Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus)"

Transcriptie

1 Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) De Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV er) is onmisbaar in de zorg en u wilt uw EVV er de juiste kennis en vaardigheden meegeven. U wilt dat uw opgeleide EVV er direct aan de slag gaat en meegroeit met verdere ontwikkelingen in de langdurige zorg en in uw instelling. U wilt goed inspelen op de recente problemen met bekostiging in de langdurige zorg en wilt daarom dat de EVV er ook de verantwoordelijkheid voor de zakelijke relatie met de cliënt draagt. Wanneer deze wensen u bekend voorkomen, biedt de opleiding EVV plus van Dosaris uitkomst. Deze opleiding is de standaardopleiding tot Eerst Verantwoordelijke Verzorgende. Dosaris vult deze opleiding aan met actuele plus-elementen. De EVV opleiding Onze standaard EVV opleiding is erkend door de VVT-branche (A+O VVT) en leidt op tot het landelijk erkende diploma Eerst Verantwoordelijk Verzorgende. De inhoud van de EVV-opleiding is opgebouwd aan de hand van het landelijk competentieprofiel voor de EVV-er. De EVV-opleiding kent drie aandachtsgebieden: Cliëntenzorg en dienstverlening, Functioneren in een team en communicatie, Functioneren in een organisatie en persoonlijke ontwikkeling. Deze aandachtsgebieden zijn gekoppeld aan 2 kerntaken van de EVV-er die als volgt zijn geformuleerd. De EVV: 1. Is verantwoordelijk voor het optimaal ondersteunen van de cliënt bij het realiseren van zijn kwaliteit van leven. 2. Coördineert de (multi) disciplinaire zorg en draagt zorg voor de continuïteit van de zorg in overleg met de cliënt (is aanspreekpunt voor de cliënt / cliëntensysteem, collega s en andere disciplines). Onze plus Als organisatie wilt u EVV-ers met een goede deskundigheid, die ook direct in kunnen spelen op actuele ontwikkelingen. Om die reden biedt Dosaris met de Plus een completer traject aan. De EVVers krijgen naast de standaard EVV-opleiding een verbreding en verdieping door middel van een aantal plus elementen waarmee wij ons richten op nieuwe vaardigheden die vanuit de actuele ontwikkelingen gevraagd worden van uw EVV-er. Dosaris maakt hierbij gebruik van de praktische kennis van Advisaris. Deze brede ervaring met advies en begeleiding bij innovaties en veranderingstrajecten in de VV&T zetten wij om in een 'plus' bij onze EVV opleiding.

2 Wij bieden naast de reguliere EVV-opleiding een verbreding en verdieping aan op het gebied van: De actuele ontwikkelingen vanuit de Wet langdurige Zorg (WLZ) Het praktisch hanteren van de zorgcirkel: van indicatie tot evaluatie Het effectief beoordelen, initiëren en aanvragen van een herindicatie Het inzetten en begeleiden van vrijwilligers en mantelzorger De financiering van de zorg en de vertaling naar de mogelijkheden van de zorg De samenhang tussen zorgarrangementen, cliëntagenda en zorg(leef)plan De rol en taak als EVV-er op Geriatrische revalidatie zorg (GRZ), de langdurige zorg, kleinschalig wonen en de thuiszorg De opbouw van de opleiding De opleiding is opgebouwd uit drie modules op basis van drie aandachtsgebieden (Cliëntenzorg en dienstverlening, Functioneren in een team en communicatie, Functioneren in een organisatie en persoonlijke ontwikkeling), die samenhangen met de twee kerntaken van de EVV er: De cliënt optimale ondersteuning bieden bij de optimalisering van zijn kwaliteit van leven In overleg met de cliënt multidisciplinaire zorg coördineren en continuïteit van de zorg garanderen (de EVV er is aanspreekpunt voor cliënt/ cliëntensysteem, collega s en zorgverleners vanuit andere disciplines) De modules De eerste twee modules zijn deels ingericht op basis van de zorgcirkel en hierin is een groot aantal van de beroepscompetenties verwerkt. De derde module gaat specifiek in op andere competenties, zoals zorgvernieuwing en kwaliteit, loopbaanontwikkeling en professionalisering. Module 1 - Cliëntenzorg en dienstverlening Methodisch werken binnen de zorgcirkel Wettelijke, ethische en juridische aspecten Zorgzwaartebekostiging Module 2 - Functioneren in een team en communicatie Coördinatie en continuïteit van zorg Wonen en leven in een groep Communicatievaardigheden Module 3 - Functioneren in een organisatie en persoonlijke ontwikkeling Kwaliteitszorg en professionalisering Managementvaardigheden Begeleide intervisie

3 De praktijk De stof wordt tijdens de lesdagen aangeboden in de vorm van theorieonderwijs en oefensituaties. Vervolgens kan de cursist het geleerde direct in de eigen instelling in de praktijk toepassen met gerichte praktijkopdrachten. Zo kunnen zij in hun eigen instelling de aangeboden theorie uit de modules verwerken en zich op het examen voorbereiden. Dit praktijkgedeelte vormt het grootste deel van de opleiding. De instelling dient de EVV er hiervoor een praktijkplaats aan te bieden en een praktijkopleider en een werkbegeleider aan te wijzen om de EVV er tijdens de opdrachten te begeleiden en te beoordelen. Door het praktische karakter van de opleiding en doordat wij bij de opleiding actuele kennis van de laatste ontwikkelingen koppelen aan praktijksituaties in uw instelling en de in uw instelling gebruikte hulpmiddelen en instrumenten, kan de EVV er direct aan de slag met de kennis en vaardigheden die zij bij de opleiding EVV met plus opdoet. De beroepscompetenties In de opleiding staan de veertien beroepscompetenties van een EVV er centraal. Bij deze beroepscompetenties biedt Dosaris de volgende Plus-elementen aan: 1. Cliëntgerichte zorgvisie Wensen en behoeften van de cliënt centraal stellen en vraaggericht werken. Plus-element: relatie tussen arrangementen, vraaggerichtheid en mogelijkheden van de instelling. 2. Inzicht in randvoorwaarden Kennis hebben van wettelijke kaders, juridische en ethische aspecten in het werk en kunnen handelen conform procedures. Plus-element: actualiteit van de zorgzwaartebekostiging en de laatste ontwikkelingen in en grenzen aan indicaties. 3. Informatie verzamelen Op adequate wijze informatie verzamelen voor multidisciplinair overleg en voor het op- en bijstellen van en zorgleefplan. Plus-element: relatie tussen arrangementen, vraaggerichtheid, mogelijkheden van de instelling, samenwerking met het intakebureau en zorg. 4. Zorgleefplan Een zorgleefplan op- en bijstellen in overleg met de cliënt en zorgverleners uit andere disciplines. Plus-element: aanvragen herindicatie, gebruikmaken van arrangementen en cliëntagenda. 5. Zorg coördineren Coördinatie van alle zorg- en dienstverlening met professionals, mantelzorgers en vrijwilligers. Plus-element: gebruikmaken van de zorgcirkel. 6. Multidisciplinair overleg (MDO) Een MDO kunnen voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Plus-element: voorzitten MDO en bewaking van de cliëntagenda en/of arrangementen tijdens het MDO.

4 7. Communicatie en onderhandelen Op adequate wijze communiceren met cliënten en andere betrokkenen, zoals huisarts, zorgverleners uit andere disciplines, mantelzorgers en vrijwilligers; kunnen onderhandelen; omgaan met klachten; slechtnieuwsgesprekken voeren. Plus-element: onderhandelen over arrangementen, gesprekken voeren met zorgverleners uit andere disciplines over mogelijkheden binnen arrangement. 8. Bewaken uitvoering zorgleefplan Gemaakte afspraken in het zorgleefplan kunnen aansturen en bewaken. Plus-element: relatie tussen cliëntagenda en instellingsspecifieke hulpmiddelen. 9. Bewaken van de kwaliteit van leven van cliënten in een leefgroep Zorgen voor een optimaal woon-/leefklimaat; normen, waarden en gemaakte afspraken van cliënt waarborgen en respecteren. 10. Signaleren problemen en problemen oplossen Adequaat kunnen reageren op onverwachte situaties; reflectie op eigen handelen. 11. Rapportage en evaluatie van het zorgproces Zorgen voor een zorgvuldige rapportage; rapportages kunnen samenvatten en correcte verslagen kunnen maken; het zorgproces kunnen evalueren en vastleggen. Plus-element: risicosignalering en opvolging. 12. Zorgvernieuwing en beleid Kunnen participeren bij nieuwe ontwikkelingen in het beroep of de organisatie; verbetervoorstellen kunnen doen voor beleid in de organisatie. Plus-element: implementatie en/of verbetering van de organisatie; managementvaardigheden. 13. Loopbaanontwikkeling Reflectie op eigen handelen en vaardigheden en nieuwe inzichten benoemen. Plus-element: managementvaardigheden. 14. Professionalisering Bijdrage leveren aan professionalisering van het beroep en verbreding van de inzet van derden. Plus-element: managementvaardigheden. Diploma en certificaat De EVV-opleiding wordt afgesloten met een examen in de vorm van drie proeven van bekwaamheid, waarbij de cursist kan laten zien dat deze aan de eisen van de opleiding voldoet en goed functioneert in de dagelijkse praktijk als EVV er. Deze proeven van bekwaamheid bestaan uit zowel praktijk- als theorietoetsen en worden beoordeeld door een praktijkopleider of docent aan de hand van de vooraf vastgestelde criteria. Voor het diploma dient de cursist alle onderdelen met een voldoende af te sluiten. Voor de plus-elementen wordt een certificaat uitgereikt op basis van voldoende aanwezigheid tijdens de lesdagen. Studiebelasting De doorlooptijd van de EVV-plus opleiding is 40 weken. Er zijn 16 lesdagen.

5 Toelatingseisen De opleiding EVV met plus is bedoeld voor verzorgenden die in de zorg werkzaam zijn en die zich willen specialiseren, en staat open voor kandidaten die: Werkzaam zijn als verzorgende op minimaal niveau 3 in een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg of een project voor kleinschalig wonen of werkzaam zijn in een vergelijkbare functie, Gekwalificeerd zijn als verzorgende op niveau 3 of een daarmee vergelijkbaar competentieniveau in de verzorgende beroepen. Wanneer de EVV er al kennis en ervaring heeft opgebouwd, kan die met een EVC-procedure (Eerder Verworven Competenties) vrijstelling voor bepaalde onderdelen van het opleidingsprogramma krijgen. Dosaris maakt voor de afhandeling van deze procedure gebruik van een onafhankelijk bureau (de kosten hiervoor zijn voor rekening van de cursist). Eisen instelling Voor de instelling gelden de volgende eisen: Moet een erkend leerbedrijf (SBB) zijn. Begeleiders moeten beschikken over voldoende competenties als praktijkopleider en moeten minimaal op het instapniveau gekwalificeerd zijn. Zij moeten voldoende ervaring hebben met de taken die in het profiel voor de opleiding staan. Er wordt een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen Dosaris en de instelling, waarin het volgende wordt vastgelegd: o De beroepspraktijkvorming die binnen de opleiding wordt gerealiseerd en de doelen die hiervoor worden gesteld, o De wijze van begeleiding en beoordeling van de cursisten, o De wijze waarop inhoud wordt gegeven aan de samenwerking tussen opleidingsorganisatie en leerbedrijf, o Dat het leerbedrijf bekend is met de overige erkenningseisen en hieraan voldoet c.q. medewerking verleent aan de vaststelling hiervan.

6 Aanmeldingsformulier opleiding Hierbij meld ik mij aan voor de opleiding: EVV met plus (groep 2) Duur : 16 lesdagen (van 26 september 2016 tot 3 juli 2017) Tijdstip : Op maandag van 9:00 tot 17:00 uur Locatie : Utrecht of Amersfoort Kosten : 1.598, inclusief trainingsmaterialen Opmerking : De opleiding valt onder het BTW-nultarief Gegevens deelnemer De heer/mevrouw: Voorletter(s): Voornaam: Achternaam: Functie: Vooropleiding (zorg) Telefoonnummer: Naam organisatie: Naam praktijkcoördinator: Adres: Postcode: Plaatsnaam: Crediteurenadministratie/factuuradres Naam organisatie: T.a.v.: Adres: Postcode: Plaatsnaam: Ondertekening deelnemer: Stuur het volledig ingevulde formulier naar: Mail Fax Post : info@dosaris.nl (ondertekend & gescand) : , t.a.v. Dosaris : Dosaris, Postbus 95, 3450 AB Vleuten U krijgt binnen 3 werkdagen een bevestiging van ons, indien u deze bevestiging niet ontvangt vragen wij u telefonisch contact met ons op te nemen. Op deze inschrijving zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Dosaris is als opleidingsinstituut verbonden aan Advisaris

7 Data van de open EVV opleiding met plus (groep 2) Lesdagen en tijden: Maandag uur Data: Dag Datum Onderdeel Introductie & EVV module 1 EVV module 2 EVV module Afronding en evaluatie Diploma uitreiking is op 3 juli 2017

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus)

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) De Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV er) is onmisbaar in de zorg en u wilt uw EVV er de juiste kennis en vaardigheden meegeven.

Nadere informatie

Eerst Verantwoordelijk Verzorgende

Eerst Verantwoordelijk Verzorgende De opleiding EVV Eerst Verantwoordelijk Verzorgende De opleidingen van IMOZ onderscheiden zich door Benadering vanuit praktijksituaties naar uitwisseling aangevuld met theorie. Door deze drie stappen is

Nadere informatie

Doorstroomprofiel Eerst Verantwoordelijk Verzorgende en Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Doorstroomprofiel Eerst Verantwoordelijk Verzorgende en Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie Doorstroomprofiel Eerst Verantwoordelijk Verzorgende en Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie Doorstroomprofiel voor de branche erkende opleiding EVV 2003 en 2009 naar de branche erkende opleiding

Nadere informatie

Formulier Erkenningsaanvraag

Formulier Erkenningsaanvraag Formulier Erkenningsaanvraag Een erkenningsaanvraag voor de cursus Preventieassistent kan ingediend worden door het bijgaande Formulier naar waarheid in te vullen en gevraagde documentatie bij te voegen.

Nadere informatie

Format erkenningsaanvraag verkorte brancheopleiding kraamverzorgende

Format erkenningsaanvraag verkorte brancheopleiding kraamverzorgende Format erkenningsaanvraag verkorte brancheopleiding kraamverzorgende Voor opleidingsorganisaties zonder Crebo-erkenning Instructie Dit formulier kan gebruikt worden door opleidingsorganisaties om een aanvraag

Nadere informatie

Informatie branche erkende opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

Informatie branche erkende opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) Informatie branche erkende opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) BTSG heeft een aanvraag voor erkenning van deze opleiding (zie www.vvtopleidingen.nl) ingediend. Naar verwachting

Nadere informatie

Monitor VVT Rapportage van de kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksgegevens van de branche erkende opleidingen GVP

Monitor VVT Rapportage van de kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksgegevens van de branche erkende opleidingen GVP Monitor VVT 2014 Rapportage van de kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksgegevens van de branche erkende opleidingen GVP Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

Nadere informatie

Opleidingsgids branche erkende opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende

Opleidingsgids branche erkende opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende Opleidingsgids branche erkende opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende Dit is de algemene opleidingsgids voor de branche erkende opleiding EVV. Het kan zijn dat met de organisatie waar u werkt op

Nadere informatie

Regeling Erkenning Opleidingen Branche verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg

Regeling Erkenning Opleidingen Branche verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg Regeling Erkenning Opleidingen Branche verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg Vastgesteld door SOVVT op 5 september 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 1 2. De door de branche vvt erkende opleidingen...

Nadere informatie

Regeling Erkenning Opleidingen Branche verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg

Regeling Erkenning Opleidingen Branche verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg Regeling Erkenning Opleidingen Branche verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg Vastgesteld door SOVVT op 5 september 2012 (Wijzigingen aangebracht 2014 toevoeging blended learning) (Wijzigingen aangebracht

Nadere informatie

Functiebeschrijving persoonlijk begeleider (FWG 40) A. Plaats in de organisatie

Functiebeschrijving persoonlijk begeleider (FWG 40) A. Plaats in de organisatie Functiebeschrijving persoonlijk begeleider (FWG 40) Voor de persoonlijk begeleider is als basis de functiebeschrijving van verzorgende IG van toepassing. * Deze functiebeschrijving is niet van toepassing

Nadere informatie

VERDIEPING IN DE BRANCHE KRAAMZORG VOOR VERZORGENDEN EN VERPLEEGKUNDIGEN. Start 1 maart 2016

VERDIEPING IN DE BRANCHE KRAAMZORG VOOR VERZORGENDEN EN VERPLEEGKUNDIGEN. Start 1 maart 2016 VERDIEPING IN DE BRANCHE KRAAMZORG VOOR VERZORGENDEN EN VERPLEEGKUNDIGEN Start 1 maart 2016 Inleiding Deze opleiding is bedoeld voor (kraam)verzorgenden* en verpleegkundigen die als kraamverzorgende willen

Nadere informatie

Portfolio Pedagogisch Werk. Studiewijzer. Opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 instroom Helpende (KD 79140)

Portfolio Pedagogisch Werk. Studiewijzer. Opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 instroom Helpende (KD 79140) Studiewijzer Opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 instroom Helpende (KD 79140) 1 Inhoud Inleiding... 3 1 Hoe ziet de opleiding eruit?... 4 1. Visie... 4 1.1 De opbouw van de opleiding... 4 1.2 De opbouw

Nadere informatie

Handleiding Branche erkende opleidingen. Voor opleidingsorganisaties over de erkenning branche erkende opleiding(en)

Handleiding Branche erkende opleidingen. Voor opleidingsorganisaties over de erkenning branche erkende opleiding(en) Handleiding Branche erkende opleidingen Voor opleidingsorganisaties over de erkenning branche erkende opleiding(en) Een korte inleiding op de verschillende branche opleidingen Algemeen over de branche

Nadere informatie

Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek

Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek De opleiding GVS Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek De opleidingen van IMOZ onderscheiden zich door Benadering vanuit praktijksituaties naar uitwisseling aangevuld met theorie. Door deze drie stappen

Nadere informatie

Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan

Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan Zorgleefplan, ondersteuningsplan en begeleidingsplan Methodisch werken met zorgleefplan, ondersteuningsplan of begeleidingsplan Om goede zorg en/of ondersteuning te kunnen geven aan een cliënt is het werken

Nadere informatie

Gespecialiseerd Verzorgende Thuiszorg

Gespecialiseerd Verzorgende Thuiszorg De opleiding GVT Gespecialiseerd Verzorgende Thuiszorg De opleidingen van IMOZ onderscheiden zich door Benadering vanuit praktijksituaties naar uitwisseling aangevuld met theorie. Door deze drie stappen

Nadere informatie

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Introductie

Nadere informatie

Informatie branche erkende opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

Informatie branche erkende opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) Informatie branche erkende opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) Algemeen Deze opleiding is erkend door de branche verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. De opleiding is gebaseerd

Nadere informatie

Gespecialiseerd Verzorgende Geronto Psychiatrie

Gespecialiseerd Verzorgende Geronto Psychiatrie De opleiding GVGP Gespecialiseerd Verzorgende Geronto Psychiatrie De opleidingen van IMOZ onderscheiden zich door Benadering vanuit praktijksituaties naar uitwisseling aangevuld met theorie. Door deze

Nadere informatie

Evaluatie van opleiders door aios LUMC: inleiding voor opleiders versie 2017

Evaluatie van opleiders door aios LUMC: inleiding voor opleiders versie 2017 Evaluatie van opleiders door aios LUMC: inleiding voor opleiders versie 2017 Om de kwaliteit van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde te behouden en te verbeteren worden met ingang van december

Nadere informatie

Profiel Praktijkbegeleider. Kwalificatieprofiel Praktijkbegeleider Algemene informatie. Specifieke informatie. datum: december 2005 versie: 4

Profiel Praktijkbegeleider. Kwalificatieprofiel Praktijkbegeleider Algemene informatie. Specifieke informatie. datum: december 2005 versie: 4 Profiel Praktijkbegeleider Kwalificatieprofiel Praktijkbegeleider Algemene informatie datum: december 2005 versie: 4 Onder regie van NOC*NSF Ontwikkeld door KNVB, KNZB, KNGU en NeVoBo in samenwerking met

Nadere informatie

Regeling Erkenning Opleidingen Branche Geboortezorg

Regeling Erkenning Opleidingen Branche Geboortezorg Regeling Erkenning Opleidingen Branche Geboortezorg Vastgesteld door Bo-Geboortezorg op 1 februari 2017 Regeling Erkenning Opleidingen Branche Geboortezorg Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3

Nadere informatie

ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen organiseert in samenwerking met de Netwerken Palliatieve Zorg in Midden Nederland een

ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen organiseert in samenwerking met de Netwerken Palliatieve Zorg in Midden Nederland een ROC Midden Nederland Bedrijfsopleidingen organiseert in samenwerking met de Netwerken Palliatieve Zorg in Midden Nederland een Basiscursus palliatieve zorg voor verpleegkundigen (start 26 maart 2019) Inleiding

Nadere informatie

Samenvatting rapportage van de kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksgegevens van de branche erkende opleidingen EVV, GVP en verkorte opleiding tot

Samenvatting rapportage van de kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksgegevens van de branche erkende opleidingen EVV, GVP en verkorte opleiding tot Samenvatting rapportage van de kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksgegevens van de branche erkende opleidingen EVV, GVP en verkorte opleiding tot Kraamverzorgende 2015 1 Aanleiding Als resultante van

Nadere informatie

Bij de samenstelling van het personeel gelden de volgende uitgangspunten:

Bij de samenstelling van het personeel gelden de volgende uitgangspunten: Personele samenstelling Missiehuis Vrijland in Oosterbeek Algemeen De stichting Missiehuis Vrijland is een kloosterverzorgingshuis. In het klooster wonen 45 kloosterlingen. 21 kloosterlingen ontvangen

Nadere informatie

cohort: 2016 crebo: 25491

cohort: 2016 crebo: 25491 Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BBL Start opleiding: september 2017 cohort: 2016 crebo: 25491 Bezoek door BPV docent : Tussenbeoordeling rond de 20 e week van de stage (vóór 8 februari 2019).

Nadere informatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Inleiding Aster Zorg levert huishoudelijke hulp in het kader van de WLZ. We doen dat

Nadere informatie

Deel 1 Evaluatie opleider: checklist tussentijds evaluatiemoment versie 2017

Deel 1 Evaluatie opleider: checklist tussentijds evaluatiemoment versie 2017 Deel 1 Evaluatie opleider: checklist tussentijds evaluatiemoment versie 2017 Introductie Dit is de checklist voor de aios en opleider om halverwege de periode samen te bespreken hoe het opleiden gaat.

Nadere informatie

SEPR Reisbewijs Verkoper Reizen

SEPR Reisbewijs Verkoper Reizen SEPR Reisbewijs Verkoper Reizen Inleiding Het SEPR Reisbewijs bestaat uit twee onderdelen: 1. Een beknopt overzicht van de SEPR Kwaliteitseisen voor Verkoper Reizen. 2. Een aanvraagformulier om het diploma

Nadere informatie

Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B

Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B Ondergetekende: Achternaam Voorletters Voornaam Geboortedatum : man / vrouw* Adres Postcode/woonplaats Telefoon E- mail Vooropleiding Bij afwijkend

Nadere informatie

Nicolien van Halem Sjaak Groot. Planmatig zorg verlenen

Nicolien van Halem Sjaak Groot. Planmatig zorg verlenen Nicolien van Halem Sjaak Groot Planmatig zorg verlenen Nicolien van Halem Sjaak Groot Planmatig zorg verlenen Houten 2014 ISBN 978-90-368-0587-2 2014 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media

Nadere informatie

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Werkproces VZ-IG 1.1 Stelt (mede) het zorgplan op De verzorgende-ig verzamelt gegevens om de

Nadere informatie

Het actuele EVV profiel centraal tijdens EVV conferentie van 29 oktober 2008

Het actuele EVV profiel centraal tijdens EVV conferentie van 29 oktober 2008 Het actuele EVV profiel centraal tijdens EVV conferentie van 29 oktober 2008 Op 29 oktober 2008 organiseerde de Stichting Fonds Arbeidsmarktbeleid Verpleeg- en Verzorgingshuizen( SAB- V&V) alweer de derde

Nadere informatie

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Contactgegevens: Laatst bijgewerkt: 29 februari 2012 1 SVMNIVO Postbus 774 3430 AT Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 Fax. 030-60 370 32 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap in de Zorg Contactverzorgenden Medewerkers Zorg en Welzijn

Persoonlijk Leiderschap in de Zorg Contactverzorgenden Medewerkers Zorg en Welzijn Persoonlijk Leiderschap in de Zorg Contactverzorgenden Medewerkers Zorg en Welzijn Incompany maatwerk Leergangen BRUG verbindt Incompany, modulaire Leergangen, zorgvuldig afgestemd op úw praktijk Persoonlijk

Nadere informatie

Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova. Middenmanagement (MMOT)

Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova. Middenmanagement (MMOT) Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova Middenmanagement (MMOT) Doelgroep Inhoud Docenten die belangstelling hebben voor een functie als team- of afdelingsleider. Oriëntatie op management is bedoeld

Nadere informatie

Procesbeschrijving. Aanmelding. Keuzeinformatiegesprek

Procesbeschrijving. Aanmelding. Keuzeinformatiegesprek Procesbeschrijving Friesland Begeleid Wonen heeft het primaire zorgproces als volgt vastgesteld. Aanmelding van een potentiële cliënt, keuzeinformatiegesprek met potentiële cliënt, intakegesprek met potentiële

Nadere informatie

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige Eindtermen voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied kinderverpleegkundige

Nadere informatie

Module: Zorg voor kwetsbare ouderen Format Plan van Aanpak

Module: Zorg voor kwetsbare ouderen Format Plan van Aanpak Module: Zorg voor kwetsbare ouderen Format Plan van Aanpak Algemene gegevens Gegevens huisarts / contactpersoon samenwerkingsverband Naam huisarts / contactpersoon Naam huisartsenpraktijk / gezondheidscentrum

Nadere informatie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie 1. Aanmelden U kunt zich telefonisch, schriftelijk of via de website voor een opleiding

Nadere informatie

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12 BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN KRAMERSGILDEPLEIN ARNHEM ROC A12 Kleinschalig BBL-onderwijs INHOUDS OPGAVE 2 3 4 5 6 8 10 12 13 Welkom bij ROC A12 Professionalisering in de praktijk BBL, de uitleg Subsidie

Nadere informatie

Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie

Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie Functiebeschrijving verzorgende IG (FWG 35) A. Plaats in de organisatie Plaats in de organisatie De verzorgende IG is werkzaam ten behoeve van de cliënten van Zorggroep Hof en Hiem. Zorg en begeleiding

Nadere informatie

Module 1 Achtergronden en wettelijk kader Jeugdwet (6,5 uur zelfstudie) 2 dagen. Module 2 De jeugdige en zijn gezin (10 uur zelfstudie) 3 dagen

Module 1 Achtergronden en wettelijk kader Jeugdwet (6,5 uur zelfstudie) 2 dagen. Module 2 De jeugdige en zijn gezin (10 uur zelfstudie) 3 dagen Als jeugdconsulent of als jeugdprofessional bij een gemeente krijg je te maken met een grote diversiteit aan vragen en problemen waar jeugdigen (en zijn gezin) bij betrokken zijn. Als je nieuw bent in

Nadere informatie

De cliënt en leefomgeving: Zorg Thuis. Leereenheid 1.4. Maatschappelijke Zorg

De cliënt en leefomgeving: Zorg Thuis. Leereenheid 1.4. Maatschappelijke Zorg De cliënt en leefomgeving: Zorg Thuis Leereenheid 1.4 Maatschappelijke Zorg 1 Inhoud Inhoud... 2 Pitch... 4 Praktijkopdracht... 4 Resultaat: wat heb ik na afloop van deze leereenheid bereikt?... 4 Bewijs:

Nadere informatie

Doktersassistent (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid. Kerntaak 3. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken

Doktersassistent (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid. Kerntaak 3. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid Doktersassistent Kerntaak 3 Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Kwalificatiedossier: 2010-2011 Crebonummer: 91310 Vastgesteld d.d.: Proeve van

Nadere informatie

DOOR DE BRANCHE ERKENDE OPLEIDING TOT KRAAMVERZORGENDE

DOOR DE BRANCHE ERKENDE OPLEIDING TOT KRAAMVERZORGENDE DOOR DE BRANCHE ERKENDE OPLEIDING TOT KRAAMVERZORGENDE Start 24 maart 2015 Inleiding Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor mensen met levenservaring en/of werkervaring in een andere sector die zich

Nadere informatie

Persoonsgerichte zorg en ondersteuning. Multidisciplinaire aanpak

Persoonsgerichte zorg en ondersteuning. Multidisciplinaire aanpak Persoonsgerichte zorg en ondersteuning De vier onderscheiden thema s (compassie, uniek zijn, autonomie en zorgdoelen) zijn voor zorgverleners richtinggevend bij kwaliteitsverbetering op het terrein van

Nadere informatie

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept.

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept. BPV werkboek Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: 25262 Naam student: BPV-werkboek 25262/versie sept. 16 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3 1.1 Begin en

Nadere informatie

Eindtermen vervolgopleiding intensive care verpleegkundige

Eindtermen vervolgopleiding intensive care verpleegkundige Eindtermen vervolgopleiding intensive care verpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot intensive care verpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied intensive

Nadere informatie

Post-hbo opleiding forensische psychiatrie. Door de casuïstiek kan ik praktijk en theorie combineren en kan ik het direct toepassen in mijn werk.

Post-hbo opleiding forensische psychiatrie. Door de casuïstiek kan ik praktijk en theorie combineren en kan ik het direct toepassen in mijn werk. mensenkennis Post-hbo opleiding forensische psychiatrie Door de casuïstiek kan ik praktijk en theorie combineren en kan ik het direct toepassen in mijn werk. Post-hbo forensische psychiatrie Werken in

Nadere informatie

BPV. Profiel praktijkopleider. Norm. Toelichting. Aanpak. Prestatie

BPV. Profiel praktijkopleider. Norm. Toelichting. Aanpak. Prestatie pagina 1 4 Profiel praktijkopleider Norm Een praktijkopleider speelt in het leerbedrijf een cruciale rol in het succesvol opleiden van onderwijsdeelnemers tot goed geschoolde vakmensen. Het is daarom dat

Nadere informatie

Opleiding. tot. Hooggevoeligheidsdeskundige

Opleiding. tot. Hooggevoeligheidsdeskundige Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige Voor u hebt u onze opleidingsgids. Voordat wij verder ingaan op de inhoud van de opleiding, willen we u eerst even kennis laten maken met Hooggevoelig heel gewoon.

Nadere informatie

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige

Eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige Eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige De beschrijving van de eindtermen voor de vervolgopleiding tot dialyse verpleegkundige is ontleend aan het deskundigheidsgebied van de dialyse

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BOL cohort: crebo: Stageperiode: Eventueel nog uit te voeren opdrachten:

Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BOL cohort: crebo: Stageperiode: Eventueel nog uit te voeren opdrachten: Opleiding Verzorgende IG niv. 3 leerjaar 3 BOL cohort: 2016 crebo: 25491 Stageperiode: 36 weken stage van 3 dagen per week wo t/m vrijdag (POK graag zo snel mogelijk getekend inleveren bij het BPV bureau)

Nadere informatie

Bewijsmap Vaardigheden/Verpleegtechnische handelingen

Bewijsmap Vaardigheden/Verpleegtechnische handelingen Scholen voor Zorg Kwalificatiedossier 2012 Exameneenheid 6 Bewijsmap Vaardigheden/Verpleegtechnische handelingen bestaat uit de volgende 3 delen die apart worden uitgereikt: Deel A: Basisvaardigheden Deel

Nadere informatie

STANDAARDFORMULIER ERKENNINGSAANVRAAG VERPLEEGKUNDIGE VERVOLGOPLEIDING

STANDAARDFORMULIER ERKENNINGSAANVRAAG VERPLEEGKUNDIGE VERVOLGOPLEIDING STANDAARDFORMULIER ERKENNINGSAANVRAAG VERPLEEGKUNDIGE VERVOLGOPLEIDING Toelichting bij het gebruik van het standaardformulier: Het College Verpleegkundige Vervolgopleidingen Ziekenhuizen erkent enkel die

Nadere informatie

HBO Vrijstellingsprogramma. Methode EVC

HBO Vrijstellingsprogramma. Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma U heeft inmiddels veel ervaring in uw huidige functie, maar bezit nu nog geen HBO-diploma. Dit vrijstellingsprogramma stelt u in staat

Nadere informatie

Stichting Consortium Beroepsonderwijs Zorg & Welzijn

Stichting Consortium Beroepsonderwijs Zorg & Welzijn Terug naar Overzicht Stichting Consortium Beroepsonderwijs Zorg & Welzijn www.microwebedu.nl/bestellen/svz Artikelnummer Titel Type Status Verwachte daprijs Bijzonderheden Serie 2012 Zorghulp CZW20120286

Nadere informatie

Beroepscode Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking

Beroepscode Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking Beroepscode Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking 1 VOORWOORD Met trots presenteert de Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking (BCMB) de

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG PROEVE

Opleiding Verzorgende IG PROEVE Opleiding Verzorgende IG PROEVE Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2012 2013 Crebocode: 94830 en 95530 Naam student: Proeve Cohort 2012-2013 verzorgende IG Inhoudsopgave

Nadere informatie

HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC.

HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC. HBO Vrijstellingsprogramma Methode EVC HBO Vrijstellingsprogramma U heeft inmiddels veel ervaring in uw huidige functie, maar bezit nu nog geen HBO-diploma. Dit vrijstellingsprogramma stelt u in staat

Nadere informatie

Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat. EVC-procedure Masteropleiding Archeologie. 1 v-3

Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat. EVC-procedure Masteropleiding Archeologie. 1 v-3 Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat EVC-procedure Masteropleiding Archeologie 1 v-3 Versiebeheer Titel Afspraken tussen EVC aanbieder en EVC kandidaat Versie Datum publicatie Auteur 1 19 december

Nadere informatie

PROFIEL. eerst verantwoordelijk verzorgende. opleiding erkend door de branche Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg

PROFIEL. eerst verantwoordelijk verzorgende. opleiding erkend door de branche Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg 2009 PROFIEL eerst verantwoordelijk verzorgende 1 opleiding erkend door de branche Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg Colofon Titel Profiel Eerst Verantwoordelijk Verzorgende 2009 Auteurs Judith

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 10 modules verdeeld over 7 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

Opleidingsgids branche erkende opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

Opleidingsgids branche erkende opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) Opleidingsgids branche erkende opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) Dit is de algemene opleidingsgids voor de branche erkende opleiding GVP. Het kan zijn dat met de organisatie waar

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2 PVB 2.1 Geven van lessen (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Leider Sportieve ecreatie niveau 2 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve ecreatie niveau 2 te

Nadere informatie

Inhoud. Deel I Het verpleegkundig beroep in beeld. Deel II Methodisch werken

Inhoud. Deel I Het verpleegkundig beroep in beeld. Deel II Methodisch werken IX I Deel I Het verpleegkundig beroep in beeld 1 Waar gaat het om in de verpleging?.............................................. 3 1.1 Oriëntatie op het beroep van mbo-verpleegkundige..................................

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG PROEVE

Opleiding Verzorgende IG PROEVE Opleiding Verzorgende IG PROEVE Uitleg Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2015-2016 Crebocode: 95530 Februari 2015 Naam student: Proeve Cohort 2012-2013 verzorgende IG

Nadere informatie

VERZAMELSCORELIJST VAN GEWENSTE EN AANWEZIGE (DEEL)KWALIFICATIES VOOR SPH ERS IN DE FUNCTIE VAN HULPVERLENER

VERZAMELSCORELIJST VAN GEWENSTE EN AANWEZIGE (DEEL)KWALIFICATIES VOOR SPH ERS IN DE FUNCTIE VAN HULPVERLENER VERZAMELSCORELIJST VAN GEWENSTE EN AANWEZIGE (DEEL)KWALIFICATIES VOOR SPH ERS IN DE FUNCTIE VAN HULPVERLENER Checklist ingevuld op: Door individuele SPH er: Door SPH-team/projectgroep: Leden: Werkwijze:

Nadere informatie

Examenplan BIG herregistratie verpleegkundigen

Examenplan BIG herregistratie verpleegkundigen Examenplan BIG herregistratie verpleegkundigen Versie 2.0 Vastgesteld op: 22 maart 2017 Door: Vaststellingscommissie Kennisnetwerk en Examencommissie ROC MN. Examenplan BIG herregistratie. 1. Algemeen

Nadere informatie

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding.

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding. DI NI R ER LE ST V EN BP VW IJZ E NG BPV-GEGEVENS NAAM STUDENTNUMMER SCHOOL / OPLEIDING Deze BPV-wijzer is gemaakt door de mbo-opleidingen Dienstverlening van Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort

Nadere informatie

Programma van toetsing

Programma van toetsing Programma van toetsing Programma van toetsing Versie 1.1 Con Amore B.V. Inleiding In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we een nieuw programma van toetsing ontworpen. We zijn afgestapt van

Nadere informatie

Programma van toetsing tot september 2015 Versie 1.1 Con Amore B.V.

Programma van toetsing tot september 2015 Versie 1.1 Con Amore B.V. Programma van toetsing tot september 2015 Programma van toetsing tot september 2015 Versie 1.1 Con Amore B.V. Inleiding Voor studenten die zijn begonnen met het curriculum voor september 2015 is het oude

Nadere informatie

Formatieve beoordeling (om te leren) MBO-Verpleegkundige - studentversie Naam cursist: Casus : Datum: SLB: Onderdelen Feedback NLQF (zie onderlegger)

Formatieve beoordeling (om te leren) MBO-Verpleegkundige - studentversie Naam cursist: Casus : Datum: SLB: Onderdelen Feedback NLQF (zie onderlegger) Formatieve beoordeling (om te leren) MBO-Verpleegkundige - studentversie Naam cursist: Casus : Datum: SLB: Onderdelen Feedback NLQF (zie onderlegger) 1. Je kunt de totale zorg van een cliënt a.d.h.v. het

Nadere informatie

Visie op zorgleefplan

Visie op zorgleefplan Algemeen Beleid, Management en Beheer Visie op zorgleefplan Zorggroep Rijnmond, BMB, BMB/OB/A 21, Visie op zorgleefplan, versie 1.0, maart 2010 Pagina 1 van 6 Inhoud 1. Waarom een zorgleefplan? 3 2. Vier

Nadere informatie

VERDIEPING IN DE BRANCHE KRAAMZORG VOOR VERZORGENDEN EN VERPLEEGKUNDIGEN. Start 9 maart 2015

VERDIEPING IN DE BRANCHE KRAAMZORG VOOR VERZORGENDEN EN VERPLEEGKUNDIGEN. Start 9 maart 2015 VERDIEPING IN DE BRANCHE KRAAMZORG VOOR VERZORGENDEN EN VERPLEEGKUNDIGEN Start 9 maart 2015 Inleiding Deze opleiding is bedoeld voor (kraam)verzorgenden* en verpleegkundigen die als kraamverzorgende willen

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE. Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E

OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE. Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E OPLEIDING tot MBO- VERPLEEGKUNDIGE Ondersteuningsmagazijn gevorderd 1 BEROEPSTAAK E Albeda college Branche gezondheidszorg Kwalificatieniveau 4 Cohort: 2009-2010 Versie: 3 Fase: Gevorderd 1 Naam Student:.

Nadere informatie

Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg

Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg AVZN Deskundigheidsbevordering wijkverpleegkundigen 2015 Pagina 1 van 8 AVZN Deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

DOOR DE BRANCHE ERKENDE OPLEIDING TOT KRAAMVERZORGENDE

DOOR DE BRANCHE ERKENDE OPLEIDING TOT KRAAMVERZORGENDE DOOR DE BRANCHE ERKENDE OPLEIDING TOT KRAAMVERZORGENDE startdatum 30 januari 2014 Inleiding De opleiding tot kraamverzorgende is een door de branche erkende opleiding voor kandidaten (m/v) zonder specifieke

Nadere informatie

LANGE KLINISCHE BEOORDELING

LANGE KLINISCHE BEOORDELING HANDLEIDING LANGE KLINISCHE BEOORDELING Inleiding Tijdens de stages/leerwerkperiodes organiseer je twee Lange Klinische Beoordelingen: een halverwege de stage/leerwerkperiode en een aan het einde van de

Nadere informatie

Handleiding voor opleidingsorganisaties. Een erkenning voor de kraamzorgopleiding, hoe werkt dat?

Handleiding voor opleidingsorganisaties. Een erkenning voor de kraamzorgopleiding, hoe werkt dat? Handleiding voor opleidingsorganisaties Een erkenning voor de kraamzorgopleiding, hoe werkt dat? Een erkenning voor de brancheopleiding kraamverzorgende De branche-erkenning voor de brancheopleiding kraamverzorgende

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN. Kleinschalig BBL-onderwijs Kramersgildeplein Arnhem. Astrum College is onderdeel van ROC A12

BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN. Kleinschalig BBL-onderwijs Kramersgildeplein Arnhem. Astrum College is onderdeel van ROC A12 BBL-OPLEIDINGEN ZORG & WELZIJN Kleinschalig BBL-onderwijs Kramersgildeplein Arnhem Astrum College is onderdeel van ROC A12 Inhoud Welkom bij het Astrum College 3 Professionalisering in de praktijk 4 BBL,

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Toetsplan 1 van de kwalificatie Scheidsrechter regionaal inline-skaten

Toetsplan 1 van de kwalificatie Scheidsrechter regionaal inline-skaten Toetsplan 1 van de kwalificatie Scheidsrechter regionaal inline-skaten Het toetsplan voor de Scheidsrechter regionaal inline-skaten bestaat uit verschillende onderdelen. De competenties en eisen van toetsing

Nadere informatie

Opleiding consulent seksuele gezondheid NVVS

Opleiding consulent seksuele gezondheid NVVS Opleiding consulent seksuele gezondheid NVVS Als consulent seksuele gezondheid bied je laagdrempelige seksuologische hulp en ondersteun je collega s in het omgaan met vragen van patiënten of cliënten op

Nadere informatie

Opleiding. Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Opleiding. Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie Opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie Branche erkende opleiding GVP De GVP ontwikkelt zich tot een expert en adviseur in de organisatie met betrekking tot psychogeriatrische cliënten en

Nadere informatie

ZLP-> ZZP s en Cliëntagenda s

ZLP-> ZZP s en Cliëntagenda s ZLP-> ZZP s en Cliëntagenda s Copyright 2008 by Bureau Advisaris B.V. All rights reserved. De teksten en afbeeldingen in dit document zijn intellectueel eigendom van Advisaris BV en haar opdrachtgever

Nadere informatie

Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV)

Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV) Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV) De cursus is een doorgroeifunctie voor verzorgenden in verpleegen verzorgingshuizen. Het accent in deze functie ligt op meer verantwoordelijkheid, meer afstemming

Nadere informatie

Deskundigheidsgebied en Eindtermen

Deskundigheidsgebied en Eindtermen Deskundigheidsgebied en Eindtermen Opleidingseisen van de opleiding tot eerste verantwoordelijke verzorgende Datum 26 april 2019 Versie 1.0 Auteur: Opleidingscommissie VVT Beheerder document: Secretaris

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

Rapportage deel 1 van de Ontwikkelscan kitty mooring

Rapportage deel 1 van de Ontwikkelscan kitty mooring Rapportage deel 1 van de Ontwikkelscan kitty mooring Toelichting U kunt dit persoonlijke rapport bespreken met uw werkgever en gebruiken bij het maken van uw ontwikkelplan. Op deze manier staat de Ontwikkelscan

Nadere informatie

de opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg (vig) / medewerker maatschappelijke zorg (mmz) niveau 3

de opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg (vig) / medewerker maatschappelijke zorg (mmz) niveau 3 de opleiding tot verzorgende individuele gezondheidszorg (vig) / medewerker maatschappelijke zorg (mmz) niveau 3 in deze folder vind je informatie over de beroepsbegeleidende leerweg (werken en leren)

Nadere informatie

SH12B & SH13A. Seksuologie. post-hbo opleiding. Begeleiden bij seksuele problemen. mensenkennis

SH12B & SH13A. Seksuologie. post-hbo opleiding. Begeleiden bij seksuele problemen. mensenkennis SH12B & SH13A post-hbo opleiding Seksuologie Begeleiden bij seksuele problemen mensenkennis Post-hbo opleiding seksuologie Begeleiden bij seksuele problemen Goede begeleiding bij seksuele problemen vraagt

Nadere informatie

Programma van toetsing

Programma van toetsing Programma van toetsing Inleiding In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Het programma van toetsing is gevarieerd en bevat naast kennistoetsen en beoordelingen

Nadere informatie