Vergadering schepencollege van 21/01/2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering schepencollege van 21/01/2010"

Transcriptie

1 Vergadering schepencollege van 21/01/2010 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Vanaf punt B 19. verlaat Peumans Jan, Schepen de zitting. Vanaf punt B 19. verlaat Stratermans Gerard, Schepen de zitting. Vanaf punt B 20. vervoegt Peumans Jan, Schepen de zitting. Vanaf punt B 20. vervoegt Stratermans Gerard, Schepen de zitting. Interne zaken - Dienst Secretariaat A 1. GOEDKEURING VERSLAG ZITTING SCHEPENCOLLEGE DD Het verslag werd goedgekeurd. Er waren geen bemerkingen. Interne zaken - Dienst bevolking A 2. VERLENEN VAN GRAFCONCESSIE OP GEMEENTELIJK KERKHOF Voor mevr. Catharina Houben, wonende te 3770 Riemst, Kapelstraat,24, nav het overlijden van Peter van der Beek, voor het kerkhof te Kanne voor de duur van 30 jaar. Bedrag : 650 euro Grootte : 2,88m² Voor mevr. Catharina Janssen, wonende te 3770 Riemst, Daalstraat, 12, nav het overlijden van Willem Hubens, voor het kerkhof te Herderen voor de duur van 30 jaar. Bedrag : 650 euro Grootte : 2,88 m² Voor mevr. Gerardina Michiels, wonende te 3770 Riemst, Bolderstraat,113, nav het overlijden van Henri Lenaerts, voor het kerkhof te Val-Meer voor de duur van 30 jaar. Bedrag: 650 euro Grootte : 2,88 m² Interne zaken - Dienst Personeel A 3. TEWERKSTELLING ARTIKEL 60 O.C.M.W. VAN DE HEER WENDY THYS MET INGANG VAN 01/06/2009 Het college neemt kennis dat de heer Wendy Thys, 09/03/1975, wonende te 3770 Riemst, Iers-Kruisstraat nr.119 is tewerkgesteld als arbeider containerpark vanaf 01/06/2009 tot en met 31/05/2010 ingevolge artikel 60 paragraaf 7 waarbij de loonlast betaalbaar wordt gesteld door het O.C.M.W. Interne zaken - Dienst Personeel A 4. AANLEG WERFRESERVE VOOR WEBMASTER Gelet op de beslissing van het schepencollege dd houdende het openstellen de functie van webmaster en aanleg werfreserve. Gelet op het proces-verbaal en het verslag van de jury dd (mondelinge proef); Overwegende dat volgens artikel 25 van de rechtspositieregeling alle geslaagde kandidaten dienen opgenomen te worden in de werfreserve;

2 Overwegende de beslissing van het schepencollege dd betreffende de aanstelling van de heer JOUMANI Youssef als webmaster; Op voorstel van de voorzitter; BESLUIT: Volgens artikel 25 van de rechtspositieregeling dienen alle geslaagde kandidaten opgenomen te worden in de werfreserve: - de heer TIMMERMANS Simon, Flinkstraat 88, 3512 Stevoort 76,5/100 - de heer GAETHOFS Wim, Rekhovenstraat 74, 3650 Lummen 66,5/100 artikel 2: De geldigheidsduur van de werfreserve bedraagt twee jaar en is verlengbaar tot maximum vijf jaar. De duur van de wervingsreserve van aan vanaf de eerste dag van de maand volgend op de datum van het eindrapport van de selectie vanaf tot en met Interne zaken - Dienst Secretariaat A 5. DIENSTNOTA ONTHAALBELEID GEMEENTE RIEMST - SCENARIO ONTHAALDAG NIEUWE MEDEWERKERS - PETER-EN METERSCHAP. Deze dienstnota bepaalt het onthaalbeleid van een nieuwe medewerker met o.a. volgende stappen: - Onthaal 1 ste dag - Opvolging 1 ste weken/maanden - Scenario onthaaldag nieuwe medewerkers De onthaaldag wordt 1 à 2 maal per jaar georganiseerd op initiatief van de personeelsdienst om de nieuwe medewerkers al dan niet Riemstenaren vertrouwd te maken met de gemeente. Zowel met de verschillende diensten en hun werking en verantwoordelijkheden, als met de gemeente zelf. Ook maken de nieuwe medewerkers dan ook kennis met de andere nieuwkomers, de Burgemeester, de secretaris, de personeelsdienst. - Peter-en meterschap Bij de komst van een nieuwe werknemer is het voorzien van een peter of meter een pluspunt. Dit zowel voor de organisatie die het inwerken van de nieuweling vlotter ziet verlopen, als voor de nieuwe medewerker, die van dichtbij begeleid wordt. Deze vorm van begeleiding op de werkvloer is reeds ruim verspreid in Vlaanderen. We willen hierbij vanuit de personeelsdienst een aantal tips aanreiken, om dit systeem in ons bestuur vlot in te voeren en op een kwalitatief niveau te houden. Het maakt onderdeel uit van het introductiebeleid, naast de andere elementen van het onthaal. Als bijlage vindt u de onthaalmap, deze bevat de nodige informatie voor nieuwe medewerkers bij het gemeentebestuur. Interne zaken - Dienst Secretariaat A 6. VERLOF BURGEMEESTER. Burgemeester Mark Vos wenst met verlof te gaan van 30/01/2010 t.e.m. 03/02/2010. De burgemeester zal tijdens deze periode vervangen worden door schepen Gerard Stratermans.

3 Facilitaire Diensten - Technische Dienst A 7. GOEDKEURING VORDERINGSSTAAT NR. 8 AANLEG RIOLERING EN WEGVERBETERING KERKSTRAAT ZICHEN. Vorderingsstaat nr. 8 voor een bedrag van ,72 (21% BTW inbegrepen) in het voordeel van aannemer Gemoco NV, Oude Heidestraat 83 te 3740 Munsterbilzen, worden goedgekeurd. Als bijlage het proces-verbaal van nazicht van 8 december 2009 voor staat nr. 8, opgesteld door Technum. In zitting van 18 december 2008 heeft het college van burgemeester en schepenen de opdracht gegund aan Gemoco NV, Oude Heidestraat 83 te 3740 Munsterbilzen tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van ,15 excl. btw of ,66 incl. btw. Van dit bedrag is ,00 excl. btw + 0 euro btw ten laste van Infrax (voor het deel rioleringswerken ) en is ,07 excl. btw ,51 btw = ,58 ten laste van de gemeente Riemst (voor het deel wegverbetering Kerkstraat ). Vorderingsstaat nr. 8 bevat enkel werken ten laste van de gemeente Riemst. Facilitaire Diensten - Technische Dienst A 8. KENNISGEVING DATUM GEMEENTELIJKE VERKOOP Door de gemeenteraad werd in vergadering van 14 december 2009, de voorwaarden voor de gemeentelijke verkoop en de lijst met de te verkopen materialen en materieel goedgekeurd. De verkoop gaat door op zaterdag 27 februari Van 8u tot 9u kunnen de te koop aangeboden materialen en materieel bezichtigd worden. Van 9 u tot 12 u is dan de eigenlijke verkoop. Ieder lot wordt toegewezen aan de meest biedende. Deze kennisgeving wordt gepubliceerd in de info plus van februari Het college neemt kennis en gaat akkoord. LDP - Dienst Milieu A 9. PROJECTEN 2010 IKV SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Gelet op de goedkeuring van de Samenwerkingsovereenkomst Gemeenten door de Vlaamse Regering op 21 december 2007; Gelet op het advies van de Milieu-adviesraad dd ; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van betreffende de intekening op de Samenwerkingsovereenkomst Gemeenten BESLUIT: Voor het intekenjaar 2010 worden volgende projecten ingediend: - Aanleg fotovoltaïsche zonnepanelen technische dienst thema energie hernieuwbare energie raming kostprijs euro - Aanleg fotovoltaïsche zonnepanelen sporthal Riemst thema energie hernieuwbare energie raming kostprijs euro - Aanleg fotovoltaïsche zonnepanelen gemeentelijke basisschool Riemst thema energie hernieuwbare energie raming kostprijs euro artikel 2: De nodige kredieten worden per project in de begroting voorzien in de begroting 2010 onder artikelnummers /724/56, /724/52 en /724/54. artikel 3: De projectaanvragen worden overgemaakt aan de Vlaamse Overheid.

4 LDP - Dienst Milieu A 10. TOELATING MUZIEKACTIVITEIT TER GELEGENHEID VAN BIJZONDERE FEESTEN - CARNAVALBAL JEUGDZITTING - ZAAL ALLIANCE KANNE Gelet op de politieverordening in verband met openbare orde, zeden, rust, veiligheid, reinheid, gezondheid en hinderlijke gedragingen. Gelet op de bepalingen van hoofdstuk 6.7 (niet-ingedeelde muziekactiviteiten) van Vlarem II. Gelet op de vraag dd van dhr. Michel Mourmans, Bovenstraat 87/2, 3770 Riemst, om in naam van jcv Os Greune, op zondag de Jeugdzitting te organiseren in zaal Alliance, Steenstraat 12, 3770 Riemst (art. 49/50). Gelet dat de Jeugdzitting aanvangt om u. en eindigt om u. Gelet op het feit dat de organisatoren in het bezit zijn van een afgesloten verzekering inzake burgerlijke aansprakelijkheid. Gelet op de aard van de activiteit zoals vermeld in de aanvraag. Gelet op het gunstig advies van de milieudienst indien er wordt voldaan aan de opgelegde voorwaarden. BESLUIT: De Jeugdzitting, georganiseerd op door jcv Os Greune, in zaal Alliance, Steenstraat 12, 3770 Riemst, wordt toegelaten als muziekactiviteit in toepassing van Vlarem II, hoofdstuk 6.7 (niet-ingedeelde muziekactiviteiten). artikel 2: De in artikel 1 bedoelde toelating is afhankelijk van de naleving van volgende voorwaarde: - de muziekactiviteit moet beëindigd zijn op zondag om u. - het afval, afkomstig van de activiteit, moet binnen 24 uur in een straal van 50 m rond de locatie van de activiteit door de organisatoren opgeruimd worden. De volgende geluidsbeperkende maatregelen dienen getroffen te worden: - de geluidshinder moet tot een minimum beperkt worden; - de geluidssterkte mag maximaal 90 db(a) bedragen; - alle voorzorgen moeten genomen worden om de buurt niet te verstoren door nachtrumoer; artikel 3: De organisatoren dienen in het bezit te zijn van een afgesloten verzekering inzake burgerlijke aansprakelijkheid. artikel 4: In het kader van het behoud van de openbare rust wordt verwezen naar het gemeenteraadsbesluit dd houdende vaststelling van een politieverordening in verband met de openbare orde, zeden, rust, veiligheid, reinheid, gezondheid en hinderlijke gedragingen met inzonderheid vanaf artikel 48. artikel 5: Dit besluit wordt onderworpen aan het decreet van 28 april 1993, houdende de regeling voor het Vlaams Gewest, van het administratief toezicht op de gemeenten, gewijzigd bij de decreten van 13 april 1999, 18 mei 1999 en 15 juli ROW - Dienst Openbare Werken A 11. GOEDKEURING VORDERINGSSTAAT NR.22 UITBREIDING VAN DE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK Vorderingsstaat nr.22 voor een bedrag van 411,96 EUR + 86,51 EUR BTW, samen 498,47 EUR, in het voordeel van aannemer nv Bouwbedrijf Keulen H. te Kesselt- Lanaken, wordt goedgekeurd.

5 ROW - Dienst Patrimonium A 12. AANLEG GASLEIDING KLEIN LAFELTSTRAAT TE RIEMST Het college gaat akkoord met de uitbreiding van de aardgasleiding in de Klein Lafeltstraat te Riemst (190m), op voorwaarde, dat voldaan wordt aan de opgelegde verplichtingen betreffende herstelling van de wegenis, bermen en de stoepen. De uitbreiding is nodig om de aansluiting van woningen op het net te realiseren. ROW - Dienst Patrimonium A 13. UITBREIDING MIDDENSPANNING, LAAGSPANNING, TELEDISTRIBUTIE EN GASLEIDINGEN IN DE LANGSTRAAT, TRINELLESTRAAT EN TIKKELSTEEG TE MILLEN-RIEMST Het college gaat akkoord met de uitbreiding van de aardgasleiding (380m), de middenspanning (850m), de teledistributie (20m), en de laagspanning (20m) in de Langstraat, Trinellestraat en Tikkelsteeg te Millen - Riemst, op voorwaarde, dat voldaan wordt aan de opgelegde verplichtingen betreffende herstelling van de wegenis, bermen en de stoepen. De uitbreiding is nodig om de aansluiting van woningen op het net te realiseren. De uitbreiding van de middenspanning is nodig om de nieuwe cabine langs de Langstraat aan te sluiten op het net. Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Cultuur A 14. AANVRAAG VERGUNNING KIENSPEL DOOR DE VERENIGNIG VERENIGDE HANDBOOGSCHUTTERS VAN RIEMST Gelet op de aanvraag ingediend door de Verenigde Handboogschutters van Riemst om een loterij, genaamd kienspel te organiseren op zaterdag 20 februari 2010; Overwegende dat het prijzenbedrag ongeveer 1.500,00 euro is; Overwegende dat de loterij plaats vindt op zaterdag 20 februari 2010 in zaal Delicia te Zichen; Overwegende dat de loterij uitsluitend tot doel mag hebben de opbrengst aan te wenden tot godvruchtige of liefdadige werken, tot bevordering van de nijverheid en kunst of tot elk ander doel van algemeen nut; Overwegend dat het college van burgemeester en schepenen gemachtigd is vergunning af te leveren, vermits uit de verklaring van de inrichters, de publiciteit beperkt blijft tot het grondgebied van de gemeente Riemst; Gelet op het reglement dat dienaangaande werd opgesteld; Gelet op de gemeentewet. BESLUIT: De gevraagde machtiging tot het houden van een loterij op 20 februari 2010 wordt verleend aan de Verenigde Handboogschutters van Riemst. artikel 2: Alleen prijzen in natura zijn toegelaten voor het prijzenbedrag van 1.500,00 euro. artikel 3: Afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de vereniging. Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Cultuur A 15. AANVRAAG TIJDELIJKE PUBLICITEIT Gelet op de tijdelijke vergunningen voor het plaatsen van publiciteit langs gewestwegen in Riemst en de daarin gestelde voorwaarden, afgeleverd door het Vlaams Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer, district 714 Tongeren, met kenmerken 714/B/PTP/2010/94.

6 BESLUIT: Akkoord te gaan met de afgeleverde vergunningen van het Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer aan: KV Albanus 3 en CV De Sjoemelere p/a Geelen Philippe, Kloosterstraat 27, 3770 Riemst, voor tijdelijke publiciteit naar aanleiding van hun Lichtstoet te Vlijtingen op 06/03/2010 op voorwaarde dat de aanvrager zich houdt aan de voorwaarden gesteld door het Vlaams Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer. Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Evenementen A 16. POLITIEVERORDENING I.V.M. DE VERKEERSREGELING TIJDENS DE JAARLIJKSE KERMIS TE ZUSSEN VAN TOT EN MET Gelet op de wet op de politie van het wegverkeer; Gelet op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op de grote volkstoeloop bij de jaarlijkse kermis te Zussen Gelet op art. 119,133,134 1,135 1 en van de nieuwe gemeentewet; Overwegende dat het noodzakelijk is maatregelen te treffen met het oog op een ordelijk verkeer op die dagen; BESLUIT: Van 24/08/ uur t.e.m. 01/09/2010 is het verboden te parkeren op het Trudoplein te Zussen (Riemst); artikel 2: Van 24/08/2010 t.e.m. 01/09/2010 is er een stilstaan-en parkeerverbod in de: * Kalderstraat (tussen Kwartelstraat en het Trudoplein aan de rechterzijde) * Waterstraat (tussen Zwart-Kruisstraat en de Mergelstraat aan de rechterzijde) artikel 3: Van 24/08/2010 t e.m. 01/09/2010 is alle verkeer verboden met uitzondering van de plaatselijke bediening in volgende straten: Mergelstraat ( vanaf kruispunt met Misweg tot aan het Trudoplein) Reggerstraat ( vanaf kruispunt met de Kleuzenstraat tot aan het Trudoplein) Mgr.Trudo-Jansstraat ( vanaf kruispunt met Hennestraat tot aan kruispunt met de Kalderstraat Kalderstraat (vanaf kruispunt met de Kwartelstraat tot aan het Trudoplein) artikel 4: Op 28/08 29/08-30/08 31/08 en 01/09/2010 vanaf 13 uur is alle verkeer verboden met uitzondering van plaatselijke bediening in volgende straten: Misweg ( vanaf het kruispunt met de Visésteenweg richting Zussen Centrum) Burchtstraat (vanaf kruispunt met Visésteenweg richting Zussen Centrum) Kalderstraat (vanaf kruispunt met Kwartelstraat richting Trudoplein) Waterstraat (vanaf kruispunt met Diepestraat richting Mergelstraat) Mergelstraat (vanaf kruispunt met Waterstraat tot kruispunt met Misweg) De nodige omleiding wordt voorzien via de Walenweg en/of Zwart-Kruisstraat. artikel 5: Gedurende de kermisperiode in Zussen zal vanaf 24/08/2010 t.e.m. 01/09/2010 het eenrichtingsverkeer in de Misweg (tss. Hennestraat en Mergelstraat) alsook in de MGr. TrudoJansstraat ( tss. Hennestraat en Trudoplein) opgeheven worden. artikel 6: De inbreuken op de beschikkingen van deze verordeningen zullen gestraft worden met politiestraffen. artikel 7: Deze verordening wordt bekendgemaakt en verzonden naar de Bestendige Deputatie van Limburg voor vermelding in het Bestuursmemoriaal.

