De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte!"

Transcriptie

1 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de elfde muis van het hockeyseizoen Seizoen Nummer 11 In deze Muis: Reminder check up Ledenadministratie Wedstrijdverslag Heren 1 Jongens B1 bedankt Baukje! HCL Hotel : locatie met sterren! ( korte ) evaluatie ALV HCL Vacaturebank Speelschema 8 e weekend van de herfstcompetitie Agenda : Beste leden, beste ouders, Onlangs heeft iedere coach en/of aanvoerder van het team een teamkaart ontvangen met daarop de gegevens zoals ze op dit moment staan ingevoerd in het automatiseringssysteem : All United. De bedoeling is dat ieder lid aan de hand van deze kaart zijn / haar gegevens checkt, zodat de coach / aanvoerder deze kan verzamelen en terug kan mailen. Een vlotte medewerking is noodzakelijk en stellen wij zeker op prijs, waarvoor onze dank! Het innen van de contributie zal naar verwachting binnen enkele weken geschieden.

2 De voorsprong was Boxmeer, Boxminder, Boxmeer Terwijl dames 1 met veel plezier en gezelligheid aan het genieten was van hun vrije zondag, moesten de heren weer aan de bak. Deze week stond de uitwedstrijd tegen Boxmeer op het programma. Ondanks de relatief geringe afstand hemelsbreed, is dat toch een stuk rijden, zeker als de auto mankementen vertoont. Nadat Robin uiteindelijk ook verwelkomd mocht worden, kon het exterieur van de voltallige selectie voorzien worden van een uniforme lichtblauwe uitstraling. Michiel daargelaten, aangezien het volgens de artsen niet verstandig zou zijn om nóg een wedstrijd met een gebroken duim te spelen, eentje keek hen wel voldoende. Voordat de wedstrijd begon, lieten de heren van Boxmeer zich van hun sportieve kant zien door een algehele sokkenruil naar gifgroen om het de scheidsrechters wat overzichtelijker te maken. Na het gebruikelijke handen schudden vooraf, kon er gestart worden op de mooie grasmat met twee prima fluitisten. Liempde begon vrij aardig, maar heel goed werd het nooit. De eerste twintig minuten was het spel behoorlijk gelijk opgaand met kansjes over en weer. Maar gescoord werd er niet, ook de toegekende strafcorners werden door beide partijen niet benut. Na deze twintig minuten zakte Liempde in, en dan bedoel ik niet dat we ons terug lieten zakken naar eigen helft ofzo. Neen, we kakten in als de auto van Robin. De versnellingsbak deed het niet meer en meer gas had geen enkel effect. Gedurende dit laatste kwartier voor rust wist Boxmeer dan ook dankbaar twee keer te profiteren van onze panne. Uit twee aanvallen vanaf de zijkanten, werd de bal voor de goal langs eenvoudig afgemaakt. In de rust werd de olie ververst en kreeg de motor een bemoedigend tikje. 2-0 achter was geen ramp. Daar konden we overheen. Maar dan moesten wel alle onderdelen beter gaan samenwerken. Als een radertje niet lekker meeloopt, heeft de rest daar last van. Met goede moed stapten we het veld over om het vanaf de andere kant te gaan proberen. Deze richting uit spelen lag ons blijkbaar een stuk beter, want het eerste kwartier was volledig voor Liempde en dat resulteerde dan ook in fraaie goals. De 2-1 kwam voort uit een verovering van de bal door Ward, hij gaf de bal vervolgens aan Joep, die met een pass over de backhand van de verdediger Alex weet te bereiken. Onze goaltjesdief flatst hem keurig binnen. Niet veel later valt de gelijkmaker uit een strafcornervariant, waarbij wederom Alex het eindstation is met een soepele tip in het dak. Om deze sterke periode een passend slot te geven komen de Boys met blue metallic lak ook nog op voorsprong. Jan weet de bal met zijn backhand voor te geven, door een lepe stuiter valt de bal in de stick van de goed opgestelde Alex, die door de bal in de lege goal te werken alweer zijn derde van deze middag weet te maken.

3 van korte duur. Hier bleef het helaas bij. Na deze goede vijftien minuten, valt de motor stil. We bleven maar aan het verdedigen omdat werkelijk geen een bal aankwam bij het middenveld. Telkens als we de bal dan ontfutselden, werd hij vrijwel direct ook weer ingeleverd. Enkel Noud zorgde nog voor een kleine oprisping met een kamikaze sliding en een brute lijnstop. Onze voorsprong was dan ook van korte duur. Via een schot vanaf rand cirkel komt Boxmeer op gelijke hoogte. Het net verkregen vertrouwen in een goede afloop verdwijnt als sneeuw door koelvloeistof; alleen een hoopje blauwe ellende blijft achter. Uiteindelijk wint Boxmeer met 5-3 door nog twee strafcorners te benutten. 1 uit de rebound na goed, maar niet goed genoeg, wegwerken van de bal en de tweede door een sleep. Hierdoor zakt Liempde terug naar de vierde plaats in de competitie. Dinsdag is er een grote terugroepactie voor alle modellen die deelnamen aan deze deceptie. Een grondige revisie lijkt noodzakelijk. Het tanken tijdens de derde helft kwam duidelijk te laat. Robin zijn auto heeft het op de terugweg echt begeven. Ze reden weg en hij trok het niet echt meer, de toerenteller schoot telkens flink omhoog. Maar hij reed. Iedere heuvel was het adem inhouden en duimen dat ze hem zouden halen. Op een gegeven moment ziet Robin de snelheid langzaam dalen en hij wil dan eigenlijk nog proberen de volgende afslag te halen, maar besluit toch maar om de auto aan de kant te zetten. Terwijl er nog een andere versnelling wordt geprobeerd valt de motor uit. Gelukkig staan ze al op de vluchtstrook. Dus alarmlichten aan, iedereen eruit, hesjes aan en bellen om hulp. Guy en Robin gaan ondertussen kijken waar ze zijn en weten op wonderbaarlijke wijze terug te komen met snoep. Ondertussen is Floris jr. opgepikt door Noud, omdat hij de Steen-Papier-Schaar won van Joep. Joep was overigens ook diegene die de verbrande koppelingsplaat wist te overrulen met zijn pufjes, waarvoor hulde. Na een vrolijke sleepsessie door padre Laheij leefde iedereen nog lang ongelukkig. En voor de fans van de stats: Schoten op doel: Liempde: Eerste helft: 4 / 0 goals Tweede helft: 3 / 2 goals Boxmeer Eerste helft: 4 / 2 goals Tweede helft: 4 / 1 goal Strafcorners: Liempde: Eerste helft: 2 / 0 goals Tweede helft: 1 / 1 goal Boxmeer Eerste helft: 3 / 0 goals Tweede helft: 4 / 2 goal Met dank aan Justin voor dit verslag!

4 Wederom een succes!! HCL Hotel 2014 nieuw vrijwilligersbeleid succesvol in gang gezet Afgelopen herfstvakantie hebben weer ruim 40 kinderen gebruik gemaakt van het HCL Hotel. Eén nachtje logeren in de Kantine of kleedkamers, die omgedoopt waren tot de Naomi van As of Roos Drost suite. Nou ja, logeren. eigenlijk wordt er helemaal niet geslapen De avond begint met een smaakvol diner aan luxe gedekte tafels en vervolgens worden er spelletjes binnen en buiten gedaan, waarna bijgekomen kan worden met één of meerdere films. In de nacht en ochtend is er dan nog tijd voor een partijtje. Want hockeyen in de nacht, of te wel vroege ochtend om 4:00 is iets dat je levenslang niet vergeet. Dit jaar is er vanuit de Jeugdcommissie voor het eerst gekozen voor een nieuwe aanpak bij de organisatie van deze activiteit. Zoals al aangegeven tijdens de kick-off is HCL dringend op zoek naar meer vrijwilligers, zodat niet alle activiteiten altijd door dezelfde mensen uitgevoerd hoeven te worden. Dit onder het klassieke motto: vele handen maken licht werk. Bovendien brengen nieuwe mensen ook weer nieuwe energie en frisse ideeën met zich mee. Enkele coaches van de D-teams, waarvoor het Hotel georganiseerd wordt, boden zich tijdens de kick-off al spontaan aan en hebben vervolgens andere ouders benaderd. En wat denk je: er was volop animo!

5 Ouders : dank je wel!! Onder de bezielende leiding van Suzanne en Maaike zijn de ouders op de verschillende activiteiten ingedeeld; begeleiden van spellen, aankleden van het clubhuis, verzorgen van het avondeten, het ontbijt, de inkopen, knutselen met de kinderen (we hebben nu zelfs HCL borden ) en niet vergeten: de vaders van de nachtdienst.die letterlijk en figuurlijk een slapeloze nacht hadden.. Echt, wij hebben er als Jeugdcommissie geen omkijken naar gehad: een keer het draaiboek doorlopen was voldoende. Nogmaals alle complimenten naar de ouders die zich hiervoor hebben ingezet! En we blijven graag op deze manier werken!

6 ALV Beste leden, Zoals aangekondigd was op dinsdag 28 oktober jl. de Algemene Ledenvergadering waarin het bestuur o.a. (financieel) verslag heeft gedaan van het afgelopen seizoen Gelukkig was de opkomst wat beter dan andere jaren, waarvoor onze dank aan die leden die present waren. Eén van de belangrijke agendapunten was o.m. het tekort aan vrijwilligers, waarbij we nogmaals hebben uitgelegd, dat er diverse commissies zijn waarvoor we ( helaas ) nog steeds vrijwilligers zoeken om deze commissies draaiende te houden. Als club, en dat zijn we allemaal, doen wij echt nogmaals op ieder een beroep, want om de woorden nog maar eens te herhalen :

7 HCL Vacatures Om jullie een indruk te geven, naar wie we op zoek zijn, hebben we toch gemeend om in deze Muis de zogenaamde HCL Vacaturebank te gaan plaatsen. Hieronder en op de volgende pagina s een overzicht : en het streven naar onze doelen met ingang van het nieuwe seizoen én op korte termijn : Bestuur : Het bestuur is belast met het besturen van de vereniging. Onder besturen kan worden verstaan, al hetgeen noodzakelijk is om de vereniging, gelet op haar doelstelling en maatschappelijke activiteiten, intern en extern goed te laten functioneren. Onder eigen verantwoordelijkheid handelt zij in het belang van de club en draagt daarbij ook een bepaald beleid uit. Streven naar : personen Periode functie : 5 (Johan, Guido, Lonneke, Annemarie, Carla) : 1 x per maand vergaderen op 1 e dinsdag van de maand Wedstrijdsecretariaat : Het wedstrijdsecretariaat is belast met het plannen van de wedstrijden en de wedstrijdtijden. Daarnaast worden de uitslagen digitaal verwerkt naar de KNHB en controleert men de wedstrijdformulieren op accurate invullingen. Het wedstrijdsecretariaat heeft waar nodig ook nauw contact met de technische commissie (TC). : 2 (Diane, Claudia)

8 HCL Vacatures Financiële administratie (penningmeester): De penningmeester heeft als taken de contributie innen en verwerken, eventuele overige contributies innen, (meerjaren) begroting opstellen, jaarbegroting opstellen en controleren, activiteitenbegrotingen van de diverse commissies controleren, budgeten voor commissies in samenspraak met bestuur vaststellen, financiële overzichten per activiteit en per commissie opstellen, na kascontrole het jaarverslag opmaken en daarnaast rekeningen controleren en betalen en waar nodig overschrijvingen regelen. : 1 (Lonneke) Ledenadministratie: Degene die verantwoordelijk is voor de ledenadministratie heeft als taak, het inschrijven van nieuwe leden en het uitschrijven van vertrekkende leden. Leden statistieken bijhouden en daarnaast samen met de penningmeester een actueel ledenbestand overhandigen voor het innen van de contributies. Al deze bestanden dienen verwerkt te worden in All United. : 1 (Claudia, wordt op korte termijn overgenomen door Donya) Jeugdcommissie: De jeugdcommissie of te wel junioren TC heeft als belangrijkste (hoofd) taak het ieder jaar weer samenstellen van de jeugdteams en het verantwoord indelen van deze jeugdteams, aan de hand van de bestaande of vernieuwende situatie. Een lid van de jeugdcommissie neemt ook deel aan de reguliere bestuursvergaderingen als afgevaardigde van de commissie. De jeugdcommissie houdt zich daarnaast ook zeker bezig met hockey technische zaken al dan niet in overleg met de technische commissie. Bij HCL organiseert de jeugdcommissie ook diverse activiteiten voor de jeugd waaronder bijvoorbeeld HCL Got Talent, Karaoke show, Sinterklaas en de Minislotdag. Een optie zou zijn om de activiteiten voor de jeugd in een aparte commissie onder te verdelen bestaande uit jeugdleden met 1 of 2 senioren, zodat de jeugdcommissie zich uitsluitend kan bezighouden met hockey technische zaken. : 4 ( Annemarie, Berendien, Elles, Claartje)

9 HCL Vacatures Technische Commissie: De technische commissie is naast alle technische zaken, belast met het samenstellen van de seniorenteams, de voorbereiding van de competitie indeling, het in de gaten houden van de voortgang van de teams in de competitie. Daarnaast heeft de technische commissie een belangrijke taak als het gaat om het invullen van trainers en trainsters bij de verschillende teams, het indelen van de trainingstijden en eventuele extra trainingstijden. (intensievere) begeleiding van de teams behoort eveneens tot het takenpakket, het peilen van wensen en plannen van spelers en speelsters, het adviseren, begeleiden en sturen van coaches en trainers en waar nodig ondersteund de technische commissie de jeugdcommissie als het gaat om beslissende voorstellen. Naast bovengenoemde taken heeft de technische commissie ook een rol in het houden en/of organiseren van voorlichtingsavonden voor ouders van jeugdleden, trainingsavonden en het opzetten van uitvoeren van scheidsrechter cursussen. : nog 2 (Johan, Guido) Streven naar : 2 of of 2 personen Periode functie : technische voorbereiding voor ieder nieuw seizoen en afwikkeling technische zaken lopend seizoen Scheidsrechterscommissie: De scheidsrechterscommissie heeft als belangrijke taak de organisatie van de scheidsrechters bij de wedstrijden. Daarnaast het organiseren van scheidsrechter cursussen, het begeleiden van beginnende scheidsrechters, het bijhouden van nieuwe regels en de scheidsrechters daarover informeren. Het bestuderen van het arbitrageplan behoort ook bij deze commissie. : 0 Streven naar : personen Periode functie : voorbereiding op en tijdens seizoen

10 HCL Vacatures Accommodatie commissie: De accommodatie commissie heeft als taak het regelen van alle zaken aangaande de accommodatie en in goede conditie houden van de accommodatie, zoals het onderhoud van de accommodatie, bijvoorbeeld het borstelen van het kunstgras maar ook het onderhoud en schoonmaak van het totale clubgebouw, de kantine en de kleedkamers. Daarnaast de contacten met de diverse leveranciers, het beheren en controleren van de materialen, het up to date houden van de materialen en de budgetcontrole. Bij HCL heeft de accommodatie commissie tevens als verantwoordelijke taak om als contractpersoon op te treden in de gesprekken met de Gemeente Boxtel al dan niet in het bijzijn van andere bestuursleden. Huidige (nieuwe) situatie : 1 (Guido) Streven naar : personen Periode functie : regelmatig gedurende het seizoen Materialen commissie: De materialen commissie is belast met het controleren en onderhouden van hockeymaterialen zoals keepersmaterialen maar ook trainingsmaterialen. Daarnaast heeft deze commissie als taak om aan het einde van ieder seizoen ervoor te zorgen dat de keepersmaterialen worden gecontroleerd en waar nodig worden gerepareerd en/of vernieuwd. Aan het begin van ieder seizoen heeft de materialen commissie de taak om er voor te zorgen dat iedere keeper en keepster de benodigde keepersmaterialen correct kan gebruiken en diverse trainingsmaterialen voldoende voorhanden zijn. : Rob Streven naar : persoon Periode functie : eindcontrole na ieder seizoen en voorbereiding op nieuw seizoen

11 HCL Vacatures Bar commissie: De bar commissie heeft de verantwoordelijke taak om de controle te houden over inkomsten en uitgaven van de producten aan de bar, zoals drank en etenswaren, een zogenaamde budgetbewaking. Daarnaast is de bar commissie verantwoordelijk voor de HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, of te wel de risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De barcommissie heeft tevens als taak om de inkoop te regelen, de contacten met de leveranciers te onderhouden en daarnaast het beheren van de voorraad. Streven naar : persoon : 1 (Lieke van Houtum) Periode functie : 1 x per week algehele controle, tijdens seizoen Sponsorcommissie: De sponsorcommissie is belast met en heeft als takenpakket het werven van nieuwe sponsoren en het behouden van bestaande sponsoren, het opstellen van een sponsorbeleid, de soorten sponsors bepalen, de sponsorbedragen bepalen in overleg met het bestuur. Daarnaast heeft deze commissie ook als taak om de belangen van de sponsoren te behartigen, de afspraken met sponsoren te controleren, de contacten te onderhouden en een netwerk op te bouwen. De sponsorcommissie zorgt tevens voor actuele sponsordocumenten en is het aanspreekpunt voor alle zaken die betrekking hebben op sponsoring zowel clubsponsoring als teamsponsoring. Streven naar : personen : 1 (Carla) Periode functie : doorlopend

12 HCL Vacatures Activiteitencommissie Jeugd: De activiteitencommissie voor de jeugd heeft als taak om door het jaar heen activiteiten te organiseren voor de jeugdleden, onderverdeeld en aansluitend en passend bij de leeftijden van de leden. Voorbeelden hiervan zijn o.a. HCL Hotel, HCL Got Talent, Karaoke show, Sinterklaas, Disco avonden, en het mede-organiseren van de afsluitende Minislotdag. Bij HCL worden deze activiteiten tot nu toe nog georganiseerd door de jeugdcommissie, maar de wens om de jaarlijks terugkerende activiteiten in een aparte commissie onder te brengen heeft haar voorkeur, waarbij eigen inbreng welkom is. Een andere optie is om de activiteiten per verschillende teams onder te brengen. Streven naar + 3 of 4 personen : nu nog 4 commissieleden : 3 of 4 nieuwe personen m.m.v. jeugdleden Periode functie : afhankelijk per activiteit : HCL Hotel : weekend voor de herfstvakantie HCL Got Talent : niet afhankelijk van een bepaalde datum HCL Karaoke show : niet afhankelijk van een bepaalde datum Sinterklaas : laatste zaterdag van november Disco avonden : niet afhankelijk van een bepaalde datum Minislotdag : 2 e of 3 e weekend van juni ter afsluiting van het hockey seizoen Activiteitencommissie Senioren: De activiteitencommissie voor de senioren heeft als uitdagende taak om activiteiten te gaan organiseren voor senioren. Bij HCL gebeurd dit nu niet, maar het zou zeer welkom zijn om ook voor de senioren een paar activiteiten door het jaar heen te gaan organiseren, uiteraard zowel voor de dames als de heren. Met ingang van dit nieuwe seizoen telt HCL maar liefst 8 seniorenteams, dus hier ligt wel een uitdaging. : 0 Streven naar : 3 of 4 nieuwe personen + 3 of 4 personen Periode functie : niet afhankelijk van een bepaalde datum ( door het jaar heen )

13 HCL Vacatures Toernooi commissie: De toernooi commissie heeft als doel om in ieder geval aan het einde van het jaar een afsluitend toernooi te organiseren. Bij HCL kent men dit onder de naam Family & All Friends Toernooi. De toernooi commissie is belast met alle zaken die betrekking hebben om een toernooi tot een goed einde te brengen. Het is belangrijk om tijdig te gaan starten met het houden van vergaderingen en het peilen van wensen. De toernooi commissie is verantwoordelijk voor de complete organisatie zoals o.a., data plannen, vergunningen, uitnodigingen versturen, pr / communicatie en media, indelen van teams, bezetting van scheidsrechters, wedstrijd- en programmaboekje, barinkoop en barbezetting, calamiteitenplan, beveiliging, aantrekken en instrueren van vrijwilligers, muziek, EHBO en opruimen van toernooi zaken. De toernooicommissie overlegt met bestuur naar mogelijkheden en toestemming. : 6 (Rob, Guido, Lonneke, Claudia, Petra, Carla) Streven naar : 8 of of 3 personen Periode functie : start in januari en afsluitend 2 e of 3 e weekend van juni, vergaderen 1 x per 3 weken op woensdagavond. Klusteam: Iedere club kan ook niet zonder een klusteam, vrijwilligers die hand- en spandiensten verrichten, klein onderhoud aan het complex uitvoeren, zo ook bij HCL. Er is op dit moment wel een (klein) klusteam of liever gezegd een klusduo, maar de uitdaging ligt om dit uit te gaan breiden naar meerdere personen. : 2 Streven naar : personen Periode functie : niet afhankelijk van een bepaalde datum ( door het jaar heen )

14 HCL Vacatures Vrijwilligerspoule: Het kan voorkomen dat ook bij de diverse commissies zoals hierboven omschreven, op een bepaald moment extra hulp nodig is. Mensen die bereid zijn om tijdelijk wat ondersteuning te bieden waar nodig. Vandaar dat we dit een vrijwilligerspoule noemen, omdat niet exact kan worden aangeven waar we hulp te kort komen. Periode functie : niet afhankelijk van een bepaalde datum.

15 Wedstrijden Jeugd Datum Tijd Veld Thuis Uit Fluiten Kantinedienst Funkey Hockey Openen : Johan uur 2 Liempde ME1 Dommel ME1 HA + MC3 Bardienst : uur 2 Liempde MF2 Dommel MF1 HA + MC uur : uur 1 Liempde MD4 Best MD8 MB1 MD uur 1 Liempde MD2 MEP MD5 MB uur : uur 1 Liempde JC1 Oranje Zw. JC5 HA MD uur 1 Liempde MC3 HOD MC4 HA sluit : uur 1 Liempde MB1 Oirschot MB5 HA MC3 Sluiten : Lonneke uur 5 Oss MF3 Liempde MF uur Den Bosch JE5 Liempde JE uur 1 Bommelerw.ME3 Liempde ME uur 4 Oss J8E2 Liempde J8E uur 2 Basko MD5 Liempde MD uur Den Bosch MD8 Liempde MD uur 3 MOP MC3 Liempde MC uur 1 Oirschot MC2 Liempde MC uur 1 Boekel JB1 Liempde JB uur 2 MEP MA2 Liempde MA1

16 Wedstrijden Senioren Datum Tijd Veld Thuis Uit Fluiten Kantinedienst uur 1 Liempde D3 St.Oedenrode D5 Jacques, D1 Openen: Jacques uur 1 Liempde HA Den Bosch HH H1 Bardienst : uur 1 Liempde D1 Dommel D1 D uur : uur 1 Liempde H1 Bemmel H1 HA D uur : D uur 1 Heesch H2 Liempde H sluit : uur 3 Best DB Liempde DA HA uur 1 Civicum D2 Liempde D2 Sluiten : Guido Heren 2 is dit weekend VRIJ!! Op verzoek, zijn we bezig om een 2 e hapdag te organiseren, vanuit de hockeybond wordt het dragen van een bitje m.i.v. volgend jaar verplicht gesteld.

17 Dank je wel! Jongens B1: dankt Baukje van Dames DA voor de nieuwe keepersmaterialen!!

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweede muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Start competitie Bitje = verplicht!!! Nieuwe hockey spelregels Speelschema 1 e weekend van de

Nadere informatie

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over..

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over.. Agenda Welkom Clubregels Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie Activiteitenkalender 2014-2015 Fluiten doe je zo bij HCL! (Beknopte spelregeluitleg 3-6-8-11-tallen) slaan we over.. Communicatie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Fotoverslag van de hockeyclinic op 3 maart 2012 Verslag van de

Nadere informatie

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende kleine muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Herfstvakantie / vrije weekenden Wedstrijdverslag Dames 1 Speelschema 6 e weekend van

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zeventiende muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Zaterdag 2 april: weer een hapdag! Teams MC3, MB1 en MB2: allemaal zaalhockeykampioenen!!!

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 14 April 2010 #20 Dames HCL overtuigen tegen DVS Afgelopen zondag stonden HCL en DVS voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste wedstrijd leverde

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen Zaalseizoen 2014-2015 MHC Rosmalen Aantal deelnemende teams 1 seniorenteams (D1) 20 juniorenteams (+2) 4 mini teams (+2) 7 juniorenteams in drieluik (subtopklasse) JA1-JB1-JC1-JD1-MB1-MC1-MD1 Overige teams

Nadere informatie

Invulling Commissies HRC 14

Invulling Commissies HRC 14 Invulling Commissies HRC 14 Naast het gebruikelijke hoofdbestuur hebben we ervoor gekozen om de structuur van voetbalvereniging HRC 14 op te bouwen uit een aantal commissies. Het hoofdbestuur is verantwoordelijk

Nadere informatie

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda :

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Flyer www.gebit.nl Reminder: belangrijke informatie m.b.t. de scheidsrechter cursussen

Nadere informatie

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers,

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, TEN EERSTE... Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, Het nieuwe hockeyseizoen is alweer begonnen. De eerste competitiewedstrijden zijn al gespeeld. Dames 1 en heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëndertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : Trainingen gaan door, tenzij. wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2 De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslag Meisjes D2 wedstrijdverslag Dames 1 en Heren 1 Smurfentoernooi

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijfentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 Grote opkomst jonge fluiters

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Fietsen graag op slot zetten Een mooie boom voor Loes Wedstrijdverslagen Dames 1 en

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenendertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslagen MD2 en JC1 wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen 1 BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL Versie 15112012 O.Roukens Algemeen In dit document worden taken en verantwoordelijkheden van de jeugdcommissie van de afdeling handbal van Avanti Wilskracht vastgelegd.

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer.

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer. Voorwoord: YES! Het volleybalseizoen gaat weer van start! Na een lange zomerstop gaat het dan eindelijk weer van start. Heb je ook aan beach toernooien meegedaan? Of misschien heb je wel lekker niks gedaan

Nadere informatie

TBV Technische Commissie

TBV Technische Commissie TBV Technische Commissie Voor iedere commissie geldt: De commissie brengt verslag uit van haar vergadering en activiteiten aan het bestuur, dan wel het direct verantwoordelijke bestuurslid c.q. portefeuillehouder.

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN ENTHOUSIASTE, BETROKKEN EN AMBITIEUZE BESTUURDER VAN MHC WOERDEN VOORZITTER MHC WOERDEN Als voorzitter vervul je een spilfunctie binnen MHC Woerden. Je verenigt, verbindt en organiseert vanuit de betrokkenheid

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 10 November 2009 #10 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

Van een voor allen naar allen voor OKVC

Van een voor allen naar allen voor OKVC Van een voor allen naar allen voor OKVC Inhoud Inleiding... 2 Probleembeschrijving... 3 Soorten verenigingen (soorten oplossingen)... 4 Plan van aanpak... 4 Uitvoering en borging... 5 Evaluatie... 6 Inleiding

Nadere informatie

Wij willen je eerst enkele algemene vragen stellen! 2. Wat is je leeftijd? jaar jaar jaar jaar jaar ouder dan 40

Wij willen je eerst enkele algemene vragen stellen! 2. Wat is je leeftijd? jaar jaar jaar jaar jaar ouder dan 40 Ledenenquete Let op! Ben je zelf géén lid van, maar heb je wel kind(eren) beneden de 15 jaar die lid zijn, vul dan s.v.p. namens ( en in overleg met) je kind(eren) deze vragenlijst in. Ben je zelf lid

Nadere informatie

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd Titelstijl van model bewerken Startavond jeugd 2017-2018 Waar Titelstijl gaan van we model het bewerken over In Veilige Handen Vertrouwenscommissie Teambegeleiding Materiaal Fluiten Bardiensten Vrijwilligers

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via  Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Aanmelden / mutaties toezending clubblad Een nieuw Teun de Nooijer pleintje Jules Tuinen

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de negende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : aankondiging voorlichtingsavond speciaal voor C- en B-jeugd wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders,

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Innen contributie zaalhockey seizoen 2014-2015 Geslaagden! Wedstrijdverslagen Dames

Nadere informatie

De ledenvergadering heeft aangegeven een grote voorkeur te hebben voor een indeling van het GMHC-complex zoals hierboven weergegeven.

De ledenvergadering heeft aangegeven een grote voorkeur te hebben voor een indeling van het GMHC-complex zoals hierboven weergegeven. De ledenvergadering heeft aangegeven een grote voorkeur te hebben voor een indeling van het GMHC-complex zoals hierboven weergegeven. Het bestuur heeft mandaat om in deze zin met de gemeente te onderhandelen.

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Géén HCL Hotel voor de D-jeugd Teamindeling zaalhockey wintercompetitie Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

Omschrijving commissies

Omschrijving commissies Omschrijving commissies In dit overzicht zijn alles commissies binnen HVM vermeld met daarbij de taken en verantwoordelijkheden. Arbitragecommissie Scheidsrechters zijn onmisbaar op het veld en in de zaal.

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MHCW 2016 nr. 10

NIEUWSBRIEF MHCW 2016 nr. 10 NIEUWSBRIEF MHCW 2016 nr. 10 In deze nieuwsbrief onder andere: Kabouterhockey; Opbrengst lotenverkoop opening buitenseizoen; Noodkreet; Wijziging contributie Agenda 1 oktober Start Grote Clubactie; 25

Nadere informatie

Nieuwjaarsbijeenkomst. 7 januari 2018

Nieuwjaarsbijeenkomst. 7 januari 2018 Nieuwjaarsbijeenkomst 7 januari 2018 Missie Leden spelen met plezier bij TV Holy: passend bij elk sportief ambitieniveau gezelligheid in combinatie met sportiviteit plezier heeft aantrekkingskracht op

Nadere informatie

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs ALV d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs 1. Opening Hartelijk welkom iedereen. 2. Vaststelling agenda De agenda voor deze vergadering is als volgt: 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3.

Nadere informatie

STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per ) BESTUUR. Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken

STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per ) BESTUUR. Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken STRUCTUUR DIO AFDELING KORFBAL: Taken, rollen, verantwoordelijkheden (versie per 24.01.13) ORGANOGRAM BESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Korfbalzaken MEEWERKENDE VOORLIEDEN Club van 25 Ledenadm.

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 14 www.hcliempde.nl Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waargaanwe t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN ENTHOUSIASTE, BETROKKEN EN AMBITIEUZE BESTUURDER VAN MHC WOERDEN VOORZITTER MHC WOERDEN Als voorzitter vervul je een spilfunctie binnen MHC Woerden. Je verenigt, verbindt en organiseert vanuit de betrokkenheid

Nadere informatie

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan Toernooicommissie De toernooicommissie van t Weusthag is de commissie binnen de vereniging welke zich toelegt op de organisatie van eigen clubtoernooien en t Weusthag Open. De clubtoernooien hebben zowel

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Beheerder: Eigenaar Schrijver Beheerder Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Vrijwilligerscommissie Versie 1.3 Datum 6-7-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

Sponsorbeleidsplan. TV "De Peppelieren"

Sponsorbeleidsplan. TV De Peppelieren Sponsorbeleidsplan TV "De Peppelieren" Inhoudsopgave: 1. Verenigingsbeleid... 3 2. Sterk en Zwakke Punten... 4 3. Kansen en bedreigingen... 4 3.1 Kansen... 4 3.2 Bedreigingen... 4 4. Doelen... 4 5. Doelgroepen...

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd Aanstaande zaterdag 7 juni dan willen we graag dat iedere keepster en keeper haar en zijn spullen komt inleveren in het clubhuis. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan dit gebeuren, dus niet vergeten, breng alles

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017 TC de Helze Algemene Ledenvergadering 2017 Datum 8 februari 2017 Locatie t Graviljoen Tijd 20:30 uur Agenda TC de Helze 8 februari 2017 Agendapunten: Verslag ALV 3 februari 2016 Bestuursmutaties Jaarcijfers

Nadere informatie

DKJO Nieuwsbrief. DKJO Nieuwsbrief. Leuke activiteiten in vooruitzicht!! Aanstormend talent op basisscholen. Jaargang 7, nummer

DKJO Nieuwsbrief. DKJO Nieuwsbrief. Leuke activiteiten in vooruitzicht!! Aanstormend talent op basisscholen. Jaargang 7, nummer Februari 2017 Jaargang 7, nummer 1.1617 Leuke activiteiten in vooruitzicht!! In dit nummer: Talent op basisscholen 1 Oliebollen-toernooi als vanouds Vacatures 2 2 is druk bezig met het organiseren van

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

DE FIJNSTE KLEINE HOCKEYCLUB VAN BRABANT

DE FIJNSTE KLEINE HOCKEYCLUB VAN BRABANT HC LIEMPDE HOCKEYCLUB LIEMPDE SPONSORBROCHURE HOOFDSPONSOR Dommel & Aa POSTBUS 78 5280 AB BOXTEL Een stukje geschiedenis Hockeyclub Liempde is opgericht in 1977 met aanvankelijk als doel binnen Liempde

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëndertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Huidige villa wordt vervangen Dames Veterinnen gaan voor goud! Extra trainingsmateriaal

Nadere informatie

In verband met de kick-off voor de nieuwe

In verband met de kick-off voor de nieuwe In verband met de kick-off voor de nieuwe komende zondag: laatste veldhockey wedstrijden voor Dames 2, Dames 3, Heren 2 en Veteranen donderdag 28 november a.s. aanvang 19.00 uur : Kick Off Zaalhockey donderdag

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Opening Algemene ledenvergadering op 11 juni 2013 bij Dekker Glascultures. Afwezig met afbericht: Patricia, Mariska, Willeke, Henry, Minko, Sharon, Sam en Henk.

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Datum: maart 2015 Versie: 1. Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal

Datum: maart 2015 Versie: 1. Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal Datum: maart 2015 Versie: 1 Vrijwilligersbeleidsplan 2015 RMHC de Pelikaan, Roosendaal Inhoudsopgave: 1. O-meting: analyse van de vereniging 2. Doelstelling 3. Inventariseren 4. Werven 5. Behouden 6. Andere

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de elfde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : lenen van spullen die eigendom zijn van de club wedstrijdverslagen van Dames

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : innen van de contributie DWF : altijd compleet afronden! wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Ook iets doen voor VVO?

Ook iets doen voor VVO? Ook iets doen voor VVO? #meervrijwilligers Vrijwilligerswerk In Nederland doen heel veel mensen vrijwilligerswerk, maar steeds minder mensen zetten zich in voor de lokale voetbalclub. Dat heeft onder meer

Nadere informatie

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer Organisatie Sportclub Deventer Doel: Invulling geven aan een nieuwe organisatie, met heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden, die past bij de fase waarin Sportclub Deventer zich bevindt en

Nadere informatie

Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon:

Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: Het BFC toernooi Zondag 29 mei 2016 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035 6945648 Email: toernooienbfc@live.nl Bussum, mei 2016 Beste sportvrienden, Namens BFC van harte welkom op ons sportcomplex.

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Minislotdag zaterdag 11 juni 2016 Meisjes C1 wederom kampioen! Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Nieuw DE Koffieapparaat Nieuwe prijslijst per heden Huishoudelijk Reglement en Statuten

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017 Nieuwsbrief MHCU Oktober 2017 Van de voorzitter Gelukkig nieuwjaar voor alle MHCUleden en betrokkenen! Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een nieuw hockeyjaar en daar horen ook goede voornemens bij.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 4, 2016/2017

Nieuwsbrief Nr. 4, 2016/2017 Nieuwsbrief Nr. 4, 2016/2017 In deze nieuwsbrief 1. Woord van de voorzitter 2. Belangrijke data 3. Nieuwe leden 4. Vacatures 5. Jeugd 6. TC 7. Sponsorcommissie 8. Overige zaken a. Bedrijven Sponsor Toernooi

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Structuur VOREO 2012-2013

Structuur VOREO 2012-2013 Structuur VOREO 2012-2013 In dit document is de structuur van volleybalvereniging VOREO vastgelegd, is de bemensing van bestuur en commissies weergegeven en zijn de taken omschreven. Naast het bestuur

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 2 september 2013

Coach- en traineravond. 2 september 2013 Coach- en traineravond 2 september 2013 Even voorstellen Hockeyzaken Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Penningmeester Vragen? Agenda Even voorstellen Bestuur Aanwezige coaches en

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

De ingevulde enquête kun je inleveren bij coach (jeugd), aanvoerder(senioren),... Doe dit uiterlijk..20.

De ingevulde enquête kun je inleveren bij coach (jeugd), aanvoerder(senioren),... Doe dit uiterlijk..20. Enquêteformulier. Het bestuur wil graag op de hoogte zijn wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, is deze enquête opgesteld. Het bestuur kan door middel

Nadere informatie

INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015

INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015 Seniorenspecial Uitgave voor nieuwe leden van de Rijswijksche Hockey Club INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015 Secretariaat: 015-213 67 67 Bankrelatie: Postbus 666 info@rijswijkschehc.nl Rabobank 16.68.95.709

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : iedere club een Jacques?? wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 WK Hockey

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie