Commissie grondgebonden-, culturele- en welzijnsmateries. Zitting van 15 september 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Commissie grondgebonden-, culturele- en welzijnsmateries. Zitting van 15 september 2009"

Transcriptie

1 Aanwezig: Commissie grondgebonden-, culturele- en welzijnsmateries Kris Degreef - voorzitter Zitting van 15 september 2009 Stephanie de Néeff, Tina De Windt, Ivan Vanderzeypen, Leen Sempels-Verreck, Pierre Otzer, Ann De Martelaer (t.v.v. Katrien Goossens), Jules Godts, Marina Stas, Koenraad Van Coppenolle, Tamara Broos leden Eddy Elyn raadgevend lid Freddy vranckx burgemeester Cyriel Swevers, Gilberte Muls, Martine Vanbever schepenen Hugo Simoens, Jo Pierson raadsleden Chris Delcourte - bibliothecaris Daniël Noë cultuurbeleidscoördinator secretaris De voorzitter, Kris Degreef, opent de vergadering om uur. Hij geeft de commissie kennis van het feit dat commissielid Katrien Goossens zich heeft laten vervangen door raadslid Ann De Martelaer, overeenkomstig artikel 32 van het reglement van orde. Punt 1. 16/06/2009 Algemene zaken Goedkeuring verslag van de commissie d.d. Raadslid Hugo Simoens merkt op dat in de aanwezigheidslijst van het verslag van 16/06/2009 dient opgenomen te worden dat Paul Duerinckx als lid gezeteld heeft ter vervanging van Koenraad Van Coppenolle. Het verslag van 16 juni 2009 wordt unaniem goedgekeurd. Punt 2. Bibliotheek Upgrade bibliotheekinformatiesysteem machtiging college om over te gaan tot aankoop. Raadslid Ann De Martelaer zegt dat zij in het dossier geen specifiek advies van de Beheerraad van de bibliotheek gevonden heeft betreffende dit punt, wel een algemeen advies van 2007, zij vraagt zich af waarom. Bibliothecaris Chris Delcourte zegt dat dit normaal is omdat de beheerraad geen uitspraak kan doen omtrent de keuze van een leverancier.

2 Raadslid Ann De Martelaer vraagt om in de toekomst de verslagen van de adviesraad te willen toevoegen aan de dossiers. Bibliothecaris Chris Delcourte zegt dat dit geen probleem vormt. Raadslid Ann De Martelaer zegt dat er in het dossier sprake is van twee mogelijke systemen: enerzijds het Provinciaal bibliotheeksysteem en anderzijds het Vubismart systeem, dat meer dan drie keer duurder is dan het Provinciaal bibliotheeksysteem. Raadslid Ann De Martelaer is van mening dat mocht men voor het Provinciaal bibliotheeksysteem kiezen een Lubbekenaar, die een kaart van de bibliotheek heeft, automatisch ook toegang krijgt tot alle andere bibliotheken die gebruik maken van het Provinciaal bibliotheeksysteem. Bibliothecaris Chris Delcourte zegt dat in de praktijk de behoefte hiervoor niet zo groot is. Raadslid Ann De Martelaer stelt dat er bovendien vanuit andere bibliotheken met hetzelfde systeem zodoende potentiële gebruikers ontstaan en dat het risico bestaat dat, bij de keuze van het Vubismart-systeem, de gemeente Lubbeek op een eiland terecht komt. Bibliothecaris Chris Delcourte ontkent dit en zegt dat het Vubismart-systeem integratie in een groter geheel toelaat. Raadslid Ann De Martelaer vraagt waarom precies men niet voor het Provinciaal bibliotheeksysteem opteert. Bibliothecaris Chris Delcourte zegt dat het Vubismart systeem gebruiksvriendelijker is en dat het Provinciaal bibliotheeksysteem niet flexibel is, voor een uniforme dienstverlening gaat en hierdoor de autonomie van de plaatselijke bibliotheek in het gedrang komt. Raadslid Ann De Martelaer stelt dat haar kinderen geen probleem hebben met het Provinciaal bibliotheeksysteem. Bibliothecaris Chris Delcourte zegt dat haar kind daar wel problemen mee heeft. Bovendien, zo gaat bibliothecaris Chris Delcourte verder, is Vubismart een soort gereedschapskist waar men alles zelf mee kan opbouwen, ook een intranet, iets wat het Provinciaal bibliotheeksysteem niet toelaat. Bibliothecaris Chris Delcourte zegt dat zij omtrent het Provinciaal bibliotheeksysteem een onderhoud gehad heeft met de heer Tom Troch, provincieraadslid en gedeputeerde bij de provincie Vlaams-Brabant, waaruit gebleken is dat het provinciaal bibliotheeksysteem een te nemen of te laten systeem is waarbij geen sprake is van een lokale -, noch van een kindvriendelijke catalogus. Raadslid Ann De Martelaer zegt dat ook zij zich geïnformeerd heeft en dat hieruit blijkt dat aanpassingen wel kunnen en dat zij van oordeel is dat de bibliotheek van Lubbeek beter zou deel uitmaken van een netwerk. Bibliothecaris Chris Delcourte herhaalt dat Lubbeek niet op een eiland zal zitten, getuige hiervan het feit dat van de 65 Vlaams-Brabantse gemeenten er 27 aangesloten zijn bij het Provinciaal bibliotheeksysteem, 17 bij Bidoc en 21 bij Vubis.

3 Bibliothecaris Chris Delcourte stelt verder dat de agenda van de provincie omtrent het Provinciaal bibliotheeksysteem niet gekend is, de bibliotheek van Lubbeek zelf haar toekomst wil bepalen en het centralisatieprincipe verouderd is en hiervoor verwijst ze naar de ontwikkelingen bij de andere provincies. Raadslid Ann De Martelaer herhaalt dat het voorgestelde systeem 3 tot 4 keer duurder is dan het Provinciaal bibliotheeksysteem en vraagt zich af of dit budgettair wel kan. Bibliothecaris Chris Delcourte zegt dat de gemeente moet durven investeren in de fundamenten van het bibliotheekwerk. Schepen Martine Vanbever zegt zich bewust te zijn van het feit dat het voorgestelde systeem duurder is, maar dat op basis van volgende argumenten men volgens haar beter toch kiest voor het Vubismart systeem: De info verstrekt door de provincie inzake het Provinciaal bibliotheeksysteem De overtuiging dat zij die met het systeem zullen moeten werken het best weten welk systeem het meest geschikt is Het feit dat Vubismart klaarblijkelijk betere resultaten geeft bij kinderen en senioren De algemene gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van het Vubismart-systeem Raadslid Hugo Simoens vraagt aan bibliothecaris Chris Delcourte om enkele voorbeelden te geven van de verschillende beleidslijnen tussen het Provinciaal bibliotheeksysteem en Vubismart. Bibliothecaris Chris Delcourte geeft volgende voorbeelden: Voor de schoolbib in Binkom is geen intranet mogelijk via het Provinciaal bibliotheeksysteem Vubismart is laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en kwaliteitsvol Vubismart kan gebruikt worden als communicatiemiddel Vubismart geeft een beetre bescherming en ondersteuning in geval van problemen Voorzitter Kris Degreef vraagt hoe het zit met de duurtijd van het contract. Schepen Martine Vanbever zegt dat het contract jaarlijks opzegbaar is en dat, vermits er al een contract bestond, de meerkost voor de bijkomende mogelijkheden relatief niet zo groot is. Commissielid Tamara Broos vraagt of Vera, zijnde een autonoom provinciebedrijf, eventueel een meerwaarde kan betekenen bij een eventuele keuze voor het Provinciaal bibliotheeksysteem. Burgemeester Freddy Vranckx zegt dat Vera hierin geen rol kan spelen. Bibliothecaris Chris Delcourte sluit zich bij deze visie aan en stelt dat de bibliotheek voldoende expertise in huis heeft. Raadslid Hugo Simoens vraagt hoe het zit met de eventuele invoering van het gemeentelijk archief binnen het systeem. Bibliothecaris Chris Delcourte zegt dat, indien gekozen wordt voor Vubismart, er een werkgroep zal opgericht worden met de bedoeling om tot een archiefcatalogus te komen.

4 Raadslid Ann De Martelaer zegt dat zij kiest voor de optie van het Provinciaal bibliotheeksysteem, want dat indien een werk zich niet in de bibliotheek van Lubbeek bevindt, men dan nog altijd kan gaan kijken of het zich niet in bijvoorbeeld de bibliotheek van Leuven bevindt. Bibliothecaris Chris Delcourte zegt dat dit nu ook kan via het systeem van interbibliothecair leenverkeer en dat het zelfs voorkomt dat Leuvenaars naar de bibliotheek van Lubbeek komen. Punt 2 wordt met 8 ja-stemmen bij 2 onthoudingen en 1 neen-stem gunstig geadviseerd Punt 3 Milieu Diftar voorstel Ann De Martelaer, Katrien Goossens, gemeenteraadsleden GROEN! Burgemeester Freddy Vranckx stelt de heren Peter Standaert, Koen Van Butsele en Koen Daniëls van Ecowerf voor aan de vergadering. Raadslid Ann De Martelaer refereert naar de persoonlijke overzichtsfiche die elke burger jaarlijks van Ecowerf krijgt en waarbij het persoonlijk profiel inzake afval gerelateerd wordt aan het gemiddeld profiel van alle burgers. Dit was voor raadslid Ann De Martelaer de directe aanleiding om via het gemeentebestuur aan Ecowerf de vraag te stellen of het niet mogelijk was een rapport op te stellen voor gans de gemeente Lubbeek en om op basis van dit rapport eventueel na te gaan welke specifieke beleidsmaatregelen kunnen genomen worden inzake afvalpreventie. Vervolgens gaan de mensen van Ecowerf over tot hun presentatie. De heer Peter Standaert zegt dat zij geen rapport gemaakt hebben, maar wel een analyse van de beschikbare cijfers voor Lubbeek, hij verwijst hiervoor naar de documenten DifTar HAH CP en Jaaroverzicht DIFTAR als bijlage aan dit verslag. Raadslid Ann De Martelaer zegt na de presentatie dat zij een antwoord gekregen heeft op haar vragen, maar vraagt of het niet mogelijk is om van datgene wat gezegd werd een schriftelijk rapport te krijgen met bijvoorbeeld een opsplitsing van de gegevens per deelgemeente. De mensen van Ecowerf zeggen dat dit mogelijk is. Voorzitter Chris Degreef vraagt aan de vergadering dat indien rond deze materie er nog vragen zouden zijn deze zouden gericht worden aan de milieudienst zodanig dat deze kunnen gebundeld worden. Commissielid Tamara Broos vraagt of er ook geen rapporten per leeftijdscategorie of volgens gezinssamenstelling kunnen gemaakt worden en vraagt of er geen aparte ophaling en recyclage kan gebeuren van wegwerpluiers. De heer Peter Standaert zegt dat zo n twee jaar geleden de recyclagefabriek die zich bezig hield met het recycleren van wegwerpluiers failliet is gegaan en dat vanaf dan, bij gebrek aan alternatief, deze luiers naar de verbrandingsoven gaan. Hij voegt eraan toe dat er binnenkort misschien een recyclage-unit opgestart wordt in Limburg, maar dat het voorlopig geen zin heeft om de wegwerpluiers apart te houden van het overige restafval.

5 Commissielid Stephanie de Néeff vraagt of er geen overzicht bestaat omtrent zwerfvuil. De heer Peter Standaert zegt dat er geen indicaties zijn dat er vandaag meer zwerfvuil zou zijn dan vroeger. Schepen Martine Vanbever vraagt zich af of Ecowerf niet samen met de gemeente kan werken rond de problematiek van het zwerfvuil. Raadslid Paul Duerinckx vraagt of afvalophaling in de zomer geen groter gevaar inhoudt op besmetting met endotoxines. De heer Peter Standaert zegt dat er inzake ziekteverzuim bij Ecowerf geen significant verschil opgemeten wordt bij het personeel dat de vrachtwagens bemant en dat bij het personeel in de composthal zelfs een veel lager ziekteverzuim wordt opgetekend. Burgemeester Freddy Vranckx zegt dat de tekst van Ecowerf zal bezorgd worden aan de MAR. Punt 4 Cultuur Project bouw gemeenschapscentrum Erelonen ontwerpteam, kosten inzake vergunningen en certificaten voorziening in budget 2009 via tweede budgetwijziging. Voorzitter Kris Degreef geeft het woord aan cultuurbeleidscoördinator Daniël Noë om het project en de stand van zaken in het dossier toe te lichten. Cultuurbeleidscoördinator Daniël Noë verwijst naar de beslissing van de gemeenteraad van 30/04/2008 waarbij de Vlaams Bouwmeester gemandateerd wordt om de opdracht voor de volledige studieopdracht voor de bouw van een gemeenschapscentrum met bibliotheek, op te nemen in de procedure van de open oproep die wordt uitgeschreven door de Vlaams Bouwmeester. Hij geeft een chronologisch overzicht van de tot op heden doorlopen stappen binnen deze procedure: Juli 2008: publicatie open oproep door Vlaams Bouwmeester September 2008: preselectie van 10 kandidaat ontwerpers door de Vlaams Bouwmeester uit ongeveer 120 kandidaturen Oktober 2008: uit de preselectie worden 5 ontwerpbureaus geselecteerd als laureaat door een jury bestaande uit de Vlaams Bouwmeester, burgemeester Freddy Vranckx, schepen Martine Vanbever en cultuurbeleidscoördinator Daniël Noë. Zij zullen een voorontwerp mogen maken binnen de procedure open oproep November 2008: eerste briefing voor de kandidaat ontwerpers in Lubbeek op basis van het programma van eisen Januari 2009: grondsonderingen, asbestonderzoek op Feestzaal Libbeke en opmaak opmetingsplan Februari 2009: tweede briefing voor de kandidaat ontwerpers in Lubbeek Juni 2009: de voorontwerpen worden anoniem ingewacht bij de Vlaams Bouwmeester en ter studie overgemaakt aan een jury bestaande uit:

6 o De Vlaams Bouwmeester o De heer Steven Decloedt, directeur van AG VESPA, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten van de stad Antwerpen, zetelend in de jury als extern deskundige o Burgemeester Freddy Vranckx o Schepen Martine Vanbever o Secretaris Johan Geens o De heer Willy Van Gestel als vertegenwoordiger van de gebruikersgroepen 01 juli 2009: o voormiddag: bespreking voorontwerpen waarbij 4 ontwerpbureaus toegelaten worden tot de onderhandelingsprocedure s namiddags (cfr. document juryverslag als bijlage in dossier) o namiddag: onderhandelingsprocedure waarbij de 4 ontwerpteams hun project konden voorstellen en de kans kregen om op de vragen van de jury te antwoorden, jury die daaropvolgend gedelibereerd heeft en één ontwerpteam heeft voorgedragen als uiteindelijke laureaat binnen de procedure open oproep (cfr. document Gunningsbeslissing als bijlage in dossier). 08 september 2009: Gunningsbeslissing van het college van burgemeester en schepenen waarbij Dierendonckblancke architecten, Nederkouter Gent, aangeduid worden als ontwerpteam voor de volledige studieopdracht voor de bouw, met inbegrip van de afbraak van Feestzaal Libbeke, van een gemeenschapscentrum met bibliotheek, polyvalente feestzaal, multifunctionele vergaderruimten en buitenaanleg. Cultuurbeleidscoördinator Daniël Noë stelt vervolgens de voorontwerpen en de maquettes voor aan de aanwezigen in de commissie en legt uit waarom en hoe de jury tot haar finaal verdict is gekomen. Cultuurbeleidscoördinator Daniël Noë legt uit dat er aan de gemeenteraad nu gevraagd wordt om de nodige kredieten te voorzien zodanig dat er met het gekozen ontwerpteam een overeenkomst kan afgesloten worden, hij herhaalt dat het huidige ontwerp een voorontwerp is, dat éénmaal de overeenkomst getekend, uiteraard na voorafgaandelijke goedkeuring door de gemeenteraad, kan begonnen worden met de opmaak van een definitief ontwerp en een definitieve raming, een proces waarbij alle actoren zullen betrokken worden met het oog op het bereiken van een zo breed mogelijk draagvlak. Commissielid met raadgevende stem Eddy Elyn vraagt om een copie van het programma van eisen te krijgen. Raadslid Ann De Martelaer vraagt een copie van de financieringssimulatie van 15/09/2009. Punt 4 wordt met 6 ja-stemmen bij 5 onthoudingen gunstig geadviseerd.

7 Punt 5 Grondgebiedzaken Mobiliteit Mobiliteitsconvenant Koepelmodule 24066KM/1 Burgemeester Freddy Vranckx licht dit punt toe, hij legt uit dat het hierbij gaat over een vraag van het Vlaams Gewest over de herinrichting en de doortocht van de Diestsesteenweg. Raadslid Ann De Martelaer vraagt of de modules 3 en 4 kunnen uitgevoerd worden en waarom module 6 niet werd weerhouden. Burgemeester Freddy Vranckx zegt dat de modules 3 en 4 wel kunnen uitgevoerd worden maar dat voor wat module 6 betreft eerst de eerste modules moeten uitgevoerd worden om in module 6 de juiste data te kunnen invullen. Raadslid Ann De Martelaer vraagt om module 6 als optie te willen toevoegen. Burgemeester Freddy Vranckx stemt hiermee in. Punt 5 wordt met 11 ja-stemmen gunstig geadviseerd. Punt 6 Grondgebiedzaken Mobiliteit Actualiseren mobiliteitsplan Burgemeester Freddy Vranckx licht dit punt toe en zegt dat na het uitvoeren van de sneltoets spoor 2 werd weerhouden. Hij verwacht dat de gemeente hiervoor een subsidie van 2/3 van de voorziene kost van EUR zal ontvangen. Raadslid Ann De Martelaer vraagt om het dossier aan te vullen met het document van de begeleidingscommissie van 22 april laatstleden. Zij zegt verder dat er destijds sprake geweest is van een mobiliteitsraad en vraagt om de oprichting van een mobiliteitsraad specifiek toe te voegen. Punt 6 wordt met 9 ja-stemmen bij 2 onthoudingen gunstig geadviseerd. Punt 7 GRIS Projectsubsidies 2009 goedkeuring Raadslid Ann De Martelaer uit haar tevredenheid over het feit dat het voorgelegde dossier volledig is. Punt 7 wordt unaniem gunstig geadviseerd. Punt 8 Grondgebiedzaken Milieu Regionaal Landschap Noord Hageland Jaarverslag 2008 Werkingsprogramma 2009 Raadslid Ann De Martelaer vraagt zich af waarom dit dossier nu pas wordt voorgelegd aan de gemeenteraad, we zijn tenslotte reeds eind september, zo stelt ze en ze vraagt of er intussen reeds werken werden uitgevoerd.

8 Schepen Martine Vanbever zegt dat dit dossier normaal eerder in het voorjaar voorgelegd wordt maar dat het dit jaar wat druk geweest is op de milieudienst, zij voegt er aan toe dat het budget hiervoor wel al gestemd werd op 26/11/2008. De commissie geeft geen advies over dit punt, maar neemt er kennis van. Punt 9 Grondgebiedzaken Milieu Algemene offertevraag met bekendmaking Ruimingswerken aan waterlopen Raamovereenkomst voor Schepen Cyriel Swevers licht dit punt toe. Commissielid met raadgevende stem Eddy Elyn zegt dat er verschillende grachten en beken zijn op het grondgebied die veel dringender aan ruiming toe zijn dan diegene die opgenomen werden, hij vraagt in dit verband of de Abdijbeek in 2009 of 2010 kan geprogrammeerd worden. Commissielid Jules Godts merkt op dat de ruiming in de Lubbeekstraat niet goed uitgevoerd werd, hij spreekt van weggegooid geld. Schepen Cyriel Swevers zegt dat hij de geformuleerde opmerkingen zal doorgeven aan Interleuven. Raadslid Ann De Martelaer stelt voor dat de gemeente hieromtrent een degelijk plan opmaakt. Punt 9 wordt met 7 ja-stemmen bij 4 onthoudingen gunstig geadviseerd. Punt Grondgebiedzaken Groen Houtverkoping Dienstjaar Voorzitter Kris Degreef licht dit punt toe. Commissielid Ivan Vanderzeypen wijst op een fout in de tekst, volgens hem is Natuur en Bos niet meer gevestigd in de Waaistraat maar wel op de Vaartkom 31. Punt 10 wordt unaniem gunstig geadviseerd. Punt 11 Grondgebiedzaken Groen Taken uitgevoerd door Boerderij de Brabander ter ondersteuning van de groendienst - Overeenkomst Schepen Cyriel Swevers legt uit dat het om de nieuwe prijzen gaat die de Boerderij de Brabander gaat hanteren. Punt 11 wordt unaniem gunstig geadviseerd.

9 Punt 12 Grondgebiedzaken Patrimonium Nieuwbouw school Linden: verrekening 31 (Weglaten sanitaire kern op speelplaats) Schepen Cyriel Swevers licht dit punt toe, hij zegt dat het om een verrekening in min gaat van EUR. Hij voegt eraan toe dat men deze kern heeft kunnen weglaten door de WC s in het gebouw toegankelijk te maken van buitenuit, een bijkomend pluspunt hierbij is dat de speelplaats een stuk ruimer geworden is. Raadslid Ann De Martelaer zegt dat deze motivatie ontbreekt in het dossier. Commissielid Jules Godts merkt op dat de ontwerper dit in de ontwerpfaze had moeten zien. Punt 12 wordt met 10 ja-stemmen bij 1 onthouding gunstig geadviseerd. Punt 13 Grondgebiedzaken Patrimonium Nieuwbouw school Linden: verrekening 34 (Bijkomende afsluiting in staalmatpanelen Face C) Schepen Cyriel Swevers licht dit punt toe, hij zegt dat het hier vooral om ingrepen gaat die de veiligheid van de kinderen moet ten goede komen. Raadslid Ann De Martelaer zegt dat ook hier de motivatie ontbreekt in het dossier. Punt 13 wordt met 8 ja-stemmen bij 3 onthoudingen gunstig geadviseerd. Punt 14 Grondgebiedzaken Patrimonium Sportaccomodatie Binkom Plaatsen verlichting Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen Schepen Cyriel Swevers licht dit punt toe, hij zegt dat voor het plaatsen van deze verlichting een grondige lichtstudie werd gemaakt die de mogelijkheid biedt om tot 50 % van de kosten te recupereren via subsidies. Raadslid Paul Duerinckx vraagt wat de kostprijs van deze studie is. Schepen Cyriel Swevers zal dit navragen. Punt 14 wordt met 6 ja-stemmen bij 5 onthoudingen gunstig geadviseerd. Punt 15 Grondgebiedzaken Wegen Buitengewone onderhoudswerken betonwegen Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen Schepen Cyriel Swevers licht dit punt toe, hij zegt dat de toestand van de Wingestraat en van de Uilekotweg werkelijk heel slecht is. Commissielid Jules Godts zegt dat de Molenstraat ook in slechte toestand is. Raadslid Ann De Martelaer vraagt zich af hoe de prioriteiten hierbij bepaald worden. Schepen Cyriel Swevers verwijst naar de studie die hierover gemaakt werd, hij zegt dat het bestuur de straten die hierbij als slechtste uit de bus komen en waarvan zij menen dat de toestand een gevaar kan opleveren voor de weggebruikers eerst aan de beurt komen.

10 Punt 15 wordt met 9 ja-stemmen bij 2 onthoudingen gunstig geadviseerd. Punt 16 Grondgebiedzaken Voetwegen grondgebied Lubbeek voorstel raadslid Ann De Martelaer Raadslid Ann De Martelaer licht dit punt toe, zij zegt dat er rond de problematiek van de voetwegen een gemeentelijke werkgroep bestaat die een rapport heeft opgemaakt dat niet in het dossier zit, wel zit er een inventaris in het dossier, maar daar wordt niet in gezegd welke acties er zullen genomen worden. Voorzitter Kris Degreef verwijst naar het verslag van 09 september 2009 en zegt dat dit zal doorg d worden aan iedereen. Schepen Gilberte Muls licht dit punt verder toe: wat voorligt is een inventaris met indicatie van welke voetwegen open of afgeschaft zijn, wat blijkt uit deze inventaris: meer dan 50% van de voetwegen zijn open en onderhouden meer dan 50% van de voetwegen dienen voorzien te worden van signalisatie een aantal voetwegen zijn niet open en hieraangaande dient een prioriteitenlijst opgesteld 1. In Linden zijn de voetwegen grotendeels open en voor de knelpunten wordt aan de gemeenteraad de aanstelling van een landmeter gevraagd 2. Bij het opstellen van deze prioriteiten zal ook rekening gehouden worden met het lopende project Duurzaam naar school waarbinnen een schoolrouteplan diende opgesteld te worden waarbij een onderzoek naar alternatieve routes diende te gebeuren, deze alternatieve routes moeten binnen het project vooral in de richting van de trage wegen gezocht worden 3. Voor voetweg 60 in Binkom, waarvan de ouders van schoolkinderen ook vragende partij zijn om die open te maken, werden de aanpalende eigenaars aangeschreven en door de coördinator algemene zaken gehoord Raadslid Ann De Martelaer vraagt om te kunnen beschikken over deze inventaris Schepen Gilberte Muls zegt dat hiervoor zal gezorgd worden en wel als volgt: Digitaal (op CD) voor Ann De Martelaer, Stephanie de Néeff, Paul Duerinckx en Koenraad Van Coppenolle Schriftelijk voor de andere commissieleden Punt 17 Grondgebiedzaken Patrimonium Aanstellen landmeter buurt- en voetwegen Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen Commissielid Jules Godts vraagt of deze landmeter alle voetwegen zal moeten opmeten. Schepen Gilberte Muls zegt dat opmetingen enkel zullen gebeuren in geval van betwisting, zij voegt eraan toe dat het in totaal over 163 voetwegen gaat, die allemaal opmeten zou onbegonnen werk zijn en is ook niet nodig. Commissielid Stephanie de Néeff vraagt hoe het zit met de ruilverkavelingen in dit verband.

11 Schepen Gilberte Muls zegt dat destijds bij de ruilverkaveling in Lubbeek een groot deel van de voetwegen ofwel ruilverkavelingswegen geworden zijn ofwel afgeschaft werden. Raadslid Ann De Martelaer zegt dat er in het dossier ook sprake is van onderhandelingen voeren, maar dat dit niet zo werd opgenomen in de beslissing. Punt 17 wordt unaniem gunstig geadviseerd. Punt 18 Lubbeek Grondgebiedzaken Patrimonium Verkoop wegoverschot Voorzitter Kris Degreef licht dit punt toe. Punt 18 wordt unaniem gunstig geadviseerd. Punt 19 Grondgebiedzaken Patrimonium Overname Ambachtenstraat Lubbeek Voorzitter Kris Degreef licht dit punt toe. Commissielid Tamara Broos vraagt of dit een openbare weg gaat worden en of deze dan een doodlopende straat wordt. Schepen Swevers zegt dat er geen plan bestaat om deze weg door te trekken. Commissielid Tamara Broos vraagt om er voor te zorgen dat dit dan ook duidelijk gesignaliseerd wordt. Commissielid Jules Godts vindt het eigenaardig dat de eigenaar verkoper van de straat zelf stalen neemt. Raadslid Paul Duerinckx legt uit dat na de brand van destijds stalen werden genomen maar dat er geen gevaarlijke stoffen werden ontdekt. Punt 19 wordt unaniem gunstig geadviseerd. Punt 20 Ganzendries. Grondgebiedzaken Patrimonium goedkeuring rooilijnplan Raadslid Ann De Martelaer vraagt wat het belang is van het vastleggen van een rooilijnplan. Commissielid Stephanie de Néeff zegt dat een rooilijnplan de scheiding bepaalt tussen het openbaar en het privé domein. Punt 20 wordt unaniem gunstig geadviseerd. Punt 21 Uitvoering Sportbeleidsplan Nieuwe sportacademie Goedkeuring organisatie

12 Schepen Gilberte Muls licht dit punt toe, zij zegt dat er vroeger het contract jeugdsport was dat zich richtte op naschoolse sport. De nieuwe sportacademie richt zich nu ook naar de scholen, maar vermits de sportclubs hiervoor niet zo erg gemotiveerd zijn, wordt beroep gedaan op Sporty en wordt er veel aandacht geschonken aan de initiatie van minder bekende sporten. Punt 21 wordt unaniem gunstig geadviseerd. Punt 22 Uitvoering Sportbeleidsplan Nieuwe sportacademie Goedkeuring vergoeding deelnemers Schepen Gilberte Muls licht dit punt toe en stelt dat de prijszetting de bedoeling heeft om zich niet in concurrentie te plaatsen met de buitenschoolse kinderopvang. Punt 22 wordt unaniem gunstig geadviseerd. De voorzitter sluit de vergadering om uur.

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010 VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010 Aanwezig :. Afwezig: CYRIEL SWEVERS voorzitter; GILBERTE MULS, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER, ALFONS

Nadere informatie

COMMISSIE GRONDGEBONDEN-, CULTURELE- EN WELZIJNSMATERIES. Zitting van 12 augustus 2008

COMMISSIE GRONDGEBONDEN-, CULTURELE- EN WELZIJNSMATERIES. Zitting van 12 augustus 2008 COMMISSIE GRONDGEBONDEN-, CULTURELE- EN WELZIJNSMATERIES Zitting van 12 augustus 2008 Aanwezig: Kris Degreef: voorzitter Tina De Windt, Ivan Vanderzeypen, Leen Verreck, Pierre Otzer, Jules Godts, Koenraad

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 15 september 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 17/04/2007 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter LEEN VERRECK, IVAN VANDERZEYPEN, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, RINA RABOUW, ANN DE MARTELAER,

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 10 november 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter; IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

COMMISSIE GRONDGEBONDEN-, CULTURELE- en WELZIJNSMATERIES. Zitting 9 november 2010

COMMISSIE GRONDGEBONDEN-, CULTURELE- en WELZIJNSMATERIES. Zitting 9 november 2010 COMMISSIE GRONDGEBONDEN-, CULTURELE- en WELZIJNSMATERIES Zitting 9 november 2010 AANWEZIG: KRIS DEGREEF voorzitter MARINA STAS, STEPHANIE DE NÉEFF, TINA DE WINDT, CYRIEL SWEVERS, GILBERTE MULS (T.V.V.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 PROVINCIE VAN DE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, burgemeester Betty Lismont-Depret, Cyriel Swevers, Hilke Verheyden,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 29/09/2010 LUBBEEK Aanwezig : Ann De Martelaer,voorzitter Freddy Vranckx, burgemeester Martine Vanbever,

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN VERSLAG. Zitting van 12 mei 2009

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN VERSLAG. Zitting van 12 mei 2009 COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN VERSLAG Zitting van 12 mei 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 2 maart 2010

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 2 maart 2010 VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 2 maart 2010 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter CYRIEL SWEVERS, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

VOORWERP : Grondgebiedszaken: Stedenbouw: reglement betreffende de exploitatie van nachtwinkels en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels

VOORWERP : Grondgebiedszaken: Stedenbouw: reglement betreffende de exploitatie van nachtwinkels en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels PROVINCIE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 28/01/2009 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, burgemeester-voorzitter Martine Vanbever, Gilberte Muls, Hilke

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 25/03/2015 LUBBEEK Aanwezig : Stas Marina,voorzitter Duerinckx Paul, Muls Gilberte, Suffeleers Davy, Stroobants

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 11 maart 2009

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 11 maart 2009 COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 11 maart 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter; IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER, ANN DE MARTELAER,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren. Provincie Vlaams-Brabant TOELICHTINGSLIJST GEMEENTERAAD VAN 25 OKTOBER 2017 Openbare zitting Stafdiensten Secretariaat 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 27 september 2017 Aan de gemeenteraad wordt

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 18/12/2002 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, Burgemeester-Voorzitter Betty Lismont-Depret, Cyriel Swevers,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 29/08/2012 LUBBEEK Aanwezig : Ann De Martelaer,voorzitter Freddy Vranckx, burgemeester Martine Vanbever,

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

Gemeenteraad van 18/12/2008

Gemeenteraad van 18/12/2008 Gemeenteraad van 18/12/2008 Aanwezig: Freddy Vranckx, burgemeester-voorzitter Martine Vanbever, Gilberte Muls, Hilke Verheyden, Paul Hugaerts, Cyriel Swevers, schepenen Marina Stas, Koenraad Van Coppenolle,

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 13 oktober 2009

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 13 oktober 2009 COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 13 oktober 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter; IVAN VANDERZEYPEN, TINA DE WINDT, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER, ANN DE MARTELAER, HUGO SIMOENS,

Nadere informatie

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 12 januari 2011

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 12 januari 2011 VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN Zitting van 12 januari 2011 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter; CYRIEL SWEVERS, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 13

ZITTING VAN 28 JANUARI 13 PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 28 JANUARI 13 AANWEZIG: de heer Koenraad Van Coppenolle, voorzitter de dames Veerle Daems, Martine Dierickx, Heleen Vangeel en Freya Verlinden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD COMMISSIE FINANCIËN EN ALGEMENE ZAKEN. Gellenberg 16 te 3210 Lubbeek. Datum : 1-10-2008

GEMEENTERAAD COMMISSIE FINANCIËN EN ALGEMENE ZAKEN. Gellenberg 16 te 3210 Lubbeek. Datum : 1-10-2008 GEMEENTERAAD COMMISSIE FINANCIËN EN ALGEMENE ZAKEN Gellenberg 16 te 3210 Lubbeek Datum : 1-10-2008 De leden van de commissie die niet kunnen aanwezig zijn hebben de mogelijkheid zich te laten vervangen

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT)

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) Voor principieel akkoord verklaard door het College in zitting van 24 september 2007 en gewijzigd na bespreking met de leden van

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 26/02/2014 LUBBEEK Aanwezig : Pierson Jo,voorzitter Francken Theo, burgemeester Duerinckx Paul, Muls Gilberte,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 30/06/2010 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, burgemeester-voorzitter Martine Vanbever, Gilberte Muls, Hilke

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 De adviesraad LOK is een door het lokaal bestuur officieel erkende adviesraad, inzake kinderopvangmateries

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst bibliotheek Volgnummer dossier 5 Onderwerp Bibliotheek. Instap van de openbare bibliotheek in het Provinciaal

Nadere informatie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie TER INFO: Blauw zijn stukken tekst die elke projectleider zal moeten aanpassen i.f.v.

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden Sociale raad

Functie en bevoegdheden Sociale raad Functie en bevoegdheden Sociale raad De statuten van de Sociale Raad van Zaventem worden als volgt vastgesteld : OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Sociale Raad heeft als opdracht : 1. het verstrekken

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst verkeer Volgnummer dossier Onderwerp Gemeentelijk wagenpark. Opdracht van levering van vier tweedehands

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 19 juni 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc Haine,

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN 1.OPRICHTING Er wordt te Kortenaken een lokaal overleg kinderopvang en onderwijs opgericht, dat als adviesgevend orgaan wordt erkend.

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Toelichting. De projectbegeleider van het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt dit traject.

Toelichting. De projectbegeleider van het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt dit traject. INFODOCUMENT KANDIDAATSTELLING BEGELEIDINGSTRAJECT HAALBAARHEIDSONDERZOEK VOOR HERBESTEMMING VAN EEN PAROCHIEKERK AANVRAAG IN TE DIENEN UITERLIJK 22 SEPTEMBER 2017 Toelichting Voor wie? Steden/gemeenten

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTE ZITTING VAN 20/12/2007 LUBBEEK

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTE ZITTING VAN 20/12/2007 LUBBEEK PROVINCIE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 20/12/2007 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx,voorzitter Martine Vanbever, Gilberte Muls, Hilke Verheyden,

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Gemeenteraad van 25/11/2009

Gemeenteraad van 25/11/2009 Gemeenteraad van 25/11/2009 Aanwezig: Freddy Vranckx, burgemeester-voorzitter Martine Vanbever,, Hilke Verheyden, Paul Hugaerts, Cyriel Swevers, schepenen Marina Stas, Koenraad Van Coppenolle,,, André

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

Statuten. Lokaal Overleg Kinderopvang. M.i.v. 25/06/2019

Statuten. Lokaal Overleg Kinderopvang. M.i.v. 25/06/2019 Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang M.i.v. 25/06/2019 Artikel 1. Oprichting 1.1. Er wordt in Beveren een adviesraad voor kinderopvang opgericht volgens het Besluit van de Vlaamse Regering van 24 mei 2013,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE I. Opdracht. Artikel 1: Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1 Gemeentelijke statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang Gemeente Brakel / Horebeke Hoofdstuk 1: oprichting Art.1 Er werd een adviesraad voor kinderopvang opgericht volgens het Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gebouwen. Gemeentelijk sportcentrum. Renovatie zwembad.

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

HUIS VOOR OMGEVINGSKWALITEIT ad hok. Lancering en 1 e inspiratiesessie Cinema ZED - Leuven 29 november 2018

HUIS VOOR OMGEVINGSKWALITEIT ad hok. Lancering en 1 e inspiratiesessie Cinema ZED - Leuven 29 november 2018 HUIS VOOR OMGEVINGSKWALITEIT ad hok Lancering en 1 e inspiratiesessie Cinema ZED - Leuven 29 november 2018 ad hok - programma 10u00 - introductie Huis voor Omgevingskwaliteit Werner Van Hoof - domeinmanager

Nadere informatie

Selectie WinVorm. Vlaams Bouwmeester. Selectie WinVorm 1

Selectie WinVorm. Vlaams Bouwmeester. Selectie WinVorm 1 Selectie WinVorm Vlaams Bouwmeester Selectie WinVorm 1 PROCEDURE PROCES organisatie vertrouwen ruimtelijk kader betrokkenheid tijdsgebonden kader integriteit financieel kader deskundigheid technisch kader

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/16 Fietsostrade F12 Antwerpen-Bergen op Zoom,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Financiering van het investeringsprogramma

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst beleidsondersteuning Volgnummer dossier 3 Onderwerp Brandweer. Uitbrengen van gemotiveerd

Nadere informatie

GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST

GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1. Kennisneming budgetwijziging boekjaar 2013 van de Kerkfabriek O.L. Vrouw Geboorte Niel De raad wordt verzocht om kennis te nemen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

Zitting van 18 februari 2013

Zitting van 18 februari 2013 PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- Zitting van 18 februari 2013 AANWEZIG: de heer Koenraad Van Coppenolle, voorzitter de dames Veerle Daems, Martine Dierickx, Marijke Gidts en Heleen Vangeel

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 15/11/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 15/11/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 15/11/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen;

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen; Collegebesluit nr. 04/50 22 januari 2004 Besluit houdende goedkeuring van een overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de provincie Vlaams-Brabant voor de werking van het streekgericht bibliotheekbeleid

Nadere informatie

Verslag vergadering Gemeentelijke Milieuadviesraad Dinsdag 13 maart 2007 Gemeentehuis Lubbeek raadzaal gemeentehuis Lubbeek

Verslag vergadering Gemeentelijke Milieuadviesraad Dinsdag 13 maart 2007 Gemeentehuis Lubbeek raadzaal gemeentehuis Lubbeek Verslag vergadering Gemeentelijke Milieuadviesraad Dinsdag 13 maart 2007 Gemeentehuis Lubbeek raadzaal gemeentehuis Lubbeek Aanwezig: Stemgerechtigd: Artois Marc, Bracquiné Marc, De Clercq Eddy, de Néeff

Nadere informatie

NOTA AAN DE GEMEENTERAAD

NOTA AAN DE GEMEENTERAAD NOTA AAN DE GEMEENTERAAD DIENST: Milieu en Landbouw Datum indienen datum behandeling gemeenteraad verantwoordelijke ambtenaar nota 25/11/2010 22/12/2010 Bruno Van Horenbeek Voorwerp Klass. Code Nr Dossier

Nadere informatie