BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 15/03/2010 tot 19/03/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 15/03/2010 tot 19/03/"

Transcriptie

1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 15/03/2010 tot 19/03/

2

3 Commissies DONDERDAG 18 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN GROEP DEELNEMERS AAN DE HOGERE STUDIES MILITAIR ADMINISTRATEUR, VAN DE KONINKLIJKE MILITAIRE SCHOOL, AAN DE COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING Op donderdag 18 maart 2010 heeft een delegatie van de commissie voor de Landsverdediging van de Kamer van volksvertegenwoordigers, onder voorzitterschap van de heer Ludwig Vandenhove, samen met luitenant-generaal Jean-Marie Jockin, militair commandant van het Paleis der Natie, een groep deelnemers aan de Hogere studies militair administrateur van de Koninklijke Militaire School, ontvangen. Naast voorzitter Vandenhove, namen eveneens de commissieleden, de heren André Flahaut en Luc Sevenhans en mevrouw Juliette Boulet deel aan de gedachtewisseling die bij die gelegenheid plaatshad. De cursisten zijn voornamelijk hogere kaderleden van het departement van Defensie, officieren en burgers. Daarnaast zijn er ook buitenlandse officieren en politieambtenaren van de FOD Binnenlandse Zaken die aan deze opleiding deelnemen. Na een inleiding door luitenant-generaal Jockin die toelichting gaf bij de commissies die bevoegd zijn voor het domein van Defensie werd de groep verwelkomd door commissievoorzitter Vandenhove. De cursisten werd onmiddellijk de gelegenheid geboden om een aantal vragen aan de aanwezige commissieleden te stellen. Een van de eerste punten die aan bod kwamen had betrekking op de uiterst actuele kwestie van het al dan niet toelaten van een eenheid Congolese soldaten op het nationaal defilé van 21 juli 2010, een punt dat daags voordien nog uitgebreid was besproken tijdens de vergadering van de commissie voor de Landsverdediging naar aanleiding van een aantal mondelinge vragen en interpellaties die tot de minister van Landsverdediging waren gericht. De aanwezige commissieleden hebben hun zienswijze en die van hun fractie hierover toegelicht. Het volgend punt waarover een vraag door de cursisten werd gesteld sloeg op het mogelijk toevertrouwen van politieopdrachten aan militairen. Volgens een lid moet er in elk geval een duidelijke scheiding bestaan tussen leger en politie en hun respectievelijke opdrachten. Dit sluit samenwerking echter niet uit. Anderen benadrukten dat het leger zich zeker niet op zichzelf mag terugplooien maar open moet staan voor meer taken dan de zuiver militaire. De invloed van de ontwikkelingen op Europees niveau en de budgettaire beperkingen op de herstructurering van de Krijgsmacht was het volgende topic dat aan bod kwam. Dit werd gevolgd door een uitgebreide gedachtewisseling over de toekomst van een Europese defensie. In dit verband werd onder meer ingegaan op de taak van het Europees Defensieagentschap en op de relatie met de Navo. Tenslotte werd, na een vraag van een cursist uit Benin, nog gesproken over de voortzetting van de militaire samenwerking met dit land.

4 Subcommissie «Nucleaire Veiligheid SUBCOMMISSIE NUCLEAIRE VEILIGHEID Voorzitter : mevrouw Katrien Partyka VRIJDAG 12 MAART 2010 Bezoek aan het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE). Volgende vergadering : dinsdag 23 maart Opvolging financiële en bankcrisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE EN BANKCRISIS Voorzitter : de heer Joseph George VRIJDAG 12 MAART 2010 Hoorzitting met : - de heer Jan Vanhevel, CEO KBC; - de heer Herman Daems, voorzitter van de raad van bestuur, BNP-Paribas Fortis; - de heer Jean-Laurent Bonnafé, CEO, BNP-Paribas Fortis; - de heer Filip Dierckx, COO en vice-voorzitter van het directiecomité, BNP-Paribas Fortis; - de heer Bernard Thiry, voorzitter van het directiecomité, Ethias; - de heer Hans Verstraete, lid van de raad van bestuur, Ethias. - Na de inleidende uiteenzettingen hebben de gehoorden op de vragen van de heren Herman De Croo, Philippe Fontaine (S), Roland Duchatlet (S), Georges Gilkinet, Hugo Vandenberghe (S), Joseph George, John Crombez (S) en mevrouw Christiane Vienne (S) geantwoord. Volgende vergadering : donderdag 25 maart COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : de heer David Lavaux MAANDAG 15, DINSDAG 16, WOENSDAG 17, DONDERDAG 18 EN VRIJDAG 19 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. Volgende vergadering : maandag 22 maart 2010.

5 Spoorwegveiligheid BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE VEILIGHEID VAN HET SPOORWEGENNET IN BELGIË NAAR AANLEIDING VAN HET DRAMATISCH TREINONGEVAL IN BUIZINGEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 15 MAART Regeling van de werkzaamheden. 2. Hoorzitting met vertegenwoordigers van ACOD-Spoor, ACV-Transcom en VSOA-Spoor. (Voortzetting). - De heren Luc Piens (ACV-Transcom), Gérard Gelmini (ACOD-Spoor) en Roland Vermeulen (VSOA-Spoor) hebben op de vragen en opmerkingen geantwoord. - Er heeft vervolgens een gedachtewisseling plaatsgevonden. Hebben het woord gevoerd : mevrouw Linda Musin, de heren Ronny Balcaen, Jan Mortelmans, mevrouw Camille Dieu, de heren David Lavaux, Roel Deseyn, mevrouw Valérie De Bue, de heren Patrick De Groote, Ludo Van Campenhout, Stefaan Van Hecke, Jef Van den Bergh en François Bellot. 3. Hoorzitting met vertegenwoordigers van de Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS). - De heren Luc Michel en Luc Pauwels hebben een inleidende uiteenzetting gehouden. - Er heeft vervolgens een gedachtewisseling plaatsgevonden. Hebben het woord gevoerd : de heren Jan Mortelmans, David Geerts, Ronny Balcaen, Ludo Van Campenhout, Roel Deseyn, David Lavaux, Patrick De Groote, mevrouw Valérie De Bue, de heren Stefaan Van Hecke en François Bellot. 4. Hoorzitting met treinbestuurders en opleidingverantwoordelijken van de NMBS-groep : - de heer Umberto Lisboa Lebeau (treinbestuurder); - de heer Jean-Marie Wilmet (bestuurder van HST-treinen); - de heer Marcel Sestre (voormalig opleidingverantwoordelijke). - Inleidende uiteenzetting van de genodigden. WOENSDAG 17 MAART Hoorzitting met organisaties van treinreizigers : - de heer Kees Smilde (TreinTramBus); - de heer Gianni Tabbone (Navetteurs.be); - de heer Francis Verhees (Raadgevend Comité van de Gebruikers bij de NMBS); - de heer Pierre Havelange ( Association des Clients des Transports Publics ). - De genodigden hebben een inleidende uiteenzetting gehouden. - Er heeft vervolgens een gedachtewisseling plaatsgevonden. Hebben het woord gevoerd : de heren Jan Mortelmans, Ludo Van Campenhout, Roel Deseyn, mevrouw Valérie De Bue, de heer David Lavaux, mevrouw Linda Musin, de heren Patrick De Groote, Jef Van den Bergh, Ronny Balcaen en Stefaan Van Hecke.

6 2. Regeling van de werkzaamheden. Volgende vergadering : maandag 29 maart Buitenlandse Betrekkingen COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Voorzitter : de heer Geert Versnick DINSDAG 16 MAART 2010 Hoorzitting naar aanleiding van : - de conclusies van de zending naar Colombia van een delegatie van de commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen, nr. 2437/1. (Rapporteurs : de heren Bruno Tuybens en Olivier Destrebecq). - het voorstel van resolutie (Karine Lalieux, Juliette Boulet, Ingrid Claes, Jean Cornil, Georges Dallemagne, Roel Deseyn, Wouter De Vriendt, Patrick Moriau, Dirk Van der Maelen, Stefaan Vercamer) betreffende de toestand in Colombia, nr. 1701/1. 1. Hoorzitting met : - de heer Luc Cortebeeck (CSC-ACV); - de heer Eddy Van Lancker (FGTB-ABVV); - de heer Emmanuel Raison (Belgische Coördinatie voor Colombia) ; - de heer Sus Van Olmen (Amnesty International Vlaanderen). 2. Hoorzitting met Z.E. de heer Carlos Holmes Trujillo, ambassadeur van Colombia. - Rapporteur : de heer Bruno Tuybens. - Hebben het woord gevoerd : de heer Herman De Croo, mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers, de heer Bruno Tuybens, mevrouw Karine Lalieux, de heer Roel Deseyn en mevrouw Juliette Boulet. Volgende vergadering : woensdag 31 maart COMMISSIE VOOR DE SOCIALE ZAKEN Sociale Zaken Voorzitter : de heer Yvan Mayeur DINSDAG 16 MAART Voorstel van resolutie (Camille Dieu, Marie Arena, Philippe Blanchart, Guy Milcamps) waarbij wordt gevraagd het Europese minimumloon op de agenda te plaatsen van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie in 2010, nr. 2199/1. - Rapporteur : mevrouw Maggie De Block. - Inleidende uiteenzetting van mevrouw Camille Dieu. - Er heeft vervolgen een gedachtewisseling plaatsgevonden. - Er werden tekstverbeteringen voorgesteld.

7 2. Wetsvoorstel (Hans Bonte, Meryame Kitir) tot wijziging van de wet van 13 februari 1998 houdende bepalingen tot bevordering van de tewerkstelling voor wat betreft de invoering van de antwoordplicht ten aanzien van sollicitanten, nr. 339/1. - Rapporteur : mevrouw Hilâl Yalçin. - Inleidende uiteenzetting van de heer Hans Bonte en mevrouw Meryame Kitir. 3. Activering van het zoekgedrag naar werk van de werklozen. - Gedachtewisseling met de administrateur-generaal en de adjunct-administrateur-generaal van de RVA. (Voortzetting). - Toelichting van de vice-eerste minister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid. - Gedachtewisseling. 4. Vraag van mevrouw Valérie Déom aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken en de RVA-sancties in het kader van het activeringsplan voor werklozen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, en aan de eerste minister, belast met de Coördinatie van het Migratie- en asielbeleid, over de ontmoeting met de Vlaamse regering naar aanleiding van de anticrisismaatregelen en het begeleidingsplan voor werklozen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over het beleid inzake begeleiding van de werklozen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, heeft geantwoord. 7. Vraag van de heer Stefaan Vercamer aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over het overleg tussen RVA, VDAB, Actiris en FOREM over het activeringsbeleid en de gevolgen van het nieuw aanwervingsplan (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, heeft geantwoord. 8. Vraag van mevrouw Valérie De Bue aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de begeleiding van de werkzoekenden (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, heeft geantwoord.

8 9. Vraag van mevrouw Marie Arena aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de overdracht van de lasten naar de OCMW s in het kader van het begeleidingsplan voor werklozen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, heeft geantwoord. 10. Vraag van mevrouw Valérie De Bue aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de regeling van de samenwerking tussen de RVA en FOREM (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, heeft geantwoord. 11. Vraag van mevrouw Valérie De Bue aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over de problemen waarmee de RVA wordt geconfronteerd (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, heeft geantwoord. 12. Vraag van mevrouw Sarah Smeyers aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid over haar uitspraken m.b.t. de controle van bepaalde groepen werklozen door de RVA (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 23 maart Bedrijfsleven COMMISSIE VOOR HET BEDRIJFSLEVEN, HET WETENSCHAPSBELEID, HET ONDERWIJS, DE NATIONALE WETENSCHAPPELIJKE EN CULTURELE INSTELLINGEN, DE MIDDENSTAND EN DE LANDBOUW Voorzitter : de heer Yvan Mayeur DINSDAG 16 MAART Vraag van mevrouw Liesbeth Van der Auwera aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de definitie van het begrip vrij beroep (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 2. Vraag van mevrouw Ilse Uyttersprot aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de misleidende reclame van warenhuisketen Lidl (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord.

9 3. Vraag van mevrouw Ilse Uyttersprot aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over het advies van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO s inzake de wetsontwerpen betreffende de gereglementeerde vrije beroepen (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 4. Vraag van mevrouw Liesbeth Van der Auwera aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over het tweedekansondernemerschap (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 5. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de hardheidsclausule in geval van economische crisis (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Josy Arens aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de opvolging van de dierenziekten (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Liesbeth Van der Auwera aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over armoede bij zelfstandigen (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 8. Vraag van mevrouw Liesbeth Van der Auwera aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over het effect van de faillissementsverzekering en de uitbreiding ervan (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 9. Vraag van mevrouw Tinne Van der Straeten aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de uitvoeringsbesluiten van de archiefwet (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over het extra werk na de schrapping van de boekhoudverplichting (nr ). - De minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid heeft geantwoord. 11. Regeling van de werkzaamheden. 12. Samengevoegd wetsontwerp en wetsvoorstel : - Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 12 juni 1991 op het consumentkrediet, nr. 2468/1. - Wetsvoorstel (Meyrem Almaci, Muriel Gerkens, Philippe Henry, Wouter De Vriendt, Zoé Genot) tot wijziging van de wetgeving betreffende de consumentenkredieten, nr. 1538/1.

10 - Rapporteur : mevrouw Katrien Partyka. - Inleidende uiteenzetting van de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen en van de minister van Klimaat en Energie. 13. Debriefing van de Europese Raad Energie van vrijdag 12 maart Rapporteur : mevrouw Tinne Van der Straeten. - Toelichting van de minister van Klimaat en Energie. - De heer Peter Logghe en de dames Katrien Partyka en Tinne Van der Straeten hebben vragen gesteld. 14. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de minister van Klimaat en Energie over de gevolgen van de offshore-certificaten voor Elia en de consumenten (nr ). - Vraag van mevrouw Tinne Van der Straeten aan de minister van Klimaat en Energie over de kosten van de ondersteuningsmechanismen voor offshore wind (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 15. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Tinne Van der Straeten aan de minister van Klimaat en Energie over het Myrrha-project (nr ). - Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Klimaat en Energie over de Waalse compensaties ten voordele van het IRE in Fleurus (nr ). - Vraag van de heer Dirk Vijnck aan de minister van Klimaat en Energie over de toekenning van federale steun aan het MYRRHA-project (nr ). - Vraag van mevrouw Cathy Plasman aan de minister van Klimaat en Energie over MYRRHA (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 16. Vraag van mevrouw Ilse Uyttersprot aan de minister van KMO s, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid over de onmogelijkheid om in sommige winkelketens kapotte goederen in te ruilen (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 17. Vraag van de heer Joseph George aan de minister van Klimaat en Energie over de publicatie van het ministerieel besluit betreffende de benoeming van de inspecteurs van de CREG (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 18. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Joseph George aan de minister van Klimaat en Energie over de heffing op de niet-gebruikte sites voor productie van elektriciteit (nr ). - Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Klimaat en Energie over Electrabel en de belasting op ongebruikte sites (nr ). - Vraag van mevrouw Tinne Van der Straeten aan de minister van Klimaat en Energie over de heffing op de niet benutte sites (nr ).

11 - Vraag van de heer Georges Gilkinet aan de minister van Klimaat en Energie over de nieuwe subsidies voor het IRE (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 19. Vraag van de heer Joseph George aan de minister van Klimaat en Energie over de doorrekening door de leveranciers van de daling van de tarieven voor gastransport (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 20. Vraag van mevrouw Katrien Partyka aan de minister van Klimaat en Energie over het onderzoek naar mogelijke manipulatie van de gastarieven en de gedragscode (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 21. Vraag van mevrouw Ilse Uyttersprot aan de minister van Klimaat en Energie over de huidige regelgeving in verband met de geluidsmeting (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 22. Vraag van de heer Joseph George aan de minister van Klimaat en Energie over de onafhankelijkheid van de beheerder van het transportnet voor gas (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 23. Vraag van mevrouw Tinne Van der Straeten aan de minister van Klimaat en Energie over de regeringsvertegenwoordigers bij Distrigas en Electrabel (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 24. Samengevoegde vragen: - Vraag van mevrouw Cathy Plasman aan de minister van Klimaat en Energie over de Europese richtlijn inzake hernieuwbare energie (nr ). - Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Klimaat en Energie over de Europese richtlijn inzake hernieuwbare energie (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 23 maart COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sonja Becq DINSDAG 16 MAART Regeling van de werkzaamheden. - het vierde internationale forum rond cybercriminaliteit (Rijsel - 31 maart 2010); - wetsvoorstel nr. 493/1;

12 - het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie; - varia. 2. Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over de uitvoeringsbesluiten met betrekking tot de kansspelwet (nr ). - De staatssecretaris voor de Coördinatie van de fraudebestrijding, toegevoegd aan de eerste minister, en staatssecretaris, toegevoegd aan de minister van Justitie heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Bert Schoofs aan over de perikelen rond de gevangenisarbeid van de moordenaar van Gaby Hessels (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 4. Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over de in Antwerpen gevestigde islamitische boekhandel Iqra (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Valérie Déom aan de minister van Justitie over het bepalen van de rechtsdag voor het hof van assisen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de veiligheid in Brussel (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Valérie Déom aan de minister van Justitie over het arrest van het Brusselse hof van beroep in de zaak Village n 1 Reine Fabiola (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 8. Vraag van mevrouw Valérie Déom aan de minister van Justitie over het willekeurig opsluiten van vreemdelingen in de gevangenis louter op grond van een beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 9. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de minister van Justitie over het uitstel van het openen van de jeugdgevangenis te Saint-Hubert (nr ). - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de gesloten jeugdinstelling in Saint-Hubert (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de ontmoeting met de minister bevoegd voor Hulpverlening aan de jeugd van de Franse Gemeenschap (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord.

13 11. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de niet opgenomen vakantiedagen van de penitentiair beambten (nr ). - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de minister van Justitie over de niet opgenomen vakantiedagen van penitentiair beambten (nr ). - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de verlofdagen die niet werden opgenomen door de cipiers en het absenteïsme wegens arbeidsongevallen (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 12. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over het blokkeren van xenofobe en racistische boodschappen door de Federal Computer Crime Unit (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 13. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de vergadering van de Belgische en Nederlandse vakbonden over de malaise bij de Belgische gedetineerden in Tilburg (nr ). - Vraag van mevrouw Els De Rammelaere aan de minister van Justitie over de aanhoudende onrust in de gevangenis van Tilburg (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 14. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de niet-terugkeer van de hogeschool die was verhuisd uit Anderlecht (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 15. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van Justitie over de huiszoekingen op 4 maart jongstleden bij mogelijke PKK-organisaties (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 16. Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Justitie over de dodelijke schietpartij in Ukkel (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 17. Vraag van de heer Gerolf Annemans aan de minister van Justitie over de gijzeling van een Antwerpse diamantairsfamilie (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 18. Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over de milde straf voor een gedetineerde die op het gebruik van drugs was betrapt in de gevangenis van Hasselt (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord.

14 19. Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over het rapport van de International Narcotics Control Board (INCB) van de VN (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 20. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Bert Schoofs aan de minister van Justitie over de mogelijkheid van toegang tot het centraal strafregister voor gemeentelijke administraties (nr ). - Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Justitie over lokale strafregisters (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 21. Vraag van mevrouw Colette Burgeon aan de minister van Justitie over het nieuw nationaal actieplan tegen het geweld binnen het gezin (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 22. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de minister van Justitie over de open brief van de magistraten van de rechtbank van eerste aanleg te Brussel (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 23. Vraag van de heer Michel Doomst aan de minister van Binnenlandse Zaken over de mostwanted-lijst op de website van federale politie (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. 24. Vraag van de heer Bart Laeremans aan de minister van Justitie over het afhaken van de gerechtspsychiaters (nr ). - De minister van Justitie heeft geantwoord. WOENSDAG 17 MAART Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Raf Terwingen, Servais Verherstraeten) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de procedure inzake echtscheiding betreft, nrs. 1517/1 tot 5. Amendementen van de heer Terwingen, de dames Déom, Lahaye-Battheu en Nyssens. - Wetsvoorstel (Sabien Lahaye-Battheu, Carina Van Cauter) tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat de procedure inzake echtscheiding betreft, nrs. 1706/1 en 2. Amendementen van mevrouw Lahaye-Battheu. Verslag namens de subcommissie Familierecht uitgebracht door mevrouw Marie-Christine Marghem. (Voortzetting, sluiting en stemmingen). (Rapporteur : mevrouw Sabien Lahaye-Battheu). Wetsvoorstel nr De amendementen nrs. 1, 2, 4, 5 en 15 werden ingetrokken. - De amendementen nrs 3, 6 tot 14 en 16 tot 19 werden aangenomen. - De commissie heeft beslist om af te wijken van artikel 82.1 van het Reglement. - Het gehele wetsvoorstel nr werd eenparig aangenomen. - Bijgevolg vervalt het wetsvoorstel nr

15 2. Subsidiariteitsadvies over een initiatief voor een richtlijn van het Europees Parlement en de Raad betreffende de rechten op tolk- en vertaaldiensten en strafprocedures. - Rapporteur : mevrouw Mia De Schamphelaere. - De commissie heeft geen opmerkingen inzake de subsidiariteit. 3. Subsidiariteitsadvies over een initiatief voor een richtlijn van het Europees Parlement en de Raad betreffende het Europees beschermingsbevel. - Rapporteur : mevrouw Valérie Déom. - De commissie heeft geen opmerkingen inzake de subsidiariteit. 4. -Subsidiariteitsadvies over het voorstel voor een besluit van de Raad inzake de sluiting van de Overeenkomst tussen de Europese Unie en Australië inzake de verwerking en overdracht van persoonsgegevens van passagiers (PNR-gegevens) uit de Europese Unie door luchtvaartmaatschappijen aan de Australische douane COM(2009) Subsidiariteitsadvies over het voorstel voor een besluit van de Raad inzake de sluiting van de Overeenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten van Amerika inzake de verwerking en overdracht van persoonsgegevens van passagiers (PNR-gegevens) door luchtvaartmaatschappijen aan het ministerie van Binnenlandse Veiligheid van de Verenigde Staten van Amerika (PNR-overeenkomst 2007) COM(2009) Rapporteur : de heer Renaat Landuyt. - Meerdere leden hebben vragen gesteld over de te volgen procedure. Volgende vergadering : dinsdag 23 maart Financiën en Begroting COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer François-Xavier de Donnea DINSDAG 16 MAART 2010 Wetsontwerp houdende vijfde aanpassing van de Algemene Uitgavenbegroting voor het begrotingsjaar 2009, nr. 2447/1. - Rapporteur : de heer Jean-Jacques Flahaux. - De artikelen 1 tot 4, alsook het gehele wetsontwerp, werd achtereenvolgens aangenomen met 9 stemmen en 3 onthoudingen. WOENSDAG 17 MAART Wetsontwerp tot wijziging van artikel 308, 3, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen, nr. 2475/1. - Rapporteur : de heer Christian Brotcorne. - De artikelen 1 tot 3, alsook het gehele wetsontwerp, de wetgevingstechnische verbeteringen inbegrepen, werden achtereenvolgens eenparig aangenomen.

16 2. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Raf Terwingen aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de vergoeding van de juridische tweedelijnsbijstand (nr ). - Vraag van mevrouw Sabien Lahaye-Battheu aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de juridische tweedelijnsbijstand (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 3. Vraag van de heer Roland Defreyne aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het statuut van makelaar in bank- en beleggingsdiensten (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 4. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Klimaat en Energie over problemen bij hypothecair krediet (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 5. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Rita De Bont aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de stappen die moeten worden gezet in verband met de achterstand bij de federale aankoopcomités en onteigeningscomités (nr ). - Vraag van de heer Jenne De Potter aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de werklastmeting bij de aankoopcomités van FOD Financiën (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 6. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Hagen Goyvaerts aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de uitspraak van het hof van beroep inzake kasgeldvennootschappen (nr ). - Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de uitspraken van het hof van beroep te Antwerpen inzake kasgeldvennootschappen (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 7. Vraag van de heer Christian Brotcorne aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over gerichte controles met betrekking tot de boekhouding en de rekeningen van kleine vzw s (nr ).

17 - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de toekomst van de Antwerpse Diamantbank (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de mogelijke oprichting van een Europees Monetair Fonds (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de Alternative Investment Fund Managers-richtlijn (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 11. Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de elektronische aangifte (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 12. Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de Nationale Bank (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 13. Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de teruggave op een belastingaangifte (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 14. Vraag van de heer Jan Jambon aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de fiscale gegevensbank Fisconetplus en de algemene wetgevingswebsite Justel (nr ).

18 - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 15. Vraag van de heer Philippe Collard aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de herstructureringen bij de administratie van Financiën (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 16. Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het opstellen van een lijst van bedrijven die betrokken zijn bij de productie van clustermunitie of landmijnen (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 17. Vraag van de heer Guy Milcamps aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de overdracht van eigendommen aan de deelgebieden (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 18. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Kristof Waterschoot aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het belastingformulier voor het aanslagjaar 2010 (nr ). - Vraag van de heer Hagen Goyvaerts aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het belastingformulier voor het aanslagjaar 2010 (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 19. Vraag van de heer Jan Jambon aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de rondzendbrief nr. Ci.RH. 331/ (AOIF 2/2003) van 22 september 2009 (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 20. Vraag van de heer Christian Brotcorne aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de geüpdatete lijst van de DBI-landen (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord.

19 21. Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de vermeende koersmanipulatie van het aandeelwaarde NBB (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. 22. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Robert Van de Velde aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over de onkostenvergoeding van de voorzitter van de waarnemingspost voor de gewestelijke fiscaliteit (nr ). - Vraag van de heer Dirk Van der Maelen aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over een toelage voor de voorzitter van de waarnemingspost voor de gewestelijke fiscaliteit (nr ). - Vraag van de heer Hagen Goyvaerts aan de vice-eersteminister en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen over het voornemen tot toekenning van een jaarlijkse forfaitaire onkostenvergoeding aan de voorzitter van de waarnemingspost voor de gewestelijke fiscaliteit (nr ). - De staatssecretaris voor de Modernisering van de Federale Overheidsdienst Financiën, de Milieufiscaliteit en de Bestrijding van de fiscale fraude, toegevoegd aan de Minister van Financiën heeft geantwoord. Volgende vergadering : dinsdag 23 maart Globalisering BIJZONDERE COMMISSIE GLOBALISERING Voorzitter : de heer Dirk Van der Maelen DINSDAG 16 MAART 2010 De mondiale aspecten van de financiële crisis Gedachtewisseling met de heer Paul Goldschmidt, lid van het Thomas More Instituut (Brussel), directeur emeritus bij de Europese Commissie. Wetenschappelijke en technologische vraagstukken ADVIESCOMITÉ VOOR WETENSCHAPPELIJKE EN TECHNOLOGISCHE VRAAGSTUKKEN Voorzitter : mevrouw Yolande Avontroodt DINSDAG 16 MAART 2010 Bespreking van een sneuveltekst van de voorzitster over farmacogenomics en gepersonaliseerde geneeskunde.

20 - De heren Hagen Goyvaerts en Mark Verhaeghen en de dames Brigitte Wiaux en Yolande Avontroodt hebben opmerkingen gemaakt. Volgende vergadering : dinsdag 23 maart Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers DINSDAG 16 MAART Vraag van mevrouw Magda Raemaekers aan de vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, over racisme door portiers (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Werk en Gelijke Kansen, belast met het Migratie- en asielbeleid, heeft geantwoord. 2. Vraag van de heer Roland Defreyne aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de notificatie van implantaten en invasieve medische hulpmiddelen voor langdurig gebruik (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 3. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Muriel Gerkens aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de duur van de studies geneeskunde (nr ). - Vraag van de heer Koen Bultinck aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de duur van de basisopleiding geneeskunde (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 4. Vraag van mevrouw Isabelle Tasiaux-De Neys aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de opening van een apotheek op de site van de zetel van de NAVO te Evere (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Colette Burgeon aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het verbod om sigaretten uit te stallen in handelszaken (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

21 6. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het verkeerde gebruik van de anticonceptiepil (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het aantal hyperactieve kinderen dat met amphetamines wordt behandeld (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 8. Vraag aan mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de depistage van nierziekten (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 9. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over de biggencastratie (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Xavier Baeselen aan de vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie, over het bestelde verslag over het onnodig lijden van dieren in slachthuizen (nr ). - De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. WOENSDAG 17 MAART Vraag van de heer David Clarinval aan de minister van Klimaat en Energie over het gebrek aan coördinatie tussen de verschillende overheidsniveaus inzake de strijd tegen de klimaatopwarming en het energiebeleid (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 2. Vraag van de heer David Clarinval aan de minister van Klimaat en Energie over de jaarlijkse bedragen toegekend aan het begrotingsfonds van de FOD Leefmilieu voor de financiering van het beleid inzake vermindering van de uitstoot van broeikasgassen (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord.

22 3. Vraag van de heer David Clarinval aan de minister van Klimaat en Energie over het studieproject over de economie van de ecosystemen en van de biodiversiteit (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 4. Vraag van mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers aan de minister van Klimaat en Energie over de uitvoering van het Programma voor de Reductie van Pesticiden en Biociden (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 5. Samengevoegde vragen : - Vraag van mevrouw Karine Lalieux aan de minister van Klimaat en Energie over het beroep van de federale Staat tegen het decreet van de Vlaamse Gemeenschap van 8 mei 2009 tot toekenning van CO2-quota betreffende de luchthaven Brussel-Nationaal (nr ). - Vraag van de heer Eric Jadot aan de minister van Klimaat en Energie over de toepassing van de Gemeenschapsregeling voor de handel in CO2-quota in verband met de luchthaven Brussel-Nationaal (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 6. Vraag van mevrouw Marie-Martine Schyns aan de minister van Klimaat en Energie over nieuwe vergunningen voor het telen van ggo s (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 7. Vraag van de heer Peter Logghe aan de minister van Klimaat en Energie over het protocolakkoord met Europa over milieuevenementen (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Eric Jadot aan de minister van Klimaat en Energie over de taakverdeling tussen de diverse federale en gewestelijke klimaatministers tijdens het Belgisch EUvoorzitterschap (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 9. Vraag van mevrouw Cathy Plasman aan de minister van Klimaat en Energie over de CO2- emissies (nr ). - De minister van Klimaat en Energie heeft geantwoord. 10. Vraag van de heer Éric Jadot aan de minister van Pensioenen en Grote Steden over de toekomst van het grootstedenbeleid inzake financiering en werkgelegenheid (nr ). - De minister van Pensioenen en Grote Steden heeft geantwoord. 11. Samengevoegde voorstellen van resolutie : - Voorstel van resolutie (Katia della Faille de Leverghem, Hilde Vautmans, Yolande Avontroodt, Carina Van Cauter, Geert Versnick) betreffende het opstellen van een globaal plan ter voorkoming en bestrijding van obesitas, nrs. 481/1 tot 3.

23 - Voorstel van resolutie (Jacques Otlet, Carine Lecomte ) met betrekking tot een curatieve, interdisciplinaire aanpak van overgewicht bij kinderen en zwaarlijvigheid bij volwassenen, alsook van de eraan verbonden risico s, nrs. 1220/1 tot 4. (Voortzetting). (Rapporteur : mevrouw Isabelle Tasiaux-De Neys). - De bespreking werd voortgezet. 12. Wetsvoorstel (Thérèse Snoy et d Oppuers, Muriel Gerkens, Meyrem Almaci) tot instelling van een verbod op de verkoop van transvetzuren, nr. 2113/1. - Rapporteur : mevrouw Lieve Van Daele. - Inleidende uiteenzetting van de hoofdindiener. - Er heeft een eerste bespreking plaatsgevonden. - De commissie heeft beslist om het schriftelijk advies van personen en instellingen in te winnen. Volgende vergadering : dinsdag 23 maart Europese Aangelegenheden FEDERAAL ADVIESCOMITÉ VOOR DE EUROPESE AANGELEGENHEDEN Voorzitters : de heer Herman De Croo en mevrouw Vanessa Matz (S) DINSDAG 16 MAART 2010 Gedachtewisseling met de heer Didier Seeuws, adjunct-permanent vertegenwoordiger van België bij de Europese Unie, over de comitologieproblematiek. Binnenlandse Zaken COMMISSIE VOOR DE BINNENLANDSE ZAKEN, DE ALGEMENE ZAKEN EN HET OPENBAAR AMBT Voorzitter : de heer André Frédéric WOENSDAG 17 MAART Evaluatie van de politie tien jaar na de hervorming. (Voortzetting). (Rapporteurs : mevrouw Jacqueline Galant en de heer Michel Doomst). Thema : nabijheidspolitie. Regeling der werkzaamheden. - De commissie heeft eenparig beslist om de minister van Binnenlandse Zaken over deze zaak te horen. 2. Wetsvoorstel (Roland Defreyne, Josy Arens, Jacqueline Galant, Sofie Staelraeve, Eric Thiébaut) tot wijziging van de wet van 6 mei 2009 houdende diverse bepalingen wat het verder stimuleren van computerbezit betreft, nr. 2459/1. - Rapporteur : mevrouw Corinne De Permentier. - Inleidende uiteenzetting van de hoofdindiener. - De bespreking heeft plaatsgevonden. De heer Ben Weyts heeft het woord gevoerd.

24 - Er werden technische verbeteringen aangebracht. - De artikelen en het gehele wetsvoorstel, zoals verbeterd, werden achtereenvolgens eenparig aangenomen. 3. Samengevoegde wetsvoorstellen : - Wetsvoorstel (Daniel Bacquelaine, Xavier Baeselen, Françoise Colinia, Corinne De Permentier, Daniel Ducarme, Denis Ducarme, Eric Libert) tot instelling van een verbod op het dragen van kleding die het gezicht volledig dan wel grotendeels verbergt, nrs. 2289/1 en 2. - Wetsvoorstel (Georges Dallemagne, Catherine Fonck, Christian Brotcorne, Josy Arens) betreffende de uitoefening van de vrijheid van gaan en staan op de openbare weg, nrs. 2442/1 en 2. - Rapporteur : mevrouw Jacqueline Galant. - Inleidende uiteenzettingen van mevrouw Corinne De Permentier en de heer Georges Dallemagne. - De bespreking werd aangevat. De heren Ben Weyts en Eric Thiébaut, mevrouw Leen Dierick, de heren Fouad Lahssaini, Bart Somers, mevrouw Zoé Genot en de heren Bert Schoofs en André Frédéric hebben het woord gevoerd. - De commissie heeft met 11 tegen 1 stem beslist om het advies van de Raad van State niet in te winnen. 4. Vraag van mevrouw Sofie Staelraeve aan de minister van Binnenlandse Zaken over de brandpreventienormen voor industriegebouwen (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 5. Vraag van mevrouw Zoé Genot aan de minister van Binnenlandse Zaken over de vermelding van het geslacht op de identiteitsdocumenten (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 6. Vraag van de heer Raf Terwingen aan de minister van Binnenlandse Zaken over de kostenverdeling van de bomspottings op de militaire basis in Kleine Brogel (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 7. Vraag van mevrouw Françoise Colinia aan de minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen over het einde van de toegestane tijd om de verplichte melding van alarmsystemen via internet na te komen (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 8. Vraag van de heer Gerolf Annemans aan de minister van Binnenlandse Zaken over de gijzeling van een Antwerpse diamantairsfamilie (nr ). - De minister van Binnenlandse Zaken heeft geantwoord. 9. Samengevoegde vragen : - Vraag van de heer Jean-Jacques Flahaux aan de minister van Binnenlandse Zaken over het aanstellen van brandpreventieadviseurs (nr ).

Tenslotte werd, na een vraag van een cursist uit Benin, nog gesproken over de voortzetting van de militaire samenwerking met dit land.

Tenslotte werd, na een vraag van een cursist uit Benin, nog gesproken over de voortzetting van de militaire samenwerking met dit land. Commissies DONDERDAG 18 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN GROEP DEELNEMERS AAN DE HOGERE STUDIES MILITAIR ADMINISTRATEUR, VAN DE KONINKLIJKE MILITAIRE SCHOOL, AAN DE COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING COMMISSIE

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 87 QRVA 52 87 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 25-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 84 QRVA 52 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 80 QRVA 52 80 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 13-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 82 QRVA 52 82 QRVA 52 82 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 26-10 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 101 QRVA 52 101 QRVA 52 101 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-04 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 64 DE BELGIQUE QRVA 52 64 QRVA 52 64 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 08-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 100 QRVA 52 100 QRVA 52 100 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-03 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 81 QRVA 52 81 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 19-10 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 67 QRVA 52 67 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 29-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS

Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Commissies Opvolgingscommissie financiële crisis BIJZONDERE OPVOLGINGSCOMMISSIE BELAST MET HET ONDERZOEK NAAR DE FINANCIËLE CRISIS Voorzitter : de heer Herman De Croo VRIJDAG 11 MEI 2012 Hoorzitting met

Nadere informatie

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010

Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 Samenstelling van de Kamer 09/03/2010 23 zetels CD&V 1. Inge Vervotte (eed: 28/06/2007) Vervangen door eerste opvolgster Katrien Schryvers (eed: 21/12/2007) Inge Vervotte nam op 31/12/2008 haar parlementair

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 98 QRVA 52 98 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 15-03 - 2010 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 52 QRVA 52 52 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 09-03 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 92 QRVA 52 92 QRVA 52 92 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 01-02 - 2010 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/02/2010 tot 26/02/2010 88 Voorzitterschap DINSDAG 23 FEBRUARI 2010 BEZOEK VAN DE AMBASSADEUR VAN FRANKRIJK AAN DE

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 73 QRVA 52 73 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 17-08 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 54 DE BELGIQUE QRVA 52 54 QRVA 52 54 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-03 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 22/03/2010 tot 26/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 22/03/2010 tot 26/03/2010 92 Commissies Politie + Inlichtingen GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE BIJZONDERE COMMISSIE

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 27 tot 31 mei 2013 23/05/2013 176 2 DONDERDAG 30 mei 2013 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DOC 52 2615/001 1 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS TABEL VAN DE VOORSTELLEN EN WETSONTWERPEN ALS NIET-BESTAANDE BESCHOUWD TEN GEVOLGE VAN DE ONTBINDING VAN DE KAMERS OP 7 mei 2010 INHOUD A.Voorstellen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 61 DE BELGIQUE QRVA 52 61 QRVA 52 61 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 06-05 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 5263 DE BELGIQUE QRVA 5263 QRVA 5263 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 02-06 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 58 52 58 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 20-04 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/ 11/2009 tot 04/ 12/ 2009 079 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN

Naturalisaties. Buitenlandse Betrekkingen en Landsverdediging GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Commissies COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : de heer David Lavaux MAANDAG 29 MAART 2010 Individueel onderzoek van de naturalisatieaanvragen. DINSDAG 30 MAART 2010 Individueel

Nadere informatie

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten).

Regeling van de werkzaamheden. (Rapporteurs : mevrouw Christiane Vienne, de heer Kristof Waterschoot en mevrouw Gwendolyn Rutten). Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut MAANDAG 27 FEBRUARI 2012 Voorstel tot herziening (Thierry

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE 52 66 52 66 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 22-06 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste CD&V

Nadere informatie

Commissie van Buitenlandse Zaken

Commissie van Buitenlandse Zaken Commissies WOENSDAG 6 JANUARI 2010 BEZOEK VAN EEN THAISE DELEGATIE Commissie van Buitenlandse Zaken Op 6 januari 2010 ontving de heer Geert Versnick, voorzitter van de commissie voor de Buitenlandse Betrekkingen,

Nadere informatie

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ).

1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven over de evaluatie van de laatste spoorstaking (nr ). Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 18 JANUARI 2010 1. Vraag van mevrouw Ine Somers aan de minister

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e zittingsperiode. van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 18/01/2010 tot 22/01/2010 84 Voorzitterschap MAANDAG, 21 DECEMBER 2009 REPUBLIEK INDIA Op 21 december 2009 had de heer

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009.

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 november 2009 tot vrijdag 13 november 2009. OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1.

1. Wetsontwerp tot wijziging van artikel 96 van de programmawet van... december 2009 - Overgezonden door de Senaat, nr. 2333/1. Commissies Buitenlandse Betrekkingen COMMISSIE VOOR DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN Voorzitter : de heer Geert Versnick DINSDAG 5 JANUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde aan de minister van

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 15-12 - 2008 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 QRVA 52 045 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 12056 QRVA 52 045 cdh : centre

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/02/2010 tot 12/02/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/02/2010 tot 12/02/2010 87 Bericht Bericht aan de lezers De Kamer online past zich aan. Graag houden we rekening met

Nadere informatie

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf

Sociale Zaken. Actuele vragen aan de regering : http://www.dekamer.be/doc/ccri/pdf/53/ic397.pdf Commissies Europese Aangelegenheden FEDERAAL ADVIESCOMITÉ VOOR EUROPESE AANGELEGENHEDEN Voorzitters : de heren André Flahaut en Philippe Mahoux (S) MAANDAG 13 FEBRUARI 2012 Het werkprogramma van de Europese

Nadere informatie

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord.

- De vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, belast met Maatschappelijke Integratie heeft geantwoord. Commissies Volksgezondheid COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING Voorzitter : mevrouw Thérèse Snoy et d Oppuers WOENSDAG 24 FEBRUARI 2010 1. Vraag van mevrouw

Nadere informatie

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht.

Na dit eerste bezoek zullen ook de kazernes van Bastenaken, Jambes, Amay en Sijsele worden bezocht. Commissies WOENSDAG 31 MAART 2010 BEZOEK VAN EEN DELEGATIE VAN DE COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING AAN DE KAZERNES VAN HELCHTEREN, LEOPOLDSBURG EN DIEST COMMISSIE VOOR DE LANDSVERDEDIGING Op woensdag

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 20 tot 24 juni 2011 16/06/2011 048 2 DONDERDAG 23 juni 2011 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 10-11 - 2008 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 QRVA 52 040 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 10216 QRVA 52 040 cdh : centre

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 februari 2019 07/02/2019 343 2 DONDERDAG 14 februari 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 9 februari 2009 tot vrijdag 13 februari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag

Nadere informatie

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83

De Kamer online BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. 52e législature. van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e législature van 11/01/2010 tot 15/01/2010 83 Voorzitterschap DINSDAG, 1 DECEMBER 2009 KONINKRIJK THAILAND Op 1 december 2009 had de heer

Nadere informatie

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

Voorzitter : de heer Siegfried Bracke MAANDAG 12 NOVEMBER 2018 BIJZONDERE COMMISSIE BELAST MET DE PARLEMENTAIRE BEGELEIDING VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE POLITIEDIENSTEN EN VAN HET VAST COMITÉ VAN TOEZICHT OP DE INLICHTINGEN- EN VEILIGHEIDSDIENSTEN Voorzitter

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 23 maart 2009 tot vrijdag 27 maart 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 23 maart

Nadere informatie

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord.

- De minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven heeft geantwoord. Commissies Infrastructuur COMMISSIE VOOR DE INFRASTRUCTUUR, HET VERKEER EN DE OVERHEIDSBEDRIJVEN Voorzitter : de heer François Bellot MAANDAG 1 FEBRUARI 2010 1. Vraag van de heer Francis Van den Eynde

Nadere informatie

MAANDAG 21 MEI 2012 Gemeenschappelijke vergadering met de commissie voor de Financiën en Economische aangelegenheden van de Senaat.

MAANDAG 21 MEI 2012 Gemeenschappelijke vergadering met de commissie voor de Financiën en Economische aangelegenheden van de Senaat. Commissies Financiën en Begroting COMMISSIE VOOR DE FINANCIËN EN DE BEGROTING Voorzitter : de heer Georges Gilkinet MAANDAG 21 MEI 2012 Gemeenschappelijke vergadering met de commissie voor de Financiën

Nadere informatie

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001).

Justitie. Vraag van de heer Renaat Landuyt aan de minister van Justitie over de sluiting van de gevangenis van Verviers (nr. 3001). Commissies COMMISSIE VOOR DE JUSTITIE Justitie Voorzitter : mevrouw Sarah Smeyers VRIJDAG 18 MAART 2011 Wetsontwerp tot wijziging van de wet van 20 juli 1990 betreffende de voorlopige hechtenis en van

Nadere informatie

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S)

Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING. Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) Commissies Fiscale hervorming GEMENGDE PARLEMENTAIRE COMMISSIE BELAST MET DE FISCALE HERVORMING Voorzitters : de heer Carl Devlies en mevrouw Marie Arena (S) MAANDAG 4 NOVEMBER 2013 Hoorzitting met : -

Nadere informatie

Parlementaire agenda 05/03/2012 1. Kamer

Parlementaire agenda 05/03/2012 1. Kamer Parlementaire agenda 05032012 1. Kamer 1.1. AGENDA 1.1.1. Plenum 1.1.2 Commissies Commissie Bedrijfsleven (dinsdag 6 maart, om 10u15) Wetsvoorstel (Liesbeth Van der Auwera, Jef Van den Bergh, Jenne De

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 januari 2015 22/01/2015 032 2 DONDERDAG 29 januari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerp Wetsontwerp

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 4/ 05/2009 tot 8/ 05/ 2009 061 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 18 tot 22 juni 2018 14/06/2018 293 2 DONDERDAG 21 juni 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA DE BELGIQUE QRVA 52 71 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 27-07 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 26/ 10/2009 tot 30/ 10/ 2009 075 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 09/06/2008 tot 13/06/2008 029 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 28 januari tot 1 februari 2019 24/01/2019 339 2 DONDERDAG 31 januari 2019 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 11 tot 15 december 2017 07/12/2017 248 2 WOENSDAG 13 december 2017 om 10 uur, om 14.15 uur en om 18.05 uur Begrotingen

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009

COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers COMMISSIEVERGADERINGEN Bijeenroeping Week van maandag 12 januari 2009 tot vrijdag 16 januari 2009 OVERZICHT VAN DE COMMISSIEVERGADERINGEN Zaal Blz. Maandag 12

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 10/2009 tot 23/ 10/ 2009 074 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Commissie Buitenlandse Zaken

Commissie Buitenlandse Zaken Commissies DINSDAG 21 MEI 2013 GEDACHTEWISSELING MET DE VOORZITTER VAN DE PARLEMENTAIRE ASSEMBLEE VAN DE RAAD VAN EUROPA, DE HEER JEAN-CLAUDE MIGNON Commissie Buitenlandse Zaken De commissie voor de Buitenlandse

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 7

Inhoud. Commissievergaderingen 7 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 7 PLENAIRE VERGADERING Wetsontwerpen 29 Mondelinge vragen 31 Comite P Hernieuwing van de samenstelling (werkende leden) Ingediende

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 86 QRVA 52 86 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 23-11 - 2009 cdh : centre démocrate Humaniste

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 12/ 01/2009 tot 16/ 01/ 2009 048 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 26 tot 30 maart 2018 22/03/2018 273 2 DONDERDAG 29 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 24 tot 28 april 2006 20/04/2006 160 2 DONDERDAG 27 april 2006 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en wetsvoorstellen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 2 tot 6 februari 2015 29/01/2015 034 2 DONDERDAG 5 februari 2015 om 14.15 uur Mondelinge vragen Voorstellen - Voorstel

Nadere informatie

Naturalisaties. Volksgezondheid

Naturalisaties. Volksgezondheid Commissies COMMISSIE VOOR DE NATURALISATIES Naturalisaties Voorzitter : mevrouw Jacqueline Galant MAANDAG 4, DINSDAG 5, WOENSDAG 6, DONDERDAG 7 EN VRIJDAG 8 APRIL 2011 Individueel onderzoek van naturalisatieaanvragen.

Nadere informatie

Verkozenen per fractie N-VA

Verkozenen per fractie N-VA Verkozenen per fractie 20.07.2010 27 zetels N-VA 1. Jan Jambon (eed: 06/07/2010) 2. Sophie De Wit (eed: 06/07/2010) 3. Flor Van Noppen (eed: 06/07/2010) 4. Zuhal Demir (eed: 06/07/2010) 5. Reinilde Van

Nadere informatie

opdracht uitvoerende macht

opdracht uitvoerende macht Onze federale regering vertegenwoordigt de uitvoerende macht in ons land. Zij voeren de wetten uit. Deze regering bestaat uit maximaal 15 ministers. De eerste minister uitgezonderd, is deze regering samengesteld

Nadere informatie

De fraudes vastgesteld bij het slachthuis en de verwerkingseenheden van Veviba.

De fraudes vastgesteld bij het slachthuis en de verwerkingseenheden van Veviba. GEMEENSCHAPPELIJKE VERGADERING VAN DE COMMISSIE VOOR DE VOLKSGEZONDHEID, HET LEEFMILIEU EN DE MAATSCHAPPELIJKE HERNIEUWING EN DE COMMISSIE VOOR HET BEDRIJFSLEVEN, HET WETENSCHAPSBELEID, HET ONDERWIJS,

Nadere informatie

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte.

van Avond Soir De voorzitter: De vergadering is geopend. La séance est ouverte. PLENUMVERGADERING van DONDERDAG 3 JULI 2008 Avond SÉANCE PLÉNIÈRE du JEUDI 3 JUILLET 2008 Soir De vergadering wordt geopend om 19.48 uur en voorgezeten door de heer Herman Van Rompuy. La séance est ouverte

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 1/ 12/2008 tot 5/12/ 2008 043 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS QRVA 52 75 DE BELGIQUE QRVA 52 75 QRVA 52 75 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 07-09 - 2009 cdh : centre démocrate

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 20/ 07/2009 tot 03/ 10/ 2009 072 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

- Na de uiteenzettingen van de genodigden volgde een gedachtewisseling met de leden.

- Na de uiteenzettingen van de genodigden volgde een gedachtewisseling met de leden. Commissies Bijz. com. Seksueel misbruik BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter: mevrouw

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 01/03/2010 tot 05/03/ BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 01/03/2010 tot 05/03/2010 89 Voorzitterschap WOENSDAG 13 JANUARI 2010 AUDIËNTIE VAN MEVROUW JOZEFINA TOPALLI, VOORZITTER

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 4-8 - 2008 QRVA 52 029 QRVA 52 029

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 4-8 - 2008 QRVA 52 029 QRVA 52 029 QRVA 52 029 QRVA 52 029 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 7552 QRVA 52 029 cdh : centre

Nadere informatie

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010

BIJLAGE 1 INVENTARIS. van Parlementaire Documenten. legislatuur 2007-2010 BIJLAGE 1 INVENTARIS van Parlementaire Documenten legislatuur 2007-2010 deel I. Kamerdocumenten gerangschikt volgens nummer doc. nr. 52- of CRIV52PLEN 2572/1 tot wijziging van de wet van 15 april 1994

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/06/2008 tot 04/07/2008 032 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 01/2009 tot 23/ 01/ 2009 049 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 09/ 03/2009 tot 13/ 03/ 2009 055 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

- Na de uiteenzettingen heeft er een gedachtewisseling plaatsgevonden.

- Na de uiteenzettingen heeft er een gedachtewisseling plaatsgevonden. Commissies Bijzondere commissie «Seksueel misbruik» BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 30/ 03/2009 tot 03/ 04/ 2009 058 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 16-6 - 2008 QRVA 52 022 QRVA 52 022

Questions et réponses écrites. Schriftelijke vragen en antwoorden BELGISCHE KAMER VAN CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS 16-6 - 2008 QRVA 52 022 QRVA 52 022 QRVA 52 022 QRVA 52 022 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE Schriftelijke vragen en antwoorden Questions et réponses écrites 4812 QRVA 52 022 cdh : centre

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 075 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 075 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden SESSION DE LA 5 LÉGISLATURE ZITTING VAN DE 5 ZITTINGSPERIODE N-VA :

Nadere informatie

Parlementaire agenda 19/03/2012

Parlementaire agenda 19/03/2012 Parlementaire agenda 19032012 1. Kamer 1.1. AGENDA 1.1.1. Plenum 1.1.2 Commissies Bijzondere Commissie Dexia (maandag 1903, om 14u; dinsdag 2003, om 10u en 14u; woensdag 2103, om 10u en 14u) Bespreking

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 19 tot 23 maart 2018 15/03/2018 270 2 DONDERDAG 22 maart 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 17 tot 21 oktober 2016 13/10/2016 159 2 DONDERDAG 20 oktober 2016 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen

Nadere informatie

Inhoud. Voorzitterschap 3. Commissievergaderingen 5. Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34

Inhoud. Voorzitterschap 3. Commissievergaderingen 5. Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER Voorzitterschap 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 5 PLENAIRE VERGADERING Mondelinge vragen 29 Stemmingen over de moties 32 In memoriam Frank Swaelen 34 PUBLICATIES 37 BIJLAGEN

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 13/05/2008 tot 16/05/2008 025 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 158 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 158 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 158 QRVA 53 158 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 098 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS

Schriftelijke vragen en antwoorden. Questions et réponses écrites CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN QRVA 53 098 VOLKSVERTEGENWOORDIGERS QRVA 53 098 QRVA 53 098 CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS Questions et réponses écrites Schriftelijke vragen en antwoorden N-VA : Nieuw-Vlaamse Alliantie

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 25/01/2010 tot 29/01/2010 85 Voorzitterschap MAANDAG 11 JANUARI 2010 REPUBLIEK BULGARIJE Op 11 januari 2010 ontmoette

Nadere informatie

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90

BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. De Kamer online. 52e zittingsperiode. van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS De Kamer online 52e zittingsperiode van 08/03/2010 tot 12/03/2010 90 Voorzitterschap DINSDAG 16 FEBRUARI 2010 ARABISCHE REPUBLIEK EGYPTE Op dinsdag 16 februari

Nadere informatie

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde.

Hoorzitting met de heer René Stockman, Generale Overste van de Congregatie van de Broeders van Liefde. Commissies Bijzondere Commissie seksueel misbruik BIJZONDERE COMMISSIE BETREFFENDE DE BEHANDELING VAN SEKSUEEL MISBRUIK EN FEITEN VAN PEDOFILIE BINNEN EEN GEZAGSRELATIE, INZONDERHEID BINNEN DE KERK Voorzitter:

Nadere informatie

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut

Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN. Voorzitter : de heer André Flahaut Commissies Herziening Grondwet COMMISSIE VOOR DE HERZIENING VAN DE GRONDWET EN DE HERVORMING VAN DE INSTELLINGEN Voorzitter : de heer André Flahaut VRIJDAG 8 NOVEMBER 2013 Samengevoegde voorstellen : -

Nadere informatie

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN

PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS PA RLEMENTAIRE M EDEDELINGEN 52e Zittingsperiode van 19/ 11/2007 tot 23/ 11/2007 006 Voor meer informatie surft u naar : www.dekamer.be Parlementaire Mededelingen

Nadere informatie

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN

AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Week van 2 tot 6 juli 2018 28/06/2018 297 2 DONDERDAG 05 juli 2018 om 14.15 uur Mondelinge vragen Wetsontwerpen en voorstellen

Nadere informatie

Inhoud. Commissievergaderingen 5

Inhoud. Commissievergaderingen 5 Inhoud ORGANEN VAN DE KAMER VOORZITTERSCHAP 3 COMMISSIES Commissievergaderingen 5 PLENAIRE VERGADERING Voorstel van resolutie 27 Mondelinge vragen 27 Europees Parlement - Onerenigbaarheden 30 Klachten

Nadere informatie