7 Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Evenementen A 17. POLITIEVERORDENING I.V.M. DE VERKEERSREGELING TIJDENS DE KERMIS TE ZICHEN OP EN Gelet op de wet betreffende de politie van het wegverkeer; Gelet op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op art. 119,133,134 1,135 1 en van de nieuwe gemeentewet; Gelet op de jaarlijkse kermis in Zichen op 04/07/2010 EN 10/10/2010 waarbij een signalisatieplan dient opgesteld te worden. Overwegende dat het noodzakelijk is de nodige maatregelen te treffen voor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers op die dag en de nodige maatregelen met het oog op een ordelijk verkeer; BESLUIT: Tussen 30/06/ uur tot en met 06/07/2010 alsook tussen 06/10/ uur tot en met 12/10/2010, zal de Mennestraat in Zichen op de kruispunten met de Kerkstraat en de Sint Rochusstraat afgesloten worden voor alle verkeer met uitzondering voor plaatselijke bediening. De nodige omleiding zal voorzien worden. artikel 2: Er zal een parkeer en stilstandverbod ingesteld worden tussen 30/06/ uur tot en met 06/07/2010 alsook tussen 06/10/ uur tot en met 12/10/2010 in de kermiszone op de Mennestraat en op het Rode Kruisplein in Zichen. artikel 3: De nodige signalisatie wordt aangebracht. artikel 4: De inbreuken op deze verordening worden gestraft met politiestraffen. artikel 5: Deze verordening wordt bekendgemaakt en verzonden naar de Bestendige Deputatie van Limburg voor vermelding in het bestuursmemoriaal. Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Evenementen A 18. POLITIEVERORDENING I.V.M. DE VERKEERSREGELING TIJDENS DE KERMIS TE VLIJTINGEN OP EN Gelet op de wet betreffende de politie van het wegverkeer; Gelet op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op art. 119,133,134 1,135 1 en van de nieuwe gemeentewet; Gelet op de jaarlijkse kermis in Vlijtingen op 06/06/2010 EN 03/10/2010 waarbij een signalisatieplan dient opgesteld te worden. Overwegende dat het noodzakelijk is de nodige maatregelen te treffen voor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers op die dag en de nodige maatregelen met het oog op een ordelijk verkeer; BESLUIT: Tussen 02/06/ uur tot en met 08/06/2010 alsook tussen 29/09/ uur tot en met 05/10/2010, zal de Mheerstraat in Vlijtingen op de kruispunten met de Jodenstraat, De Sint- Albanusstraat, Ophemerstraat en de Smisstraat afgesloten worden voor alle verkeer met uitzondering voor plaatselijke bediening. De nodige omleiding zal voorzien worden. artikel 2: Er zal een parkeer en stilstandverbod ingesteld worden tussen 02/06/ uur tot en met 08/06/2010 alsook tussen 29/09/ uur tot en met 05/10/2010 in de kermiszone van de Mheerstraat in Vlijtingen. artikel 3: De nodige signalisatie wordt aangebracht.

8 artikel 4: De inbreuken op deze verordening worden gestraft met politiestraffen. artikel 5: Deze verordening wordt bekendgemaakt en verzonden naar de Bestendige Deputatie van Limburg voor vermelding in het bestuursmemoriaal. Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Evenementen A 19. POLITIEVERORDENING I.V.M. DE VERKEERSREGELING TIJDENS DE KERMIS TE VAL MEER VAN EN Gelet op de wet betreffende de politie van het wegverkeer; Gelet op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op art. 119,133,134 1,135 1 en van de nieuwe gemeentewet; Gelet op het feit dat het kerkplein wegens het bestaan van de sociale woningen niet volledig gebruikt kan worden, Gelet op de jaarlijkse kermis in Valmeer op 06/06/2010 en 24/10/2010 waarbij een signalisatieplan dient opgesteld te worden, Overwegende dat het noodzakelijk is de nodige maatregelen te treffen voor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers op die dag en de nodige maatregelen met het oog op een ordelijk verkeer; BESLUIT: Van 02/06/ uur tot dinsdag 08/06/ uur alsook van 20/10/ uur tot 26/10/ uur wordt er een parkeer- en stilstandverbod ingesteld in volgende straten: Kleinstraat (linkerzijde vanaf Grote Straat richting Pannestraat) Pannestraat (linkerzijde vanaf de Kleinstraat richting Verbindingsweg) Bampstraat t.h.v. het kerkplein. artikel 2: Op het kerkplein van Valmeer gelegen langs de Bampstraat wordt een parkeer- en stilstandverbod ingesteld van 02/06/2010 t.e.m. 08/06/2010 alsook van 20/10/2010 t.e.m.26/10/2010. artikel 3: Van 02/06/ uur tot dinsdag 08/06/ uur alsook van 20/10/ uur tot 26/10/ uur zal de Bampstraat in Val-Meer afgesloten worden voor alle verkeer met uitzondering van plaatselijke bediening. Er zal een omleiding voorzien worden. artikel 4: De nodige signalisatie wordt aangebracht. artikel 5: De inbreuken op deze verordening worden gestraft met politiestraffen. artikel 6: Deze verordening wordt bekendgemaakt en verzonden naar de Bestendige Deputatie van Limburg voor vermelding in het bestuursmemoriaal. Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Evenementen A 20. POLITIEVERORDENING I.V.M. DE VERKEERSREGELING TIJDENS DE KERMIS TE RIEMST CENTRUM OP Gelet op de wet betreffende de politie van het wegverkeer; Gelet op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op art. 119,133,134 1,135 1 en van de nieuwe gemeentewet; Gelet op de jaarlijkse kermis in Riemst op 12/09/2010 waarbij een signalisatieplan dient opgesteld te worden.

9 Overwegende dat het noodzakelijk is de nodige maatregelen te treffen voor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers op die dag en de nodige maatregelen met het oog op een ordelijk verkeer; BESLUIT: Tussen 08/09/ uur t.e.m. 14/09/2010 wordt er een parkeer- en stilstandverbod ingesteld op het Gemeenteplein vanaf het kruispunt met de Maastrichtersteenweg tot aan het kruispunt met de Visésteenweg alsook op het plein langs de Visésteenweg. artikel 2: Tussen 08/09/ uur t.e.m. 14/09/2010 zal het Gemeenteplein tussen kruispunt met Maastrichtersteenweg en het kruispunt met de Visésteenweg afgesloten worden voor alle verkeer met uitzondering voor plaatselijke bediening. De nodige omleiding zal voorzien worden. artikel 3: De nodige signalisatie wordt aangebracht. artikel 4: De inbreuken op deze verordening worden gestraft met politiestraffen. artikel 5: Deze verordening wordt bekendgemaakt en verzonden naar de Bestendige Deputatie van Limburg voor vermelding in het bestuursmemoriaal. Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Evenementen A 21. POLITIEVERORDENING I.V.M. DE VERKEERSREGELING TIJDENS DE KERMIS TE MILLEN OP EN Gelet op de wet betreffende de politie van het wegverkeer; Gelet op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op art. 119,133,134 1,135 1 en van de nieuwe gemeentewet; Gelet op de jaarlijkse kermis in Millen op 13/06/2010 en 03/10/2010 waarbij een signalisatieplan dient opgesteld te worden. Overwegende dat het noodzakelijk is de nodige maatregelen te treffen voor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers op die dag en de nodige maatregelen met het oog op een ordelijk verkeer; BESLUIT: Tussen 08/06/ uur en 16/06/ alsook tussen 29/09/ uur en 06/10/ uur wordt er een parkeer- en stilstandverbod ingesteld in de Trinellestraat vanaf het kruispunt met de Sint Stefanusstraat tot aan het kruispunt met de Kattestraat aan de zijde waar geen verbod is ingesteld alsook in het gedeelte tussen Sint Stefanusstraat met Langstraat. artikel 2: Tussen 08/06/ uur en 16/06/ alsook tussen 29/09/ uur en 06/10/ uur zal het gedeelte van de Trinellestraat gelegen tussen kruispunt met Langstraat en het kruispunt met de Sint Stefanusstraat afgesloten worden voor alle verkeer met uitzondering voor plaatselijke bediening. De nodige omleiding zal voorzien worden. artikel 3: De nodige signalisatie wordt aangebracht. artikel 4: De inbreuken op deze verordening worden gestraft met politiestraffen. artikel 5: Deze verordening wordt bekendgemaakt en verzonden naar de Bestendige Deputatie van Limburg voor vermelding in het bestuursmemoriaal.

10 Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Evenementen A 22. POLITIEVERORDENING I.V.M. DE VERKEERSREGELING TIJDENS DE KERMIS TE KANNE OP EN Gelet op de wet betreffende de politie van het wegverkeer; Gelet op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op art. 119,133,134 1,135 1 en van de nieuwe gemeentewet; Gelet op de jaarlijkse kermis in Kanne op 06/06/2010 en 24/10/2010 waarbij een signalisatieplan dient opgesteld te worden. Overwegende dat het noodzakelijk is de nodige maatregelen te treffen voor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers op die dag en de nodige maatregelen met het oog op een ordelijk verkeer; BESLUIT: Tussen 02/06/ uur tot en met 08/06/2010 en tussen 20/10/ uur tot en met 26/10/2010, zal Bejats ( vanaf de Oude Jekerweg tot aan woning met huisnummer 19) en het aangrenzende gedeelte van het Statieplein afgesloten worden voor alle verkeer met uitzondering voor plaatselijke bediening. De nodige omleiding zal voorzien worden. artikel 2: Er zal een parkeer en stilstandverbod ingesteld worden tussen 02/06/ uur tot en met 08/06/2010 en tussen 20/10/ uur tot en met 26/10/ uur in de kermiszone van Bejats in Kanne. artikel 3: De nodige signalisatie wordt aangebracht. artikel 4: De inbreuken op deze verordening worden gestraft met politiestraffen. artikel 5: Deze verordening wordt bekendgemaakt en verzonden naar de Bestendige Deputatie van Limburg voor vermelding in het bestuursmemoriaal. Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Evenementen A 23. POLITIEVERORDENING I.V.M. DE VERKEERSREGELING TIJDENS DE KERMIS TE HERDEREN OP EN Gelet op de wet betreffende de politie van het wegverkeer; Gelet op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op art. 119,133,134 1,135 1 en van de nieuwe gemeentewet; Gelet op de jaarlijkse kermis in Herderen op 20/06/2010 en 07/11/2010 waarbij een signalisatieplan dient opgesteld te worden. Overwegende dat het noodzakelijk is de nodige maatregelen te treffen voor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers op die dag en de nodige maatregelen met het oog op een ordelijk verkeer; BESLUIT: Tussen 16/06/ uur t.e.m. 22/06/2010 en tussen 03/11/ uur t.e.m. 09/11/2010 wordt er een parkeer- en stilstandverbod ingesteld op het kerkplein en omgeving sporthal Hirtheren in Herderen. artikel 2: Tussen 16/06/ uur t.e.m. 22/06/2010 en tussen 03/11/ uur t.e.m. 09/11/2010 zal het Kerkplein te Herderen afgesloten worden voor alle verkeer met uitzondering voor plaatselijke bediening. De nodige omleiding zal voorzien worden. artikel 3: De nodige signalisatie wordt aangebracht. artikel 4: De inbreuken op deze verordening worden gestraft met politiestraffen.

11 artikel 5: Deze verordening wordt bekendgemaakt en verzonden naar de Bestendige Deputatie van Limburg voor vermelding in het bestuursmemoriaal. Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Sport A 24. BRANDSTOFTOELAGE GRASMAAIER V&V MEMBRUGGEN Gelet op de gemeentewet, namelijk artikel 117; Gelet op de wet van 14/11/1983 betreffende de controle op de toekenning en op de aanwending van sommige toelagen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 11/06/2007 (bruikleen van grasmaaiers) BESLUIT: Aan de voetbalclub V&V Membruggen een bedrag van 370 euro toe te kennen voor het brandstofgebruik van hun grasmaaier voor het seizoen en dit op rekeningnummer artikel 2: Het nodige krediet is voorzien op artikelnr; van de begroting 2010 artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de aanvrager en de gemeenteontvanger. Dienst Financiën - Algemeen A 25. BETALINGSBEVELEN De betalingsbevelen van nr 91 tot en met nr 118 van dienstjaar 2010 worden goedgekeurd. Dienst Financiën - Algemeen A 26. BETALINGSBEVELEN 2009 De betalingsbevelen van nr 6695 tot en met nr 6941 van dienstjaar 2009 worden goedgekeurd. Dienst Financiën - Algemeen A 27. BESTELBONNEN De bestelbonnen van nr 52 tot en met nr 91 worden goedgekeurd. Dienst Financiën - Algemeen A 28. GOEDKEURING BUDGETTEN KERKBESTUREN Agendapunt voor de gemeenteraad van 8 februari 2010 De budgetten van de kerkbesturen worden apart ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd Kf Genoelselderen: EUR Kf Herderen: EUR Kf Kanne: EUR Kf Membruggen: EUR Kf Millen: EUR Kf Riemst: EUR Kf Val-Meer: EUR Kf Vlijtingen: EUR Kf Vroenhoven: EUR

12 Kf Zichen-Bolder: EUR Kf Zussen: EUR Totaal EUR t.o.v EUR in Kf Genoelselderen: fase II interieur is aanbesteed met restauratiepremie Kf Membruggen is een dossier gestart voor het beschermd orgel. Kf Val-Meer wil orgel herstellen met onderhoudspremie. (beschermd orgel) Kf Vlijtingen: dekenij is aanbesteed met restauratiepremie Kf Zussen heeft goedkeuring om aan te besteden met premie van 30 %.(niet beschermd) Dienst Financiën - Algemeen A 29. GOEDKEURING STAAT ONINVORDERBARE POSTEN VAN DE AAN DE GEMEENTE VERSCHULDIGDE BEDRAGEN Gewone dienst: Dienstjaar 2006 Art : Belasting op ophalen huisvuil 75 euro Art : Belasting op riolering 75 euro Dienstjaar 2007 Art : Belasting op ophalen huisvuil 83,80 euro Art : Belasting op riolering 150 euro Dienstjaar 2008 Art : Algemene gemeentebelasting 187,50 euro 2009 Art : Algemene gemeentebelasting 225 euro Oninbaar om verschillende redenen o.a. ambtshalve schrapping, wigw-statuut, overleden zonder gekende erfgenamen. Gedetailleerde lijst als bijlage. Dienst Financiën - Algemeen A 30. INVORDERINGSSTATEN De invorderingsstaten van nr 1.tot en met 16 worden goedgekeurd voor een totaal bedrag van 10170,30 euro Dienst Financiën - Algemeen A 31. AANKOPEN EUR, DIENSTJAAR 2009 CBS 05/03/09 De levering van een boksring en -materiaal werd gegund aan Abbys nv te Gent voor de som van 9.837,30 EUR, BTW inbegrepen. CBS 09/04/09 De levering van meubilair voor de bibliotheek werd gegund aan Belisia nv voor de som van EUR, BTW inbegrepen. CBS 30/04/09 De aanleg van zes wegversmallingen werd gegund aan Jackers nv te Tongeren voor de som van ,17 EUR, BTW inbegrepen. CBS 07/05/09 De levering van meubilair voor het kinderdagverblijf werd gegund an Hageland Educatief te Molenstede voor de som van 6.905,23, BTW inbegrepen CBS 14/05/09 De terrasoverkapping aan de sporthal te Herderen werd geplaatst door BOFLEX te Hasselt voor de som van EUR, BTW inbegrepen De levering van maatwerk-meubilair in het kinderdagverblijf werd gegund aan Moors interieur voor de som van ,31 EUR, BTW inbegrepen CBS 28/05/09 De levering van ICT-materiaal wer gegund aan Giga computershop te Riemst ,52 voor verschillende percelen (administratie en scholen)

13 CBS 11/06/09 De levering van een speeltoren voor het speelplein te Herderen werd gegund aanspreco bvba te Kinrooi voor de som van ,50 EUR, BTW inbegrepen CBS 25/06/09 De nieuwe turnzaal te Millen werd gegund aan bvba bouwwerken Vos te Tiemst voor de som van ,87 EUR, BTW inbegrepen De levering van een schrob-zuigmachine werd gegund aan AC bvba te Diepenbeek voor de som van 7.078,50, BTW inbegrepen CBS 09/07/09 De levering van een zoutstrooier met pekelinstallatie werd gegund aan ITM Sales te Peer voor de som van EUR, BTW inbegrepen CBS 16/07/09 Het onderhoud en herstel van Asfaltwegen werd gegund aan nv Gijbels voor e som van ,78; BTW inbegrepen Het onderhoud en herstel van betonwegen werd gegund aan Nelis Wegenbouw voor de som van ,80 EUR, BTW inbegrepen CBS 30/07/09 Het aanleggen van RWA-riolering en wegverbetering Eyckendaelweg werd gegund aan nv Gemoco voor de som van ,52 EUR, BTW inbegrepen (gemeentelijk aandeel) De aanleg stoepen werd gegund aan bvba Jackers en zonene voor de som van ,20 EUR, BTW inbegren CBS 20/08/09 De levering van een tweedehands schoolbus werd gegund aan Teyssen nv te Peer voor de som van , BTW inbegrepen CBS 01/10/09 Het levenren en plaatsen van een overloopbrug op het klimparcours op t Reeck werd gegund aan Spereco bvba te Kinrooi voor de som van EUR, BTW inbegrpen CBS 22/10/09 De dakherstelling schoolgebouw te Val-Meer werd gegund aan Gebroeders Nulens te Riemst voor de som van 5.236,88 EUR BTW inbegrepen. De herinrichting van het kerkplein Val-Meer en aanleg riolering Crommen Willy bvba te Hoeselt voor de som van ,09, BTW inbegrepen CBS 29/10/09 De erelonen voor een ontwerper groene ruimten/ Plein Heukelom werd gegund aan Reynders tuinarchitectuur te Heusden-Zolder voor de som van 4.549,60 EUR, BTW inbegrepen De aanleg van wegversmallingen en het leveren en plaatsen van vier rijbaankussens werd gegund aan Jackers nv te Tongeren voor de som van ,11 EUR en aan Henssen bvba te Maasmechelen voor de som van 7.506,16, BTW inbegrepen (voor de rijbaankussens) De levering van laanbomen en boompalen werd gegund aan boomkwekerij M van den Oever te Haaren NL voor de som van 8.233,50 EUR, exclusief BTW De levering van een pekelaanmaakinstallatie werd gegund aan Schmidt Belgium bvba te Aartselaar voor de som van EUR, BTW inbegrepen. CBS 10/12/09 De levering van materialen voor de uitbreiding van het kerkhof te Val-Meer werd gegund aan Lenaers afsluitingen te Bilzen voorde som van EUR, BTW inbegrepen. De levering van het groen werd gegund aan Boomkwekerij Op de Beeck te Putte voor de som van 576,11 EUR, BTW inbegrpen, en de levering van de grasdallen werd gegund aan Bouwmaterialen Jackers te Riemst voor de som van 3.841,75 EUR, BTW inbegrepen. CBS 17/12/09 De gunning voor de levering van software voor het integraal bijhouden van alle relevante boomgegevens werd gegund aan TSD IT in groen & civiel te Zwolle NL voor de som van , exclusief BTW Het aanbestedingsbedrag ten laste van de gemeente voor de aanleg collector Millenbeek werd aanvaard voor de som van EUR. De werken worden uitgevoerd door nv VBG te Herentals.

14 De levering van 17 vlaggen en vlaggenmasten werd gegund aan Declercq te Ieper voor de som van ,38 EUR, BTW inbegrepen De levering van een blade serverchassis en19 rack werd gegund aan Remmicom voor de som van ,60 EUR,BTW inbegrepen. Het college neemt kennis. Dienst Financiën - Algemeen A 32. KENNISNAME OVERZICHTLIJST AANKOPEN MINDER DAN EUR, EXCLUSIEF BTW VOLGENS DE BEPALING DAGELIJKS BESTUUR DIENSTJAAR 2009 Agendapunt voor de gemeenteraad van 08/02/10 CBS 12/03/09 De levering van een defibrillator werd gegund aan AED Solutions te Kinrooi voor de totale som van EUR, BTW inbegrepen CBS 19/03/10 De levering van een wielbalanceermachine werd gegund aan LHOMME Tools te Genk voor de som van 3.471,19 EUR, BTW inbegrepen CBS 09/04/09 De aankoop van een betonzaag werd gegund aan Jean Stas voor de som van 1.196,69 EUR, BTW inbegrepen. CBS 23/04/10 De gunning van een steenzaagmachine werd gegund voor de som van EUR, BTW inbegrepen De aankoop van zitbanken en partafels werd gegund aan EKO nv te Houthalen Helchteren voor de som van 3.521,10 EUR, BTW inbegrepen. CBS 11/06/09 De aankoop van een microgolfoven en vaatwasser voor de bib werd gegund aan Electro Jorissen te Riemst voor de totale som van 851,84 EUR, BTW inbegrepen. De aankoop van kleine nadars werd gegund aan VVS Verjans te Hasselt voor de som van 931,70 EUR, BTW inbegrepen. CBS 18/06/09 De aankoop van opvanggreppels met gietijzeren rooster 40 ton werd gegund aan Cassart nv te Sint-Pieters-Leeuw voor de som van 4.209,69 EUR, BTW inbegrepen CBS 02/07/09 De aankoop van een afwasmachine voor de school te Millen werd gegund aan Electro Jorissen voor de som van 719,95 EUR, BTW inbegrepen; CBS 09/07/09 De levering van kleuterstoeltjes voor GBS De Klinker en CBS De Driesprong werd gegund aan Velisia nv te Bilzen voor de som van 2.949,98, BTW inbegrepen CBS 30/07/09 De levering van spelmateriaal voor het kinderdagverblijf werd gegund aan Hageland te Molenstede voor de som van 3.479,38 EUR, BTW inbegrepen; 17/09/09 De levering van 100 nadarhekken werd gegund aan VVS Verjans te Hasselt voor de som van 6.025,80, BTW inbegrepen. 24/09/09 De levering van een boenmachine voor de villa Neven werd gegund aaan Boma nv te Antwerpen voor de som van 1.426,59 EUR, BTW inbegrepen 12/11/09 De levering van een bladblazer en een kettingzaag voor de groendienst werd gegund aan Jean Stas voor de som van 436 EUR, BTW inbegrepen. De levering van 4 plooitafels en tweee brueaustoelen voor de gemeentelijke basisschool te Herderen werd gegund aan Interieur Eycken te Riemst voor de som van 890 EUR, BTW inbegrepen. 19/11/09 De levering van 62 betonnen boomranden werd gegund aan Daerden Beton te Riemst voor de som van 3.980,72 EUR, BTW inbegrepen.

15 26/11/09 De levering van betonnen keerwanden voor de herstelling van de muur parking kerk Herderen werd gegund aan Jackers Robert te Riemst voor de som van 4.598, BTW inbegrepen. De levering van drie stofzuigers voor de poetsdienst werd gegund aan Electro Jorissen voor de som van 536,99 EUR, BTW inbegrepen. De levering van een PC met monitor, een laptop, een beamer en 40 hoofdtelefoons werd gegund aan Giga computershop voro de som van EUR, BTW inbegrepen. 03/12/09 De levering van een zelfnivellerende laser werd gegund aan Oben Building machines te Bilzen voor de som van 961,95 EUR, BTW inclusief. De levering van een breekhamer met beitels werd gegund aan Houthandel Modest nv voor de som van 1.192,48, BTW inbegrepen. 10/12/09 De levering van een mobiele geluidsinstallatie voor UKKE PUK werd gegund aan Electro Jorissen te Riemst voor de som van 375,10 EUR, BTW inbegrepen Het leven van 1 laptop in het kader van een landschap van museumkerkdorpen werd gegund aan Giga computershop voor de som van 2.147,37, BTW inbegrepen. 17/12/09 De levering van een schrob-zuigmachine voor de bibliotheek werd gegund aan AC bvba te Diepenbeek voor de som van 5.196,95 EUR, BTW inbegrepen. De levering van een aanhangwagen voor het vervoeren van nadarhekken werd gegund aan PTS Aanhangwagenbouw te Sint-Truiden voor de som van EUR, BTW inbegrepen. De levering van twee multimediaschermen met staanders werd gegund aan kantoorinrichting Stulens te Hasselt voor de som van 5.989,50 EUR, BTW inbegrepen Het college neemt kennis. Interne zaken - Dienst Secretariaat A 33. PERSBERICHTEN Het college gaat akkoord met de voorgestelde ter beschikking gestelde persberichten (zie bijlage). Interne zaken - Dienst Secretariaat A 34. LIJST DER UITGESTELDE PUNTEN DAGORDE SCHEPENCOLLEGE. Het college neemt kennis van de lijst der uitgestelde punten dagorde schepencollege. (zie bijlage) Het college neemt kennis. Interne zaken - Dienst Secretariaat A 35. ALLERLEI Het college neemt kennis van: - Uitnodiging gemeenteraad Tongeren; - Verslag vergadering sportraad dd ; - Verslag vergadering Cultuurraad dd ; - Verslag vergadering jeugdbeleidsplan ; - Verslag vergadering personeelsactiviteiten dd Interne zaken - Dienst Personeel B 1. TOETREDING VAN HET GEMEENTELIJK ONDERWIJZEND PERSONEEL TOT DE VZW GEMEENSCHAPPELIJKE SOCIALE DIENST LOKALE BESTUREN IN VLAANDEREN Gelet op het besluit van de gemeenteraad dd.20/04/2009 waarbij de gemeente beslist heeft om met ingang van 01/01/2010 toe te treden tot de vzw Gemeenschappelijke Sociale Dienst Lokale Besturen in Vlaanderen ;

16 Gelet op het schrijven van de Gemeenschappelijke Sociale Dienst Lokale Besturen in Vlaanderen dd.23/12/2009 met de mededeling dat de gesubsidieerde personeelsleden van het gemeentelijk onderwijs eveneens kunnen toetreden tot deze dienst. Overwegend dat de bijdrage eveneens vastgesteld wordt op 0,15% van de loonmassa van het personeel gemeentelijk onderwijs; Op voorstel van de voorzitter;; BESLUIT: Het bestuur wenst voor de gesubsidieerde personeelsleden van het gemeentelijk onderwijs toe te treden tot de Gemeenschappelijk Sociale Dienst Lokale Besturen in Vlaanderen met ingang van 01/01/2010. artikel 2: De nodige kredieten zullen voorzien worden in begrotingswijziging 2010 onder artikel nr.722/118/01. artikel 3: Een afschrift van dit besluit zal overgemaakt worden aan de financieel beheerder. Interne zaken - Dienst Personeel B 2. AANSTELLING VAN MEVROUW HENRIET TEN BROEK ALS SCHOONMAAKSTER SCHOOL MILLEN IN CONTRACTUEEL VERBAND MET EEN PRESTATIE VAN 26/38 UREN PER WEEK VANAF 12/01/2010 TOT EN MET EINDE ZWANGERSCHAPSVERLOF VAN MEVROUW SABRINA WUYTENS Overwegend dat mevrouw Sabrina Wuytens, schoonmaakster school Millen in contractueel verband met een prestatie van 26/38 uren per week werkonbekwaam is wegens ziekte en zwangerschapsverlof vanaf 12/01/2010; Overwegend dat dringend in haar vervanging dient voorzien te worden; Gelet op het besluit van de gemeenteraad dd.15/12/2008 houdende vaststelling van de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel, gewijzigd bij latere besluiten inzonderheid artikel 3 dat bepaalt dat het college van burgemeester en schepenen bevoegd is voor de aanstelling van personeelsleden; Gelet op het besluit van het schepencollege dd.09/07/2009 waarbij een werfreserve voor onderhoudspersoneel werd vastgesteld; Overwegend dat de kandidaten opgenomen in de werfreserve telefonisch in kennis gesteld werden van deze vervanging; Overwegend dat slechts één kandidaat geïnteresseerd was, nl. mevrouw Henriet ten Broek; Op voorstel van de voorzitter; BESLUIT: éénparig Mevrouw Henriët TEN BROEK, geboren te Leiden op 21/08/1965, wonende te 3770 Riemst, Heukelom-Dorp nr.33 aan te stellen als schoonmaakster school Millen in contractueel verband met een prestatie van 26/38 uren per week met ingang van 12/01/2010 tot en met einde zwangerschapsverlof van mevrouw Sabrina Wuytens.

17 artikel 2: Bijgevoegde arbeidsovereenkomst goed te keuren. artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan betrokkene en aan de financieel beheerder. Interne zaken - Dienst Personeel B 3. VERLOOP VAN DE SELECTIE VOOR DE FUNCTIE VAN KABINETSMEDEWERKER SCHEPENEN In zitting van het schepencollege dd werd de functie van kabinetsmedewerker schepenen opengesteld bij wijze van aanwerving. Ingevolge artikel 21 van de rechtspositieregeling dient het college het verloop van de selectie te bepalen: Voor functies van niveau B: 1. het schriftelijk gedeelte op 50 punten Tijdens de schriftelijke proef wordt de algemene en specifieke kennis in het vakdomein getest. 2. het mondeling gedeelte op 50 punten Het mondeling gedeelte omvat een conversatieproef om de maturiteit en de karaktereigenschappen van de kandidaat te kunnen beoordelen, evenals zijn/haar kennis, motivatie en interesse op het werkterrein. Het schriftelijk examen zal plaatsvinden op zaterdag om 9u in de raadzaal van het gemeentehuis, Maastrichtersteenweg nr.2b te 3770 Riemst. Alleen de geslaagde kandidaten van de schriftelijke proef worden uitgenodigd voor de mondelinge proef. Het mondeling examen zal plaatsvinden op vrijdag 26 februari Om als geslaagd beschouwd te worden moeten de kandidaten voor elk examengedeelte 50% der punten behalen. Ingevolge artikel 15 van de rechtspositieregeling dient een selectiecommissie aangesteld te worden voor genoemde functie : 1. de heer Eddy Vandoren, Bestuurssecretaris stafmedewerker stad Bilzen, Toekomststraat 18, 3740 Bilzen 2. de heer Jan Peumans, schepen gemeente Riemst 3. Carine Swennen, HR-verantwoordelijke gemeente Riemst (met raadgevende stem), secretaris jury Voor de deelname van het jurylid onder het nr.1 wordt een vergoeding toegekend te berekenen op basis van de gemiddelde wedde van niveau A1a, nl : 2 = : 1976 = 14,13 euro x 1,4859 = 21 euro Verplaatsingsvergoeding wordt bepaald op 0,3082 euro per km. De nodige middelen zijn voorzien op de begroting 2010, begrotingsartikel 104/123/18. Interne zaken - Dienst Personeel B 4. ONTSLAG VAN MEVROUW HENRIET TEN BROEK ALS SCHOONMAAKSTER SCHOOL MILLEN Gelet op de beslissing van het schepencollege dd.21/01/2010 waarbij mevrouw Henriet ten Broek aangesteld werd als schoonmaakster school Millen in contractueel dienstverband met een prestatie van 26/38 uren per week met ingang van 12/01/2010 tot en met einde zwangerschapsverlof van mevrouw Sabrina Wuytens;

18 Overwegend dat wegens een reorganisatie van de administratieve diensten ontslag wordt aangeboden aan mevrouw Henriet ten Broek met ingang van maandag 25/01/2010; Op voorstel van het college; Mevrouw Henriet ten Broek te ontslaan in haar huidige functie van schoonmaakster. BESLUIT: éénparig Mevrouw Henriet TEN BROEK, geboren te Leiden op 21/08/1965, wonende te 3770 Riemst, Heukelom-Dorp nr.33 te ontslaan als schoonmaakster in contractueel verband. De opzeg dient in te gaan op maandag 25/01/2010 en dit gedurende 28 kalenderdagen. artikel 2: Geeft het college de opdracht de nodige formaliteiten te vervullen voor de wettelijke opzeg. Dienst Financiën - Dienst Aankoop B 5. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN, GUNNINGSWIJZE EN FIRMA'S LEVEREN EN ONDERHOUD VAN WATERKOELERS IN GEMEENTELIJKE GEBOUWEN. Het college van burgemeester en schepenen, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 57, 3, 5, waarbij wordt bepaald dat het college van burgemeester en schepenen bevoegd is voor de vaststelling van de wijze van gunning en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht van dagelijks bestuur; Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 14 mei 2007 houdende vaststelling van de opdrachten voor werken, leveringen en diensten die kunnen beschouwd worden als opdrachten van dagelijks bestuur; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht, en latere wijzigingen; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 17, 2, 1 a; Gelet op het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 120; Gelet op het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 3, 2; Gelet op de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Overwegende dat in vergadering van 2 april 2009 het schepencollege beslist heeft om waterkoelers aan te kopen voor (5) verschillende locaties: - gemeentehuis - leescafé bibliotheek - villa - kinderopvang en sportdienst - technische dienst Overwegende dat de milieudienst een advies gegeven heeft; Overwegende dat in het kader van de opdracht met als voorwerp Leveren en onderhoud van waterkoelers in gemeentelijke gebouwen een bestek met nr. YT/420/2010 werd opgemaakt door de financiële dienst - aankoopdienst;

19 Overwegende dat de uitgave voor de opdracht met als voorwerp Leveren en onderhoud van waterkoelers in gemeentelijke gebouwen wordt geraamd op 7.438,02 excl. btw of 9.000,00 incl. 21% btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat volgende firma s in aanmerking komen om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure: - Aqua Vital nv, Newtonlaan 1 te 1300 Wavre; - Aquacare nv, Industrieweg Daelemveld 1026 te 3540 Herk-de-Stad; - DWF Horeca Services, Troffelstraat 52 te 3740 Bilzen; - Sip-Well nv, Technologielaan 3 te 1840 Londerzeel; - Watercompany, De Keyserlei 5 bus 58 te 2018 Antwerpen; - Capriole Coffee Service, Vekestraat 46 te 1910 Kampenhout; - Café Bar Belgium, Klein Veerle 103 te 2960 Brecht; Overwegende dat de uitgave voor deze overheidsopdracht voorzien is in het budget van 2010, op artikel 105/ van de gewone dienst; Overwegende dat de financiering gebeurt met eigen middelen; BESLUIT: Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr. YT/420/2019 en de raming voor de opdracht met als voorwerp Leveren en onderhoud van waterkoelers in gemeentelijke gebouwen, opgesteld door de financiële dienst - aankoopdienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt 7.438,02 excl. btw of 9.000,00 incl. 21% btw. artikel 2: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. artikel 3: De volgende firma s worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure: - Aqua Vital nv, Newtonlaan 1 te 1300 Waver - Aquacare nv, Industrieweg Daelemveld 1026 te 3540 Herk-de-Stad - DWF Horeca Services, Troffelstraat 52 te 3740 Bilzen - Sip-Well nv, Technologielaan 3 te 1840 Londerzeel - Watercompany, De Keyserlei 5 bus 58 te 2018 Antwerpen - Capriole Coffee Service, Vekestraat 46 te 1910 Kampenhout; - Café Bar Belgium, Klein Veerle 103 te 2960 Brecht; artikel 4: De inschrijvingen dienen het bestuur ten laatste op woensdag 17 februari 2010 om uur te bereiken. artikel 5: De uitgave voor deze overheidsopdracht is voorzien in het budget van 2010, op artikel 105/ van de gewone dienst. Dienst Financiën - Dienst Aankoop B 6. GOEDKEURING VAN DE LASTVOORWAARDEN, DE GUNNINGSWIJZE EN DE KANDIDAAT-LEVERANCIERS VOOR DE LEVERING OP AFROEP VAN HUISBRANDOLIE VOOR DIVERSE GEMEENTELIJKE GEBOUWEN EN VOOR HET OCMW EN HAAR CLIENTEEL, DIENSTJAAR 2010 Het college van burgemeester en schepenen, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 57, 3, 5, waarbij wordt bepaald dat het college van burgemeester en schepenen bevoegd is voor de vaststelling van de wijze van gunning en de voorwaarden van overheidsopdrachten als het gaat om een opdracht van dagelijks bestuur;

20 Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 14 mei 2007 houdende vaststelling van de opdrachten voor werken, leveringen en diensten die kunnen beschouwd worden als opdrachten van dagelijks bestuur; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 17, 2, 1 a; Gelet op het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 120; Gelet op het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 3, 1; Gelet op de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Overwegende de noodzaak om een aantal gemeentelijke openbare gebouwen te verwarmen met huisbrandolie; Overwegende de vraag van de secretaris van het OCMW om de levering op afroep van huisbrandolie voor het OCMW en haar cliënteel op te nemen in de prijsbevraging; Overwegende dat in het kader van de opdracht met als voorwerp levering op afroep van huisbrandolie voor diverse gemeentelijke gebouwen en voor het OCMW en haar cliënteel, dienstjaar 2010 een bestek met nr. CS/416/2010 werd opgemaakt door de financiële dienst - aankoopdienst; Overwegende dat de uitgave voor perceel 1 (huisbrandolie voor diverse gemeentelijke gebouwen) wordt geraamd op ,62 excl. btw of ,00 incl. 21 % btw; Overwegende dat de uitgave voor perceel 2 (huisbrandolie voor het OCMW en haar cliënteel) wordt geraamd op ,93 of ,00 incl. 21 % btw; Overwegende dat bijgevolg voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat volgende firma s in aanmerking komen om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure: - Comfort Energie, Slachthuiskaai 28 te 3500 Hasselt; - De heer Frank Pauly, Tongersesteenweg 36 te 3770 Riemst; - De heer J. Gielen, Molenweg 1 te 3770 Riemst; - De heer J. Pousset, Grenadiersweg 78 te 3770 Riemst; - De heer Raymond Loverix, Toekomststraat 34 te 3770 Riemst; - De heer Willy Bailleux, Industrielaan 23 te 3730 Hoeselt; - Verboven nv, Kanaalstraat 8 te 3560 Lummen; Overwegende dat de uitgave voor perceel 1 (huisbrandolie voor diverse gemeentelijk gebouwen) voorzien is in het budget van 2009, op de artikelen 124/125/03, 421/125/03, 722/125/03 en 764/125/03 van de gewone dienst; Overwegende dat de financiering gebeurt met eigen middelen; Gelet dat de kosten voor de aankoop van huisbrandolie voor de Waterburcht ten laste zijn van de uitbater; Gelet dat de kosten voor de aankoop van huisbrandolie voor jeugdhuis De Plekker ten laste zijn van vzw Jeugdhuis De Plekker. Gelet dat de kosten voor de aankoop van huisbrandolie voor het OCMW en haar cliënteel (perceel 2) ten laste zijn van het OCMW; BESLUIT: Er zal een opdracht gegund worden voor de levering op afroep van huisbrandolie voor diverse gemeentelijke gebouwen (perceel 1) en voor het OCMW en haar cliënteel (perceel 2), dienstjaar 2010, bij toepassing van artikel 17.2,1 a van de wet op de overheidsopdrachten van 24 december 1993 omwille van het niet overschrijden van de limiet.

Vergadering schepencollege van 23/08/2012

Vergadering schepencollege van 23/08/2012 Vergadering schepencollege van 23/08/2012 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris, wd Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 17/10/2013

Vergadering schepencollege van 17/10/2013 Vergadering schepencollege van 17/10/2013 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Kersten Guy, Pauly Marina, Bamps Christiaan, Cilissen Bert, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 13/03/2014

Vergadering schepencollege van 13/03/2014 Vergadering schepencollege van 13/03/2014 Aanwezig : Kersten Guy, Burgemeester, wd Pauly Marina, Bamps Christiaan, Cilissen Bert, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 16/09/2010

Vergadering schepencollege van 16/09/2010 Vergadering schepencollege van 16/09/2010 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Pauly Marina, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 23/12/2010

Vergadering schepencollege van 23/12/2010 Vergadering schepencollege van 23/12/2010 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen : Peumans Jan, Cilissen

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 05/07/2012

Vergadering schepencollege van 05/07/2012 Vergadering schepencollege van 05/07/2012 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Cilissen Bert, Kersten Guy, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris, wd Laat zich verontschuldigen : Peumans Jan,

Nadere informatie

Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris

Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Vergadering schepencollege van 03/02/2011 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 29/03/2012

Vergadering schepencollege van 29/03/2012 Vergadering schepencollege van 29/03/2012 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Cilissen Bert, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen : Peumans

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 17/11/2011

Vergadering schepencollege van 17/11/2011 Vergadering schepencollege van 17/11/2011 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 27/01/2011

Vergadering schepencollege van 27/01/2011 Vergadering schepencollege van 27/01/2011 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 15/11/2012

Vergadering schepencollege van 15/11/2012 Vergadering schepencollege van 15/11/2012 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris, wd Laat

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 09/12/2010

Vergadering schepencollege van 09/12/2010 Vergadering schepencollege van 09/12/2010 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 14/04/2011

Vergadering schepencollege van 14/04/2011 Vergadering schepencollege van 14/04/2011 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 28/10/2010

Vergadering schepencollege van 28/10/2010 Vergadering schepencollege van 28/10/2010 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 19/04/2012

Vergadering schepencollege van 19/04/2012 Vergadering schepencollege van 19/04/2012 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 16/05/2013

Vergadering schepencollege van 16/05/2013 Vergadering schepencollege van 16/05/2013 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Kersten Guy, Pauly Marina, Bamps Christiaan, Cilissen Bert, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris,

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 27/06/2013

Vergadering schepencollege van 27/06/2013 Vergadering schepencollege van 27/06/2013 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Kersten Guy, Bamps Christiaan, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris, wd Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 02/05/2013

Vergadering schepencollege van 02/05/2013 Vergadering schepencollege van 02/05/2013 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Kersten Guy, Pauly Marina, Bamps Christiaan, Cilissen Bert, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Thewissen Francine, Secretaris,

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 07/11/2013

Vergadering schepencollege van 07/11/2013 Vergadering schepencollege van 07/11/2013 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Kersten Guy, Pauly Marina, Bamps Christiaan, Eycken Mathieu, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012.

ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012. ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS Annita, VAN NUFFEL Albert,

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Geheime zitting van 1 april 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Geheime zitting van 1 april 2019 Aanwezig: Pieter Claeys, burgemeester-voorzitter; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Overwegende dat het advies van Agentschap Wegen en Verkeer Limburg afgeleverd op 14 mei 2014 Gunstig is (zie bijlage);

Overwegende dat het advies van Agentschap Wegen en Verkeer Limburg afgeleverd op 14 mei 2014 Gunstig is (zie bijlage); Aanwezig: Afwezig: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE Zitting van 1 juli 2014 Moyaerts Charly - - voorzitter Lismont Patrick, Wicheler Jan, Princen Annick, Medart Gilbert, Abrahams Gui -

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 20/05/2010

Vergadering schepencollege van 20/05/2010 Vergadering schepencollege van 20/05/2010 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 25 mei 2016 1/11 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 25 mei 2016 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, Raadslid;

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 20/10/2011

Vergadering schepencollege van 20/10/2011 Vergadering schepencollege van 20/10/2011 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 8 JANUARI 2009 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts,

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN.

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. 173 I (Je; I, MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. DE VLAAMSE MINISTER VAN VERKEER, BUITENLANDSE HANDEL EN STAATSHERVORMING, Gelet op de wet van 7 augustus

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 11-02-2019 Tijd 13:00-14:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Jan

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 04-02-2019 Tijd 14:00-15:55 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs aanwezig: Lukas Jacobs, Silke Lathouwers, Jef Van den Bergh,

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Stad Antwerpen District Wilrijk Districtscollege

Stad Antwerpen District Wilrijk Districtscollege Stad Antwerpen District Wilrijk beraadslaging/proces verbaal Kopie Samenstelling: de heer Thierry Vanderkindere, voorzitter; de heren Gilbert Van Nuffel, Johan Peeters, mevrouw Christiana Matthijssens,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

DAGORDE SCHEPENCOLLEGE

DAGORDE SCHEPENCOLLEGE DAGORDE SCHEPENCOLLEGE Vergadering schepencollege van 29/04/2010 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Cilissen Bert, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van vrijdag 29 maart _CBS_00728 Sport: Tijdelijke politieverordening op het

College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van vrijdag 29 maart _CBS_00728 Sport: Tijdelijke politieverordening op het College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van Sport: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer tgv wielerwedstrijd in Kerkom op zondag 19 mei 2019 - Goedkeuring SAMENSTELLING

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 11/03/2010

Vergadering schepencollege van 11/03/2010 Vergadering schepencollege van 11/03/2010 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Peumans Jan, Pauly Marina, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen

Nadere informatie

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 juni 2019

LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 juni 2019 LIJST MET DE BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 3 juni 2019 Cfr. Artikel 285 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur wordt de lijst met de besluiten van het college van burgemeester

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN PROVINCIE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VLAAMS-BRABANT ZITTING van 13 MEI 2015 Aanwezig : MM. Albert Beerens, burgemeester-voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 619 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente Sint-Gillis-Waas OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van 22 december 2016 Aanwezig : De heer P. Buytaert, voorzitter

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Vergadering schepencollege van 17/03/2011

Vergadering schepencollege van 17/03/2011 Vergadering schepencollege van 17/03/2011 Aanwezig : Vos Mark, Burgemeester Pauly Marina, Stratermans Gerard, Kersten Guy, Onclin Katja, Schepenen Vrijens Guido, Secretaris Laat zich verontschuldigen :

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 18/04/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Anne- Marie Van der Helst, Inge Van Steendam, Karlien

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 19 april 2012 Lijst van de besluiten 1. SOCIALE DIENST OPENBAAR 1.1. ERKENNING ALS DIENST VOOR LOGISTIEKE HULP INDIENEN AANVRAAG

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015.

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 -Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Dhondt Willy en Van Tieghem Maarten,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OVERZICHT NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 15 DECEMBER 2016 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Ann De Ridder, Eddy De Cock, Ignace Blondeel, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad van 3/07/2017.

Vergadering gemeenteraad van 3/07/2017. Vergadering gemeenteraad van 3/07/2017. Aanwezig: Mark Vos, burgemeester Guy Kersten, Marina Pauly, Bert Cilissen, Christiaan Bamps, Mathieu Eycken, Katja Onclin, schepenen Jan Peumans, Ivo Thys, Davy

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

AGENDA MET ONTWERPNOTA S gemeenteraad donderdag 20 december 2018

AGENDA MET ONTWERPNOTA S gemeenteraad donderdag 20 december 2018 AGENDA MET ONTWERPNOTA S gemeenteraad donderdag 20 december 2018 De voorzitter van de gemeenteraad nodigt u uit op de volgende vergadering van de gemeenteraad. De vergadering heeft plaats op donderdag

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie