DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN OOST-VLAANDEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN OOST-VLAANDEREN"

Transcriptie

1 DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN OOST-VLAANDEREN BESLUIT BETREFFENDE DE SCHEPENENVERKIEZING VAN 2 JANUARI 2007 TE LEDE Kenmerk: Lede/bezwaari Bezwaarindiener: de heer Edwin Brantegem DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN (hierna te noemen de Raad ), Gelet op de Gemeentekieswet, inzonderheid de artikelen 85b1s tot novies; Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid de artikelen 13, 44 en 45; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 september 2006, houdende de aanstelling van de leden van de Raden voor Verkiezingsbetwistingen; Gezien het op 9 januari 2007 gedagtekende bezwaarschrift ingediend door de beer Edwin Brantegem, gemeenteraadslid, wonende Heiplasstraat 46 te Lede, tegen de schepenenverkiezing in zijn gemeente; Gezien het dossier van de schepenenverkiezing van 2 januari 2007, op verzoek van de Raad door het college van burgemeester en schepenen van Lede ingestuurd bij een op 31januari 2007 ter post aangetekende brief; Gehoord het verslag van de heer Jean Dujardin voorzitter van de Raad, over deze zaak in openbare zitting van 5 februari 2007; Gelet op de verschijning op deze zitting van de heer Edwin Brantegem, bezwaarindiener en van mevrouw Annelies De Meersman, mevrouw Elke Meganck en de heer Dirk Rasschaert, schepenen, die gehoord werden in hun middelen en opmerkingen; Gezien de verklaring van afstand van mandaat als gemeenteraadslid, ondertekend door de heer R Uyttendaele op 11 december 2006, waarvan op vraag van de Raad door de gemeentesecretaris van Lede hij fax een afschrift werd ingezonden op 5 februari 2007;

2 2 Gezien het op 6 februari 2007 door de heer Dirk Rasschaert, eerste schepen, op vraag van de Raad neergelegde door de gemeentesecretaris van Lede aan de lijst VLD verstrekte bewijs van ontvangst op 22 december 2006 van een gezamenlijke voordracht van de kandidaat-schepenen; Overwegende dat de gegevens van de zaak zich als volgt voordoen: 1. De bevoegheid. Artikel 13 van het gemeentedecreet, zoals gewijzigd op 22 december 2006, luidt als volgt: Onverminderd de bepalingen van de Gemeentekieswet doet het administratief rechtscollege bedoeld in de Gemeentekieswet, uitspraak over geschillen die rijzen in verband met de afstand, het verval, het ontslag of de verhindering van het mandaat van gemeenteraadslid, voorzitter van de gemeenteraad of schepen, in verband met het goedkeuren van de geloofsbrieven, de eedaflegging, de kennis van de bestuurstaal bepaald in artikel 44, 6, de verkiezing, benoeming en opvolging van de schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad, en over de beroepen ingesteld overeenkomstig de artikelen 169, 170 ên 175. De Raad is dus bevoegd om uitspraak te doen over het voorliggende geschil en zo, daartoe grond bestaat, de verkiezing op gezamenlijke voordracht van de schepenen te Lede te vernietigen. 2. De ontvankelijkheid. Wat de hoedanigheid van de verzoeker betreft. Artikel 85novies Gemeentekieswet bepaalt het volgende: Artikel 85bis tot en met 85octies zijn van overeenkomstige toepassing op de verkiezing en benoeming van de schepenen, vermeld in artikel 45 van het Gerneentedecreet van 15 juli 2005 met dien verstande dat alleen de gemeenteraadsleden een bezwaar mogen indienen en dat de vermelde termijn begint te lopen vanaf de installatievergadering van de gemeenteraad na de algehele vernieuwing ervan, De bezwaarindiener is gemeenteraadslid en beschikt dus over de vereiste hoedanigheid om het geschil inzake de schepenenverkiezirig te Lede bij de Raad aanhangig te maken., Wat het tijdstip van indiening van het bezwaar betreft. Het bezwaarschrift werd ingediend met een op 9januari 2007 ter post aangetekende brief Artikel 85novies Gemeentekieswet bepaalt het volgende: Artikel 85bis tot en met 85octies zijn van overeenkomstige toepassing op de verkiezing en benoeming van de schepenen, vermeld in artikel 45 van het Gemeentedecreet van 15juli 2005 met dien verstande dat alleen de gemeenteraadsleden een bezwaar mogen indienen en dat de vermelde termijn begint te lopen vanaf de installatievergadering van de gemeenteraad na de algehele vernieuwing ervan..

3 3 En in artikel 85ter 1 Gemeentekieswet staat: Elk ander bezwaar dan die vermeld in 4, wordt op straffe van verval schriftelijk ingediend binnen veertig dagen te rekenen van de dagtekening van het proces-verbaal ()H Het verzoekschrift is ontvankelijk ratione temporis. Wat de aanhanqiqmakinq van het bezwaar betreft. Uit artikel 85ter Gemeentekieswet volgt dat het bezwaarschrift op het secretariaat van de Raad moet worden neergelegd of aangetekend moet worden verzonden. Het bezwaar werd aangetekend gericht aan de heer A. Denys, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, op het adres van het Provinciehuis. Uit de formulering van het verzoekschrift kan evenwel afgeleid worden dat de verzoeker vraagt om vernietiging van de verkiezing en de eedaflegging van de schepenen in zijn gemeente, eén aangelégenheid die, zoals hieroven uiteengezét, tot de bevâegdheid van de Raad behoort.. Daarbij komt dat, overeenkomstig artikel 85bis 2 Gemeentekieswet, de Raad voor Verkiezingsbetwistingen zetelt in het Provinciehuis en dat, overeenkomstig artikel 85bis 3, laatste lid, het secretariaat van de Raad georganiseerd wordt onder de leiding van de provinciegouverneur. Ter zitting bevestigt de bezwaarindiener dat hij wel degelijk de bedoeling had zich met zijn bezwaarschrift te richten tot de Raad., De Raad is dan ook van oordeel, mede in het licht van zijn bevoegdheid zoals hierboven reeds gesteld, dat het bezwaarschrift op regêlmatige wijze bij hem aanhangig is gemaakt.. 3. De grond. Het middel. De heer Brantegem dient bezwaar in tegen de schepenenverkiezing van 2 januari 2007 in zijn gemeente omdat in zijn opinie de gezamenlijke voordrachtakte van de kandidaat schepenen ongeldig was Hij schrijft dat hij op de installatievergadering van de gemeenteraad van 2januari 2007 vaststelde dat de voordracht van de kandidaat-scheperien niet voldeed aan de wettelijke bepalingen conform het nieuwe gemeentedecreet.. Het gemeentedecreet voorziet in een minimum en een maximum aantal schepenen.. Voor de gemeente Lede bedraagt dit maximum 5 schepenen. De ingediende voordracht vermeldde evenwel zes schepenen. De voordracht was bijgevolg niet ontvankelijk.

4 - Kamiel - Paul 4 De bezwaarindiener deelde dit op de gemeenteraadszitting mee aan de burgemeester met de vraag de wetgeving toe te passen, de voordrachtakte onontvarikelijk te verklaren, de gemeenteraad te laten beslissen omtrent het aantal te verkiezen schepenen en binnen de veertien dagen over te gaan tot een afzonderlijke verkiezing van de schepenen Zijn verzoek werd als niet-van-toepassing en onbelangrijk bestempeld Na schorsing van de vergadering heeft de meerderheid bij de hervatting van de installatievergadering gewoonweg de eedaflegging van de schepenen laten plaatsvinden. De heer Brantegern stelt dan ook dat het hier overduidelijk is dat de vigerende wetgeving niet werd nageleefd Hij vraagt daarom om vernietiging van de verkiezing en de eedaflegging van de schepenen Bespreking. Uit het op 1 februari 2007 bij de Raad ingekomen dossier, aangevuld met het vermelde faxbericht van 5 februari 2007, blijkt dat op 22 december 2006 bij de gemeentesecretaris van Lede een gezamenlijke akte van voordracht van de kandidaat-schepenen werd ingediend door CD&V en VLD met volgende kandidaten: - Dirk - Annelies - Roland Rassschaert (kandidaat eerste schepen) (VLD); Elke Meganck (kandidaat tweede schepen) (CD&V); De Smet (kandidaat derde schepen) (CD&V); De Meersman (kandidaat vierde schepen) (VLD); De Winne (kandidaat vijfde schepen) (CD&V), met als opvolger vanaf 1 januari 2010 Steven Henderickx (VLD); Uyttendaele (kandidaat zesde schepen) (CD&V) Op de installatievergadering van de gemeenteraad op 2 januari 2007 verklaarde de voorzitter de gezamenlijke voordracht ontvankelijk.. Aansluitend stelde de voorzitter dat overeenkomstig artikel 44, 1 van het Gemeentedecreet de voordracht van een zesde schepen, vermeld op de gezamenlijke voordrachtakte, niet kon aanvaard worden omdat het aantal schepenen van de gemeente Lede vijf bedraagt en omdat de voorgedragen persoon geen deel uitmaakte van de gemeenteraad en verklaarde hij voor het overige de voorgedragen kandidaten en hun eventuele opvolgers voor de resterende duurtijd van het mandaat verkozen. Hierna legden Dirk Rasschaert (1 schepen), Elke Meganck (2e schepen), Kamiel De Smet (3 schepen), Annelies De Meersman (4 schepen) en Paul De Winne (5 schepen) de eed af. Artikel 44 Gemeentedecreet schrijft voor: Het college van burgemeester en schepenen bestaat uit de burgemeester, de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn, bedoeld in artikel 25 van de organieke wet van 8juli1978 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, en uit ten hoogste:

5 5 4 5 schepenen in de gemeenten met tot inwoners. Aangezien de gemeente Lede volgens de telling van 2 mei inwoners heeft, bestaat haar college van burgemeester en schepenen, naast de burgemeester en eventueel de ocmw-voorzitter (tenzij de gemeenteraad voor deze legislatuur voor het tegenovergestelde zou opteren), uit ten hoogste 5 verkozen schepenen. Artikel 45 Gemeentedecreet regelt de verkiezing van de schepenen middels een gezamenlijke voordracht en de te volgen procedure in het geval geen ontvankelijke voordracht werd ingediend.. In deze zaak komen op de voordrachtsakte van de schepenen de namen voor van 6 kandidaat-effectieve schepenen en van één vervanger.. De zesde kandidaat, de heer RolandUyttendaele, was uittredend ocmw-voorzitter. Op 5januari 2007 werd hij door de raad opnieuw tot voorzitter verkozen. Het staat vast dat de betrokkene, de heer Uyttendaele, geen kandidaat kon zijn voor een mandaat van zesde verkozen schepen. Er waren immers slechts vijf ambten te begeven en de heer Uyttendaele was ten tijde van de schepenenverkiezing geen lid van de gemeenteraad, zoals trouwens uitdrukkelijk vermeld wordt in de notulen van de vergadering Op 11 december 2006 had hij immers, verkozen zijnde tot effectief gemeenteraadslid, reeds een verklaring van verzaking aan zijn mandaat ondertekend. De voordrachtsakte was dus formeel en onbetwistbaar onregelmatig in zoverre de heer Uyttendaele werd voorgedragen voor dit zesde schepenambt.. Het is evenwel de vraag wat de betekenis kan zijn van de voordracht van een kandidaat voor een zesde ambt, wanneer er maar vijf te begeven zijn en wanneer vaststaat en voor iedereen duidelijk is dat de voorgedragene, geen gemeenteraadslid zijnde, overeenkomstig het bepaalde in artikel 45 1 Gemeentedecreet onmogelijk kon verkozen worden tot schepen (behoudens met toepassing van het hier niet aan de orde zijnde artikel 44 3 en 4 van het Gemeentedecreet). Er dient van uitgegaan, en het wordt ter zitting uitdrukkelijk bevestigd door de drie aanwezige schepenen, dat de voordracht van de heer U.yttendaele uitsluitend de bedoeling had aan te geven dat het de wens was van de voordragers dat de genoemde persoon, na zijn herverkiezing tot ocmw-voorzitter, effectief deel zou gaan uitmaken van het college van burgemeester en schepenen, dat dus geen gebruik zou gemaakt worden van de overgangsbepaling van artikel 312 Gemeentedecreet, die het mogelijk maakt dat de toevoeging van de ocmw-voorzitter aan het college, op beslissing van de gemeenteraad daartoe op de installatievergadering volgende op de eerstvolgende volledige vernieuwing van de gemeenteraden na de inwerkingtreding van het Gemeentedecreet, voor deze legislatuur nog niet zou gelden.. Het wordt immers niet betwist, ook niet door de bezwaarindiener, dat de voordrachtsakte werd ingediend elf dagen nadat de heer Uyttendaele reeds kennis had gegeven van zijn verzaking aan het ambt van gemeenteraadslid en dat zijn voordracht voor het ambt van schepen dan ook in geen geval kon resulteren in zijn verkiezing tot schepen.. Ook het feit dat ter zitting de voordrachtsakte ontvankelijk en de eerste vijf voorgedragenen (met uitdrukkelijke uitsluiting van de heer Uyttendaele) verkozen werden verklaard en dat enkel deze vijf personen hierna de eed van schepen aflegden,

6 6 wijst er op dat het geenszins de bedoeling was noch van de voordragers, noch van de heer Uyttendaele zelf, noch van de voorzitter, dat deze in het college zou gaan zetelen als verkozen schepen. Trouwens, de heer Uyttendaele werd, eveneens op 2 januari 2007, verkozen tot lid van de raad voor maatschappelijk welzijn, en op de installatievergadering van die raad op 5 januari 2007 tot ocmw-voorzitter. Overeenkomstig artikel 44 3 Gémeentedecreet maakt hij sedertdien van rechtswege deel uit van het college van burgemeester en schepenen De vermelding van de naam van de ocmw-voorzitter op de voordrachtsakte moet dus gezien worden als een vermelding louter ten overvloede en zonder enige juridische betekenis, die in geen geval dient geacht automatisch de onontvankelijkheid van de voordracht met zich te brengen. De voorzitter van de gemeenteraad kon dan ook in redelijkheid, na het onderzoek of overeenkomstig de richtlijn van artikel 45 2 Gemeentedecreet voldaan was aan de vereisten gesteld door 1 van het zelfde artikel, beslissen tot de ontvankelijkverklaring van die voordracht, waarna de kandidaten voor de vijf schepenambten verkozen konden worden verklaard en deze laatsten ten slotte de eed van schepen konden afleggen. In die omstandigheden dient geoordeeld dat het bezwaar, louter steunend op de juridisch volstrekt onnodige toevoeging op de voordrachtsakte van de naam van de ocmw-voorzitter als zogenaamde zesde kandidaat, geen grond oplevert voor de vernietiging van de schepenenverkiezing van Lede van 2 januari Besluit: Enig artikel : Het bezwaar met kenmerk Lede/bezwaari is ontvankelijk, maar wordt afgewezen als ongegrond Aldus uitgesproken in openbare zitting van heden door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen van Oost-Vlaanderen, samengesteld als volgt: de heer Jean Dujardin, voorzitter, mevrouw Myriam Van Varenbergh, lid, de heer Patrick Stouthuysen, plaatsvervangend lid.. Ge, 14 februari 2007.Jean Dujardin

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN. RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN. RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne De Raad voor Verkiezingsbetwistingen, Inzake: verkiezing ocmw

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST Nr. R.Verkb. 1516/0002 van 25 januari 2016 in de zaak 1516/R.Verkb./0003 In zake: mevrouw Sandy NEEL, wonende te 2050 ANTWERPEN, Frederik Van Eedenplein 6/25 verzoekende

Nadere informatie

Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen.

Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen. 1/5 Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen. kenmerk: Ronsebesluitraad betreft: Ronse Gemeenteraadsverkiezingen bezwaar De heer Joost Hysselinckx De Raad voor Verkiezingsbetwistingen (hierna te

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST Nr. R.Verkb.2015/0001 van 31 maart 2015 in de zaak 1415/0001 In zake: de heer Steven APER, wonende te 9180 Moerbeke, Damstraat 159 verzoekende partij Belanghebbende

Nadere informatie

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 OPEN ZITTING Dirk De fauw Secretarie 1 2019_GR_00001 Mededeling van de goedkeuring van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING GR 03.01.2019 1 Gemeente Schoten Zitting geopend te 20.00 uur. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Lieven De Smet, voorzitter. Maarten De Veuster, burgemeester. Iefke

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 januari 2019

Notulen Zitting van 8 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 januari 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Carl De Bie, voorzitter gemeenteraad; de heer Luc Vleugels, burgemeester; de heer Jan Moons, schepen; de heer David Geerts,

Nadere informatie

Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen.

Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen. 1/5 Besluit van de raad voor verkiezingsbetwistingen. kenmerk: Oosterzelebesluitraad betreft: Oosterzele Gemeenteraadsverkiezingen bezwaar De lijst CD&V/NV-A De Raad voor Verkiezingsbetwistingen (hierna

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

Vergadering van 02 januari 2019

Vergadering van 02 januari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 02 januari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, Burgemeester Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Aanwezig: Huub Broers: Burgemeester Jacky Herens, William Nijssen, Jean Levaux: Schepenen Benoît Houbiers, Grégory Happart, Jean-Marie Geelen, Michaël Henen,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST Nr. R.Verkb. 1516/0003 van 2 februari 2016 in de zaak 1516/R.Verkb./0004 In zake: de heer Fernand DELIAERT, wonende te 9940 Evergem, Riemesteenweg 147 verzoekende

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT. Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge.

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT. Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge. . OPENBARE VERGADERING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge. 1.PROCEDURE Gelet op het verzoekschrift

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN INSTALLATIEVERGADERING 02/01/2019 19.00 UUR NOTULEN Aanwezig : Annita Reniers, uittredend voorzitter/schepen Jos Ceyssens, raadslid/voorzitter Boudewijn Herbots, burgemeester Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter Marleen Lambrecht, Johan Van Vaerenbergh, Tom Van Keymolen, Reinold De Vuyst, Gerda Van Steenberge, schepenen

Nadere informatie

WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS

WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS 67932 BELGISCH STAATSBLAD 24.12.2008 MONITEUR BELGE WETTEN, DECRETEN, ORDONNANTIES EN VERORDENINGEN LOIS, DECRETS, ORDONNANCES ET REGLEMENTS GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 14 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0011 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0010 Verzoekende partij De heer MBAMI Monsempo Ntonga, wonende te 1800 Vilvoorde,

Nadere informatie

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc Verslag van de Gemeenteraad Jabbeke openbare vergadering van 1 januari 2001. Aanwezig : Burgemeester - Voorzitter : Roland VERLEYE Raadsleden: LIEVENS Georges, MONTEYNE Jacques, DEBOEL Marc, VAN OVENBERGHE

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 15 februari 2019 met nummer RVERKB/1819/0039 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0037 Verzoekende partij 1. mevrouwklik hier als u tekst wilt invoeren. fgfgfh,

Nadere informatie

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur.

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur. RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 4 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Wim Goossens, burgemeester Dirk Evenepoel, voorzitter Johan Van Lierde, Herman Claeys, Emmanuel de Béthune, An Van den Spiegel,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2/01/2010 Punt 1: secretariaat - Kennisneming van het ontslag van Willy Vanhooren als burgemeester Eddy Gryson, voorzitter gemeenteraad ; Jacques

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 1 Aanwezig: Marleen Ral, uittredend voorzitter Kurt Ryon, Burgemeester Heidi Abeloos, Algemeen directeur Agenda: Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 Openbaar... 1 algemeen directeur... 1 1 Kennisneming

Nadere informatie

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Inzake de provincieraads-, gemeenteraads- en districtsraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de stad Antwerpen.

Inzake de provincieraads-, gemeenteraads- en districtsraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de stad Antwerpen. DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN IN OPENBARE ZITTING Inzake de provincieraads-, gemeenteraads- en districtsraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de stad Antwerpen. Verslaggever

Nadere informatie

De raad houdt 1 minuut stilte wegens het overlijden van de heer Etienne Galle, gewezen OCMW-raadslid. Openb aar

De raad houdt 1 minuut stilte wegens het overlijden van de heer Etienne Galle, gewezen OCMW-raadslid. Openb aar algemeen bel eid Zitting van 3 januari 2019 Marc Tieberghien, raadslid-voorzitter Luc Derudder, burgemeester Carine Geldhof, Jonas Van D'huynslager, Olivier De Marez, schepenen Jacques Goemaere, Marleen

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019 Openbaar Delaere Ivan, Burgemeester-voorzitter Algemeen beleid TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019 1. Kennisgeving geldigverklaring gemeenteraadsverkiezingen Regelgeving het lokaal

Nadere informatie

INSTALLATIEVERGADERING GEMEENTERAAD 02 JANUARI 2013

INSTALLATIEVERGADERING GEMEENTERAAD 02 JANUARI 2013 INSTALLATIEVERGADERING GEMEENTERAAD 02 JANUARI 2013 1. Kennisneming van de geldigverklaring van de verkiezingen De gemeenteraad neemt akte van de goedkeuring van de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Malle. Verslaggever voor de raad : de heer Luc De Rammelaere.

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Malle. Verslaggever voor de raad : de heer Luc De Rammelaere. DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ANTWERPEN IN OPENBARE ZITTING Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Malle. Verslaggever voor de raad : de heer Luc De Rammelaere. 1.

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007 Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester-Voorzitter - Luc Vandekerckhove, Marcel Dendauw, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Eric D'Hoop, Schepenen -

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 11 maart 2019 met nummer RVERKB/1819/0045 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0041 Verzoekende partijen 1. de heer Patrick HERMANS 2. de heer Danny BULEN 3.

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO / 2014 / 04 / / 23 APRIL 2014., wonende te, bijgestaan door, advocaat te,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO / 2014 / 04 / / 23 APRIL 2014., wonende te, bijgestaan door, advocaat te, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO / 2014 / 04 / / 23 APRIL 2014 Inzake, wonende te, bijgestaan door, advocaat te, Verzoekende partij Tegen, te, vertegenwoordigd door het college van

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 3 JANUARI 2019

LIJST VAN BESLUITEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 3 JANUARI 2019 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement OUDENAARDE LIJST VAN BESLUITEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Lieven Dhaeze, de uittredende voorzitter.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari 2019 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Steven Vekeman, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Erna

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand Demiddeleer; de heer Mark Demesmaeker; de heer Wim Demuylder; de heer Dirk Van Heymbeeck; mevrouw Nelly Lanis; de

Nadere informatie

Verslag van 2 januari 2019 om uur. 1 Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Verslag van 2 januari 2019 om uur. 1 Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 Gemeenteraad Verslag van 2 januari 2019 om 20.00 uur Aanwezig Verontschuldigd / Afwezig / Kathleen Ghyselinck, Voorzitter gemeenteraad Vincent Van Peteghem, Burgemeester Willem Rombaut, Kristof Agache,

Nadere informatie

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Hemiksem. Verslaggever voor de Raad: de heer Dimokritos Kavadias.

Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Hemiksem. Verslaggever voor de Raad: de heer Dimokritos Kavadias. DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN IN OPENBARE ZITTING Inzake de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 in de gemeente Hemiksem. Verslaggever voor de Raad: de heer Dimokritos

Nadere informatie

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Wattez, Hedwin De Clercq, Johan Thomas, Franky Bogaert, Jan Haegeman, Veronique De zitting wordt geopend te 19:00 u. Openbare zitting: Secretariaat 01 Kennisneming

Nadere informatie

Aanwezig: Steven Michiels voorzitter

Aanwezig: Steven Michiels voorzitter - 251 - GEMEENTERAAD ontwerp Zitting van 7 januari 2019 Aanwezig: Steven Michiels voorzitter Karin Derua burgemeester Michel Baert, Hans De Locht, Annick DeKeyser, Denis Bosny, Remi Serranne schepenen

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert in zijn gewone vergaderzaal ingevolge een bijeenroeping van de voorzitter van 30 december

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DINSDAG 6 OKTOBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DINSDAG 6 OKTOBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DINSDAG 6 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING... 2 1. OPSTARTEN VAN DE PROCEDURE TOT AANSTELLEN VAN EEN NIEUW COLLEGE VAN BURGEMEESTER

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 14 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0013 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0018 Verzoekende partijen 1. de heer Luc WOUTERS, wonende te 3560 LUMMEN,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 29 JANUARI 2018

GEMEENTERAADSZITTING 29 JANUARI 2018 1 GEMEENTERAADSZITTING 29 JANUARI 2018 Aanwezig: Paul CARION Denis DIERICK Tanja EECKHOUT, Peter DECLERCQ, Dirk MARTENS, Willy VAN HOVE, Marnix VANDEKERCKHOVE Gilles VAN HENDE Marc VAN WITTENBERGE, Hugo

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 AUGUSTUS 2018

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 AUGUSTUS 2018 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 AUGUSTUS 2018 Aanwezig D. Sioen: Burgemeester; E. D'Hellem, F. Bryon, F. Deleu, J. Jonckheere, J. Demonie, J. Leleu, Johan Tally, K. Meersseman, L. Blondeel, M. Verstraete,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST. van 22 februari 2019 met nummer RVERKB/1819/0040 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0038

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST. van 22 februari 2019 met nummer RVERKB/1819/0040 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0038 RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 22 februari 2019 met nummer RVERKB/1819/0040 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0038 Verzoekende partij Mijnheer fgfgfh wonende te 9880 Aalter, Kasteelstraat

Nadere informatie

Notulen van Gemeenteraad Heuvelland, zitting van 2 januari 2019: installatievergadering. De vergadering start om uur. Locatie: Gemeentehuis De

Notulen van Gemeenteraad Heuvelland, zitting van 2 januari 2019: installatievergadering. De vergadering start om uur. Locatie: Gemeentehuis De Notulen van Gemeenteraad Heuvelland, zitting van 2 januari 2019: installatievergadering. De vergadering start om 20.00 uur. Locatie: Gemeentehuis De Warande (raadzaal), Bergstraat 24 te 8950 Heuvelland(Kemmel).

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester SCHEERLINCK

Nadere informatie

Brussel, 5 juli Mijnheer de minister-president,

Brussel, 5 juli Mijnheer de minister-president, 870 Brussel, 5 juli 2006 Mijnheer de minister-president, Wij hebben de eer U ter bekrachtiging door de Vlaamse Regering het ontwerp van decreet tot wijziging van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013 Aanwezig: DAGORDE: Jean Pierre Taverniers (van punt 1. t.e.m. punt 3) - de voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn DE VLAAMSE REGERING,

Voorontwerp van decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn DE VLAAMSE REGERING, Voorontwerp van decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen

Nadere informatie

Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019

Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019 Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019 1 2019_GR_00001 Verkiezingen - Geldigverklaring - Kennisname Aanwezig: de heer Paul Laeremans; de heer Lieven Janssens, burgemeester; mevrouw

Nadere informatie

Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 02 januari 2007.

Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 02 januari 2007. Aanwezig: Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 02 januari 2007. Munten Benny, Burgemeester; Nyns Jean-Pierre, Guldentops-Allard Elke, Debehets-Schepmans Ria, Vlayen Bart, Zurinckx-Liénart

Nadere informatie

Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 om uur in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 om uur in de raadzaal van het stadhuis Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis OPENBARE ZITTING 1 Geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 - Kennisneming

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 11 maart 2019 met nummer RVERKB/1819/0046 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0042 Verzoekende partijen 1. de heer Patrick HERMANS 2. de heer Danny BULEN 3.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM 19.00 UUR Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester uittredend voorzitter t.e.m. agendapunt 7; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

verslag gemeenteraad maandag 7 januari :00 uur

verslag gemeenteraad maandag 7 januari :00 uur verslag gemeenteraad maandag 7 januari 2019 20:00 uur aanwezig Ria Van Den Heuvel, voorzitter (vanaf punt 7) Jeroen Truyens, uittredend voorzitter Koen T'Sijen, burgemeester Els Augustinus, Dirk Crollet,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 9 april 2019 met nummer RVERKB/1819/0048 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0047 Verzoekende partij 1. de heer Steven OMBLETS, met woonplaatskeuze te 3200

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO/2017/ 03 / / 15 maart 2017

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO/2017/ 03 / / 15 maart 2017 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING Nr. GVO/2017/ 03 / / 15 maart 2017 Inzake :, wonende te, Verzoekende partij Tegen : VZW, met maatschappelijke zetel te, vertegenwoordigd door,

Nadere informatie

Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013

Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013 Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Daniëls Carlo, De Vroe Gwenny, Fannes Marleen, Gallo Claire, Grauwels Edith,

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2012/06/ / 3 JULI Inzake :..., wonende te, bijgestaan door, advocaat te,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2012/06/ / 3 JULI Inzake :..., wonende te, bijgestaan door, advocaat te, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2012/06/ / 3 JULI 2012 Inzake :..., wonende te, bijgestaan door, advocaat te, Verzoekende partij Tegen:,, te..., vertegenwoordigd door, algemeen directeur

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2010/140/.

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2010/140/. 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2010/140/. Inzake : Verzoeker, wonende te., bijgestaan door de heer L. V. D. C., Provinciaal secretaris ACOD Onderwijs, Verzoekende

Nadere informatie

Gemeenteraadsvoorzitter

Gemeenteraadsvoorzitter Gemeenteraadsvoorzitter Uittreksel uit de pocket Gemeentedecreet ontleed (11 e editie) 14. Wie kan de gemeenteraad voorzitten? Elk Belgisch gemeenteraadslid De burgemeester is niet automatisch voorzitter

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019 Aanwezig: (alfabetisch) F. Ampe-Duron, F. Annys, K. Claeys-Goemaere, De Lille Robin, D. De Poortere, M. Declerck, J.M. Dedecker, T. Dedecker,

Nadere informatie

De Raad voor verkiezingsbetwistingen Antwerpen

De Raad voor verkiezingsbetwistingen Antwerpen De Raad voor verkiezingsbetwistingen Antwerpen Besluit betreffende klachten omtrent de installatievergadering van 17 januari 2013 van de districtsraad van Deurne binnen het grondgebied van de gemeente

Nadere informatie

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST

RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN ARREST van 5 december 2018 met nummer RVERKB/1819/0008 in de zaak met rolnummer 1819-RVERKB-0007 Verzoekende partij De heer Erik VAN ROELEN, wonende te 3545 Halen, Gennepstraat

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

De gemeenteraadzitting van 18 december 2012 werd unaniem goedgekeurd.

De gemeenteraadzitting van 18 december 2012 werd unaniem goedgekeurd. ZITTING VAN 2 JANUARI 2013 Tegenwoordig: R. De Caluwé - P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht I. Mertens - E. Coppens - L. Dieleman - van De Vijver F. Dierinck C. Francis - R. Van Megroot S. Poppe J. Vandamme

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT OPENBARE ZITTING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de eedaflegging van de heer Roger Mertens d.d. 2 januari 2007 als gemeenteraadslid te Wemmel. 1. Procedure Gelet op het bezwaarschrift

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 B E R I C H T

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 B E R I C H T Gemeenten met 5000 of meer inwoners Aan de kiezers van de gemeente ZOUTLEEUW Gemeentelijk hoofdbureau GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2018 B E R I C H T De voorzitter van het gemeentelijk hoofdbureau

Nadere informatie

OPENBAAR. Gemeenteraad van dinsdag 22 januari Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad

OPENBAAR. Gemeenteraad van dinsdag 22 januari Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad Gemeenteraad van dinsdag 22 januari 2019. Jean-Pierre Nyns, Uittredend voorzitter van de raad Jo Roggen, Burgemeester Chris Jamar, Erik Soors, Roland Strouven,

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 20/09/2016

NOTULEN RAAD 20/09/2016 NOTULEN RAAD 20/09/2016 Aanvang: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: 20:00 uur Christophe Merckx: voorzitter; Freddy Busselot, Carine De Cock, Valerie Hamelryck, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias

Nadere informatie

Openbare zitting GEMEENTERAAD. Zitting van 2 januari 2013

Openbare zitting GEMEENTERAAD. Zitting van 2 januari 2013 - 1 - GEMEENTERAAD Zitting van 2 januari 2013 Aanwezig : Michel Baert voorzitter Karin Derua, Annick DeKeyser, Steven Michiels, Remi Serranne, Hans De Lochtschepenen Nieke Deleebeeck-Baudet, Bert Meulemans,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018.

PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018. PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018. Aanwezig: De heren Kompany, Burgemeester-Voorzitter, Obeid, Van Laethem, Rase, Mwen Dehing-van den Broeck, Baraka,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019 1 Aanwezig: Dieter De Mets, voorzitter GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019 Verontschuldigd: / Denis Dierick, burgemeester Hugo Leroy, Karel Hubau, Paul Carion, Nadine De Stercke, Dirk Martens, Jef

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO/2015/ 6 / / 18 maart 2015

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO/2015/ 6 / / 18 maart 2015 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING Nr. GVO/2015/ 6 / / Inzake :, wonende te, bijgestaan door, advocaat te, met kantoor gevestigd, Verzoekende partij Tegen :, met maatschappelijke

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2014/179/, (II)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2014/179/, (II) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2014/179/, (II) Inzake :, wonende te..,, vertegenwoordigd door Mter, advocaat te, Verzoekende partij Tegen: de GEMEENTE, vertegenwoordigd

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO/2011/8/ / 12 december 2011

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO/2011/8/ / 12 december 2011 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING Nr. GVO/2011/8/ / 12 december 2011 Inzake:,, ergotherapeut en onderwijzer, wonende, bijgestaan door, jurist COV te Brussel,

Nadere informatie

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden Raad 7 januari 2013 1 RAAD 7 januari 2013 Aanwezig: Ilse Lacante, voorzitter van de gemeenteraad Chris De Ridder, Roger Van Driessche, Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007 1 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 2 januari 2007 Aanwezig :

Nadere informatie

Omzendbrief BB 2012/2

Omzendbrief BB 2012/2 Omzendbrief BB 2012/2 Vlaams Ministerie van Bestuurszaken Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Lokale en Provinciale Besturen Regelgeving en Werking Boudewijnlaan 30 bus 70, 1030 BRUSSEL Tel. 02

Nadere informatie

Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019

Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 Installatie. Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. 2 Installatie.

Nadere informatie

Beknopt verslag van de gemeenteraadszitting van 2 januari 2013

Beknopt verslag van de gemeenteraadszitting van 2 januari 2013 Beknopt verslag van de gemeenteraadszitting van 2 januari 2013 OPENBARE ZITTING 1. Mededeling geldigverklaring gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2012. Kennisname. Er wordt akte genomen van het besluit

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/214/(...) Inzake : (...), wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: (...), vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019 AANWEZIG: Marc Bamps, Heidi Berx, Wendy Bollen, Jordi Boulet, Walter Callebaut,

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Zitting van C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen,

Zitting van C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen, Zitting van 02.01.2013 Aanwezig: C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen, Vandemaele, Persijn, Lambrecht, Vercaemer, De Smet,

Nadere informatie