Training Module. Amadeus E-Ticketing. Amadeus Benelux

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Training Module. Amadeus E-Ticketing. Amadeus Benelux"

Transcriptie

1 Training Module Amadeus E-Ticketing Amadeus Benelux

2 ii 2005 Amadeus NMC All Rights Reserved. Edition 1.1 Published by: NMC Benelux Oppaallaan LN Hoofddorp August 2005

3 iii Inhoudsopgave E-ticketing...4 E-ticketing indicator...6 Availability...6 PNR...6 Printen van een E-ticket...7 TTP Opties...10 Form of Identity (FOID)...10 Opvragen van een ET Record...11 TWD Opties...14 Revalideren van een E-ticket...14 Reissue van een E-ticket...17 Reissue E-ticket stap voor stap...17 Refund E-ticket...21 Voiden van een E-ticket...22

4 4 E-TICKETING HE ETKT Electronic Ticketing (e-ticketing) geeft je de mogelijkheid om vluchten te verkopen zonder dat er geprinte tickets worden uitgegeven. Het geeft de passagier de mogelijkheid om in te checken zonder een geprint ticket. Een electronic ticket (e-ticket of ET) betekent dat de papieren coupons zijn vervangen door een ET record dat is opgeslagen in het Amadeus e-ticketing systeem of in de e-ticket server van de luchtvaartmaatschappij zelf. Alleen de vluchtcoupons worden electronisch opgeslagen; om administratieve redenen wordt er een papieren agentencoupon geprint. In Amadeus is het mogelijk om een bestaand ET record aan te passen en te annuleren, zelfs als het ET record in het ticketing systeem van de luchtvaartmaatschappij is opgeslagen. Om een e-ticket uit te geven dien je de volgende regels in acht te nemen: Er dient een PNR actief te zijn De vluchtsegmenten in de boeking staan e-ticketing toe De validating carrier moet e-ticketing toestaan De record locator van de luchtvaartmaatschappij is aanwezig voor alle vluchten die uitgegeven moeten worden. Het is niet mogelijk om e-tickets uit te geven in TY mode Om een lijst op te vragen met luchtvaartmaatschappijen die e-ticketing toestaan in Nederland, enter: Antwoord systeem: TGETD-NL

5 5 Om informatie op te vragen over specifieke regels en voorwaarden voor e- ticketing per luchtvaartmaatschappij per land, enter: Antwoord systeem: HE ETT Om informatie op te vragen voor een specifieke luchtvaartmaatschappij, enter HE ETT gevolgd door de 2-letter code. Bijvoorbeeld: Antwoord systeem: HE ETT TP Kies nu voor de juiste landcode, NL (MS64)

6 6 E-ticketing indicator Availability Indien de letter E verschijnt voor het aantal stops op de vlucht betekent dit dat er een e-ticket kan worden afgegeven indien deze maatschappij E-ticketing voor Nederland toestaat. Bijvoorbeeld: Note: Dit is een algemene indicator. Om een e-ticket uit te kunnen geven dient de luchtvaartmaatschappij e-ticketing in NL toe te staan (zie HEETT en TGETD-NL) PNR Nadat de vlucht is geboekt verschijnt er een E in de PNR achter het vluchtsegment dat voor e-ticketing in aanmerking komt. Voorbeeld: Note: Dit is een algemene indicator. Om een e-ticket uit te kunnen geven dient de luchtvaartmaatschappij e-ticketing in NL toe te staan (zie HEETT, TGETD- NL)

7 7 Printen van een E-ticket Om een ticket uit te geven dient de PNR actief op het scherm te staan. Onderstaand voorbeeld laat een PNR zien die voor e-ticketing in aanmerking komt (ET indicator): Om een e-ticket uit te geven, enter TTP Na het geven van de TTP entry stuurt het systeem een bericht met de vluchtcoupons naar de luchtvaartmaatschappij. Als de luchtvaartmaatschappij de ET aanvraag accepteert wordt de informatie opgeslagen in het Amadeus e- ticketing systeem of in het ticketing systeem van de luchtvaartmaatschappij als een ET record. Indien de maatschappij geen E-ticketing toestaat wordt er automatisch een papieren ticket uitgegeven. Je ontvangt de volgende melding van het systeem:

8 8 Als de luchtvaartmaatschappij niet binnen 30 seconden reageert op de e-ticket aanvraag annuleert het systeem de e-ticket aanvraag en geeft de volgende foutmelding: >TTP ELECTRONIC TICKET ABORTED - RESUBMIT REQUEST Als de e-ticket aanvraag niet wordt geaccepteerd door de luchtvaartmaatschappij geeft het systeem een foutmelding. Bijvoorbeeld: >TTP BA: UNABLE TO PROCESS ETICKET ERROR CODE 132 Als de e-ticket aanvraag mislukt omdat niet aan alle voorwaarden wordt voldaan, bijvoorbeeld als de segmenten in de PNR geen e-ticketing indicator hebben, geeft het systeem de volgende foutmelding: >TTP ETKT DISALLOWED NEED ET INDICATOR Als de luchtvaartmaatschappij e-ticketing niet toestaat in Nederland dan geeft het systeem de volgende foutmelding: >TTP AIRLINE PROHIBITS E-TICKET

9 9 Wanneer een e-ticket aanvraag succesvol is verlopen worden de volgende elementen in de PNR aangepast: Element TK FA FB Aanpassing Hetzelfde als een papieren ticket, plus de e-ticket indicator (ETXX, XX is de 2-letter code van de luchtvaartmaatschappij). Hetzelfde als een papieren ticket, plus de e-ticket indicator (ETXX, XX is de 2-letter code van de luchtvaartmaatschappij). Nadat een e-ticket is uitgegeven is het niet meer mogelijk om het FA element te annuleren. Dit is nodig om de PNR gelijk e laten lopen met het ET record. Hetzelfde als een papieren ticket: het AIR sequence nummer en de passagiers en segment associatie. Voorbeeld: Note: Bij de TTP entry gaat het systeem eerst checken of een E-ticket is toegestaan voor de carrier / route. Indien dit niet het geval is wordt er automatisch een paper ticket geprint.

10 10 TTP Opties De volgende opties kunnen worden toegevoegd aan de TTP entry: Entry TTP/ET TTP/T1 TTP/S3-4 TTP/P1-2 Uitleg Uitgeven van een e-ticket indien dit voor het reisbureau niet standaard is. Uitgeven van een e-ticket voor een specifieke TST. Een e-ticket kan alleen voor 1 TST worden uitgegeven; deze optie wordt gebruikt als de PNR meer dan 1 TST bevat. Uitgeven van een e-ticket voor specifieke vlucht segmenten. Uitgeven van een e-ticket voor specifieke passagiers. Form of Identity (FOID) HE FOID Bij de sommige luchtvaartmaatschappijen is het verplicht om een form of identity in te voeren (identiteitsbewijs). Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kan hier bijvoorbeeld een paspoort, frequent flyer kaart of rijbewijs voor worden gebruikt. Om een paspoortnummer in te voeren, enter: SRFOID XX HK/-PP342X SR FOID XX HK /-PP342X Transactie indicator Form of Identity 2-lettercode luchtvaartmaatschappij Bevestigd Slash, gevolgd door het paspoort nummer FOID Codes CC FF PP DL NI Uitleg Creditcard Frequent Flyer nummer Paspoort Drivers Licence Nationale Identiteitskaart

11 11 Opvragen van een ET Record Het ET record kan altijd worden opgevraagd, zelfs als deze is opgeslagen in het ticketing systeem van de luchtvaartmaatschappij. Hieronder staat een voorbeeld van een PNR waarvoor een e-ticket is uitgegeven; Amadeus stuurt de volgende informatie uit de PNR en de TST naar het e-ticketing systeem: Het e-ticket nummer (uit het FA element) De naam van de passagier De vluchtsegmenten (uit de itinerary) Het tarief, taxes en totaal tarief (uit de TST) Frequent flyer informatie (indien van toepassing)

12 12 Om het e-ticket op te vragen als er slechts 1 FA element in de PNR staat, enter: Antwoord systeem: TWD De volgende tabel geeft een uitleg van de eerste regel van het ET record: Component TKT RCI- 1A LOC-YHGRF9 Explanation E-ticket nummer Confirmatie nummer (indien is teruggestuurd door het e-ticketing systeem) Record locator De volgende tabel geeft een uitleg van de tweede regel van het ET record: Component OD-AMSAMS SI-SITI FCMI-0 POI-AMS DOI-28DEC04 IOI Explanation Origin en destination Sales indicator Fare calculation mode indicator Plaats van uitgifte Datum van uitgifte IATA nummer van het kantoor dat het e-ticket heeft uitgegeven

13 13 Hieronder staat het reisschema inclusief de naam van de passagier, vluchtsegmenten en de status van elk segment: Onderstaande tabel geeft de verschillende status codes aan van een segment in een ET record: Status Verklaring Status Verklaring A Airport control C Checked in E Exchanged/Reissued * F Flown/Used * I Irregular operation L Lifted/Boarded O Open for use P Printed R Refunded * S Suspended V Voided * * Dit zijn definitieve status codes, het is niet mogelijk om deze te wijzigen Hieronder staat de tariefsinformatie, inclusief tarief, taxes, totaal tarief, fare calculation en form of payment:

14 14 TWD Opties Entry TWD/L8 TWD/TKT TWDRT Verklaring Opvragen van het ET record voor een specifiek FA element (FA op regelnummer 8) vanuit een PNR Opvragen van specifiek ET record aan de hand van het E-ticket nummer Opvragen van een nog actief ET record Note: Een ET record blijft 60 minuten actief of totdat je een nieuw ET record hebt opvraagd TWD/O* Opvragen van het originele ticket vanuit ge-reissued e- ticket record RT*E Opvragen van een PNR vanuit een ET record Revalideren van een E-ticket Een e-ticket kan gerevalideerd worden na een verandering in de itinerary van een PNR. Om na te gaan of een bepaalde luchtvaartmaatschappij revalidatie op e- tickets toestaat dien je de help pagina s te raadplegen (HE ETT). In Amadeus is revalidatie mogelijk na de volgende verandering(en) zolang het tarief ongewijzigd blijft en de couponstatus O is (open): Verandering van vluchtnummer Verandering van klasse Verandering van vlucht datum of tijd Verandering van luchthaven (binnen dezelfde stad) Onderstaand voorbeeld laat een PNR zien waarvoor een e-ticket is uitgegeven De terugvlucht datum is gewijzigd en opnieuw geboekt:

15 15 Voordat het e-ticket kan worden gerevalideerd dien je het ET record op te vragen met de TWD entry. Om het e-ticket te revalideren moet de ETRV optie gebruikt worden in de TTP entry: TTP/ETRV/L6/S3/E2 TTP Transactie code /ETRV Slash gevolgd door de e-ticket revalidatie optie /L6 Slash gevolgd door de letter L en het regelnummer van het FA element in de PNR /S3 Slash gevolgd door de letter S en het regelnummer van het gewijzigde segment /E2 Slash gevolgd door de letter E en het nummer van de originele coupon in het ET record. Het couponnummer(s) bij de /E optie moet corresponderen met de segmenten in de /S optie.

16 16 Antwoord systeem: Er wordt een nieuw FA element toegevoegd aan de PNR met hetzelfde ticketnummer als het originele e-ticket:

17 17 Reissue van een E-ticket Voor het in exchange uitgeven van e-tickets zijn er de volgende mogelijkheden: e-ticket naar e-ticket e-ticket naar papieren ticket De volgende regels zijn van toepassing bij een Reissue van een e-ticket: Je hebt de E coupon indicator, couponnummer en check digit van het originele document en voor alle exchange documenten. Het coupon nummer dat aangegeven moet worden is de eerste ongebruikte coupon met status O (open for use). Een e-ticket (of papieren ticket ) dat is uitgegeven in exchange voor een e- ticket kan niet gevoid worden. Voor een conjunction e-ticket dient het eerste ticketnummer ingevoerd te worden. Het laatste ticketnummer is niet verplicht aangezien deze door het systeem automatisch wordt berekend Reissue E-ticket stap voor stap Stap 1: Aanpassen van de TST Om de TST aan te wijzigen voor een reissue, enter: TTI/EXCH Check de not valid after data. Voor verdere wijziging van de TST kan je de gegevens in hoofdstuk 23 aanhouden (papieren exchange ticket) Stap 2: Oude en nieuwe Form of payment Om het FPO veld in te voeren met een bijbetaling (additional collection), enter: FPO/CCAX+/CASH FPO Transactie code /CCAX Originele form of payment + Plus /CASH Nieuwe form of payment Stap 3: Originele ticket nummer HE FO Indien het ticketnummer nog in de PNR staat in het FA of FHE element, enter: FO*

18 18 Indien er meerdere FA of FHE elementen in de PNR staan, enter: FO*L10 FO Transactie code * Wijzigt het FA of FHE element naar een FO L10 Regelnummer van het FA element Zodra de FO regel verschijnt kan je eventueel nog passagiers of segmenten associëren door met backspace je cursor aan het eind van de FO regel te zetten. Als alle informatie is toegevoegd druk je op <ENTER>. Note: De datum waarop het FO element wordt gemaakt wordt automatisch toegevoegd aan het FO element. Dit moet worden aangepast als het originele ticket op een andere datum is geprint. Note: De rest van de informatie wordt uit het Office ID gehaald. Indien het originele ticket door een ander reisbureau is uitgegeven dient deze informatie aangepast te worden in de FO regel. Indien je geen FA of FHE element in de PNR hebt staan moet je het FO element handmatig invoeren, enter: FO E1MIA20AUG00/ FO Transactie code Originele e-ticket nummer 1 Check digit E1 ET coupon indicator (de letter E) gevolgd door het nummer van de eerste coupon met status O of A MIA20AUG00 Stad en datum van uitgifte van het originele ticket / Slash gevolgd door het IATA nummer van het reisbureau dat het originele ticket heeft uitgegeven Stap 4: Opvragen van het ET record Vraag het ET record op door middel van de TWD entry. Stap 5: Uitgifte ticket Geef het e-ticket uit met de entry: TTP/P1

19 19 Wanneer de E-ticketing Exchange goed verloopt verschijnt er in de boeking een nieuwe FA-regel met het nieuwe ticketnummer.

20 20 Het nieuwe ticketnummer heeft een open status (O) en het oude ticket heeft een E (exchanged) status in de TWD.

21 21 Refund E-ticket Je kan een refund aanvragen voor alle vluchtcoupons die status O (open for use) of A (airport control) hebben. Alle coupons die deze status hebben dienen gerestitueerd te worden. Het is niet mogelijk om individuele coupons te selecteren. Voordat je een refund kan aanvragen voor een e-ticket dien je het ET record op te vragen. Om een refund aan te vragen voor een e-ticket, enter: TWREF Wanneer je de entry TWREF invoert verandert de status code van de coupons naar R voor Refund. Note: Zodra je TWREF hebt ingetoetst kan je de refund niet meer ongedaan maken. De status code van het ET record kan niet meer worden verandert. Zelfs als je het ET record ignored blijft de status op refund staan. Het verdere refund proces verloopt hetzelfde als een refund van een papieren ticket.

22 22 Voiden van een E-ticket Het is mogelijk om een e-ticket te voiden op de dag van uitgifte. Voordat een e-ticket gevoid kan worden dient het ET record opgevraagd te worden door middel van de TWD entry. Voorbeeld ET record: Om een e-ticket te voiden, enter: Antwoord systeem: TWX Na de TWX entry stuurt Amadeus een void aanvraag naar de luchtvaartmaatschappij. Indien bovenstaande melding op het scherm komt is het e-ticket succesvol gevoid. De status van alle void coupons veranderen in het ET record naar V (Voided):

23 23 Het FA element voor het geannuleerde ET record wordt verwijdert en opgeslagen in de history van de PNR en vervangen door een nieuw FA element dat de status code EV bevat, dit geeft aan dat het e-ticket gevoid is. Voorbeeld: Note: Het ticket wordt ook als void geregistreerd op het Query Rapport. Note: Indien de void status niet is geregistreerd op het sales rapport is het mogelijk om met de volgende entry (vanuit de TWD) het ticket alsnog void te rapporteren: TWX/N

Amadeus Exchange Ticketing

Amadeus Exchange Ticketing Training Module Amadeus Exchange Ticketing Amadeus Benelux ii 2005 Amadeus NMC All Rights Reserved. Edition 1.1 Published by: NMC Benelux Oppaallaan 1200 2132 LN Hoofddorp August 2005 iii Inhoudsopgave

Nadere informatie

Amadeus Automated Refund

Amadeus Automated Refund Training Module Amadeus Automated Refund Amadeus Benelux ii 2005 Amadeus NMC All Rights Reserved. Edition 1.1 Published by: NMC Benelux Oppaallaan 1200 2132 LN Hoofddorp August 2005 iii Inhoudsopgave Automated

Nadere informatie

Amadeus Automated MCO

Amadeus Automated MCO Training Module Amadeus Automated MCO Amadeus Benelux ii 2005 Amadeus NMC All Rights Reserved. Edition 1.1 Published by: NMC Benelux Oppaallaan 1200 2132 LN Hoofddorp August 2005 iii Inhoudsopgave Automated

Nadere informatie

Amadeus Troubleshooting Printer

Amadeus Troubleshooting Printer Training Module Amadeus Troubleshooting Printer Amadeus Benelux ii 2005 Amadeus NMC All Rights Reserved. Edition 1.1 Published by: NMC Benelux Oppaallaan 1200 2132 LN Hoofddorp August 2005 iii Inhoudsopgave

Nadere informatie

Amadeus Groepsreserveringen

Amadeus Groepsreserveringen Training Module Amadeus Groepsreserveringen Amadeus Benelux ii 2005 Amadeus NMC All Rights Reserved. Edition 1.1 Published by: NMC Benelux Oppaallaan 1200 2132 LN Hoofddorp August 2005 iii Inhoudsopgave

Nadere informatie

1. Log in... 3. 2. Selecteer een reiziger... 7

1. Log in... 3. 2. Selecteer een reiziger... 7 Inhoudsopgave 1. Log in... 3 2. Selecteer een reiziger... 7 3. Vlucht reserveren met gebruik van Search by Fare... 8 Stap 1: Zoeken Stap 2: Beschikbaarheid Stap 3: Samenvatting Stap 4: Einde Stap 5: Bevestiging

Nadere informatie

AmadeusVista Graphic HOTEL

AmadeusVista Graphic HOTEL Training Module AmadeusVista Graphic HOTEL Amadeus Benelux ii 2005 Amadeus NMC All Rights Reserved. Edition 1.1 Published by: NMC Benelux Oppaallaan 1200 2132 LN Hoofddorp August 2005 iii Inhoudsopgave

Nadere informatie

VCK TRAVEL. Handleiding voor travel arrangers. Reizigersprofielen selecteren, reserveren en sjablonen creëren via tabblad Arrangers

VCK TRAVEL. Handleiding voor travel arrangers. Reizigersprofielen selecteren, reserveren en sjablonen creëren via tabblad Arrangers VCK TRAVEL Handleiding voor travel arrangers Reizigersprofielen selecteren, reserveren en sjablonen creëren via tabblad Arrangers VCK Travel Gebruikershandleiding voor Travel Arrangers 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

AFO 232 Overzicht facturen

AFO 232 Overzicht facturen AFO 232 Overzicht facturen 232.1 Inleiding Via AFO 232 kunt u een overzicht afdrukken van facturen voor diverse leveranciers die zijn ingeboekt in het systeem. Voor het afdrukken van een individuele factuur

Nadere informatie

Adria Airways Vlucht kan gewijzigd worden naar een vlucht de volgende dag eventueel met een partner uit de alliantie.

Adria Airways Vlucht kan gewijzigd worden naar een vlucht de volgende dag eventueel met een partner uit de alliantie. Update: 16 april 2010, 15.55 uur. Onder voorbehoud van wijzigingen en fouten. Adria Airways Vlucht kan gewijzigd worden naar een vlucht de volgende dag eventueel met een partner uit de alliantie. Air Berlin

Nadere informatie

Q & A. Aangepaste KLM- en Air France-tarievenstructuur voor. Economy Class-reizen binnen Europa (inclusief Noord-Afrika) LIGHT - STANDARD - FLEX

Q & A. Aangepaste KLM- en Air France-tarievenstructuur voor. Economy Class-reizen binnen Europa (inclusief Noord-Afrika) LIGHT - STANDARD - FLEX Q & A Aangepaste KLM- en Air France-tarievenstructuur voor Economy Class-reizen binnen Europa (inclusief Noord-Afrika) LIGHT - STANDARD - FLEX Index Pagina Scope 2 Tarieven en boekingen 3-6 After Sales

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

100% e-ticketing IPB nog... dagen!

100% e-ticketing IPB nog... dagen! 100% e-ticketing IPB nog... dagen! Petra van Dam Richard Ottens Staff Travel Services SNO 25 oktober 2011 Nog 156 dagen! 2 Agenda - Achtergrond - Huidige situatie - Uitgiftemethodes e-tickets - Planning

Nadere informatie

ARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Document Instellingen

ARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Document Instellingen ARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Document Instellingen Document Instellingen 1. Introductie Met deze optie krijgt u de mogelijkheid om de documentinstellingen

Nadere informatie

Cameleon. Tips & tricks

Cameleon. Tips & tricks Cameleon Tips & tricks By 1 Opzoeken De gegevens van je boeking invullen. 2 Beschikbaarheid Gedetailleerde mogelijkheden. 3 Persoonlijke gegevens Gegevens van de passagier invullen. 4 Boeking Bevestiging

Nadere informatie

S3 Gebruiksaanwijzing Manual del Usuario

S3 Gebruiksaanwijzing Manual del Usuario Manual del Usuario Door: Global Blue SA Versie: 1.1 Datum: 17.07.2014 Status: Goedgekeurd Distributie: Nederland Inhoudsopgave Hoofdstuk I Een Tax Free Form uitgeven 3 Hoofdstuk II Een Tax Free Form opzoeken

Nadere informatie

Exact Online Integration Tool 1.0.4

Exact Online Integration Tool 1.0.4 Release Notes Exact Online Integration Tool 1.0.4 Inhoudsopgave 1. 0 1. 1 1. 2 1. 3 1. 4 1. 5 1. 6 1. 7 1. 8 1. 9 1. 10 2. 0 Ophalen van gegevens bestellingen toegevoegd Ondersteuning voor BTW codes toegevoegd

Nadere informatie

Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart. versie 1.4.20.10

Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart. versie 1.4.20.10 Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart versie 1.4.20.10 Versie 05/09/2013 INHOUD 0. Inleiding 4 1. Overzicht aansluitingen/toetsen 5 2. Overdrachtticket 6 3. Connectiemogelijkheden 7 4. Transactiemenu

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor de ODBC-driver van UNIT4 Multivers Online 8.1

Installatiehandleiding voor de ODBC-driver van UNIT4 Multivers Online 8.1 Installatiehandleiding voor de ODBC-driver van UNIT4 Multivers Online 8.1 De ODBC-driver wordt gebruikt in de volgende pakketversies: S(mall): M(edium): L(arge): XL (Extra large): Financieel, met Kostenplaatsen

Nadere informatie

AFO 241 - Leveranciers

AFO 241 - Leveranciers AFO 241 - Leveranciers 241.1 Inleiding[//] Het systeem hanteert een authority bestand voor leveranciers waarin alle leveranciers opgenomen worden. Bij het invoeren van een bestelling wordt een leverancier

Nadere informatie

Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart

Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart Versie 18/11/2014 INHOUD 0. Inleiding 4 1. Connectiemogelijkheden 5 2. Transactiemenu 6 2.1. Procentkorting toekennen 7 2.2. Bonkorting toekennen 8 2.3. Waardekorting

Nadere informatie

HANDLEIDING CORPORATE ZALEN

HANDLEIDING CORPORATE ZALEN HANDLEIDING CORPORATE ZALEN Handleiding Corporate Zalen - Van der Valk Exclusief 1 INHOUDSOPGAVE Waarvoor dient deze handleiding? 3 Zaalaanvraag corporate portal 4 Zaalaanvraag corporate portal: Toelichting

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Stap 2: Klik op Beheer bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Beheer bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

Technical Specification SOFORT Banking

Technical Specification SOFORT Banking Technical Specification SOFORT Banking (DEB.001) Author(s): Michel Westerink (MW) Version history: V1.0 MW (kopie van targetpay.com) 08/08/13 Table of contents 1. Algemeen... 3 1.1 Opmerking vooraf...

Nadere informatie

Handleiding Umbrella

Handleiding Umbrella Handleiding Umbrella Waarom Umbrella? In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die vanaf vrijdag 25 mei van toepassing is, implementeert Uniglobe Westland een nieuw systeem:

Nadere informatie

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm.

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm. Handleiding online tickets boeken bij Rederij Doeksen www.rederij-doeksen.nl Boek uw tickets online door op de knop te klikken. Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt,

Nadere informatie

Excellerend Kwartaaltip 2014-2

Excellerend Kwartaaltip 2014-2 Excellerend Heemraadweg 21 2741 NC Waddinxveen 06 5115 97 46 richard@excellerend.nl BTW: NL0021459225 Bank: NL72 ABNA 0536825491 KVK: 24389967 Onjuiste invoer! Wanneer je werkt met een Excelbestand waarbij

Nadere informatie

Handleiding online tickets boeken Rederij Doeksen Eilanders zonder machtiging

Handleiding online tickets boeken Rederij Doeksen Eilanders zonder machtiging www.rederij-doeksen.nl Handleiding online tickets boeken Rederij Doeksen Eilanders zonder machtiging Met uw eilanderpasnummer en inlogcode kunt u hier inloggen. Wilt u als eilander een boeking maken? Log

Nadere informatie

INVOEREN / WIJZIGEN DIVERSE LAY-OUTS

INVOEREN / WIJZIGEN DIVERSE LAY-OUTS INVOEREN / WIJZIGEN DIVERSE LAY-OUTS Met dit programma kunnen de lay-outs van de lijsten worden aangepast. Ga vanuit het hoofdmenu Þ ALGEMEEN Þ Invoeren / Wijzigen Diverse Lay-Outs, geef vervolgens ,

Nadere informatie

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding 1 Handleiding Total Cards Online Handleiding 2 Handleiding Inleiding Indien uw antwoord niet in deze handleiding staat, dan kunt u ons bereiken op ons e-mailadres: cards.nl@total.com. De Cards Customer

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be. RAIL lijsten automatisch verwerken

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be. RAIL lijsten automatisch verwerken RAIL lijsten automatisch verwerken Ticketsettings...2 Rapporten...3 File klaarmaken voor import...4 Importeren van de file...8 Controleren van de import...9 Doel Het vergelijken van de tickets die gebruikt

Nadere informatie

AFO 452 - Uitvoeren drukwerk

AFO 452 - Uitvoeren drukwerk AFO 452 - Uitvoeren drukwerk 452.1 Inleiding Met AFO 452 kunt u diverse soorten drukwerk printen die geproduceerd worden in de uitleenmodule. Het printen bestaat uit twee stappen: Aanmaken van het te printen

Nadere informatie

HANDLEIDING CORPORATE ZALEN

HANDLEIDING CORPORATE ZALEN HANDLEIDING CORPORATE ZALEN VERSIE 1.1 VAN DER VALK HOTELS & RESTAURANTS Inhoudsopgave Waarvoor dient deze handleiding? 3 Zaalaanvraag corporate portal 4 Het account 18 Zaalreserveringen beheren in uw

Nadere informatie

RDW erkende bedrijven: tenaamstellen. RDW erkende bedrijven: Tenaamstellen

RDW erkende bedrijven: tenaamstellen. RDW erkende bedrijven: Tenaamstellen RDW erkende bedrijven: Tenaamstellen Versie maart 2015 1 Inhoud Onderdeel Titel Pagina Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Tenaamstellen (zowel eerste tenaamstelling als overschrijving) met Digitale machtiging 3 Tenaamstellen

Nadere informatie

Samen sterker 4875 GOOD THRU

Samen sterker 4875 GOOD THRU Handleiding Moneycard Samen sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard U heeft een Moneycard en bijbehorende pincode in twee gesloten enveloppen ontvangen. U kunt uw Moneycard nu direct gebruiken samen

Nadere informatie

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet Deze handleiding geeft een uitgebreide uitleg over het online aanvragen en bestellen van 3D geprinte producten bij 3D Worknet. Registreren

Nadere informatie

Via het scherm Quote Views ziet u de belangrijkste indexen: Nasdaq, Dow Jones en S&P

Via het scherm Quote Views ziet u de belangrijkste indexen: Nasdaq, Dow Jones en S&P Deze gebruiksaanwijzing voor het WH Basic platform is gemaakt om u snel op weg te helpen. Stap voor stap maakt u kennis met de verschillende mogelijkheden van het platform. [Status Button] Deze knop laat

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

QSN database neuromodulatie. korte uitleg gebruik ProMISe

QSN database neuromodulatie. korte uitleg gebruik ProMISe QSN database neuromodulatie korte uitleg gebruik ProMISe QSN database De link naar de database is te vinden op http://www.msbi.nl/qsn In de demo versie kan de invoer getest worden, hier kan iedereen bij

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) BSP lijsten automatisch verwerken

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) BSP lijsten automatisch verwerken Ontwerp: Datum: Betreft: Fillip Geens 18 juni 2015 door Fillip Geens SERVICO BSP LIJSTEN AUTOMATISCH VERWERKEN BSP lijsten automatisch verwerken Doel...1 Initialisatie...2 Importsetting...2 Ticketsettings...3

Nadere informatie

Het 10 stappenplan om zelf online in te checken Stap 1 Naar de Incheck pagina

Het 10 stappenplan om zelf online in te checken Stap 1 Naar de Incheck pagina Stap 1 Naar de Incheck pagina 1. Ga naar www.hollandamerica.com 2. Klik op inchecken (zie print screen hieronder) 3. Log in met uw gegevens. Heeft u nog geen account? Registreer u dan via de website. 4.

Nadere informatie

S1 Gebruiksaanwijzing Manual del Usuario

S1 Gebruiksaanwijzing Manual del Usuario Manual del Usuario Door: Global Blue SA Versie: 1.1 Datum: 18.07.2014 Status: Goedgekeurd Distributie: Nederland Inhoudsopgave Hoofdstuk I Inloggen 3 Hoofdstuk II Een Tax Free Form uitgeven 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

Handleiding Umbrella

Handleiding Umbrella Handleiding Umbrella Waarom Umbrella? In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die vanaf vrijdag 25 mei van toepassing is, implementeert Uniglobe Westland een nieuw systeem:

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Emballage Administratie Emballage Administratie Dit document beschrijft de werking van de Emballage Administratie module

Nadere informatie

Powered by EBAY CONNECTOR. handleiding

Powered by EBAY CONNECTOR. handleiding Powered by EBAY CONNECTOR handleiding Het bydotcommerce appframework Welkom in het appframework van bydotcommerce. In dit framework bieden wij al onze apps aan. DotCommerce heeft speciaal voor de klanten

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing module en website Hoteltoscane.nl. blz.1. Er zijn 3 manieren waarop u een voor u geschikt hotel kunt vinden op deze website:

Gebruiksaanwijzing module en website Hoteltoscane.nl. blz.1. Er zijn 3 manieren waarop u een voor u geschikt hotel kunt vinden op deze website: Gebruiksaanwijzing module en website Hoteltoscane.nl. blz.1 Welkom bij Hoteltoscane.nl, een informatieve website over Toscane, dat prachtige gebied in Italië. Naast uitvoerige informatie over de Toscaanse

Nadere informatie

Webterminal Operators Manual NL Coupon

Webterminal Operators Manual NL Coupon Webterminal Operators Manual NL Coupon Copyright 2010 by. All rights reserved. The information in this document may not be changed without express written agreement of. TABLE OF CONTENTS 1. Introductie:...

Nadere informatie

utravel Quick Start Guide

utravel Quick Start Guide Quick Start Guide Met utravel ben je altijd zorgeloos onderweg! Met de nieuwe all-in-one travel app van UNIGLOBE beheer je al je vluchten en reservaties makkelijk op 1 scherm. utravel biedt reizigers op

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Handleiding. Boek Een ticket online

Handleiding. Boek Een ticket online Handleiding Boek Een ticket online STAP 1 - Selecteer retour ticket(retour) of (Enkele Reis) - Selecteer plaats van vertrek( Selecteer plaats van vertrek) - Typ minimaal twee beginletters van de gewenste

Nadere informatie

Gegevens Easyjet: Ga naar de website van Easyjet: Via bovenstaande link komt u direct op de Nederlandse website van Easyjet.

Gegevens Easyjet: Ga naar de website van Easyjet:  Via bovenstaande link komt u direct op de Nederlandse website van Easyjet. Handleiding Easyjet Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online inchecken, bijboeken van uw ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Easyjet. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

INHOUD DE RESERVATIEPROCEDURE STAP VOOR STAP NAVERKOOP OP WWW.VOYAGES- SNCF.EU PAS, KORTINGKAART OF ABONNEMENT KOPEN SOORTEN TICKETS GROEPSRESERVATIES

INHOUD DE RESERVATIEPROCEDURE STAP VOOR STAP NAVERKOOP OP WWW.VOYAGES- SNCF.EU PAS, KORTINGKAART OF ABONNEMENT KOPEN SOORTEN TICKETS GROEPSRESERVATIES INHOUD DE RESERVATIEPROCEDURE STAP VOOR STAP 1: EEN ACCOUNT AANMAKEN 2: VERBINDING MAKEN MET HTTP://BENELUX.VOYAGES-SNCF.EU/NL/ 3: DE RESERVATIEMOTOR 4: STOELVOORKEUR INGEVEN EN TARIEF KIEZEN 5: DE VERPLICHTE

Nadere informatie

EXTERNE Q&A BETAALDE BAGAGEOPTIE VOOR (REIS)AGENTEN EN REISMANAGERS NEDERLANDSE VERSIE

EXTERNE Q&A BETAALDE BAGAGEOPTIE VOOR (REIS)AGENTEN EN REISMANAGERS NEDERLANDSE VERSIE EXTERNE Q&A BETAALDE BAGAGEOPTIE VOOR (REIS)AGENTEN EN REISMANAGERS NEDERLANDSE VERSIE Inhoud Vraag Pagina A. Volgende fase betaalde bagageoptie 1 2 2 B. Scope 3 9 2-3 C. Flying Blue 10 11 3 D. Restitutie

Nadere informatie

Handleiding Club.Opleidingen

Handleiding Club.Opleidingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Club.Opleidingen............................................................................................

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Handleiding Sepa Direct Debit

Handleiding Sepa Direct Debit Handleiding Sepa Direct Debit U vindt volgende informatie terug in deze handleiding: De Europese domiciliëring Inleiding Schuldeiser Mandaten Overzicht en details Een mandaat creëren Een mandaat wijzigen

Nadere informatie

Handleiding. Boek Een ticket online

Handleiding. Boek Een ticket online Handleiding Boek Een ticket online December 2009 1 STAP 1 - Selecteer retour ticket(retour) of (Enkele Reis) - Selecteer plaats van vertrek( Selecteer plaats van vertrek) - Typ minimal twee beginletters

Nadere informatie

POLARIS Nova. Handleiding Employee Self Service

POLARIS Nova. Handleiding Employee Self Service POLARIS Nova Handleiding Employee Self Service Versie: 2.0 Datum: 01-03-2013 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 Vraag & antwoord... 4 2.2 Wachtwoord wijzigen... 5 2.3 Wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

Handleiding Vragenlijst/Participants report

Handleiding Vragenlijst/Participants report Handleiding Vragenlijst/Participants report aanmaken, versturen, accepteren Note: Vragenlijsten (participant reports) worden gegenereerd vanuit de Mobility Experience. GEGENEREERDE E-FORMS VANUIT DE TOOL

Nadere informatie

Stappenplan I-rent. Inloggen

Stappenplan I-rent. Inloggen Stappenplan I-rent Vanaf januari 2017 kan je reserveren voor het buurthuis, Rockhok of jeugdcentrum via het online platform I-rent. In deze handleiding kan je terugvinden hoe je kan inloggen, een reservatie

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Installatiehandleiding voor de ODBC-driver

Installatiehandleiding. Installatiehandleiding voor de ODBC-driver Installatiehandleiding Installatiehandleiding voor de ODBC-driver van UNIT4 Multivers (Accounting) Online 8.1 Copyright 2013 UNIT4 Software B.V., Sliedrecht, The Netherlands Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Technical Specification SOFORT Banking

Technical Specification SOFORT Banking Technical Specification SOFORT Banking (DEB.001) Author(s): Michel Westerink (MW) Version history: V1.1 SvdV (gebruikersgemakt) 20/08/13 V1.0 MW (kopie van targetpay.com) 08/08/13 Table of contents 1.

Nadere informatie

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

Maximo Tips and Tricks

Maximo Tips and Tricks Maximo Tips and Tricks Agenda Tips & Tricks 1. Scherm lay-out on demand 2. Koppelen Excel en Maximo 3. Foto s toevoegen aan records 4. Type ahead functie 5. Scripting voor calculaties en validaties 6.

Nadere informatie

AFO 233 - Printen financiële transacties

AFO 233 - Printen financiële transacties AFO 233 - Printen financiële transacties 233. Inleiding Alle wijzigingen in de bestelmodule die een verandering in de en/of de van een budget tot gevolg hebben, worden vastgelegd in een be. Via AFO 233

Nadere informatie

Hunter CRM. POS Documentatie

Hunter CRM. POS Documentatie Hunter CRM POS Documentatie Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling

Nadere informatie

HANDLEIDING E-COMMERCE V1.0

HANDLEIDING E-COMMERCE V1.0 HANDLEIDING E-COMMERCE V1.0 INHOUD 1. Zoeken... 2 1.1. De Bailey classificatie... 2 1.2. De ETIM classificatie... 4 1.3. Snelzoeken... 4 1.4. Het resultaat... 4 1.5. Beamerlampen... 5 1.6. Tips... 6 2.

Nadere informatie

Keuzeknoppen. Tip: Onder de knop Legenda zijn alle mogelijke statussen terug te vinden.

Keuzeknoppen. Tip: Onder de knop Legenda zijn alle mogelijke statussen terug te vinden. Uren In Timewax kunnen gemaakte uren worden geregistreerd. Dit kan worden gedaan per uur of een gedeelte van een uur. Een favorietenlijst maakt het mogelijk snel en gericht uren te kunnen schrijven. Ook

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online rapportages NPR

Gebruikershandleiding online rapportages NPR Gebruikershandleiding online rapportages NPR Versie: 3 B 1624f Datum: 31 maart 2015 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. AANMELDEN... 3 2.1. Wat heeft u nodig?... 3 2.2. Opstarten digitaal loket... 3 3.

Nadere informatie

Wij zijn te bereiken tijdens kantooruren: maandag vrijdag van 09.00 17.00u. Hoe kan ik op www.riu.com met mijn password bij RIU PartnerClub inloggen?

Wij zijn te bereiken tijdens kantooruren: maandag vrijdag van 09.00 17.00u. Hoe kan ik op www.riu.com met mijn password bij RIU PartnerClub inloggen? Hoe kom ik in contact met de RIU PartnerClub Wij zijn te bereiken tijdens kantooruren: maandag vrijdag van 09.00 17.00u. RIU PartnerClub Tel: 0034-971-491168 RIU Centre Fax: 0034-971-260566 07610 Playa

Nadere informatie

Handleiding Mijn USG MarComSales Voor Interim Professionals

Handleiding Mijn USG MarComSales Voor Interim Professionals Handleiding Mijn USG MarComSales Voor Interim Professionals 1. Inloggen 2. Persoonlijke gegevens 3. Werkurenbriefjes invoeren en doorsturen 4. Afgewezen werkurenbriefjes 5. Declaraties 6. Salarisspecificaties

Nadere informatie

Handleiding RS Form! 1.0.4

Handleiding RS Form! 1.0.4 Handleiding RS Form! 1.0.4 Inhoud 1. Controlepaneel... 3 2. Forms Manager... 4 2.1 Nieuwe form aanmaken... 4 2.2 Nieuwe fields toevoegen... 7 2.3 Wijzigen/verwijderen bestaande Forms, Fields... 10 Versie

Nadere informatie

Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda

Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 11 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Hieronder volgt een overzicht van relevante contactpersonen binnen KPN Telecom.

Hieronder volgt een overzicht van relevante contactpersonen binnen KPN Telecom. 1. Contact personen 2. Rent-a-Switch service 3. Validaties 4. Afhandeling Rent-a-Switch orders 5. Foutmeldingen 1. Contact personen Hieronder volgt een overzicht van relevante contactpersonen binnen KPN

Nadere informatie

Technische Documentatie SOFORT Banking

Technische Documentatie SOFORT Banking Technische Documentatie SOFORT Banking (DEB.001) Author(s): Michel Westerink (MW) Version history: V1.3 MKh Italië toegevoegd 12/05/15 V1.2 MW (Overboeking) 20/08/14 V1.1 SvdV (gebruikersgemak) 20/08/13

Nadere informatie

Bronboek ISBN conversie naar EAN

Bronboek ISBN conversie naar EAN Bronboek ISBN conversie naar EAN Onderstaande procedure beschrijft hoe u in een aantal stappen uw artikelgegevens in Bronboek kunt converteren van ISBN naar EAN (ISBN13). Het is belangrijk dat u deze stappen

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Inhoudsopgave van deze FAQ

Inhoudsopgave van deze FAQ Inhoudsopgave van deze FAQ Vraag 1:...2 Ik kan mijn registratie codes niet invoeren...2 Het programma start niet meer op...2 Ik krijg en melding bij het opstarten: U heeft de applicatie langer dan 42 dagen

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Wijzigen van uw e-mailadres...

Nadere informatie

Snelstart Handleiding

Snelstart Handleiding Home landkaart In het hoofdmenu vind je functionaliteiten die je werk een stuk efficiënter maken. Zo kun je in dit menu gebruik maken van de filterknop, zodat je nog sneller de juiste informatie kunt terugvinden.

Nadere informatie

Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening

Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening Eigenaar (Gebruiker ) Huis 1 (Object) Huis 2 (Object) Reservering voor n Object, met n gekoppelde Reserveringsoort Reserveringsoort(en) bevat voorwaarden voor de

Nadere informatie

Na enige tijd ziet u het volgende scherm. De gegevens zijn uit de GSM kiezer gehaald.

Na enige tijd ziet u het volgende scherm. De gegevens zijn uit de GSM kiezer gehaald. Handleiding GSM Kiezer PL SW versie 8.8.1 Start het programma GSM-SW op. Nu verschijnt het hoofdmenu. Sluit de usb kabel aan van de GSM kiezer. De driver wordt geinstalleerd. Het volgende scherm wordt

Nadere informatie

Handleiding NHTV MORE

Handleiding NHTV MORE Handleiding NHTV MORE Inleiding NHTV MORE is de online registratie portal voor alle additionele activiteiten waar je als student aan kunt deelnemen. In deze handleiding is beschreven hoe je je kunt registreren

Nadere informatie

BagManager. Handout. Versie 6.0. Opleidingen SPL/A4 BTS BAGAGE. Februari 2015 Versie 3

BagManager. Handout. Versie 6.0. Opleidingen SPL/A4 BTS BAGAGE. Februari 2015 Versie 3 BagManager Handout Versie 6.0 Opleidingen SPL/A4 BTS BAGAGE Februari 2015 Versie 3 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. In en uit loggen HHT 3. Menustructuur op de HHT 4. Rode knop H 5. Scherm refresh 6.

Nadere informatie

Hoe letter ik posten handmatig af in de Afletter Module?

Hoe letter ik posten handmatig af in de Afletter Module? Aangemaakt op 6 april 2017 / Gewijzigd op 5 september 2017 Hoe letter ik posten handmatig af in de Afletter Module? Na het inlezen van het bestand van uw Payment Server Provider, krijgt u het scherm Matching

Nadere informatie

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s.

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s. 1. Het Internet Schooldossier (ISD) Het Internet Schooldossier (ISD) is een beveiligde website van de Inspectie van het Onderwijs waarlangs de onderwijsinstellingen gegevens met de Inspectie kunnen uitwisselen.

Nadere informatie

Wanneer je een reservering maakt, dan ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden.

Wanneer je een reservering maakt, dan ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden. ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FLYPALOPES Wanneer je een reservering maakt, dan ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden. 1. Reserveringsopdracht Flypalopes kan een reservering voor je

Nadere informatie

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Mei 2016 Versie 2.0

Handleiding. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data. Mei 2016 Versie 2.0 Handleiding NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data Mei 2016 Versie 2.0 2014-2016 by Reports. All rights reserved. Versie 2.0 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 3 2.1. Startpagina...

Nadere informatie

SETUP SEPA Setup SEPA 2013 Newminds

SETUP SEPA Setup SEPA 2013 Newminds SETUP SEPA Setup SEPA 2013 Newminds Inhoud 1.0 Installatie SEPA (Credit Transfer)... 3 2.0 Installatie SEPA (Direct Debit)... 4 Setup SEPA 2013 Newminds 2 1.0 Installatie SEPA (Credit Transfer) Gebruik

Nadere informatie

Handleiding voor aanmelden voor het schakelprogramma Mental Health via MyUM

Handleiding voor aanmelden voor het schakelprogramma Mental Health via MyUM Handleiding voor aanmelden voor het schakelprogramma Mental Health via MyUM Studenten die in september 2017willen starten met het schakelprogramma Mental Health dienen vóór 1 april 2017 hun aanmelding

Nadere informatie

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be HANDLEIDING Gebruikersbeheer voor intergemeentelijke entiteiten april 2015 De toegang tot het online rapporteringsinstrument van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verloopt via het gebruikersbeheerplatform

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.4 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Electronisch Aanleveren Radiocommercials. Handleiding. Versie 1.2.1 WWW.EAR.NU. 2007 - M&I Broadcast Services B.V.

Electronisch Aanleveren Radiocommercials. Handleiding. Versie 1.2.1 WWW.EAR.NU. 2007 - M&I Broadcast Services B.V. Electronisch Aanleveren Radiocommercials Handleiding Versie 1.2.1 WWW..NU M&I Inhoud I...2 Algemeen 1...3 - Electronisch Aanleveren Radiocommercials II...4 Functies III...5 Inloggen 1...5 Uploaden 2...6

Nadere informatie

School Handleiding

School Handleiding Twinfield @ School Handleiding Bank invoer Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands De Beek 9-15 3871 MV Hoevelaken Nederland Publicatie informatie Auteursrecht 2000 2017 - Twinfield International N.V.

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie