robbe neemt dit punt over van Atsje Rol-Boersma. Hij legt uit dat de fysieke overlegtafel een adviesorgaan is voor de gemeente. Doel is om samen met elkaar aan tafel te gaan en invulling te geven aan de inhoud voor de deelovereenkomsten. Het COB is een handleiding voor de deelnemers aan de fysieke (e virtuele) overlegtafel hoe met elkaar om te gaan. De basis overeenkomst COB wordt per pagina doorgenomen. Een aantal artikelen zal worden aangepast; Pag. 3. Overwegingen Punt C. nieuwe Wmo taken suggereert dat oude Wmo taken niet worden meegenomen in deze methode. Dit is niet zo. We gaan eerst de nieuwe taken behandelen en aansluitend, gefaseerd de al bestaande Wmo taken. In principe komt dit in beeld wanneer de looptijd van de bestaande contracten afgelopen is. Dit punt wordt verduidelijkt. Vraag:Wat als de gemeenten niet meer samen wensen te werken? Antwoord: De gemeenten zorgen samen voor de invoering van de nieuwe wet maar geven hier separaat uitvoering aan. Ze blijven zo lang samen optrekken als logisch en nuttig is. Pag.4; Geen opmerkingen Pag.5. Artikel 1. Begrippen lid 1.1. Wat is de definitie van een entiteit. Dit zal worden aangepast. Voorstel is om te hanteren: een organisatie, Zelfstandige Zonder Personeel of een collectief van Inwoners. lid 1.2 basisadministratie zal worden vervangen door basisregistratie personen Pag.5. Artikel 2 Voorwerp van de overeenkomst Lid 2.1 naast intreding ook uittreding in COB beschrijven Pag. 5. Artikel 3 Duur van de overeenkomst, geen opmerkingen Pag.6. Artikel 4 Uitgangspunten voor de samenwerking, geen opmerkingen Pag.6 Artikel 5. Uitsluiting deelname aanbieders Lid 5.4 minimale eisen aan verzekering zelfde als de voorwaarden bij VNG. Er wordt nagedacht over hoe dit op te nemen in bedragen of voorschriften. Liever geen bedragen omdat diensten specifiek zijn. Of een bedrag voor organisatie en niet per dienst. Punt zal worden meegenomen en uitgewerkt. Lid 5.6/b aanvullen met; niet ouder dan 6 kalenderjaren Pag. 7. Artikel 6. Vertegenwoordigingsbevoegd; geen opmerkingen Pag. 7 Artikel 7. Inkoopnetwerk Sociaal Domein, geen opmerkingen

4 Pag. 8. Artikel 8. Inbreng via virtuele overlegtafel; geen opmerkingen Pag 8. Artikel 9. Inbreng via fysieke overlegtafel Lid 9.4 : opmerking commitment moet geen verplichting zijn, er wordt voorgesteld om 9.4 te schrappen en 9.5 vriendelijker te maken waarin zowel deelname als commitment wordt opgenomen. Lid 9.7.toevoegen; Op verzoek van Partijen en met instemming van Gemeente kunnen derden uitgenodigd worden deel te nemen [ ] Het initiatief voor het bijeenroepen van de fysieke overlegtafel ligt namelijk bij de gemeente. Pag. 9. Artikel 10. Besluitvorming Tim geeft uitleg over besluitvorming, bij situaties waarin de gemeente een uitgewerkt voorstel gaat doorleiden voor besluitvorming door het college zal alle input van de fysiek en virtueel worden neergelegd bij de gemeente, waarbij de aantallen voor-en tegenstemmen van de fysieke en zo mogelijk de virtuele overlegtafel aangegeven worden. Een voorstel is bijvoorbeeld de deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Begeleiding. 30 juni wordt de concept deelovereenkomst gepubliceerd die we 4 juli tijdens de tweede fysieke overlegtafel gaan behandelen. Deze zal nog vaak worden aangepast tot we tot een goede deelovereenkomst zullen komen. 3 belangrijke onderwerpen die hierin behandeld zullen worden en waar organisaties nu al over moeten nadenken zijn toegang, kwaliteit en kostprijs. Pag. 9. Artikel 11. Voorzieningenovereenkomst Uitleg Tim Robbe; er zijn 4 modellen waarop we de maatwerkvoorzieningen kunnen indelen qua bekostiging 1. op basis van beschikbaarheid = gemeente stelt budget beschikbaar en houdt geen rekening met afname 2. populatie gebonden = voor een bepaalde doelgroep wordt een budget beschikbaar gesteld, afname wordt gemonitord 3. product bekostiging = er wordt een dienst geleverd en voor de dienst wordt betaald 4. resultaat bekostiging = er wordt vooraf bepaald wat het te behalen resultaat is en indien resultaat wordt behaald volgt betaling. Er zijn combinatie mogelijk tussen deze 4 bekostigingsmodellen. Voorstel van Tim Robbe is om een combinatie van product- en resultaatbekostiging te maken. Pag. 9. Artikel 12. Beëindiging van de overeenkomst Lid 12.1 aanbieders kunnen in de loop van de tijd aansluiten of uittreden bij bestuurlijk aanbesteden onder gestelde voorwaarden. Bij uittreding heb je de zorg voor continuïteit van de zorg voor cliënten.

5 Voor onder aannemers gelden dezelfde criteria van toetreding als voor de hoofdaannemer met als verschil dat de hoofdaannemer deze in beheer heeft. Let op! ZZP-ers die in onderaannemerschap werken, krijgen geen VAR /DUO meer van de belastingdienst. Zij moeten zelfstandig de Basis- en deelovereenkomst tekenen. Voorstel van Andreas Noordam is om deze regeling op te nemen in artikel 12. Lid 12.3 Jelly Hamberg brengt in: de inspanning die partijen moeten leveren om clienten over te nemen van elkaar bij ontbinding steviger opnemen in het artikel: de resterende Aanbieders kennen een inspanningsverplichting voor het overnemen van personeel en dienstverlening aan Inwoners. Pag. 10. Artikel 13. Overdracht, geen opmerkingen Pag. 11. Artikel 14. Nieuwe aanbieders, geen opmerkingen Pag. 11. Artikel 15. Geschillen, geen opmerkingen. Aanvullingen : Andreas Noordam geeft aan dat we de belangen van ZZP-ers goed in het oog moeten houden. Tim Robbe vraagt of wij ook ZZP-ers moeten uitnodigen voor de fysieke overlegtafel. Voorstel van Tom Ponten is een actieve oproep doen naar ZZP-ers. De voorzitter geeft aan dat de gemeenten gaan nadenken hoe hier invulling aan te geven. Indien de samenstelling van de fysieke overlegtafel wijzigt zullen de overige deelnemers op de hoogte worden gebracht. 6. Personeel Dit punt is op de agenda gezet door Tim Robbe en zal elke keer terugkomen. De heer Robbe vraagt de deelnemers alvast na te denken over personeel en wat de gemeente hierin kan betekenen. Het e.e.a. is afhankelijk van het budget wat gemeenten krijgen. De bezuiniging is niet 11% maar neigt meer naar 32%. Gemeenten hebben nog geen duidelijk zicht op hoe dit zal worden ingevoerd. Om geen schokbewegingen te creëren moeten we uitgaan van een reële kostprijs. Naast personeel zouden ook cliënten op de agenda moeten komen. Zorgverzekeraars worden op dit moment niet bij deze bestuurlijk aanbesteding betrokken. Ze zijn betrokken bij het bestuurlijk overleg in de regio (Achmea).

6 7. Sluiting De voorzitter dankt allen voor de aanwezigheid en sluit de vergadering

Notulen tweede fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen. Mevrouw Carla van Amerongen (vervanging A.

Notulen tweede fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen. Mevrouw Carla van Amerongen (vervanging A. Notulen tweede fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden Gemeente Lochem en Zutphen Datum: 4 juli 2014 Tijd: 09:00 uur 12:00 uur Locatie: Gemeentehuis Lochem, zaal de Voorst Aanwezigen; Gem.Lochem (voorzitter)

Nadere informatie

Notulen zevende fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen zevende fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen zevende fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 30 maart 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem Mevrouw

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 29 juni 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem Gert Jansen (voorzitter)

Nadere informatie

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 18 mei 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Verwolde/Ampsen Aanwezigen; Gem. Lochem Gert Jansen

Nadere informatie

Inkoop Sociaal Domein. Gemeente Lochem

Inkoop Sociaal Domein. Gemeente Lochem Basisovereenkomst Inkoop Sociaal Domein Gemeente Lochem OF Gemeente Zutphen Datum: 17-0725-09-2014 Referentienummer: 2014-012671 2 De Basisovereenkomst (de Overeenkomst) gaat in op xxxxxxxx. De Gemeente

Nadere informatie

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 25 januari 2016

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 25 januari 2016 Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 25 januari 2016 Tijdstip: 15:30 uur tot 17:00 uur Locatie: Zaal Verwolde, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter: Gert Jansen Notulen: Bram

Nadere informatie

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg

Trajectum Mevrouw Netty Witmer Humanitas DMH Mevrouw Martine van de Voorde Zes op Maat De heer Rogier Lindenberg Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 18 mei 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Verwolde/Ampsen Aanwezigen; Gem. Lochem Gert Jansen

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 7 september 20 Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem De heer Gert

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijk aanbesteden gemeente Lochem en Zutphen Datum: 19 oktober Tijd: 14:00 uur 16:30 uur Locatie: gemeentehuis Lochem, Raadzaal Aanwezigen; Gem. Lochem (voorzitter) De

Nadere informatie

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid.

Het artikel de gemeente harkt te veel persoonsgegevens binnen zal nog worden verspreid. Verslag fysieke overlegtafel Zutphen Datum: 3 april 2018 Voorzitter : Matthijs de Vries Tijd: 15.00 17.00 uur Notulist : Barbara Devenijns Locatie: Oude Stadhuis Zutphen, Warnsveldzaal Aanwezigen : zie

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel WMO zorgaanbieders gemeente Lochem d.d. 4 juni 2018

Notulen fysieke overlegtafel WMO zorgaanbieders gemeente Lochem d.d. 4 juni 2018 Notulen fysieke overlegtafel WMO zorgaanbieders gemeente Lochem d.d. 4 juni 2018 Tijdstip: 15:30 uur tot 17:00 uur Locatie: Zaal de Voorst, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter: Mary Vlassak

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 15 december 2016 Tijd: 09:00-10:30

Nadere informatie

Nota van inlichtingen Basisovereenkomst

Nota van inlichtingen Basisovereenkomst Nota van inlichtingen Basisovereenkomst Vraagnummer Onderwerp (hoofdstuk/pagina) Vraag Antwoord 1 Basisovereenkomst Bij artikel 4.2 b wordt gesproken over een zakelijke of andere doelstelling of verbintenis.

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 30 juni 2016 Tijd: 09:30-11:00 uur

Nadere informatie

Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten

Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten Startbijeenkomst Decentralisatie AWBZ A2-gemeenten Agenda Opening Toelichting algemene ontwikkelingen (Ilse Vos); Project ondersteuningsarrangementen (Anne Rademakers); Onderzoek kortdurend verblijf (Anne

Nadere informatie

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Aan Betreft Van Regionaal Bestuurlijk Overleg Jeugd Inrichting overlegtafels bestuurlijk aanbesteden Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Datum 17 maart 2014 1. Inleiding

Nadere informatie

Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017

Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017 Inkoop Wmo begeleiding 2018 Eerste inkooptafel 6 juli 2017 1. Opening en vaststelling agenda 2. Voorstelrondje 3. Spelregels en mededelingen 4. Vaststelling COB-Overeenkomst Agenda Bespreken ingebrachte

Nadere informatie

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg

Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden. WMO en Jeugdzorg Peel 6.1; Bestuurlijk aanbesteden WMO en Jeugdzorg Het grotere verband Regels rondom Europees aanbesteden. Boven bepaalde bedragen zijn we verplicht Europees aan te besteden. Verschillende bedragen voor

Nadere informatie

Basisovereenkomst (COB) Inkoop Sociaal Domein. Gemeente Lochem. Gemeente Zutphen

Basisovereenkomst (COB) Inkoop Sociaal Domein. Gemeente Lochem. Gemeente Zutphen Basisovereenkomst (COB) Inkoop Sociaal Domein Gemeente Lochem OF Gemeente Zutphen Datum: 17-06-2014 Referentienummer: 2014-012671 2 Deze Basisovereenkomst (de Overeenkomst) gaat in op xxxxxxxx. De Gemeenten

Nadere informatie

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning tussen Gemeente Best Gemeente Oirschot Gemeente Veldhoven en Dienstverleners genoemd op bijlage 1 Deze Basisovereenkomst (de Overeenkomst)

Nadere informatie

Afspraken over een Communicatie-, Overleg- en Besluitvormingsstructuur

Afspraken over een Communicatie-, Overleg- en Besluitvormingsstructuur Bijlage 2 Afspraken over een Communicatie-, Overleg- en Besluitvormingsstructuur Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugd- en participatiewet Gemeente Steenwijkerland Artikel 1. Begrippen 1.1 80-20

Nadere informatie

Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo

Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo Kick off bijeenkomst Inkoop Wmo 2015-2020 31 augustus 2015 Programma Doel van de bijeenkomst: Gezamenlijke start inkooptraject maatwerkvoorzieningen Wmo Westerkwartier. Informeren over het beleid sociaal

Nadere informatie

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen

Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen Concept notulen fysieke overlegtafel Zutphen ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Datum: 9 februari 2017 Tijd: 09:00 10:30 uur

Nadere informatie

Adviesgroep inkoop Wmo Vraag Antwoord Toelichting

Adviesgroep inkoop Wmo Vraag Antwoord Toelichting Nota van Inlichtingen Adviesgroep Inkoop Wmo Westerkwartiergemeenten: gestelde vragen en antwoorden Van : Ambtelijke werkgroep Inkoop Wmo Datum : woensdag 2 september 2015 Adviesgroep inkoop Wmo Vraag

Nadere informatie

Overeenkomst voor een Samenwerkingsprotocol Wmo Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT

Overeenkomst voor een Samenwerkingsprotocol Wmo Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT Overeenkomst voor een Samenwerkingsprotocol Wmo 2015 Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT Onder nummer : 20140827.03 Datum : 24-09-2014 de Overeenkomst voor een Samenwerkingsprotocol

Nadere informatie

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Inkoop Wmo-begeleiding 2018 Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Het programma Terugblik op inkoop en uitvoering 2015-2017 Uitgangspunten beleidsplan sociaal domein 2017-2020 Uitgangspunten voor contractering

Nadere informatie

Basisovereenkomst Beschermd wonen (Wet maatschappelijke ondersteuning)

Basisovereenkomst Beschermd wonen (Wet maatschappelijke ondersteuning) Basisovereenkomst Beschermd wonen (Wet maatschappelijke ondersteuning) tussen Gemeente Gouda En Dienstverleners genoemd in bijlage 1 1 Deze Basisovereenkomst (de Overeenkomst) gaat in op 1 oktober 2014.

Nadere informatie

Marktconsultatie & werksessie Inkoop 2018 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom!

Marktconsultatie & werksessie Inkoop 2018 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! Marktconsultatie & werksessie Inkoop 2018 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! Opening Corine Dijkstra Wethouder gemeente Gouda & Bestuurlijk Trekker Inkoop 2018 13:10 13:30 Agenda Uitleg

Nadere informatie

Evaluatie Fysieke Overlegtafel en opzet Fysieke Overlegtafel vanaf 1 januari 2017

Evaluatie Fysieke Overlegtafel en opzet Fysieke Overlegtafel vanaf 1 januari 2017 Evaluatie Fysieke Overlegtafel en opzet Fysieke Overlegtafel vanaf 1 januari 2017 Met de bestuurlijke aanbesteding in de gemeente Lochem van de Wmo 2015 is een COB structuur afgesproken waarin Communicatie,

Nadere informatie

Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014

Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014 Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014 Inleiding Voor de transitie AWBZ werken we samen in de regio Brabant Noordoost-oost. We hebben het

Nadere informatie

Voorlopig voorstel tot wijziging van de procesovereenkomst en van de deelovereenkomsten Ambulant, Verblijf en Veiligheid.

Voorlopig voorstel tot wijziging van de procesovereenkomst en van de deelovereenkomsten Ambulant, Verblijf en Veiligheid. MEMO Bijlage 1 Aan: Fysieke adviestafel Van: Jeugdhulpregio FoodValley, F. Zandberg Datum: 07-03-2017 Betreft: Voorlopig voorstel: Wijziging procesovereenkomst, wijziging deelovereenkomsten Gevraagd: Voorstel

Nadere informatie

Basisovereenkomst Tweede Aanbesteding Sociaal domein tussen Gemeente Bellingwedde en Aanbieders

Basisovereenkomst Tweede Aanbesteding Sociaal domein tussen Gemeente Bellingwedde en Aanbieders Basisovereenkomst Tweede Aanbesteding Sociaal domein tussen Gemeente Bellingwedde en Aanbieders De gemeente Bellingwedde, publiekrechtelijke rechtspersoon, gevestigd en kantoorhoudend aan de Hoofdweg 2

Nadere informatie

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 19 juni 2017

Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 19 juni 2017 Notulen fysiek overleg inkoop Sociaal Domein d.d. 19 juni 2017 Tijdstip: 15:30 uur tot 17:00 uur Locatie: Zaal Verwolde, gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8, Lochem Voorzitter: Gert Jansen Notulen: Bram van

Nadere informatie

Bestuurlijk aanbesteden Jeugdhulp 2017

Bestuurlijk aanbesteden Jeugdhulp 2017 Bestuurlijk aanbesteden Jeugdhulp 2017 Dinsdag 12 april 2016 Overlegtafel 1, 13.00 uur 15.30 uur, gemeentehuis te Leiderdorp Agenda Voorstelronde Introductie inkoopproces 2017 Proces bestuurlijk aanbesteden

Nadere informatie

Inkoop Huishoudelijke hulp augustus 2016

Inkoop Huishoudelijke hulp augustus 2016 Inkoop Huishoudelijke hulp 2017 11 augustus 2016 Programma startbijeenkomst Welkom door Esther de Ruiter Voorstellen inkoopteam Aanleiding Visie gemeente Zaltbommel Hoe gaan we lokaal inkopen? Aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Gestelde vragen inzake de Basisovereenkomst Wmo Maatwerkvoorziening en Jeugdhulp HSSM-gemeenten - gestelde vragen en antwoorden

Gestelde vragen inzake de Basisovereenkomst Wmo Maatwerkvoorziening en Jeugdhulp HSSM-gemeenten - gestelde vragen en antwoorden Gestelde vragen inzake de Basisovereenkomst Wmo Maatwerkvoorziening en Jeugdhulp HSSM-gemeenten - gestelde vragen en antwoorden Van : Robbe & Partners Hieronder een overzicht van vragen en antwoorden die

Nadere informatie

Inkoop maatwerkvoorzieningen Wmo Datum: 19 maart 2014 Auteurs: Marije Klink & Anoek Huigen

Inkoop maatwerkvoorzieningen Wmo Datum: 19 maart 2014 Auteurs: Marije Klink & Anoek Huigen Inkoop maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 Datum: 19 maart 2014 Auteurs: Marije Klink & Anoek Huigen Ontwerp Wmo 2015-2018 Kaders WMO 2015-2018 8 sturingsprincipes Beleidsplan Wmo 2015-2018: 1. Relatie met

Nadere informatie

Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele voorziening ambulante Jeugdhulp Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004

Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele voorziening ambulante Jeugdhulp Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004 Nota van inlichtingen: Concept deelovereenkomst Individuele Kenmerk Bizob-2014-DB-BU-004 Vragen tot en met 15 augustus 2014 Vraag Paragraaf Vraag Antwoord nr. 1 Deelovereenkomst Individuele 14) Regionaal

Nadere informatie

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Verslag Overlegtafel 1 e ronde d.d. 30 oktober 2014 Aanwezig namens de Gemeente Eindhoven: Dhr. P. Van Emden (Projectleider en Voorzitter) Dhr. J. Thomas

Nadere informatie

Proces van bestuurlijk aanbesteden

Proces van bestuurlijk aanbesteden Proces van bestuurlijk aanbesteden Inkoopproces Bestuurlijk Contracteren Het sociale domein is een complex speelveld, waar de veranderingen elkaar snel opvolgen en in wisselende verbanden wordt samengewerkt

Nadere informatie

Memo. Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH

Memo. Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH Memo Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH Middels deze memo brengt het college u op de hoogte van de manier waarop de verschillende vormen van

Nadere informatie

Inkoop 2018 en verder. Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Beschermd Wonen en Opvang. Datum: 26 januari 2017 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop 2018 en verder. Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Beschermd Wonen en Opvang. Datum: 26 januari 2017 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2018 en verder Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Beschermd Wonen en Opvang Datum: 26 januari 2017 Auteur: Anoek Huigen Kader Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn

Nadere informatie

Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014

Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014 Afspraken en actiepunten overlegtafel H6 gemeenten, 9 juli 2014 1. Opening en mededelingen Enkele van de zes gemeenten willen ook beschut werk inkopen via deze bestuurlijke aanbesteding. Dit onderdeel

Nadere informatie

OVEREENKOMST COMMUNICATIE- OVERLEG- EN BESLUITSTRUCTUUR Dialoogtafel HBH Utrecht GEMEENTE UTRECHT

OVEREENKOMST COMMUNICATIE- OVERLEG- EN BESLUITSTRUCTUUR Dialoogtafel HBH Utrecht GEMEENTE UTRECHT OVEREENKOMST COMMUNICATIE- OVERLEG- EN BESLUITSTRUCTUUR Dialoogtafel HBH Utrecht GEMEENTE UTRECHT Concept 20 augustus 2014 Versie 2 Bestemd voor besprekingsdoeleinden i.h.k.v. de dialoog gerichte aanbesteding

Nadere informatie

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 e fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 Vooraf Alle informatie is openbaar en wordt gepubliceerd Wij willen graag de bijeenkomst opnemen, geeft u daar toestemming voor (intern gebruik).

Nadere informatie

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijke aanbesteding Dommelvallei+ Datum: 26 mei 2014 Tijd: 13:00 17:00 Plaats: SCC Hofdael, Molenstraat 23, Geldrop

Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijke aanbesteding Dommelvallei+ Datum: 26 mei 2014 Tijd: 13:00 17:00 Plaats: SCC Hofdael, Molenstraat 23, Geldrop Notulen fysieke overlegtafel bestuurlijke aanbesteding Dommelvallei+ Datum: 26 mei 2014 Tijd: 13:00 17:00 Plaats: SCC Hofdael, Molenstraat 23, Geldrop Aanwezig: ZuidZorg Savant Thuiszorg Lunet Zorg SWZ

Nadere informatie

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding. Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding. Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2017 Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Kader en leerpunten Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn (per 18 april 2016)

Nadere informatie

Lijst van Vraag en Antwoord (versie 9a) d.d Algemeen

Lijst van Vraag en Antwoord (versie 9a) d.d Algemeen Lijst van Vraag en Antwoord (versie 9a) d.d. 24-8-2014 Algemeen Inleiding Deze lijst met ontvangen vragen/opmerkingen en antwoorden/reactie van Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH) fungeert als

Nadere informatie

Basisovereenkomst. tussen. Gemeente [naam], Dienstverleners genoemd op bijlage 1

Basisovereenkomst. tussen. Gemeente [naam], Dienstverleners genoemd op bijlage 1 Datum: 30 oktober 2013 Versie 00.8 Robbe Basisovereenkomst tussen Gemeente [naam], en Dienstverleners genoemd op bijlage 1 Deze Basisovereenkomst (de Overeenkomst) gaat in op XX-XX-XXXX. Gemeente [naam]

Nadere informatie

ZGW : 27590. Voorstelronde De aanwezigen stellen zich kort voor. Het overzicht van aanwezige organisaties is opgenomen in de bijlage.

ZGW : 27590. Voorstelronde De aanwezigen stellen zich kort voor. Het overzicht van aanwezige organisaties is opgenomen in de bijlage. Aanwezig namenlijst laatste pagina Afwezig Kenmerk ZGW : 27590 Datum Notulen Door 13 april 2016 Henny Jansen Datum Vergadering Vergadering van 12 april 2016 Aftrap Mevrouw Bouchier, projectleider van de

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 7e fysieke overlegtafel Jeugd (J&O) van 5 november 2014.

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 7e fysieke overlegtafel Jeugd (J&O) van 5 november 2014. CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 7e fysieke overlegtafel Jeugd (J&O) van 5 november 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in

Nadere informatie

OPDRACHTGEVERSCHAP IN HET SOCIAAL DOMEIN STRATEGISCHE KEUZES MODELLEN VAN OPDRACHTGEVERSCHAP IR. NIELS UENK DIVOSA VOORJAARSCONGRES,

OPDRACHTGEVERSCHAP IN HET SOCIAAL DOMEIN STRATEGISCHE KEUZES MODELLEN VAN OPDRACHTGEVERSCHAP IR. NIELS UENK DIVOSA VOORJAARSCONGRES, OPDRACHTGEVERSCHAP IN HET SOCIAAL DOMEIN STRATEGISCHE KEUZES MODELLEN VAN OPDRACHTGEVERSCHAP IR. NIELS UENK DIVOSA VOORJAARSCONGRES, 2-6-2016 AGENDA Algemeen Attentiepunten Welke strategische keuzes moet

Nadere informatie

gemeente -44\ Laarbeek Basisovereenkomst Sociaal Domein Huishoudelijke Ondersteuning tussen

gemeente -44\ Laarbeek Basisovereenkomst Sociaal Domein Huishoudelijke Ondersteuning tussen Gemeente sten Gemeent 1 eurne gemeente Gemert-Bakel Gemeente Helmond gemeente -44\ Laarbeek Aasteetling leekte Denk Lieshout hleriesisot GEMEEN TI S o me r Arrir Basisovereenkomst Sociaal Domein Huishoudelijke

Nadere informatie

4. Evaluatie vorig overleg De Gemeente kijkt terug op een vruchtbaar overleg; onder de zorgaanbieders heerst een neutrale stemming.

4. Evaluatie vorig overleg De Gemeente kijkt terug op een vruchtbaar overleg; onder de zorgaanbieders heerst een neutrale stemming. VERSLAG EN ACTIELIJST 2 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 1 juli 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag

Nadere informatie

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning. tussen

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning. tussen Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning tussen Gemeente Bodegraven-Reeuwijk Gemeente Gouda Gemeente Krimpenerwaard Gemeente Waddinxveen Gemeente Zuidplas en Dienstverleners

Nadere informatie

Bestuurlijk aanbesteden

Bestuurlijk aanbesteden Contracteren in het Sociale Domein Onderwerpen Wat is het? Veel voorkomende begrippen: - Complexiteit - Onzekerheid Stappen bij bestuurlijk aanbesteden: - Relationele overeenkomst - Inhoudelijke overeenkomst

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016. Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015)

Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016. Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015) Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016 Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015) Inkoopopdracht (1) Binnen het beschikbare budget contracteren van (2) Kwalitatief

Nadere informatie

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 Datum 1 juni 2016 Nummer 2016-06- Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 OPLEGGER Registratienummer 2016-17050 / 16Z.003029 Onderwerp Inkoopplannen Wmo en Jeugd 2017

Nadere informatie

Inkoopproces regio Midden- Holland. Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014

Inkoopproces regio Midden- Holland. Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014 Inkoopproces regio Midden- Holland Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014 aftrap 1. Introductie. 2. Afzonderlijke bijeenkomst voor jeugdzorg (10 april) 3. Programma voor vanochtend Inhoud van programma

Nadere informatie

Tafel 2: Financiering. 4 december 2015

Tafel 2: Financiering. 4 december 2015 Tafel 2: Financiering 4 december 2015 Agenda Tafel 1 verslag Inbreng virtuele tafels Toelichting Werkgroep ontwikkelingen Toelichting Werkgroep uitvraag Financieel kader 2016 en verder Consequenties financieel

Nadere informatie

Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort

Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau Amersfoort Startbijeenkomst bestuurlijk aanbesteden dagactiviteiten, beschermd wonen en 24-uursopvang 2017 e.v. 12 mei 2016 Korte Introductie Fleur Imming AGENDA Voorstellen

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 13 JUNI 2017

INFORMATIEBIJEENKOMST INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 13 JUNI 2017 INFORMATIEBIJEENKOMST INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 13 JUNI 2017 AGENDA 13.00 UUR OPENINGSWOORD WETHOUDER WIETZE POTZE 13.10 UUR INKOOP MET HET OPEN HUIS MODEL MR. TIM ROBBE 13.30

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Aan de projectleiding Inkoop Maastricht Heuvelland T.a.v. van dhr. Marcel Simons. Geachte heer Simons,

Pagina 1 van 5. Aan de projectleiding Inkoop Maastricht Heuvelland T.a.v. van dhr. Marcel Simons. Geachte heer Simons, Aan de projectleiding Inkoop Maastricht Heuvelland T.a.v. van dhr. Marcel Simons Maastricht, 4 juni 2014 betreft kenmerk reactie XONAR op eerste concept basisovereenkomst RvB/31.2014/AP/HM/WvE Geachte

Nadere informatie

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning. tussen

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning. tussen Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning tussen Gemeente Bergeijk Gemeente Bladel Gemeente Eersel Gemeente Reusel-De Mierden en Dienstverleners genoemd op bijlage 1 Deze Basisovereenkomst

Nadere informatie

Inkoop Jeugd en Wmo augustus 2015

Inkoop Jeugd en Wmo augustus 2015 Inkoop Jeugd en Wmo 2016 27 augustus 2015 Burgemeester Hobolaan Programma informatiebijeenkomst Welkom door wethouder Ton van Balken Voorstellen inkoopteam Aanleiding Wat gaan we lokaal inkopen? Visie

Nadere informatie

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 derde plenaire sessie fysieke overlegtafel

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 derde plenaire sessie fysieke overlegtafel Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 derde plenaire sessie fysieke overlegtafel dinsdag 28 juni 2016 13.30 uur 16.00 uur Vergaderlocatie: gemeentehuis Drimmelen Adres: Park

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 tweede plenaire sessie fysieke overlegtafel

Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 tweede plenaire sessie fysieke overlegtafel Notulen Bestuurlijke aanbesteding Hulp bij het Huishouden DGWW 2017 tweede plenaire sessie fysieke overlegtafel dinsdag 24 mei 2016 13.30 uur 16.00 uur Vergaderlocatie: gemeentehuis Drimmelen, Raadzaal

Nadere informatie

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel WMO 3 mei 2017

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel WMO 3 mei 2017 Uitgangspunten Inkoopkader 2018 Fysieke Overlegtafel WMO 3 mei 2017 Aanleiding Aflopen van de huidige deelovereenkomsten: WMO voor Hulp bij het Huishouden per 31 dec. 2017 Deelovereenkomst Jeugd 31 dec.

Nadere informatie

Wmo Inkoopstrategie en DAEB in de praktijk NEVI-PIANOo-congres juni Pedro Blom

Wmo Inkoopstrategie en DAEB in de praktijk NEVI-PIANOo-congres juni Pedro Blom Wmo Inkoopstrategie en DAEB in de praktijk NEVI-PIANOo-congres 2014 5 juni 2014 Pedro Blom Programma 1. Even voorstellen 2. Wmo 2015 3. Inkoopproces 4. Inkoopstrategie 5. DAEB => Yvonne Maasdam EVEN VOORSTELLEN

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Dienstverlening Sociaal Domein Voorne

Samenwerkingsovereenkomst Dienstverlening Sociaal Domein Voorne Samenwerkingsovereenkomst Dienstverlening Sociaal Domein Voorne 23 september 2014 Versie 1.0 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Begrippen... 4 Artikel 2 Voorwerp van de overeenkomst... 5 Artikel 3 Duur van de Overeenkomst...

Nadere informatie

BASISOVEREENKOMST. tussen. Gemeenten, genoemd op bijlage 1. Dienstverleners, genoemd op bijlage 2

BASISOVEREENKOMST. tussen. Gemeenten, genoemd op bijlage 1. Dienstverleners, genoemd op bijlage 2 BASISOVEREENKOMST tussen Gemeenten, genoemd op bijlage 1 en Dienstverleners, genoemd op bijlage 2 Deze Basisovereenkomst (de Overeenkomst) gaat in op 16-06-2014. Gemeenten genoemd op bijlage 1 en Dienstverleners

Nadere informatie

3 de Bijeenkomst Toekomst HO Leidse regio per augustus 2017

3 de Bijeenkomst Toekomst HO Leidse regio per augustus 2017 3 de Bijeenkomst Toekomst HO Leidse regio per 2018 29 augustus 2017 2 Inhoud presentatie Korte terugblik bijeenkomst Huishoudelijke ondersteuning van 4 juli Uitwerking HO Basis/Speciaal Uitwerking Thuisondersteuning

Nadere informatie

: Procesovereenkomst overlegstructuur Algemene voorziening Hulp bij het Huishouden

: Procesovereenkomst overlegstructuur Algemene voorziening Hulp bij het Huishouden Onderwerp Registratienummer Registratiecode Auteur Status : Procesovereenkomst overlegstructuur Algemene voorziening Hulp bij het Huishouden : at16000175 : *at16000175* : André Goudriaan : Openbaar Gemeente

Nadere informatie

Naar nu blijkt heeft Thuishulp Gezellig zich vrijwillig teruggetrokken uit de aanbesteding Beuningen, Mook en Middelaar.

Naar nu blijkt heeft Thuishulp Gezellig zich vrijwillig teruggetrokken uit de aanbesteding Beuningen, Mook en Middelaar. Samengevatte concept verslaglegging Overleg gemeente Beuningen, Mook en Middelaar en aanbieders huishoudelijke hulp donderdag 21 april 2016 09:30-11:25 uur. Deelnemers gesprek: Gemeente Beuningen: - André

Nadere informatie

Er komt zo snel mogelijk, na vaststelling van de verordening, een publieksversie, waarin de verschillende onderdelen worden uitgewerkt.

Er komt zo snel mogelijk, na vaststelling van de verordening, een publieksversie, waarin de verschillende onderdelen worden uitgewerkt. Opmerkingen/verzoeken Meer leesbare versie Graag zouden we zien dat er een meer leesbare/publieksvriendelijkere versie van de verordening komt. Er wordt in dit stuk er al wel vanuit gegaan dat iedereen

Nadere informatie

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2017 Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Leerpunten vanuit inkoop 2016 Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn

Nadere informatie

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 6 september Hans Hellendoorn Niels Uenk

Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 6 september Hans Hellendoorn Niels Uenk Open House Wmo maatwerk 8KTD Dialoogronde 3 Hans Hellendoorn Niels Uenk AGENDA 2 1. Welkom / voorstelrondje 2. Mededelingen / vaststellen agenda 3. Verslag Overlegtafel 23 augustus 2017 4. Terugkoppeling

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG Fysieke Tafel Wmo 7 mei 2014.

CONCEPTVERSLAG Fysieke Tafel Wmo 7 mei 2014. CONCEPTVERSLAG Fysieke Tafel Wmo 7 mei 2014. Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven via de aanduiding

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Onderwerp Marktconsultatie Sociaal Domein Regio Centraal Gelderland Geachte heer, mevrouw, Op dinsdag 5 en woensdag 6 april zal de Regio Centraal Gelderland een marktoconsultatie organiseren met betrekking

Nadere informatie

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning. tussen

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning. tussen Datum: 3 juni 2014 Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning tussen Gemeente Binnenmaas, Gemeente Cromstrijen, Gemeente Korendijk, Gemeente Oud-Beijerland, Gemeente Strijen, en

Nadere informatie

X X X B. en W. d.d. 11 oktober 2016 Nr.4B Onderwerp: Aanpassingen Huishoudelijke Ondersteuning 2017 n.a.v. uitspraak CRvB

X X X B. en W. d.d. 11 oktober 2016 Nr.4B Onderwerp: Aanpassingen Huishoudelijke Ondersteuning 2017 n.a.v. uitspraak CRvB BURGEMEESTER EN WETHOUDERS-ADVIES Zaaknr.: 052316215 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: 052354045 Van afdeling: BOO Opgesteld door: J. Boonstoppel Datum: 28 september 2016 Overleg

Nadere informatie

Versie 1.0, 20 april 2016

Versie 1.0, 20 april 2016 VERSLAG 2 e Fysieke Overlegtafel Wmo 20 april 2016 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden- Holland (NSDMH), worden in dit verslag als partij weergegeven via

Nadere informatie

Inkoop in het sociale domein

Inkoop in het sociale domein Inkoop in het sociale domein Inleiding o o o uitdaging in het sociale domein subsidie 2A / 2B-variant o bestuurlijk aanbesteden 1.0 o sociaal contracteren? inclusief organiseren? Uitdagingen Transitie

Nadere informatie

Basisovereenkomst Wet maatschappelijke ondersteuning tussen

Basisovereenkomst Wet maatschappelijke ondersteuning tussen Datum: 27 maart 2014 Versie 002 Basisovereenkomst Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 tussen Het openbaar lichaam Drechtsteden, Sociale Dienst Drechtsteden De Sociale Dienst Drechtsteden vertegenwoordigt

Nadere informatie

Implementatieplan invoering maatwerkvoorziening HH Basis

Implementatieplan invoering maatwerkvoorziening HH Basis Implementatieplan invoering maatwerkvoorziening HH Basis 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Stappen die moeten worden doorlopen pag. 4 3. Wat wijzigt er voor de cliënt pag. 5 2 1. Inleiding In oktober

Nadere informatie

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning. tussen. Gemeente Eindhoven. Dienstverleners genoemd op bijlage 1

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning. tussen. Gemeente Eindhoven. Dienstverleners genoemd op bijlage 1 Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning tussen Gemeente Eindhoven en Dienstverleners genoemd op bijlage 1 Basisovereenkomst Sociaal Domein / Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop WMO begeleiding

VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop WMO begeleiding VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop WMO begeleiding Binnen de overeengekomen basisovereenkomst ten behoeve van dienstverlening voor Wmo zullen er deelovereenkomsten rondom nieuwe producten, diensten, processen en

Nadere informatie

Basisovereenkomst. Inkoop Jeugd Peel 6.1

Basisovereenkomst. Inkoop Jeugd Peel 6.1 Basisovereenkomst Inkoop Jeugd Peel 6.1 Deze Basisovereenkomst (de Overeenkomst) gaat in op 1 juli 2014. De Peelgemeenten stellen vanaf die datum deze Overeenkomst open voor ondertekening door Aanbieders

Nadere informatie

Basisovereenkomst. Diensten in en aan Huis (Diah) Gemeente Zwolle

Basisovereenkomst. Diensten in en aan Huis (Diah) Gemeente Zwolle Basisovereenkomst Diensten in en aan Huis (Diah) Gemeente Zwolle Versie : 2.0 d.d. 06-12-2016 Referentie : BOK2014 Deze Basisovereenkomst (de Overeenkomst) is opengesteld door Gemeente vanaf 19 september

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst WMO. 1 december 2015

Informatiebijeenkomst WMO. 1 december 2015 Informatiebijeenkomst WMO 1 december 2015 Agenda Opening wethouder A. Verblakt Doelen, resultaten en Martina Kames/ arrangementen nieuwe WMO Daphne Kagelmaker Bestuurlijk aanbesteden Mariëlle Smeets Proces

Nadere informatie

Overeenkomst inzake Communicatie- Overleg & Besluitvormingsstructuur. tussen. Gemeente Zaltbommel. Dienstverleners genoemd op bijlage 1

Overeenkomst inzake Communicatie- Overleg & Besluitvormingsstructuur. tussen. Gemeente Zaltbommel. Dienstverleners genoemd op bijlage 1 Datum: 08 september 2015 Overeenkomst inzake Communicatie- Overleg & Besluitvormingsstructuur tussen Gemeente Zaltbommel en Dienstverleners genoemd op bijlage 1 Dit document is onder andere gebaseerd op

Nadere informatie

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning. tussen. Gemeente Cranendonck Gemeente Heeze-Leende Gemeente Valkenswaard

Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning. tussen. Gemeente Cranendonck Gemeente Heeze-Leende Gemeente Valkenswaard Basisovereenkomst Sociaal Domein Wet maatschappelijke ondersteuning tussen Gemeente Cranendonck Gemeente Heeze-Leende Gemeente Valkenswaard en Dienstverleners genoemd op bijlage 1 Deze Basisovereenkomst

Nadere informatie

Y.M.E. Boesten / februari 2017

Y.M.E. Boesten / februari 2017 Agendapunt commissie: 4.2 Steller Telefoonnummer Email Y.M.E. Boesten 3528 Yvonne.Boesten@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 29273/54159 23 februari 2017 Portefeuillehouder Hetty

Nadere informatie

aanbesteding en inkoop 3D

aanbesteding en inkoop 3D aanbesteding en inkoop 3D 9 juli 2015 1 inleiding In het onderzoeksprogramma dat de Rekenkamer Lansingerland op 20 februari 2015 aan de raad heeft gestuurd, is een onderzoek aangekondigd naar de aanbesteding

Nadere informatie

Doorontwikkeling dagbesteding. Vanuit voorveld en dagbesteding naar een laagdrempelige basisvoorziening

Doorontwikkeling dagbesteding. Vanuit voorveld en dagbesteding naar een laagdrempelige basisvoorziening Doorontwikkeling dagbesteding Vanuit voorveld en dagbesteding naar een laagdrempelige basisvoorziening Hoe ziet de dagbesteding er nu uit? 614 cliënten Ruim 55 aanbieders en daarnaast onderaannemers Aanbod

Nadere informatie

Inkoop maatwerkvoorzieningen Begeleiding Datum: 16 september 2015 Auteur: Roeland Westra (contractmanager Wmo 2015)

Inkoop maatwerkvoorzieningen Begeleiding Datum: 16 september 2015 Auteur: Roeland Westra (contractmanager Wmo 2015) Inkoop maatwerkvoorzieningen Begeleiding 2016 Datum: 16 september 2015 Auteur: Roeland Westra (contractmanager Wmo 2015) Onderwerpen (1) Update en vervolgproces transformatie dagbesteding (2) Definitief

Nadere informatie