Gemeente Delft. Geachte leden van de raad,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Delft. Geachte leden van de raad,"

Transcriptie

1 Samenleving hm Gemeente Delft Wijken en voorzieningen De Torenhove Martinus Nijhomaan ES Delft IBAN NL21 BNGH t.n.v. gemeente Delft Retouradres : YJijken en voolzieningen, Postbus 78, 2600 ME Ùeifi De leden van de raad Behandeld door H. van Sprang Telefoon hvsprang@delfi.nl Internet Telefoon Datum Uw brief van Onderwerp Procesinformatie aanbesteding uitvoering Gezond en Wel Uw kenmerk Bijlage Geachte leden van de raad, Bij de bespreking van de Kadernota Lokaal Gezondheidsbeleid en het Uitvoeringsplan Gezond en Wel in de cie S&V van 8 oktober jl. heeft het college toegezegd dat u uiterlijk in januari 2014 geïnformeerd wordt over de voorbereiding van de inkop-/aanbestedingsprocedure en de uitgangspunten die daarbij gehanteerd zullen worden (zie ook toezegging ). Ter afdoening van bovenstaande toezegging informeren wij u in deze brief over de inkoop-/aanbestedingsprocedure voor de uitvoering van Gezona en Wel. Hieronder leest u wat de aanleiding was, hoe we dat gaan invullen en wat we er mee willen bereiken. Wat was de aanleidina? De budgetten beschikbaar voor de uitvoering zijn flink gesnoeid, de opdracht is complexer en vraagt om innovatie. We willen toe naar meer samenhang in het aanbod, meer slagkracht en een bundeling van budgetten. Daarnaast willen we toe naar een efficiëntere organisatie met minder subsidieprocessen en sturing op resultaten in plaats sturing op produkten (zie ook advies uit rapport Bosman en Vos, 2010). In de huidige situatie is een versnippering van het aanbod en de budgetten ontstaan, waarbij het aanbod door een groot aantal partijen wordt uitgevoera. Deze organisaties hebben veelal hun eigen management, gebouwen, bedrijfsvoeringsorganisatie en een eigen visie. Voor de burger betekent dit een versnippering en dubbelingen in het aanbod, te weinig volume in het aanbod door veel kleine budgetten, waarbij de gewenste kwaliteit en resultaten achter blijven. Voor de gemeente betekent dit veel subsidieprocessen, reiatiebeheer, kleine budgetten en een omvangrijke administratieve organisatie. Dit is de oorsprong van de wens om de uitvoering van Gezond en Wel bij voorkeur neer te leggen bij 1 hoofdaannemer.

2 Daarnaast sluit deze aanbesteding aan op de beweging die nodig is om de noodzakelijke ondersteuning te kunnen blijven leveren in combinatie met de bezuinigingen van het rijk, zoals in het intermezzo in de programmabegroting 2014 is beschreven: - Van zware vormen van ondersteuning naar lichtere vormen van ondersteuning - Van individuele voorzieningen naar collectieve voorzieningen - Van curatief naar preventief - Van alleen professionele inzet naar een combinatie van informele naar professionele inzet. De grens van vrijwillige inzet ligt bij persoonlijke verzorging en integriteit. - Van intramurale naar extramurale zorg We maken ook een beweging in de manier waarop we de ondersteuning organiseren: - Van loketten voor verschillende doelgroepen naar integrale benadering - Van aanbod naar de vraag van de burger centraal - Van een individuele benadering naar een systeembenadering als het gaat om ondersteuning en als het gaat om inzet van wat de burger en zijn omgeving kan doen - Van afzonderlijk aanbod door verschillende organisaties naar coördinatie van aanbod, door het gezin als dat kan of door een generalist uit een sociaal team. Delft stuurt op een betere kostenbeheersing door o.a.: - Focus aan te brengen en alleen te kiezen voor onderwerpen die bijdragen aan het realiseren van de sociale visie - Budgetten te ontschotten - Te werken als regiegemeente - Meer gebruik te maken van de kracht en kennis van de maatschappelijke partners en ondernemers. Hoe vullen we dat in? Halverwege 2012 is de gemeente een welzijnstraject met 4 partijen, DIVA Delft, MEE, Kwadraad en Participe (voormalig Breed Welzijn Delft) gestart. De opdracht aan deze 4 partijen was te komen met 1 hoofdaannemer met 1 offerte, waarmee een innovatief aanbod volgens de ISD uitgangspunten en passend binnen de bezuinigingstaakstelling gedaan moest worden. Dit traject is niet gelukt, er was onvoldoende resultaat op de samenwerking en op inhoud. Het college heeft vervolgens besloten de uitvoering in de markt te zetten en over te gaan op aanbesteden. De basis voor de aanbesteding is de uitvoeringsnotitie Gezond en Wel. Hierin is gekozen voor een verbreding van het welzijnswerk met jeugdljongeren, sport, wijkaanpak en voor het maken van afspraken over de uitvoering met bij voorkeur één hoofdaannemer. In het domein van Gezond en Wel heeft aanbesteden pas de laatste jaren de traditionele subsidieverstrekking vervangen. Voor de keuze van de juiste aanbestedingsprocedure voor de Gezond en Wel zijn de volgende procedures onderzocht: Klassiek aanbesteden, Bestuurlijk aanbesteden en Maatschappelijk aanbesteden en Prestatie inkoop. Met de aanbesteding "Gezond en Wel" zoeken we een strategische en innovatieve partner

3 waarmee we afspraken maken over te leveren prestaties en te bereiken resultaten en de beste prijslkwaliteitverhouding. I. Klassiek aanbesteden vraagt een gedetailleerde beschrijving van de produkten die ingekocht dienen te worden (een dichtgetimmerd bestek), biedt weinig ruimte voor produktinnovatie en is gericht op controle en verantwoording. Dit past niet bij de regierol van de gemeente en het sturen op prestaties. 2. Bestuurlijk aanbesteden is een geschikte procedure wanneer gezocht wordt naar meerdere partijen, die eenzelfde produkt aanbieden, bijvoorbeeld huishoudelijke hulp. De gemeente zoekt voor Gezond en Wel naar een uitvoeringspartner, die zorgt voor een samenhangend aanbod van voorzieningen. Op basis van ervaringen met deze methodiek in het werkveld van Gezond en Wel valt deze methodiek af. 3. Maatschappelijk aanbesteden is een methodiek waarbij publieke taken (deels) overgedragen worden aan (combinaties) van bewoners1 (sociaal) ondernemerslmaatschappelijke instellingen en afspraken gemaakt worden met meerdere partijen. De werkwijze sluit aan bij de gewenste regierol en het sturen op resultaten, maar omdat de gemeente bij voorkeur afspraken wil maken met één hoofdaannemer is hiervoor niet gekozen. 4. Prestatie inkoop vraagt expertise van de opdrachtnemer, maakt sturen op prestaties mogelijk en biedt ruimte voor kansenlinnovatie. De gemeente beschnjft het wat (de maatschappelijke opgave), de uitvoeringspartner beschrijft het hoe en beschrijft ook hoe de resultaten gemonitord en gerapporteerd worden. De uitvoeringspartner zet bestaande expertise en activiteiten in middels onderaannemerschap of samenwerkingsverbanden, waardoor ook kleinschalige en innovatieve partijen een kans krijgen een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke opgave. Hieronder staan in schema de verschillende aanbestedingsprocedures afgezet tegen het gewenste resultaat van de aanbesteding: Op basis van de uitgangspunten die de gemeente hanteert voor de innovatie van het Sociaal Domein (gemeente in regierol, efficiënt en duurzaam, strategische partner, flexibiliteit) en het vinden van de beste aanbieder (prijslkwaliteitverhouding) is gekozen voor Prestatie inkoop. Tevens wordt nog onderzocht welke onderdelen direct meegaan in de aanbesteding.

4 Het beleggen van een dergelijk grote opdracht bij 1 hoofdaannemer heeft ook een risico. Dit risico bestaat uit de kans dat de hoofdaannemer een monopoliepositie verwerft en de kans op het verlies van lokale expertise en activiteiten. Om dit risico te beheersen worden een aantal maatregelen genomen: 1. Het aanbestedingsdocument en het daaruit voortkomende contract zorgt voor het wettelijk en juridisch kader en biedt ingebouwde veiligheidskleppen (kwaliteit, verzekering, monitoring, te bereiken resultaten en effecten, innovatie). Hierdoor behoudt de gemeente sturing op de beoogde effecten. We richten het proces zo in dat we de beste aanbieder vinden, die vanuit de eigen expertise in staat is om de gewenste resultaten te realiseren. 2. Met de nieuwe hoofdaannemer wordt een contract aangegaan voor 2 jaar. Bij bewezen goede resultaten conform de gemaakte afspraken bestaat de mogelijkheid om de opdracht te verlengen enlof uit te breiden met nogmaals 2 jaar. 3. In het aanbestedingsdocument wordt de wens opgenomen zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale expertise en aantoonbaar succesvolle activiteiten. Wat bereiken we er mee? Met de aanbesteding van "Gezond en Wel" bereiken we: - Ontschotting en bundeling van budgetten - Meer samenhang in de uitvoering en minder dubbelingen in het aanbod - Meer sturing op maatschappelijke effecten - Meer middelen voor uitvoering en minder voor overhead - Efficiëntere organisatie door 1 hoofdaannemer en 1 aanspreekpunt bij de gemeente. - Regievoering mogelijk door sturing op prestatieafspraken en afstand van uitvoering. - Meer innovatie door uitvoeringspartner in expertrol - Bezuinigingstaakstelling Vervolnsta~~en 1. l e kwartaal 2014 start aanbestedingsprocedure 2. Naar verwachting medio 2014 gunning van de opdracht 3. Tweede helft van 2014 voorbereiding voor start hoofdaannemer in 2015 Om u betrokken te houden bij de ontwikkelingen van deze aanbesteding wordt de evaluatie en de voortgang meegenomen in de evaluatie en voortgangsbrieven, die zijn afgesproken in het kader van de WMO. We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over het te volgen proces en spreken het vertrouwen uit dat er in 2015 een strategisch en innovatieve hoofdaannemer staat, die in nauwe samenwerking met partners en burgers zorgt voor een duurzame, efficiënte en effectieve uitvoering van de opdrachten "Gezond en Wel".

5 Tot slot Zoals u weet ontwikkelt de gemeentelijke organisatie zich steeds meer richting regiegemeente. De aanbesteding van Gezond en Wel is daarin een volgende stap. Wij begrijpen dat de veranderende rol van de gemeente, en de stappen die daarin gezet worden, kan leiden tot een nadere invulling van uw (beleids)controlerende rol als gemeenteraadsleden. Wij zijn dan ook bereid om met u daarover van gedachten te wisselen. Hoogachtend, het college van burgemeester en wethouders van Delft, w, burgemeester

Gemeente Delft 2 1 JULI 2015 VERZONDEN - 1 JULI Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft 2 1 JULI 2015 VERZONDEN - 1 JULI Geachte leden van de gemeenteraad, Besturing en Controlling Bestuursondersteuning Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600

Nadere informatie

Onderwerp Notitie "voorstel integratie functie ISR in de basisvoorzieningen" In bijgaande notitie vindt u de onderbouwing voor de ingezette route.

Onderwerp Notitie voorstel integratie functie ISR in de basisvoorzieningen In bijgaande notitie vindt u de onderbouwing voor de ingezette route. Samenleving Wijken en voorzieningen Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Wijken en voorzieningen, Postbus 78,

Nadere informatie

Raadsbesluit O 8 APR. 2014

Raadsbesluit O 8 APR. 2014 danim l archief ^ Raadsbesluit O 8 APR. 2014 Datum Registratie nr. Stuk Onderwerp 6 maart 2014 1553108 GR14-73 II : Kadernota Innovatie Sociaai Domein 2014-2018, deel I: Drie decentralisaties en Innovatie

Nadere informatie

Onderwerp Afdoening toezegging nota 'Een Sterke Basis' Wij gaan er van uit dat toezegging 15-06, lid 2 hiermee is afgedaan.

Onderwerp Afdoening toezegging nota 'Een Sterke Basis' Wij gaan er van uit dat toezegging 15-06, lid 2 hiermee is afgedaan. Besturing Controlling Communicatie Besturing Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Besturing, Postbus 78, 2600

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Steller : W. van den Hatert Telefoonnummer: 0343-565817 E-mailadres : willem.van.den.hatert@heuvelrug.nl Onderwerp : Beleidsvoorbereiding decentralisatie

Nadere informatie

Mlc. Gemeente Delft. drs. T.W. Andriessen 1,s. , burgemeester drs. G.A.A. Verkerk. Geachte leden van de raad,

Mlc. Gemeente Delft. drs. T.W. Andriessen 1,s. , burgemeester drs. G.A.A. Verkerk. Geachte leden van de raad, Samenleving Mlc Gemeente Delft Advies Westlandweg 40 2624 AD Delfl IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78,2600 ME Delft Aan de gemeenteraad Behandeld door G.

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Drs. Jur Botter, MPA. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem

Gemeente Haarlem. Drs. Jur Botter, MPA. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem Gemeente Drs. Jur Botter, MPA. Wethouder Wmo, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Aan de commissie Samenleving Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw brief

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad, Gemeentebrede Bedrijfsvoeringsondersteuning Gemeente Delft Juridische zaken De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Juridische

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Reactie op advies WMO-raad op lokaal gezondheidsbeleid. het college van burgemeester en wethouders van Delft,

Gemeente Delft. Onderwerp Reactie op advies WMO-raad op lokaal gezondheidsbeleid. het college van burgemeester en wethouders van Delft, Samenleving Gemeente Delft Stad M Westlandseweg 40 2624 AD Delff Bankrekening BNG 28.50.01.787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delít Retouradres : Stad, Postbus 78.2600 ME Delff Aan de leden

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp nazending lokaal inkoopplannen jeugd en Wmo 2016 obv meicirculaire

Gemeente Delft. Onderwerp nazending lokaal inkoopplannen jeugd en Wmo 2016 obv meicirculaire Samenleving Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad. Behandeld door Olga

Nadere informatie

Gemeente Delft. Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende geinformeerd te hebben en verzoeken u de toezegging als afgedaan te beschouwen.

Gemeente Delft. Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende geinformeerd te hebben en verzoeken u de toezegging als afgedaan te beschouwen. Besturing Controlling Communicatie Bestuursondersteuning Retouradres : Bestuursondersteuning, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0000424* 16.0000424 Raadsvergadering: 7 juli 2016 Voorstel: 5.40 Agendapunt: 7 Onderwerp nota Sociaal Domein 2016-2020 Datum 28 juni 2016 Beslispunten

Nadere informatie

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost Regionale visie op welzijn Brabant Noordoost-oost Inleiding Als gemeenten willen we samen met burgers, organisaties en instellingen inspelen op de wensen en behoeften van de steeds veranderende samenleving.

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft Semen!eying Programmeren Gemeente Delft De Torenhove Madinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Programmeren, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

Sociale Wijkteams Zaanstad

Sociale Wijkteams Zaanstad Sociale Wijkteams Zaanstad Simone Veenema Afdelingshoofd Werk & Inkomen Gemeente Zaanstad Hoe past SWT in decentralisatie Pijlers 3 decentralisaties Preventie Eigen verantwoordelijkheid Integrale benadering

Nadere informatie

Presentatie Doelgroepenvervoer Ronald de Haas, projectleider 5 januari 2016

Presentatie Doelgroepenvervoer Ronald de Haas, projectleider 5 januari 2016 Presentatie Doelgroepenvervoer Ronald de Haas, projectleider 5 januari 2016 Inhoud Context / terugblik Doelen en uitgangspunten Keuze regiemodel Proces en planning Verwervingsstrategie en bestek Specifieke

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare budget

Nadere informatie

Gemeentelijke zorginkoop in beeld Gemeentelijke samenwerking, opdrachtgeverschap en procedures

Gemeentelijke zorginkoop in beeld Gemeentelijke samenwerking, opdrachtgeverschap en procedures Gemeentelijke zorginkoop in beeld Gemeentelijke samenwerking, opdrachtgeverschap en procedures NEGOMETRIX kennis-event 11-10-2018 Ir. Niels Uenk Public Procurement Research Centre / Onderzoeker Universiteit

Nadere informatie

Inkoopbeleid vanuit cliëntenperspectief. basispresentatie

Inkoopbeleid vanuit cliëntenperspectief. basispresentatie Inkoopbeleid vanuit cliëntenperspectief basispresentatie Doelen Doelen 1. geven kort overzicht van voor cliënten belangrijke tendensen 2. toelichten aandachtspunten vanuit cliëntenperspectief 3. aanreiken

Nadere informatie

In de bijlage een overzicht van de openstaande aanbevelingen per 1 juni 2017.

In de bijlage een overzicht van de openstaande aanbevelingen per 1 juni 2017. Gemeente Haarlem Rekenkamercommissie Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem t.a.v. Gemeenteraad Haarlem I Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Onderwerp 9 juni 2017 2017/266893

Nadere informatie

Gemeente Delft. Ter infonnatie zenden wij u de notitie Aanbestedingskader Hulp bij het Huishouden toe.

Gemeente Delft. Ter infonnatie zenden wij u de notitie Aanbestedingskader Hulp bij het Huishouden toe. Publiekszaken Voorzienlngan Maalschappelijke Ondersteuning Gemeente Delft Antonia Veerstraat 1 2614 HT Delft Retouradres : Publlekszaken. Postbus 111, 2600 AC Delft Gemeenteraad van Delft Centrale nummers:

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *15.0012160* 15.0012160 Raadsvergadering: 22-10-2015 Voorstel:.. Agendapunt:.. Onderwerp Innovatieagenda Sociaal Domein gemeente Opmeer 2016-2018 Behandeld

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0000424* 16.0000424 Raadsvergadering: 7 juli 2016 Voorstel:.. Agendapunt:.. Onderwerp nota Sociaal Domein 2016-2020 Behandeld door/in Commissie Samenlevingszaken

Nadere informatie

Apeldoorn: 15 maart 2010 Referentie: advies besluitvormingsprocessen Europese aanbestedingen.

Apeldoorn: 15 maart 2010 Referentie: advies besluitvormingsprocessen Europese aanbestedingen. Wmo-raad gemeente Apeldoorn. Secretariaat: Postbus 9033, 7300 ES APELDOORN 055-5802241, clientenraden@apeldoorn.nl Aan het college van B & W. cc.: contactambtenaar mevrouw F. Kruitbosch. Apeldoorn: 15

Nadere informatie

I Aan de leden van de Participatieraad

I Aan de leden van de Participatieraad Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de Participatieraad Datum 26 mei 2015 Ons kenmerk 2015/191059 Contactpersoon M. van der Tas Doorkiesnummer 023-5114827

Nadere informatie

Raadsbesluit Raadsvergadering: 1 februari 2018

Raadsbesluit Raadsvergadering: 1 februari 2018 ONDERWERP Budgetsubsidie Zorgbalans 2018 t/m 2020 SAMENVATTING Geadviseerd wordt de raad voor te stellen middelen beschikbaar te stellen, opdat het college kan overgaan tot de verstrekking van een budgetsubsidie

Nadere informatie

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Ontwerp Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Gemeente Midden-Delfland Datum: 18 mei 2015 Inkoopkader Wmo 2016: toelating nieuwe aanbieders Inleiding De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk

Nadere informatie

Gemeente Delft. VERZONDFN 1 i APR, Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft. VERZONDFN 1 i APR, Geachte leden van de gemeenteraad, Samenleving Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de gemeenteraad Behandeld door

Nadere informatie

Gemeente Delft ERZONDEN - 2 'W\ Geachte eden van de raad,

Gemeente Delft ERZONDEN - 2 'W\ Geachte eden van de raad, Samenleving Uitvoering Gemeente Delft Westlandseweg 40 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Uitvoering, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de jeugdzorg. Deventer, 1 juni 2012 Jos Baecke, lector sturing in de jeugdzorg

Ontwikkelingen in de jeugdzorg. Deventer, 1 juni 2012 Jos Baecke, lector sturing in de jeugdzorg Ontwikkelingen in de jeugdzorg g Deventer, 1 juni 2012 Jos Baecke, lector sturing in de jeugdzorg Presentatie ti Evaluatie Wet op de jeugdzorg (2009) Contouren nieuwe stelsel Marktanalyse in het kader

Nadere informatie

1. Samenvatting. 2. Inleiding. 3. Informatie. Agenda nr.7c

1. Samenvatting. 2. Inleiding. 3. Informatie. Agenda nr.7c Agenda nr.7c Onderwerp: Soort: Opsteller: Portefeuillehouder: Zaaknummer: Informatieve notitie betreffende de inkoop jeugdhulp Informatieve notitie E.J.M. Toonen-van den Berg T.C.W. Maas SOM/2014/003961

Nadere informatie

Oktober Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam

Oktober Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam Oktober 2013 Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam Doel informatiebijeenkomst 1. Informeren marktpartijen over inkoopplannen gemeente 2. Toetsen op uitvoerbaarheid 3. Uitnodigen om

Nadere informatie

OPDRACHTGEVERSCHAP IN HET SOCIAAL DOMEIN STRATEGISCHE KEUZES MODELLEN VAN OPDRACHTGEVERSCHAP IR. NIELS UENK DIVOSA VOORJAARSCONGRES,

OPDRACHTGEVERSCHAP IN HET SOCIAAL DOMEIN STRATEGISCHE KEUZES MODELLEN VAN OPDRACHTGEVERSCHAP IR. NIELS UENK DIVOSA VOORJAARSCONGRES, OPDRACHTGEVERSCHAP IN HET SOCIAAL DOMEIN STRATEGISCHE KEUZES MODELLEN VAN OPDRACHTGEVERSCHAP IR. NIELS UENK DIVOSA VOORJAARSCONGRES, 2-6-2016 AGENDA Algemeen Attentiepunten Welke strategische keuzes moet

Nadere informatie

Het sociale domein in verandering. Kansen voor verbetering

Het sociale domein in verandering. Kansen voor verbetering Het sociale domein in verandering Kansen voor verbetering Veendam, 25 april 2013 Agenda Een korte inleiding Veranderingen in het sociale domein Decentralisaties 2 Het sociale domein verandert De overheid

Nadere informatie

onderzoeksopzet aanbesteding zorg en welzijn - deel 1

onderzoeksopzet aanbesteding zorg en welzijn - deel 1 onderzoeksopzet aanbesteding zorg en welzijn - deel 1 2 aanbesteding zorg en welzijn 1 1 inleiding aanleiding Op donderdag 4 september 2014 heeft de Rekenkamer Capelle aan den IJssel met de raad een zogenoemde

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 27 augustus 2013

Voorstelnummer: Houten, 27 augustus 2013 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2013-053 Houten, 27 augustus 2013 Onderwerp: Notitie opdrachtgeverschap & experimenten Sociale agenda 2013/2014 Beslispunten: 1. De Notitie opdrachtgeverschap & experimenten

Nadere informatie

Gemeente Delft. rfl Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft. rfl Geachte leden van de raad, Ruimte en Economie Vastgoed Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

B&W voorstel. Onderwerp. Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid Versie. Auteur. Kummer, M. Gemeentesecretaris. Huykman, B.J.D.

B&W voorstel. Onderwerp. Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid Versie. Auteur. Kummer, M. Gemeentesecretaris. Huykman, B.J.D. B&W voorstel Onderwerp Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid 0637362590 Versie Auteur Kummer, M Gemeentesecretaris Directeur Huykman, B.J.D. Tomassen, J.F.A. Portefeuillehouder Medeverantwoordelijke(n)

Nadere informatie

Eén. contract. Eén. opdracht. Eén. missie. Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals

Eén. contract. Eén. opdracht. Eén. missie. Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals Eén opdracht Eén contract Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals Eén missie 1 Het gewone leven Vrijwilligers- & Verenigingswerk Ons speelveld Mantelzorg & Welzijn Participatie & Inkomen & Schuldhulpverlening

Nadere informatie

Sociale Voorzieningen. Aan de leden van de gemeenteraad

Sociale Voorzieningen. Aan de leden van de gemeenteraad Sociale Voorzieningen Uw contact T F (020) 540 45 59 gemeente@amstelveen.nl Aan de leden van de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten

Nadere informatie

Uitkomsten evaluatiegesprekken

Uitkomsten evaluatiegesprekken Uitkomsten evaluatiegesprekken Doel en aanpak evaluatie De evaluatie kende twee invalshoeken: 1.Evaluatie van het proces 2.Opbrengst van het proces: het contract Of ook het beoogde resultaat behaald wordt

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: Transitie jeugdzorg inkoop Registratienummer: 00523307 Datum: 25 juni 2014 Portefeuillehouder: M. Schlösser Steller: E. Meulman Nummer: RIB-MS-1407 1. Inleiding Per 1-1-2015

Nadere informatie

Gerneente Delft. Ter informatie zenden wij u notitie Gunningsbesluit aanbesteding Wmo hulpmiddelen toe.

Gerneente Delft. Ter informatie zenden wij u notitie Gunningsbesluit aanbesteding Wmo hulpmiddelen toe. Gerneente Delft Retouradres. Wijk- en Stadszaken, Postbus 340, 2600 AH Delfl Gemeenteraad van Delft Afd.!^iT? Gemefente Delft Kopie 2 9 MEI 2009 Datum Ons kenmerk 975440 Uw brief van Onderwerp Toezending

Nadere informatie

Inkoop Wmo 2020 huishouden en begeleiding

Inkoop Wmo 2020 huishouden en begeleiding Inkoop Wmo 2020 huishouden en begeleiding marktconsultatie 21 februari 2019 Op eigen kracht, dat doen we samen! Programma van vandaag Toelichting proces Toelichting uitgangspunten en contouren aanbesteding

Nadere informatie

Postbus 1 3430 AA Bezo< adres Stadsplein 1 3431 Li www.nieuwe< ein.nl

Postbus 1 3430 AA Bezo< adres Stadsplein 1 3431 Li www.nieuwe< ein.nl Nieuwegein Postbus 1 3430 AA Bezo< adres Stadsplein 1 3431 Li www.nieuwe< ein.nl IBAN: NL49 BNGH 0285 0043 87 m K- BIC: BNGHNL2G 2015-? 9 6 Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Contactpersoon Laureen

Nadere informatie

Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Noord Nederland

Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Noord Nederland Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Noord Nederland Actieplan Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Noord Nederland Dit actieplan is een initiatief van VNO-NCW Noord, Bouwend Nederland Noord en MKB-Nederland

Nadere informatie

: 14 oktober 2013 : 16 december : G.H.J. Weierink : L. Evers. Onderwerp: Inkoop- en aanbestedingsbeleid / Inkoopvoorwaarden Gemeente Montfoort

: 14 oktober 2013 : 16 december : G.H.J. Weierink : L. Evers. Onderwerp: Inkoop- en aanbestedingsbeleid / Inkoopvoorwaarden Gemeente Montfoort RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 14 oktober 2013 : 16 december 2013 Documentnr. Zaaknummer : : 7931 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid

Nadere informatie

Toegang Sociaal Domein & Sociaal wijkteam Velsen

Toegang Sociaal Domein & Sociaal wijkteam Velsen Toegang Sociaal Domein & Sociaal wijkteam Velsen Toegang (Harry Verheul, senior beleidsadviseur Werk, Inkomen en Zorg) Sociaal wijkteams (Inger Poorta, projectleider) Toegang sociaal domein in de gemeente

Nadere informatie

Raadsstuk. De vraagstelling van dit onderzoek luidt als volgt:

Raadsstuk. De vraagstelling van dit onderzoek luidt als volgt: Raadsstuk Onderwerp: Wmo voorzieningen: de kanteling van een aanbod- naar een vraaggerichte organisatie. Rapport van het RKC-onderzoek naar de Wmo voorzieningen van de gemeente Haarlem. Reg.nummer: 2013/426163

Nadere informatie

CONCEPT Inkoopplan Wmo 2017. Midden-Delfland

CONCEPT Inkoopplan Wmo 2017. Midden-Delfland CONCEPT Inkoopplan Wmo 2017 Midden-Delfland Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Totstandkoming inkoopkader... 3 1.2 Looptijd inkoopkader... 3 1.3 Verbinding Wmo contracten en Jeugdhulp... 3 2. Analyse

Nadere informatie

Inkoop en bekostiging als kwaliteitsinstrumenten

Inkoop en bekostiging als kwaliteitsinstrumenten Inkoop en bekostiging als kwaliteitsinstrumenten Auteur(s): Rob de Boer, Karin Sok, Saskia Keuzenkamp en Hilde van Xanten Projectnummer: WP1013 Datum: 4 februari 2016 Movisie Inleiding Gemeenten staan

Nadere informatie

ONTVANGEN 2 APR QtĶu

ONTVANGEN 2 APR QtĶu gemeente Loon op Zand ONTVANGEN 2 APR 2015 Leden van de gemeenteraad Postbus 7 5170 AA KAATSHEUVEL Gemeente Loon op Zand liillll IIIIMIIIİÌ IM III 2015.04361 A, d e l i n g QtĶu OVBiĵa/nee VERZONDEN 1

Nadere informatie

Advies d.d. Onderwerp Procedure uitgangspunten aanbesteding hulpmiddelen WMO

Advies d.d. Onderwerp Procedure uitgangspunten aanbesteding hulpmiddelen WMO Advies 2018-06 d.d. Onderwerp Procedure uitgangspunten aanbesteding hulpmiddelen WMO (Uitgebracht door de samenwerkende Adviesraden Sociaal Domein Noordwest Veluwe) Advies van de gezamenlijke adviesraden

Nadere informatie

01 A Gemeente Delft VERZONDEN - 8 JAN = Geachte leden van de gemeenteraad,

01 A Gemeente Delft VERZONDEN - 8 JAN = Geachte leden van de gemeenteraad, Gemeentebrede Bedrijfsvoeringsondersteuning 01 A Gemeente Delft Advies en expertise Geld De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres

Nadere informatie

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016;

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016; Subsidieregels lokaal innovatiefonds gemeente Lingewaard Burgemeester en wethouder van de gemeente Lingewaard; Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 06; Overwegende

Nadere informatie

Alle praktijkvoorbeelden in deze factsheet komen van DePilotstarter.vng.nl.

Alle praktijkvoorbeelden in deze factsheet komen van DePilotstarter.vng.nl. Alle praktijkvoorbeelden in deze factsheet komen van DePilotstarter.vng.nl. Over De Pilotstarter De Pilotstarter is een marktplaats voor gemeentelijke plannen en ideeën voor vernieuwing in de informatievoorziening

Nadere informatie

Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk. Mirjam Goorhuis Cecilia Kos

Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk. Mirjam Goorhuis Cecilia Kos Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Rosmolenwijk Mirjam Goorhuis Cecilia Kos Wat is een sociaal wijkteam? Eén loket voor alle wijkbewoners Hulpvragen over (bv) schulden, hulpmiddelen, psychiatrie, hoe organiseer

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân PvdA De heer R. van Maurik Leeuwarden, 19 mei 2016 Verzonden,

provinsje fryslân provincie fryslân PvdA De heer R. van Maurik Leeuwarden, 19 mei 2016 Verzonden, postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon; (058) 292 59 25 telefax; (058) 292 51 25 PvdA De heer R. van Maurik www.fryslan.frl provincie @fryslan.frl Leeuwarden, 19 mei 2016 Verzonden,

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 17 mei 2017 U Lbr. 17/028 (070) Gezamenlijke gemeentelijke uitvoering

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 17 mei 2017 U Lbr. 17/028 (070) Gezamenlijke gemeentelijke uitvoering Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 17 mei 2017 Ons kenmerk BB/U201700352 Lbr. 17/028 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 3 Onderwerp Gezamenlijke gemeentelijke uitvoering Samenvatting

Nadere informatie

Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Bezoekadres

Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Bezoekadres Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon E-Mail Leidse regio Breestraat Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165192 r.kater@leiden.nl Datum 28 mei Contactpersoon

Nadere informatie

Inkoopproces Sociaal Domein 2018, Venlo. Lennart Fagel (MGR) & Frederike Roetering (Venlo)

Inkoopproces Sociaal Domein 2018, Venlo. Lennart Fagel (MGR) & Frederike Roetering (Venlo) Inkoopproces Sociaal Domein 2018, Venlo Lennart Fagel (MGR) & Frederike Roetering (Venlo) Bespreekpunten Ontwikkelingen in denken over opdrachtgeven in de regio Inrichting inkoop 2018, voor regio en Venlo

Nadere informatie

Gemeente Delft RZONDEN 27 MAUI Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft RZONDEN 27 MAUI Geachte leden van de gemeenteraad, Bestuur Besturing Strategie Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dit memo dient om de raadscommissie te informeren over de ontwikkelingen en besluitvorming betreffende de inkoop voor 2016 en 2017 van:

Dit memo dient om de raadscommissie te informeren over de ontwikkelingen en besluitvorming betreffende de inkoop voor 2016 en 2017 van: MEMO Aan De commissie Samenlevingszaken (2 september 2015) Van wethouder mw. E. Deutekom-Muntjewerff Kopie aan Datum 25 augustus 2015 Betreft Inkoop 2016/2017 Wmo en Jeugdhulp: stand van zaken Inleiding

Nadere informatie

WMO Rotterdam. Van verzorgingstaat naar - stad en - straat

WMO Rotterdam. Van verzorgingstaat naar - stad en - straat WMO Rotterdam Van verzorgingstaat naar - stad en - straat Beleidskader Wmo: voor wie? Inwoners van Rotterdam Circa 525.00 zelfredzame burgers Circa 62.000 beperkt zelfredzame burgers Circa 30.000 kwetsbare

Nadere informatie

Wmo Inkoopstrategie en DAEB in de praktijk NEVI-PIANOo-congres juni Pedro Blom

Wmo Inkoopstrategie en DAEB in de praktijk NEVI-PIANOo-congres juni Pedro Blom Wmo Inkoopstrategie en DAEB in de praktijk NEVI-PIANOo-congres 2014 5 juni 2014 Pedro Blom Programma 1. Even voorstellen 2. Wmo 2015 3. Inkoopproces 4. Inkoopstrategie 5. DAEB => Yvonne Maasdam EVEN VOORSTELLEN

Nadere informatie

Integrale wijkaanpak voor kwetsbare ouderen

Integrale wijkaanpak voor kwetsbare ouderen Integrale wijkaanpak voor kwetsbare ouderen Even Buurten Rotterdam Ontstaan vanuit vraag ouderen en professionals binnen netwerk GENERO Stedelijke samenwerking welzijn, zorg en wonen; Regierol gemeente

Nadere informatie

Agendapunt 2. Twee punten bij mededelingen en actualiteit:

Agendapunt 2. Twee punten bij mededelingen en actualiteit: Agendapunt 2 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Mededelingen en actualiteit Bijlage : 2 Twee punten bij mededelingen en actualiteit:

Nadere informatie

Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017

Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017 Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017 Wet Jeugdhulp; aanleiding > Sterke stijging vraag naar zorg /verwijzingen (ook indicaties

Nadere informatie

Akkoord afdelingshoofd/manager. Akkoord hoofd organisatieonderdeel. Akkoord teamleider/manager

Akkoord afdelingshoofd/manager. Akkoord hoofd organisatieonderdeel. Akkoord teamleider/manager Akkoord afdelingshoofd/manager Akkoord hoofd organisatieonderdeel Akkoord teamleider/manager Publiekshal Het Rond 1, Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Postbus 513, 3700 AM Zeist www.facebook.com/gemeentezeist

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel mermeer Raadsvoorstel 2016.0047131 onderwerp Portefeuilehouder drs. Ap Reinders, dr. Tom Horn steiler Rob Kouwenhoven Collegevergadering 6 September 201 6 Raadsvergadering 1. Samenvatting I/Var willen

Nadere informatie

RAPPORTAGE VOORTGANGSEVALUATIE GEZOND EN WEL

RAPPORTAGE VOORTGANGSEVALUATIE GEZOND EN WEL RAPPORTAGE VOORTGANGSEVALUATIE GEZOND EN WEL versie 2.0 17 juni 2015 Bosman & Vos Pim Lameris, Paul Poortvliet, & Hekon Pasman INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 1 1.1. Achtergrond... 1 1.2. Vraagstelling...

Nadere informatie

Signalering en zorgcoördinatie bij begeleiding in de Wmo voor specifieke groepen

Signalering en zorgcoördinatie bij begeleiding in de Wmo voor specifieke groepen Signalering en zorgcoördinatie bij begeleiding in de Wmo voor specifieke groepen Specifieke groepen voor de extramurale begeleiding vanuit Wmo zintuiglijk gehandicapten (ZG) mensen met complex niet aangeboren

Nadere informatie

Concept raadsbesluit

Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 24 juni 2013 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 11 juni 2013 Nummer : Onderwerp : Vaststelling basistarieven Huishoudelijke hulp/wmo Bijlage(n) : Onderzoek basistarieven

Nadere informatie

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Doel Wmo Beleidsplan 1 Een samenhangend antwoord Specifiek en Meetbaar Wat te doen en met wie Acceptatie en Realistisch Termijn Het Besluit maatschappelijke

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Wmo-beleid

Uitvoeringsplan Wmo-beleid Uitvoeringsplan Wmo-beleid 2016-2019 In onderstaand overzicht is per inwonergroep aangegeven welke nieuwe activiteiten worden ondernomen om de in het Wmo-beleidsplan opgenomen doelstellingen te realiseren.

Nadere informatie

Deelsessie 27 Het subsidieproces in het teken van samenwerking

Deelsessie 27 Het subsidieproces in het teken van samenwerking Deelsessie 27 Het subsidieproces in het teken van samenwerking Peter Struik en Jurgen de Jong, Partners+Pröpper Even voorstellen Partners + Pröpper is een bestuurskundig onderzoek- en adviesbureau voor

Nadere informatie

Presentatie Monitoring. Ontwikkelrichting monitoring en eerste (voorlopige) cijfers

Presentatie Monitoring. Ontwikkelrichting monitoring en eerste (voorlopige) cijfers Presentatie Monitoring Ontwikkelrichting monitoring en eerste (voorlopige) cijfers Commissie Sociaal Domein, 28 april 2015 Programma 1. Doel van de presentatie 2. Wat moeten we tot stand brengen 3. Drie

Nadere informatie

Doetinchem, 18 juni Voorstel: Kennisnemen van de stand van zaken Financiële uitwerking RTA Jeugdzorg en de budgetverdeling voor 2015

Doetinchem, 18 juni Voorstel: Kennisnemen van de stand van zaken Financiële uitwerking RTA Jeugdzorg en de budgetverdeling voor 2015 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.2 Financiële uitwerking Regionaal transitiearrangement Jeugdzorg Achterhoek ALDUS VASTGESTELD 26 JUNI 2014 Voorstel: Kennisnemen van de stand van zaken Financiële uitwerking

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

KADERNOTA INKOOP 2014

KADERNOTA INKOOP 2014 KADERNOTA INKOOP 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 1 2. Inkoopdoelstellingen... 1 3. Organisatorische kaders... 1 Inkoopverantwoordelijkheid... 1 Ramingen... 1 Inkoopsynergie... 2 4. Juridische kaders...

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake controleplan accountant 2013

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake controleplan accountant 2013 gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5570 Inboeknummer 13bst01755 Beslisdatum B&W 15 oktober 2013 Dossiernummer 13.42.251 Raadsvoorstelinzake controleplan accountant 2013 Inleiding Vanaf boekjaar 2010 is

Nadere informatie

Onderwerp: Uitgangspunten verwerving specialistische ondersteuning per 2015 en ontwikkeling verwervingsstrategie sociaal domein na 2015 BBV nr:

Onderwerp: Uitgangspunten verwerving specialistische ondersteuning per 2015 en ontwikkeling verwervingsstrategie sociaal domein na 2015 BBV nr: Collegebesluit Onderwerp: Uitgangspunten verwerving specialistische ondersteuning per 2015 en ontwikkeling verwervingsstrategie sociaal domein na 2015 BBV nr: 2014/45707 1. Inleiding Met het vaststellen

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 10 mei 2012 Agendapuntnummer : VIII, punt 6 Besluitnummer : 389 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Aan de gemeenteraad Onderwerp: Programma Decentralisaties.

Nadere informatie

Profielschets. Manager Realisatie. Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Profielschets. Manager Realisatie. Centraal Orgaan opvang asielzoekers Profielschets Manager Realisatie Centraal Orgaan opvang asielzoekers ERLY the consulting company Datum: December 2015 Opdrachtgever: Centraal Orgaan opvang asielzoekers Adviseur ERLY: mr. drs. Tristan

Nadere informatie

Alles in het huis van de gemeente?

Alles in het huis van de gemeente? Alles in het huis van de gemeente? Welk effect hebben wijkteams op het gebruik van de Wmo? DIVOSA 18 januari 2019 De opgaven uit een presentatie van 11 december 2013 A. Zorg voor sociale samenhang in wijken

Nadere informatie

2. Voorstel In het kader van het inkooptraject bestuurlijk aanbesteden van resultaatgerichte inkoop

2. Voorstel In het kader van het inkooptraject bestuurlijk aanbesteden van resultaatgerichte inkoop RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 9 Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden Datum 28 mei 2014 1. Samenvatting In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning zijn gemeenten

Nadere informatie

Gemeente Delft. VERIOi. drs. T.W. Andriessen 1.s. Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft. VERIOi. drs. T.W. Andriessen 1.s. Geachte leden van de raad, Ruimte Programmeren Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Programmeren, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

Herstructurering Sociaal Domein

Herstructurering Sociaal Domein Herstructurering Sociaal Domein Arnold Peters, Programmaleider Herstructurering Sociaal Domein Sabrina Eijk, Programmaleider De gezonde Wijk Introductie; van Decentralisatie naar Transformatie Voor wie

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein INFORMATIEPAKKET voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Maart 2014 Blad 2 Blad 3 Algemene informatie Deze informatie

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 APR Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 APR Geachte leden van de raad, Samenleving Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Leden van de gemeenteraad van Delft

Nadere informatie

Regionale samenwerking transitie Beschermd Wonen

Regionale samenwerking transitie Beschermd Wonen Regionale samenwerking transitie Beschermd Wonen Presentatie Nico Dam, bureau HHM Pora 5 juli 2017 Inhoud van de presentatie Beeld van de uitdagingen Vertaling naar de opgaven Varianten van samenwerking

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 5 Huishoudelijke hulp voor alle Doetinchemmers Te besluiten om: 1. De algemene voorziening Schoonmaakhulp als voorliggend aan te merken op de maatwerkvoorziening Ondersteuning

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Jeugdhulp Rijnmond 23 april 2015

Algemeen Bestuur Jeugdhulp Rijnmond 23 april 2015 Algemeen Bestuur Jeugdhulp Rijnmond 23 april 2015 Te volgen procedure kaderbrief 2016 23 april instemming AB met kaderbrief, verzending aan de gemeenteraden. tot 15 juni opmerkingen en suggesties van raden

Nadere informatie

Hieronder geven we u alvast wat informatie over deze onderwerpen.

Hieronder geven we u alvast wat informatie over deze onderwerpen. Betreft: Themabijeenkomst jeugd 16 februari 2017 Datum: 13 februari 2017 1 DOELSTELLING BIJEENKOMST Op 16 februari 2017 vindt de derde en laatste voorlichtingsbijeenkomst plaats over de inkoopstrategie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Inleiding

Raadsvoorstel. Inleiding Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 20 maart 2019 Portefeuillehouder Carla Kreuk- Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (programma 2) Onderwerp Lokale gezondheidsagenda Tiel 2019-2022 Besluit

Nadere informatie

ECSD/U Lbr. 16/074

ECSD/U Lbr. 16/074 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Overdracht cliëntgegevens van Wlz-indiceerbaren aan gemeenten en zorgverzekeraars uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201601324

Nadere informatie

Raadsbrief social return en verdringing

Raadsbrief social return en verdringing Collegevoorstel Openbaar Onderwerp en verdringing Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 10 februari j.l. heeft de raad de motie Houd social return on investment ook echt

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Maatschappelijk. Zorg voor. zorgen dat

Kennis van de Overheid. Maatschappelijk. Zorg voor. zorgen dat Kennis van de Overheid Maatschappelijk Zorg voor zorgen dat De decentralisaties voor elkaar In het maatschappelijk domein krijgt de gemeente forse extra verantwoordelijkheden voor jeugd, mensen met een

Nadere informatie