Overdrachtsdocument voor (nieuw) bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overdrachtsdocument voor (nieuw) bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen"

Transcriptie

1 Overdrachtsdocument voor (nieuw) bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen Inleiding Hoewel de kaders van de Participatiewet nog steeds regelmatig wijzigen, 3 februari is bekend gemaakt dat het Kabinet met drie oppositiepartijen heeft afgesproken dat de huidige Wajongers met arbeidsvermogen toch niet naar de gemeenten komen, gaan de regionale voorbereidingen op de invoering van de wet die gepland staat voor 1 januari 2015 gewoon door. In deze notitie worden de besluiten die tot nu toe in de stuurgroep Werk en Inkomen genomen zijn ter vaststelling aan de colleges van de 12 gemeenten in Brabant Noordoost-oost aangeboden. Dit om continuïteit van bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen beter te waarborgen en om te kunnen starten met de verdere voorbereiding op de invoering van de wet. We kunnen namelijk niet langer wachten op de definitieve besluitvorming in de Eerste Kamer (behandeling in de Eerste Kamer is nog niet gepland en zal in ieder geval niet voor half mei plaatsvinden). Scenario voor onze regio Op 27 februari 2013 is op de bestuurlijke kick off bijeenkomst van de Participatiewet de keuze gemaakt om het scenario IBN als regulier bedrijf met een sociale missie verder uit te werken ten behoeve van de invoering van de Participatiewet die destijds nog gepland stond voor 1 januari Inmiddels zijn we een sociaal akkoord en verschillende nota s van wijziging op het aanvankelijke wetsvoorstel Wet werken naar vermogen verder. Wat overeind is gebleven is de kerngedachte van het bovengenoemde scenario: In de komende jaren ontstaan bij IBN vacatures door de uitstroom uit de WSW. Vacatures bij IBN betekent werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt en gemeenten zoeken werkgelegenheid voor hun uitkeringsgerechtigden. Deze uitkeringsgerechtigden kunnen geplaatst worden bij bedrijven maar ook bij IBN. Daar waar instrumentarium nodig is om mensen te plaatsen zijn die voor IBN of een ander bedrijf hetzelfde. Op deze manier zijn vacatures bij IBN beschikbaar voor de gemeentelijke doelgroepen, blijft de infrastructuur van IBN beschikbaar en blijft een sociaal bewogen bedrijf in de regio bestaan, ook bij het verdwijnen van de WSW. Naar aanleiding van deze bijeenkomst is in de stuurgroep Werk en Inkomen afgesproken om in een pilot van een jaar of 3 dit scenario in de praktijk uit te testen. Ten behoeve van de concrete uitwerking van deze pilot zijn eerder berekeningen gemaakt door IBN en recent over het beslag op het Participatiebudget en het BUIG-budget van de gezamenlijke regiogemeenten. In deze berekeningen zijn we er vanuit gegaan dat de vacatures die bij IBN vrijkomen ingevuld worden met een mix uit de doelgroep van de Participatiewet.

2 Naar aanleiding van deze berekeningen heeft de stuurgroep Werk en Inkomen de volgende besluiten genomen: 1. Op grond van de financiële risico s voor gemeenten en IBN de pilot met IBN niet voor 3, maar voor 2 jaar starten met ingang van 1 januari 2015; a. De duur van de pilot voor de doelgroep beschut werk is 2 jaar; b. De duur van de pilot voor de overige doelgroepen is minimaal 1 jaar en in de loop van 2015 als de budgetten en de (financiële) effecten van de pilot bekend zijn en het regionale beleidskader Participatiewet door de gemeenteraden is vastgesteld, wordt definitief besloten over het 2 e jaar; 2. De eerste evaluatie van de pilot dient uiterlijk in oktober 2015 gereed te zijn. Hierin worden de resultaten voor de doelgroep en de effecten voor de gemeenten en voor IBN in beeld gebracht; 3. Voor de duur van de pilot betalen de gemeenten voor de nieuwe instroom in beschut werk een bedrag van per fte per jaar aan IBN. Dit bedrag is inclusief begeleidingskosten; 4. Voor de duur van de pilot betalen de gemeenten voor de nieuwe instroom (exclusief beschut werk) uit de doelgroep van de Participatiewet, een bedrag van per fte per jaar aan begeleidingskosten en bij fulltime werk een loonkostensubsidie ter hoogte van 100% van het bruto wettelijk minimumloon (inclusief werkgeverslasten) min de bruto vastgestelde loonwaarde. Bij parttime werk bedraagt de hoogte van de loonkostensubsidie hier een evenredig deel van. nieuwe instroom In de bijlage staat een schatting van de aantallen van de totale nieuwe instroom (beschut en overige doelgroepen) waar het per gemeente in 2015 en 2016 om zal gaan. Het gaat hier om de gemiddelde instroom in 2015 en de gemiddelde instroom in 2015 en 2016 bij elkaar opgeteld. In deze cijfers zijn de vrijkomende vacatures volgens cijfers van IBN weergegeven. Algemene uitgangspunten voor uitwerking pilot met IBN Hieronder volgen een aantal algemene uitgangspunten voor de uitwerking van deze pilot: 1. De uitvoering van de Wsw voor het zittend bestand doet IBN voor het budget per SE dat hier landelijk (fictief) beschikbaar voor gesteld wordt door het Rijk; 2. De corebusiness van sociale diensten in de pilot is rechtstreeks regulier plaatsen. IBN is aanvullend in de keten. De corebusiness van IBN in de pilot is beschut werk, detachering als groep of via IBN-Facilitair en detachering individueel; 3. Gemeenten gaan mensen met een bijstandsuitkering niet behorend tot de doelgroep beschut werk niet alleen bij IBN proberen te plaatsen maar ook bij andere reguliere werkgevers; 4. Loonkostensubsidie en een vergoeding voor de begeleiding stellen gemeenten beschikbaar ter financiering van de nieuwe instroom; 1 Het bedrag van is gelijk aan het bedrag dat (vanaf 2020) fictief voor het zittend Wsw-bestand beschikbaar wordt gesteld door het Rijk. 2 Aan het gebundeld re-integratiebudget wordt voor de mensen die vanaf 1 januari 2015 niet meer in aanmerking komen voor de Wsw een bedrag van gemiddeld voor begeleidingskosten toegevoegd.

3 5. Nieuwe instroom van mensen uit de bijstand bij IBN vormt een mix van de totale doelgroep die gemeenten in de bijstand hebben (dus een mix van mensen met weinig en veel loonwaarde); 6. Diagnostiek en arbeidsrijp maken (aanleren minimale werknemersvaardigheden) is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dit wil overigens niet automatisch zeggen dat de gemeente deze taken zelf uitvoert; 7. Bij het plaatsen van mensen op de vrijkomende werkplekken bij IBN is bij beschut werk het aanbod (zijn de mensen) leidend. Bij het plaatsen van mensen die niet voor een voorziening beschut werk in aanmerking komen is de vraag van IBN leidend; 8. Gemeenten zijn zich bewust van de noodzaak om ook zelf werk bij IBN te beleggen zoals groen en facilitair zodat invulling gegeven kan worden aan de sociale missie van IBN en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van gemeenten zelf, namelijk het bieden van werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt; 9. Goede invulling social return door gemeenten en IBN; 10. IBN plaatst mensen in de hele regio (van 12 gemeenten) ongeacht in welke gemeente deze mensen wonen; 11. Het streven is dat dit scenario zowel voor IBN als voor gemeenten of eventueel voor IBN en gemeenten bij elkaar opgeteld niet tot een negatief financieel resultaat leidt; 12. IBN draagt via het weerstandsvermogen financieel risico voor haar bedrijfsresultaten tijdens de pilot; 13. We proberen het scenario in de vorm van een pilot voor in principe 2 jaar uit. De pilot start op 1 januari Van te voren worden de evaluatiecriteria geformuleerd. De evaluatie van de eerste periode van de pilot dient uiterlijk in oktober 2015 gereed te zijn ten behoeve van een besluit over de pilot in Werkvoorzieningschap Noordoost-Brabant Als gevolg van het voorstel over de pilot met IBN blijft de positie van het Werkvoorzieningschap in ieder geval voor de duur van de pilot ongewijzigd. Tevens zijn we voornemens om het formele werkgeverschap voor de doelgroep beschut werk voor de duur van de pilot onder te brengen bij het Werkvoorzieningschap, mits dit juridisch mogelijk is. Pilot regionaal Werkbedrijf In het sociaal akkoord is de afspraak gemaakt dat de sociale partners en gemeenten landelijk 35 Werkbedrijven gaan vormen om mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen bij reguliere werkgevers of via beschut werk. Gemeenten hebben de lead bij de vorming van deze Werkbedrijven en werken daarbij nauw samen met sociale partners en UWV. Uitgangspunt voor de inrichting van de Werkbedrijven is een lichte structuur met een praktische invulling en richt zich vooral op een in de regio uniforme dienstverlening aan werkgevers. De Werkbedrijven moeten de verbindende schakel vormen tussen mensen met een arbeidsbeperking en werkgevers. Werkgevers en overheid hebben zich in het sociaal akkoord gecommitteerd om extra banen voor mensen met beperking te creëren tot 2026.

4 In onze arbeidsmarktregio van 19 gemeenten is besloten om in onze regio mee te doen aan een landelijke pilot voor het Werkbedrijf. Dit omdat we toch een Werkbedrijf moeten gaan inrichten en omdat we het belang inzien van een goede werkgeversdienstverlening op regionaal niveau in onze arbeidsmarktregio. Een belangrijke reden is ook dat de landelijke pilots van invloed zijn op de landelijke kaders over het Werkbedrijf die door de Werkkamer worden opgesteld. Voor deze samenwerking met de 19 gemeenten is een startnotitie invoering Participatiewet geschreven die ingaat op het regionale Werkbedrijf (zie bijlage). In deze notitie wordt ook voorgesteld om met de 19 gemeenten gezamenlijk een functioneel ontwerp voor de Participatiewet te maken om het beleid voor de Participatiewet in de 19 gemeenten waar mogelijk en gewenst te harmoniseren. Social return Het land van Cuijk organiseert social return op sub regionaal niveau. De 7 gemeenten in de regio Maasland en de regio Uden/Veghel gaan onderzoeken hoe zij social return gezamenlijk gaan vormgeven of dat zij zullen aansluiten bij het bureau social return van de gemeente Den Bosch. Zo nodig zullen hiervoor in de regio Maasland en de regio Uden/Veghel financiële middelen worden vrijgemaakt. Diagnose en arbeidstraining Het Land van Cuijk wil diagnose en arbeidstraining graag zelf blijven organiseren binnen hun sub regio. De overige twee sub regio s (7 gemeenten) willen verkennen wat de mogelijkheden zijn om diagnose en arbeidstraining & arbeidsrijp maken gezamenlijk te organiseren. Daarbij wordt ook gekeken naar de bestaande instrumenten de Rotonde van de gemeenten Oss en P&ATC van IBN. In de uitwerking van de pilot zal dit onderwerp worden meegenomen. Operationele werkgeversbenadering Bij werkgeversbenadering maken we onderscheid tussen 3 niveaus: 1. lokale werkgeversbenadering; 2. subregionale werkgeversbenadering; 3. werkgeversbenadering op de schaal van de arbeidsmarktregio (zie hierboven onder pilot regionaal Werkbedrijf). De lokale werkgeversbenadering organiseren alle gemeenten zelf. Voor de subregionale benadering zijn 3 subregionale (regio Uden/Veghel, Land van Cuijk, regio Maasland) marktbewerkingsplannen vastgesteld. De oude werkgroep in onze regionale structuur (12 gemeenten) is opgegaan in het nieuwe besturingsmodel van 5* Noordoost Brabant Werkt, namelijk het tactisch overleg klankbord dienstverlening. De instrumenten voor een gecoördineerde werkgeversbenadering op het niveau van de arbeidsmarktregio wordt uitgewerkt in het regionale Werkbedrijf.

5 Voorstel voor de colleges van de 12 gemeenten 1. Op grond van de financiële risico s voor gemeenten en IBN de pilot met IBN niet voor 3, maar voor 2 jaar starten met ingang van 1 januari 2015; a. De duur van de pilot voor de doelgroep beschut werk is 2 jaar; b. De duur van de pilot voor de overige doelgroepen is minimaal 1 jaar en in de loop van 2015 als de budgetten en de (financiële) effecten van de pilot bekend zijn en het regionale beleidskader Participatiewet door de gemeenteraden is vastgesteld, wordt definitief besloten over het 2 e jaar; 2. De eerste evaluatie van de pilot dient in oktober 2015 gereed te zijn. Hierin worden de resultaten voor de doelgroep en de effecten voor de gemeenten en voor IBN in beeld gebracht; 3. Voor de duur van de pilot betalen de gemeenten voor de nieuwe instroom in beschut werk een bedrag van per fte per jaar aan IBN. Dit bedrag is inclusief begeleidingskosten; 4. Voor de duur van de pilot betalen de gemeenten voor de nieuwe instroom (exclusief beschut werk) uit de doelgroep van de Participatiewet, een bedrag van per fte per jaar aan begeleidingskosten en bij fulltime werk een loonkostensubsidie ter hoogte van 100% van het bruto wettelijk minimumloon (inclusief werkgeverslasten) min de bruto vastgestelde loonwaarde. Bij parttime werk bedraagt de hoogte van de loonkostensubsidie hier een evenredig deel van; 5. De positie van het Werkvoorzieningschap Noordoost-Brabant blijft in ieder geval voor de duur van de pilot ongewijzigd; 6. Het formele werkgeverschap voor de doelgroep beschut werk voor de duur van de pilot onderbrengen bij het Werkvoorzieningschap, mits dit juridisch mogelijk is; 7. De algemene uitgangspunten voor de uitwerking van de pilot vaststellen; 8. Als arbeidsmarktregio deelnemen aan de landelijke pilot voor het regionale Werkbedrijf en akkoord gaan met de beslispunten onder punt 9 van de bijgevoegde startnotitie invoering Participatiewet voor de 19 gemeenten; 9. Subregio Maasland en subregio Uden/Veghel gaan verkennen wat de mogelijkheden zijn om diagnose en arbeidstraining & arbeidsrijp maken gezamenlijk te organiseren; 10. Het land van Cuijk organiseert social return op subregionaal niveau. De 7 gemeenten in de regio Maasland en de regio Uden/Veghel gaan onderzoeken hoe zij social return gezamenlijk gaan vormgeven of dat zij zullen aansluiten bij het bureau social return van de gemeente Den Bosch.

6 Bijlage Inschatting vacatures bij IBN in de jaren 2015 en 2016 als gevolg van uitstroom door natuurlijk verloop (per gemeente en totaal) volgens cijfers van IBN fte 2015 fte t/m 2016 Bernheze 8,3 24,4 Boekel 2,4 7,0 Boxmeer 8,6 25,3 Cuijk 10,6 31,3 Grave 3,5 10,4 Landerd 4,0 11,8 Maasdonk 3,4 9,9 Mill en St. Hubert 4,3 12,7 Oss 31,7 93,4 Sint Anthonis 2,5 7,3 Uden 14,2 41,8 Veghel 11,7 34,6 Totaal jaargemiddeld 3 105,0 310,0 3 In fte s gemiddeld per jaar (cumulatief).

*Z005D345734* documentnr.: INT/C/14/06666 zaaknr.: Z/C/14/07428

*Z005D345734* documentnr.: INT/C/14/06666 zaaknr.: Z/C/14/07428 *Z005D345734* documentnr.: INT/C/14/06666 zaaknr.: Z/C/14/07428 Raadsinformatiebrief Onderwerp Aard : Invoering van de Participatiewet : Actieve informatie Portefeuillehouder : Mw. W.T.G. Vervoort Reijnders

Nadere informatie

Opinienota toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw

Opinienota toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Opinienota toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Mei 2016 TOEKOMST UITVOERING PARTICIPATIEWET EN WSW 1. Inleiding en proces tot nu toe De regionale stuurgroep Werk en Inkomen, die bestaat uit de portefeuillehouders

Nadere informatie

Gemeenteraad. Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMM. Onderwerp: Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw

Gemeenteraad. Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMM. Onderwerp: Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Aan de gemeenteraad Dienst/afdeling: SMM Onderwerp: Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Wat adviseert het college te besluiten? De raad voor te stellen: 1. Als gemeente Oss een partnership met IBN

Nadere informatie

documentnr.: INT/M/16/26561 zaaknr.: Z/M/16/29446 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/M/16/26561 zaaknr.: Z/M/16/29446 Raadsvoorstel *Z01821BCE26* documentnr.: INT/M/16/26561 zaaknr.: Z/M/16/29446 Raadsvoorstel Onderwerp : Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Datum college : 22 augustus 2016 Portefeuillehouder : H.P.W.M. van Daal

Nadere informatie

Opinienota. Toekomst uitvoering Participatiewet en WSW

Opinienota. Toekomst uitvoering Participatiewet en WSW Opinienota Toekomst uitvoering Participatiewet en WSW Mei 2016 TOEKOMST UITVOERING PARTICIPATIEWET EN WSW 1. Inleiding en proces tot nu toe De regionale stuurgroep Werk en Inkomen heeft in oktober 2015

Nadere informatie

Onderwerp : Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw.

Onderwerp : Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw. Zaaknummer Documentnummer I-SZ/2015/2095 Raadsvergadering : 20 oktober 2016 Agendapunt : Onderwerp : Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw. Aanleiding Voor de uitvoering van de Participatiewet en

Nadere informatie

Naast bovenstaande meerkosten voert IBN extra activiteiten uit die gericht zijn op:

Naast bovenstaande meerkosten voert IBN extra activiteiten uit die gericht zijn op: Voorstel voorwaarden Pilot Participatiewet IBN - Gemeenten 2016 Inleiding In 2014 zijn afspraken gemaakt tussen IBN en de gemeenten met betrekking tot de Pilot Participatiewet. Eén van de afspraken betrof

Nadere informatie

documentnr.: INT/G/16/26685 zaaknr.: Z/G/16/29445 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/G/16/26685 zaaknr.: Z/G/16/29445 Raadsvoorstel *Z0184C81A92* documentnr.: INT/G/16/26685 zaaknr.: Z/G/16/29445 Raadsvoorstel Onderwerp : Toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Datum college : 26 augustus 2016 Portefeuillehouder : A.M. Henisch-Hulsman

Nadere informatie

Raadsvergadering : 12 maart 2015. Agendapunt : 11

Raadsvergadering : 12 maart 2015. Agendapunt : 11 Zaaknummer Documentnummer I-SZ/2014/1437 I-SZ/2015/82 Raadsvergadering : 12 maart 2015 Agendapunt : 11 Onderwerp : Vaststelling van het Regionaal Beleidskader Participatiewet (inclusief bijbehorende documenten)

Nadere informatie

Transitie Participatiewet: Regionale Stellingen

Transitie Participatiewet: Regionale Stellingen Transitie Participatiewet: Regionale Stellingen Huidige Visie CGM Kadernota Participatie Land van Cuijk van uw raad uit dec. 2011. Inwoners economisch zelfredzaam = Schadelastbeperken = Verminderen van

Nadere informatie

Notitie toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw

Notitie toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw Notitie toekomst uitvoering Participatiewet en Wsw September 2016 TOEKOMST UITVOERING PARTICIPATIEWET EN WSW 1. Inleiding en proces tot nu toe De regionale stuurgroep Werk en Inkomen, die bestaat uit de

Nadere informatie

Participatiewet. 1 januari 2015

Participatiewet. 1 januari 2015 Participatiewet 1 januari 2015 Agenda Uitgangspunten Participatiewet - Sjak Vrieswijk De WVK-groep - Gerard van Beek De ISD/Werkplein de Kempen - Sjak Vrieswijk Kempenplus - Gerard van Beek Het regionaal

Nadere informatie

Regionale Impact Participatiewet. 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering

Regionale Impact Participatiewet. 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering Regionale Impact Participatiewet 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering Regionale Impact Participatiewet (3D) Gemeenteraden West-Brabant Programma op 19 november 2014 1.

Nadere informatie

Beschut werk in Aanleiding

Beschut werk in Aanleiding Beschut werk in 2015 1. Aanleiding Op 1 januari jl. is de Participatiewet in werking getreden. Een nieuwe voorziening onder deze wet is beschut werk nieuwe stijl 1. Gemeenten zijn onder deze wet verplicht

Nadere informatie

Raadsbesluit Raadsvergadering: 28 mei 2014

Raadsbesluit Raadsvergadering: 28 mei 2014 ONDERWERP Beleidskadernota Participatiewet 2015 SAMENVATTING Op 20 februari 2014 is door de Tweede Kamer het wetsvoorstel Participatiewet aangenomen. Het voorstel ligt nu bij de Eerste Kamer en als deze

Nadere informatie

Oss. In het vervolg van uw advies geeft u ons nog 12 adviezen, omdat volgens u een aantal zaken. r40472

Oss. In het vervolg van uw advies geeft u ons nog 12 adviezen, omdat volgens u een aantal zaken. r40472 GTTTnEENTE 1 Oss Stadsbele d Adviesraad Sociaal Domein Postbus 5 5340 BA Oss Raadhuislaan 2, Oss Telefoon 14 0412 Fax [0412] 64 26 05 E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss Wilt u bij

Nadere informatie

Een nieuwe taak voor gemeenten

Een nieuwe taak voor gemeenten Een nieuwe taak voor gemeenten Vanaf 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Het doel van de wet is om meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking, aan de slag te krijgen. De gemeente

Nadere informatie

Regionale infobijeenkomst Opinienota uitvoering Participatiewet en WSW 15 juni Ester Biezen Regionaal transitiemanager Participatiewet

Regionale infobijeenkomst Opinienota uitvoering Participatiewet en WSW 15 juni Ester Biezen Regionaal transitiemanager Participatiewet Regionale infobijeenkomst Opinienota uitvoering Participatiewet en WSW 15 juni 2016 Ester Biezen Regionaal transitiemanager Participatiewet Planning tot nu toe? - Start Pilot IBN: okt 2014 - Regionale

Nadere informatie

Notitie voor de voorbereidende vergadering van 19 juni ( opiniërend) 2014/3127

Notitie voor de voorbereidende vergadering van 19 juni ( opiniërend) 2014/3127 Notitie voor de voorbereidende vergadering van 19 juni ( opiniërend) 2014/3127 Algemene Inleiding Deze notitie is bedoeld om de gemeenteraden in de regio Brabant Noordoost-oost de gelegenheid te geven

Nadere informatie

Gemeenteraad. Dienst/afdeling: PWI. Onderwerp Participatiewet, onderdeel WWB-maatregelen. Voorstel

Gemeenteraad. Dienst/afdeling: PWI. Onderwerp Participatiewet, onderdeel WWB-maatregelen. Voorstel Aan de gemeenteraad Volgnummer: Dienst/afdeling: PWI Onderwerp Participatiewet, onderdeel WWB-maatregelen Voorstel De verordeningen Participatiewet, onderdeel WWB-maatregelen, vaststellen. Aanleiding Vanaf

Nadere informatie

BIJLAGE 1: BESCHUT WERK

BIJLAGE 1: BESCHUT WERK BIJLAGE 1: BESCHUT WERK Samenvatting Met ingang van 1 januari 2017 is het aanbieden van beschut werk een verplichting geworden voor gemeenten, met een vastgesteld aantal te realiseren plekken. Gemeenten

Nadere informatie

Visie Participatiewet

Visie Participatiewet Visie Participatiewet Zoveel mogelijk burgers doen mee en voorzien in hun eigen inkomen Regio Alkmaar 06-11-2013 Kern Participatiewet Opgebouwd uit WWB, WSW en WAJONG Geen nieuwe instroom in WSW Gemeente

Nadere informatie

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen?

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? Programma Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? De Participatiewet Op 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht Van werkgevers wordt nu verwacht om werkzoekenden met een arbeidsbeperking

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 30 545 Uitvoering Wet Werk en Bijstand Nr. 189 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Verordeningen Participatiewet

Verordeningen Participatiewet Verordeningen Participatiewet Persbericht van 11 mei jl. 935 extra banen in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe In de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe is afgesproken dat er tot

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Bestuurlijke opdracht Participatiewet. Ester Biezen Regionaal transitiemanager Participatiewet

Informatiebijeenkomst Bestuurlijke opdracht Participatiewet. Ester Biezen Regionaal transitiemanager Participatiewet Informatiebijeenkomst Bestuurlijke opdracht Participatiewet Ester Biezen Regionaal transitiemanager Participatiewet Wettelijk kader - Wajong: duurzaam arbeidsongeschikten - Participatiewet: mensen met

Nadere informatie

Transitieplan. 12 september 2013

Transitieplan. 12 september 2013 Transitieplan 12 september 2013 Situatie Oost-Groningen Hoog aantal Wsw-ers (3,5 x landelijk gemiddelde) Hoog aantal Wajongeren (2 x landelijk gemiddelde) Arbeidsparticipatie is laag (61% ten opzichte

Nadere informatie

*Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638

*Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638 *Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638 Raadsvoorstel Onderwerp Datum college : 20 januari 2015 : Participatiewet: onderdeel Maatregelen WWB Portefeuillehouder Afdeling Commissie

Nadere informatie

Participatiewet. Wetgeving

Participatiewet. Wetgeving Participatiewet Gemeenteraad 9 december 2014 Wetgeving Wet maatregelen WWB Wet hervorming kindregelingen Invoeringswet Participatiewet december 14 Participatiewet 2 1 Inhoud presentatie Huidige situatie

Nadere informatie

BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE

BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE BOB 14/006 Aan de raad, BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE Voorgeschiedenis / aanleiding Op 20 februari 2014 is door de Tweede Kamer het wetsvoorstel Participatiewet aangenomen.

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/004375/12040

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/004375/12040 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 9 oktober 2014 Onderwerp: Beleidsplan Participatiewet Aan de raad. Beslispunten 1. Ter uitvoering van de Participatiewet het Beleidsplan

Nadere informatie

*Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635

*Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635 *Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635 Raadsvoorstel Onderwerp : Participatiewet: onderdeel Maatregelen WWB Datum college : 20 januari 2015 Portefeuillehouder : R.G. Poel Afdeling

Nadere informatie

Arbeidsparticipatie naar vermogen

Arbeidsparticipatie naar vermogen Arbeidsparticipatie naar vermogen Driemaal is scheepsrecht - Wet Werken naar Vermogen - Participatiewet - Sociaal akkoord Wanneer duidelijkheid? Derde wetsvoorstel over onderwerp: onderkant van de arbeidsmarkt

Nadere informatie

2513AA22. De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA S GRAVENHAGE

2513AA22. De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 22 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22 Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 T

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2013 2014 33 161 Wijziging van de Wet werk en bijstand, de Wet sociale werkvoorziening, de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten en enige andere

Nadere informatie

Ontwikkelingen wet- en regelgeving bij arbeidsintegratie. November 2013 Neeltje Huvenaars

Ontwikkelingen wet- en regelgeving bij arbeidsintegratie. November 2013 Neeltje Huvenaars Ontwikkelingen wet- en regelgeving bij arbeidsintegratie November 2013 Neeltje Huvenaars Uitstroommogelijkheden 2013/2014 Vervolgopleiding Werk Voorzieningen UWV Aangepast werk via Wsw Evt tijdelijk inkomen

Nadere informatie

Reg.nr.: I-SZ/2011/468. Raadsinformatiebrief WWnV. 14 december 2011

Reg.nr.: I-SZ/2011/468. Raadsinformatiebrief WWnV. 14 december 2011 Reg.nr.: I-SZ/2011/468 Raadsinformatiebrief WWnV 14 december 2011 Brabant Noordoost-oost 1. Inleiding 2. Landelijke ontwikkelingen a. Rijksbeleid - Aanleiding - Hoofdlijnen van de WWnV b. Gevolgen voor

Nadere informatie

Risicoanalyse en scenariostudie als onderbouwing van de Kadernota. Samenvatting

Risicoanalyse en scenariostudie als onderbouwing van de Kadernota. Samenvatting Risicoanalyse en scenariostudie als onderbouwing van de Kadernota Samenvatting Aanpak Pagina 2 Doelstelling Vergelijking van keuzes: Doorgaan met huidige uitvoering óf Opzetten van een gezamenlijk uitvoeringsorganisatie

Nadere informatie

Regionaal beleidskader Participatiewet

Regionaal beleidskader Participatiewet Regionaal beleidskader Participatiewet Brabant Noordoost-oost: Bernheze Boekel Boxmeer Cuijk Grave Landerd Mill en Sint Hubert Oss Sint Anthonis Uden Veghel 30 oktober 2014 Inhoudsopgave: 1. Inleiding

Nadere informatie

Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant. 3 februari 2015

Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant. 3 februari 2015 Informatie over stand van zaken vorming Regionaal Werkbedrijf Zuidoost-Brabant 3 februari 2015 Inhoud presentatie Aanleiding Participatiewet Sociaal Akkoord en Regionale Werkbedrijven Uitgangspunten RWB

Nadere informatie

Regionaal beleidskader Participatiewet

Regionaal beleidskader Participatiewet concept Regionaal beleidskader Participatiewet Brabant Noordoost-oost: Bernheze Boekel Boxmeer Cuijk Grave Landerd Mill en St. Hubert Oss St. Anthonis Uden Veghel 30 oktober 2014 0 Inhoudsopgave: 1. Inleiding

Nadere informatie

Werkdocument regionale aanpak Wet werken naar vermogen (Wwnv)

Werkdocument regionale aanpak Wet werken naar vermogen (Wwnv) Werkdocument regionale aanpak Wet werken naar vermogen (Wwnv) In deze notitie wordt aangegeven op welke wijze de portefeuillehouders arbeidsmarkt uit de regio Brabant-Noordoost-oost de regionale aanpak

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad van Oostzaan

Voorstel aan de gemeenteraad van Oostzaan Onderwerp: Regelingen regionaal Participatiewet Oostzaan Invullen door Raadsgriffie RV-nummer: 14/84 Beleidsveld: Werk en inkomen Datum: 26 november 2014 Portefeuillehouder: M. Olij Contactpersoon: Corina

Nadere informatie

Presentatie Participatiewet & Wijzigingen Wwb. Commissie Samenleving Brielle

Presentatie Participatiewet & Wijzigingen Wwb. Commissie Samenleving Brielle Presentatie & Wijzigingen Wwb Commissie Samenleving Brielle Inhoud Presentatie Doelen participatiewet Uitgangspunten participatiewet Samenwerking Consequenties invoering participatiewet Wijzigingen Wwb

Nadere informatie

Jack Kerkhofs Onderwijsgroep Buitengewoon / TECA

Jack Kerkhofs Onderwijsgroep Buitengewoon / TECA Jack Kerkhofs Onderwijsgroep Buitengewoon / TECA MEEDOEN WERKT! Participatiewet / informatie Project participatiewet Lecso en LWvP: MEEDOEN WERKT! Producten en materialen die ontwikkeld zijn Participatiewet

Nadere informatie

Participatiewet en Quotumwet. Stand van zaken 9 januari 2014

Participatiewet en Quotumwet. Stand van zaken 9 januari 2014 Participatiewet en Quotumwet Stand van zaken 9 januari 2014 Inhoud presentatie - 1 Geschiedenis en tijdpad Doel Participatiewet + doelgroepen Wsw vanaf 1-1-2015 Wajong vanaf 2015 Instrumenten w.o. beschut

Nadere informatie

Advies Uitvoeringspanel

Advies Uitvoeringspanel Onderwerp: Wetsvoorstel Participatiewet Behandeld in het uitvoeringspanel van 11 juli 2013. en vastgesteld op 19 augsutus 2013 Loonkostensubsidie Het is goed als gemeenten en sociale partners onderling

Nadere informatie

De Participatiewet en De Banenafspraak. Stijn van Bruggen Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Participatiewet en De Banenafspraak. Stijn van Bruggen Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid De Participatiewet en De Banenafspraak Stijn van Bruggen Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitgangspunten van de Participatiewet 1. Een wet voor iedereen met arbeidsvermogen (1.1.2015) 2.

Nadere informatie

Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015

Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015 Unieke Achterhoekers aan het werk? Doet u ook mee? Hans Bakker & Evert Jan Hamer Namens Werkbedrijf Achterhoek 10 december 2015 Uw mening? Zijn alle werkzaamheden geschikt voor de doelgroep? NEEN! Zijn

Nadere informatie

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet Pagina 1 van 6 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening Aan de raad. Participatiewet Beslispunten *Z00288A120 E* 1. Vast te stellen de Re-integratieverordening

Nadere informatie

Overheidsbemoeienis versus maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betekent deze wet voor u als werkgever?

Overheidsbemoeienis versus maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betekent deze wet voor u als werkgever? De Participatiewet Overheidsbemoeienis versus maatschappelijk verantwoord ondernemen Wat betekent deze wet voor u als werkgever? De Participatiewet het juridische plaatje Met ingang van 1 januari 2015

Nadere informatie

Participatiewet, Banenafspraken en Quotumwet. Door: Tanja Willemsen Divosa

Participatiewet, Banenafspraken en Quotumwet. Door: Tanja Willemsen Divosa Participatiewet, Banenafspraken en Quotumwet Door: Tanja Willemsen Divosa participatiewet sinds 1 januari 2015 voor wie? doel schaal Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt niet redt zonder

Nadere informatie

1 van 5. Registratienummer: Bijlage(n) 2 Onderwerp. Beleidsplan Participatiewet. Middenbeemster, 30 september 2014. Aan de raad

1 van 5. Registratienummer: Bijlage(n) 2 Onderwerp. Beleidsplan Participatiewet. Middenbeemster, 30 september 2014. Aan de raad VERG AD ERING GEM EENT ER AAD 20 14 VOORST EL Registratienummer: 1150476 Bijlage(n) 2 Onderwerp Beleidsplan Participatiewet Aan de raad Middenbeemster, 30 september 2014 Inleiding en probleemstelling Gemeenten

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststelling van de Verordeningen Participatiewet, wijzigingen WWB-maatregelen

Onderwerp : Vaststelling van de Verordeningen Participatiewet, wijzigingen WWB-maatregelen Zaaknummer Documentnummer I-SZ/2014/1574 I-SZ/2015/43 Raadsvergadering : 12 maart 2015 Agendapunt : 7 Onderwerp : Vaststelling van de Verordeningen Participatiewet, wijzigingen WWB-maatregelen Aanleiding

Nadere informatie

Concept-management-rapportage Werkgeversservicepunt t/m Q november 2017

Concept-management-rapportage Werkgeversservicepunt t/m Q november 2017 Concept-management-rapportage Werkgeversservicepunt t/m Q3 2017 9 november 2017 Inhoudsopgave Realisatie plaatsingen t/m Q3 versus t/m doelen Q3 totaal Realisatie plaatsingen vergelijking Q3 met voorafgaande

Nadere informatie

~'i" ~ Emmen. ~~~ Gemeente. Raadsvoorstel. 11. de verordening loonkostensubsidie gemeente Emmen 2015 per 1 juli 2015 vast te stellen

~'i ~ Emmen. ~~~ Gemeente. Raadsvoorstel. 11. de verordening loonkostensubsidie gemeente Emmen 2015 per 1 juli 2015 vast te stellen Raadsvoorstel jaar Raad categorie / agendanr. B.enW. 2015 RA15.0041 A 9 15/458 ~ ~~~ Gemeente ~'i" ~ Emmen ~ Onderwerp: I Verordening loonkostensubsidie gemeente Emmen 2015 Portefeuillehouder: H.R. Arends

Nadere informatie

Jeugdzorg Brabant Noord Oost. 11 november 2013

Jeugdzorg Brabant Noord Oost. 11 november 2013 Jeugdzorg Brabant Noord Oost 11 november 2013 Betrokken partijen Regionaal Transitie-arrangement Noordoost- Brabant Gemeenten Zorginstellingen Financiers, Provincie, Zorgkantoor VGZ en Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Bijlage 1 : Beschut werk

Bijlage 1 : Beschut werk Bijlage 1 : Beschut werk Inleiding Met de inwerkingtreding van de Participatiewet vanaf 1 januari 2015 is instroom in Wet sociale werkvoorziening (Wsw) niet meer mogelijk. Doordat er geen nieuwe instroom

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Oen Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer derstaten-generaal ľ 5 ľ M 9 Binnenhof 22 Anna van Hannoverstraat 4 2513AA

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Participatiewet, onderdeel WWB-maatregelen. Nummer: 6b. de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 10 februari 2015

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Participatiewet, onderdeel WWB-maatregelen. Nummer: 6b. de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 10 februari 2015 Gemeente Boxmeer Onderwerp: Participatiewet, onderdeel WWB-maatregelen Nummer: 6b. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 10 februari 2015 Aanleiding Op 1 januari 2015 is de Wet Maatregelen Wwb ingevoerd.

Nadere informatie

Beleidskaders Participatiewet

Beleidskaders Participatiewet Beleidskaders Participatiewet Uitgangspunten Participatiewet Eén regeling voor personen met arbeidsvermogen, samenvoegen WWB, Wsw en de Wajong (niet duurzaam volledig arbeidsongeschikt) Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Participatiewet. 9 september 2014. raadscommissie EM - 1 -

Participatiewet. 9 september 2014. raadscommissie EM - 1 - Participatiewet raadscommissie EM 9 september 2014-1 - Inhoud achtergrond wijzigingen sociale zekerheid hoofdlijnen Participatiewet 1 januari 2015 financiering Rijk wetswijzigingen WWB 1 januari 2015 voorbereidingen

Nadere informatie

Wajong en Participatiewet

Wajong en Participatiewet Inovat 5 maart 2015 Wajong en Participatiewet Harm Rademaekers Centraal Expertise Centrum UWV Inovat 5 maart 2015 2 Waarom Participatiewet? Meer kansen creëren om mensen aan werk te helpen Minder regelingen

Nadere informatie

Inhoud. Participatiewet & Participatiebudget. Indicatie aantallen (bijstand en nieuw instrumentarium) Aanleiding en opdracht werkgroep

Inhoud. Participatiewet & Participatiebudget. Indicatie aantallen (bijstand en nieuw instrumentarium) Aanleiding en opdracht werkgroep Inhoud Participatiewet & Participatiebudget Indicatie aantallen (bijstand en nieuw instrumentarium) Aanleiding en opdracht werkgroep Resultaten doorrekeningen 4 scenario s Conclusies en adviezen - 1 -

Nadere informatie

De Participatiewet, banenafspraak & quotum. Fabian Ouwehand Re-integratie & Participatie

De Participatiewet, banenafspraak & quotum. Fabian Ouwehand Re-integratie & Participatie De Participatiewet, banenafspraak & quotum Fabian Ouwehand Re-integratie & Participatie Uitgangspunten van de Participatiewet 1. Een wet voor iedereen met arbeidsvermogen (1.1.2015) 2. Wajong uitsluitend

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Registratienr.: BP Transitiearrangement tussen Gemeente en WSD

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Registratienr.: BP Transitiearrangement tussen Gemeente en WSD Onderwerp Transitiearrangement 2015-2016 tussen Gemeente en WSD Samenvatting In haar brief van 18 december 2013 vraagt WSD aan de deelnemende gemeenten van de GR om een arrangement te treffen voor 2015

Nadere informatie

Stand van zaken banenafspraken gemeenten regio Noordoost Brabant

Stand van zaken banenafspraken gemeenten regio Noordoost Brabant BIJLAGE 6-3, POHO Arbeidsmarkt, 15 maart 2018 Stand van zaken banenafspraken gemeenten regio Noordoost Brabant Bestuurlijke trekkers: Van: Status: allen Karin van Meer ter informatie Gemeenten willen het

Nadere informatie

Stand van zaken banenafspraken gemeenten regio Noordoost Brabant

Stand van zaken banenafspraken gemeenten regio Noordoost Brabant BIJLAGE 6-3, POHO Arbeidsmarkt, 15 maart 2018 Stand van zaken banenafspraken gemeenten regio Noordoost Brabant Bestuurlijke trekkers: Van: Status: allen Karin van Meer ter informatie Gemeenten willen het

Nadere informatie

Whitepaper Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten

Whitepaper Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten Whitepaper Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten VeReFi Whitepaper 14 Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten - 1 - Inhoud 1. Inleiding... 3 2. De banenafspraak... 4 2.1 Om welke mensen gaat

Nadere informatie

We zien in figuur 2 dat het aandeel personen met een migratieachtergrond toeneemt van 46 procent januari 2015 naar 51 procent in juni 2017.

We zien in figuur 2 dat het aandeel personen met een migratieachtergrond toeneemt van 46 procent januari 2015 naar 51 procent in juni 2017. Bijlage 2 Cijfers uitvoering Participatiewet Bijstandsvolume stabiliseert Er zijn duidelijke signalen dat de economie en de arbeidsmarkt zich aan het herstellen zijn van de crisis. Het aantal mensen met

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Realisatie en actuele ontwikkelingen afspraakbanen Steller S.J. Ros De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 70 86 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6934597 Datum

Nadere informatie

Factsheet. Participatiewet. Informatie voor de werkgever, juli 2014

Factsheet. Participatiewet. Informatie voor de werkgever, juli 2014 Factsheet Participatiewet Informatie voor de werkgever, juli 2014 In deze factsheet voor de UMC s over de Participatiewet wordt op een rij gezet waar deze wetgeving over gaat, over wie het gaat en wat

Nadere informatie

Aan de Raad. 1. Aanleiding Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd in zijn kaderstellende rol

Aan de Raad. 1. Aanleiding Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd in zijn kaderstellende rol Aan de Raad No. : 8/3 Muntendam : 13 april 2017 Onderwerp : Vaststellen gewijzigde re-integratie verordening i.v.m. beschut werken ---------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Regionaal beleidskader Participatiewet

Regionaal beleidskader Participatiewet Regionaal beleidskader Participatiewet Brabant Noordoost-oost: Bernheze Boekel Boxmeer Cuijk Grave Landerd Mill en St. Hubert Oss St. Anthonis Uden Veghel 13 januari 2015 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2.

Nadere informatie

Beleidsplan Participatiewet. Berkelland 2 0 1 5-2 0 1 8

Beleidsplan Participatiewet. Berkelland 2 0 1 5-2 0 1 8 Beleidsplan Participatiewet Berkelland 1 2 0 1 5-2 0 1 8 Meer doen met minder geld 2 Dienstverlening van binnen naar buiten 1. Eigen kracht (sociaal netwerk) 2. Algemene voorzieningen 3. Maatwerkvoorzieningen

Nadere informatie

Onderwerp: Impact Sociaal Akkoord voor de Participatiewet

Onderwerp: Impact Sociaal Akkoord voor de Participatiewet Onderwerp: Sociaal Akkoord voor de Participatiewet We hebben de impact van het sociaal akkoord voor u als szpecialist op een rij gezet. In een kort en helder overzicht wordt per item aangegeven waar we

Nadere informatie

De Participatiewet. Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013. Edith van Ruijven

De Participatiewet. Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013. Edith van Ruijven De Participatiewet Raad op Zaterdag Den Haag, 21 september 2013 Edith van Ruijven De participatiewet Naar een inclusieve arbeidsmarkt jobcoach No risk polis Compensatie lagere productiviteit (loonkostensubsidie)

Nadere informatie

Samenvatting van de antwoorden n.a.v. schriftelijke vragen over de Contourenbrief Participatiewet in de Vaste Kamercommissie SZW, dd.

Samenvatting van de antwoorden n.a.v. schriftelijke vragen over de Contourenbrief Participatiewet in de Vaste Kamercommissie SZW, dd. Samenvatting van de antwoorden n.a.v. schriftelijke vragen over de Contourenbrief Participatiewet in de Vaste Kamercommissie SZW, dd. 30-1- 2013 Uitgangspunten Iedereen die in een uitkering zit en die

Nadere informatie

Thema Te beantwoorden vragen (niet uitputtend) Wie verantwoordelijk Tijd gereed

Thema Te beantwoorden vragen (niet uitputtend) Wie verantwoordelijk Tijd gereed Proceskalender 2014 van De januari 2014 A-lijst : onderwerpen Thema Te beantwoorden vragen (niet uitputtend) Wie verantwoordelijk Tijd gereed 1. WERKBEDRIJF Taak en minimale functies Werkbedrijf Wat is

Nadere informatie

WEBINAR BESCHUT WERK WAT EN HOE?

WEBINAR BESCHUT WERK WAT EN HOE? WEBINAR BESCHUT WERK WAT EN HOE? Voorstellen gasten Doel webinar U meer inzicht geven in de achtergronden, randvoorwaarden en vooral HOE aan de slag te kunnen beschut werk. Algemene mededelingen Vragen

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Tussenevaluatie Regionaal Werkbedrijf

Raadsinformatiebrief Tussenevaluatie Regionaal Werkbedrijf Bijlage 5-1 POHO 21 september 2017 Raadsinformatiebrief Tussenevaluatie Regionaal Werkbedrijf 2015-2017 POHO: Huib van Olden en Kees van Geffen RSA opdrachtgever: Leida Rasing Van: Karin van Meer en Inge

Nadere informatie

Leonard Steetsel Directeur IBN Arbeidsintegratie. email: lsteetsel@ibn.nl website: www.ibn.nl telefoon: 0413-282215

Leonard Steetsel Directeur IBN Arbeidsintegratie. email: lsteetsel@ibn.nl website: www.ibn.nl telefoon: 0413-282215 Leonard Steetsel Directeur IBN Arbeidsintegratie email: lsteetsel@ibn.nl website: www.ibn.nl telefoon: 0413-282215 IBN uitvoeringsregie, begeleiding en ontwikkeling van mensen Even wat getallen Landelijk

Nadere informatie

Notitie beschut werk. Aanleiding. Indicatiestelling beschut werk UWV

Notitie beschut werk. Aanleiding. Indicatiestelling beschut werk UWV Notitie beschut werk Aanleiding Met de inwerkingtreding van de Participatiewet is per 1 januari 2015 de toegang tot de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) afgesloten voor nieuwe instroom en kunnen personen

Nadere informatie

VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG

VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG Juli 2016 1 INHUDSOPGAVE Pagina 1. Samenvatting 4 2. Inleiding 5 3. Beschut werk nieuw 6 4. (Regionale) visie op beschut werk nieuw 7 5. Contouren beschut

Nadere informatie

De feiten over beschut werk: werken loont Kernpunten

De feiten over beschut werk: werken loont Kernpunten De feiten over beschut werk: werken loont Kernpunten Beschut werk is goedkoper dan een participatievoorziening omdat met beschut werk opbrengsten worden gerealiseerd uit productie. Hiermee kunnen ongeveer

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten Generaal Vaste Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid Postbus EA s-gravenhage. Geachte heer, mevrouw,

Tweede Kamer der Staten Generaal Vaste Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid Postbus EA s-gravenhage. Geachte heer, mevrouw, Tweede Kamer der Staten Generaal Vaste Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid Postbus 20018 2500 EA s-gravenhage Kenmerk oval.bri. 13354141 Betreft Inbreng OVAL voor behandeling Participatiewet op

Nadere informatie

TRANSITIE Wwn w v n / hers r t s ruct c ure r rin i g S W S

TRANSITIE Wwn w v n / hers r t s ruct c ure r rin i g S W S TRANSITIE Wwnv / herstructurering SW Hoofdlijnen WWNV (I) 1. Eén regeling voor personen met arbeidsvermogen 2. Verantwoordelijkheid gemeenten 3. Wajong: volledig én duurzaam jonggehandicapt 4. Wsw: aangewezen

Nadere informatie

- omvang bezuinigingen - financiële risico s - invulling bezuiniging 64,8 mln op re-integratie en 4 mln SW.

- omvang bezuinigingen - financiële risico s - invulling bezuiniging 64,8 mln op re-integratie en 4 mln SW. RIS266546 Procesdossier Participatiewet Een nieuwe taak voor gemeenten Vanaf 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Het doel van de wet is om meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking,

Nadere informatie

VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG

VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG VISIE BESCHUT WERK (nieuw) REGIO MIDDEN-LIMBURG Juli 2016 1 INHUDSOPGAVE Pagina 1. Samenvatting 3 2. Inleiding 4 3. Beschut werk nieuw 5 4. (Regionale) visie op beschut werk nieuw 5 5. Contouren beschut

Nadere informatie

Actualisering en aanvullingen onderzoek Waar is de doelgroep

Actualisering en aanvullingen onderzoek Waar is de doelgroep Actualisering en aanvullingen onderzoek Waar is de doelgroep Onderzoeksregio oostelijk Noord-Brabant Boukje Cuelenaere 13 juli 2017 Actualisering gegevens realisatie LKS banen in de regio t/m december

Nadere informatie

Notitie beschut werk Inleiding Achtergronden bij de wetgeving Inhoud van de wetgeving

Notitie beschut werk Inleiding Achtergronden bij de wetgeving Inhoud van de wetgeving Notitie beschut werk Inleiding Inmiddels is er ingestemd met het wettelijk verplicht stellen van beschut werk per 1-1-2017. Hiervoor is een wijziging van de Participatiewet vastgesteld. Daarmee zijn de

Nadere informatie

Visie en uitgangspunten (1)

Visie en uitgangspunten (1) Visie en uitgangspunten (1) Iedereen moet kunnen meedoen als volwaardig burger en bijdragen aan de samenleving. Participatiewet streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt, voor jong en oud, en voor mensen

Nadere informatie

Rapportage evaluatiecriteria Pilot IBN - Gemeenten

Rapportage evaluatiecriteria Pilot IBN - Gemeenten Rapportage evaluatiecriteria Pilot IBN - Gemeenten oktober 2014 - juni 2015 Opgesteld door de subwerkgroep IBN - Gemeenten Nicole van der Aa Robert Bikha Jacqueline van Zutphen Toon Kerkhof Marion Maassen

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma re-integratie gemeente Grave 2016

Uitvoeringsprogramma re-integratie gemeente Grave 2016 Uitvoeringsprogramma re-integratie gemeente Grave 2016 Iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De wet is er om zoveel mogelijk

Nadere informatie

De Participatiewet. In een politiek krachtenveld. 25 september Twitter mee! hashtag: #VGNparticipatie

De Participatiewet. In een politiek krachtenveld. 25 september Twitter mee! hashtag: #VGNparticipatie De Participatiewet In een politiek krachtenveld 25 september 2013 Twitter mee! hashtag: #VGNparticipatie Wajongers in de zorg Doel en Inspiratie Programma 13:00 13.15 13:15 13.45 13:45 14:15 Opening Hoofdlijn

Nadere informatie

Oss. In de raadsadviescommissie heb ik toegezegd u elke vergadercyclus te informeren over de

Oss. In de raadsadviescommissie heb ik toegezegd u elke vergadercyclus te informeren over de G EMEENTĒ T Oss Aan de leden van de raadsadviescommissie Sociaal Bestuurlijk Stadsbeleid Raadhuislaan 2, Oss Telefoon 14 0412 Fax [0412] 64 26 05 E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss

Nadere informatie

Notitie Regionaal Werkbedrijf

Notitie Regionaal Werkbedrijf Notitie Regionaal Werkbedrijf 1. Inleiding De memo Ambtelijke verkenning RPA en VNO-NCW Midden en FNV is in het Portefeuillehoudersoverleg Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid (PHO RPA) van 16 april jl.

Nadere informatie

Agendapunt. Registratienummer Kopie aan afdeling Akkoord Bespreken Kopie Openbaar. Burgemeester

Agendapunt. Registratienummer Kopie aan afdeling Akkoord Bespreken Kopie Openbaar. Burgemeester B&W voorstel Agendapunt Nummer Onderwerp Verordeningen Re- integratie, Loonkostensubsidie en Individuele Studietoelage Ambtenaar Carina Neijgh van Lier Afdeling Economie en Werk Paraaf afdelingsmanager

Nadere informatie

Deelplan Participatiewet Beleidsplan sociaal domein 2015-2018

Deelplan Participatiewet Beleidsplan sociaal domein 2015-2018 Deelplan Participatiewet Beleidsplan sociaal domein 2015-2018 Gemeente Noordoostpolder 19 augustus 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. groep... 4 3. en en uitgangspunten... 5 3.1.

Nadere informatie